Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014
#JoinUs
Semifinal 1 6 de maig de 2014
Semifinal 2 8 de maig de 2014
Final 10 de maig de 2014
Presentador(s) Lise Rønne, Nikolaj Koppel i Pilou Asbæk
TV amfitriona DR logo.svg
Lloc B&W Hallerne
Dinamarca Copenhaguen, Dinamarca
Cançó guanyadora Rise Like a Phoenix, Conchita Wurst
Àustria Àustria
Sistema de votació
Tant a la final com a les semifinals cada estat dóna d'1 a 8, 10 i 12 punts a les seves 10 cançons preferides, elegides per votació popular i dels jurats.
Nombre de cançons 37
Cronologia del Festival d'Eurovisió
Predecessor
Suècia Malmö, Suècia

Festival de la Cançó d'Eurovisió 2013

Successor
Àustria Viena, Àustria

Festival de la Cançó d'Eurovisió 2015

El Festival de la Cançó de l'Eurovisió 2014 va ser la 59a edició d'aquest esdeveniment musical. Les dates aprovades per la UER foren el 6, 8 i 10 de maig de 2014, i van tindre lloc a Copenhaguen, la capital de Dinamarca.[1] El país nòrdic va acollir aquesta edició gràcies al fet que la seva representant Emmelie de Forest va guanyar l'edició de 2013 a Malmo amb la cançó Only teardrops. Com a novetat d'aquesta edició, les normes del Festival obligaren a publicar les votacions de cada membre del jurat per separat, així com el televot de cada país, per contribuir a una major transparència dels resultats.[2][3]

Finalment, va resultar guanyadora Àustria amb Conchita Wurst com a representant, amb el tema Rise like a Phoenix, amb 290 vots.[4]

Seu[modifica]

El complex B&W Hallerne, a l'illa de Refshaleøen, Copenhaguen

La televisió pública danesa DR va ser l'organitzadora de l'esdeveniment. El 2 de setembre de 2013 l'ens va anunciar que la seu escollida era el complex B&W Hallerne, a l'illa de Refshaleøen, que pertany al municipi de Copenhague. El complex va ser redissenyat completament per adaptar-lo al concepte d'"Eurovision Island" (Illa Eurovisió) que la direcció artística de la cadena volia implementar per a aquesta edició del Festival.[5]

Les ciutats de Herning, Horsens, Aalborg i Frederícia havien presentat també les seves propostes alternatives, però finalment van ser descartades per la DR.

Els tres presentadors de l'esdeveniment van ser Lise Rønne, Nikolaj Koppel i Pilou Asbæk.[6]

Països participants[modifica]

 • Països participants que es van classificar per a la final.
 • Països participants que no es van classificar per a la final.
 • Països que hi van participar al passat però no el 2014.
 • La següent taula mostra la llista dels 37 participants confirmats (membres actius de la UER). La llista oficial es va fer pública el 9 de gener de 2014; el sorteig de les semifinals va tindre lloc el 20 de gener de 2014:[7]

