Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 3

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Infotaula de municipi de França

Gràcies per desfer la meua malifeta. De fet, vaig introduir l'errada que afectava la localització dels municipis de Còrsega en intentar generalitzar la taula per mostrar la localització dels municipis de les regions d'ultramar: Guadalupe, Guaiana Francesa, Martinica i Reunió. Açò últim sembla que ja funciona correctament (he fet la prova a les capitals de les regions). Podries posar el bot a funcionar perquè canvie la infotaula dels municipis de les regions franceses d'ultramar, per favor? el comentari anterior sense signar és fet per Albertvillanovadelmoral (disc.contr.) 17:04, 17 oct 2010 (CEST)

Perfecte! I molt bona descoberta la del comandament padleft com a substitut de substring. Gràcies!--Albert Villanova del Moral (disc.) 17:22, 18 oct 2010 (CEST)

Bestiari i muntanyes de Lladurs

Ep Vicenç, obro secció aquí per no "desviar" la conversa de la Taverna hahaha. No estic massa d'acord amb l'última afirmació que comentaves en la secció del bestiari de Catalunya. En primer lloc, i seguint l'exemple que proposaves (que em toca molt d'aprop), la gran majoria dels articles de la categoria tenen entrada a la GEC, formen part del Nomenclàtor, etc, i per tant, amb això sol ja "es mereixen" l'article. En Capolatell hi va posar l'etiqueta d'esborrany, però si fós per mi, les treuria totes. Són articles que podem considerar curts, però que aporten la informació clau sobre el tema que tracten (ja siguin cims, serres, o també extrapolable al tema dels gegants) i pel meu parer (que evidentment, no ha de ser compartit per tota la Viqui) és que ja n'hi hauria prou. A vegades sembla que tots els articles hagin de tenir una extensió de 30.000 octets (per posar un núm. qualsevol), quan pot ser, que amb quatre ratlles expressin i expliquin perfectament el que són... Bé, simplement és una reflexió que faig en veu alta hahaha!! Salut i bona feina!! --Solde (disc.) 14:11, 18 oct 2010 (CEST)

Mestre Vicenç: estic creant aquesta plantilla (copiant-la de la {{Gegant}}). Em pregunto si es possible (o pràctic) Afegir un tipus de Variable/paràmetre , de tal forma que sigui possible decidir si es vol que la plantilla es mostri en format d'infotaula (dalt-dreta) o bé fer que és mostri en un format més compacte per tal d'incloure-la varies vegades en un article . La Idea és : Hi ha un article sobre l'Aliga de Berga i poder posar-hi allí la Infotaula... i en l'article de la patum poder posar la plantilla a cada comparsa en format reduir ... no sé si m'explico --Marc (Mani'm?) 11:32, 19 oct 2010 (CEST)

Normes que imposen el castellà

Us convido a participar en aquesta discussió: Discussió:Llista de normes que imposen el castellà a l'Espanya contemporània#Nom. --Vilar (Vine i xerrem) 17:19, 19 oct 2010 (CEST)

Municipis de la Catalunya del Nord

Els municipis de la Catalunya del Nord no tenen la seua població actualitzada. Caldria incloure el codi INSEE en les seues infotaules. Jo ja ho he fet manualment per als municipis de la comarca del Rosselló, però encara falten els municipis de les comarques de l'Alta Cerdanya, el Capcir, el Conflent i el Vallespir. Com és una tasca molt tediosa em preguntava si es podria fer amb un bot. Gràcies.--Albert Villanova del Moral (disc.) 00:17, 20 oct 2010 (CEST)

He creat una llista amb el codi INSEE de tots els municipis del departament dels Pirineus Orientals seguits del seu enllaç a la Viquipèdia. Ací la tens: Usuari:Albertvillanovadelmoral/Enllaç municipi. Espere que siga útil.--Albert Villanova del Moral (disc.) 13:43, 20 oct 2010 (CEST)

Conca de Dalt

Company, mira què ha passat amb les coordenades de Conca de Dalt. A veure si ho pots arranjar, si et plau... Gràcies!--Claudefà (Discussió) (disc.) 21:01, 21 oct 2010 (CEST)

Ja està solucionat, oi? Doncs ja està. Moltes gràcies. Amb els bots poden passar, aquestes coses: botant, botant i tot es desballesta... Vinga, gràcies. Si en veig algun altre, ja t'avisaré!--Claudefà (Discussió) (disc.) 21:26, 21 oct 2010 (CEST)

ep!

No t'hauràs molestat, oi? que era broma! Si es així em sap greu! --Beusson (disc.) 21:53, 21 oct 2010 (CEST)

Metge de família

Hola Vriullop, pots revisar aquesta edició [1] d'usuari anònim sobre un article que vas redirigir? Gràcies --Lluis_tgn (disc.) 20:21, 23 oct 2010 (CEST)

rebut --Lluis_tgn (disc.) 22:03, 23 oct 2010 (CEST)

image annotator

Ja m'ho mirare a casa amb carinyo. De fet he començat a traduir una pàgina de politiques i el Help de commons per que quan la gent ho faci servir es trobin com a casa. Merci,--amador (disc.) 14:14, 25 oct 2010 (CEST)

Donacions

Ja he penjat les dues primeres idees. Havia pensat jugar amb la frase de "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres." En plan "Tota donació que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres." (però no em convenç). Després volia fer alguna amb el nombre de visites, articles o demés. M'agrada la frase en castellà "Wikipedia sirve 100 000 millones de páginas cada año. Este es el número aproximado de estrellas de la Vía Láctea. Por favor, haz una donación". Es podria fer una adaptació.--KRLS , (disc.) 01:21, 26 oct 2010 (CEST)

Plantilla de redireccions

Ei Vicenç! Com va tot? Tinc una pregunta o una proposta. Saps la plantilla {{Redirecció}}? Doncs penso que no cal que hi fagi falta la caixa i la icona aquesta de les pàgines de desambiguació i d'altres plantilles així (que a mi em recorda el símbol de l'USB) perquè queda massa gros i a part crec personalment que fa lleig. Per exemple, a Idioma. en lloc de:

«llengua» redirigeix aquí. Vegeu-ne altres significats a «Llengua (múscul)».

amb un

Llengua redirigeix aquí. Vegeu altres significats a Llengua (múscul)

ja n'hi ha prou. Creus oportú canviar la plantilla per això que et proposo? Suposo que això implica que a tot arreu on hi ha aquesta plantilla això canvia i que si n'hi han d'altres de semblants amb el mateix format també seria adient canviar-les. Jo particularment treuria les cometes (« »). Bé, ja em diràs què et sembla! Que vagi bé. --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:15, 27 oct 2010 (CEST)

Far West

S'ha sotmès a avaluació l'article Far West en el que vos heu contribuït. Sou convidat a llegir-lo i opinar sobre què us sembla i/o contribuir a millorar-lo. Moltes gràcies.--Climent Sostres (disc.) 00:54, 28 oct 2010 (CEST)

Plantilles dialectals

Xe, Vicent, gràcies per la comprensió i les rectificacions en els articles algueresos! T'he millorat la plantilla d'article en valencià, però si vols refer-la, avant; no sé si caldrà revisar la d'alguerés, però sí que n'hauríem de fer una per al rossellonés, no? --Arnandis (sí o sí?) 14:24, 27 oct 2010 (CEST) P.S: també haurien d'incloure una categoria oculta, accessible des de l'etiqueta, com per exemple d'articles en alguerés.

