Viquipèdia:Candidatura a administrador/Mercè Piqueras

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Mercè Piqueras (disc contr reg drets) eines: SUL edicions locals drets gobals edicions mensuals
RESULTAT

No aprovada, sense suport. A notar que alguns usuaris han expressat malestar sobre el desenvolupament d'aquesta candidatura. Les objeccions per falta de confiança són legítimes i han convençut a usuaris en principi no implicats en els fets exposats. Cal recordar el que diu la pàgina de candidatures: «En qualsevol cas, sigueu respectuós amb els altres. Algunes crítiques poden ser doloroses, però fetes de forma constructiva poden ser útils.» Més enllà d'aquesta candidatura caldrà establir les bases d'un diàleg constructiu per fer passos d'aproximació i recuperar el respecte mutu. --V.Riullop (parlem-ne) 20:20, 25 gen 2022 (CET)[respon]

La següent discussió està tancada. Es demana no modificar-la. Si teniu més comentaris es poden fer en una nova secció.


Aquesta usuària presenta la seva candidatura a administrador. Es demana la vostra opinió.
Està previst que es tanqui a partir: 25 gener 2022, 20:11.

Presentació[modifica]

Sóc Mercè Piqueras i no se m’hauria acudit presentar la meva candidatura a administradora si no fos perquè algú em va dir que jo ja estava fent tasques administratives. Els últims temps estic creant poques pàgines perquè dedico bastant de temps a revisar i editar pàgines ja existents (uso editar en el sentit anglosaxó de corregir o esmenar). M’he dedicat bastants anys a la revisió i correcció d’articles en una revista científica i no puc evitar la mirada professional en llegir un article de la Viquipèdia. Sovint un cop d’ull em permet adonar-me de la manca de referències o citacions, de possibles errors de traducció o conceptuals o de la manca de seguiment d’algunes normes del llibre d’estil de la Viquipèdia, i goso dir que el meu instint em porta a descobrir copyvios. De vegades, jo mateixa intento corregir-ho. He dedicat hores a modificar articles que em semblaven interessants per evitar que acabessin a la llista dels articles que no respecten la propietat intel·lectual i que, per tant, seran esborrats, però això no sempre m’és possible.

Actualment sóc pensionista, fent algunes tasques professionals per complementar la meva pensió i passo moltes hores a l’ordinador, cosa que em permet, de tant en tant, fer un cop d’ull a la Viquipèdia per veure-hi canvis recents o bé la faig servir jo mateixa per a trobar-hi fonts primàries o terminologia per a la meva feina i, en fer-ho, em trobo molt sovint articles amb mancances.

De tant en tant participo en debats (alguns els he iniciat jo mateixa) i sempre procuro ser respectuosa amb les opinions d’altri, encara que no les comparteixi, com procuro fer-ho també a la vida real.

Preguntes[modifica]

1. En quines tasques administratives podeu ajudar?

R. Puc ajudar en tasques de manteniment d’articles (patrullar canvis recents, revertir vandalismes, posar plantilles de manteniment). També podria bloquejar usuaris vandàlics o que incompleixin normes bàsiques de la Viquipèdia o esborrar articles, però no voldria emprendre accions d’aquest tipus de manera unilateral i buscaria el consens. També estic disposada a participar en tasques en què es demani la col·laboració. Podria també donar la benvinguda a editors/editores novells i aconsellar-los, no tant en els aspectes tècnics com en els de contingut i estructura dels articles, ús de fonts d'informació, etc.

2. Bon vespre i gràcies per la candidatura. Així com aprecio les teves contribucions com a viquipedista, a mi també em preocupa la qüestió que comenta el Xavier més avall. La meva pregunta és la següent: per molt bones que siguin les intencions, creus que és apropiat que una (potencial) administradora subverteixi els mecanismes de presa de decisions i construcció de consens de la Viquipèdia mitjançant una campanya de pressió externa? Gràcies.—Leptictidium (digui) 20:56, 10 gen 2022 (CET)[respon]

