Usuari:Amadalvarez/arxiu2016

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Arxius de la discussió
Des de abril-2006 a 31 de desembre-2010
Any 2011
Any 2012
Any 2013
Any 2014
Any 2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023

Petició de traducció[modifica]

  • La vostra petició de traducció de l'article Directorio civil de Primo de Rivera es troba en aquesta pàgina de proves.Fixeu-vos bé que no és la mateixa pàgina on havíeu posat la petició de traducció. Quan repasseu la traducció podeu fer suggeriments de millora a la pàgina de millores del bot per anar polint la traducció. Gràcies. --Anskarbot (disc.) 21:32, 16 set 2014 (CEST)
  • La vostra petició de traducció de l'article Directorio militar de Primo de Rivera es troba en aquesta pàgina de proves.Fixeu-vos bé que no és la mateixa pàgina on havíeu posat la petició de traducció. Quan repasseu la traducció podeu fer suggeriments de millora a la pàgina de millores del bot per anar polint la traducció. Gràcies. --Anskarbot (disc.) 20:55, 16 set 2014 (CEST)
  • La vostra petició de traducció de l'article Decreto de Graciano es troba en aquesta pàgina de proves.Fixeu-vos bé que no és la mateixa pàgina on havíeu posat la petició de traducció. Quan repasseu la traducció podeu fer suggeriments de millora a la pàgina de millores del bot per anar polint la traducció. Gràcies. --Anskarbot (disc.) 12:59, 2 set 2013 (CEST)

Brill[modifica]

You should have received an email from me about your request - can you please either complete the linked form or email me if you did not receive it? Nikkimaria (disc.) 23:02, 7 gen 2016 (CET)

Ping. We're hoping to get the accounts set up as soon as possible, so we need all responses in place. Let me know if you need me to re-send the form. Nikkimaria (disc.) 02:33, 12 gen 2016 (CET)

Plantilla:Infotaula de publicacions periòdiques[modifica]

Bona tarda Amadeu,

Pel que fa a la Plantilla:Infotaula de publicacions periòdiques, no veig habilitat el camp editor. Jo l'he afegit a la pàgina de documentació de la Infotaula, després que vaig escriure ja fa un temps a la pàgina de discussió, referint-me a la no idoneitat del camp "editorial" tal com es visualitza com a "Empresa editora", doncs pel que fa a les revistes científiques, normalment, en molts casos, no són fetes per empreses, sinó més aviat per intitucions o universitats, sovint públiques. Seria bó que es visualitzés tal qual, com a "editorial", o en tot cas, seria molt útil, el camp "editor", que podria encabir tant els editors científics com, en el seu cas, la institució editora de la revista (així no caldria canviar la visualització del camp editorial). Si s'habilita el camp editor (visualitzant-se tal qual, com a "editor" no caldria canviar res més).

Moltes gràcies! Aprofito per felicitar-te per la gran feina i el teu compromís amb la Viquipèdia!

Ramon --Llumeureka (disc.) 17:35, 30 gen 2016 (CET)

Ostres! quina eficàcia... Moltes gràcies! Ramon --Llumeureka (disc.) 17:52, 30 gen 2016 (CET)

4 anys i mig després...[modifica]

(precedent: Usuari:Amadalvarez/arxiu2011#Egocentrisme...)

Un petit record/reconeixement des de Nova York. Gràcies per la feina que fas! --Arnaugir (discussió) 18:33, 1 feb 2016 (CET)

@Arnaugir: Ho recordo perfectament. Li has fet una dissertació a la Laura sobre la iconografia ?. Gràcies per recordar-me i per felicitar-me a la taverna. És tot un estímul a la productivitat rebre suport d'un president gironí (tu vas obrir via i ara ja veus).--amador (disc.) 20:05, 1 feb 2016 (CET)

Asteroides[modifica]

Hi ha un usuari que està fent molts d'asteroides com (123) Brunhild. Podries estandarditzar {{Asteroide}} i jo miraria de fer que importàs tots els paràmetres de Wikidata? Crec que podríem importar una bona infotaula ... Amb el codi antic infernal no ho sé fer. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 14:11, 2 feb 2016 (CET)

@Paucabot:Mira si he errat en algun paràmetre. Com que no soc d'eixe món, podria haver confós els termes. Observo que surten un grapat de decimals, però no sé com es maneguen les màscares d'edició. Ho consulto: @Vriullop:, pots fer un cop d'ull als formats de les propietats que fa servir {{asteroide}} ?. Alguns tenen molts decimals i també hi ha que tenen el punt decimal enlloc de coma. Ja em diràs si haig de fer alguna cosa que estigui al meu abast. Merci,--amador (disc.) 20:51, 2 feb 2016 (CET)
Gràcies, Amador. Amb la importació de dades de Wikidata i tot! Pau Cabot · Discussió 20:58, 2 feb 2016 (CET)
@Paucabot: Per la teva info, ja no hi ha {{cometa}}. De moment, ho deixo aquí, perquè altres, com {{Satèl·lit natural}} no sembla que tingui dades carregades a WD. Ja hi tornarem. --amador (disc.) 06:41, 3 feb 2016 (CET)
Jo també t'agraeixo el {{Asteroide}} (la meitat del temps que dedico a fer un article d'un asteroide se'n va omplint la taula!). Per cert, hi l'equivalent per a les estrelles? --Jaumellecha (disc.) 18:47, 3 feb 2016 (CET)
@Jaumellecha: No està en els meus plans a curt. No deu ser difícil, però el que és important és que les dades hi siguin a Wikidata, altrament no estalvia feina. Pots fer un cop d'ull a veure quin grau de completesa hi tenen ?. De moment, les cometes funcionen com els asteroides, si bé m'ha semblat observar que eren més pobres en WD. Parlem quan tinguis dades.--amador (disc.) 20:25, 3 feb 2016 (CET)
Els primers centenars d'asteroides de la llista tenen la wiquidata bastant competa i articles llargs, però quan vas avançant per la llista ja es veuen una mica deixats (wikidata incompleta i article curt), amb poques excepcions. Ja anirè fent una repasada de tant en tant per a deixar-los bé (actualment hi ha catalogats uns 455.000 asteroides i aquesta xifra puja cada mes, així que ha feina per estona!!) XD De cometes encara no m'he estrenat (més endevant faré una ullada a veure com estan) --Jaumellecha (disc.) 21:28, 3 feb 2016 (CET)

pregunta per nota[modifica]

Estava mirant Emilia Clarke i he vist que posa ocupació "actor", tret de wikidata. Hi hauria alguna possibilitat -fàcil- que hi posés "actriu"? Suposo que per anar bé s'hauria de resoldre el problema a wikidata...--Arnaugir (discussió) 21:38, 3 feb 2016 (CET)

@Arnaugir: No en sé prou. Wikidata ho té mal resolt. Cada professió pot tenir una propietat (D:P2521) que conté com multivalor la descripció en femení en els diferents idiomes, amb l'idioma com a qualificador, un format estrany que no recupera el nostre mòdul:Wikidata. Potser més endavant s'amplien les funcions i es podrà recuperar.--amador (disc.) 23:02, 3 feb 2016 (CET)

Millorar bibliografia[modifica]

Hola Amador,

Captivat per un mot tan extrany com Rundbogenstil, he llegit l'article nou que has fet pels VP:15A i m'he fixat que té deficències en el format estàndard de bibliografia i referències. Fes una ullada també a Arquitectura high-tech, aviam si pots concretar per seccions i fer servir les plantilles adients. Moltes gràcies i ens veiem al dinar! :P --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:54, 7 feb 2016 (CET)

@Xavier Dengra: Són traduccions que vaig fer per tapar uns vermells d'altres articles, però confesso que no els hi tinc gaire carinyo. He millorat format referències a Rundbogenstil, però a l'altre no li he pogut fer res més que deixar el teu avís, ja que no té referències ni en castellà (d'on ho vaig traduir) ni en anglès, d'on partia originalment. Merci per l'avís.--amador (disc.) 06:25, 8 feb 2016 (CET)

Canvis a la plantilla:Església?[modifica]

He vist que has afegit uns paràmetres nous a la Plantilla:Església en nombrosos articles que suposen una reduplicació respecte als que vaig incloure en l'apartat de protecció legal del monument (tipologia i catalogació). A més a més no apareixen a la infotaula. No trobo el sentit.--Columbusalbus (disc.) 14:23, 12 feb 2016 (CET)

@Columbusalbus: disculpa, no m'he tornat boig. Si mires aquesta notícia, veuràs que estic fent un procés de normalització i, la consegüent migració, de les infotaules que són d'edificis. Com que ha de funcionar universalment per a totes les infotaules que integrarà, toca fer retocs a alguns paràmetres. En el cas de la informació de protecció patrimonial passarem d'un paràmetre on s'ha d'informar tot encadenat, a un conjunt de paràmetres, un per cada cosa. Això, a banda de ser més racional, permet que es pugui recuperar directament des de Wikidata bona part de la informació. Per tant, he hagut de separar la informació i, per aconseguir que funcioni com és ara i continuï funcionant quan la canvii sense perdre cap informació, no he trobat altra forma que duplicar la info, en el format actual i en el futur. Si vols fer alguna prova de com quedaran aquests articles (o com seria si no tingués cap paràmetre), prova a invocar a "infotaula edifici" enlloc d'església. No guardis els canvis perquè em cal distingir els articles que eren "església" abans de la migració, per poder fer neteja del que sobri. T'agrairé els teus comentaris sobre funcionament a la pàgina de discussió de la nova infotaula. Gràcies i disculpa l'ensurt.--amador (disc.) 17:57, 12 feb 2016 (CET)
@Amadalvarez:D'acord. He esborrat els teus paràmetres duplicats a la infotaula de l'article Església de Sant Joan Baptista d'Alcalà de Xivert i he canviat l'enllaç al codi autonòmic perquè m'he adonat que estava equivocat. Deixaré de esborrar res i a veure com queda. Sort amb la migració.--Columbusalbus (disc.) 18:15, 12 feb 2016 (CET)
@Columbusalbus:. OK. Ja ho he recuperat. Em sembla que hi ha més codis erronis, convindria fer-li un repàs. Per cert, tu saps quina lògica segueixen els enllaços ? es correspon d'alguna forma amb el codi? Ho dic perquè em fa falta saber el patró que segueixen per poder incorporar els codis a Wikidata. Merci,--amador (disc.) 18:54, 12 feb 2016 (CET)

Convent de la Mare de Déu de l'Olivar[modifica]

Hola Amador, he vist que has canviat la infotaula del Convent de la Mare de Déu de l'Olivar d'edifici a Església. Malgrat que originalment era un convent, ara és un edifici cultural i del convent sols queda un escut. A l'article aquest és l'edifici de l'esquerra, el de la dreta és l'Església de la Mare de Déu de l'Olivar. Ja em dius --pacopac (disc.) 20:11, 16 feb 2016 (CET)

@Pacopac:. No pateixis. Com que estic unificant les infotaules en una de comuna ({{infotaula edifici}}, al final acabaran totes tractades de la mateixa forma. Mentre vaig migrant infotaules, vaig corregint errors específics dels articles. En aquest cas, tenia "data de consagració" que és un paràmetre d'església i no d'edifici i per això ho he canviat. Ho retornaré a "edifici" (per a ser més rigorosos), i s'acabarà veient igual quan faci la migració de la {{edifici}}. Qüestió de dies. Per cert, t'agrada el nou format ?. Merci,--amador (disc.) 20:23, 16 feb 2016 (CET)
Molt xula, m'agrada ;-) --pacopac (disc.) 21:49, 16 feb 2016 (CET)

I ja posats, quina plantilla hauria d'usar a Línia Immediata a València i Línia XYZ? Moltes gràcies! --pacopac (disc.) 00:26, 17 feb 2016 (CET)

Quina plantilla seria la més adient?[modifica]

I ja posats, quina plantilla hauria d'usar a Línia Immediata a València i Línia XYZ? Moltes gràcies! --pacopac (disc.) 00:26, 17 feb 2016 (CET)

@Pacopac: Avui x avui, la més indicada és la Plantilla:Infotaula estructura militar que has fet servir en un d'ells. He començat per infotaules que assenyalen un punt: vaig fer {{indret}}, ara {{edifici}} i després vindrà "instal·lació" o una cosa així per a totes aquelles activitats on l'edifici també pot tenir valor però és secundari respecte a l'activitat (museus, biblioteques, universitats, etc.). Encara no he arribat a "infotaules de traçat o de recorregut", rius, GRs, carreteres, línies defensives, etc. Si vols fer un experiment, prova amb {{indret}} que té alguns paràmetres que et poden servir, com recorregut, desnivell, serralada, ... Si veus que et serveix en un 80%, però et faltaria algun paràmetre per rematar-ho, parlem, perquè si no desvirtua massa la seva temàtica, sempre el podem colar o crear un paràmetre comodí. Salut !--amador (disc.) 05:43, 17 feb 2016 (CET)

Modest Feu i Estrada[modifica]

Hola Amador,

La data de mort que està en l'infotaula de l'entrada Modest Feu i Estrada no és correcta. Ha de posar 10 d'abril.

He corregit el text, però no sé corregir l'infotaula.

Em podries ajudar?

Gràcies,

--Arquitectobcn1 (disc.) 09:24, 18 feb 2016 (CET)

Amador,

Ja està corregit per Carles Martin.

Gràcies,

Salutacions!!

--Arquitectobcn1 (disc.) 09:54, 18 feb 2016 (CET)

@Arquitectobcn1: Ja ho he vist. Faltava canviar-ho també a Wikidata. També ho he fet.--amador (disc.) 09:58, 18 feb 2016 (CET)

Plantilla:Església[modifica]

Estic veient tant el resultat dels canvis als articles com la feinada que t'has fet en la mateixa plantilla. De tota manera, no m'agrada la nova infotaula en alguns punts. En l'apartat ubicació el país, la comarca i la localitat queden menuts, en una posició estranya i amb unes cometes baixes molt lletges; els nivells de protecció haurien d'estar inclosos en altre apartat, com per exemple, protecció patrimonial; i el paràmetre "designació1_oficial", si s'ompli, la categoria queda centrada, sense relació amb la resta de la infotaula. En l'apartat activitat, el mateix concepte queda estrany si no s'ha omplit el paràmetre "categoria". I la inclusió d'un mapa prou gran amb la localització de l'església allarga excessivament la infotaula. --Columbusalbus (disc.) 17:45, 19 feb 2016 (CET) Altra qüestió menor: el paràmetre "Estat d'ús" queda aïllat. S'hauria d'incloure en l'apartat característiques. --Columbusalbus (disc.) 18:11, 19 feb 2016 (CET)

Traslladat a Plantilla Discussió:Infotaula edifici.--amador (disc.) 18:39, 19 feb 2016 (CET)

Plantilla d'autobusos[modifica]

Hola Amador,

Et podria demanar un favor? Creus que podries traduïr les dades i l'exemple de Usuari:Xavier Dengra/proves2 a una infotaula per les línies d'autobusos de Catalunya? Moltíssimes gràcies! --Xavi Dengra (MISSATGES) 23:37, 20 feb 2016 (CET)

@Xavier Dengra: Quina feinada que tens amb els busos !!. Felicitacions. Ja saps de la meva obsessió homogeneïtzadora amb les infotaules per mirar d'aconseguir un "look & feel" harmònic, alhora que redueixo el nombre de plantilles "mega-especialitzades" que sovint són iguals en un 90% a altres ja existents. El tema transports ho vaig mirar fa uns mesos i vaig veure que en Vinals ja ho tenia controlat i molt ben estructurat. Em sembla que la Plantilla:Infotaula xarxa ferroviària de Catalunya estaria molt a prop del que vols. Ja sé que el nom no és el que t'hauries imaginat, però si t'agrada més, et podria dir que fessis servir Plantilla:Infotaula transports a Catalunya que queda més apropiat i et porta al mateix lloc. Et suggereixo que li facis un cop d'ull i si falta alguna cosa, contactis amb el Vinals que coneix millor la col·lecció de plantilles de transport com per oferir-te alguna altra o per ampliar/adaptar alguna de les existents. Salut !--amador (disc.) 06:55, 21 feb 2016 (CET)
Merci per les indicacions! Hi he afegit un parell de paràmetres i ara ja la puc utilitzar perfectament. Em sento molt burro de no haver-la vist abans, m'hagués estalviat una bona estona :P Salutacions! --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:37, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: A qui no li ha passat algun cop ?. endavant ! --amador (disc.) 13:41, 21 feb 2016 (CET)
M'ho estic mirant amb molta més calma i tot i que la primera part de la plantilla s'hi avé, la part final gens ni mica. El sentit dels enllaços en els busos només existeix si s'especifica la línia de cada xarxa viària. Caldria, doncs, afegir una secció d'enllaços per a busos i que per a cada grup ferroviari es pogués seleccionar les línies amb què hi ha l'enllaç (ara per ara s'activen totes). No és gens trivial; fóra bo establir una plantilla només de busos i homogeneïtzar-la amb les seves necessitats (al cap i a la fi proveïria més de 500 articles només per l'àrea metropolitana de BCN). T'hi veus amb cor de donar-me un cop de mà? --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:36, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra:Prova primer de parlar amb el Vinals que té la mà trencada amb aquesta sèrie. Tu i jo, primer ens haurem d'equivocar per fer-ho bé. Si amb tot, no te'n surts, parlem. --amador (disc.) 15:46, 21 feb 2016 (CET)
En Vinals està inactiu i només duu una edició des del juliol de l'any passat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:48, 21 feb 2016 (CET)

@Xavier Dengra:. OK. Com t'imaginaves el peu ?. Com ho tens ara a Usuari:Xavier Dengra/proves2 ?. Una altra cosa. M'acabo d'adonar que la plantilla que t'he recomanat, no està amb {{infotaula}} o sigui que s'hauria de convertir tard o d'hora. O sigui que entre aquesta i la teva hem de fer una de comuna. Si ?. --amador (disc.) 17:32, 21 feb 2016 (CET)

Exacte. La cosa seria que al peu hi hagués els enllaços tal i com a la meva pàgina de proves. Que es poguessin marcar les línies amb què es fa el transbordament amb un simple "sí", o si no es vol fer tant llarga, que l'usuari afegeixi el codi corresponent o el nom de la línia simplement. Seria perfecte si per cada parell de línies s'organitzés per columnes, però desconec si això la faria augmentar massa en complexitat. Si et sembla bé, comencem a fer-la a Plantilla:Infotaula autobusos de Catalunya. --Xavi Dengra (MISSATGES) 17:51, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra:. Espera, espera, abans de córrer, assegurem-nos que volem obtenir. Observo que la Plantilla:Infotaula xarxa ferroviària de Catalunya es fa servir com a resum genèric de la línia. El traçat detallat es fa amb plantilles com Plantilla:Mapa Línia Metro Barcelona L5 i els enllaços de cada parada amb una taula feta a mà a cada article (mira Línia 5 del metro de Barcelona, per exemple). Fins a quin nivell de detall voldries arribar ?--amador (disc.) 17:56, 21 feb 2016 (CET)
La que jo tinc en ment és molt semblant a l'existent; només que el final no sigui un resum de la propia línia sinó que es pugui seleccionar les línies de cada bloc com a enllaços o correspondències de la línia de bus. És a dir, si el 57 té correspondència amb la L5 i L9 de metro, la T1 i T2 de tram, la R1 i R4 de renfe, i el 68 i L75 de bus, doncs que de cada bloc es pugui escriure o marcar perquè hi apareguin. Després dins l'article ja s'especificaria més en quines parades hi ha enllaços, però en termes generals hauria d'aparéixer dins l'infotaula. --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:06, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: Entenc. Mira't Plantilla:Infotaula autobusos de Catalunya. He afegit sota la llista de tots els paràmetres de Plantilla:Infotaula xarxa ferroviària de Catalunya indicant quins falten a la teva i quins tenen un altre nom. Hem de fer un mix perquè així tindrem una infotaula base per a totes dues. És especialment important la llarga llista de transports amb els que és pot creuar. Tu has estat minimalista, però si vols que serveixi per tota Catalunya, caldria ser generós. Com ho veus ?--amador (disc.) 18:24, 21 feb 2016 (CET)
No entenc massa això últim que em dius. Proposes que redacti tota la llista de transports de Catalunya amb què es pot creuar? Si es així, en principi ja hi són tots els ferroviaris, només faltaria una llista de busos que no és factible però que es podria afegir per a cada article deixant-lo com a obert. --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:29, 21 feb 2016 (CET)
Ah, ho havies fet a la meva pàgina de proves. Si és que crec que el problema és que no ens entenem. La cosa és que s'ha d'adaptar la plantilla per a poder seleccionar en concret quina línia de tot el bloc de transport fa la correspondència. Quan tu cliques "sí" a un bloc, surten totes les línies de ferrocarril; en canvi s'hauria de poder clicar "sí" a cada línia individual de cada bloc o deixar els blocs com a paràmetre obert perquè l'editor pugui només omplir les que l'interessi. I això últim no és com fer-ho... --Xavi Dengra (MISSATGES) 18:34, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: Jo si que sé fer-ho, però no vull crear una altra plantilla que faci lo mateix que la que tenim pel trens i, a més crec que la dels trens l'hem de passar a {{infotaula}} i així serà més fàcil de mantenir. Per tant, la meva proposta és fer créixer la teva -que ja invoca a Infotaula- amb els paràmetres de la del tren, afegir la selecció de línies i fer que la nova substitueixi la dels trens. Si ?.

Aleshores, et deia abans que tu has posat 5 paràmetres ( metro / tram / fgc / renfe / altres) on l'altra té 37 !. Una altra cosa: com són les icones de les línies de bus de CAT ?. Com són els colors, per zona, per tipus de línia, per operador ? --amador (disc.) 18:48, 21 feb 2016 (CET)

D'acord, ja t'entenc. Val, jo puc anar ficant la resta de paràmetres (funiculars, bus, etc etc). El problema són les línies en sí. Jo crearia una plantilla que fos {{Icona bus}} que es pogués introduir el color, número, enllaç i forma de cada línia, ja que n'hi un piló segons l'operador (per exemple, tots els urbans de Barcelona són vermells i rodons mentre que els del Llobegat són grocs i quadrats). Així pels enllaços amb altres línies només caldria una cosa del tipus {{icona bus|quadrat|groc|L75}} {{icona bus|rodó|vermell|68}}. Et sembla? --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:01, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: No improvisem. Tot aquest tema està normalitzat, però per transports ferroviaris. No voldria inventar-me un sistema nou, perquè ens carregarem de feina que un altre ja ha inventat. El que pretenc és ampliar el que hi ha pels trens, amb els busos, però seguint la seva mateixa lògica. Per això cal planificar primer i actuar després. Hi ha una subplantilla per cada tipus de transport (dels 37 que apareixen a la llista de trens) que es pot invocar dient la línia que vols i la dibuixa i li posa el link corresponent a l'article. Per tant, a més de fer la infotaula que inicialment volies, hem de crear les corresponents subplantilles per als busos. Perquè, suposo que penses marcar a la infotaula de cada línia de bus, amb quines altres línies de bus es creua, oi?. Per tant, hem de conèixer quines tipologies de línies tindrem per preparar la seva representació. Per exemple, la numeració de busos és única per a tota Catalunya ?. Vull dir, pot haver un 51 a BCN i també a Lleida, per dir algo?. És diferent la numeració dels busos de BCN i de l'àrea metropolitana, tot i estar gestionats per ATM ? es diferencien per colors de forma reglada o és arbitrari i cada operador posa el que vol ?, etc.. Tu vas investigant això i jo vaig adaptant la teva infotaula per a que incorpori l'altra. OK?--amador (disc.) 19:17, 21 feb 2016 (CET)
D'acord. El que ja et puc confirmar és que cada empresa, malgrat estar gestionada per ATM, fa el que vol i dóna una numeració i tipologia diferent a cada línia. Les úniques que es regeixen per la mateixa regla són els següents:
  • Bus urbà de Barcelona: rodó vermell
  • Xarxa ortogonal: horitzontal - rodó blau; diagonal - rodó lila; vertical - rodó verd
  • Xarxa del Llobregat: quadrat groc
  • Nitbus: quadrat blau
El divendres vaig crear la plantilla {{Autobusos de Barcelona}}, i ni els interurbans del Besòs ni els locals es regeixen per cap norma. I ja no dir els interurbans nocturns o la xarxa gironina o lleidatana... Només tenen forma quadrada i els colors són cadascun diferents. El solapament de colors i numeració entre demarcacions és flagrant, per tant és inviable establir uns paràmetres en aquest cas. Sento molt la feinada i agraeixo que t'hi hagis volgut implicar i donar-me un cop de mà. --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:36, 21 feb 2016 (CET)
Vols que vagi fent alguna altra cosa? Em sap greu haver-te "adjudicat" un cacau així... --Xavi Dengra (MISSATGES) 19:41, 21 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: Doncs començarem per aquests i la resta que esperin. Em pregunto, si no hi ha normalització de les línies de territori amb diferents operadors, quin nom li penses posar a l'article del bus que va de Sant Feliu de Codines a Granollers de l'empresa Sagalés ? Ho dic, perquè una cosa és que no puguem fer els enllaços de forma més o menys maca i l'altra és que el nom dels articles sigui heterogeni. Bé, tu ves pensant ( o preguntant-li a la Generalitat -portal de la mobilitat- a veure com ho fan i si ho pensen arreglar). T'aviso quan acabi. Dóna'm uns dies. Salut !--amador (disc.) 20:29, 21 feb 2016 (CET)
Està bé que vagi sortint aquest tema; potser se'n pot desprendre una norma d'edició i tot. Preguntaré com dius al portal, però de moment amb les línies de l'AMB hi ha feina per anys. --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:35, 21 feb 2016 (CET)

@Xavier Dengra: Em va semblar entendre que si t'ajudava amb la infotaula, t'encarregaves de la resta ?. Això inclou contingut, oi?. Doncs mentre jo vaig fent, podries anar fent les imatges de les línies, perquè només tenim aquestes. Ànims ! --amador (disc.) 05:55, 22 feb 2016 (CET) Per cert, visita la web de TMB a veure si tenen Open data que ajudi a recuperar les taules. I pot ser obtenir els logos !.--amador (disc.) 06:06, 22 feb 2016 (CET)

Bon dia Amador. La web de TMB té un copyright molt estricte al seu avís legal. No es podrà recuperar res excepte si no és perquè se'ls demana formalment; cosa que no sé si descartar ara per ara. Jo no sé fer arxius en svg, però la senzillesa tècnica permet fer plantilles com aquestes:


 6  57 192 L75 Ga1 D20 V15 H10 H8 H10

Crec que mentre trobem una solució a penjar tots els svg de les línies (consulta que pots veure que he fet via externa), aquesta mesura provisional per sortir del pas pot estar bé. Fer plantilles per a cada línia i adaptar-ho a la plantilla perquè afegint el número de línia es vegi el logo. En el cas dels grans, mira com queda a Línia H10 de la Xarxa Ortogonal d'Autobusos de Barcelona. En aquest sentit està tot molt encallat. Per cert, ja he enviat una consulta a Mobilitat que està tramesa al departament oportú. Merci, seguim! --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:11, 22 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: M'agrada. Pots fer una mica més gruixut el traç de les xifres ? Amb això tinc prou per ubicar-les al lloc oportú i anar tirant, com deies. Si invoques la teva pàgina de la plantilla i al paràmetre " metro de barcelona" li poses "si", llistarà totes les línies (com feia la plantilla de trens) i si li poses una llista en format: L2,L7,L9,L10 llistarà només aquestes. Pots provar amb Usuari:Amadalvarez/proves3 (encara no està tot). Suposo que al vespre ho tindré més endreçat.--amador (disc.) 13:59, 22 feb 2016 (CET)

Segona part Busos[modifica]

@Xavier Dengra:. Pots passar per Plantilla:Bus i retocar els paràmetres per a que surtin rodones ?. No m'hi entenc. Si vols veure un exemple d'ús real, pots buscar parades (no línies) de metro que ja ho tenien previst (Ex.:Estació de Glòries). Merci, --amador (disc.) 18:40, 22 feb 2016 (CET)

D'acord, faig les lletres més gruixudes i passo els resultats allà. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:18, 22 feb 2016 (CET)
@Xavier Dengra: Pensa que els he reduït molt de mida per a que encaixi amb les línies de les infotaules.--amador (disc.) 21:22, 22 feb 2016 (CET)
Resulta impossible fer-los rodons tan petits. Justament els que t'he passat abans eren tan grossos per això mateix; cal un padding elevat per dalt per compensar que el text és ample. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:29, 22 feb 2016 (CET)
O demanar això (adaptat per a poder canviar els colors i segons si són 1, 2 o 3 caràcters per a que no quedi com una elipse) a un administrador:
numberCircle {
    border-radius: 50%;
    behavior: url(PIE.htc); /* remove if you don't care about IE8 */

    width: 36px;
    height: 36px;
    padding: 8px;

    background: #fff;
    border: 2px solid #666;
    color: #666;
    text-align: center;

    font: 32px Arial, sans-serif;
}
Faig menció a en @Vriullop, KRLS: aviam si a ells se'ls acudeix una solució millor o poden inserir aquest codi. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:41, 22 feb 2016 (CET)

Una idea per si et ve de gust[modifica]

Hola! Estava passejant per ca la Viqui i m'he posat a refer una mica l'article sobre l'antic Escorxador de Tortosa, avui Museu de Tortosa, i això m'ha dut a potinejar una mica l'article sobre el seu autor, Pau Monguió i Segura. Com que arran del Muncunill vaig veure que t'entusiasmen els arquitectes municipals modernistes, aquest ho va ser de Tortosa i Terol. Per si et vaga o et pica el cuquet... --Enric (discussió) 20:10, 26 feb 2016 (CET)

@Enric:Gràcies, però tinc moooolta feina pendent. Per exemple, voldria millorar els articles dels que celebrem any: Ramon Llull i Ramon Casas; haig d'acabar la migració d'infotaules: {{infotaula edifici}}, {{infotaula organització}}, {{esportistes}}; acabar els gòtics, ampliar els prerafaelites,.....Buuffff. Em cal una altra vida.--amador (disc.) 21:46, 26 feb 2016 (CET)
A poc a poc i bona lletra... --Enric (discussió) 00:32, 27 feb 2016 (CET)

Plantilla per a ciutats i províncies d'Ucraïna i de Rússia[modifica]

El que vull dir, no és crear una nova plantilla, sinó que per exemple, a base de plantilla de la Viquipèdia en rus ru:Шаблон:НП-Украина modificar la plantilla /Municipi d'Ucraïna/, perquè s'assembli a la que hi ha a ru:Макеевка. Sobretot m'agradaria molt que quan es mostra el mapa, que a part de la situació d'una ciutat dins el país, també es mostri la situació de la ciutat dins la província i el districte. Que la plantilla sigui basada, si us plau, en la plantilla russa (la plantilla en anglès i en castellà no tant completa). Sé el rus, si és que el problema és aquest. Gràcies.