  País i TV Títol original de la cançó Artista Procés i data de selecció
  Traducció al català Llengües
  Albània Albània
  RTSH
  One night’s anger Herciana Matmuja La RTSH va tornar a escollir el seu representant a través del seu històric Festivali i Këngës. La final va tindre lloc el 28 de desembre de 2013.
  ‘Ràbia d'una nit’ Regne Unit anglès
  Alemanya Alemanya
  NDR
  Is It Right Elaiza L'ARD va confirmar que tornaria a organitzar una preselecció oberta per escollir el seu representant, que aquest cop s'anomena Unser Song für Dänemark. La final va tenir lloc el 13 de març de 2014.
  ‘És correcte’ Regne Unit anglès
   Armenia
  AMPTV
  Not Alone Aram Mp3 La televisió pública armènia va confirmar que participaria al Festival. L'elecció d'artista tornà a ser completament interna, i el nom escollit es va donar a conèixer el 31 de desembre de 2013; l'elecció de la cançó es va realitzar posteriorment, i es va presentar al públic el 14 de març de 2014.
  ‘No estàs sol’ Regne Unit anglès
  Àustria Àustria
  ORF
  Rise Like a Phoenix Conchita Wurst La cançó també va ser escollida internament i presentada el 18 de març de 2014.
  ‘Alçar-se com un Fènix’ Regne Unit anglès
  Azerbaidjan Azerbaidjan
  ITV
  Start A Fire! Dilara Kazimova La ITV va confirmar que participaria al Festival. Aquest cop, el mètode de selecció del representant azerbaidjanès va recaure al talent show Böyük Sehne, la final del qual va tindre lloc el 2 de març de 2014. Posteriorment, es va escollir internament la cançó que interpretaria l'artista guanyadora; el tema va ser presentat públicament el 16 de març de 2014.
  ‘Comença un foc!’ Regne Unit anglès
  Bèlgica Bèlgica
  VRT
  Mother Axel Hirsoux L'ens flamenc VRT va prendre el relleu de la televisió francòfona RTBF quant a l'organització de la preselecció belga. Aquest cop, la VRT va reprendre l'organització de preseleccions obertes, com feia fins al 2008, amb el format anomenat Eurosong. La final va tindre lloc el 16 de març de 2014.
  ‘Mare’ Regne Unit anglès
  Bielorússia Bielorússia
  BTRC
  Cheesecake TEO La BTRC va optar un altre cop per una preselecció pública i oberta. La final televisada va tindre lloc el 10 de gener de 2014.
  ‘Pastís de formatge’ Regne Unit anglès
  Dinamarca Dinamarca
  DR
  Cliché love song Basim La DR va ser l'amfitriona de l'edició de 2014. Com és habitual, l'ens danès va tornar a organitzar el seu històric festival de preselecció anomenat Melodi Grand Prix, que aquest cop va tindre com a seu la ciutat d'Odense. La final es va dur a terme el 8 de març de 2014.
  ‘Típica cançó d'amor’ Regne Unit anglès
  Eslovènia Eslovènia
  RTVSLO
  Spet (Round & round) Tinkara Kovač La televisió pública eslovena va confirmar definitivament la seva participació el 17 de gener de 2014, després de demanar a la UER una pròrroga per aconseguir el finançament necessari. L'ens també va confirmar que reprenia el seu sistema de preselecció oberta anomenat EMA, la final del qual va tindre lloc el 8 de març de 2014.
  ‘Un altre cop’ Regne Unit anglès i Slovenia eslovè
  Espanya Espanya
  TVE
  Dancing in the rain Ruth Lorenzo La televisió pública espanyola TVE tornà a participar en el Festival, però aquest cop retornà al mètode de preselecció oberta en format d'una sola gala, que va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
  ‘Ballant sota la pluja’ Regne Unit anglès i Espanya castellà
  Estònia Estònia
  ERR
  Amazing Tanja La televisió estoniana va confirmar que tornaria a organitzar la seva preselecció habitual anomenada Eesti Laul, la final de la qual es va dur a terme l'1 de març de 2014.
  ‘Increïble’ Regne Unit anglès
  Finlàndia Finlàndia
  YLE
  Something better Softengine La YLE va optar un any més per la seva preselecció oberta anomenada UMK. La final va tindre lloc l'1 de febrer de 2014.
  ‘Alguna cosa millor’ Regne Unit anglès
  França França
  FT3
  Moustache Twin Twin El grup de televisions públiques de França va confirmar la seva participació al Festival. Posteriorment, va obrir un procés de selecció intern per escollir les tres propostes que participaren en una preselecció oberta i televisada, que tindria lloc dins del show Les chansons d'abord, que va tindre lloc el 26 de gener de 2014, tot i que la proposta guanyadora no es va anunciar fins al 2 de març de 2014.
