Usuari Discussió:Llull/3

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut![modifica]

Hola, Llull ! Benvingut altre cop, s'et trobava a faltar ! Xevi 09:37, 4 des 2005 (UTC)

Benvingut Llull! Començava a estar molt preocupat!--Paco 11:19, 4 des 2005 (UTC)

Em sumo a les benvingudes :-) Estic molt content de tornar-te a llegir !! --Joanjoc (discussió) 19:34, 4 des 2005 (UTC)

Benvolgut tio![modifica]

Ei! Llull!! Estava amoïnat per la teua llarga i sobtada absència, gairebé t'haviem donat per desaparegut i fins i tot planejàvem fer-te una menció honorífica. Estic molt content que hi hages tornat, tothom te trobava a faltar!! Ara que comptem amb tu segur que per a l'any que vé duplicarem el nombre d'articles!. Una abraçada molt forta. --Joanot Martorell 13:58, 4 des 2005 (UTC)

Ja em perdonareu la broma, però potser entre tots dos podeu convèncer en Ramon Muntaner.--VRiullop (parlem-ne) 15:55, 12 des 2005 (UTC)

about Imatge:Jaume I el Conqueridor.jpg[modifica]

Hello, My name is Redattore from ja.wikipedia.org(Japan) . I use the image named Jaume I el Conqueridor.jpg at ja.wikipedia.org. I have a question about this image.

The file name of the image is Jaume I el Conqueridor.jpg. But the caption of the image says ,I can not read Català, the man in the image is Jaime II. which is correct ? Please translate the caption to English. Thank you. ---Redattore 18:18, 4 des 2005 (UTC)

Thank you for your clear anser. I understand. ---Redattore 19:11, 4 des 2005 (UTC)

És un plaer comptar amb tu[modifica]

Tio, ets molt popular per ací, la gent t'admira i estaven tots pensatius, ho he vist en converses a la taverna i en alguna discussió d'usuaris. També he vist que hi ha una quantitat enorme de contribucions teues! Siga per el que siga tot el món s'al·legra de veure't de nou! Jo tenia ganes d'haver pogut conèixer-te, i ara segurament que en alguna ocasió podrem dialogar...  ;) —Pasqual Remolar 19:28, 4 des 2005 (UTC)

Gràcies per tornar, Llull. Et trobàvem molt a faltar. Una abraçada.--Periku 22:44, 6 des 2005 (UTC)

Bentornat[modifica]

No cal repetir el que ja ha dit una munió de gent. A ca la Viqui tothom et trobava a faltar. Gràcies per haver tornat, de tot cor. --Enric 00:32, 7 des 2005 (UTC)

Escuts municipals de Catalunya[modifica]

Hola, vist que vas descarregar les imatges del Municat amb els escuts oficialitzats per la Generalitat (que després, un cop creat l'article, jo vaig omplir amb les dades històriques i de significació), et faig saber els que ja apareixen allà i que nosaltres no tenim a la Viqui; jo no me'n surto en això de pujar imatges. Són els següents: Artesa de Lleida, Bescanó, Flix, Isil i Alós (entitat municipal descentralitzada d'Alt Àneu), Llinars del Vallès, Rupià, Sant Climent Sescebes, Sant Esteve de la Sarga, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Vicenç dels Horts, Sitges, Sorpe (una altra entitat municipal descentralitzada d'Alt Àneu), Sunyer, Ullà, Vinaixa i la Diputació de Girona. Fins a data d'avui també hi ha oficialitzats, però de moment encara no surten al Municat, els escuts següents: Canovelles, Castellfollit del Boix, Castelló d'Empúries, Fontanilles, Gualba, Montclar, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Martí de Torroella (entitat municipal descentralitzada de Sant Joan de Vilatorrada), Torrefeta i Florejacs, i el consell comarcal del Montsià. Suposo que també s'han oficialitzat algunes banderes més, però això no ho controlo directament, no sé si tu tens manera de saber les últimes incorporacions d'imatges al Municat. Gràcies per aguantar el rotllo, i benvingut de nou. --Enric 01:52, 8 des 2005 (UTC)

Bon dia! Ja vaig veure que havies carregat les imatges dels escuts del Municat, suposo que aquest cap de setmana m'hi posaré amb els articles sobre els escuts; pel que fa a això de les imatges la veritat és que no m'hi he dedicat gaire seriosament, no fa gaire vaig voler pujar unes imatges sobre coses de Terrassa dels nous articles que havia fet (com el castell cartoixa de Vallparadís o les esglésies de Sant Pere), però per diversos motius ho vaig deixar córrer, per això et vaig avisar amb això del Municat, ja que vaig pensar que hi tenies més la mà trencada. Quan tingui més temps i ganes m'hi posaré de debò i, si no me'n surto, t'ho consulto i et dic en què m'encallo exactament.
Pel que fa a això de la Vall d'Aran, ara m'ho miro, però crec que els topònims aranesos caldria respectar-los, més que res perquè són els que tenen la forma oficial, i deixar només (de manera paral·lela) aquells que gaudeixen d'una forma tradicional més consolidada en català, com Viella, però bé, ja miraré de fer-m'ho venir bé per col·locar-ho.
Una altra cosa... Com que he vist que estàs treballant en el projecte del Portal:Catalunya, potser t'interessaria saber que en aquests mesos en què has estat absent jo he anat fent feina en coses de municipis, per exemple m'he dedicat a omplir de contingut alguns articles que només tenien la taula de dades bàsiques i prou (exemples, Aiguamúrcia, l'Espluga de Francolí, Viladecavalls, ampliació de Terrassa, etc., amb nous articles sobre les diverses poblacions agregades que contenen), cosa que m'agradaria continuar fent, però hi ha una feinada que fa por i tinc molt poc temps lliure; també he fet un article sobre les entitats municipals descentralitzades i les entitats locals menors (mira't, si us plau, la discussió d'aquest últim article, vejam si em pots ajudar), i he començat també diversos articles sobre aquestes entitats submunicipals. A part dels diversos articles sobre monedes, ciutats del món i altres dèries meves. Bé, ara em miro això de l'Aran. Bon pont, i bones festes. --Enric 09:16, 9 des 2005 (UTC)

Ja torno a ser jo. Una puntualització prèvia: de la discussió que et deia, l'adreça correcta és Discussió:Entitat local menor. Pel que fa als municipis aranesos, la forma tradicional catalana normalment ha volgut reflectir ja d'entrada les formes araneses, però no s'havia fixat l'ortografia aranesa oficialment, i per sortir del pas es feia servir l'ortografia catalana, segons la qual els municipis amb formes diferents són Bausén (aranès Bausen, ja que les normes d'accentuació occitanes no coincideixen plenament amb les catalanes), Bossost (ar. Bossòst, ja que en occità les "o" tant si es pronuncien obertes com tancades sempre s'accentuen obertes, ja que l'obertura o el tancament no són rellevants fonològicament com sí que ho són en català, i quan no s'accentuen es pronuncien [u]), les Bordes (ar. es Bòrdes), Lés (amb accent diacrític per pronunciar-ho amb e tancada i no com l'article definit femení plural; en aranès Les, ja que no es dóna aquesta homonímia i no cal desfer-la), Alt Aran (ar. Naut Aran), Viella i Mitjaran (ar. Vielha e Mijaran) i Vilamós (ar. Vilamòs, ja que en occitá la "ó", com ja he dit, es pronuncia [u]). Arres i Canejan tenen la mateixa forma. Ara bé, no sé si tots aquests exònims tenen la mateixa tradició per haver-los de conservar o no, ja que alguns només tenen meres diferències en l'accent, i d'altres quan es va crear el municipi tampoc fa tants anys com per haver creat "tradició", cas de Vielha e Mijaran i Naut Aran. Si de cas jo faria la redirecció de les formes catalanes a les occitanes, per si algú busca "les Bordes" i no ho troba, per exemple. --Enric 09:49, 9 des 2005 (UTC)

hola hola[modifica]

Tothom et dóna la benvinguda i m'hi sumo, però què ha passat????--barcelona 14:09, 8 des 2005 (UTC)

Hola!!! No et conec, perquè vaig arribar després de la teva desaparició, però ets molt famós!!! Benvingut!!! --Alonso 17:51, 8 des 2005 (UTC)

Sí, sí, tots estem molt contents, encara que tornes esporàdicament, allò que importa és que hi ets una altrav vegada. Com a viquipedista em vaig ensenyar molt amb la teua saviesa!!--Arnadí 14:58, 9 des 2005 (UTC)

Administrador ?[modifica]

Hola Llull :-)A mi personalment m'agradaria incloure't en les propostes per a nous possibles administradors, ja sé que en el passat t'hi vas negar, però potser durant aquest parèntesi t'ho has repensat ;-) Si no hi tens cap inconvenient t'hi inclouré en els propers dies :-) --Joanjoc (discussió) 19:40, 9 des 2005 (UTC)

Ja m'ho pensava, però m'ha semblat de bona educació preguntar-t'ho :-) --Joanjoc (discussió) 23:50, 10 des 2005 (UTC)

Podries mirar-me el que pregunte a Dit, confie en el teu criteri —Pasqual Remolar 23:28, 9 des 2005 (UTC).

Noms numèrics[modifica]

Doncs per què no acordem posar sempre el nom d'arxiu: Catalunya+número original i aconseguirem el mateix efecte (si tots ho fem bé!--Paco 11:07, 11 des 2005 (UTC)

És una proposta oberta, suposo que volen noms descriptius per poder-les classificar, si nosaltres les posem a la categoria Catalunya amb una descripció, i ens encarreguem de classificar-les nosaltres, no crec que hi posin cap pega.--Paco 11:47, 11 des 2005 (UTC)

Propaganda[modifica]

Evidentment, no és la meva intenció, sino la de facilitar imatges (que és pel que es va crear aquell lloc: per aprofitar els millions de turistes que venen cada any a Catalunya amb càmeres digitals i després les pugen a internet) i donar a conèixer en un lloc pensat exclusivament per pujar fotos, Catalunya, i la Viquipèdia, i que poden col·laborar molt fàcilment. A mí tampoc m'ha agradat que l'explicació ocupés tan de lloc. T'animo a reestructurar-ho i passar aquesta informació a on creguis convenient, resumir-la, o el que creguis més oportú. Però m'ha cridat l'atenció, que precisament un usuari amb la teva experiència, no classifiqués la imatge i per això he afegit les instruccions. Em sembla que aconseguir 2.500 imatges de Catalunya (944 lliures) en un any, per la viquipèdia, bé justifiquen alguna explicació. Per cert, aquest grup em dona tanta feina que ja no la puc assumir, i estaria encantat de passar-te el càrrec d'aministrador, de fet hi han dos més que no estàn actius, i necessito algú que s'en faci càrrec.--Paco 11:43, 11 des 2005 (UTC)

Articles de qualitat[modifica]

Fixa't en Viquipèdia:Articles de qualitat. No ho trobes una mica abandonat? Jo fa dies que vaig fer una proposta per incloure el meu articles d'Antic nòrdic però ni cas. Com que a tu que se t'escolta més que a mi, he pensat a veure si podries fer alguna cosa per ressuscitar la pàgina d'articles de qualitat. Gangleri2001

Hola![modifica]

Ja hauràs vist que t'hem trobat a faltar per aquí. Vaig respondre en lloc teu a l'usuari Cookie de la wiki en castellà per una qüestió referent a imatges sense llicència que havies deixat a aquella wiki. T'ho dic perquè ho sapiques i per si pots fer-hi una ullada. Estic molt content de que hagis tornat, al menys saber que segueixes estant per aquí. --Arturo Reina 11:37, 12 des 2005 (UTC)

Et posso tota la seqüència:

Hola Llull, soy Anna de es.wiki, estamos completando comarcas de ca y muchos de los escudos y banderas de ellas no están en Commons. Los de Osona veo que los has subido tú aquí, pero no tienen datos de origen ni licencia ¿se pueden pasar a Commons para utilizarlos desde allí? También harían falta los mapas de localización de cada comarca, pero tampoco tienen datos. Si me los facilitas yo me encargaría de subirlos. Un saludo --80.58.10.42 01:40 5 nov, 2005 (UTC) Anna

Hola Anna, soy usuario de la Viquipèdia. He visto que preguntabas en la discusión de Llull acerca de las licencias de varias imágenes. El caso es que Llull hace tiempo que no participa. Preguntabas sobre las imagenes de mapas. Sé que Llull era bastante estricto con el origen de las imágenes, por lo que seguramente las hizo él. Supongo que se podría poner como origen que la hizo Llull y Dominio Público como Licencia. Los mapas son poco detallados, no creo que nadie reclame sus copyrights :) --Arturo Reina 16:25 20 nov 2005 (CET)

Hola Arturo, gracias por tu respuesta. Si crees que son obra del mismo Llull entonces quizá fuera mejor licenciarlos bajo la GFDL en Commons, así él conserva su autoría. ¿Crees que los escudos que subió estarán en el mismo caso? Un cordial saludo 80.37.198.226 18:58, 21 nov 2005 (UTC) Anna.

Venía a contarte que Arturo había dejado este mismo mensaje en "La Taverna" de la wiki catalana pero veo que él ha sido más rápido. Si crees que se pueden subir, me lo dices y te ayudo. Nuria (¿dígame?) 19:15 21 nov 2005 (CET)
Chica, ahí no especifica nada. Habla sobre banderas, escudos y emblemas. Te traduzco: Los símbolos representativos y los distintivos, debidamente inscritos y publicados, disfrutan de la protección que establecen las leyes, y los entes que sean titulares han de ejercitar las acciones procedentes, de acuerdo con la legislación aplicable en cada caso, para velar por el uso y la defensa adecuados. Así que hay que saber que ley les ampara. Cuando habla de los escudos dice: Las entidades privadas y particulares pueden hacer uso del escudo con la autorización expresa del ente local, por lo que, en teoría, se tendría que pedir permiso municipio por municipio. El resto del decreto son normas heráldicas a seguir para la creación de nuevos símbolos. ¿Sirve esto de algo? Nuria (¿dígame?) 00:27 22 nov 2005 (CET) Yo ya me retiro que esto hoy es insoportable. Como no hagan algo, envejeceremos viendo cargar las imágenes. Bona nit!!

I això es tot. --Arturo Reina 12:44, 12 des 2005 (UTC)

Constitucions_catalanes[modifica]

He proposat aquest article, el voldries valorar?--Paco 11:28, 13 des 2005 (UTC)

Hola, he intentat crear dues pàgines de disambiguació per separar omaha i ottawa com a ciutats de les tribus índies homònimes, i Iowa (estat) d'iowa tribu, però sembla que no ho he fet bé. He intentat seguir les instruccions. Poso el mmeu nom perquè no tinc el "firmador" WALDEN 69

Petició d'imatges[modifica]

Tens una nova imatge lliure del Palau de la Generalitat de Catalunya--Paco 16:45, 14 des 2005 (UTC)

Fons[modifica]

Gràcies per explicar com funciona la pàgina d'estil monobook.css. A la taverna he deixat un comentari sobre el fons del trencadís --Puigalder 17:55, 17 des 2005 (UTC)

L'altra setmana m'hi dedicaré, a veure si aconsegueixo un diseny millor. Merci --Puigalder 22:15, 19 des 2005 (UTC)

Categories[modifica]

Vols dir que els reis no han d'estar al seu període històric? Doncs es que he vist que s'havia de categoritzar Isabel d'Aragó i de Fortià, i només he sabut posar-la a Categoria:Edat mitjana de Catalunya i llavors també he categoritzat els personatges que hi sortien.--Paco 21:55, 20 des 2005 (UTC)

Doncs no coneixia la Categoria:Biografies ! Ara m'he perdut, i doncs com s'ha de fer?--Paco 22:08, 20 des 2005 (UTC)
Què tal ara? Isabel d'Aragó i de Fortià--Paco 22:18, 20 des 2005 (UTC)
:p--Paco 22:30, 20 des 2005 (UTC)

Logo de Wiktionary[modifica]

Holes! He estat mirant el logo del Wiktionary per a vore com és. Hi ha enlloc cap pàgina on hi haja més informació útil sobre el logo? Coses com les fonts de lletra que es fan servir, etc... Per altra banda, com seria la pronunciació de viccionari en català? Ho dic per a fer-ho amb els caràcters fonètics. Tingues en compte, però, que en valencià la "v" es pronuúncia llaviodental, no com una "b". Ho dic perquè ens avancem als dubtes. Per altra banda, el que sí he fet és un logo de Viquillibres: Imatge:Wikibooks-logo-ca.png. --Joanot Martorell 01:03, 21 des 2005 (UTC)


Fal·làcies lògiques[modifica]

Bones!!! Portem dies perseguint-nos tu i jo canviant la categoria de les fal·làcies lògiques entre 'Lògica' i 'Fal·làcies lògiques'. Jo, originàriament, ja havia creat una categoria fal·làcies lògiques. Però en Rata de biblioteca em va dir que fal·làcies lògiques era una subcategoria de Lògica i que, per tant, deixes Lògica com a categoria. Què et sembla? Jo, per mi, també crearia una categoria independent o, fins i tot, posaria les dos categories! Mercès!

Xumi 13:33, 22 des 2005 (UTC)

Per què vas fer aquest canvi? [1] L'anterior canvi l'havia fet jo sense registrar-me, per que l'altre enllaç no anava bé! (i encara falla)--Paco 21:11, 25 des 2005 (UTC)

Ja, ja tranqui, d'acord.--Paco 00:29, 27 des 2005 (UTC)

Algú va esborrar aquest article, [2] en el que jo havia treballat per millorar-lo, tot i que no l'havia fet, per estar copiat de [3]. Jo tenia l'autorització expressa d'en Vicent Partal per copiar-lo, però és que a més, segons la seva declaració personal, que potser caldria comprovar, però que no em costaria res demanar-li si fes falta, tot el contingut de Vilaweb és Creative Commons. Era un article que volia fer servir per escriure l'article Historia d'internet a Catalunya.--Paco 21:17, 25 des 2005 (UTC)

D'acord, tot i que repeteixo, jo no el vaig fer ni copiar l'article, tan sols wikificar, i ja he contactat, per que tampoc vaig trobar la llicència, sinò hauria afegit la referència. deu n'hi do el que hem deixat penjat.--Paco 00:33, 27 des 2005 (UTC)

Gràcies[modifica]

aha! Gràcies Llull, tens raó... :(

Vaig a arreglar-ho...

Pasqual Remolar | ¿? 21:37, 26 des 2005 (UTC)


Hola[modifica]

  • yo use el traductor que tu recomiendasen tu seccion de usuario en la galipedia para traducir los documentos que puse, cualquier falla es de su entera jurisdiccion.


