Usuari:Amadalvarez/arxiu2023

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pendent revisar[modifica]

https://ca.wikipedia.org/wiki/Tema:X51fu1rjx2s1rvou https://w.wiki/5rnN departaments Gencat https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Tema:X2a0d96nmhtg2i15&topic_showPostId=x2l55y5sm8ok77fv&fromnotif=1#flow-post-x2l58q04lo7em3x9

amador (disc.) 17:19, 25 oct 2022 (CEST)

Infotablas de wikidata[modifica]

Bon dia!

Me han dicho que podrías ayudarme a encontrar listados de propiedades de Wikidata para que sea más sencillo traducirlas a otras lenguas, concretamente, a extremeñu. En caso de que existan esos listados, ¿podrías indicarme dónde encontrarlos? Nos facilitaría bastante el trabajo de traducción, creo.

Muchísimas gracias por tu ayuda!

Mentxuwiki (disc.) 10:57, 23 nov 2022 (CET)

Hola. Te he preparado esta consulta para obtener las propiedades con etiqueta "es" y sin "ext". Como hay 11.000 propiedades y muchas son identificadores de otras Bases de Datos que normalmente no se traducen, te he añadido la Instància de (P31) por si quieres ordenar por tipologia de propiedad. A medida que vayas corrigiendo desapareceran cuando lo vuelvas a ejecutar. Si quieres que la lista muestre mas, pon la cantidad que quieras en LIMIT.
Si en lugar de buscar propiedades necesitaras seleccionar items sin etiqueta ext, es mas facil. Mira Ajuda:Cerques WD (en catalan, però facil de entender) que és muy potente y poco conocido y así no hace falta saber hacer queries. Hay muchos ejemplos, un par de ellos parecidos a lo que pedias.
Si necesitas algo mas, ya sabes donde estoy. amador (disc.) 23:54, 23 nov 2022 (CET)
Hola, @Mentxuwiki. ¿te fue útil la consulta ? amador (disc.) 07:05, 5 des 2022 (CET)
Hola @Amadalvarez!
Te acabo de leer. He estado con mucho lío hasta hoy. Un millón de gracias! Me lo voy a mirar con calma y te voy preguntando si me surge alguna duda. Ve preparando en tu agenda una excursión por Extremadura para el próximo otoño ;-) Que estoy convencida que nos serás de gran ayuda!!! Mentxuwiki (disc.) 15:58, 5 des 2022 (CET)
¿Podría ser útil también esta página, de cara a tener todas las propiedades y traducir también las descripciones y alias? Saludos Mentxuwiki (disc.) 16:45, 5 des 2022 (CET)
Hola @Mentxuwiki. Suena seductor un stage en Extremadura. Miraré mi agenda.
El listado de "todas las propiedades" está bien pero no te ayuda a saber las que no tienen label EXT. Ahora no es importante porque casi ninguna tiene, pero a medida que avanceis, necesitas saber lo que te falta.
Sabes usar el QuickStatements ?
La consulta que te hice se puede guardar en una hoja de cálculo, escribir las traducciones en una columna al lado y hacer cargas masivas a WD de forma más eficiente con el QuickStatements.
Por cierto, los álias no han de ser traducciones, sino expresiones que, en extremeño, resulten sinónimos o de uso coloquial y faciliten su localización. Por ejemplo, P119-lugar de sepultura, no hace falta ponerle "lugar de inhumancion" como álias si no és una expresión habitual en extremeño. Quiero decir que, así como las descripciones són importantes para entender la función exacta de la propidad, los álias solo tienen función en las búsquedas. Lo explica en la página de "cerques WD" que te indique en el primer mensage.
Ya me diras si te hace falta ayuda con el QuickStatements.
Salut ! amador (disc.) 19:38, 5 des 2022 (CET)
Hola @Amadalvarez
Hemos tenido reunión y no tenemos conocimientos de QuickStatements. Ahora, en estas fechas entrañables en la que se piden deseos y regalos... nos vendría de perlas que nos enviaras una hoja de cálculo con los elementos (todos los que merezca la pena traducir; o los elementos de las fichas de persona y localidades, por empezar). Se los pasaríamos a la gente de OSCEC para que los tradujeran. Y volveríamos a pedirte ayuda para subirlos a Wikidata. A cambio, esperamos poder agradecértelo con un encuentro de currOcio en Extremadura; y la satisfacción de contrubuir a rescatar la Güiquipedia :-)
Muchísimas gracias por tu ayuda!!
Mentxuwiki (disc.) 20:38, 28 des 2022 (CET)
Hola,@Mentxuwiki. Bones festes !.
  • Pensaba preparar unos apuntes para iniciarse en 5 minutos en QuickStatements para un caso práctico de VP. Los tutoriales que he encontrado son muy amplios o sólo explican la herramienta, pero no responde -a los pocos expertos en WD- la pregunta “¿cuándo debo utilizar esto?”. Cuando lo tenga lo comparto.
  • Creo que podré hacer una selección razonable de las 11.000 propiedades según los usos que primero se necesitaran.
  • Te lo pasaré por mail. Si prefieres no pasarme públicamente tu dirección en esta página, me envías un correo vía wiki y así obtendré tu dirección.
  • Hablas de las "fichas de personas y localidades". Si os ayudo es para que utiliceis las Infotaules (Fichas) que tenemos en cawiki. Con el 100% de la información recuperable de WD (además de poder hacerlo manualmente), multilengua vía WD, mucho más completas que en otros WPs. Mejoradas permanente y reactualizable fácilmente en las WPs que las tengan instaladas.
  • Si quieres comprobarlo, mira estas páginas demo, las verás en la lengua que tengas definida en tu perfil, la que sea......si tienes las etiquetas de WD traducidas, claro !. Si no están traducidas, te lo indica con una etiquetita y puedes traducirla inmediatamente. Más fácil, imposible.
  • De verdad que para WPs pequeñas es la mejor solución: aprovechan todos los contenidos que todas las WPs aportan continuamente a WD, no han de dedicar recursos técnicos (que no tienen) a mantenerlas y dejan tan ilustrados los artículos que los mejorará sustancialmente la Güiquipedia. He visto tu presentación "Lo que necesita la Güiquipedia" y, modestamente, puedo ayudar en lo relativo a las fichas.
Reflexiona que el 2023 está al caer.
Salut ! amador (disc.) 07:52, 29 des 2022 (CET)
Muchísimas gracias por tu respuesta inmediata y por tu ayuda!!
Nada que reflexionar! Sí, quiero!!! He visto las páginas demo y están geniales!! Será un gran avance para la ext.wiki tener implementadas las fichas de wikidata!!
Mi correo es mi nombre de usuaria (sin wiki) en gmail :-) No sé si así despisto a los spamers ;-)
Una abraçada molt gran!
Mentxuwiki (disc.) 12:45, 29 des 2022 (CET)