  ‘Mostatxo’ França francès
  Geòrgia Geòrgia
  GPB
  Three minutes to Earth Mariko Ebralidze i The Shin La televisió pública georgiana va confirmar la seva participació al Festival. L'elecció d'artista i cançó seria un cop més completament interna; els artistes escollits van ser presentats el 4 de febrer de 2014 mentre que la cançó es va donar a conèixer públicament el 14 de març de 2014.
  ‘Tres minuts per la Terra’ Regne Unit anglès
  Grècia Grècia
  NERIT
  Rise up Freaky Fortune i Riskykidd Després del desmantellament de l'ens públic grec ERT, dut a terme pel govern hel·lè el 12 de juny de 2013, el nou ens públic projectat per l'administració, anomenat NERIT, va prendre el relleu de l'ERT en la participació al Festival com a membre successor seu dins la UER. Un cop més, i a causa de la seva greu situació financera, la preselecció pública grega va ser produïda pel canal privat MAD TV i va tenir lloc l'11 de març de 2014.
  ‘Aixeca't’ Regne Unit anglès
  Hongria Hongria
  MTV
  Running Kállay-Saunders L'ens hongarès va tornar a optar per la seva preselecció oberta anomenada A Dal. La final va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
  ‘Corrent’ Regne Unit anglès
  Irlanda Irlanda
  RTÉ
  Heartbeat Can-Linn feat. Kasey Smith La RTÉ va tornar a emprar la seva preselecció oberta d'una única gala anomenada Eurosong, que es va dur a terme el 28 de febrer de 2014.
  ‘Batec del cor’ Regne Unit anglès
  Islàndia Islàndia
  RÚV
  No prejudices Pollapönk La televisió pública islandesa va celebrar un cop més el seu habitual festival de preselecció anomenat Söngvakeppnin Sjónvarpsins. La final va tindre lloc el 15 de febrer de 2014.
  ‘Sense prejudicis’ Regne Unit anglès
  Israel Israel
  IBA
  Same Heart Mei Finegold L'ens públic israelià va confirmar la seva participació al Festival; posteriorment, va anunciar l'artista escollit internament l'11 de gener de 2014. Aquesta artista va presentar diverses propostes perquè el públic israelià votés la seva favorita en una gala televisada, que va tindre lloc el 5 de març de 2014.
  ‘Mateix cor’ Regne Unit anglès i Israel hebreu
  Itàlia Itàlia
  RAI
  La mia città Emma Marrone La RAI va confirmar que participaria de nou al Festival, però aquest cop no va tornar a emprar com a mètode d'elecció del seu representant l'històric Festival de Sanremo, sinó que va dur a terme una elecció interna independent de l'esdeveniment. L'artista escollida va ser anunciada oficialment el 22 de gener de 2014; la cançó va ser confirmada el 25 de gener de 2014.
  ‘La meva ciutat’ Itàlia italià
  Letònia Letònia
  LTV
  Cake to bake Aarzemnieki La LTV va confirmar que no tenia intenció d'abandonar el Festival, malgrat els pobres resultants dels darrers cinc anys. Un cop més, va utilitzar el seu habitual sistema obert de preselecció anomenat Dziesma, la final del qual va tindre lloc el 22 de febrer de 2014.
  ‘Pastís per enfornar’ Regne Unit anglès
  Lituània Lituània
  LRT
  Attention Vilija Matačiūnaitė La LRT va organitzar aquest cop un nou format de preselecció oberta, anomenada Eurovizijos nacionalinè atranka. La final va tindre lloc l'1 de març de 2014.
  ‘Atenció’ Regne Unit anglès
  Macedònia del Nord ARI de Macedònia
  MKRTV
  To the sky Tijana Dapčević La MRT va optar un cop més per dur a terme una elecció interna i el 28 d'agost de 2013 va anunciar l'artista escollida. La cançó que s'interpretaria al Festival va ser presentada al públic el 22 de febrer de 2014.
  ‘Cap al cel’ Regne Unit anglès
  Malta Malta
  PBS
  Coming home Firelight La televisió pública maltesa va confirmar la seva participació al proper Festival. Posteriorment, va obrir una convocatòria per participar-hi a la seva preselecció oberta, anomenada MESC, la final de la qual va tindre lloc el 8 de febrer de 2014.
  ‘Tornant a casa’ Regne Unit anglès
  Moldàvia Moldàvia
  TRM
  Wild soul Cristina Scarlat La TRM va confirmar la seva participació al proper Festival; posteriorment, va obrir una convocatòria per enviar-hi propostes a la seva habitual preselecció oberta, la final de la qual va tindre lloc el 15 de març de 2014.