Dinar de germanor[modifica]

Hola Amador! Com és que no estàs apuntat al dinar de germanor Viquipèdia:15 anys de la Viquipèdia? Saps és d'assistència voluntària obligada.--KRLS , (disc.) 22:11, 6 març 2016 (CET)

@KRLS: Qui ho diu ?. Sóc el número 11. --amador (disc.) 22:19, 6 març 2016 (CET)
Cert! Mira que ho havia mirat i no t'havia vist.--KRLS , (disc.) 00:12, 7 març 2016 (CET)

Mapa Puerto Rico[modifica]

Hola Amadalvarez, en aquests dos exemples d'edificis de Puerto Rico surt el mapa d'Estats Units sense que es mostri la seva ubicació a partir de les coordenades: Catedral de Nuestra Señora de la Candelaria i Catedral de San Juan Bautista. Hi hauria alguna manera de mostrar el mapa de Puerto Rico? Moltes gràcies.--Castellbo (disc.) 10:48, 11 març 2016 (CET)

Gracies! --Castellbo (disc.) 11:22, 11 març 2016 (CET)
@Castellbo: Ja he vist que has captat el truc. La nova infotaula determina el mapa a presentar, de més local a més general, a partir dels paràmetres de localització geogràfica. Per exemple si li poses municipi Barcelona, presenta el mapa de la ciutat (perquè existeix), en canvi si li dius Madrid, posa Espanya, perquè no tenim generat el mapa de Madrid. Com que la majoria d'articles no tenen segmentada l'estructura geogràfica, sinó que ho tenen tot en un únic paràmetre, la única cosa que puc deduir a partir de Wikidata és l'"estat" i, clar, amb els que tenen territoris separats, no surt bé. Merci,--amador (disc.) 13:34, 11 març 2016 (CET)
Entesos, aquest cas era una mica atípic. Gràcies altre vegada i felicitats per la nova infotaula.--Castellbo (disc.) 13:53, 11 març 2016 (CET)
En aquest cas de Cusco, Perú, no sé com obtenir el mapa: Església de la Companyia de Jesús. Gràcies.--Castellbo (disc.) 00:41, 14 març 2016 (CET)
@Castellbo: T'explicaré el procediment i així m'ajudes a millorar el nostre patrimoni geogràfic:
  • Els mapes georeferenciables són en realitat una plantilla anomeda "plantilla:location map xxxxx", on xxxxx és el nom de la zona que mostra el mapa.
  • La infotaula posa en lloc de les xxxxxx, el nom del municipi / comarca / regió superior (és a dir: comunitat, land, departament francès, etc) / estat, per aquest ordre. Important aquest detall, perquè tenim algun mapa amb noms que no segueixen aquesta lògica i ens cal fer una redirecció. P. ex: els estats dels Estats Units, s'anomenen "Location map USA Florida", per exemple.
  • Arribat a aquest punt, ja imagines que no surt perquè no tenim ni "plantilla:Location map Cusco", ni "plantilla:Location map Perú". Doncs s'han de crear.
  • T'explico el sistema més ràpid. Ves a es:Categoría:Wikipedia:Plantillas de mapas de localización que tenen moltes més que nosaltres, especialment de Sud-amèrica, per raons òbvies.
  • Busques la que t'interessa, en aquest cas, seria es:Plantilla:Mapa de localización de Perú
  • Crees la nostra plantilla (ja saps com anomenar-les) amb un contingut similar a Plantilla:Location map Argentina, per exemple, fent un copy-paste de la plantilla espanyola dels paràmetres "top + botton + left + right + image" i, lògicament el "name", en aquest cas catalanitzat.
  • Li poses la categoria que toqui, segons d'on sigui, guardes, i ja t'ha de funcionar.
  • T'animes amb aquesta ?. Si tens problemes o dubtes, m'ho dius.
Salut !,--amador (disc.) 06:33, 14 març 2016 (CET)
He creat Plantilla:location map Perú i Plantilla:location map Colòmbia. Aniré fent les que em vagi trobant, merci!.--Castellbo (disc.) 07:09, 14 març 2016 (CET)
@Castellbo: Fàcil, oi ?. I t'ha funcionat !. Per cert t'he canviat Perú per Cusco, que sempre és millor la localització de baix nivell. L'estat, com a últim recurs per crear el mapa, no cal dir-li expressament, ja que ho agafa de Wikidata. Merci,--amador (disc.) 09:16, 14 març 2016 (CET)

Modest Feu[modifica]

Benvolgut Amador,

he actualitzat dades de Modest Feu, però no sé com pujar una fotografia seva, que està al web dedicat a ell (modernismosants.jimdo.com). Tu la vas demanar i, gràcies a la família de Modest Feu, està a aquest web. També està el seu diploma d'arquitecte. T'agrairia que pugessis tu la foto de Modest Feu i si vols altres del web perquè no sé com fer-ho. Moltes gràcies de part meva i de la família de Modest Feu.

--Arquitectobcn1 (disc.) 20:34, 12 març 2016 (CET)

@Arquitectobcn1:. Bones notícies i et felicito per la web que està força bé. Veuràs, totes les fotos que es pugen a Commons (espai d'imatges comú de totes les wikipedies) ha de ser CC-BY_4.0. A la teva web posa que la llicència és CC-BY-NC-4.0, és a dir, li sobra el "NC, No comercial". Si ho canvies, les puc pujar sense problema, si no, tot i que les agafi i les pengi, les acabaran esborrant els administradors. Avisa'm quan ho tinguis. Merci,--amador (disc.) 20:56, 12 març 2016 (CET)

Gràcies Amador. Ja està la llicència CC-BY-NC-4.0 Important. Al web, estan les imatges de Modest Feu, del diploma de Modest Feu, Casa Joaquim Pau i Maria Benosa, Casa Antoni Pi de la Serra I, Fàbrica Germans Climent, Casa Joaquim Teixidó, Casa Antoni Pi de la Serra III i altres incorporacions de cases noves. Salutacions!! --Arquitectobcn1 (disc.) 21:45, 12 març 2016 (CET)

@Arquitectobcn1:. Ja ho tenim !. Un altre dia revisaré els edificis per mirar quins (o quines fotos) ens falten. Moltes gràcies,--amador (disc.) 22:30, 12 març 2016 (CET)

plantilles amagades[modifica]

He començat a engegar el bot dels {{cal coor}}, i em trobo una cosa estranya. Hi ha articles on Wikimedia em diu que la plantilla {{cal coor}} hi és, però no la trobo de cap manera. Directament, segur que no; però dins una altra plantilla, em sembla que tampoc. Mira, per exemple, Santaeugènia, Cal Toni Jaume o Can Rissec (Anglès). Si les edites, surt "cal coor" a la llista de plantilles. Suposo que no passa res, els deixo i ja està, però em té mosca. --Joutbis (disc.) 22:50, 20 març 2016 (CET)

@Joutbis: La crida la nova {{infotaula edifici}} quan l'article no té res (ni "coord" ni "cal coor"). La plantilla {{cal coor}} (com el seu nom indica) inicialment posava una categoria per fer manteniment, però amb l'aparició de WD el Pere López va fer que, abans, generés les coordenades, si existien a WD, d'aquesta forma desapareixien els articles mancats de coordenades sense haver de fer res, ni tan sols treure la "cal coor". Jo l'he reaprofitada perquè ja recupera i categoritza quan no hi ha coordenades a WD. En resum, si no està escrit a l'article, no cal fer res. Merci,--amador (disc.) 06:52, 21 març 2016 (CET)
Em sembla que no anem bé. He passat el bot pels articles amb {{Edifici}} i s'estan quedant sense coordenades. Mira 777 Tower o Ajuntament de Sants, i encara, perquè només perden les coordenades de l'encapçalament, i continuen sent a la infotaula, però en canvi Adoberia de Granollers ha quedat sense res. Pot ser un problema de la plantilla? --Joutbis (disc.) 20:52, 22 març 2016 (CET)
@Joutbis:. Menys greu del que sembla. No surte a "title", perquè jo vaig canviar el valor per defecte de coord que genera la infotaula deixant-la en "inline" per a que no apareguessin duplicades. Quan acabis, ho tornaré a posar i tot quedarà bé. En el cas de Adoberia de Granollers, el problema és que no mostra la coordenada (la té, perquè si no no hi hauria mapa) perquè no hi ha cap nivell administratiu , ni tan sols municipi. Ara li he posat a mà i ja es veu. No sé com fer que el bot identifiqui quan passa i fes una llista a revisar manualment. Ho dic perquè en cada plantilla es diuen d'una forma diferent: localització, municipi, comarca, país, estat, admin2, admin3, regió. Si hi penses en alguna solució, tu mateix. --amador (disc.) 21:33, 22 març 2016 (CET)
Ho començo a tenir afinat, ja trec també la plantilla {{coord}} si la distància respecte el que diu wikidata és menys de 0,5 km. També comprovo si hi ha el nivell administratiu, i m'avisa. Però fixa't en Antic Hospital Psiquiàtric de Santa Águeda. He tret el cal coor, i ja no surten les coordenades; localització està informat, però sembla que no serveix. En canvi, si canvio el nom del camp per "municipi", sí que va bé. També m'avisa que les coordenades que hi ha dins la plantilla són incorrectes (posa E i hauria de ser W). Conclusió: si només hi ha informat "localització", no serveix, no? --Joutbis (disc.) 16:47, 25 març 2016 (CET)
Ostres, ara han aparegut les coordenades! Sembla que triga una mica a recalcular la plantilla, però acaben apareixent. Per un moment, em passava una cosa semblant amb Can Batlló (Eixample) i en canvi Can Batlló (la Bordeta) sortia bé. Al final, s'arregla sol. Continuo. --Joutbis (disc.) 17:42, 25 març 2016 (CET)
@Joutbis: Ets un autèntic banc de proves. No, no triga a calcular, sinó que hi havia un error en {{edifici}}, que només contemplava el paràmetre "location" i no el seu sinònim "localització". Ara ha d'anar bé. Merci,--amador (disc.) 17:55, 25 març 2016 (CET)
@Joutbis, Amadalvarez: 0,5 km de distància no és el mateix lloc. Per un edifici és la quinta forca, i per entitats més grans com a mínim és un criteri diferent. Si hem de fer servir un límit universal jo no l'agafaria més gran de 25 m., i tot i així no veig clar el consens de treure les coordenades locals correctes per fer servir les de Wikidata a tot arreu on siguin semblants.--Pere prlpz (disc.) 19:29, 25 març 2016 (CET)
@Pere prlpz, Amadalvarez: De moment, el que vaig trobant de diferències són 6 metres com a màxim, o sigui que cap problema a reduir la tolerància. Si voleu, m'aturo mentre no hi hagi consens, però jo ho veig clar. Val més mantenir la informació en un sol lloc, i millor que aquest lloc sigui Wikidata. --Joutbis (disc.) 19:33, 25 març 2016 (CET)
(conflicte d'edicions)@Joutbis, Pere prlpz: Això últim que dius em sembla digne de discussió. Jo ho vaig proposar pensant que "si està a WD no cal a VP" (que és el que acabarà passant quan la gent hi confii), però si penses que és millor conservar el patrimoni que tenim, per mi no hi ha cap problema. Ho deixem i li deuré un cafè al Joutbis per la feina feta i no executada. Opinions, please.--amador (disc.) 19:38, 25 març 2016 (CET)
@Pere prlpz, Amadalvarez: Portem-ho a la taverna. De moment, tot això ha servit per detectar que un hospital del País Basc el situàvem a prop de Carcassona, o sigui que compteu-me a favor. Penseu que el bot no va desatès, vaig mirant totes les edicions.--Joutbis (disc.) 19:50, 25 març 2016 (CET)
@Joutbis:. Pots fer un resum a continuació del fil que teníem obert, i incitar a la participació ?--amador (disc.) 20:21, 25 març 2016 (CET)
@Joutbis, Amadalvarez: La veritat és que el tema del consens o la manca de consens no el tinc gens clar. Potser ningú es queixa si deixem les nostres coordenades i agafem les de Wikidata encara que estiguin posades amb un criteri lleugerament diferent. Fins on he vist, Wikidata té errors però més aviat en té una mica menys que la Viquipèdia. A més, darrerament jo estic molt desconnectat, de manera que feu el que us sembli millor. Sobre els límits per considerar iguals les coordenades, si algú es mira cada punt on cau i decideix amb criteri aleshores la distància és el de menys.--Pere prlpz (disc.) 20:35, 25 març 2016 (CET)

Infotaula de muntanya[modifica]

Hola Amador, estic estandarditzant plantilles amb {{infotaula}} i n'he fet una de les més importants, la de {{Muntanya}}. La tinc en aquesta pàgina de proves. L'he revisat diverses vegades, però me la podries acabar de repassar, tu que ja ets tota una autoritat en aquest món? No vull liar-la :P (no et preocupis pel bucle del que avisa, és perquè faig servir la plantilla en la mateixa pàgina). Moltes gràcies per endavant, --Townie (Discussió) 16:36, 27 març 2016 (CEST)

@Townie: No t'agradaria fer servir -prèvia adaptació- la {{Indret}}?. Com veuràs és la plantilla base per a un munt de coses de la natura que són (±) un punt; no un recorregut, com rius o pistes, ni massa grans com un mar o un oceà, ni amb més importància administrativa que geogràfica, com una ciutat o un país. Observo que li hauríem d'afegir alguns paràmetres com "material" o "ascensió", però té l'avantatge que plantilla:Indret ja resol el tema de coordenades i mapes automàticament i agafa algunes altres dades de WD. A més està preparada per a que el color de les capçaleres sigui variable, per tant, tot i tenir un grau d'homogeneïtat gran, quan es mostren semblen diferents. Tot i que aprofitessis "indret", s'hauria de fer un plantilla de transposició de paràmetres per aconseguir que funcionin els articles actuals tot i tenir uns noms de paràmetres diferents (pots veure un exemple a {{Monument megalític}}). Com ho veus ? --amador (disc.) 19:51, 27 març 2016 (CEST)
Genial! Ho faré tan aviat com pugui, però sembla feixuc. Per cert, he vectoritzat dues imatges (Resultat 1 i 2) de les icones de la infotaula persona. Si vols, les pots canviar; tenen més resolució al ser svg. Salut! – Townie (Discussió) 20:46, 27 març 2016 (CEST)
@Townie:. Que va. És fàcil: mira els paràmetres que faltaria crear i afegeix-los tu mateix on millor encaixin a {{Indret}} (i a la documentació fa l'ullet); Després fas una còpia de la plantilla que t'he passat de mostra i fas una taula d'equivalència tipus: | nom paràmetre en Indret = {{{nom de paràmetre en indret|nom de paràmetre en Muntanya|}}} }}}, de forma que si algú afegeix un paràmetre amb nom nou en un article amb plantilla antiga, també l'agafarà. La proves amb articles reals i si funciona, reemplaces el contingut de Plantilla:Muntanya. Avisa'm si vols que faci alguna part que et resulti més compromesa. Quin color vols posar ?. El de la teva mostra o el que té ara plantilla:Muntanya ?? --amador (disc.) 21:13, 27 març 2016 (CEST)
Townie 1 - Plantilla 0. Ja he acabat, revisat i substituït. Ja he posat els paràmetres que calia i tota la pesca. Si vols que en faci alguna més, cap problema, que m'ho he passat genial. Merci per tot! – Townie (Discussió) 13:54, 28 març 2016 (CEST)
@Townie:. ESPECTACULAR !!. Si vols marxa, pots fer {{volcà}} i {{Partida}} que són de la mateixa família. Per a fer el "codi de transcripció" que substitueix el codi antic, fes servir la que has posat a {{Muntanya}}, que li he afegit tots els paràmetres de "Indret" per a fer-la compatible amb tota la resta de la sèrie. Per cert, les crides a WD les concentro en {{Indret}} per a que serveixin per a tota la resta, per això t'he he canviat la que havies posat per "alçada" i l'he traslladat a "indret". Merci,--amador (disc.) 15:10, 28 març 2016 (CEST)

@Townie: Hola a tots dos i enhorabona per la feina. He posat la plantilla {{Muntanya}} sense paràmetres a Puig Major i {{indret}} sense cap paràmetre a Puig de Massanella. En ambdós casos, li falta el títol, l'altura i la prominència. He fet quatre proves i no n'he sabut treure l'entrellat. Pau Cabot · Discussió 16:48, 28 març 2016 (CEST)

Ara veig que ha comparegut la prominència (sense unitats) a Puig Major. Pau Cabot · Discussió 16:49, 28 març 2016 (CEST)
Que estrany. K2 mostra bé la prominència, amb els metres i tot. Diria que no és de WD, als dos llocs l'escriuen de la mateixa manera. Per cert, {{Partida}} ja està incorporada a Indret, ara seguiré amb el volcà. – Townie (Discussió) 17:21, 28 març 2016 (CEST)
@Paucabot: Cal vigilar amb l'altura, n'hi ha amb ft. a Wikidata. – Townie (Discussió) 17:24, 28 març 2016 (CEST)
@Townie: Les propietats de Wikidata que jo he omplert, les he posades totes en metres. La idea seria importar les unitats, també, no? I si en lloc de ser Metre pogués esser metres, ja seria la repera, però ja m'ensum que això no deu ser gens fàcil de fer. Pau Cabot · Discussió 17:31, 28 març 2016 (CEST)
@Townie, Paucabot:. Arreglat títol per defecte. Quan vaig transformar Indret com a plantilla base, només em vaig ocupar d'homogeneïtzar paràmetres i formats per a totes les afectades + mapa deduït + coordenades de WD. La possible recuperació de la resta de paràmetres els vaig deixar per més endavant, o sigui que encara hi ha molt recorregut per millorar-la. Ja ho aniré fent, però si Townie s'avança no em sabrà pas malament.--amador (disc.) 18:01, 28 març 2016 (CEST)
Gràcies, Amador! Pau Cabot · Discussió 18:26, 28 març 2016 (CEST)
He anat fent proves i crec que algunes coses s'han arreglat en fer edicions a la plantilla {{Indret}} i a segons quins ítems de Wikidata, vegeu Puig Major. Una darrera cosa que no sé si té solució fàcil: a Puig de Galatzó només importa el nom de la primera unitat administrativa (Puigpunyent) i, al cim, hi fan partió tres municipis. Té fàcil solució això? Pau Cabot · Discussió 19:04, 28 març 2016 (CEST)
La solució és que no us repartiu les muntanyes entre varis, però venint de tu la petició, mira com ha quedat.--amador (disc.) 20:14, 28 març 2016 (CEST)
Gràcies, Amador. Diria que no és tan estrany utilitzar cims com a trifiniss ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 20:18, 28 març 2016 (CEST)
Deix aquí la recepta com a referència: Especial:diff/16708223. Pau Cabot · Discussió 20:20, 28 març 2016 (CEST)

@Paucabot:: Doncs si. Fins ara només l'havia fet servir per edificis, jaciments i altres indrets petits i mai havia trobat més d'un municipi. Per cert, una altra recepta per quan vulguis posar msnm darrera d'una variable. Si no ho condiciones a l'existència de la variable, la línia s'edita sempre sense contingut, però amb el literal de les unitats. Salut !,--amador (disc.) 21:05, 28 març 2016 (CEST)

Hola Amador! Què et semblaria si incorporés les plantilles {{Cascada}}, {{Llac}}, {{Bosc}}, {{Infotaula de vall}}, {{Infotaula de serra i serralada}} i {{Platja}} a {{Indret}}? Per cert, moltes gràcies per posar seny al debat de la taverna. – Townie (Discussió) 20:30, 8 abr 2016 (CEST)

@Townie: Havia pensat que {{Llac}} (i possiblement {{Cascada}}) s'haurien de tractar amb {{Element hidrografia}} i, algun dia que estiguem avorrits, posar-se a migrar aquesta "infotaula base" a un format més homogeni. La {{Infotaula de serra i serralada}} té 2400 articles, o sigui que hauria de ser una cosa més seriosa que el que és ara (per exemple, hauria de tenir 2 coord ?, inici-fi), potser li hauriem de donar un parell de voltes abans de llençar's-hi, perquè, de fet, no és un indret en el sentit que no és un punt, com la muntanya. La resta, tu mateix. Gràcies,--amador (disc.) 22:10, 8 abr 2016 (CEST)

Problema interessant de coordenades[modifica]

Mira't si us plau Forts de Loreto i Guadalupe. A la plantilla hi ha les coordenades correctes de cadascun dels forts. Són molt a prop l'un de l'altre i té sentit que comparteixin article. Però a Wikidata només hi ha les coordenades del de Loreto. Què fem amb aquest cas? --Joutbis (disc.) 17:52, 3 abr 2016 (CEST)

@Joutbis: Deixar-la com està. Tenim diversos casos tipus "Cases del carrer Principal de Garriguella", especialment a la {{infotaula patrimoni cultural}}, que encara no l'he migrada. S'acostuma a posar unes coordenades amb title amb un punt genèric, més o menys central, i la resta a cada repetició, només amb inline.--amador (disc.) 18:03, 3 abr 2016 (CEST)

Vaig avançant amb la neteja de coordenades; ja només em queda fer les plantilles "patrimoni", "pavelló", "refugi" i "temple". M'ha aparegut un dubte, però. A Arle no hi ha plantilla "coord", però els paràmetres "latitud" i "longitud" estan omplerts. Què caldria fer en aquest cas? --Joutbis (disc.) 12:26, 9 abr 2016 (CEST)

Ep, i una altra! A Bergen, he esborrat les coordenades, però ara no surten, tot i que la localització està omplerta. Saps què pot estar passant? --Joutbis (disc.) 12:40, 9 abr 2016 (CEST)
@Joutbis:. Com has arribat fins a aquests articles ?. No tenen cap de les plantilles "migrades" de la llista. Si has seguit {{Patrimoni de la Humanitat}}, atura't, perquè encara no està feta !!. Sobre el que deies de latitud-longitud, hauria d'actuar igual que coord, perquè el que estem fent -de facto- és esborrar el contingut manual, si ho tenim en WD. En tot cas, són dos articles a "estudiar manualment", perquè tenen més d'una infotaula amb dades geogràfiques (la {{Infotaula de municipi}} i la {{Patrimoni de la Humanitat}}), i això sempre portarà mals de cap. Merci,--amador (disc.) 21:11, 9 abr 2016 (CEST)
Doncs estava a les especificacions. Cap problema, m'aturo. De fet, ho anava comprovant manualment i crec que no he fet cap destrossa, només Bergen i ja ho he revertit. El tema de latitud-longitud, serà més complicat de "parsejar", però bé, ho deixem per més endavant. --Joutbis (disc.) 10:46, 10 abr 2016 (CEST)
@Joutbis:. Ja saps com són els usuaris. No saben distingir la diferència entre el que volen i el que demanen. Sorry,--amador (disc.) 11:36, 10 abr 2016 (CEST)
Aix, usuaris... Doncs res, que ja està fet.--Joutbis (disc.) 18:10, 10 abr 2016 (CEST)

@Joutbis: Reactivo aquest fil per a informar-te que ja estan migrades les plantilles {{Patrimoni de la Humanitat}} i {{infotaula patrimoni cultural}}, o sigui que quan vulguis li pots fotre canya al tema i ja haurem fet net. Per cert, hauràs vist que hi ha un altre comanda indirecta en aquesta mateixa discussió. Si t'apuntes voluntari, em faràs un favor.--amador (disc.) 15:53, 25 maig 2016 (CEST)

Missatge[modifica]

Hola. T'he deixat un missatge a w:es, no sé si passes sovint per allà. Salutacions.--Canaan (disc.) 17:55, 4 abr 2016 (CEST)

@Canaan:, doncs, no hi passo gaire. Gràcies per avisar. Sobre la pregunta no tinc ni idea, però crec que és un tema perfecte per tenir excusa en contactar amb el Lluís Sanz. Aquest tema segur que s'ha plantejat dins la comissió del nomenclàtor de la que ell és membre. O ho sap en primera persona, o l'adreçarà a qui toqui. Si no et diu res millor, l'explicació que dóna el llibre de referència que t'han passat em sembla tan bona com una altra. El que si em van ensenyar és que en català no es diu "casc antic" sinó ciutat vella. Prova sort que aquestes coses no s'han de deixar refredar. --amador (disc.) 19:11, 4 abr 2016 (CEST)
Hola. He escrit al Lluís, tot i que no l'he preguntat per això, no em semblava adient, al cap i a la fi no sé quina és la seva especialitat laboral. M'he interessat pel canvi de nom de la plaça de Llucmajor a plaça de la República, que em sembla es farà el 14 d'aquest mes, m'agradaria assistir i fer unes fotos. Salutacions.--Canaan (disc.) 16:50, 5 abr 2016 (CEST)
@Canaan: No seria un problema, és renaixentista. Lo de la plaça no sabia que ja s'havia decidit fer el canvi. És un tema amb molt marro perquè els veïns no volien el canvi, però el govern ho havia decidit i no va voler canviar. Si vols fer fotos no crec que calgui res especial. Imagino que serà un acte popular. Sort !--amador (disc.) 18:41, 5 abr 2016 (CEST)
Hola. Perdona si et puntualitzo, però tinc amics que viuen a Nou Barris i vaig sovint per allà —a més, el pare d'un dels meus amics és de l'associació de veïns— i és al contrari, la plaça de la República és una vella reclamació veïnal, que no havia sigut aprovada per governs anteriors i ara s'ha trobat amb la cojuntura apropiada. És més, hi ha indignació perquè no es canvia la parada de metro, que seguirà anomenant-se Llucmajor, ja que aquest nom romandrà en uns petits jardins de la plaça. D'altra banda, em sembla que la inauguració serà el dia 14, el "dia de la República", però no estic segur, per això li preguntava al Lluís. Si és un acte públic sí que no crec que tingui problemes per fer fotos, però si de cas no està de més tenir algun "endoll". ;-) Salutacions.--Canaan (disc.) 19:17, 5 abr 2016 (CEST)
@Canaan: Doncs ho havia entès malament. Millor per tots.--amador (disc.) 19:58, 5 abr 2016 (CEST)

Plantilla:Infotaula persona[modifica]

Crec que no és correcte. Si mires el codi (és teu) veuras que «Període en actiu» no funciona, mira l'exemple a la plantilla. Una de dues, o deixes «anys en actiu» o «període» sense res més. Després del canvi que he fet l'exemple de la plantilla funciona.--Kette~cawiki (disc.) 21:29, 20 abr 2016 (CEST)

Bé, on va començar això és a la Plantilla:Infotaula escriptor, és on no funciona «Període en actiu», el codi és diferent a Plantilla:Infotaula persona, on es correcte. Penso que s'hauria d'unificar el codi.--Kette~cawiki (disc.) 21:34, 20 abr 2016 (CEST)
@Kette~cawiki: Fet Fet!. La {{Infotaula escriptor}} tenia un error en el codi de translació del noms de paràmetres vells a nous. La teoria (sempre imperfecta) és que {{infotaula persona}} només entengui la llista nova i que les antigues infotaules facin la translació de noms antics a nous. Però hi ha tantes plantilles i tants paràmetres, que sempre em falla algun. Merci,--amador (disc.) 21:45, 20 abr 2016 (CEST)
Ja he desfet el canvi que havia fet a Plantilla:Infotaula escriptor/ús, canviant el codi està tot arreglat. Gràcies!--Kette~cawiki (disc.) 21:50, 20 abr 2016 (CEST)

Llull[modifica]

Apa, tens força feina a Llull, ja em diràs què et sembla hehehe--barcelona (disc.) 12:34, 24 abr 2016 (CEST)

Creu de Sant Jordi[modifica]

Estava inserint l'imatge de la creu a les infotaules i he comprovat que el paràmetre «icona esquerra» no funciona en algunes infotaules derivades de «persona» on, per cert, funciona correctament. Si tens molta feina puc provar de resoldre'l.--Kette~cawiki (disc.) 11:05, 27 abr 2016 (CEST)

@Kette~cawiki:. Cap problema. Endavant ! --amador (disc.) 21:54, 27 abr 2016 (CEST) M'hi he posat i ho he fet en un plis-plas. Si hi detectes algun alre que no funciona, tu mateix. Gràcies--amador (disc.) 07:11, 28 abr 2016 (CEST)

De retaules[modifica]

Retaule del Roser de la Doma com m'ha agradat molt, l'ho he traduït a l'es. [1] Una abraçada --MarisaLR (disc.) 13:59, 28 abr 2016 (CEST)

@MarisaLR: Que bé !. Està basat en un treball que va fer la meva dona (surt referenciada !) quan s'hi dedicava. Com que no hi ha cap més documentació, vaig tirar d'aquí. He fet retocs menors a la teva traducció. Ptns, --amador (disc.) 14:30, 28 abr 2016 (CEST)
Moltes gràcies! --MarisaLR (disc.) 15:34, 28 abr 2016 (CEST)

Infotaula Obra teatral[modifica]

Hola Amadalvarez, t'escric per preguntar-te quina infotaula he d'usar per a una obra teatral (no musical). He vist que hi ha una plantilla de musical, però no trobo cap de teatre. N'hi ha? o en cas que no, quina he d'utilitzar? Gràcies i Salut!--Metralleta95 (disc.) 12:12, 29 abr 2016 (CEST)

@Metralleta95:, doncs no ho havia mirat mai, però no n'hi ha. El més semblant seria {{Infotaula composició}} que la va fer nova el Lohen11 per a les òperes, però crec que seria fàcil ampliar-la per a que serveixi per obres de teatre. No confondre amb {{Composició}} que és antiga i s'hauria de migrar. Fes-li un cop d'ull a veure que faltaria. Mira, si vols es:Plantilla:Ficha de obra de teatro que és força complerta (perquè la fan servir per les òperes) per triar que t'interessa i m'ofereixo a ajudar-te a ampliar-la.--amador (disc.) 13:55, 29 abr 2016 (CEST)
Crec que a la infotaula aquesta (en castellà) li faltaria els paràmetres: fotografies, producció executiva (o producció) i audiovisuals. No he fet mai una plantilla: d'infotaula, vols obrir-la tu o m'inicio jo mateix? Diga'm i ens fiquem o em fico a fer-ho. Salut, espero resposta :)--Metralleta95 (disc.) 14:09, 29 abr 2016 (CEST)
@Metralleta95:No pensava en fer una de nova, sinó en ampliar la {{Infotaula composició}} amb els paràmetres que considerem i, si cal, canviar-li el nom per a no despistar (podríem dir-li infotaula d'obra escènica (per respectar la classificació de tipologies artístiques). Invoco al @Lohen11: a veure que en pensa, que ell va ser l'autor. Crec que serviria per a obres de teatre, com deies, i per musicals, més similars en paràmetres a una òpera. Salut !--amador (disc.) 14:24, 29 abr 2016 (CEST)
Ah, disculpa no havia vist aquesta plantilla. D'acord em sembla bé ampliar i fins i tot poder canviar el nom més genèric. A veure que en pensa en Lohen11. --Metralleta95 (disc.) 14:37, 29 abr 2016 (CEST)
Jo seria partidari de fer-ne una de nova i més específica. Tot i la similitud, la majoria de paràmetres són diferents o fins i tot falsos amics. Però vaja, el mestre infotauler ets tu.--Lohen11 (disc.) 14:52, 29 abr 2016 (CEST)
@Metralleta95, Lohen11:Faig una proposta i ho discutim amb mostres reals.--amador (disc.) 15:21, 29 abr 2016 (CEST)

@Metralleta95, Lohen11: He fet una combinació de:

  • el que ja feia {{infotaula composició}} +
  • altres paràmetres pensats per a obres musicals que poden ser útils també pels clàssics (orquestra, cor, músics, premis, etc.)
  • paràmetres que o no es fan servir amb els clàssics o bé es fa servir un sinònim (llibretista / lletra, compositor/autor)
  • pel que fa a noms i formats, he treballat amb els d'{{infotaula composició}}; tan sols he canviat "llibretista" per "llibret" i "compositor" per "música" , però si ha de ser un problema, ho tornem enrere.

