Viquiprojecte Discussió:Unió Europea/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fons

El blau de fons hauria de ser més clar, el text no es llegeix del tot bé. I per cert, hi ha dos projectes "Jean Monnet". --Arnaugir 23:00, 13 gen 2013 (CET)

Ahir vaig estar toquetejant blaus, no en vaig trobar cap que estigués bé... Si en trobes algun que estigui millo, no et tallis.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:09, 14 gen 2013 (CET)

Articles sense coordenades

Per si geolocalitzar articles entrés dins de l'interès d'aquest viquiprojecte, m'ofereixo per intentar posar amb bot la plantilla {{cal coor}} (o {{cal coor UE}}) als articles de la UE que no tinguin coordenades i ni es puguin importar d'altres viquipèdies. Més informació a Viquipèdia:La_taverna/Propostes#Articles_sense_coordenades_i_plantilla.--Pere prlpz (disc.) 23:13, 13 gen 2013 (CET)

Gran idea. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:08, 14 gen 2013 (CET)

Categories irlandeses

Als que esteu treballant el tema d'Irlanda potser us pot interessar Categoria Discussió:Irlanda sobre com hem de categoritzar aquests articles en estats.--Pere prlpz (disc.) 14:51, 23 març 2013 (CET)

Explicar el projecte

Bones, només volia dir-vos que he deixat un missatge sobre el què estem fent a la LTwiki. Penso que és un projecte molt maco i que n'hem de fer difusió. Si algú encetés un projecte similar sobre Catalunya a la wiki en lituà jo estaria molt i molt content. :)--Kippelboy (disc.) 07:34, 10 des 2013 (CET)

Moltes gràcies Kippelboy! Molt d'acord amb el teu comentari. Potser també caldria especificar, o mostrar més a la vista (jo no el veig), el treball realitzat anteriorment en funció de l'Estat que ocupava la President del Consell de la Unió Europea.--Jove (disc.) 17:42, 11 des 2013 (CET)

10 dies i canviem...

Nois i noies, si us agrada algun article sobre Lituània, feu-lo aviat, que a partir de l'1 de gener tindrem un nou país convidat: Grècia! – Leptictidium (digui, digui) 16:23, 22 des 2013 (CET)

Perfecte! On es guarda l'historial d'articles creats? No l'he sabut trobar encara. Si no es fa, penso que seria bona idea guardar-los per veure que aquest viquiprojecte no comença de zero cada sis mesos.--Jove (disc.) 20:26, 22 des 2013 (CET)
Aquí!Leptictidium (digui, digui) 23:19, 22 des 2013 (CET)
Gràcies! Pensava que el viquiprojecte es remuntava a abans del 2013.--Jove (disc.) 00:06, 23 des 2013 (CET)
Nois i noies, demà me'n vaig de viatge, així que podeu fer la jugada de passar-me per davant en aquests dies. Torno el 31. (Ara que ja tenia a Lituània agafada per tots cantons!!) --MarisaLR (disc.) 19:34, 23 des 2013 (CET)
A l'ataaaaaac! (i que t'ho passis bé, Marisa). – Leptictidium (digui, digui) 20:53, 23 des 2013 (CET)

Lituània > Grècia

Avui donem la benvinguda a un nou país convidat, Grècia. Agraeixo la participació de tots els que durant aquests últims mesos heu escrit articles sobre Lituània, un país petitó, però que al cap i a la fi té més coses en comú amb el nostre del que sembla a primera vista. Espero que hàgiu après molt. Amb la seva nodrida història cultural i artística, de ben segur que Grècia motivarà la @MarisaLR:, que va ser la col·laboradora més activa del 2013 i, si els fils que he mogut acaben donant fruit, rebrà un reconeixement públic del Moviment Europeu per la seva gran tasca. El @Kippelboy: segur que es regalarà amb els museus, mentre que el @Solde: descobrirà que encara queda molt per fer sobre la geografia grega. Sense oblidar el @Catalunya1714:, que ha creat el primer article del VP d'aquest 2014, i qualsevol altre que es vulgui sumar al Viquiprojecte. Efkharistó!– Leptictidium (digui, digui) 18:56, 1 gen 2014 (CET)

Ja podem atacar la pujada cap a l'Olimp!! Realment aquest és un viquiprojecte ben interessant!! --Solde (disc.) 20:13, 1 gen 2014 (CET)

Alguna cosa farem al llarg del temps de presidència, segur! --barcelona (disc.) 20:21, 1 gen 2014 (CET)

Bé, el Lepti ja ha provat el que és ser «rei per un dia», des d'aquí faig una crida que tots us animeu a pujar al primer lloc. Va que Grècia s'ho mereix!!! --MarisaLR (disc.) 20:04, 2 gen 2014 (CET)
En aquesta ocasió, tinc pensat centrar els esforços a millorar les categories sobre Grècia, així com corregir i millorar alguns dels articles creats, més que no pas de crear-ne. Començaré estrenant i adaptant categories per donar lloc a personalitats gregues en funció de l'origen i l'activitat.--Jove (disc.) 22:20, 2 gen 2014 (CET)
Recordeu que els noms grecs no s'adapten igual al català que a l'anglès o el castellà. No dubteu a preguntar-m'ho per saber com s'adapta un determinat nom.– Leptictidium (digui, digui) 22:29, 2 gen 2014 (CET)

Divisions geogràfiques de Grècia

Li estic fent una ullada a les categories de la geografia grega. Des de l'any 2011, en el que van canviar les divisions administratives segons el Programa Cal·lícrates, les divisions administratives són:

  1. Administracions descentralitzades
  2. Perifèries
  3. Unitats perifèriques
  4. Municipis
  5. Unitats municipals.

No hauríem de tenir, com a mínim les categories segons aquestes agrupacions? Si a més a més tenim categoritzacions segons les antigues divisions, perfecte, però l'ordenació principal no hauria d'anar d'acord amb les divisions actuals? Per exemple, tenim la categoria Categoria:Regions de Grècia i article de Regions de Grècia... els hauríem de reanomenar com a Categoria:Perifèries de Grècia i Perifèries de Grècia? --Solde (disc.) 19:39, 4 gen 2014 (CET)

El que proposes em sembla bé, per mi endavant.– Leptictidium (digui, digui) 20:15, 4 gen 2014 (CET)
@Solde: @Leptictidium: Les categories de les unitats perifèriques així com dels seus nadius, ja estan creades. Els canvis de noms de regions a perifèries, també. Només falta encetar algunes divisions territorials (administracions descentralitzades i unitats municipals), així com acabar de crear les unitat perifèriques que manquin.--Jove (disc.) 22:04, 7 gen 2014 (CET)
@Jove:, ho he anat veient. Ara en vaig creant algunes mica en mica, i de pas vaig afegint infotaules als articles que toquen, i aniré creant plantilles de l'estil: Plantilla:Perifèria Grècia Central. Salut! --Solde (disc.) 08:57, 8 gen 2014 (CET)

Eurodiputats grecs

Com ja deveu saber, a principis de febrer una vintena de viquipedistes aniran a Estrasburg per realitzar un projecte fotogràfic i d'edició de la Viquipèdia al Parlament Europeu]. Tornarem amb el sac ple de fotografies d'eurodiputats per carregar a Commons. Seria un puntàs si ja tinguéssim els 22 eurodiputats grecs creats per posar-hi les fotos. He creat l'article mare «Llista de diputats grecs de la VII Legislatura del Parlament Europeu», així que ja sabeu, si us ve de gust tocar aquest tema, a emblavir s'ha dit!– Leptictidium (digui, digui) 15:08, 12 gen 2014 (CET)