    • jo usi el traductor que el teu recomiendasen el teu seccion d'usuari en la galipedia per a traduir els documents que vaig posar, qualsevol falla és de la seva sencera jurisdiccion
      • jo usi el traductor que el teu recomiendasen el teu seccion d’usuari en la galipedia per a traduir els documents que vaig posar, qualsevol falla és de la seva sencera jurisdiccion

--HeKeIsDa 23:24, 26 des 2005 (UTC)

Necessito una resposta teva[modifica]

Discussió:Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya Gràcies --Tonipares 08:35, 27 des 2005 (UTC)

Em penso que tenim aquesta pàgina a mitjes i hi ha certa confusió en trobar un article sospitos de no ser neutral, on s'ha de:

  • Indicar les raons de sospita, a més de la firma i data
  • S'explicaran els motius amb major profunditat

Hauria de quedar clar què passa amb les pàgines que han estat marcades com a no-neutrals, sense cap mena de justificació, actualment, penso que la gran majoria.--Paco 14:09, 27 des 2005 (UTC)

Escauria més que ho acabés algú que hi hagués participat, a més jo he escrit un parell d'articles sospitosos de no-neutralitat i preferiria no participar-hi. Amb la situació actual, qualsevol podria aprofitar-se per desacreditar un article sense ni tan sols justificar la seva sospita, i això podria portar a desacreditar la vikipèdia ca. La meva aportació és en el sentit de que calen regles clares i transparents. Si no vols/pots fer-ho ni proposar-ho a ningú més, ho podriem comentar a la Taverna.--Paco 15:24, 27 des 2005 (UTC)
No voldria prendre pas el risc de tenir oposició, estic cremat de masses polèmiques. Tú quina idea tenies? si me la proposo--Paco 21:27, 27 des 2005 (UTC)
M'ho puc ben imaginar, Deu m'en guardi de començar reformes importans. Em semblava que una cosa és començar nous marrons i una altre acabar les coses que estàn a mitges. La situació actual em sembla que pot ser utilitzada perillosament, però no sé per ón començar.--Paco 21:57, 27 des 2005 (UTC)

Nou usuari?[modifica]

Hola Llull. Darrerament un nou usuari anomenat HeKeIsDa ha començat a crear i editar articles sobre Colòmbia. Com tots són traduccions automàtiques i a més segurament a partir d'un original amb moltes faltes d'ortografia, el resultat és quasi impossible de llegir, i amb un format terrible. Fent una cerca he vist que tu i en Plàcid ja vau tractar aquest mateix usari fa bastant temps i pel que he vist és un vàndal o quasi-vàndal (?). Com m'interessen els temes sudamericans intentaré arreglar una mica els articles que va fent, però si és un vàndal no sé si fiar-me de la informació que escriu. --Oersted 22:18, 27 des 2005 (UTC)

Llenguatge políticament correcte[modifica]

Ja he ficat cullerada a la discussió del Viccionari. No sé si encara he embolicat més la troca o què... A mi és que aquest tema sempre m'ha cansat molt, la veritat. Ara plego, que ja toca. A reveure! --Enric 18:21, 29 des 2005

Imatge d'un cromosoma[modifica]

Hola Llull, bon any nou. Ara ja fa un temps que has tornat i no sé si t'has dedicat a respondre totes les demandes i preguntes que se't feren durant la teva absència. Si encara no has acabat de digerir l'allau, sàpigues que en pl:Superborsuk de la Viqui polonesa volia conèixer la llicència de la imatge Fitxer:Cromosoma.jpg (per ara no n'hi ha cap)[4]. Li vaig respondre a la seva pàgina que no ho sabíem, [5], però que quan ho sabéssim ja l'avisaríem. I diria que que hi ha escrit a sota en polonès no ets tu, oi? Bé, doncs això, que si pots aclarir d'on va sortir la imatge. Vagi bé, --Jahecaigut (parlem-ne) 23:52, 31 des 2005 (UTC)

fer crèixer arquitectura[modifica]

He fet aportaciosn a l'article arquitectura

Mira la discussió on explico el que crec que es pot fer

Vicens

Esborrany de Biotecnologia[modifica]

Hola Llull :-) No hauria des ser amb minúscula com els altres Categoria:Viquipèdia:Esborranys ? --Joanjoc (discussió) 11:17, 2 gen 2006 (UTC)

Segur que tens raó, jo no hi entenc... Jo només ho deia perquè el veia diferent als altres dins la Categoria:Viquipèdia:Esborranys :-) --Joanjoc (discussió) 11:32, 2 gen 2006 (UTC)

Biografies[modifica]

OK. Categoria = Llista, assimilat. Bé, com què estic fent tots els personatges amerindis cap a la categoria:personatges amerindis, només he de fer el canvi allí, ho arregle en un 3 i no res. Pasqual · * 20:34, 3 gen 2006 (UTC)

Com creus què hauria de categoritzar les pobles, les tribus, les confederacions, i els moviments amerindis? Segurament Els les tribus es poden incloure dins dels pobles i els pobles pertanyen a alguna categoria d'antropologia, ja o miraria, però potser què podríem agrupar-les totses (grups, pobles, tribus, confederacions i moviments) sota una categoria anomenada societats ameríndies o almenys les dues últimes, què en penses? Pasqual · * 20:54, 3 gen 2006 (UTC)
Sí què pensava fer-ho (categoritzar per ètnies diferenciant tribus ameríndies), i crec què és viable perquè hi han molt personatges de diferents origens ètnics, el què passa és què hi ha tant què he d'anar a poc a poc, pense informar-ne d'aixó i demanar-li opinió al Walden69 en algunes coses
Pasqual · * 18:10, 4 gen 2006 (UTC)
Hi ha amerindis com Ishi, Fidelia Fielding què l'únic què tenen de particular ha sigut ser els darrers testimonis d'una tribu o llengua extingida, per aquest imagine què els hauríem de deixar sota la categoria d'Amerindis, no crec què siga adient ni necessari crear una categoria Categoria:Darrers testimonis. Pel què restecta als contadors d'històries no sé què fer-ne, es consideren actors o conta-comptes, en Walden ews molt lacònic i simplement em diu què faja el que vulgui. Pasqual: * 18:18, 6 gen 2006 (UTC)

L'opció caixó de sastre és molt bona, de fet estic pensant queè hauré de crear categories per cada tribu i així incloure en les biografies pertinents la categoria de la seua tribu.

Pasqual: * 19:35, 6 gen 2006 (UTC)

Hola[modifica]

Podries treure de la llista d'elements a esborrar la meva pàgina de discussió. Crec que ja ha passat molt de temps. No sabia que aquesta pàgina anava així, crec que he fet moltes coses bones, així que et convidaria a que traièssis aquesta "denúncia". Salut. --Dridrak (discussió) 23:13, 3 gen 2006 (UTC)

Gràcies.--Dridrak 14:20, 4 gen 2006 (UTC)


Una cosa, sóc l'únic que li surten missatges d'error en guardar canvis? --Jordi.2 14:23, 4 gen 2006 (UTC)

Portals[modifica]

La pàgina que he esborrat, ho he fet pq tenia la plantilla "destrucció" i he suposat que era una prova. En queden moltes més de catalogades "per destruir". És un error ? --Xevi 22:45, 4 gen 2006 (UTC)

Candidatura meua per ser admin a Commons.[modifica]

Hola! M'he presentat candidat per a ser admin a commons. La plana de votacions és a Commons:Administrators, concretament a Commons:Template:Administrators/Requests and votes/Martorell. Si ho creus convenient, m'agradaria rebre el teu suport, ja que ets usuari allà. Salutacions i bon any nou 2006!. --Joanot Martorell 17:48, 6 gen 2006 (UTC)

Sobre la neutralitat[modifica]

Hola i bon any. Tal i com era d'esperar l'originador de la "no neutralitat" no ha tornat a aparèixer (és tan fàcil !!). Per tal de poder agafar un criteri definitiu per a la resta de l'article, volia saber si després de les darreres aportacions tu et quedes finalment amb articles per separat?. Gràcies Discussió:Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya --Tonipares 15:23, 7 gen 2006 (UTC)

Trencadís[modifica]

Hola Llull. A Viquipèdia:Petició d'imatges en demanaves una per a l'article Trencadís. Ja he vist que n'heu trobat una que us serveix. De tota manera, jo n'havia fet una que pots veure a: [6] i si creus que és apropiada, diga'm-ho i la pujo a commons:. Si ja no cal, es queda on està :) --Vedranell 22:11, 7 gen 2006 (UTC)

Escudella, barretina i romesco[modifica]

He pujat a commons: quatre imatges, entre les quals hi ha una la d'una barretina: [7], escudella: [8] i uns calçots amb romesco: [9], que tu havies demanat a Viquipèdia:Petició d'imatges. Cap d'elles no es meva, a la pàgina de descripció corresponent hi he posat el nom de l'autor i totes elles tenen una llicència compatible. --Vedranell 16:15, 9 gen 2006 (UTC)

sobre la taverna[modifica]

merci per fer-me aquest comentari. desconeixia aquesta discussió...i realment veig que ha de ser molt interessant amb l'ullada que hi acabo de fer. Segueixo veient que encara estic molt perdut en el funcionament de la viquipèdia i que hi ha molts més racons dels que jo em pensava...vaig a llegir una estonenta. salut.--Gcm 19:25, 9 gen 2006 (UTC)

Nomenclàtor Oficial de Catalunya[modifica]

Hola llull, kuan de temps. veig k kuan jo me posat inectiu tu t'has posat actiu eh XD (es broma). Nan a la questio veig: 07:48 Portal:Catalunya/Sol·licitats - Nomenclàtor Oficial de Catalunya/G (dif; hist) . . Llull (Discussió) (cal desambiguar, no llevar) k vols dir amb aixo si n'hi ha de repetits s'han de treure no?--Misto (discussió...) 10:13, 10 gen 2006 (UTC)

Biotecnologia[modifica]

Lo primer, és dir-te que havia vist moltes correccions per ahí i molta gent preocupada per tu perquè havies desaparegut, hui m'he donat compte que estàs altra vegada actiu! Què alegria poder comptar de nou amb una llegenda com tu!

Pero anem al què m'ha dut ací:

Veuràs, acabe de reanomenar Template:Esborrany de Biotecnologia a Template:Esborrany de biotecnologia (a biotecno... en minúscula) i quan he mirat a l'historial he vist què tu ets qui havia fet la inversa abans. Supose que el teu criteri serà molt més sòlid, jo pensava què es tractava d'un error de quan es va crear la plantilla. Supose que em tocarà llevar el cartell de {{fora}}, però espere resposta...

Encara que m'atrevisc a dir-te que com a ciència hauria d'anar en minúscula, però no quan es tracte d'una matèria o assignatura d'algun curs universitari

Ludor | ? 23:28, 10 gen 2006 (UTC)


Estic treballant i no tinc temps, però et deixe dos enllaços:
  • ESTUDIS,
  • 9. Estudis i carreres
  • Estudis i mencions (UAB) no sé si estracta d'una assignatura, d'un títol o què però crec que s'acopla més al que jo et deia.
Ludor | ? 09:41, 11 gen 2006 (UTC)

Compara les dues frases següents del segon enllaç:

1. La biotecnologia és la integració de les ciències de la vida i de les ciències de l'enginyeria per aconseguir l'ús dels organismes, cèl·lules i molècules en la producció de béns i serveis.
2. Titulació
Graduat Superior en Biotecnologia (titulació pròpia de la UAB)

El la primera cita es tracta evidentment de la ciència, en la segona és un títol, una menció, una graduació.
Ludor | ? 09:48, 11 gen 2006 (UTC)


sinònims:
àrea de coneiximent: assignatura, ciència.
disciplina: ciència, assignatura.

;-)
Crec què per eixe costat no anem bé. Jo diria què el nom d'una ciència és un nom comú i no s'ha
de posar en majúscula.
Ludor | ? 11:08, 11 gen 2006 (UTC)

Més cromosoma[modifica]

L'esborrem, doncs? Suposo que només ho pot fer un administrador... I en fi, al polonès aquell li dic que la imatge no era vàlida i llestos, oi? Bé, gràcies per la paciència. Bona tarda,--Jahecaigut (parlem-ne) 15:17, 11 gen 2006 (UTC)

Esports de la dècada de 1970 PP.CC i Espanya[modifica]

Hola de nou. No et demanava segona opinió exactament sobre el mateix, sino més aviat (suposo que no m'he explicat bé) ' que què faig amb Dècada de 1970, que ha estat la "mare dels ous" de tot plegat, i a on apareix el "sub-article" d'esports. Hi ha un apartat només començar l'article que entenc que cau dins la mateixa problemàtica ( Països Catalans i Espanya. L'agonia del franquisme i mort del dictador). Haig d'entendre de la teva darrera resposta que també cal separar-los? Gràcies.--Tonipares 20:13, 12 gen 2006 (UTC)

Abans de res gràcies per continuar contestant-me. PP.CC. i Món... si mires a les dades separades que ja hi he posat dels EE.UU. (Literatura, Esport, Música), fa pena de no posar-les així, per separat. No per cap mena d'americanofilia, sinó perquè ells fan molt bé això de cuidar les seves estadístiques i jo les he pogut recollir fàcilment. Trobo que afegeixen el valor afegit de saber que passava concretament a aquell país, que agradi o no, és més potent per a nosaltres en termes de sucessos, cultura etc. que, malauradament, continents sencers, en gran part perquè la història sovint és la dels rics i la dels guanyadors...
Portant-ho a l'extrem del que està acceptat a la Viquipèdia, podria fer i PP.CC. i Món. I punt. I llavors fer una secció de " Vegeu També ". I posar-hi a dins Espanya, EE.UU., etc...ho trobo una mica absurd...
Una darrera pregunta. Me n'he adonat precissament al regellir l'apartat de fi de la dictadura. El títol posa 1.1 Països Catalans i Espanya. En canvi l'article titllat de no neutralitat -per aquell de qui mai més en tornarem a saber- posa "Esport de la dècada de 1970 als Països Catalans i a Espanya". Si tregués la "a" sonaria millor? Vull dir, semblaria més neutral?
No t'avorreixo més. Gràcies --Tonipares 20:38, 13 gen 2006 (UTC)
Bé. Però no sembla que sigui el que vol en Pepetps. A Felato li va bé per separat, tot i que per separat trenca el "consens" general de PP.CC i Món. De l'usuari anònim original que va penjar el "no neutral" no en sabem res. Hem d'anar a votacions?
Espero que no... Ho parleu entre vosaltres? Digue'm quelcom si us plau. --Tonipares 01:41, 14 gen 2006 (UTC)

El 9[modifica]

He violat alguna cosa del que viquipèdia no és?. Si és així que s'esborri. --Tonipares 09:51, 14 gen 2006 (UTC)

Ok !! Perdò...ja he vist que és perquè està copiat de vilaweb. Ho retoco i ja no estarà. --Tonipares 09:55, 14 gen 2006 (UTC)
I amb les modificacions d'ara ? Es pot treure la proposta d'esborrat? Si es que sí, ho fas tu mateix? Gràcies --Tonipares 10:18, 14 gen 2006 (UTC)

Libre d'estil[modifica]

Gràcies !!!


Idiomes[modifica]

Home... No té res a veure, és evident, pero trobo que les formes i el to no prepotent en comunicar les errades són importants, no ??? De fet ho he fet esperant que saltessis, i per veure si vigilaves l'edició, tal i com estàs fent tot el matí, cosa que s'ha confirmat... A més:
el 9: Podies avisar que si no el retocava s'esborraria. Enlloc d'aixó porposes esborrat directament i votes... Era un article nou, i penso que no estem per anar fent neteja tan ràpid, per molt manual d'instruccions de la Viquipèdia que ho reculli (de fet ara ja és vàlid). Hi ha una cosa que es diu comunicació... Però es clar, estàs molt atabalat i enfeinat per mirar de ser un xic menys implacable i un xic més educat... --Tonipares 13:21, 14 gen 2006 (UTC)

Drets d'autor i imatges de la UE Santboiana a l'obra L'Abans d'Editorial Efados[modifica]

Lamento els inconvenients. Acabo d'enviar un correu electrònic demanant a l'editorial Efados per tal de que autoritzi a la reproducció de les fotografies de la seva obra que he carregat. Espero que hi hagi sort. De moment no les poso a la galeria de fotos de la plana de la UES. Amb les que ja estan penjades potser milor que siguin esborrades per algú com tu i si s'obté autorització llavors revertir el canvi, no ? --Aspabil 09:58, 15 gen 2006 (UTC)

Administrador en Commons[modifica]

Moltes gràcies pel teu suport! Gràcies a tu i de molta gent de la Viquipèdia finalment ha estat acceptada la meua candidatura a commons. Ja saps que si necessites quelcom em trobaràs allà, si bé tampoc és gaire cosa el que puc fer a diferència de tu. Siau! --Joanot Martorell 09:36, 16 gen 2006 (UTC)

Dret d'autor a les imatges[modifica]

Segons el dret espanyol:

Real Decreto Legislativo 1/1996, de 12 de abril, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley de Propiedad Intelectual, regularizando, aclarando y armonizando las disposiciones legales vigentes sobre la materia.

TÍTULO V. LA PROTECCIÓN DE LAS MERAS FOTOGRAFÍAS

Artículo 128. De las meras fotografías. Quien realice una fotografía u otra reproducción obtenida por procedimiento análogo a aquélla, cuando ni una ni otra tengan el carácter de obras protegidas en el Libro I, goza del derecho exclusivo de autorizar su reproducción, distribución y comunicación pública, en los mismos términos reconocidos en la presente Ley a los autores de obras fotográficas. Este derecho tendrá una duración de veinticinco años computados desde el día 1 de enero del año siguiente a la fecha de realización de la fotografía o reproducción.

Les imatges que s'han posat darrerament pertanyen a un recull acabat el 1965, segons le legislació espanyola haurien acabat ja els drets d'autor, altre cosa és el que passi a California que és alla on estan les bases de dades de Viquipèdia. Plàcid Pérez Bru 22:20, 16 gen 2006 (UTC)

Llista de municipis de les Illes[modifica]

Prec que vegeu el comentari que he posat a la pàgina de discussió de la LLista de municipis de les Illes Balears

Els noms dels Reis[modifica]

Hola, a principis d’aquest mes vaig encetar una discussió sobre els noms dels reis de la Corona d’Aragó en la que tu vas participar en alguna ocasió. Ara ha passat un temps i la discussió s'ha parat, per això he fet una proposta final de la que m’agradaria que donares la teua opinió, o que la esmenares si ho creus necessari. Una vegada decidim açò, pense que ens hem de centrar en l’elecció d’un criteri per als Austries i els Borbons. Gràcies. --Andarella 13:31, 24 gen 2006 (UTC)

PS: Els present missatge ha estat enviat als usuaris Llull, VRiullop, Historiadorvalencià, Gcm, CarlesVA i Joanot Martorell.

Imatge d'una barretina[modifica]

A [10] en tens una altra que es pot utilitzar. No l'he penjada perquè probablement necessiti modificacions. Que et sembla? --Vedranell 17:22, 25 gen 2006 (UTC)

Matarranya[modifica]

Company Llull, ja he posat el meu comentari. Discussió:Matarranya Ebrenc 23:28, 26 gen 2006 (UTC)

Logo amb 25000.[modifica]

Vols dir que és una fita important els 25.000 com per a fer un logo personalitzat? Jo m'estava fent la idea que això no passaria fins els 40.000 o els 50.000. --Joanot Martorell 14:20, 27 gen 2006 (UTC)

La senyera de Catalunya[modifica]

Efectivament la pagina es meva. Casi mai intervinc en banderes catalanes ni espanyoles perque sempre s'acaba malament, ja sabem el molt que ens estimen. Aixo es la traducció d'un article publicat a la revista Flag Report (de la que soc director) editada per vexil·lolegs de nacions sense estat o que simpatitzen amb les minories nacionals. L'article està basat en el llibre "La Senyera de Catalunya" amb petits afegits d'algunes dades publicades a altres revistes. La discusió pot ser eterna. Normalment no ho hagues inclos mai a Internet (jo m'ocupo mes de les naciones de Myanmmar, Sudan o de qualsevol lloc a l'altra cul de mon, que no porten problemes) pero el vaig fer quant s'iniciava l'aznarisme i començaven les agresions diaries.... em vaig deixar portar per l'acció, reacció. Ara com que ja fa sis anys, ja hi estem mes acostumats i no ens sobta tant.

