Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

  [50a setmana] El diumenge de les referències

  22
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon vespre a tothom. La setmana passada, 74 articles sobre compostos orgànics que no tenien fonts van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 2.045 articles de diferents temes.

  La cinquantena edició comença demà, 23 de gener. Aquesta setmana col·laborem amb el viquiprojecte 1Lib1Ref 2022 (vegeu les explicacions en el següent missatge). Podeu consultar a Categoria:Articles sense referències, o fer cerques a partir d'aquí per als articles sense referències.

  Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc: i @Robertgarrigos:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

  Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

  Leptictidium (discussiócontribucions)
  FAQs
  • Quin és el tema d'aquesta setmana? Aquesta setmana tenim tema lliure… o gairebé. Es tracta d'agafar llibres, revistes, enciclopèdies… que tingueu a casa i fer-los servir per referenciar tots els articles que pugueu amb aquestes obres.
  • Així doncs, puc referenciar qualsevol article? Els criteris són els mateixos que per a les altres edicions del Diumenge de les referències: articles que o bé no tinguin cap font o bé en tinguin alguna, però en nombre clarament insuficient per la seva longitud. Podeu jugar amb els paràmetres del PetScan per trobar articles sense referències corresponents a la temàtica de les vostres obres (feu clic a l'enllaç proporcionat, canvieu «Compostos orgànics» per la categoria que us interessi i feu clic a «Executa»).
  • Puc triar qualsevol obra que tingui per casa? Mentre sigui una font fiable, sí. I si pot ser una font que estigui en català, millor que millor!
  • No sóc gaire de tenir llibres, o em vaig vendre tots els que tenia a casa per poder comprar-me una butaca de massatge, què puc fer? Podeu participar-hi amb obres disponibles a Google Llibres, Revistes Catalanes amb Accés Obert, les bases de dades catalanes de les universitats públiques catalanes, Recercat, TDX i MDC, JSTOR o qualsevol altra col·lecció de fonts en línia. De nou, si són fonts que estan en català, encara millor!
  • Entesos, alguna cosa més? Sí. Com que aquesta edició del Diumenge és una col·laboració amb el Viquiprojecte:Bibliowikis/1Lib1Ref/2022, recordeu-vos de posar #1lib1ref al resum de les edicions que feu en el marc del Diumenge!
  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Articles referenciats:

  • Pont ferroviari (i aprofito per fer un homenatge a qui no es va creure l'única cosa que afirma l'article, que és que un pont ferroviari és un pont per on passa el tren, i hi va posar FR per tal d'assegurar que els altres ens dediquéssim a referenciar un fet tan inversemblant com aquest en comptes de perdre el temps creant articles i coses així).
  • Pont d'Ordino
  • Pont Vell de Castelló (però no sé si compta perquè tenia una referència i ara en té dues)
  Mercè Piqueras ha amagat aquest apunt (historial)
  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

  Han de ser articles que es trobin fent aquesta cerca perquè porten la plantilla FR? O poden ser articles que trobem pel nostre compte, sense la plantilla FR, i que potser ja tenen alguna referència però que estan insuficientment referenciats?

  Leptictidium (discussiócontribucions)

  És la segona opció.

  Amortres (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)
  Magenri (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon dia a tothom! Un Diumenge diferent, però veig que alguns ja hem tret a passejar els llibres que tenim per casa. Som-hi!

  Laurita (discussiócontribucions)
  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
  Pallares (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Ja en portem 46, una bona xifra tenint en compte el format especial. Bona feina!

  Jordi escarre (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Ara ja en tenim 54 al sarró. A veure si algú més s'hi llança aquest vespre!

  Cataleirxs (discussiócontribucions)
  Flamenc (discussiócontribucions)
  Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
  Vallue (discussiócontribucions)
  Pcm (discussiócontribucions)
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Uau, 119! Vam començar a poc a poc, però vam acabar amb la xifra més alta d'aquest any! Bona feina. La setmana que ve serà la segona (i última) de la col·laboració amb #1Lib1Ref 2022.

  Resposta a «[50a setmana] El diumenge de les referències»