A més, tenim la {{infotaula musical}} que estava marcada per a normalitzar i he aprofitat per a fer-ho ara. Trobareu la proposta a Usuari:Amadalvarez/teatre amb 3 exemples reals: una obra de teatre, un musical i una òpera. Ja direu--amador (disc.) 23:12, 29 abr 2016 (CEST)

Em sembla molt bona feina per a distingir. Seria possible afegir els paràmetres que t'he dit avans? fotografies (fotògraf), producció executiva (o producció) i audiovisuals. Ja que per a obres de teatre (contemporanies), he vist que en les fitxes tècniques (o descripccions) et proporcionen les persones encarregades d'aquests aspectes i podria ser interesant completar-ho aquí. Que en penses?--Metralleta95 (disc.) 23:22, 29 abr 2016 (CEST)
@Metralleta95:Disculpa, no t'havia entès, pensava que parlaves de la "imatge". Et repto a que ho facis tu sol. Com que són dades referides a la posta en escena i no al contingut "no efímer" de l'obra, hauria d'anar a la zona de coreògraf, músics, il·luminació, etc... Ja veuràs que és molt fàcil amb les plantilles fetes mitjançant {{infotaula}}. Ja em diràs com va.--amador (disc.) 07:42, 30 abr 2016 (CEST)
@Amadalvarez:, en teoria he entès que ha de concordar el número label amb el de data, ho he afegit però no es mostra a la "infotaula". No descobreixo què he de fer...Dispensa la meva falta de coneixements envers aquest tema, però necessito un cop de mà. Gràcies!--Metralleta95 (disc.) 19:49, 30 abr 2016 (CEST)
@Metralleta95: Ho has fet molt bé !. No ho veies, perquè no els has afegit a les proves (que en aquest cas, les he posat dins la mateixa pàgina per estalviar). Mira el canvi. Per cert, he canviat "fotògraf" per fotografia per a evitar problemes de gènere.--amador (disc.) 20:11, 30 abr 2016 (CEST)
Oh què bé!! Doncs jo estic conforme de que es crei la Plantilla ja, per començar a col·locar-la a articles. Gràcies pel treball i ensenyar-me com va tot aquest tema! Salut.--Metralleta95 (disc.) 20:36, 30 abr 2016 (CEST)

@Metralleta95, Lohen: després d'incorporar els darrer canvi fet per Lohen a "infotaula composició" i he reanomenada aquesta prova com {{infotaula arts escèniques}}. Lohen11 suggereixo que facis les comprovacions que creguis necessàries per a sentir-te còmode i que integris (amb redirecció hauria de funcionar, perquè els noms de paràmetres s'han mantingut) la "infotaula composició" en aquesta i així reduïm manteniment. Gràcies, --amador (disc.) 09:45, 1 maig 2016 (CEST)

Ho miraré, gràcies.--Lohen11 (disc.) 10:12, 1 maig 2016 (CEST)
He incorporat la infotaula a l'article La flaqueza del bolchevique (teatre). Crec que està completa i ben feta. Si feu algun canvi ja ho aniré veient i ajudant com pugui. Salut i de nou, gràcies per la modificacció, crec que hem millorat aquest "petit món aertistic".--Metralleta95 (disc.) 19:04, 1 maig 2016 (CEST)

Viquiprojecte:Efemèrides[modifica]

Només queden 2 mesos per acabar la primera edició del Viquiprojecte:Efemèrides!!!! De moment, ja hem aconseguit convertir l'article Alçament de Pasqua en article de qualitat. Us animo a participar en la recta final. Gràcies! --Gerhidt (disc.) 19:28, 1 maig 2016 (CEST)

Muazzez İlmiye Çığ[modifica]

Arròs amb llet al estil turc (sütlaç).

Gracies per la contribucio. Si us plau, se entiende la meva frase sobre el caso en la corte? Quise decir que ella salio de la corte tan limpia como siempre, que el juez rechazo las acusaciones. (Es que la paraula "carrec" te varies significats, no?) Salutacions. --E4024 (disc.) 17:49, 7 maig 2016 (CEST)

@E4024:. Si, és correcte. Una pregunta, tu ets turc ?. Ho dic perquè m'ha estranyat que fas les traduccions des del turc i no des de l'anglès que amb els traductors dóna millors resultats.--amador (disc.) 17:56, 7 maig 2016 (CEST)
Soc turc i no faig us dels traductors. --E4024 (disc.) 18:02, 7 maig 2016 (CEST)
@E4024: Perfecte. Però no domines molt el català, oi?. Ho dic perquè l'article que he corregit tenia errors importants que són fàcils de detectar. Per exemple, has posat "cop" enlloc de "cap" per referir-se a la part superior del cos, on tenim la cara. si?. Et recomano que quan acabis de fer un article li passis el revisor de llengua que hi al menú, al costat de la caixa de cerca, que és diu WikiCheck. Et revisa l'article i detecte molts errors habituals i et proposa solucions i corregeix directament l'article. Prova-ho i aniràs millorant de mica en mica. Si et fa falta ajuda, m'ho dius.OK ?--amador (disc.) 18:12, 7 maig 2016 (CEST)
Moltes gracies. --E4024 (disc.) 18:26, 7 maig 2016 (CEST)
@E4024: T'aniré revisant articles que tinguis amb "millorar traducció". Fixa't e els canvis que faig i així aniràs veient els errors típics. Ànim !, jo no sé res de turc, o sigui que ja ets millor que jo.--amador (disc.) 18:29, 7 maig 2016 (CEST)

Arc de Triomf de Barcelona[modifica]

Hola. He vist que has canviat la infotaula, però aquesta és més llarga que l'anterior, i fa que la taula següent, on es descriuen les parts de l'arc, quedi més estreta (al menys com ho veig jo a la pantalla). Es podria treure el mapa per acurtar la infotaula? Sinó, es podria tornar a la infotaula anterior? Gràcies, salutacions.--Canaan (disc.) 11:28, 12 maig 2016 (CEST)

Perdona, em sembla que ja està, he deixat algunes quantes línies pel mig. Com ho veus tu? Salutacions.--Canaan (disc.) 11:32, 12 maig 2016 (CEST)
@Canaan: Perdó per la intromissió. Anava a fer el mateix que tu has fet. Ara es veu bé.--Pere Sallavinera (disc.) 11:33, 12 maig 2016 (CEST)
@Canaan: Disculpa per l'ensurt. Jo ho veia bé, potser perquè faig servir lletra petita. Li he canviat la infotaula, perquè aquesta recupera les proteccions patrimonials des de Wikidata. La que tenia està més orientada a pintura-escultura. Salut, company !. --amador (disc.) 13:50, 12 maig 2016 (CEST)

Unió Europea de Biketrial[modifica]

Hola Amadalvarez. Disculpa el malentès, però allò que he retrocedit ho he tornat a deixar com tu ho havies deixat, ja que primer em sortien tot de paràmetres a dalt de tot de l'article, però després tot ha quedat perfecte. És com si alguna cosa de la plantilla estigués malament i després s'hagi corregit.. o potser és que jo estava despistat i ho he vist malament. Lamento les molèsties i gràcies per l'aclariment. Salutacions.--[[Usuari:|Peprovira]] (disc.) 18:28, 17 maig 2016 (CEST)

@Peprovira: El que has vist no era pel canvi, sinó fruit d'un canvi accidental de la plantilla que afectava a tots els articles i ja està arreglat. Per cert, darrera teu hi ha una altra edició meva corregint la data fundació que, en el paràmetre, va sense accent i no havia sortit. Ara ja és igual que abans. Salut ! --amador (disc.) 18:32, 17 maig 2016 (CEST)
Entesos, ara està Perfecte. Gràcies.--Peprovira (disc.) 19:34, 17 maig 2016 (CEST)

Pàgina "Mansarda"[modifica]

Hola Usuari:Amadalvarez, ja hem contactat algun cop. Ara es tracta del següent: estic elaborant un article sobre arquitectura i el que surt a la pàgina Mansarda no correspon amb el que trobo als diccionaris, a l'Enciclopèdia Catalana ni amb el que hi ha a la Wikipédia en francès per "Mansarde". Pots fer-hi un cop d'ull? Pel que jo sé una mansarda no és una finestra.

@Konkordia:, Doncs, no me'n recordo d'on va sortir (era una època que no posava referències !!), però intueixo que ve de la WP-ES, perquè s'hi assembla prou. Certament a casa sempre li hem dit "mansarda" a la finestra que sobresurt del sostres lleugerament inclinats, per això no em va estranyar. Però ara que m'ho has fet mirar, sembla que el nom correspon a la forma de sostre tipus golfes, com dic, de poca inclinació. Vist el tema, per mi pots canviar el que vulguis, perquè ja es veu que no havia triat bones fonts. Gràcies per preguntar. Salut, company.--amador (disc.) 17:16, 18 maig 2016 (CEST)
Doncs no és del tot clar el terme. És possible que 'mansarda' sigui una forma arquitectònica específica de la teulada. Ja ho indagaré i t'ho diré. Salut!--Konkordia (disc.) 19:46, 18 maig 2016 (CEST)
Ja ho he trobat, Amador. També he après que la nomenclatura en arquitectura és lluny de ser normalitzada. Quan puguis mira com ha quedat la pàgina i si tens comentaris ja saps on sóc. Salut!--Konkordia (disc.) 18:37, 9 juny 2016 (CEST)

Plantilla Autoritat a infotaula persona[modifica]

Bones, veus factible incorporar la plantilla "Autoritat" a la plantilla:INfotaula persona i derivades? és informació referent a la persona que -no se pq- posem al peu de pàgina i no a la infotaula. Ho dic per homogeneïtzar el format i pq sinó penses en posar plantilla autoritat no surt, quan és informació força útil per a una recerca ràpida. Què en penses? Suposo que caldria parlar amb els autors de la plantilla en qüestió.--Kippelboy (disc.) 16:51, 23 maig 2016 (CEST)

@Kippelboy: Fet Fet! Les teves paraules són ordres per a mi. Una altra cosa és considerar si s'ha de treure del peu,si ja surt a la infotaula. Ja ho negociaràs !.--amador (disc.) 21:18, 23 maig 2016 (CEST)
Gràcies! He deixat missatge a veure què hi diuen--Kippelboy (disc.) 22:30, 23 maig 2016 (CEST)

Gaspar Homar[modifica]

Hola Amador, m'estic passejant per Commons tot buscat imatges per il·lustrar les Q que anem creant a Wikidata pel projecte del Modernisme i he vist que hi ha imatges d'obra tridimensional d'en Gaspar Homar tot i que no està ni a l'aire lliure ni en domini públic. Com t'ho vas fer per a que no te les esborressin? Ho pregunto per si es podria aplicar el mateix raonament als plafons que hi ha al Museu Marès, per decidir si xuclar-los d'allà cap a Commons o no. Gràcies! --ESM (disc.) 11:47, 25 maig 2016 (CEST)

@ESM: Bàsicament, no preguntant ni provocant. Són fotos meves i no m'ha calgut posar llicències estranyes. Això i que no es queixi el museu distreu molt els administradors. Altra cosa serà que s'hi posin al tema.--amador (disc.) 15:39, 25 maig 2016 (CEST)

Re: Infotaula d'empresa[modifica]

Vaig una mica liat, però m'hi poso quan pugui. Sinó en @Joutbis: sempre ho pot fer en un moment ;) – Townie (Discussió) 13:56, 25 maig 2016 (CEST)

@Townie: Si ho fa en un moment, li passem al @Joutbis:, no?. A veure que li sembla. Merci, --amador (disc.) 14:53, 25 maig 2016 (CEST)
Fàcil. Quan tingui una estona m'hi poso. Suposo que el cap de setmana, ja us diré. --Joutbis (disc.) 20:07, 25 maig 2016 (CEST)
@Joutbis: Això inclou la petició feta més amunt sobre l'eliminació de {{coord}} que havia quedat aturat ?--amador (disc.) 21:13, 25 maig 2016 (CEST)
Sí, és clar. Allò ja ho vaig acabar i només faltava el patrimoni de la humanitat, perquè encara no estava a punt la plantilla; però a partir d'ara, pels coord, només és engegar la màquina i estar una mica al cas que no s'encalli.--Joutbis (disc.) 01:03, 26 maig 2016 (CEST)
@Joutbis:No oblidis, també, la {{infotaula patrimoni cultural}} (13.000 articles) amb la particularitat que aquestes no tenen {{coord}} dins la infotaula, sino paràmetres separats (graus, min, sec x lat/long). Això afecta al tractament del punt 3 de les especificacions.
Per cert, la petició aquesta de canviar el nom al paràmetre "imatge/image" tenia caràcter excepcional per poder avançar, però més endavant i amb calma et demanaré traduir tots els paràmetres al nou diccionari de dades, ja que els articles tenen un popurri considerable que ara ha d'engolir la Infotaula i sovint complica molt la seva comprensió. Gràcies.--amador (disc.) 06:31, 26 maig 2016 (CEST)
OK, fas bé de dir-ho, ho tindré en compte. Si n'hi ha 13.000 potser trigaré una mica més :-) --Joutbis (disc.) 21:06, 26 maig 2016 (CEST)
@Joutbis: Això és feina de fons. Ja ho faràs quan puguis. Tinc alguna idea més interessant per tu. --amador (disc.) 21:26, 26 maig 2016 (CEST)

Ja ho tinc en marxa. Fixa't, però, que de vegades és una imatge de veritat, no un logo, com a Centre Europeu de Recerca i Tecnologia Espacials.--Joutbis (disc.) 20:47, 29 maig 2016 (CEST)

Acabat. Ja no queda cap infotaula d'organització (ni redirigides) amb paràmetre image ni imatge. --Joutbis (disc.) 22:58, 29 maig 2016 (CEST)

Ocupació - forma en femení[modifica]

Bon dia Amador! Sóc conscient que potser a nivell tècnic costa molt (el codi per a les plantilles pot ser molt complicat i per això estic molt agraït a la feina que estàs fent). Però veig que en el camp ocupació de les infotaules relacionades amb persones sempre agafa el nom de l'item de Wikidata, que està en masculí. Volia proposar que en el cas d'articles de dones, agafés la forma femenina de l'etiqueta, si existeix. --Davidpar (disc.) 06:39, 26 maig 2016 (CEST)

Ho miro. Ja havíem parlat d'això però miraré si ho puc recuperar sense modificar el "Mòdul:Wikidata". Deixam uns dies que estic amb les "infotaula d'organització / d'empresa" i és molt dens i requereix totes les neurones. En tot cas, tindrem feina, perquè només tenim 40 articles amb aquest paràmetre complimentat.--amador (disc.) 06:51, 26 maig 2016 (CEST)
@Davidpar: Ja ho tinc, però limitat a la primera professió. Quan és multivalor (Emma Vilarasau, Empar Moliner) només posa el primer, però en femení, si existeix versió femenina. Per tractar tots els valors trigaré una mica més. Que vols fer, t'esperes ?.--amador (disc.) 19:50, 26 maig 2016 (CEST)

Llull[modifica]

Demana si hi ha més veus per a Llull i si no, tirem endavant el procés? Què cal que em miri?--barcelona (disc.) 22:54, 26 maig 2016 (CEST)

@Barcelona:. Segona lectura, però molt en diagonal als temes més canviats: viatges (1.6/1.7), l'Ars (3.1), llengua (4) i valoració (6.1). La resta, confio que algun valorador li farà un cop d'ull i encara ens trobarà alguna cosa. Merci,--amador (disc.) 05:38, 27 maig 2016 (CEST)
Fet Fet! en diagonal però em sembla ok!--barcelona (disc.) 11:14, 28 maig 2016 (CEST)

Plantilla:Astronauta[modifica]

Bones, he intentat modificar per afeigr un apunt (lloc de naixement) (veure còdi). Pero no em surt com a modificat a la visualització, podries mirar a veure a què és degut, ja que crec que tens més experiència en això i jo no se veure-ho. Gràcies i Salut!--Metralleta95 (disc.) 14:08, 1 juny 2016 (CEST)

  • PD, veure Valentina Tereixkova ara si que surt crec, tot i que a la visualització de la infotaula a Plantilla:Astronauta no. També et volia comentar que a la visualització de la Plantilla:Astronauta hi ha la opció de nacionalitat i en teoria hauria de sortir, però en l'article de Valentina Tereixkova, en el còdia he colocat nacionalitat però en canvi, no es mostra...--Metralleta95 (disc.) 14:13, 1 juny 2016 (CEST)
@Metralleta95: Sembla que està bé i funciona. Felicitacions|. Encara que sembli mentida, a vegades té un cert delay entre un canvi en plantilla i que l'article reaccioni. Jo m'he portat algun ensurt amb això. No pateixis gaire, perquè quan tingui una estoneta acabaré amb les professions minoritàries i les integraré en {{infotaula persona}}. Salut !--amador (disc.) 16:59, 1 juny 2016 (CEST)

Només per aclarir[modifica]

Jo no sóc com a la viquipedia en castella, a aquesta viquipedia si que em comportaré bé i aportaré. Ho prometo. Només per aclarir que no seré com a la es.wikipedia. es l'unic que vull aclarar del tema. --¡Salutacions!Usuari Nobita931 (Missatges) 14:13, 1 juny 2016 (CEST)

Nen o nena[modifica]

Hola. Cuando agregaste un "diff" para mostrar que un usuario hablaba de "nen" (en castellano, como un servidor :) te equivocaste de "diff". Te lo podría corregir yo, pero tratando de ser amable no quisiera dejar la impresión opuesta. Salutacions. --E4024 (disc.) 08:24, 3 juny 2016 (CEST)

@E4024: Els errors es poden corregir sense demanar permís. En tot cas, crec que tothom, i espero que l'interessat especialment, ja han entès el que volia dir. La referència només era per documentar el cas, si hi havia discussió, i no hi ha hagut. Gràcies per l'avís. --amador (disc.) 09:57, 3 juny 2016 (CEST)

Bromazepam[modifica]

Hola! @Amadalvarez: et cito per veure si pots solucionar. He vist que enllaçat a altres llengues se m'ha enllaçat sol pero erròniament (s'hauria d'enllaçar a Bromazepam). I em surt un "error" quan edito còdi de que la infotaula drug no és correcte o algo aixi, tot i haver-la utilitzat de la plantilla infotaula fàrmac. Nose si ja està tot bé però per evitar malsentesos a veure si pots donar un cop d'ull. És el primer article de fàrmacs que realitzo. Salut i gràcies.--Metralleta95 (disc.) 00:44, 6 juny 2016 (CEST)

@Metralleta95: No estaven fet els interwikis a Wikidata. Tot i que veies a la llista d'idiomes el FR i EN, quan intentes clicar diu que no existeix l'article en aquella llengua i et proposava traduir-ho. Això és un malfuncionament ja detectat que surt de tant en tant. Per estar segur que està ben enllaçat, cal clicar a "modifica els enllaços" (al final de les llengües) i mirar com està a Wikidata. Res del que t'ha passat té a veure amb la infotaula. Salut !--amador (disc.) 05:45, 6 juny 2016 (CEST)

11.22.63[modifica]

@Amadalvarez: perdona que et molesti de nou, pots fer una ullada del perquè no em surt la imatge a la infotaula tot i existir en la Viqui catalana (acabada de pujar per mi). A més voldria consultar-te si saps quina plantilla puc usar per a fer el llistat d'episodis (veure #Episodes) de l'article a la Wiqui anglesa. Gràcies!!!--Metralleta95 (disc.) 21:11, 8 juny 2016 (CEST)

  • PD. La plantilla {{vegeu|}}, crec que seria millor quelcom de "no confondre amb la data..." saps alguna manera de fer-ho? Gràcies de nou!!--Metralleta95 (disc.) 21:13, 8 juny 2016 (CEST)Text petit
@Metralleta95: Aquesta és una infotaula antiga i no funciona només amb el nom de fitxer; cal que li posis els paràmetres d'imatge igual que dins els articles. Ja t'ho he fet. Sobre la "Vegeu", hi ha tota una col·lecció. Potser la {{confusió}} és la que dius.--amador (disc.) 21:50, 8 juny 2016 (CEST)

Infotaula edifici[modifica]

Bon dia Amador,

Creus que seria possible afegir els paràmetres "logo" i "director" a la plantilla {{Infotaula edifici}}? --Xavi Dengra (MISSATGES) 13:11, 9 juny 2016 (CEST)

@Xavier Dengra:. No em sembla "lògic" perquè els edificis no tenen logo ni director, si no que són les activitats que es fan dins les que els tenen. Precisament estic treballant en l'evolució de la {{infotaula d'organització}} i {{infotaula d'empresa}} que tenen aquestes dades i, si l'edifici és significatiu, surt la infotaula edifici incrustada al peu. Mira l'exemple del IEC en aquesta pàgina. Quan acabi, podríem estudiar fer-ho a la inversa, és a dir, que els edificis que tenen una activitat, la representin al peu amb una infotaula d'organització incrustada. Que et sembla ?.--amador (disc.) 20:40, 9 juny 2016 (CEST)
Eps, això d'una infotaula incrustada dins d'una altra és un giny molt maco! El cas que m'ocupava per a la pregunta és el PRBB, que és significativament important a nivell d'organització però també d'arquitectura. Evidentment, com has dit, passa per davant l'entitat que l'edifici. Quan ho tinguis més lligat avisa'm i faré els canvis a l'article. Gràcies per tot! --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:01, 9 juny 2016 (CEST)
@Xavier Dengra:. De fet, l'article del PRBB no hauria de tenir la infotaula edifici, perquè parla de l'activitat i diu que el componen sis edifici. Caldrà fer un article que el tracti des de la perspectiva arquitectònica i funcional.--amador (disc.) 21:37, 9 juny 2016 (CEST)

Voldría que m'expliquesis algo de viquipedia[modifica]

Voldría que m'expliquesis algo de viquipedia. Doncs aixo. Gracies. --¡Salutacions!Usuari Nobita931 (Missatges) 19:27, 9 juny 2016 (CEST)

Benvolgut @Nobita931:: No és la meva especialitat. Si mires les meves contribucions, veuràs quina mena de feina faig a la VP. Et recomano que passis per Viquipèdia:Sistema de mentorització on trobaràs altres companys més acostumats a donar suport als nous editors. Gràcies per la confiança, --amador (disc.) 20:51, 9 juny 2016 (CEST)

Dia de la música 2016[modifica]

Bon dia, et contactem per informar-te que enguany també celebrarem el Dia de la Música, amb una Viquimarató al Museu de la Música. Aquí tens tots els detalls, esperem poder tornar a comptar amb la teva participació. Gràcies i fins aviat!--Kippelboy (disc.) 12:51, 10 juny 2016 (CEST) (Amical Wikimedia)

Hola[modifica]

Hola. Voldria que m'expliquesis una mica el que estas fent amb les taules (plantilles) a aquesta viquipedia i com puc aportar. Et demano que expliquis aixo de manera que ho entengui, perque com soc jo un nen potser no entenc si m'ho expliques de manera complicada. Salutacions. --¡Salutacions![[Usuari Discussió:|Usuari Nobita931 (Missatges)]] 13:40, 13 juny 2016 (CEST)

Benvolgut @Nobita931:. Qualsevol que vulgui col·laborar, ser útil i no desanimar-se participant a la VP, ha de mirar de fer les coses poc a poc i començar per allò que és més fàcil. Si el primer dia que vas a una piscina, sense saber nadar, vols fer salts des del trampolí amb piruetes i doble salt mortal inclòs, el més probable és que et facis mal, t'empassis aigua i arribis -erròniament- a la conclusió que no és un esport divertit. A la VP tothom és lliure de fer el que vulgui i, per tant, tu també pots fer-ho. Ara bé, cada dia es donen d'alta nous usuaris que no passen d'unes poques edicions perquè volen fer el més difícil des del primer dia. Són persones il·lusionades que volen córrer, volen fer el millor article, la taula més sofisticada i ensopeguen un cop i un altre en les petites coses que s'aprenen amb el treball bàsic de les coses senzilles. El resultat és tan indesitjable com freqüent: arriben a la conclusió que "això és molt difícil". Pleguen i mai més tornen. Una pena.
Suposo que ja m'has entès el que et vull dir. No hi ha un límit d'edat per poder fer un bon article o una infotaula, però requereix una experiència que -encara- no tens i intentar-ho serà cansat i frustrant. Mirant el teu historial observo que has fet molt poques aportacions a articles i dediques molt temps a fer propostes sobre VP (quan encara no coneixes com funciona) i a preguntar als usuaris sobre coses diverses, com aquesta que ara em preguntes. Les teves aportacions als articles han estat correctes: posar "falten referències" i categories. Aquests tipus d'aportacions, fer millores en el text, ampliar una frase o corregint alguna cosa que no s'entén prou, són les coses senzilles que toca fer quan algú comença. Fent això i fixant-se en com han fet les coses els que t'han precedit, aprendre's i agafaràs l'experiència que avui encara et falta.
Per últim, et vaig dir que JO NO EM DEDICAVA A TUTELAR NOVELLS.
  • Has passat per la pàgina que et vaig recomanar ?
  • Has contactat amb algú?
  • Ha estat el teu mentor el que t'ha recomanat que aprenguis a fer Infotaules ?.

Crec que les respostes són: no, no i no. Doncs, ja saps el camí. Sort !.--amador ([[Usuari Discussió:Amadalvarez#top|disc.]]) 17:14, 13 juny 2016 (CEST)

Doncs, jo no començo, jo tinc una mica de experiencia de la VP: ES. No em pots dir que sigui novell, jo t'he preguntat com es ho de la infotaula. Per ultim, dir que SI QUE HE DEMANAT a un mentor fa uns mesos. SI QUE SE COM FUNCIONA LA WIKI., PER AIXO FAIG PROPOSTES. I per ultim, si et preguntes perque ho faig com anonim, he perdut la contrasenya del meu compte. --37.15.172.194 (discussió) 10:12, 27 jul 2016 (CEST)

@Nobita931: Intenta aprofitar la part positiva dels consells que et dono, en lloc de defensar-te d'allò en que et sents atacat. T'hi posis com t'hi posis, una persona amb 400 edicions continua sent novell i, com ja he dit, un editor d'aquesta experiència hauria de ser més receptiu que exigent en les seves peticions. Quan jo portava un mes a la VP vaig voler fer una infotaula i les frustracions que vaig tenir per descobrir tot el que ignorava va ser tant gran que no li recomano ni al meu pitjor enemic. Doncs encara menys ho recomanaria a un company de la VP. Si vols saber "com es fan infotaules", primer hauries de veure que la meva feina des de fa dos anys és eliminar les infotaules que companys amb bones intencions han anat creant i que eren quasi duplicades entre si. Per tant, abans d'aprendre a fer infotaules, mira d'entendre per a que serveixen dins un article i si ja existeix una que fa això. I, és clar, per arribar a poder decidir sobre aquestes preguntes, primer hauries d'escriure molts articles, una pràctica a la qual tu et resisteixes un cop i un altre. El teu historial -aquí o la WP-ES- denota un major interès pel debat i les ganes d'engrescar a tercers a canviar el funcionament de les coses en la direcció que tu has considerat que és la bona. Ja està bé que existeixi aquest perfil dins del nostre col·lectiu, però qui pot fer això, prèviament ha de comptar amb empatia i, si pot ser, experiència. Lamentablement l'empatia i l'experiència no són característiques que hom pot avaluar de si mateix, sinó que ho han de fer els que et rodegen i a qui et dirigeixes. O sigui, Nobita931, deixa de dir que "tu ja saps", deixa d'exigir al demés "el que han de fer", i deixa d'assetjar tothom creient que ets allò que els demès no et reconeixen. Atendre les teves demandes d'ajuda, sempre. Atendre les teves exigències impertinent, no.

Per cert, si has oblidat la password, pots demanar que t'he l'enviin al mail dins el procediment de login.--amador (disc.) 13:09, 27 jul 2016 (CEST)

Hola. No, no puc, no m'habia confirmat el mail :( --37.15.172.194 (discussió) 20:11, 29 jul 2016 (CEST)

Parcs i Jardins[modifica]

Hola. Gràcies pel teu interès. En principi no tinc cap objecció, però no hi veig gaire diferència apart de l'estètica. Quins són els avantatges d'aquest format? Gràcies, salutacions.--Canaan (disc.) 19:36, 16 juny 2016 (CEST)

Bé, no ho veig malament, però, com es faria l'edició? Perquè, si hi ha que fer-ho un per un, se'm faria una mica cap amunt, ara mateix. Salutacions.--Canaan (disc.) 20:15, 16 juny 2016 (CEST)
Bé, ja miraré. Gràcies per tot.--Canaan (disc.) 20:43, 16 juny 2016 (CEST)

Infotaula d'organització[modifica]

Bon dia, company. Com que demanaves que se t'avisi si hi ha problemes amb la plantilla {{tl|Infotaula d'organització]], te'n comunico un: he afegit la infotaula a l'article «eDreams», però per algun motiu que desconec i no he sabut descobrir em surt que la forma jurídica és «Gesellschaft mit beschränkter Haftung» tot i que en el viquitext no ho posa enlloc. Au, una abraçada.—Leptictidium (digui) 09:00, 18 juny 2016 (CEST)

Gràcies, @Leptictidium:. A Wikidata està així en català. Deu ser que qui ho va omplir no es va atrevir a traduir-ho per alguna expressió més genèrica, com Societat de responsabilitat limitada, per no confondre-ho amb Societat de responsabilitat limitada (Q149789) o amb Societat de responsabilitat limitada (Q15648901). Com es tradueixen les GmbH ?. Si vas a Wikidata i ho canvies, tot arreglat. Merci--amador (disc.) 09:21, 18 juny 2016 (CEST)
Llavors, el paràmetre apareix duplicat, una vegada correcte i una altra vegada en alemany.—Leptictidium (digui) 09:26, 18 juny 2016 (CEST)
@Leptictidium:, ja no. Hi ha molts articles que confonen el "tipus" amb la "forma jurídica". Ara, amb la recuperacó des de WD, queda en evidència la confusió. El millor, esborrar paràmetres manuals. Quan vulguis ho pots traduir. Merci,--amador (disc.) 10:08, 18 juny 2016 (CEST)
Hola de nou. Podríem comprovar si l'enllaç a WikiData és l'adequat? Perquè apunta a GmbH, que és una forma jurídica alemanya similar a les nostres SL però no equivalent. Crec que hauria d'apuntar a Q18624259. —Leptictidium (digui) 15:21, 18 juny 2016 (CEST)
@Leptictidium: Fet Fet!. Ja ho entenc. El van crear a partir de la WP-DE i com que eDreams té web en alemany, algú deu haver fet una interpretació lliure de la forma jurídica que, per cert, és Societat de responsabilitat limitada unipersonal (Q21087519), segons diu al peu de la seva web. També he canviat la web oficial que tenien la versió alemanya. Merci,--amador (disc.) 16:33, 18 juny 2016 (CEST)
Gràcies! —Leptictidium (digui) 16:54, 18 juny 2016 (CEST)

Infotaules[modifica]

Bones! El dimarts acabo exàmens i em podré dedicar plenament a la Viquipèdia. Necessites un cop de mà en algun tipus concret d'infotaula? Vols que acabi amb les de {{Indret}} o faig alguna altra cosa? Merci, – Townie ([[Usuari Discussió:|Discussió]]) 13:20, 18 juny 2016 (CEST)

@Townie: hauríem de fer net als articles. S'hauria de bescanviar els noms de paràmetres vells pels nous, perquè, a més que quedaran més endreçats, les infotaules "base" cada cop tenen més sinònims i embruten el codi. LO de liquidar les derivades d'Indret, també és una bona feina. A veure si acabem. A banda, estic preparant les instruccions per una funció que s'hauria de fer en LUA (i jo no sé,..... Merci per l'oferta.--amador (disc.) 13:45, 18 juny 2016 (CEST)

infotaula organització[modifica]

Bon dia, primer de tot gràcies per la feinada en integrar plantilles d'organitzacions i empreses. He estat mirant alguns articles de museus i fundacions i no he trobat cap bug de moment, bona feina! Si en trobo en els propers dies, t'ho faré saber. Dit això, tinc diverses preguntes:

  1. Recomanes que anem substituint progressivament les plantilles existents als articles (plantilles de museus, empreses) per infotaules d'organització sempre que es pugui?
  2.  Podries fer que el nom de la organització quedi integrat en el requadre de la plantilla? He comparat amb d'altres plantilles i és la única on el nom de l'organització queda per fora del "marc" de la caixa. És per algun motiu en concret? Demano la integració per mantenir homogeneïtat en el format.
  3. La paleta de colors no m'acaba de fer el pes. Entenc els motius històrics per diferenciar tipologia de biografies i ja que cadascú s'ho feia com volia, però m'agradaria fer una proposta d'homogeneïtzació. La idea és que hi ha plantilles amb tons molt forts i d'altres amb tons molt pastel. M'agradaria proposar una paleta de colors harmonitzats, Per exemple aquí es recomana no fer servir el groc o el violeta en segons quins espais per facilitar la navegació. La meva idea seria fer una proposta en aquesta línia. Crec que hi ha diversos viquipedistes amants del disseny i podríem preparar una paleta maca. Com ho veus?

