Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

  [86a setmana] El diumenge de les referències

  26
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon vespre a tothom. La setmana passada vam referenciar 73 articles sobre el segle VI que no tenien fonts durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 4.687 articles de diferents temes.

  La vuitanta-sisena edició comença demà, 2 d'octubre. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Artistes francesos. Podeu consultar aquí els articles sense referències (244 en el moment d'escriure aquestes línies).

  Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz: i @Ivan Avz F:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

  Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

  FranSisPac (discussiócontribucions)

  No sé què ho fa però, cada cop que he clicat l'"aquí" per veure'n els articles sense referència, m'he endut sorpreses. Em pregunto quina és aquesta vegada la raresa de categorització que fa que em surtin Sigmund Freud o Kristin Scott Thomas.

  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Freud va ser inclòs en una categoria de francesos el 2009 (aquí). Scott Thomas té la nacionalitat francesa, segons diu fr:wiki.

  FranSisPac (discussiócontribucions)

  Gràcies. Veig que això confirma una de les potencials "virtuts", virtuts si es resolen, del diumenge de les referències: evidenciar deficiències de categorització. Les preguntes que em faig són: 1) quina legitimació té categoritzar Sigmud Freud com a "psicòleg francès" (i no entro en qualificatius sobre el personatge)? 2) com s'explica que la categoria "Psicòlegs francesos" acabi pertanyent a "Artistes francesos"?

  Amortres (discussiócontribucions)

  Una de les moltes altres virtuts del diumenge és la troballa d'articles que no estan actualitzats. En el cas d'artistes, com en aquesta setmana, no és infrequent trobar-ne per als que estan vius. Si no dona temps de reparar, marqueu amb {{obsolet}} per poder tenir-los localitzats, i pot servir per al Viquiprojecte:Cinema/2023 que espero que ens prepari @F3RaN:

  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Desconec per quin motiu es va incloure en la categoria de psicòlegs francesos. Després va saltar a jueus francesos (no he cercat qui va fer aquesta edició) i s'hi va estar molts anys així. El 2022, el PereBot va creuar aquest suposat origen francès amb les altres professions en les que ja estava categoritzat. Així, apareix en psicoanalistes francesos i altres.

  Surt dintre d'Artistes ja que Escriptors n'és una subcategoria.

  Leptictidium (discussiócontribucions)
  Flamenc (discussiócontribucions)

  això és diu «intel·ligència artificial». Sort que encara tenim intel·ligència natural :-). sigui un artista francès o no, l'article hagiogràfic sobre l'estraperlista Sigmund Freud mereixia més que un retoc.

  Leptictidium (discussiócontribucions)
  Jordi escarre (discussiócontribucions)
  Magenri (discussiócontribucions)
  Amadalvarez (discussiócontribucions)
  Flamenc (discussiócontribucions)
  1. Sigmund Freud, no és un artista francès, però un estraperlista. Molt difícil triar entre els escrits hagiogràfics.
  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
  Cataleirxs (discussiócontribucions)
  Amortres (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)
  Laurita (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon dia! 27 articles referenciats fins ara. Som-hi!

  Sorenike (discussiócontribucions)
  Pcm (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  En portem 35. Sembla que el tema d'aquesta setmana no ha entusiasmat tant con de costum, però tot ajuda!

  Vallue (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  62, molt bé! Incloent-hi l'«infiltrat» Sigmund Freud. Bona feina i ens veiem diumenge que ve.

  Una enhorabona tot particular al @Vallue:, que ja passa dels 600 articles i que podria acabar l'any havent referenciat, tot solet en aquest viquiprojecte, 1 de cada 1.000 articles de la Viquipèdia.

  Vallue (discussiócontribucions)

  Gràcies !. La veritat és que estic força enganxat .. Ja friso esperant la següent proposta. Es un plaer col·laborar amb tots vosaltres per millorar aquest projecte al qual tots sumem.

  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Quina fita! Ànims Vicenç!

  Resposta a «[86a setmana] El diumenge de les referències»