Viquiprojecte:Viquiconcurs LGBTIQ+ 2022

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
 Viquiconcurs LGBTIQ+ 2022 

 Del 27 de juny al 3 de juliol 
Viquiconcurs LGBTIQ+ 2022
CausaMillorar els articles de temàtica LGTBIQ+ de la Viquipèdia
Interval de temps27 de juny de 2022 - 3 de juliol de 2022
Durada7 dies
OrganitzaViquiprojecte LGBTIQ+
Col·laboraAmical Wikimedia

El 28 de juny es commemora la revolta d'un grup de persones LGBTIQ+ contra els abusos policials al bar d’ambient novaiorquès Stonewall Inn. Aquests fets succeïts el 1969 van inspirar el moviment per l’alliberament sexual arreu del món i es recorden anualment en el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+.

Amb motiu d'aquesta data, Amical Wikimedia pretén recollir i difondre el coneixement generat al llarg de la història sobre el col·lectiu LGBTIQ+ i publicar-lo de manera accessible i oberta a la Viquipèdia en català / valencià. Durant una setmana, animem a tothom a participar en un concurs que té per objectiu millorar els articles existents sobre aquest col·lectiu.

Participant al concurs, tindràs l’oportunitat d’ampliar els teus coneixements sobre els personatges més influents del moviment LGBTIQ+, la simbologia, cultura i història d’aquest col·lectiu; a la vegada que difondràs els teus aprenentatges amb la teva contribució a la enciclopèdia.

Si no has editat mai a la Viquipèdia, et convidem a la sessió introductòria en línia del divendres 24 de juny a les sis de la tarda. En cas que no hi puguis assistir, et recomanem llegir la guia d'edició del concurs.
      Enllaç a l'aula virtual

Objectius

Comparteix!
Comenta els teus avanços a les xarxes socials. Etiqueta'ns als comptes de la Viquipèdia i Amical Wikimedia i en farem ressò.
#ViquipèdiaLGBTIQ

El concurs consisteix a actualitzar, verificar, referenciar i ampliar el contingut d'articles de temàtica LGBTIQ+ des del 27 de juny fins al 3 de juliol. Proposem una llista d'articles que poden millorar-se, agrupats en vuit àmbits temàtics, i bibliografia recomanada que pots utilitzar de referència per a les teves edicions. Al final del concurs, qui hagi afegit més caràcters guanyarà un premi.

   Atenció: el concurs tracta de millorar els textos de la introducció i del cos de l'article; per tant, si es detecten edicions només en les seccions finals complementàries de l'article, aquestes no es tindran en compte en el recompte de punts. Així mateix, no es permet cap tipus de vandalisme.


Funcionament

  Identifica't amb el teu compte. Si no en tens cap, en pots crear un fent clic aquí.
  Inscriu-te al concurs fent clic al botó d'inscripció i escrivint el teu nom d'usuàri/a a la pàgina que s'obrirà.
  Escull un article de la llista segons el que et vingui de gust editar.
  Afegeix la plantilla {{editant}} a l’article per evitar que altres concursants editin el mateix article a la vegada i es puguin perdre els canvis.
  Edita l'article. Quan tinguis els canvis enllestits, elimina la plantilla editant i publica'l. Afegeix l'etiqueta #ViquipèdiaLGBTIQ al resum d'edició.
  Repeteix els passos 3, 4 i 5 tantes vegades vulguis!


Premis

El 1r premi consisteix en un lot de tres llibres en català de temàtica LGBTIQ+.
El 2n premi consisteix en un lot de dos llibres en català de temàtica LGBTIQ+.
Es podran escollir els llibres dintre el catàleg de títols en català de la llibreria especialitzada en temàtica LGBTIQ+ Antinovs.


Articles proposats

Notes

  1. incloure la perspectiva trans
  2. incloure la perspectiva trans
  3. actualment està escrit de manera binarista


Bibliografia recomanada
Consulta la pàgina de discussió de l'article abans de començar a editar, ja que hi pots trobar comentaris o recursos que t'ajudin a orientar les teves edicions. També recomanem el repositori de revistes científiques i culturals en català RACO. Clica "amplia" en la següent taula per veure la bibliografia recomanada.


Participants i puntuacions

La taula següent s'actualitza un cop al dia. Consulta la teva posició a temps real aquí.

Darrera actualització 4 juliol 2022 a les 12 hores i 13 minuts
Posició Participant Articles editats Caràcters afegits
Guanyador/a1. Judesba 85.618
Guanyador/a2. Lks.poch 53.882
3. Sjoel 17.006
4. KajenCAT 16.334
5. Davidpar 5.412
6. Sorenike 3.989
7. Brunnaiz 58
8. Aniol 21
Jaumellecha 0
Total 182.320
Ajuda
Vídeo sobre com editar la Viquipèdia (7.18 min)

Si necessites ajuda per posar-te en marxa o avançar, disposes de les següents opcions:


Coordinació

El viquiconcurs està organitzat pel grup Viquiprojecte LGBTIQ+ amb la col·laboració d'Amical Wikimedia. Pots contactar amb nosaltres a la discussió del Viquiprojecte o a l'adreça electrònica coordinacio@wikimedia.cat.

La imatge de la portada és d'Estudio Magia, creada per la Wikimedia Argentina.