  ‘Ànima salvatge’ Regne Unit anglès
  Montenegro Montenegro
  RTCG
  Moj svijet Sergej Ćetković La RTCG va confirmar la seva participació al proper Festival. L'elecció d'artista i cançó tornaria a ser completament interna; l'artista triat va ser anunciat el 19 de novembre de 2013 i la seva cançó va ser presentada el 9 de març de 2014.
  ‘El meu món’ Montenegro montenegrí
  Noruega Noruega
  NRK
  Silent storm Carl Espen L'ens públic noruec va apostar de nou pel seu habitual format de preselecció anomenat Melodi Grand Prix, però aquest cop introduint-hi alguns canvis. La final va tindre lloc el 15 de març de 2014.
  ‘Tempesta silenciosa’ Regne Unit anglès
  Països Baixos Països Baixos
  AVROTROS
  Calm after the storm The Common Linnets La TROS va anunciar que a partir de 2014 es fusionaria amb un altre canal públic, l'AVRO. Abans d'això, la TROS va presentar el grup escollit internament el 25 de novembre de 2013. La cançó que interpretaren també va ser escollida internament i presentada al públic el 12 de març de 2014.
  ‘Calma després de la tempesta’ Regne Unit anglès
  Polònia Polònia
  TVP
  My słowianie Donatan i Cleo La TVP va confirmar el seu retorn al Festival, després de les seves dues darreres absències, motivades per raons financeres i per pobres resultats. L'elecció d'artista i cançó va ser completament interna, i ambdós es van anunciar el 25 de febrer de 2014.
  ‘Nosaltres els eslaus’ Regne Unit anglès i Polònia polonès
  Portugal Portugal
  RTP
  Quero ser tua' SuzySuzy L'ens portuguès igualment recuperà el seu tradicional Festival da Cançao com a mètode de preselecció oberta; la final es va dur a terme el 15 de març de 2014.
  ‘Vull ser teva’ Portugal portuguès
  Regne Unit Regne Unit
  BBC
  Children of the Universe Molly La BBC va confirmar un cop més que l'elecció d'artista i cançó tornaria a ser completament interna. El 3 de març de 2014 l'ens britànic va presentar tant la cantant com el tema que interpretarà aquesta al Festival.
  ‘Fills de l'univers’ Regne Unit anglès
  Romania Romania
  TVR
  Miracle Ovi i Paula Seling La televisió pública romanesa va confirmar la seva participació al Festival. Un cop més, va organitzar una preselecció oberta anomenada Selectia Nationala, la final de la qual va tindre lloc l'1 de març de 2014.
  ‘Miracle’ Regne Unit anglès
  Rússia Rússia
  RTR
  Shine Germanes Tolmatxovi La RTR va anunciar que organitzaria una preselecció oberta i televisada, però finalment es va decantar per una elecció completament interna. Les artistes escollides es van anunciar el 14 de març de 2014.
  ‘Brillar’ Regne Unit anglès
  San Marino San Marino
  SMRTV
  Maybe Valentina Monetta El director de la SMTV va expressar el seu desig de participar de nou al Festival de 2014 tot just finalitzada l'edició de 2013. Així doncs, el 19 de juny de 2013, la televisió sanmarinesa va anunciar al seu web que havien arribat a un acord amb el mateix equip que havia participat el 2013 per a participar-hi de nou el 2014. La cançó va ser presentada al públic el 14 de març de 2014.
  ‘Potser’ Regne Unit anglès
  Suècia Suècia
  SVT
  Undo Sanna Nielsen La SVT va tornar a organitzar el seu històric festival de preselecció anomenat Melodifestivalen. La final va tindre lloc a Estocolm el 8 de març de 2014.
  ‘Desfés’ Regne Unit anglès
   Suïssa
  SRG SSR
  Hunter of stars Sebalter Els diversos canals públics suïssos van escollir els sis finalistes de la seva preselecció oberta, de diferent forma: mentre el canal de parla alemanya va triar de nou els seus finalistes d'entre els candidats que presentaren propostes a la seva plataforma web, els canals de parla francesa i italiana escolliren els seus finalistes de forma interna. La final televisada va tindre lloc a la ciutat de Kreuzlingen el dia 1 de febrer de 2014.
  ‘Caçador d'estrelles’ Regne Unit anglès
  Flag of Ukraine.svg Ucraïna
  NTU
  Tick-tock Maria Iaremtxuk La televisió pública ucraïnesa va tornar a organitzar una preselecció oberta el 21 de desembre de 2013, per escollir tant la cantant com la cançó pel proper Festival.
  - Regne Unit anglès