No creus que hauries d'esperar que es prengues una decisió consensuada sobre afegir aquestes plantilles dialectals? Ho dic perquè si es decideix el contrari, haurem de revertir i esborrar moltes planes de discussió.--KRLS , (disc.) 21:47, 27 oct 2010 (CEST)
Molt! El mal és que ara en les categories tot són pàgines de discussió, però supose que això es pot apanyar, no? Si al final prospera la iniciativa, jo faria les plantilles més menudes encara que les aragoneses, per a què pugueren anar en la pàgina de l'article. Gràcies per fer tot este faenó! --Arnandis (sí o sí?) 01:59, 28 oct 2010 (CEST)
Estic pensant que hauríem de reescriure el text de les plantilles estes, de l'estil de «Article en alguerés/balear/català/occidental/septentrional/valencià: pareu atenció a les correcions si desconeixeu l'estàndard en què està escrit» o alguna cosa així, no? Llavors potser no caldria el Llanceu-vos-hi... --Arnandis (sí o sí?) 14:32, 28 oct 2010 (CEST)

Motiu de signatura

Simplement perquè no m'agrada veure els articles amb la plantilla amb un enllaçet vermell (la lletra d) i per això hi he signat, per omplir la pàgina. Si creus que no és adient ara mateix ho trec. --Catalaalatac (Parlem-ne) 22:07, 28 oct 2010 (CEST)

Mestre Vicenç: Ja que proposava una presa de decisió nova , m'he decidit a netejar una mica. Tinc dubtes de si "Arxivar2 les preses de decisions més antigues ... que faríeu?--Marc (Mani'm?) 12:06, 29 oct 2010 (CEST)

Diferenciar articles de notícies

Te pareix que podries ajudar-nos a discriminar els articles enciclopèdics de les notícies que haurien d'anar a Viquinotícies? Discussió:Lip dub per la independència. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:41, 29 oct 2010 (CEST)

Coma Ermada de Guils

Cap problema. No crec que la crei de nou, però mai se sap... Gràcies per la tasca que fas, i ànims! --Beusson (disc.) 22:47, 29 oct 2010 (CEST)

Qué et sembla com ha quedat?--Mcapdevila (disc.) 21:31, 31 oct 2010 (CET)

Coàgul sanguini

Ja he adaptat convenientment la versió anglesa de l'article. Continua la referència a Diccionari Eciclopèdic de Medicina, en quan a l'últim paràgraf.

--Jmarchn (disc.) 11:15, 1 nov 2010 (CET)

Plantilla:Navbox i Plantilla:Infotaula

Hola: Veig que s'ha bloquejat l'edició de la plantilla Navbox. Bé! També veig que s'ha canviat el botó que enllaçava cap a les plantilles el que apareix al marge superior esquerre de la plantilla. Saps com es podria afegir també a les infotaules que facin servir {{infotaula}}? Quan tinguis un moment podries fer-hi una ullada a veure si hi tens més traça.

D'altra banda hi ha un fotimer d'infotaules de geografia física i cadascuna d'elles fa servir noms per als paràmetres homòlegs diferents. Saps si hi ha voluntat per a unificar la denominació d'aquests paràmetres? Sovint em trobo en que encaixaria millor la plantilla de {{torrent}} abans que {{riu}} - per exemple - i aniria bé que no s'hagués de copiar i moure tots els continguts amb els paràmetres de cadascuna d'elles. --Bestiasonica (disc.) 00:21, 2 nov 2010 (CET)

Plantilles protegides

He modificat {{Plantilla protegida}} perquè categoritzi les plantilles protegides a Categoria:Plantilles protegides. El problema és que, a causa de les traduccions exprés, es copia també la plantilla que indica que està protegida i, a la categoria, apareixen plantilles que, en realitat, no estan protegides. Havia començat a llevar-los la plantilla (que habitualment és {{Pp-template}}) però he pensat que potser algunes d'elles mereixerien la protecció. Hi podries fer una ullada? Pau Cabot · Discussió 11:39, 2 nov 2010 (CET)

Molt bona feina. Amb la millora de la plantilla ens estalviarem haver de posar la plantilla manualment. Respecte dels criteris de protecció, tens raó: una de les moltes coses que encara no tenim ... Pau Cabot · Discussió 19:05, 2 nov 2010 (CET)

Usuaris Autopatrullats

Hola mestre Vicenç: com s'atorguen nous drets? m'he adonat que no sé com es fa :S --Marc (Mani'm?) 08:28, 3 nov 2010 (CET)

Ja he fet petició al bugzilla: https://bugzilla.wikimedia.org/show_bug.cgi?id=25780 ... si us plau comenta'm si he fet quelcom malament. Gracies.--Marc (Mani'm?) 09:00, 4 nov 2010 (CET)

He demanat una lectura d'avaluació d'aquest article, que és la traducció d'un article de qualitat de la Wanglesa ¿hi pots participar, si us plau?Aries (disc.) 08:50, 3 nov 2010 (CET)

Urlencode

La veritat és que no recordo per què ho vaig fer. Si veus que no s'usa per mi la podem esborrar. --SMP​ (+ disc. xat) 22:28, 3 nov 2010 (CET)

Pàgines sense categoria

Respecte de Viquipèdia:La taverna#Pàgines sense categoria, tu saps on hem d'informar del bug? Pau Cabot · Discussió 16:52, 31 oct 2010 (CET)

Però això fa pinta de ser més aviat un problema dels servidors que del programari, no? On es comuniquen aquest tipus d'incidències? Pau Cabot · Discussió 17:49, 31 oct 2010 (CET)
Ho he posat aquí. Pau Cabot · Discussió 18:51, 31 oct 2010 (CET)
Ho he afegit al mateix bug, encara que no n'estic segur que sigui el mateix problema que el de la viqui croata i que la cosa no sembla gaire activa ... Pau Cabot · Discussió 06:47, 5 nov 2010 (CET)

Imatges

Podries pegar una repassada a Categoria:Imatges amb informació desconeguda? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:48, 6 nov 2010 (CET)

La majoria de les càrregues són d'un mateix usuari mallorquí. L'usuari està avisat i les imatges marcades des de fa dos mesos. Crec que no es pot fer altra cosa que esborrar-les. Pau Cabot · Discussió 14:20, 6 nov 2010 (CET)
M'estimava més no fer-ho jo, que havia penjat els cartells ... Pau Cabot · Discussió 20:06, 6 nov 2010 (CET)

Barrios bajos

Bones, Vicenç. He fet una petició als administradors fa un parell d'hores i mitja i no obtinc cap resposta. L'altre usuari ha iniciat un conflicte personal i no tan sols desfà les meves edicions sinó que m'està faltant al respecte. Podries passar-te per aquí i després per aquí, si us plau? Gràcies. --Judesba (digues...) 20:00, 6 nov 2010 (CET)

Gràcies a per la teva col·laboració, paciència i ganes de solucionar la situació, Vicenç. He intentat allunyar-me una mica de la discussió per tal de no enganxar-me. Ja he col·locat les referències, he categoritzat i he seguit afegint-hi informació. Crec que ara només cal canviar el text de l'argument (per copyvio) i ja ho tenim. He afegit dues categories més per sota d'un comentari ocult; si no són adients (que diria que sí) les retirem. Salut! --Judesba (digues...) 10:57, 7 nov 2010 (CET)

Fonts fiables

En Puigalder i jo no ens posam d'acord sobre si korfbal.cat pot ser considerada una font fiable o no: Usuari Discussió:Puigalder#Notabilitat de clubs esportius i Usuari Discussió:Paucabot#Corfbol, i per extensió, com diferenciar una font fiable d'una altra que no ho és. Ens podries ajudar amb el teu savi consell? fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 21:04, 7 nov 2010 (CET)

Copio a continuació la discussió paral·lela per poder llegir cada comentari en el seu cotext de resposta, i responc més avall. --V.Riullop (parlem-ne) 10:08, 8 nov 2010 (CET)

Corfbol

  1. He referenciat l'article sobre el Vilanova i alguns articles creats per altres viquipedistes. Quan tingui més temps miraré de referenciar altres equips catalans.
  2. He referenciat els articles sobre els equips neerlandesos pel que fa a l'obtenció de Copes d'Europa -tots ells més d'una vegada.
  3. De les competicions catalanes, he referenciat lligues i copes.
  4. La plantilla de corfbol no és meva. Hi faré un cop d'ull quan tingui temps.
  5. Les referències a korfbal.cat són anteriors. En diversos articles ara n'he afegit de noves que són externes.
  6. Sobre els dos equips de rugbi, quan tingui més temps, m'ho miro.

