Usuari:Amadalvarez/arxiu2017

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Arxius de la discussió
Des de abril-2006 a 31 de desembre-2010
Any 2011
Any 2012
Any 2013
Any 2014
Any 2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023


PESCAR inicial[modifica]

Entenc frustració però pobre de tu que deixis de participar per això! Pensa que no sols tens molts articles per participar sinó que pots ampliar articles de la primera etapa durant tot l'any i duplicar per exemple paisatge nilòtic entre altres. El concurs és només un mitjà per omplir forats d'èpoques, espero que hi tornis i si no vols fer els de la llista per evitar topades amb altres usuaris, pots fer els vermells que sorgeixin d'aquests (sense punts) per millorar la qualitat general del període. Pensa que dins l'eix A hi ha moltes entrades que t'hi esperen i alguna d'elles seleccionada especialment per a tu. Així que pren-te un dia extra d'infotaules i a pescar!--barcelona (disc.) 11:59, 1 gen 2017 (CET)

Darreres tendències[modifica]

Quan pujo dades de monuments a WD acostumo posar sempre la propietat "estil arquitectònic", però quan em trobo amb "Darreres tendències" no sé quin text posar, ja que no existeix textualment com a propietat ni sóc capaç de trobar-ne una altra d'equivalent. Hi veus una solució?--Isidre blanc (disc.) 10:27, 2 gen 2017 (CET)

@Isidre blanc: No pensis que el problema és teu o de wd. Potser és de l'editor que posa "darreres tendències". Què vol dir aquesta classificació que ni tant sols tenim article ? No és pot concretar més, o és que encara ningú ha definit un nom de moviment on encabir aquest tipus de construcció?. He mirat "arquitectura contemporània" i tampoc ho tenim, o sigui què, jo no em preocuparia gaire. No vindrà d'un monument que tinguem sense moviment. Gràcies per confiar. --amador (disc.) 14:14, 2 gen 2017 (CET)

Geografies polítiques[modifica]

Com anem Amador? M'he mirat els enllaços que proposes i evidentment tot el meu suport per al pla de conversió, però no acabo de veure per a quines accions concretes necessites ajuda. El meu mètode és certament molt més "pel broc gros" i (malgrat l'avís) he incorporat la plantilla a una dotzena d'articles. D'aquesta manera m'adono de possibles deficiències o millores que son les que vaig anotant a la discussió. T'és útil personalment aquest mètode? A hores d'ara em sembla prou clar que la plantila es pot fer servir en articles que no en tenen o en el centenar que tenen la GeoBox. Pensava anar-ho incorporant i comprovant manualment, però si t'anés millor fer-ho d'una altra manera en parlem. Salut! --Jey (disc.) 23:21, 3 gen 2017 (CET)

@Jey: Jo també l'he posada allà on hi havia plantilles amb una minoria d'articles i que s'havien de millorar a la QQ. En aquests casos, eliminava totalment la plantilla antiga (i tots els seus paràmetres), incorporava la nova només amb WD i carregava les dades que faltaven a WD. Així no perdia contingut i no calia fer migració de paràmetres antics. Si això és el que vols fer amb la Geobox o qualsevol altra, és evident que el resultat serà bo i anirà fent aparèixer els problemes ocults de forma pausada. Res a dir. Ara bé, és una feina molt artesanal i quan arribis a plantilles que tenen +50 articles, el mètode passa per reconvertir la plantilla antiga en una "preinfotaula" que tradueixi els noms de paràmetres antics als seus equivalents nous. En alguns casos, després d'analitzar la plantilla en qüestió i la qualitat de contingut de WD paga la pena optar per deixar de arrossegar un paràmetre manual i "no migrar" algunes dades ja que a wd estan igual o millor (és el cas de les coordenades de "edifici"); o fins i tot, es pot decidir aprofitar els continguts manuals per carregar-los a WD i a continuació deixar de transformar aquests paràmetres a la nova plantilla. En tot cas, això significa que el canvi afecta a tots els articles d'una infotaula de cop i aquí si cal estar segurs de que no perds res pel camí. En resum, ves tirant mentre puguis resoldre tot allò que va apareixent amb la tranquil·litat que no trenques res. Pel que fa a la feina de la llista que podeu ajudar, et poso un parell d'exemples:
  • Revisar les plantilles especialitzades per detectar quins paràmetres "afegeixen" i que no tenim al diccionari actual. Tan simple com anar afegint el que descobreixis a la llista que teníem oberta de "paràmetres "menys" comuns".
  • Aquí hi ha una llista que forma part de les feines de la fase 1.2 amb els valors de Instància de (P31) que corresponen a tots els articles que tenen plantilles a convertir. Molts estan bé, però d'altres denuncien errors de WD (falta traduir, el valor no és una unitat administrativa, o té un nom inadequat per a que aparegui a els nivells d'estructura administrativa que es mostra a la nova infotaula, etc.) hi ha unes petites instruccions.

Al final, tot són hores i es tracta de optimitzar-les de la millor forma possible. Salut i bona feina ! --amador (disc.) 00:12, 4 gen 2017 (CET)

Perfecte! Crec que em queda clar. Òbviament no es tracta encara de fer substitucions massives i caldrà entendre molt bé com fer-les més endavant per no trencar res. No acabo d'entendre si les aportacions sobre nous paràmetres han d'anar a la discussió com faig actualment o les prefereixes en un altre lloc? I per últim, creus que es pot anar afegint la taula a a articles que no en tinguin cap? Gràcies! --Jey (disc.) 23:29, 4 gen 2017 (CET)
{ping|jey}} Tot el que tingui a veure amb la construcció de la plantilla en si, penso que és millor concentrar-ho a la seva discussió per tenir la història de perquè s'han fet les coses, en un punt. La pàgina del viquiprojecte la faig servir per documentar "l'operació" que va més enllà de la construcció de la plantilla i que inclou els treballs complementaris, la migració de les altres plantilles, etc. Respecte a articles que no tenen res, òbviament ja li pots posar. Com que no tenen res, tampoc no els trobaríem per un altre camí. A més, em sembla que està prou estable. Moltes gràcies per l'ajuda i per la paciència. --amador (disc.) 23:40, 4 gen 2017 (CET)

Enric Fatjó Torras[modifica]

Hola,

Voldria fer l'article de l'arquitecte Enric Fatjó i Torras però veig que a la teva pàgina d'usuari el vas començar a fer. El vols acabar de fer i publicar-lo o el faig jo?

Salutacions,

--Carlospino (disc.) 11:50, 5 gen 2017 (CET)

@Carlospino: Uy!, que va, que va. És un dels molts temes que en algun moment recopilo documentació i es queda a la llista de pendents. Ja li pots fotre canya. Aprofita els apunts que havia agafat tant com puguis. La part amb forma d'article, ho pots agafar tal qual. Els textos que hi ha a sota són literals (copyvio) i els hauràs de tractar com una font a adaptar. Tens el link de l'origen per poder referenciar-los. Molt agraït !!. --amador (disc.) 13:04, 5 gen 2017 (CET)

Agafar dades de wikidata d'un altre articles[modifica]

Hola Amador, m'ha contactat en @Multichill: (dels Països Baixos), demanant-me si puc mirar pq no funciona això, i posant-me com a exemple frwiki on sí funciona. Li pots donar un cop d'ull? Jo no se com fer que funcionin aquest tipus d'invocacions. En Multichill és molt amic nostre, fou l'impulsor de WLM fa anys ;). Ja em diràs, ok?--Kippelboy (disc.) 07:59, 8 gen 2017 (CET)

@Kippelboy, Multichill: Cert. Aquesta infotaula va ser de les primeres que vaig fer amb WD i encara no contemplava tractar un item variable diferent a l'article actiu. Arreglada i ampliada amb un parell de paràmetres més, i encara he vist alguna altre millora que la apunto a la llista. Gràcies per avisar. --amador (disc.) 12:36, 8 gen 2017 (CET)

Coordenades d'edifici[modifica]

Hola,

Estic acabant la segona passada de treure coordenades a la infotaula edifici. Fins i tot he fet un bot per carregar a wikidata els articles que no hi tenien coordenades. Calculo que quedaran uns 800 articles per corregir (em queda una actualització final), però ara potser ja podries posar les coordenades al títol.

El que no tinc clar és els casos on l'article primari no és de l'edifici (sinó del poble on es troba, per exemple), i tenen la plantilla igualment. Suposo que en aquests casos, haurem d'omplir manualment el camp coordenades, si no ho està, i que la plantilla no posi títol si ja té el camp informat. És el pla, no? --Joutbis (disc.) 15:39, 8 gen 2017 (CET)

@Joutbis: És el pla. Et felicito pel bot de càrrega. Penso que ja sé com ho faré: si té el paràmetre item, no ho posaré al títol. Quan calcules que estaràs ?. He començat a ficar-me amb els esportistes i això té tela !. --amador (disc.) 15:53, 8 gen 2017 (CET)
Amb la infotaula d'edifici, el bot ja ha acabat. Per acabar amb tots els articles, és manual i fa de mal dir, hi ha altres usuaris que estan ajudant, també, però és un procés lent, com a mínim una setmana, segurament dues. Per això deia de modificar la plantilla; si dóna un error de duplicat, potser reclutarem més gent.--Joutbis (disc.) 18:19, 8 gen 2017 (CET)
@Joutbis:. Fet Fet!. Mira Sant Llorenç de la Muga, com a prova que no duplica coord quan està en casa aliena. Salut !--amador (disc.) 18:25, 8 gen 2017 (CET)
Ups, sí que ho fa.--Joutbis (disc.) 18:31, 8 gen 2017 (CET)
@Joutbis:. Ja no !. --amador (disc.) 18:39, 8 gen 2017 (CET)
Molt bona! I de fet, pel que veig, tampoc ho fa a les que queden per corregir. Suposo que el que feia nosa eren els {{cal coor}} i aquests sí que els he liquidats tots, crec. Ara podrem anar amb calma.--Joutbis (disc.) 18:43, 8 gen 2017 (CET)

Plantilles[modifica]

Hola,

En resposta al teu missatge sobre la meva suposada traça amb les plantilles, t'he de dir que no especialment. Malgrat tot, si et puc donar un cop de mà, només m'ho has de dir i tractaré ajudar-te en el pugui.

Salutacions.--Sng (disc.) 20:01, 8 gen 2017 (CET)

@Sng: Si més no has fet una documentació poc habitual i això és d'agrair. Em sap greu que t'hagis fotut una feinada i descobreixis que ja existia, però aquestes coses passen.
Si estàs interessat en el tema, pots fer un cop d'ull als apunts del taller d'infotaules que vaig fer a la darrera Viquitrobada. Si tens dubtes, t'assessoraré en el que sigui menester.
Si et sembla podríem començar per analitzar la fusió de la teva i l'altra de parc sobre {{Indret}}, així practiques i fem feina alhora. Tu diràs, Salut !--amador (disc.) 20:40, 8 gen 2017 (CET)
Hola @Amadalvarez:. Li he donat un cop d'ull als teus apunts. Estan molt bé i m'han semblat molt útils. No és que estigui especialment interessat en fer plantilles, però si en vaig fent de tant en tant, a mesura que les vaig necessitant per els articles que vaig ampliant/creant. Pel que fa al tema de la fusió, em sap greu però no estic d'acord amb fusionar la plantilla del parc amb la d'indret, que em sembla molt genèrica. Entenc que no es vulgui que hi hagi moltes, però em sembla justificada, per la seva especificitat, l'existència d'una plantilla específica de parc que no es trobi englobada dins d'una plantilla més genèrica com és la d'indret. Ara bé, dit això, si el que s'ha decidit és eliminar les dues plantilles de parc i fer ús de la d'indret, anem per feina i fem-ho. M'he estat mirant els paràmetres de la plantilla del parc que ja existia i tenint en compte que la "nova" conté els paràmetres de la vella, jo m'oblidaria de la vella i em centraria en incorporar a la plantilla d'indret, aquells paràmetres de la plantilla "nova" que es considerin interessants d'afegir. Com ho veus?--Sng (disc.) 11:25, 14 gen 2017 (CET)
@Sng: Lo de concentrar plantilles no neix d'una febre unificadora "per se", sinó que es va demostrar la millor solució quan, ara fa dos anys, es va començar a desplegar seriosament el projecte wikidata. La capacitat d'agafar dades que ja estan enmagatzemades en un espai comú a totes les wikipedies es va considerar interesant i calia modificar totes les plantilles existents. Fins a aquell moment, tenir una "megaplantilla" es considerava un "mal disseny", ja que suposava definir paràmetres massa específics amb els que podies no sentir-te familiaritzat si l'estaves fent servir per un article d'una temàtica diferent. D'altra banda, tots els continguts que acabarien apareixent s'havien d'informar manualment, per tant incrustar en un article una tirallonga de paràmetres que, rarament, acabaries fer servir mai, no tenia sentit. Amb la incorporació de les crides a WD dins les plantilles, ens varem trobar amb dues coses: haviem de repetir les mateixes coses desenes de vegades en plantilles que eren iguals en un 90% i només tenien 3-4 paràmetres diferents, i el nombre de paràmetres a omplir manualment s'ha reduït considerablement (tot i que continuen existint, per si hom vol introduir un valor prioritzat per davant de WD). Va ser llavors quan es va optar per fer plantilles genèriques al voltant d'una temàtica (pots veure el darrer projecte i les raons de la solució). Això ha permès que certs tractaments que abans eren impossibles, es puguin fer, com ara que els polítics que són militars o sants tinguin totes les seves dades juntes (abans calien dues infotaules, una sota l'altra, ja que estaven especialitzades). L'altre efecte derivat és que certs paràmetres que s'havien previst en una plantilla ara també puguin aparèixer en una altra que, tot i que els hi escauen, no els tenien per simple oblit del seu creador. Veuràs que tot i agrupar dotzenes de paràmetres, els nous articles acostumen a tenir només la crida de la plantilla, ja que la infotaula fa la major part de la feina. És el que vaig mirar de mostrar al teu article, on es veu que, pràcticament, tots els continguts surten de WD i no cal escriure'ls. Bé, després d'aquesta explicació resum de múltiples debats, si et sembla ens hi posem.
  1. D'acord a incorporar a Indret, aquells paràmetres que ens faltin, partint de la nova. La vella ja la integrarem en el seu moment.
  2. Penso que la majoria de paràmetres que falten es podrien encabir dins un bloc relatiu a l'activitat o explotació de l'indret. Ningú els havia reclamat fins ara, perquè els elements de geografia física (muntanyes, valls, etc.) no acostumen a tenir un gestor d'explotació o, si més no, no es contemplava descriure-ho.
  3. Cal ser curosos a l'hora de fer la llista, ja que sempre hem fugit de dades massa comercials o massa volàtils (horari, dies festius, telèfon, etc.) que s'haurien de referenciar amb la web de la institució que les gestiona. Si mires {{infotaula edifici}}, hi ha una colla de paràmetres d'aquest estil que allí aplica pels casos de museus o biblioteques, i que crec que ens podriem alinear fàcilment.
Passo a plantilla discussió:Indret per a fer una llista de treball. D'acord ?.--amador (disc.) 18:41, 14 gen 2017 (CET)

Futbolistes[modifica]

Alguna vegada m'he barallat amb la plantilla de futbolista, i recordo que el tema dels partits i els gols és demencial. El tema dels {{0}} ja és la cirereta. M'ho miro, no crec que sigui gaire complicat. Tenia pendent posar-me amb el Lua, però això és una bona excusa per postposar-ho una mica més B-) --Joutbis (disc.) 20:03, 10 gen 2017 (CET)

Ja tenim pàgina de treball! Mira't les especificacions, a veure què et semblen, i afegeix el que vulguis. --Joutbis (disc.) 20:46, 10 gen 2017 (CET)
Fet Fet! Delenda est Plantilla:Futbolistes. A la pàgina de treball hi ha els repetits i paràmetres saltats, m'ho aniré mirant a estones.--Joutbis (disc.) 20:46, 5 feb 2017 (CET)

Taxocaixa platihelmint[modifica]

Hola, estava revisant un article que vaig fer, Spirorchis elegans, i he vist que hi havia un problema gràfic en la taxocaixa, que, pel que he estat veient després, es dóna en moltes, sino totes les taxocaixes de platihelmints. Com que sé que ets l'expert en taules, he pensat que potser ho podries corregir. Moltes gràcies! Salut! --Sorneguer (disc.) 15:34, 16 gen 2017 (CET)

@Sorneguer: Corregit. Ahir havia modificat la taxocaixa deixant-hi un error. --V.Riullop (parlem-ne) 17:47, 16 gen 2017 (CET)

Zoom 'tomàtic[modifica]

Després de mirar moltes pàgines matemàtiques, al final he trobat la màgia per calcular el zoom. Té en compte el height i width per encabir-hi els punts, per exemple funciona pel cas transsiberià més ample que alt. Amb el que tinc dubtes és amb el marge a definir perquè un punt no quedi just en l'extrem. He considerat com a frame útil un rectangle interior amb -50px per costat. Més o menys aquesta és la mida de la icona d'ampliació de dalt a la dreta, és a dir perquè un punt no quedi just sota la icona. Prova-ho amb diferents casos a veure si el zoom és correcte. També cal tenir en compte que les distàncies varien amb la latitud, no són les mateixes a l'equador que prop dels pols, però crec que funciona. --V.Riullop (parlem-ne) 16:49, 16 gen 2017 (CET)

Amagar coses a les infotaules[modifica]

En Vriullop comenta que no és recomanable amagar coses a les infotaules (al final de Plantilla Discussió:Infotaula composició#Àudio). Ho has vist? Trobes que hauríem de modificar qualque infotaula? Pau Cabot · Discussió 18:57, 19 gen 2017 (CET)

@Paucabot: Si. A {{infotaula geografia política}} hem abusat de llistes llargues. Passaré per la discussió a comentar-ho. Merci, --amador (disc.) 19:05, 19 gen 2017 (CET)
Jo ho deia també per {{infotaula pel·lícula}}, que havia quedat tan bé (per als ordinadors de sobretaula) ... Pau Cabot · Discussió 19:07, 19 gen 2017 (CET)

Infotaula geografia política[modifica]

Tot el que proposes és relativament fàcil d'implementar. Fins aquí, cap problema. El que és una llauna és quan alguna part l'has de fer a mà, i hauríem de mirar de minimitzar-ho, amb el criteri que sigui. Si no, ens passarà com amb les coordenades, que encara hi ha una llista monstruosa. Algunes idees:

  • càrrecs, població, etc. Tens raó que ho solem tenir desactualitzat, i si són de fora dels Països Catalans, llavors ja segur. Què et semblaria fer "a màquina" (primant les dades de wikidata) la majoria d'articles, excepte els que siguin de l'àmbit de la Viquipèdia. Perquè en el nostre, potser és possible que encara en cacem alguna.
  • tema municipi, comarca, etc, és complicat. Abans de carregar informació a Wikidata caldria estar molt segurs que tenim la dada bona, i això automàticament es complica. Una cosa així ens pot alentir molt la passada. Màxim fer com amb les coordenades, arreglar les evidents amb el bot, i les altres deixar-les en una llista per anar revisant.--Joutbis (disc.) 20:31, 19 gen 2017 (CET)

Mòduls a les infotaules[modifica]

Bon dia, Amador. Com que vaig adaptant infotaules bastant diverses, me n'he adonat que vaig copiant codi d'una infotaula a una altra i que això no és el més intel·ligent de cara al futur perquè, quan s'han de fer canvis, he d'anar a fer-los a cada plantilla. Creus que seria possible fer subplantilles mòdul que poguéssim cridar quan les necessitàssim? Te pos uns quants exemples: {{Mòdul imatge}}, {{Mòdul successions}}, {{Mòdul xarxes socials}}, {{Mòdul localització}}, {{Mòdul temporal}} ... Com ho veus? Pau Cabot · Discussió 08:16, 20 gen 2017 (CET)

@Paucabot: M'hi he trobat, per exemple per canviar rank=one a list=false he hagut de modificar un munt de plantilles que feien la mateixa invocació, evidentment copiades d'unes a altres. --V.Riullop (parlem-ne) 08:37, 20 gen 2017 (CET)
@Paucabot, Vriullop: Sou uns provocadors !. Fa mesos que tinc pendent pensar quina és la millor fórmula de fer això, sense caure en un disseny preexistent on les infotaules es construïen com un entrepà: Inici blocs / bloc A / bloc B / bloc N / Fi blocs. Una fórmula molt bona, però que la gent es feia un embolic i no feia servir. Una solució similar al que diu el Pau me la va insinuar fa unes setmanes el Vicenç quan deia que "hem de pensar a fer crides més senzilles per a ús comú...", de les quals ja hi ha algun exemple fet pel Pere ({{lat wd}}, etc. a començament de Wikidata. Va, doneu-me uns dies i ho penso. Merci,--amador (disc.) 14:21, 20 gen 2017 (CET)

Queries Wikidata per map draw[modifica]

Ja ho tinc perfilat amb el zoom a partir de la superfície de Wikidata. Prova {{#invoke:map/proves|tag|geotype=geoshape|height=150|width=150}}. Em fan falta dos dades però no tinc pràctica amb el query de Wikidata i em fa mandra posar-m'hi quan tinc altres coses al cap. 1) He trobat que Superfície (P2046) pot tenir com a unitats Metre quadrat (Q25343) o Quilòmetre quadrat (Q712226). Falta comprovar quines més s'estan usant. 2) Si no hi ha superfície volia provar amb la població aplicant-li una densitat uniforme. Es pot calcular, per exemple pels municipis d'Espanya que tinguin la superfície, quina és la densitat mitjana de població/superfície? No sé si serà possible tenint diferents unitats de superfície. --V.Riullop (parlem-ne) 19:48, 22 gen 2017 (CET)

He dit una bajanada, ja tinc la densitat a Espanya. Vaig a prendre una copa. --V.Riullop (parlem-ne) 19:54, 22 gen 2017 (CET)
@Vriullop: Jo tampoc estic gaire familiaritzat, però afortunadament a la discussió de les Properties hi ha una selecció de queries útils. Aquesta és la teva. Recorda que vaig fer {{convert/variable}} per si t'he menester.--amador (disc.) 19:10, 23 gen 2017 (CET)
Perfecte, ja ho he incorporat per evitar errors per culpa de les unitats i amb una taula de conversions. --V.Riullop (parlem-ne) 19:55, 23 gen 2017 (CET)

Reemplaça - Successor[modifica]

Bon dia Amador! Abans de tot, felicitats per les taules!! He vist que a la taula de la Ciutat metropolitana de Torí si que apareix en la història que substitueix a la "Província de Torí" (wd "remplaça), però a la taula de la Província de Torí no apareix que és substuitudia per la Ciutat metropolitana de Torí, i a wd si que diu que és el seu "successor". Saps quin deu ser el problema? Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 07:45, 24 gen 2017 (CET)

@Herodotptlomeu: Fàcil, no estava previst. Ningú és perfecte. Fet Fet! Gràcies--amador (disc.) 19:21, 24 gen 2017 (CET)

Bona pinta![modifica]

Hola! Acabo de descobrir la Plantilla:Infotaula geografia política. Té una pinta magnífica! Gràcies per la feina!

jarashi (disc.) 02:23, 27 gen 2017 (CET)

@Jarashi: De res. La seva construcció és molt participativa. Si mires la seva discussió veuràs que encara hi ha força temes oberts i en discussió. Les aportacions són benvingudes. --amador (disc.) 06:18, 27 gen 2017 (CET)

Xina[modifica]

Em poso amb els mites xinesos aquest mes jo! Tens encara Inundació de Gun-Yu a mitges i et veig a les infotaules? ai ai ai ;) --barcelona (disc.) 09:00, 1 feb 2017 (CET)

@Barcelona: feel free !. Ja he vist que no entraré en el grup dels 10 primers i prefereixo relaxar-me. Acabaré el que he començat, Però no vull fer reserves pel febrer. Si em puc posar, ja complementaré algun que estigui començat. Gràcies per l'avís i per la teva comprensió. No tindràs del que estem fent, oi?. Sortim a twitter i tot !. ptns--amador (disc.) 14:31, 1 feb 2017 (CET)

Judici[modifica]

Ja tens l'article començat, tot teu.--Medol (disc.) 23:17, 6 feb 2017 (CET)

Cascada[modifica]

He estat mirant el tema de la nova plantilla aquàtica, però la part de les cascades no funciona bé. No sé per què, perquè és un redirect com les altres. T'ho pots mirar?--Joutbis (disc.) 09:27, 7 feb 2017 (CET)

@Joutbis: Crec que està. El 80% feien servir una doble redirecció. --amador (disc.) 20:44, 7 feb 2017 (CET)

mapa de superfície![modifica]

Bon dia! ja he fet el mapa de superfície de la Marjal de Rafalell i Vistabella ;-) Gràcies per les ferramentes!!! Només falta temps poder mapejar el món! Seguim!