  Resultats[modifica]

  Semifinal 1: 6 de maig de 2014[8]

  Posició País Artista Cançó Puntuació
  01 Països Baixos Països Baixos The Common Linnets Calm After The Storm 150
  02 Suècia Suècia Sanna Nielsen Undo 131
  03 Hongria Hongria András Kállay-Saunders Running 127
  04 Armènia Armènia Aram MP3 Not Alone 121
  05 Flag of Ukraine.svg Ucraïna Mariya Yaremchuk Tick - Tock 118
  06 Rússia Rússia Tolmachevy Sisters Shine 63
  07 Montenegro Montenegro Sergej Ćetković Moj Svijet 63
  08 Islàndia Islàndia Pollapönk No Prejudice 61
  09 Azerbaidjan Azerbaidjan Dilara Kazimova Start a Fire 57
  10 San Marino San Marino Valentina Monetta Maybe (Forse) 40
  11 Portugal Portugal Suzy Quero Ser Tua 39
  12 Estònia Estònia Tanja Amazing 36
  13 Letònia Letònia Aarzemnieki Cake To Bake 33
  14 Bèlgica Bèlgica Axel Hirsoux Mother 28
  15 Albània Albània Hersi One Night's Anger 22
  16 Moldàvia Moldàvia Cristina Scarlat Wild Soul 13

  Semifinal 2: 8 de maig de 2013.[8]

  Posició País Artista Cançó Puntuació
  01 Àustria Àustria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix 169
  02 Romania Romania Paula Seling & Ovi Miracle 125
  03 Finlàndia Finlàndia Softengine Something Better 97
  04  Suïssa Sebalter Hunter of Stars 92
  05 Bielorússia Bielorússia Teo Cheesecake 87
  06 Noruega Noruega Carl Espen Silent Storm 77
  07 Grècia Grècia Freaky Fortune feat. RiskyKidd Rise Up 74
  08 Polònia Polònia Donatan & Cleo My Słowianie - We Are Slavic 70
  09 Malta Malta Firelight Coming Home 63
  10 Eslovènia Eslovènia Tinkara Kovač Round and round 52
  11 Lituània Lituània Vilija Matačiūnaitė Attention 36
  12 Irlanda Irlanda Can-Linn (featuring Kasey Smith) Heartbeat 35
  13 Macedònia del Nord ARI de Macedònia Tijana To the Sky 33
  14 Israel Israel Mei Finegold Same Heart 19
  15 Geòrgia Geòrgia The Shin and Mariko Three Minutes to Earth 15