Et puc dir que el nombre de barres no ere important, i encara que al taud n'hi hagi 15, no per aixo son menys barres catalanes. Es coneixen banderes o pintures de banderes amb divers nombre de barres. La pintura era casi invisible i els tauts no estaven al aire lliure. El groc no es veia i el vermell en prou feines. No hi ha constancia enlloc de que el taut fos obert i tornat a tancar en epoca posterior, pero potser caldria un CSI per comprobar-ho. Vaig intentar confirmar a Carcasonna las darreres investigacions que sugereixen que els comtes de Carcassona usaven aqueste barres, pero malauradament el dia que vaig ser alli el meu contacte no hi era, aixi que no puc confirmar-ho (l'historia del comtat de Carcassona es a mes molt complexe, amb diverses branques que portaren el titol).

La bandera no es anterior al escut. Les barres eran una señal identificativa que a l'epoca heraldica es va passar al escut i despres al drap. Casi tots els escuts heraldics estan basats en simbols que ja s'utilizatven abans encara que no es pintesin als escuts (això fou necesari quant els ielms de les armadures amagaren la cara dels cavallers, i aquestos van possar els seus simbols als escuts per donar-se a coneixer.

Jolle 18:09, 27 gen 2006 (UTC)

RRGHbot[modifica]

Llavors s'hauran de canviar totes (no només les de l'idescat) a .cat o potser els de l'idescat mantenen el domini .es. He posat el bot perque l'Usuari:Vriullop ha dit que feia 3 mesos que havia demanat un bot per fer aquest canvi --Razor Ramon HG 17:53, 29 gen 2006 (UTC)

Però fins que es comencin a fer servir potser passen mesos, mentrestant tindríem un enllaç incorrecte a les 900 pàgines de municipis (i a en Vriullop canviant-los tots manualment, com ja havia començat a fer aquesta tarda). --Razor Ramon HG 18:15, 29 gen 2006 (UTC)
No et preocupis, el bot treballa tot sol mentres jo escolo el Barça a la ràdio, i si després resulta que el que ha fet s'ha de canviar no es queixarà pas :P --Razor Ramon HG 18:15, 29 gen 2006 (UTC)

Canvi de nom[modifica]

Has canviat el nom dels simbols de perillositata veritat? Doncs es que jo tenia previst indicar el significat de cada caracerística i ampliar-ho tot una mica...Ara només estava posant imatges. Parlem-ne...

--Siem 19:25, 30 gen 2006 (UTC)

Dacord[modifica]

vist des d'aquest punt de vista crec que el canvi és apropiat. Gràcies. Et convido a completar el article.

--Siem 19:37, 30 gen 2006 (UTC)

Hui-avui[modifica]

Hola Llull! He canviat alguns "hui" per "avui" perquè fa uns dies vaig llegir, no sé si al llibre d'estil o a la taverna, potser, que convenia que trobéssim tots els viquipedistes un acord per trobar un terme determinat a usar ("hui" o "avui", "ací" o "aquí", "este" o "aquest"...), així que he pensat que no molestaria ningú els canvis que he fet. Esperaré a veure com va aquest tema doncs, abans de fer més canvis d'aquest estil. Que vagi bé -- Leptictidium 19:33, 5 feb 2006 (UTC)

taucatCapBE[modifica]

Em podries aclarir una cosa?:
Quan no s'ha de fer servir Template:taucatCapBE:
- quan el municipi no tingui bandera o escut? (o en tenen tots?)
- quan a la viquipèdia no hi hagi la bandera o escut?

Si és el segon cas hauré de fer uns quants canvis a tot el que ha fet el robot :\

Ah, veig que de totes maneres hauré de repassar els noms de les imatges també. Maleït sia en Gates! --Razor Ramon HG 19:57, 8 feb 2006 (UTC)

Ok, gràcies. Doncs comprovar si tenen o no bandera o escut oficial automàticament sembla molt difícil (per el meu nivell actual de fer robots...).
El que si que faré és comprovar si a la taula HTML conté o no els dos elements (bandera o escut) i posar el template adient basat en això
A més comprovaré si les imatges estan anomenades en la taula amb la manera estàndard, i si no és així caldrà tornar a pujar un munt d'imatges... --Razor Ramon HG 20:22, 8 feb 2006 (UTC)

Imatge per a Espardenya.[modifica]

Ja hi ha disponible una imatge per a Espardenya. L'he posada al mateix article. T'ho comunico perquè l'havies demanada tu, evidentment es pot modificar a l'article com calgui --Álvaro M 19:40, 10 feb 2006 (UTC)

sa Pobla/Sa Pobla[modifica]

Hi, sorry for not writing in Catalan. I've got a problem with a bunch of people in the German Wikipedia concerning the first letter of sa Pobla/Sa Pobla (the Mallorquin town). In my opinion (which is supported by maps, traffic signs, railway timetables and the Gran Enciclopèdia Catalana), sa is written with a small letter. The others say it must be written with a capital letter: Sa Pobla. I noticed that you had edits where you changed toponymic articles into small letters. Can you help me somehow with your language expertise? Thanks a lot. --84.154.131.174 21:15, 10 feb 2006 (UTC) (Benutzer:Bärski)

thank you very much for your answer. best wishes --84.154.193.73 15:00, 12 feb 2006 (UTC)

El vàndal[modifica]

És a una institució oficial valenciana d'alguna mena, només cal trobar quina --Razor Ramon HG 22:35, 11 feb 2006 (UTC)

Redireccions[modifica]

Com que sóc nou, no sé com funciona això de les redireccions. M'agradaria saber-ho fer perquè no ho hagis de fer tu cada cop que faig un article. Hi ha algun enllaç on ho expliqui? --Pa-integral·(calaix del pa) 19:30, 13 feb 2006 (UTC)

Babel[modifica]

No habia comprés que calia utilisar el nom de l'idioma en l'idioma ell-mateix per las plantilles Babel. Ho sento... Cedric31

Viquiprojecte Municipis de Catalunya (plantilles individuals?)[modifica]

Hola, he vist que vas afegir al Viquiprojecte Municipis de Catalunya la secció de "Plantilles" on expliques que cada municipi hauria de tenir una plantilla individual, per què?

Crec que no té cap benefici fer això, i de fet és problemàtic a l'hora d'actualitzar les dades:

  • Si algú veu que un municipi té dades del 2002 i vol actualitzar-les editarà la pàgina de municipi i veurà que és un template: haurà d'anar a editar el template (això si té prou coneixements per saber què és una template)
  • Si el nom de l'article d'un municipi s'ha de canviar per desambiguació llavors s'ha de canviar el nom de la plantilla també.
  • A l'hora d'actualitzar dades amb un robot s'ha de fer una comprovació addicional per veure si s'ha de modificar l'article del municipi o la plantilla... i si per desambiguació el nom de la plantilla és diferent al nom de l'article... buff.

Vaja que no trobo cap utilitat a les plantilles individuals i crec que s'haurien de suprimir.

Ara em proposava afegir coordenades amb un bot i els municipis que tinguin aquesta plantilla s'hauran d'actualitzar manualment. --Razor Ramon HG 19:04, 17 feb 2006 (UTC)

Però si ocultem les dades sota una plantilla que no diu res aquesta gent que dius que no s'aclara no s'aclararà mai i sempre serem els mateixos 4 usuaris modificant els articles. S'ha d'aconseguir que més gent editi, i si s'equivoquen se'ls corregeix i se'ls explica.
Si algú veu que a l'article sobre Barcelona la població de és 1.593.075 llavors entendrà fàcilment que {{taucatPob|2005|1.593.075}} és el lloc on s'ha de posar la població, però si l'únic que es troba és {{Barcelona}} doncs igual copia tota la taula en HTML tal com surt del "veure codi font" del seu navegador i la enganxa a l'article per canviar la dada de població... --Razor Ramon HG 22:53, 17 feb 2006 (UTC)
  1. Hauríem de crear 900+ templates, ai no.. gairebé el doble comptant les entitats de població
  2. La gent aliena a la Viqui tindrà menys possibilitats d'aprendre
  3. L'edició serà més difícil, no de manera directa
  4. La dessincronització entre el nom d'article i template pot ocórrer
  5. Mira, fa una hora i mitja un usuari anònim ha actualitzat les dades de població de la llista de municipis de les Illes Balears en una taula HTML [11] si pot fer això segur que molt més fàcilment pot canviar un template --Razor Ramon HG 23:16, 17 feb 2006 (UTC)
Si cap Viquipèdia amb més articles que nosaltres no fa res de semblant deu ser per algun motiu:
en:Washington,_D.C. template editable in-situ
de:Berlin taula wiki
fr:Paris template editable in-situ
pl:Warszawa template editable in-situ
ja:東京都 taula wiki
it:Roma template editable in-situ
sv:Stockholm template editable in-situ
nl:Amsterdam res semblant, una taula per imatges, un template per coordenades
pt:Lisboa template editable in-situ
es:Madrid template editable in-situ
ru:Москва template editable in-situ
zh:北京 template editable in-situ
no:Oslo template editable in-situ
fi:Helsinki template editable in-situ
eo:Barcelono res semblant per les ciutats
da:København res
he:ירושלים taula HTML
sr:Београд taula wiki
hu:Budapest taula wiki
ca:Barcelona fins ara template editable in-situ
No crec que la raó sigui que els usuaris de la Viqui en català són menys llestos que la resta que no poden ni editar un simple template. Als viquiprojectes del País Valencià i de la Catalunya Nord tampoc fan articles nous per les dades.
L'edició és il·lògica, si vols editar les dades d'un poble vas a l'article del poble.
I per tenir la informació centralitzada ja hi han les categories, no cal crear 1500 articles nous per això --Razor Ramon HG 12:54, 18 feb 2006 (UTC)
Ok, potser les categories no serveixen per això però mira: es pot fer una consulta SQL de la base de dades de totes les pàgines que tinguin el text "{{TaucatCap" i et farà una taula amb tots els municipis. Molt més ràpid i simple que fer una llista a la pàgina del viquiprojecte. --Razor Ramon HG 14:39, 18 feb 2006 (UTC)
En aquest cas també es podria fer una consulta SQL per "www.idescat", aquest enllaç el tenen tots els municipis i només els municipis catalans no? --Razor Ramon HG 14:54, 18 feb 2006 (UTC)

Agustí Calvet[modifica]

Hola. Són l'Escuraninxols. M'acabes de modificar l'entrada Agustí Calvet redirigint-la al seu pseudònim Gaziel. Gràcies. Però m'agradaria posar el om complet Agustí Calvet i Pasqual i no sé com modificar el nom.

Algú ha posat que a un riu de valència hi surt por, això jo només ho havia vist a les rondalles mallorquines, ho havies vist mai?

Plàcid 80.24.186.207 21:32, 17 feb 2006 (UTC)


Hola. Vull posar en l'entrada Agustí Calvet nom el nom complet, Agustí Calvet i Pasqual i deixar l'article en Gaziel, ja que així és coneix el que probablement va ser un dels millors periodistes catalans, com tractaré de reflectir en les millores futures de l'entrada Gaziel.

Hi una altre pregunta. De vegades no hem surten les icones per editar, de manera que no puc posar enllaços ni cursives ni res. No entenc perque de vegades surten i altres no. 

Gràcies per la teva paciència. Escuraninxols

Gràcies per les teves aportacions. Bé i ara que sembla que començo a poguer-ho a entendro, tractaré de fer proselitisme i epero aplegar aviat una dotzena de bons col.laboradors d'articles i fotos. Jo en tinc un bon grapat (miilers). Suposo que la millor és la GNU, si? Gràcies.

a) Acabo de comprobar que amb el navegador Fire Fox per Mac sí surten les icones. Abans feua servir el Safari per mac.

b) Sol ser costum que els editors de llibres enviien els seus exmeplas a la premsa i estan molt contents de que es reprodueixin les portades, perque això els serveix com a publicitat i els encàrrecs als fotògrafs que fan les portades ja preveuen aquesta eventualitat En aquest cas, però, es tracta d'una editorial que ja no existeix, i per tant es difícil de demanar permís. En tot cas, es tracta d'un llibre exhaurit i gairebé de culte entre els lletraferits. motiu pel qual la seva presència a l'article es recomanable. De tota manera, agraeixo el comentari i tractaré de investigar on rau avui aquest fons editorial i els seus drets. Gràcies.

Ok. Dema ho arreglo, que avui ja m'he pres una cervesa de més.

Biotecnologia...[modifica]

Bé, ja he trobat la resposta a la majúscula, resulta que una àrea del coneixement és una figura jurídica (la legislació n'estableix una llista) creada per a efectes d'organització de les universitats en departaments, càtedres, places i tot això. Per això van en majúscules. No és igual que una ciència, per tant.

Com que ací estem parlant de la ciència hauria de posar-se en minúscula. Pasqual · * 19:49, 18 feb 2006 (UTC)

He penjat algunes noves imatges, com la d'un drac. Si us plau, passa't quan puguis per allà per revisar si és el que demanaves --Álvaro M 23:05, 21 feb 2006 (UTC)

Als anarquistes els agraden les k?[modifica]

Company,
No a tots els anarquistes els agraden les k, ja que fas aquesta afirmació en canviar l'etiqueta de les caixes d'usuari. És més, a força anarquistes no els agrada ni la mateixa paraula d'anarquista. Prefereixen llibertari, lliurepensador o àcrata.
Fins aviat,
Vilallonga 22:30, 23 feb 2006 (UTC)
P.S.: Jo sempre m'ennuego amb les k...

T'haig de presentar alguns companys anarquistes... Diguem que són anarquistes en q i no pas k. En una cosa tens raó: les normes ortogràfiques serien més boniques (i lliures i anarquistes) si fossin convencions i no pas normes...
Vilallonga 22:36, 23 feb 2006 (UTC)
Per cert, que ets anarquista?

plantilles[modifica]

Quan la plantilla és dins d'un <div> no cal arrapar les etiquetes includeonly i noinclude, crec --Razor Ramon HG 14:04, 26 feb 2006 (UTC)

Plantilles: Parlant...[modifica]

Llull, no cal que faces les de parlant valencià i parlant septentrional. Només amb parlant occidental i parlant oriental hi ha prou (els dos blocs). A més, t'estavies maldecaps possibles i també... les fletxes no donen per a tant. hehehe. Substitueix català occidental i català oriental per bloc occidental o oriental del català i serà millor. somriure --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:56, 26 feb 2006 (UTC)

La trilla[modifica]

Hola Llull, Acabo d'incloure el terme "la trilla" a la viquipèdia tractant d'aumentar el contingut en català, pero sembla ser que has proposat d'esborrar el terme i no entenc ben bé perquè ja que si t'hi fixes la paraula no apareix al diccionari com a tal. Soc nou a la viquipèdia i no sé ben bé com funciona pero crec que t'estas equivocant fent actes com aquest on perjudiques la difusió dels conceptes a altra gent que li pugui interessar. Si no n'estas segur del que fas, prego ho consutis abans. Gracies.

Portal:Lingüística[modifica]

Uf, m'agafes en molt mal moment, aclaparat per la feina, sense un moment per passejar per la Viqui ni res... Però de moment ja hi he donat un cop d'ull, hehehe, i fa bona cara. Vejam si tinc alguna estoneta per anar-hi passant d'aquí endavant. Per cert, no sé si són coses del Mac o és que ja està configurada així la pàgina, però em sobresurt per totes bandes (sobretot per la dreta de la pantalla...). Bona feina! –Enric, 10:25, 3 març 2006

Bon vespre... Acabo de fer un altre cop d'ull al portal de lingüística, i aquí a casa, en un PC, no em sobresurt per enlloc. Deu ser una altra macada, demà des de la feina ho tornaré a mirar, vejam si ja em surt bé o què. També he fet una passejadeta pel portal de llengües. No cal dir que quan m'hi pugui dedicar una bona estona, allà m'hi tindràs. A reveure. --Enric 18:56, 5 mar 2006 (UTC)

Viquiportal de Llengües[modifica]

Hola Llull. Em pots fer un favor? Pots fer el directori del portal de llengües? És que no conseguisc posar les idees en ordre i no sé com fer-ho. També, si tens temps, pots ajudar-me a acabar-ho? Gràcies. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:40, 4 mar 2006 (UTC)

Està molt bé la teua idea però el que em preocupa és que hi hagen tantes famílies. Es podria fer en la banda esquerra, per exemple, la descripció de la família indoeuropea desenvolupada i la la dreta posar una llista de la resta de famílies desenvolupant-la més o menys depenent del nombre de parlants (o sia, posar en cada família les llengües que més es parlen). Creus que estaria bé així? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 22:41, 4 mar 2006 (UTC)

Mapes Denominacions d'Origen[modifica]

Si no vaig errat, tu vas fer els mapes dels municipis de Mallorca i de Catalunya per comarques, oi? He fet una petició a Viquipèdia:Petició d'imatges ja que aniria bé tenir uns mapes de les denominacions d'origen marcant els municipis. En el cas dels DO grans serà més complicat ja que són de diverses comarques.--VRiullop (parlem-ne) 19:51, 7 mar 2006 (UTC)


== He vist en altres wikipeqies que hi ha gent que tradueix els articles d'unes a altres wikipedies, pero no trobo aquesta informacio enlloc a la nostre. A mi m'agradaria traduir del francès continguts de les materies que 'agraden. On ho puc mirar la normativa? T'ho pregunto a tu perque no he tingut cap altre relacio amb ningú mes de la Viquipedia. Gràcies

--Escuraninxols 00:15, 9 mar 2006 (UTC)

==

Vandalisme[modifica]

Sí, ja he protegit algunes pàgines i crec que ho he fet només per a no registrats. Quan vas a "protegeix" et surt una petita llista de categories de protecció, una per a "registered users" i una altra per a "administradors" (o algo semblant, ara parlo de memòria). No estic segur, però crec que ho he fet bé (podries provar a editar la meva pàgina d'usuari, si pots és que només està protegida per a no-registrats... l'he protegit perquè el vàndal ja m'ha agafat mania...) --Oersted 17:15, 11 mar 2006 (UTC)

Sobre les formes[modifica]

Admet que me n'he passat, supose que ja saps que no solc excedir-me en eixe aspecte. No ho tornaré a fer ;-) És que havia perdut el control, però és el que vol, per tant paciència i a revertir... Pasqual · * 17:40, 11 mar 2006 (UTC)

Drets d'autor[modifica]

Tinc un dubte. Fa una setmana o un parell de setmanes, vaig llegir l'article de drets sexuals que va escriure un usuari no registrat. Em semblava que havia copiat el text d'una altra pàgina, vaig fer una recerca al google, i efectivament, el text era una còpia exacta del que surt a la pàgina del WSA, i per tant, vaig posar el cartell de "violació de drets d'autor." Però, ara, l'usuari (que ja s'ha registrat i ha ampliat l'article) diu que té "el permís del WSA", ja que treballa per a no sé quina associació d'educació sexual o de drets sexuals, i que va ser l'encarregat de traduir-los al català. Però, encara que l'usuari tingui el "permís" del WSA d'utilitzar el text, aquest permís s'estén a la viquipèdia? Per altra banda, el text íntegre dels drets sexuals (o drets humans, o qualsevol altre dret), s'han de considerar texts lliures de copyright? --Alonso 06:10, 12 mar 2006 (UTC)

Hola Llul[modifica]

Soc Unentretants. No sé a que et refereixes amb la qüestió de la millora , si m'ho indicares podria opinar sobre l'assumpte. Soc novell i no sé molt be interpretar el llibre d'estil. Gràcies.