Som-hi doncs amb els eurodiputats grecs, després no seria mala idea tenir fets els ministeris grecs com un dels pilars més impportants del Govern grec (ja sé que no és política comunitària sinó domèstica, però trobo rellevant recalcar-ho). D'altra banda, molt, molt i molt d'acord amb Solde. S'estan fent molts articles sense infotaula i afegirles-hi no seria una gran despesa de temps. Per part meva, intento fer tots els articles amb la Plantilla:Polític perquè em sembla la més adequada per la seva versatibilitat i uniformitat estètica. L'únic defecte que té per ara és que hi ha alguns camps que falten per traduir. Si algú ho pot fer li agairé enormement.--Jove (disc.) 09:46, 13 gen 2014 (CET)
En principi hi estic d'acord, però si ara traduïm el nom dels camps, no afectarà els articles que s'han creat amb els camps en anglès? – Leptictidium (digui, digui) 09:50, 13 gen 2014 (CET)
Els camps poden tenir dos noms, o sigui, la plantilla té un paràmetre amb el nom en català i un paràmetre amb el nom anglès (o amb cada un dels noms alternatius) que es fa servir si no hi ha res al paràmetre en català. Enfarfega el codi de la plantilla però ve a ser el que fem a la majoria de plantilles traduïdes.--Pere prlpz (disc.) 10:28, 13 gen 2014 (CET)
Com es fa, això? Si ho fas en un dels paràmetres de la plantilla, jo ho puc reproduir a la resta.– Leptictidium (digui, digui) 10:48, 13 gen 2014 (CET)

Ministeris grecs

Al nou ministeri que has posat per fer: Ministeri d'Educació, Afers Religiosos, Cultura i Esports sense posar de Grècia, [com sembla que hauria de ser o no?)

  • Aquest ministeri també s'anomena Ministeri d'Educació i Afers Religiosos (Grècia) a la viqui anglesa (allà té les dues redireccions). M'hauries de confirmar amb quin nom ho faig.--MarisaLR (disc.) 11:04, 13 gen 2014 (CET)
Un detall. Es podria posar "de Grècia" en comptes de "(Grècia)"? La resta de ministeris del món segueix aquesta fòrmula. Moltes gràcies!--Jove (disc.) 11:14, 13 gen 2014 (CET)
Tens raó. --MarisaLR (disc.) 11:44, 13 gen 2014 (CET)

Fet Fet! --MarisaLR (disc.) 11:56, 13 gen 2014 (CET)

Eleccions Europees

Bones, amb motiu de les eleccions penso que aquest mes li hauríem de donar una mica d'empenta al viquiprojecte. Algú s'anima a fer una nova llista de temes relacionats amb les eleccions? Persones, temes polèmics,... --Kippelboy (disc.) 10:41, 1 maig 2014 (CEST)

@Kippelboy: Sí! Al mes d'abril he estat ocupat amb un altre aspecte del Viquiprojecte (fer un article de qualitat de «Parlament Europeu»), però ens hem de posar les piles. Ara afegeixo la llista. – Leptictidium (digui, digui) 16:29, 1 maig 2014 (CEST)

Recta final Grècia

Falten escassos quaranta dies perquè la presidència de la Comissió canviï d'estat i passem de treballar de Grècia a Itàlia. Tenint en compte que aquest estat no tornarà a ostentar la presidència fins vés a saber quan, penso que seria important redactar una llista d'articles d'urgència, per tal de cobrir aquells articles de major importància i poder deixar ben amunt el llistó del treball realitzat aquest semestre. Instintivament, alguns/es viquipedistes han optat per cobrir, per exemple, els ministeris, partits, universitats, ciutats, llacs o rius més importants. Seguint aquest criteri apostaria per redefinir les entrades de cada secció o crear un apartat d'urgent necessitat. Què en penseu? Són ampliables les llistes de cada secció?

Per posar una primera pedra, he llistat les capitals de cada unitat perifèrica per tal de garantir, a finals de juny, que les principals ciutats gregues disposen d'un mínims de qualitat (infotaules, referències, etc). Així doncs, penso que seria bo seguir els exemples d'Atenes o Kozani per a: Làmia (ciutat), Tessalònica, Komotini, Càndia, Ioànnina, Mitilene, Corfú (ciutat), Hermúpolis, Làrissa, Trípoli (Grècia) i Patres.--Jove (disc.) 06:49, 22 maig 2014 (CEST)

Em sembla bé, @Jove:, per mi pots fer els retocs que creguis necessaris. No dubtis a preguntar si necessites ajut amb alguna transcripció del grec.– Leptictidium (digui, digui) 13:58, 22 maig 2014 (CEST)
Hola Lepti, em sembla bé. Jo en aquest projecte em dedico més a tapar vermells. Si hi ha alguna llista d'articles a crear urgents passa-la i m'hi dedico :-)--Kippelboy (disc.) 14:32, 22 maig 2014 (CEST)

Itàlia i 1a GM

Benvolguts participants en el viquiprojecte: primer de tot, gràcies per la vostra feina i espero que tingueu moltes ganes de seguir-hi col·laborant. Com deveu saber, dimarts canviarem de país protagonista: ciao, Italia. Tenint en compte que estem en plena commemoració del centenari de la Primera Guerra Mundial, suggeriria que, a la part d'història, ens centréssim sobre la història d'Itàlia durant la guerra. Què us sembla? – Leptictidium (digui, digui) 15:06, 29 juny 2014 (CEST)

Portals resultants

Ara que s'ha acabat la presidència grega del Consell Europeu i, per tant, el semestre dedicat a aprofundir en aquest estat mediterrani, m'agradaria proposar una idea que fa temps que em ronda pel cap i és la creació de portals temàtics per cada estat que hi dediquem un semestre. En el cas de Grècia ja existeix (Portal:Grècia), però no en els de Lituània o Irlanda. Així mateix, el cas d'Itàlia, que ens ocuparà fins a finals d'any, tampoc en té. Jo no en tinc ni idea com es fan però trobo que seria un gran encert poder concloure els semestres amb l'estrena dels portals per poder tenir la informació sistematitzada. Segur que així s'atreuria més l'atenció de la comunitat per aquest Viquiprojecte. --Jove (disc.) 09:51, 1 jul 2014 (CEST)

Gran idea, per mi endavant. Al principi tampoc no sabia com fer un portal, així que el que vaig fer és copiar el codi d'altres portals i canviar simplement el text.– Leptictidium (digui, digui) 17:09, 1 jul 2014 (CEST)
Per mi endavant, però penso que els portals no són gaire consultats no? Si suposa molta feina mireu visites a portals existents abans.--Kippelboy (disc.) 05:16, 2 jul 2014 (CEST)

Categoria

Algú podria fer la subcategoria: Quadres d'Andrea Mantegna a la categoria: Quadres per pintor? Moltes gràcies. --MarisaLR (disc.) 10:05, 21 jul 2014 (CEST)

Sí, quins articles hi han d'anar? – Leptictidium (digui, digui) 12:47, 21 jul 2014 (CEST)
Mira els últims que he fet pel wikiproyecte. Si de cas quan hi sigui la categoria, ja ho posaré jo.--MarisaLR (disc.) 13:57, 21 jul 2014 (CEST)
@MarisaLR: Fet! – Leptictidium (digui, digui) 18:05, 21 jul 2014 (CEST)

AdQ?

