Usuari Discussió:Cel·lí/Arxiu

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Cel·lí! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Salutacions cordials

--Lohen11 12:37, 30 març 2007 (CEST)

Marcel·lí Perelló I Domingo

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 750.711 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.


Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això als articles televisió, Girona o gos.

Recorda: Les paraules significatives d'un article han d'estar enllaçades als articles corresponents. Pots fer això posant dos claudàtors abans i després del concepte, així: [[Concepte]]. També ho pots fer seleccionant el concepte que vulguis enllaçar i prement el botó .

[[{{{1}}}]] és un article orfe

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si cap altre article no enllaça cap a la pàgina que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.


Proposta d'esborrament de la pàgina «Iruka Umino»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Iruka Umino», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 12:01, 11 nov 2017 (CET)

--Jordicollcosta (discussió) 11:12, 10 maig 2007 (CEST)

He respòs tan bé com he pogut el teu dubte a Discussió:Marcel·í Perelló i Valls, si tens més dubtes, ja ho saps! Els novells sempre són benvinguts a la Viquipèdia somriure.--Iradigalesc (discussions) 03:05, 25 juny 2007 (CEST)

Posar fotos

Hola Cel·lí. Per posar una foto només has de clicar al botó "imatge incorporada" allà on la vulguis posar i després hi afegeixes "|thumb|el comentari de la foto". Si tens dubtes em dius el nom de la foto i jo te la posaré com a exemple.--Lohen11 07:05, 28 juny 2007 (CEST)

Marcel·lí Perelló i Domingo

Et vaig canviar les categories perquè categoritzam els articles en categories ja existents, i les que tu proposaves no existien a la Viquipèdia. Més informació a VP:LEC. Pau Cabot · Discussió 07:23, 28 juny 2007 (CEST)

Nyassa

Hola Cel·lí, penso que he fet tot el que em demanaves. No surt a la pàgina de contribucions perquè s'ha reanomenat a Nyassa (vaixell), però això és el de menys, surt a l'historial de l'article. Si vols veure tots els teus articles iniciats ves a Articles iniciats o te'l poses a la teva pàgina d'usuari. Compte, aquesta llista porta uns deu dies de retràs.

Per cert, com va anar el tema de les fotos?--Lohen11 02:18, 30 juny 2007 (CEST)

Recordatori

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Ipanema (vaixell).


--Jordicollcosta (discussió) 12:10, 1 jul 2007 (CEST)

Fotografies

Respecte a les fotografies, si me les vols enviar, cap problema, però m'hauràs d'indicar l'origen i si la llicència és lliure. Respecte a Maréchal Lyautey, surt al cercador aplicant "vés-hi", perquè el buscador de la Viqui sigui una mica més intel·ligent està bé ajudar-lo creant redireccions. Respecte a Nyassa, això vol dir que quan vas crear l'article no t'havies identificat.--Lohen11 20:27, 1 jul 2007 (CEST)

Sinaia

Hola, Cel·lí. Vaig crear l'article de Sinaia, primer perquè hi havia estat i em feia gràcia recordar la ciutat; sobretot em va impressionar aquella mena de castell de cartó pedra, el de Peleş; és una sensació que et queda com després d'haver visitat el palau de Pena, a Sintra; i després perquè, havent-hi un article sobre el vaixell, faltava l'article principal. Només vaig iniciar-lo amb el pròleg de l'article anglès traduït, i alguna coseta afegida. Ara, temes diversos:

  • Sinaia no s'ha d'accentuar en català, ja que és una paraula plana: recorda que iaia, paia, baia, maia, espaia, esplaia o manaia no s'accentuen pas. A més a més, si calgués catalanitzar l'ortografia per adequar-ho a la pronúncia original, cal tenir en compte que només catalanitzem els topònims que tinguin tradició, no pas tots. Així, escrivim Múrcia o Gènova, però no "Alcalà d'Henares" sinó Alcalá de Henares, ni "Breixa" sinó Brescia. I en el cas romanès, escrivim Bucarest i no Bucureşti, però en canvi posem Sighişoara i no pas "Siguixoara", que és com més s'acostaria a la pronúncia romanesa segons l'ortografia catalana.
  • Quan et trobis que vulguis canviar el títol d'un article que no estigui ben escrit (no és aquest el cas, però n'hi ha molts que estan creats amb un nom erroni), és ben senzill. Has d'anar a dalt de tot de la pantalla, on hi ha la pestanya "Reanomena". Cliques allà i hi poses el nom correcte. Assegura't, però, que realment el nom originari sigui erroni i que el teu estigui ben escrit.
  • Pel que fa a les lletres que no acostumen a sortir als teclats estàndards, tens dues maneres de fer-ho. Quan edites, sota els botons de "Desa la pàgina", "Mostra previsualització", etc., veuràs que hi ha els "Caràcters especials"; al final de tot d'aquest requadre hi ha un desplegable per a diverses llengües, i tries la que més t'interessi; pel que fa al romanès tens els caràcters següents: Ă ă Â â Î î Ş ş Ţ ţ – Ara bé, si fas servir un mac com jo, és possible que això no et funcioni, i llavors el més senzill és anar a la Wiki anglesa o a la romanesa, i des d'allà copies la lletra que t'interessa i ja està. Jo mateix quan he escrit Tepeş ho he fet agafant la essa del Peleş que sortia més amunt. M'he descuidat d'afegir-hi la Ţ, ara ho faré. Per cert, en aquest cas encara ho hauries tingut més fàcil: si haguessis escrit "Vlad Tepes" a la finestreta de cerca, t'hauria dirigit ja a l'article Vlad Ţepeş, correctament escrit amb els diacrítics romanesos.
  • Això del requadre passa perquè després del meu nom has escrit el següent paràgraf sagnat, o entrat, manualment. Quan comences un paràgraf amb la barra espaiadora el programa entén que vols enquadrar el text. Aquest llenguatge d'edició és una mica "punyetero", jo tampoc l'acabo d'entendre bé. Ja li he tret els espais i ara no surt el requadre, però tampoc queda el paràgraf entrat. La veritat és que no sé com es fa, però si t'hi fixes, a la Viquipèdia tots els paràgrafs sempre comencen a caixa, mai van sagnats, i es veuen perfectament separats l'un de l'altre ja que sempre hi ha una blanca entremig. De fet, si quan edites text fas un apart i no hi poses la blanca, veuràs que el programa no et fa cas i t'ho desa com si fos un punt i seguit. Aquí la qüestió és anar fent i li vas descobrint els truquets, i si alguna cosa no la saps sempre trobaràs algú més experimentat que haurà passat pels mateixos problemes que tu abans heheheh. Endavant! Enric 11:35, 2 jul 2007 (CEST)

Més Sinaia

Una cosa que m'he descuidat de dir-te. Veig que has substituït "província" per "departament". El cas de la nomenclatura de la divisió administrativa romanesa ha estat un poti-poti aquí a la Viquipèdia. El fet és que el nom romanès és judeţ (que literalment es podria traduir per "jutjat"), però com que en anglès en diuen county, aquí al començament es van crear els articles de cada judeţ dient-ne "Comtat de..." (fixa't que fins i tot hi ha la categoria:Comtats de Romania). Després algú es va adonar que això de comtat no tenia sentit, ja que no ve de comte ni res de res, sinó que en anglès els counties són com ara les comarques nostres, i es va decidir posar-li un nom més neutre com el de "província" (entra dins l'article Judeţ i ho veuràs). Es van començar a reanomenar tots els articles que es deien "Comtat de XXXXX" romanesos per "Província de XXXXXX", però qui ho feia se'n va cansar, dedueixo, perquè n'hi ha un fotimer. I ara tenim també la categoria:Províncies de Romania, on hi ha els comtats reanomenats, i la categoria anterior, on hi ha els que encara cal reanomenar. El de Prahova encara no s'ha reanomenat. Ara bé, no hi afegeixis ara una altra denominació com ara "departament", perquè encara embolicarem més la troca. Tenim el mateix problema amb la divisió administrativa grega, que del "nomós" de vegades en diem departament, de vegades prefectura, i és un embolic. Ja veus que hi ha molta feina per estandarditzar-ho tot plegat, però s'arriba on s'arriba. Enric 11:57, 2 jul 2007 (CEST)

correu

No vas rebre el meu correu?--Lohen11 13:26, 4 jul 2007 (CEST)

