Marroc al Festival d'Eurovisió

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Logotip del Marroc

El Marroc només ha participat en el Festival de la Cançó d'Eurovisió una vegada, el 1980, quan Israel no hi va participar. Després d'un resultat pobre, Hassan II del Marroc va jurar que el país no hi participaria mai més. Tot i que no està situat geogràficament a Europa, Marroc era elegible per a participar-hi, ja que és membre de la Unió Europea de Radiodifusió.

El 1980, Samira Saïd va acabar en el lloc 18è, amb només 7 punts del jurat italià.[1][2] La televisió del Marroc tenia plans de participar-hi el 2008 i el govern trigà dues setmanes per a prendre una decisió, ja que hi havia punts a favor i punts en contra. A favor és que Marroc podia aprofitar la popularitat de la música marroquina a Europa. Aquest gènere musical era semblant a la música turca i Turquia freqüentment acaba entre els cinc primers llocs. En contra hi tenia que, segons les normes del concurs, estaria obligat a transmetre tot el concert i això impediria que evités la transmissió de certs aspectes. Algunes vegades, la televisió del Marroc retransmet el festival, però censura les coses que van en contra de les lleis locals o contràries a l'Islam i per això va decidir no participar-hi.

Samira Said, representant del Marroc a Eurovisió 1980.

L'estació comercial 2M TV va enviar la seva sol·licitud com a membre de la UER perquè Marroc pugui participar en el Festival de la Cançó d'Eurovisió i en el Festival d'Eurovisió Júnior. La UER manté la televisió com a candidata i, per tant, no hi podrà participar.

Participació[modifica]

Any Seu Artista Cançó Final Pts SF Pts
1980 Països Baixos La Haia Samira Saïd Bitaqat khub (بطاقة حب) 18 7

Votació del Marroc el 1980[modifica]

Marroc ha puntuat a:[3]

Posició País Punts
1 Turquia 12
2 Alemanya 10
3 Regne Unit 8
4 Suïssa 7
5 Suècia 6

Marroc ha rebut punts de:

Posició Pais Punts
1 Itàlia 7

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]