He posat a avaluació l'article «Guerra italiana del 1521-1526» amb l'esperança que es converteixi en el segon AdQ produït per aquest viquiprojecte.– Leptictidium (digui, digui) 14:01, 26 jul 2014 (CEST)

Bonificacions

Hi ha articles importants, però que porten molt de temps sense que ningú els faci. Proposo que els bonifiquem i que, si algú els fa, s'emporti 5 punts en lloc d'1. Així tindrem els articles importants i podrem posar-ne altres a la llista.— Leptictidium (digui, digui) 11:15, 12 ago 2014 (CEST)

+1--Kippelboy (disc.) 11:41, 12 ago 2014 (CEST)
@MarisaLR:? — Leptictidium (digui, digui) 20:08, 12 ago 2014 (CEST)
@Leptictidium:Quins són aquests articles? Tots els que són en les llistes que tu poses o alguns especials????--MarisaLR (disc.) 20:09, 12 ago 2014 (CEST)
@MarisaLR: Són els que porten molt de temps a les llistes. Per exemple, "TARGET2" o "Història de l'euro".— Leptictidium (digui, digui) 20:46, 12 ago 2014 (CEST)
@Leptictidium: D'acord --MarisaLR (disc.) 20:48, 12 ago 2014 (CEST)
El que podríem fer és que qualsevol article que porti més de dos mesos a la llista es converteixi en bonificat.— Leptictidium (digui, digui) 16:56, 15 ago 2014 (CEST)
  • @Leptictidium: Quants som actius normalment en el wikiprojecte? Tots, amb un tema que especial, encara que de tant en tant en fem alguns d'altres seccions. Començar a mirar quina de les llistes s'hi va posar abans o després, em sembla que, jo almenys, no ho faré. A més a més quan faig un article m'agrada fer els enllaços en vermell o alguns dels que surten i també són importants i del pais que es tracta. --MarisaLR (disc.) 11:31, 16 ago 2014 (CEST)
@MarisaLR: Ja me'n puc encarregar jo, de buscar els articles que portin dos mesos o més. Simplement es tracta de comparar la versió actual de la pàgina amb la versió de fa dos mesos. Trobo que el teu enfocament està molt bé, ja que en crear els enllaços en vermell d'un article, n'enriqueixes el contingut.— Leptictidium (digui, digui) 12:19, 16 ago 2014 (CEST)

em sembla bé bonificar certs articles però sens dubte el "mètode Marisa" de fer un article i els seus vermells omple més forats al tema. De totes formes no podrem competir amb tu hehehe--barcelona (disc.) 13:07, 16 ago 2014 (CEST)

Doble participació

Si estic entenent bé les normes del viquiprojecte, fer, traduir o ampliar articles dels monuments de la Llista de monuments de l'Alguer, puntua per aquest viquiprojecte i, a més, aquest mes puntua pel Viquiprojecte:Monuments/Repte_2014. O sigui, si algú vol recompensa per dues bandes ja ho sap.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 7 set 2014 (CEST)

Exacte. Si tu (o algú altre) fas monuments d'aquells, no t'oblidis d'apuntar-te els punts aquí.— Leptictidium (digui, digui) 17:12, 7 set 2014 (CEST)

Viquitallers

He mogut fils a l'associació JEF Catalunya i ha sorgit la possibilitat d'organitzar un taller d'edició de la Viquipèdia al novembre, del mateix estil que vam fer a l'AAS. Se centraria en temes europeus i el podríem lligar amb aquest Viquiprojecte. @Barcelona: @Kippelboy: @KRLS: — Leptictidium (digui, digui) 04:23, 19 set 2014 (CEST)

endavant! Més gent per al viquiprojecte--barcelona (disc.) 16:59, 20 set 2014 (CEST)
Per mi endavant.--KRLS , (disc.) 12:46, 21 set 2014 (CEST)
+1!--Kippelboy (disc.) 09:18, 22 set 2014 (CEST)

Vídeos curts per penjar a la Viquipèdia

En el marc de la col·laboració entre JEF i la Viquipèdia, JEF voldria crear una sèrie de vídeos curts explicant conceptes europeus, posar-los sota llicència Creative Commons i carregar-los a la Viquipèdia. Seria per filmar-los a mitjans de la setmana que ve i ells posaran el vídeo, narradors i material, però els agradaria molt tenir assessorament i (si possible) una mica de suport logístic de la Viquipèdia. @Davidpar: t'apuntes a ajudar-los amb mi? —Leptictidium (digui, digui) 12:45, 27 oct 2014 (CET)

@MarisaLR: Com que estaré assessorant-los, ja m'encarregaré que ho siguin. Llavors, si la comunitat se'ls mira i troba que no són neutrals, s'esborren i cap problema.—Leptictidium (digui, digui) 17:25, 27 oct 2014 (CET)
@Leptictidium: D'acord  ;) --MarisaLR (disc.) 17:48, 27 oct 2014 (CET)

Estendre el projecte

Hola a tothom. Gairebé dos anys després del seu inici, el viquiprojecte és tot un èxit, gràcies a l'excel·lent feina de la @MarisaLR:, el @Solde:, el @Kippelboy:, la @Laurita:, la @Barcelona:, el @Davidpar:, el @Jove: i en general tothom que hi ha participat.

Per això, crec que ha arribat el moment d'anar un pas més enllà. Per al nostre proper país convidat, la bonica Letònia, ja és massa tard, però a partir del segon semestre amb Luxemburg podríem buscar la col·laboració amb entitats del país en qüestió presents a Catalunya. Es tractaria d'explicar-los el projecte, fer-los veure que és una magnífica vitrina per al seu país, i organitzar actes que ens donin ressò mediàtic, com ara una viquimarató al consulat, una presentació del projecte a l'ambaixada, cessió de material fotogràfic seu, exposició als mitjans, etc. Nosaltres hi guanyaríem perquè ens donaria impacte mediàtic i donaria a conèixer la tasca de la Viquipèdia, i ells hi guanyarien perquè es crearan molts articles sobre el seu país que, en altres circumstàncies, segurament no s'haurien creat.