De nou MIL GRÀCIES per la feinada. Només comento un parell de detallets per filar més prim encara si es pot--[[Usuari:|Kippelboy]] (disc.) 18:37, 18 juny 2016 (CEST)

@Kippelboy: Et responc:
  1. No cal substituir paràmetres. Passarem un bot (algun dia) i ho netejarà tot. Si que us demanaria que quan algú faci un article nou o una revisió d'un article de la nissaga, passi les dades de l'article a WD. Construir des de WD és més ordenat perquè assegura uniformitat, cosa que amb es paràmetres manuals, cadascú li posa la seva "salsa". Pense que aquesta plantilla sap recuperar fins a 40 dades de WD.
  2. No veig la diferència que comentes comparant amb infotaula persona o edifici. El nom és dins. Potser et fa l'efecte que és fora si mires articles que tenen el paràmetre "nom_nadiu" que surt a sota del nom, clarament dins la caixa i sembla que el títol estigui fora. Veig que quasi tots els museus ho tenen, però si mires Banc Sabadell o Institut d'Estudis Catalans i compara'ls amb Museu Britànic, per exemple. Si no és això, ja m'ho diràs amb un exemple concret.
  3. Cap problema. Totes les infotaules que he anat homogeneïtzant gestionen els colors centralitzadament a {{infotaula persona/colors}}. Allà es pot veure que li surt a cadascú i canviar-ho és instantani.
No m'has comentat res de la infotaula incrustada al peu en els que ocupen un edifici amb article (MNAC, Fundació Tàpies, IEC,..). Et sembla útil ?. Ho he fet perquè sovint es demanen paràmetres per una entitat que en realitat són de l'edifici (arquitecte, mapa, adreça,..). Si l'entitat es muda, l'edifici seguirà allí amb les mateixes característiques. Merci. --amador (disc.) 22:10, 18 juny 2016 (CEST)
Pel que fa al format, és un tema de "border", la taula del MNAC el border comença sota del paràmetre títol i a la infotaula persona comença per sobre. Si no m'explico prou bé avisa'm i et passo una impressió de pantalla per correu o per algun altre canal.
Tema colors, perfecte, començaré una proposta homogènia. He trobat diversos bancs de "cartes de colors" a internet on les diversos colors tenen alguns paràmetres homogeneïtzats. També m'he estat mirant recomanacions accessibilitat visual de la WMF. Ja faré proposta durant la setmana següent probablement. Depenent de com vagi de temps/ganes :P
Tema infotaula annexa: Em sembla una opció MOLT adequada. En alguns articles no sabíem si posar infotaula museu o edifici (quan no eren prou notables per tenir-ne les 2) i ara amb això ho podrem solucionar (exemple: museu que ocupa un Bic o biblioteca que ocupa un edifici BIC).
Filant més prim encara. Saps si alguna altra wiki (en,es,fr...) està fent algun procés similar d'integració de plantilles? --Kippelboy (disc.) 22:30, 18 juny 2016 (CEST)
@Kippelboy:. No tinc ni idea. En una discussió de WD ho vaig mostrar per a que m'entenguessin i van mostrar sorpresos, però no només no he vist un moviment així, sinó que no he trobat (a la WP-EN) infotaules amb accés a WD. Si em vols promocionar i que em dediqui a fer bolos de presentació worldwide, podem parlar.--amador (disc.) 23:08, 18 juny 2016 (CEST)

Basílica de Nostra Senyora de la Candelaria[modifica]

Bon dia Amadalvarez!, estic fent noves plantilles de mapes «location map» i em trobo aquest cas, per exemple: Plantilla:Location map Tenerife creat però al afegir la plantilla «edifici» a Basílica de Nostra Senyora de la Candelaria no em crida directament al mapa sino que haig de afegir el nom_mapa=Tenerife. Vaig bé o hauria d'afegir la info a WD, quin camp? --Castellbo (disc.) 10:39, 19 juny 2016 (CEST)

Un altre exemple, a Casa del Paseo i capella de San Juan he afegit Tenerife a WD (P131) i res, no em surt el mapa.--Castellbo (disc.) 10:46, 19 juny 2016 (CEST)
He afegit el admin3= Tenerife per que em surti, no acabo d'entendre com funciona.--Castellbo (disc.) 09:10, 24 juny 2016 (CEST)
En el cas de Escola d'Arts d'Eivissa afegint plantilla edifici i canviant P131 de WD a Eivissa ja surt bé.--Castellbo (disc.) 11:36, 19 juny 2016 (CEST)
Perdó @Castellbo:, em sembla que se m'havia passat aquesta pregunta. Et felicito per fer Location map i per la teva tenacitat fins fer que funcioni. Ara miraré d'explicar-te "perquè funciona". La versió de mapes que feien servir les plantilles antigues exigien molts paràmetre (coordenades en graus, min, sec, nom del location map, dimensió, posició, peu, ...) i clar, feia mandra esbrinar tot això. Quan vaig fer "plantilla edifici", aprofitant que Wikidata tenia coordenades de quasi tot els articles vinculats a territori, vaig crear una funció per encertar amb el millor mapa possible.
La funció mira si existeix un "location map" pel nivell més baix (municipi),
Si no el troba prova amb el següent nivell (admin3 o comarca)
Si aquest li falla prova amb l'estat o pais.
Per a què funcioni ha d'existir el Location map i, lògicament, tenir el nom (de municipi, d'admin3 o de l'estat), ja sigui perquè li passem manualment o perquè els troba a WD: municipi al Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) o Estat (P17).
Què t'ha passat ?:
  • En el 1er cas, Tenerife no apareix ni com a municipi ni com a comarca ni com estat, ni en manual, ni en WD. Per tant, per a que l'encerti ho has de posar manualment com "admin3" que està pensat per a nivells intermedis com comarca, regió, departament o ....illa, o el que has fet, que és dir-li quin és el "location map" que ha d'agafar i evitar que ho calculi.
  • En el 2n cas, no hi ha cap paràmetre manual aprofitable (perquè està tot escrit en un sol paràmetre -lloc- equivalent a "adreça"). Tu li has posat "Tenerife" a Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) i ha colat perquè és pensa que és el municipi. Però això és erroni i quan algú ho arregli a WD, et deixarà de funcionar.
  • El 3er cas és igual a l'anterior. "Eivissa" no és el municipi on està l'escola i, per tant, el seu P131 és erroni.
En resum, quan tenim mapes de municipi (Barcelona, París, Nova York,..) o mapes d'estat (el més habitual), el millor és confiar en WD. Quan tenim mapes de zones intermèdies (comarques, illes, etc.), cal dir-li: amb el nom del mapa -si no vols que surti escrit com a part de la ubicació- o com "admin3" si vols que en formi part. Com a exemple, he modificat el cas de l'escola per deixar-ho com hauria de ser.
Merci,amador (disc.) 14:57, 24 juny 2016 (CEST)
D'acord, gràcies a tu, segueixo.--Castellbo (disc.) 15:51, 24 juny 2016 (CEST)

Infotaula biblioteca - paràmetre abreviació[modifica]

Benvolgut Amador, veig que estas separant la forma abreujada dels noms de les biblioteques a les infotaules de biblioteca i afegeixes un nou camp "abreviació". Però el nom abreujat, no apareix pas en la visulaitazació pública a l'usuari final, si no vaig errat. Li pots fer una ullada. Moltes gràcies. --Ramon (disc.) 10:50, 19 juny 2016 (CEST)

@Llumeureka:. Tranquil que només és un pas previ per la migració final a {{infotaula d'organització}} on apareixerà tot i més. Si veus que passo esborrant les coordenades i algun altre paràmetre, sigues pacient. Cnfio en tenir-ho enllestit abans del migdia. Gràcies per avisar !. --amador (disc.) 11:46, 19 juny 2016 (CEST)
@Llumeureka: Ja està acabat. Prova-ho i si hi ha alguna cosa malament, m'ho dius. Merci,--amador (disc.) 12:24, 19 juny 2016 (CEST)
Ja està arreglat. Moltes gràcies Amadorǃ --Ramon (disc.) 16:00, 19 juny 2016 (CEST)

Fetge[modifica]

Hola. En la gastronomia també se l'anomena "fetge"? Me refiero a la dieta humana, no a la de Hannibal Lecter. (Per exemple Arnavut ciğeri es fa amb "fetge" de xai i no d'un albanes. :) Gràcies. --E4024 (disc.) 08:59, 24 juny 2016 (CEST)

@E4024:. No sóc un expert en gastronomia, però sempre li he dit igual al propi que al que em menjo. Salut !--amador (disc.) 09:22, 24 juny 2016 (CEST)

Una altra casa de Vic[modifica]

Hola, te'n recordes que et vaig dir que hi havia una casa de Vic que no corresponia a l'adreça indicada? N'he trobada una altra: la del carrer Manlleu 25 ([2]) correspon a la casa del costat, la núm. 27, que ara no té cap foto. Per tant la que es quedarà sense foto és la 25, una d'estreta. Demà hi aniré a fer fotos, vejam si m'hi puc passar; al final l'altra vegada que hi havia d'anar a fer el safari fotogràfic no hi vaig poder pujar. Hauries de demanar-ne el reanomenament. Bon cap de setmana! --Enric (discussió) 00:50, 25 juny 2016 (CEST)

@Enric:. Gràcies. Demanaré un rename a commons per a que quedi més polit. Disfruta de l'excursió. --amador (disc.) 06:01, 25 juny 2016 (CEST)
@Enric:. Fet Fet! rename d'imatge i de categoria. Si carregues una nova foto per Manlleu, 25, hauries de treure la redirecció que hi ha a c:Category:Habitatge al carrer Manlleu, 25, i aprofitar-la. Si?. --amador (disc.) 17:50, 25 juny 2016 (CEST)

N'he fet una foto avui. La penjaré al setembre, durant el WLE. --Enric (discussió) 00:23, 26 juny 2016 (CEST)

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana[modifica]

Preparant piulades per a la setmana vinent he trobat això: Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana: segurament hereda algun problema del canvi de plantilles que has fet. Pot ser? Jo t'ho ensenyo per si de cas.--Kippelboy (disc.) 13:17, 27 juny 2016 (CEST)

@Kippelboy:: No hi veig res estrany ara. Deu ser que havia un error a la plantilla que afectava a tothom entre 12-14. Si és una altra cosa, m'ho dius. Merci,--amador (disc.) 14:25, 27 juny 2016 (CEST)
Jo tampoc!--Kippelboy (disc.) 15:00, 27 juny 2016 (CEST)

Finca Sansalvador[modifica]

Hola. Ja he creat l'article. Una coseta, veig que la versió catalana és gairebé el mateix text que aquesta web, però com que és de l'Ajuntament no sé si tindrà llicència lliure. Què opines? Salutacions.--Canaan (disc.) 21:20, 27 juny 2016 (CEST)

@Canaan:. Que complert que t'ha quedat. El passaràs a català, oi?. Des de fa un parell d'anys, els textos de la web de l'Ajuntament són CC-BY, llevat que s'indiqui específicament en contra. Les fotos és més complicat perquè moltes tenen autor.--amador (disc.) 22:05, 27 juny 2016 (CEST)
Bé, podria traduir-ho, hauria de saber què opina el Davidpar, que va iniciar l'article. Salutacions.--Canaan (disc.) 16:47, 28 juny 2016 (CEST)
Ei, jo el vaig crear en el marc del Viquiprojecte:Xucladors/Horta-Guinardó. Així que cap problema si el voleu reescriure o millorar :-) Gràcies! --Davidpar (disc.) 00:52, 29 juny 2016 (CEST)
Bé, ja l'he traduït. Salutacions.--Canaan (disc.) 21:43, 2 jul 2016 (CEST)

Catedral de Toledo[modifica]

Hola Amador, a l'article d'aquesta catedral surt en la infotaula la ubicació d'Andorra, no en tinc ni idea com es pot endreçar. Em faries el favor de mira'ho? Una abraçada --MarisaLR (disc.) 20:41, 29 juny 2016 (CEST) @MarisaLR:. Hi havia un error en una plantilla i estaven esbojarrats milers d'articles. Fet Fet!--amador (disc.) 23:36, 29 juny 2016 (CEST)

Moltes gràcies Amador. --MarisaLR (disc.) 09:04, 30 juny 2016 (CEST)

Casa Miquel Comella de Vic[modifica]

He tret la foto de la llista de monuments de Vic referent a aquesta casa, ja que la foto que vas fer correspon a la Rambla de les Davallades 13, no a la Rambla del Carme 13, que és realment la casa Miquel Comella. Ja en vaig fer una foto durant el safari vigatà. Però caldria reanomenar la foto Fitxer:Vic casaMiquelComella IPA24520 0679 resize.jpg; ja l'he treta de la categoria que hi ha ara, que quedarà buida de moment. --Enric (discussió) 21:06, 29 juny 2016 (CEST)

Wikidata[modifica]

Hola, Amador. No em puc estar de felicitar-te per la feina que has fet (i fas) a les infotaules. Fent ús la de "infotaula patrimoni cultural", he arribat a la conclusió que el que cal és posar dades a WD. Últimament hi edito bastant, però no estic massa segur de fer-ho prou bé. Revisa un xic les meves edicions. Observo que no hi ha un criteri prou clar del contingut mínim que hauria de tenir cada element, segurament perquè com més dades millor. Concretament en les instàncies "muntanya" (en general bastant pobres de contingut) m'he proposat completar dades de la forma que pots veure a Tossal de Mirapallars i Urgell. Hi manca alguna cosa? En sobre alguna altra? Ja em diràs quelcom. Per cert: perquè em surt "+- 1 metre" a l'elevació sobre el nivell del mar? Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 07:18, 30 juny 2016 (CEST)

@Isidre blanc:Gràcies. Jo també vaig arribar a aquesta conclusió fa temps i per això em vaig arremangar amb el tema infotaules que m'està absorbint més temps del que voldria, perquè no oblidem que cal fer articles. La buidor de WD està relacionada amb l'existència (o no) de catàlegs oficials que s'hagin pogut carregar a sac. Precisament ara l'ESM està treballant per carregar catàlegs sencers d'obres modernistes catalanes. Això lliga amb la segona raó de la buidor: els temes locals se'ls han d'espavilar els locals. No sé si l'Himàlaia està carregat sencer per un americà o un alemany, però el Pirineu és cosa nostra. Si tens llistes per carregar, ja sigui totes les alçades d'una serralada o totes les dades d'una muntanya concreta, et pot ajudar l'eina de càrrega/actualització massiva, al començament et semblarà poc eficient, és a dir, que has d'escriure quasi el mateix que amb el manteniment normal, però si la llista té unes quantes dades, fer copy-paste és més ràpid que interactuar manualment. A més, jo faig servir un excel per escriure (una línia per cada ítem i una propietat/valor a les cel·les de la línia i quan ho tens, simplement fas un copy de l'àrea emplenada i ho pegues sobre la finestra de l'eina i et queda "clavat". Si vols, t'ho enviaré per mail, no perquè tingui cap fórmula estranya, sinó perquè ho entendràs millor veient-lo que amb la meva prosa. Si dubtes, no dubtis i pregunta. Pel que fa a dades de muntanya, he vist dues coses: 1) pots afegir la Prominència (P2660) i 2) no fas un ús correcte (si és que ho has fet tu) de la Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131). Aquesta propietat és jeràrquica amb si mateixa. Els ítems han de tenir només l'àrea geogràfica de més baix nivell que tinguin per sobre seu. Habitualment només és un per ítem (els edificis estan en un municipi i un municipi està en una comarca), però en el cas de "indrets" és correcte que tingui més d'un (cims que fan de frontera de diversos municipis, serralades que recorren més d'una comarca, etc.). El que no ha de tenir són els nivells superiors al seu immediat (comarca, país,..) perquè aquests apareixen com a p131 de la p131 d'aquest element (Ex: Pallars Jussà (Q12723) no ha d'anar a Tossal de Mirapallars i Urgell (Q7827874) perquè és la Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) de Llimiana (Q18264), que si que hi és). No confondre això que explico amb la Estat (P17) que ha d'existir a banda i per a tots els articles, ja que permet agrupar de forma ràpida ítems o, presentar mapes, sense conèixer la geografia ni el nombre de capes d'entitats administratives que hi hagi. Res més, ànims i a treballar. Merci,--amador (disc.) 08:14, 30 juny 2016 (CEST)
Entesos. Seguiré les teves instruccions però deixo per més endavant això de les edicions massives. Només un detall: la prominència queda reflexada a la infotaula com msnm quan hi hauria de figurar només "m" (metres). Quan puguis ja ho revisaràs.--Isidre blanc (disc.) 23:34, 1 jul 2016 (CEST)
Amador: No sé resistir-me a les aplicacions que no conec. He fet algunes proves amb excel (per carregar dades a Instamaps ja el faig servir) però no me'n surto. Et prego m'enviïs per mail les instruccions per fer-ne ús, tal com em vas oferir. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 10:02, 2 jul 2016 (CEST)
He rebut un avis de que m'has enviat un mail amb les instruccions, però no soc capaç de trobar-lo enlloc. Què dec fer malament?--Isidre blanc (disc.) 08:36, 7 jul 2016 (CEST)
@Isidre blanc:S'envia al mail que tinguis a "preferències". A priori no és visible per qui ho envia. --amador (disc.) 08:43, 7 jul 2016 (CEST)
El que tinc a preferències és correcte. La prova és que he rebut correus d'en Kyppelboy i d'en KRLS. El teu no l'he rebut. I si el tornessis a enviar? Em sap greu molestar-te.--Isidre blanc (disc.) 09:01, 7 jul 2016 (CEST)
@Isidre blanc: Mira que no estigui al correu brossa. Jo no el tinc perquè no ho envio des del mail, sinó des d'una pàgina especial que hi ha per enviar mails a editors sense saber el seu correu. --amador (disc.) 09:21, 7 jul 2016 (CEST)
Mira el teu correu electrònic. T'he enviat un mail.--Isidre blanc (disc.) 22:20, 15 jul 2016 (CEST)
Tema resolt, Amador. Gràcies. Potser no faré molt ús de l'aplicació, però no serà per no saber-la fer anar. Com vaig dir a l'inici del tema, poques edicions faré en les infotaules i moltes a WD. Més tenint en compte que, com he constatat, altres wikipèdies també xuclen les dades de WD. Que passis un bon estiu. --Isidre blanc (disc.) 18:12, 18 jul 2016 (CEST)

@Isidre blanc: Me'n alegro. A quines WPs ahs vist que xuclen WD ?. M'interessaria fer un cop d'ull a les seves infotaules. Sempre s'aprèn. Merci,--amador (disc.) 18:33, 18 jul 2016 (CEST)

Per exemple; a en:Pic de Subenuix els metres de la prominència el xuclen de WD, ja que, si elimino la dada a WD, no apareix a la infotaula. Curiosament no xuclen la foto quan ho podrien fer. Els casos que observi tels aniré assabentant.--Isidre blanc (disc.) 19:18, 18 jul 2016 (CEST)
@Isidre blanc: Gràcies !. Curiosa forma d'agafar-ho. Ho tenen dins la plantilla de conversió de metres a peus, per això apareix a les quantitats, però no tenen una sistemàtica d'agafar totes les propietats possibles de WD. Modestament, penso que anem avançats en això. Salut i gràcies per farcir WD.--amador (disc.) 20:21, 18 jul 2016 (CEST)
Acabo de posar una foto a WD "Festuca eskia" i ja apareix a [3]--Isidre blanc (disc.) 20:20, 22 jul 2016 (CEST)
També a [4]--Isidre blanc (disc.) 20:23, 22 jul 2016 (CEST)

Salts de línia[modifica]

És això el que buscaves? El problema era que, amb el paràmetre count=1 només feia la modificació un cop. Ara ho fa tots els que pot. He posat el nom del paràmetre plain perquè no es confongui.

No t'escarrassis per canviar les diferents sintaxis del <br/>. El JoRobot ho fa cada mes, i té en compte possibles espais en blanc i sintaxis creatives del tipus <br clear=all/>.--Joutbis (disc.) 00:07, 1 jul 2016 (CEST)

Aquest m'ha costat més, però ja el tinc. El problema és que "replace" substitueix el control code per un <br>, però el control code ja no hi és. El <br> queda a l'HTML resultant, i fa un salt de línia, però dins el codi wiki ja no som el primer caràcter de la línia, i llavors l'asterisc no s'interpreta. Solució: una, posar a mà el salt de línia després del br; la bona i elegant, utilitzar el format de les expressions regulars per recuperar allò que estàs substituint (%0 és tot l'string; %1 seria si n'agrupessis una part entre parèntesis). Tal com ho he deixat, està substituint un caràcter de control per un br i el mateix caràcter de control. El que no tinc clar és què entén el Lua per "caràcters de control". Tabuladors, també? --Joutbis (disc.) 17:24, 1 jul 2016 (CEST)
@Joutbis:. Sembla que tot va bé. Doncs això era per {{línies desplegables condicional}}. La vull posar en llistes llargues i incontrolables a priori, per exemple, perquè s'alimenten de WD. (Ex.: llista de premis de BBC). La idea és que es mostrin n línies de les llistes i es pugui desplegar si es vol veure la resta. Si el nombre de línies total és inferior al límit, no es fa servir la caixa plegable per a evitar que surti un "-Amplia-" que no fa res. Faré una bateria de proves i ho posaré en algunes infotaules. Però se'm queda funcionalment curt quan en lloc d'una llista de text, tinc una taula. Per exemple, si mires ERC veuràs un una llista de resultats electorals. Això és una infotaula inserida dins la infotaula (child=yes, és una taula sense caixa que, en ser inserida, s'alinea i agafa l'estil de la caixa dins la que està). Doncs m'agradaria aconseguir el mateix comportament, és a dir, que mostri n línies (suposo que no per tenir un br, sinó per que deu haver un tr o similar (però no ser fer un dump del contingut). A Usuari:Amadalvarez/subplantilla2 trobaràs material d'exemple a veure si ets capaç de saber "que hi ha" al final d'una línia per poder aplicar els mateixos criteris. Merci !,--amador (disc.) 18:19, 1 jul 2016 (CEST)
O jo no acabo d'entendre el problema o la teva aproximació no és la correcta. Si tens taules, més que línies, et deu interessar files, no? Perquè a la plantilla de proves, el que estàs mesurant és la llargada del text que hi ha al darrere, però això no et dóna idea de l'alçada de la taula; no veig que per aquí obtinguis res de generalitzable. Llavors, l'equivalent seria dir quantes files vols que es mostrin, no? No sé gaire com, comptant "labels"???? --Joutbis (disc.) 19:17, 1 jul 2016 (CEST)--Joutbis (disc.) 19:17, 1 jul 2016 (CEST)
@Joutbis: Si si. Files. Lo de mirar la llargada era per fer-me una idea d'on estaven els canvis per poder mirar el contingut, però tampoc vaig saber com.--amador (disc.) 19:26, 1 jul 2016 (CEST)
Ei, @Joutbis: ja em diràs com evoluciona això. Tinc una urgència per reanomenar un paràmetre que em fa nosa com es diu per a la infotaula que el vull integrar ja existeix i vol dir una altra cosa: A tots els articles que criden {{Equip ciclista}}, canviar el paràmetre |temporada= per |historialdata=. Són uns 420 articles. Gràcies !,--amador (disc.) 17:48, 3 jul 2016 (CEST)
He tingut interferències de la vida real, però ara m'hi poso. No hauria de costar gaire.--Joutbis (disc.) 22:35, 4 jul 2016 (CEST)
L'he deixat treballant de nit i ha acabat solet amb els equips ciclistes. Ara ja tinc l'esquelet per anar fent-ne més; tu diràs! --Joutbis (disc.) 10:05, 5 jul 2016 (CEST)

Infotaules[modifica]

Un dubte. Ara la infotaula edifici i la infotaula persona agafen les dades automàticament, el que facilita molt la feina i anima la gent a introduïr dades a wikidata, em sembla una molt bona cosa. Simplement proposo que es pugui fer el mateix amb la infotaula de municipi, no sé on ho puc demanar o a qui ho he de proposar o si ja es pot fer d'alguna manera que no conec. Gràcies per avançat.--Medol (disc.) 20:03, 1 jul 2016 (CEST)

Hola @Medol:. No ets el primer que ho diu. Convertides hi ha un grapat més, com {{indret}} o {{infotaula d'organització}}, etc. Pensa que no només afegeixo els accessos a WD, sinó que homogeneïtzo i fusiono les desenes d'infotaules similars que s'han anat creant al llarg de la història. Les infotaules de municipi ja arribaran, però ara tinc una cua considerable (veure llista) i aquestes que dius requereixen molta dedicació perquè són molt sofisticades i, ara per ara, són prou estables. Estic mirant de trobar algun deixeble, però la gent s'estima més fer articles. A la propera Viquitrobada faré una sessió descriptiva-formativa a veure si triomfo més. Si vols apunta-la a la llista, però ja hi comptava. Merci,--amador (disc.) 20:28, 1 jul 2016 (CEST)
Perfecte, molt bé. Doncs esperarem. Mentrestant, hi ha algun lloc amb la llista del "grapat" de les infotaules que ja importen continguts de wikidata? Si no és enlloc, potser es podria fer a Ajuda:infotaula o similar. En qualsevol cas, gràcies per la resposta.--Medol (disc.) 21:28, 1 jul 2016 (CEST)
@Medol:. El millor que hi ha està a Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules. Tot i que s'hauria d'actualitzar. --amador (disc.) 23:56, 1 jul 2016 (CEST)

Re: Infotaules[modifica]

Ara sí que m'hi posaré en serio. Li he dit a en @Joutbis: si m'ho pot fer, si no ho pot fer aviat ja ho acabaré fent jo. Pel que fa a la infotaula d'{{Element hidrografia}}, no entenc ben bé com funciona el TemplatePar. Com puc veure els paràmetres que la gent s'ha inventat i els que no són els oficials? Merci, – Townie (Discussió) 20:56, 1 jul 2016 (CEST)

@Townie:. Ja ho tens carregat a la plantilla i la Categoria:Articles amb paràmetres erronis en plantilla element hidrografia que es manté sola. Si edites els articles que hi surten i fas un previsualitzar, et dóna un missatge amb tots els camps fora de llista. Has de decidir si l'elimines de l'article (perquè és una xorrada), si té un error de tecleig i ho arregles o si és una variant d'un paràmetre no contemplat que s'hauria d'incloure dins la infotaula per no haver de corregir molts articles. Aquesta em sembla que està prou neta, però en les antigues amb versions angleses, etc. he anat afegint sinònims a la infotaula nova per a que funcioni la migració -després del bot demanat- ja es podrà fer net al codi de la infotaula. Doncs bé, en aquests casos, cada cop que afegeixo un sinònim que acabaré esborrant, l'afegeixo també a la llista de check per a que vagi desapareixent de la categoria. S'entén ?. Salut !--amador (disc.) 21:33, 1 jul 2016 (CEST)
Moltíssimes gràcies! Crec que ja ho entenc completament. – Townie (Discussió) 21:36, 1 jul 2016 (CEST)

Gràcies per la teua revisió[modifica]

Gràcies per la teua revisió. Havia fet el canvi Necrosi per això: [[]]. No calia, donat que ja estava en negreta. L'altre canvi (300) no l'havia vist.--General Basset (disc.) 11:30, 4 jul 2016 (CEST)

@General Basset:. Aquest anònim (d'IP canviant) que modifica articles de medicina és un amic meu que no he aconseguit que es faci compte. T'ho dic perquè com que tu patrulles força, ja te l'aniràs trobant. Gràcies !--amador (disc.) 14:46, 4 jul 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Ok. Serà un mica complicat saber qui és si la IP canvia sempre. Salutacions.--General Basset (disc.) 14:52, 4 jul 2016 (CEST)

Peu de foto[modifica]

Hola Amador! Perdona aquest missatge perquè sé que ja estàs prou ocupat amb les infotaules. He vist que s'està incorporant el qualificador de peu de foto per a les imatges. Creus que seria factible incorporar-se a les nostres infotaules en cas que hi hagi el peu de foto en català a Wikidata? --Davidpar (disc.) 15:37, 5 jul 2016 (CEST)

Ah, calla, res, veig que ja es fa. Ho acabo de veure amb l'article Claridade. Genial!! --Davidpar (disc.) 15:38, 5 jul 2016 (CEST)
@Davidpar:. Només està en {{infotaula d'organització}}. Ara estic centrat en perfeccionar aquesta. Ja recupera més de 40 dades de WD. Quan s'estabilitzi, aprofitaré el coneixement per re-actualitzar les ja fetes. Merci, --amador (disc.) 15:42, 5 jul 2016 (CEST)

Hola Amador! Ho desconec, però hi ha alguna manera de canviar els color del text dels títols de la infotaula {{Partit polític}} en cas que el color del partit polític sigui negre o bastant fosc? En l'article Convergència Democràtica de Catalunya he aconseguit posar en blanc el primer títol però no els altres. Gràcies!

@Davidpar:Fàcil. Quan el codi del color del background (habitualment en el paràmetre "color" o "color_infotaula") és fosc, sdarrera del codi del background s'ha d'escriure ;color:white, és a dir, en aquest cas #03317E;color:white. Alguns partits com CDC tenen una plantilla personalitzada per definir el color, una bona pràctica però poc estesa. L'he modificada i he tret el teu canvi. Merci,--amador (disc.) 21:27, 12 jul 2016 (CEST)

Dues cosetes[modifica]

Hola Amador! Quan puguis, et podries mirar això?

-A l'últim retoc de la infotaula Plantilla:equip ciclista em sembla que es va canviar alguna coseta que afecta la secció dels noms històrics. Abans, malgrat la mida del nom, quedava alienat amb el seu any. Ara si el nom és una mica llarg i ocupa dues línies, queda descompensat. Exemple: Boyacá Raza de Campeones.

-Vaig crear l'article Velòdrom Olímpic de Rio. He vist que automàticament s'ha categoritzat com a a "Articles amb paràmetres erronis en infotaula edifici". És una cosa fàcil d'arreglar? Em sembla que afecta a més de 600 articles.