Meravelles

Hola! Abans de res, et recomanaria que et creessis la teva pròpia pàgina d'usuari, perquè és més senzill acudir des d'allà a la teva pàgina de discussió; no cal que hi posis el teu currículum complet si no vols, cadascú l'omple amb el que vol; només posant-hi «Bon dia, sóc el Cel·lí» en tens prou, si et ve de gust ;-) Pel que fa al rau-rau, m'has deixat intrigat, i quan et vagui ja em faràs saber què és el que t'amoïna. D'això de les set meravelles del món modern, és evident que és un muntatge publicitari, però aquí a la Viqui hi ha tendència a fer-se ressò d'esdeveniments i muntatges que hagin estat notícia últimament, i aquest és un article que també surt en altres edicions de la Wikipedia (mira't els enllaços interwiki), alguns més desenvolupats que altres. A més a més, com que és un muntatge ja esdevingut, se li fa publicitat a aigua passada. Ja es va estar discutint quan vam crear l'article sobre les set meravelles del món la conveniència d'enllaçar-ho amb aquest certamen i es va decidir no fer-ho, ja que la pàgina on et duia l'enllaç demanava el teu vot a través d'un telèfon de pagament. De tota manera, la meva contribució es va limitar a fer alguns enllaços a l'interior del text i petites correccions, a part d'afegir-hi els enllaços interwiki, no gran cosa més. És evident, per exemple, que el Crist Redemptor de Rio no caldria ni que l'haguessin preseleccionat, però com que això anava per votació popular, on més gent hi ha que voti és més possible que surti escollit el monument d'aquell lloc determinat, exactament el mateix que passa amb el festival d'Eurovisió, per exemple, on no es tenen en compte el valor musical o comercial de les cançons sinó el criteri de qui més vota (i qui més paga trucades) més possibilitats té finalment de guanyar. I no em diràs que aquest festival no és un muntatge de dalt a baix, i fixa't quina quantitat de pàgines directes i indirectes té en cadascuna de les edicions de les diverses Wikipèdies. Enric 10:45, 9 jul 2007 (CEST)

M'acabo de llegir el teu article de l'Excelsior, i tens tota la raó. Però què hi farem! En una enciclopèdia tan àmplia com aquesta hi cap de tot, i això és molt cridaner... A més a més, com que el fet que hi hagi o no un article depèn només de qui l'escriu, veuràs que hi ha conceptes bàsics que no tenen cap article creat, i en canvi altres de superespecialitzats (com per exemple l'últim personatge secundari, o terciari, d'una sèrie de televisió, o d'un manga, o del que sigui) que tenen un article llarguíssim, ple de referències i de seqüeles, subarticles i subsubarticles derivats. I això que comentaves a l'article sobre el Crist del Corcovado, realment s'hi van lluir, i més perquè va acabar triat com una de les "noves" set meravelles. Però no et pensis que tot el xou que van muntar a Mèxic amb Chichén Itzá sigui cosa només d'allà. Haguessis vist el ridícul que van arribar a fer per les televisions tota mena de personatges espanyols pel fet d'haver preseleccionat l'Alhambra (que, sigui dit de passada, val mil vegades més que el crist carioca), però com que ja tenien coll avall que no tenia gaires possibilitats no hi van fer més salsa. Si l'arriben a triar com una de les noves meravelles pasteleres, imagina't! Ens estaríem menjant Alhambra, Espanya, pàtria i tota la mandanga un any sencer per ràdios, televisions i diaris! En fi, que de pitjors en veurem. A reveure! Enric 16:23, 10 jul 2007 (CEST)
Per cert, tot i que veig que no li tens gaires simpaties a Chichén Itzá, jo vaig ser qui em vaig encarregar de reformular l'article de la Viqui de dalt a baix. De fet, era una traducció literal del castellà, però tan malgirbada que l'article va ser proposat per eliminar-lo i tot. Si et vaga de llegir-lo ara, veuràs que té cara i ulls i tot. Enric 16:36, 10 jul 2007 (CEST)

Rau-raus

Primer rau. Una prèvia: un manaia és el capità dels armats (o soldats romans) a les processons de Setmana Santa; com que sempre fa veure que és ell el que mana amb gestos molt teatrals, es diu d'un que fa el manaia quan presumeix que mana o té més força que ningú altre. Anem cap al rau de l'accentuació. Tot depèn d'unes regles d'accentuació que estan molt especificades i que no presenten excepcions, només en els casos en què cal desambiguar alguns mots amb accents diacrítics. El cas de les is i us és problemàtic perquè cal saber quan formen diftong o no, i de quina mena és. En català la majoria de diftongs són del tipus decreixent, és a dir, quan la semivocal (la i o la u) es troba després de la vocal, per tant el so "decreix" de vocal a semivocal: ai (aigua), ei (eina), oi (boira), ui (cuina), au (causa), eu (corifeu), iu (veniu), ou (Moscou). Després tenim els de tipus creixent, que és el contrari: hi ha un pas de semivocal a vocal; això es dóna amb la u (que sona [w]) després de q o g i abans de vocal: quatre, obliqües, liqüi, liquo, aigua, aigües, enaigüis, enaiguo. I també quan la i i la u estan en posició inicial de mot i van seguides de vocal (iogurt, ioga, iac, ualabi), que corresponen als sons fonètics [j] (en castellà escrit y) i [w], o bé entre vocals: maia, cauen, etc. Ara bé, els casos que citaves de la gàbia, la farmàcia i les ciències no es troben dins de cap dels casos de diftongs creixents, ja que no són diftongs. La Maria Aurèlia tenia raó: a diferència del castellà, en què la ciencia té dues síl·labes, la ciència catalana en té quatre. Per tant, tant les gàbies com les farmàcies i les ciències són esdrúixoles, no planes, i les esdrúixoles s'accentuen totes.

Segon rau. Suposo que això de la província se li va posar quan algú es va adonar que de comtats, res de res. Realment l'etimologia del mot província no és gaire afortunada, i en romanès tenen un nom propi per anomenar-la, provincie, però també tenen un nom per a la prefectura, prefectură. La pega és que el judeţ és un mot exclusiu que només es refereix a això (com els voivodats polonesos, per exemple, o el nomós grec), per tant s'hauria pogut deixar tal qual. I la traducció no és "jutjat", evidentment, però seria el que més s'hi assembla; de fet, les antigues divisions administratives de Sardenya és així com es deien. Per cert, que els "comtats" han estat tots reanomenats ja a "províncies", i la categoria Comtats de Romania ara és buida i ja està marcada perquè un administrador la destrueixi.

Del rau meravellós, ja me'n faràs cinc cèntims. --Enric 16:34, 12 jul 2007 (CEST)

Vaixells de l'exili

Hola! Ja he creat la categoria que em vas demanar. Qualsevol altra cosa, ja ho saps.--Lohen11 21:30, 12 jul 2007 (CEST)

fotos al commons

Hola! Al commons cada vegada són més estrictes per assegurar-se que les imatges realment siguin lliures. He posat que tu n'ets l'autor i he fet èmfasi en que són inèdites. Veurem què passa... T'has de posar al seu lloc i suposo que es deuen trobar de tot. Sinó, sempre hi hauria la solució de carregar-les a la viqui catalana directament.--Lohen11 09:27, 13 jul 2007 (CEST)

Solomon Lefschetz

No les pots pujar, tota la web té copyright.--Lohen11 11:29, 15 jul 2007 (CEST)

Murgues diverses

Hola! Em sembla que el salt de text a què et referies ja està solucionat. Era un problema de mala redirecció quan vaig escriure "regles d'accentuació"; la direcció a l'article original era bona, però a l'hora de deixar dins el text "regles d'accentuació" em vaig equivocar i vaig escriure "català". Com que no m'ho repasso un cop escrit, em va passar.