Què us sembla? —Leptictidium (digui, digui) 10:35, 20 nov 2014 (CET)

Quan tinguin l'economia en millor estat, a Roma hi erigiran una Columna de Marisa. —Leptictidium (digui, digui) 12:11, 20 nov 2014 (CET)
+1!--Kippelboy (disc.) 12:54, 20 nov 2014 (CET)
+1! Em sembla una idea molt i molt bona! En el cas de Letònia arribem tard per sol·licitar la col·laboració d'una Viquimarató? Penso que ho podem intentar com a experiment.--Jove (disc.) 13:03, 20 nov 2014 (CET)
+1--barcelona (disc.) 12:59, 21 nov 2014 (CET)

Últim mes italià

Hola, ja he creat l'apartat de cara al mes de desembre, i m'he fixat que portem 1.133 articles amb el que va d'any; per tant, ens en falten 168 per igualar el resultat del 2013. Us hi animeu a arribar-hi @Leptictidium:, @Kippelboy:, @Davidpar:, @Barcelona:, @Laurita:, @Beusson:, i evidentment tota la resta?? Amb la @MarisaLR: ja hi compto que en collirà un bon cistell!! ;-) --Solde (disc.) 16:45, 1 des 2014 (CET)

@Solde: I tant! —Leptictidium (digui, digui) 17:10, 1 des 2014 (CET)
@Solde: Ja tinc el cistell penjat al braç.--MarisaLR (disc.) 17:37, 1 des 2014 (CET)
@Solde:: challenge accepted! --Kippelboy (disc.) 21:35, 1 des 2014 (CET)
160. —Leptictidium (digui, digui) 21:42, 1 des 2014 (CET)
Per si us interessa a Usuari:Beusson/Proves2 teniu un llistat amb 125 articles de pobles italians fets aquest any. --Beusson (disc.) 22:49, 1 des 2014 (CET)

ok, algun article cau aquest mes segur--barcelona (disc.) 09:53, 2 des 2014 (CET)

Ens en falten exactament 100 per igualar el resultat del 2013. —Leptictidium (digui, digui) 08:29, 5 des 2014 (CET)
Hi vaig pensar ahir... per "puristes", l'any passat no teníem els articles bonificats oi? :-) Empataríem a punts però a nivell de creació d'articles encara ens en faltarien, crec. --Solde (disc.) 11:22, 5 des 2014 (CET)
Si t'interessa, el nombre real d'articles que hem fet fins ara el 2014 és 884. —Leptictidium (digui, digui) 12:09, 5 des 2014 (CET)
Doncs 1.133 - 884 = 249 ; primer atrapem els punts, i si podem doncs el nombre d'articles, que és un bon repte!! :-) Àmnims! --Solde (disc.) 12:47, 5 des 2014 (CET)
Ja veig que no els voleu comptabilitzar per res. No ho entenc però ja us ho fareu. --Beusson (disc.) 09:50, 1 gen 2015 (CET)
@Beusson: Com? Els teus articles sí que s'han comptabilitzat en el total de l'any. I se't van donar els punts corresponents al mes de desembre. Pels mesos anteriors no se't van atorgar perquè encara no havies afegit els teus articles creats a la llista (per això recomanem afegir-los-hi tot seguit). En qualsevol cas, és evident que valorem moltíssim la teva contribució als municipis d'Itàlia. —Leptictidium (digui, digui) 10:51, 1 gen 2015 (CET)

llista ampliada

Bones, les llistes ampliades enllacen cap a una eina del toolserver que ja no funciona. Alguna idea de quin és el seu equivalent a wmflabs?--Kippelboy (disc.) 14:51, 15 des 2014 (CET)

N'hi ha una que es diu "Not in the other one", em sembla, però la tinc a favorits a l'altre ordinador i no em recordo de l'URL. —Leptictidium (digui, digui) 11:02, 16 des 2014 (CET)

Dos anys !!

@Leptictidium: Felicitats pel gran treball que has realitzat durant aquests dos anys del viquiprojecte UE. Espero que segueixis amb els mateixos ànims i tinguem viquiprojecte per uns quants anys més. --MarisaLR (disc.) 12:10, 1 gen 2015 (CET)

Moltes gràcies a tu i a tothom que hi ha participat! —Leptictidium (digui, digui) 12:24, 1 gen 2015 (CET)
M'uneixo a les felicitacions! I ara a per Letònia!--barcelona (disc.) 17:05, 1 gen 2015 (CET)
Enhorabona!!! --Solde (disc.) 07:12, 2 gen 2015 (CET)

Depth

Leptictidium no sé si s'utilitza sovint però seria més útil que el buscador de categories tingues un depth més gran que zero per trobar més articles (potser 2?). Salut! --Jey (disc.) 12:05, 9 gen 2015 (CET)

@Jey: Per mi no hi ha problema! —Leptictidium (digui, digui) 12:47, 9 gen 2015 (CET)

Dubtes letons

Hola, tinc un parell de dubtes "letons", a veure si me'ls sabeu aclarir:

  1. L'antiga subdivisió administrativa de Letònia s'anomenava "rajon", que en la wiki anglesa tradueixen com a "district", i que ara mateix nosaltres tenim com a "Comtat" (Comtats de Letònia. Com caldria que ho anomenéssim? amb el nom letó? com a districte? com a comtat?
  2. Poso un exemple, però em refereixo en general: tenim Ikšķile, escrit amb els caràcters de la grafia letona. Cal mantenir-ho d'aquesta manera? o bé caldria tenir l'article Ikskile (amb una redirecció Ikšķile --> Ikskile)?

Gràcies!! --Solde (disc.) 15:49, 27 gen 2015 (CET)

Hola!
  1. Ni «districtes» ni «comtats», sino «raions».
  2. Anomenem l'article amb els caràcters de la grafia letona i fem redireccions des del nom sense caràcters raros. :-)
Moltes gràcies per la immensa feina que estàs fent! Posar-li les coses difícils a la MarisaLR en aquest viquiprojecte és una tasca heroica, però ho has aconseguit! —Leptictidium (digui, digui) 08:26, 30 gen 2015 (CET)

Gràcies pels consells @Leptictidium:, aquests dies em dedicaré a anomenar correctament tots els articles que tenim dels raions; respecte als caràcters, en general ja ho hem anat fent així, tot i que m'imagino que falten algunes redireccions. Hehe, i sobre posar-ho difícil a la @MarisaLR: m'he desinflat a la recta final :-) el ritme que manté és insuperable!! --Solde (disc.) 09:05, 30 gen 2015 (CET)

  • Hola a tots!
    • @Solde: Aquest mes hem treballat de valent, jo estic de metges aquests últims dies, així qu eno puc seguir el mateix ritme, pots aprofitar i fer una empenta d'aquelles tevas. En general aquest mes tots heu fet un esforç més gran, crec que hem batut el rècord d'articles.
    • @Leptictidium: Els noms de castells, palaus i totes les altres coses que tinguin grafia letona s'han de redireccionar també? Mare de Déu!!! --MarisaLR (disc.) 10:30, 30 gen 2015 (CET)
@MarisaLR: Estaria bé, però si et dóna molta feina, no ho veig ni molt menys com a indispensable. —Leptictidium (digui, digui) 11:01, 30 gen 2015 (CET)
Crec que ja he fet totes les redireccions "nom sense grafia letona --> nom amb grafia letona", de tots els articles nous que hem creat aquest any... quedarà anar fent-ho amb els que anem creant, i repassar els anteriors mica en mica. --Solde (disc.) 15:21, 4 feb 2015 (CET)
Si fer totes les redireccions dels articles existents i dels que creareu en el que queda de semestre fos una feinada, no crec que costi gaire fer-les amb bot.--Pere prlpz (disc.) 15:59, 4 feb 2015 (CET)
@Pere prlpz:, crec que es més qüestió de pensar-hi que no pas la feina que costa crear una redirecció un cop fet l'article. No obstant, per a fer una repassada a tots els articles de Letònia (o en general de tots els que tenen grafies diferents) si que seria interessant el tema bot. --Solde (disc.) 16:11, 4 feb 2015 (CET)