R. 'Subvertir' és destruir, tirar a terra una regla, uns principis, etc. Jo no he subvertit res a la Viquipèdia. No estic d'acord que es mantinguin uns criteris de categorització que impedeixen crear categories en femení, però els respecto, tot i que em sembla un anacronisme. I no ho nego, he col·laborat amb altres persones a exposar el que pensem que és una anomalia de la Viquipèdia. I ho hem fet perquè voldríem que la nostra Viquipèdia fos la millor, però no ho serà mentre es mantingui aquesta discriminació, que no té res a veure amb la llengua com de vegades es diu per defensar-la. Les biblioteques han sabut adaptar-se als canvis socials i en els seus catàlegs es poden buscar dones per professions i condicions, cosa que no es pot fer a la nostra Viquipèdia, que és una entitat nascuda el segle XXI. De vegades, les anomalies internes, convé que es vegin també des de fora. Especialment quan hi ha decisions que s'han pres per un consens només entre una vintena de persones. Si les pescadores del Palmar de València no haguessin exposat fora de la seva comunitat la discriminació que patien, potser seguirien sense poder pescar a l'Albufera.
La meva pregunta no anava tant pel fons de la qüestió (al cap i a la fi, compartim el mateix ideal d'una Viquipèdia en la qual les dones estiguin tan ben representades com els homes, simplement discrepem sobre el camí per arribar-hi), sinó per les formes. Malauradament, a la Viquipèdia som els que som i la gran majoria dels consensos actuals s'han construït amb un nombre de participants igual o inferior al de la no-categorització per gènere. He t'entendre, doncs, que també consideres que tots aquests altres consensos són «una anomalia» o, si més no, que no et semblaria pas malament que hi hagués usuaris que muntessin campanyes de pressió externa per modificar-los? Si, en el transcurs de la teva feina com a administradora, et trobessis un usuari que edita en contra d'un consens establert (per exemple, creant sistemàticament categories amb menys de 5 articles, o reanomenant «País Valencià» a «Comunitat Valenciana»), li aconsellaries emprar els mecanismes de presa de decisions existents o l'animaries a muntar una campanya de pressió externa? De nou, gràcies pel temps dedicat a respondre.—Leptictidium (digui) 22:33, 10 gen 2022 (CET)[respon]
Allò que considero una anomalia és que, en una entitat nascuda el segle XXI, calgui votar si es permet la categorització per gènere de les biografies, quan és una cosa que les biblioteques —algunes més que centenàries— han adoptat de manera natural. I sobre l'exemple que em poses, no crec que sigui tasca administrativa dir a un usuari què pot fer, dins o fora de la Viquipèdia, per aconseguir el que vol. Em limitaria a revertir l'edició indicant que va contra les normes actuals de la Viquipèdia. Mercè Piqueras (disc.) 23:05, 10 gen 2022 (CET)[respon]

3. Hola Mercè Piqueras. Respecte al comentari que fa en Xavier Dengra a sota, tinc unes quantes preguntes:

 • Consideres que l'assenyalament a viquipedistes en entorns externs a la Viquipèdia poden ser considerats assetjament? I, en cas que no, quina consideres la línia vermella en aquest sentit?
 • Creus que les campanyes de pressió externes als espais de la Viquipèdia són una forma legítima de forçar canvis en les polítiques internes?
 • Realitzaries tasques administratives de consens si aquestes són contràries als teus ideals?
 • Com valores els mecanismes actuals d'assoliment de consensos interns i com els milloraries?

Gràcies per les teves respostes i per la teva dedicació. --Pau Colominas (t'ajudo?) 22:03, 10 gen 2022 (CET)[respon]

Responc per ordre:
Consideres que l'assenyalament a viquipedistes en entorns externs a la Viquipèdia poden ser considerats assetjament? I, en cas que no, quina consideres la línia vermella en aquest sentit?
Depèn. Exposar una situació que considero anòmala i discriminatòria no em sembla que sigui assetjar ningú. Un línia vermella seria recórrer a l'insult, a l'agressió verbal (com de vegades he vist en debats a la Viquipèdia) o a la mentida. En aquest joc, no hi entro.
Creus que les campanyes de pressió externes als espais de la Viquipèdia són una forma legítima de forçar canvis en les polítiques internes?
Poden ajudar a visibilitzar un problema i a fer reflexionar sobre la necessitat d'un canvi. Al cap i a la fi, com diu el cinquè pilar de la Viquipèdia, «la Viquipèdia no té normes inamovibles».
Realitzaries tasques administratives de consens si aquestes són contràries als teus ideals?
El que no faria és anar contra el consens establert. Si ho he entès bé, no hi ha unes tasques obligatòries per als administradors. En cas que alguna tasca d'administració sigui contraria als meus ideals o conviccions em dedicaria a una altra tasca. A la Viquipèdia hi ha molt per fer.
Com valores els mecanismes actuals d'assoliment de consensos interns i com els milloraries?
Caldria buscar la manera d'implicar-hi més gent, perquè hi ha decisions importants en què els consens s'ha assolit entre una vintena de persones. Potser caldria fixar un quòrum i fer difusió dins de la comunitat viquipedista. Una tasca difícil, ho sé, però no impossible.
Mercè Piqueras (disc.) 22:48, 10 gen 2022 (CET)[respon]