--Puigalder (disc.) 11:26, 6 nov 2010 (CET)

A més de les referències que he posat sobre l'obtenció de copes d'Europa dels equips neerlandesos, visitant el lloc web del diari de més tirada als Països Baixos i posant al cercador el "nom comú" amb el que és conegut l'equip (afegint també la paraula korfbal en els casos en que el nom coincideix amb una ciutat) s'obtenen una bona quantitat d'articles relacionats, entre un mínim de 50 i més de 200 en tres dels clubs amb article.

D'altra banda, a la wiki en anglès hi ha una pàgina sobre la notabilitat al camp dels esports on, a més d'unes regles generals, s'estableixen uns llindars per diversos esports, que em sembla que generen una coherència -que evita discrepàncies- tant per la gent que fa articles com per la gent que els valida. En aquesta pàgina es centren bàsicament en persones i no he sabut veure que parlin d'equips, tot i que es podria fer un clar paralelisme. Penso que podria ser interessant fer alguna cosa semblant en català -si no existeix ja- per especificar uns criteris d'admissibilitat més clars -complementaris a les normes generals d'admissibilitat- i que no sigui necessari anar valorant apreciacions. Què en penses ? --Puigalder (disc.) 16:32, 7 nov 2010 (CET)

Crec que seria una molt bona idea crear Viquipèdia:Criteris de notabilitat (clubs esportius) (o fins i tot Viquipèdia:Criteris de notabilitat (esportistes) ), però veient al ritme que avança la meva proposta de Viquipèdia:Criteris de notabilitat (centres educatius), no sé que dir-te. De totes formes, si t'animes, intentaré ajudar-te en tot el que pugui. Pau Cabot · Discussió 16:44, 7 nov 2010 (CET)
1) Espero ben aviat tenir més temps i miraré de fer una proposta sobre admissibilitat d'esportistes i equips.
2) Canviant de tema. Quan vas posar en dubte "korfbal.cat" com a font, vaig entendre que ho feies en el vessant de l'"admissibilitat" -que era el tema que parlavem i era la plantilla que vas posar als articles- no pas que no fos vàlida com a font una vegada hi ha altres fonts externes que tracten el tema.
Sobre la validesa de "korfbal.cat" per les competicions, diferim en la interpretació i l'aplicació del concepte "font fiable" i del seu esperit. Una cosa és la validesa de "korfbal.cat" per determinar si la competició en qüestió és o no notable/admissible i una altra és -una vegada hi ha fonts que no tenen res a veure amb el corfbol que han tractat el tema- que les referències a korfbal.cat siguin vàlides com a referència d'algunes informacions de la competició.
No em semblaria vàlid agafar informacions del lloc web d'un dels equips per informar sobre tota la competició perquè -en ser un dels equips directament implicats- es podria posar en dubte si és una informació esbiaixada (d'aquí la necessitat de "fonts externes"). Ara bé, la Federació Catalana (korfbal.cat) actua d'àrbitre imparcial, i per tant no hi ha biaix pel que fa a qüestions de la competició.
Anem a un exemple pràctic del que vull dir, que em sembla prou significatiu. Si mirem l'article de la Copa del Món de futbol 2010 a les wikis en anglès i alemany podem observar que hi ha -respectivament- 19 i 27 referències al lloc web FIFA.com (incloc 1 a UEFA.com), que és l'organitzadora i àrbitre de la competició.
I em sembla totalment correcte que sigui així pel que he explicat anteriorment respecte les qüestions de biaix per una banda i la imparcialitat del que fa d'àrbitre per l'altra. I per tant penso que, un cop hi ha fonts externes que en parlen (admissibilitat), el lloc web de l'organitzador -que no és una de les parts que competeixen- és vàlid per referenciar la competició, en ser part imparcial pel que fa a la competició. --Puigalder (disc.) 17:29, 7 nov 2010 (CET)
En part d'acord en la teva interpretació de VP:FF, però crec que no basta ser imparcial per ser fiable. La FIFA o la UEFA poden ser fiables i la Federació Catalana de Korfbal, no. És a dir, que El País sigui una font fiable, no implica que el Diari de Taradell, per exemple, ho sigui. Jo diferesc en igualar imparcial i fiable. No dubt de la seva imparcialitat, dubt de la seva fiabilitat com a font. Recorda que fiable, a la Viquipèdia, significa més o manco de tercers i publicades, amb una reputació de revisar la informació i la precisió. Pau Cabot · Discussió 17:52, 7 nov 2010 (CET)
Estic d'acord amb el fet que la consideració d'un mitjà com a font fiable no implica que la resta de mitjans siguin també fiables. Però el que no es pot fer tampoc és dir que 4 o 5 fonts són fiables i la resta "per defecte" no ho són.
En tot cas, per invalidar un mitjà, s'ha de demostrar que no és fiable. Si no s'aconsegueix demostrar que el diari "L'express de Susqueda" falta a la veritat, per mi l'"Express de Susqueda" és vàlid com a font.
I una Federació esportiva catalana seriosa em sembla tan fiable com la FIFA mentre no es demostri el contrari a partir de les seves accions. Qui determina que no és així ? Discrepo de la teva interpretació. --Puigalder (disc.) 19:43, 7 nov 2010 (CET)
Home, la mida de l'entitat, la notabilitat de l'entitat, la reputació de l'entitat no són les mateixes per a la FIFA i per a la Federació Catalana de Korfbal. Que jo els vegi com a diferents i una molt més fiable (en el sentit de VP:FF, no de que jo no me'n fiï) que l'altra, em sembla, com a mínim, raonable.
Tornant a l'exemple dels diaris, estarem d'acord tu i jo que Le Monde és una font fiable. Sobre d'altres fonts com, per exemple, S'Encruia, potser no hi estarem tant ...
Per cert, si "L'Exprés de Susqueda" té reputació de revisar el que s'hi diu, no admet articles autopublicats, etc. no tenc inconvenient en reconèixer-lo com a font. El que passa és que en la majoria de revistes locals i moltes d'altres revistes, no és el més comú.
Jo no et puc demostrar que aquest mitjà no és fiable, és cert, però com demostres tu que ho és? El que no em sembla raonable és el principi de que totes les fonts del món són fiables mentre no es demostri el contrari. Jo estaria més en la línia de totes les fonts del món són no fiables mentre no es demostri el contrari ...
Per no allargar molt més el debat, jo demanaria a en Vriullop, que controla bastant aquest tema, quina manera tenim de determinar si korfbal.cat és una font fiable. Què te sembla? Pau Cabot · Discussió 20:01, 7 nov 2010 (CET)
Continuo discrepant. Estarem d'acord en que la FIFA és molt més coneguda que la Federació Catalana de Korfbal. És evident. Però no estem jutjant la fama o la difusió de les fonts. Del que es tracta és de fer servir fonts que siguin veraces. I per mi, una federació seriosa ho és mentre no es demostri el contrari. (Fa molts anys que funciona generant molta informació sense que hagi sortit ningú a desmentir-los). Després dius "totes les fonts del món són no fiables mentre no es demostri el contrari". Doncs això em sembla el món al revés. Les fonts externes que he posat no contradiuen la informació de la Federació Catalana. Per mi una federació amb molts anys d'història informant continuament de manera correcta és una font fiable. Considerar que no ho és en base a uns criteris força subjectius que no estan clarament definits enlloc em sembla equivocat, en bona part per la subjectivitat de la decisió.
Em sembla bé demanar opinió a altres viquipedistes, ja que probablement aquesta discussió va més enllà d'aquesta font en concret i hauria de ser una decisió col·lectiva. --Puigalder (disc.) 20:27, 7 nov 2010 (CET)
Una cosa és la veracitat i una altra diferent és la fiabilitat segons el que tenim definit a VP:FF. Que la web dels Pets no digui cap mentida no implica que la web dels Pets sigui una font fiable. El que diu si és una font fiable és si és una font (i cit) amb una reputació de revisar la informació i la precisió. Crec que, en aquesta reputació és el que no estam d'acord. Però jo crec que la càrrega de la prova correspon a qui vol incloure una font com a fiable, ja que, per defecte, la majoria de fonts que trobam (papers diversos, publicitat, fonts orals, etc) són considerades com a no fiables. Només una petita part de les fonts d'informació (pensa en Internet, per exemple) les consideram fiables.
Li ho coment a en Vicenç, a veure si ens dóna llum. fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 21:00, 7 nov 2010 (CET)
Estem en desacord amb el que dius de la reputació. I no he vist enlloc que s'expliciti com es determina aquesta reputació. Estem donant voltes sobre una qüestió que té força de subjectiva. D'altra banda, fer servir com a exemples de "no-fiabilitat viquipedista" "papers diversos, publicitat i fonts orals" com a un argument més per posar en dubte que tota una Federació Esportiva amb molts anys d'existència seriosa sigui o no "fiable viquipèdicament parlant" em sembla força desencertat. Estic d'acord amb obrir la discussió perquè hi participi la comunitat viquipedista. --Puigalder (disc.) 21:39, 7 nov 2010 (CET)
Quan xerrava de totes aquestes coses (publicitat, etc), era quan intentava explicar-te que la majoria de fonts que hi ha en el món mundial són no fiables (Internet n'és un gran exemple) i que, essent així, és molt més fàcil dir que totes són no fiables mentre no es demostri el contrari. Em sap greu que hagis considerat desencertat el meu comentari a causa d'una interpretació errònia del meu argument. Bé, me'n vaig a dormir. A veure si en Vicenç ens tira un cable ... Pau Cabot · Discussió 22:03, 7 nov 2010 (CET)
També em sembla desencertat considerar "per defecte" totes les fonts com a no fiables "mentre no es demostri el contrari" (el món al revés) simplement perquè "és el més fàcil". Bona nit, o bon dia. --Puigalder (disc.) 22:19, 7 nov 2010 (CET)
Jo no estic d'acord amb la teva opinió de considerar-ho tot fiable per defecte, però la respect. Crec que Internet és un exemple claríssim de que tothom pot publicar el que vulgui sense cap tipus de control i intermediaris, i això està molt bé, però totes aquestes informacions (m'atreviria a dir que més del 99.99 % del que hi ha a Internet) no són el que la Viquipèdia anomena fonts fiables. Bon dia! Pau Cabot · Discussió 06:43, 8 nov 2010 (CET)