Llengua per a artistes a la infotaula[modifica]

Bon dia, Amador! Tinc entès que domines força el tema de les infotaules a la Viquipèdia en català. Doncs bé, em demanava si seria possible de fer que xuclés i mostrés la propietat de Wikidata P1412 de «llengua parlada, escrita o signada» en el cas d'escriptors, filòsofs, cantants i youtubers. És una informació rellevant fins al punt que aquí els categoritzem tenint-ho en compte (vegeu Categoria:Biografies per llengua) i facilitaria aquesta tasca. Amb tot, no sé a qui m'he d'adreçar per tal de veure si es podria fer. Moltes gràcies d'avançat per l'ajut. --Brunnaiz (disc.) 16:13, 26 nov 2022 (CET)

Hola, @Brunnaiz, ens van conèixer a la Viquitrobada. Recordes?, quan anàvem cap a fer la foto vàrem estar xerrant una estona. M'ho miro a veure com està la qualitat d'aquesta dada. Si no la vàrem incorporar inicialment devia ser que tenia problemes, però ara no sé com estarà. A banda de mostrar-la, si vols fer-la servir per categoritzar, parla amb en @Pere_prlpz que estar fent categoritzacions automàtiques des de WD i potser et pot ajudar a reduir la feina. Ja t'aviso quan tingui la informació. Salut ! amador (disc.) 17:36, 26 nov 2022 (CET)
Sí, me'n recordo. Va ser un dia molt amè. Estaré a l'aguait, doncs! Gràcies! --Brunnaiz (disc.) 23:56, 26 nov 2022 (CET)
@Brunnaiz Recordo vagament que la causa per no fer-la servir és que s'havia convertit en una mena d'inventari de llengües que hom sap, com si fos un CV. Quan la seva utilitat seria fer servir només aquelles que professionalment fa servir per escriure, radiar, interpretar, etc. Això va motivar que aparegués la Llengua escrita (P6886) per aconseguir que si més no pels escriptors quedés clar quina era la llengua de creació.
Com que em vas demanar que fos per unes determinades professions, podem provar a veure si n'obtenim un resultat acceptable.
He fet:
  • aquesta query amb totes les professions d'articles a cawiki que tenen també la P1412. Mira-ho per si trobes alguna altra professió que pagui la pena afegir a la teva llista.
  • i aquesta altra amb una selecció de personatges (a cawiki) de les professions que em vas indicar i els valors de les seves P1412. El casos de valor únic, no en tinc dubte; ara bé, dels multivalors, dubto que hagin produït en totes elles.
Com ho veus?. amador (disc.) 13:56, 27 nov 2022 (CET)
Hola, @Brunnaiz Has pogut fer un cop d'ull a les dues llistes de més amunt?. Espero la teva resposta per fer el canvi. Salut ! amador (disc.) 06:58, 5 des 2022 (CET)

A propòsit de Montserrat Ubach[modifica]

Pots contactar amb Montserrat Ubach al correu: darwin@darwin.cat Salutacions. Anna Maria Batalla Anna maria batalla (disc.) 20:25, 15 gen 2023 (CET)

Problemes na fecha d'años xulianos[modifica]

Bona tarda, bones tardes, Amador. Perdón por no dirigirme a ti en catalán, lo entiendo bastante bien, pero cometo fallos al hablarlo...Podries ajudar-me si us plau? L'usuari Galder (Theklaner), em va dir que et preguntés a tu... Pertenezco a la wikipedia asturiana. Tenemos un problema con las fechas del calendario juliano cuando vienen de wikidata. Mira ast:Nikolai Gógol (puedes comparar con Nikolai Gógol). Al igual que en la wiki cat, usamos una plantilla (plantía) automática llamada {{persona}}, pero la fecha no se muestra bien. Sale la etiqueta "[ [ Xulianu ] ]" pero no muestra el año. He probado mirando dentro de vuestra {{Infotaula persona}}, pero no la entiendo muy bien. El problema ocurre en todas las plantillas o fechas que usan el calendario Juliano como ast:Nicolái Baskákov, ast:Vladimir Nabokov o ast:Anton Chekhov. Podrías ayudarme. Munches gracies pol gabitu/moltes gràcies per l'ajuda. Un saludu--Astur (disc.) 17:42, 26 gen 2023 (CET)

