Diferència entre revisions de la pàgina «Roger de Llúria»

Salta a la navegació Salta a la cerca
 
== Biografia ==
Roger de Llúria fou el veritable artífex de la preeminència marítima a la mediterrània per part de la [[Corona d'Aragó]]. Fou [[Almirallalmirall]] de l'[[estol]] [[Catalunya|català]] que comandà brillantment durant tot el regnat de [[Pere III d'Aragó|Pere III d'Aragó "el Gran"]]. SeHauria liestat vanomenat concediralmirall elde [[comtatla deflota Cocentaina]]després (esdevenint-se aixíque el primerrei comtedestituís del'anterior Cocentaina)almirall, comel aseu premifill perbord la[[Jaume seuaPere trajectòria militar,(d'Aragó i vaNicolau)|Jaume obtenirPere]], laperquè senyoriaaquest sobredesobeí l'illales deseves [[Gerba]]ordres arranen dela l'[[Expedicióincursió a Tunis]] de [[1282]]Calàbria.
 
Se li va concedir el [[comtat de Cocentaina]] (esdevenint-se així el primer comte de Cocentaina) com a premi per la seva trajectòria militar, i va obtenir la senyoria sobre l'illa de [[Gerba]] arran de l'[[expedició a Tunis]] de 1282.
 
=== Expedició a Tunis ===
{{principal|Expedició a Tunis}}
 
===Almirall de la flota===
Hauria estat nomenat almirall de la flota després que el rei en [[Pere III d'Aragó]] destituís l'anterior almirall, el seu fill bord [[Jaume Pere (d'Aragó i Nicolau)|Jaume Pere]], perquè aquest desobeí les seves ordres en la incursió a Calàbria.
 
=== Guerra de Sicília ===

Menú de navegació