Arigato[modifica]

Moltes gràcies per la benviguda. Feia dies que voltava per aqui i finalment avui m'he decidit a estudiar tot lo referent a l'edició. Fa una mica de respecte!!! Gràcies de nou!

Bàrbar[modifica]

Mirà el que li dic a en Xevi en relació al vàndal. Plàcid Pérez Bru 23:28, 15 mar 2006 (UTC)

Nota: Missatge inicialment enviat a Plàcid Pérez Bru. He estat analitzant les IP's del vandalisme antivalencià a http://www.ripe.net/, http://www.arin.net/, i http://lacnic.net/ . Algunes d'aquestes IP's eren des d'un cibercafè de València (62.42.238.139), i d'altres de Telefònica (83.50.57.112), així que no he bloquejat l'interval d'IPs on es trobaven eixes dues IPs, però les altres sí les he bloquejades tras considerar que el dany col·lateral era mínim ja que eren IP's d'Aústria, Alemanya, Estats Units, Holanda, Costa Rica, etc... per la qual cosa més probablement es tractarien de servidors proxy des dels quals es connectaria el vàndal. He posat un bloqueig per 1 mes (vore Registre de bloquejos). --Joanot Martorell 19:30, 16 mar 2006 (UTC)

Contingut lliure?????[modifica]

Llull, era per a preguntar-te si qualsevol pàgina web del govern del EUA és de contingut lliure, especialment la del CDC. Vindria bé per a completar més malalties i fer articles de salut. Gràcies. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:22, 19 mar 2006 (UTC)

El del NIH va també molt bé. Possiblement el CDC sobre informació no siga tan bo però les imatges de paràsits i cicles biològics de paràsits del CDC són molt bones i s'entenen molt bé (els utilitza molt el meu professor de Parasitologia). Crec que començaré a ampliar la Viquipèdia amb paràsits, que no hi ha res sobre parasitologia. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:52, 19 mar 2006 (UTC)

Unicode[modifica]

Quina font i quin navegador fas servir?? A mi m'és impossible veure els símbols del zodíac...--SMP (missatges) 18:28, 19 mar 2006 (UTC)

Home, jo uso el Firefox 1.5 que em van dir que era molt bo. El que passa és que em sembla que no tinc cap font que em llegeixi aquells caràcters determinats. Els he copiat i passats al Word i he anat provant amb totes les fonts i amb cap em sortia alguna cosa diferent a un quadrat, un espai blanc o un interrogant.--SMP (missatges) 16:46, 21 mar 2006 (UTC)

Hola Llull:

Mira a ver si le puedes poner origen y licencia para poder llevarlo a Commons, que no lo tenemos. Cuando lo hagas, o si tu mismo lo llevas me avisas. Gracias. Sanbec 11:03, 24 mar 2006 (UTC)


Mal asunto, si no sabemos ni quién ni cuando lo hizo. Aunque presumiblemente el escudo en sí esté en el DP, este escudo concreto lo dibujó alguien que puede reclamar sus derechos. Sanbec


Lo conseguí: commons:Image:Cataluña coa.png Sanbec


No, vector images cobra por bajarse la imagen vectorial (svg). Las gif laas cede libremente mira commons:Template_talk:Vector-Images.com y commons:Template:Vector-Images.com Sanbec

Sí, estava capgirat, però l'ordenació era correcta, anava al lloc de mató. Aggr! Vullguera no haver iniciat mai este article! :'( Pasqual · * 23:28, 24 mar 2006 (UTC)

central, oriental central...[modifica]

Ostres, tens raó i no m'hi havia fixat... És que hi ha un lio amb aquestes redireccions...--SMP (missatges) 18:47, 26 mar 2006 (UTC)

Bloquejar...[modifica]

Bloquejar és massa fred... cal el contacte humà d'una bona discussió! har har har Vilallonga 19:17, 26 mar 2006 (UTC)

D'acord, d'acord... M'heu convençut tots plegats!
Vilallonga 19:42, 26 mar 2006 (UTC)

papes[modifica]

Veig que has mogut sistemàticament els papes de la forma Nom + número + papa a Papa + nom + número... podries justificar-m'ho, sisplau? Jo veig més correcte introduir els articles pel nom, seguit del numeral i després la indicació que són papes. Amb els reis fem quelcom de similar quan posem el nom i el numeral i, si s'escau, el lloc on regnen o el sobrenom... mai es posa rei + nom + numeral. I així tots els altres títols.

En general, crec que ens hauríem d'anar acostumant a posar més informació que simplement el nom i el numeral per a molts personatges. Penso per exemple en els Joan: a més de 23 papes i diversos antipapes, hi ha els reis aragonesos, castellans, portuguesos, anglesos, emperadors bizantins, etc. En el cas dels reis més propers és bo el recurs dels sobrenoms (per exemple per als reis d'Aragó), però per als papes i els monarques més "llunyans", com distingir entre un Joan I papa i un Joan I de Castella o d'Anglaterra o l'emperador bizantí Joan I?

--CarlesVA (parlem-ne) 11:49, 6 abr 2006 (UTC)

PD: Pensa com buscaries el papa Joan Pau II o l'actual Benet XVI... jo he buscat Joan Pau II i Benet XVI i hi he anat directament. No crec que a ningú se li ocorregués buscar per "papa Joan Pau II" o "papa Benet XVI"... o si?

--CarlesVA (parlem-ne) 11:52, 6 abr 2006 (UTC)

Quan parlem diem "el rei Joan I" i "el papa Benet XII", però quan enumeres en tots dos casos es diu "Joan I, rei" i "Benet XII, papa". Però una cosa és la llengua parlada i una altra és crear títols d'entrades enciclopèdiques. De cara a una enciclopèdia en paper, on s'acostuma a posar solament el nom i el numeral, hi ha dues opcions: posar-los en estricte ordre alfabètic, de forma que tots els Joan I els trobes seguits i és dins l'article que endevines d'on és rei o papa o antipapa o emperador... o ordenar-los geogràficament: papes de Roma (Joan I, Joan II...); reis d'Aragó (Joan I, Joan II), etc. En una enciclopèdia virtual és cert que l'ordre alfabètic no és tan important, però justament per això, com que resulta difícil veure totes les entrades ordenades alfabèticament, ja que la recerca es fa directament pel nom de l'article o entrada, aleshores convé que els noms de les entrades siguin explícits, és a dir que continguin alguna mica més d'informació que el nom i el numeral, per evitar haver de consultar moltes pàgines per trobar la informació buscada. En aquest sentit, jo si hagués de buscar un rei georgià de nom Jordi, buscaria per "Jordi Geòrgia" o "Jordi rei Geòrgia" i (cerca); igualment un papa, el buscaria pel nom (Benet, per ex.) i després posaria el títol (papa), mai se m'acudiria al revés... potser sóc rar. Tenint en compte això, em sembla més addient titolar els articles seguint el mateix ordre nom + numeral + papa. Si fossin monarques, no trobaries estrany que posés Benet XII de Roma... però això sí que no s'usa. Potser sí que tenint en compte el que es fa en articles de geografia, potser papa s'hauria de posar entre parèntesis "Benet XII (papa)", fent la informació entre parèntesis de referent (penso per exemple en Avinyó (França)). I el que dic per a papes pot servir per a altres càrrecs i funcions, per exemple els bisbes antics i altmedievals, que sovint no tenen cognoms que permetin diferenciar-los (així ho vaig fer, per cert, per a alguns bisbes de nom Salomó (v. Salomó (desambiguació))... o també posaries "bisbe Salomó" o "bisbe Salomó d'Elna" com a nom de l'entrada?
--CarlesVA (parlem-ne) 14:34, 6 abr 2006 (UTC)

Hanói[modifica]

Perdona per inistir però el Diccionario Panhispánico de Dudas diu:

Hanói. Dado que el nombre de esta ciudad de Vietnam es transcripción de una lengua escrita en alfabeto no latino, debe someterse a las reglas de acentuación gráfica del español y escribirse con tilde, por ser voz aguda acabada en vocal.

Açò és per a mi un disbarat, i s'ho haurien de mirar seriosament perquè hi ha moltes més coses... Pasqual · bústia * 23:01, 6 abr 2006 (UTC)

En tot cas no llig tan malament, oi? Jo no veig que diguen que s'agafen al nom tradicional i tenint en compte que el vietnamita adopta l'alfabet llatí el 1910 i què la publicació del Diccionario Panhispánico de Dudas és molt recent, quasi separada d'un segle no veig perquè haurien d'agarrar-se a eixa suposada tradició.
Jo sí que dubte d'eixe rigor, però no sóc l'únic... En fi aixó és un altre assumpte i no cal complicar les coses en eixe aspecte. —Pasqual · discuţiă * 11:26, 7 abr 2006 (UTC)

hahaha Molt bo! xD--SMP (missatges) 15:56, 10 abr 2006 (UTC)

Religió[modifica]

Perdona, no havia detectat que l'apartat de biografies enllaçava als religiosos. He vist que els articles de religió no tenien cap mena d'ordre i estic intentant ordenar els articles. Em sap greu les molèsties rf 15:54, 14 abr 2006 (UTC)

Gràcies per la resposta, però ara tinc un dubte, si ho traduisc ara què passarà tindrem dues nomenclatures, no sé jo fins a quin punt pot funcionar la cosa... Si ara tenim un vincle cap a Usuari Discussió:QuiSiga i editem la pàgina segurament el vincle haura de dir-se Discussió d'usuari:QuiSiga si volem que siga apuntant correctament, no sé si m'explique... –Pasqual · bústia 20:33, 14 abr 2006 (UTC)

OK. En tot cas tinc un altre dubte... Amb la forma actual Usuari_Discussió és clar que no sona gens català, però no sé si seria necessari fer-ho tant formal, crec que un estil abreujat del tipus Discussió_usuari seria suficient més que Discussió_d'usuari, tenint en compte que realment la forma correcta hauria de ser quelcom semblant a Pàgina_de_discussió_de_l'usuari supose que ens podem permetre esta licència, oi? –Pasqual · bústia 21:20, 14 abr 2006 (UTC)
Ah! Una pregunteta, no sabràs l'adreça de termes informàtics traduïts en anglès i català. –Pasqual · bústia 21:31, 14 abr 2006 (UTC)
Eh! La història és una mica llarga, així que només et diré que he topetat el què buscava al Softcatalà, gràcies. –Pasqual · bústia 22:22, 14 abr 2006 (UTC)
Ja veus, m'ha tocat eliminar-te una espècie de template que se'm va ocòrrer fer un dia per una signatura un tant complicada, al poc de temps en SMP m'informava que no era aconsellable perquè era com fer una plantilla i requeria més tràfic entre el servidor i bla bla bla... fa l'ullet –Pasqual · bústia 21:41, 28 ag 2006 (UTC)

Directori comprimit italià[modifica]

Llull, mira el que han fet els italians. Aquesta plantilla té un fragment de text i després s'amplia. Ja es podrà posar més d'una línia al títol i es podrà fer el que tu dius amb les categories a la Portada. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:48, 17 abr 2006 (UTC)

Ho he vist de pura casualitat quan mirant la portada italiana veia la part de llengües i n'eixien massa poquetes. També he vist les alemanyes i les castellanes però cap supera aquesta. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:14, 17 abr 2006 (UTC)
Ja ho he aconseguit!!! Mira-ho --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:46, 17 abr 2006 (UTC)
Allò de les pestanyes, ho havia posat com a suggerència per a que es fera en totes també. Crec que amb les pestanyes de fons estaria bé i faria més bonic però això si, no se com s'aplica. A vore si Martorell torna i fa els canvis en el MediaWiki sobre el navegador allò del +/- i llevar el encapçalat per a les pàgines "Portal:". Per cert, quan tinguem els continguts acabats podem posar-ho a la portada directament que la pàgina on hi ha les categories no està blocada. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:54, 17 abr 2006 (UTC)

He estat incorporant biografies al Portal de Biografies per tal d'acabar amb les 53 setmanes de l'any. No he seguit cap criteri sinó que he intentat abarcar el màxim de temàtiques possibles i de buscar articles de qualitat. Què et sembla? així mateix he intentat possar el màxim de dones possibles però no sempre és fàcil. Nomès resten 10 però semblen moltíssims... si trobes algun article poc interessant des del punt de vista biogràfic diguem-ho. M'agradaria que fos un portal força interessant per als visitants.

M'ha agradat que separessis els governants dels polítics així com els pensadors. Però una qüestió: no creus que els Directors de cinema haurien d'anar a la secció d'artistes? en definitiva el cinema és un art.--Gcm 18:01, 17 abr 2006 (UTC)

Lenin[modifica]

Ho trobareu a Discussió:Vladímir Ilitx Uliànov "Lenin"

Repetiré els arguments que vaig exposar: "Lenin" és un pseudònim, un nom de guerra. Vladímir Ilitx Uliànov és la transcripció de l'alfabet cirílic del nom real de qui nosaltres coneixem per "Lenin". Dóna la trista casualitat que algú pot entès en història i la matèria va batejar l'article de "Lenin" com a "Vladímir Lenin", la qual cosa és aberrant, atès que s'usa el pseudònim com si fos un cognom. Seria millor que aquest article es digués Vladímir Ilitx Uliànov "Lenin" o, simplement, Lenin. Per no fer massa enrenou i ferir sensibilitats molt sensibles, vaig crear aquesta redirecció que usava a l'article Socialisme marxista i que pretenia usar a futurs articles sobre el tema. Tanmateix, sembla que aquesta redirecció molesta profundament en Llull. No sé vós quin mal teniu contra aquest nom. És l'únic nom autèntic i històricament correcte del personatge que remet a un article mal anomenat.

I parlant de coses inútils, el que és inútil és que hi hagi gent que es dediqui a aquestes minúcies. No tinc gaire temps per dedicar a la viquipèdia i hi voldria fer moltes coses sobre Girona i el Socialisme. Si haig d'estar constantment controlant (cosa que no suporto) que algú amb poc senderi, un vàndal, un mal intencionat o una persona d'"ordre" (que és el vostre cas) desfaci les meves aportacions, crec que no hi podré aportar massa coses. Si voleu esborrar aquesta redirecció, feu-ho, però després d'haver tancat degudament una votació finalitzada. No actueu com una persona d'"ordre", Llull. Aquesta votació no s'havia acabat, quan s'acabi s'haurà acabat, però encara no li ha arribat el seu moment. Com és que em vau criticar per provocar una "guerra d'edicions" i no vau criticar qui va tancar una votació empatada?

Per cert, m'agrada el desordre ordenat.

Vilallonga 15:57, 18 abr 2006 (UTC)

Completant la taula de categories[modifica]

Llull, pots completar també amb categories a les proves que estic fent que no se m'ocorren més categories per a omplir el contingut del directori comprimit. Quan estiga complet, el podem posar a la portada que la pàgina eixa no esta bloquejada. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:18, 18 abr 2006 (UTC)

Hi! I want to take part in the Portal:Biotechnology. I've and interested in editing articles on biotech (I am an undergraduate student of biotechnology). Please tell me how can I participate. Thanks for bringing up a portal, but there is room for improvement. Also the date of starting in Directory page (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portal/Directory) is mentioned as dec 26, 2006! Victor.P.Das--220.226.74.223 18:20, 20 abr 2006 (UTC)

Categories[modifica]

Hola Llull :-) Perdona si no et vaig entendre gaire, la meva intenció era que em corregissis el nom de les següents categories, abans de fer una categorització massiva semiautomàtica;

Et semlen bé aquests noms, o creus que hauria de canviar-ne algun...? De moment només és per a categoritzar els tres grups de plantilles que hi han a; Viquipèdia:Bots/Plantilles. Gràcies :-) --Joanjoc (discussió) 17:50, 21 abr 2006 (UTC)

:-D --Joanjoc (discussió) 19:37, 21 abr 2006 (UTC)

Més sobre categories[modifica]

Com puc saber quines són les categories que existeixen a la viquipèdia per poder-les aplicar als nous articles que faci? No he trobat cap document que ho expliqui amb claredat. Gràcies, i perdona si és una pregunta massa óbvia... --Yuanga 13:06, 22 abr 2006 (UTC)

Logo Viccionari[modifica]

Llull, una cosa. Has demanat que pengen el logo de Viccionari que vaig proposar? Ja fa temps que vaig fer la proposta i cap més se n'ha presentat. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:54, 22 abr 2006 (UTC)

Imatge betacisme[modifica]

Saps d'algun mapa del qual m'en puguera servir per a fer el mapa del betacisme. –Pasqual · bústia 22:06, 28 ag 2006 (UTC) 12:15, 23 abr 2006 (UTC)

La veritat, ja podries arxivar-ho! fa l'ullet –Pasqual · bústia 22:06, 28 ag 2006 (UTC)

Posem-nos d'acord[modifica]

Vaig encetar ahir uns articles sobre anatomia. A un d'ells, a l'estèrnum li vaig posar com a categoria ossos. Tot just després Joanjoc la va canviar per anatomia. Veient això, vaig decidir continuar posant als nous ossos que he afegit la categoria d'anatomia. Doncs bé, ara Llull està canviant aquestes categories de nou, inclosa de la de l'estèrnum a ossos de nou. M'ho pot explicar algú això? I més important encara, quina faig servir? --Yuanga 10:39, 30 abr 2006 (UTC)

Això no respòn el meu dubte --Yuanga 10:39, 30 abr 2006 (UTC)

Dubte sobre text i drets d'autor[modifica]

Hola, vull posar un extracte d'un text, o un poema en concret d'un poeta que es diu Ricardo Gil, per l'article Generació del 98, però no sé si ho puc fer per por a llicències i drets d'autor. Tampoc sé si es pot posar un bocí d'un text, un fragment entre cometes per a il·lustrar l'article. Gràcies per la teva ajuda per adelantat. --Noelia 10:08, 4 mai 2006 (UTC)


Dubte sobre text i drets d'autor i imatges[modifica]

Idò moltes gràcies, així ho faré perquè fa més temps que l'autor d'aquest poema és mort. Supós que amb el tema de les imatges també hauré d'anar alerta, és que estic editant l'article de la Generació del 98, i clar el vull fer més atractiu amb fragments i amb imatges, i és que soc nova, i estic molt perduda, però veig que la gent ajuda i poc a poc vaig fent. Moltes gràcies.

Parida i petit dubte trivial[modifica]

Hola Llull! només volia comentar-te que m'ha fet molta gràcia el sistema que has trobat al final per evitar les continues modificacions a la teva pàgina d'usuari. Està bé això del canvi de color.

Una altra cosa! et volia preguntar, existeixen plantilles per les pàgines de discussió d'usuari? o cadascún es modifica l'entrada a l'hora de signar? Arreveure!Naturagirl 00:40, 5 mai 2006 (UTC)

Una transaccional[modifica]

Company,

Un acord: esborrem el redirect de Vladímir Ilitx Uliànov "Lenin" i canviem el nom de l'article Vladímir Lenin a Lenin (el que és correcte)?