Hola, @Astur. Tu coneixes aquesta plantilla ? o t'ha caigut a tu el mort?.
Pregunto, perquè per tractar les dates fa servir la que per mi no té sentit, ja que el li dona el format que se li indica a colformat0=j F Y.
Mira el canvi que he fet a data de naixement i si el resultat et sembla bé, doncs, ja ho tens. Ho canvies a les altres i tema solucionat.
Si tens dubtes, ja saps on soc.
PD: respon en asturià, que així aprenc. amador (disc.) 20:18, 26 gen 2023 (CET)
Bones Amadalvarez!!! y munches gracies pol to gabitu. Respuéndote n'asturianu (pues consultar les traducciones equí ), y aisina deprendemos dambos ;). El cambéu que fixesti furrula! (bono, salía un $1 raru, pero desaniciélu XD y va bien) Cuantayá que pescudaba cómo facelo, pero los mios conocimientos pa con wikidata nun soi mui bonos. Voi entrugar a la ast:wiki y de xuru vamos implementar esos cambeos. Munchísimes gracies!! Un saludu :) Astur (disc.) 23:58, 26 gen 2023 (CET)
El $1 s'havia quedat penjat per error meu, però ho he recuperat perquè mostra les Circumstàncies de la font (P1480). Mira cas.
He corregit els 2 casos que hi havia. Sembla que no es fa servir en cap altra infotaula.
Salut ! amador (disc.) 06:43, 27 gen 2023 (CET)
@Astur Veig que @YoaR ha optat per arreglar la plantilla Fecha/WD i ha revertit el meu canvi. Cap problema !.
Vigila que funcioni bé. amador (disc.) 14:25, 27 gen 2023 (CET)

Imatges que poden anar a Commons[modifica]

He marcat aquestes imatges que vas penjar tu fa anys com a "Origen desconegut" per tal que busquem l'URL d'on les vas agafar i si en trobem l'URL, poder-les penjar a Commons ara que gencat té una llicència compatible amb Commons: Fitxer:Govern catalunya abril-2006.jpg Fitxer:Govern catalunya maig-2006.jpg Fitxer:Govern de catalunya des-2006.jpg Fitxer:Govern maragall 2003.jpg Fitxer:GovernCatalunya2010.jpg Sé que es van esborrar en el passat, però no passarà ara. KRLS, (disc.) 09:08, 10 feb 2023 (CET)

Van sortir de la web Gencat, però quan canvia govern desapareixen per tant, ara no deuen ser-hi.
Entenc que tenim un PD-Gencat o així, oi?. Saps exactament quin és ?. Merci, amador (disc.) 10:57, 10 feb 2023 (CET)
@KRLS Totes traslladades a Commons. Merci, amador (disc.) 12:34, 10 feb 2023 (CET)
Jo les he buscat a https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa però no les he trobat. Esperem que no ens fiquin pegues donat que no hi ha l'URL original (sense el wayback d'IA). KRLS, (disc.) 13:31, 10 feb 2023 (CET)
per si de cas he posat com autor al fotògraf oficial que és el que surt a les metadades de totes les posteriors.
I si es perden, mala sort. Merci per avisar. Ni ho recordava. amador (disc.) 16:51, 10 feb 2023 (CET)

Infotaules[modifica]

Bon dia, Amador. Fa uns dies vaig fer una consulta sobre una infotaula (no recordo quina), i ara no trobo la discussió; no sé si encara no t'ho has mirat, però no tinc resposta encara. Paral·lelament, tinc unes consultes noves sobre infotaules, a veure si poden arreglar-se / respondre'm:

  • {{Infotaula de publicacions periòdiques}}
    • el nom de la publicació hauria d'anar en cursiva
    • Data de publicació ---> com és una publicació periòdica ( = no puntual), no seria "Inici", "Inici de la publicació" o similar?
    • Data de dissolució o abolició ---> no entenc això de dissolució (no diem que una publicació es "dissol"), però menys encara això d'abolició. Seria viable canviar-ho per "Finalització", "Data de finalització" o alguna cosa similar?
    • Podríem unir les dates d'inici i final d'una publicació en una sola línia? Que potser seria millor visualment. Per exemple ---> Dates de publicació: 1908-2013. <--- O alguna cosa així.
    • Capítols ---> com podrien ser fascicles, números d'una revista o còmic, etc, tenim alguna altra paraula disponible, o "capítols" és la que millor s'hi ajusta?
  • {{Infotaula de llibre}}
    • Part d'una obra ---> si ho llegeixo, jo entenc que és un llibre que forma part d'una obra (com una col·lecció), però el criteri a Wikidata es refereix a de quantes parts consta aquesta obra ("nombre de parts de l'obra", P2635), ja siguin capítols, números d'una sèrie de còmics, etc). Aquí potser "Parts", "Nombre de parts" o "Parts de l'obra" seria més clar.
    • Si es tracta d'una publicació puntual, aquí sí que trobaria més lògic que sortís "Data de publicació".

Què n'opines? Gràcies per endavant.

Tot això ho he estat provant amb els articles de còmics que estic treballant en aquests moments. Pots mirar com queda a Rachel Rising; quan acabis de mirar-t'ho m'avises i esborro la que toqui, que ara mateix encara no sé quina plantilla cal fer servir per als còmics. Salut! Judesba (digues...) 14:10, 7 abr 2023 (CEST)

