Transfòbia

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La transfòbia (o menys sovint cissexisme, transprejudici, i trans-misogínia, referint-se a la transfòbia adreçada a trans dones, o trans-androfòbia, referint-se a la transfòbia adreçada a trans homes) és una gamma d'actituds i sentiments negatius envers el transsexualisme i els transsexuals, basat en l'expressió de la seva identitat de gènere interna. Ja siga intencional o no, la transfòbia pot tenir conseqüències greus per l'objectiu de l'actitud negativa. Moltes persones trans també experimenten homofòbia de persones que associen la seva identitat de gènere amb l'homosexualitat.[1] Atacant a algú sobre la base d'una percepció de la seva identitat de gènere més que per la percepció del seu orientació sexual conegut com a "batussa al trans", com a oposat a la "batussa al gai".

Exemples[modifica]

Autobús amb missatge transfobo de l'associació ultracatòlica espanyola HazteOir.org: "Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin".

Activistes transgènere assenyalen molts casos en moltes de les seves formes i manifestacions diferents de la societat. Alguns casos impliquen clarament violència i maldat extrema, mentre que altres requereixen poc més que una falta de comprensió o experiència de la condició, de vegades amb la predisposició inconscient basada en diversos edictes religiosos o convencions socials.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Crime reduction – Police crack down on hate crimes». Metropolitan Police. [Consulta: 6 juny del 2009].