Vilallonga 11:32, 5 mai 2006 (UTC)

Company, he canviat Vladímir Lenin a Lenin. Si vols, ara ja pots esborrar aquell famós redireccionament...
Per cert, un tal Nevenka mentre feia l'article de Mariàngela Vilallonga m'ha penjat el cartellet de fora i m'acusa de fer-me autopropaganda. M'he fixat que aquest tipus es dedica a fer això. En fi, com dic sempre, hi ha gent que té massa temps lliure... Em podries ajudar SUP?
Merci
Vilallonga 15:33, 5 mai 2006 (UTC)
Perdoneu, però esteu una mica cecs i sords. Sóc un HOME i tinc 21 anys. Mira la meva pàgina d'usuari abans de dir res. Gràcies. Vilallonga 15:40, 5 mai 2006 (UTC)
Molt bé, d'acord. És ben bé que s'ha d'anar en compte... Feia temps que volia fer aquest article, però me n'estava per la qüestió del cognom. Al final, nyaca! En fi, gràcies i fins aviat. Vilallonga 15:47, 5 mai 2006 (UTC)
Hola Llull. Em puc haver precipitat qualificant l'article d'autopropaganda, tot i que la coincidència de noms resultava sospitosa. Rectifico deixant-ho simplement en propaganda. Segueixo pensant que el contingut de l'article no revela motius de pes per a la seva inclusió a la wiki, tot i que, naturalment, puc equivocar-me. Em limito a expressar la meva opinió. Qui no hi estigui d'acord, que hi voti en contra, oi? Gràcies i fins la propera. --Nevenka 17:33, 5 mai 2006 (UTC)

Zodíac xinès[modifica]

M'estic documentant millor. La veritat és que no sabia que n'hi havia pel zodíac. A mi m'han ensenyat que 龙 és el símbol per a representar drac fins i tot en el zodíac. Per cert, quin dia més dolent que porto a la viqui, cosa que faig, cosa que em critiquen. Avui no és el meu dia...

PD: Saps on para en Martorell? Ja fa mesos que s'haurien d'haver acabat algunes votacions d'articles de qualitat.Gangleri2001


Avui ho he consultat amb la meva professora i diu que els caràcters que jo havia posat ja estaven bé, que aquests representen les "branques terrenals" mentre que els caràcters que j havia posat eren els de les "branques celestials" i que el símbol del zodíac xinès depèn de les "branques celestials" i no sé quantes histories més de cosmologia xinesa. En poques paraules, que has de revertir les edicions o, millor encara, ensenya-m'ho a fer. Gangleri2001

Problema amb les caixes d'usuari[modifica]

No sé què coi faig malament que el botonet per editar les subseccions em surt al final de les caixes d'usuari. jo ja no sé què fer, m'he copiat d'altres ususaris però a mi no em surt bé. Mira la meva i digues-me com ho puc arreglar, plana si us plau.Gangleri2001

Ja ho tinc, m'ha costat una pila d'edicions aconseguir-ho però ja tinc la plana bé. En fi, discula les molèsties.


Felicitats per l'article 30.000, Llull, segueix així!

Arnau[modifica]

Pq em dius allo del comte l'Arnau ? No recordo d'haver parlat d'aixo abans. Xevi 16:01, 7 mai 2006 (UTC)

Sobre les etiquetes de partits[modifica]

Ah, a mi ja està bé, si està millor així, no hi ha cap problema...

I si és per mi no cal de tractar-me de vostè

El pa amb tomàquet de la Comarca[modifica]

Amb quines coses que em surts ara ;-) Doncs sí, vaig estar un parell o tres d'anys, ara no ho recordo (i no tots els dies seguits, és clar), revisant la magnífica traducció d'en Francesc Parcerisas d'El Senyor dels Anells. En realitat, quan m'hi vaig posar s'havia de fer la segona edició del primer volum, on s'hi havien esmunyit bastants errors de tota mena, i es veu que els de Vicens Vives i el mateix Parcerisas en van quedar contents i me'n van encarregar també l'edició del segon i el tercer. D'això del pa amb tomàquet no me'n recordo, ja fa molts anys d'allò, però sí que és cert que s'intentava donar-hi un to nostrat i casolà, tal com pretenia Tolkien originalment, com si la Comarca fos el Pallars o la Conca de Barberà. Sí que recordo que menjaven sempre una mena de galetes que duien al sarró, però del pa amb tomàquet o de la coca de recapte no me'n recordo gens... Què hi farem! --Enric 22:33, 8 mai 2006 (UTC)

Portal de la Terra Mitjana[modifica]

Fantàstic, té molt bon aspecte! La veritat és que vaig començar a fer feina amb la Terra Mitjana com una manera d'introduï-me a fer anar la Viquipèdia (sóc un usuari nou). De mica en mica he anat aprenent a penjar imatges, fer plantilles,... El que vull dir és que no tinc ni idea de què es necessita per tenir un bon portal, però està clar que m'agradaria participar-hi. D'entrada, intentarè carregar-me tots els articles en vermell, però si em pots donar un parell d'idees sobre com fer anar això de les "preguntes" i les "anècdotes", també m'hi posaré.

M'ho he estat mirant hi crec que ja veig més o menys com pot anar. Anirè fent proves. Si faig alguna altra pífia, espero que m'ho arreglareu. Gràcies. --RR (Què n'has de dir?) 09:17, 10 mai 2006 (UTC)

Portal de Catalunya a la Wikipedia Lombarda[modifica]

Hola, m'agradaria d'utilitzar el portal de Catalunya que he trobat a la Viquipèdia Catalana per a fer-ne un semblable a la Wikipedia Lombarda: lmo.wikipedia.org; ara voldria demanar-te si tens unes objections, o si algú en podria tenir. Penso que no, però crec que calgui demanar, de tota manera. He vist a la pàgina de discussió l'explicació de l'estructura da la pàgina, i em sembla molt clara. He vist també els compliments d'en Perpets: em sembla que l'exclamació 'osti' hagi el mateix significat que en Lombard...Moltes gracies. Adeu usuari:clamengh 19:23 09/05/06 UTC+1

Moltes gracies per la teva resposta! Adeu, usuari:clamengh 21:42 10/05/06 UTC+1
  • Halló Llull! If you can help improuving the "{{int:Allmessages}}" – "Tots els missatges del sistema" files "LanguageCa.php" and "MessagesCa.php" to run the Catalan projects please log in at [12], go to Betawiki:LanguageCa.php and MessagesCa.php at section "contacts" and list your name. We can start with the new messages translated already and continue step by step.
  • For other "LanguageXx.php" and "MessagesXx.php" files please see Betawiki:category:Internationalization. Thanks in advance! Best regards Gangleri · T · m: Th · T 19:00, 10 mai 2006 (UTC)

Logotip d'Esquerra a la portada???[modifica]

Llull, crec que açò no és imparcialitat tot i que haja estat qui ha eixit del govern. Se'n podria llevar? No crec oportú que estiga el nom i el logotip d'un partit polític a la portada (tot i que la notícia hi estiga relacionada) Potser m'equivoque i això no es considere parcialitat...

Cinco artículos como éstos:

Categoria:Escriptors xinesos

La lista

¿De qué vais aquí?

Si la wikipedia en castellano ya da pena, está da todavía más pena.

Gaudio 19:15, 12 mai 2006 (UTC)

Modales, lo flipo

Una normativa sin sentido, no hay razones para no crear una categoría con un solo artículo, además poco a poco se van añadiendo artículos a las categorías, por algo se empieza, encima que me molesto en buscar otro artículo que pudiera traducir, me salís con éstas, no sé si os dais cuenta de lo que facilitan las búsquedas las categorías, además como se están creando artículos de continuo, eso podría ayudar a que la gente se animara a hacerlos, pero bueno así os va.

Haz lo que quieras, con esto me echáis, ¿no?

Adéu

Gaudio 19:31, 12 mai 2006 (UTC)

Claro, norma de democracia interna que es exclusiva de esta wikipedia, me parece xenófobo, por eso creo que este tipo de normativas no se pueden en una única wikipedias, sino en todas.

Y no m hables de falta de educación, prefiero reservarme lo que opino de ti.

Gaudio 20:08, 12 mai 2006 (UTC)

Viccionari[modifica]

Hi ha alguna possibilitat de que tornin a deixar allò de les majúscules tal i com estava? El report del bugzilla[13] sembla que s'ha resolt negativament (wontfix). Ara què es pot fer? Perquè el viccionari està completament fotut: algunes plantilles no van, s'han de fer redireccions a cada article nou... Haurem de fotre'ns i començar a usar aquest sistema?--SMP (missatges) 21:49, 12 mai 2006 (UTC)

Sabes leer, ¿no?

No hay prohibiciones sobre eso, sólo recomendaciones basadas en opiniones (a mi juicio, un poco desencaminadas), si se hacen catagorías es para orientar la búsqueda. Además en ningún momento se menciona que no se deba crear una categoría si se cree que va a haber varios artículos, pero como vuestra paciencia brilla por su ausencia, al minuto lo quitáis todo.

Y eso de la democracia interna me lo paso por un sitio, porque las votaciones que se celebran nos las realizan todos l@s usuari@s (y ya no hablemos de las personas que conslutan sólo). No sé cómo va aquí porque ya ni me voy a molestar en leerlo, pero en la wikipedia en español tienes que llegar a 50 ediciones para votar algunas cosas, por ejemplo.

¿Que no queréis que haga artículos o categorías o lo que sea?, no hago nada.

Podemos seguir jugando a l@s maniátic@s de la última palabra.

Gaudio 10:15, 13 mai 2006 (UTC)

Açò és el que denominem un troll, oi? –Pasqual · bústia 10:57, 13 mai 2006 (UTC)

Curiositat[modifica]

Per curiositat, perquè fiques tants nivell 0 d'idiomes, no és molt recomanat, ho podríem fer amb el 3000 (o 6000, depén de criteris) idiomes existents... –Pasqual · bústia 21:38, 15 mai 2006 (UTC)

Home tant com que no pots, no. Però per si tenies alguna raó en concret, perquè supose que saps el que es diu al projecte Babel sobre el nivell 0. –Pasqual · bústia 21:50, 15 mai 2006 (UTC)
La veritat és que no entenc l'utilitat del nivell 0, crec que és una mica despectiu, inclús discriminatiu. Supose que pot anar bé quan et registres en alguna Viqui d'una llengua que no domines, però d'altra manera em fa nosa.
Tampoc entenc perquè em dius "A la tava pàgina tens una llista de domini quasi-zero de diversos idiomes", fins quin nivel assoleix eixe quasi?, el 3? fa l'ullet–Pasqual · bústia 22:00, 15 mai 2006 (UTC)
OK! No pergam més temps en aquest tema, segurament tens raó, jo també sóc de nivell 0 per al grec, búlgar, macedoni, serbi, etc. Veus com val la pena contrastar opinions amb tu! –Pasqual · bústia 22:52, 15 mai 2006 (UTC)

Comprovat historial[modifica]

He anat a la versió anterior a la teva que jo havia desat i no m'he trobat amb lletres de la mida 570. –Pasqual · bústia 20:28, 16 mai 2006 (UTC)

Raça[modifica]

He vist que heu revertit ètnia a raça als articles sobre províncies sudafricanes. Em pensava que solament hi havia una sola raça, la humana i que la resta de diferenciacions eren ètniques. Em podríeu explicar per què heu fet aquest canvi?

Moltes gràcies,

Vilallonga 16:23, 21 mai 2006 (UTC)

No hi estic d'acord, ni molt menys. Crec que es pot dir el mateix sense la necessitat d'usar aquesta paraula. L'ús no li ha donat precisament el significat bonic que presenta el DIEC. A la viquipèdia anglesa opten per "composició ètnica", la qual cosa em sembla excel·lent. Si utilitzem la paraula "raça", caiem en un discurs racial gens interessant. I això no té res a veure amb la ciència, encara que molt acadèmicament pugui voler dir subespècie.
Vilallonga 16:34, 21 mai 2006 (UTC)
Estic d'acord amb en Walden de decidir una política sobre aquesta qüestió. Potser raça és la paraula més adequada (conec antropòlegs que no l'usen, però). I per una qüestió de sanitat històrica cercaria un substitut, que no fas cap mal.
Fins aviat,
Vilallonga 19:06, 21 mai 2006 (UTC)
Teniu raó que "ètnia blanca" no és un bon substitut. Se us acut algun mot o expressió menys connotada que "raça"? Vilallonga 14:09, 22 mai 2006 (UTC)
Estic molt d'acord amb el que dieu, però la culminació de la descripció (molt bona) en aquest nom em fa por. Ja ho vam patir amb el biologisme del 1870-1945 i em fa por que ara es repeteixi una cosa semblant. Heu de pensar que usant el terme "raça" vós i jo, per tradició històrica, pertanyem a races diferents (he de suposar). Tanmateix, canvia molt si diem que pertanyem a "ètnies" diferents (en aquest cas aplicable). Vilallonga 19:14, 22 mai 2006 (UTC)
Si ja m'heu convençut! El que passa és que sóc molt i molt reaci a aquest terme. No s'han tret cap invent de la màniga genetistes i antropòlegs? I si empréssim el terme subespècie? Mmmm, em sembla que subespècie encara és pitjor. En fi, que quedi "raça". Tanmateix, dins meu cada cop que ho llegeixi pensaré en un abominable llibre fundador del racisme modern: De l'inégalité des races humaines del dr. de Gobineau. Igualment, em sentiré una mica més diferent de la resta de la comunitat viquipèdica catalana... Que ce soit le temps des races à nouveau! Vilallonga 19:32, 22 mai 2006 (UTC)

Ciutats dels EUA[modifica]

Hola. T'adjunto el meu raonament que he posat a la discussió de New York. No voldria passar per un vándal. La idea era unificar criteris, hi havia Fresno (Califòrnia) i en canvi Atlanta sola.... però si creieu que és excessiu es pot revertir.... He considerat interessant mantenir l'estat per unificar-ho amb la Viquipédia anglesa, o per exemple la normativa APA on sempre es demana saber l'estat de la ciutat, i d'aquesta forma era visulament més accesible, però vaja... tot és discutible. . en cas de Nova York ha estat una "Calamitat" meva, de totes maneres oficialment Nova York és l'estat i la ciutat ha de portar sempre el City darrera.... (o el "ciutat"), per això sempre és NYC.Pere Serafi

Portals[modifica]

No t'entenc. Primer, a mi, no m'agradava la idea de fer un directori; ja ho havia dit abans, per això existeixen les categories, i en tot cas les podíem millorar (fer-les interactives: exemple: [14]). Però, al teu parer, el directori havia de ser la part més important dels portals (potser, segons t'entenc, el "propòsit" dels portals). Perfecte. Cap problema. Segon, en fer el portal d'Història, no volia fer un directori massa detallat, ja que com portal de portals, hauria estat immens, i cada sub-categoria del directori podria ser un subportal per si mateix (Història d'Amèrica, Historiografia... Biografia) cadascun dels quals tendria un directori massa detallat (o ja en té un, com és el cas de Biografies), com ja ho havia esmentat. Però, com que no et va agradar ni la primera ni la segona proposta he creat una proposta intermèdia (i ha estat un repte!) en què el directori és la part més important del portal. Tercer, com que ja "havia entès" la importància dels directoris, el comentari de Vriullop em semblava coherent. Però, el teu contra-argument és un exemple d'un portal anglès que no té directori. Llavors, unifiquem criteris i definim propòsits. De propostes, n'he fet moltes. Explica'm, doncs, què vols fer amb aquest portal. --Alonso 18:56, 25 mai 2006 (UTC)

FC Barcelona[modifica]

Hola Llull. L'article del Futbol Club Barcelona ha estat proposat a article destacat a la wikipedia en espanyol. T'ho dic per si no ho sabies i tens ganes de participar a la votació.--81.184.16.82 18:16, 28 mai 2006 (UTC)

He retirat l'avís d'infracció de còpia a aquest article http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Vilaweb#Autoritzaci.C3.B3_de_copia i t'ho faig saber per que puguis tornar a manifestar la teva opinió.--Paco 22:09, 31 mai 2006 (UTC)

Preocupació[modifica]

Supose que estaràs d'examens, que vaja bé... –Pasqual · bústia 19:07, 2 jun 2006 (UTC)

Tens portades?[modifica]

Tinc les portades tant del Senyor dels Anells com de les Cròniques de Dragonlance en català. Possiblement més material relacionat si està publicat. Així que pugui les escanejarè i les penjarè a commons, però no serà abans de tres semanes (estic de viatge i no tinc accès a la meva biblioteca).

Suposo que si m'ho demanes deu ser que està permès lliurar les portades al domini públic. Jo sempre em reprimeixo amb les imatges perque no sé mai què es pot penjar i què no. He vist que els americans penjen aquest tipus de coses sota la llicència "fair use", però sembla ser que això només val per la wiki anglesa. (confesso que em perdo molt amb tot aquest assumpte dels drets i els copyrights)
Feina feta, o com a mínim començada. He pujat 6 arxius sota els títols de PortadaGermandat, PortadaTorres, PortadaRetorn, PortadaDracsTardor, PortadaDracsHivern i PortadaDracsPrimavera. Suposo que faltaria categoritzar-ho, però ara amteix no puc trobar la categoria adequada. Si em pots dir on van, jo mateix ho classificaré.