Pàgina Statistics Explained de l'Eurostat

No sé si seria d'interès aquesta web: Statistics explained de l'Eurostat. Com el nom indica, es tracta d'un recull d'articles que expliquen les estadístiques de la UE. Per exemple, EU and the World explica els principals indicadors de l'economia de la UE en comparació amb els països del G-20, BRIC, etc. El format dels articles és el mateix que el de la wikipedia, i al final hi ha un arxiu amb totes les dades que utilitzen pels gràfics. El problema és que són articles que es van actualitzant, però em sembla que l'origen del text solen ser publicacions impreses de l'Eurostat. Si es pogués traduir literalment, seria gairebé com traduir d'un article de la wikipedia d'un altra llengua. Es podria incloure com a suggeriment per a articles d'economia en el viquiprojecte?--Sajolida (disc.) 13:06, 7 feb 2015 (CET)

Hola, @Sajolida:. Molt bona idea. Quin és l'estatus de copyright d'aquests textos? —Leptictidium (digui, digui) 11:30, 8 feb 2015 (CET)
@Leptictidium: A la secció Statistics Explained: Disclaimer posa això: © European Union, 1995-2013. Reproduction is authorised, provided the source is acknowledged, save where otherwise stated. Where prior permission must be obtained for the reproduction or use of textual and multimedia information (sound, images, software, etc.), such permission shall cancel the above-mentioned general permission and shall clearly indicate any restrictions on use. Entenc que es poden traduir, no? --Sajolida (disc.) 14:28, 8 feb 2015 (CET)
@Sajolida: Aviam què ens pot dir el nostre expert en drets d'autor: bona tarda, @Vriullop:, aquesta llicència seria assimilable al CC-BY? —Leptictidium (digui, digui) 18:38, 8 feb 2015 (CET)
No n'hi ha prou. A més de poder reproduir s'ha de poder modificar com fem amb tots els articles i com diu a VP:CC-BY-SA. --V.Riullop (parlem-ne) 10:56, 9 feb 2015 (CET)
Vaja. Bueno, llavors només ho faré servir com a font. --Sajolida (disc.) 16:54, 9 feb 2015 (CET)

Pregunta

@Leptictidium: que és Motologia letona? --MarisaLR (disc.) 20:42, 15 abr 2015 (CEST)

@MarisaLR: És la ciència de les motos letones... :-) És broma, va ser un error de tecleig que ja he corregit. —Leptictidium (digui, digui) 22:50, 15 abr 2015 (CEST)
@Leptictidium: @MarisaLR: En tant que ja estava llistat, l'he canviat per un altre article.--Jove (disc.) 02:10, 16 abr 2015 (CEST)
:@Leptictidium: @Jove: Ha ha ha!!!

Ajut

@Leptictidium: @Solde: @Jove: @Jey: @CarlesMartin: @Davidpar: He intentat fer la Plantilla: Ciutats i parròquies del Raion de Liepaja i m'ha sortit un nyap, algú podria endreçar-ho? Moltes gràcias. --MarisaLR (disc.) 17:57, 27 juny 2015 (CEST)

@MarisaLR: Hola! On és el problema? La plantilla la veig bé.—Leptictidium (digui, digui) 20:10, 27 juny 2015 (CEST)
@Leptictidium: Dons que no m'ha sortit com les altres: Plantilla:Ciutats i parròquies del Raion d'Aizkraukles.--MarisaLR (disc.) 20:14, 27 juny 2015 (CEST)
@MarisaLR: Jo la veig igual, pot ser que sigui un problema del navegador? —Leptictidium (digui, digui) 20:17, 27 juny 2015 (CEST)
@Leptictidium:Doncs gràcies, serà aixó.--MarisaLR (disc.) 20:29, 27 juny 2015 (CEST)
Jo també ho veig igual excepte per la descripció però a les pàgines es veu bé. Bona feina! --Jey (disc.) 21:40, 27 juny 2015 (CEST)
@Jey: Tachín!! Ara si l'ho he aconseguit!!! Era la descripció el que no es veia bé. --MarisaLR (disc.) 11:38, 28 juny 2015 (CEST)

Portal:Letònia

@Leptictidium: @Solde: @MarisaLR: @Jey: @CarlesMartin: @Davidpar: @Kippelboy: @Barcelona: Aprofitant que avui tenim un segon més que la resta de dies, i que és el darrer dia del semestre dedicat a Letònia, podríem crear un portal temàtic sobre aquest territori. A imatge i semblança del que es va fer per Grècia, podria ser la millor forma de categoritzar i facilitar l'accés de tota la feina que s'ha fet durant aquests darrers mesos (que no ha estat poca). No en tinc ni idea com es fan però em sembla que ha de seguir uns patrons de disseny iguals per a tots els estats, així que seria poc més que calcar-lo. Penso que la sistematització de tots els articles projecta la imatge que el Viquiprojecte:Unió Europea dóna resultats eficaços. Algú ho veu factible?--Jove (disc.) 20:22, 30 juny 2015 (CEST)

@Jove: A mi em sembla molt bé, encara que en aquests treballs jo sóc molt matussera i no puc ser de gran ajut. --MarisaLR (disc.) 17:27, 1 jul 2015 (CEST)
@MarisaLR: Moltes gràcies per la predisposició. Em fa ràbia perquè no se com es fa, sinó ja me n'hagués encarregat jo. Ara que arriba l'estiu i tinc disponibilitat, em sembla que em llençaré a la piscina per intentar fer-lo. Si surt malament sempre s'estarà a temps d'esborrar-lo. --Jove (disc.) 17:31, 1 jul 2015 (CEST)
@Jove: Doncs ànims! --MarisaLR (disc.) 17:34, 1 jul 2015 (CEST)
Diria que la part complicada no és tant fer el portal com donar-li contingut, és a dir, fer resums per articles de la setmana o del mes, anècdotes i tot això. Ara bé, una opció senzilla és copiar un portal com el Portal:Sabadell sense les parts dinàmiques, de manera que s'acaba convertint en una guia de la categoria però és relativament senzilla de fer i no necessita manteniment.--Pere prlpz (disc.) 17:44, 1 jul 2015 (CEST)
@Pere prlpz: Moltes gràcies pel consell. Prenc nota!--Jove (disc.) 18:30, 1 jul 2015 (CEST)

Canvi de disseny

Bones, he rebut una queixa per temes d'accessibilitat en el disseny de la pàgina (text blau sobre fons blau) i he tirat pel dret per homogeneïtzar el disseny de la mateixa d'una manera més accessible. Espero no haver molestat a ningú.--Kippelboy (disc.) 15:07, 2 jul 2015 (CEST)

Certament, em sembla molt més net i clar. --Davidpar (disc.) 15:10, 2 jul 2015 (CEST)

Les categories donen punts?

