Portal:Fórmula 1/Articles seleccionats

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Gener - Febrer - Març - Abril - Maig - Juny - Juliol - Agost - Setembre - Octubre - Novembre - Desembre

Guia d'estil dels articles seleccionats

Articles per temàtica: Alacant · Anarquisme · Andorra · Arts Visuals · Astronomia · Azerbaidjan · Bàsquet · Biografies · Biologia · Biotecnologia · Catalunya · Ciència · Ciències de la salut · Economia · Entreteniment · Espai · Filosofia · Filosofia oriental · Física · Fórmula 1 · Futbol · Geografia · Història · Lingüística · Llengua catalana · Lleida · Llengües · Manga · Matemàtiques · Mèxic · Mitologia · Occitània · País Valencià · Química · Sabadell · Societat · Terra Mitjana · Tecnologia · Unió Soviètica · València · Videojocs


Articles destacats del Portal:Fórmula 1[modifica]

Michael Schumacher

Michael Schumacher (nascut a Hurth-Hermulheim el 3 de gener de 1969) va ser un pilot alemany de Fórmula 1 actualment vinculat a l'equip Ferrari. Va aconseguir set títols del món i acapara gairebé tots els rècords oficials de la Fórmula 1 que considera la FIA.

Gràcies a aquesta llarga llista d'èxits Michael Schumacher és considerat un dels millors pilots de la història de l'automobilisme i en realitat el que més èxits esportius ha aconseguit.


{{Gener_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Juan Manuel Fangio l'any 1986

Juan Manuel Fangio va neixer a Balcarce, (Buenos Aires), Argentina el 24 de juny de 1911 i va morir el 17 de juliol de 1995. S'el considera un dels personatges més destacats de la Fórmula 1 gràcies als 5 campionats que va aconseguir.

A més,l'argentí va guanyar 24 curses oficials de les 51 en que va participar, aquesta alta efectivitat és l'argument que fan servir alguns aficionats per a considerar-lo el millor pilot de la història davant d'altres estrelles com Michael Schumacher o Ayrton Senna.


{{Febrer_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Circuit de Montjuïc

El circuit de Montjuïc era un circuit de curses situat a la muntanya de Montjuïc, a Barcelona. És un circuit urbà que aprofitava els carrers i avingudes de la muntanya màgica, i on del 1933 al 1986 s'hi disputaren diverses curses automobilístiques i motociclistes.

Es caracteritzava per la seva gran dificultat en el pilotatge, i alhora pel seu entorn pintoresc. En els seus inicis, en temps de la Segona República, s'hi feren curses de primeres categories del motor, però des de la Guerra Civil espanyola fins als anys 60 no hi hagué pràcticament activitat.


{{Març_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Corba Tamburello

El Tamburello és una corba difícil (ràpida i tancada) del Circuit d'Enzo i Dino Ferrari de Fórmula 1. El problema és el fet que l'escapatòria, a més, era molt petita i això feia que fos una corba molt perillosa en cas d'accident. Malauradament aquesta corba va passar a la història de la Fórmula 1 per ser la corba on Ayrton Senna va perdre la seva vida l'1 de maig de 1994 al fallar la direcció del seu vehicle. Durant el mateix Gran Premi, durant els entrenaments Roland Ratzenberger també va perdre la vida.


{{Abril_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Bandera del Canadà

El Gran Premi de Canadà (en francès Grand Prix du Canada) és una carrera vàlida pel campionat mundial d'automobilisme de Fórmula 1, que es disputa a Canadà des de l'any 1967. Fins la temporada 1977 es va disputar als circuits de Bowmanville, Ontàrio i Saint-Jovite, a Quebec. A partir de 1978, es disputa regularment al Circuit Gilles Villeneuve de Mont-real.

El primer guanyador a Montreal fou el corredor canadenc Gilles Villeneuve, nascut a Quebec i mort durant les proves de qualificació del Gran Premi de Bèlgica de 1982. Desprès de la seva mort, el circuit de Montreal va ser batejat com a Circuit Gilles Villeneuve en el seu honor.