@Pacopac: Gràcies per fer-les servir. Te l'he millorat. He incorporat el contingut d'una segona infotaula que tenies. Salut !.--amador (disc.) 05:13, 26 feb 2017 (CET)

Coordenades[modifica]

Hola!. No sé com introduir les coordenades (a wikidata) de manera que llavors des de l'article les tingui en consideració. Concretament a wikidata:Fundipau per l'article FundiPau (Ubicació de la seu|coordenades) no queden enllaçades amb geohack. Ho he comparat amb Associació Justícia i Pau de Barcelona (wikidata:Associació Justícia i Pau de Barcelona), on apareixen enllaçades les coordenades i, en l'article, a més de les coordenades apareix el carrer (i no a FundiPau).Jmarchn (disc.) 20:42, 26 feb 2017 (CET)

@Jmarchn: posa-les com a qualificador (P562 per coordenades, P969 pel carrer-pis, P281 pel codi postal) de la Seu (P159) i et funcionarà.--amador (disc.) 22:33, 26 feb 2017 (CET)
Moltes gràcies, però no és això. Havia afegit els valors com a referències envers de com a qualificadors... no sé com no me n'havia adonat!. Moltes gràcies. Jmarchn (disc.) 23:09, 26 feb 2017 (CET)

Jardí de les Percepcions[modifica]

Doncs no en tinc cap, ni tan sols sabia que existís això. Pel que he llegit, és en una part de parc on no he estat mai. Llàstima, perquè hi vaig pujar fa un parell de setmanes i precisament per arribar a Terrassa vaig baixar a la nova estació de Vallparadís, i això hi està relativament a prop; dic relativament perquè el parc és molt allargassat, ja que segueix el curs del torrent que travessa la ciutat, i això, pel que es veu, cau més avall de la carretera de Montcada, i l'estació dels FGC és al costat del pont del Passeig, bastant més amunt. Però tampoc no deu ser una gran caminada. La propera vegada que hi pugi, que no sé quan serà, vejam si me'n recordo de passar-m'hi. L'últim cop que hi vaig estar de safari fotogràfic vaig anar fins al passeig de les Lletres, davant la Biblioteca Central, a fotografiar una instal·lació del Kiku Mistu, i després de la gran caminada fins a arribar-hi resulta que l'han treta d'allà. Vaig preguntar als responsables de la Biblioteca, que és al davant, i no en sabien res. Ni se n'havien adonat que ho havien tret!!! Total, que aquestes escultures ara mateix no sé pas on paren. En fi, aventures terrassenques... --Enric (discussió) 09:46, 27 feb 2017 (CET)

@Enric: doncs amb aquest descontrol quan vulguis una escultura pel rebedor de casa, ja saps on trobar-la. Ja m'avisaràs quan tinguis material, o posa-la directament al Marc Boada Ferrer. Merci,--amador (disc.) 13:06, 27 feb 2017 (CET)

Fundació Busquets[modifica]

Tu que hi entens de fusionar plantilles i coses d'aquestes: com caldria fusionar aquests dos articles, Fundació Busquets i Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül, en el primer, més extens? El primer porta la plantilla d'edifici, i el segon la plantilla d'organització. Quan el Vicenç va crear amb el bot el primer article perquè li ho vaig demanar i llavors el vaig omplir, es veu que el segon feia poc que ja s'havia creat, però me n'he adonat ara. De fet, pel que he pogut constatar, el nom complet és «Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül», però el nom amb què és coneguda popularment, i el que surt a l'entrada de l'edifici, és, tout court, «Fundació Busquets». Quan vaig omplir l'article sobre l'edifici vaig buscar informació també sobre la Fundació i la vaig afegir al mateix article, però no vaig saber trobar que aquell mateix any hagués obtingut la Creu de Sant Jordi. Segurament a la pàgina d'on vaig treure la informació encara no ho havien incorporat, d'aquí la mancança. --Enric (discussió) 10:32, 27 feb 2017 (CET)

Anava a fusionar la FBSVdP a l'article de la Fundació Busquets, perquè he vist que hi havies posat l'etiqueta de «Fusionar», i he vist que a l'antic article de la Fundació hi has posat la infotaula d'organització però ha desaparegut la d'edifici. No poden coexistir totes dues? --Enric (discussió) 16:01, 27 feb 2017 (CET)
@Enric:. Estava en el tema però ho he deixat a mitges x feina. Pots liquidar el FBSVdP (el curt). L'altre quedarà com una organització que resideix en un edifici catalogat, encara que no tinguem article específic de l'edifici. Per tant, tal com està ara l'article que primer descriu la fundació i després l'edifici, ja quedarà bé. --amador (disc.) 17:34, 27 feb 2017 (CET)
Si això ja ho he fet: he refós el poc que deia l'article curt (bàsicament l'atorgament de la Creu de Sant Jordi) a l'article llarg i l'he buidat, fent una redirecció de l'un a l'altre. El que preguntava és si les informacions sobre l'edifici patrimonial que hi havia abans a la infotaula d'edifici es podien conservar també aquí (perquè veig que l'has eliminada) o bé són incompatibles una infotaula i l'altra. --Enric (discussió) 17:44, 27 feb 2017 (CET)
@Enric: Fet Fet!--amador (disc.) 18:48, 27 feb 2017 (CET)

Consulta[modifica]

He vist que cercaves això. Pau Cabot · Discussió 12:37, 4 març 2017 (CET)

@Paucabot: molt gran !!. --amador (disc.) 12:51, 4 març 2017 (CET)

Temes pendents[modifica]

Hola Amador. Tenc un parell de temes pendents amb tu que m'hauries de dir en quin punt estan:

Per cert, pega una ullada a Plantilla Discussió:Colors infotaules#Menys colors. Pau Cabot · Discussió 19:52, 6 març 2017 (CET) Fet Fet!

Noves infotaules[modifica]

Hola Amadalvarez, no voldria fer-me pesada però amb les noves plantilles s'estan important dades en altres idiomes. En la de la pàgina Norwich, per exemple, surt "Non-metropolitan district", en anglès, i en una infotaula de persona em vaig trobar la paraula "condottiero", en italià. Hi ha alguna manera que es pugui arreglar això? Jo crec que en una vikipèdia en català només haurien d'haver taules en català. I una altra cosa que ha anat a pitjor és que en les antigues taules de municipi, com la de Manchester hi ha un enllaç cap a els paràmetres: estat, país, comtat, que no està en les noves. Per favor, si saps com arreglar-ho, explica-m'ho.--Dafne07 (disc.) 17:16, 7 març 2017 (CET)

@Dafne07: Ja hi pots estar ben tranquil·la, no em canso d'explicar allò que un altre no sap. M'estendré una mica perquè veig que el tema WD és encara molt nou i produeix alguna confusió. Ja em disculparàs.
  1. Wikidata és una base de dades que conté (o pretén contenir) totes les dades estructurades possibles.
  2. Les fonts per crear-la van ser la suma d'informació que hi havia a totes les WPs
  3. posteriorment s'està mantenint com la resta de les WPs, mitjançant gent que edita, corregeix i carrega nous continguts. Fins i tot hi ha moltes entrades a WD que encara no tenen entrada a cap WP.
  4. Quan hem canviat les infotaules per a que agafessin la informació de WD era per aconseguir que funcionessin automàticament i s'aprofitessin de dades que mai hem tingut a les nostre pròpies infotaules però que ara en gaudim perquè algú altri les ha a`portat.
  5. Com a la VP, també conté errors i, quan es detecten, cal corregir-los. Com fem a la VP.
  6. Com se sap que hi ha un error a WD ?. Fins ara, si no miràvem WD, no ho descobríem pas. Però amb les noves infotaules ens apareix la informació de WD i, quan veiem quelcom erroni, hem d'actuar com sempre, però a WD.
  7. Com arribar a WD i com modificar ?. Tres vies: A) clicant el llapisset que hi ha al peu de la infotaula; B) clicant "Element a Wikidata" al menú esquerre de la pàgina; C) clicant al enllaç que apareix sota el nom de l'article (que comença per Q), això últim requereix que a "preferències" ho tinguis activat.
  8. Les modificacions són intuïtives la majoria. Algunes requereixen entendre una mica com està estructurada la base de dades, però són les menys. A "Primers passos" del portal comunitari de Wikidata trobaràs guies i ajudes per començar
Anem a mirar els dos casos que em comentes:
  • Norwich: A WD totes les dades estan en totes les llengües. Si algú les ha posat, és clar. En català tenim moltes, però quan accedim a alguna informació que mai havia existit en català però la trobem gràcies a que un altre les ha posat, la trobem a la seva llengua. Els accessos que fem a WD retornen la informació en aquest ordre, segons el que troba: a) en català, b) en anglès, c) retorna el seu codi (Qnnnnn). Que ens està passant a Norwich?. Doncs que l'entrada de "districte no metropolità" no té el seu nom en català i per això ens mostra l'anglès. Que fer ?. Anar a WD, cercar l'entrada "Non-metropolitan district" (no Norwich, que és qui la utilitza, però no conté el text del nom) i escriure la seva definició en català a la caixa que hi ha a dalt de tot on veuràs que es mostra el nom en 4-5 llengües entre elles sempre la pròpia del teu perfil i l'anglès. No ho he canviat; prova-ho tu i si et cal ajut, avisa.
  • Manchester: És una mica més difícil. Cada unitat territorial (ciutat, comarca, estat…) té una propietat que és diu "instància de" que explica "què és", en aquest cas diu "ciutat"; i també tenen una altra que és diu "situat a la unitat administrativa", on indica "quina és la unitat territorial" que té per sobre seu (en aquest cas "municipi de Manchester", un cop ho he corregit); si mires l'entrada de Municipi de Manchester, veuràs que també té un "situat a la unitat administrativa" que diu "Gran Manchester" i així successivament. Doncs bé, quan ho fèiem a mà, havíem de posar 4-5 dades amb l'estructura de geografia política (ciutat-municipi-comarca-regió-país o similar) que ens l'havíem de saber. Ara, la infotaula construeix automàticament aquesta sèrie des d'on estem (en aquest cas ciutat de Manchester) cap amunt fins arribar a "estat". Quan, com vas veure tu, el que mostra està malament, no trobaràs el contingut a l'entrada de "Manchester", sinó que cal revisar l'encadenament. Ara ja ho he arreglat perquè per ser la primera vegada em semblava una mica fort deixar't-ho.
Bé, el que volia dir-te amb tot això és que encara hi ha coses que poden ser un error de funcionament de la infotaula i jo estic amatent per corregir-ho ràpidament, però la majoria de casos són errors de contingut que tothom pot arreglar. Només cal agafar una mica de pràctica.
Pregunta tant com et calgui i no t'estiguis de familiaritzar-te amb WD. Cada cop serà més necessari a les nostres vides viquipedistes.
A disposar --amador (disc.) 18:38, 7 març 2017 (CET)

Em sap mal haver-te fet escriure tant, em poses molta informació que ja sabia. De tot el que has posat només em resulta informació nova el fet que en lloc de fer el canvi a la WD de "Norwich" l'havia de fer a la WD de "Non-metropolitan district". Havia estat provant de corregir-ho a "Norwich" però en el moment de desar-ho em sortia "match not found" i no me l'acceptava. Avui he provat de fer-ho a la WD de "Non-metropolitan district" i me l'ha acceptat, però quan he tornat a mirar la pàgina de Norwich, veig que segueix en anglès. Pel que fa a Manchester no sé per què has fet canvis, tot just te l'esmentava com a exemple de pàgina ben feta. A mi m'agrada més que, com a la pàgina de Manchester, les infotaules tinguin enllaços cap a les etiquetes: estat, país, comtat, etc. Penso que el que té de bo la vikipèdia és que és un text interactiu però les noves infotaules fan perdre això, les paraules "estat", "comtat", "país", no enllacen amb res. Amb el que dius no em queda clar si això no s'arregla perquè no es vol o perquè no es pot. Com ja et vaig comentar una altra vegada, el fet d'importar dades de la WD no fa que una infotaula sigui millor, ara les que hi ha d'Anglaterra fetes amb les noves plantilles semblen una còpia de les que tenen ells, que són un embolic de dades innecessàries. Sé que es fa per un bé però en el cas de municipis d'Anglaterra i del Marroc és millor no importar dades i escriure-les a mà, com la de Manchester.Salut!--Dafne07 (disc.) 08:23, 8 març 2017 (CET)

@Dafne07: Disculpa, no t'havia entès. Tema Norwich arreglat. L'ítem que tu havies canviat era la "categoria:districte no metropolità", però Norwich apuntava -lògicament- al ítem del districte. Els canvis que he fet de Manchester només eren de text perquè arreu deia Manchester i no diferenciava (visualment) entre ciutat, municipi i àrea metropolitana. En tot cas, no havia entès que et referies a les etiquetes. La veritat és que sóc poc amic de que les etiquetes tinguin enllaç, però no hauria de ser un problema. T'animo a passar per la seva discussió i demanar-ho. En aquest espai s'han fet dotzenes de propostes des de que la vaig començar ara fa 3 mesos i, de fet, encara no està totalment acabada tal com indica la documentació. Pel que fa al comentari sobre "no importar dades", la regla general és que les dades manuals s'anteposen a les de WD, és a dir, s'importen les que no hi són manualment. Actualment estem preparant la migració dels paràmetres dels articles preexistents i pensàvem "no traspassar" algunes dades. Si vols conèixer els detalls (veure Pla de migració) i opinar abans no sigui massa tard, pots fer-ho al final del pla esmentat. Merci,--amador (disc.) 10:27, 8 març 2017 (CET)

Bazzano[modifica]

Hola Amador! Si tens un moment, podries mirar la wd de Bazzano? Era un municipi que el 2014 es va fusionar amb uns altres i ara forma part del nou municipi de Valsamoggia. He intentat posar-ho a wd com "situat a la unitat administrativa" però no apareix a la plantilla. Segur que m'equivoco en algun lloc.... Gràcies! Herodotptlomeu (disc.) 13:38, 8 març 2017 (CET)

@Herodotptlomeu: Fet Fet!. Tenies Ciutat metropolitana de Bolonya (Q18288145) amb rang prefered i agafava aquest. L'he esborrat perquè qui ara depèn d'aquest ítem és Valsamoggia (Q15528921). Per cert, si fas l'article de Valsamoggia tindràs una sorpresa. Salut !--amador (disc.) 16:06, 8 març 2017 (CET)
Gràcies! Ets un crack! Herodotptlomeu (disc.) 18:03, 8 març 2017 (CET)
He creat Valsamoggia. Suposo que la sorpresa eren els antics municipis que formen el nou. M'he fixat i no es fa a "conté" sinó a "conté la subdivisió administrativa". Em Sembla que ja ho he arreglat. ^_^. Gràcies de nou. Herodotptlomeu (disc.) 18:35, 8 març 2017 (CET)
@Herodotptlomeu: Cert !. Gràcies per arreglar-ho. --amador (disc.) 20:58, 8 març 2017 (CET)

Dante Alighieri[modifica]

Perdona que et destorbi. Podries mirar la discussió de l'article Dante Alighieri? No vull modificar res (en aquest cas) sense comentar-ho abans. M'agradaria saber la teva opinió. Mercès. Josep Esquer (disc.) 02:41, 16 març 2017 (CET)

@Josep Esquer: Gràcies per avisar. En aquest cas, no tinc gaire opinió. En aquest article hi vaig participar fa molts anys i no puc assegurar que ho fes a la perfecció, ni tinc prou coneixements d'italià. Segueix la regla de be bold i, si ningú s'hi ha oposat a una proposició tant ben raonada, tira endavant. Si no estàs prou segur i vols una veu de referència lingüística, li fem un toc a l'@Enric: i ell segur que ens ho confirma. Salut ! --amador (disc.) 06:18, 16 març 2017 (CET)
@Josep Esquer:@Amadalvarez: La resposta, a la discussió de l'article sobre el Dant. --Enric (discussió) 10:54, 16 març 2017 (CET)
Mercès a tots dos. Josep Esquer (disc.) 13:45, 16 març 2017 (CET)

infotaules i full de ruta[modifica]

Si t'estic seguint bé, queda acabar infotaula geografia política, persona i ficció. Després et recuperarem per als articles? :) El tema infotaules l'hem de vendre molt més, és un avenç rellevant i pot donar joc si fa que la gent ompli wikidata, ho podem comentar amb calma--barcelona (disc.) 19:57, 18 març 2017 (CET)

@Barcelona:, en principi aquest és l'horitzó. Quedaran coses menys centrals. Afegir WD a una infotaula no té secret, el repte era crear infotaules nuclears i ara, si fa no fa ja estan. El Pau va agafar el taxons i amb això tenim els elements bàsics: persones, animals, plantes, territori polític i físic; fet per l'home: edificis, organitzacions i esdeveniments (que haurà d'incloure els campionats esportius i així tanquem el mapa esportiu: jugadors=persona, clubs=organització, estadis=edificis, competicions=esdeveniments). En el mon artístic tenim les obres pictòriques, dramàtiques i musicals. I alguna cosa que m'oblido. Sobre la venda, penso que és clau, però no soc gaire marquetinià. El Kipple i el Davidpar estaven al cas per perfilar un pla, però cal posar's-hi. Quan vulguis. --amador (disc.) 20:09, 18 març 2017 (CET)
jo vaig mirant però fes ping quan acabi la ruta, ok?--barcelona (disc.) 16:13, 26 març 2017 (CEST)
@Barcelona: Acabar-se no s'acabaran mai les infotaules, perquè sempre surten nous reptes. Ara bé, a efectes de preparar la venda internacional del tema, crec que ja podem engegar i escriure un pla seriós de promoció "que ho peti", com diria l'ESM. Les de geografia política han quedat espectaculars i queden 4 rampoines i passar el bot que neteja articles. Res que afecti a la visibilitat. Ara estic escrivint la documentació per a que la gent sàpiga com actuar en cada cas. El Davidpar em va fer una entrevista al blog, però crec que no hem fet un pla de comunicació come il faut. A banda del que he impulsat jo amb múltiples suports, el Paucabot ha fet una endreça considerable i en algun cas, com la Plantilla:Infotaula d'ésser viu, és plenament transferible a qualsevol altra WP. Ja hi pensaràs i compartim, --amador (disc.) 12:41, 20 abr 2017 (CEST)
et responc per correu--barcelona (disc.) 22:52, 20 abr 2017 (CEST)
@Amadalvarez: por ilusiones: ja ho petes, i per mi ho petaràs sempre. Quan ho expliquem comme il faut, ho petaràs molt fort :) Sento no haver ajudat pràcticament gens, massa fronts oberts! —ESM (disc.) 12:54, 20 abr 2017 (CEST)

WD i infotaula edifici[modifica]

Les dades de la infotaula de Cal Fassi estan tretes en la seva totalitat de WD, on prèviament les he pujat. Quin item he de posar a WD per tal que a la infotaula figuri la ubicació "Carretera de Calaf, 29"? Millor: fes la correcció tu i jo miraré com ho has resolt. Gràcies. Per cert, ja fa molts dies que no afegeixo cap dada a una infotaula (només algun draw mapa), més aviat les trec.--Isidre blanc (disc.) 22:07, 18 març 2017 (CET)

@Isidre blanc: Me'n alegro molt que t'hagis tornat wikidataire. Penso que és una eina que superarà a la pròpia WP en utilitat compartida per altres aplicacions. A veure, la "localització" és -ara per ara- la única dada de la cadena d'ubicacions que no té previst agafar de WD. Però estic pensant en refer tot aquesta part per seguir la línia de {{infotaula geografia política}} que crea la cadena de dependències geogràfiques de forma automàtica. Llavors, aprofitaria per afegir una accés a P969 (P969) que permet un text lliure, més apropiat per poder posar adreces no formals que Carrer (P669) o Localització (P276). Quan vegis que faig el canvi (ho notaràs pel canvi de format) voldrà dir que ja ho podràs fer servir. Salut !--amador (disc.) 23:00, 18 març 2017 (CET)
Entesos. Entre tant, aniré deixant les dades a P969 (P969).--Isidre blanc (disc.) 23:41, 18 març 2017 (CET)

Ajuda amb les infotaules[modifica]

Bon dia Amadalvarez!
He vist el teu article sobre l'adaptació de les infotaules, i m'agradaria ajudar-te amb tot el que pugui.
Tens alguna pàgina per coordinar el projecte?--Mikicat (disc.) 14:23, 26 març 2017 (CEST)

Hola @Mikicat:. Gràcies per l'oferiment. Hi ha una pàgina del projecte on he anat acumulant propostes i realitzacions. Si li fas una llegida agafarà idea del tema, si no ho coneixes ja. Però la feina per fer la trobaràs al capítol "Feines prèvies a la migració". Acostuma a ser feines de càrrega de dades a WD o retocs d'algun valor que és més fàcil fer-ho a mà que amb el bot que està fent el Joutbis per normalitzar els noms dels paràmetres de tots els articles migrats. Fes un cop d'ull i ho comentem. Salut !--amador (disc.) 15:11, 26 març 2017 (CEST)
Bona tarda @Amadalvarez: Perdona la meva ignorància, però respecte a la feina dels comtats de Noruega, entenc que el que s'ha de fer es canviar la informació de WD del propi article del comtat dient-li que la unitat administrativa és el mateix comtat en lloc de que sigui Noruega? I saps si hi ha alguna manera automàtica de fer-ho? (p. ex. amb l'AWB)--Mikicat(Parlem?) 18:23, 26 març 2017 (CEST)
@Mikicat: Quasi. La llista la trobaràs a Comtats_de_Noruega. A la columna de la dreta està la "regió" que és la unitat administrativa superior, abans de l'estat (Noruega). Per tant, "s'ha de canviar la informació de WD del propi article", com dius, però amb el nom de la regió i no el del comtat. Si ?. --amador (disc.) 18:55, 26 març 2017 (CEST)
D'acord. Gràcies!--Mikicat(Parlem?) 20:17, 26 març 2017 (CEST)

Substitucions infotaules[modifica]

Hola de nou! Podries fer un cop d'ull a [1] i [2] i [3]? Crec que moltes edicions més recents son injustificades com ja vam comentar en el passat, però m'agradaria que em confirmessis que tu també ho veus incorrecte. Gràcies! --Jey (disc.) 23:14, 6 abr 2017 (CEST)

@Jey:. No et falta raó, però és menys greu del que sembla. Els dos primers (Karakorum24 i Glucktran) han posat la nova infotaula amb els paràmetres vells. Conseqüències: No es perden els paràmetres; no els detectarà el bot que canviarà el nom de paràmetres als articles; Els paràmetres que no entengui la nova infotaula provoquen la seva inclusió a la Categoria:Articles amb paràmetres erronis en infotaula geografia política i ja els aniré arreglant. Pel que fa al iarik, sembla molt salvatge l'eliminació (cosa de la que va ser advertit), però aquest cop sembla que ho ha fet bé, perquè ha carregat les dades a WD, tal com li vaig demanar (veure: Polònia, Hongria, .. la prova és que surt molt complerta. Si vols fes-los un ping de recordatori, però ja queden pocs articles amb imatge antiga i compto en liquidar-los aquest cap de setmana. Després em quedarà arreglar errors. Merci, company.--amador (disc.) 23:35, 6 abr 2017 (CEST)
@Amadalvarez: gràcies! Crec que s'haurien de reportar com a comptes titella però si les edicions no et semblen conflictives de moment m'ho estalvio. Enhorabona de nou per la feinada amb les infotaules! Si et cal res, com sempre ja saps. Salut! --Jey (disc.) 23:48, 6 abr 2017 (CEST)
@Jey: No hi veig mala fé, només incontinència. Cal reconèixer que és una mica pesat haver d'agafar dades que ja estan fent la seva funció i passar-les a WD només per a obtenir el mateix que ja tenim. Però és una bona definició d'inversió. Si em vols fer un cop de mà, hi ha unes feinetes feixugues que impedeixen "rematar" la feina en certes plantilles. Gràcies !.--amador (disc.) 06:46, 7 abr 2017 (CEST)

votacions[modifica]

Has passat ja per Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2017? Sí, una mica spam però és que necessitem 25 vots i encara que queda marge millor enllestir i tenir verificadors o chekusers de la comunitat catalana actius. I no, no oblido que en breu comencem edat mitjana catalana a pescar i t'hi espero :) --barcelona (disc.) 20:48, 7 abr 2017 (CEST)

@Barcelona: Fet Fet!. Sobre l'altre tema, em queden només 5.000 articles geogràfics i després corregir errors que detecti el bot. Xupat !.--amador (disc.) 21:09, 7 abr 2017 (CEST)

Migració de plantilles[modifica]

L'amazic del Marroc central és una de les llengües berbers. La diferenciació que hi ha entre elles, en referència a la mútua intel·ligilitat, la desconec. Sé que el berber oficial es diu "amazic estàndard marroquí", però com que encara no té article en català (tinc projectar fer-lo així que pugui) no sé si es tracta només de normativa ortogràfica o si hi ha alguna cosa més. Pel que fa a les plantilles del Sàhara, tinc un nou argument contra wikidata= dóna per bona l'ocupació marroquina del Sàhara, fins i tot a territoris que són controlats efectivament per la RASD. No vull ser mal pensat, però com els editors de la wikipèdia en anglès són estatunidencs, tendents a simplificar i molt amics i aliats del Marroc ... Bé, si ho deixem així donem per bona una situació que a mi personalment em regira l'estómac (amb quins pebrots demanem la independència si donem per bona l'ocupació per la força d'un país ?). Així que ja em diràs. Personalment m'inclinaria per mantenir com a país la situació que havia posat jo, i que he mantingut a les plantilles de navegació, tot i que s'hauria de deixar a mà (territori controlat per la RASD, reconeguda oficialment per una vuitantena de països, i la resta del territori ocupat i que espera una solució de les Nacions Unides).Walden69 (disc.) 15:00, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Bé, la meva pregunta no era que n'opines de l'autodeterminació saharaui, perquè ja imaginava que pensaves així. Precisament per això, he exposat el que he exposat com un problema a resoldre a WD, perquè, si vols fer alguna cosa per la causa, no et tanquis en la solució local. Miro d'entendre com funciona per intentar arreglar-lo, no per a que surtin bé les nostres infotaules; això ja ho sé fer jo sol. A veure, observo que tota la seqüència és correcta fins arribar a la regió (en aquest cas, Laâyoune-Sakia El Hamra) que la posa a Marroc. Pregunta: què és el que està en disputa, tota la regió, o ciutat a ciutat ?. Ho dic, perquè al teu codi denomina Laâyoune-Sakia El Hamra com "regió del Marroc" i, òbviament, les regions del Marroc estan en el Marroc. Per tant, em pots mirar d'explicar com funciona ?. Els articles controlats o reclamats pel RASD són els de la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental o són uns altres i com reconèixer-los; Hi ha una doble estructura ?, hi ha zones que pertanyen al RASD dins el que es considera una regió del Marroc ?. En fi, si tu no tens interès en arreglar-ho bé, jo menys. Gràcies pel tema del Amazic. De moment ho deixaré així. Gràcies, --amador (disc.) 18:15, 9 abr 2017 (CEST)

Municipis del Sàhara[modifica]

Els municipis saharauis ocupats pel Marroc estan integrats en l'actual divisió administrativa marroquina (modificada en 2015), Laâyoune-Sakia El Hamra és una de les tres províncies en les que està repartit el Sàhara Occidental. A part d'això, hi ha una part del territori, l'anomenada Zona Lliure que tot i que Marroc la considera seva i la integra en els províncies marroquines, l'ocupa efectivament el Polisario, on hi ha establert l'administració provisional de la RASD. De fet el Sàhara Occidental es podria dividir en tres regions diferenciades:

  • Guelmim-Oued Noun, que aplega el nord del Sàhara Occidental i l'antic territori de Tarfaya, que va formar part del Sàhara Espanyol fins el 1958, quan fou entregat al Marroc.
  • Dakhla-Oued Ed-Dahab i Laâyoune-Sakia El Hamra, que apleguen la gairebé totalitat de la resta del Sàhara occidental.
  • la Zona Lliure, que comprèn principalment els assentaments d'Agüeinit, Bir Lahlu, Bir Tiguisit, Dougaj, Meharrize, Mijec, Tifariti i Zug. Són territoris controlats efectivament pel Polisario, tot i que Marroc els considera seus i els integra en les seves províncies.

