Filosofia de l'educació

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

La filosofia de l'educació és una disciplina relativament moderna que estudia el fenomen educatiu i les teories sobre el mateix des d'una perspectiva racional, amb el desig d'oferir una explicació sobre l'educació humana.

La filosofia de l'educació té el seu origen remot en el món antic, sobretot en autors com Plató i Aristòtil, que van parlar contínuament de l'educació humana i de la manera ideal en el que hauria de ser format el nen per entrar a formar part de la vida social. També el món cristià i medieval compta amb autors com Climent d'Alexandria, sant Agustí o Sant Tomàs d'Aquino, que van abordar les temàtiques educatives des d'idees filosòfiques i teològiques.

A partir del Renaixement i en els inicis de l'Edat moderna es va produir un ampli desenvolupament de teories educatives. Lluís Vives, Erasme de Rotterdam, Comenius, Jean-Jacques Rousseau, John Locke, Immanuel Kant, Fröbel, i altres autors, van oferir diverses reflexions sobre l'educació de l'home i sobre el camí que el portaria al seu perfeccionament com a individu i com a membre de la societat.

La filosofia de l'educació ha vist un ampli desenvolupament durant el segle XX. De manera especial, en la segona meitat d'aquest segle va comptar amb autors que li van donar una empremta particular. Entre ells cal esmentar a Richard Stanley Peters

Enllaços Externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Filosofia de l'educació Modifica l'enllaç a Wikidata