4. Ets la candidata amb menor nombre d'edicions, però la segona amb més participacions a la Taverna/Ajuda. Això demostra el teu interés per aprendre els procesos de la Viquipèdia: l'elaboració d'articles, assolir acords amb altres usuaris i participar dels debats generals, enhorabona. El teu nom va ser poposat dins d'una "llista de dones viquipedistes": què n'opines de la discriminació positiva? És beneficiosa i s'hauria d'implantar en el projecte? S'hauria d'ampliar a altres sectors minoritzats (regions amb poca representació, migrants, segones llengües...)? Gràcies -- Cataleirxs (disc.) 11:33, 11 gen 2022 (CET)[respon]

La discriminació positiva és una eina de dos talls (o potser de tres). Per una banda, permet la incorporació de les dones en espais on eren —o segueixen sent— minoria. Per una altra, si una dona accedeix a aquell espai, pot semblar que ho ha aconseguit pel fet de ser dona, no pas pels seus mèrits. I encara hi ha un tercer aspecte: pot passar que dones mediocres hi accedeixin perquè cal incloure dones a causa de la discriminació positiva (de tota manera, també hi ha homes mediocres que et preguntes com han arribat allà on són).
Ara per ara, la discriminació positiva em sembla encara necessària, però no hauria de ser l'única eina per aconseguir que més dones s'impliquessin en la Viquipèdia. Caldria preguntar-se per què hi ha aquest desequilibri de gènere, analitzar-ne les causes i intentar corregir-les. No és un problema exclusiu de la Viquipèdia catalana i ha estat debatut des de fa temps, i fora de la mateixa Wikipedia (vegeu, per exemple, el debat Where are the Women in Wikipedia? de 2011 a The New York Times). Des de fa uns anys participo en uns tallers de wikidones en el meu barri i les opinions que he tret d'altres dones viquipedistes és que la veuen com un espai molt masculí i que no participen en debats per no sentir-se intimidades.
Sí, penso que per a la Viquipèdia seria bo ampliar sectors minoritzats perquè la diversitat enriqueix. ~~~~ Mercè Piqueras (disc.) 13:01, 11 gen 2022 (CET)[respon]

Opinions[modifica]