Així que ens trobem amb dues situacions: territori efectivament controlat pel Polisario (Zona Lliure) i el territori reivindicat pel Polisario però ocupat pel Marroc i integrat en les seves estructures administratives, ja que Marroc el considera "les seves províncies del Sud". He vist que en el cas de Zug hi posa que pertany com a estat a la RASD (tot i que no és oficialment reconeguda per tots els organismes internacionals). No sé com s'hauria de solucionar. Crec que els territoris ocupats pel Polisario s'haurien de considerar com a part de la RASD i la resta com a part del Marroc, però dins d'un territori que es troba en disputa (com havia posat jo manualment). El que no tinc ni idea és de com posar-ho al wikidata. Ho sento, però no m'hi entenc, i he passat força estona sense saber què posava ni com, així que ho deixo per a gent més experta (a mi em surten millor altres coses). Bé, també he vist que ha desaparegut la referència sobre el cens de població marroquina del 2014, ja que ho havia posat a la plantilla i ha desaparegut amb ella. Caldria tenir en compte coses com aquestes quan s'esborri la totalitat del contingut de la infotaula. Jo no tinc cap ganes de tornar a repassar els gairebé 500 municipis i comunes marroquins que vaig fer per tal de comprovar si la referència encara hi és.Walden69 (disc.) 18:39, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Força més entenedor, tot i que sigui un embolic. Tot els articles d'entitats controlades o reclamades pel RASD són els de la categoria esmentada ?, o poden estar sota un altre concepte?. Ho dic per saber els articles a arreglar. Merci,--amador (disc.) 18:52, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Només Tifariti consta que pertany al Marroc, els altres són atribuïts a la RASD. Només falta Farsia que no està atribuït a cap estat, i Bir Tiguisit no tenia coordenades, potser perquè no es volcaren al wikidata (jo vaig refer moltes coordenades perquè a la wikipèdia anglesa no estaven bé).Walden69 (disc.) 19:00, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Des del carinyo, ja et vaig comentar que estar enfadat no ajudarà a millorar.
  • Wikidata no tant sols és el futur, si no que funciona com qualsevol altra WP: tothom pot canviar, si dóna una referència millor que l'anterior. Aquest és un aspecte important perquè és un element comú a totes les WP i el que allà posi, a mig termini, tindrà més valor que el que diguin les WP. La meva recomanació és que resulta millor aprendre a utilitzar-lo o, si més no, a conviure amb ell, que enfrontar-s'hi.
  • Per fortuna, les primeres càrregues s'han fet sense referències (només diu "importat de la WP-xxx"). Per tant, estem en el millor moment per mirar d'endreçar allò que estigui malament.
  • t'agrairé que parlem dels temes punt a punt i que quan facis afirmacions com ara "s'ha perdut", "no està bé" o similar, diguis, si us plau, de quin article parles. Si, com dius, vas fer 500 articles, no pensaràs que miraré tots per saber de que parles. Gràcies.
  • Tema coordenades: em cal detectar com està a WD algun dels articles que dius que les vas refer perquè estaven malament a l'anglesa. Recordes algun cas ?. Un altre cosa, d'on vas treure les coordenades correctes, a mà amb un mapa o alguna publicació/llista?, ho dic perquè podem carregar a WD les que tu has posat, però hem de referenciar per què ho fem.
  • tema població 2014: la que es mostra ara és la de WD, si existeix, en cas contrari s'agafa la manual. La referència que apareix a WD (quan existeix) és aquest document que és el mateix contingut que tu vas fer servir però en excel enlloc de PDF.
  • Articles afectats: He fet aquesta llista dels articles amb plantilla que tenen com a país "reclamat per..." o "controlat per ...". Són 30. També hi ha la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental que són 49 articles. La diferència es deu a que alguns no tenen cap infotaula (p.ex:Agrache) o bé té país = RASD (p.ex.:Agüeinit).
  • per mirar d'endreçar WD: En aquest darrer cas, per exemple, a WD indica que "Agüeinit està a la RASD", sense cap estructura intermèdia. Ara bé, si seguíssim l'arbre dels paràmetres manuals (teus) seria: Regió Dakhla-Oued Ed-Dahab / Província d'Auserd i, lògicament a estat diria Marroc, que és on pertany aquesta regió. Vull dir que és una certa contradicció assignar els municipis reclamats / controlats a regions que són del Marroc. A WD les unitats administratives segueixen una estructura jeràrquica i, tots els elements (p.ex:municipis) que pertanyen a un altre element (p.ex:província), pertanyen "de facto" a la regió on pertanyi la província i també a l'estat on pertanyi la regió. Si tenim unitats que estan en discussió les poden assignar al RASD juntament amb la propietat Territori reivindicat per (P1336) indicant "Marroc", d'aquesta forma prioritzem RASD davant Marroc. Ara bé, li hem de posar al nivell més alt dels que pertanyin a RASD, ja sigui municipi, província o regió. No sé si m'he explicat.

Ja em diràs, Merci.--amador (disc.) 20:59, 9 abr 2017 (CEST) @Amadalvarez: jo el que no vull és que el Paucabot em pengi la llufa de "sense referències" a l'article si jo les havia posat, en aquest cas del cens, perquè he vist articles on la referència era de la Gran Enciclopèdia Catalana, s'ha tret perquè ja era a l'autoritat i automàticament li han penjat la llufa "sense referències". Estic posant referències a nombrosos articles i no m'agradaria que augmentessin. Quan als altres, ara em trobo molt cansat per seguir discutint. Recordo que als municipis del Sàhara Occidental, a la secció país havia posat per una banda Marroc (ocupació efectiva) i Sàhara Occidental (reivindicació reconeguda a nivell internacional). Passa quelcom semblant amb els municipis i llogarets de Palestina, alguns estan regits per l'Autoritat Nacional Palestina i altres per Israel. Em sembla bé penjar el que sigui possible a wikidata, però he fet un gran esforç per fer nombroses biografies de ministres, diputats, acadèmics, etc, amb la seva infotaula i m'enfadaria moltíssim que la informació sobre càrrecs ocupats (per exemple) "desaparegués". I per cert, el color "gos com fuig" de les infotaules de persones no és lleig, sinó el que segueix. No m'agrada gens- I el fet que aparegui el mateix color d'infotaula per a tothom sigui polític, escriptor, artista, etc (almenys a mi em surt així) es deu a una nova política uniformista de la viquipèdia ? M'agradava molt més el color que tenia abans.Walden69 (disc.) 21:13, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Quan estiguis d'humor per llegir el que t'he escrit, raonar-lo i mirar de respondre per col·laborar, ja ho diràs. No t'he demanat (i no ajuda gens) que m'expliquis les teves baralles amb el paucabot, amb WD ni amb el món sencer, ni que m'acusis de canviar arbitràriament els colors quan fa dos mesos que s'està discutint i que ha estat votada. No sóc jo el culpable que no vigilis La Taverna. És la tercera vegada que t'ho dic "ESTAR ENFADAT NO T'AJUDA". Només vull ajudar i per això haig d'entendre com fer-ho. No és el primer cop que no me'n surto amb tu. Si vols seguir les passes que et proposo i respondre allò que pregunto i no allò que et passa pel cap (o per l'estómac) en funció dels teus neguits, avançarem. Altrament, no et podré ajudar. Gràcies, --amador (disc.) 21:44, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Jo no t'he acusat pas de res, no era pas la meva intenció, només he fet un comentari. Sento que t'ho hagis pres com una acusació. No me n'havia assabentat de la votació, però pel que sembla la majoria n'estava d'acord, així molt bé doncs. Res més a dir, tot i que segueix sense agradar-me (és una opinió personal). Porto més d'un any referenciant articles del 2012 i 2013, a més de fer articles de Moçambic, Marroc, Palestina i Angola (no he estat pas inactiu), i crec que m'està passant factura. He intentat editar al wikidata, com m'heu suggerit, i sincerament, no me n'he sortit. No en sé. Ho sento. I no estic pas enfadat, bé potser una mica sí. Pel que fa als municipis, llogarets, viles i ciutats del Sàhara, que era el tema en qüestió, crec que hauria de quedar com està a Amgala (reclamat per... controlat per ...). Les que estan sota control marroquí, la majoria (per desgràcia) se'ls pot posar l'estructura administrativa marroquina (regió i província), ja que no en tenim cap altra. A la RASD no ha estructures intermèdies (que jo sàpiga), perquè en la pràctica domina una petita part del territori saharià. Per tant, als territoris controlats pel Marroc crec que se'ls hauria de posar l'estructura jeràrquica marroquina, és a dir Regió Dakhla-Oued Ed-Dahab / Província d'Auserd, però com que es tracta d'un territori en disputa i que l'administració marroquina no és reconeguda de facto per la Unió Africana i que cal fer un referèndum per solucionar la qüestió, caldria posar Territori reivindicat per (P1336) indicant que és la RASD qui ho reivindica. Els municipis sota administració efectiva de la RASD són els de la Zona Lliure (Agüeinit, Bir Lahlu, Bir Tiguisit, Dougaj, Meharrize, Mijec, Tifariti i Zug), els he posat en una plantilla de navegació, i només quedaria el de Güera, que està abandonat, encara que hi ha notícies sense confirmar que l'ha ocupat el Polisario. Crec que el problema és que al wikidata hi ha municipis com Bojador, on posa territori en disputa Sàhara Occidental però no indica res més. És contradictori posar que és territori en disputa i posar la divisió administrativa ? Ja em diras.Walden69 (disc.) 22:37, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Començo pel final. No és contradictori, el Territori reivindicat per (P1336) és independent de l'estructura jeràrquica. Veig clar el que dius: si estan sota control marroquí, ho deixem amb la seva estructura i li afegim la reclamació. Si són controlats per la RASD passem de la unitat que sigui (ciutat, municipi,..) a estat amb RASD com a valor. Un dubte: en aquest cas, cal dir reclamat per Marroc ?. Sobre el que dius de Amgala, quanta estona fa que ho has mirat, perquè l'acabo de canviar per que agafi els paràmetres manuals. La idea seria que continuï agafant els manuals mentre no canviem WD i així no es perd res. Bé, ja em respondràs el dubte.--amador (disc.) 23:31, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Donat que el Marroc considera el Sàhara Occidental com les seves províncies del Sud sí que es podria posar "reivindicat pel Marroc", ja que de fet als mapes oficials marroquins hi figura tot el territori del Sàhara, tot i que no el controlin totalment.Walden69 (disc.) 23:34, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: segons la plantilla de "República Àrab Saharaui Democràtica" amb la llista de territoris alliberats, Tifariti no ha de tenir l'estructura que tenia, sinó fer-la dependrà directament del RASD amb reclamació del Marroc, correcte ?. Per cert, mira Bojador, ha canviat tocant només WD, sense més. El que no sé si prefereixes que digui que "està situada a Sahara Occidental" que, al seu cop, "pertany al país RASD" o ens saltem Sahara Occidental i la fem dependre directament de RASD. El que tu triïs serà el model que li hi posaré a tots els territoris lliures. --amador (disc.) 23:45, 9 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Correcte quan a Tifariti. Bé. Pel que fa al terme, si tenim en compte que Sàhara Occidental és un terme geogràfic, derivat, com no, del terme colonial Sàhara Espanyol, i que la RASD és una entitat política amb un cert reconeixement internacional, jo m'inclinaria per posar RASD, tot i que algú ho podria considerar discutible, ja que Sàhara Occidental és el nom amb que l'ONU reconeix el territori. És el que passa amb els territoris en disputa.Walden69 (disc.) 23:51, 9 abr 2017 (CEST)

@Walden69: Ja estan arreglats a WD tots els alliberats. Demà més. Bona nit.--amador (disc.) 00:23, 10 abr 2017 (CEST)
@Walden69: Avui no treballaré. Et deixo dues mostres de com quedaria agafant exclusivament dades de WD: Tifariti pel territoris controlats pel RASD i Al-Aaiun pel marroquins. Confirma'm si anem bé. Només estic treballant en Sahara Occidental. La resta del Marroc no l'he mirada encara. OK?. Em deus algunes respostes (concretes, no les broques que hagis tingut, si us plau) sobre alguna coordenada que haguessis corregit i si la pàgina del cens que consta com a referència a WD és correcta (jo penso que és igual a la teva, però prefereixo confirmar-ho). Merci, --amador (disc.) 07:57, 10 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: els he vist i em semblen molt bé, fins i tot la referència a la Zona Lliure (no hi havia caigut). Perfecte. Així queda clar. I la referència és si fa no fa la mateixa, almenys les dades de població ho són. Només em preocupava el fet que al text de l'article dels municipis hi havia una referència a les dades del cens que ara no hi és. Però suposo que es pot arreglar amb un bot, oi?--Walden69 (disc.) 08:17, 10 abr 2017 (CEST)

acabats canvis territoris saharauis[modifica]

@Walden69: He aplicat la fórmula del fil anterior a tots els articles de la Categoria:Geografia del Sàhara Occidental que no siguin geogràfics i he carregat a WD els noms en àrab i berber. Em queda el dubte de Amgala que, segons els paràmetres manuals és marroquí reclamat pel RASD, però segons el text de l'article és al reves. Un altre dubte: No he trobat Guerguerat al document del cens 2014. Es diu d'una altra forma ?. Per últim, recorda el tema coordenades que et vaig preguntar. Merci, --amador (disc.) 08:16, 11 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Es tracta de dos territoris que estan gairebé abandonats per la guerra. Guerguerat és una localitat i no té estatut ni de municipi ni de comuna (per això no apareix en les dades del cens) i està inclosa dins del municipi de Güera (Lagouira). Amgala es troba fora del mur segons l'ONU i dins segons Marroc. Amgala és municipi i apareixia a la versió pdf del cens del Marroc que jo havia posat com a font i li donava una població de 2.945 habitants (codi 11.221.03.01). Crec que amb això el tema dels municipis del Sàhara Occidental es pot donar per tancat, si es que no es produeixen novetats en el tema. Probablement faré alguns articles sobre la RASD i el Sàhara més endavant, quan acabi alguns temes que tinc entre mans. Felicitats per la bona feina feta (i per tenir paciència amb mi. M'has agafat en mal moment).Walden69 (disc.) 16:23, 11 abr 2017 (CEST)
@Walden69: OK. Guerguerat depenent de Güera, la resta va automàtic. Amgala, si l'ONU diu que està fora del mur, doncs el posem a fora i els altres a reclamar. Fet !. El tema de les referències està traslladat a tots els articles saharauis. faltaria fer-ho als marroquis. Ja m'hi posaré. No vull ser pesat, però em deus el tema coordenades. Si pots recordar alguna que hagis canviat, investigaré com estan a WD i pensaré com actuar. merci, --amador (disc.) 20:15, 11 abr 2017 (CEST)

@Amadalvarez: Quan a les coordenades, hi havia alguns municipis o comunes que o no tenien article a la wikipedia anglesa o no hi posava coordenades. Així que em vaig haver de buscar la vida i per una d'aquestes casualitats vaig veure que a https://www.openstreetmap.org no sols em donava el nom en àrab i (la majoria de les vegades) en berber del municipi o comuna, sinó que també en donava les coordenades força exactes. Aleshores vaig posar les coordenades d'openstreetmap en tots i vaig veure que alguns coincidien si fa no fa i altres no, el d'openstreet era més exacte. És una llàstima, però no sé quins són exactament. No vaig preveure que a wikidata es graven les coordenades de la wikipèdia anglesa. Si és tan complicat, deixa-ho córrer.Walden69 (disc.) 20:48, 11 abr 2017 (CEST)

@Walden69: No sempre agafa l'anglesa. Si dius que alguns no tenien, ho podria haver agafat d'una altra WP quan es va carregar. Pel que em dius, quan tu vas fer això, WD ja estava carregat i, per tant, s'ha quedat sense coordenades. Aquests dies he afegit coordenades a WD de casos que no tenien - agafant-los dels teus articles - com el cas de Jraifia, Dcheira, Foum el Oued, Sidi Ahmed Laaroussi, Oum Dreyga, Bir Tiguisit. Per tant, haurem de vigilar amb els que tenen coordenades en manual i no en tenen a WD. Merci, --amador (disc.) 22:49, 11 abr 2017 (CEST)

Infotaula d'illa[modifica]

Bon dia Amador,

Per un article sobre una illa, hauria de fer servir {{indret}} o {{infotaula d'illa}}? El sentit comú diria que la infotaula d'illa, però la plantilla té un avís dient que s'ha estandarditzar, així que no ho tinc clar.

Gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:27, 12 abr 2017 (CEST)

@Pau Colominas: De moment posa infotaula d'illa. L'avís diu que "s'ha d'estandarditzar", cosa que no he fet encara. quan ho faci, ja replegaré totes les que estiguin fetes aquell dia. De fet, està pendent d'una discussió sobre si é un Indret (geografia física) o encaixa millor com a geografia política.--amador (disc.) 10:31, 12 abr 2017 (CEST)
Entesos. Gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:55, 12 abr 2017 (CEST)

Diferent visió mapa[modifica]

Hola Amador! He vist que a la visió del mapa d'OSP a la plantilla depenent de quina plantilla s'utilitzi té una escala diferent. Per exemple Villa d'Adda que fa servir la "infotaula de municipi" el mapa es centra al municipi, mentre que Filago que utilitza la "infotaula geografia política" el mapa ocupa mitja Itàlia... He estat mirant a wd a veure si trovava alguna cosa diferent però potser és cosa de la mateixa taula... Saps si es pot fer que la nova taula es centri amb el municipi (en aquest cas). Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 10:11, 13 abr 2017 (CEST)

@Herodotptlomeu: actualment [quasi] tot acaba en la infotaula geografia política. El zoom es calcula en funció de la superfície de l'entitat, perquè la taula funciona igual per un barri que per un país. Si li poses la superfície a WD (al text surt esmentada), veuràs com canvia el comportament. Gràcies,--amador (disc.) 12:25, 13 abr 2017 (CEST)

Baltimore[modifica]

Te pareix que podries donar la teva opinió a d:Wikidata:Property proposal/Classificació de Baltimore? no hi ha molt de feedback, no ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:13, 13 abr 2017 (CEST)

@Paucabot:Fet Fet!. Demana a la taverna que s'hi passi la gent. Jo ho vaig fer en una ocasió i va funcionar de meravella.--amador (disc.) 12:43, 13 abr 2017 (CEST)
Ho vaig demanar a una taverna no gaire concorreguda: d:Wikidata:La taverna#Classificació de Baltimore ... Pau Cabot · Discussió 12:53, 13 abr 2017 (CEST)
@Paucabot: No. Jo deia aquí, a taverna/ajuda.--amador (disc.) 13:12, 13 abr 2017 (CEST)
Mir de no fer molt de canvassing, però és que allò està molt mort ... Pau Cabot · Discussió 13:14, 13 abr 2017 (CEST)

@Paucabot: He vist l'evolució del tema i que us fa falta un biòleg, oi?. Perquè no li preguntes al Paucolomines o al Dengrà ?. Sembla que són del ram. Si no te'n surts demano info fora de la VP als meus biòlegs de capçalera.--amador (disc.) 09:09, 21 abr 2017 (CEST)

Lluís Arnau i Palomar[modifica]

Com arreglaries la data de defunció a Lluís Arnau i Palomar.--Lohen11 (disc.) 12:09, 4 maig 2017 (CEST)

@Lohen11:. Lamentablement, a mà. El càlcul d'edat no funciona quan la precisió és mes-any. Res és impossible en aquesta vida, però arreglar-ho em suposava quasi duplicar el codi i altres prioritats van passar davant. Abans de morir-me, prometo arreglar-ho. Gràcies, amic.--amador (disc.) 20:40, 4 maig 2017 (CEST)
Doncs no ho arreglis mai!--Lohen11 (disc.) 21:22, 4 maig 2017 (CEST)
Ei, si algú s'hi ha de morir ja m'hi poso per a que li surti l'edat, no n'hi ha per tant.
1) Nova opció formatting=raw per a dates, en proves, treu la data en format ISO per poder tractar a banda amb #time. Mostra: {{#invoke:Wikidata/proves|claim|property=P570|formatting=raw|item=Q20242794}} → Thu, 16 Feb 1899 :00:00 +0000am4. Cal provar en plantilles que usin intensivament dates que això no trenqui res.
2) Càlculs: {{Data de defunció i edat/wd/proves}} funciona en aquest article. Cal provar que funcioni en casos límit i amb dates rares. Es pot provar passant paràmetres ISO a {{Data de defunció i edat/wd2/proves|nai=+1871-05-04T00:00:00Z|def=+1899-02-00T00:00:00Z}}.
--V.Riullop (parlem-ne) 12:15, 5 maig 2017 (CEST)
No n'estava satisfet, no sé perquè m'enredo amb plantilles quan per a aquestes lògiques tenim Lua. Prova {{#invoke:Wikidata/proves|years_old|item=Q20242794}}. Novetats: per a persones vives calcula l'edat actual, per a dates imprecises, sigui per mes, any o fins i tot dècada, dóna el rang d'edat. Per exemple per Rampó calcula 45/55 anys i Carme Forcadell té 60/61 anys. --V.Riullop (parlem-ne) 19:41, 5 maig 2017 (CEST)
@Vriullop: Ets un geni !. Per mi funciona. Li he fet proves (amb Viquipèdia:Proves de Wikidata (Q4115189)) naixent aC i morin dC amb totes les precisions i funciona correctament. També he provat la mateixa bateria amb dates dC i funciona igual. Fins i tot amb combinacions de precisió diferent (dècada vs dia o any, dia vs any, dia vs mes-any) i funciona perfectament. Només deixa de retornar resultat quan una o les dues dates són segles, que és correcte. Et felicito !!. --amador (disc.) 20:10, 5 maig 2017 (CEST)
@Lohen11: Bones notícies. Mira el que ha fet el Vriullop !.--amador (disc.) 20:10, 5 maig 2017 (CEST)
Passat en viu, en ser una nova funció no cal provar que no tingui efectes col·laterals. --V.Riullop (parlem-ne) 20:23, 5 maig 2017 (CEST)
A Lluís Arnau i Palomar no funciona, encara no està implementat?--Lohen11 (disc.) 21:01, 5 maig 2017 (CEST)
@Lohen11:. Només anunciava la bona notícia, però faltava que jo ho apliqués a la infotaula. Ara ja està. --amador (disc.) 21:32, 6 maig 2017 (CEST)
Felicitats artistes!--Lohen11 (disc.) 22:11, 6 maig 2017 (CEST)

Powered by WD[modifica]

Guardó Tot navegant he pescat aquest segell i penso que aquí és el millor lloc per estampar-lo. Et mereixes una samarreta però de moment és el que hi ha.

Què et sembla posar l'altre versió en la documentació de les plantilles? --V.Riullop (parlem-ne) 20:54, 4 maig 2017 (CEST)

@Vriullop: Les dues m'estan bé. On la posem ? a la dreta de la introducció ?--amador (disc.) 07:11, 5 maig 2017 (CEST)
Una mostra: Mòdul:Wikidata. --V.Riullop (parlem-ne) 08:57, 5 maig 2017 (CEST)
@Vriullop:. Estandarditzat amb {{Wikidatapowered}}. Merci,--amador (disc.) 07:59, 7 maig 2017 (CEST)

Favara[modifica]

Hola Amador! El municipi italià de Favara té el mapa del Favara valencià. He mirat a wd i allí el "mapa localitzador" si que està correcte amb el plànol italià. Saps que pot passar? Moltes gràcies! Herodotptlomeu (disc.) 09:42, 10 maig 2017 (CEST)

@Herodotptlomeu: Ningú és perfecte. Qui m'havia de dir a mi que havien dues poblacions amb el mateix nom. Arreglat !. Merci,--amador (disc.) 17:15, 10 maig 2017 (CEST)

Infotaules per parcs nacionals[modifica]

Bon dia,

Com el meu infotaulador de capçalera que ets, tinc un dubte per consultar-te :p A la Categoria:Parcs nacionals dels Estats Units hi ha articles encapçalats per {{Indret}}, altres per {{Infotaula d'Espais Naturals}}, altres per {{Edifici}} i la majoria no tenen infotaula. Quina m'aconselles fer servir?

Gràcies!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 11:18, 10 maig 2017 (CEST)

@Pau Colominas: Sense cap mena de dubte, {{Indret}}. Si mires el meu full de ruta de migració, aquest ase m'havia quedat oblidada quan em vaig passar a les de geografia política que m'han donat força feina, però acabarà caient. Quan vaig integrar {{infotaula parc}} ja es van crear una colla d'atributs propis de la gestió/explotació d'un parc que no són conceptes, diguem-ne, geogràfics, com ara: visites, espècies, transport o dissenyador. A més, Indret recupera de WD la categorització de "patrimoni protegit", que acostuma a anar aparellat en el cas dels parcs nacionals. Ex.: Parc Nacional de Yosemite --amador (disc.) 16:53, 10 maig 2017 (CEST)

Polítics[modifica]

Bona tarda Amador! Sé que, com deia aquell, "això no toca" (de moment). Però no m'he pogut resistir després de la conversa d'avui. A Usuari:Amadalvarez/taules he estat mirant els càrrecs d'Artur Mas i veig un parell de coses que no sé si es podrien arribar a fer tècnicament. Una és que ordenés els càrrec per dates: els més nous a dalt. I l'altra és el nom dels càrrecs, que com per exemple les etiquetes dels consellers van canviant. No sé si podria detectar que un càrrec és de l'any 1997 i, d'aquesta manera, agafés el Nom oficial (P1448) de Conseller d'Economia i Hisenda (Q29950352): conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya (1977-2010). :PP --Davidpar (disc.) 21:02, 15 maig 2017 (CEST)

@Davidpar: Ordenar és possible (ho haig de provar). Cercar el nom que toca, molt difícil. De fet, amb l'escut ja em vaig trobar amb aquest problema. Hi pensarem.--amador (disc.) 06:53, 16 maig 2017 (CEST)
@Davidpar: Pel que fa a l'ordenació, actualment només funciona de més petit a més gran. Si ha de ser a l'inrevés cal negociar-ho amb el Vicenç, i actualment tinc el saldo de favors molt perjudicat. Pensa si és de vida o mort. Merci,--amador (disc.) 11:46, 16 maig 2017 (CEST)
No n'hi ha per tant, quan m'ho has preguntat estava una mica saturat, però amb un passeig per la platja queda tot arreglat. Ja es pot ordenar i desordenar. --V.Riullop (parlem-ne) 16:30, 16 maig 2017 (CEST)
@Vriullop: Amb la teva rapidesa em fas perdre tota credibilitat. Moltes gràcies, un cop més. @Davidpar:, ja veus aquesta resolta. L'altra més difícil.--amador (disc.) 18:39, 16 maig 2017 (CEST)
Pas a pas anem millorant :) --Davidpar (disc.) 18:53, 16 maig 2017 (CEST)

Cercar usos de paràmetres en plantilles[modifica]

Doncs això: és possible fer una cerca per saber quants articles (i quins) fan servir un determinat paràmetre d'una plantilla? Gràcies :D --Yuanga (disc.) 23:19, 16 maig 2017 (CEST)

@Yuanga: Si. plantilla:rastreig. Pots veure un exemple d'ús al final de Plantilla:Infotaula_d'organització.--amador (disc.) 23:32, 16 maig 2017 (CEST)
Gràcies! , et refereixes a on diu "utilització de paràmetres"? M'ho miro... --Yuanga (disc.) 23:44, 16 maig 2017 (CEST)
Per entendre com funciona he agafat una plantilla que conec prou bé, i hi ha alguna cosa que no em quadra. Fes una ullada (si pots, es clar) a aquesta pàgina. On són la resta de paràmetres? Perquè els articles dels minerals no tenen infotaules només amb el paràmetre lluïssor, m'explico? --Yuanga (disc.) 00:02, 17 maig 2017 (CEST)
@Yuanga: No sé si entenc la pregunta. En tot cas, la pàgina que m'has passat jo la feia servir abans per veure si un paràmetre el tenien molts o no el tenia ningú, però vaig deixar de fer-ho per dos motius: a) partia d'una còpia de la Base de dades molt antiga (cosa que veig ha millorat, i b) mostra els paràmetres presents a la infotaula, tot i que estiguin buits. Per tant, pots tenir la sensació que un paràmetre es fa servir (perquè està a l'esquelet de plantilla posat als articles) i que en realitat mai tingui contingut. Si que va bé per detectar paràmetres amb sintaxi errònia (o inventats, que també passa).
Potser t'has fet un embolic amb l'exemple que t'he passat, perquè hi ha dos controls diferents:
  • #invoke:templatePar que serveix per verificar si els noms dels paràmetres rebuts de l'article són correctes o no. Informa dels errors de dues formes: Quan edites un article i fas previsualitzar, t'indica quins paràmetres has escrit i no entendrà la plantilla. A més tots els articles amb paràmetres erronis els posa en la categoria que indiquis al cat=articles amb paràmetres.......
  • {{tl:rastreig}} (que està al final de tot) genera un pseudoenllaç des de l'article cap a la plantilla. Aquesta generació ha d'estar condicionada a allò que vulguis controlar. Normalment és l'existència d'un paràmetre (en aquest cas, emplenat), però també pot ser que existeixi una combinació de paràmetres o que tinguin un valor determinat. Qualsevol cosa que puguis condicionar jugant amb #if o #switch, etc... Et deixo un exemple a la {{infotaula de mineral}}. Per veure el resultat has d'anar a aquesta pàgina típica de "què enllaça a .." en aquest cas amb el nom del pseudoenllaç que ha generat. Li vas canviant el /nomcondició que hagis posat i t'anirà mostrant els articles afectats. Els altres exemples que he afegit estan a diafaneitat que està dient que ja ho has arreglat arreu, excepte a l'exemple de la infotaula, lluïssor i adamantina on només estan els articles que tenen lluïssor amb valor = adamantina.
S'entén millor ara ?. Ja em diràs.--amador (disc.) 06:56, 17 maig 2017 (CEST)
Sí, molt millor ara :D Jugaré amb el rastreig de paràmetres.
D'altra banda, torno a reformular la pregunta que et feia a l'anterior aportació i no he sapigut explicar millor: segons aquesta pàgina l'enllaç que et posava d'exemple sobre la infotaula de minerals] el paràmetre que més infotaules inclou és lluïssor (1614) i el segon dispersió (575). Estic llegint bé la taula? Si la resposta és afirmativa definitivament no entenc la taula perquè falten molts paràmetres que haurien de ser abundants, com per exemple nom, imatge, duresa... --Yuanga (disc.) 23:16, 17 maig 2017 (CEST)
@Yuanga: Doncs, si. Ho llegeixes bé, i no sé perquè passa lo d'imatge o nom. De fet, si demanes que et mostri tots els articles que tenen "lluïssor", quan et mostra la llista amb tots els valors, ja es veu que hi ha molts amb imatge. No tinc explicació. Prova el rastreig i ja veuràs que t¡anirà bé. Sort !.--amador (disc.) 23:33, 17 maig 2017 (CEST)
M'alleuja ;) Gràcies novament! --Yuanga (disc.) 23:45, 17 maig 2017 (CEST)