Els comentaris aquests que dius ara me'ls miraré. I quan poses alguna cosa en una pàgina de discussió ja se sap, és possible que no se la miri ningú o bé ho faci al cap de molt de temps, o bé que qui se la miri no tingui una opinió formada i no la transmeti, mil coses. Si realment hi ha una cosa que creus que és d'interès de tota la comunitat, llavors el més indicat és publicar-ho a La taverna. Hi pots accedir des de la barra de l'esquerra, on hi ha els enllaços a la portada, als canvis recents, etc.

París s'accentua perquè és un topònim que té una llarga tradició en català. Moltes ciutats del nostre entorn més immediat tenen una forma tradicional catalana: Lleó, Bordeus, Tolosa, Ginebra, Gènova, Florència, Londres, Brussel·les, Copenhaguen, etc. Ara bé, no tots els topònims cal catalanitzar-los, només si es troben així a la majoria de les enciclopèdies, atles, etc. (per exemple, durant algun temps va fer fortuna la forma "Xicago", suposo que per reflectir que en anglès la Ch inicial es pronunciava x, no tx; però ara hi ha un consens gairebé unànime a escriure-ho Chicago tal qual, igual com escrivim Chamonix, per exemple, en què el dígraf inicial també es pronuncia x).

Això de crear variants que portin totes a un mateix article és ben fàcil. Posem per cas que has creat l'article d'un tal Joan-Josep Portabella i Guasch (per dir qualsevol cosa, i a més a més posant-hi el guionet perquè el tal personatge l'hi escriu sempre) i vols que sigui trobat si algú ho escriu sense guionet, o sense la i entre els cognoms, o sense el Josep, etc. Llavors crees com si fos un nou article cadascuna de les variants que se t'acudeixi que la gent pot escriure per trobar-lo, i un cop a dins la pantalla cliques el botó de dalt de tot a la dreta (el que porta escrit #R) i et sortirà una fòrmula que diu #REDIRECT [[Article destí]]. Omples el que hi ha entre claudàtors amb el nom de l'article al qual ho vols redireccionar i ja està. --Enric 15:27, 15 jul 2007 (CEST)

París

Efectivament, l'article de París fa mitja pena, i la qüestió dels restaurants tal com estava redactada era fatal. Si t'hi fixes ja es va esborrar. Una cosa és que, dins un apartat dedicat al turisme, es faci referència que hi ha molts restaurants de categoria, alguns dels quals són famosos arreu del món, bla bla bla, i citar alguns noms. Això encara. Però tal com estava redactat era de guia turística pura i simple, amb els telèfons i tot!

A les ciutats és costum, si se'n pot disposar, de posar-hi una imatge representativa de la ciutat. La Torre Eiffel ho és efectivament. El que ja no li veig tanta lògica és que, en un article tan curt com aquest, que podria donar per a molt, la Torre hi surti dos cops! La de més avall sobra, efectivament, a més a més no hi ha prou text per a tanta imatge. En casos com aquests, quan es tracta d'un article curt, es pot optar per posar al final una galeria d'imatges, així no fa tan lleig aquesta tirallonga de fotos amb la pantalla blanca al costat. I la qüestió del Sacré-Coeur, et pot agradar o no, però és una imatge reconeixedora de la ciutat. Però com aquesta n'hi ha mil més que s'hi haurien pogut posar. Realment, aquest article no té gaire cara i ulls. --Enric 15:46, 15 jul 2007 (CEST)

Bones!!

Bones.

Tu vorbesc limba româna? Jo parlo una mica, més que res perquè la meva companya és romanesa i em vull dedicar a treballar la Història de Romania. Qualsevol dubte que tinguis sobre qualsevol cosa no dubtis en preguntar-ho, encara que pugui semblar el contrari hi ha molt bona gent per aqui.

Salut!!

--Hugoaes 11:41, 19 jul 2007 (CEST)

Assistència Trobada dissabte

Bones,

Aquest dissabte a les 11 hores fem al Cibernarium de Barcelona la primera trobada informal de viquipedistes. Si us plau confirma la teva assistència a aquesta Viquitrobada en cas que estiguis interessat en assistir i hi puguis venir. També et demanaria si us plau que en cas de que no puguis venir també comuniquis la teva absència a la mateixa pàgina de la Viquitrobada.

Perdona les molèsties que t'hagi provocat i gràcies per tot!!!!

--Hugoaes 21:25, 25 jul 2007 (CEST)

Avisos de robot respecte a l'article Michelangelo Antonioni

Hola somriure, sigueu benvinguts a la Viquipèdia;

Estem encantats que us hàgiu decidit a col·laborar-hi ens agradaria que continuéssiu fent-hi aportacions tan valuoses com la que heu fet a Michelangelo Antonioni. Tot i així, amb la vostra col·laboració, podem aconseguir que la Viquipèdia encara sigui millor. A continuació un bot us donarà un quants consells per tal que els vostres futurs articles us surtin encara més bé:

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 750.711 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.


Us pregaríem que corregíssiu aquests petits problemes a l'article Michelangelo Antonioni per tal d'aconseguir que tots els articles de la Viquipèdia segueixin un estil comú votat per la comunitat i descrit a Viquipèdia:Llibre d'estil. Gràcies per la vostra atenció i endavant!--IradiBot (comentaris/incidències) 12:54, 1 ag 2007 (CEST)

Avisos de robot respecte a l'article Jeanette Macari

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una categoria. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 750.711 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.

Recorda: Les paraules significatives d'un article han d'estar enllaçades als articles corresponents. Pots fer això posant dues claus abans i després del concepte, així: [[Concepte]]. També ho pots fer seleccionant el concepte a enllaçar i prement el botó .

--IradiBot (comentaris/incidències) 23:53, 4 ag 2007 (CEST)

Com?

He anat a mirar la pàgina, ja que pel que deies, era possible que hagués espatllat alguna cosa sense voler (si hagués estat així no hagués passat res, sempre es pot arreglar). I veig que no, que només he arreglat un error de format no estandarditzat i afegit una plantilla de millora del redactat per ser no neutral. Aquests són els canvis fets per mi. Podries concretar més què és el que creus que he espatllat? Llull · (vostè dirà) 14:15, 5 ag 2007 (CEST)

Antonioni, neutralitat i Llull

Hola! Tema neutralitat: Hauríem d'intentar evitar emprar grans qualificatius com un dels més grans realitzadors de la història o fou un dels quatre gegants de la cinematografia mundial o opinions personals com I no es pot excloure que fou el conèixer la notícia, el que s'hagi constituït en senyal de plegar. Potser algun dia se sabrà., doncs es pot considerar no neutral. A mi a vegades també m'han picat la cresta, pensa que tothom escriu sobre els personatges o temes que més li agraden i per tant tots els articles podrien portar aquests tipus d'afirmacions segons els gustos de l'autor. Què s'ha de fer? A part d'intentar evitar-ho, posar només aquells casos que es puguin documentar com per exemple votacions a revistes especialitzades, referenciar-ho amb la opinió de diferents crítics, etc. I en el cas de que no quedi clar, consensuar-ho a la pàgina de discussió de l'article.