  Final: 10 de maig de 2014

  Conchita Wurst amb el seu tema Rise like a Phoenix va aconseguir la primera victòria d'Àustria des de 1966 amb 290 punts.
  Àustria Àustria
  The Common Linnets amb la cançó Calm after the storm va aconseguir ser subcampió amb 238 punts, el millor resultat d'aquest país des de 1975 on va guanyar per última vegada .
  Països Baixos Països Baixos
  Sanna Nielsen amb la cançó Undo va finalitzar en tercera posició amb 218 punts, malgrat haver sigut la màxima favorita per guanyar en aquesta edició .
  Suècia Suècia
  Posició País Artista Cançó Punts
  1 Àustria Àustria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix 290
  2 Països Baixos Països Baixos The Common Linnets Calm After The Storm 238
  3 Suècia Suècia Sanna Nielsen Undo 218
  4 Armènia Armènia Aram MP3 Not Alone 174
  5 Hongria Hongria András Kallay-Saunders Running 143
  6 Flag of Ukraine.svg Ucraïna Mariia Iaremtxuk Tick-Tock 113
  7 Rússia Rússia Les germanes Tolmatxevy Shine 89
  8 Noruega Noruega Carl Espen Silent Storm 88
  9 Dinamarca Dinamarca Basim Cliché Love Song 74
  10 Espanya Espanya Ruth Lorenzo Dancing in the Rain 74
  11 Finlàndia Finlàndia Softengine Something Better 72
  12 Romania Romania Paula Seling i Ovi Miracle 72
  13  Suïssa Sebalter Hunter of Stars 64
  14 Polònia Polònia Donatan i Cleo My Słowanie 62
  15 Islàndia Islàndia Pollapönk No prejudice 58
  16 Bielorússia Bielorússia Teo Cheesecake 43
  17 Regne Unit Regne Unit Molly Children of the Universe 40
  18 Alemanya Alemanya Elaiza Is It Right 39
  19 Montenegro Montenegro Sergej Ćetković Moj svijet 37
  20 Grècia Grècia Freaky Fortune i RiskyKidd Rise Up 35
  21 Itàlia Itàlia Emma La mia città 33
  22 Azerbaidjan Azerbaidjan Dilara Kazimova Start a Fire 33
  23 Malta Malta Firelight Coming Home 32
  24 San Marino San Marino Valentina Monetta Maybe 14
  25 Eslovènia Eslovènia Tinkara Kovač Round and Round 9
  26 França França TWIN TWIN Moustache 2

  Ordre de votació[modifica]

  Ordre de votació
  1. Azerbaidjan Azerbaidjan
  2. Grècia Grècia
  3. Polònia Polònia
  4. Albània Albània
  5. San Marino San Marino
  6. Dinamarca Dinamarca
  7. Montenegro Montenegro
  8. Romania Romania
  9. Rússia Rússia
  10. Països Baixos Països Baixos
  11. Malta Malta
  12. França França
  13. Regne Unit Regne Unit
  14. Letònia Letònia
  15. Armènia Armènia
  16. Islàndia Islàndia
  17. Macedònia del Nord ARI de Macedònia
  18. Suècia Suècia
  19. Bielorússia Bielorússia
  20. Alemanya Alemanya
  21. Israel Israel
  22. Portugal Portugal
  23. Noruega Noruega
  24. Estònia Estònia
  25. Hongria Hongria
  26. Moldàvia Moldàvia
  27. Irlanda Irlanda
  28. Finlàndia Finlàndia
  29. Lituània Lituània
  30. Àustria Àustria
  31. Espanya Espanya
  32. Bèlgica Bèlgica
  33. Itàlia Itàlia
  34. Flag of Ukraine.svg Ucraïna
  35.  Suïssa
  36. Geòrgia Geòrgia
  37. Eslovènia Eslovènia

  Màximes puntuacions[modifica]

  Després de la votació, els països que van rebre 12 punts a la Final van ser:

  N.[9] A De[10]
  13 Àustria Àustria GRE NED GBR SWE ISR POR IRL FIN ESP BEL

  ITA SUI SVN

  8 Països Baixos Països Baixos POL LAT ISL DEU NOR EST HUN LTU
  3 Armènia Armènia FRA AUT GEO
  3 Suècia Suècia DEN ROU UKR
  2 Montenegro Montenegro ARM MKD
  2 Rússia Rússia AZE BLR
  1 Azerbaidjan Azerbaidjan SMR
  1 Bielorússia Bielorússia RUS
  1 Espanya Espanya ALB
  1 Hongria Hongria MNE
  1 Itàlia Itàlia MLT
  1 Romania Romania MDA

  Altres membres de la UER que no hi participen[modifica]