Dades d'un paràmetre a WD[modifica]

M'ha sortit un petit problema mentre editava l'article Universitat Lliure de Berlín. El paràmetre de rector sortia dues vegades. A WD he vist que les dades del paràmetre rector en realitat són una llista de rectors, que mirant l'article de la wiki alemanya estava incompleta. M'he dedicat pacientment a omplir els que mancaven i a afegir les dates dels períodes i quan he acabat i he anat a mirar el resultat al nostre article, he vist que agafa el primer valor, que no correspon al de l'actual rector, correspon al del primer que hi va haver. Que puc fer perquè surti el correcte? He d'eliminar tots els anteriors? Sng (disc.) 21:55, 18 maig 2017 (CEST)

@Sng: Ho has fet molt bé. Carregar l'històric de titulars és més del que s'espera. Quan tens un llista de valors històrics, el valor que sigui "el vigent" se li posa "rang preferit". A l'esquerra del valor hi ha unes petites fletxes; fas "modificar" en el valor que toqui, cliques sobre la fletxa que apunta amunt i tries "rang preferit" del desplegable que et mostrarà. Mira com és el canvi. Veuràs que a l'article ja surt bé. Merci,--amador (disc.) 21:51, 18 maig 2017 (CEST)
Moltes gràcies per fer-ho i explicar-m'ho. Ara ja sé una cosa més :))) Jo acabaré un parell més i ho deixo fins una altra estona. Sng (disc.) 21:55, 18 maig 2017 (CEST)
@Sng: deu n'hi do les que hem fet ja. Miraré de compatibilitzar-lo amb el Polònia. Salut !,--amador (disc.) 21:58, 18 maig 2017 (CEST)

Enllaç invàlid wd[modifica]

Hola Amador! No sé si em pots ajudar... A l'apartat Composició de l'equip de l'equip Kolss, he intentat enllaçar la pàgina del 2017 que hi ha a wd, com ja ho havia fet amb la del 2016. Però veuràs que surt un missatge de "L'ID introduït és desconegut al sistema. Utilitzeu un ID d'entitat vàlid." He mirat si hi havia algun error o alguna diferència amb la del 2016 i no he trobat res... Saps per què pot ser? Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 19:21, 27 maig 2017 (CEST)

@Herodotptlomeu: No havia vist mai aquesta plantilla. És una currada important del tal Molarus. Bé, al que anàvem. Tot indica que dins el contingut de Kolss 2017 (Q28927109) hi ha alguna incoherència o falta alguna property que el mòdul:Cycling race vol fer servir i està buida o incorrecta. Per mi resulta impossible trobar-ho perquè el mòdul és ultra complex. He fet algunes proves que poden ajudar a centrar l'error (tot i que no m'han servit gaire). Per exemple: Movistar Team fa servir també l'equip de 2017 i funciona. He posat el codi Q de Movistar-2017 al Kolss i funciona, per tant, es descarta que tinguis un problema en l'article o la sintaxi de la taula. Llavors, he mirat de comparar l'ítem WD de Movistar 2017 (Q27754824) amb el de Kolss 2017 (Q28927109) i no he vist res estrany. I aquí m'he rendit. Ho sento,--amador (disc.) 21:04, 27 maig 2017 (CEST)
Gràcies igualment!! Continuaré buscant. ^_^ Herodotptlomeu (disc.) 21:07, 27 maig 2017 (CEST)
@Herodotptlomeu: M'ha sorprès que en altres llengües no es faci servir la plantilla.--amador (disc.) 21:25, 27 maig 2017 (CEST)

Godila[modifica]

Hola Amadorǃ En aquest article, a la infotaula, surt "comta" enlloc de "comptessa", com a femení de "comte". Saps com arreglar-ho? Thanksǃ --Ramon (disc.) 11:41, 28 maig 2017 (CEST)

@Llumeureka: Ja no surt "comta". Les excepcions a les formes irregulars i invariables estan a Mòdul:Ca-flexió/femení. Merci, --amador (disc.) 14:25, 28 maig 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Veig que ja ha canviat, però no acabo de veure exactament el procediment. Gràcies de totes maneresǃ --Ramon (disc.) 14:33, 28 maig 2017 (CEST)
@Llumeureka: Aquest és el canvi. Per si t'hi tornes a trobar amb algun altre cas. Salut !--amador (disc.) 17:48, 28 maig 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Gràciesǃ --Ramon (disc.) 18:02, 28 maig 2017 (CEST)

FYI[modifica]

He trobat això: en:Wikipedia:Thinking outside the infobox. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 14:29, 28 maig 2017 (CEST)

I en:Wikipedia:Disinfoboxes. Pau Cabot · Discussió 14:32, 28 maig 2017 (CEST)
@Paucabot: El primer és molt antic. El cos principal és del 2010 amb poques modificacions posterior. El segon és una reflexió raonada, si bé sembla que és pre-wikidata en alguns conceptes com quan parla de inconsistències amb el cos principal. Estic d'acord que algunes dades són de poca utilitat per un lector pràctic, com ara els prefixos telefònics o el codi ISO del país, però poden ser de gran utilitat per un usuari trivial pursuit. Si no, en quin altre lloc de l'article ningú posaria aquestes coses?. Bé, és una opinió tan bona o dolenta com la seva. Gràcies per la info.--amador (disc.) 18:14, 28 maig 2017 (CEST)
Tens tota la raó que són bastant antics i/o pre-wikidata, però m'han fet reflexionar frases com:
  • Many infoboxes have been greatly extended in hopes of covering all possible situations. Regardless, custom data is sometimes needed, or the basic data is too wide to fit, without pushing the edges of the infobox into an over-wide display. Appending another infobox could handle those cases
  • Crec que això encaixarà en casos com els esportistes que, poden tenir historials llargs que no haurien d'estar condicionant a totes les persones, o que no s'haurien de posar totes les obres o tots els premis.
  • Infoboxes are strictly optional: no policy or guideline either requires or prohibits the inclusion of an infobox on any article. Not every Wikipedia article requires an infobox.
  • A mi no m'ho sembla, llevat excepcions.
  • However, don't overuse infoboxes, when the details are better explained outside the infobox, in the article text.
  • Disinfoboxes tend to be the product of over zealous editors interested in uniformity across the encyclopedia over the consideration of what best serves an individual article.
  • Etern dilema homogeneïtzació i procediments vs artesania i desuniformitat. A la meva feina és la discussió eterna entre evolució i estancament.
  • If the infobox contains only information found in the lead, it is a disinfobox.
  • D'acord. Ho evitem aportant molta altra info i, aleshores, es queixa de don't overuse infoboxes
  • If a biographical infobox contains only a photo, a person's occupation, and date and place of birth/death, it is a disinfobox.
  • Igual a l'anterior.
Hi reflexionava per coses com aquesta, que és el que xerràrem aquí (cap al final). Pau Cabot · Discussió 18:43, 29 maig 2017 (CEST)
@Paucabot:Cert, però una flor no fa estiu. És la mateixa discussió de si hem de tenir articles de 10 línies de gent que mai se sabrà res més d'ells. Jo penso que allò que no és veu (perquè no existeix) mai evolucionarà. Però sempre va bé estar a la guait del que diuen. Merci,--amador (disc.) 20:15, 29 maig 2017 (CEST)

Bassa[modifica]

Ja veus que penso en tu! Si vols, pots seguir fent articles dins o fora de concurs, però sí, he vist que has detectat ràpidament l'article dedicat i ja està fet ;)--barcelona (disc.) 07:59, 1 juny 2017 (CEST)

Vandalisme a Randori[modifica]

Bona tarda Amador,

Mentre patrullava els canvis recents, m'he trobat amb un evident cas de vandalisme a l'article Randori (usuari anònim escrivint una sola línia de contingut escatològic): seria possible esborrar-lo? Sigui quina sigui la resposta, podria confirmar-me si és aquest el protocol correcte davant d'aquests casos?

Moltes gràcies per avançat.

--TROLLRAMSAC 17:36, 12 juny 2017 (CEST)

@Trollramsac: No soc un especialista en patrullar, però quan em trobo casos com aquest, els marco per "destrucció" i els administradors ja decidiran si ho fan o cal seguir el procediment de baixa que és més llarg i que requereix una votació. Mira com ho he fet.--amador (disc.) 17:51, 12 juny 2017 (CEST)

Província a infotaula[modifica]

Mira, si us plau, La Valldan (Odèn) i observa la província. Totes les dades es prenen de WD. Ull: hi ha una altra la Valldan prop de Berga, però no crec que el problema vingui d'aquest fet. Un saludo.--Isidre blanc (disc.) 21:38, 17 juny 2017 (CEST)

@Isidre blanc: No veig el problema. Odèn està al Solsonès, el qual està a la Catalunya Central i aquesta està a la província de Barcelona. En que m'equivoco ?--amador (disc.) 21:55, 17 juny 2017 (CEST)
Lògica indiscutible!, però no deixa de ser curiós que el Solsonès, com a comarca, sigui de la província de Lleida, però com a pertanyent a la Catalunya Central, sigui de la de Barcelona.--Isidre blanc (disc.) 07:10, 18 juny 2017 (CEST)
@Isidre blanc: Veig. Desconec els confins de les costures de la geografia política (parafrasejant el nostre Molt Honorable), però dedueixo que Catalunya Central (nova estructura) està a cavall de dues províncies (vella estructura). Potser el temps ho arreglarà. De fet, podríem intentar provocar-ho ara. Si em confirmes que és per això, provaré un invent.--amador (disc.) 07:20, 18 juny 2017 (CEST)
No t'hi amoïnis.Com dius, és qüestió de temps. Això de les províncies...--Isidre blanc (disc.) 09:01, 18 juny 2017 (CEST)

Proves persona[modifica]

<Standing ovation>, com de costum. Ja aem diràs què et cal i (sobretot) com vols organitzar la llista de millores. Primer apunt, per si t'avorerrixes algun dia :), els partits polítics també tenen anys de principi i fi, com les parelles. Cas de Berlusconi. He estat a punt de canviar-ho jo mateix, però no sé com ho fas per provar-ho des de la teva pàgina d'usuari. Salut! --Jey (disc.) 23:16, 19 juny 2017 (CEST)

@Jey: Ja li posaré. Si vols tocar, funciona com la infotaula geografia política, és a dir, partida en dos parts. A Usuari:Amadalvarez/proves/Plantilla:Infotaula persona tens els accessos de WD i a plantilla:Proves persona tens la presentació en infotaula. Tant si toques una com l'altra, quan previsualitzes ja et mostra el resultat del canvi als exemples i així no cal que guardis fins que no ho veus bé. Merci,--amador (disc.) 23:25, 19 juny 2017 (CEST)
Hola de nou. Tenia entès que en breu fariem el canvi massiu de les infotaules de persona. Va tot bé? Puc ajudar-te en alguna cosa? --Jey (disc.) 00:43, 5 jul 2017 (CEST)
@Jey: Em vaig precipitar una mica. Les proves exhaustives les havia fet sense paràmetres. És a dir, 100% WD. Però quan he començat a fer proves per migrar els articles, m'he trobat amb tractaments sobre els paràmetres manuals que cal respectar si els volem conservar, un fet que sempre ha prevalgut. Trobaràs un resum del punt en que tinc la feina a Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules biogràfiques 2.0. Aquesta nit he somiat una drecera que provaré aquest matí. Si no me'n surto, hauré d'ajornar la inauguració perquè inevitablement m'haig de dedicar al Viquiprojecte:Barcelona 92. Ja t'aviso si em fan falta mans. Merci,--amador (disc.) 06:40, 5 jul 2017 (CEST)
@Jey: Solucionat per permetre el canvi. Hi ha feina a verificar si els d'aquesta llista tenen el premi a WD o bé passar-ho a partir del contingut de l'article. I, lògicament, treure els paràmetres manuals. Si pots anar fent xino-xano....Merci,--amador (disc.) 17:09, 5 jul 2017 (CEST)

Proves persona[modifica]

Perfecte tot, Amador. Ara queda millorar el contingut WD (per exemple, Adrián, el de l'exemple, és més famós pel Frontó que no per l'Escala i Corda) però ara ens hi posem. Deixe missatge a Arnandis i cree una discussió al Portal:Pilota.--TaronjaSatsuma (disc.) 08:48, 27 juny 2017 (CEST)

Taules i formats[modifica]

Hola Amador. Respecte de la densitat de {{ICQ}} que pots veure a Aigua, necessitaria fer dues coses que no em surten:

  • Posar unitats tant a la densitat com a la temperatura
  • Fer un list=false.

Em pots ajudar? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:36, 10 jul 2017 (CEST)

Sembla que la primera cosa ja em funciona amb el colformat. La segona encara no. Pau Cabot · Discussió 19:49, 10 jul 2017 (CEST)
@Paucabot: Ja ho tens. He seguit un altre camí. Abans d'inventar-se les table, ho fèiem així.--amador (disc.) 19:58, 10 jul 2017 (CEST)

Escuts i infotaules[modifica]

Veig que esteu normalitzant les infotaules amb els càrrecs. He vist que heu posat els escuts en el que fa als càrrecs de conseller i de regidor, però no pas al de diputat al Congrés dels Diputats. Els penseu posar ? Jo m'he escarrassat en fer moltes infotaules de polítics posant els escuts corresponents. M'agradaria que tota la feinada que he fet no quedés en no res. Jo no m'entenc amb el wikidata, sinó ho faria jo mateix, ja ho he intentat i no em queda bé.Walden69 (disc.) 23:14, 13 jul 2017 (CEST)

@Walden69:, amic, com sempre els paràmetres manuals estan per davant dels automàtics. Per tant, la feina que has fet no es perd. El que es tracta és que els propers que es facin ja entrem les dades a WD i no a l'article. Dius que no saps res de WD, és fàcil. Tinc previst posar a la documentació algun exemple de com actualitzar WD, perquè la infotaula de persona és realment complexa. Dóna'm uns dies que ara estic molt enfeinat. A WD, els escuts no van a la fitxa de la persona, sinó a la fitxa del càrrec. Així, posat per un, posat per tots. Mira el cas Artur Mas i Gavarró (Q8015) i veuràs com funciona. Salut !.--amador (disc.) 23:37, 13 jul 2017 (CEST)
@Amadalvarez: No ho acabo de veure clar, però deixaré un marge de confiança, bàsicament perquè no em queda més remei. Encara quedaria alguna qüestió amb l'ús dels símbols, logotips o escuts en els parlaments autonòmics i fins i tot l'estatal (l'escut d'Espanya ha variat al llarg dels anys), però això ja es una altra història.Walden69 (disc.) 23:50, 13 jul 2017 (CEST)
@Walden69: El tema canvi històric dels escuts no està resolt encara. Cert. Tot arribarà. --amador (disc.) 00:13, 14 jul 2017 (CEST)

Visualització de les coordenades[modifica]

He observat que les coordenades solament es mostren als articles quan estan posades a WD, exemple Castell d'Esponellà. Si no és així, encara que figurin a la "infotaula edifici", no es visualitzen (ni les coordenades ni el mapa), per exemple: Santa Maria de Vilert, Cal Baró, etc. És una situació no prevista o està fet expressament? La veritat és que tot s'arregla posant les coordenades a WD, però mentrestant sembla que a aquestes pàgines els manquin les coordenades.--Isidre blanc (disc.) 10:18, 14 jul 2017 (CEST)

@Isidre blanc: Efectivament. Al començament les tractava quan encara teníem els mapes estàtics, però al fer el canvi als dinàmics es complicava terriblement preveure manual/wd i, a més, amb 3 formats diferents: Coord amb plantilla, lat/long en decimal i en sexagesimal. Al final vaig optar per ignorar-les. Faré un llistat d'articles amb paràmetre manual i manca a WD i així sabrem la magnitud de la tragèdia. Merci,--amador (disc.) 11:38, 14 jul 2017 (CEST)

Canvi nom paràmetre[modifica]

Bon dia! A què es degut el canvi del nom del paràmetre "peu_imatge" per "peu" a la infotaula de minerals? --Yuanga (disc.) 09:22, 15 jul 2017 (CEST)

@Yuanga: Res transcendent. A totes les plantilles normalitzades l'anomenem "peu". Però "peu_imatge" és sinònim i els articles no es veuen afectats. Per cert, he intentat tenir "la millor mostra" construïda només amb WD i he agafat diamant (potser em recomanes un altre millor). El cas és que he estat incapaç de posar a WD conceptes com: fractura (concoïdal no existeix); macla (text descriptiu enlloc d'element). Pots intentar posar a WD algun contingut, no vull ficar la pota amb alguna incorrecció. Merci,--amador (disc.) 09:49, 15 jul 2017 (CEST)
Cert, no m'havia fixat que es mantenia "peu_imatge", m'amoïnava que no es deixessin de veure els peus en els articles. D'altra bada, no sé quins serien els articles més complerts a WD, potser el quars és un d'ells. Quan dius "Pots intentar posar a WD algun contingut" et refereixes a la pàgina de WD de diamant? Com puc afegir "concoïdal" si no hi és? I altres propietats s'hi podrien afegir també? --Yuanga (disc.) 17:04, 15 jul 2017 (CEST)
@Yuanga: A WD es poden crear items tot i no tenir article. Disculpa la meva ignorància, què és concoïdal ?, una forma ? quin altra "fractura" hi ha que si existeixi a WD i així la podem fer servir de patró per a crear concoïdal. --amador (disc.) 17:39, 15 jul 2017 (CEST)
Mira que acabo de trobar: fractura concoidal! Pel que fa als tipus de fractura, trobem (almenys) cinc segons l'article de la viquipèdia (concoidal, terrossa, irregular, estellada i desigual). Si creem un ítem a WD per a cada tipus de fractura ja n'hi ha prou? --Yuanga (disc.) 00:03, 16 jul 2017 (CEST)

Càrrecs i ocupacions femenins[modifica]

Hola de nou. Com es tracten en les darreres versions d'infotaules les "feminitzacions" d'ocupacions i càrrecs? Anava a reportar error a Gatumdu però no me'n surto. Gràcies! --Jey (disc.) 01:17, 23 jul 2017 (CEST)

@Jey: A {{infotaula persona}} està contemplat a "ocupació", però pendent a "càrrec". El cas que comentes és d'{{infotaula personatge}} on està contemplat per a "ocupació". Ara bé, veig que a "títol" o "espècie" no hi és i caldria fer una ullada als valors que hi apareixen per veure si li cal. Li faig ping al @Paucabot: que hi està treballant. Merci,--amador (disc.) 06:59, 23 jul 2017 (CEST)
@Amadalvarez: sí si, ja ho veig! De totes maneres l'error de Gatumdu és a ocupació i no el sé arreglar :) --Jey (disc.) 22:12, 23 jul 2017 (CEST)
@Jey:disculpa, m'havia fixat en deessa i no havia reparat en "mara". Ja està. Quan la regla no funciona, es posa com a excepció a Mòdul:Ca-flexió/femení. Està explicat a les instruccions del case=gender del mòdul:wikidata.--amador (disc.) 23:06, 23 jul 2017 (CEST)

Mapes localitzadors[modifica]

Bon dia, Amador: Et prego que comparis el nivell de zoom del mapa de localització de Merea amb el de Sant Serni (Gavet de la Conca). Estic donant tombs, tant a la infotaula com a WD, buscant el perquè d'aquesta diferència. No la sé veure. Podries donar-hi una ullada? Segurament tu la trobaràs. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 07:42, 26 jul 2017 (CEST)

Hola Isidre blanc, agafat al vol aquest me la sé. El zoom el calcula en base a la superfície, entre altres possibilitats. Sant Serni té la superfície en la infotaula i Merea ni en la infotaula ni a Wikidata. En aquests casos la millor opció és afegir-li el paràmetre zoom per fixar-lo manualment. Previsualitza tantejant amb algun valor i cada clic a + o - és un valor més o menys. --V.Riullop (parlem-ne) 10:10, 26 jul 2017 (CEST)
Gràcies Vriullop, és el que estic fent: afegir a la infotaula un nivell de zoom. Observa les meves últimes edicions. Però, en veure aquelles diferències, em pensava que hi hauria un millor (més fàcil) recurs per obtenir el mateix resultat. Tema resolt.--Isidre blanc (disc.) 10:21, 26 jul 2017 (CEST)
@Isidre blanc: Exactament el càlcul del zoom és en base a la superfície i si no per població. Si no troba una cosa ni l'altra és un valor de zoom per defecte. Per la superfície fa una aproximació en base a un cercle, cosa que pot fallar en superfícies allargades, i per la població suposa una densitat mitjana mundial la qual cosa és una aproximació molt aproximada. La primera opció és omplir els paràmetres, superfície o població si es coneixen, tot i així sempre es pot afinar més fixant el zoom al valor més adequat en cada cas. --V.Riullop (parlem-ne) 12:55, 26 jul 2017 (CEST)
@Vriullop: El càlcul del zoom en base a la superfície sí que funciona, però em sembla que en base a la població no fa res. Mira Isona.--Isidre blanc (disc.) 20:53, 26 jul 2017 (CEST)
Amador: el mòdul funciona correctament en aquest cas calculant el zoom segons la població a falta de la superfície. Previsualitza en l'article {{map draw}} i amb {{map draw|debug=y}} veuràs el zoom calculat de 12, tot i que no sigui el millor valor. El problema ve de les plantilles que intenten fer un càlcul en paral·lel anul·lant el bo i millor del mòdul. La Plantilla:Infotaula geografia política veig que busca la superfície, cosa que ja fa el mòdul pel mapa. Si a Plantilla:Mapes localització elimino el càlcul del zoom, que assigna zoom=4 per defecte a falta de la superfície, queda corregit el cas d'Isona. Mira-t'ho, crec que es pot simplificar tot plegat millorant-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 21:35, 26 jul 2017 (CEST)
Mmm, a tenir en compte: el mòdul usa un valor per defecte de 9 en lloc de 4, en cas d'impossibilitat de calcular un zoom. Això pot ser un problema a revisar. --V.Riullop (parlem-ne) 21:38, 26 jul 2017 (CEST)

@Vriullop: Eliminat càlcul de zoom a Plantilla:Mapes localització. Isona, com a mínim, surt millor.--amador (disc.) 22:19, 5 ago 2017 (CEST)

Taules[modifica]

Hi ha cap manera de deixar Tux més o manco bé? El problema és quan tens alguns camps amb qualificador i d'altres sense ... Plantilla: {{Infotaula personatge}}, data1. Pau Cabot · Discussió 20:20, 26 jul 2017 (CEST)

@Paucabot: Fet Fet!. Si poses el deod en el subformat, surt sempre. Cal posar-ho al rowsubformat1 per tal que ho condicioni a l'existència del qualificador.--amador (disc.) 21:50, 26 jul 2017 (CEST)

Santiago Carrillo Solares[modifica]

Hola Amadalvarez,

Ja he trobat la vía per respondre :) És veritat que potser ho he de dir més subtilment, o agafar cites textuals i afegir-lis. Lo de democràcia totalitària és de la meva màniga, ho he canviat per democràcia buida, bé que tens raó de que hi ha hagut més factors, però el que vull traslladar és que n'ha set un, i de clar. Hauré d'afegir tota la desmobilització del moviment obrer que Santiago Carrillo va generar, a canvi d'unes quotes de poder i blablabla.

També volia saber quina és la filosofia de les "autoritats" aquí dins :)

Una abraçada i salut!--Joanpetit (disc.) 22:44, 27 jul 2017 (CEST)

@Joanpetit: Més que autoritats, aquí parlem de "fonts fiables". Mirem d'evitar redaccions no neutrals que acabarien generant contrarèpliques infinites d'opinions extremes de signe contrari. Quan un tema està polaritzat, s'acostuma a citar les dues posicions amb referències sòlides (contràries, però reconegudes) i, si hi ha frases contundents que podrien ser revertides o discutides perquè segur que hom pensa el contrari, la millor fórmula és la citació directa. D'aquesta forma, no agafem partit com a editors, tan sols reproduïm el que algú ha expressat. La clau per complir les regles elementals és escriure sobre el que has llegit/visionat i qualsevol altre ho podrà fer per confirmar que no és la teva opinió. Nosaltres no certifiquem la veracitat, sinó que garantim la verificabilitat. Respecte al tema Carrillo, el conec poc però em consta que va ser polèmic, però t'asseguro que la transició viscuda en directe (no en retrospectiva històrica que permet analitzar) va ser un joc d'equilibris brutal. Tothom volia aconseguir el màxim cedint el mínim, però sabent que sempre s'estava en el fil i tot es podia ensorrar. Les accions dels moviments d'esquerra, carregats de raons per la repressió llargament viscuda, eren munició per justificar els radicals incontrolats de dretes que no volien perdre la seva posició i els seus privilegis. Molta gent va ser vista com uns traïdors a la causa tot i que molt probablement van ser claus per sortir d'on érem. Altres van quedar molt bé i ara els considerem uns traïdors i els culpables de no haver fet net. No era gens fàcil no equivocar-se. Per això miro de ser el màxim d'eclèctic pel que fa a les valoracions de les intencions o desitjos de la gent de l'època i m'estimo més parlar dels actes concrets, que acostumen a ser indiscutibles. Bé, potser soc massa conservador. Espero haver-te ajudat. Salut !--amador (disc.) 23:48, 27 jul 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Volia dir les autoritats que més o menys controlau i revisau la neutralitat. Doncs ja, jo no hi vaig ser per això, però bé que és evident que seguim estant en un altre tipus de dictadura. El que amb la democràcia s'entri a la otan i es passi a formar part oficialment d'una organització multinacional que és clarament criminal... I que a més convencin a la gent perquè digui que sí ho evidencia, dictadura material i mental. Però també tens raó, aquí és un espai per a la reflexió crítica, amb les perspectives diferents d'un i altre lloc, però si que per la seva natura busca l'alliberament de les persones, i no la ceguera. Per això vaig ampliar el camp de Grupos Anarquistas Coordinados, les úniques referències que hi havia eren dels mitjans majoritaris i axiò és com dir que la llei de seguretat ciutadana de fa dos anys vetlla per al benestar de la gent, citant les fonts del ministeri de justícia. No vull negar el punt de vista del poder, però contrastar-lo per deixar en evidència la seva desmesura.