 1. En contraEn contra Rebuig Aquesta usuària és membre i la cara més visible i mediàtica d'una campanya que pretén des de l'any passat l'assassinat de la reputació de determinats viquipedistes i administradors i del consens viquipedista fora de la pròpia Viquipèdia. Em considero víctima d'un assetjament i assenyalament selectius en xarxes externes en què aquesta usuària ha pres part activa i cabdal, quan soc lliure d'actuar amb la privadesa i amb les interaccions que desitgi fora d'aquest projecte. No només n'ha pres part i efectuat contra mi, sinó públicament contra d'altres administradors (n'hi ha desenes d'exemples que podria compartir) que apliquen els consensos i normes vigent, contra l'aportació de fonts fiables com a vàlua del debat, amb befa de les opinions legítimes d'altres usuaris (dones incloses) i també amb una actitud que explicita una incomprensió absoluta del funcionament de la Viquipèdia. Vulnera les polítiques exercint la mala praxis per fomentar la disrupció del consens i la manca d'etiqueta a través de reiterat proselitisme en fòrums externs. Ha estat part activa en mètodes d'astroturfing a través de l'assenyalament múltiple en comptes de Twitter d'institucions, viquipedistes i personatges culturals al llarg de tot el 2021 per aplicar pressió social i manipular la percepció pública i institucional cap a les votacions wiki que haurien de ser motiu per a penalitzacions o blocatges i que han coaccionat altres usuaris —fets que podrien ser fins i tot portats davant l'ArbCom. La proposta afirma: «Sempre procuro ser respectuosa amb les opinions d’altri, encara que no les comparteixi, com procuro fer-ho també a la vida real». Això és fals i per a mi és una una línia vermella que una persona amb el modus operandi explicat esdevingui administradora. I un precedent greu per a qualsevol llengua de la Viquipèdia. Xavier Dengra (MISSATGES) 20:47, 10 gen 2022 (CET)[respon]
 2. A favorA favor Suport Ha demostrat bon ull per a detectar errors que havien passat per alt a la comunitat, i bona mà a l'hora d'esmenar-los. Estic convençut que com a administradora podrà continuar fent una Viquipèdia encara millor. AlbertRA (disc.) 21:53, 10 gen 2022 (CET)[respon]
 3. A favorA favor Suport Bona feina de manteniment i capacitat de diàleg. --aLZiNous: deixa'm un missatge. 00:12, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 4. En contraEn contra Rebuig No es pot estar entre dos aigües, o es treballa dins la Viquipèdia per aconseguir un consens i un canvi en la direcció que sigui o es treballa fora, a favor o en contra de la Viquipèdia. Tenir un administrador que lluita fora la Viquipèdia per canviar-la no em sembla coherent. Les feines indicades per AlbertRA i aLZiNous es poden fer sense ser administrador, però un administrador no hauria de pervertir el consens atacant-lo des de fora. Jmrebes (discussió) 08:13, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 5. En contraEn contra Rebuig Si no fos per la campanya de pressió externa i l'assenyalament a dos companys viquipedistes (que hagi vist jo, no sé si n'hi ha hagut més), no tinc cap dubte que li votaria a favor sense pensar-m'ho dues vegades. La Mercè és una viquipedista que fa una contribució molt valuosa en tots els altres aspectes. Ara bé, intentar passar per sobre dels consensos existents i imposar un punt de vista diferent mitjançant astroturfing en xarxes i mitjans de comunicació és no respectar el debat i la feina de construcció de consens que han fet els altres viquipedistes i no em sembla compatible amb les funcions d'administradora, entre les quals hi ha vetllar per les normes internes de la Viquipèdia. Especialment quan es comencen a assenyalar altres persones; tots hem topat amb altres usuaris al llarg de la nostra trajectòria com a viquipedistes, tots hem experimentat frustracions i n'hem provocat a altres usuaris, però l'assenyalament en plataformes externes és una línia vermella que no es pot travessar.—Leptictidium (digui) 09:10, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 6. En contraEn contra Rebuig Potser un administrador no ha d'agradar. Però el que sens dubte no pot fer és aixecar suspicàcies i recels pel seu comportament anterior. I, lamentant-ho molt, jo diria que això és així. Per tant, no series una candidata idònia. --MALLUS (disc.) 10:10, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 7. Objecció Objecció Pel ja exposat --Amortres (disc.) 10:18, 11 gen 2022 (CET)[respon]