De les instruccions entenc que crear categories no dóna punts, però pregunto per si de cas.--Pere prlpz (disc.) 19:04, 3 jul 2015 (CEST)

Si és per mi, sí. Ordenar és igual o més important que crear.--Kippelboy (disc.) 19:11, 3 jul 2015 (CEST)
Ho podem incorporar. Al final la qüestió és motivar a millorar! --Solde (disc.) 09:36, 9 jul 2015 (CEST)
En tot cas, veient la feina que porten, si puntuen crec que haurien de puntuar molt menys que un article. Se'ls podria donar entre 0,1 i 0,5 punts o bé directament fer-les servir només per desempatar.--Pere prlpz (disc.) 11:17, 9 jul 2015 (CEST)
D'acord amb desempatar. —Leptictidium (digui, digui) 11:19, 9 jul 2015 (CEST)

Record d'articles

Us informo que a data juliol de 2015 ja hem superat la xifra d'articles creats tot el 2014 i probablement durant aquest mes superem la xifra de 2013. Vull donar-vos les gràcies a tots i totes i especialment a la @MarisaLR: que ha tirat del carro molts mesos.--Kippelboy (disc.) 19:14, 3 jul 2015 (CEST)

@Kippelboy: Ja veig que aquest mes t'has proposat tu tirar del carro. Endavant!! :) --MarisaLR (disc.) 19:19, 3 jul 2015 (CEST)
I tant! Enhorabona pel rècord és brutal, els letons deuen estar flipant. Ara som-hi cap a Luxemburg!!!--Jey (disc.) 00:16, 4 jul 2015 (CEST)
Va, que Luxemburg es petitó i ens el mengem ràpid! :-) Enhorabona i gràcies a tothom.—Leptictidium (digui, digui) 09:00, 4 jul 2015 (CEST)
Amb tres mesos de presidència en tenen prou?  ;) --MarisaLR (disc.) 11:46, 4 jul 2015 (CEST)
Sis mesos! —Leptictidium (digui, digui) 16:35, 4 jul 2015 (CEST)
Per fer en sis mesos els aproximadament 9000 articles de Luxemburg que tenen en alemany o en luxemburguès només cal que els 7 o 8 participants habituals agafin tots el ritme que habitualment porta la Marisa, o una mica més, i això no dubto que passarà. Ara bé, per acabar en tres mesos caldria que cadascú fes la feina de dues Marises, i això ja em comença a semblar sobrehumà.--Pere prlpz (disc.) 11:11, 5 jul 2015 (CEST)
Realment el projecte es pot ben dir que és un èxit! A veure si encara l'ampliem més! --Solde (disc.) 14:39, 6 jul 2015 (CEST)

Eines

Si voleu veure com heu deixat Letònia, teniu Usuari:PereBot/cobertura/Letònia/ca. En moltes zones heu aconseguit que tinguem article per una quarta part dels items de Wikidata, que no és poc.

Com a referència, us deixo Usuari:PereBot/cobertura/Luxemburg/ca per comparar d'aquí mig any, i per si voleu veure d'on xuclar més articles Usuari:PereBot/cobertura/Luxemburg/ranking.--Pere prlpz (disc.) 18:12, 4 jul 2015 (CEST)

Ei, @Pere prlpz:, molt útil. Creus que podries fer una llista de tots els articles de Luxemburg (p. ex. a la viqui en anglès) que ens falten, ordenada per nombre d'enllaços interviqui? —Leptictidium (digui, digui) 10:01, 5 jul 2015 (CEST)
Pot ser més o menys llarg, però poder es pot. "Només" cal que algú defineixi què és un article de Luxemburg d'alguna manera que pugui entendre un bot, i això és complicat. Per exemple, la en:category:Luxembourg inclou la en:category:World War II i unes quantes categories més que tampoc hi haurien de ser, de manera que quan baixes uns quants nivells en l'arbre de categories te'l trobes ple de coses que no són de Luxemburg. De tota manera intento apuntar algunes eines:
El tema de fer una llista pot ser més complicat, però es pot fer si tenim clar d'on hem de partir i si tenim clar que la llista es farà sevir.--Pere prlpz (disc.) 10:56, 5 jul 2015 (CEST)
Què et sembla començar amb els de la categoria "Luxembourg stubs", que aquests sí que deuen ser tots de Luxemburg, Luxemburg. —Leptictidium (digui, digui) 12:56, 5 jul 2015 (CEST)
Si hi ha algú interessat en els articles de coses poc importants de Luxemburg, en comptes d'estar interessat en la geografia, l'arquitectura, els escriptors, etc. de Luxemburg em sembla fantàstic, però sospito que els esborranys seran poc engrescadors pel tema, tot i que tenen l'avantatge que es tradueixen molt ràpid fins i tot sense resumir.
Si la idea és agafar una categoria qualsevol que estigui totalment inclosa a Luxemburg, probablement n'hi ha d'altres, i en puc provar més d'una. Els enllaços d'articles amb coordenades que he posat abans van amb la mateixa línia.--Pere prlpz (disc.) 14:14, 5 jul 2015 (CEST)
En aquesta línia:
Si per algú fos important l'ordre pel nombre d'interviquis, es pot mirar de tractar aquestes llistes o el contingut d'una categoria. Si senzillament es tracta de treballar sobre una subcategoria, pot servir una cosa com ara http://tools.wmflabs.org/autolist/autolist1.html?lang=ca&start=1150&cat_name=Luxembourg%20stubs&cat_lang=en&cat_project=wikipedia&cat_depth=12& pels Luxembourg stubs.--Pere prlpz (disc.) 14:31, 5 jul 2015 (CEST)

Centre Català de Luxemburg

Ei, per Twitter ens segueix una associació que es diu Centre Català de Luxemburg. Ara els hi enviaré l'enllaç pq es mirin el projecte. Més enllà d'això...se us acut alguna proposta de col·laboració?--Kippelboy (disc.) 07:19, 8 jul 2015 (CEST)

@Kippelboy: Es podria organitzar alguna viquimarató, tot i que se n'hauria d'ocupar algun altre perquè vaig aclaparadíssim. —Leptictidium (digui, digui) 08:33, 8 jul 2015 (CEST)
@Kippelboy: Demana'ls que pugin una fotografia del casal per a l'article ;) --MarisaLR (disc.) 12:22, 8 jul 2015 (CEST)
Doncs demanaria que ens ajudessin amb el material de referència, fotografies, documentació... Si s'animen se'ls hi pot fer arribar el material sobre com començar a editar i els apadrinem des d'aquí. --Jey (disc.) 21:33, 8 jul 2015 (CEST)

Séjourné puntuaria?

Tinc un altre dubte de puntuació. Paul Séjourné, enginyer francès autor i enllaç vermell del Pont Adolphe de Luxemburg, puntuaria pel projecte com a article de Luxemburg o hauria d'esperar a la dècada vinent per puntuar com a francès?--Pere prlpz (disc.) 11:14, 9 jul 2015 (CEST)

@Pere prlpz: Basant-me en la "jurisprudència" del viquiprojecte, jo faria que puntués. —Leptictidium (digui, digui) 12:08, 10 jul 2015 (CEST)

Categoria.