Una abraçada forta i salut!!--Joanpetit (disc.) 12:59, 29 jul 2017 (CEST)

Wikidata en suec[modifica]

M'he mirat sv:Modul:Sandlådan/Innocent bystander/WD2 i es fa difícil seguir què pretén fer, però ja veig la idea general. En lloc de tenir una plantilla on es fa una o més crides a Wikidata en cada paràmetre es tracta de fer la plantilla sencera amb Lua amb una sola crida a Wikidata on ja tens totes les propietats i qualificadors com a variables per jugar. Això si no es fan accessos aleatoris a múltiples ítems. Tot plegat suposa fer un mòdul per plantilla, perdre la flexibilitat plantillera per canviar a programació Lua encara que seria sobre funcions predefinides. El que val la pena per ara és comprovar la resposta amb les plantilles més complexes. En la previsualització d'un article tens al final el "perfil de dades de l'analitzador". Mirant aleatòriament l'ús de Lua i de plantilles està molt per sota dels màxims. El temps de CPU, més o menys el temps de resposta, està al voltant d'1,5 segons. Crec que és un temps raonable. Sovint agafo Barcelona com exemple de pàgina de més de 100.000 octets. El temps de resposta se'n va als 4 segons, excessiu però no per culpa de la infotaula que si la trec es redueix 3 segons. --V.Riullop (parlem-ne) 20:18, 2 ago 2017 (CEST)

@Vriullop: Buff, no és el que jo pensava. De fet el que jo havia entès eren els trucs que es feien servir els anys 70-80 quan els sistemes operatius no optimitzaven els accessos i aleshores t'ho havies de fer tu en l'aplicació. Però avui en dia, interpreto que si tinc 10 crides seguides al mateix ítem, el 80% dels accessos ja s'ho trobarà a memòria i no farà accessos físics, sinó anem arreglats. Això no és una crida des d'un API que rastreja la BD i canvia constantment d'ítem, si no "n" accessos contra una mateix bloc de dades. Ja sé que no tenen perquè estar juntes les dades, però què costaria fer un "geteverything" d'un ítem, quan tot plegat no deu passar de 1kb ? I llavors si que ho tens tot junt per demanar-li el que vulguis. Bé, jo fa temps que -essent conscient que sempre cal estalviar- no em preocupa gaire el consum, perquè el hardware evoluciona de forma espectacular. Gràcies per mirar-ho. --amador (disc.) 23:04, 2 ago 2017 (CEST)

Sueños y discursos[modifica]

Hola, Amador. He traduït un dels articles d'agost del viquiprojecte PESCAR que es diu Sueños y discursos, una obra de Quevedo, i l'Àlex m'hi va afegir la plantilla de llibre. Jo vaig afegir també a wikidata la imatge de la portada originària del llibre, però no sé com afegir-hi el peu d'il·lustració que ara apareix a la mateixa imatge que ja hi havia prèviament a l'article (i que he conservat a sota, de moment, perquè es pugui llegir el peu explicatiu). Tu saps com se fa?, perquè l'Àlex tampoc sap com posar-hi el peu... --Enric (discussió) 11:34, 4 ago 2017 (CEST) I ja que hi estem posats, saps per què surt l'error de citació a la nota 69? Entenc que hi ha dues notes que tenen el mateix referent (la mateixa pàgina d'un llibre), però si realment és així, no es pot repetir una mateixa referència? --Enric (discussió) 11:41, 4 ago 2017 (CEST) @Enric: Res més fàcil. Vas a la propietat imatge de l'article en WD, li dius modificar, li dius afegir qualificador (subordinat a imatge) i li poses "llegenda", entres el text i quan acabis et demanara en quina llengua està escrit, li dius ca. Guardar i ja et sortira al peu d foto de l'article. L'altre tema és el que tu dius. Deixa que ho tinguis més d'un cop si és exactament igual. Potser tens una coma o un espai que els fa diferents i per aixo no li agrada. --amador (disc.) 14:47, 4 ago 2017 (CEST)

La qüestió de les notes ja he vist per on anava. Només he pogut resoldre-ho amb la modificació amb codi, és a dir a l'antiga. Pel que fa al peu d'il·lustració ja ho he col·locat a wikidata; ja posats a filar prim, el títol del llibre que surt al peu, Sueños y discursos, hi ha alguna manera de posar-lo en cursiva a wikidata? --Enric (discussió) 17:28, 4 ago 2017 (CEST)
@Enric: No entén les cometes per a fer itàlica. Ja ho tens fet. Li has de dir en HTML: <i>Sueños y discursos</i>.--amador (disc.) 17:38, 4 ago 2017 (CEST)
Ja deia jo que això del codi no falla mai fa l'ullet --Enric (discussió) 17:45, 4 ago 2017 (CEST)

Infotaula Músic[modifica]

Veient l'article de Rafael Conde veig que se'ns munten les dades de la infotaula amb les de wikidata. Canviant per infotaula persona ocorre el mateix. Un abraç.--TaronjaSatsuma (disc.) 19:07, 8 ago 2017 (CEST)

@TaronjaSatsuma: Amic, les aparences enganyen, diu el refrany. Ni la infotaula, ni el WD. Mira't les dades manuals i veuràs lo que la ment humana pot arribar a fer.--amador (disc.) 00:57, 9 ago 2017 (CEST)

Normalització infotaula persona - Esports de motor[modifica]

Hola amador. He vist el teu missatge sobre les infotaules i t'haig de dir que segueixo molt de prop el tema, ja que he vist la gran tasca d'unificació i estandardització que esteu fent. En qüestió de pocs anys heu dut a terme una molt bona feina i heu millorat ostensiblement moltes de les infotaules que hi havia. Per part meva, dir-te que he fet el que he pogut amb les que he anat creant o millorant per als esports del motor, però amb la limitació lògica que em suposa no conèixer gaire el tema Wikidata i el llenguatge de programació relacionat. T'agraeixo molt els comentaris i la informació i, naturalment, m'agradarà molt col·laborar amb qualsevol dubte o qüestió que se t'acudeixi. Veient tot el que heu fet, segur que un cop acabis amb aquestes infotaules quedarà tot molt més homogeni i senzill. Aquests dies estic de vacances i aprofito per anar fent alguna cosa, però estic a la teva/vostra disposició per al que vulguis. Salut, --Peprovira (disc.) 23:55, 9 ago 2017 (CEST)

Primera fase[modifica]

Hola de nou, amador. Ara que he tingut una estona, he estat mirant-me les infotaules d'esportistes del motor per mirar de descobrir les diferències que hi ha entre els blocs de dades personals i dades professionals envers la {{Infotaula persona}}. Com bé dius, aquests dos blocs seran fàcils d'homogeneïtzar (els de "historial d'equips"/"resultats" ja serà una altra cosa).

Abans de tot, dir-te que, certament, he intentat que les infotaules que m'afecten fossin versàtils i unificables. Per tant, ja deus haver vist que el que he fet és crear una plantilla genèrica ({{Pilot de motociclisme}}) que conté totes les dades compartides pels pilots, sigui quina sigui la seva especialitat. Després, he creat 5 seccions específiques per als valors corresponents als diferents tipus de pilot de motociclisme (pots veure-ho fàcilment a la documentació de la plantilla). Per tant, entenc que el que caldria per començar és decidir quins paràmetres de la secció genèrica corresponen a quins de la infotaula persona. Estaríem parlant dels Paràmetres de la secció inicial comuna de la plantilla "Pilot de motociclisme".

Per mirar d'aclarir-te una mica més el meu muntatge, t'explico com he estructurat les plantilles específiques dels pilots de motociclisme. N'he creades 4, una per a cada tipologia de pilot dels quals tenim articles a la Viquipèdia (n'hi ha de més tipus, però són d'especialitats alienes al nostre àmbit cultural com ara l'ice racing, l'speedway i altres i, potser per això, no en tenim ni un sol article). Les tipologies que he previst són aquestes:

A més, com que la tipologia dels pilots de trial és molt semblant a la dels de bicitrial, he creat la plantilla {{Pilot de bicitrial}} que aprofita també la genèrica ({{Pilot de motociclisme}}). Per què cal tenir separades aquestes plantilles? Doncs, és una mica com a l'atletisme, on hi ha des de saltadors de perxa a corredors de marató... cada terra fa sa guerra. Així, d'un pilot de trial pot ser important saber quantes vegades ha guanyat els Sis Dies d'Escòcia de trial; d'un de velocitat et pot interessar saber quantes vegades ha guanyat el TT Illa de Man, o quantes pole position ha fet; d'un d'enduro és important saber si ha guanyat medalles als ISDE, etc., etc. Ara bé, de tots ells sí que cal saber quants campionats del món, estatals o nacionals ha guanyat. T'explico tot això perquè he estat mirant les dades disponibles a Wikidata, com em suggeries, i veig que, efectivament, a Motorsports properties hi ha molt poca cosa. Caldrà treballar-ho.

Finalment, també cal tenir present que pot haver-hi pilots que hagin destacat en dues o més especialitats motociclistes, o fins i tot que hagin compaginat motociclisme amb automobilisme, esquí o el que sigui. Per a aquests casos, he previst 8 seccions d'altres disciplines a la plantilla "Pilot de motociclisme".

I ara sí, per acabar, ja deus haver vist que la plantilla {{Pilot d'automobilisme}} l'he feta molt més simple (tot i inspirar-me en la del motociclisme) perquè els pilots de cotxes no tenen tanta casuística (i potser també perquè ja n'hi havia una de molt simple, i simplement la vaig intentar millorar).

De moment ho deixo aquí... no sé si hauràs tingut paciència per arribar al final!! Perdona pel rotllo... i ja saps, qualsevol cosa que necessitis miraré d'ajuadr-t'hi. Fins aviat!--Peprovira (disc.) 18:13, 10 ago 2017 (CEST)

@Peprovira: Precisament la idea de que només hi hagi una infotaula per a totes les professions, és per poder resoldre la gent que és polifacètica. Tu parles de canviar d'esport, però hi ha personatges que són polítics, militars i científics, i també tenim monarques-sants. Brutal. No sé si el Felip VI va guanyar alguna regata, però tindríem un cas de monarca-esportista. Bé, per situar-me, he fet una prova amb Adam Raga posant-li a WD el màxim de paràmetres que he pogut. O sigui que si vas al seu article i li escrius un {{infotaula persona}} davant l'actual infotaula, et sortiran les dues i podràs comprovar les diferències (de moment). Tinc algun dubte respecte a conceptes de l'esport, com per exemple, trial, motocròs, etc. es consideren disciplines dins l'esport motociclisme ?. Existeix algun rànquing com l'ATP en el tennis o simplement acumulen títols ?. Són comparables els resultats entre campionats i, per tant, també hi ha rècords, com a l'atletisme ?. A banda de pertànyer a una escuderia (equip?), existeix el concepte de prova en equip, o sempre són individuals ?. Seguim, --amador (disc.) 18:40, 10 ago 2017 (CEST)
Hola. Em sembla correcte com queda l'article amb la {{infotaula persona}}, però amb alguns matisos. D'alguna manera, m'agradaria més que sortís com, per exemple, l'article d'en Kilian Jornet, on les principals diferències amb el que has preparat són aquestes: el títol de la infotaula és el nom amb què es coneix (Kílian Jornet), no el sencer que surt més a baix (Kílian Jornet i Burgada); la població de naixement va seguida de la comarca, per més claredat (Sabadell (Vallès Occidental)) i, sobretot, que consti la nacionalitat si és important, com en aquest cas que indica Nacionalitat: Catalunya. Per a aconseguir això en el cas de l'Adam Raga he hagut de posar la infotaula així:
{{infotaula persona
| nom      = Adam Raga
| nom_naixement  = Adam Raga i Sans
| nacionalitat = [[Catalunya]]
| lloc_naixement = [[Ulldecona]] ([[Montsià]])
}}
Pel que fa als teus dubtes:
Trial, motocròs, etc. sí que es consideren disciplines dins l'esport del motociclisme (també se'ls anomena "modalitats" o "especialitats"). No hi ha rànquing, simplement acumulen títols. Els resultats entre campionats no són comparables, els únics rècords són els que es marquen en voltes ràpides a un mateix circuit (bàsicament, a les curses de velocitat i resistència). Una escuderia es pot dir també "equip", sobretot els de les marques fabricants que són "equips de fàbrica" o "equips oficials". Sí que existeix el concepte de prova en equip, especialment al motocròs i trial (Motocròs de les Nacions, Trial de les Nacions).
Ara un dubte que tinc jo:
Com fareu tota la conversió de les dades dels articles d'aquests esportistes al nou sistema? És a dir, traspassar tots els paràmetres que hi ha posats a mà dins la infotaula "Pilot de motociclisme" de cada article, als paràmetres corresponents del Wikidata? Ho dic perquè veig que per a l'Adam Raga ho has fet tu de zero, però... hi ha milers d'articles. Espero que no calgui una feina manual. Apa, seguim parlant.--Peprovira (disc.) 16:19, 11 ago 2017 (CEST)
@Peprovira: Gràcies per la culturització esportiva; ara ho entenc millor. Sobre el que comentes: Tens raó amb lo del nom. T'explico la lògica que segueix el funcionament en automàtic: A dalt surt el nom de l'article; per a aconseguir una altra cosa, només es pot fer manualment. El Nom de naixement (P1477) existeix a WD, però no s'acostuma a omplir quan és igual al nom de l'article. No em sembla una mala pràctica canviar aquest costum, ja que així ens assegurem que surti igual a tots els idiomes. La nacionalitat no existeix a WD. Es considera una dada conflictiva i poc objectiva, per tant, (de moment) han optat perquè cadascú s'ho escrigui manualment. Els llocs (ni naixement, ni cap altre) no els complementem automàticament amb el següent nivell administratiu, llevat de la {{infotaula geografia política}} on, per definició, estàs descrivint una unitat administrativa i es mostra tota la jerarquia fins "estat". No em sembla malament, però caldria proposar-ho a la discussió a veure que opina la gent. Ens sembla molt normal en entorns propers que comprenem, però entre "Shenzhen" o "Shenzhen, Guangdong", no li veig gaire la utilitat. Val, ja sé que de Xina no estem molt posats, d'acord. Què em dius entre "Příbor" o "Příbor, Districte de Nový Jičín" que ho tenim a la Unió Europea ?. Bé, si vols, ho proposem. Per últim, la conversió. La part comuna pot ser fàcil perquè són dades individuals i hi ha bots que ho saben fer. Les dades d'història i resultats és pràcticament impossible, perquè tal com ho has fet està orientat al "format de presentació" no a una "estructura de dades". Lògic, perquè no estaves muntant una Base de Dades, sinó un "aparador". En aquests casos el que faig és substituir el codi de la infotaula pre-existent per un que, d'una banda, canvia el nom dels paràmetres de les dades comunes (de com estan escrites als articles actualment a com els coneix la "infotaula persona"), i de l'altra, tracta com un bloc (en base a una infotaula incrustada, tal com tu ja ho fas amb aquests blocs) el conjunt de dades esportives i la infotaula persona es limita a mostrar-les, sense entendre el que hi ha dins. D'aquesta forma mantenim el legacy dels articles que, com que criden a infotaula persona per a fer la presentació, se'n aprofiten de qualsevol nova dada que aparegui i que ells no tenien, per exemple, quan alguna d'aquestes persones mori, no caldrà tocar l'article. Simultàniament, es modifica la documentació de la plantilla per a indicar que no es faci servir més en nous articles i que facin servir només infotaula persona, incorporant les dades que faltin a WD, en lloc de manualment. Tens un exemple a {{Jugador de bàsquet}}. Bé, espero haver respost. Començaré a preparar aquest codi de substitució i quan ho tingui veiem les proves. Salut !! --amador (disc.) 21:17, 11 ago 2017 (CEST)
Hola Amadalvarez. Entenc el que m'expliques de la conversió de dades, trobo magnífic que es pugui aconseguir de forma relativament fàcil i sense necessitat e tocar els articles un per un. Pel que fa al nom, penso que fóra important mantenir la dada Nom de naixement (P1477) i, alhora, deixar com a títol de la infotaula el nom més popular. Altrament, tindríem infotaules amb títols com Antoni Bou i Mena, Salvador Dalí i Domènech o Rafael Nadal i Parera, quan queda molt més clar, respectivament, Toni Bou, Salvador Dalí i Rafael Nadal (que és com es mostren ara mateix). La nacionalitat, si no hi ha més remei, l'escriuré a mà; personalment, no trobo acceptable veure un article com el d'en Josep-Lluís Carod-Rovira que digui Ciutadania: Espanya i que no digui per enlloc, si més no, Nacionalitat: Catalunya. És clar que això pot ser una opinió subjectiva, però també cal pensar que ometent el tema nacional, entre altres coses, estem donant la raó als nombrosos "trolls" espanyolistes que han estat, durant anys, canviant "Catalunya" per "Espanya" a tots els articles que han trobat. I ja no dic res del tema "bandereta", que dono per perdut.... però sincerament, a mi m'agrada molt més que aparegui al costat del nom del país corresponent (mira per exemple l'article Valentino Rossi en totes les versions idiomàtiques: a tot arreu hi ha la bandera italiana, que ajuda a contextualitzar ràpidament; a partir d'ara, l'única versió sense bandereta serà la catalana).
Pel que fa a la localització d'un municipi, tens raó que per a ubicacions exòtiques o llunyanes pot no tenir sentit (la Xina o Txèquia queden molt lluny, si més no psicològicament), però penso que per a municipis del nostre àmbit proper ajuda molt. En casos com Corbera, Vilafranca o Alcúdia t'ubica ràpidament. Penso que sí que estaria bé proposar d'afegir-ho, com suggereixes. Seguim en contacte, salut i bona feina!--Peprovira (disc.) 12:24, 12 ago 2017 (CEST)
@Peprovira: No dubtis que estic d'acord amb tu en el tema nom; només descrivia la forma de fer-ho. Si a l'article ja s'anomena amb el "col·loquial", no cal fer res. Si està el formal, cal escriure el col·loquial com a manual i, si vols veure el formal com "nom de naixement", cal afegir-lo a WD. Sobre la nacionalitat, no estem pitjor que estàvem: era i és manual. El problema ha sorgit amb la ciutadania, ja que a WD si que hi és i, per raons jurídiques innegociables, tenim i seguirem tenint l'espanyola fins que no renunciem expressament i personalment quan prèviament haguem adquirit una altra. La renúncia és un dret individual precisament per a evitar que l'estat on has nascut et deixi unilateralment com a apàtrida. A WD hi ha robots (segur que no gaire ben intencionats) que li han posat a tothom la ciutadania d'on va néixer, i ara som tots espanyols i ens costarà canviar-ho pel que t'he explicat abans. Aquí hi ha una llarg debat sobre el tema sense acord pel que fa a eliminar-la de la infotaula. Uns estan d'acord (el meu cas) i d'altres creuen que s'hauria d'eliminar selectivament sense determinar un algorisme concret. Parlant d'algorisme, quan parlant de la comarca, dius "...per a municipis del nostre àmbit proper ajuda molt." Pots traduir-lo en alguna cosa codificable ?. Vull dir, p.ex., Països Catalans ? fins on ? Catalunya Nord i Franja ? i l'Alguer ? Però del nostre àmbit també és bona part d'Osca vinculada a la cornisa pirenaica. I per proximitat cultural històrica, els països llatins,... Bé, no és un parany, tant sols és que allò que és evident quan parlem no ho és quan ho hem de codificar concretament. A la discussió que t'he passat ja ens va passar amb la llengua i no ho varem poder tancar. Per últim, tornant a ciutadania, he arreglat el Carod. T'ho mostro com a [especial:diff/18728388|exemple] de com tenir nacionalitat i no tenir ciutadania, tot i que ho digui a WD. Salut !.--amador (disc.) 13:40, 12 ago 2017 (CEST)
Entesos, amador, queda clar que són temes complicats i han generat força debat. Gràcies per mostrar-me com es pot canviar, cas de necessitat. El tema comarca entenc que és complex... jo ho posaria a tots els articles dels Països Catalans, però també a molts altres (per exemple, els flamencs o valons, si només poses el nom del poble no t'ho aclareix a primera vista, igual que els occitans o bretons... un nom de poble i "Ciutadania: França" no aclareix gaire). És clar que en cas de dubte sempre pots fer click a l'enllaç del poble i a l'article corresponent et diu on cau, però vaja, no és tan immediat.
Lligant amb això, me n'he adonat que a molts nord-catalans, ara els hi consta "Llengua materna: Francès", cosa del tot equivocada quan parlem de personatges nascuts abans de la dècada de 1950. Com és sabut, el català es va mantenir fèrriament i fou la llengua predominant a la Catalunya Nord fins a passada la Segona Guerra Mundial. Per tant, que Achille Farines, Jean Joffre, Michel Parès, Théodore Parès i molts més catalans nascuts al segle xix tinguessin com a llengua materna el francès, és més que dubtós... en tot cas la van aprendre a l'escola, però mai seria la seva llengua materna. Penses que hi hauria manera de corregir això? gràcies de nou!--Peprovira (disc.) 15:48, 12 ago 2017 (CEST)
@Peprovira: Les comarques em resulta més fàcil posar-li a tothom que fer cirurgia fina que desagradarà a uns o altres. Lo dels catalans del nord és com tot a la WP: Tenim referències ? Vas a WD i ho canvies. Actualment Achille Farines (Q2823059), Jean Joffre (Q3172814), Michel Parès (Q16004087), Théodore Parès (Q16027111), Théodore Parès (Q16027111) tenen (suposo que per inèrcia) francès però sense cap referència. Canviar-ho i referenciar-ho és garantia de "no discussió". Sense referència cal creuar els dits per a que ningú ho reverteixi. --amador (disc.) 17:00, 12 ago 2017 (CEST)
I tant, si és més fàcil per a tots millor encara. Ep!; i que consti que no et volia pas donar feina, eh? Era un simple suggeriment, si veus que no cal, cap problema. El tema catalans del nord, lògicament no en trobarem cap referència... com, de fet no en trobaríem cap que digués que en Serrallonga o en Joan Prim tenien el català de llengua materna. Ja se'ls suposa, però. Com que veig que és tan difícil, potser el que faré serà treure la dada de llengua materna dels articles afectats, com he fet de moment amb Michel Parès. Salut!--Peprovira (disc.) 21:31, 12 ago 2017 (CEST)

Segona fase[modifica]

Hola @Peprovira:, he obert un nou fil per a inaugurar la fase de test. He preparat el codi de migració i l'he provat a pilot de velocitat. Per no putinejar els articles i les plantilles actuals, he creat una pàgina de mostra amb la situació actual, allò que quedarà quan migrem els articles i com quedaria un article nou fet 100% WD. Consideracions abans no m'ho preguntis:

  • La visió de migració no està complerta. Tinc dubtes en la funció de "oficial" vs "marques". No hi ha cap article que tingui els dos. En condicions normals, això equivaldria a l'"ocupador" en una persona normal, però voldria evitar que es repeteixi el mateix contingut sota dos conceptes. D'altra banda, interpreto que el conjunt "marques-equip" seria l'equivalent manual del que a WD he representat com a "trajectòria" a la mostra. Per tant, pensava representar-los (però encara no ho he fet) com a alternativa a l'accés a WD per fer la trajectòria. És correcte ?. * Concessions al procés d'homogeneïtzació: he posat 1a.cursa en debut que ja ho tenim (i que no sé perquè, ho fas servir a pilot de trial). El num.moto surt com dorsal. El paràmetre records (no palmarès) surt com conegut_per. Models creats apareixen com principals dissenys. Ja em diràs quines d'aquestes assumpcions són un sacrilegi inassumible i negociem solució.
  • Els continguts que falten a la versió WD són fàcilment incorporables si ja tenen paràmetre manual. De memòria diria: nacionalitat, model_dedicat (monuments + etiqueta_monuments=Model dedicat), lloc_debut, etc. NO PODRÍEM incorporar les dades de resultats esportius. Tinc un suggeriment a fer-te, però primer avancem en la cosa comuna.