  Comentari Comentari @Mercè Piqueras: @Sjoel: Respecte al tema de fons de rentar els draps bruts a casa, per si és del teu interès, hi ha la idea de fer aquest any un Viquiprojecte:Actualització de processos que dinamitza @Robertgarrigos:, en el què la categorització per gènere en els articles es pot debatre de nou, i en la què m'imagino que sortiria el tema de transgeneritat i no binaritat. --Amortres (disc.) 11:07, 14 gen 2022 (CET)[respon]
  Gràcies per la informació @Amortres. Miraré de seguir el viquiprojecte i, concretament, el tema de les categories. De retruc m'he assabentat que s'elegeixen nous administradors. Sobre la polèmica de les categories, jo hauria proposat reobrir la presa de decisions per incloure noves visions i tornar a votar. A mi no m'incomoda que es faci una campanya externa per pressionar. Doncs la resposta que hauria esperat davant tal campanya hauria sigut una reobertura del debat, més democràcia, o sigui, intercanvi d'opinions i votació, vaja, reobrir la presa de decisions. Tanmateix, desconec què va causar que iniciés la campanya i si s'ha vexat algú en aquests missatges. Això darrer sí que em semblaria malament d'entrada. D'altra banda, crec que la campanya no afecta que la candidata sigui més o menys competent en les tasques d'administració. Com crec que he llegit de @Paucabot. Així mateix, si es detectés una mala praxis entenc que hi deu haver un mecanisme per poder destituir la persona. Sjoel (disc.) 19:34, 14 gen 2022 (CET)[respon]
 8. Objecció Objecció Persona que creu que els consensos s'imposen des de fora, no em val que només s'abstingui en aquelles tasques administratives relacionades. Usuària molt valuosa i amb ganes d'aprendre, toca temes clau i detecta mancances importants, però no accepta/comprèn com funciona la comunitat i la seva organització --barcelona (disc.) 11:47, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 9. Comentari Comentari Crec que faríem bé de mirar la lluna en lloc del dit. Diria que la campanya per tenir categories de dones a la Viquipèdia s'ha hagut de traslladar a fora perquè hem tengut una bunquerització aquí. En aquella PD del 2018 no es va anar a construir un consens, es va anar a guanyar. I d'aquí plora la criatura. Si s'hagués volgut arribar a un consens per tenir en compte la meitat de la població a les categories, no s'hauria anat a fora. Es va anar a fora, perquè, com en moltes d'altres ocasions a través de la història, és l'única sortida que els hi hem deixat.
  Parlava en l'origen d'aquestes candidatures de la necessitat d'incorporar veus diferents a la Viquipèdia. Amb segons quines actituds, no estam ajudant gens. No dic ja a incorporar dones, dic a incorporar veus crítiques en general. Si a tot aquell que té idees diferents, el condemnam a haver d'anar a queixar-se a fora i li denegam accedir a les eines d'administració, aquesta Viquipèdia no s'adaptarà als canvis, que crec que és el que necessitam.
  Sincerament, si demanam obediència cega a la no categorització de les dones, no trobarem moltes dones que hi venguin a bé i seguirem sense tenir gaires dones administradores. Els administradors seguirem essent una casta esbiaixada que no representa la pluralitat dels viquipedistes i seguirem essent vistos (amb raó) com aquelles societats gastronòmiques que només admeten homes. Si la cosa ha de canviar, els homes hem de fer un canvi de xip. Pau Cabot · Discussió 12:08, 11 gen 2022 (CET)[respon]
  El dit és la categorització per gènere, la lluna és la campanya de pressió a xarxes i l'assenyalament d'usuaris en una plataforma exterior pel simple fet de tenir una opinió diferent. No crec que la categorització per gènere sigui una eina útil per assolir l'equilibri de gènere a la Viquipèdia, però ja em sembla bé que altres persones ho vegin d'una altra manera. Et garanteixo que, si la Mercè hagués intentat capgirar el consens existent mitjançant una presa de decisions, ara mateix jo li estaria votant a favor. Però la idea que, si un consens de la Viquipèdia no t'agrada i no tens prou suport per canviar-lo via els mecanismes previstos, simplement pots muntar un astroturfing a xarxes i provar d'imposar per la via de les pressions externes el que no pots assolir per la via del consens ja és nefasta quan la practica qualsevol usuari, però encara més quan ho fa una persona que ha rebut la confiança de la comunitat per a, entre altres coses, vetllar per l'aplicació dels consensos existents.—Leptictidium (digui) 12:24, 11 gen 2022 (CET)[respon]