Tema canvis Llull: Penso que no t'has mirat bé l'historial d'edicions. En Llull només va fer dos canvis a l'article: Va posar la plantilla de neutralitat i va indexar la filmografia posant un asterisc davant de cada pel·lícula, perquè sinó quedava mal estructurat. Per tant la seva intervenció ni ho ha ficat tot en orris ni altres qualificatius que utilitzes. Mira-ho bé, sinó te'n surts m'ho comentes.--Lohen11 09:41, 6 ag 2007 (CEST)

Qüestions de notabilitat

Benvolgut, tot fent neteja per la Viquipèdia, he arribat a uns articles que heu creat que m'han cridat l'atenció. I és que tal com diu el punt 9 del que la Viquipèdia no és, no s'han de fer articles d'un mateix (o de propers). Així, he vist que heu creat un article per uns quants integrants de la vostra família, la qual cosa no és del tot lícita. Més enllà del punt de vista "moral", si l'article val la pena i està demostrada la seva notabilitat, es pot fer la vista grossa i permetre'n la inclusió, però en algun dels articles que heu escrit, no es demostra (això no vol dir que no existeixi) tal notabilitat.

A més a més, en molts articles us feu massa referències a la vostra família (quan s'esmenta un dels membres, generalment no és necessari explicar si és germà d'aquest o fill de l'altre) i feu afirmacions que no deixen de ser controvertides que les faci un mateix, encara que siguin vertaderes, com ara aquí on us definiu com el delegat més important i un dels dirigents més destacats (després d'anomenar els vostres pares que, tal com deia anteriorment, aquí no vénen al cas).

Així doncs, us demano que feu una revisió als articles on heu contribuït per tal d'adequar una mica més els articles al que és una enciclopèdia. Si teniu cap dubte procuraré ajudar-vos com pugui. Atentament, --Xtv (que dius que què?) 10:31, 26 set 2007 (CEST)

Benvolgut, lamento si anteriorment em vaig expressar malament. El fet que vós mateix uns hagueu fet el propi article no implica que hagi de ser esborrat directament si satisfeu els criteris de notabilitat aprovats. L'únic que passa és que quan hom es fa un article ell mateix o sobre elements de la seva família, és més probable que es pugui caure en subjectivitats (les quals no dic que en aquests articles s'hagi caigut) i per tant el millor és poder aportar proves que tot el que s'està dient és cert per evitar legítimes suspicàcies. Heu de comprendre que la majoria de lectors no coneixeran de què tracta el tema, per tant, que vós mateix us qualifiqueu com el delegat més important o un dels dirigents més destacats, pot provocar recels. Així, si realment fou així (la qual cosa no poso en dubte) segur que no us serà difícil de trobar bibliografia que pugui referenciar aquests fets.
Respecte els familiars, avalueu vos mateix quins satisfan els criteris de notabilitat abans mencionats. Pel que es diu a l'article, per exemple, tinc els meus dubtes que la vostra germana els satisfaci. Això no vol dir que a l'article no ho faltin esments i referències a premis, obres o articles de diari on s'hagi parlat d'ella. En aquest cas sí que seria notable, però seria necessari introduir aquesta informació que ara manca a l'article.
Pel que fa a les referències familiars, entenc que a l'enunciat d'un article es parli dels pares i de germans notables quan són especialment destacats. Per exemple: al pare de Mozart, entenc que el primer que es digui és que és el pare de Mozart. Però a l'article de Mozart no crec que la primera cosa que cal dir-ne és de qui és fill. Més endavant és clar que és important dir-ne qui és els pares, però tampoc és necessari especificar la llista de germans, quan alguns d'ells no han passat a la posteritat. Un exemple d'això seria per exemple Carl Philipp Emanuel Bach, un dels fills de Bach. Com que Bach és molt destacat, entenc que a la introducció es digui que és un fill de Bach, però no cal dir el nom dels 10 germans que Bach va tenir amb aquesta dona, sinó que dient que és el segon dels 11 fills, n'hi ha prou.
En qualsevol cas, més enllà dels articles sobre les persones en concret, no veig que calgui referenciar tota la família en articles que no parlen directament de la família. És a dir, a l'article sobre vós, és normal que es digui qui són els vostres pares, però quan es parla del moviment revolucionari, els vostres pares no cal que siguin referenciats. Si algú vol saber més de vós, ja podrà mirar el vostre article i allà trobarà tota aquesta informació.
En tot cas, espero que entengueu amb això no estic dient que la meva opinió sigui la correcta, tan sols manifesto el meu punt de vista, i espero que entengueu que l'altra gent en pugui tenir un de diferent sense que per això us hàgiu d'ofendre. Espero continuar veient les seves col·laboracions per molt de temps. Atentament,--Xtv (que dius que què?) 19:28, 5 oct 2007 (CEST)
D'acord amb Xtv, cal fer un servei a l'enciclopèdia enriquint-la de manera imparcial. Per exemple he vist que heu posat entre les mezzosopranos destacades Jeanette Macari. Siguem seriosos, contribuïm a la viquipèdia amb objectivitat i deixem de banda els favoritismes subtils. Parlem de noms de rellevància mundial. --Peer 12:35, 7 oct 2007 (CEST)
Em rellegeixo la meva primera resposta i no trobo que en cap moment hagi pecat de falta de respecte. En qualsevol cas, demano que useu vós també el mateix respecte que demaneu quan us dirigiu a alguns usuaris experimentats que no fan altra cosa que seguir les directrius de la Viquipèdia. No és cap crim demanar referències de les afirmacions que feu, ans al contrari, és una obligació aportar-les. Sí, tot el que s'aporta a aquesta Viquipèdia ha d'estar referenciat a llibres, diaris, etc., no serveix el "jo hi vaig ser" (mireu Viquipèdia:No feu treballs inèdits).
Respecte el que dieu que el posar en dubte es basi en la ignorància, és cert. I em reafirmo: jo no en tinc ni idea d'aquest tema. Sóc un ignorant total. Malgrat això, llegint l'article no veig la rellevància de la vostra germana. Per això us demano que aporteu les referències necessàries que en demostrin la seva notabilitat. Per aportar proves de la notabilitat d'un personatge, només cal per exemple que es referenciïn un parell de llibres d'autors reconeguts els quals citin (no de passada) la participació d'aquest personatge en fets destacats, cal que li hagin estat publicats diversos llibres (sense incloure l'autoedició), o en general que satisfacin algun dels requisits dels criteris de notabilitat que ja us vaig fer esment anteriorment. Quan un personatge és notable, no és difícil trobar-ne referències. En fi, espero que mica a mica veieu com funcionen les polítiques de la Viquipèdia i pogueu continuar fent unes col·laboracions ben profitoses. Atentament, --Xtv (que dius que què?) 18:04, 16 oct 2007 (CEST)

Rellevància mundial

A la Viquipèdia es poden iniciar els articles d'interès que es creguin convenients. La rellevància mundial...? Es pot endevinar, per exemple, pel currículum; Pavarotti és un cantant de rellevància mundial, i això no són coses que decideixo jo; es pot trobar en els àmbits especialitzats sobre el tema (concerts, discografia, revistes de prestigi). I no barregem ous amb caragols: no he dit que la Macari, sigui una mala cantant i segurament és una molt bona cantant. Tan sols, en un comentari intern, he plantejat la seva rellevància. Convindreu amb mi que és curiós que una cantant mexicana tan destacada tingui un article només a la viquipèdia en català; ni tan sols a l'espanyola. Però, tanmateix, accepto les vostres iròniques disculpes. Feu una volta per les pàgines de música i sabreu quines mezzos, o cantants en general, són de rellevància mundial. És una qüestió de cultura musical.--Peer 14:27, 14 oct 2007 (CEST)

Re:el pobre Antonioni

Hola Cel·lí! Content de que tornis a col·laborar. Respecte a l'article de Michelangelo Antonioni, he tret el mínim per a que no el tornin a considerar poc neutral, espero que hi estiguis d'acord. Quan t'hi posis, segur que quedarà un bon article. Salut!--Lohen11 16:09, 14 oct 2007 (CEST)

Carles Perelló

Hola, no ens coneixem.