Si vols fer provatures de migració amb altres articles pots anar a l'article i bescanviar el nom de la plantilla {{pilot de velocitat}} -que és per la que està preparat de moment- per {{Infotaula persona/esports/manuals}}. Bé, crec que no em deixo res. Espero comentaris.--amador (disc.) 12:32, 14 ago 2017 (CEST)

Hola Adamalvarez. He vist les dues opcions possibles a la pàgina de mostra i em semblen perfectes (tret de l'opció 100% WD, respecte als temes que ja vam comentar quan parlàvem de les dades "delicades", però que de tota manera ja tinc clar que es poden solucionar fàcilment). Pel que fa als teus dubtes, intento explicar-me: vaig crear les opcions "oficial" i "marques" per a cobrir els casos de pilots que han corregut amb contracte per a algun equip (per tant, són "oficials") i els que han corregut de forma amateur, pagant-se ells la moto de la seva butxaca (per tant, apareixeria com a "marques"); però tinc clar que potser és filar massa prim i que en podem prescindir i unificar ambdós conceptes si et va millor. El conjunt "marques-equip" és, certament, l'equivalent manual del que a WD has representat com a "trajectòria" a la mostra. Per tant, la teva idea de representar-ho com a alternativa a l'accés a WD per fer la trajectòria em sembla correcta. El tema 1a.cursa i debut és perfectament unificable, havia previst ambdues denominacions per a un mateix concepte, potser, de forma massa primmirada, ja que una "cursa" és pròpia del motocròs, velocitat i, no tant, enduro, mentre que per al trial, estrictament parlant, n'hauríem de dir "prova"... però ja dic, això és filar molt prim. El text dorsal ja m'està bé, i també els conegut_per i principals dissenys. Cap d'aquestes assumpcions no són, ni de bon tros, un "sacrilegi" :-) (bé.. potser el tema "dorsal" sí que queda una mica estrany, ja que els motoristes no en duen, el número és a la moto, però s'entén perfectament el que vol dir). D'altra banda, et felicito per la feina que has fet fins ara, ja que penso que has aconseguit respectar allò que ja hi ha, i alhora fer-ho més flexible, fàcil de mantenir i fins i tot més bonic. Moltes gràcies! Bé, doncs seguim en contacte, qualsevol cosa ja saps on sóc. Salut,--Peprovira (disc.) 21:56, 14 ago 2017 (CEST)

Hola, com va tot? Escolta, només una pregunta: ja suposo que estàs molt enfeinat i que fer tots els canvis serà complicat, però volia dir-te que, des que el 19 d'agost vas fer un canvi a la plantilla {{Pilot de motociclisme}}, han quedat molts articles que la fan servir amb una estranya Categoria:Articles which use infobox templates with no data rows. Ho tens controlat? Ja em diràs. Salut!--Peprovira (disc.) 07:51, 30 ago 2017 (CEST)

@Peprovira: Ho miraré. Això (amb el text en català, per la qual cosa m'estranya el missatge que em comentes) ja surt a molts articles quan es crida sense cap paràmetre, rotllo {{infotaula persona}} sense res més. Abans no tenia sentit fer una infotaula que no li entressis res, però ara és habitual. Jo tinc un parell de coses per tu.
  • He fet la consulta sobre el tema de la comarca darrera el lloc de naixement amb poc quorum a favor. Si vols, passa't-hi a defensar les bondats.
  • Ja ens varem posar d'acord en tot allò que era fàcil d'homogeneïtzar en el canvi d'infotaula. Sobre els continguts de trajectòria i resultats, veuràs que he fet una versió "reconstruïda" del teu format per a no perdre res dels articles preexistents, però aquest format no es pot fer servir per a la informació que es recuperi des de WD i si no trobem una fórmula de compromís de com representar-les, haurem de mantenir dues infotaules per tractar els mateixos personatges segons vulgui triar l'editor de l'article. Hi ha dos motius de fons:
A) L'estructura de la informació. A WD l'organització de la informació no està orientada a la seva presentació, sinó a un model normalitzat i en xarxa. Això fa que sigui més fàcil construir llistes que fer formats "ad-hoc" en funció del contingut. Quan s'entren paràmetres manuals, se saps el que tens per escriure i pots ajustar l'estructura al contingut, com has fet tu amb les taules per tipus que apunten a una plantilla comodí o com ens passa als premis dels periodistes. Però quan agafes la informació de WD, igual pilles una participació als JJOO, com un partit de futbol o una cursa de motocròs. És obvi que s'ha de poder tractar diferents estructures de dades segons esport, com he intentat fer, però no en funció de si la competició és de costellada o un campionat mundial. Això és més difícil i, a priori, no sabem que ens trobarem escrit dins els continguts de WD, ja que depèn del que ho posa no del que ho recupera.
B) La quantitat d'informació. WD té la vocació de tenir "tot el contingut" relatiu amb els temes. Ara no hi ha gaire informació, però hi ha gent mirant d'automatitzar càrregues de dades des de fonts externes per mirar de ser exhaustius i mantenir informació molt dinàmica (com els resultats de partits o competicions). En aquest context, s'ha de ser curós en quanta info posem a la infotaula per evitar que siguin més grans que els articles. Aquí, altre cop, no pots tallar en funció del contingut que "veus", perquè si està a WD o ho mostres o no ho mostres, però és difícil seleccionar segons el cas. Per aquest motiu, hem intentat minimitzar la informació relativa a resultats. En algun cas se'ns va de mare, com en el cas dels premis que, alguns tenen 2-3 com a màxim entre creu de sant Jordi, Nobel o algun premi literari, però altres (veure BBC) tenen dotzenes. En el cas dels esportistes, en els que la seva activitat ordinària es mesura en resultats quantitatius, aconsella a evitar posar-los a la infotaula.
  • Què he proposat en els tractaments que hi ha a les mostres dels diferents esports ?. Minimitzar informació de resultats, més enllà que indicar-les acumuladament -com els futbolistes o els de basquet-, o es competicions i edicions, però sense premis -com en el cas dels ciclistes que tenen molta freqüència i prolífics en premis-, o amb competició i medalla com en els olímpics, que són menys freqüents.
  • Algunes antigues infotaules ja havien optat per no incorporar els resultats -especialment esports individuals com atletisme, tennis, natació,..- i traslladaven la representació de resultats a la fórmula del {{medaller}}. El que he previst a la nova "infotaula persona" és poder "incrustar" el medaller -construït manualment de la mateixa forma que funciona ara- al peu de la infotaula. D'aquesta forma podem modular quanta informació volem representar sobre medalles i victòries deixant que la informació estàndard que mostrarà la infotaula sigui més sintètica.
En resum, m'agradaria conèixer si et sembla bé que ens quedem amb el format que et vaig mostrar del Adam Raga o la que apareix de l'Àlex Crivillé als exemples o que, cercant l'equilibri que abans he comentat, em facis alguna proposta del que falta i que és innegociable. Pensa també si la fórmula del "medaller" et podria encaixar per no perdre coses com el "palmarès en grans premis" que fas servir, per exemple. Si cal fer alguna adaptació al medaller per crear un bloc nou (has vist que és modular) penso que seria més fàcil i ens donaria molta versatilitat. En fi, no m'enrotllo més i ara et passo a tu la paraula. Salut !. --amador (disc.) 14:30, 30 ago 2017 (CEST)
Hola amador, primer de tot agrair-te les explicacions, m'has aclarit molt les possibilitats que tenim. Això de la categoria “fantasma” en anglès era tot un misteri, però veig que ja ho has solucionat (si més no, ara ja no surt). Pel que fa al meu suggeriment d'indicar el nivell administratiu superior del lloc de naixement, veig que hi ha unanimitat en què no cal, així que em sembla que no participaré a la conversa... si no cal, no cal. Anant al que ens ocupa, entenc que posar tot el tema dels resultats esportius partint de WD pot ser molt complex. Jo et diria que no t'hi capfiquis i que, a males, si no pot aparèixer sempre pots veure-ho al cos de l'article. Assumeixo que moltes dades que he anat posant als apartats de palmarès de les infotaules de pilots, amb la nova infotaula genèrica deixarem de veure-les, però tampoc no és un drama. Insisteixo, sempre es pot veure a l'article... tot i que, sincerament, trobo que a la infotaula sempre és més ràpid i esquemàtic que no pas haver de llegir tot l'article per a veure que tal pilot ha guanyat tal prova o tal altra... En resum, em demanes si em sembla millor l'exemple Adam Raga o Àlex Crivillé i opto pel d'en Raga, ja que allà sí que es veuen els seus assoliments esportius. Jo miraria doncs de fer com es veu a les mostres que m'enllaces dels diferents esports, on tots tenen visibles els campionats i anys en què els han guanyat (tret del de motociclisme, que és en Crivillé). Sobre això que em dius del medaller, caldria potser fer massa canvis i retocar un fotimer d'articles, o sigui que jo ho deixaria córrer... igual com allò que dius de no perdre coses com el "palmarès en grans premis". Puc assumir que no surti, però perquè entenguis el motiu d'haver-ho inclòs, mira per exemple l'article Marc Márquez en les versions anglesa, francesa i alemanya: veuràs que totes elles tenen una infotaula amb els resultats dels GP ben visible, ja que és molt indicatiu de l'activitat d'un pilot. Per això vaig incloure-ho a la infotaula que vaig crear, i serà una llàstima que amb el canvi, ara a la catalana ho perdrem. Però vaja, si no es pot, no es pot. Apa, gràcies i fins aviat, seguim en contacte. Salut!--Peprovira (disc.) 11:19, 31 ago 2017 (CEST)
Alguns canvis recents
Hola amador, com va tot? Suposo que deus estar treballant a estall amb tot això de les infotaules, déu n'hi dó les que hi ha... He vist que, arran d'un canvi recent a la infotaula pilot de motociclisme, ara no es veien els equips amb què havia corregut el pilot, de manera que hi he fet un parell de canvis que han permès que ara ja es tornin a veure. No sé si el canvi que he fet és l'apropiat, per això t'ho comento. També et volia dir que una dada que ara tampoc no es veu en alguns casos és la dels homenatges o reconeixements que ha rebut la persona, que a la infotaula vaig crear amb el nom de “distincions”. Pots veure ambdues coses (els equips que ja es visualitzen i les distincions que no), per exemple, a Gaston Rahier. Qualsevol cosa ja m'ho diràs. Salut!--Peprovira (disc.) 15:23, 13 set 2017 (CEST)
@Peprovira: M'has llegit el pensament. Ahir et volia explicar els avenços que estava preparant per perdre el mínim possible, però m'ha sortit malament una cosa i no serà fins demà. T'agradarà. El que em dius ara li faig una repassada. Jo no he tocat res, però pot ser un error que no haguéssim detectat. Salut !--amador (disc.) 17:14, 13 set 2017 (CEST)
Arreglat lo dels equips/oficial. Les estructures {{{paramA|{{{paramB|}}}}}} estan pensades per situacions en que la presència dels paràmetres és alternativa.... tot i que estiguin buits !! Així, quan paramB està ple i paramA està buit, no surt res perquè agafa paramA. La solució és fer {{if empty|paramA|paramB|paramC...}} Aquesta sintaxi posa el primer que troba amb contingut d'esquerra a dreta. Arreglat també lo de les distincions. Apa,--amador (disc.) 17:27, 13 set 2017 (CEST)
Perfecte, Amador, moltes gràcies. No hi ha com dominar tot aquest món del WikiData! Ja estic impacient a veure aquest canvis que estàs preparant... Salut i fins aviat.--Peprovira (disc.) 17:35, 13 set 2017 (CEST)
@Peprovira: de moment prova Marc Màrquez i Àlex Crivillé i prova de posar-li {{infotaula persona}} sense paràmetres. Veuràs que hem avançat.--amador (disc.) 17:45, 13 set 2017 (CEST)
Genial, Amador, això pinta molt bé!! Queda tot realment maco i ben informat... el que no sé és la feina que haurà representat, especialment informar-ho a WD. Ha estat gaire complex? Sigui com sigui, tot i no veure's allò que dèiem dels palmaresos detallats i altres cosetes, trobo que tot queda molt bé i detallat. Molt bona feina!--Peprovira (disc.) 18:02, 13 set 2017 (CEST)
@Peprovira: Mira Usuari:Amadalvarez/barrera per veure la versió del Marc Màrquez amb Palmarès al peu (bé surt com a "medaller", però ja ho arreglarem). No sé si els valors estan bé, els he copiat de l'anglesa. Una altra cosa, no he posat les dades juvenils per mandra, perquè no existeix "campionat de Catalunya" ni OpenRACC i havia de crear moltes entrades a WD però podria sortir igual que els GPs. Per últim, el contingut de Palmarès s'ha de tractar com a dada manual, ja que a WD no hi a forma de posar-ho. Apa, espero comentaris.--amador (disc.) 13:20, 14 set 2017 (CEST)
Amador, simplement immillorable! M'agrada molt com queda, la veritat és que està molt ben resolt. Els valors, no et preocupis que són correctes, ja que la versió anglesa està molt al dia. I lògicament, el tema de les dades juvenils ni cas, és una dada prescindible. El que no entenc és això que dius que les dades de palmarès són manuals... què vols dir? En resum, trobo que la infotaula quedarà fantàstica un cop hagis enllestit. Ah!, i aprofito només per un comentari que et volia fer: penso que amb el paràmetre website passa el mateix que amb allò de les marques, que segons com no es veu. Pots comprovar-ho p.e. a Takahisa Fujinami. Fins ara.--Peprovira (disc.) 08:05, 15 set 2017 (CEST)

@Peprovira:Gràcies pel elogis. El website, Fet Fet!. Explico lo de dades manuals:

  • A) Una de les gràcies de canviar les infotaules no és que siguin més o menys maques, sinó que poden incorporar moltes dades des de WD i això vol dir que no cal que ho escriguis a l'article. Òbviament, si la persona en qüestió no té informació a WD, l'has d'escriure allà. Molta gent pensa que si ha d'escriure, ja ho poso manualment. Això és un error perquè no comparteixes el coneixement amb altres. És a dir, si un editor d'altra llengua ho hagués omplert abans que tu, ja t'ho trobaries fet i, simplement cridant la infotaula, la resta es faria sol. Fins aquí la raó de perquè és millor WD que manual.
  • B) Com es posa informació a WD ?. Cada dada que vulguis fer servir ha d'existir al diccionari de propietats de WD. Algunes propietats només signifiquen una cosa, com ara, Data de naixement (P569), però altres són més versàtils, com per exemple, Data (P585). En el primer cas només serveix per posar-la en una persona per indicar el que diu, mentre que la segona apareix com a complement d'alguna altra cosa; per exemple: Premis (P166) + Data (P585) indica el premi i la data de concessió.
  • C) Hi ha +3.000 propietats, aquestes del món de l'esport i aquestes dels esports del motor. Quan hom vol una propietat nova, cal seguir un procediment d'aprovació i creació una mica feixuc.
  • D) Per mostrar el que has vist al cos principal de la infotaula de mostra de Marc Màrquez, només ha calgut afegir manualment, és a dir no existeix cap propietat que puguem fer servir, el conegut_per i la nacionalitat. Ara bé, per construir el palmarès desplegable del peu totes les dades han de ser manuals, ja que no hi ha cap d'aquests conceptes al diccionari de propietats de WD.

Bé, m'ha quedat una mica llarg, però,...s'entén fins aquí?.

Un altre tema molt important: la migració dels articles existents vs la creació de nous:

  • A) tot el que he fet és per estar segur que et sembla suficient com surt ara a fer articles nous sense fer servir les teves infotaules. No m'importa haver d'afegir alguna dada manual nova, si així ho consideres. Mai és pot pensar que tot ho tindrem a WD, entre altres coses perquè una cosa és tenir "el lloc on escriure-ho" i una altra és mantenir el contingut.
  • B) Si t'està bé, el que haig de fer és documentar com s'han de carregar les dades a WD per a que tingui aquest resultat i, des d'aquest moment, ja es podrà posar {{infotaula persona}} als nous articles i es podran obtenir aquests resultats amb una mínima entrada manual.
  • C) Els articles creats fent servir les teves plantilles funcionen, però seguint un camí llarg i tortuós:
    • s'entren paràmetres manuals a "pilot de trial....motocròs, etc.",
    • es fan transformacions abans d'invocar "pilot de motociclisme" que ja no té el teu codi sinó un que li vaig posar jo
    • el nou codi fa tractaments molt embolicats per transformar les dades en format antic a nou i poder invocar "infotaula persona" que li afegeix valors des de WD quan no estan manualment informats.
Ja es veu que és delicat de mantenir i que mai aprofitarà les dades d'historial esportiu i resultats de WD, perquè li entren manualment.
  • D) Tots aquests articles cal migrar-los, però abans s'han de passar el màxim de dades a WD, seguint l'estructura que he posat a Marc Márquez (Q40615) com a mostra. Com pots imaginar això és llarg i poc excitant. En molts casos hem pogut fer un bot que els transformava, però en aquest cas em sembla que serà difícil perquè cal molta artesania per passar de "com estan estructurades" les dades actualment a com ho estan dins WD.

Aquest darrer punt no em treu la son per ara. Si cada cop que hem d'actualitzar un esportista per afegir-li un nou resultat s'aprofita per normalitzar-lo, cada dia quedaran menys. Pensa que tenim molts casos que requereixen intervenció manual i es van fent poc a poc.

Bé, ja em diràs com ho veus tot plegat. Salut !--amador (disc.) 18:57, 15 set 2017 (CEST)

Resposta

Hola Amador, entenc bé tot això que m’expliques. Per descomptat no volia pas dir que tot es reduís a si queda més o menys maco, sé que l’important de renovar les infotaules és el fet d'aprofitar les dades de WD i aconseguir així màxima facilitat d’actualització, reusabilitat i repercussió global de la informació. Estic d’acord amb tu amb els avantatges que comporta tot això, però tot i així tinc certes reserves:

  • Mantenir les dades d’un article en dos entorns (Viquipèdia i WD) fa que hagis de fer un seguiment d’ambdues plataformes a l'aguait de qualsevol canvi, per si és correcte o no. Si fins ara ja ocupa molt de temps anar validant els canvis que algú fa en un article que tens a la llista de seguiment, ara això es multiplicarà per dos (hauràs de controlar l'article i les seves dades a la WD).
  • No tinc clar si els canvis erronis a WD els pots invalidar o modificar. Jo vaig intentar fa uns mesos afegir quatre coses sense importància (imatges i altres) en alguna entrada, i als dos minuts ja me’ls havia retrocedit tots una mena d’administrador francès que hi ha per allà. Vaig veure que aquest administrador tenia centenars de queixes d’usuaris dient que els havia retrocedit canvis a la babalà.
  • Hi ha moltíssima informació a WD sense referències i errònia. Com a exemple, resulta que centenars o milers de nord-catalans hi apareixen amb “llengua materna = francès”, quan això és fals en el 95% dels casos. Estem parlant de nord-catalans nascuts als s XIX. Com aquest cas, n’hi pot haver a milers.
  • Hi ha moltes entrades que, per exemple, inclouen una imatge que, a l'article corresponent de la Viquipèdia, existeix també al cos de l'article. Això fa que nombrosos articles tinguin una infotaula amb una foto que més tard torna a sortir a l'article, cosa totalment reiterativa i inútil. Això segurament és molt difícil de detectar i corregir.

I de moment ho deixem aquí. No vull dir amb això que l’opció de WD sigui errònia, però que tinguem present que ens estem generant un munt de feina extra i poc productiva. Entre aquesta feina hi incloc el fet d’haver de migrar o adaptar els articles ja existents. No sé si això ho farà un “bot” o alguna cosa així, però el que sí que és segur és que ningú no es dedicarà a convertir milers d’articles d’una temàtica determinada a la nova situació, si es tracta de canviar manualment coses de la infotaula o copiar-les a WD... seria una feina titànica i absolutament gens engrescadora. A males, el que passarà és que els articles afectats deixaran de mostrar certes dades a la infotaula, però vaja, això és assumible (tot i que pugui semblar una passa enrere). En fi, així és com ho veig. Seguim en contacte. Salut!--Peprovira (disc.) 15:39, 17 set 2017 (CEST)

@Peprovira: No et falta raó en bona part del que dius. La doble vigilància és certa, però pel que he pogut detectar, quan et fan un canvi que espatlla alguna cosa visible a la infotaula, sempre hi ha algú que avisa ni que sigui per dir que no ho sap arreglar i que ho facis tu. Però si més no ho detecta. A banda, ara el seguiment de canvis és més fàcil, perquè el sistema de notificacions t'ho ajunta tot i no has d'anar perseguint els diferents entorns: commons, WD, WPs. La manca de referències és un tema tant debatut com pendent de solució. Jo ho veig com una oportunitat per solucionar l'altra tema, el de la reversió de canvis. Si ara no hi ha referències, quan facis un canvi possa-les i ningú et podrà argumentar en contra. El tema de les imatges duplicades es va arreglant quan te les vas trobant. No hi ha fórmula màgica. Em preocupa el tema de la migració, perquè en altres àrees temàtiques hi ha força informació a WD, fins i tot a la {{infotaula geografia política}} estava millor la de WD que la manual i, en certs paràmetres hem optat per perdre la manual i hem guanyat qualitat. No és aquest el cas. Jo he començat a carregar info del bicitrialistes (que són poquets) a veure si podem eliminar una infotaula !!. Vinga, va. Poc a poc i bona lletra. Seguim--amador (disc.) 16:40, 17 set 2017 (CEST)
Entesos, Amador, molt bé per això dels ciclistes. Veig que vas avançant!--Peprovira (disc.) 07:22, 20 set 2017 (CEST)
@Peprovira: i no queda gaire malament, oi?. Per cert, quin embolic l'estructura de campionats en aquest sector. Copes, campionats, bike, trialsín, master, elit, 20, 26 polzades....co..ons, hi ha algun mapa de situació ?, perquè vaig creant entrades a WD a mida que em vaig trobant noves competicions, però no estic gaire segur si he fet alguna cosa duplicada, ni quantes em falten per descobrir. Merci,--amador (disc.) 21:26, 20 set 2017 (CEST)
Queda molt bé. Sí que hi ha un batibull de campionats, sí... per això vaig fer aquesta plantilla que et pot anar bé: {{Competicions de bicitrial}}. Bona feina!--Peprovira (disc.) 07:50, 22 set 2017 (CEST)
@Peprovira: Bona eina !. Però són gent rara. Per exemple:
  • Només les copes del món de trial tenen 20 i 26" ?.
  • I la copa femenina no té aquesta diferenciació ?
  • Quina és la diferència entre camp. Món (de bike) i l'Elit ?. A tots dos diu que "és la màxima competició....".
  • Com juguen les categories junior / cadet ?. Són seqüencials ? hi ha alguna categoria entre junior i elit, com ara "professional" (de fet, ser normal)?.
  • La trialsín va quedar substituïda per la biketrial ?. Acaba una i comença l'altra o es van solapar en el temps?.
Merci,--amador (disc.) 09:45, 22 set 2017 (CEST)
Et responc en cursiva:
  • Només les copes del món de trial tenen 20 i 26" Sí. Aquí tens una altra plantilla interessant: {{Campionats del món de ciclisme urbà}}
  • I la copa femenina no té aquesta diferenciació ? No, allà és lliure (pots fer servir la roda que vulguis)
  • Quina és la diferència entre camp. Món (de bike) i l'Elit ?. A tots dos diu que "és la màxima competició....". Elit era la màxima categoria dins l'extint campionat del món de trailsín. De fet, vaig enllaçar-lo a part perquè tenia article propi atresa la seva importància.
  • Com juguen les categories junior / cadet ?. Són seqüencials ? hi ha alguna categoria entre junior i elit, com ara "professional" (de fet, ser normal)?. Les categories les pots veure aquí: Trial (ciclisme)#Categories i aquí: Biketrial#Categories
  • La trialsín va quedar substituïda per la biketrial ?. Acaba una i comença l'altra o es van solapar en el temps?. Biketrial substituí Trialsín, no se solaparen.
Salut!--Peprovira (disc.) 16:18, 22 set 2017 (CEST)

Paràmetre desaparegut[modifica]

Hola Amador. Amb això de les subpàgines de plantilla, em perd un poc. Em podries dir perquè a Lliri d'Hermon no apareix l'autoritat si la té informada manualment? Les plantilles que intervenen són {{Infotaula d'ésser viu}}, {{Infotaula d'ésser viu/Taxonomia}} i {{Infotaula d'ésser viu/Autoritat}}. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 15:28, 14 ago 2017 (CEST)

@Paucabot: Quan no és el codi, cal buscar en les dades. Sembla que li falta la Categoria taxonòmica (P105). És la condició d'un IF que hi ha davant de la crida a {{Infotaula d'ésser viu/Autoritat}} dins {{Infotaula d'ésser viu/Taxonomia}}. Prova a veure.--amador (disc.) 16:17, 14 ago 2017 (CEST)
El problema és que no podia assegurar que no fos el codi, ja que és tan complex que em puc perdre a qualsevol if. Per tal de que no passin aquestes coses he preparat unes quantes consultes per deixar-ho tot comme il faut. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 16:25, 14 ago 2017 (CEST)

BIC a Andorra[modifica]

Estic entretingut amb els monuments d'Andorra. Hi ha alguna manera de posar a WD el codi (o número de la fitxa) del Patrimoni Andorrà? En cas afirmatiu, em podries posar un exemple? Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 23:32, 14 ago 2017 (CEST)

@Isidre blanc: Lamentablement, no. La llista de codis existents la pots veure a d:Template:Cultural heritage properties. S'hauria de demanar. No és difícil, però és una mica burocràtic i s'ha d'estar atent a respondre els comentaris de la penya. Jo ara estic en procés de demanar el codi territorial de l'IDESCAT. Si t'animes, ves a d:Wikidata:Property_proposal/ca, segueix les instruccions (recorda que aixó és un control d'autoritats i ja veuràs que s'obre un formulari (bé, de fet és una pàgina wiki) l'omples i a esperar. Cosa de 2-3 setmanes, depèn de l'època. Vinga, va !.--amador (disc.) 00:25, 15 ago 2017 (CEST)
M'ho imaginava. Ja vaig veure les teves dues peticions de codis a WD (a les dues hi vaig donar suport). Em vaig adonar que no és senzill el procés de demanar, més tenint en compte que en el tema de l'anglès estic a les beceroles. De manera que ho deixo per algú més preparat com tu. Gràcies de totes maneres.--Isidre blanc (disc.) 08:36, 15 ago 2017 (CEST)
@Isidre blanc: Hi ha un projecte per migrar totes les dades WLM a Wikidata. Per Andorra es pot veure d:Wikidata:WikiProject WLM/Mapping tables/ad (ca) (tot pendent de definir). No he seguit aquest WikiProject però si fa falta es pot demanar ajuda a User:André Costa (WMSE), a banda d'aclarir què és el que necessita. --V.Riullop (parlem-ne) 19:38, 15 ago 2017 (CEST)

Osvald i Etelbert[modifica]

Valoro l'esforç que has fet per unir les plantilles de "rei" i "sant", però el resultat no és bo. Has fet uns canvis en les plantilles de les pàgines Osvald de Northúmbria i Etelbert de Kent, però han quedat pitjor: ara en la d'Osvald surt tres enllaços en anglès "king of Northumbria", "king of Bernicia" i "king of Deira" (abans aquestes seccions estaven en català i enllaçaven respectivament amb Northúmbria, Bernícia i regne de Deira on estan les llistes respectives dels tots aquests reis); en la d'Etelbert està en català però no enllaça com abans amb regne de Kent, la pàgina on està la llista d'aquests reis. Si us plau torna-ho a deixar com estava abans.--Dafne07 (disc.) 18:39, 15 ago 2017 (CEST)

@Dafne07: La teva insistència en l'immobilisme no aconseguirà convèncer-me que la solució de WD no tant sols és millor que el que teníem, sinó que és la bona. En Paucabot i jo mateix ja t'hem explicat en altres discussions que la nova infotaula mostra el que hi ha a WD. Si quelcom no està bé, el camí és canviar-ho a WD. Quan surten textos en anglès no és que m'hagi tornat anticatalanista ni que quelcom de la infotaula vagi malament, només significa que aquesta informació que està a WD per a ús de totes les llengües, no la tenim traduïda al català. Per tant, som nosaltres que anem tard, ja que algú altre ja ha posat la informació a l'espai comú i compartit, però nosaltres no hem fet el que ens toca: dir com s'escriu en català. Si vas a WD i escrius com és en català, ja quedarà correcte per aquest i per tots els altres articles que ho facin servir. Si t'amagues darrera els confortables paràmetres manuals, arreglaràs aquest article però no el següent que faci servir la mateixa informació. Si no saps com fer-ho, t'ho puc explicar, o si vols ho puc fer jo, però mai aprendràs a fer una cosa que cada cop serà més freqüent i necessària. La frase que darrerament més sento és "vull canviar una dada, edito l'article i no ho veig, on està?".
D'altra banda, el tema del "rei de ..." que apunta a "regne de ...". Actualment (vull dir que no sé si això canviarà) a WD hi ha una entrada per cada concepte i no admet que anomenis una cosa i descriguis una altra. No és el mateix el regne de Deira que el rei de Deira; el primer té un territori, una capital, una data de creació i dissolució, etc. i el segon té un tractament, probablement una nissaga, i per descomptat, té sobirania sobre el "regne de". Tenim dues solucions: a) Crear un article a VP per al "rei de ..." amb un contingut lleuger seguit de la llista de monarques (a l'estil de Llista de monarques britànics que, si et fixes, a WD és diu Monarca britànic (Q4869954)), o b) posar a WD que aquest senyor era Rei (Q12097) de Northúmbria (Q107299) com a dos conceptes separats. Aquesta segona opció es fa servir per a càrrecs menors (regidor de Vilafrancina) que mai tindran article. En aquest cas que ens ocupa, m'agrada més la primera opció, perquè ja existeix una entrada a WD per al càrrec de rei de Deria, etc. i resultarà estrany no fer-la servir. Tu tries. Aquesta segona feina ja m'ofereixo a fer-la jo, però la traducció te la deixo per tu. Si et cal ajuda, saps que em tens a la teva disposició. Salut !--amador (disc.) 19:40, 15 ago 2017 (CEST)

Respecte a la darrera qüestió jo proposo una tercera solució: crear una pàgina que es digui "reis de ..." amb una redirecció cap a "regne de ..." que és on està la llista completa dels reis i més informació. Respecte al que dius que insisteixo en convèncer-te de no fer servir plantilles noves, t'equivoques, no et vull convèncer de res, fes-les servir si vols; el que demano és justícia: que arreglis el que has fet fins a deixar-ho igual de bé com estava. Posa't a la meva pell, imagina que has passat hores escrivint pàgines i que les has deixat prou ben acabades, però uns dies després et trobes que algú ha fet canvis i ha trencat els enllaços que havies fet. És molt desmotivador, i al damunt la persona que ha trencat els enllaços et diu que els arreglis tu, que només cal anar a fer traduccions a WD...Jo no penso arreglar una cosa que vaig deixar bé. No sé per què han de tenir preferència els que programen plantilles sobre els que escriuen articles, però com que veig que és així no tornaré a escriure articles a la Viquipèdia. No cal que em responguis, tampoc entraré a llegir articles. Ho deixo tot en mans dels que teniu aquesta filosofia sobre el que ha de ser la Viquipèdia. Abans d'acomiadar-me et passo una llista d'articles amb errors a causa de les noves plantilles, probablement diràs que no hi tens res a veure, però tothom se'n desentén, si ho prefereixes la pots proposar per una "Quinzena de la qualitat" com altres anys es feia per Nadal.

