Museu de Manitoba

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu de Manitoba
The Manitoba Museum and Planetarium

Planetari del Museu de Manitoba
Dades
Tipusmuseu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1965
Activitat
Àmbithumanitats
Governança corporativa
Seu 

Lloc webwww.manitobamuseum.ca/
Facebook: ManitobaMuseum Twitter (X): manitobamuseum Instagram: manitobamuseum Pinterest: manitobamuseum Modifica el valor a Wikidata

El Museu de Manitoba (en anglès: Manitoba Museum, anteriorment dit Manitoba Museum of Man and Nature) és el museu més gran de Winnipeg, Manitoba, Canadà. Aquest museu va ser dissenyat per Herbert Henry Gatenby Moody de Moody and Moore el 1965. Està centrat en l'home i la natura. Té un planetari i una sala Galeria de la Ciència.[1]

Col·leccions[modifica]

Va ser el primer museu canadenc en recrear la vida submarina del mar que hi havia fa 450 milions d'anys durant el període Ordovicià a la Badia de Hudson. A Manitoba hi havia trilobites gegants.

Les galeries interpretatives són: Història de la Terra, Bosc boreal àrtic i subàrtic, Nonsuch, Hudson's Bay Company, boscos en parc de pollancres (Aspen parkland), praderies i zones urbanes.

També reflecteix la història i el medi ambient de la província de Manitoba des dels ambients àrtics del seu nord fins a les praderies del sud de la província. En particular el museu és conegut per recrear un carrer de Winnipeg a la dècada de 1920.

Conserva un bot de Halkett fet al segle xix amb recobriment de cautxú natural.

Té una reconstrucció del vaixell Nonsuch, el qual en un viatge de l'any 1668 va portar a la fundació de la Hudson's Bay Company.

Imatges[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el de maig 14, 2012. [Consulta: de febrer 10, 2022].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu de Manitoba