@Judesba El canvi que vas demanar va ser a Infotaula_arts_escèniques i ja es va fer.
  • No domino la norma de les cursives, però no hauria de sortir en cursiva també el nom de l'article ?.
  • Ara surt Data d'inici i data de finalització. Que surti en una línia és més complicat del que sembla. Ho deixo en dues.
  • Com a subdivisions d'obres (escrites, representades, etc..) només tenim la Parts (P2635), que és un comodí i representa coses diferents depenent del tema. A les publicacions periòdiques crec que hem de posar-hi "Exemplars" que és prou genèric i cobreix els que tu apuntaves; m'estimo més no intentar afinar i tenir falsos positius. En el cas de llibre, canviaré el "parts d'una obra" per Parts (P2635). També existeix la Nombre d'episodis (P1113), però s'aplica més a productes de sèries TV/Vídeo, que no és el cas.
amador (disc.) 22:38, 7 abr 2023 (CEST)
@Amadalvarez: sobre {{Infotaula arts escèniques}} no ho vaig veure perquè ningú no em va fer ping; gràcies per arreglar-ho.
Pel que fa a les cursives, el títol de l'obra ha d'anar en cursiva però no el nom de l'article, que a cawiki es reserva per a espècies (a enwiki ho fan diferent). Està contemplat al llibre d'estil. El que no em quadrava és que amb {{Infotaula de llibre}} el títol sí sortís en cursiva però amb {{Infotaula de publicacions periòdiques}} no, ja que igualment es tracta del nom d'una obra (ja sigui un diari o una novel·la). Gràcies pels canvis que has fet, també; quedaria només això de les cursives, si és possible.
Salut! --Judesba (digues...) 22:48, 7 abr 2023 (CEST)
@Judesba En cursiva En cursiva.
La frase correcta hauria de ser "No vaig veure el ping" o "no em va arribar el ping". Dir "ningú no em va fer ping" és inapropiat, ja què com pots observar, SÍ que et vaig fer ping i tu vas respondre.
Salut ! amador (disc.) 23:41, 7 abr 2023 (CEST)
Em referia a que ningú no em va fer ping després: les dues darreres intervencions, que són les que no vaig llegir. // Les cursives no sé on les has canviat; jo a Rachel Rising continuo veient el títol sense cursiva. :-O --Judesba (digues...) 23:44, 7 abr 2023 (CEST)
@Judesba És convenient fer seguiment de les pàgines on estàs participant o "subcriure's" (enllaç a la dreta del títol) en les que tenen flow.
Ara sí tenim les cursives. Ho havia canviat, provat i ....no guardat.
Disculpa. amador (disc.) 07:26, 8 abr 2023 (CEST)
Hola novament. Dius: "És convenient fer seguiment de les pàgines on estàs participant o "subcriure's"" <--- gràcies; ja sé com va, però no vull afegir més pàgines al seguiment (de fet, les estic reduïnt) i tampoc no és necessari; estaria llegint coses d'altres discussions, també, i no acabaria mai. És molt més pràctic fer ping i, a més, t'assegures que la persona rep l'avís; d'altra banda, només pressuposes que ho veurà. Gràcies pels canvis. --Judesba (digues...) 15:56, 8 abr 2023 (CEST)

Importar Module:Check isxn[modifica]

Crec que seria interessant que les plantilles {{ISBN}} i {{ISSN}} utilitzessin el mòdul en:Module:Check isxn per tal de poder validar si un ISBN és erroni. Com veuries adaptar-ho per tal que uses aquest mòdul? Jo he fet la meva part i he buidat Categoria:Pàgines que usen enllaços màgics d'ISBN per tal que tots els articles de la Viquipèdia tirin d'aquesta plantilla. KRLS, (disc.) 12:25, 9 abr 2023 (CEST)

Hola, @KRLS. Em sembla que seria una bona eina. No obstant, com que no estic familiaritzat amb aquesta colla de plantilles d'autoritat, et al., no em queda clar que tinc que fer.
He mirat la versió enwiki de {{ISBN}} i no s'hi assemblen en res. Suposo que des de que vam fer la nostra plantilla s'han anat allunyant. La crida al mòdul dins la nostra plantilla no sabria ni on posar-la.
Li faig un ping al @Vriullop: a veure si ell està més familiaritzat i ho fa o em dona alguna pista. amador (disc.) 20:14, 9 abr 2023 (CEST)
L'altra opció seria adaptar la dels francesos Module:Biblio (fr:Modèle:ISBN). Em sembla bé, esperar al Vicenç. KRLS, (disc.) 09:18, 10 abr 2023 (CEST)
Fet. El Mòdul:Check isxn ja existia, usat només per ISSN. L'he actualitzat en la part de l'ISBN per no haver de mirar com pot afectar a l'ISSN. La Categoria:Pàgines amb errors ISBN ja es comença a omplir. V.RiuLlop (parlem-ne) 14:35, 11 abr 2023 (CEST)
Gràcies, @Vriullop. amador (disc.) 16:19, 11 abr 2023 (CEST)
Moltes Gràcies Vriullop. KRLS, (disc.) 08:44, 14 abr 2023 (CEST)

Minerals sense imatge[modifica]

Hola Amador, com va tot? A veure si quan tinguis una estoneta em pots donar un cop de mà amb això: m'agradaria que a la categoria «Articles de minerals que necessiten una imatge» només es tinguessin en compte els minerals aprovats per l'IMA, és a dir: que no compti si alguna varietat, mineral no aprovat o grup no té foto.

A veure si això t'ho simplifica: que només comptabilitzi les infotaules de minerals que no tinguin el paràmetre «tipus_plantilla».

Espero que no sigui massa complicat i no et tregui massa temps. Si no ho veus, ho deixem córrer!