Moltes gràcies!! Felicitats per les infotaules! Herodotptlomeu (disc.) 07:42, 23 jul 2016 (CEST)

@Herodotptlomeu: Arreglat el tema "categoria paràmetres erronis". És un gadget que he posat per anar descobrint paràmetres amb noms antics que s'han de canviar. Ara la categria ha baixat considerablement. No cal fer res, perquè tot això és per preparar un bot que canvii els paràmetres als articles. Lo de "equip ciclista" ha passat perquè la taula és ara una mica més estreta i ha provocat una línia més. De fet la solució de la infotaula original era un nyap que he heretat i canviar-ho serà una feinada. El problema és que són dues llistes autònomes, una per a cada columna, on es confia que cada línia de l'esquerra coincideixi amb una de la dreta. Si un dels noms és massa llarg (cosa que podria passar amb la infotaula antiga) es desquadra. De moment , l'he forçat un salt extra en el cas que m'has dit, però s'ha de trobar una solució definitiva. Ja ho pensaré.
Merci, --amador (disc.) 23:46, 23 jul 2016 (CEST)
Moltes gràcies!! ^_^ Herodotptlomeu (disc.) 06:30, 24 jul 2016 (CEST)

usuària retirada[modifica]

No tinc més dades, si tens informació avisa que coincideixo que seria una pena perdre usuaris així com així--barcelona (disc.) 21:45, 27 jul 2016 (CEST)

rectifico, mira la taverna, sembla que va marxar per les discrepàncies habituals--barcelona (disc.) 21:50, 27 jul 2016 (CEST)

plantilla indret[modifica]

Hola Amador, arran de la teva edició a l'article del Molí d'Espígol he vist que a la infotaula, quan es tracta d'un jaciment, hi ha el paràmetre "període". Què et semblaria canviar-lo per "cronologia"? Almenys a mi, quan llegeixo "període" dins l'apartat dedicat a les intervencions, esperaria trobar-hi un recull de les excavacions que s'hi han realitzat i no la cronologia del jaciment. Potser sóc molt tiquismiquis (que també), però al sector normalment s'empra el terme cronologia per referir-se a l'època d'activitat/utilització/habitació de quelcom present al registre arqueològic. Ja em diràs, gràcies! --ESM (disc.) 12:29, 31 jul 2016 (CEST)

@ESM:No sé si t'entenc bé. El contingut d'aquest paràmetre és el període en què es va construir / habitar. Potser està mal ubicat i hauria d'estar a característiques. Seria això ? o ha de canviar de nom estigui on estigui, perquè cronologia és millor ?--amador (disc.) 13:06, 31 jul 2016 (CEST)
@Amadalvarez:: En tant que el contingut d'aquest paràmetre és el període en què es va construir/habitar el jaciment (que és el que he anat veient), proposo canviar-lo per "cronologia", perquè és el terme que s'acostuma a utilitzar en l'àmbit de l'arqueologia. A més, he vist que aquest paràmetre apareix a l'apartat "intervencions" i jo crec que més aviat és una dada bàsica, que estaria al mateix nivell que la ubicació, coordenades, etc. Llegir "intervencions" i tot seguit "període = s. VaC" no em quadra gaire, perquè de fet ja hi ha un paràmetre per parlar d'això, que és el d'"excavacions". Com ho veus? --ESM (disc.) 17:26, 31 jul 2016 (CEST)
@ESM: Fet Fet!. Trasllado el fil a la discussió de la plantilla. --amador (disc.) 17:45, 31 jul 2016 (CEST)
@ESM: Torno per parlar d'edificis. En el cas de piràmides, també s'anomena "cronologia", "període" o "època", com surt a Piràmide de Kheops ? merci,--amador (disc.) 07:34, 2 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Hola Amador, en aquest cas a mi em sembla que "època" és un ús correcte. De fet, veure "cronologia = Dinastia IV" em resultaria estrany ("període" ho trobaria admissible, però preferiria "època"), així que no ho modificaria. --ESM (disc.) 09:23, 2 ago 2016 (CEST)

Lua i mapes[modifica]

Contesto aquí el tema de Mòdul Discussió:Wikidata#Qualificadors monolingual. Un punt de partida per Lua és Viquipèdia:Lua/Introducció. Per consultar funcions concretes en el manual, la redirecció Ajuda:Lua la utilitzo sovint. Tenint experiència amb plantilles wiki és un bona ocasió per començar amb un llenguatge de programació. Per fer el mateix que fa una plantilla, és a dir, recopilar dades d'entrada, tractar-les amb algunes condicions i formatar un text de sortida, és relativament senzill. Fins i tot la sintaxi pot resultar més entenedora en no haver de fer els malabarismes de les plantilles per les seves limitacions. Per tractar dades que són fora de l'abast d'una plantilla, ja resulta més complex. Per tractar amb extensions com Wikidata o Kartographer, ja és doble complexitat. Cal anar pas a pas i actualment hi ha mòduls on resulta difícil captar la lògica que ha seguit un programador. L'extensió de mapes és una bona alternativa a les plantilles location map. Per recopilar les coordenades disperses en el text, és a dir una alternativa a la plantilla mapa llista coordenades, no hi ha cap màgia Lua, és una funció del Mediawiki només disponible a Wikivoyage: mw:Help:Extension:Kartographer#Groups. --V.Riullop (parlem-ne) 17:43, 31 jul 2016 (CEST)

Infotaula Mitologia[modifica]

Bon dia, com t'he comentat abans, diria que no existeix cap infotaula de mitologia. La wiki anglesa en té dues: de ésser mitològic (https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_mythical_creature) i de deïtat (https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_deity). Suposo que se'n podria fer una de conjunta (la de criatures mitològiques anglesa sembla més aviat feta per a la criptozoologia).--Redtrevius (disc.) 12:12, 1 ago 2016 (CEST)

Jo ho posaria de manera que no només servís per a criatures mitològiques, sinò també per a fenòmens o pràctiques (és a dir, per a totes les categories de mitologia o religió).--Redtrevius (disc.) 12:12, 1 ago 2016 (CEST)
@Redtrevius: Mira't les dues que hi ha a Categoria:Infotaules de religiosos que les vaig fer jo. La de líder religiós és per a persones que formen part de la jerarquia dins la religió. Seria la part oficialista de la cadena de comandament de la religió. Em vaig trobar que fora de la cristiana, resulta difícil concretar perquè les altres religions "no estan tan organitzades", per dir-ho d'alguna forma. La Plantilla:Persona de rellevància espiritual podria encaixar millor ja que és per quelcom a qui se li professa una fé o un reconeixement. Tal com la vaig fer, estava clarament orientada a personatges reals, però no costaria ajustar-la a esser ficticis, sempre que no se superposi amb {{infotaula personatge}}, clarament orientada a ficció literario-cinematogràfica. Aquestes plantilles, tal com explica, formen part de la infotaula base {{persona}} que incorpora "de facto" multitud de dades pròpies d'una persona i els mecanismes per recuperar informació des de Wikidata (que és un tema que t'explicaré un altre dia). A disposar,--amador (disc.) 12:32, 1 ago 2016 (CEST)
La Plantilla:Persona de rellevància espiritual és probablement la millor, obviament hi ha molts camps que no són útils per un personatge inexistent, si et mires la de deïtats anglesa (https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_deity) té camps molt útils, com equivalents en altres religions/mitologies familiars del panteó, etc. No sé com funciona la categorització a les infotaules, però mirant-me la infotaula d'indret que vas actualitzar, enlloc de tipus d'indret es pot separar per mitologies (europea, celta, cristiana, romana clàssica, etc), i després subcategoritzar-ho en panteons (ésser mitològic, déu, jötun, etc).--Redtrevius (disc.) 12:54, 1 ago 2016 (CEST)
@Redtrevius:. La plantilla Indret, edifici o organització són plantilles base. És a dir, són omnicomprensives i poden mostrar tots els paràmetres que tenen previst si és que hi ha algun cas que és capaç de tenir-ho tot, o sigui, és un curs d'aigua a diferents temperatures que està en una serralada amb excavacions geològiques, amb diferents alçades i un traçat pel qual passa una carretera salvant un avenc en la que uns paleontòlegs han examinat un abric. Com que això és improbable, la gent omple conjunts de paràmetres lògics per a un determinat concepte i el resultat final que es visualitza sembla coherent. El paràmetre "tipus_indret" (o similar, en altres es diu tipus…) serveix per canviar el color de la capçalera i que semblin una mica diferents. Excepcionalment, l'estructura canvia en funció del tipus. Per exemple, en infotaula persona la informació sobre càrrecs successoris surt davant de les dades personals si és un polític i, en cas contrari, surt entre les dades personals i les professionals, ja que s'entén que un escriptor, per exemple, pot haver tingut excepcionalment un càrrec públic, però és anecdòtic i no mereix passar per davant de la seva data de naixement. Per tant, tot aquest rotlle vol dir que si fem una per a totes les cultures (probablement ampliant la de rellevància espiritual), el més important és tenir clar quines dades són comunes i transversals a (quasi) tothom perquè sempre apareixeran al mateix lloc, i identificar blocs de dades que són d'una tipologia excloent de l'altra per construir seccions que, tot i ser possible que apareguin si hom les omple, de facto sortiran alternativament depenent del personatge. L'avantatge de tenir una de comuna en lloc d'especialitzar és l'esforç de manteniment quan hi han canvis. Et proposo que, de moment, et despreocupis de la presentació que tindrà i facis llistes de característiques (paràmetres, en definitiva) que apareixen en cadascuna d'aquestes cultures i detectis els elements comuns. Quan tinguem contingut, abordem l'estructura i el look & feel final. Si ?. --amador (disc.) 16:34, 1 ago 2016 (CEST)
Tot em sembla bé, només demano que la plantilla de persona i les seves subplantilles per esportista, líder religiós o el que sigui, només es facin servir per a persones. A mi no m'agradaria, però si per alguna raó al final la plantilla de persona algun dia també s'utilitzés per a éssers mitològics, com em sembla que s'apuntava més amunt, demano si us plau que es mostri clarament d'alguna manera que no es tracta una persona real; d'una persona, vaja.--Medol (disc.) 18:11, 1 ago 2016 (CEST)
@Medol: Rebut. No farem bestieses, tot i que alguns dels que tenim amb aquesta infotaula, ningú els ha vist, ni molt menys ha comprovat que han fet les obres miraculoses que els hi han donat fama. Et tindré al cas. Salut !--amador (disc.) 20:11, 1 ago 2016 (CEST)
Potser no cal una plantilla tant elaborada, els paràmatres més bàsics suposo que serien:
paràmetres a tenir en compte
paràmetre explicació
origen Mitologia romana/grega/celta/hindu/nòrdica/catalana/europea/etc.
nom Nom
nom2 Nom en idioma original
nom3 Àlies, sinònims, altres noms
Deitat de (en cas de déu) del tro, del llamp, dels mars, etc.
Categoria Déu, aesir, jötun, follet, fantasma, ésser mitològic, fenòmen mítològic, etc.
Pares En cas de relacions al panteó: fill de X i Y
Germans En cas de relacions al panteó: germà de X' i Y'.
Equivalents/figures similars si és una figura mitològica compartida o similar entre mitologies diferents (Oni=Ogre)
Equivalent al panteó romà si és un déu i en té.
Equivalent al panteó grec si és un déu i en té.
Equivalent al panteó hindú si és un déu i en té.
Equivalent al panteó nòrdic si és un déu i en té.
Equivalent al panteó eslau si en té.

--Redtrevius (disc.) 19:06, 1 ago 2016 (CEST)

Entès el que hi ha. Dubtes:
  • Simbologia ?
  • Atributs / animals, etc.?
  • Data o època de celebració ?
  • Vahana ?
  • Període on s'ubica l'inici de la tradició (l'equivalent a data naixement, si fos real)
  • regió o àrea d'influència ?
  • Mantra ?
  • Centre de culte o peregrinació ?
Pensa que costa quasi el mateix fer-la per 10 paràmetres que per 20.
Ja diràs !.--amador (disc.) 20:30, 1 ago 2016 (CEST)
Per cert, a la plantilla WP-EN no hi ha gaires elements nòrdics, oi?. Hauràs d'aportar tu les idees i coneixements. --amador (disc.) 21:14, 1 ago 2016 (CEST)
T'actualitzo la taula amb més dades, ems embla que serien les necessàries si no se m'escapa res. En el cas de la mitologia nòrdica, els elements són equivalents a les categories mítiques grecorromanes: enlloc de déus, herois i semidéus hi tindriem déus, semidéus, aesir, vanir, jötar, etc.
paràmetre explicació
origen Mitologia romana/grega/celta/hindu/nòrdica/catalana/europea/etc.
nom Nom
nom original Nom en idioma original + transliteració al català
altres noms Àlies, sinònims, altres noms
Deitat de (en cas de deïtat) del tro, del llamp, dels mars, etc.
Categoria Deïtat, aesir, jötun, heroi, ésser mitològic, fenòmen mítològic, etc.
Imatge xxxx
Mida imatge xxxx
Pares (en cas de deïtat) En cas de relacions al panteó: fill/a de X i Y
Germans (en cas de deïtat) En cas de relacions al panteó: germà/na de X' i Y'.
Fills (en cas de deïtat) En cas de relacions al panteó: pare/mare de X' i Y'.
Equivalents/figures similars si és una figura mitològica compartida o similar entre mitologies diferents (Oni=Ogre)
Equivalent romà (en cas de deïtat)si en té.
Equivalent grec (en cas de deïtat)si en té.
Equivalent celta (en cas de deïtat)si en té.
Equivalent hindú (en cas de deïtat)si en té.
Equivalent cristià (en cas de deïtat) si en té.
Equivalent nòrdic (en cas de deïtat)si en té.
Equivalent eslau (en cas de deïtat)si en té.
Regió en cas de ser un mite o figura limitat a un poble, ètnia o regió geogràfica
Mantra xxxx
Animals Si en té de relacionats, etc
Artefactes Armes, artefactes que duu o relacionats.
Festivitats Dates, dies, festes o celebracions relacionades.
Centre de culte o peregrinació xxxx (es podrien afegir coordenades?)
Simbologia xxxx
Període Data, edat o període en el qual neix el mite
Textos Textos on és descrit, etc

--

||--[[Usuari:|Redtrevius]] (disc.) 11:28, 2 ago 2016 (CEST) @Redtrevius:

No sé com vaig mirar l'altre dia, però tenim un parell de coses que hauries de mirar:

  • categoria:Plantilles de navegació de mitologia. Les plantilles de navegació s'acostumen a posar al peu dels articles que hi contenen per a que faci de guia ràpida dins un conjunt temàtic. L'interès que ho miris és per assegurar que més-menys tenen l'estructura correcta per cada panteó. Això en ajudarà a pensar com muntem la infotaula dels personatges.
  • Ja tenim Plantilla:Infotaula divinitat grega. Tot i que, com el seu nom indica, és específica, sempre és bo partir d'una base existent, per fer les noves solucions de forma coherent i escalable respecte a les que ja hi ha i que hauriem d'integrar.

Li pots fer un cop d'ull i comentem? Merci,--amador (disc.) 14:02, 3 ago 2016 (CEST)

Votació d'Star Wars[modifica]

Hola, quan tinguis un moment, i si vols. Podries valorar l'article de El despertar de la força si us plau?

Fa més de tres mesos que està en votació i m'agradaria arxivar-la. Gràcies.--Mbosch (会話) 13:36, 1 ago 2016 (CEST)

Photo requests in Barcelona area[modifica]

Hi! Do you take photos for Wikipedia? Is San Cugat del Valles convenient for you? WhisperToMe (disc.) 19:23, 1 ago 2016 (CEST)

@WhisperToMe: No near, but I've a friend to ask, if it's easy to take. What d'you need ?.--amador (disc.) 20:04, 1 ago 2016 (CEST)
I'd like to have a photo of the Col·legi Japonès de Barcelona (Can Graells 61, Sant Cugat del Valles, 08174). Thank you WhisperToMe (disc.) 18:32, 2 ago 2016 (CEST)
@WhisperToMe: Do you mean this ? (read the sign at the door). Give me a couple of weeks to find a window to go. --amador (disc.) 20:52, 2 ago 2016 (CEST)
Yes, that's the school. Thank you in advance :) WhisperToMe (disc.) 20:55, 2 ago 2016 (CEST)

@WhisperToMe: Here we have !. It has been impossible to take pictures more close, because the security people doesn't allow it. The school is whitin a sensible area with several multinational companies and everyone is a potential suspect. I hope it is enough to you. See you, --amador (disc.) 21:26, 19 ago 2016 (CEST)

Thank you so much for taking this! It's really important since Makiko Fukuda did her research about this school and having the photos will help more people learn about it.
I added photos to the English and Castillian articles and I hope a Japanese article will be made soon :D
WhisperToMe (disc.) 17:45, 22 ago 2016 (CEST)

Viquirepte Any Llull de Viquidites[modifica]

Hola! T'animo a participar al Viquirepte Any Llull! És el concurs d'enguany del projecte germà Viquidites, que celebra el 12è aniversari i posa èmfasi en la creació de citacions sobre l'obra de Ramon Llull i dels escriptors en llengua catalana. T'hi animes? Inscriu-t'hi en aquest enllaç! --Xavier Dengra (MISSATGES) 23:58, 3 ago 2016 (CEST)

FYI[modifica]

Gràcies, @Paucabot:. Les dues primeres semblen mig abandonades i la darrera parla del mòdul:wikidata que ja estem fent servir i que l'amic Vriullop és el màster. Ja m'agradaria trobar un lloc on "publicitar la feina que estem fent i que -per un cop- ens copiïn com a bona pràctica. Li preguntarem al Kippelboy (m'has sentit ?) a veure quin lloc li sembla millor.--amador (disc.) 14:22, 4 ago 2016 (CEST)
La darrera és només una proposta de beca, però no acab d'entendre molt bé el que vol fer. Pau Cabot · Discussió 16:15, 4 ago 2016 (CEST)

Location map Andorra[modifica]

Hola Amadalvarez!, volia consultar-te que em pasa amb el location map Andorra. M'he llençat i he creat el Plantilla:Location map Andorra que he vist havies redirigit cap al Plantilla:Location map Andorra relleu. Però la infotaula edifici segueix cridant al relleu i no se veure el motiu, exemples: Sant Antoni d'Arinsal, Sant Andreu del Prat del Campanar. A Refugi de Juclar si que crida bé el mapa pero amb {{Refugi}}; i també a Sant Martí de la Cortinada amb {{patrimoni cultural}} des de local. A {{infotaula d'organització}} crida al mapa relleu també, per exemple: Museu Postal d'Andorra i Museu Casa d'Areny-Plandolit. Merci! --Castellbo (disc.) 23:19, 5 ago 2016 (CEST)

@Castellbo:No et falta raó per estar mosquejat. La subplantilla que calcula el millor mapa a posar construeix el nom tal com tu imagines (Location map + nom de municipi o comarca o estat),.....llevat en el cas del País Valencià i...d'Andorra !. Aquí feia una excepció per forçar el mapa de relleu. Com que has creat un de polític, ho canviaré per a que vingui a buscar aquest. No obstant, no t'hi matis gaire amb els "locations map" que estem treballant en migrar a uns mapes dinàmics que no caldrà preocupar-se de dibuixar-los perquè entraràs per coordenada i pots navegar amb el mapa incrustat dins l'article. Mira Santa Maria de Taüll o qualsevol altre Patrimoni de la Humanitat que és on hem començat les proves.--amador (disc.) 23:38, 5 ago 2016 (CEST)

petit assumpte.[modifica]

Hola Amador Alvarez. Soc el nobita (no puc recuperar el meu password, no tinc mail) i m'he hagut de fet aquest compte. El motiu pel que et vinc ara a contactar es aixo que he trobat. El cas es que sé que tu vas sortir a aquesta entrevista. Et vull preguntar: ¿Que es el que he de fer per sortir jo en una? Es que vull sortir a una entrevista i ser un bon usuari, que sigui reconegut com a tal cosa. Salutacions --Rolodata (disc.) 16:14, 6 ago 2016 (CEST)

@Rolodata: Si llegeixes el meu darrer missatge, trobaràs la resposta. Si no ets capaç de trobar-la, vol dir que tinc raó en tot el que dic. No cal que em tornis a preguntar més. No et tornaré a contestar fins que no apliquis primer les coses que ja t'he dit. Sort !,--amador (disc.) 16:57, 6 ago 2016 (CEST)
D'acord, tens raó. Pero aixo que t'he preguntat no te molt a veure amb ho altre, pero gracies. --Rolodata (disc.) 17:05, 6 ago 2016 (CEST)

Minúscules en el camp ocupació[modifica]

Hola, Amador! Sento molestar-te perquè estàs fent molt bona feina amb les infotaules. Fent l'article Beatriz Gimeno veig que les sigles LGBT surten en minúscula, però a Wikidata estan en majúscules. Pot ser alguna cosa de l'infotaula? Gràcies!--Davidpar (disc.) 07:43, 7 ago 2016 (CEST)

@Davidpar: Mai molestes i menys si és per millorar qualsevol cosa. És un poltergeist de llibre i ho ha d'arreglar un admin. Existeix una redirecció activista pels drets lgtb i, per gentilesa del cercador, ho dóna com a sinònim i ja li val. He mirat de crear una nova redirecció, però no puc perquè quan ho escric al cercador, en comptes de proposar-me la creació, m'agafa el nom en minúscules. S'entén ?. Bé, ja m'ho quedo. Hi ha una altra dona amb el mateix cas. Salut !.--amador (disc.) 08:47, 7 ago 2016 (CEST)
@Davidpar: Una mica més complex que el que t'he explicat. Les ocupacions les converteix en minúscules la plantilla de feminitzar professions. Això no és un problema en el 99,9% de les professions que no contenen sigles. Arreglat !.--amador (disc.) 12:46, 7 ago 2016 (CEST)
Gràcies!!!!! --Davidpar (disc.) 12:51, 7 ago 2016 (CEST)

Nikolai Noskov[modifica]

Hola, estimada Amadalvarez! No sé el català, però sí que és l'ordre: pot fer que els seus articles sobre músics catalans de Rússia Nikolai Noskov i Philip Kirkorov? Si realitzar aquests dos articles, estaré molt agraït! Gràcies! --Анна Озерова (disc.) 09:03, 7 ago 2016 (CEST)

Monuments agrupats i WD[modifica]

No m'agrada deixar feines per fer perquè no sé com resoldre-les. Una d'elles és com lligar amb WD una pàgina que agrupa diversos monuments. Per exemple Església parroquial de Sant Martí (Ginestar) (vegis Llista de monuments de la Ribera d'Ebre#Ginestar). En la meva modesta opinió cada monument hauria de tenir el seu propi article, per modest que sigui, perquè cada monument és singular. És una postura que he intentat sempre defensar amb poc (gens) èxit. El lligam d'aquestes pàgines amb Commons l'he resolt més o menys afortunadament. Però amb WD no sé com posar-m'hi. Sé que estàs prou enfeinat, però, tens pensada alguna cosa al respecte?--Isidre blanc (disc.) 12:46, 7 ago 2016 (CEST)

@Isidre blanc: Res més fàcil. A WD es pot crear un ítem per cada cosa. Per exemple, s'estan carregant els inventaris complerts d'obres d'un autor determinat, on cada pintura/escultura/edifici és un ítem amb les seves característiques, una de les quals, és l'autor, mitjançant el qual es poden fer llistes d'obres tot i no tenir article a VP. Per exemple, aquesta llista mostra totes les obres de Bouguereau que hi ha a WD; a la primera columna hi figura el nom de l'article a VP o el Q de WD quan no existeix. En concret en el cas d'edificis, pots veure l'exemple d'una escola que tenim a VP i el seu edifici no, tot i estar catalogat. Com que ho volia recollir a la infotaula, vaig crear un ítem a WD per l'edifici ("crear un element nou" al menú de l'esquerra), i vaig separar els continguts a WD (Escola Garbí (Q25934937) i Edifici EGB (Q11919740)), posant a cadascú el que li tocava. El resultat és Escola Garbí. --amador (disc.) 13:15, 7 ago 2016 (CEST)
Al primer cop d'ull, una solució molt enginyosa. Crec que seré capaç d'aplicar-la. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 13:38, 7 ago 2016 (CEST)
@Isidre blanc: Ah, m'havia oblidat dir-te que la llista es construeix sola a partir de WD i un bot la refresca cada dia per si s'ha incorporat alguna entrada nova. Només es requereix que tot el que vulguis que surti a la llista tingui alguna cosa en comú i sigui exclusiva de la llista (per exemple, el municipi no serveix perquè et sortiran tota la gent nascuda/morta allà.). Un exemple dins un article (de fet, és el 80% de l'article) el trobaràs a Col·lecció Antonio Gallardo Ballart. Observaràs que cap obra té article a VP encara, però les seves característiques ja hi són a WD. Ànim i si et cal alguna cosa, m'ho dius.--amador (disc.) 14:12, 7 ago 2016 (CEST)
Una pregunta: és possible reordenar les declaracions dins un element? Per exemple: a Església parroquial de Sant Martí (Q20984905) pujar "instància" al primer lloc, "composta per" al segon, etc.--Isidre blanc (disc.) 21:14, 7 ago 2016 (CEST)
@Isidre blanc: Em penso que no. apareixen per ordre de creació. Això no és greu. Només és una qüestió d'aspecte ordenat o no. El que em sembla greu és que no estiguin ordenats els continguts d'una propietat multivalor, per exemple càrrecs d'una persona o premis rebuts per any, etc. És una bogeria a l'hora de presentar-ho, perquè et recupera la llista sencera i ja t'apanyaràs. Bona nit--amador (disc.) 00:26, 8 ago 2016 (CEST)

Edifici[modifica]

A Infotaula edifici, el paràmetre "peu" no funciona si la imatge l'agafa de wikidata. Mira p.ex. Teatro Dal Verme.--Lohen11 (disc.) 23:42, 7 ago 2016 (CEST)

@Lohen11: No funciona com imagines. Mira l'explicació aquí. Tot i que parla de persona, és igual per a edifici. Gràcies per avisar. !! --amador (disc.) 00:19, 8 ago 2016 (CEST)
La plnatilla edifici s'ha de transportar a infotaula edifici?--Lohen11 (disc.) 11:11, 8 ago 2016 (CEST)
@Lohen11: Ara per ara, {{edifici}} invoca {{infotaula edifici}} reanomenant els paràmetres per a fer-los compatibles. Amb el Joutbis estem fent bots que reanomenen els antics noms de paràmetres de les infotaules que s'han anat integrant (castell, església, gratacel,...i també edifici). Quan això estigui es podrà eliminar o mantenir com una redirecció per qui prefereixi escriure un nom més curt. --amador (disc.) 11:49, 8 ago 2016 (CEST)

Mestre, a El príncep de fusta, com a exemple, com posaries la unitat "minuts" després del número. En el mateix, he posat dos qualificadors a escenari i només me'n surt un.--Lohen11 (disc.) 22:49, 8 ago 2016 (CEST)

Quan et vagi bé si em pots explicar qui crea les declaracions. Perquè per exemple escenari (lloc d'estrena) és un qualificador d'estrena (la data).--Lohen11 (disc.) 23:29, 8 ago 2016 (CEST)
Posa el p1448 com a títol original, que hi veig una mica de follón.--Lohen11 (disc.) 23:42, 8 ago 2016 (CEST)

@Lohen11: Miro de respondre tot plegat:

  • A WD es maneguen 3 nivells: ítem (que és una Qnnn), propietats (Pnnn que apunten a: ítems (Q) o a valors finals (numèrics amb unitat, textos amb idioma, textos normals, especials: coordenades, textos amb enllaços externs, noms de commons (imatges, categories, etc..), qualificadors, també són propietats (P) que "qualifiquen" a una determinada propietat precisant més sobre ella. El cas més fàcil d'entendre són la Data d'inici (P580) i Data de finalització (P582) que per sí soles no diuen res si no estan vinculades a algun altre element com un càrrec, per exemple.
  • Després d'aquesta introducció ja deduiràs que la Durada (P2047), com que és un numèric, té unitats incorporades, per tant no cal posar-li P2237 (P2237) com a qualificador, perquè la unitat se li va posar al crear-lo. Per recuperar-la (si és que la vols utilitzar) cal posar "formatting=unit" en la crida a Wikidata, si s'omet, només et dóna el valor numèric. Això està corregit.
  • Les propietats d'un ítem poden ser multivalor, però no té sentit (tot i que es pot fer) posar-li un multivalor a un qualificador i, de fet, el mòdul wikidata no els sap recuperar. EN el teu cas, Budapest no és un qualificador de l'estrena, sinó una propietat del teatre (en el seu ítem ja apareix). Hi ha dues solucions: 1) canviar la infotaula per a que actuï tal com es fa a {{infotaula d'obra artística}} que mostra el museu i, assumint que no tothom sabrà on és, s'accedeix a la Localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) de l'ítem del museu per conèixer la ciutat. Aplicar això significa que "sempre" sortirà el nom de la ciutat,....també a "la Scala de Milà, Milà". 2) L'altre solució és que en comptes de "Magyar Állami Operaház", li diguis Teatre d'Òpera de Budapest que ja redirecciona.
  • Les propietats noves es demanen amb una petició als administradors, omplint una mena de formulari que els hi serveix per determinar si "és de debò una propietat" i com funcionarà (dependències, casos permissibles, origen de les fonts, etc...) Si hagués existit "lloc d'estrena" no tindria sentit tenir la data, ja que seria un qualificador amb Data (P585) del lloc. Però algú va demanar la data primer i ara s'ha invertit l'ordre. Si tinguéssim lloc i data com a dues propietats, seria molt difícil de gestionar, perquè tindries dues llistes (estrena a diverses ciutats en diferents dates) difícils de casar una amb l'altra. Per contra, ara pots tenir un multivalor de Estrena (P1191) cadascuna amb el seu teatre.

Crec que no em deixo res. Salut !--amador (disc.) 00:14, 9 ago 2016 (CEST)

Quan et posis a fusionar les infotaules a arts escèniques ja et donaré un cop de mà, si realment la necessites, perquè ara mateix hi ha un munt de paràmetres o que no existeixen a WD o no fan bé la seva funció.--Lohen11 (disc.) 12:36, 9 ago 2016 (CEST)

@Lohen11: Ok. Faré la feina en una pàgina d'usuari i comentem la jugada. --amador (disc.) 12:53, 9 ago 2016 (CEST)

Cases consistorials?[modifica]

Bones! No entenc per què compliquem les coses. Per quin motiu estem canviant les categories d'ajuntaments per cases consistorials, un terme que no fa servir ningú? Potser està tot parlat i vinc de l'hort, però no ho entenc.--Medol (disc.) 20:43, 10 ago 2016 (CEST)

@Medol: Cert que he tirat milles sense preguntar, però fa uns dies que estic a voltes amb els ajuntaments i, com a paraula li cal una desambiguació, ja que tan li diem així a l'edifici com al govern municipal. Això, més enllà del purisme lingüístic, embruta WD, ja que aquests ítem apareixem com Instància de (P31) d'edifici i govern local (o consistori, o administració municipal, ...etc.), la qual cosa ja es veu que és incorrecta, perquè, per exemple, els edificis poden ser barrocs, un qualificatiu poc polite per a una institució (tot i que sovint sigui real fa l'ullet). Per anar desenredant l'embolic he començat per les categories. El nom és el més adient que he trobat, perquè "casa de la vila", que m'agrada mé, està poc estès. Espero haver explicat, tard però bé, la raó del canvi. Salut !--amador (disc.) 20:56, 10 ago 2016 (CEST)
Ho entenc, però no ho comparteixo. Tot es pot desdoblar, i no farem el mateix amb les biblioteques, amb les associacions... L'Ajuntament i el seu edifici són un conjunt. Em sembla que no hem de modificar la realitat per fer-la entrar a wikidata, sinó tendir a que wikidata inclogui la realitat tal i com és.--Medol (disc.) 12:32, 11 ago 2016 (CEST)
@Medol: La realitat no és una ni única, sinó com la mirem i la percebem. No és cert que "l'ajuntament i el seu edifici són un conjunt". Ho són en el llenguatge col·loquial, però no, per exemple, jurídicament o materialment. O millor encara, t'accepto que siguin un conjunt, si tu acceptes que el formen la seva seu, el seu govern municipal, el seu alcalde i el seu ple, entre altres. Doncs bé, WD (com les categories) mira de recollir el detall més baix, ja que així agrupar unitats elementals en altres de més complexes és possible. Tal com teníem la categoria sumava elements heterogenis. Cert que també podria haver mantingut la categoria (sense cap article) subdividint-la en "cases consistorials" + "governs municipals", però estaríem al mateix lloc, si fa no fa. Per cert, el que dius de les biblioteques i associacions, ja és així, amb un matís: els articles acostumen a parlar de l'organització, no de l'edifici. Quan d'un museu o biblioteca l'edifici és rellevant, ja té article propi. És una pena, però real, que en centenars de ciutats l'edifici sigui més important que el consistori. Mira les infotaules de MNAC, Biblioteca de Catalunya o Comissió Europea, com exemples i veuràs com -gràcies a WD- és fàcil diferenciar la institució i l'edifici, sense malmetre res. Gràcies per la teva comprensió, --amador (disc.) 13:09, 11 ago 2016 (CEST)

Infotaula de polític[modifica]

Hola, he vist que has emplenat manualment la infotaula del comte Pere d'Aragó i d'Anjou. Des del desconeixement i la mandra. I no seria més efectiu emplenar-ho directament a wikidata encara que de moment la infotaula no ho xuci? És per no fer la feina dues.--Paputx (disc.) 11:06, 11 ago 2016 (CEST)

@Paputx: Absolutament !, però va ser un rampell. El proper repte que m'he posat és que la {{infotaula persona}} xucli els càrrecs i sàpiga gestionar els medallers dels esportistes. Llavors, no hi haurà excusa. Gràcies, --amador (disc.) 11:42, 11 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Entesos :-) Pels comtes normalment emplena a WD el títol nobiliari. És millor fer-ho a càrrec? I si entenc bé WD, alhora s'hauria de demanar un altre sub-item com ara "comte d'Empuries"? Buf com es complica la cosa:-(--Paputx (disc.) 12:49, 11 ago 2016 (CEST)
Quan tinguis dubtes sobre com omplir WD, mira Barack Obama (Q76). És un model de referència del model de dades. I si, serà més feixuc. Salut !--amador (disc.) 13:16, 11 ago 2016 (CEST)

Consulta[modifica]

Hola. Et puc preguntar què n'opines del comentari del Xavier Dengra a Viquipèdia:Temes de qualitat/Propostes/Urbanisme de Barcelona? Gràcies.--Canaan (disc.) 20:31, 14 ago 2016 (CEST)

@Canaan:Si tu ho veus bé, no tinc cap problema. És un concepte molt relacionat amb l'urbanisme, tot i que sigui territori d'historiadors. Tu manes. --amador (disc.) 20:42, 14 ago 2016 (CEST)

Com es van posar en contacte amb tu per la entrevista?[modifica]