Re: Fonts fiables

No tinc molt clar quina és la qüestió. Si la pregunta, que em fa en Pau, és si korfbal.cat és una font fiable, doncs així d'entrada diria que sí per eliminació: no és una font personal, ni minoritària en el seu camp, ni extremista, ni dubtosa de forma raonable, ni promocional com a objectiu principal. Ara bé, es pot matisar. Pot ser fiable però en el seu context, no per exemple per a un article de medecina. També cal considerar-la fins a cert punt com a font primària. Les dades de la federació sobre la competició són font primària, sense problema mentre no s'utilitzin per extraure conclusions o opinions. Si s'utilitza com a font secundària, és a dir amb valoracions (tipus "gran èxit de la selecció"), llavors cal contextualitzar dient "segons la Federació...", ja que en aquest cas sí que és una opinió interna que caldria verificar o neutralitzar amb altres fonts. Sobre la pregunta en general, com diferenciar una font fiable d'una altra que no ho és, en principi és correcte el que s'ha dit: segons la reputació del seu comitè o de la seva línia editorial. És més fàcil dir allò que no ho és: fonts amb punts de vista personals o minoritàries o extremistes o promocionals. En general, quant més minoritària és una font, caldrà més fonts per contrastar.--V.Riullop (parlem-ne) 10:08, 8 nov 2010 (CET)

Gràcies pel teu punt de vista, Vicenç. Me qued amb la idea principal de que korfbal.cat es pot considerar una font fiable (i per això revertiré les meves edicions sobre aquest tema), però me qued amb dubtes: com mesurar "minoritària"? com mesurar la "reputació"? Ho veig molt subjectiu. Hi ha alguna manera senzilla de destriar-ho o s'ha de fer per consens tàcit de la comunitat viquipedista? Pau Cabot · Discussió 19:40, 8 nov 2010 (CET)
Parlo en teoria sense conèixer el context d'aquestes edicions. La condició de minoritari depèn en cada camp i és relatiu, per comparació. La condició de reputat és el que opinin els mateixos especialistes en aquell camp. Si en un cas concret no es troben referències allà on s'espera que haurien d'estar, es pot suposar que la resta són minoritàries. Si parlem de la premsa, per exemple, un diari local és minoritari i un de nacional és reputat, simplement perquè d'altres ho consideren així. Un diari nacional no publicarà una notícia d'un diari local sense contrastar la informació, en canvi publicarà una notícia d'agència perquè la considera reputada. Depèn cas a cas. En un camp que ja és minoritari per si mateix, sigui el corfbol o la física quàntica, el fet que les fonts siguin especialitzades no vol dir minoritàries en el seu àmbit, però tampoc poden ser superficials. No estic segur si tot això respon la teva pregunta. --V.Riullop (parlem-ne) 20:18, 8 nov 2010 (CET)
Mmmmh, una mica fa l'ullet. Com diria aquell: tot és molt confús. No entenc la quarta frase (Si en un cas concret ...). Gràcies, Pau Cabot · Discussió 20:25, 8 nov 2010 (CET)
Molt interessant tot el que està sortint d'aquesta discussió. A mi em sembla un tema força complex i que té una difícil solució que pugui ser perfecta i viable, perquè sempre dependrà en major o menor mesura d'algun grau de subjectivitat. (Consensuar una llista de fonts fiables i anar fent valoracions cada vegada que se'n proposés una de nova, evitaria discussions en l'aplicació però em sembla un sistema molt farragós i d'una viabilitat discutible, deixant de banda que el moment de fer la llista també tindria elements de subjectivitat).
Em sembla una opció vàlida anar intentant interpretar l'esperit de la norma i en els casos discutibles mirar de consensuar una valoració. I posteriorment anar recollint les conclusions que es van treient a nivell conceptual per anar creant una espècie de "jurisprudència" orientativa que ens serveixi a tots plegats per seguir fent encara millor aquest magnífic projecte. --Puigalder (disc.) 23:33, 8 nov 2010 (CET)
D'acord amb el company Puigalder. Pau Cabot · Discussió 07:08, 9 nov 2010 (CET)
Reglamentació v. jurisprudència, un exemple pràctic de la diferència entre el dret romà i l'anglosaxó somriure De fet, el problema que tenim a vegades amb les polítiques viquipedistes és que som massa romans (no sé si apuntar-m'ho entre les meves màximes). Fixeu-vos que a l'anglesa tenen 80 arxius del taulell de consultes sobre fiabilitat de fonts, entre d'altres taulells. Moltes vegades trobo a faltar documentar les discussions que després no es troben fàcilment. --V.Riullop (parlem-ne) 08:46, 9 nov 2010 (CET)

