Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 16:11, 1 ago 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'organitzacióIniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (coalició)
Dades
Nom curtICV-EUiA Modifica el valor a Wikidata
TipusCoalició ecologista i socialista catalana
Ideologia políticaEcosocialisme, socialisme, socialdemocràcia, republicanisme, catalanisme, federalisme, feminisme
Alineació políticaesquerra Modifica el valor a Wikidata
Història
ReemplaçaIniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Alternativa Modifica el valor a Wikidata
Creació2003
Data de dissolució o abolició2015 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perCatalunya Sí que es Pot
Governança corporativa
Format per
Afiliació europeaPartit Verd Europeu (ICV)
Partit de l'Esquerra Europea (EUiA)
Diputats al Parlament
4 / 135
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.icv-euia.cat

Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) és una coalició electoral formada per Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa. Es presenten junts des del 2003 a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Resultats electorals

Eleccions al Parlament de Catalunya de 1999

A les eleccions del 1999 presentant-se per separats, Iniciativa per Catalunya Verds van obtenir tres diputats, mentre que Esquerra Unida i Alternativa no en va aconseguir cap.

Eleccions al Parlament de Catalunya de 2003

A les eleccions van obtenir en coalició 9 diputats, set d'ells a la circumscripció de Barcelona, un a Girona i l'altre a Tarragona. En total van aconseguir 241.163 vots. Gràcies a aquest resultat van entrar al govern, juntament amb el Partit dels Socialistes de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya.

El 14 de desembre de 2003, després de les eleccions al Parlament, PSC, ERC i ICV-EUiA acorden formar govern amb l'anomenat Pacte del Tinell. Així es formà un govern catalanista i d'esquerres.

Joan Saura i Laporta va ésser nomenat Conseller de Relacions Institucionals i Participació i Salvador Milà i Solsona, Conseller de Medi Ambient i Habitatge.

Eleccions al Parlament de Catalunya de 2006

El 2006 van millorar els resultats, amb 282.693 vots i dotze diputats: dos més a Barcelona i un a Lleida.

Després de les eleccions es produeix un acord per formar un Govern d'Entesa entre el Partit dels Socialistes de Catalunya-Ciutadans pel Canvi (PSC-CpC), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA).

Al Govern d'Entesa, hi tornen a haver dos consellers d'ICV-EUiA: Joan Saura va ésser designat Conseller d'Interior i Relacions Institucionals-Participació i Francesc Baltasar i Albesa de Medi Ambient i Habitatge.

Eleccions al Parlament de Catalunya de 2010

Suport en tant per cent de ICV-EUiA a les eleccions catalanes del 2010. En vermell les zones de major suport, en blau on el suport és menor.

El 2010 la coalició va perdre un 2,15% de vots. Les 230.824 paperetes van suposar una pèrdua de dos escons, i es van quedar amb 10 representants.

Eleccions al Parlament de Catalunya de 2012

El 2012 van obtenir els millors resultats, amb 358.857 vots i 13 diputats.

Enllaços externs