Algú podria fer la categoria: Alcaldes de la Ciutat de Luxemburg? Els tenim tots fets. Llista d'alcaldes de la Ciutat de Luxemburg (ara es troben a la categoria: Alcaldes luxemburguesos) Gràcies. --MarisaLR (disc.) 17:43, 11 ago 2015 (CEST)

Fet Fet! Categoria:Alcaldes de Luxemburg (ciutat). —Leptictidium (digui, digui) 20:37, 11 ago 2015 (CEST)
Ja n'he mogut els que pertoquen a la categoria, i els he afegit la navegació. --Solde (disc.) 11:00, 12 ago 2015 (CEST)
Podria ferse la categoria: Barris de Luxemburg (ciutat) ? Veure a Barris de la Ciutat de Luxemburg, es troben a la categoria: Ciutat de Luxemburg. Gràcies MarisaLR (disc.) 19:55, 18 ago 2015 (CEST)
Fet Fet! --Jove (disc.) 18:29, 19 ago 2015 (CEST)
@Jove: Moltes gràcies. --MarisaLR (disc.) 10:15, 20 ago 2015 (CEST)
Noves peticions de categories:
Fets tots els Ministres de Transports de Luxemburg podría ferse la categoria? Hi son a Ministeri de Transports de Luxemburg. Gràcies--MarisaLR (disc.) 17:02, 22 ago 2015 (CEST)
També fets tots els Ministres d'Afers Exteriors de Luxemburg, Ministeri d'Afers Exteriors de Luxemburg. De nou gràcies. --MarisaLR (disc.) 20:25, 22 ago 2015 (CEST)
Fetes totes les autopistes de Luxemburg a categoria:Geografia de Luxemburg MarisaLR (disc.) 20:23, 25 ago 2015 (CEST) Y també a Llista d'autopistes de Luxemburg--MarisaLR (disc.) 20:48, 25 ago 2015 (CEST)--MarisaLR (disc.) 20:48, 25 ago 2015 (CEST)
Categoria creada! —Leptictidium (digui, digui) 09:58, 26 ago 2015 (CEST)
@Leptictidium: Moltes gràcies.--MarisaLR (disc.) 12:26, 26 ago 2015 (CEST)

Si faig una categoria nova val com si hagués fet una pàgina nova i em sumo un punt? O això ja és masas? --Gerhidt (disc.) 15:14, 10 sept 2015 (CEST)

#Les categories donen punts?: De moment desempaten a igualtat de punts. La veritat és que porta molta menys feina fer una categoria que fer un article curtet.--Pere prlpz (disc.) 15:19, 10 set 2015 (CEST)

Liceus i escoles franceses

Creieu convenient traduir Lycée Vauban de Luxemburg o École française du Luxemburg?? La Wiki en anglès no ho fa però a nosaltres ens suposaria anar en contra la política pròpia? Podríem titular-ho "Liceu Vauban de Luxemburg" o "Escola Francesa de Luxemburg", oi?--Jove (disc.) 17:23, 19 ago 2015 (CEST)

@Jove: Ho he estat dubtant, potser podria fer-se també una redirecció? i que es fa amb Lycée de garçons Luxemburg ? MarisaLR (disc.) 18:21, 19 ago 2015 (CEST)
@MarisaLR: Tenint en compte que és un liceu només per a nois podria ser "Liceu masculí de Luxemburg" o "Liceu per a nois de Luxemburg". Penso que el canvi de nom a català és compatible.--Jove (disc.) 18:33, 19 ago 2015 (CEST)
@Jove: per mi endavant. Te n'encarregues tu? Gràcies. --MarisaLR (disc.) 18:51, 19 ago 2015 (CEST)
@MarisaLR: D'acord. Quan torni a casa ho faig. Mil gràcies a tu!--Jove (disc.) 19:39, 19 ago 2015 (CEST)
@Jove: De nou gràcies, ja he vist que està fet. --MarisaLR (disc.) 20:26, 22 ago 2015 (CEST)
@MarisaLR: De res! Pas a pas, avancem!--Jove (disc.) 20:56, 22 ago 2015 (CEST)

Recta final Luxemburg

Ens hem plantat a desembre i portem vora 1500 articles nous (!). Tenim el projecte avançadíssim. No obstant això, m'agradaria apuntar una sèrie d'articles de nova creació, amb l'objectiu d'acabar de donar un sentit complet a aquest estat europeu.

El primer mes (juliol 2015) ens vam animar a escriure fins un total d'11 persones (rècord!). Repetim? @MarisaLR:, @Kippelboy:, @Darth vader 92:, @Jey:, @Solde:, @Davidpar:, @Leptictidium:, @Pere prlpz:, @Arnaugir:, @Unapersona:, @Llumeureka:, @Gerhidt:, @Emporda profund:, @Xbosch:, @Manlleus:?

--Jove (disc.) 19:39, 3 des 2015 (CET)

A veure si batem el rècord de més persones en un mes! Bona iniciativa, la que proposes. —Leptictidium (digui) 21:02, 3 des 2015 (CET)
Va que m'hi heu convençut! Durant aquest mes em reenganxo que ho tenia una mica deixat. Gràcies pel ping!!--Kippelboy (disc.) 16:23, 4 des 2015 (CET)
Només en vaig afegir un d'article, però vull tornar... Ja estic treballant amb un de nou... Gràcies per convidar-nos Jove! ... --Llumeureka (disc.) 19:15, 4 des 2015 (CET)
Començo amb el primer de desembre: Claude Meisch... --Llumeureka (disc.) 00:12, 5 des 2015 (CET)
Si algú te un moment entre article i article, es pot actualitzar amb més articles en vermell!! Jo ho intentaré fer si tinc un moment! --Gerhidt (disc.) 20:50, 6 des 2015 (CET)
Perfecte @Gerhidt:! Jo durant aquest temps vaig millorant els articles creats i creant categories. Així mateix, vaig actualitzant la llista. Enhorabona! Estic al·lucinant amb la bona rebuda de la iniciativa. Sou uns/es cracks!--Jove (disc.) 16:28, 7 des 2015 (CET)
@Jove: Una llista possible seria la dels gabinets del govern de Luxemburg? --MarisaLR (disc.) 18:19, 7 des 2015 (CET)
@MarisaLR: Si que podríem, tot i que alguns són llargs de fer. A aquestes alçades intentaria conservar la llargada dels articles. Em comprometo a fer una llista dels gabinets. Tenim més de 20 dies per fer-los tots.--Jove (disc.) 19:30, 7 des 2015 (CET)
@MarisaLR: El meu granet de sorra, amb Dante Bernabei de l'alemany (el més extens), seria capaç de traduir directament del luxemburguès (si el text és facilet) ja que s'assembla moltíssim a l'alemany. Si tinc que fer alguna feina en concret, amb temes de l'idioma, feu-m'he un toc. Salutacions--Manlleus (disc.) 19:58, 8 des 2015 (CET)
@Manlleus: Oh que bé! Per aquí a dalt veuràs que hi ha enllaços per fer de la llengua luxemburguès, i sembla que quasi ningú no s'atreveix, jo n'he fet alguns que són molt curts, però no en tinc ni idea. Així que posa-t'hi en això quan vulguis, seràs ben rebut. ( encara quqe siguen curtets) Salutacions. --MarisaLR (disc.) 20:33, 8 des 2015 (CET)
@MarisaLR:D'acord, intentaré fer-n'he uns quants més. Encara que siguin curtets.--Manlleus (disc.) 20:36, 8 des 2015 (CET)
Jo he intentat alguna coseta amb le luxemburguès, però el meu nivell d'alemany és massa baix com per entendre'm bé. Seguirem intentant-ho! --Gerhidt (disc.) 22:42, 8 des 2015 (CET)
@Leptictidium: He ensopegat amb l'article Invasió de Luxemburg que sembla és el mateix que el que tu has fet Ocupació de Luxemburg durant la Segona Guerra Mundial. --MarisaLR (disc.) 09:56, 10 des 2015 (CET)
@MarisaLR: Hola. Podria ser que el contingut de l'article fos diferent, és a dir, que el teu es refereix a l'operació militar que va desembocar en l'ocupació, mentre que el meu es refereix a l'ocupació en si?—Leptictidium (digui) 14:31, 10 des 2015 (CET)
Exacte. Són dos articles diferents, i així es pot veure en la versió en anglès. Un és la invasió (operació militar), l'altre és la ocupació (el període en què Luxemburg va estar ocupar per les tropes alemanyes. --Gerhidt (disc.) 17:00, 10 des 2015 (CET)
Correcte, són dos articles diferents però ara per ara són esborranys molt petits. Potser seria interessant ampliant-los amb tota la traducció de l'article en anglès per fer patent la diferència. --Jove (disc.) 03:02, 11 des 2015 (CET)