Com es van posar en contacte amb tu per la entrevista? --Rolodata (disc.) 17:27, 15 ago 2016 (CEST)

Si us plau, respon. --Rolodata (disc.) 19:00, 15 ago 2016 (CEST)

HE posat en practica TOT EL que em vas dir, Per tant, please respon. --Rolodata (disc.) 19:04, 15 ago 2016 (CEST)

No quedarás exhento de darme una respuesta. Por favor. --Rolodata (disc.) 07:32, 16 ago 2016 (CEST)

Retaule[modifica]

Del Retaule de la Mare de Déu, sant Agustí i sant Nicolau de Tolentino em quedo amb: "Tot i estar datat a finals del segle XV, els reis mags encara representen les tres edats de l'home, no les diferents races, un canvi de la iconografia representant la pluralitat ètnica que va començar a partir del segle XV". És un canvi que em va indicar Barcelona un cop que anàrem al MNAC però que no sabia quin era l'any d'inflexió d'aquest canvi iconogràfic. Segueix fent articles d'artistes i obres que són molt interessants de llegir i serveixen per aprendre.--KRLS , (disc.) 11:40, 16 ago 2016 (CEST)

@KRLS:, Gràcies. M'alegra saber que serveix per alguna cosa. Si vols un de xulo (perquè no ho he trobat descrit així en cap llibre), mira't Al·legoria del pelicà alimentant les seves cries. Una de les meves obres preferides.--amador (disc.) 11:45, 16 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: Molt interessant. Desconeixia aquest recurs iconogràfic. Un nou element a fixar-me en les obres de tradició cristiana.--KRLS , (disc.) 12:53, 16 ago 2016 (CEST)

Plaça estrellada[modifica]

Hola, Amador. Tu que tens contactes municipals no sé si sabràs quelcom d'això (no sé si saps francès, jo utilitzo un traductor). Salutacions.--Canaan (disc.) 20:21, 21 ago 2016 (CEST)

@Canaan: No sé més que el que ja és conegut. Les cases de davant del pòrtic de la glòria a Mallorca estan construïdes "a precari", tal com consta a les escriptures. Són fetes pel Nuñez als anys 60 i ningú comptava que la Sagrada Família s'acabés mai. És un tema recurrent que tothom deixa passar a veure si li cau a un altre el marró. No tinc notícies que s'estigui reactivant el tema. En tot cas, quan s'engegui caldran anys per fixar les expropiacions i acabar tot el procés. Al setembre pregunto. --amador (disc.) 20:34, 21 ago 2016 (CEST)
OK, merci.--Canaan (disc.) 20:37, 21 ago 2016 (CEST)

harvest[modifica]

Carles, en algun moment m'havies parlat d'una eina per carregar des de WP a WD que es deia harvest o així ?. Doncs, el cas és que tinc un centenar d'articles amb coordenades que les vull passar a WD. M'assessores ?. merci,--amador (disc.) 07:09, 22 ago 2016 (CEST)

Sort que segueixo la teva pàgina de discussió hehe. El pròxim cop citem millor. L'eina és HarvestTemplates. No té gaire misteri, omples els camps que et demana (Número propietat i atribut en la plantilla) i llestos. Crec recordar que era una eina que podia alentir el funcionament de la teva màquina. Si no te'n sortissis podria mirar de fer-t'ho jo d'alguna altra manera--KRLS , (disc.) 16:44, 22 ago 2016 (CEST)
@KRLS: Ondia, no he posat ping perquè estava convençut que estava a la teva pàgina. Ara ho provo. Merci.--amador (disc.) 17:50, 22 ago 2016 (CEST)
@KRLS: Tens algun altre mètode per carregar coordenades ?. Em diu "datatype globe-coordinate is not yet supported". Xoff !.--amador (disc.) 18:22, 22 ago 2016 (CEST)
Amador, diguem la plantilla o els articles a importar i penso possibilitats.--KRLS , (disc.) 09:52, 23 ago 2016 (CEST)
@KRLS: {{Infotaula grup de cultura popular}}, paràmetre coordenades; la llista dels que tenen coordenades que no estan a WD és aquesta. Merci, --amador (disc.) 10:56, 23 ago 2016 (CEST)
No conec cap eina que ho faci. Podria fer-ho jo però ja hi ha diverses bots (que caldria cercar) que importen coordenades a Wikidata i seria duplicar esforços. Podries comentar-los-hi i segur que t'ho fan. He vist que les colles castelleres no tenen cap o una instància a Wikidata. Per cert

.--KRLS , (disc.) 11:27, 23 ago 2016 (CEST)

@KRLS: Ho preguntaré, però sempre tinc poc èxit en aquella pàgina. Lo dels "no accessos a WD" està en vies de solució, perquè la integro amb {{infotaula d'organització}} i ja heretarà totes les seves virtuts. Precisament ha estat en aquest procés quan he vist que, si em volia polir les coordenades primer les havia de moure. Aquí pots veure una comparativa de com quedarà amb el canvi. gràcies --amador (disc.) 11:37, 23 ago 2016 (CEST)

canvi format a infotaula de cultura popular (castellers)[modifica]

@Kette~cawiki, JordiGran, Catalaalatac, Frange~cawiki:@Arnaugir, Paucabot: A risc de deixar-me algun editor habitual de castellers (ja em disculparan), us convido a opinar sobre aquesta proposta de canvi de la infotaula que tot just havia reformat jo mateix a començaments d'any. El motiu és que ara he engegat la incorporació d'accés a Wikidata, cosa que ja s'ha fet amb grans blocs com "edificis", "persones" o "organitzacions". Doncs bé, quan anava a fer-ho he vist que, en una colla castellera també és una "organització", per tant, integrable amb {{infotaula d'organització}} amb les avantatges que suposa fer servir aquesta infotaula que recupera més de 40 dades des de WD. El fet d'"acomodar-se en un pis prefabricat" genera certes limitacions, ja que alguns dels paràmetres ja no són propis, sinó que s'aprofiten els comuns. Bé, mireu-vos la proposta esmentada i m'ho comenteu aquí mateix. Ja veureu que no s'ha perdut res, només s'ha reubicat. M'espero fins finals de mes per fer el canvi. Salut !--amador (disc.) 08:07, 22 ago 2016 (CEST)

Sí, pel que he vist aquest canvi només porta a una reubicació dels elements i afegeix noves possibilitats heretades, no caldrà fer cap canvi en els articles que ja estiguin actualitzats a la infotaula de cultura popular. A l'anterior canvi es van haver de «retocar» tots els articles, de fet encara hi ha per canviar. Per mi pots tirar-ho endavant, no trobo cap inconvenient. Bona feina Amador!--Kette~cawiki (disc.) 19:44, 22 ago 2016 (CEST)
@Kette~cawiki: Recordes que s'havia de retocar que pugui quedar pendent ?. Ho dic perquè aquests dies faré un repàs general per normalitzar tots els noms de paràmetres i ja posats miro d'endreçar també això. Merci, --amador (disc.) 06:26, 23 ago 2016 (CEST)
De la plantilla no s'ha de retocar res, està be. Els «retocs» son manuals als articles, s'han de revisar un per un, aprofitem el canvi de la plantilla «colla castellera» a la infotaula per fer un repàs general, cosa difícil de fer amb un bot. Aquest treball es segueix des del viquiprojecte castells i ja està al 63%, resta poc per fer! Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 12:25, 23 ago 2016 (CEST)
@Kette~cawiki: Ok. Pensa que quan fem el canvi, passarà a incorporar -de facto- qualsevol dels paràmetres que té la {{infotaula d'organització}}. Alguns són específics per a organismes (text fundacionals), partits polític (escons) o empreses (cotització a borsa), però molts altres poden ser perfectament aplicables com el pressupost, escissio, fusio, himne, lema, etc.. Merci,--amador (disc.) 12:39, 23 ago 2016 (CEST)
Moltes gràcies Amador. A partir del moment que integris la infotaula començarem un seguiment dels resultats, et tindrem al corrent. Bona feina!.--Kette~cawiki (disc.) 12:45, 23 ago 2016 (CEST)
Ho trobo genial. No hi faria cap canvi. — Jordi Gran (missatges) 08:15, 5 set 2016 (CEST)

Compositor clàssic[modifica]

A la Plantilla:Compositor clàssic hi apareixen dos apartats amb obres destacades, mira per exemple Anton Bruckner.--Lohen11 (disc.) 20:42, 25 ago 2016 (CEST)

@Lohen11: Arreglat. No com jo voldria, però que hi farem. Les "obres notables" sortien a la zona comuna per tots excepte els músics que ho vaig posar en un bloc especial amb la discogràfica, els instruments, etc. Això és controlava en la infotaula de músic que acaba criant la infotaula persona. Però ara fa uns dies algú va afegir la recuperació des de WD de les "obres notables" de la zona comuna per tot aquell que no ho tingués informat i, és clar, tots els músics ho tenien buit perquè estaven en altre lloc. Solució: les he tret de la zona específica i ho posat a la zona comuna així ja no surt duplicat si està informada manualment. Gràcies per avisar--amador (disc.) 22:51, 25 ago 2016 (CEST)
Sembla que la Plantilla:actor dóna una error amb el nom de naixença. Mira Edward G. Robinson.--Lohen11 (disc.) 15:46, 26 ago 2016 (CEST)
@Lohen11: Arreglat Arreglat, gràcies.--amador (disc.) 16:00, 26 ago 2016 (CEST)

Estadis[modifica]

Hola, Amadalvarez. M'he fixat que a la plantilla dels articles d'estadis, quan l'estadi és a Espanya, al peu del mapa hi diu "Situació dins...", i hi falta posar alguna cosa. Per exemple, passa a Estadi Santiago Bernabéu. En canvi, al Camp Nou, que fa servir un altre mapa, no hi ha problema, i hi diu "Situació dins Catalunya". És que no sé com arreglar-ho pel cas d'Espanya. gràcies.--Carles (enraonem) 11:35, 26 ago 2016 (CEST)

@CarlesMartin:. Noi, això dels mapes és més delicat que la punyeta. Arreglat Arreglat, merci per avisar,--amador (disc.) 12:04, 26 ago 2016 (CEST)

Categories for schools in Sant Cugat del Valles[modifica]

Amadalvarez,

I would like to have a single category for schools in Sant Cugat del Valles which would link to the Commons category and contain:

I don't know how to write "Schools in " in Catalan. What would it be?

Thanks, WhisperToMe (disc.) 17:58, 1 set 2016 (CEST)

@WhisperToMe: I apologize, but we have a rule in catalan Wikipedia, which requires a minimun of 5 articles by each category. In any case, it should be "Escoles japoneses a Sant Cugat del Vallès". Regards,--amador (disc.) 18:37, 1 set 2016 (CEST)
Thanks for the info! That's interesting! Going through the mother category I also found Escola Thau Sant Cugat ... so it seems there only needs to be one more article. I also notice a whole bunch are in Sabadell so that category could be created I think WhisperToMe (disc.) 21:24, 1 set 2016 (CEST)
@WhisperToMe: Sorry. I understood "japanese school" !!. So, it should be "Categoria:Centres educatius a Sant Cugat del Vallès" . ("centre educatiu" is a generic concept for any kind of school. I suggest that one instead "escola" (school), to be consistency with mother category). --amador (disc.) 22:35, 1 set 2016 (CEST)

Fotos només a WD[modifica]

Amador: Les fotos noves que pujo acostumo a posar-les únicament a WD, no a les infotaules, ja que aquestes les agafen de WD. Em pregunto si això pot donar algun problema. Per exemple als bots que comproven les fotos que manquen, etc. No em costaria res posar-les també a les infotaules.--Isidre blanc (disc.) 19:23, 13 set 2016 (CEST)

@Isidre blanc: És correcte. Amb WD n'hi ha prou. De fet, els controls de "mancances" s'estan reorientant -mica en mica- cap a controlar WD. Suposo que has vist aquesta eina per saber "on cal anar a fotografiar" basada en les fotos que hi ha a WD, no pas als articles. Bona feina !,--amador (disc.) 19:39, 13 set 2016 (CEST)
Estic al cas de l'eina de què em parles. De moment em va molt bé l'aplicació Mapa de fotos que manquen. Gràcies. --Isidre blanc (disc.) 19:54, 13 set 2016 (CEST)

Dones trans[modifica]

Hola Amador! Amb l'article Candis Cayne veig que en el cas de dona transgènere, el camp "ocupació" no surt en la forma femenina. Es podria fer que fos així? Gràcies! --Davidpar (disc.) 14:23, 15 set 2016 (CEST)

@Davidpar: Som d'una subtilitat com poques WP ho són. Deixam que ho miri el cap de setmana. --amador (disc.) 07:21, 16 set 2016 (CEST)
A altres viquipèdies surt en la forma femenina (actress, actriz, ...) i crec que un tema personal com aquest cal tractar-lo amb la sensibilitat que requereix. --Davidpar (disc.) 21:58, 16 set 2016 (CEST)
@Davidpar: Fet Fet!--amador (disc.) 23:08, 16 set 2016 (CEST)
Danke! --Davidpar (disc.) 10:41, 17 set 2016 (CEST)

Redireccions infotaules[modifica]

No sé si ho has vist però això no té bona pinta. :) Salut! --Jey (disc.) 00:24, 4 oct 2016 (CEST)

@Jey:. Dobles redireccions. Ufff. Fet Fet!. Merci,--amador (disc.) 05:49, 4 oct 2016 (CEST)

Infotaula científic[modifica]

Bona tarda Amador! Quan de temps! Com ets un crack amb les plantilles i ara m'he trobat amb un parell de coses que no se arreglar a wikidata et vinc a donar la tabarra. M'explicaré: a Volker Mahnert surt que és botànic i no zoòleg, i a Joseph Conrad Chamberlin em surt en anglès 'arachnologist', errada que també em surt a Ralph Vary Chamberlin. Si saps arreglar-ho i m'ho ensenyes t'ho agrairé molt (i no t'atabalaré amb més coses...de moment XDD). Fins aviat! --Beusson (disc.) 21:28, 9 oct 2016 (CEST)

@Beusson: Com molt bé indiques, l'error és a WD. Per tant, has d'anar allà a canviar-ho. La via més ràpida és clickar el llapis que et surt al peu de la taula en l'article de l'individu que vulguis canviar. Aniràs a petar directament a la seva fitxa, cerques "ocupació" i cliques "Modificar" a l'entrada que vulguis canviar i guardes. Aquí es guarda per cada canvi, en comptes de fer-ho un cop per article al final. That's all. Salut ! --amador (disc.) 05:03, 10 oct 2016 (CEST)
Moltes gràcies! --Beusson (disc.) 08:12, 10 oct 2016 (CEST)

Codi ple d'& nbsp;[modifica]

Hola,

Acabo de veure aquesta edició: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Frank_Zappa&type=revision&diff=17582387&oldid=17580768

No s'hauria de revertir? Afegeix un munt d'& nbsp; al codi i suposo que és un error o sino no entenc el motiu.

Mira-t'ho. Gràcies!

Jordi Gran (missatges) 09:46, 10 oct 2016 (CEST)

@JordiGran: ohhh !. Jo no ho he posat. Sembla con si hagues alguna condicio desconeguda de l'article/el navegador que ho genera automaticament. Deixa'l que ho preguntaré al Vriullop a veure si té algun suggeriment. --amador (disc.) 16:09, 10 oct 2016 (CEST)
Tu sabràs què has fet, o què pretenies fer, jo no en sé res. --V.Riullop (parlem-ne) 16:30, 10 oct 2016 (CEST)
Vriullop Era per si coneixies algun malfuncionament de l'editor. De la diff mostrada, jo només vaig eliminar la línia que deia "alies=" i vaig afegir espais normals, no codi ascii, entre el segon "alies" i el seu signe =, pero tots els &nbso se'ls ha inventat. --amador (disc.) 18:52, 10 oct 2016 (CEST)
@JordiGran, Vriullop: Passo a la taverna perquè tinc més símptomes per un diagnòstic. --amador (disc.) 22:25, 10 oct 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Vriullop: Genial! Gràcies per fer-ne el seguiment. — Jordi Gran (missatges) 11:27, 11 oct 2016 (CEST)

Bones amadalvarez[modifica]

M'agradaria que entresis al IRC, al xat de viquipedia per parlar amb tu una estona. --201.131.126.227 (discussió) 20:59, 14 oct 2016 (CEST)

Si estás tan disponible com li dius a la ESM, fes el favor de ficar-te a IRC. --201.131.126.227 (discussió) 19:12, 17 oct 2016 (CEST)

Ramon V de Pallars Jussà[modifica]

Segons la GEC (Gran Enciclopèdia Catalana) i les fonts secundàries que he trobat, la numeració dels comtes Ramon del Pallars comença amb (1) Ramon I de Tolosa i segueix amb (2) Ramon II de Pallars i Ribagorça, (3) Ramon III de Pallars, (4) Ramon IV de Pallars Jussà, (5) Ramon V de Pallars Jussà i (6) Ramon VI de Pallars Jussà. El canvi de Ramon 5 a 6 ja el fiu el 19:07, 17 oct 2016‎, però per poder fer el canvi de Ramon 4 a 5 (amb la seva història) cal primer esborrar l'antiga pàgina de Ramon V de Pallars Jussà que només conté un redireccionament i no hi ha cap pàgina que hi enllaci. Quan estigui esborrada (si no hi ha objeccions) faria el canvi de Ramon IV a Ramon V (en aquest moment impossible). Respectivament: (1) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (2) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (3) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.,(4) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (5) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. i (6) «Amadalvarez/arxiu2016». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.. Si no és problema Seguidament esborro la pàgina i quan estigui disponible faig el canvi de nom. Treballant per posar ordre als Ramons del Pallars. (Oranies (disc.) 14:39, 19 oct 2016 (CEST)).

@Oranies: Disculpa però ja no recordo quan vaig treballar aquesta família, però en tot cas, com que ho documentes prou bé, perquè no trasllades aquesta explicació a la pàgina de discussió dels afectats ?. Així quedarà documentat en un lloc més adient que la meva pàgina de discussió. Moltes gràcies per avisar i explicar-ho tant detalladament. Salut ! --amador (disc.) 21:44, 19 oct 2016 (CEST)
Justament això! Potser m'he excedit. Tu fores un contribuïdor (en part autor) de l'article Ramon VI de Pallars Jussà, ni que la qualificares de modificació menor, el 11:11, 13 març 2007‎. Ha estat la manera en què he experimentat (com a novell) per consultar sobre possibles oposicions al canvi. Gràcies per la paciència (amb els novells). (Oranies (disc.) 11:54, 20 oct 2016 (CEST)).
@Oranies: Cap problema. Per cert, saps com demanar l'eliminació de l'article per a fer lloc ?. Vas a VP:PA i demanes que et faci el rename un administrador perquè l'espai està ocupat per una redirecció i dius que l'explicació del canvi de nom està documentada a la pàgina de discussió. Així no cal que ho hagis de repetir tot cada cop. Si et cal qualsevol altra ajuda, em tens a la teva disposició. --amador (disc.) 12:33, 20 oct 2016 (CEST)

com posar bé les notes[modifica]

Amador, quan tinguis un moment mira l'article Andrea Dworkin. He copiat les notes com venien del francès. És correcte? o es millor el tipus (per exemple) <ref name='''dwor2002'''>[[#Dworkin|Dworkin]], pàg. 17</ref> relacionant-lo amb un llibre com ara {{ref-llibre|cognom= Dworkin|nom=Andrea| títol= Scapegoat : the Jews, Israel, and women's liberation |editor= Free Press |llengua=anglès |isbn= 9780465017539|'''ref=dwor2000'''}}. Gràcies mil.--Pallares (disc.) 17:47, 19 oct 2016 (CEST)

hola, Amador, què me'n dius?--Pallares (disc.) 17:42, 25 oct 2016 (CEST)

@Pallares:, disculpa he estat atabalat preparant les vacances. Ara ja estic de vacances i no puc treballar gaire, però respondre, si. Tens dues opcions: a) deixar-ho com està, perquè l'editor francès ha volgut agrupar totes les referencies de l'autora en un bloc. No coneixia aquesta sintaxi, però està bé. b) bescanviar els <ref group="D">{{Harvsp|Dworkin|any|p=pàgines}}</ref> per un {{sfn|Dworkin|any|p=pàgines}} (observa que desapareix els ref davant i darrere). És una sintaxi amb un efecte igual a la que tu proposes, però més fàcil, ja que el sfn no requereix els tag's ref en cada ús i perquè t'estalvies el ref=dwor2000 al llibre, ja que es construeix automàticament a partir del cognom i l'any (més, aquí). L'efecte amb aquest canvi - a banda deixar el codi més net- és que totes aquestes referències aniran a la llista general barrejades per ordre d'aparició amb la resta. La fórmula de "notes", s'acostuma a fer servir per a textos complementaris que no són una referència i que vols apartar del relat central. Jo no ho he fet servir mai per una situació com aquesta, tot i que em sembla benintencionat. Tu decideixes.--amador (disc.) 22:10, 25 oct 2016 (CEST)

Noves dates viquitrobada 2016[modifica]

Hola. T'informem que, per motius aliens a l'organització, hem hagut de canviar les dates de la Viquitrobada d'enguany. Finalment se celebrarà els dies 26 i 27 de novembre al Museu Etnològic de València. Esperem poder comptar igualment amb la teva presència. Quedem a la teva disposició per a resoldre qualsevol dubte al respecte. Cordialment, --Kippelboy (disc.) 15:16, 20 oct 2016 (CEST) Amical Wikimedia

Espero que em faràs un dia un mini taller personalitzat sobre infotaules. No podré ser a la teva xerrada.--Pallares (disc.) 18:40, 9 nov 2016 (CET)

Xefa[modifica]

Hola Amador! Saps per què a Ruth Graves Wakefield em surt "xefa" a l'infotaula si la en català de Xef (Q3499072) és "xef"? Gràcies! --Davidpar (disc.) 10:58, 29 oct 2016 (CEST)

@Davidpar:, disculpa, ja ho vaig arreglar fa dies, però no et vaig respondre. Quan varem abordar lo de la feminització amb el Vriullop, varem optar per no recórrer a la Forma femenina de l'etiqueta (P2521), ja que ell tenia una rutina de feminització per software que encerta més d'un 90% dels casos i la resta la tractem en una llista per casos com aquest. D'aquesta forma, ens estalviem de consumir WD per un tema tant massiu i d'haver de crear la Forma femenina de l'etiqueta (P2521) de totes les possibles ocupacions. A més, si algú s'inventa una de nova, amb molta probabilitat ja sortira bé des del primer moment. Gràcies per avisar.--amador (disc.) 23:59, 31 oct 2016 (CET)
Gràcies! No recordo a quin article, però Podcaster (Q15077007) crec recordar que ho canviava a "podcastera". En ser una paraula anglesa i de la qual el TERMCAT encara no ha proposat una adaptació, no es feminitzaria. --Davidpar (disc.) 00:06, 1 nov 2016 (CET)
@Amadalvarez:, Vriullop, bones! Fent l'article Naty Abascal, veig que la ferramenta d'en Vriullop també hauria d'afegir que Socialite (Q512314) no es feminitzi (ara surt "socialitena"). Gràcies!--Davidpar (disc.) 15:47, 28 nov 2016 (CET)

Infotaula conflicte militar[modifica]

Bones, són jo que t'escric directament per no emprenyar a Panotxa. Ja he vist la modificació de la plantilla quan hi ha tres bàndols, a mi ja m'agrada com queda, així que gràcies! Per altra banda, adjunto el codi de la taula que no me'n surto a trobar l'error (article: Ofensiva a la ciutat d'Al-Hasakah). Salutacions i gràcies!--Lucas.espanol (disc.) 23:15, 8 nov 2016 (CET)

Infotaula de conflicte militarAmadalvarez/arxiu2016
Ofensiva a la ciutat d'Al-Hasakah
Amadalvarez/arxiu2016 està situat en Síria
Ar-Raqqà
Ar-Raqqà
Al-Hasakah
Al-Hasakah
Kobani
Kobani
Palmira
Palmira
Alep
Alep
Damasc
Damasc
Homs
Homs
Qamixli
Qamixli
Posicions oficials
Posicions rebels
Posicions islamistes
Posicions kurdes
Principals combats en gener-juny de 2016
Data30 maig – 8 juny de 2015
LlocAl-Hasakah, Cantó de Jazira, Rojava / Governació d'al-Hasakah, Síria
ResultatVictòria SAA i YPG
Bàndols
Síria

Rojava
Partit Unió Siríaca

Recolzat per:
CJTF–OIR[4]
Estat Islàmic
Forces
Exèrcit Àrab de Síria (SAA)
  • 3ª Divisió Blindada
    • Brigada Tanc 123è[1]
  • 5ª Divisió Blindada
    • Brigada d'Artilleria 153è [1]
  • Brigada Guàrdia Fronterera[1]

Forces Nacional de Defensa[1]
Brigades Ba'ath[1]
Forces de Protecció Gozarto[1]


YPG[2]

Consell Militar Siríac (CMS)[2]
Exèrcit d'Estat Islàmic
Baixes
71 soldats sirians i 11 milicians de les YPG morts 102 morts (11 suïcides), 31 d'ells per les YPG 25 civils morts
+4.000+ civils desplaçats[3]


@Lucas.espanol: Només et faltava un claudàtor, però no li ha agradat gens. Ja ho tens.--amador (disc.) 00:29, 9 nov 2016 (CET)

Viquitrobada 2016[modifica]

Perfecte tot. Anem gestionant-ho.--TaronjaSatsuma (disc.) 09:21, 17 nov 2016 (CET)

Ocupacions en femení[modifica]

Hola, Amador. Com es fa per afegir excepcions a les formes femenines a les ocupacions? És que la pobra Reina Beatriu surt com a "capa".--Joutbis (disc.) 20:38, 20 nov 2016 (CET)

@Joutbis:. Fet Fet!. Aquí va. Merci,--amador (disc.) 21:34, 20 nov 2016 (CET)

Infotaula de mines (prova)[modifica]

Hola Amadalvarez, gràcies per la teva resposta, ahir no vaig saber trobar l'infotaula (esperava infotaula mines, no infotaula DE mines)! He fet una prova amb l'infotaula de mines a l'article de la Mina d'or de Kumtor, a veure què et sembla. No hi entenc gaire d'infotaules (no podré venir a València, no... ja m'agradaria hehe), però la d'organització em sembla molt llarga, tot i que suposo que es pot escurçar, i si que és molt versàtil. La de mines va bé, però no sé si és gaire idoni mantenir una plantilla per a un sol article? Mira-t'ho i en parlem! Salut! --Sorneguer (disc.) 12:07, 25 nov 2016 (CET)

Ayuda extrayendo un dato de Wikidata[modifica]

Hola Amadalvarez! He estado mirando la plantilla de organización y la verdad es que me ha parecido tan buena... que he retomado el proyecto que tenía de hacer una plantilla automática de biografías. Está hecha en eu:Txantiloi:Biografia infoataula automatikoa. La cuestión es que me gustaría darle una vuelta y sacar información para los cargos que haya tenido la gente, como se hace con los políticos, presidentes... por ejemplo Artur Mas si le preguntamos por sus cargos (P39) vemos que tiene 5. Me gustaría poder sacar la información de inicio, fin, antecesor, siguiente... pero no encuentro la manera simple de extraer una serie de calificadores de cada uno de los cargos que ha tenido. Sabes si es posible algo así? -Theklan (disc.) 21:14, 27 nov 2016 (CET)

Te informo de algunos avances. He usado el código:
{{#invoke:Wikidata|claim|property=P39 |qualifier=P580|qualifier2=P582|qualifier3=P1365|qualifier4=P1366|formatting=table|rowformat={{biografia infotaula automatikoa/kargua|$0|$1|$2|$3|$4}}}}
Este código me da 5 parámetros que luego intento dar formato una subplantilla: eu:Txantiloi:Biografia infotaula automatikoa/kargua. Pero me encuentro con dos problemas. El primero es que si algunos de los parámetros están vacíos, siguen apareciendo, cosa que supongo que está relacionada con que en realidad estoy pasando datos en esos $2, $3... sean los que sean.
Por otra parte, la fecha viene en un formato malo. No es el formato estándar, que podría conseguir usando funciones #time dentro de la plantilla. Se puede ver el avance en eu:Juho_Kusti_Paasikivi.
Hay alguna manera de modificar todas estas cosas usando Mòdul:Wikidata? Menciono también a Vriullop por si puede aportar algo.-Theklan (disc.) 22:20, 27 nov 2016 (CET)
@Theklan: Pues efectivamente la pregunta es para el amigo Vriullop que és el que sabe de modulo:wikidata. En Usuari:Amadalvarez/proveswikidata puedes ver como quedan unos ejemplos de lo que me explicas con la actual versió de formatos que preparó Vriullop para incorporar los qualifiers en el resultado. Por cierto, es mi intencion reformular integramente la plantilla:persona para hacerla como la de organizacion, es decir, una fase de recuperación de datos y otra de presentación. Servirà para representar personas de cualquier profesión sin que el editor haya de elegir una plantilla especializada (politico, artista, etc...). Nuestros editores se han acostumbrado a poner "infotaula organizacion" sin pensar que "tipo de organizacion" es, y ahora reclaman lo mismo para las personas. Sabra tratar todas las propiedades que haya en WD que sean propias de una persona y generara el formato resultante dependiendo de lo que encuentre en WD. O sea que si quieres podemos compartir esfuerzos y/o experiencias. @Vriullop:: no me importa que le respondas aqui que asi me entero de como evoluciona. Ànimo !.--amador (disc.) 07:28, 28 nov 2016 (CET)
Pues sí, esa es la idea! Lo de la fecha ya he realizado algunos cambios en nuestro módulo y ahora consigo que aparezca como Y-m-d. Aunque luego no puedo cambiar eso mediante el uso de #time. Pero los avances que has hecho tú es, más o menos, lo que buscaba. -Theklan (disc.) 09:17, 28 nov 2016 (CET)
@Theklan:Por cierto, habras observado que tambien funciona con multivalores en los qualificadores. En el caso de Artur Mas i Gavarró (Q8015), tiene múltiple el Electe a (P2715) del cargo President de la Generalitat de Catalunya (Q16933549). Bueno, pues a ver si Vriullop se manifiesta y te trae la luz !. Saludos, --amador (disc.) 09:51, 28 nov 2016 (CET)
De momento funciona bien. Muy bien. Algunos detalles para limpiar, pero mira eu:Artur Mas -Theklan (disc.) 10:00, 28 nov 2016 (CET)
Hola, Theklan. Acabo de aterrizar y no estoy seguro de cual es el estado de la cuestión. El primer punto de cualificadores vacíos, ¿está solucionado con rowsubformat? Sobre el formato de fechas he restituído algun cambio, ¿está bien ahora? --V.Riullop (parlem-ne) 10:41, 28 nov 2016 (CET)
Hola Vriullop. He revertido el último cambio, porque el problema es que las fechas no aparecen de manera correcta, pero como estaba antas es todavía peor. En euskara el día de hoy sería 2016ko azaroaren 28. Ese -ko y ese -ren hay que añadirselo a los meses y al año. Pero el año no siempre es ko. En algunos años, dependiendo de si acaba el número en consenante, se usa -eko. Para eso tenemos una plantilla que hace el cálculo de cuando tiene que ser -ko y cuando -eko. La cuestión es que yo ya tengo pillado el truco cuando tengo una fecha para poder extraer ese dato {{epentesi kalkulagailua|{{#time:Y|2016-11-28}}}} dará 2016ko, pero {{epentesi kalkulagailua|{{#time:Y|2015-11-28}}}} dará 2015eko. El problema que tengo es que cuando extraigo la fecha usando Modulu:Wikidata parece que esa fecha, a pesar de estar en el formato correcto (2015-11-28) no puedo hacer ningún cálculo con ella. -Theklan (disc.) 11:05, 28 nov 2016 (CET)
Qué velocidad, Vriullop! Faltaría que al final del mes estuviera la declinación -ren. Que tampoco he conseguido ponerla en LUA ni usando 'ren' ni "ren" ni \r\e\n... ni nada de nada. -Theklan (disc.) 12:54, 28 nov 2016 (CET)
@Theklan: Entendido. Si funciona correctament el tema del año, puedes sustituir eu:Template:Epentesi kalkulagailua por {{#invoke:Date|format_year|{{{1|}}}}}. En el módulo eu:Module:Date se pueden ir añadiendo otras funciones que sean necesarias para el tratamiento de fechas. Aquí tenemos algunas particulares: Mòdul:Data.
Confiava que el sistema ya trataría correctamente las fechas, pero veo que no es así. Por ejemplo en el historial aparece "28 azaroa 2016". ¿Debería ser "2016ko azaroaen 28"? Si es así se debería pedir que el sistema lo trate. En mw:Help:Extension:ParserFunctions#.23time hay ejemplos de meses con genitivo en polaco o el año en japonès nengo. Debería tener opciones específicas para el vasco ganando gran flexibilidad en el tratamiento de fechas. En Lua la instrucción mw.language.new(wiki.langcode):formatDate(...) que funciona igual que #time asumiendo la lengua local. --V.Riullop (parlem-ne) 13:09, 28 nov 2016 (CET)
Me he perdido! El año lo trata bien ya, la cuestión es que al final de cada mes debería de poner ren. En este caso sin excepciones, ya que todos los meses acaban en a. Vamos, que debería poner 2016ko azaroaren 28, y no 2016ko azaroa 28. -Theklan (disc.) 13:14, 28 nov 2016 (CET)
@Theklan: Creo que ahora está bien. Olvídete de lo que he dicho antes, me he liado con las declinaciones. --V.Riullop (parlem-ne) 15:12, 28 nov 2016 (CET)
Sí, ahora está perfecto! Ahora vengo con otra para nota. Estoy con los futbolistas en la plantilla y haciendo una prueba en vivo con eu:Álvaro Pereira. Puedo conseguir siguiendo el método de antes el inicio y final de cada equipo en el que ha jugado, número de partidos jugados y los goles que ha metido. Uso esta petición:
{{#invoke:Wikidata |claim |formatting=table |property=P54 |qualifier=P580| qualifier2=P582 |qualifier3=P1350 |qualifier4=P1351 |rowformat= $0 $1-$2 $3 $4}}
Guay. La cuestión es que no consigo meterlo dentro de una tabla para tener esos 4 elementos como Equipo / inicio-fin / PJ / GL. Lo más cerca que he estado era con una serie de subplantillas, pero todas me hacían roturas de línea al principio del artículo, supongo que por meter tablas dentro de tablas dentro de tablas. No sé si me he explicado.
La segunda cuestión con esto es que los equipos de fútbol no se ordenan en el tiempo. Esto si que sería una cuestión interesante, ya que ahora se ordenan por orden alfabético. -Theklan (disc.) 18:03, 28 nov 2016 (CET)
Bueno, estoy en plan pesado, pero es que me he venido arriba. He conseguido usando otra plantilla de infobox3cols poner loa información que quería: eu:Álvaro_Pereira. Pero tiene un problema: las líneas no quedan justificadas. Además sigo teniendo la otra duda: ¿habría alguna manera de ordenar todo esto por años y no por orden alfabético? Yo sigo investigando. -Theklan (disc.) 18:25, 28 nov 2016 (CET)

