Diferència entre revisions de la pàgina «Déu»

Salta a la navegació Salta a la cerca
2 bytes afegits ,  fa 1 any
m
bot: - d'acord a la + d'acord amb la
m (La paraula 'humà' és un adjectiu, no un substantiu.)
m (bot: - d'acord a la + d'acord amb la)
 
=== Corrents filosòfics ===
* L'[[agnosticisme]] (del grec ''a'': 'no' i ''gnosi'': 'coneixement') és una postura religiosa o filosòfica sobre la religió d'acord aamb la qual l'existència o no d'un déu o una mitologia de deïtats, és desconeguda. En algunes versions (agnosticisme feble) aquesta falta de certesa o coneixements és una actitud personal relacionada amb l'escepticisme. En altres versions (agnosticisme fort) s'afirma que el coneixement sobre l'existència o no d'éssers superiors no solament no és coneguda sinó que no és cognoscible. Finalment hi ha versions (apateísme) en les quals s'afirma que l'existència o no d'éssers superiors no solament no és coneguda sinó que és irrellevant o supèrflua.
* El [[deisme]] és la postura que es basa en la creença filosòfica en un déu, ser suprem, o principi establert per la raó i l'evidència, sense acceptar la informació addicional suposadament revelada, tant la continguda a determinats llibres, com la Bíblia o l'Alcorà, com la rebuda a través de determinades persones. El deista sol creure en un ésser creador o que ha establert l'Univers i els seus processos, però que no es comunica amb el ser humà i a qui no es poden elevar pregàries.
* L'[[ateisme]] no es fa servir per designar qui no creu en un déu particular però sí en alguna força sobrenatural o principi generador. El terme ateisme es pot referir a dues actituds diferents: la indiferència per l'existència de les divinitats o els seus preceptes, i la no creença en la possibilitat o en la realitat de la seva existència.
1.133.997

modificacions

Menú de navegació