  No voldria barrejar (ja s'està fent prou) el tema administradors / categories / projectes de gènere com si fos tot un conjunt global. Malgrat les campanyes, hi ha molta feina a fer en el tema gènere a banda de discutir sobre categories com he reclamat en diverses ocasions i no es pot suposar que les dones se sentin més atretes o menys en global, com si fóssim un únic usuari, em sembla agosarat fer aquesta inferència com a mínim. Aquí es debat sobre una candidatura, que inclou els consensos. --barcelona (disc.) 10:18, 12 gen 2022 (CET)[respon]
  Gràcies Pau per la reflexió de dalt. Cal que tots meditem la profunditat d'aquest missatge. Cap editor vol ser part de cap casta esbiaixada. I és evident que necessitem dones administradores i més dones editores. Potser no ve al cas, però a Algemesí hi havia una muixeranga. Es creà una de nova on les dones van poder participar. I ara, ja fa temps, hi ha dues muixerangues on les dones tenen veu i vot, com havia de ser. Doncs, això.--General Basset (disc.) 14:59, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 10. Objecció Objecció Les virtuts com a editora, cal reconèixer-li: detecció d'errors inadvertits, cerca de referències meritòries, correcció de redactats incorrectes, etc. Però per ser administradora li manca empatia en certs debats, té un punt de supèrbia quan creu tenir raó i, molt especialment la creença que la comunitat estava en contra de la seva causa feminista. Un error d'observació i una manca de voluntat per trobar el camí per aconseguir un objectiu que ningú li nega com a dret. Escampar a xarxes i a Wikimania la seva lluita contra "la Viquipèdia", que és fruit de l'esforç de totes i tots i, a més a més, és el col·lectiu on havia decidit entrar, em sembla un error del que espero que algun dia doni explicacions. No crec que actualment tingui l'actitud correcta per fer d'administradora.--amador (disc.) 14:24, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 11. En contraEn contra Rebuig Estic d'acord amb el què els companys ja han dit sobre el tema, però voldria afegir que com a dona, no em sento gens representada per la insistència que l'única manera de feminitzar la Viquipèdia és d'aplicar la categorització separada per gènere, però sobretot, quan ha discutit aquest subjecte, ha tingut una actitud de "amb mi o contra mi" que no crec que sigui apropriada per una administradora.--Laurita (Missatges) 15:59, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 12. Comentari Comentari Votaria a favor de la candidata, ja que hem coincidit en un article de qualitat i la seva aportació va ser chapeau!. Però tot el que s'ha dit més amunt enterboleix la confiança necessària. I jo sóc dels que votaria per veure la lluna d'una altra manera. Ja hi han algunes escletxes (excepcions). Busquem el consens per ampliar-les.--Pallares (disc.) 16:45, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 13. Objecció Objecció Subscric les opinions d'en Amadalvarez i d'en Leptictidium, crec que el marc mental no encaixa amb el que s'espera d'un administrador i que hi manca coneixement del funcionament de la comunitat. Les respostes a les preguntes fetes em reafirmen en aquesta percepció. Espero però que no deixis de fer feina com a editora, per descomptat. Gràcies altra vegada pel teu temps. --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:53, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 14. Objecció Objecció Crec que hi ha una diferència bastant clara entre ser crític/tenir idees diferents (que és necessari i més que benvingut a la Viquipèdia) i seguir punt per punt les males pràctiques en la construcció del consens, que és el funcionament bàsic de projecte i que tot viquipedista (també els administradors) ha de tenir claríssim i seguir. Per apel·lar al cinquè pilar se l'ha de citar sencer: «La Viquipèdia no té normes inamovibles, més enllà d'aquests cinc principis generals», i el quart pilar inclou la viquietiqueta i el consens. Comparteixo el que comenten altres companys: fas contribucions molt valuoses, però per ser administradora crec que caldria que tinguessis més experiència amb les polítiques i pràctiques de la Viquipèdia. --Townie (discussió) 20:50, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 15. Objecció Objecció No pose un rebuig per la faena molt ben feta i les qualitats d'editora. Ara bé, com ja ho han dit molts companys, sap molt de greu observar la campanya de desprestigi constant de la Viquipèdia i dels viquipedistes amb afirmacions esbiaixades, o falses de fet, repetides ad nauseam, i de manera molt trumpiana, com ara que s'indexen les dones amb una forma singular masculina. Tot i que entenc que s'ha de lluitar per a obtenir certes coses (i acostume a fer-ho), no es pot caure en una bipolaritzacio' quan tants companys han fet moltes coses per a millorar la presència de biografies de dones i insinuar que tots, o gran majoria de nosaltres som masclistes. No és, de cap de les maneres, la bona manera, ni cap manera, de millorar la Viquipèdia, ans el contrari. Al meu parer, el problema no és de categoria, sino' de presència de dones tant a les biografies i sobretot com a editores per a eliminar el biaix de gènere, però no veig que la preocupacio' de "Dones amb categoria" siga portar noves editores sino' complaure's en un cert victimisme, ja que trobar editor(e)s és un tema molt més complicat... Capsot (disc.) 23:27, 11 gen 2022 (CET)[respon]