Fer desaparèixer el títol de la Portada (a la Viquipèdia llombarda)[modifica]

Hola, a la Viquipèdia llombarda hem imitat l'ús de les metacaixes de la Viquipèdia Catalana. Això l'hem fet, però, per a la gestió de la fragmentació dialectal da la llengua. En Martorell ens ha ajudat molt. Però voldríem també que el títol de la nostra portada desaparegués, com a la vostra. Podries dir-me com es fa, sisplau? El , semblantment, no funciona. Moltes gracies, lmo:user:clamengh 14:31 UTC+2 05/06/06

D'acord, gracies! lmo:user:clamengh 17:56 UTC+2 07/06/06

Desde Wikisource[modifica]

Hola Llull, en Wikisource multilingüe están pidiendo el borrado de algunas páginas en catalán que están siendo copiadas al nuevo dominio creado. No he chequeado todas pero vi varias creadas por ti, que fueron subidas al nuevo sitio por Martorell. Al hacerlo de esta forma, cuando se borren las páginas desaparecerán tus contribuciones. Martorel ha copiado la página pero no el historial. Quizás yo sea un poco anticuada pero considero que es importante respetar y reconocer el trabajo realizado. He subido algunos historiales y he pedido a los otros admins del multilingüe que no borren las páginas en catalán hasta terminar este tema. No estoy registrada aquí pero puedes dejar tus comentarios aquí

estatunidenc[modifica]

Llull, resulta q a l'efemèrides d la portada apareix la paraula "estatunidenc" q es incorrecta hauria d ser " nord-americà".saps com canviar-la? es q no posa "editar" --xotaVLC 12:43, 7 jun 2006 (UTC)

Ca.wiktionary[modifica]

Hola Llull, te he ayudado limpiar el ca.wikt, para que las plantillas y entradas funcionen de nuevo. Espero que no dejes este proyecto, por el distinció entre majúscules inicials, porque no me parece que lo cambiarán otra vez :( Salutacions --ocell (:> )=| 15:15, 12 jun 2006 (UTC)

Hola Llull, no quería enfadar alguien. Tengo mucho respecto por vuestra lengua, por eso me gustaría ayudar, por favor tomate un poco de tiempo y lee mi respuesta Muchas gracias, --ocell (:> )=| 21:57, 12 jun 2006 (UTC)

Llista de cales i platges de Mallorca[modifica]

Hola Llull,

Tens idea de perquè hi ha algunes imatges png que no es veuen a Llista de cales i platges de Mallorca? Gràcies, --Paucabot 16:34, 12 jun 2006 (UTC)

  • Saluton amiko! Mi bezonegas vian helpon kaj por la traduko de la kataluna interfaco kaj por la traduko de la interfaco en Esperanto. Se vi uzas "Firefox" bonvolu klaki al la ligo "ChatZilla" kaj instalu la helpilon. Poste bonvolu klaki al #wikipedia-BiDi. Vi envenos la IRC babilejon. Mi kutime estas tie. Tajpu "Saluton Gangleri" kaj mi rimarkos vian ĉeeston. Ĉe freenode.net ekzistas ankaŭ ĉambro #Esperanto. Eblas kontakti min ankaŭ pere de "skype". Vidu [15]. "Amike" Gangleri · T · m: Th · T 21:39, 15 jun 2006 (UTC)
Ĉu vi parolas esperanton? Tamen vi ne meti tion en la via uzantopaĝo. somriure –Pasqual bústia 19:22, 16 jun 2006 (UTC)
Salutan Lull! Cxu vi estas ŝercemulo? Se ekzistas kialoj ne diskonigi ion publike oni ne faros longan publikan debaton tiurilate. Mi vere ne komprenas vian demandon. Ĉu tiotio estas "ofica"? Amike Gangleri · T · m: Th · T
He he! Nun mi konas vian nivelon...
Permet-me traduir t'ho...
Diu que si ets un bormista. I segueix així (és una mica misteriós tal com ho deixe, però té una raó, supose que ho entendràs):
En cas de que existisquen perquès, no divulgar alguna cosa públicament, hom no fa debats públics llargs al respecte. No entenc la teva pregunta. És aixóo aixó funcinal? Amicalment.
Ens veiem a #wikipedia-ca. –Pasqual bústia 22:02, 20 jun 2006 (UTC)
Supose que el que volia dir-te és que encara no estan totes les traduccions fetes correctament. I que quan s'obtinguen estaran disponibles en tots els llocs Wiki (wikipedia.org -Viquillibres, Viquicites, etc.-, wikia.com, etc.) Per cert que el que li vas dir pot haver-ho interpretat malament, ja que ofica és "funcional" ("oficial" és en esperanto oficiala), hi ha una cosa que no vull dir-te ací per respectar els seus principis.
En tot cas supose que t'ha confós per un esperantista, ah i també dir-te que queden dues setmanes per presentar les traduccions...
–Pasqual bústia 13:57, 21 jun 2006 (UTC)

l'ou com balla[modifica]

Hola. He encetat una entrada de "l'ou com balla", però com pots veure (si ets tan amable) no he estat capaç d'entrar els hipervincles i les imatges en JPG, que son meves i les he col.locat a Commons, sota llicència GPL. Les icones de la viquipedia en català no em funcionen –avui– en el navegador safari d'apple, mentre que si ho fan en la wiki en castellà. Gràcies.

escuraninxols 22:31, 19 jun 2006

Registre de pàgines a esborrar[modifica]

Proposta d'esborrat de la pàgina Registre de pàgines a esborrar[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina «Registre de pàgines a esborrar», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal. Em sap greu que la primera proposta a esborrar pel nou mètode sigui una pàgina teva, però potser així serà més fàcil arrencar. Es tracta de una redirecció molt vella. --VRiullop (parlem-ne) 15:07, 19 jun 2006 (UTC)

en:Biotechnology is a candidate for the 1.0 core topics collaboration of the fortnight. Please see that page to support or comment on the nomination. --Victor 18:55, 21 jun 2006 (UTC)

English Wikipedia Dragonlance images[modifica]

This is just a headsup from ddcc on the english wikipedia that if you're going to upload any dragonlance images, please place them in the [[Categoria:Dragonlance images]] or the [[Categoria: Dragonlance Covers]]. Thanks. 70.162.183.70 01:07, 23 jun 2006 (UTC)

Proposta[modifica]

Hola company, volia proposar-te quelcom. Avui mateix he acabat l'article de Guerres Napoleòniques. M'agradaria que el miris i consideris si es mereix la qualificació d'article de qualitat. Gràcies pel teu comentari.

Hugoaes 18:10, 23 jun 2006 (UTC)

Respostes[modifica]

ofica[modifica]

Com que em deies: «Jo només volia saber si allò era una traducció oficial», havia interpretat el missatge «Ĉu ĉi tiu paĝo estas ofica?» que li dirigies com dient-li que si era una pàgina oficial.

El misteri[modifica]

Bé, com que hui és l'últim dia ja no cal tan de misteri. Sembla ser que aquella pàgina no és massa coneguda i per evitar vandalisme ho havien amagat, no ho havien fet públic, jo no volia revelar-te res per respectar eixe secretisme, ja saps quin fàstig ficar-te a revertir, blocar i eixes coses...

Exàmens[modifica]

Celèbre la teua tornada. Encara te'n queden?

Tot bé? fa l'ullet Espere que sí i que el teu cervell puga servir per fer algun favor a altra societat que no siga tan virtual com aquesta.

Cromel i l'SPAM[modifica]

Ja l'he ataüllat des del primer dia, però em fa gràcia, si és tan intel·ligent sap que està perdent el temps amb mi.

Cromel podria ser qualsevols de nosaltres i registrar-se només amb eixe nom per poder introduir els seus enllaços. (Per divagar que no quede.)

Jo el que havia vist és que hi ha enllaços que el programari no deixa que es puguen desar per mig d'un filtre. Em va passar amb una pàgina, hauria de buscar-la (i serà prou difícil), però potser tu sàpies alguna cosa. Realment el que voldria és proposar als de MetaWiki o a qui convinga que afegisquen eixa adreça de LaStoa als enllaços SPAM per a que quan algú edite una pàgina que continga un enllaç de la d'eixa pàgina no ho puga desar sense abans treure'l.

–Pasqual bústia 21:57, 30 jun 2006 (UTC)

Final del portal[modifica]

He vist que vas revertir un dels canvis de'n Pepetps quan volia introduir al portal de biotecnologia la plantilla {{final de portal}}. Hi he fet unes modificacions que permet canviar el color de fons dels quadres de manera que en que abans era així:


si no hi veus cap altre inconvenient es podria quedar d'esta manera per al viquiportal en qüestió:


És una manera de poder combinar els colors del portal més harmoniosament.

–Pasqual bústia 23:41, 30 jun 2006 (UTC)

Nous escuts[modifica]

Hola, com anem? Et passo la relació dels nous escuts oficialitzats que han aparegut al Municat, per si tens una estona i els pots penjar a la Viqui: Aldover, Bassella, Canovelles, Castellfollit del Boix, Castelló d'Empúries, Castelló de Farfanya, Fontanilles, Gualba, el Masnou, Montclar, Pratdip, Riudellots de la Selva, Sant Joan les Fonts, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Sort i Torrefeta i Florejacs; l'entitat municipal descentralitzada de Sant Martí de Torroella i el consell comarcal del Montsià. A reveure, i bones vacances si ja tens la sort de fer-ne! --Enric 11:49, 1 jul 2006 (UTC)

Cap problema! Es veu que ja feia temps que hi eren, els escuts aquests, al Municat, i fins avui que se m'ha acudit de mirar-ho no me n'he adonat. Per tant no ve d'aquí. Bon cap de setmana! --Enric 22:01, 1 jul 2006 (UTC)
Bentornat! Ja he vist la teva vinguda al món dels vius amb aquell "per fiiiiiiiiii". Com deus haver patit amb els exàmens! Bé, ara que ja plego de la feina, veig que me'n dónes més. Gràcies per haver pujat els escuts del Municat, quan tingui una estona em posaré a fer les pàgines corresponents. Bon cap de setmana! --Enric 22:01, 16:35, 14 jul 2006 (UTC)

Llicències d'escuts[modifica]

Hola Llull :-) Uoops... ara els restauraré... Saps amb quina plantilla d'us d'imatges caldria identificar-los, per a evitar que algú els carregui a la commons sense saber que no són lliures? Amb la {{municat}} ? --Joanjoc (discussió) 18:47, 10 jul 2006 (UTC)

Hola :-) He actualitzat la plantilla municat, afegint les informacions que m'has donat. Si hi dic alguna mentida fes-m'ho saber o arregla-ho sietplau :-) --Joanjoc (discussió) 19:15, 10 jul 2006 (UTC)

I les banderes? Les de Catalunya, també es poden marcar amb la plantilla {{Municat}} ? O caldria una altra plantilla ? --Joanjoc (discussió) 20:07, 10 jul 2006 (UTC)

Aprofito la conjuntura per preguntar sobre els mapes de localització dels municipis. Quina llicència hi hauria de posar? --VRiullop (parlem-ne) 21:13, 10 jul 2006 (UTC)

Ok, així ho havia entés i amb el teu permís hi aniré posant la plantilla quan m'he les trobi pel mig. No és cap molèstia. El que em molesta són les imatges més recents carregades sense escrúpuls tot i els avisos reiterats. --VRiullop (parlem-ne) 18:25, 11 jul 2006 (UTC)

Esborrar imatges[modifica]

M'agradaria que et miressis Viquipèdia:Esborrar imatges a veure si se m'escapa alguna cosa o si ho he explicat bé, independentment de la discussió a la presa de decisions. --VRiullop (parlem-ne) 18:50, 12 jul 2006 (UTC)

El nom el vaig posar per similitud amb "Esborrar pàgines", però em sembla bé el canvi a "Esborrat d'imatges". Bé, ara que has tornat tu ja me'n puc anar jo ;-) Les vacances són sagrades. --VRiullop (parlem-ne) 19:06, 14 jul 2006 (UTC)

Més sobre imatges[modifica]

Hola Llull :-) Veig que has canviat la plantilla dels municipis i ja no s'usen els escuts petits :-) És una cosa que feia dies que tenia ganes de fer, però no m'atrevia... Per tant, suposo que ara es poden esborrar els escuts petits de; Especial:Unusedimages...?

En segon lloc, no he trobat enlloc la localització de Granyanella, no l'he trobada al registre d'esborrats ni em proposa de restaurar-la... sembla com si mai s'hagués arribat a carregar a la Viqui...

I en tercer lloc, tinc l'Usuari:JoanjocBot, catalogant escuts i banderes, i ara tocarà el torn a les localitzacions. Et sembla bé que senyali tots els teus mapes de localització de municipis amb la plantilla {{DP-Usuari|Llull}} ? --Joanjoc (discussió) 23:34, 14 jul 2006 (UTC)

Hola :-) He trobat i restaurat la imatge Fitxer:Localització de Santa Eugènia de Berga.png.png, però curiosament no hi ha cap imatge...
Per a trobar els teus mapes, he tibat les teves contribucions en l'espai de nom d'imatges, i he fet una llista dels que comencen per "localització...", i després deixo en Usuari:JoanjocBot fent la feina bruta :-) --Joanjoc (discussió) 12:18, 15 jul 2006 (UTC)

Escut de Girona[modifica]

Company,

Ara que estàs treballant amb imatges, hi hauria alguna possibilitat de canviar el que surt a Girona, per l'escut vectorial que hi ha a Escut de Girona?

Moltes gràcies!

Vilallonga 07:46, 15 jul 2006 (UTC)

Actualment, els escuts presenten metalls diferents i corones lleugerament distintes. A partir de la imatge vectorial on hi ha totes les corones feta per Yearofthedragon no hi hauria aquest problema. També trobo trist aquells escuts que són torts i amb un escanejat de mala qualitat. Vilallonga 07:53, 15 jul 2006 (UTC)
Quina llàstima! Sembla que els de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, etc. s'han interessat per aquesta plantilla, per tal de donar més qualitat als escuts digitalitzats i per tenir una certa estandardització, que ja els toca també. Vilallonga 07:59, 15 jul 2006 (UTC)
Llull, si et serveix de model per a afegir la possibilitat de posar un escut vectorial a les plantilles de Catalunya, mira el que he fet per a les plantilles del País Valencià a {{Símbols del municipiE}} i {{Símbols del municipiBE}}. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 09:24, 15 jul 2006 (UTC)
Bé, egoistament, com que ja tinc aquestes imatges desades al meu ordinador, fes el que vulguis. Em sembla que això que proposes és excessiu. A més, jo no sóc autor de les imatges; ja t'entendràs amb qui ho ha fet. Vilallonga 09:26, 15 jul 2006 (UTC)
Aaah, oc. Miraré quins hi ha i procediré. Hi poso la llicència de municat. Bé, per a la imatge de les corones quina llicència correspondria? Vilallonga 09:33, 15 jul 2006 (UTC)
Hi ha quatre escuts de la Catalunya sud (més uns 5 o 6 de la Catalunya nord) al commons en vectorial. Són image:Spain.Girona.Escut.Timbrat.svg, Image:Spain.Hospitalet.de.Llobregat.Escudo.svg, Image:Spain.Esplugues.de.Llobregat.Escudo.Oficial.svg i Image:Spain.Roda.de.Bara.Escudo.svg. La imatge de les corones és aquesta: image:Spain.Catalunya.Heraldica.Corones.svg. Hi ha totes les corones a emprar per als escuts de Catalunya. Voilà. Vilallonga 09:49, 15 jul 2006 (UTC)
Els ajuntaments sempre fan obres derivades dels seus escuts oficials. Caldria saber si un particular pot fer una còpia d'un escut oficial amb finalitats divulgatives i/o acadèmiques. Vilallonga 10:13, 15 jul 2006 (UTC)
Oc. Coneixes algú al commons que ens pugui treure de dubtes? Vilallonga 10:21, 15 jul 2006 (UTC)

Nota enviada a la Generalitat[modifica]

Company,

Heus ací la nota que els he enviat:

Senyors, En nom de la comunitat catalana de l'enciclopèdia lliure Viquipèdia en llengua catalana volem realitzar una petició formal per a poder utilitzar el material gràfic de la web de la Generalitat de Catalunya a l'enciclopèdia viquipèdia, sota la llicència que vós estipuleu. Sapigueu, d'altra banda, que l'enciclopèdia viquipèdia pertany a la Fundació Wikimedia, dels Estats Units d'Amèrica i que l'ús del material gràfic serà estrictament no comercial i per a finalitats acadèmiques. A Catalunya hi ha el precedent de Municat, que ha donat el permís necessari per a emprar els símbols dels ens locals de Catalunya a la nostra enciclopèdia. Esperant la vostra resposta, romanem a la vostra disposició. Atentament, B. Vilallonga, usuari registrat de la Viquipèdia en català

Vilallonga 11:43, 16 jul 2006 (UTC)

Hi ha paciència, molta paciència, hahahahaa. Vilallonga 11:48, 16 jul 2006 (UTC)

Més propaganda?[modifica]

Company,

Aquesta ip (85.50.66.229) ha estat posant enllaços cap a un suposat magatzem digital de fotos. Em sembla que és propaganda. Per les polítiques seguides, de moment ho esborro, però després sempre es pot revertir.

Vilallonga 18:15, 16 jul 2006 (UTC)

Enllaços[modifica]

És de veres que és molt bo el segon enllaç, els he llegit/sentit hui.

Crec que il·lustren bé els seu comportament i les seues capacitats.

Jo pel meu costat he pogut aconseguir un dels meus objectius que era trobar la forma de banejar una adreça URL considerada com SPAM mitjançant el Spam blacklist del MetaWiki. És a dir que si algú està editant una pàgina o secció que conté un enllaç extern cap a una web identificada com a SPAM en eixa llista negra no podrà desar la pàgina fins que no esborre l'adreça en qüestió.

Ara que ho he descobert no sé si hauria de demanar-ho ja, o més bé esperar a si realment torna a incloure un enllaç dels seus cap a La Stoa. La veritat és que ja va dir que no ho faria i al poc de temps ho va tornar a intentar, jo diria que, en una ocasió li ho vas dir tu, i va cessar, en una altra jo i va cessar i en una tercera, la més recent li ho va dir a prou gent i en molts llocs, és una informació que podria recopilar, buscant les seues col·laboracions per a demostrar, sense utilitzar els altres lligams que m'has ofert, però que faran el seu paper, que no hi ha manera que entre en raó i que és reincident.

Espere el teu comentari, sobre si he de fer alguna suggerència als administradors i altres usuaris implicats o ens esperem un cop més. Creus en tot cas que l'hauria d'advertir que tinc un arma eficaç? Jo crec qe no, que només em podria buscar problemes.

Bé, espere el teu punt de vista. –Pasqual bústia 20:51, 17 jul 2006 (UTC)

El cromel és un reincident i no pararà mai de la vida em sembla... Passava per ací per dir que els del gencat m'han escrit dient-me que han rebut el missatge i que el passen al responsable corresponent. Ara ja s'ha engegat la maquinària de la burocràcia, hehe! Vilallonga 20:58, 17 jul 2006 (UTC)
Segons el que m'explica en Timical a la Taverna s'ha de demanar a la pàgina de discussió de la Spam backlist, i la gent ha de donar suport.
Si votem més d'un a favor crec que podrem fer força, he comprovat que és el que busque desat este mateix missatge amb la següent adreça ht tp://www.box.net/public/4y0dyzya43 (evidentment he de truncar l'adreça per raons tècniques), que va ser aprovada i no m'ha deixat alçar-lo, aixó funciona! –Pasqual bústia 22:09, 17 jul 2006 (UTC)
Llavors he decidit treure endavant l'inclusió de la web en la llista negra del MetaWiki. El primer pas ha sigut la presa de contacte amb un administrador del MetaWiki, per que m'indique quins passos he de seguir, ja que no he trobat molta més informació. –Pasqual bústia 23:22, 17 jul 2006 (UTC)
LaStoa.cat ha sigut inclosa a la llista negra! –Pasqual bústia 19:49, 18 jul 2006 (UTC)

La bandera de Balears, vandalitzada[modifica]

Imatge:Icona_bandera_Illes_Balears.png

Te pareix que ho podries arreglar? Jo no sé com fer-ho ... Gràcies, Paucabot 16:10, 18 jul 2006 (UTC)

Ja està arreglat. –Pasqual bústia 16:33, 18 jul 2006 (UTC)

Resposta ràpida de la Generalitat![modifica]

Company Llull!

Ja tenim resposta! És un pèl vague, però em sembla que serveix:

Abans de res, disculpeu el retràs en la resposta.
Sobre la vostra petició, dir-vos que podeu fer ús del material de gencat que necessiteu, només hi ha una excepció, es tracta del logotip principal que identifica a les planes webs de la Generalitat:
Bàsicament, perquè la única funció d’aquest logotip és identificar webs oficials de la Generalitat. Qualsevol altre logotip (aquest mateix sense el www.gencat.cat) si el podeu utilitzar.
En aquesta web trobareu informació sobre les aplicacions gràfiques dels logotips de la Generalitat, així com diversos fitxers de descàrrega.
http://www.gencat.cat/piv
Gràcies per la vostra consulta.
(signatura omesa)

Em sembla molt i molt bé. Podríem crear una plantilla com la del Parlament i pujar el material que necessitéssim.