Bé companys, essent el darrer dia, volia agrair-vos a tots la vostra participació. Ha estat divertit. La veritat és que he après molt de Luxemburg aquests mesos, i que li tinc un especial afecte ara. Potser hauríem de palntejar-nos, a partir d'ara, organitzar una petita escapada de cap de setmana als països que treballem. Per exemple, el segon cap de setmana del darrer mes de "competició", on podríem fer algunes fotografies i visitar els llocs sobre els que hem escrit. Deixo la idea a l'aire. En tot cas, bona feina companys! -- Gerhidt · disc. 12:47, 31 des 2015 (CET)

Felicitacions a tots, aquest últim mes ha estat més variat pel que fa a participants i per tant més amè i divertit. @Gerhidt: la teva proposta em sembla molt bona, seria «el fermall d'or», encara que també crec que no seria gaire fàcil d'organitzar.... en fi aquí queda la proposició. Bona sort --MarisaLR (disc.) 11:06, 1 gen 2016 (CET)

Països Baixos - Portal:Països Baixos

Companys i companyes; he vist que hi ha un Portal:Països Baixos operatiu (crec que na @Laurita: en te part de culpa ;)). Potser podríem mirar la manera de relacionar aquests mesos de presidència dels Països Baixos a la UE i del viquiprojecte Unió Europea amb el portal per potenciar-lo. Com ho veieu? Gràcies! -- Gerhidt · disc. 16:52, 1 gen 2016 (CET)

esperem que el nou cicle sigui tan profitós com l'anterior! --barcelona (disc.) 18:12, 3 gen 2016 (CET)

Concurs Europeana Art History Challenge

Bones! Doneu-li un cop d'ull a això: https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Europeana_Art_History_Challenge potser podeu sumar-vos-hi des d'aquest VP ;)--Kippelboy (disc.) 16:43, 2 maig 2016 (CEST)

Regions eslovaques per a començar

Per a començar el semestre de forma ordenada, proposo crear en primer lloc les categories de les 8 regions eslovaques. D'aquestes forma, totes els articles (especialment biografies) que es vagin creant podran anar caient en el sac corresponent sense anar a parar en un únic calaix de sastre:

  1. Regió de Bratislava: Categoria:Regió de Bratislava i Categoria:Persones de la regió de Bratislava Fet Fet!
  2. Regió de Trnava: Categoria:Regió de Trnava i Categoria:Persones de la regió de Trnava Fet Fet!
  3. Regió de Trenčín: Categoria:Regió de Trenčín i Categoria:Persones de la regió de Trenčín Fet Fet!
  4. Regió de Nitra: Categoria:Regió de Nitra i Categoria:Persones de la regió de Nitra Fet Fet!
  5. Regió de Žilina: Categoria:Regió de Žilina i Categoria:Persones de la regió de Žilina Fet Fet!
  6. Regió de Banská Bystrica: Categoria:Regió de Banská Bystrica i Categoria:Persones de la regió de Banská Bystrica Fet Fet!
  7. Regió de Prešov: Categoria:Regió de Prešov i Categoria:Persones de la regió de Prešov Fet Fet!
  8. Regió de Košice: Categoria:Regió de Košice i Categoria:Persones de la regió de Košice Fet Fet!

Si tenim fetes aquestes categories, també serà molt més fàcil categoritzar articles relacionats amb municipis i oficis.--Jove (disc.) 02:09, 3 jul 2016 (CEST)

Malta

@Leptictidium: @Solde: @MarisaLR: @Jey: @CarlesMartin: @Davidpar: @Kippelboy: @Barcelona: @Darth vader 92:, @Pere prlpz:, @Arnaugir:, @Unapersona:, @Llumeureka:, @Gerhidt:, @Emporda profund:, @Xbosch:, @Manlleus:

Desprès de l'èxit que vam assolir quan va tocar el torn a Luxemburg, el projecte s'ha anat desinflant. La presidència d'aquest semestre recau sobre Malta, possiblement l'estat de la UE amb menys contingut viquipèdic donat que és el més petit de tots. Us he citat a vosaltres com les persones més actives i compromeses en aquest projecte per preguntar-vos si ens veiem en cor d'exhaurir "tots" els articles relatius a Malta ja que per grandària seria possible. Desconec si s'ha canviat la política de prioritats de Viquiprojectes però he pensat que seria una bona notícia per publicitar als mitjans de comunicació i engrescar més gent a col·laborar a la Viquipèdia, si assolíssim la fita.--Jove (disc.) 20:49, 12 feb 2017 (CET)

Hola! Em sembla una bona iniciativa. Tenim alguna llista de "tots" els articles relatius a Malta? La gent sempre s'engresca més quan té un indicador de progrés.—Leptictidium (digui) 20:51, 12 feb 2017 (CET)
crec que els viquiprojectes es van alternant però seria una llàstima que aquest de llarga durada desaparegués. No penso que es pugui cobrir mai un país sencer, sigui petit o gran, però si voleu fer una ofensiva sobre Malta segur que la Viquipèdia ho agraeix, endavant amb les llistes --barcelona (disc.) 20:53, 12 feb 2017 (CET)
"La gent sempre s'engresca més quan té un indicador de progrés" Òbviament, feina infinita n'hi ha, si es pot assolir una fita important amb una sèrie d'articles factibles a fer segur que més gent ho vol mirar d'aconseguir.--Manlleus (disc.) 21:19, 12 feb 2017 (CET)
Està clar que no l'acabarem mai, en tant que la Viquipèdia és un projecte viu i dinàmic, però ho dic entre cometes perquè a jutjar pel criteri de les llistes que es generen com a propostes d'articles seria possible. També he anat mirant tota mena d'articles en d'altres llengües i m'ha donat la sensació que es podria aconseguir.--Jove (disc.) 22:23, 12 feb 2017 (CET)
Em sembla una bona idea. A veure si així reflotem una mica el viquiprojecte! --Solde (disc.) 08:54, 13 feb 2017 (CET)
A mi també em sembla una bona idea. No obstant, crec que bona part dels aquí presents estem més pendents d'anar a PESCAR aquests mesos, que no del viquiprojecte europeu. A mi és un format que m'agrada, i voldria participar-hi més. --Gerhidt (disc.) 15:12, 13 feb 2017 (CET)
Entre un i altre projecte o concurs, el temps wiki queda limitat.--Manlleus (disc.) 15:16, 13 feb 2017 (CET)