 16. A favorA favor Suport Crec que seria una molt bona administradora. Els desacords o la disconformitat amb una política no haurien d'influir en la seva aptitud per usar els permisos d'administrador. La mateixa vehemència que es critica per defensar les seves idees, ha estat exhibida aquí mateix per companys per desqualificar-la. Reflexionem-hi. Pau Cabot · Discussió 07:53, 12 gen 2022 (CET)[respon]
 17. Objecció Objecció Crec que aquesta proposta de candidatura va ser precipitada (sense comptar amb els motius exposats en els vots i preguntes de dalt). Na Mercè té unes habilitats per la correcció de textos molt altes, però també té carències greus en aspectes bàsics de VP (exemple). Soc conscient que treballa per aprendre i millorar, però ara per ara no seria una administradora eficaç - qüestió que podrà resoldre amb més temps. -- Cataleirxs (disc.) 14:42, 12 gen 2022 (CET)[respon]
 18. Objecció Objecció El meu vot va en la mateixa línia que en Cataleirxs. Crec que li manca encara desimboltura amb la plataforma abans d'assumir noves eines i funcions.--KRLS, (disc.) 14:53, 12 gen 2022 (CET)[respon]
 19. Objecció Objecció Com ha explicat el @Xavier Dengra, aquesta usuària és una de les cares més visibles de @DonesAmbCategoria, que sovint ha ridiculitzat i assetjat a mi i altres companys viquipedistes a les xarxes i pretén desprestigar la Viquipedia i canviar-ne el funcionament des de fora. Em sap greu, però ara mateix no hauria de ser administradora. — Guillem · willy31igd (parlem-ne!) 20:47, 12 gen 2022 (CET)[respon]
 20. Objecció Objecció Penso que és una usuària molt vàlida i que té molt a aportar en aquesta comunitat, tant pel que fa als temes que edita, com per la qualitat de les seves edicions. Ara bé, tenint en compte com ha gestionat diversos conflictes vigents on i offwiki, no considero que -de moment- compleixi el perfil per fer d'administradora. És una objecció per un tema de format, de registre. Kippelboy (disc.) 06:46, 13 gen 2022 (CET)[respon]
 21. En contraEn contra Rebuig Si només comptéssim les teves contribucions i implicacions dins de la Viquipèdia, t'hagués donat tot el meu suport. No obstant això, les accions que has dut a terme contra viquipedistes per la seva posició declarada en un debat (i que, a més, n'he sigut testimoni) —atacs personals— no són gens adients per un/a administrador/a. Crec que ningú, ni tu, vol rebre una campanya negativa constant en contra. KajenCAT (disc.) 23:46, 13 gen 2022 (CET)[respon]
 22. A favorA favor Suport Estic a favor de la teva candidatura perquè trobo que faries una bona administradora i que aportaries la veu de dona. Que hi hagi hagut una campanya externa per lo de les categories no et desqualifica. No m'agrada l'assenyalament de viquipedistes específics, això no. Però en tot cas, entenc que s'hagi fet una campanya externa - trobo que el tema es debat o debatrà molt més, simplement perquè s'ha fet aquesta campanya, portant-lo als ulls de molta gent que no en sabia res. No vull dir que ara s'hagin de fer les categories o no, només que trobo que es debatrà de nou, que no es va debatre d'una manera adequada al seu moment, penso (m'he mirat els resultats dels debats anteriors i trobo que potser no son gaire neutrals... vaja, a mi m'ho ha semblat... en fi..). Crec que, tema de categories apart, podries fer molt a la Viquipèdia des d'una perspectiva de dona, que falta ens fa. Ànims i bona sort! --Catgirl (disc.) 20:29, 17 gen 2022 (CET)[respon]
 23. A favorA favor Suport Vot a favor d'aquesta editora perquè crec que entre els administradors hi hauria d'haver diversitat de mirades. A més, el Pla de Wikipedia a 2030 esmenta Proporcionar seguretat i inclusió i assegurar l'equitat en la presa de decisions, que dins de la Viquipèdia catalana s'admeti a aquesta editora és donar suport a aquest tipus d'iniciatives, que el moviment s'està pensant a nivell global i posar-les en pràctica en allò local. Hiperterminal (disc.) 18:15, 18 gen 2022 (CET) L'usuari no compleix els requisits per poder votar. Pau Cabot · Discussió 18:45, 18 gen 2022 (CET)[respon]
