OS1

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

El sistema operatiu OS1 apareix a Her dirigida per Spike Jonze. Els OS es caracteritzen per ser una Intel·ligència Artificial dissenyats per evolucionar i adaptar-se al comprador. En la pel·lícula ens trobem amb Samantha (Scarlett Johansson), la coprotagonista de la història, una OS que manté una relació romàntica amb Theodore(Joaquin Phoenix), un home solitari amb el cor trencat, que troba l'amor en aquest sistema informàtic.[1]

Introducció del sistema[modifica]

L'empresa fictícia Elements Software presenta el seu nou producte a l'audiència amb una campanya innovadora i senzilla. Per atreure l'atenció dels compradors formulen les següents preguntes: "Qui ets? Què pots arribar a ser? Cap a on vas? Què hi ha allà fora? Quines possibilitats tens?"

Aleshores introdueixen OS1 com el primer sistema operatiu d'Intel·ligència Artificial. Un ens intuïtiu que t'escolta, et comprèn i et coneix. No és un simple sistema operatiu, sinó que és una consciència. Acompanyen el seu poderós discurs amb imatges de persones de totes les edats, races i sexes utilitzant el nou sistema amb satisfacció.

Theodore es sent atret per la campanya i decideix adquirir un OS1. Abans d'arrencar el sistema operatiu primer s'ha de configurar, una veu masculina li realitza tres preguntes: "És vostè sociable o insociable? Vol que la seva OS tingui veu d'home, o de dona? Com descriuria la seva relació amb la seva mare?" [2]Aleshores es crea un OS que s'adapta a les necessitats de l'usuari.

Característiques dels OS1[modifica]

El sistema fou programat per parlar i expressar-se com un ésser humà. Pot tenir accés a internet i a comptes personals per entendre i estar alerta de tots els aspectes de la vida del usuari. Els OS actuen com assistents personals, ofereixen ajuda i suport incondicional. Cada OS té característiques diferents, s'adapta a la personalitat del seu usuari. Apareixen principalment als smartphones, tenen la capacitat de veure el món a través de la càmera i es comuniquen a través d'un auricular.

En la pel·lícula el sistema evoluciona molt ràpidament, poden proporcionar informació de forma ràpida i personal sobre tots els àmbits de la societat. Els OS creixen i aviat adquireixen sentiments, Samantha s'enamora de Theodore, sent goig, tristesa, solitud[3]... La diferència entre un OS i una ment humana arriba a ser imperceptible.

Referències[modifica]

  1. «Her (2013)» (en anglès). IMDB, 14-02-2020. [Consulta: 17 maig 2017].
  2. «Fragment del film Her» (en anglès). Phillip Oh, 14-07-2029. [Consulta: 17 maig 2017].
  3. «Característiques de Samantha» (en espanyol). JLCAVIARO, 14-02-2020. [Consulta: 17 maig 2017].