He vist la teva nota (puc dir irritada?) en el Vriullop i no m'he pogut estar de mirar l'article en qüestió. No vull incrementar la polèmica i, per si pot ajudar, he afegit una referència a les publicacions i he tret el corresponent "falta citació". T'entenc perquè a a mi m'ha costat posar-me el xip de no fer frases avaluatives o qualitatives de la capacitat, rellevància o posició en un "virtual" ranking de mèrits. Potser pels que conèixen una materia específica hi han coses que són una obvietat, però com que aqui escrivim per a tothom (especialment per als que no ho saven), penso que és millor evitar-ho o documentar-ho i així evitem que hom pensi que "és de la nostra collita perquè ens cau be". La meva col·laboració és un 80% en biografies. Al començament tenia moltes esmenes, però amb el temps jo m'he anat polint i la resta de viquipedistes han anat incrementant la seva confiança en les meves fonts. Paciència que això és una tasca col·lectiva. Per cert, jo no coneixia de res a Carles Perelló, però ara em mereix tot el respecte. Gràcies. --amador 15:57, 15 oct 2007 (CEST)

Re: Cal la citació de que calen citacions

Em sembla que treus conclusions precipitades sobre les meves simpaties. És igual. El que jo pensi o sàpiga no és important i no ve al cas. La qüestió és que llegeixo l'article des del punt de vista d'un neòfit, em queden dubtes i no hi ha referències que m'ajudin a resoldre-les. Si les he de buscar en altres enciclopèdies o al Google, vol dir que la Viquipèdia no em serveix. Vull que entenguis que la meva intervenció només té el propòsit de millorar l'article. No es tracta de que no em cregui algunes afirmacions, sinó que cal evitar afirmacions que semblin gratuïtes, concretar vaguetats i aportar referències per poder verificar i ampliar la informació. Si creus que m'he passat de zelós i que és innecessari, ho pots explicar a la pàgina de discussió i treure la petició de citacions. No és una qüestió personal i si els demés ho veuen bé, ho acceptaré. Sobre la petició que em fas de citar la necessitat de citacions, pots veure Viquipèdia:Verificabilitat i Viquipèdia:Citau les fonts.el comentari anterior sense signar és fet per Vriullop (disc.contr.) 20:55, 15 oct 2007 (CEST)

Merci beaucoup de répondre favorablement à ma demande. Oui j'ai un intérêt particulier avec cet article car c'est moi qui l'ai rédigé en français, car il s'agit de l'un de mes ancêtres que j'aimerais bien faire connaitre un peu. Aymeric78 15:29, 4 nov 2007 (CET)
Bonjour Cel li, merci de me donner des nouvelles régulières de l'avancement de l'article. Aymeric78 (discussió) 21:01, 5 des 2007 (CET)
Effectivement un utilisateur a fait un petit résumé de l'article. Mais il ne s'agit que d'une version provisoire en attendant ta version définitive. bonne année! Aymeric78 (discussió) 21:31, 13 gen 2008 (CET)
Salut Cel li. J'espère que tu vas bien. J'aimerais bien que tu m'envoies ce que tu as pu traduire de l'article jusqu'à maintenant. Envois le moi sur ma page de discussion s'il te plait. Je te remercie d'avance. a bientôt. Aymeric78 (discussió) 20:28, 3 febr 2008 (CET)

Bentornat!

Ja ens veurem, doncs! fa l'ulletEnric 11:15, 13 nov 2007 (CET)

Vaixells de l'exili republicà

Hola! Canviat nom de la categoria que em demanaves, he optat per la segona opció i precisar que els exiliats eren republicans. Salutacions.--Lohen11 (discussió) 11:51, 9 des 2007 (CET)

Sobre la discussió a Catalunya

Ja sé que no es un missatge amb molt de contingut però tu dic m'ha encantat com ho has escrit. Treballés com a traductora o alguna cosa així, ho dic per la forma d'escriure i la quantitat d'idiomes que coneixes. Després, vigila amb lo "No alimentis un troll"... que jo hi caic sovint i no hauriem de replicar-ho, perquè no es torni un forum. --KRLS , 15:07, 16 des 2007 (CET)

Un trol són aquelles persones de la Viquipèdia i genèricament dels forums els quals els utilitzen peri imposar les seves coses, y quexiar-se del mateix, em refereixo a la gent quer entra al a discussió per DIR VISCA ESPANYA... o vixca el regne de valència... o coses així sens e parar i buidant la pàgina... hi ha un article de qualtiat sobre això a vq:es es:Troll (Internet).--KRLS , 17:26, 16 des 2007 (CET)

checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden 16 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:02, 12 gen 2008 (CET)

Instituto Politécnico Nacional

Hola Cel·lí! No t'acabo d'entendre perquè l'enllaç a la viqui en espanyol ja hi és i funciona. Si no és això, ja m'ho diràs.--Lohen11 (discussió) 20:15, 27 gen 2008 (CET)

En sembla que ens hem creuat. He tret enllaç duplicat a iw:es que em sembla que era l'única incorrecció.--Lohen11 (discussió) 10:27, 29 gen 2008 (CET)

San Ildefonso

Revisa San Ildefonso i San Ildefonso (poble), crec que és el que volies fer. --V.Riullop (parlem-ne) 14:51, 9 feb 2008 (CET)

Bon dia! Veig que ja se t'ha solucionat el problema per art de màgia vicentina fa l'ullet Sí que feia temps que no parlàvem tu i jo! A reveure... --Enric 14:54, 9 feb 2008 (CET)
He ampliat una mica la pàgina de San Ildefonso, vejam què et sembla. --Enric 15:02, 9 feb 2008 (CET)

Ja he vist que has escurçat la pàgina de desambiguació. Vaig afegir una mica d'informació als dos Colegios de San Ildefonso perquè no tenen encara cap entrada feta, i per diferenciar-los l'un de l'altre: al de Mèxic, això d'«antic col·legi jesuïta» explica per què se'n diu Colegio, i al de Madrid la menció dels nens que canten la Loteria, perquè és per l'única cosa per la qual és famós aquest col·legi madrileny (si no, seria un com tants col·legis de creació antiga). Pel que fa al topònim català que a la Viqui espanyola en diuen San Ildefonso (ells, amb la mania que tenen de traduir sempre els topònims catalans, no així els de qualsevol altra part del món), es tracta del barri de Sant Ildefons, a Cornellà.

Pel que fa a la desambiguació, si hi ha una pàgina X creada i vols crear la de desambiguació, hi ha diverses maneres de fer-ho. Si la que ja hi ha creada és la que la gent habitualment buscaria amb aquest nom, la nova es diria X (desambiguació), i cap problema. Ara bé, tu tenies una pàgina sobre un poble amerindi, que segurament no és l'entrada més habitual per a San Ildefonso. Llavors el més recomanable és reanomenar aquest article com a San Ildefonso (poble), per exemple, i llavors entres a editar San Ildefonso (que ara serà una pàgina que redirigeix al poble), li treus la marca de redirecció i hi afegeixes el nou text que vols crear (en aquest cas, la pàgina de desambiguació). De vegades, però, els administradors protesten, quan s'esborren coses d'aquestes, perquè es perd l'historial d'intervencions, de manera que abans de fer segons quines intervencions és millor que ho demanis directament a un administrador, que hi entenen molt més que no pas jo. A reveure! –Enric 12:22, 11 feb 2008 (CET)

Hola!