Gràcies per avançat. Yuanga (disc.) 17:02, 9 abr 2023 (CEST)

Traslladat a plantilla discussió:Infotaula de mineral --amador (disc.) 20:01, 9 abr 2023 (CEST)

imatges[modifica]

Hola. Sí, les imatges estan a WD, però el pes de la línia és molt lleuger. Però no importa, depèn del que et sembli millor. Kwamikagami (disc.) 23:49, 20 abr 2023 (CEST)

Ah. Val, disculpa.
Canvis revertits Canvis revertits amador (disc.) 06:48, 21 abr 2023 (CEST)

Ummagumma[modifica]

Hola @Amadalvarez! Tinc de fa temps l'article Ummagumma, dels Pink Floyd, en avaluació per AdQ; últimament li he fet força millores, i voldria desencallar-lo si es possible... Em preguntava si et vindria de gust fer-li una llegida + votació! Gràcies! Solde (disc.) 11:30, 30 abr 2023 (CEST)

Llistes infotaules massa llargues en versió mòbil[modifica]

Hola Amador, espero que estiguis molt bé! Aquesta setmana vaig estar al Metropolitan Museum of Art i mentre era allà vaig voler llegir-ne la història al mòbil. Així fou com em vaig adonar que entrant per la versió mòbil, les llarguíssimes llistes de la infotaula no queden col·lapsades com a la versió web. (exemple versió mòbil). Aquesta informació és supèrflua en relació a la resta de l'article i cal fer molt de scrolling abans d'arribar a la introducció. Podríem revisar que fos també llista desplegable o, si no pot ser, que digués per exemple "The Cloisters (i 28 més...)". No sé si el problema és exclusiu d'aquesta infotaula o afecta a totes. Gràcies! Arnaugir (discussió) 20:59, 1 maig 2023 (CEST)

@Arnaugir. Hola, company. No m'he oblidat de tu. Només esperava un moment de tranquil·litat per protegit d'aquestes sobre-informacions les propietats que m'assenyales. No l'he tractat d'urgència perquè, segons el meu punt de vista, això és un error d'utilització de WD i espero que no deuen haver gaires. Quan m'hi posi, aprofitaré també per detectar altres casos i miraré d'aconseguir consens a WD per corregir-lo on toca. Salut i bon temps de flors ! amador (disc.) 07:08, 15 maig 2023 (CEST)
D'acord, gràcies! Arnaugir (discussió) 12:45, 15 maig 2023 (CEST)

Dataarxiu + urlarxiu[modifica]

Hola, Amador. Veig que quan s'utilitza la plantilla "ref-notícia" no apareixen aquests dos paràmetres, encara que s'hi afegeixin a mà; entenc que és perquè no estan incorporats en el codi. S'hi podrien incorporar per no haver d'utilitzar altres plantilles o afegir-ho a part? -- Judesba (digues...) 14:52, 4 maig 2023 (CEST)

També passa amb "ref-web", que sí que ho té en el seu codi però que, en canvi, no apareix visualment com a enllaç clicable amb el text "arxivat". Es podria arreglar, això? Gràcies. --Judesba (digues...) 15:14, 4 maig 2023 (CEST)
@Judesba: Ho he traslladat a la discussió de plantilla. Una d'elles està protegida i tampoc la podria modificar. --amador (disc.) 13:01, 5 maig 2023 (CEST)

Viquiprojecte:Músics del Brasil[modifica]

Hola Amador, com vas? Estic fent una batuda per incentivar la participació en el Viquiprojecte:Músics del Brasil, tot recomanant-vos un dels 150 artistes proposats que podrien encaixar amb les vostres preferències. Com ja em vas fer la feina dissabte, t'aconsello crear la biografia de Sérgio Mendes, un dels màxims exponents del latin jazz. Curiosament, l'article en anglès és més complet que el de pt.wiki. Mendes ens visitarà el proper 17 de novembre (esperem que no coincideixi amb la viquitrobada...). Gràcies per l'atenció -- Cataleirxs (disc.) 23:28, 7 maig 2023 (CEST)

Fet al 90%. Estic ampliant referències i havia pensat a fer una taula de discografia carregada des de WD, si et sembla útil. Però m'ho estic rumiant perquè la feina a WD està poc reconeguda fa l'ullet amador (disc.) 07:46, 15 maig 2023 (CEST)
Muito bom dia Amador!
Vull agrair-te la participació en el Viquiprojecte Músics del Brasil, on hi has col·laborat amb un nou article.
Aquí tens el teu banner commemoratiu. Ens retrobem en la IV edició, prevista per febrer de 2024.
Viquiprojecte Músics del Brasil
Se't concedeix aquesta distinció per la teva valuosa participació en el

III Viquiprojecte sobre el Brasil amb motiu del 65è aniversari de Chega de Saudade.

Moltes gràcies!

Cataleirxs (disc.) 13:19, 2 juny 2023 (CEST)

Moito obrigado. Ets un gran organitzador i millor amfitrió. Els missatges d'ànims, els tuits de celebració i ara aquesta distinció són elements que vinculen a un projecte i aporten un reconeixement per la feina feta. El millor salari per un viquipedista !.
Salut ! amador (disc.) 19:05, 2 juny 2023 (CEST)

Substitució de les antigues infotaules de pilots de motociclisme[modifica]

Hola Amador, com va tot?

Recordo que havíem parlat més d'una vegada de les antigues plantilles de pilots de motociclisme i de la seva dificultat d'adaptació a l'estàndard {{Infotaula de persona}}. Després de pensar-hi una mica he decidit convertir aquelles antigues plantilles en una de nova que conté només aquells paràmetres de la carrera esportiva del personatge impossibles d'adaptar a la infotaula de persona (quantitat de campionats guanyats, total de Grans Premis guanyats, etc.), a la qual he anomenat {{Infotaula palmarès motociclista}}, Fet això, he canviat tots els articles afectats substituint-hi la infotaula de pilot específica ({{pilot de trial}}, {{pilot de motocròs}}, {{pilot d'enduro}}, {{pilot de velocitat}}, {{pilot d'automobilisme}} i {{pilot de motociclisme}}) per la genèrica "Infotaula persona" i, a més, afegint-hi la nova de palmarès. D'aquesta manera, conservem la història d'allò que aportaven aquelles antigues plantilles alhora que adaptem tots els articles afectats a un format estàndard en incorporar la "Infotaula persona".