@Theklan: No te conviene esa plantilla si usas WD, porque tal como la has escrito solo estas llenando "una linea" (la 3) para muchos valores que rellenan de arriba a abajo las columnas de forma independiente una de otra, sin respetar la alineacion horizontal, y por tanto, funciona mal cuando el nombre del club ocupa dos linias o cuando algun club no tenga cualificadores. Va bien para datos manuales porque el editor informa cada grup de datos en la linea que le toca. En Usuari:Amadalvarez/proveswikidata he puesto el invoke tuyo del Alvaro Pereira y sale lo esperado. Quizas se haga un lio por el ancho, però no entiendo porque aparecia dentro de una caja (en la version anterior, claro) porque cuando he mirado tu plantilla tenias el invoke en data41, sin mas. --amador (disc.) 19:08, 28 nov 2016 (CET)

Sí, ese es el resultado que obtengo si no hago nada. La cuestión es que yo quiero que venga cada línea "tabulada", como pasaría en una tabla con 4 columnas. Y no encuentro la manera de hacer eso en el formato. -Theklan (disc.) 19:21, 28 nov 2016 (CET)
@Theklan: Solo como experimento lo he metido en una "table" y ya consigo el formato que querias, pero como debe colisionar con lo que genera el módulo, le quedan unas lineas delante. @Vriullop:: le puedes echar un vistazo para ver com se le deberia "explicar" para que no sea incompatible con el HTML que le pones tu ?. Merci, --amador (disc.) 20:22, 28 nov 2016 (CET)
Especial:Diff/17812622 Els separadors per defecte són br, excepte en llistes. L'HTML els interpreta com salts de línia externs a la taula. Havíem comentat alguna cosa sobre l'ordenació? --V.Riullop (parlem-ne) 21:30, 28 nov 2016 (CET)
Eres un genio, Vriullop !. sobre ordenación: habia un comentario para ordenar por un qualificador en lugar de hacerlo por la propiedad. @Theklan:, ja lo tienes. Le he añadido un "align" a los partidos i goles, para que quede alineado a la derecha como numérico. --amador (disc.) 21:42, 28 nov 2016 (CET)
Sí, Vriullop, ya está! Antes había hecho trampas, pero ahora con esta solución ha quedado perfecta. Lo de la ordenación sí, era poder ordenar por año los equipos en los que ha participado en lugar de por el nombre del equipo. -Theklan (disc.) 22:03, 28 nov 2016 (CET
@Theklan: te he añadido el align en los partidos/goles de futbolistas. Si no te gusta reviertes (sin piedad). Veo que sigues usando la infobox3cols; Ahora que està resuelto lo del formato, no te funcionaria con Infotaula ?. Otra cosa: observo que a la "Biografia infotaula automatikoa" no contemplas que se puedan entrar datos manuales. O sea, o esta en WD o no sale nada. Es así ?. Tu ves avanzando que me espero a que acabes para copiarmela fa l'ullet. --amador (disc.) 06:55, 29 nov 2016 (CET)
Hola! Mi intención es hacer toda la plantilla, probar con diferentes opciones (deportes diferentes, disciplinas artísticas, políticos...) y después, cuando vea que ya está lo suficientemente desarrollada, darle a todo la opción de meter datos manualmente, para, al final, poder sustituir las actuales plantillas con esta. Eso requerirá trabajo de bots para homogeneizar parámetros... etcetera. Ahora estoy creando subplantillas para cada deporte, que suelen tener diferentes tipos de datos.
Un tema, Vriullop. O mejor, dos. En las biografías en las que no está definido el día de nacimiento (eu:Prosper_Akitaniakoa) nos aparece la fecha en un formato erróneo. Aparece dos veces el año. Debería de poner solamente el año una vez, sin ningún tipo de declinación. Supongo que en el módulo que trata las fechas esto se puede hacer rápido, pero es una suposición.
La otra cuestion sería la de poder ordenar por fecha los equipos de fútbol (o cualquier otro dato, como por ejemplo los cargos políticos que se haya tenido) en lugar de alfabéticamente. -Theklan (disc.) 09:57, 29 nov 2016 (CET)
@Theklan: En eu:Txantiloi:Biografia infotaula automatikoa funciona con data4 = {{#if:{{#Property:P19}}|[[{{#Property:P19}}]], }}{{#invoke:Wikidata | claim | property=P569}} puesto que el módulo ya detecta la precisión de la fecha y saca el año a secas o bien el dia del año con declinación. Igualmente en data8. Ahora mismo sale el año duplicado porque la fecha se invoca dos veces. No lo he cambiado porque desaparecen los enlaces a año y dia. Aquí, igual que en la inglesa, hemos decidido no enlazar las fechas en las infobox, solo en el texto discrecionalmente y con moderación cuando sea relevante. Si queréis mantener los enlaces está complicado mediante formatos #time por el tema de la declinación del año. Habría que añadir en el módulo una opción tipo formatting=datelinked. Preferiría no complicarlo si no hay necesidad.
La cuestión de ordenar las tablas de cualificadores está en la lista de demandas pendientes. Ya me pondré en ello pero con mucho cuidado porque implica hacer alguna reorganización en el módulo.
--V.Riullop (parlem-ne) 11:43, 29 nov 2016 (CET)
Vriullop: No sé cuál es la mejor de las soluciones con lo del año, la verdad. Solemos hacer link, pero si eso crea todo el problema, lo mejor sería no poner ninguno.
Y ahora para los dos: Es posible hacer una tabla con cualificadores... pero quitándole los links? Quiero hacer esto:
{{#invoke:Wikidata |claim |formatting=table |property=P1344 |qualifier=P166| qualifier2=P1352|rowformat=$1$0 $2|rowsubformat1={{Biografia infotaula automatikoa/kirola/domina|$1}}|rowsubformat2=($2.)|item=Q1426}}
De esta manera si alguien ha conseguido una medalla (domina) pues podría conseguir ponerle una imagen de oro, plata o bronce antes de la competición y poner la posición si ha sido otra (4, 5, 6...) al final. La cuestión es que al pasar el dato $1 al switch que he hecho en esa plantilla tengo un link a Wikidata... y eso no es lo que necesito porque no se como cambiarlo mediante el switch. -Theklan (disc.) 15:21, 29 nov 2016 (CET)
@Theklan: {{#switch: {{delink|{{{1}}} }} | --V.Riullop (parlem-ne) 16:09, 29 nov 2016 (CET)
@Vriullop: No, eso no funciona! Ya lo había probado. Mira, está ahora en eu:Txantiloi:Biografia infotaula automatikoa/kirola/domina. He puesto {{delink|{{{1}}} }} tanto dentro como fuera, para ver el resultado. Se puede mirar en eu:Wikipedia:Proba orria/2, que sigue mostrando el link. Supongo que en realidad la cuestión es que el link es lo último que hace, así que no tiene nada que "deslinkar" ni analizar mediante el switch todavía. -Theklan (disc.) 16:16, 29 nov 2016 (CET)

(Torno aquí) Manda huevos, yo diciendo que mejor no enlazar y sale un enlace que no hay manera de quitar @Theklan: Primero una explicación técnica. Existen algunes incompatibilidades entre plantillas y módulos. Para procesar una página primero entra el intérprete (parser) wiki, procesando también las plantillas, y luego el intérprete Lua. Si al interpretar un módulo se encuentra con nuevas plantillas, no tiene vuelta atrás y no las procesa. Con plantillas sencillas, puro texto, no hay problema, pero con plantillas más complejas como delink no puede hacer nada. Para obtener los cualificadores con un formato determinado habría que incluir nuevos parámetros tipo qformat1, qformat2... En estos momentos me resisto a aumentar la complejidad si no hay una aclamación popular. Como solución he invertido el orden poniendo primero una plantilla que lo englobe todo: Especial:Permalink/17815277. La plantilla Usuari:Vriullop/domina hace sustituciones a lo bruto, cambiando un enlace por otro. No es una solución nada elegante, pero funciona para el propósito. --V.Riullop (parlem-ne) 20:06, 29 nov 2016 (CET)

Estoy con el Vriullop en no complicarlo con mas parámetros. --amador (disc.) 21:03, 29 nov 2016 (CET)
No se me ocurre hacer eso ni dándole 30.000 vueltas. Que nivelazo, Vriullop. De todos modos, veo un problemilla: solo puedo hacer dos sustituciones. Para poner la tercera (medalla de bronce) no entiendo como tengo que concatenar, al estar una de las partes cortada por la mitad para insertar otra en medio. -Theklan (disc.) 23:46, 29 nov 2016 (CET)
@Theklan: Bronce añadido. Lo he puesto con sangría por verlo un poco mejor. Existe la plantilla {{Str rep}} que hace lo mismo ahorrándose el invoke. --V.Riullop (parlem-ne) 09:22, 30 nov 2016 (CET)

Ordenació de taules de qualificadors[modifica]

Obro fil nou, continuació de l'anterior però específic. Prova amb Wikidata/proves el nou paràmetre "tablesort" amb valors 0 a 9 corresponents a la propietat (0) o als qualificadors 1 a 9. En una primera prova a Usuari:Amadalvarez/proveswikidata funciona pel cas comentat. Tot i el nom inicial de tablesort, funciona també per llistes, en aquest cas sempre amb tablesort=0. Fa una ordenació alfabètica i imagino que no ordenarà bé els valors numèrics o dates. Pas a pas. Primer cal comprovar que no hagi trencat res. Segon, si funciona. Tercer, si realment cal afinar per tipus d'ordenació. --V.Riullop (parlem-ne) 14:14, 30 nov 2016 (CET)

@Vriullop: a la mateixa pàgina tens els càrrecs successoris del Mas. He provat amb P580 ($1) i amb P582 ($2) i es fa un embolic en trobar dates complertes i anys sols. És comporta com si fos txt: (17 gener 2001 < 1987)--amador (disc.) 14:28, 30 nov 2016 (CET)
@Vriullop: al final de la pàg. tens un exemple de llista que no funciona perquè estan barrejats items amb article a VP (ben ordenat) i altres sense article (al darrere i mal ordenats). --amador (disc.) 16:08, 30 nov 2016 (CET)
M'ho temia però no ha estat tant complicat com imaginava. Queda solucionat per dates, per enllaços i de passada també per valors numèrics. --V.Riullop (parlem-ne) 16:14, 30 nov 2016 (CET)
@Vriullop: Wonderfull !. Seguiré provant al vespre.--amador (disc.) 16:21, 30 nov 2016 (CET)
@Vriullop:. He encontrado un problema (por lo menos en euskara) y es que ordena bien los años, los años con fecha exacta, pero no los años con solo mes. 10 de enero de 2015 va antes de 11 de agosto de 2015... pero agosto de 2015 va antes de enero de 2015. -Theklan (disc.) 18:13, 30 nov 2016 (CET)
@Theklan: Dame una Q de Wikidata para provar. --V.Riullop (parlem-ne) 19:33, 30 nov 2016 (CET)
@Vriullop:. Q320, por ejemplo. -Theklan (disc.) 21:11, 30 nov 2016 (CET)
@Theklan: No sé verlo, me funciona: Especial:Permalink/17820519. O ya está arreglado o falla con alguna condición o falla en euskara, cosa que extrañaría y no sé como lo habrás probado. La versión en Wikidata/proves parece estable, la pasaré pronto en vivo y actualizacé la versión de eu.wiki donde podemos provar de nuevo este caso. --V.Riullop (parlem-ne) 08:46, 1 des 2016 (CET)

M'he trobat un cas amb multivalors: {{#invoke:Wikidata/proves |claim |formatting=table |property=P166 |qualifier=P585 |tablesort=1 |item=Q320}}. Ara està ordenant pel darrer, potser hauria de ser pel primer? --V.Riullop (parlem-ne) 19:46, 30 nov 2016 (CET)

@Vriullop: Doncs, potser quedaria millor, però no funciona tablesort=0 amb qualifiers, només amb llista. És a dir, no és pot ordenar per la property. --amador (disc.) 20:31, 30 nov 2016 (CET)
Amb algun dels darrers canvis es deu haver espatllat. Ja funciona tablesort=0 i he canviat l'ordre dels multivalors al primer. --V.Riullop (parlem-ne) 20:59, 30 nov 2016 (CET)
A mi no: Usuari:Theklan/proves -Theklan (disc.) 20:13, 1 des 2016 (CET)
Estábamos en la versión de pruebas, te faltó poner invoke:Wikidata/proves. Ja lo he pasado a la edición en vivo, también en eu.wiki. --V.Riullop (parlem-ne) 09:36, 2 des 2016 (CET)

Forma femenina[modifica]

Un nou tema, que segur que aquest ja està resolt en algun lloc. ¿Com aconsegueixo que a un ofici (P106) em retorni la forma femenina (P2521) si és una dona? En euskara tenim pocs casos, perquè no hi ha gènere gramatical, però hi ha alguns oficis concrets en què si hi ha forma femenina. -Theklan (disc.) 15:20, 30 nov 2016 (CET)

@Theklan: Parles català ? o ha estat una gentilesa del Translate cap a nosaltres ?. Jo no et podré correspondre perquè ni papa d'Euskera. Bé, al tema: Nosaltres varem decidir passar del Forma femenina de l'etiqueta (P2521) perquè suposava introduir-lo per a totes les professions que s'anessin apareixent. Teníem el mòdul:ca-flexió que feminitza i pluralitza que el va construir el Vriullop per al projecte Viccionari i varem optar per fer-lo servir. Mirat Plantilla:Ocupacio wd que agafa la llista de WD i va cridant per cada valor de la llista a Plantilla:Ocupacio wd/taulaprofessions on estan totes les excepcions que ens anem trobant a la regla gramatical. Si la paraula no està a la llista, és quan s'invoca #invoke:ca-flexió para que la feminitzi. Si vosaltres teniu pocs casos, aquest camí és el més ràpid i t'evites carregar WD excessivament.--amador (disc.) 16:19, 30 nov 2016 (CET)
Ha estat gentilesa. Entenc perfectament el català escrit (i bastant bé el parlat) però no sóc capaç d'escriure correctament i només puc parlar pensant-ho molt. Ahir vaig mirar el de ca-flexió ... i la veritat és que es em va fer complicat entendre-ho. Sobretot perquè el vaig mirar per als plurals. En euskara els números són indeterminats. És igual 1 quilòmetre que 2: quilòmetre. El plural és "Kilometroak" però no s'usa quan abans tens el nombre concret. El miraré. -Theklan (disc.) 17:46, 30 nov 2016 (CET)
Crec que pots usar Plantilla:Ocupacio wd/taulaprofessions per incloure les formes que existeixin en femení, traient la crida a ca-flexió que no farà falta, és a dir amb #default={{lc: {{{1|}}} }}. Per altra banda, a wikt:Mòdul:eu-lema tinc la generació automàtica de taules de declinació per a substantius. Només cal saber si és animat o inanimat per als casos locatius. Una mostra a wikt:kapela. Encara que sóc eu-0, si per algun motiu fa falta obtenir una forma declinada automàtica, puc intentar-ho. No és el mateix que ca-flexió però ja ho tinc controlat. --V.Riullop (parlem-ne) 19:09, 30 nov 2016 (CET)
M'estàs dient que puc declinar els oficis automàticament, en lloc de posar-li la -a del final (irakasle> irakaslea) a mà a tots i cada un? Quina felicitat! -Theklan (disc.) 21:32, 30 nov 2016 (CET)
Sí :-) Mirant wikt:irakasle, vols dir passar d'absolutiu indefinit a absolutiu singular? Sembla senzill: +a excepte quan ja acaba en -a, i +ra quan acaba en -r. Dubtes: mirant eu:Category:Lanbideak no hauria de ser eu:geologo > geologoa, eu:epaile > epailea? O hi ha excepcions? --V.Riullop (parlem-ne) 09:13, 1 des 2016 (CET)
I com hauria de fer perquè cada ofici surti en absolutiu singular dins de la plantilla? Ara tinc aquest codi:
<code>{{#invoke:Wikidata | claim | property=P106|formatting = internallink|separator=, |conjunction= eta }}</code>
-Theklan (disc.) 09:39, 1 des 2016 (CET)
He creat eu:Module:Declension. Pots crear una plantilla amb {{#invoke:Declension|absolutive_singular|{{{1|}}}}}. Amador: tu tens més experiència amb això, com tractar el resultat de Wikidata amb aquesta plantilla o invocació? Serà similar a les formes femenines. --V.Riullop (parlem-ne) 11:38, 1 des 2016 (CET)
Trobat de forma fàcil: {{#invoke:Wikidata | claim | property=P106 | formatting = [[$1|{{#invoke:Declension|absolutive_singular|$1}}]] |separator=, |conjunction= eta }}. Amador: a la documentació he separat el format d'element del format de text. Amb un patró de format només funcionava per tipus string, ara funciona també per tipus element. Pot ser útil en alguns casos com l'exemple de declinació sense haver de complicar-ho via tractament extern amb plantilles. --V.Riullop (parlem-ne) 12:29, 1 des 2016 (CET)
Pues así no funciona. Mira por ejemplo en eu:Christa Wolf, @Vriullop:, como si las palabras terminan en -a (cosa que no va a pasar cuando lo corrijamos, pero que puede pasar en algún oficio) le agrega simplemente otra -a al final. -Theklan (disc.) 13:12, 1 des 2016 (CET)
Cierto, no funciona aunque lo parecía en las primeras pruebas. El módulo Declension funciona correctament pero en la instrucción primero ejecuta el invoke interior $1 > $1a y luego el exterior. No sé por qué esperava que fuera al revés. Como veo que esto puede tener recorrido, lo he integrado en el módulo Wikidata con el parámetro case=singularra, de momento el único caso definido. Ahora funciona simplemente con {{#invoke:Wikidata | claim | property=P106 | formatting = internallink |case=singularra}}@Amadalvarez: ¿oído? Ho afegiré també aquí per compatibilitat i perquè pot servir per case=femení o case=plural, a desenvolupar però que pot simplificar significativament el muntatge. --V.Riullop (parlem-ne) 16:47, 1 des 2016 (CET)
Oído, Vriullop, de fet m'has pillat provant {{#invoke:Wikidata/proves | claim | property=p106 | formatting={{Ocupacio wd/taulaprofessions|$1}} |item=Q57382}} i també li afegeix una -a quan agafa el label de WD perquè el value no existeix a VP. Per a que s'entengui: {{ocupacio wd}} simula un do amb cada repetició de l'string de resposta i per cada value crida a {{ocupacio wd/taulaprofessions}} que és la llista d'excepcions. Amb aquest truc del formatting ens estalviem la primera part que crida n vegades a WD. --amador (disc.) 17:06, 1 des 2016 (CET)
Molar es poco... -Theklan (disc.) 18:25, 1 des 2016 (CET)

@Theklan: separator=,&#32; i conjunction= &#32;eta&#32; haurien de ser els valors per defecte a eu.wiki. El separador surt de translatewiki:MediaWiki:comma-separator/eu que és correcte. La conjunció surt de MediaWiki:And + MediaWiki:Word-separator. Aquí hi ha dos problemes. El primer és que translatewiki:MediaWiki:Word-separator/eu no existia, l'he creat. El segon és que eu:MediaWiki:And (eta) és diferent a translatewiki:MediaWiki:And/eu (&#32;eta). Hauries d'esborrar el missatge en local a eu.wiki perquè agafi el correcte de translatewiki. A banda de solucionar alguns usos amagats que tingui el missatge And, t'estalviaràs posar els paràmetres amb valors per defecte. --V.Riullop (parlem-ne) 12:57, 1 des 2016 (CET)

@Vriullop: Merci! -Theklan (disc.) 13:03, 1 des 2016 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2016[modifica]

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 09:36, 4 des 2016 (CET)

Agregar categorías con respuestas múltiples[modifica]

Hola Amadalvarez y Vriullop. Vuelvo con un salto mortal, en plan pesado. Estoy pensando en poder insertar categorías automáticamente desde una plantilla con los resultados de Wikidata. He comenzado con unas pruebas en eu:Txantiloi:Film_infotaula_automatikoa y no me ha costado nada insertar, por ejemplo, que aparezca el año de la película automáticamente o el del director. ¡Incluso he conseguido declinarlo! La cuestión es... si hay más de un director o de un escritor... o con una lista de actores...o de países... como podría subar una categoría a cada uno de los items? Por ejemplo, películas dirigidas por Joel Coen y peliculas dirigidas por Ethan Coen. La cuestión es que si hago una lista, o añado la categoría a todos los nombres a la vez, o me aparece el item con link dentro de la categoría.

He realizado esta prueba.

<code>{{#if:{{#Property:P57}}|[[Kategoria:{{#invoke:Declension|ergative|{{#invoke:Wikidata | claim | property=P58|formatting=label|rank=one}}}} idatzitako filmak]] }}</code>

Pero claro, tendría que poder quitarle ese rank=one para tener todo lo que quiero.

-Theklan (disc.) 00:08, 5 des 2016 (CET)

@Theklan, Vriullop: Curiosa petició, perquè a la darrera Viquitrobada anual (26-27 nov) va sorgir el tema "categories" i la multiplicitat ingovernable si es fan totes les combinacions possibles. El tema es presentava per reclamar la diferenciació per gènere entre, per exemple, actors i actrius. Després de un apassionat debat, algú va deixar sobre la taula una proposta de "liquidar les categories" i canviar-les per una consulta (fàcil i ergonòmica) a WD feta pel lector. Bé, després d'aquesta introducció, jo -que no sé LUA- et puc oferir la solució que he fet servir per tractar cadascun dels elements d'una llista curta. Tinc una plantilla que agafa l'enèsim element d'una llista per a fer-li el tractament que es vulgui. Aquesta plantilla cal cridar-la indicant-li el número que vull tractar. Com que en wiki no es poden fer do, doncs la crido a la brava amb ordre=1, 2, 3, ...n. Els casos que he hagut de tractar, amb 5-6 ja tenia prou i, per tant, no ha estat tant greu la solució. Em sembla que aplicaria al teu cas. Un exemple és la {{Protecció patrimonial wd}} que es cridada amb un paràmetre "ordre" que li indiquen quin element recuperar. En aquest cas, com que el tractament era complex, la feina de tractament la fa una filial seva {{Protecció patrimonial wd/dades}}, per per al teu cas, només seria fer un "Kategoria: variable idatzitako filmak" i retornar control a l'article. Penso que la documentació està prou clara (per a algú que sap que busca), però si tens dubtes, ja saps. --amador (disc.) 07:35, 5 des 2016 (CET)
Sí... igual me he venido arriba. Con actores puede ser el caos absoluto. -Theklan (disc.) 09:41, 5 des 2016 (CET)
@Theklan: No utilices el parámetro rank=one. Es obsoleto, en su lugar usa list=false. Aquí está pendiente de sustituir y en alguna versión futura desaparecerá. Para poder actualizar el módulo en eu.wiki sincronizado con futuras modificacions espero que no se usen ninguno de los parámetros indicados como obsoletos en la documentación.
El tractament del resultat d'una llista ara mateix és complex. Tot just l'he iniciat amb el paràmetre case. El proper pas és afegir el tractament del cas femení (per ca.wiki). Via aquest paràmetre es podrien afegir crides a submòduls amb tractaments específics, p.ex. case=patrimoni o case=categories de cinema, però això queda pel futur. De moment cal el tractament via plantilles de l'Amador. --V.Riullop (parlem-ne) 10:42, 5 des 2016 (CET)
Funciona!
<code>{{delink|{{#invoke:Wikidata/probak | claim | property=P161|formatting = table|rowformat = [[Kategoria:$0 parte hartu duen filmak]]|case=ergatiboa}}}}</code>
Bona! El mòdul acaba sent un pseudollenguatge de programació :-) --V.Riullop (parlem-ne) 11:51, 5 des 2016 (CET)
Jolin, @Theklan: li estas agafant la idea i et superes cada dia !!. Fantàstica solució. Vaig a veure on la puc fer servir.--amador (disc.) 12:38, 5 des 2016 (CET)
He afegit en proves el format pattern per a entity. Funcionaria així?: {{#invoke:Wikidata/proves | claim | property=P161 | formatting = [[Kategoria:$1 parte hartu duen filmak]] | case=ergatiboa}} Sembla una sintaxi més lògica. --V.Riullop (parlem-ne) 13:27, 5 des 2016 (CET)
FYI: es:Plantilla:Categorización_automática -Theklan (disc.) 13:36, 5 des 2016 (CET)
@Vriullop: A mi no me funciona como lo has puesto. -Theklan (disc.) 13:38, 5 des 2016 (CET)
Especial:Permalink/17836339. Está solo en ca:Wikidata/proves, no lo he puesto en eu:Wikidata/probak. --V.Riullop (parlem-ne) 13:56, 5 des 2016 (CET)
Vale, ahí funciona... pero le falta el ergativo. No sé si en el nuestro funcionaría así. -Theklan (disc.) 13:58, 5 des 2016 (CET)
Añade este diff en Wikidata/probak: https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:ComparePages?page1=M%C3%B2dul%3AWikidata&page2=M%C3%B2dul%3AWikidata%2Fproves. Hay un problema con los separadores que no aceptan un valor nulo. Amador, si poso que acceptin valors buits suposo que es trencaran coses, no? --V.Riullop (parlem-ne) 14:08, 5 des 2016 (CET)
@Vriullop: No entenc pregunta. Vols dir posar null com a separador ? per defecte?. El resultat s'entendria com un únic string. És això ?. En general, les rutines que he fet, sempre forço el separador manualment, o sigui que no s'hauria d'espatllar res. Posa-ho a proves i ho provo amb Patrimoni, Ocupació i Línies desplegables que són les que ara recordo.--amador (disc.) 14:49, 5 des 2016 (CET)
No he dit res. Pensava que | separator= | conjunction= ho interpretava com a no definits i per tant amb els valors per defecte, però no, veig que ja funciona com a separadors buits. --V.Riullop (parlem-ne) 15:54, 5 des 2016 (CET)
@Vriullop: He puesto en Modulu:Wikidata ese código, cambiado en la plantilla y no funciona... así que de momento igual mejor dejarlo como está, que además de funcionar, no sabemos si querremos toda esa categorización en los artículos. -Theklan (disc.) 23:54, 6 des 2016 (CET)
En eu:Special:Diff/5653923 faltan 4 lineas respecto al diff de arriba. Bueno, no importa, es una opción más y funciona igual que tu solución. Lo dejo en el tintero para cuando haya más cosas. De momento es prioritario el tema de las infobox francesas, aquí también pero en menor grado. Amador, ja ho comentarem quan tingui més temps. --V.Riullop (parlem-ne) 09:49, 7 des 2016 (CET)

Taxobox[modifica]

Bon dia, Amador. He vist que saps fer l'arbre de divisions administratives d'un lloc cap amunt. És un tema que m'interessa. Em podries dir com ho hauria de fer per la infotaula taxonòmica automàtica d'un tàxon? És a dir, anar de tàxon en tàxon cap amunt fins a arribar als éssers vius? Ho veus factible tenint en compte coses com aquestes? Pau Cabot · Discussió 08:21, 6 des 2016 (CET)

@Paucabot: Si vas a la discussió del Vicenç està explicat. Però precisament li demano treballar en una solució alternativa amb un codi menys barroc i que no penalitzi tant WD. Això és un prototipus de laboratori, però molt ineficaç perquè fa la mateixa crida de WD un munt de vegades per limitacions del codi wiki. A més tal com està era només per municipis i s'hauria de poder generalitzar. Respecte a la mostra que em passes, jo he assumit que en la progressió només agafaré el primer valor, cas que hi hagi multivalor, i que m'aturo quan he arribat a Estat (P17), per evitar dir coses poc útils a cada article com "continent", "organització territorial", "unitat política" o coses així. Però cada cas requerira una anàlisi pròpia per a que doni un resultat comprensible. Esperem resposta del Vriullop i anem madurant-lo. Salut !,--amador (disc.) 08:43, 6 des 2016 (CET)
@Paucabot: Ja ho tenim. Està pensat per unitats administratives (P131) però provem que fa amb una altra: {{#invoke:Wikidata|getInstanceValue|property=p131 | item={{{item|}}} | sorting=-1 |upto=estat |separator=|rowformat=<$0 $1 }} A $0 queda la property i a $2 posa el P31. Per quina propietat s'ha de navegar cap amunt ?.--amador (disc.) 07:05, 16 des 2016 (CET)
Tàxon superior immediat (P171), no? Pau Cabot · Discussió 07:16, 16 des 2016 (CET)
@Paucabot: No em funciona. Miro a veure si ho trobo. Be patient. Per cert, no t'he vist participar en {{infotaula geografia política}}; ja has vist que hi ha 2 o 3 animosos col·laboradors que han fet bona part de la feina. Trobes a faltar quelcom ?.--amador (disc.) 07:29, 16 des 2016 (CET)
Serem pacients, idò. fa l'ullet
Respecte de la infotaula de geografia política, us vaig seguint, sí. Molt bona feina. No hi he intervingut perquè veig que ja hi ha moltes mans que ajuden i hi ha moltes infotaules més per wikidatitzar. Pau Cabot · Discussió 07:36, 16 des 2016 (CET)

@Paucabot:: és això ?: {{#invoke:Wikidata|getInstanceValue|property=P171 | item=Q1643902 | sorting=-1 |upto=10 |rowformat= $0= $1}} --amador (disc.) 21:19, 6 març 2017 (CET)