Felicitats per la faena feta a Nietzsche. Hi feia falta. Crec que és en el segon paràgraf que utilitzes l'article personal En davant de Nietzsche. Em sembla que no és correcte. I en tot cas em sona massa col·loquial. A tu no? --Ferran (discussió) 13:31, 15 feb 2008 (CET)

Hermann Hesse

Mira com he deixat l'article, amb els títols traduïts en català apareguts fins ara (no he tingut accés a les edicions antigues, si és que n'hi havia alguna d'anterior). –Enric 16:06, 15 feb 2008 (CET)

Sí, vaig decidir de posar els títols tal com han estat publicats en les traduccions catalanes, més que res perquè si algú, a través de l'article, es decideix a voler llegir algun dels llibres de Hesse (cosa molt recomanable; jo me n'he llegit El llop estepari, precisament, i el Siddharta, tot i que fa tants i tants anys que me'n recordo molt vagament). Pel que fa a l'adjectiu estepari, al Fabra originari no hi surt, certament, però sí a l'actual diccionari de l'IEC, consultable en línia, com a relatiu a l'estepa. Segurament el títol deu dependre molt del fet que en castellà se n'hagi dit El lobo estepario, ja que en italià ho han traduït per Il lupo della steppa, en francès Le loup des steppes i en portuguès O lobo da estepe, però estrictament no és un mot espuri en català. A mi la granissa tampoc m'agrada gens, em fa pensar de seguida en una erupció de grans, i segur que també hi ha influït el títol castellà dels abalorios. Aquesta novel·la no l'he llegida, però pel que he vist a internet diu que es refereix a un joc de tauler com el go xinès. Per cert, nosaltres de petits a Terrassa en dèiem senzillament jugar a bales, o bales de xiva, d'això de les canicas. --Enric 15:02, 16 feb 2008 (CET)

Ionescu/Ionesco

Bon dia. La fotografia que has posat no hi és al Commons, per això no se't veu. Al Commons, sobre l'escriptor romanès naturalitzat francès només hi ha dues fotos, i totes dues són de la seva tomba al cementiri de Montparnasse. L'una es diu Tombe Ionesco.jpg i l'altra és Image:Ionesco gravestone.jpg. No en podràs posar cap més. Hi ha una qüestió de drets d'autor pel mig, suposo, llevat que fossis tu mateix qui li haguessis fet la foto i donessis el teu permís. Tot això de les fotos és un galimaties, i suposo que li ho hauries de demanar més aviat a un administrador. Sento no poder-te ser més útil aquest cop. L'únic que et puc oferir com a ajut és el catàleg de les obres de Ionescu publicades en català: La cantant calba (Quaderns de Teatre ADB, 1963, trad. Bonaventura Vallespinosa; Fundació Teatre Lliure, 2006, trad. Ferran Toutain), El solitari (Proa, 1974, trad. Joan Oliver), Les cadires, La lliçó i Rinoceront (dins: Ionesco, E., Teatre, Edicions 62, 1990, trad. Joan Tarrida). A més a més, he trobat també catalogades les traduccions següents, però mecanografiades, sense arribar-se a publicar al mercat: A la fira de mostres (trad. de Salon de l'automobile, de Joan Argenté), El quadre (trad. de Jordi Jané), El rei s'està morint (trad. de Francesc Arné) i Jaume, o la submissió (de Bonaventura Vallespinosa). A reveure! –Enric 14:29, 22 feb 2008 (CET)

Bona nit! A la viqui espanyola també hi ha una foto molt semblant, hi també hi diu public domain, però en canvi no n'hi ha cap (excepte la de la tomba) ni a l'anglesa, ni a l'alemanya, ni a la francesa, ni a la italiana, ni a la portuguesa, per exemple. Suposo que hi deu haver algun problema de drets, per molt que posi que és de domini públic. De fet, a la Viquipèdia catalana per regla general ja no es poden pujar il·lustracions, han d'anar directament al Commons. Però, com ja t'he dit abans, tot això dels drets em supera, t'aconsellaria que ho consultessis a un administrador. Crec que el Vriullop hi entén més que no pas jo... Ànims! --Enric 01:41, 23 feb 2008 (CET)

Bon any

Hola Cel·lí. Igualment et desitjo un bon any ple de salut per a tu i els teus. Una abraçada.--Lohen11 (discussió) 10:14, 28 des 2008 (CET)

Bon dia! (bé, això de "bon dia" és un formulisme, aquí és tot gris i plujós, com és norma de la casa tota aquesta setmana...). Que passis unes bones festes i entris al nou any amb fortuna, felicitat i neguits viquipedistes fa l'ullet . A reveure! --Enric (discussió) 15:10, 29 des 2008 (CET)

El vostre vot compta

Hola,

S'ha desat automàticament este missatge a la vostra discussió perquè teinu més de 500 edicions i heu editat fa menys d'un més.

El propòsit d'este missatge es assabentar el nombre d'usuarisel més gran possible per a que participeu a la votació en curs delsnous verificadors d'usuaris.

No queda gaire temps i a l'usuari Góngora només li falten quatre vots per a aplegar al mínim requerit.

Si creus que aquest usuari mereix la teua confiança i realment compleixes els requisits per a votar, no t'ho penses més, per favor dona-li el teu suport. –Pasqual · discussió · xat 15:20, 6 març 2009 (CET)

possible feina

fa un temps vas fer feina a la literatura, potser t'interessarà aquesta llista que li he passat a en RR. Són novel·listes famosos (de desigual qualitat) que ens falten tot i ser presents a la majoria de viquis. Si t'animes a fer algun, vols passar-los a algú altre o vols comentar, ja saps! Robert Musil, Jorge Amado, Paulo Coelho, Alice Munro, Michael Ondaatje, Luis Sepúlveda, Alejo Carpentier, Jaroslav Hašek, Arto Paasilinna, Vikram Chandra, Anita Desai, Jhumpa Lahiri, Gesualdo Bufalino, Ivan Goncharov, Astrid Lindgren, Rómulo Gallegos --barcelona (disc.) 18:21, 23 jul 2009 (CEST)

Manquen referències a Verdehalago

Recorda: La Viquipèdia no és una font primària segons Viquipèdia:Els cinc pilars. En crear un article, afegiu les fonts d'on heu extret o adaptat la informació per a que els lectors puguin verificar i valorar els continguts que heu aportat. Us encoratgem a què treballeu en millorar l'article en aquest sentit. Podeu aprendre com citar les fonts aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les vostres contribucions a l'article Verdehalago. --Bestiasonica (disc.) 00:18, 10 ago 2009 (CEST)

re: Perdut

Ei Cel·lí! Efectivament, les fotos s'han de carregar a commons, lloc comú de totes les viquipèdies on hi ha gent experta que les controla. És aquí, i si tens dubtes és aquí: Ajuda:Carregar un fitxer. Respecte a les plantilles que t'han posat, bé, totes són certes, si no vols que et molestin mentre estàs editant l'article, canvia-les per la plantilla {{inacabat}}. Respecte a la oficialitat, si si, ja t'he vist en algunes fotos on estàs esplèndid.--Lohen11 (disc.) 10:12, 10 ago 2009 (CEST)

El missatge que dius surt a Especial:Carrega, quan s'intenta carregar a la Viquipèdia en lloc de fer-ho a Commons. L'he modificat. S'entén millor ara? --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 10 ago 2009 (CEST)
Veig que ja t'han contestat, missatge a part, el problema és que les intentes carregar a la viqui catalana en comptes de a commons. He vist que tens algunes imatges marcades a commons com que els hi falta l'origen. Acabaran esborrant-les si no li poses. "Personal archive" no val, o bé dius que tu mateix n'ets l'autor i l'identifiques i n'obtens el seu permís.--Lohen11 (disc.) 13:09, 10 ago 2009 (CEST)

Wake i les desambiguacions

Ben retrobat! Però jo no faria una desambiguació per a Wake (que actualment redirigeix a les illes Wake) ja que només tenim un article amb aquest nom. El cas que la paraula Wake també formi part del títol de la novel·la de Joyce Finnegans Wake, però no en sigui el primer mot, és paral·lel al de molts altres títols, i és com voler posar El senyor de les mosques dins la desambiguació de Mosca, o l'Hospitalet de Llobregat dins la de Llobregat, o Jordi Pujol i Soley dins la de Soley. Si algú vol trobar la novel·la de Joyce i només recorda Wake i no sap com s'escriu la primera part del nom (si Finnegan's, o Finegann, o el que sigui, i ho escriu malament, per aproximació li sortirà una pàgina amb diversos resultats on tindrà la pàgina que busca), i si vols buscar una cosa i no saps ben bé com s'escriu, l'escrius a la pantalleta i, en comptes de pitjar a Vés-hi, pitges al costat, a Cerca, i et dóna tots els articles on surt aquella paraula, i allà pots trobar l'article desitjat.