  • Grup 1: Posa "Comtat non metopolitan" i hauria de posar "comtat no metropolità"

Amersham, Chesterfield, Exeter, Barnstaple, Ilfracombe, Beer (Anglaterra), Clovelly, Mortehoe, Dorchester (Dorset), Sherborne, Lyme Regis, Hastings, Lewes, Battle, Rye (East Sussex), Gloucester, Kemble, Canterbury, Dover (Anglaterra), Sandwich (Kent), Gravesend, Maidstone, Folkestone, Lancaster (Lancashire), Preston, Lincoln (Anglaterra), Boston (Anglaterra), Taunton (Anglaterra), Frome, Wells, Ilchester, Stafford (Anglaterra), Royal Leamington Spa, Warwick (Warwickshire), Stratford-upon-Avon, Dudley (Staffordshire) (amb info equivocada, no pertany al comtat de Staffordshire sinó al de West Midlands (comtat)), Worcester

Luton, Chester, Penzance, Falmouth, Saint Ives, Plymouth, Derby, Torquay, Durham (Anglaterra), Kingston upon Hull, Blackpool, Blackburn, York, Middlesborough, Nottingham, Shrewsbury, Bath, Stoke-on-Trent, Huddersfield, Salisbury, Trowbridge, Wilton (Wiltshire)

Bedford, Wokingham, Peterborough, Bournemouth, Canterbury, Gravesend, Northampton

  • Grup 4: Posa "County council area" i hauria de posar "comtat administratiu"

Ely (ciutat d'Anglaterra), Huntingdon, March (Anglaterra), Colchester, Chelmsford

Que vagi bé!--Dafne07 (disc.) 09:54, 16 ago 2017 (CEST)

@Dafne07: Ara fa unes setmanes em vas demanar que no m'enfadés i jo estava per a escoltar-te i respondre't. Confio en que ara tu hi siguis per acceptar les meves disculpes si m'he excedit en el to. I, per descomptat, no deixis el projecte per un desacord amb un company que persegueix els mateixos objectius que tu.
Bé, els errors que esmentaves ja estan tots arreglats. Les traduccions han estat cosa fàcil (de fet, quan he arribat a fer-ho, ja se m'havia avançat en Paucabot) i per aconseguir que on diu "rei de ..." enllaci correctament al català, he hagut de crear els corresponents articles, tal com et comentava. Òbviament, i espero que sàpigues comprendre, les llistes de reis han desaparegut dels articles del "regne" per passar al del "rei". La proposta que feies de la redirecció no pot ser perquè WD no permet que dos articles VP apuntin al mateix ítem WD, en aquest cas, regne i rei de VP apuntarien a regne de WD. Salut !,--amador (disc.) 14:22, 16 ago 2017 (CEST)

Infotaulas[modifica]

  • En {{Infotaula d'organització}} crec que el paràmetre període hauria de poder llegir diversos statements si en Wikidata hi ha inserits diversos statements.
  • Crec que a llarg termini el escut d'un càrrec {{Infotaula de persona}} no hauria llegir el statement imatge del escut d:Property:P94 del item del càrrec sinó del qualifier d:Property:P94 que tingui el statement del càrrec en el item de la persona. Salutacions cordials.--Asqueladd (disc.) 00:53, 23 ago 2017 (CEST)
@Asqueladd: Tens algun exemple de "periode" multivalor ? per veure si hi ha algun qualificador que complementi els diferents períodes i així poder mostrar-lo també.
Pel que fa al que dius de P94, això ja ho feia així abans, però obliga a posar un qualifier a tothom. Com a model de dades, l'escut és un atribut (property) de la institució; ni és del càrrec, ni és de la persona. Per això ho vaig canviar tot i ser més complex com ho fa ara. Per què ho deies ?. --amador (disc.) 07:29, 23 ago 2017 (CEST)
La meva última edició, per exemple. Brigada Político-Social. Hi ha gran continuïtat d'organismes compartits entre la dictadura franquista i la transició espanyola (i el període posterior a la transició també, per descomptat), però al mateix temps un corpus historiogràfic que perioditza tots dos períodes separadament.
Perquè inevitablemente no hi ha altra forma de modelar si volem que no hi hagi anacronismes (una altra cosa és que l'excés de símbols en infotaulas a mi en concret em sembli en si innecessari). Una organització pot haver tingut infinitat de símbols / escuts.
D'altra banda, no sé si es serà un concepte compromès aquí com el de nacionalitat / ciutadania (...), però crec que un paràmetre jurisdicció (des de P1001) amb almenys opt-in a jurisdicció = siWD (de forma paral·lela a zona on actua= noWD? ) seria útil en {{infotaula d'organització}}. De vegades poden semblar redundants, però crec que modelar tot amb el contingut de P2541 no és el més adequat.--Asqueladd (disc.) 13:04, 23 ago 2017 (CEST)
@Asqueladd: Ho vaig veure mirant les teves col·laboracions. Em sembla molt bé. Ho posaré indicant Data d'inici (P580) i Data de finalització (P582), si existeixen, com per exemple li he posat a Brigada Político-Social (Q612181).
Sobre l'escut, jo també tinc una certa al·lèrgia a les banderetes, però els escut als càrrecs li donen color i ajuden -visualment- a reforçar els blocs de càrrecs, per això els he mantingut a la nova versió, però no són obligatoris i en molts casos no sortirà res. Sobre la variació de símbols (per dates) estic estudiant una solució per a que es pugui resoldre automàticament (ja veurem si me'n surto). Els escuts no és l'únic problema; també hi ha entitats que han canviat el nom segons període i estan sota una única WD.
Sobre fer servir Jurisdicció (P1001) vs Àmbit (P2541), crec que és una opció quan aplica a organismes oficials i l'àrea d'acció de les seves competències (Ex:Generalitat de Catalunya (Q8022) / Federal Bureau of Investigation (Q8333)), però també hi ha força casos que parla de la seva dependència que l'acostaria a ser alternativa de Propietat de (P127) o Entitat matriu (P749) per a organitzacions que no siguin mercantils (Ex.: Cambra dels Comuns del Regne Unit (Q11005) / Gestapo (Q43250)). Haurem d'estudiar-ho més finament per no ficar la gamba. Amb tot, compta amb que m'he inventat una fórmula per poder triar més d'una propietat segon el que hi hagi informat a WD, per tant, no és massa difícil si sabem encertar "de quina" és alternativa. Bona proposta !. Ja em dius que et sembla.--amador (disc.) 14:37, 23 ago 2017 (CEST)
Sobre entitats que canvien el seu nom, jo el que he fet en alguns casos és crear un ítem diferent. Enllaçar el corresponent registre d'autoritat que el diferencia de l'altre en Wikidata. Des-redireccionar a la wiki local. Enllaçar la pàgina temporalment des-redireccionada a Wikidata al nou ítem. I tornar a redireccionar la pàgina en la wiki local. Entenc que el registre d'autoritat + el sentit estructural donen suficient rellevància en Wikidata a l'ítem.
Mira per exemple: d:Q3816727 vs d:Q36989383 i l'enllaç a redirecció a és:wiki del segon.
És també útil per enllaçar subclases d'un premi des Wikidata a l'article del premi (en comptes de a Wikidata o enlloc) o per enllaçar a llistes de càrrecs des de wikipedia a partir del càrrec ocupat, etc ... d:Q17365974 Per exemple. No té massa sentit tenir un article individual per a la Gran Creu de l'Ordre d'Isabel la Catòlica, però sí bastant que la fitxa de Wikipedia enllaç a l'article de wikipedia de l'Ordre d'Isabel la Catòlica.--Asqueladd (disc.) 15:02, 23 ago 2017 (CEST)
@Asqueladd: Si, jo també crec que ha d'haver un ítem per cada entitat i, si de cas, un és successor de l'altre, com passa amb els ministeris quan canvia el govern, que fan bàsicament el mateix, però amb petits canvis de competències i, especialment canvien de nom. Això ho tenim molt malament perquè el funcionament de WP ha convidat a les redireccions i als enllaços induïts. Amb tot, hi ha algun cas en que el canvi de nom és per pura evolució o modernització, però la resta d'aspectes es mantenen i, llavors, no tindria sentit haver de duplicar totes les altres dades. M'agrada molt la idea. Havia intentat fer el mateix amb "rei de..." apuntant a "regne de ...", ja que la majoria de reis (o de ministres o alcaldes...) no tenen article propi o són llistes. No m'havia funcionat perquè quan li poses a WD un article que és una redirecció, ho canvia automàticament. La pregunta és si amb aquest truc l'enllaç es mantindrà o algun dia passarà un bot i ho engegarà tot en l'aire. Vaig a veure si ho puc aplicar en algun cas que tinc pendent. Seguim, merci. --amador (disc.) 17:22, 23 ago 2017 (CEST)
@Asqueladd: Fet Fet! a rei de Navarra. Funciona !. El que no em queda clar és que, per un cas com aquest, en que Sobirà de Navarra (Q29166132) fa de sinònim de Llista de reis de Navarra (Q275045) i, a més, la institució és el Regne de Navarra (Q200262) que és la que conté les característiques (inici, fi, mapa, regne reemplaçat, etc...) quines dades seria més correcte tenir a cadascun dels ítems ?. Merci, --amador (disc.) 00:16, 24 ago 2017 (CEST)
Creo que sería útil que la infotaula de persona leyera el statement que haya en el calificador "tiene rol" (d:Property:P2868) que haya dentro de la declaración de d:Property:P39. Puede ser útil para empezar para modelar cargos desempeñados interinamente (calificador d:Property:P2868 -->d:Q4895105), o quizás cosas más complejas.--Asqueladd (disc.) 21:14, 14 nov 2017 (CET)
Hola. Crec que seria útil que infotaula persona pogués llegir el statement que hi hagi al qualificador "té el rol" (d:Property:P2868) que hi hagi dins de la declaració de un càrrec (property d:Property:P39). Pot ser útil (per començar) per modelar càrrecs exercits interinament (qualificador d:Property:P2868 -->d:Q4895105), o potser coses més complexes. La visualització òbvia seria el "determinat rol" en la línia immediatament inferior al càrrec, entre parèntesis i amb una mida de lletra menor. Salutacions.--Asqueladd (disc.) 21:14, 14 nov 2017 (CET)

infotaula persona[modifica]

Hola Amadalvarez. Quan modifico un article Futbolista em surt aquest error: Error in template * unknown parameter name (Plantilla:Infotaula persona): 'caption; image'. No en sé el motiu. Gràcies.--Felato (disc.) 20:22, 26 ago 2017 (CEST)

@Felato: Exactament pel canvi que li has fet tu. No has vist l'avís que hi ha a la documentació ?. Està congelada perquè només fa de "traductora de paràmetres" cap a infotaula persona. No li afegeixis accessos a WD, perquè ja els fa després la "infotaula persona". Quin cas t'havies trobat que no funcionés bé i que t'ha fet canviar-ho ?.--amador (disc.) 21:47, 26 ago 2017 (CEST)
No es veuen les imatges. Ho vaig veure a la pàgina de https://ca.wikipedia.org/wiki/George_Girvan, que té una imatge que no es veu, i amb el meu canvi vaig aconseguir que sortís i no es veia cap missatge d'error. Però avui m'ha sortit el missatge d'error en altres pàgines. Si pots revisar-ho... Merci.--Felato (disc.) 00:40, 27 ago 2017 (CEST)
@Felato: Ja he arreglat la infotaula per a que tracti les imatges (i altres paràmetres que faltaven) que estan manuals. No obstant, la solució bona és que les dades manuals es traslladin (mica en mica) cap a WD, d'aquesta forma tothom les podrà fer servir i, en casos com el George Girvan serà més fàcil que ho tradueixin a d'altres idiomes. Per si no tens pràctica amb WD, t'he fet un cas pràctic amb el benvolgut George Girvan. Mira com he fet el trasllat de les dades i com ha quedat el seu article i veuràs que net i polit que està ara. Què. T'animes a traslladar dades cap a WD ?. Gràcies ! --amador (disc.) 08:19, 27 ago 2017 (CEST)
Moltes gràcies Amadalvarez. Ja ho aniré fent. No obstant he vist que la infotaula persona no te ben resolta la trajectòria futbolística, ja que barreja els clubs i les seleccions.--Felato (disc.) 18:10, 27 ago 2017 (CEST)
@Felato:No és fàcil separar-los com quan es fa manualment, perquè a WD estan junts. Per mirar de diferenciar-los visualment, faig que aparegui la bandera quan és una selecció. Igual que ara mai serà perquè tenim un desglós massa detallat (infantils, professionals, seleccions, entrenats, i no sé perquè no tenim "dirigit". Ja posats). Vinga, merci,--amador (disc.) 19:25, 27 ago 2017 (CEST)

Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) a WD[modifica]

Quan un element es troba en punts limítrofs dubto com omplir les dades de Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131). Voldria aplicar un criteri igual en totes les situacions i agrairé un consell teu perquè, de com es faci, dependrà la informació de les infotaules. Les situacions en què m'he trobat es refereixen quasi totalment a indrets (serres, muntanyes, llacs, rius, etc). En detallo alguns exemples. Les opcions que considero més adients les marco amb negreta:

  • Pic de Ventolau: dos municipis de la mateixa comarca. Poso els dos municipis o únicament la comarca?
  • Montsec de Rúbies: dos municipis de la Noguera + 2 del Pallars jussà. Poso els 4 municipis, les dues comarques o simplement "Catalunya"?
  • Serra del Montsec (inclou el de l'Estall): 1 municipi de la Baixa Ribagorça a l'Aragó, 4 de la Noguera i 5 del Pallars Jussà. Ja no penso a posar els municipis, però, poso (barrejades) les tres comarques o les dues comunitats?
  • Pic de Medacorba: tres estats: Espanya, Andorra i França. No sé què fer. Aquí em perdo.--Isidre blanc (disc.) 19:44, 30 ago 2017 (CEST)
@Isidre blanc: Gràcies per la confiança. Responc que faria jo a WD i que faria a la Infotaula. La norma bona és que el P131 sempre ha de contenir el nivell més baix possible. Fins i tot si hagués un llogaret per sota el municipi on hi fos la muntanya, aquest seria el correcte. En els casos en que un indret està a cavall de +1 entitat política (les muntanyes com a punt limítrof 2-3 municipis és un clàssic), al P131 haurien d'anar tots sense cap jerarquia especial. Ara bé, la infotaula només pot seguir una cadena ascendent, en concret, la del primer element que hi hagi a P131. Això no serà un problema en el primer cas, perquè la comarca és la mateixa però si a la resta.
L'opció de saltar-te el nivell més baix i posar el següent, jo ho he fet quan el nivell superior no és múltiple per ser fronterer (com els cims), sinó perquè l'indret és "extens", com ara un llac, un mar amb costa a diversos països o un riu que travessa diversos territoris. En aquest cas, no té massa sentit dir que té costa amb 30 municipis, sinó amb un (o dos) nivell superior.
A més, la infotaula només mostrarà el primer nom de cada nivell, tot i que hagis posat 3. És a dir, si vols ser rigorós en allò que es mostra a la infotaula sempre tens l'opció d'entrar les dades manualment. Tens admin_tipus1 per posar el nom del nivell (estat, regió, municipi, etc.) + admin1 per al nom de la entitat. Hi ha fins a 5 nivells (canviant el dígit del final). D'aquesta forma podràs ser net i polit a costa d'esforç, és clar. Espero haver ajudat. --amador (disc.) 22:59, 30 ago 2017 (CEST)

Quan la url és molt llarga...[modifica]

Hola Amadalvarez, creant l'article Refugi dels Ibons de Bachimaña he afegit a wikidata una url llarga i sembla que és el motiu pel qual la infotaula apareix molt ampla, massa per al que és de costum, té solució? Gràcies! pacopac (disc.) 09:32, 4 set 2017 (CEST)

@Pacopac: Ja no. Gràcies per avisar.--amador (disc.) 13:16, 4 set 2017 (CEST)

Pavlos Nikitaras[modifica]

Hem diuen que m'esborren aquest arxiu, (Pavlos Nikitaras) i jo la veritat hem sento dolgut perquè crec que es filà massa fi. Mira-te'l sis plau avia'm que et sembla.

@Vulcano: El missatge és clar. No hi ha fonts fiables que l'esmentin. Recorda que la VP recull coses que altres han dit, no coses que nosaltres sabem.--amador (disc.) 22:39, 8 set 2017 (CEST)

Infotaula conflicte militar[modifica]

Hola Amador! M'he posat a estandarditzar la {{Infotaula conflicte militar}} (progrés), i aprofitaré per fusionar-hi {{Guerra}} (a la llarga les intentaré fusionar a {{Infotaula esdeveniment}}, però prefereixo anar a pams). Tinc diversos problemes:

  • d'una banda, com adaptar el tema dels bàndols. No sé fins a quin punt és viable mantenir la doble columna actual adaptant-ho amb la plantilla {{Infotaula}}, i encara menys si hi ha un tercer bàndol. De moment he optat per fer-ho amb headers que separin els diferents bàndols, però aquí és on hi ha el problema. De vegades queda bé si el bàndol té un "nom" o està format per un o dos grups (exemple de la Segona Guerra Mundial, hi ha "Aliats" i "Eix"), però altres cops hi ha un munt de nacions juntes i el header queda enorme (exemple de la Batalla de Muret). Se t'acut cap solució?
  • estaria bé importar el màxim de dades possibles de Wikidata, però en aquest tema encara cal posar-se en sèrio a afegir dades. El problema és, de nou, amb el tema de bàndols. Existeix Participant (P710), però no veig manera de saber com s'alineaven les diferents parts en el conflicte (exemple a Guerra de Successió Espanyola (Q150701)). Tens cap idea?

Moltes gràcies! --Townie (discussió) 18:19, 10 set 2017 (CEST)

@Townie: No és casual que aquesta infotaula es quedés per normalitzar. Crec que ajuntar conflicte militar i guerra té sentit però descartaria ajuntar-la amb esdeveniment pels arguments que comentes. Sobre el tema WD no estic massa al cas, perquè com que no m'hi havia ficat en aquesta temàtica. És cert que hi ha llacunes importants no només de continguts, sinó fins i tot de propietats com ens ha passat fa poc amb "meteorit" que manega conceptes que no existeixen com a propietats. Si mires d:Wikidata:WikiProjects observaràs que ningú s'ha preocupat de crear un projecte per endreçar el diccionari de dades que li correspondria, de fet, les poques propietats que parlen del tema (Conflicte (P607) ,per exemple), fan des de la perspectiva de "persona que ha participat a", o sigui que està verd. Pel que fa a les columnes, pots fer servir {{infobox3cols}} que sap posar 3 columnes en el lloc de data. Jo ho faig servir a la {{infotaula persona}} com a infotaula incrustada dins la principal. Ha estat el recurs necessari per encabir els esportistes. Mira els exemples de jugadors de basquet i futbol a {{proves persona}}. El codi està a {{Infotaula persona/esports/puntsgols}}. Aquí veuràs com es genera la infotaula (amb child=yes per a incrustar-la dins la principal) i com s'han de posar els TR TD dins una crida de WD que tingui formatting=table que suposo que seria el més probable si WD fa servir els qualificadors per posar les dades de cada participant. Ho sento,--amador (disc.) 07:46, 11 set 2017 (CEST)
Ep, mirant-me exemples de infobox3cols he trobat que en Niels Bohr va partir en una competició esportiva científica un pèl estranya. M'han dit que és la bomba ;) Passa el mateix amb Robert Oppenheimer, on s'agafa Participà en (P1344). Creus que es podria tractar de forma diferent el paràmetre segons si són esportistes? --Townie (discussió) 20:54, 12 set 2017 (CEST)
@Townie: El Robert Oppenheimer surt bé, perquè -tal com estava previst- li canvia la capçalera a "Esdeveniment" quan no té cap Esport (P641). Lamentablement el Niels Bohr va jugar a futbol i la capçalera surt equivocada. No és pot separar perquè la propietat és comuna per campionats o festivals musicals o projectes o....--amador (disc.) 23:49, 12 set 2017 (CEST)
@Townie: Alerta amb la denominació general i comandant, atès que és una denominació específica militar, i en la majoria dels articles aquest grau militar no s'hi correspon. --Panotxa (disc.) 20:49, 14 set 2017 (CEST)

Corona d'Aragó[modifica]

D'acord a Corona d'Aragó#Denominacions del conjunt territorial el canvi és correcte --Panotxa (disc.) 20:51, 14 set 2017 (CEST)

resum[modifica]

vaig seguint com saps el tema infotaules, pots fer.me un resum de l'estat de la qüestió per si m'he perdut alguna cosa? gràcies :) --barcelona (disc.) 17:38, 16 set 2017 (CEST)

@Barcelona:: Hi ha dues pàgines que fan un cert resum: mostra d'infotaules amb instruccions en català/anglès i el full de ruta de la migració d'infotaules. A més tenim la pàgina de meta que va fer el David i va traduir el Lepti. De moment no s'ha fet difusió, perquè la vull promocionar i fer servir el seu contingut per preparar la documentació de la sessió conjunta que tenim al WikidataCon el proper 28 octubre a les 17:30h. Espero que ens vagi bé, perquè el basc presenta com va migrar les nostres infotaules i, per tant, explicarem que són potents (pau i jo) i que hi ha una cas real de migració (Theklan). El ponent anglès sembla que entén prou, però està a un nivell d'evolució com nosaltres fa dos anys. Clar que a l'anglesa no deu ser fàcil avançar tan ràpidament com en una WP petita. Ara mateix estic acabant d'encaixar les infotaules d'esportistes, més concretament la dels motoristes que en tenim molts articles i tenien un format molt artesanal. Porto un mes i escaig negociant amb el peprovira que és l'autor de les actuals infotaules i de la majoria dels articles i estem molt avançats (ja sé que no t'interessa molt, però pots veure una mostra de com canviaran. Com a tema feixuc però no bloquejant està pendent la neteja d'articles amb el bot del joutbis que està una mica desconnectat. És un tema que afecta a 3 o 4 infotaules que suposen uns 115.000 articles. Bé, no sé si era això el que volies. En tot cas, pots preguntar el que vulguis. A disposar, --amador (disc.) 23:13, 16 set 2017 (CEST)

Paramatre Conté[modifica]

Bon dia Amador! En algunes pàgines com aquesta crec que no caldria que volqués el parametre "conte" de WD. He intentant que no apareixi, però no domino prou....^_^ Saps com fer-ho?. Moltes gràcies!! Herodotptlomeu (disc.) 12:31, 18 set 2017 (CEST)

@Paucabot: Li pots pegar un ull ?. No sé si això és una situació excepcional i podriem fer servir la tècnica del "noWD" que he implementat a persona i, a més, mirem de discutir-ho a WD, o és que pensaves en alguna cosa pràctica però ja veus que l'han adulterat a WD. Per mi un campionat NO conté totes les seves edicions, sinó que cada edició és una subclasse del campionat genèric. Bé, parlem, si cal.--amador (disc.) 13:32, 18 set 2017 (CEST)
Tenim tres opcions:
  1. noWD
  2. {{Línies desplegables condicional}}
  3. Eliminar aquesta importació d'aquesta propeitat
A mi, la tercera opció no m'agrada molt perquè diria que en alguns casos sí que és interessant. Pau Cabot · Discussió 17:41, 18 set 2017 (CEST)
@Paucabot: No ho sé. Penso que els casos que hi ha no estan massa ben utilitzats, al meu parer. Aquests exemples (1, 2) inventarien totes les edicions, és a dir una llista oberta, innecessari i poc útil; aquests altres (3, 4) només contenen una dels esports que els componen, com si algun afeccionat a aquest esport s'hagi preocupat que surti el seu i la resta que espavilin, penso que és inútil i enganyós; aquest (5) té una certa lògica perquè inventaria els grans premis que sumen pel campionat de l'any en concret, per tant una llista tancada; per últim el (6) té una llista que em sembla heterogènia, però no hi entenc gaire d'aquest esport. No sé, però tal com està ara no podem explicar què sortirà, perquè el criteri no és aplicat de forma homogènia, sigui el que sigui. Jo ho trauria temporalment a l'espera de millors temps. En tot cas, la fórmula del desplegable no és la solució, seria com voler amagar una coa que saps que està malament. Però tu tens la darrera paraula que ets qui la va treballar. Salut !--amador (disc.) 23:48, 18 set 2017 (CEST)
Bastant d'acord en el que comentes. Matisos: 1. No acab de veure un inconvenient molt gros, en que surtin les edicions d'una competició. Potser estaria bé canviar el títol per edicions però com que aquest camp no sempre té aquest contingut, no ho podem fer. 2. Tampoc no veig un problema molt gros en què (de moment) hi hagi un enllaç a la competició de rem, però no a la de l'atletisme, per exemple. Ja sabem que la viquipèdia és una cosa inacabada. És cert que és arbitrari, però ho és tant com els milers de seccions Vegeu També que tenim als articles. Pau Cabot · Discussió 08:35, 19 set 2017 (CEST)

Arranjament[modifica]

Apreciat amic tu que saps com funciona WD, avui he penjat al compositor Pierre De Mol, hi he trobat que hi ha un disbarat en els anys de naixement i mort. Ho pots arranjar??. Mercès.