@Amadalvarez, Vriullop: No m'acaba de funcionar. On m'equivoc? Pau Cabot · Discussió 07:10, 7 març 2017 (CET)
@Paucabot: Exemple: Especial:permalink/18212071. L'error estava al número de línia de la infotaula. Arreglat ! --amador (disc.) 07:24, 7 març 2017 (CET)
Gràcies. Ara sembla que ja funciona. Per canviar tàxon pel rang taxonòmic adequat en cada cas, he d'usar Mòdul:Wikidata/labels? Pau Cabot · Discussió 07:33, 7 març 2017 (CET)
Ara he vist que agafa Instància de (P31). Seria molt complicat dir-li que pogués agafar una P variable, en aquest cas Categoria taxonòmica (P105), Vriullop? La P31 podria seguir estant per defecte ... Pau Cabot · Discussió 07:39, 7 març 2017 (CET)
Prova-ho amb invoke:wikidata/proves, nou paràmetre "tree" per defecte P31. Aplica les mateixes regles del Mòdul:Wikidata/labels. Ja hi ha dos casos en proves, m'espero a l'ok per passar-ho al mòdul en viu. --V.Riullop (parlem-ne) 09:15, 7 març 2017 (CET)
@Paucabot: M'ho he repensat, el nou paràmetre és "label". Seria cap problema canviar la funció getInstanceValue a getLabelValue? Sembla més clar què fa: treure parells label=value. --V.Riullop (parlem-ne) 09:26, 7 març 2017 (CET)
@Vriullop: Ok, però diria que no em funciona. En quant al canvi de nom, cap problema. Pau Cabot · Discussió 09:32, 7 març 2017 (CET)
@Paucabot: L'exemple Orangutan de Borneo estava fallant en el desè bucle perquè Euarconts (Q728566) té un "sense valor". Hi he afegit una protecció per aquest cas. Ara es para aquí, si tingués algun valor seguiria mentre trobi les dues propietats definides o fins que arribi al valor upto: o bé un número de bucles o bé un label determinat. També hi ha l'opció de filtrar quins labels es mostren, veig que en l'article no s'usen tots. A notar que per un bucle de 10 està fent 20 accessos arbitraris a Wikidata a sumar a altres accessos de la infotaula, no sé quin és el límit. --V.Riullop (parlem-ne) 10:07, 7 març 2017 (CET)
@Vriullop: Això promet, però, de moment, si es talla en arribar a un determinat escaló, encara no arriba a la funcionalitat de la taula manual. Posats a demanar: es podria fer que no s'aturàs al sense valor sinó que se'l saltàs? Si no, se li podria dir que es botàs Euarcont, per exemple? Si li deim de botar-se parvoordres, superfamílies o subfamílies, alleugerirem la càrrega de la plantilla, no? Pau Cabot · Discussió 14:41, 7 març 2017 (CET)
@Paucabot: Ara treu un guionet si no té etiqueta. Els bucles no es poden estalviar perquè és recursiu, cada valor depèn de l'anterior i necessita crear la taula completa. Al final es poden filtrar amb el paràmetre labelshow i no traurà el guionet si no hi és a la llista labelshow. --V.Riullop (parlem-ne) 16:13, 7 març 2017 (CET)

Infotaula per als ports?[modifica]

Bon dia Amador, estava afegint infotaules als ports i he trobat dos patrons, el de Barcelona que és una infotaula organització i el del Port de Palma que és una infotaula d'edifici, he optat per esta darrera però com he tingut dubtes, abans de continuar et demane consell, gràcies! --pacopac (disc.) 10:40, 6 des 2016 (CET)

@Pacopac: Què és un port ?: una estructura arquitectònica, o un organisme que regenta l'estructura arquitectònica ?. Doncs, depèn del contingut de l'article; de si parla de la topografia o de l'activitat comercial i el volum de negoci. Essent molt estricte, cada port hauria de tenir dos articles: el de la instal·lació i el del gestor, però ja veus que això no té sentit més que en alguns casos, tot i que a WD si que tindria sentit tenir dues entrades, lligades entre sí. Exemple: Autoritat Portuària de Barcelona vs Port de Barcelona. Per a més guasa, si mires el port de Palma diu que és un "barri" a WD.--amador (disc.) 11:03, 6 des 2016 (CET)
@Amadalvarez: Estructura arquitectònica, paraules grosses!! Llavors anava bé. Gràcies ;-) --pacopac (disc.) 11:09, 6 des 2016 (CET)

Gràcies![modifica]

Per l'ajuda, intentaré seguir-ne aprenent. Només una cosa, per provar la plantilla, com ho fas tu? Perquè per exemple el que jo faig ara és anar a EUA, posar-hi la plantilla en comptes de l'altra, tota buida, i previsualitzar. Aprofito per fer una altra pregunta: Els dos lemes que et comentava no tenen data de final, per la qual cosa mostren "(1776-)". Si volgués que mostrés "(1776-actualitat)"... com ho faries? Amb un if dintre el rowsubformat? Es pot arribar a fer? I tercera pregunta: com puc obtenir la llengua de cadascun dels lemes? (no és cap qualificador, no?). Gràcies--Arnaugir (discussió) 18:56, 8 des 2016 (CET)

@Arnaugir: Jo tinc una pàgina comodí per provar aquestes coses, però si vas ara trobaràs que he posat la plantilla sense paràmetres apuntant a USA a la pàgina de documentació, de forma que quan facis modificacions, en fer previsualitzar ja veus l'efecte. Si pots posar un IF. Hi ha alguna cosa que no funciona perquè primer resol el codi wiki i després l'intèrpret LUA. Prova-ho, crec que anirà. Lo de les llengües està incrustat dins la resposta per això surt de color verd, fa un <span lang="en">text...</span>. No és accessible com a property. --amador (disc.) 19:40, 8 des 2016 (CET)
Agafat al vol. El color verd surt perquè el tens a Usuari:Amadalvarez/vector.css. L'Arnaugir no el veurà verd. --V.Riullop (parlem-ne) 12:35, 9 des 2016 (CET)
Gràcies. [5] no m'ha funcionat, eren dues coses: 1) afegir enllaç intern a cadascun dels lemes; i 2, posar "actualitat" si $2 (el paràmetre de data final) no existeix. Què no he fet bé?-- Arnaugir (discussió) 20:57, 8 des 2016 (CET)
@Arnaugir: Doncs no ho he aconseguit. Per que no quedés el guió sol, l'he posat condicionat a l'existència de la data fi. Merci,--amador (disc.) 23:27, 8 des 2016 (CET)
OK, gràcies. Una altra pregunta, per posar la cursiva a l'himne i el lema, com ho faries? Puc posar el '' directament per quan ho invoqui de wikidata, però què passa llavors si l'usuari entra el paràmetre amb les cometes? Quedaran 4 cometes i sortirà malament. Hi ha alguna funció que resolgui això?--Arnaugir (discussió) 11:41, 9 des 2016 (CET)
Cursiva en l'himne: {{#invoke:Wikidata | claim | property=P85 | value={{{himne|}}} | formatting=''[[$1]]'' |item={{{item|}}}}} Problema, enllaça directament a l'etiqueta ignorant l'enllaç diferent que pugui tenir Wikidata. Solució, la infotaula hauria de generar el format, no posar-lo en el paràmetre. Si la infotaula genera la cursiva per aquest camp s'haurien de netejar els paràmetres, però ho acabem tenint més net i tractable.
Cursiva en el lema: rowformat = ''$0''. Ara bé, no hauria de ser entre cometes?
--V.Riullop (parlem-ne) 12:54, 9 des 2016 (CET)
Gràcies Vriullop. Tenim alguna funció que "netegi" els paràmetres? (és el que venia a demanar). Pel que fa al lema, potser sí que ha d'anar entre cometes, i ens trobem en la mateixa casuística.--Arnaugir (discussió) 12:58, 9 des 2016 (CET)
@Arnaugir: #invoke:paràmetres|extreuCometesSimples, la vas fer tu :-) Sempre serà millor passar-hi un bot a posteriori. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 9 des 2016 (CET)
Gràcies. He provat de fer un rowformat = «$0» ($1$2) al lema, però no m'interpreta els claudàtors i els escriu de forma literal. Com ho hauria de fer?--Arnaugir (discussió) 16:05, 9 des 2016 (CET

@Arnaugir: No hi ha forma. He fet una parell de proves més i no m'ha funcionat. Penso que sé el motiu, però ha d'intervenir el @Vriullop:. Vicenç: Tenim una taula (perquè té dates com a qualificador) en una propietat monolingualtext multivalor. Com que no se li pot dir formatting=text, perquè el formatting està ocupat, actua per defecte i li posa el span amb la llengua i ja no entén altres codis wiki que li hem intentat posar com els claudàtors. S'ha de dir que l'Arnau ens vol posar a prova, perquè mai havíem tingut monolingual amb multivalor, qualifiers i que els vulguis linkar perquè tenen article. És el que tenen els nous, que sempre encerten amb la mina que no estava desactivada. Merci,--amador (disc.) 00:56, 10 des 2016 (CET)

@Arnaugir:
 {{#invoke:Wikidata | claim | property=P1451
    | value={{#if:{{{lema|}}}|«{{{lema|}}}»}} | item={{{item|}}}
    | separator=<br /> | formatting=table
    | qualifier = P580 | qualifier2 = P582 
    | rowformat = «$0» ($1$2)
    | rowsubformat2= -$2 }}
M'explico, rowformat = «$0» treu l'enllaç [[sitelink|label]] si existeix sitelink a Wikidata o bé [[label]]. Si s'intenta d'alguna manera [[$0]] seria un enllaç amb label i es perd sitelink, l'enllaç conduït, si és diferent a label, per exemple amb uns parèntesis de desambiguació. A value poso les cometes només si existeix el paràmetre lema ja que en cas contrari ha de ser necessàriament buit. Abans de migrar la plantilla caldrà netejar amb bot les cometes (baixes, altes o cursives) que puguin estar ja definides en el paràmetre lema. D'altra forma és impossible posar-les parcialment a «$0» ($1$2) i a més està en línia amb el principi de que el format el posa la infotaula. La funció extreuCometesSimples ens l'estalviem si abans es passa el bot netejador o es pot posar si vols evitar futurs usos incorrectes.
@Amador: sí, els formats dels valores en una taula són limitats. Com que són diferents valors que poden ser de diferents tipus, treu sempre el format per defecte per a cada tipus de valor. Una alternativa que he apuntat en algun altre lloc és canviar la sintaxi formatting=table per list=table alliberant així el paràmetre formatting. Caldria anar en compte en com s'usa perquè intentaria aplicar el mateix format a tots els qualificadors però en general són diferents definicions de format per a diferents tipus. Val la pena que ho intenti? --V.Riullop (parlem-ne) 18:36, 10 des 2016 (CET)
@Vriullop: Com deia a l'altra llarga discussió, crec que aquest recurs de format que has fet és generalista, fàcil i versàtil, però forçar-la a que sigui universal li farà perdre els altres atributs. És una clau anglesa, no una navalla suïssa. No està pensada per treure cargols de fusta. Les navalles suïsses tenen per a fer de tot, però la meitat d'elements no són funcionals i l'altra meitat només els obres el primer dia. No nego que pot sortir algun serrell a polir, però ampliar-la seria desnaturalitzar-la; per a formats rars, com ho fèiem fins ara: solucions ad-hoc.--amador (disc.) 18:50, 10 des 2016 (CET)

colors[modifica]

Hi ha algun lloc on estigueu discutint els colors de totes les infotaules? És a dir unificar criteris per als tons i no per cada infotaula bàsica? --barcelona (disc.) 13:43, 9 des 2016 (CET)

@Barcelona: Plantilla_Discussió:Infotaula_persona#Icona i següent. Després es va calmar i ens varem posar a treballar. Crec que estava encarrilat per a iniciar debat. --amador (disc.) 22:06, 9 des 2016 (CET)
més cosetes (no et queixaràs de tot el que estic mirant de les infotaules!) Apart d'unificar la infotaula de geografia política, caldria aclarir termes´, és a dir tenir tots (i falten) els articles / instàncies de [6] perquè seran els termes que s'usin a les categories intermèdies, això ho podries encarregar a algú, no?--barcelona (disc.) 19:50, 10 des 2016 (CET)
@Barcelona: Si, ho podria afegir als treballs a fer, però fer encàrrecs personals és més cosa teva. Jo he anat espitxant a la Taverna, però ja és veu que la comunicació i la motivació no són el meu punt fort. No sé si has vist aquesta llista. Deuen estar els conceptes que m'has passat i algun més. Es podria aprofitar per ampliar-la alhora que és tradueixen. També està bé aquesta conceptualització de nivells que fan a WD. En resum, si t'animes a buscar un traductor compulsiu que no li importi la temàtica, jo ho penjo a la llista de deures. fa l'ullet --amador (disc.) 20:21, 10 des 2016 (CET)

Municipis francesos i el padró[modifica]

Et comento el que vaig deixar anar molt de passada. A fr.wiki fa uns anys va sortir un problema en incloure les dades de població en una plantilla amb un switch enorme pels més de 30.000 municipis. Cal tenir en compte que un switch comprova els casos d'un en un i no para fins que troba una coincidència. En general és recomanable per eficiència posar primer els casos més probables. Van saltar les alarmes en els servidors i en Tim Starling va desaconsellar aquesta pràctica i va introduir límits de protecció. El problema és que la pràctica es va estendre a altres wikis i ara ha saltat a eu.wiki activat per una edició al Mòdul:Wikidata que força l'actualització d'inclusions incloent aquestes plantilles expensive, un cop més per França. Sembla que l'amic Theklan ja ho té controlat. Aquí en el seu moment l'editor de la {{Infotaula de municipi de França}} ja va sortir del pas fent subplantilles amb un switch més curt. Tot i així, no em quedo del tot tranquil. Comprovant un municipi francès veig fins 27 plantilles INSEE, la majoria normaletes però sembla un muntatge exagerat. Per exemple no entenc per què consulta les dades del 2009 i del 2011 si només mostra les darreres. En els municipis d'Espanya ho tenim en una sola plantilla {{Padró INE}} amb un switch de 8.117 casos que fa patir. En una previsualització surt a final de pàgina "Perfil de dades de l'analitzador" amb les dades de "temps real d'ús". Comprovant municipis francesos i espanyols queden per sota d'1 segon i en principi no és cap problema. Per fer-se una idea, la líder de Especial:Pàgines llargues triga 3,4 segons, la llista de monuments més gran amb 223 plantilles de filera triga 5,5 segons. Tot i que sembla que no tenim cap problema, considero prioritari obtenir de Wikidata les dades de població dels municipis francesos i espanyols. --V.Riullop (parlem-ne) 18:23, 9 des 2016 (CET)

@Vriullop: Penso que a finals de gener estarà prou madura la nova infotaula com per a fer el canvi global, però no em costa res avançar-ho dins les plantilles temàtiques. Una altra cosa que estic sospitant és el grau d'actualització de WD és baix en aquestes dades. Són temes fàcils perquè hi ha padrons i es poden carregar amb bot, però caldrà implicar els experts en el tema per diversificar esforços. M'ho vaig mirant.--amador (disc.) 22:16, 9 des 2016 (CET)
@Vriullop: Si vols fer comparatives d'estalvi fes servir {{Proves persona/actor}} en lloc de {{infotaula de municipi de França}}. Només he substituït la recuperació de la població i l'any de referència, perquè la resta d'accessos INSEE són petits o són per construir la piràmide de l'estructura política que estas treballant tu, precisament. Em sembla que millora resultats en tot, però no és espectacular. Per cert, rectifico lo del farciment de WD. En el cas de França li falta població en 95 municipis de 36.000, i a més les dades són un any més modernes. O sigui que millorem amb el canvi. Ja em diràs que tal va.--amador (disc.) 00:33, 10 des 2016 (CET)
No vindrà ara d'un mes o de dos. Quan deia prioritari és per tenir-ho en compte en la planificació d'infotaules, però no és urgent. Provant amb París, que sembla el més pesant, redueix d'1,33 a 0,91 seg. És significatiu. Amb Montpeller passa de 0,53 a 0,58, no té cap incidència. Em quedo tranquil sabent que INSEE està actualitzat a Wikidata. Caldrà comprovar l'INE, no sé com ho fas. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 10 des 2016 (CET)
@Vriullop: Petscan amb nom plantilla i que no tingui P1082.--amador (disc.) 11:39, 10 des 2016 (CET)
Són pocs però hi veig un desgavell. La majoria tenen Padró municipal d'Espanya de 2013 (Q17539639). Nosaltres tenim carregat en la plantilla el padró del 2014 corresponent a Padró municipal d'Espanya de 2014 (Q18745698). Existeix també Padró municipal d'Espanya de 2015 (Q21994078). Dintre de poc, segona quinzena de desembre, ha de sortit el padró 2016 corresponent a l'1 de gener del 2016. Gairebé caldria començar per l'any anterior (enguany buscar el padró 2015 i a partir de l'1 de gener del 2017 buscar el padró 2016) i anar retrocedint anys fins trobar algun valor, parant-se en el 2014 com a últim recurs aprofitant que tenim la plantilla. En paral·lel es pot investigar quin bot carrega les dades. --V.Riullop (parlem-ne) 19:02, 10 des 2016 (CET)
@Vriullop: No cal fer cabrioles, perquè el més modern acostuma a estar com preferred. Per tant amb list=false, ja surt el millor que hi hagi. És més útil assegurar-se que el bot funciona regularment.--amador (disc.) 18:19, 11 des 2016 (CET)

Monedes[modifica]

Hola Amador! I have another question. A la {{Infotaula geografia política}} hi ha els camps "moneda_iso" i "moneda_simbol". Seria possible fer que anés a l'element Euro (Q4916) (en el cas d'Espanya) i agafés la P558 (P558) i la Codi ISO 4217 (P498)? --Davidpar (disc.) 18:27, 11 des 2016 (CET)

(Traslladat a Plantilla_Discussió:Infotaula_geografia_política)

Problem with cal coor in als:wikipedia[modifica]

Hello Amadalvarez! The Holder of Alsatian Wikipedia is having problems to display the coordinates of a place using Plantilla:Cal coor. It displays the coordinates twice. As they are copying also de Mòdul:Wikidata (als:Module:Wikidata1) it seems that somewhere there is a problem of compatibility. You can see a live example in als:Lurcy. Could you help them? -Theklan (disc.) 08:56, 16 des 2016 (CET)

Hi @Holder, Theklan: At you should define CSS for geographical coordinates defaults: .geo-default, .geo-nondefault and alike. Just as eu.wiki and ca.wiki do, originally from en.wiki. --V.Riullop (parlem-ne) 11:31, 16 des 2016 (CET)
Hi V.Riullop. Thank you very much. That's really a huge step. Unfortunately of the two possibilities the coordinates could be shown the system now has chosen the wrong one. 46.062777777778°N,4.7811111111111°E instead of 46° 03′ 46″ N, 4° 46′ 52″ E. --Holder (disc.) 11:59, 16 des 2016 (CET)
@Holder: On line 335 change coordinateSpec.default = "dec" to "dms" if this is the default in your language. In English, output format by default is the same as input format. In Catalan I have made this change to default always to "dms". Alternatively, if you want more flexibility, add format=dms as last parameter on Template:Cal coor. --V.Riullop (parlem-ne) 12:58, 16 des 2016 (CET)
@Vriullop: It works! somriure Thank you very much! That's really great. Best regards. --Holder (disc.) 13:19, 16 des 2016 (CET)

WD sense pàgina a la Viquipèdia[modifica]

Ahir vaig anar a la caça de monuments per Navès. Per error vaig obtenir fotos d'una masia que no era la que em pensava. Puig que ja que tenia les fotos, les vaig pujar a Commons a c:Category:La Serra de Linya. Cal dir que no penso editar la pàgina corresponent a la Viquipèdia. La podria fer, perquè hi he estat i la podria descriure, però seria una candidata perfecta per a recollir les usuals plantilles de: esborrany, calen citacions, manca d'admissibilitat, etc. Vaig seguir atentament la recent discussió sobre topònims i he comprovat que no gaudeixen de massa prestigi. Són poc "enciclopèdics". No obstant he pensat posar-la a WD, però em pregunto si té algun sentit fer-ho. Tu què en penses?--Isidre blanc (disc.) 18:00, 16 des 2016 (CET)

@Isidre blanc: Diria que no, perquè, a banda de la foto i el municipi, pca cosa més podràs posar. No saps l'arquitecte ni l'any, ni les dimensions,...Cert que te la discutiran menys que a la VP, però dubto que mai ningú s'animi a fer una article. Bé, és una opinió. Salut !--amador (disc.) 18:18, 16 des 2016 (CET)

Em facis donis un cop de mà[modifica]

Amb tot afecte, i perquè a mi alguna vegada m'ha passat el mateix a partir d'un record personal (quan em corregien el "et donaré un petó" jo replicava, rebel: "d'acord, te'l faré però després te'l donaré"), la teva frase a "La Taverna/Propostes#Unitats repetides en plantilles" m'ha dut a "repassar" el tema i diria, tot i que normalment es parla d'altres expressions com ara "donar un cop d'ull", que els cops de mà "es donen" (veure: DIEC="cop 6 3"). Una abraçada,--FranSisPac (disc.) 20:08, 16 des 2016 (CET)

@FranSisPac: Canviat !. A veure si així coopera. merci,--amador (disc.) 20:43, 16 des 2016 (CET)

La dada[modifica]

Perquè et facis una idea de l'èxit que tenen les noves infotaules wikidata-powered: el 3 de novembre vaig fer una intervenció a infotaules persona i vaig llistar quants articles la utilitzaven: 58.915. Avui ho he tornat a llistar: 73.440. 16.500 en un mes i mig!!!! --Joutbis (disc.) 23:29, 17 des 2016 (CET)

@Joutbis: Això és cosa del KRLS que ha fet un bot que la va col·locant en lots de 100 + revisió manual. Has vist la {{infotaula geografia política}} que estem preparant ?. Amb aquesta tindrem feina perquè substituirà 135-140 plantilles i afecta 95000 articles. Salut !--amador (disc.) 06:13, 18 des 2016 (CET)
Boníssima! Clarament, feia falta, perquè ara mateix tot el tema de municipis, regions, i coses de diferents països és un caos. Compteu amb mi.--Joutbis (disc.) 13:08, 18 des 2016 (CET)

Coordenades title[modifica]

Per Tema:Thc5bva5gyujhgjy crec que s'han de recuperar en les infotaules les coordenades al títol per evitar confusió. Si ja en tenen unes altres en algun altre lloc surten a Categoria:Pàgines amb etiquetes de coordenades amb format incorrecte. Potser després de la QQ16 per no sobrecarregar. --V.Riullop (parlem-ne) 14:14, 18 des 2016 (CET)

@Vriullop: Ja he respost allà per al Millars, però està previst que el bot arranqui passat festes, perquè el Joutbis ha estat atabalat amb normalitzacions massives de noms de paràmetres. Merci, --amador (disc.) 15:09, 18 des 2016 (CET)

"Deixebles" a infotaula persona[modifica]

Hola Amador! He provat de fer servir el paràmetre "deixebles" a la infotaula de l'article Felipe Ruiz Martín però no es mostra res. Podries indicar-me què faig malament? Gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 19:36, 20 des 2016 (CET)

@Pau Colominas: Res malament. És un problema de descoordinació meu. Aquests paràmetres eren particulars d'algunes infotaules especialistes (per exemple, infotaula de músic). Vaig estar passant alguns d'aquests paràmetres a comuns i, en aquest, vaig córrer més amb les instruccions que amb el codi. Ara ja està corregit. Merci per avisar.--amador (disc.) 21:13, 20 des 2016 (CET)
Genial, gràcies! --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:39, 21 des 2016 (CET)

Felicitat[modifica]

Bones festes!. Una abraçada--MarisaLR (disc.) 11:47, 23 des 2016 (CET)

Coordenades al títol de l'article[modifica]

Bon dia! És possible que es vegen també les coordenades d'un indret al títol de l'article, amb opció de veure també el mapa, afegint les coordenades sols a la infotaula? A Cova del Mançano p.e. he hagut de posar-la a la infotaula i també al cos de l'article... Gràcies!

@Pacopac:. Doncs sí. Sortirà. Però això serà quan acabem d'esborrar totes les "coord" i "cal coor" que hi ha als articles i que es dupliquen amb el que genera la infotaula. O sigui que el que has posat, ja el pots treure quan vulguis. Si canvio la infotaula per a que aparegui al títol, rebré un allau de missatges demanant que ho tregui perquè surt duplicat. Trobaràs més detalls a Tema:Thc5bva5gyujhgjy. Salut !--amador (disc.) 19:07, 23 des 2016 (CET)
@Amadalvarez:. Moltes gràcies. Sent preguntar coses resoltes fa 4 dies, però no done coll a llegir totes les discussions :|
@Pacopac: No s'ha de saber tot, però si s'ha de saber qui té la resposta. Salut --amador (disc.) 19:25, 23 des 2016 (CET)

Quina seria la infotaula més adient a una estació de metro?[modifica]

Hola de nou, a Línia 1 del metro de València he afegit les coordenades a pèl perquè no trobe la infotaula adecuada que xuple de WD. Hi ha cap infotaula específica?--pacopac (disc.) 20:02, 23 des 2016 (CET)

@Pacopac: Ei, que sàpigues que no signes els missatges i això despista molt. Dit això. No em consta que hi hagi alguna millor i cap d'aquesta família agafa res de WD, o sigui que no has fet res malament, en aquest cas. Les que agafen coordenades de wd són {{indret}}, {{infotaula edifici}}, {{infotaula geografia política}} (en construcció encara), {{infotaula d'organització}}. Que jo conegui. Salut, --amador (disc.) 19:57, 23 des 2016 (CET)
@Amadalvarez:, sent l'oblit, m'he acostumat al Flow on no cal signar res... Com la Línia 3 del metro de Barcelona veig que té la Infotaula xarxa ferroviària de Catalunya, pensava que igual n'hi havia una de genèrica per a les línies de Metro. --pacopac (disc.) 20:10, 23 des 2016 (CET)

Gràcies[modifica]

I bon nadal. Ara que ja sóc administrador, volia agrair-te el teu suport a la candidatura. Espero no esguerrar res. Salut!.--Carles (enraonem) 23:34, 23 des 2016 (CET)

Gràcies[modifica]

T'agraeixo el suport a les votacions per administrador, intentaré no defraudar la confiança que m'has fet. Aprofito per destitjar-te unes bones festes de Nadal.--Medol (disc.) 10:17, 24 des 2016 (CET)

Si t'avorreixes[modifica]

Hola Amador. No sé com tens la coa de feines, però m'ho imagín. Si t'avorreixes molt, entre tu i Joutbis, em podríeu unificar i estandarditzar (almanco una mica) Categoria:Infotaules d'esdeveniments (excepte les competicions esportives). Una altra feina que estaria bé fer és unificar {{Infotaula de cançó}}, {{infotaula composició}} i {{Infotaula Himne}}. Pau Cabot · Discussió 05:09, 27 des 2016 (CET)

@Paucabot: Les poso a la llista. Ara estic de QQ també centrat en plantilles, amb la qual cosa mato dos pardals d'un tret. Després vull posar-m-hi amb els mapes i deixar-los arreu igual, perquè hi ha peticions a {{indret}} i, per últim, seguir amb la nova infotaula persona. Per cert, pots dir la teva sobre com evolucionar Indret ?. PS: He mirat l'historial de {{Infotaula de cançó}} i veig que avui fa 7 anys que la vas crear. Bones festes !--amador (disc.) 08:40, 27 des 2016 (CET)
Bones festes a tu també! Pau Cabot · Discussió 08:45, 27 des 2016 (CET)

persona viva[modifica]

Hola noi, bones festes! Si la data de defunció l'agafa del WD, segueix sortint la categoria persona viva. Mira per exemple Paulo Evaristo Arns.--Lohen11 (disc.) 11:01, 27 des 2016 (CET)

@Lohen11: El culpable no és WD, sinó el missatger. Això passa perquè tenia un {{data de naixement i edat}} que és la que l'hi posa. Quan es moren, li posa automàticament data defunció i edat i, a més de quedar com a persona viva, apareix amb "xx anys d'edat" dos cops. Dues solucions: a) modificar la {{data de naixement i edat}} i deixar-la en "data de naixement"; b) eliminar la {{data de naixement i edat}} de les plantilles que tinguin ben informat les dates a WD i deixar que la plantilla actuï automàticament. Trobaràs més casos a Categoria:Persones vives a revisar. Bones festes !--amador (disc.) 12:16, 27 des 2016 (CET)

Dubte plantilla Infotaula Patrimoni Immaterial[modifica]

Bones Amadalvarez, vull fer un petit canvi a una plantilla que vas crear però no sé com fer-lo.

Resulta que la plantilla Infotaula Patrimoni Immaterial fa servir la plantilla cal coor per agafar les coordenades de WD. Però no totes les pàgines que utilitzen aquesta plantilla necessiten coordenades (com ara Castells o Dieta mediterrània), i tal i com està ara categoritza aquests articles com articles que necessiten coordenades, apart que a la infotaula de l'article hi surt "coordenades" sense cap valor quan no hauria d'aparèixer el paràmetre. Pots canviar-ho perquè coordenades sigui un paràmetre "opcional" i les agafi de wikidata si hi són i si no no faci res? Vaig intentar resoldre-ho pel meu compte però no estava gens segur del resultat. Gràcies. --Mcsmp (disc.) 17:30, 30 des 2016 (CET)

@Mcsmp: Fet Fet!. Gràcies per avisar. Bon any !--amador (disc.) 18:37, 30 des 2016 (CET)
Amadalvarez Gràcies a tu i igualment! --Mcsmp (disc.) 19:09, 30 des 2016 (CET)

Expressions regulars[modifica]

Benvingut al meravellós món de les expressions regulars! Són l'eina més potent que hi ha per transformar textos. Provenen del món Unix però ara s'utilitzen a tot arreu i són indispensables. De webs per aprendre'n la teoria n'hi ha moltes. Pots començar amb la mateixa pàgina de la Viquipèdia, per exemple, o un cop de Google. N'hi ha petites variants segons el llenguatge que les utilitzi, PHP, Python, Javascript, ... En tot cas, les diferències són molt menors. Et recomano fervorosament aquest web meravellós. Permet escriure una expressió regular, provar-la amb un text, i llavors, a les caixes de la dreta et va donant el resultat del que ha aconseguit de concordar (o no). Tot, online rabiós. A més, la caixa de dalt a la dreta t'explica amb paraules el que vas escrivint. Fins i tot pots provar les substitucions.

Amb això, el teu exemple, seria:

  • per capturar: {{rating\-(\d+)\|(.*?)}}
  • per substituir: {{rating|\2|\1}}

Una explicació:

  • {{rating es captura normalment. Podríem posar millor {{[Rr]ating per si a algú se li ha acudit posar la primera en majúscula.
  • El guió s'ha d'escapar perquè és un caràcter especial dins de les expressions regulars. Per això, cal posar \-
  • \d vol dir qualsevol dígit. El signe + vol dir que n'hi ha d'haver com a mínim un (però mentre siguin dígits, en podrien ser un munt). Els parèntesis són per capturar-lo, que el farem servir després, quan substituïm.
  • La barra també s'ha d'escapar, com el guió, amb \|.
  • Finalment agafem qualsevol caràcter, repetit 0 o més vegades amb .* . Això és molt perillós, perquè potencialment pot agafar la resta del text. Per això ho aturem amb l'interrogant, que ve a ser "agafa el mínim que puguis per continuar amb la resta de l'expressió". Per això captura fins que torni a trobar claus tancant-se. Fixa't que també l'hem capturat amb parèntesis

La substitució és més senzilla. Simplement, poses \1 o \2 per substituir els grups que has capturats abans.

L'AWB no el conec gens. El Ton em diu que el crack del tema és el CarlesMartin. Però sobre expressions regulars, compta amb mi.

Sobre el meu negoci, ja tinc automatitzat el tema de les coordenades. Aviat demanaré l'ajuda de la comunitat per als articles amb discrepàncies, però això ha d'anar ràpid. Que tinguis un bon any!--Joutbis (disc.) 11:38, 31 des 2016 (CET)