Nova metacaixa d'avís a la discussió dels AdQ

Bones Vriullop, últimament m'encarrego d'arxivar les propostes d'articles de qualitat i trobo en falta una cosa: en la discussió dels articles que esdevenen de qualitat hi hauria d'haver una plantilla que digués aquest article va ser sotmès a votació per AdQ... amb el corresponent enllaç cap a la votació. Ara mateix es posa la plantilla de {{Avaluat}} després de l'avaluació prèvia i és una mica incoherent que no hi hagi també la corresponent plantilla "post-votació". Suposo que es podria posar a tots els AdQ actuals amb un bot (aquest tema ja se m'escapa de les mans); si vols jo mateix preparo la plantilla. T'ho he comentat a tu perquè últimament has estat fent molts retocs en tot aquest tema de metacaixes d'avís. Salut --Arnaugir (disc.) 13:55, 30 oct 2010 (CEST)

Quelcom semblant a això: Usuari:Arnaugir/Proves. --Arnaugir (disc.) 14:07, 30 oct 2010 (CEST)
Gràcies, estudiaré això que m'has passat i presentaré alguna proposta. --Arnaugir (disc.) 14:35, 30 oct 2010 (CEST)

Disculpa molestar-te de nou, ho he presentat a la taverna, aviam si pots fer-hi algun comentari. Moltes gràcies.--Arnaugir (disc.) 21:31, 9 nov 2010 (CET)

JavaScript

Em sembla que ho podré fer, però, per confirmar: el que haig de fer és, bàsicament, agafar tots els interwikis per codi (en,fr,de,it) i llavors visualitzar (display:inline) les classes xx-enllaç. Els interwikis també haurien de ser eliminats. És això? Gràcies, Joancreus (discussió) 14:21, 9 nov 2010 (CET)

Mira el xat. Ja ho tinc. importScript('Usuari:Joancreus/proves.js'); al monobook o vector. --Joancreus (discussió) 18:21, 9 nov 2010 (CET)

Ajuda amb imatges

Hola! Acabo de veure que has fet més petita la imatge de l'ampolla a Costers del Rosselló afegint un mot "upright", com va? què fa exactament? he vist que posaves "0,5", era l'alçada? Si m'expliques com va, la propera vegada podré fer-ho jo mateixa, gràcies. Per cert, t'he pujat a commons un parell de mapes de denominacions d'origen de vins, suposo que no et fa res, oi? --Slastic (disc.) 18:30, 10 nov 2010 (CET)

Gràcies.--Slastic (disc.) 18:49, 10 nov 2010 (CET)

Capvespre

Potser el DCVB ho diu d'una altra manera, però l'ús que en faig jo és usar horabaixa i capvespre com a sinònims de tarda i vesprada no l'ús. Pau Cabot · Discussió 15:44, 11 nov 2010 (CET)

Jo utilitz vespre com a període entre el capvespre i la nit (que sempre coincideix quan me'n vaig a dormir fa l'ullet). Pau Cabot · Discussió 16:12, 11 nov 2010 (CET)

Guardó

Moltes gràcies! Tot i que si jo n'he de rebre un, tu incomptables... Una de modificacions en espai no principal (plantilles, llicències, ajuda, de tot...) impressionants. Per cert, tinc previst engegar un bot semiautomàtic per fer verbs alemanys. S'hauria d'introduir el significat, i et crearia la resta. Encara li falta desenvolupament, però. --Joancreus (discussió) 17:24, 11 nov 2010 (CET)

Nivell de llengua dels AdQ

Mira't la secció Viquipèdia:La taverna#Nivell lingüístic dels articles de qualitat. Seria una iniciativa per a supervisar el nivell de la llengua dels AdQ (Viquipèdia:Articles de qualitat/Nivell lingüístic). Com ho veus? Podem comptar que en un moment d'avorriment, t'animaràs a llegir-ne algun? Es tracta de llegir-lo i fer una simple valoració del nivell de llengua (i retocar-ne detalls puntuals, si bé de pas). Dues coses més: quins usuaris consideres que tenen bon nivell de llengua i podrien ajudar en la lectura d'algun article? (Enric i Leptictidium, per descomptat); pel que fa a les correccions de dalt a baix d'articles, se t'acut algun suport de col·laboracions especials (GenCat, alguna escola de correctors, estudiants de filologia, algun institut català de la llengua,...)?--Peer (disc.) 08:22, 12 nov 2010 (CET)

M'ha agradat això de dissimular, que també és el que practico. I a veure si alguna d'aquestes col·laboracions fructifiquen perquè ajudarien a millorar la cara de molts articles. Gràcies per la himformació.--Peer (disc.) 10:26, 12 nov 2010 (CET)

class="sinottico"

Saps si tenim un equivalent a aquesta "class" que apareix a la plantilla italiana it:Template:Composizione.--Lohen11 (disc.) 18:54, 14 nov 2010 (CET)

Alguna cosa faig que no em queda igual, mira Plantilla:Composicióprova.--Lohen11 (disc.) 21:43, 14 nov 2010 (CET)
Moltes gràcies.--Lohen11 (disc.) 22:18, 14 nov 2010 (CET)

Falta justificar l'ús no lliure per Fitxer:Senyera barra.png

Atenció! la imatge Fitxer:Senyera barra.png que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Justificació desconeguda}}. Les imatges no lliures només es poden usar en casos excepcionals amb una argumentació. Cal afegir una justificació que argumenti la seva exempció tal com està explicat a Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures. Us preguem que completeu la informació de la imatge. No cal que carregeu de nou la imatge, simplement editeu la pàgina de descripció. Moltes gràcies.--BotReversor (comentaris/incidències) 11:17, 16 nov 2010 (CET)

Problemes de drets d'autor

Discussió:100 millors guitarristes de tots els temps. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 07:05, 17 nov 2010 (CET)

crida personal

clap clap clap, aplaudiments! --barcelona (disc.) 11:10, 17 nov 2010 (CET)

M'hi afegeixo!--Lohen11 (disc.) 11:41, 17 nov 2010 (CET)
Una gran reflexió.--Vilar (Vine i xerrem) 12:22, 17 nov 2010 (CET)
Enhorabona. Pau Cabot · Discussió 19:51, 17 nov 2010 (CET)
Servidor no creu amb gent entronitzada per altres, crec en aquells que dia a dia m'estimulen amb les seves accions a millorar. Vós no m'heu de donar les gracies, les gracies us les dec jo. --Marc (Mani'm?) 10:23, 18 nov 2010 (CET)

Canvi de nom

Bones Vriullop,

Tinc el dubte sobre si seguint el procediment de Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari, es fa automàticament el canvi de nom de tots els comptes unificats? O s'ha de fer el procediment a cada viquipèdia? Gràcies.--Vilar (Vine i xerrem) 11:59, 17 nov 2010 (CET)

Ups, si merci, ara ho vec. Però segueixo tenint un dubte. Primer ho faig per cada projecte i després puc unificar el compte o ja s'unifica sol? O directament no s'unifica? Entenc que això Steward requests/SUL requests és per quant es vol fer un canvi de nom i a més s'ha d'usurpar algun d'ells.--Vilar (Vine i xerrem) 20:45, 17 nov 2010 (CET)
Ok, ara ja em queda clar gràcies!--Vilar (Vine i xerrem) 21:01, 17 nov 2010 (CET)

Si me n'he adonat després. Pel moment estic vigilant per no liar-la ja que en alguns projectes tarda una mica.--Ermengol Patalín (xerrem) 12:58, 18 nov 2010 (CET)

Revisió viquiprojecte

Vicenç: podries fer un cop d'ull a Usuari:Mafoso/Task Force Països, és un recull de coincidències gentilesa del bisbe --Marc (Mani'm?) 12:24, 18 nov 2010 (CET)

An Urgent Request

Hi Vriullop! The WMF fundraiser kicks off next week and, in order to be ready, we need some quick translation help :) The translations can be found at Translations and the Jimmy letter appeal/en. If you have any questions, please do not hesitate to contact me directly at klyman@wikimedia.org. Thank you for your collaboration!Klyman 20:40, 3 nov 2010 (CET)

Esborrar imatge

Bona vesprada Veiullop: Volia demanar-te quines passes s'ha de fer per poder eliminar una imatge que apareix en l'entrada "radioterapia" en la viquipèdia en castellà i altres idiomes on apareix un familiar. La raó és perquè la persona que apareix ha faltat recentment i porta records tristos. La referència és: Acelerador Clinac 2100 C100, para tratamiento de radioterapia i el nom de l'arxiu és Clinac 2100 C with patient.JPG Moltes gràcies. --Randera (disc.) 19:48, 21 nov 2010 (CET)

caràtules DVD

Dona'ns la teva opinió, sisplau.