Per tal de flexibilitzar-ne l'ús, la nova infotaula "palmarès motociclista" (que serveix per a qualsevol modalitat motociclista, no pas com abans que hi n'havia una per a cadascuna) es pot incorporar a l'article immediatament a sota de la "Infotaula persona" (comportament per defecte) o bé separada en qualsevol secció de l'article. En pots veure un exemple d'ús "ajuntat" aquí: Steve Saunders i un de separat aquí: Manuel Soler i Alegre.

Espero que aquests canvis siguin positius per al manteniment dels articles. Per part teva, potser ara que ja no es fan servir enlloc les infotaules de pilots motociclistes podries fins i tot treure els afegitons que vas posar al seu dia a la infotaula de persona per a incloure-hi alguns dels seus paràmetres, ja que ara mateix aquests paràmetres es tracten a la infotaula de palmarès motociclista. Com tu ho vegis. Estic a la teva disposició si en vols parlar.

Salutacions Montesita (disc.) 15:32, 17 maig 2023 (CEST)

Ondia, que bo !!, @Montesita.
Em sembla molt bona idea i una feina titànica. Pel que dius (ara ho miraré), conceptualment s'hi assembla a {{Medaller}}. A la infotaula persona hi ha un paràmetre que permet incrustar el "medaller" al peu de infotaula persona (es.:Lionel Messi, de forma que és autònoma en forma i contingut, però queda alineada en amplada. Mirant els exemples que em passes veig que encaixes molt bé els continguts, o sigui que, encara millor.
Ara, tocaria mirar si algun dels paràmetres (potser els personals) és recuperable de WD.
Ha quedat molt xulo. Moltes felicitacions ! amador (disc.) 18:40, 17 maig 2023 (CEST)
Entesos, Amador! No coneixia això del Medaller, penso que està molt bé també. Potser es podria adaptar per a algun contingut, com per exemple els Grans premis, volta ràpida etc. M'ho apunto per pensar-hi. Qualsevol paràmetre que sigui recuperable ho corregim (el que he fe és agafar el que hi havia a les infotaules dels pilots i consolidar tot el que m'ha semblat que no era propi de la infotaula de persona a la nova, però potser algun no calia.. Gràcies pels comentaris, seguim en contacte. Una abraçada. Montesita (disc.) 18:45, 17 maig 2023 (CEST)
No deia de fer servir Medaller, perquè no aporta res, ja què és tant manual com la {{Infotaula palmarès motociclista}} i la teva està millor estructurada perquè és a mida del tema.
Sobre que podem recuperar de WD, ja m'ho miro jo que tinc més al cap les propietats que existeixen....i estan emplenades.
Ja t'ho comento. amador (disc.) 20:42, 17 maig 2023 (CEST)
@Montesita Pots posar:
Només en el cas de "separada", perquè ja els tracta infotaula persona.
La resta de la secció comuna no tenen WD. amador (disc.) 00:11, 18 maig 2023 (CEST)
@Amadalvarez: Et refereixes a modificar la plantilla perquè agafi aquesta propietat, o bé a afegir els valors corresponents a l'article de WD? He provat de modificar la plantilla i no me n'he sortit. Llavors he provat de modificar un article que tingui la taula "separada", afegint-li els valors adients, i surt bé a "Infotaula persona". He provat amb Manuel Soler i Alegre. De tota manera, si estracta de la segona opció, com puc saber on es fa servir com a "separada" per anara posant els valors corrresponents a WD? Però potser no he entès bé el que em demanaves, ja em diràs. Salut. Montesita (disc.) 06:42, 18 maig 2023 (CEST)
@Montesita M'explico millor. La meva idea era millorar la teva plantilla fent que agafi allò que tinguem a WD. M'he centrat en la "secció comuna", perquè els agregats (total de premis/curses ....) no existeixes, de moment.
Però, com que aquestes propietats ja les recupera per defecte la infotaula persona sortirien duplicades i s'hauria d'evitar. Si té el paràmetre "separada" també sortirà duplicat, però confiant que estarà "prou separada, no importarà. Però sense aquest paràmetre no s'hauria de recuperar, perquè està una mica més amunt.
Dit això, probablement aquesta informació no deu estar carregada a WD. Estaria bé fer-ho.
Per últim, per saber els articles amb aquest paràmetre informat, posa a la caixa de cerca:
insource:/separada *= */ hastemplate:"Infotaula palmarès motociclista"
Si vols saber més de les potencialitats de la cerca que normalment no fem servir, mira Ajuda:Com buscar pàgines, que la vaig revisar i ampliar amb totes les funcions especials.
Ja em diràs que tal.
PD: si vols ja hi posaré jo les crides a WD. amador (disc.) 11:28, 18 maig 2023 (CEST)
Ahh! Entesos, Amador, més o menys m'imaginava que anava per aquí el tema, però no ho acabava de veure. Ara em queda clar així que quan tingui una estona faré el que em proposes: tots els q no siguin "separada" ometré la visualització d'aquestes propietats (gràcies per l'explicació de les cerques, en desconeixia la potència). Com bé dius, això implica afegir tots aquells valors que ometrem a WD, la qual cosa pot ser una feinada, aquest cop sí, titànica. Però ho puc anar fent amb calma. El que no em queda clar és quines crides a WD dius que pots pisar tu… potser cols dir fer que agafi aquests paràmetres de WD en el cas de 'separada'? Per descomptat, si els hi poses tu quedarà perfecte, o sigui que t'ho agrairé Montesita (disc.) 12:34, 18 maig 2023 (CEST)