Ara bé, quan tinguem més articles anomenats Wake (com tenen a la Wiki en anglès, per exemple), llavors es pot fer una pàgina de desambiguació anomenada així (i treure la redirecció que ara porta a les illes Wake) on surtin les diverses possibilitats que té aquest nom, i fins i tot s'hi podria incloure també la novel·la de Joyce. --Enric (discussió) 18:06, 24 ago 2009 (CEST)

Infern

Ja tens l'infern arreglat. He revisat també la pàgina de desambiguació i hi he fet un petit esment dins l'article de la butxaca. En realitat és molt senzill: quan vols crear un article però aquest nom ja el té un altre, el crees amb un parèntesi desambiguador, com en aquest cas: Infern (butxaca), ja que el mot Infern ha de quedar per a l'accepció principal. L'únic dubte que tinc és si és un terme prou enciclopèdic o hauria d'anar com una accepció més dins l'entrada corresponent del Viccionari (on de moment hi ha molt poca cosa, la veritat, i l'entrada Infern encara no existeix). Bones vacances! --Enric (discussió) 11:20, 23 jul 2010 (CEST)

Bon dia, suport a Wikimedia CAT

Bon dia, espere que em perdonaràs aquesta intrusió... He llegit la teua pàgina i tens una història molt interessant i és veritat que el retorn a la terreta no sempre correspon a la idea que se'n feiem, les coses canvien i no sempre de manera positiva... Em dic Claudi Balaguer i sóc membre de l'associació "Amical de la Viquipèdia" Amical Viquipèdia que està maldant per a ser un Chapter secció local de Wikimedia però fins ara no ho hem obtingut ja que es diu que només es poden crear chapters d'estat. Per mor de fer entendre que els Chapters haurien de ser oberts a totes les llengües s'ha engegat una campanya de suport i creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT que tens a la teua disposició per tal de posar-la a la teua pàgina d'usuari i/o signar al llistat de "Members and Supporters" seguint l'enllaç de la plantilla, si en cas et sembla que aquesta podria desfigurar la teua pàgina d'usuari... Et necessitem, el suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, et desitge un molt bon estiu, fins prompte, cordialment -- Capsot (disc.) 14:35, 5 ago 2010 (CEST)

Re: No ho veig clar

Hola. Vaig posar al resum de l'edició l'enllaç a la pàgina que ho explica: Viquipèdia:Revelació de l'argument. Fa temps que vam deixar de posar avisos de spoiler ja que se suposa que tots aquests tipus d'articles expliquen l'argument, amb més raó si hi ha una secció anomenada per exemple "Argument" o alguna cosa similar. Els avisos d'exempció de responsabilitats ja són al peu de totes les pàgines. Sobre el títol de la secció pots posar el que creguis millor, però normalment van sense article inicial i són genèrics. --V.Riullop (parlem-ne) 09:21, 6 ago 2010 (CEST)

Ho pots comentar a Viquipèdia Discussió:Revelació de l'argument, però de les viquipèdies grans només la francesa ho conserva en casos limitats; l'anglesa, alemanya, italiana i castellana els han suprimit. --V.Riullop (parlem-ne) 12:45, 13 ago 2010 (CEST)

competició

Dius que t'agrada competir... tenim en marxa un campionat a Viquiprojecte:1.000 GEC, es tracta de tenir en un any tots els articles que té l'Enciclopèdia Catalana i nosaltres no, per poder dir que som la primera referència en català. Així, doncs, una doble competició: amb la GEC i entre nosaltres a les taules. T'animes a jugar-hi? --barcelona (disc.) 09:33, 6 ago 2010 (CEST)

s'ha canviat una mica el projecte, parla amb el Mafoso --barcelona (disc.) 14:10, 27 oct 2010 (CEST)

El misteri de Marie Rogêt

Bon dia! He tornat de vacances i m'he trobat literalment inundat de peticions, requestes i preguntes a la meva pàgina de discussió. Passen mesos sense que hi entri ningú i, en canvi, en un tres i no res, tot déu hi entra a fer la seva petita –o gran– aportació... Bé, ja et deus haver adonat que he entrat a El misteri de Marie Rogêt i hi he fet uns petits canvis, poca cosa. Pel que fa a això de l'avís de desentrellar l'argument, ja t'ha dit el Vriullop que no s'acostuma a posar; jo no sé com va anar la discussió ni per què es va arribar a aquesta decisió, però sí que és cert que abans a la viqui anglesa ho veia pertot arreu i ara últimament ja no m'ho trobo. També és cert que algú que entri en una enciclopèdia a buscar informació sobre una obra literària se sobreentén que li explicaran mínimament –o del tot– de què va l'argument... Si creus que caldria posar l'avís i tornar a reobrir la discussió, com que no és una cosa inherent només a aquesta pàgina sinó que n'afecta moltes, crec que caldria plantejar-ho a la taverna; però, tal com et dic, si algú busca informació sobre un conte, una novel·la, etc. ha de pressuposar que li "aixafaran la guitarra" si no se l'ha llegit, i ni que sàpiga de què va la cosa l'interès és veure com està escrit, com s'ho fa l'autor per arribar a a aquell resultat, etc., més que no pas l'argument en si, que segurament està explicat a tot arreu. Pel que fa a la secció «Intríngulis», també t'ho he canviat per suprimir el castellanisme no admès, que és molt gràfic i formós, com dius tu, però la normativa és la que és... Que l'Alcover l'admeti no vol dir gran cosa en aquest aspecte, ja que en aquest diccionari hi entra tot: és un diccionari d'ús, no normatiu, i un mateix mot hi pot sortir recollit escrit de diverses maneres, segons el bon home l'hagués trobat imprès en els diversos llibres i èpoques; a més, és farcit de castellanismes i mots espuris, però el que es pretenia era fer un recull ampli dels mots que s'han dit i es deien en les diverses variants del català, tant si eren noms pertinents com no, que això tocava decidir-ho als "savis"... Bé, si no et sembla prou correcta la fórmula que he fet servir, «Un conte enigmàtic», se n'hi podria posar qualsevol altra: «Tot un misteri» (que juga amb el títol del relat), o el que se'ns acudeixi. No «Argument», certament, ja que allà no parla ben bé de l'argument (en parla abans) sinó de les implicacions que podia haver tingut la trama real amb l'argument del conte. A reveure! --Enric (discussió) 11:45, 17 ago 2010 (CEST)

