Diferència entre revisions de la pàgina «Patrici (classe romana)»

Salta a la navegació Salta a la cerca
També es deia patrici al pare de l'emperador i als principals dels il·lustres; els consols estaven per damunt dels patricis. Als patricis se'ls distingia amb els títols de ''magnificentia'', ''celsitudo'', ''eminentia'', i ''magnitude''.
 
Si els patricis estaven al servei de l'Imperi a la cort o a províncies (llocs on generalment exercien les més altes funcions) eren coneguts com ''patricii praesentales''; en cas contrari eren anomenats ''patricii codicillares'' o ''honorarii''. Tots ells es distingien per la seva manera de vestir i aparença de les persones ordinàries i mai apareixien en públic sense anar en carruatge. ESTOY ESTUDIANDO LOS PATRICIS EN EL COLE I ES UNA CAKITA!
 
Els emperadors no donaven sovint la dignitat de patrici, encara que alguns van donar el títol a gent jove i fins i tot a eunucs. [[Zenó (emperador)|Zenó]] va decretar que no podia ser patrici aquell que no havia estat cònsol, prefecte o ''magister militum'' però [[Justinià I]] va eliminar aquestes restriccions. El títol de patrici es donava mitjançant un diploma.
[[gl:Patricio]]
[[he:פטריקים]]
[[hr:Patricij]]GYFADSKMÑL,
[[hu:Patricius]]
[[ia:Patricio]]
Usuari anònim

Menú de navegació