Doncs, sí. Em referia a posar jo el codi d'accés a WD. només són 3, el cap de setmana està fet.
Per si et serveix, llista articles amb la infotaula nova + P54: https://petscan.wmflabs.org/?psid=24951651
Amb P2415 No n'hi ha. amador (disc.) 06:40, 19 maig 2023 (CEST)
Gràcies, Amador. Avui m'he inspirat i he entès com incloure l'excepció per a les infotaules "no separades". De moment he fet que si la taula NO és separada, no mostri el paràmetre "equips" (P54) ni el de "marques" (atenció: fa això només en cas que aquest paràmetre estigui informat a WD, ja que si encara no hi és, com a mínim mostrarà el paràmetre que indiqui la infotaula). Cal dir que no he entès què volies dir amb "marques a Vehicle utilitzat (P3438) com a qualificador de P54". No sé com fer això, així que, com veuràs, l'"IF" que hi he posat és igual que per als equips (P54). Pots veure els canvis que he fet aquí: label4+data4 (marques) i label5+data5 (equips). Pel que fa a "records a Rècord personal (P2415)", no hi he fet res. Si fas una ullada a tot plegat aquest cap de setmana t'ho agrairé (a més, potser trobes una altra manera de fer els canvis que he aplicat jo). Gràcies per tot. Montesita (disc.) 08:38, 19 maig 2023 (CEST)
Intentaré fer-ho aquest cap de setmana. He vist la feina feta i està força bé. Pistes:
  • l'IF del label és correcte, però has de saber que els labels no es mostren si el seu data és nul. És un comportament molt útil per no repetir les condicions a tots dos llocs. Pots posar a label el valor que hauria de tenir i reservar les condicions al dataN. Si no es compleixen, no sortirà ni label ni data. Ara bé, si el valor del label ha de ser variable en funció d'unes condicions, les hi has de posar perquè surti el text que toqui.
  • el Property és la versió bàsica d'interrogar WD i és útil per saber si "hi ha/ no hi ha", però és molt limitada. La consulta amb totes les opcions i sofisticacions és fa amb el mòdul:wikidades. Quan ho modifiqui, t'ho mires i proves d'entendre'l amb les instruccions al costat.
Ànims!, En 4 dies ja et veig modificant infotaules. fa l'ullet amador (disc.) 07:53, 20 maig 2023 (CEST)
Gràcies, Amador! Encara tinc molt per aprendre però m'agrada anar provant. Quan ho hagis fet m'ho miraré i així segur que milloraré molt els meus coneixements de Wikidata+Infotaules. Bona setmana. Montesita (disc.) 20:02, 21 maig 2023 (CEST)
@Montesita Ja ho tenim: equips i marques quan separada=y.
Mira el codi. Si vols que et faci una explicació en viu i en directe, m'ho dius i fem un jitsi pràctic.
Miraré si podem arreplegar alguna dada més, tot i que reconec que la informació que canvia cada setmana és una mica pesat de mantenir a WD. Ara bé, per informació que ja està consolidada -com passa amb els equips, que un cop han passat, ja no canvien- o per resultats dels esportistes retirats, hauríem de cercar alguna solució.
Salut amador (disc.) 17:08, 24 maig 2023 (CEST)
Magnífic, Amador, moltes gràcies. Avui estaré ocupat tot el vespre, però demà m'ho miraré amb calma a la tarda i et diré. Salut Montesita (disc.) 17:29, 24 maig 2023 (CEST)
Si t'animes, li podries carregar les motos al Daniel_Pedrosa_i_Ramal, que és un dels que he fet servir per fer proves. Estic mirant com carregar els totals de mundials (gps, poles, punts,..). Pregunta: hi ha un "kit" com aquest per cada especialitat ? o només es fa servir en mundial de velocitat?. Merci, amador (disc.) 17:35, 24 maig 2023 (CEST)
Hola Amador. He mirat el que has fet i ho trobo perfecte, això sí que es veu obra d'un mestre. Sí que hi ha alguna qüestió de codi (sinaxi i paràmetres) que no acabo d'entendre, o sigui que això que em proposaves d'una sessió pràctica m'aniria bé. Però a la teva comoditat, no vull pas robar-te més temps. El que dius de posar-li les motos al Pedrosa no ho entenc: a WD ja hi són, no? on les hauria de posar, a la infotaula, potser? I respecte al que em preguntes, efectivament, el tema GPs, poles, etc. només es fa servir al mundial de velocitat (les altres modalitats no tenen aquestes característiques). Salut Montesita (disc.) 06:27, 25 maig 2023 (CEST)
@Montesita: Bon dia !. Mira que passa quan a Dani Pedrosa, Valentino Rossi o Max Biaggi li treus els paràmetres manuals del palmarès. Abans no et llencis a carregar WD, t'haig d'explicar com fer-ho de forma eficient.Avui no estic disponible fins la tarda. Apalis !--amador (disc.) 08:31, 26 maig 2023 (CEST)
Hola @Amadalvarez Genial, ho he provat ara i veig que surten les estadístiques d'una manera fantàstica. Molt bona feina! Disculpa que no te n'hagi dit res fins ara però ha estat un cap de setmana molt ocupat. El que has fet ha quedat magnífic, ara suposo que caldrà posar els valors a WD, com has fet amb aquests exemples, de forma ràpida i eficient, com em comentes... en parlem si vols quan et vagi bé. Apa, bona setmana. Montesita (disc.) 19:45, 28 maig 2023 (CEST)
Hauràs vist que he agafat els valors de ENwiki perquè els tenen desglossats per categoria. Si no va bé així, m'ho dius i els posem sumats.
Per carregar-los he fet un excel on faig un copy del que mostra la infotaula anglesa i ho pego a l'excel que amb fórmules i funcions em genera el contingut per alimentar el quick statement i carrego els valors de cop. Sembla llarg i complicat però no ho és. Entrar-ho a mà és més feixuc perquè estem entrant valors a 6 propietats i té qualificadors.