 24. A favorA favor Suport Voto a favor. Crec que seria una bona administradora; té una visió científica i humanística sobre el coneixement i el rigor enciclopèdics que no sempre es troben prou ben representats a Viquipèdia; sap detectar biaixos, faltes d'exigència, copyvios. Ha mostrat respecte pels consensos, fins i tot des de la dissensió, alta capacitat de reflexió raonada, competència argumentativa eficaç, allunyada del lluïment i l'escarafall i al servei de les evidències. La seva edat i experiència semblen garantir-li serenitat davant de les arrogàncies juvenils i no tan juvenils. Hi aporta perspectiva de gènere, escassa també en aquesta Viquipèdia, prudència i reflexió. --Pilardenou999 (disc.) 14:30, 19 gen 2022 (CET)[respon]
 25. En contraEn contra Rebuig Valoro molt la teva tasca a la Viquipèdia i la teva gran implicació en els diferents projectes. Però opino que no es pot anar a missa i repicar. Per mi la manera com has entès els consensos de la Viquipèdia, així com les eines per canviar-los, fa que no cregui que siguis una bona candidata per implementar-los. Al final, Quis custodiet ipsos custodes? Jordiventura96 (disc.) 21:34, 19 gen 2022 (CET)[respon]
 26. En contraEn contra Rebuig Per les capacitats i l'entusiasme demostrats en el poc temps que dus entre nosaltres com a editora, ets un luxe per a la Viquipèdia, i si només fos per aquest aspecte, la teua candidatura a adminstradora tindria tot el meu suport. Però de moment és difícil per a mi passar per alt les objeccions que t'han oposat més amunt alguns companys; la campanya d'escarn en les xarxes contra els editors de la Viquipèdia en conjunt, i contra alguns en particular, la trobe incompatible amb la condició d'administrador. A part de l'enfilall de tergiversacions que conté la web Dones amb categoria, hi ha les piulades sarcàstiques com aquesta, amb què es pretén escampar la idea que açò és una mena de club de carques masclistes i retrògrads, «convençuts que som demòcrates» sense ser-ho, i que «hem decidit amagar les dones»… I per quin motiu hauríem decidit ací tal cosa, si es pot saber? Ací no es tanca la porta a ningú, tothom s'hi pot registrar (o no) i esdevenir editor, i exposar i defensar lliurement el seu parer, i dedicar-se, si vol, a redactar cada dia un gavadal de biografies de dones rellevants. Home o dona, qualsevol ho pot fer; ningú no li exigirà revelar el seu sexe. El que passa és que hi ha qui opina que el sexe també és irrellevant a l'hora de classificar la gent pels seus talents i per les seues aportacions a la humanitat, excepte en casos molt concrets, i veu contraproduent repartir-la en corrals diferents. I el que importa ara i ací és si estem disposats a discutir respectuosament aquest tema com qualsevol altre, si no és que algú té decidit ja que «les teories d'algunes lingüistes de renom» no valen res al costat de la teoria vertadera, que deu ser la seua. Així és que, de moment, crec més útil privar de la teua ajuda els administradors i retenir-te al costat dels editors corrents, que tampoc no donem l'abast. --Desesser (disc.) 20:29, 20 gen 2022 (CET)[respon]
 27. A favorA favor Suport En la mateixa línia que ha comentat ja en Pau Cabot, a la Viquipèdia li calen altres mirades, també fent tasques d'administrador. Na Mercè seria una gran aportació. Gràcies, Mercè, per ser valenta i presentar-te. Kowalskyn (disc.) 10:32, 25 gen 2022 (CET)[respon]
 28. En contraneutral Consentible Els administradors han de tenir un consens que en aquest cas clarament cas no es dona. Ara bé, no m'acaba de convèncer que en aquesta discussió els arguments han estat al voltant de relacionar la candidata amb un un compte de twitter prepotent, autoritari i ple de fal·làcies (cosa que em sap especialment greu perquè estic d'acord amb alguns canvis que aquest compte defensa), però hagués estat millor haver començat el debat aportant alguna prova de la relació entre la candidata i aquest compte lamentable.--Pere prlpz (disc.) 11:27, 25 gen 2022 (CET)[respon]
 29. A favorA favor Suport Unapeça (disc.) 18:49, 25 gen 2022 (CET)[respon]
 30. A favorA favor Suport Crec que a la viquipèdia ens fan falta més campanyes però en positiu, que ens ajudin a augmentar el nombre d'editors i seguir amb la molta feina i millores que tenim pendents. Molta sort i endavant!--Castellbo (disc.) 19:02, 25 gen 2022 (CET)[respon]

La discussió de més amunt es manté com a arxiu. Es demana no modificar-la. Si teniu més comentaris es poden fer en una nova secció.