Fins aviat,

Vilallonga 18:35, 18 jul 2006 (UTC)

Escuts[modifica]

Hola veig que us heu posat a discutir el tema de la legalitat dels escuts, i per aixo voldria fer una consulta. Jo he fet uns quants escuts vectorials de municipis de la Catalunya del Nord (vegeu-los) amb el procediment seguent: baixar-me al meu ordinador l'escut no oficial que utilitza la GEC, dibuixar a ma vectorialment amb l'Inkscape el camper i copiar la corona de l'arxiu d'en Yearofthedragon i en Vilallonga que esta sota llicencia GFDL. Amb aixo el puc publicar a la Viquipedia com a obra propia, no? Tot i que em baso en una obra amb copyright, jo soc el que ho dibuixo.-- 67.93.255.126 (SMP) 19:16, 20 jul 2006 (UTC)

No, no els he copiats. Els simple fet de haver-ho de passar a svg ho impossibilita. Tal i com tu dius, simplement m'hi he basat. --67.93.255.126 (SMP) 20:14, 20 jul 2006 (UTC)
No, tampoc els he calcats. He preferit que compleixin les proporcions matematiques.--SMP (missatges) 16:44, 22 jul 2006 (UTC)

Sobre "Viquipèdia:Ets un viquiadicte?"[modifica]

Hola, acabo de veure el que has posat a dalt. On està el llibre d'estil? A la Viquipèdia en castellà (des d'on ho estic traduïnt tot) tots els textos tracten de tu i no de vós o de vosté. --AlbertSab 13:44, 21 jul 2006 (UTC)

Devanagari[modifica]

Com que veig que estàs pasturant per aquí, et voldria fer una pregunta: saps com puc fer-ho per visualitzar els alfabets que ara no puc veure? Faig servir el Safari, en un MacOs X (versió 10.2.8), i normalment no tinc problema amb l'alfabet ciríl·lic, el grec, l'àrab, l'hebreu, el japonès, el xinès, el coreà o el tai, però el devanagari, per exemple, no el puc veure (tampoc el bengalí, el kannada, el tàmil, el telugu, el khmer, el birmà, l'armeni, el georgià, el gòtic o llengües ameríndies com el txeroki, el cree o l'inuktitut). Com que em volia dedicar a fer les monedes que falten per acabar totes les que hi ha actualment vigents al món, que no són gaires (mira't la plantilla Monedes d'Àsia), i no puc veure els caràcters per a les rupies, em fa anar una mica de cul... –Enric 15:59, 21 jul 2006 (UTC)

Ara plego, que per avui ja n'hi ha prou. Ja miraré vejam com m'ho engipono tot això... Si no, sempre em puc consolar a aprendre de llegir el xinès, el japonès o el coreà, hehehe. Bon cap de setmana! –Enric 16:19, 21 jul 2006 (UTC)

Imatges[modifica]

No sé si t'hi has fixat però moltes de les imatges que agrego porten el distintiu DP-Vell d'altres són tretes del wikipedia commons com tu mateix has dit posteriorment i finalment és cert que n'hi ha algunes que són extretes de pàgines web i que no posseixen copyright tal i com les que he annexat a la pàgina de Sandringham. Gràcies comunicatiu.

Nom dels col·lectius[modifica]

Hola Llull,

Hi ha alguna política de la viquipèdia que especifica que cal anomenar els col·lectius i grups humans (com el poble gitano o el poble jueu) a partir del nom donat a un individu pertanyent en aquest grup, tal com es fa a Gitano? Ho dic perquè em sembla que, si no hi ha cap política en aquesta qüestió, seria millor de reanomenar l'article gitano a ètnia gitana o poble gitano, tal com dic aquí. Què hi dius?

Fins aviat,

Vilallonga 09:18, 24 jul 2006 (UTC)

Jo tampoc vull bregues. Estic ben tip que aquest darrer mes, entre trolls i ips anònimes, se'm tirin a sobre, com amb en Pasqual. Em sembla que plegaré uns dies, esperant mesos laborals en els quals aquests ociosos tinguin més ocupacions. Vilallonga 10:16, 24 jul 2006 (UTC)
Company!
Et vull demanar una cosa. Li comentava a n'Oersted que necessitem més administradors. Volia demanar-li-ho a en Pepetps però no té prou antiguitat. Tu, que ets com el pare de la viquipèdia en català, no ho voldries ser?
Ja em diràs lo que.
Vilallonga 09:10, 28 jul 2006 (UTC)
D'acord. A l'agost en Pepepts farà l'any i podrem procedir a la votació. Jo ja el presentava ara mateix. Vilallonga 09:14, 28 jul 2006 (UTC)
No. S'ha de ser administrador per presentar algú a administrador? La política actual diu que qualsevol usuari pot presentar un altre usuari a candidat. Vilallonga 09:29, 28 jul 2006 (UTC)
Mmmmh, moltes gràcies! M'ho hauria de pensar una mica, atès que això significa un compromís ferm amb la viquipèdia. Ja et diré alguna cosa. Moltes gràcies, de nou, per la confiança. Vilallonga 09:37, 28 jul 2006 (UTC)

Categories mogudes[modifica]

No he esborrat les Categoria:Amoebozoa i Categoria:Artiodàctils perquè he vist que a l'historial tenien interwikis que caldrà actualitzar i no sé si es poden traslladar a les noves categories. Com que no hi entenc mira-t'ho, sup, abans d'esborrar-les. --VRiullop (parlem-ne) 10:42, 28 jul 2006 (UTC)

Imatges de commons[modifica]

Hi ha algun motiu per carregar a la Viquipèdia una imatge de commons? Es que no he entés el per què de la càrrega de l'Imatge:Espora blanca.png. --VRiullop (parlem-ne) 15:11, 28 jul 2006 (UTC)

Aquelarre[modifica]

Fa temps vas contestar a la discussió del meu article sobre els Aquelarres, Estic s disposat a millorar jo mateix el contingut ajuda'm a millorar el text posant suggerencies teves a l'apartat discussió de l'article Aquelarre.--Crampack 10:08, 30 jul 2006 (UTC)

Molt bé doncs deixarem aquest article a articles per millorar ja que no se com arreglar-ho millor.

Rapinyaires[modifica]

Tu que en saps de taxonomia, em podries crear una nova categoria per posar els esborranys de rapinyaires que he anat creant? (Falcó marí, Xoriguer, Voltor negre ...) Gràcies, --Paucabot 16:37, 30 jul 2006 (UTC)

Quina diferència hi ha entre una milana i una àguila? L'àguila no seria també un falconiforme? Tots dos dos són accipitridals (o com es digui), no? --Paucabot 17:15, 30 jul 2006 (UTC)

tens un rècord!![modifica]

FELICITATS!

Tens el rècord a l'usuari no bot que més contribucions ha fet. Ho pots mirar a http://stats.wikimedia.org/CA/TablesWikipediaCA.htm T'he posat l'etiqueta corresponent.

Només es una etiqueta, pero com vulguis. --Albertsab (Tu diràs) www.fr3qradio.tk 14:33, 1 ag 2006 (UTC)

Arbre del pa[modifica]

Company!

Veient les teves contribucions d'uns dies ençà, tinc la impressió que deus ser d'una carrera científica (biologia o similars, perdona per la manca de precisió). Si és així et voldria fer dues preguntes relacionades amb l'arbre del pa.

-Viuria un arbre del pa en clima mediterrani (concretament, a Llagostera, hehe)? Em temo que no, tot i que vist que per la floració necessita temperatures entre els 23-32º... per bé que suposo que amb temperatures inferiors a 5º la cosa aniria moooolt malament.

-Coneixes algú o alguna institució que me'n pogués aconseguir un, si la primera pregunta és afirmativa? És que sóc un fanàtic de la jardineria i estic sobrecarregat amb espècies autòctones i espècies típiques de jardí; ara voldria innovar una mica, amb una espècie estranya, inusual...

En fi, ja veus que és una bajanada, però ets l'únic expert en botànica que veig ara per ací.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 19:36, 2 ag 2006 (UTC)

Mmmh, perfecte! Ara li ho demanaré. Moltes gràcies! Vilallonga · (digui digui) 06:44, 3 ag 2006 (UTC)

Kohaku[modifica]

Sent que no ets el proponent, no ets administrador i no han passat set dies no creus que te n'has passat eliminant la proposta d'eliminació~de Kohaku? –Pasqual bústia 22:42, 3 ag 2006 (UTC)

crom[modifica]

d'acord, ja vaig veient per les intervencions que crom és un vàndal, per a mi el debat és nou, a la taverna i estava sorpresa per la virulència de les dues parts, no volia ofendre ni ficar-me en un tema que desconec (evidentment estic en contra de la propaganda)--barcelona 21:55, 5 ag 2006 (UTC)

Categoria[modifica]

Veig que has afegit un parell de categories, sí, ja m'ho van comentar i ja ho faig.

El que passa que en les últimes tres entrades m'ho he deixat i just quan ho anava a fer he vist el teu missatge i que ja ho havies fet, quina eficàcia!!!

Bé, gràcies i perdona les molèsties :D

Plego[modifica]

Company,

No tinc cap necessitat d'aguantar tot això. Plego una temporada. Quan tota aquesta merda s'hagi acabat ja m'avisareu.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 09:19, 6 ag 2006 (UTC)

Pistatxer[modifica]

Hola Llull, només volia preguntar-te si els articles Pistatxer i Festuc (arbre) tracten sobre el mateix arbre. No entenc gens de biologia i em demanava si potser calia posar-hi l'avís de fusió.--Manu bcn 11:57, 6 ag 2006 (UTC)

Nil Monsó Ramon[modifica]

Hola Llull, he rebut el teu missatge de que voleu fer una proposta d'esborrar la Llista d'Autopistes i Autovies Catalanes i Valencianes, doncs per que quedi més nacionalitzat he fet una altra pàgina amb el nom Llista d'Autopistes i Autovies dels Paísos Catalans, amb el que encara estic modificant, ja em diràs que et sembla. Ususari: Nil Monsó Ramon 14:12, 6 ag 2006 (UTC)

Article sobre Estat Català[modifica]

Està molt bé dir l'enciclopèdia Lliure però a l'hora de fer és tot el contrari de ser lliure. El fet de borrar un escrit ,que si no us agrada, ho puc entendre però bloquejar l'article deixant un escrit res realiste i partidista cap a un grup que no fa molt més d'un any que han sortit a la palestra dient que són els oficials i auténtics...i a més a més posant els vincles d'una web que d'oficial no té res de res. L'oficial no hauria de ser el que és va presentar a les darreres eleccions municipals, nacionals i europeas? El que té les llicencies oficials de l'Ajuntament de Barcelona amb el nom d'Estat Català com va ser la de Sant Jordi o la dels 15 dies que vam estar fent campanya pel vot No a l'Estatut a la Rambles de Barcelona? O la que surt en articles de diari ón es parla d'actes que fan, com el de l'Estatut?. Vosaltres si que teniu una actitut partidista, i ja sabreu el per que...... Salut

Article sobre Estat Català[modifica]

Dictador és qui dicta quina és la web, passat i present d’Estat Català i després bloqueja l’article. Dius que “No serveix per escampar la ideologia de ningú. Els articles han de ser neutrals.”, doncs l’article que manteniu bloquejat és partidista a més d’escampar l’idiologia d’uns, i de neutrals poc veient que posar la visió d’Estat Català en l’Estatut de Miravet del 18 de Juny cosa sorprenent quan hi ha fotos, cartells, llicència de parada política a la Rambles o reculls de premsa sobre que Estat Català estaba pel No a l’Estatut. Si voliau acabar amb aquest tema de canvis continus de text el més lògic hauria sigut fer el que heu fet però amb un text neutral i les dues web per que la gent pugui opinasr i tenir dues visions. “Però de cap manera per què s'hi pugui posar el que a un li doni la gana”, no és el que heu fet posar el que heu volgut?. Salut i bon estiu

Les taxobox[modifica]

Estava fent feina en la biologia de les Balears i he vist que hi ha almenys dues plantilles de Taxobox: una més fàcil d'emprar (Aritja baleàrica) i una altra més complicada (Arítjol). Les dues funcionen, però el tema s'hauria d'unificar, no? Quina és l'oficial? --Paucabot 17:56, 9 ag 2006 (UTC)

Jo tambe m'hi he trobat. M'ha semblat que les taxobox_* és la més extesa. --Mojo 12:12, 10 ag 2006 (UTC)

Trasllat de pàgina[modifica]

Ep! Sóc el de l'article del Cell. Inicialment havia posat Cell_(processador) segons el costum d'un altre wiki on es posen els noms amb un afegit entre parèntesi per a desambiguar d'antuvi.

(És el wiki Literate Programs i els articles són programes i cal especificar sempre el llenguatge de prog. entre parentesi xq l'objectiu és tenir el mateix programa en diferents llenguatges).

Ja veig que aquí només es desambigua quan cal.

El que em va sorprendre va ser un missatge d'article Eliminat quan en realitat veu fer un trasllat de l'article amb el nom estricte Cell sense parèntesi. Però a mi em va sortir un missatge que l'article havia estat eliminat per ofensiu o altres motius inconfesables. !!!

Penso que l'avís després d'una moguda hauria de ser un altre. No sé si està en la vostra mà arreglar-ho.

Això q dius de signar amb les 4 tildes (Alt Gr+4] (Sóc nou, explica-m'ho), vols dir allà on diu Resum de l'edició? Gabriel Riba 02:30 10 Agost 2006

Per a Llull[modifica]

Hola. No em sembla bé d'esborrar la Llista d'Autopites i Autovies del Països Catalans, ara quin problema hi ha? O es que m'ho vols esborrar tot? Jo tal com et vaig dir la Llista d'Autopistes i Autovies Catalanes i Valencianes sí que s'hauria d'esborrar, Tal com va dir Pasqual, s'hauria de fusionar amb la dels Països Catalans. Que he de fer una de les Carreteres de Catalunya?O d'Espanya?, potser així no m'ho voldràs eliminar. Es que et sap greu que col·laboris per que hi hagi més articles i t'ho eliminin que no hagi passat ni una setmana?. Si us plau Llull si s'hi ha de fer algun retoc, comunica-m'ho, i ja ho farè. T'escric això per que no trobo raonable l'eliminació, potser m'he passat una mica de la ratlla, però tal com t'he dit que em fa una mica de ràbia que m'ho eliminin tot. Respon-me quan et vagi bé.

parlant la gent s'entén 13:13, 11 ag 2006 (UTC)

Per a Llull 2[modifica]

Hola. He llegit la pàgina de discussió de Llista d'Autopistes i Autovies dels Països Catalans. Si et sembla bé, he fet un nou article Llista d'Autopistes i Autovies de Catalunya, ja em diràs que et sembla? Espero aquest i per segon cop que no l'hagis d'eliminar.

Atentament,

Nil Monsó Ramon

parlant la gent s'entén 13:48, 11 ag 2006 (UTC)

Plantilles per a illes[modifica]

Com saps, estic fent feina en fauna i flora endèmica de les Illes Balears. M'agradaria posar un petit dibuixet que indiqui a quines illes podem trobar cada espècie. Tenc un parell de dubtes, però:

  • Si els dibuixos han de ser diferents i tenim 6 illes (comptant Cabrera i Dragonera), necessitaríem 2 elevat a 6 dibuixos, o sigui, 64 il·lustracions. Una altra opció és fer un puzzle de tres peces (Pitiüses, Mallorca+Cabrera+Dragonera i Menorca). Aixi, només hauríem de fer 4+8+2=14 dibuixos.
  • A més, Dragonera i Cabrera, potser no es veurien ...
  • L'altra opció és fer una espècie de caixa-plantilla "Ma Me Ei Fo Ca Dr" amb dues possibilitats per cada illa: verd (present) o blanc (no present).

Què en penses? --Paucabot 13:49, 11 ag 2006 (UTC)

Cercant, cercant, he trobat aquesta plantilla que és la responsable de posar punts sobre imatges: fr:Modèle:Fragéoloc/Corse. La del Japó eren dibuixos plans i prou. De totes formes, crec que no és el que necessit ... Què te sembla si faig l'opció de 10 dibuixos combinables (la Dragonera no hi és) a partir de la sèrie Imatge:Localització de Mallorca.png? --Paucabot 14:28, 11 ag 2006 (UTC)
Idò m'he mirat el que em proposaves i he arribat a la conclusió que l'eina és interessant per a ciutats, per exemple, però no per a zones més àmplies. Hi he arribat mirant un mapa europeu de la distribució del Llampúdol bord (un endemisme balear) on estava pintat com a zona on viu bona part de la península ibèrica (la coincident amb l'Estat Espanyol, clar). Per evitar aquestes coses, he pensat no posar mapa i posar-ho de manera abreviada. He fet una prova aquí. De moment, el funcionament de la plantilla és una mica macarrònic, però crec que és millorable ... Què n'opines? --Paucabot 09:47, 12 ag 2006 (UTC)
  1. El mapa que has fet tu no m'acaba de fer el pes per dues raons: per estètica i per possibilitat de confusió (és el que et deia del llampúdol ...)
  2. La plantilla que he fet jo modificada amb el dibuix de cada illa potser encara s'entendria menys, però potser és qüestió de provar-ho.
  3. L'Herbari Virtual de les Illes Balears és una passada. A més, no hi ha només endemismes: hi són totes les plantes (les autòctones, s'entén). No conec res similar del Principat.
La cosa comença a fer bona pinta. A veure si aconsegueixes que funcioni (jo t'ajudaria, però em costa una mica el tema aquest). Potser, i això és una proposta, més que les fotos satèl·lit, empraria els mapes que feim servir per als municipis, que són més esquemàtics i més clars ... --Paucabot · Discussió 20:46, 24 ag 2006 (UTC)

Classicisme i clàssic[modifica]

Sóc el responsable d'aquest desgavell: Vaig construir la plana Classicisme amb masses objectius. Ara crec que està ben encaminada. En aquest moment estic treballant en el contingut de clàssic-s. No pretenia donar informació de cap moviment, restringir-me a la semàntica i l'etimologia del mot.

El tros que has afegit a Clàssic-s era part de Classicisme que vaig retirar en veure duplicació de contingut amb Antiguitat clàssica. Crec que aquí resulta confusiu. Crec que s'hauria de fusionar dins d'antigutat clàssica

Clàssic és una traducció de l'equivalent anglesa que he parat en veure alguns errors o el que entenc com errors.

--Allman 11:13, 15 ag 2006 (UTC)

Potser tens raó però dona un cop d'ull a la plana anglesa. Crec que el contingut no és propi del Viccionari. Com creguis ho deixo a les teves mans.

Pot ser tens raó[modifica]

Potser tens raó però dona un cop d'ull a la plana anglesa. Crec que el contingut no és propi del Viccionari. Com creguis, ho deixo a les teves mans.

Dubte categories[modifica]

Bon dia company!

Tinc un dubte sobre les categories. Em trobo que no puc formar les categories de Socialistes catalans i comunistes catalans perquè la majoria dels personatges són a Categoria:PSC I Categoria:PSUC (tot i que en aquesta darrera hi ha un garbuix considerable). Com ho hauria de fer per fer compatibles ambdues categories sense caure en la redundància de categories? Poso les dues categories o bé solament una? Ho deixo com està o ho canvio?

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 11:19, 16 ag 2006 (UTC)

Si em permeteu, la Categoria:PSUC és complicada i difícil de gestionar, per això pot semblar un garbuix. M'ho he pensat bastant abans de crear-la, intentant que reculli el PSUC històric i, pel que fa a l'actualitat, que els simpatitzants dels diferents partits que s'en reclamen hereus no vegin la categoria com favorable a una o altra opció. Al igual que he fet amb ICV, quan hi hagi alguns articles més pensava crear la Categoria:EUiA. Les dues, Categoria:ICV i Categoria:EUiA serien subcategories de la Categoria:PSUC; i a part, subcategories de Categoria:Partits polítics de Catalunya. El problema, sobretot amb part del PSUC i amb ICV, és que és difícil classificar algunes biografies com a comunistes o com a socialistes. Depèn molt del moment històric. Crec que hem d'estudiar conjuntament els sistemes de classificació, que en penseu? Salut.

--Hug 14:19, 16 ag 2006 (UTC)

Dius, "No entenc que Categoria:ICV i Categoria:EUiA siguin subcategories de Categoria:PSUC". Potser no m'he explicat bé, a veure si ara ho aconsegueixo.