Acabo de descobrir aquesta pàgina web on es poden trobar caràtules de pe·lícules en català. Malauradament, les caràtules no són oficials. Evidentment, carregar aquestes imatges a la viquipèdia ens ajudaria molt per il·lustrar els articles de les pel·lícules. Estaria més bé que carregar el pòster en anglès. El problema és que no sé fins a quin punt cal que la imatge sigui plenament oficial o no. Què en penses? Mira l'exemple que he carregat: Què els passa, als homes? (pel·lícula).--Aylaross
He contestat:què vol dir caràtula oficial? A la VP en el tema d'imatges parlem d'imatges lliures, no d'oficials. D'altra banda, es pot fer servir, ja que funciona amb llicència creative commons, nomès hem de de reconèixer l'autor, i a partir d'aquí, la podem copiar. Ara bé, el que hi ha és la caràtula del DVD, no el pòster, cosa que suposa una feina extra de retallar. Però vaja a mi em sembla bé.Tot i això, faré una consulta a l'especialista--

--Pallares (disc.) 15:34, 22 nov 2010 (CET)

Però bé tenim la opció de carregar pòsters de pel·lícules a baixa resolució a la viquipèdia en català. Sempre he entès qua això i els logotips era una "concessió" que se'ns feia a la nostra VP, sempre "fair use". --Pallares (disc.) 16:18, 22 nov 2010 (CET)

Dret a desaparèixer

Bones Vriullop,

La setmana passada vaig sol·licitar un canvi de nom d'usuari, el qual vas dur a terme el 17 de novembre, tot correcte.

No obstant he comprovat que és possible, des d'un cercador com Google, entrar a la pàgina de discussió del nom antic, en la qual només hi apareix una redirecció a la nova pàgina de discussió del nom nou (Ciberwiki.cat), quan la meva intenció inicial era esborrar tot rastre per motius laborals.

Seria possible eliminar l'antiga pàgina de discussió per tal d'evitar aquesta redirecció?

Moltes gràcies per tot!

--Ciberwiki.cat (disc.) 12:06, 24 nov 2010 (CET)

He esborrat les dues pàgines de discussió. --V.Riullop (#keepitfree) 12:29, 24 nov 2010 (CET)

Referències sobre articles d'altres wikis

Hola Vriullop, què tal?

Em vaig presentar com a voluntari al wikiprojecte de tipografia i un alumne de la UOC m'ha fet la següent pregunta: 3.És correcte utilitzar les referències a altres pàgines de la viquipedia en altres idiomes?

No sé si hi ha alguna recomanació oficial i la veritat és que no he trobat documentació al respecte. Saps on puc trobar-la?--Kippelboy (disc.) 23:49, 25 nov 2010 (CET)

Copyvio

Hola V.Riullop, he eliminat el contingut objecte de copyvio dels articles Ielena Kondakova i Diòcesi d'Àsia, si pots podries donar-hi un cop d'ull i verificar si es pot treure l'avís de copyvio. Gràcies.--Àlex Esp (Discussió) 10:18, 26 nov 2010 (CET)

Municipis de Portugal

Hola. He fet una plantilla semblant a {{Padró INE}} i {{Padró INSEE}} anomenada {{PT-INE:Població}}. Aquesta plantilla pot ser utilitzada a les infotaules dels municipis portuguesos. Com a prova ja he modificat la infotaula del municipi d'Arcos de Valdevez. Caldria modificar les infotaules de la resta de municipis. Ací tens la llista de municipis i els seus codis: Usuari:Albertvillanovadelmoral/Municipis portuguesos. Podries fer-ho amb el bot, per favor? Gràcies.--Albert Villanova del Moral (disc.) 18:46, 26 nov 2010 (CET)

Ja he inclòs la Infotaula de municipi a Vimioso i als municipis de les Açores i Madeira. A més, he detallat com actualitzar la plantilla de població a Plantilla:PT-INE:Població/ús. Sembla que açò ja està! Per altra banda, he vist que per a alguns municipis la superfície no és correcta i he fet la plantilla {{PT-INE:Superfície}}. Creus que seria convenient utilitzar-la a les Infotaules?--Albert Villanova del Moral (disc.) 23:48, 29 nov 2010 (CET)
D'acord. Em sembla el més raonable. Aleshores caldrà esborrar la plantilla una vegada hages corregit els valors de les superfícies.--Albert Villanova del Moral (disc.) 12:03, 30 nov 2010 (CET)
Precisament ahir l'INE de Portugal va actualitzar les superfícies dels municipis i 10 d'elles són diferents! La nova plantilla és a {{PT-INE:Superfície/2009}}, mentres que l'anterior és a {{PT-INE:Superfície/2008}}.--Albert Villanova del Moral (disc.) 23:39, 30 nov 2010 (CET)

Drets d'autor

Hola Vicenç!,

Avui he marcat un article com a copyvio (Pell de serp), però l'autor m'ha comentat que ell és l'autor del pdf. Tu que hi entens en llicències, què s'ha de fer en un cas com aquests (rellicenciar, revocar... ni idea somriure)? L'usuari és River. --Joancreus (discussió) 18:35, 30 nov 2010 (CET)

Li he llevat la plantilla de proposta d'esborrat, de moment. Li deix {{FVA}} per si s'hi poden aportar referències addicionals. Te sembla bé? Pau Cabot · Discussió 21:13, 1 des 2010 (CET)

Personatges Il·lustres de l'Arboç

Hola Vriullop

En KRLS m'ha derivat a tu, ja se sap. Es veu que un usuari crea i amplia l'article Joan Tuset i Suau. Després borra de la pàgina Arboç 2 cops [2], [3] el nom de l'article que ha creat sense cap raó aparent. La raó ha aparescut avui; [4] Es pot demanar no ser citat en un article? Gràcies.--Lluis_tgn (disc.) 23:20, 2 des 2010 (CET)

Gràcies, per cert la teva crida personal m'agrada molt. --Lluis_tgn (disc.) 08:50, 3 des 2010 (CET)

Canvi estètic de les plantilles

Ei Vicenç, com va? Te'n recordes que fa temps va sortir el tema de retocar les plantilles de redirecció? Per exemple, {{Confusió}}, {{Polisèmia}}, les de {{Vegeu}}, i en general les que hi ha a Plantilles d'enllaços interns. Què et sembla si hi fem un canvi? En la meva opinió, i per començar, canviaria aquest color gris per el blanc del fons de la pàgina; després canviaria la icona per una de grisa, i per acabar treuria la línia grisa de sota. Pensa-ho, crec que estèticament pot millorar així i fer que moltes pàgines es vegin amb més bons ulls. --Catalaalatac (Parlem-ne) 20:50, 3 des 2010 (CET)

També he pensat una altra cosa. Estaria molt bé crear una plantilla per a cada viquiprojecte perquè el puguin posar a les pàgines de discussió de tots els articles que editin o corresponents al tema del viquiprojecte. Això pot ajudar a enganxar més gent cap a viquiprojectes del tema concret que estan mirant (que suposadament és que hi tenen un mínim d'interès si hi són). Això es fa a la viquipèdia en anglès i penso que és una gran idea per facilitar la coordinació entre tothom i com t'he dit incentivar la participació. Què me'n dius? --Catalaalatac (Parlem-ne) 21:47, 3 des 2010 (CET)

Signatura...