  • Andorra Andorra: La RTVA va confirmar que l'ens públic andorrà continuaria sense participar un any més degut a la manca de pressupost i al desinterès pels pobres resultats assolits fins al 2009, quan va participar per darrer cop.
  • Bòsnia i Herzegovina Bòsnia i Hercegovina: La BHRT es va pre-inscriure al Festival, però degut a la manca de patrocinadors, va decidir no participar-hi, tal com ja havia fet l'any anterior.
  • Bulgària Bulgària: La BNT va decidir no participar en el següent Festival perquè no podia fer front a la pujada de costos que li suposaria prendre-hi part.
  • Croàcia Croàcia: La televisió croata HRT va anunciar la seva retirada del Festival degut als greus problemes pressupostaris que pateix.
  • Eslovàquia Eslovàquia: El director de la televisió eslovaca RTVS va afirmar que no tenen plans per retornar al Festival. La seva darrera participació va ser al 2012.
  • Luxemburg Luxemburg: La RTL va confirmar que no retornaria al Festival, després de vint anys d'absència continuada.
  • Mònaco Mònaco: La televisió monegasca TMC Monte Carlo va confirmar que no retornaria al Festival. La seva darrera participació va tindre lloc al 2006.
  • Txèquia Txèquia: Un cop més, l'ens públic txec CT va confirmar que no retornaria pel Festival de 2014. La seva darrera participació va ser al 2009.
  • Sèrbia Sèrbia: La RTS va decidir enretirar-se degut als greus problemes financers que suporta.
  • Turquia Turquia: La televisió pública turca TRT va reafirmar la seva posició de no participar en el Festival mentre no s'hi introdueixin canvis en el format del concurs.
  • Xipre Xipre: L'ens xipriota CyBC va decidir no participar en aquesta edició degut a les severes restriccions pressupostàries imposades pel govern de l'illa en relació a la seva greu crisi financera.

  Els membres restants de la UER (Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Líban i Jordània) no han participat mai al Festival (excepte el Marroc el 1980) i tampoc han mostrat un veritable interès a fer-ho, per raons culturals, polítiques i econòmiques.

  L'ens televisiu 1FLTV, única televisió que opera amb seu a Liechtenstein, va presentar la seva candidatura a convertir-se en un nou membre actiu de la UER, la qual cosa permetria a aquest país participar en el Festival; però, de moment, aquesta no ha estat acceptada per l'organisme europeu i el propi ens descarta que ho faci a temps de debutar el 2014.

  Referències[modifica]

  1. Siim, Jarmo. «Eurovision 2014 grand final set for 10 May». eurovision.tv, 08-07-2013. [Consulta: 8 juliol 2013].
  2. "Eurovision became three times more expensive than planned" (in Danish). Denmark's Radio. Retrieved 4 August 2014.
  3. Siim, Jarmo. «Copenhagen announced as host city of Eurovision 2014». eurovision.tv, 02-09-2013. [Consulta: 2 setembre 2013].
  4. BBC News. «BBC News - Austria wins Eurovision Song Contest», 01-01-1970. [Consulta: 13 maig 2014].
  5. London, Stephane. «Denmark 2014: From a shipyard to a Eurovision temple». ESCToday.com, 04-09-2013. [Consulta: 4 setembre 2013].
  6. Siim, Jarmo. «Koppel, Asbaek, and Ronne to Host Eurovision 2014». eurovision.tv, 04-02-2014. [Consulta: 4 febrer 2014].
  7. Jiandani, Sanjay. «Eurovision 2014: Semi-finals allocation draw on 20 January». ESCToday.com, 13-01-2014. [Consulta: 13 gener 2014].
  8. 8,0 8,1 Escuerdo, Victor M. «Allocation Draw results: Who's in which Semi-Final?». Eurovision.tv, 20-01-2014. [Consulta: 20 gener 2014].
  9. Eurovision.tv. «Running order for the Grand Final revealed!». European Broadcasting Union, 09-05-2014. [Consulta: 9 maig 2014].
  10. Eurovision.tv. «Eurovision Song Contest 2014 Grand Final». European Broadcasting Union, 05-02-2014. [Consulta: 5 febrer 2014].

  Enllaços externs[modifica]

  A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Festival de la Cançó d'Eurovisió 2014