{{Maig_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Al llarg de la història de la Fórmula 1 s'han produït tot un seguit de rècords de participacions, podis, poles, victòries i voltes ràpides en la realizació dels diferents Grans Premis de Fórmula 1


{{Juny_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Tribuna del Circuit de Catalunya

El Circuit de Catalunya és una pista de curses situada a Montmeló, Barcelona, Catalunya.

La primera pedra del Circuit de Catalunya va ser col·locada el 24 de febrer de 1989, gràcies a l'impuls del Consorci format per la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya i l'Ajuntament de Montmeló. Amb anterioritat, el 3 d'octubre de 1986, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una proposició no de llei, instant al Consell Executiu a "coordinar els organismes pertinents, amb la finalitat d'estudiar i unir esforços per a la creació d'un nou circuit permanent de velocitat".


{{Juliol_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Bernie Ecclestone

Bernard Charles "Bernie" Ecclestone nascut el 28 d'octubre de 1930 a Suffolk (Anglaterra) és el president i CEO de la Formula One Management i de la Formula One Administration. Com a tal es considerat l'autoritat més important de la Fórmula 1. La seva posició la va aconseguir gràcies a la distribució dels drets televisius en la dècada del 1970, té una gran influència en la categoria però sota els termes del Pacte de la Concòrdia. Ell i les seves empreses també gestionen l'administració i organització logística de cada un dels GP de Fórmula 1.


{{Agost_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Fernando Alonso pilotant un cotxe de McLaren

McLaren, un dels constructors més importants de la Fórmula 1, va ser acusat d'espionatge per la FIA en el transcurs de la Temporada 2007. Aquest fet que la va excloure del campionat de Constructors del mateix any i la imposició d'una multa de 100 Milions de dòlars.


{{Setembre_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Fernando Alonso

Fernando Alonso Díaz (nascut el 29 de juliol de 1981 a Oviedo) és un pilot espanyol de Fórmula 1, que actualment viu a Oxford.

Alonso es actualment (2007) el pilot més jove de la història en proclamar-se campió del món de Fórmula 1, concretament va guanyar el campionat mundial de la temporada 2005 amb 24 anys. Des del 2007 és pilot oficial de l'equip McLaren tenint com a company de volant al britànic Lewis Hamilton i com a pilot provador d'escuderia al català Pedro Martínez de la Rosa.

Fill de José Luis Alonso i Ana Díaz. Fins l'any 2000, estudià a l'Instituto Leopoldo Alas Clarín de San Lázaro, moment en el que abandonà els estudis degut als seus compromisos esportius.


{{Octubre_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Circuit de Montecarlo

Al Circuit de Montecarlo, situat a Mònaco, s'hi celebra el Gran Premi de Mònaco de Fòrmula 1 i el de GP2. És un circuit famòs pel seu traçat urbà, amb unes vies molt estretes on té més importància l'habilitat de l pilot que la potencia de la màquina.

La idea de crear una cursa pels carrers de Mònaco fou de Anthony Noghes, president del Monegasque car club i amic de la familia Grimaldi. La cursa inaugural es va disputar al 1929 i va ser guanyada per William Grover-Williams amb un Bugatti.


{{Novembre_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Graella de sortida del Gran Premi de França 2007

En la Temporada 2007 de Fórmula 1 s'adjudiquen punts als vuit primers llocs (10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 i 1). Només es donen punts per la posició al final de cursa. Pel recompte final del campionat es tenen en compte tots els resultats dels disset grans premis.

També és puntuable pel Campionat del Món de Constructors.


{{Desembre_article_de_Fórmula_1}} - discussió - modifica - historial


Gener - Febrer - Març - Abril - Maig - Juny - Juliol - Agost - Setembre - Octubre - Novembre - Desembre

Guia d'estil dels articles seleccionats

Articles per temàtica: Alacant · Anarquisme · Andorra · Arts Visuals · Astronomia · Azerbaidjan · Bàsquet · Biografies · Biologia · Biotecnologia · Catalunya · Ciència · Ciències de la salut · Economia · Entreteniment · Espai · Filosofia · Filosofia oriental · Física · Fórmula 1 · Futbol · Geografia · Història · Lingüística · Llengua catalana · Lleida · Llengües · Manga · Matemàtiques · Mèxic · Mitologia · Occitània · País Valencià · Química · Sabadell · Societat · Terra Mitjana · Tecnologia · Unió Soviètica · València · Videojocs