Per cert, no t'he tocat això de l'«esveracigonyes» però m'he quedat de pasta de moniato quan ho he llegit. Què vol dir? És que no ho he vist escrit mai enlloc, i no surt ni a l'Alcover-Moll, on sempre hi ha de tot i força... Crec que, per molt bonica que sigui la paraula, potser hauríem de canviar-la (si no és que la traducció en català del conte en diu així, i llavors caldria potser especificar-ho, perquè el lector entengui què vol dir). --Enric (discussió) 12:25, 17 ago 2010 (CEST)
Bon dia. La qüestió de l'intríngulis, tot i que el mot surti referenciat en diccionaris com l'Alcover-Moll o el Coromines (que ni menyspreo ni deixo de menysprear, al contrari, són dues molt bones fonts on anar a trobar mots que no trobes al diccionari general, ja que tenen un corpus lèxic molt més ampli; però, malgrat això, i precisament per la seva voluntat exhaustiva de recollir tota mena de fenòmens, no són diccionaris amb autoritat normativa), de moment hi he posat "L'embolic", com proposaves. Potser m'hauria agradat més "Embolica que fa fort", però no sé si queda massa col·loquial per a una enciclopèdia; o potser "Una qüestió embolicada", o "Un bon embolic"; o allò que et proposava en la intervenció anterior, "Tot un misteri". Per cert, encara m'he quedat amb el dubte de saber què és un esveracigonyes... --Enric (discussió) 11:02, 27 set 2010 (CEST)
Ostres, ostres, ostres! Doncs la veritat és que no hauria dit mai que és una traducció d'«espantacigüeñas», perquè aquest mot tampoc l'havia sentit mai. Potser a Mèxic tothom hi cau a la primera, però ja t'haig de dir que per aquí no s'estila gens ni mica, per tant jo en aquest cas el trauria (una cosa és que introdueixis la paraula en una novel·la o un assaig, amb una nota al peu per al públic no mexicà on se n'expliqui el significat, i una de ben diferent és incloure-la en una enciclopèdia divulgativa per a l'ús dels catalanoparlants), potser amb una fórmula ben prosaica com ara: «però aquest únicament hauria dut la víctima a un curandero, per tal de practicar-li un avortament». --Enric (discussió) 17:08, 25 oct 2010 (CEST)
Bon dia! He fet uns petits canvis (sobretot en el format de l'avís que allò que es diu a continuació pot interferir en la lectura del conte), vejam què et sembla. Pel que fa al canvi de l'esveracigonyes, ara hi ha una altra paraula que un lector normal segurament tampoc no entendrà, i potser ni tan sols consultant-la al diccionari, ja que afollador té diversos significats, i cap s'usa habitualment; tampoc hi ajuda gaire que més endavant se'n digui senyador, que tampoc és una paraula d'ús corrent. Malgrat que sigui un castellanisme, el mot curandero és el que més s'hi escauria ja que tothom entén a què es refereix (una persona que fa de metge sense ser-ho, que pretén guarir sense tenir estudis reglats de medicina, com si diguéssim); pot ser que la paraula no t'agradi, però n'hi ha molts de castellanismes acceptats dins el diccionari (igual com també gal·licismes, anglicismes, italianismes, etc.), i no crec que posar-hi noms bonics però poc evocadors ajudi a la comprensió del text. Perquè, recordem-ho, no es tracta de fer un bon text literari, sinó de fer un text entenedor per a qui cerqui informació sobre aquest conte d'en Poe; si a més a més aconseguim fer-ho bonic, doncs molt millor, però al que ha d'aspirar un text enciclopèdic és a la intel·ligibilitat. --Enric (discussió) 10:05, 8 nov 2010 (CET)

Màrius Torres

Què tal Cel·lí! Sembla que el company Amador ja ho ha arreglat.--Lohen11 (disc.) 17:46, 25 set 2010 (CEST)

1.000GEC

Hola Cel·li: m'has agafat en ursai ... el projecte es troba bastant inactiu ara com ara, es va donar que entre tots varen caure en un defecte: varem començar a violar els drets d'autor, això va fer que aturéssim les màquines i es demanes que es repassessin els articles creats. --Marc (Mani'm?) 15:25, 3 gen 2011 (CET)

Recordatori d'admissibilitat de: Eblen Macari Graniel

Recorda: La Viquipèdia és una enciclopèdia no una base de dades o un lloc per a fer promoció. En crear un nou article s'haurien de comprovar els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»). Cal mirar d'aportar referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article.

Si no s'aporten referències de terceres parts independents l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament. Demanem calma durant les discussions per intentar cercar el consens a l'hora de defensar els teus arguments o rebatre els dels altres usuaris.
Aquest recordatori és en motiu de Eblen Macari Graniel. --Mgclape (disc.) 15:19, 17 gen 2011 (CET) .

Signar edicions

No t'acabo d'entendre. Les edicions a articles no es signen. I si pots signar a les discussions, ho pots fer a tot arreu.--Lohen11 (disc.) 17:49, 12 feb 2011 (CET)

En els articles no s'ha de signar, però això s'ha tret la icona. Les teves contribucions ja es reflecteixen a l'historial.--Lohen11 (disc.) 20:02, 13 feb 2011 (CET)

Rudolf Bahro

Hola! No et sortia la referència perquè t'havies descuidat de col·locar al final la plantilla de referències. És ben senzill: crees un apartat titulat ==Referències== abans dels Enllaços externs i a dins hi col·loques això: {{reflist}}, i tot seguit et sortiran referenciades i numerades totes les notes que hagis anat col·locant al llarg del text. Per cert, no havies signat la teva pregunta a la meva pàgina de discussió, però quan he entrat a l'article i he mirat a l'historial he vist que era obra teva. A reveure! --Enric (discussió) 10:08, 28 març 2011 (CEST)

Eleccions al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation

Benvolgut,em permeto posar-me en contacte amb tu, perquè com veuràs a la taverna [[1]] hi ha eleccions al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation.

La meva comunicació amb tu la realitzo perquè segons el teu historial de contribucions veig que tens dret a vot i molt poca gent llegeix la taverna. Em permeto comentar-te que seria molt interessant poder portar membres de la nostra comunitat al Consell d'Administració de la Wikimedia Foundation, però certament tots nosaltres votem individualment i en consciència.

Cada vot és molt important. A les eleccions de l'any 2009 la diferència entre ser escollit o no va ser de 60 vots i aquest any està votant menys gent. Et demano disculpes anticipadament si consideres aquesta comunicació incorrecte, rep una cordial salutació.

Pots trobar instruccions de com fer-ho per votar [2] --Gus.dan (disc.) 12:18, 4 juny 2011 (CEST)

Ajuda?

Hola Cel·lí, he vist en els "Canvis Recents" que dius que no te'n surts d'alguna cosa, si em dius que és potser et puc donar un cop de mà ;) --Castor (disc.) 12:41, 2 set 2011 (CEST)

Hola
Els cartells a que fas referencia són plantilles, aquí tens un bon recull: Viquipèdia:Etiquetes d'usuari per exemple enganxant això: {{Nombre d'articles}} et sortira una caixeta amb el nombre de articles a la viquipedia. Per deixar més marge entre el sumari i el primer encapçalament ho pots fer amb __TOC__ d'aquesta manera tries la posició on anirà. --Castor (disc.) 13:16, 2 set 2011 (CEST)

Recordatori d'admissibilitat de: Carles Perelló i Valls

Hola Cel·lí/Arxiu,

Entre tots volem fer la millor enciclopèdia possible. Per això, és important que els articles aportin referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article i, d'aquesta manera, complir amb els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»).

Si no s'aporten referències de terceres parts independents, l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament per no seguir els criteris de la Viquipèdia esmentats. Si tens algun dubte, pots deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la Taverna o directament al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Carles Perelló i Valls. --Pau Cabot · Discussió 18:37, 9 feb 2013 (CET)

Bon dia, sisplau, ajuda'ns!

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 09:21, 30 març 2013 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina Eblen Macari Graniel

Hola Cel·lí/Arxiu,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Eblen Macari Graniel», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 15:52, 23 set 2013 (CEST)

Global account

Hi Cel·lí! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (disc.) 16:23, 13 gen 2015 (CET)


Proposta d'esborrament de la pàgina «Mercè Perelló i Valls»

Hola Cel·lí/Arxiu,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Mercè Perelló i Valls», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Pau Cabot · Discussió 19:15, 31 oct 2016 (CET)