Moltes gràcies per la idea! Fes un cop d'ull a la dreta. Jo++ 20:23, 5 des 2010 (CET)

I, com a agraïment, tingues aquí un regal: wikt:Usuari:Joancreus/proves2.js. --Jo++ 21:39, 5 des 2010 (CET)
M'he precipitat... Espera una estona, fins que t'ho digui, a obrir-ho. Ho sento... --Jo++ 21:50, 5 des 2010 (CET)
Ja està, lliure de fer-ne el que vulguis! Funciona bastant bé, almenys això crec. S'accepten millores/suggeriments/crítiques o el que sigui. --Jo++ 22:02, 5 des 2010 (CET)
Neteja la memòria cau, si us plau. --Jo++ 22:13, 5 des 2010 (CET)
I jo amb la meva mania de no descriure els programes... Vés a wikt:Remuntada i en veuràs la funció. De nou ho sento. --Jo++ 22:23, 5 des 2010 (CET)
Neteja la memòria cau de nou. Em sembla que ja hi ha la primera versió estable. --Jo++ 09:39, 6 des 2010 (CET)
És cert, s'haurà de mirar. Això, però, necessitaria fer consultes a l'API, cosa que podria alentir (mínimament dels mínims) el rendiment. Per cert, de l'eina anterior (proves.js) què en farem? Com a gadget, al common... ni idea. --Jo++ 13:27, 6 des 2010 (CET)

Fent-ho una mica barroer (un joc de redireccions), pel que sembla ja funciona, més o menys. Instal·la't Usuari:Joancreus/proves2/trunk.js, traient l'antic (sobretot!) --Jo++ 14:26, 6 des 2010 (CET)

Ups! Ara m'hi poso. Ho sento. --Jo++ 21:41, 6 des 2010 (CET)
Em sembla que està arreglat, però no ho puc comprovar del tot. El navegador em va molt lent i no va del tot bé. En tot cas passa pel xat. --Jo++ 21:47, 6 des 2010 (CET)

Plantilles de referències

Bones Vriullop, he vist que a en.wiki tenen en:Template:Cite episode, mentre que aquí Plantilla:Cite episode redirigeix a Ref-llibre. No sé si hi ha algun motiu especial. És correcte si trec la redirecció i creo la plantilla? Gràcies. --Arnaugir 11:13, 9 des 2010 (CET)

Mida de les imatges

Gràcies, company. Quan les coses s'expliquen ben explicades, sempre se n'aprèn, i és aquest el cas. M'has dit coses que jo no sabia i, evidentment, les tindré molt en compte. Un tema diferent: la teva reflexió sobre Viquipèdia / Amical viquipèdia, m'ha fet pensar. Aquest any, ja he contribuït a la viquipèdia global. Buscaré informació sobre les contribucions a l'Amical, i actuaré en conseqüència a les conclusions que en treguiu.--Claudefà (Discussió) (disc.) 14:53, 9 des 2010 (CET)

N'hi he posat dues de bastant genèriques. El que tenim més a prop és Categoria:Restaurants ... Pau Cabot · Discussió 19:51, 9 des 2010 (CET)

consulta calaix Gencat

mestre Vicenç: un dubte: aquí hi ha un munt d'info sobre arqueologia i arquitectura ... a arquitectura tenen fotos diverses les podem bolcar a commons? aprofitar-les d'alguna manera? (no he sabut veure quina llicencia tenen a banda de l'avís legal genèric de la xene --Marc (Mani'm?) 18:12, 13 des 2010 (CET)

casum l'ós pedrer... que hi farem, Gracies per mirar-ho.--Marc (Mani'm?) 10:11, 14 des 2010 (CET)

Ei Vriullop! Acabo de crear un viquiprojecte d'història de Catalunya. Pots entrar-hi i donar la teva opinió. Tingues en compte que els criteris també poden ser modificables. --Catalaalatac (Parlem-ne) 00:59, 14 des 2010 (CET)

Neteja AWB

Gràcies per les correccions.--Lohen11 (disc.) 10:54, 14 des 2010 (CET)

Text cc-by

Hola Vicenç, què tal? Em podries dir on trobar la normativa o recomanacions per incorporar text amb llicència CC-BY? Ho he estat buscant però només trobo informació per penjar imatges. L'Institut Català de Paleontologia publica coses en aquesta llicència i m'agradaria aprofitar-ne unes quantes.--Kippelboy (disc.) 10:28, 16 des 2010 (CET)

Plantilles de portals

Ei Vicens! Per què el text de les plantilles de portals que vas canviar està en cursiva? No creus que haurien de ser lletres normals? --Catalaalatac (Parlem-ne) 17:29, 16 des 2010 (CET)

Potser sí, tens raó. No m'havia fixa't que abans ja estava en cursiva. No em facis cas. --Catalaalatac (Parlem-ne) 18:50, 16 des 2010 (CET)

Fonts i admissibilitat

Idò en canviar el nom de notabilitat pel d' admissibilitat, ja vaig tenir els dubtes en quin motiu posar-li a les propostes d'esborrat susceptibles de no ser admissibles i em va sortir aquest, segurament desafortunat. En realitat, el que vull dir quan faig una proposta d'esborrat és "no s'han trobat fonts que justifiquin l'admissibilitat", ja que, abans, he fet un mínim de recerca per comprovar-ho. Essent així, el més lògic és usar la frase que m'ofereixes tu i que crec que és prou vàlida. Com en d'altres ocasions, gràcies, miraré de fer-ho així a partir d'ara. Pau Cabot · Discussió 21:42, 20 des 2010 (CET)

Convencions tipogràfiques

Sí, ara mateix vaig força enfeinat amb les correccions. Però quan pugui m'hi poso i m'ho miro. Per mi el referent més clar en català pel que fa a "convencions tipogràfiques" és el llibre: Pujol, Josep M.; Solà, Joan. Ortotipografia. Barcelona: Columna, 1995. . La ortotipografia en català segueix la tradició "continental" o "francesa", diferent a l'anglo-saxona. Però no en sóc ni molt menys un expert. Són temes que em toquen per ser docent d'assignatures de disseny i haver escrit materials didàctics. Potser hi ha gent amb formació de filologia o correctors que en saben més de convencions. --Dvdgmz (disc.) 17:22, 22 des 2010 (CET)

Utilitzar el bot

Bones Vriullop,

Després del comentari que m'has deixat a la pàgina (errors corregits, ja preguntaré en krls per reemplaçar les paraules) desconec en quina posició estic; si puc emprar el bot o no, si estàs pensant la decisió, si vols més comprovants del seu funcionament. Si em pots dir alguna cosa m'aniria bé, així sabre si fer-ho a mà o amb el bot. --Castor (disc.) 21:02, 22 des 2010 (CET)

Plantilla autoviquipedista

Encara ho veig malament. Mira el "pantallassu": [5]. Intentaré mirar-m'ho però la veritat que no entenc com pot ser que es veiés malament d'un dia per l'altre.--Arnaugir 10:42, 22 des 2010 (CET)

Per si serveix d'alguna cosa, amb MonoBook també passa.--Arnaugir 13:53, 23 des 2010 (CET)