@Vulcano: Res més fàcil. Només calia matar-lo. --amador (disc.) 22:12, 10 oct 2017 (CEST)

Competició esportiva[modifica]

Bon dia, a veure si m'ajudes amb un tema. La plantilla Competició esportiva té dos paràmetres P155 i P156 que situats dins de "temporada esportiva de" no es veuen reflectits en els articles. Saps com s'ha de modificar la plantilla perquè aquests paràmetres siguin visibles? Gràcies.--Felato (disc.) 11:44, 12 oct 2017 (CEST)

@Felato: Si et refereixes a d:Q642844, Anterior (P155) i Següent (P156) han d'anar com a propietats independents i no com a qualificadors de Temporada esportiva de (P3450). Almanco així és com està programat a la plantilla ara mateix. Si aquesta manera de posar aquestes propietats és l'estàndard a Wikidata, hauríem de modificar la plantilla per tenir-ho en compte. Pau Cabot · Discussió 11:56, 12 oct 2017 (CEST)
@Paucabot: Pau, així ho estava fent, com a propietats independents, però hi ha un bot que ho reverteix. Salut.--Felato (disc.) 11:59, 12 oct 2017 (CEST)
@Felato: Bé, ara ja ho he posat a la plantilla de tal manera que funcioni de les dues maneres: Copa d'Europa de futbol 1984-85. Pau Cabot · Discussió 12:13, 12 oct 2017 (CEST)
Moltes gràcies @Paucabot:--Felato (disc.) 12:35, 12 oct 2017 (CEST)
De res. Com pots comprovar, no funcionen els pings. Pau Cabot · Discussió 12:37, 12 oct 2017 (CEST)

@Felato: Disculpa el meu silenci però no m'havia assabentat. Per sort el Paucabot és l'ull que tot ho veu (i ho arregla). Salut !--amador (disc.) 16:58, 12 oct 2017 (CEST)

Barri Jueu d'Inca[modifica]

No funcionen les notificacions: Discussió:Barri Jueu d'Inca. Pau Cabot · Discussió 10:01, 13 oct 2017 (CEST)

Ostres. És en aquests moments que veig crítiques les descripcions a WD. Pau Cabot · Discussió 10:16, 13 oct 2017 (CEST)
Rectific: la descripció ja hi era i no l'he vista. De vegades, faig massa via ... Pau Cabot · Discussió 10:18, 13 oct 2017 (CEST)

Orfes[modifica]

Veig que amb l'AWB afegeixes plantilles {{Orphan}} (no sé perquè no {{Orfe}}): Special:diff/18945826. La data que afegeixes no és correcta. Si li falta el "de", ja no categoritza on toca. Es podria corregir? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 21:56, 13 oct 2017 (CEST)

Si tots els canvis que has fet són com aquest, hauràs de fer una altra passada. Et falta el més important: afegir el "de" entre mes i any. Pau Cabot · Discussió 09:33, 14 oct 2017 (CEST)

Fotografia horitzontal[modifica]

Com les puc alinear amb altres verticals de la pàgina Santa Maria i Sant Jacint de VallespinosaJbarberà (disc.) 20:28, 19 oct 2017 (CEST)

Plantilla automática para genes[modifica]

Hola! He hecho esto... si os puede servir, ya sabes, copiar, mejorar, y pegar. -Theklan (disc.) 00:02, 24 oct 2017 (CEST)

Trajectòria esportistes[modifica]

Hola!

He estat mirant les plantilles d'esportistes, i he vist que a Plantilla:Infotaula persona/esports els clubs, equips, etc. es mostren en ordre descendent (de més recent a més antic). Per explicar una trajectòria, trobo que això no té gaire sentit, perquè no explica el recorregut de l'esportista de forma cronològica. Et sembla bé si ho canvio? Ho preguntem en alguna altra banda?

Per cert, ja deixarem el tema de separar equips i seleccions en els esports d'equip, no?

I una altra cosa que m'agrada molt de la wiki anglesa (que no sé com podríem importar) és usar els colors de l'equip actual per les vores i els fons de la taula… Hi hauria opcions de fer servir unes plantilles Meta?

Perdona la parrafada…

jarashi (disc.) 16:10, 24 oct 2017 (CEST)

@Jarashi:. Ordre: ho vaig fer per inèrcia d'altres llistes de persones (premis, càrrecs,..), però és cert que el peprovira, autor de moltes plantilles d'esportistes, em va demanar el mateix que tu. Personalment, no tinc inconvenient. Si algú es queixa, ja et demanaré ajuda. Fet Fet!
Seleccions: ara no es poden separar. La taula mira de posar la bandera quan troba la paraula "selecció" dins el nom per diferenciar una mica selecció i equip regular.
Lo de la wiki anglesa, no em sembla fàcil, però, a més, tornaríem a obrir el meló dels colors de les infotaules que ja ha costat moltes hores fins arribar a un acord. Jo no t'ho recomanaria, però si vols intentar-ho, passa't per la plantilla discussió: infotaula persona i et llences.--amador (disc.) 18:10, 24 oct 2017 (CEST)
Ordre: Moltes gràcies! Ara em sembla molt més lògic.
Seleccions: Ja m'ho suposo, que és ben complicat... Bé, de mica en mica ho anirem fent!
Lo de la wiki anglesa: Entesos. M'ho miro, a veure què tal, i segons com faig una proposta... jarashi (disc.) 18:42, 24 oct 2017 (CEST)

Hola @Amadalvarez:!

Perdona que torni a la càrrega...

Donant voltes al tema dels equips i les seleccions, he pensat que una manera de discriminar-los a l'hora de fer les infotaules dels esportistes podria ser aquesta:

La crida que omple l'apartat de trajectòria recopila primer les entrades que són "instància de" (P31) "club de futbol" (Q476028) i pinta l'apartat de clubs. Després recopila les entrades que són "instància de" (P31) "selecció nacional de futbol" (Q6979593) per fer aquest apartat. En aquesta segona crida potser estaria bé que la crida pinti només el nom de l'estat o entitat, i s'estalviï el "selecció nacional de", per fer-ho més fàcil.

No sé si això és possible, ni com s'hauria d'implementar. De fet, ho he estat buscant i no ho he trobat enlloc, per això t'emprenyo...

Com ho veus? Estic picant ferro fred?

Gràcies!

jarashi (disc.) 13:22, 14 des 2017 (CET)

@Jarashi: Aquesta va ser la primera idea però, ara com ara, no és possible. Quan recuperes una propietat multivalor no tens opció a seleccionar el que vols rebre en funció del seu contingut i menys encara en funció d'una de les seves propietats. Pensa que estem tractant l'ítem de la persona i, per cada valor, caldria anar a l'ítem dels seus clubs. De fet, per mostrar o no la bandereta ho faig per un mètode macarrònic, ja que miro si conté el text "selecció" dins el nom, la qual cosa dona alguns falsos negatius. Gràcies per no defallir.--amador (disc.) 16:53, 14 des 2017 (CET)
OK, moltes gràcies! Haurem de continuar picant pedra... jarashi (disc.) 17:07, 14 des 2017 (CET)

Províncies i tal[modifica]

M'avisen que tots els municipis d'Osona apareixen a la província de Girona. Es tracta de d:Special:Diff/583623515 que sembla ben intencionat però que no sé com arreglar. A més, hi ha el problema de que 3 municipis són efectivament de Girona. A l'article de la comarca em sorprèn que també surt així tot i que té paràmetres en local. --V.Riullop (parlem-ne) 09:33, 30 oct 2017 (CET)

@Vriullop: arreglat (per ara). No és massa benintencionat. la clàssica discussió castellano-catalana de sempre.--amador (disc.) 11:38, 1 nov 2017 (CET)

Què feim amb això?[modifica]

Tenim una espècie invasora: {{Esdeveniment astronòmic}}. És una plantilla poc usada, però estaria bé fer-la més nostrada, no? Pau Cabot · Discussió 09:42, 1 nov 2017 (CET)

@Paucabot: Hauríem de parlar amb ell. Dos temes: A) fa servir un mòdul menys evolucionat i sense manteniment propi i B) tots els paràmetres estan en anglès. El primer tema comporta no perdre el llapiset a cada valor que sempre serà vist com un retorcés pel seu creador. El segon tema seria suportable amb sinònims ja que facilita la migració i, en tractar-se d'un tema poc tractat aquí, potser cal tenir tolerància. Que en penses ?.--amador (disc.) 11:37, 1 nov 2017 (CET)
Ho deia en broma ... Jo crec que l'usuari ha fet la plantilla de bona fe i li hem d'explicar que millor fer-ho amb les nostres eines. Crec que ho entendrà si li demanam que la "tradueixi" al nostre sistema (o si nosaltres ens oferim a fer-ho). No crec que els enllaços a WD paràmetre per paràmetre siguin un tema important per ell. Simplement ha fet com tants d'altres i ha clonat la plantilla (i el mòdul necessari) d'una altra Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 11:41, 1 nov 2017 (CET)
@Paucabot: Hi parles tu ?. Quan acabi, hauríem de posar obsolet el mòdul, per a evitar noves difusions. Està creat pel Manlleus al març'17. Ara li pregunto.--amador (disc.) 11:47, 1 nov 2017 (CET)
Ara hi xerr. Pau Cabot · Discussió 11:48, 1 nov 2017 (CET)
Tema:U13r4yj83o0r8sbl. Pau Cabot · Discussió 11:54, 1 nov 2017 (CET)

Foto[modifica]

fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 15:36, 4 nov 2017 (CET)

Pendents[modifica]

Hola! En el marc de pescar s'ha fet ja modernisme anglosaxó que era un dels pendents de la nostra confusió terminològica, recordes? Parlant de pendents, voldrem info berlinesa... i jo vull saber quan tornaràs als teus projectes d'articles, ha de ser un complement de les infotaules. Apart dels pobres gòtics esperen moltes sèries i temes! --barcelona (disc.) 13:37, 5 nov 2017 (CET)

@Barcelona:. Moltes gràcies per la notícia. Lo de Berlín ho tinc previst, però estem vivint unes setmanes tan intenses que no dona temps a res. La dedicació a les infotaules s'estén malèvolament cap a Wikidata. Mantenir i millorar les dades està esdevenint una feina molt important. Però no pensis que no m'interessa seguir amb la meva activitat editora, però he descobert que les sèries és millor documentar-les prèviament a WD, així t'assegures que està tot i, de pas, et documentes. Si tens algun encàrrec que et cremi, diga-ho, ja saps que jo sempre pico amb els teus encàrrecs concrets. Ptns,--amador (disc.) 16:28, 5 nov 2017 (CET)

Dubte de crida a WD[modifica]

Estic provant d'actualitzar la plantilla {{Enzim}} amb crides a WD però he topat amb un «petit» problema. Quan la sortida és un enllaç extern el formato i la crida queda així:

{{#invoke:Wikidata | claim | item={{{item|}}} | property=P591 | value={{{EC_number|}}}  | formatting= [http://www.chem.qmul.ac.uk/iubmb/enzyme/EC{{((}}Substituir{{!}}$1{{!}}.{{!}}/{{))}}.html $1] }}

i funciona molt be quan agafa el valor de WD però no enllaça quan hi ha un valor en local. He fet les proves amb l'article Adenilat ciclasa. No sé que passa, pot ser $1 no agafa el valor de |value=?--Kette~cawiki (disc.) 18:09, 5 nov 2017 (CET)

@Kette~cawiki:Els formats només s'apliquen sobre els valors WD, perquè se suposa que si el valor és manual ja ve ben formatat. Jo sovint tracto el manual primer i, si no hi ha manual, crido WD. Quedaria així:
{{#if:{{{EC_number|}}} | [http://www.chem.qmul.ac.uk/iubmb/enzyme/EC{{#invoke:String|replace|{{{EC_number}}}|.|/}}.html {{{EC_number}}}]|?}}
            |{{#invoke:Wikidata | claim | item={{{item|}}} | property=P591  | formatting= [http://www.chem.qmul.ac.uk/iubmb/enzyme/EC{{((}}Substituir{{!}}$1{{!}}.{{!}}/{{))}}.html $1] }} }}
Salut ! --amador (disc.) 18:48, 5 nov 2017 (CET)
Ja m'ho imaginava. Aplicaré aquesta solució. Moltes gràcies!--Kette~cawiki (disc.) 20:20, 5 nov 2017 (CET)

Infotaula[modifica]

Per penjar un arxiu vers un quadre famós, quina infotaula he de posar? perquè he posat {{infotaula quadre}} i m'ha sortit llufa. Si m'ho arregles ja ho sabre per d'altres. L'arxiu es diu la mare de Déu del tovalló. Mercès.--Vulcano (disc.) 13:52, 9 nov 2017 (CET)

@Vulcano: Fes servir {{infotaula d'obra artística}}. Ja t'ho ha arreglat algú més ràpid que jo.--amador (disc.) 14:19, 9 nov 2017 (CET)

Segell en la capçalera de càrrec[modifica]

Hola Amador! A la Plantilla:Infotaula persona/capçalcàrrec es crida les imatges de Imatge del segell (P158). Però alguns càrrecs com Diputat al Congrés dels Diputats (Q18171345) situen la imatge com a Imatge de l'escut d'armes (P94). Com es pot fer perquè cridi a les dues propietats? Jo he estat tocant una mica però prefereixo no espatllar una plantilla usada en molts articles. Gràcies --Davidpar (disc.) 20:33, 10 nov 2017 (CET)

De fet, veig que hi ha un bot que es dedicar a canviar-ho. --Davidpar (disc.) 20:41, 10 nov 2017 (CET)
@Davidpar:} Reclamat i restaurada la Imatge del segell (P158).--amador (disc.) 20:58, 10 nov 2017 (CET)
Gràceis! En tot cas, creus que seria possible que Plantilla:Infotaula persona/capçalcàrrec cridés també Imatge de l'escut d'armes (P94) per a càrrecs com Diputat al Congrés dels Diputats (Q18171345)? --Davidpar (disc.) 22:19, 10 nov 2017 (CET)
@Davidpar: Intento evitar corregir els errors de dades amb el codi. El nombre de patologies derivades de la mala cumplimentació són infinits.--amador (disc.) 22:25, 10 nov 2017 (CET)
Entenc. De la mateixa manera que la {{Infoaula geografia política}} "feminitza" els càrrecs polítics (per exemple, a Alemanya, "Cancellera Federal"), seria possible canviar el gènere dels càrrecs de la {{Infotaula persona}}? Com ja ho fa amb l'ocupació. Merci! --Davidpar (disc.) 07:40, 14 nov 2017 (CET)
@Davidpar: Està pendent d'un canvi que ens ha de fer el Vriullop al Mòdul:Wikidata. Les circumstàncies de tractament dels càrrecs fan que s'escapi del case=gender que és la forma habitual de feminitzar. Merci per recordar-ho.--amador (disc.) 07:48, 14 nov 2017 (CET)
Disculpa perquè desconeixia, gràcies pels aclariments :) --Davidpar (disc.) 07:55, 14 nov 2017 (CET)

Manuela Escamilla[modifica]

Quan vull posar el link d'aquest article, no m'ho deixa fer. Em surt un requadre que diu (error desconegut). Pots veure que passa??. mercès anticipadas de l'emprenyador--Vulcano (disc.) 19:28, 16 nov 2017 (CET)

@Vulcano: És un problema general. Aquí s'explica: Tema:U21l6li6lql15ioz. Espera una estona (llarga) i torna a provar.--amador (disc.) 19:42, 16 nov 2017 (CET)

Persona viva amb 450 anys...[modifica]

Hola de nou, he creat l'article Paola Massarenghi i wikidata mel retorna com persona viva amb només 452 anyets de res... una joveneta vaja! El problema es que fa estona que m'ho miro i no se com arranjar-ho. Es creu que va morir cap el 1685 però no trobo on posar-ho. Pots donar-me un cop de mà? Gràcies a l'avançada! --Beusson (disc.) 20:22, 19 nov 2017 (CET)

@Beusson: Ep, ja ho he tocat :P He afegit la data de mort com a valor desconegut. He vist algun lloc que citava la data de mort com 1585; si vols canviar-ho, modifica la data de defunció, clica un dels tres mini-requadres blaus de l'esquerra, clica valor personalitzat i modifica-ho pel que et sembli. --Townie (discussió) 20:44, 19 nov 2017 (CET)
@Townie: Moltes gràcies! Miraré que has fet i així ho sabré per la propera vegada. --Beusson (disc.) 20:58, 19 nov 2017 (CET)

Canvi[modifica]

Que passa que aquesta tarda quan obro per escriure s'obra la pagina d'una altra forma. Jo no m'aclaro.--Vulcano (disc.) 18:21, 20 nov 2017 (CET)

@Vulcano: Crec que està explicat aquí. És un canvi per fomentar l'ús de l'editor visual (que és més fàcil per novells). En tot cas, jo he provat d'editar i m'ofereix com vull fer-ho, si amb codi (que deu ser com ho feies tu), amb visual o "com la darrera vegada". Si vols que tingui el mateix comportament que abans, ves a les preferències, pestanya "caixa d'edició", una mica per sota la meitat hi ha un desplegable que s'anomena "Pestanyes d'edició:", el cliques i et mostrarà 4 opcions, jo crec que has de triar la darrera, la que diu els dos editors. Ja em diràs si ho soluciones !.--amador (disc.) 20:53, 20 nov 2017 (CET)

Agraiment[modifica]

He seguit les teves instruccions, hi continu funcionant com abans. Mercès. Ja miraré d'anar entrant en el nou sistema poc a poquet.--Vulcano (disc.) 11:09, 21 nov 2017 (CET)

@Vulcano: L'editor visual és molt útil quan has d'escriure -majoritàriament- text. Amb enllaços, amb negretes, etc. És una mica més rotllo per posar les fotos, les infotaules, etc. i és "extraordinàriament útil" per posar referències que tinguis en una pàgina web. No cal que sigui una referència d'una "web", pot ser d'un diari o d'una revista en línia, o d'un llibre que estigui a google book. Prova-ho !
En editor visual:
  • Poses el cursor on vols posar la referència.
  • a la barra del menú, cliques a "Cita", s'obre una finestra
  • cliques "automàtic"
  • a la zona d'escriptura que diu "URL, DOI, PMID", enganxes la URL de la pàgina on està el contingut que vols fer servir de referència: un article de premsa, una web, etc. També pots escriure el codi DOI o l'ISBN de la revista o del llibre.
  • prems "genera" i t'obrirà una finestra amb la referència que ha estat capaç de construir.
funciona bé en un 90% dels casos. Només en algunes URLs pot dir que no ha estat capaç d'entendre-ho i t'oferirà de fer-ho a mà omplenant una plantilla amb les dades habituals. En aquest cas, també et generarà el corresponent "ref-llibre" / "ref-publicació", etc. de forma més còmoda.
Espero et funcioni i et sigui útil. --amador (disc.) 18:17, 21 nov 2017 (CET)

Recompte d'infotaules[modifica]

Una manera indirecta de fer el recompte d'infotaules: Especial:Imatges més útils. Pau Cabot · Discussió 18:23, 23 nov 2017 (CET)

@Paucabot: enginyós !. --amador (disc.) 20:16, 23 nov 2017 (CET)
Més fàcil: Especial:Plantilles més útils. Pau Cabot · Discussió 19:29, 26 nov 2017 (CET)

Plantilla discutida a la wikitrobada[modifica]

Hola Amador, a la sessió de dissabte sobre la hackthon algú va demanar tenir una plantilla que comences la biografia d'un personatge, inserir automàticament nom, lloc i data de naixement i de mort.

Tant sols per mirar d'aprende com es faria, l'he desenvolupat i està a Plantilla:IniciBio. L'he provat aquí: https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=Usuari%3AMariusmm%2Fproves&page=Napole%C3%B3+Bonaparte&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7Clloc_defuncio%3D%5B%5BSanta+Helena%5D%5D%7D%7D i aquí https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=Usuari%3AMariusmm%2Fproves&page=Hillary+Clinton&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7D%7D%0D%0A%0D%0A%7B%7BiniciBio%7Clloc_naixement%3D%5B%5BChicago%5D%5D%7D%7D

Soc conscient que hi vas argumentar en contra i estic d'acord (puesyaque...) però bé, volia mirar de com es podria fer. Ara ja ho he après, si vols tirar-la endavant per mi encantat, si no, l'esborrem i tant amics.

Salut!

@Mariusmm:, Bravo !!. No em sembla malament. De fet, fa temps que estic (estava) temptat de fer-ho, però m'amoïna arrancar sense fixar límits que evitin arribar a situacions indesitjables. Jo tiraria milles i encara ho complicaria (una mica) més:
  • Canviaria PAGENAME per {{títol sense cua}} per evitar els sufixes en casos tipus "Joan xxxx (escriptor)"
  • Miraria si hi ha Nom en la llengua materna (P1559) i posaria el típic xxxx en llengua nnn)
  • Hauries de retocar el tema espais que sobra algun davant una coma.
  • Prova casos que tinguin dates en segles o dècades. Ah. i mira d'afegir-li el {{circa}} com el cas de Papa Pasqual I.
Apa, felicitacions.--amador (disc.) 11:40, 27 nov 2017 (CET)
Gràcies!
Segueixo mirant-m'ho.
@Mariusmm: Veig que has arreglat els salt extra que m'havia deixat. Estava a la feina i he hagut de deixar-ho i no he pogut arreglar-ho. Ja he canviat el circa en data naixement i defunció. Mira: https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=&page=Papa+Pasqual+I&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7D%7D%0D%0A%0D%0A (CIRCA) i https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=&page=Nicolau+II+de+R%C3%BAssia&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7D%7D%0D%0A%0D%0A (nom en llengua original). Bé, si et cal res més, ja m'ho diràs. --amador (disc.) 19:40, 27 nov 2017 (CET)
Gràcies!
Què et sembla com esta ara la plantilla?
Mariusmm (disc.) 01:46, 28 nov 2017 (CET)
@Mariusmm: Que l'any no sigui interlink no és pel circa, sinó per la data que no està amb tant detall com el formatting. Mira https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=&page=Hans+Memling&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7D%7D%0D%0A%0D%0A o https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:TemplateSandbox?prefix=&page=Esteve+IV+&revid=&text=%7B%7BiniciBio%7D%7D%0D%0A%0D%0A , no tenen circa i tampoc surten perquè no són DMA. Crec que la plantilla queda molt arregladeta. Abans no ho demanin els demes, ja et faig jo mateix un posjaque: pots posar l'Àudio amb pronunciació (P443)?. Ex.:Nicolas Sarkozy (Q329), fa l'ullet.--amador (disc.) 05:26, 28 nov 2017 (CET)
Doncs ja està afegit, amb paràmetre de control "audio_nom" per treure'l si no es vol.
Mariusmm (disc.) 09:48, 28 nov 2017 (CET)
@Mariusmm: Wonderfull !. Hauràs vist que el que semblava un plis-plas, quan passa per les nostres ments va creixent i creixent. Que et sembla si ho avises a la Taverna ?. No demanis suggeriments que si no et tindran atabalat per sempre. Felicitacions !.--amador (disc.) 10:57, 28 nov 2017 (CET)
Hola de nou, en alguns casos la plantilla no fa interlink si a WD només hi ha l'any de naixement o defunció. Crec que és per la plantilla circa. Saps com podem arreglar-ho? Passa amb "Pau Fargas i Soler" i d'altres.Mariusmm (disc.) 12:28, 12 gen 2018 (CET)

Monuments de Barcelona[modifica]

Estic generant articles dels monuments de Barcelona, amb la infotaula vella, i veig que en el mapa surt mitja Europa. A simple vista no veig opcions en la infotaula. Tractant-se d'un "type:landmark" hauria de prendre un zoom diferent, o hi hauria d'haver alguna opció. A més, un tema ja vell, en no poder posar "region:ES-CT" l'enllaç a Geohack no em dona els enllaços destacats de "serveis regionals", en aquest cas amb l'enllaç al mapa de l'ICC. Un exemple Bar del Pi. Pel Geohack compara amb el que dóna qualsevol de Llista de monuments del barri Gòtic. --V.Riullop (parlem-ne) 11:42, 2 des 2017 (CET)

Sobre el zoom ara veig que passa quan no hi ha Wikidata. Una vegada creat l'ítem canvia el zoom. --V.Riullop (parlem-ne) 09:33, 3 des 2017 (CET)

Esporgar infotaules[modifica]

FYI: Tema:U32wqzmq60jwbd2b. Pau Cabot · Discussió 18:13, 7 des 2017 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2017[modifica]

El proper dissabte 16 comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat Ja pots anar apadrinar categories, i recorda que per un millor seguiment, s'ha previst usar l'etiqueta #QQ17. Agraït per endavant. --Panotxa (disc.) 08:38, 10 des 2017 (CET)

Canada census[modifica]

Em sembla bé.la veritat és que ni me'n recordava. --Walden69 (disc.) 13:10, 25 des 2017 (CET)

Geografia política[modifica]

Hola company,

Després de "posar-te banyes" amb el Paucabot, i de la distracció del taller de bots, et comunico que ja fa uns quants dies que estic treballant al 100% en el bot per la infotaula de geografia política, o sigui que et fregiré a preguntes. De moment, el que estic fent és preparar el codi per fer una passada preliminar i veure què hi ha a Wikidata, i què hi falta. Amb això, si convé, podré demanar l'autorització del bot amb més arguments. De moment, he començat amb municipis espanyols, però veig que aquests ja tenen la plantilla de transició i fan molt bona pinta, o sigui que si t'interessa que comenci per alguna altra plantilla, només has de dir-m'ho. En la fase que estic, no em costa gens.

Per dir un problema concret: et sembla que la política d'imatges sigui la que vam fer amb el Paucabot per als éssers vius?. La cosa és:

  • si la imatge no és a Wikidata, carregar-la-hi (amb el peu d'imatge inclòs, si n'hi ha).
  • si la imatge no té peu, esborrar-la de la plantilla. Amb això, és possible que canviï la imatge, perquè agafarà la primera que hi hagi a Wikidata (possiblement la que acabem de carregar, però potser una altra).
  • si la imatge sí que té peu, però la que surt primera a Wikidata no té peu d'imatge en català, no esborrar-la de la plantilla, per no perdre el peu.--Joutbis (disc.) 13:36, 29 des 2017 (CET)
@Joutbis: Crec que et sabré perdonar. Em sembla bé el que dius de les imatges. Pots començar per on vulguis, perquè la majoria tenen plantilla de transició. Aquelles que diu "Crida a ... codi Pre-infotaula" són les que s'han de convertir. La resta, o bé ja estan passades a mà a "infotaula geografia política", o bé estan pendents d'altra solució (p.Ex: "Plantilla:Estat_desaparegut" que s'ha de crear, "Plantilla:Comarcas" que s'han de carregar les dades a WD però crec recordar que era molt artesanal, etc.). Avisa quan comencis !!.--amador (disc.) 21:30, 29 des 2017 (CET)

Fusions[modifica]

Hola Amadalvarez, he vist que has fusionat diverses cançons de Pink Floyd als seus àlbums corresponents. En totes aquestes "fusions", en la pàgina de discussió vaig objectar al respecte, i crec recordar que en cap cas ningú va comentar res. Tots aquests articles tenen tot el sentit del món sols, i ha suficient informació i referència com x a fer-los vàlids. Entenc que encara no s'havien arreglat però... si jo objectava a la pàgina, no tenia cert sentit comentar-m'ho? els hagués pogut arreglar sense problema. En fi, ja miraré de recrear-los. Salut. --Solde (disc.) 16:30, 31 des 2017 (CET)

@Solde: Disculpa. Confesso que estava en campanya QQ17 i com que estaven pendents de fusió des del 2016, he tirat milles i no he mirat la pàgina de discussió, cosa que hauria d'haver fet. Sóc reticent a fusionar articles que tenen recorregut potencial i me les he tingut amb el Paucabot molts cops per treure una etiqueta que em sembla injusta, però en aquests casos el 90% de la informació estava referida a l'àlbum (posició de la cançó, any de publicació, etc.) i, en algunes un petit comentari referit a la seva inclusió o no en els directes i algun altre detall. Aquesta informació particular de la peça l'he traslladat a l'article de l'àlbum afegint-ho dins la llista de títols en un espai específic que té la plantilla. És a dir, hores d'ara, no s'ha perdut contingut. En tot cas, si ho consideres millor, pots revertir la fusió i tot tornarà a estar com estava i les podràs ampliar per evitar que un altre hi torni a caure. Salut i bon any, company !--amador (disc.) 18:02, 31 des 2017 (CET)
Tranquil, que ja entenc el moviment QQ17 ;-) Ja me'ls tornaré a plantejar l'any que ve. Salut i Bon Any! --Solde (disc.) 18:58, 31 des 2017 (CET)