Parteixo de la base que el PSUC "oficial" està integrat, sense activitat pròpia pero sense disoldre's legalment, a l'interior d'ICV, partit que reivindica la trajectòria del PSUC. Pel que fa a EUiA, les dues principals forces que la integren, el Partit dels Comunistes de Catalunya i el PSUC - viu són dues importants escisions del PSUC que també reivindiquen com a pròpia la trajectòria del PSUC. I a més a més, les tres formacions, ICV, PCC i PSUC-viu, admeten actualment que les altres dues també formen part de l'herència històrica del PSUC. Davant d'això, resulta molt difícil (i penso que poc "científic") posar el PSUC com a subcategoria d'algun dels partits que he citat.

Si a això li afegim que el PSUC cobreix una etapa de la història de Catalunya molt més àmplia que la que cobreixen ICV o EUiA, penso que és millor que aquestes siguin subcategries del PSUC, sense perjudici que tinguin la seva categoria pròpia i independent dins de "Categoria:Partits polítics de Catalunya".

Així, per exemple, a la biografia de Laia Berenguer i Puget ens apareix només la Categoria:PSUC que és la que correspon amb el seu moment històric.

A la biografia del Joan Saura o de Manuel Váquez Montalbán (segons la meva proposta inicial) ens hi hauria d'aparèixer Categoria:PSUC i Categoria:ICV, també d'acord amb el seu moment històric. Per contra, en Gregori López Raimundo li correspondrien la Categoria:PSUC i la Categoria:EUiA.

Finalment, quan fem les biografies de gent més jove, que ja no han militat en el PSUC "unit" inicial, els posarem només a Categoria:ICV o a Categoria:EUiA.

Ja sé que no és massa corrent que un article tingui com a Categories una Categoria i una Subcategoria de la mateixa, però és que a vegades les coses no són tan senzilles.

Una altra opció seria que ni Categoria:ICV ni Categoria:EUiA no fossin subcategories de Categoria:PSUC; ni Categoria:PSUC fos subcategoria de les altres dues. Llavors simplement posariem l'article PSUC dins Categoria:ICV i Categoria:EUiA; i els articles ICV i EUiA dins la Categoria:PSUC. D'aquesta manera les biografies no quedarien afectades i en Joan Saura o en Gregori podrien tenir alhora Categoria:PSUC+Categoria:ICV ; i Categoria:PSUC+Categoria:EUiA, respectivament.

Uf, costa d'explicar, espero que s'entengui. --Hug 16:23, 16 ag 2006 (UTC)


Puc opinar ?. Crec que el problema que ens trobem es que el nostre sistema de categories-subcategoria es jerarquic, es a dir, quan una categoria no està TOTALMENT inclosa en un altre, no pot ser una subcategoria. Personalment penso que, o no s'ha de ser tant rígid, o s'ha d'acceptar que -a vegades- apareguin categories aparentment redundants.

Ahir vaig crear la categoria:democràcia i m'he estat tota la nit pensant si podia o no incloure categoria:partits polítics i categoria:eleccions com a subcategories, ja que ni tots els partits polítics, ni totes les eleccions es donen en democràcia, per exemple, tot i ser una caracteristica fonamental d'aquesta forma de govern.

Bé, opino que la categorització d'articles ha de ser mes generosa acceptant que pugui haver alguna redundancia, com seria el cas que us ocupa. Estar a les categories PSUC i a ICV no es cap error, ja que crec que les categories han d'ajudar com a "clau d'entrada" i quan mes explicits siguem, mes fàcil serà la cerca. Salut!--amador 05:27, 17 ag 2006 (UTC)

Únicament voldria separar els personatges inclosos dins categories de partits per situar-los a categories genèriques com "socialistes catalans" i "comunistes catalans". També crec que hi podria haver alguna redundància i mantenir la seva inclusió dins la categoria psuc, psc, etc. Vilallonga · (digui digui) 07:45, 17 ag 2006 (UTC)
Per solucionar el que plantejes, jo tractaria de forma independent la condició de "socialista" o "comunista" a la de pertenencia a un partit. Es a dir, "socialistes catalans" seria una subcategoria de "socialistes" sense mes. Crec que la fitxa "Iniciativa per catalunya" no hauria d'estar sota "PSUC" sino sota "partits politics de catalunya" , "partits politics d'esquerra" i, fins i tot, "partits polítics comunistes" , ja que no el 100% de ICV es PSUC (tal com expresa la seva propia fitxa). Els personatges que vulguis categoritzar han de tenir les seves propies categories: "socialistes"/"comunistes" catalans + la del(s) partit(s) al que pertany (si s'escau). Es cert que un historic del PSUC, militant en ICV serà accesible des de varis camins que es solapen, però es l'unica forma de poder categoritzar correctament als que no ho son: Militant d'ICV que mai ho ha estat del PSUC o comuniste destacat que mai ha estat afiliat a cap partit. SI VOLEU, m'ofereixo a endreçar el que hi ha ara. Salut!--amador 11:48, 17 ag 2006 (UTC)

Ja que heu convertit la meva pàgina de discussió en una pàgina de debat permeteu-me que us respongui aquí i no cada tema per separat un a un. Primer m'agradaria dir-vos que jo no hi entenc gaire en història i menys en la d'aquests partits o sigui que mal exemple sóc per parlar amb autoritat de res d'això. Tot i així no entenc tan d'embolic ni intenció de voler eliminar l'ordre jerarquitzant. No es pot posar tot a la categoria de socialistes catalans, tard o d'hora caldrà una subcategoria, i una de bona podria ser el partit en el que hagin militat. Quan al merder de fundacions i refundacions dels partits comunistes crec que hauríem de posar cada partit en el que han militat "de debó" cada un i no el partit del que "se'n consideren hereus". I després cada partit d'aquests hauria de ser subcategoria directa de "partits polítics comunistes". Faig notar que estaria bé tenir la categoria "militants del PSUC" subcategoria de "PSUC" i de "polítics catalans"; exemple que es pot transposar a d'altres partits. Llull · (vostè dirà) 22:07, 18 ag 2006 (UTC)

En primer lloc disculpes Llull, vàrem recòrrer a tu per saber si hi havia algun criteri ja establert. Si arribo a saber que hi hauria aquest enrenou ho plantejo a la Taberna, i suposo que en Vilallonga pensa igual. El fet és que ja hem obert el debat aquí, mirem de tancar-lo. Crec que la solució més senzilla és la que en Vilallonga va crear en modificar la meva classificació inicial, i que ja he apuntat com a opció més amunt. Una Categoria:PSUC, una Categoria:ICV, i una Categoria:EUiA (aquesta última quan reuneixi 5 articles, si és que encara no els reuneix), conservant per separarat (per solucionar el dilema d'en Vilallonga) una Categoria:Socialistes catalans, i una Categoria:Comunistes catalans. I que cap d'elles sigui categoria de les altres. Els personatges que càpiguen en més d'una d'aquestes categories, doncs que en tinguin diverses, que us sembla la proposta?

--Hug 01:30, 19 ag 2006 (UTC)

Ja és el que deia. Llull · (vostè dirà) 08:12, 19 ag 2006 (UTC)

Nom d'una llengua germànica occidental parlada, efectivament, a Holanda (entre d'altres)[modifica]

Hola Llull,
he canviat l'encapçalament de l'article neerlandès on tu havies col·locat també "holandès". Sé que no hi estàs d'acord, i per tant t'ho comunico, no perquè poguem embrancar-nos en una abraonada guerra d'edicions, sinó com un detonant per provar d'arribar a un consens (aquest tema ja fou el que em dugué a registrar-me, he he, però sembla que no ens acabàrem de posar d'acord, malauradament). L'article s'havia passat mesos (potser tot un any i tot?) sense que tu hi paressis esment. N'hi ha hagut prou amb uns quants canvis d'enllaços cap a la pàgina però, per recordar-te la seva existència, i fer-te actuar.

A tu no t'agrada emprar neerlandès, d'acord. A mi, "holandès" em sembla parcial, i poc "enciclopèdic" (per bé que "tradicional", és cert). Tots dos són correctes (com flamenc). És més, tu dius que segons l'IEC "holandès" és preferent. Potser el més adequat seria posar-los tots tres a l'encapçalament.

Penso però que considerant que en l'àmbit científic i educatiu (universitats [16], Enciclopèdia Catalana, Escola Oficial d'Idiomes [17]) hi predomina el mot neerlandès, aquest hauria de ser emprat preferent, i ser tant el nom de l'article com el que aparegui en el seu cos. A més dels arguments que ja apareixen a l'explicació que hi ha a l'article sobre els seus noms (i que vaig redactar ja fa temps), s'hi explica per què "neerlandès" és més general (i genèric) que neerlandès, si bé no amb tanta tradició. No és però "artificial". En català existeix. I, tal i com s'explica allà, tant l'un com l'altre són d'origen holandès/neerlandès. L'un vol dir terra-de-fustenc i l'atre terra-baixenc. Per tant, tots dos són relativament aliens.

Suposo que convindràs que l'actual encapçalament no acaba de ser ortodox. Si l'article va sobre el neerlandès, no és lògic que comenci amb:

L'holandès o neerlandès (...).

Com a mínim hauria de ser:

El neerlandès o holandès (...).

El problema és però que llavors l'estil és una mica farregós, si a costat de tots dos noms s'hi vol posar el mot en la llengua tractada, tal i com hem fet amb bona part de la resta de llengües (exmp: suec, francès). Tanmateix, considerant que el nom en llengua local ja apareix a la taula de mà dreta (i a l'explicació del nom), potser podríem ometre'l en aquest cas.

Per tant suggeriria deixar el segon encapçalament d'aquí dalt. Però abans de fer res, espero que tu hi diguis el teu què. El fet que no hagis mogut la pàgina a holandès podria ser interpretat com que dones el teu vist-i-plau a què "neerlandès" segueixi essent el mot de referència a l'article, i només demanes que quedi ben clar que holandès és (molt sovint) son sinònim. Si no, parlem-ne. De moment amplio una mica la secció del nom, on encara hi quedava un significat per explicar. Bona tarda,--Jahecaigut (parlem-ne) 14:23, 16 ag 2006 (UTC)

Ah, veig que ja ho has tornat a canviar. Espero els teus raonaments. I perdó per haver actuat abans d'explicar-me.--Jahecaigut (parlem-ne) 14:25, 16 ag 2006 (UTC)
Gràcies per la resposta. He traslladat tota la discussió a la discussió del propi article. Aviam si el que hi proposo et plau més.--Jahecaigut (parlem-ne) 15:53, 16 ag 2006 (UTC)

Imatge[modifica]

Hola Llull :-) Quina llicència li toca a aquesta imatge Imatge:Esquema d'Orió.PNG? Gràcies . --Joanjoc (discussió) 16:33, 18 ag 2006 (UTC)

La imatge aquesta l'he trobat a commons:Image:Orion-guide.jpg. Ja la canvio. Una altra cosa: s'ha demanat la teva intervenció a Discussió:Baldritja, a veure si ens pots ajudar. --VRiullop (parlem-ne) 09:42, 19 ag 2006 (UTC)

Tot pot ser millor[modifica]

Hola Llull :-) Potser per la meva edat o perquè la informàtica que jo vaig estudiar es centrava en llenguatges com el BASIC i el Cobol (en pantalles verdes, ecs¡¡¡) la veritat és que en tot això de la Viquipèdia sóc com un vianant travessant el carrrer Aragó de Barcelona sense ulleres i quan el semàfor ja està canviant. Per exemple: Encara no sé que vol dir coses com "template" ni perquè només em surt copiar taules de la Wiki anglesa (i suposo que no sempre és la correcta com en la lisina), perquè algunes fotos es copien i altres no. Sobre les categories (al principi ni m'havia adonat que existien) penso que són relativament inútils ("categories sense categoria" sembla zen) però si es considera que són una característica distintiva i s'han de posar no sé com es fa per trobar-les en una llista que és oceànica. Em veu aconsellar que posés magnoliòpsids com a categoria en les plantes i ho faig (alguna "persona humana" les buscaria en aquesta categoria?). A Daguerre en la Wiki en anglès hi surt, entre un munt de subcategories, la relativa a "personatges bascos" crec que en el text no esmenta aquest origen basc. En aques cas la categoria dóna una dada i té una utilitat però queda una mica estrany. Moltes gràcies a tots els que heu fet arreglos i correccions en els articles, sempre faig cas a les observacions,però encara hi ha molts mecanismes d'edició que estic descobrint. --Victor M. Vicente Selvas 09:15, 22 ag 2006 (UTC)

Qüestió del pa[modifica]

Company,

Plantejo una qüestió aquí. Hi podries fer una ullada, SUP?

Merci,

Vilallonga · (digui digui) 13:59, 23 ag 2006 (UTC)

Comarques Aragó[modifica]

Pel que fa a Somontano de Barbastre, la qüestió no és sobre si posar un o altre nom, sinó corregir-lo. Estic buscant informació per a l'establiment en català d'aquesta toponímia aragonesa en castellà; si no, només queda posar-ho en castellà d'acord amb l'oficialitat, però veient els casos de les comarques de Múrcia, aquest no és el nostre estil. Tu que aquí ets veterà a veure si em crides a uns quants filòlegs per veure què pensen sobre els topònims comarcals que finalment opto per emprar en català. Una salutació. Ebrenc 15:09, 23 ag 2006 (UTC)

Sí, miraré de contrastar-ho amb ell a veure què en pensa. Tanmateix tenim una proposta toponímica de molts dels pobles de l'Aragó per tot això de la Franja i tal (que és ben usual i els mateixos pobles a què es refereixen els accepten) i molts d'altres topònims aragonesos també s'han dit tradicionalment "a la catalana", si bé totes les terres formaven part del mateix regne un bon dia (encara que amb d'altres casos, com ara canviar Somontano per Somontà, que seria una traducció "al·lomòrfica", potser se me n'ha anat una mica l'olla; però per exemple Barbastre per Barbastro és ben usual). Llull, en el cas de municipis com a molt (subratllo: com a molt) posarem de títol comarques o capitals de comarca i llocs propers, és una bojeria fer-ho, a pat requeriria una gran tasca filològica. Ebrenc 20:24, 23 ag 2006 (UTC)

Categoria Famílies de plantes[modifica]

He vist que en altres wikis tenen la categoria de famílies de plantes. Actualment hi ha articles sobre unes 30 famílies de plantes, et sembla bé fer aquesta categoria i recategoritzar els articles ja fets i les noves així?.Sembla bastant més lògic que com estan ara.--Victor M. Vicente Selvas 15:27, 23 ag 2006 (UTC)

Portmanteau[modifica]

Llull, he fet la llicenciatura de traducció i t'asseguro que a l'única classe on vaig sentir la paraula portmanteau va ser a la classe de llengua alemanya. A la resta de classes, sempre vam dir manlleu a les paraules que s'agafen d'altres llengües (i que no es poden considerar barbarismes). -Rf 09:50, 24 ag 2006 (UTC)

Perdona, m'he confós de concepte, un portmanteau no és un manlleu, però de totes maneres sí que és veritat que l'únic lloc on he sentit la paraula portmanteau a les classes d'alemany, així que suposo que hi deu haver un equivalent català -Rf 09:54, 24 ag 2006 (UTC)

La Viquipèdia i el nom[modifica]

A suggeriment de'n Xevi he creat Viquipèdia:Nom de la Viquipèdia. Com a veterà en actiu m'agradaria que ho revisessis. --VRiullop (parlem-ne) 12:45, 24 ag 2006 (UTC)

Tercio o Terç[modifica]

No es que no vullga dir-ho en català, pero el nom Tercio es com si fos un nom unic, si mires els enllaços de les altres vikipèdies, voràs com el nom esta intacte--Emoriarty 19:43, 25 ag 2006 (UTC)

Llicències d'imatges[modifica]

Hola, acabo de veure que vas penjar ja fa força temps aquesta imatge i dius que és un quadre que de tan antic ja ha perdut els drets d'autor. Amb això estem d'acord, però el MNAC no conserva drets d'explotació, d'imatge o coses per l'estil? Ho dic perquè justament vaig veure que a no sé quina discussió (sobre el fair use) justament comentaves això, que no sempre dret d'autor implica que es pugui usar lliurement, i tinc un batibull al cap... Gràcies.--Xtv (que dius que què?) 14:34, 28 ag 2006 (UTC)

categories[modifica]

hola,

veig que vas canviant les categoria:categoria que vaig posant/modificant per categoria:categoria| (amb un "pipe" al darrera). suposo que m'estic equivocant en alguna cosa però com l'aspecte final de la pàgina és (o sembla) que no canviï, no sé exactament en què. cal posar sempre el "pipe" al darrera de la categoria? si no, quan cal posar-lo?

gràcies

--ArinArin 15:00, 29 ag 2006 (UTC)

el primer que em dius si no ho entenc malament és que cal posar-ho només a l'article principal de la categoria per a que surti el primer?
respecte a Categoria Discussió:Llengües dravídiques, és possible que ho hagués de saber de fa molt de temps... però precissament com n'ha passat tant (he estat desconnectat una bona temporada) me n'hagi oblidat. no en crearé més que no compleixin abans la condició prèvia.
en el meu descàrrec diré que segurament les categories en qüestió sí que "poden" contenir com a mínim 5 articles (es tracta de grans famílies lingüístiques) encara que aquests no existeixin encara -segur que existiran dintre de no molt, si és que no existeixen ja i estan "desperdigats" per la categoria:llengües i els esborranys de llengua-... ja sé que és un argument púrament semàntic, és només per no haver d'esborrar les que je he creades.
gràcies
--ArinArin 15:46, 29 ag 2006 (UTC)
PD: m'acabo d'adonar del que ocupa la meva signatura al codi font, de seguida la canvio a alguna cosa senzilla
entés, gràcies.
allò del que "és" o "podria ser" ho dic com a brometa per la teva forma de redactar-ho a la discussió (dóna peu a que s'interpreti com jo ho he fet) %P
sobre crear el articles que calen, avui no tinc més temps, però m'ho deixo a la llista de seguiment i amb els (pocs, segur!) que calguin després de traslladar les llengües "desperdigades" que t'he comentat abans, ja faré el que pugui ajudant-me amb la wiki anglesa
--Guillem(Discussió) 16:03, 29 ag 2006 (UTC)

ja he redistribuit el que he pogut, ha quedat força polit, excepte la categoria de llengües dravídiques que m'ha quedat un xic buida

--Guillem(Discussió) 10:01, 30 ag 2006 (UTC)

Crísi burocràtica[modifica]

Sisplau, participa a la taverna –Pasqual · bústia 11:05, 30 ag 2006 (UTC)

Neutralitat article Quim Nadal[modifica]

Company,

En Quimet torna a donar problemes. Un usuari es queixa que no és neutral. L'Xtv té una proposta. Podries fer-hi una ullada Discussió:Joaquim Nadal i Farreras.

Moltes gràcies,

Vilallonga · (digui digui) 15:14, 31 ag 2006 (UTC)

hola Llull

respecte a aquest canvi, d'un temps ençà no seria més correcte "Myanmar" que "Birmània"? jo que sóc de la generació que diu "Birmània" algun cop he sentit dir "ja no es diu així" (semblant al ceilan>sri lanka o l'eritrea>etiòpia>eritrea que sembla que els editors de llibres de text ho facin a posta)

--Guillem(Discussió) 16:17, 1 set 2006 (UTC)

SUP:Unificar quanpuguis[modifica]

Article Nucleòtid (noms dels mateixos)en base a [18]. Ens saps més, i crec que tens més temps que jo... Gràcies i Salu2--Tonipares 07:43, 15 maig 2007 (CEST)[respon]