N-332

Infotaula carreteraN-332
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
IdentificadorN-332
XarxaXarxa de Carreteres de l'Estat Modifica el valor a Wikidata
TipusEstatal
Propietat
ÀreaLlevant
Recorregut
Estat
Llocs que travessa

Origen/final
IniciAutovia del Mediterrani
FiTorrevella
Mapa viari
Modifica el valor a Wikidata

La N-332 és una carretera de titularitat estatal i és la carretera que uneix diferents localitats del Sud-est de la península, discorrent pel litoral del Mar Mediterrani. Connecta la província d'Almeria amb Cartagena, Alacant i València. Està projectat la seua reforma per convertir-se en l'  A-38 .

Inicia el seu recorregut a l'Autovia del Mediterrani A-7 E-15 a l'eixida 537 junt a la població de Vera, encara en aquest tram que discorre per la província d'Almeria ha estat reanomenada com carretera autonòmica A-332, recorre els municipis de Cuevas del Almanzora i Pulpí fins a arribar a la Regió de Múrcia. El 2007 s'ha inaugurat el tram d'autopista de peatge de l'Autopista del Mediterrani AP-7 E-15 entre Cartagena i Vera, per tant la N-332 va paral·lela a l'Autopista del Mediterrani A-7 E-15 fins a Torrevella ja al País Valencià.

La primera població de la Regió de Múrcia és Águilas, continua cap al nord discorrent per les Serres del Contar i de les Moreras arribant ja a la població turística de Mazarrón. A continuació s'arriba a la ciutat de Cartagena on es creua amb la A-30 Autovia de Múrcia antiga carretera N-301 que comunica aquesta localitat amb Múrcia i Madrid. Les següents poblacions per les que transita la N-332 són La Unión, Los Alcázares, San Javier i San Pedro del Pinatar.

Continuant cap al nord, s'entra al País Valencià, la N-332 recorre tot el litoral de la província d'Alacant, discorre paral·lela a l'AP-7, travessant poblacions com Torrevella, Santa Pola, l'Altet i la ciutat d'Alacant, enllaçant ací amb diverses carreteres i autovies de titularitat estatal com l'Autovia d'Alacant A-31 (antiga N-330) que comunica la ciutat amb Albacete i Madrid i l'A-7 que comunica amb Múrcia cap al sud i amb València cap al nord. A més a més travessa altres poblacions del sud del país com Sant Joan d'Alacant, la Vila Joiosa, Benidorm, Altea, Calp, Benissa, Ondara, Xàbia i Dénia.

Si se segueix el traçat, s'entra al darrer tram d'aquesta carretera que discorre per la província de València, travessa localitats com Oliva, Gandia, Cullera, Sueca i Sollana on acaba el seu recorregut i enllaça amb l'AP-7 dirigint-se cap a la ciutat de València.

Antic traçat de l'N-332 a Sollana

Poblacions i enllaços importants[modifica]



A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: N-332