Supressió de plantilles

Ei Vicenç, he vist que has afegit un avís de supressió ràpida a les dues plantilles que vaig crear ahir ({{Falten articles 350000}} i {{Falten articles 400000}}). Per què? És igual, ja ho he entès. Suposo que és perquè són inecessàries i redundants amb {{falten articles}}. És a dir que, si jo afegeixo, per exemple, {{falten articles|350000}} o {{falten articles|400000}}, em farà el càlcul automàticament? escrigui el paràmetre que escrigui? Si és així entenc la supressió de les plantilles. Pots procedir. --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:33, 23 des 2010 (CET)

Per cert, sàpigues que quan ho vaig fer no sabia que amb aquest simple paràmetre es pot fer el què volia, que és saber el que queda fins a 350.000 i 400.000. Sinó, òbviament no ho hagués fet. És que a mi sempre m'agrada anar a la meva pàgina d'usuari i mirar dades d'aquestes, i com que ara vam superar els 300.000 articles volia tenir una altra plantilla que em digués percentatges i tot això, ja que la de 300.000 ha quedat obsoleta. Disculpa les molèsties. --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:37, 23 des 2010 (CET)
P.D.: No sé si t'has mirat el tema que fa temps vaig comentar, sobre la mala visualització de les coordenades (que jo les veia just al mig de la línia grisa). Doncs bé, ara ja veig les coordenades de totes les pàgines correctament. Bona feina. Veus, entre això i allò del candau, ara es veuen molt més netes i polides les pàgines. Que vagi bé! Ja parlarem. --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:45, 23 des 2010 (CET)

Missatge de S.M. Jordi I Rei dels Hel·lens

Hola. Puc saber perquè l'has suprimit? És un manifest públic fonamental per conèixer una mica més el posicionament polític d'homes com Prat de la Riba. Quins drets de propietat vulnera un article que explicava què era aquesta carta oberta, ni tant sols la reproduïa? Espero que em puguis contestar perquè sinó m'acabareu traient les ganes de participar. Si et serveis de res, mira el meu historial a la Viquipèdia.--El noi de la garriga (disc.) 14:58, 23 des 2010 (CET)

INE

Bones Vriullop, veient que ja ha sortit la població a 1 de gener del 2010, estava mirant Llista de municipis de Catalunya i vec que és del 2007. Es podria aprofitar la plantilla del padró que vas fer per a aquesta llista? Si m'expliques el codi, la plantilla d'entitats és una mica heavy, ho posaria. Afectaria al pulsar les fletxetes wikitable sortable?-- Ermengol Patalín (xerrem) 19:11, 23 des 2010 (CET)

Ja ho he vist, i per la prova que he fet, funciona.-- Ermengol Patalín (xerrem) 19:18, 23 des 2010 (CET)
Bones, problema a la vista. A Llista de municipis de Catalunya, em surt una cosa estranya a partir de Bovera, és per l'actualització que han fet a les dades de la plantilla o perquè la plantilla surt massa en aquest article?-- Ermengol Patalín (xerrem) 21:55, 23 des 2010 (CET)
[Perdoneu per la xafarderia] Enllaç útil: en:Wikipedia:Template limits. Parla sobre aquest error. --Jo++ 22:04, 23 des 2010 (CET)
No ho havia vist Joan, gràcies al dos. No sabia que també estaves fent l'actualització de les entitats de població! Bona feina! -- Ermengol Patalín (xerrem) 15:18, 24 des 2010 (CET)

Val d'Aran

He vist que m'has revertit l'edició que vaig fer a Plantilla:Comarques de Catalunya, la Val d'Aran, encara que oficialment estigui dintre de la Comunitat autònoma de Catalunya, culturalment no forma part del Principat català. Com ja posa a l'article d'Occitània, és part d'Occitània, i que jo sàpiga, un territori no pot ser part de dues nacions. -- TheMrJohannesburg · Parlem-ne! ;) el comentari anterior sense signar és fet per Joan301009 (disc.contr.) 23:34, 23 des 2010 (CET)

L'article que m'has donat no parla del mateix, una cosa és la comunitat autònoma i l'altre el principat, regió històrica o com en vulguem dir. -- TheMrJohannesburg · Parlem-ne! ;) el comentari anterior sense signar és fet per Joan301009 (disc.contr.) 18:27, 24 des 2010 (CET)

Ajuda

Ei Vicenç, com va? Des de fa temps que tinc la plantilla {{Modificacions d'usuari}} a la meva pàgina d'usuari però no la puc veure bé. Ara per ara veig això "Aquest usuari ha fet prop de {{{1}}} modificacions en la Viquipèdia en català". Entenc que he de fer alguna cosa perquè apareguin allà (i s'actualitzin soles suposo) però no sé què és. Em pots dir com m'ho he de fer perquè pugui veure les modificacions que he fet? --Catalaalatac (Parlem-ne) 13:24, 24 des 2010 (CET)

[Perdoneu la xafarderia] S'ha de canviar ~interiot per ~Interiot. Amb majúscula. --Jo++ 13:26, 24 des 2010 (CET)

Mülhausen

Hola V.Riullop! Ep, he fet uns canvis a Mülhausen, com veuràs, però si no et semblen be, doncs els pots revertir. He posat el nom en 3 idiomes en negreta abans dels parèntesis, perquè qui sigui que ho llegeixi escolli el que li és més adient... o potser això és ridícul, no ho sé, però ho he vist be... Entre parèntesis, he afegit altres versions ortogràfiques del nom en alsacià que he trobat, i també la versió del nom en alamànic, que se suposa que és el mateix dialecte que l'alsacià (els alamànics diuen que sí a la seva viqui a l'article sobre Alemannisch) o el dialecte més proper. Suposo que les variants del nom escrit son deguts al fet que els dialectes o idiomes considerats com a dialectes no estan normalitzats. Ja em diràs el que et sembla, o faràs el que és més adient! En fi, que tinguis unes molt bones festes!! --Catgirl (disc.) 23:23, 24 des 2010 (CET)

- De fet, he revertit la part on jo havia afegit: , Milhüse o Mulhouse després del nom en alemany - segurament tens raó i l'article estava perfecte abans de ficar-m'hi jo. Bones festes! --Catgirl (disc.) 10:45, 25 des 2010 (CET)

Bon Nadal

BBBBB OOOOO N N N N A DDDD A L
B B OO OO NN N NN N A A D D A A L
BBBBB OO OO N N N N N N A A D D A A L
B B OO OO N NN N NN AAAAAAA D D AAAAAAA L
BBBBBB OOOOO N N N N AA AA DDDD AA AA LLLLL

I feliç ninou! --Bestiasonica (disc.) 12:13, 25 des 2010 (CET)

Espero que passis un molt bon Nadal i un feliç any 2011! --Lluis_tgn (disc.) 12:41, 25 des 2010 (CET)
Bones Festes !! --MarisaLR (disc.) 17:56, 26 des 2010 (CET)

Traduccions pywikipedia

Bona nit Vriullop,

En KRLS m'ha comentat via xat que t'interessava saber com funcionaven les traduccions dels scripts, doncs en principi és pujar l'arxiu traduït Aquí i ells el comproven i adopten els canvis per la següent actualització. De moment ens han acceptat la traducció del "solve_disambiguation.py", tot i que ens han comentat que aniria millor pujar uns diffs (hem d'esbrinar com es fan). En principi tenim intenció de traduir tot el que puguem i/o acostumem a utilitzar a la viqui. Bon nadal i feliç any nou --Castor (disc.) 02:03, 27 des 2010 (CET)

Tard, però...

Feliç felicitat!
Desitjo que tinguis unes molt bones festes, t'ho passis molt bé i comencis l'any nou amb bon peu! ~ Judesba.


La Pegatina - "Aquí és nadal i estic content!"
Sanjosex - "Polvorons amb mel"
"Quan somrius"
John Lennon - "Happy Xmas (War Is Over)"

el comentari anterior sense signar és fet per Judesba (disc.contr.) 13:47, 28 des 2010 (CET)