Estava esperant la teva opinió per provar una altra fórmula que ho faria molt més còmode, això sí, cal anar pilot a pilot.
Ja em dius, amador (disc.) 20:13, 28 maig 2023 (CEST)
@Montesita Si mires la, tenen previst una pila de categories per entrar informació i mostrar blocs amb el palmarès. Els hauríem de tractar tots ells ?. Diga'm alguna cosa que estic preparant una eina més àgil. Merci, amador (disc.) 23:23, 28 maig 2023 (CEST)
La llista d'aparicions als articles ENwiki és:
Paràmetres nombre articles
MotoGP = EN=129
Moto2 = EN=247
Moto3 = EN=185
MotoE = EN=41
500 = EN=19
250 = EN=119
125 = EN=208
50 = EN=121
GP = EN=572
SBK = EN=248
SS = EN=203
SS300 = EN=12
BSB = EN=31
BSS = EN=9
AMASB = EN=2
SA = EN=36
TT = EN=111
Classic TT = EN=0
Manx GP = EN=0
Amador, el que em dius d'agafar-ho de ENwiki desglossat per categoria ho trobo perfecte, així tenim més detall. Respecte a les moltes categories que tenen previstes, totes les que tenen a veure amb els mundials de motociclisme són importants, però les altres no, ja que de moment no tenim (o amb prou feines un o dos) cap article de campions del "British Superbike" o del "Manx Grand prix", per exemple, i difícilment en tindrem cap amb tota la quantitat de pilots importants que ens manquen. Jo, particularment, ometria les següents categories:
  • Supersport World Championship
    • "SS Active years", etc.
  • Supersport 300 World Championship
    • "SS300 Active years", etc.
  • British Superbike Championship
    • "BSB Active years", etc.
  • British Supersport Championship
    • "BSS Active years", etc.
  • AMA Superbike Championship
    • "AMASB Active years", etc.
  • Sidecarcross World Championship
    • "SA Active years", etc.
  • Isle of Man Classic TT career
    • "Classic TT Contested", etc.
  • Manx Grand Prix career
    • "Manx GP Contested", etc.
Salut Montesita (disc.) 07:37, 29 maig 2023 (CEST)
Perfecte. En 15' tindrem l'eina afinada. amador (disc.) 08:05, 29 maig 2023 (CEST)
@Montesita Ja està. Coneixes/has fet servir el QuickStatement ?
És una eina de Wikidata per carregar continguts massivament. Les dades a carregar se li han de passar "fàcils", és a dir, li has de dir el Qid amb que vols treballar, la Pnnn de la propietat, les Qid dels valors, etc....
Òbviament, si tot això ho has d'anar buscant aquí i allà, surt més a compte fer-ho a mà com sempre.
----
Aquí entra en joc l'eina que he preparat. Instruccions d'ús:
  • Obres una finestra amb el Quick statement, fes el login i li dius "nou lot". S'obrirà una pàgina amb una capsa gran al mig on entrar el codi. Ho deixes així, de moment.
  • a la ENwiki, vas a l'article del pilot del que vols agafar les dades.
  • edites en codi
  • canvies el nom de la infotaula (Infobox motorcycle rider) per user:Amadalvarez/palmares|item={{#invoke:WikidataIB |getQid}}
  • NO GUARDIS !, només previsualitza.
  • obtindràs una colla de línies com ara,
Q1767382 P1350 11 P518 Q850292
Q1767382 P1355 2 P518 Q850292
etc.
  • en sorten 6 línies per cada categoria.
  • les copies i les pegues a la capsa del QuickStatement
  • prems "importació d'ordres V1 (a baix esquerre) i t'ha de mostrar l'explicació del que carregarà (és a dir traduirà tots els codis a conceptes.
  • Fas una inspecció visual que estigui bé i prems "executa".
  • si hi ha quelcom malament, haurem de revisar-ho amb una trucadeta (630929211).
Acabo de fer la prova am Salvador Cañellas
Ànims ! amador (disc.) 08:50, 29 maig 2023 (CEST)
Hola Amador, és fàcil de fer, gràcies. El problema és que ho he provat amb Salvador Cañellas i, tot i que les dades s'han carregat bé a WD, ara no surten a la infotaula de l'article, com pots veure. Saps per què deu passar? Montesita (disc.) 09:03, 29 maig 2023 (CEST)
Sí. La nostra infotaula només mostrava MotGP, 250 i 125. Ara l'ampliaré a totes les que hem quedat.
Espero que li vegis la utilitat.
Bona feina !. amador (disc.) 09:38, 29 maig 2023 (CEST)
Entesos Amador. Llavors em penso que ja ho entenc, resulta que aquest article, S. Cañellas, a la wiki anglesa no està desglossat per categories i per això no deu sortir a la nostra infotaula. Però vaja, com aquests n'hi deu haver pocs i sempre es pot arranjar a WD. Sí, trobo que és força útil el que has fet. Salut Montesita (disc.) 10:12, 29 maig 2023 (CEST)
@Montesita: Ja tracta totes les categories. Ara entenc lo del Cañellas. Sembla que a ENwiki ho tenen desactualitzat. Si veus que alguna cosa no està bé per migrar-lo, millor saltar-ho. Si hi penses en alguna altra informació a carregar a WD des de la infotaula (EN o CA), ara ja tenim el mètode. Salut ! amador (disc.) 17:38, 29 maig 2023 (CEST)
Perfecte, Amador, moltes gràcies. Aniré avançant amb el que pugui i si trobo alguna cosa més t'ho diré. Gràcies pel teu suport. Montesita (disc.) 19:03, 29 maig 2023 (CEST)

Classificador d'ítems[modifica]

He fet un mòdul de proves per l'amic àrab que classifica ítems per determinar el tipus d'infotaula. Ho pots veure a Usuari Discussió:Vriullop#Help. La idea inicial és usar una metainfotaula i seleccionar una infotaula més específica, cosa que ja fan en alguns wikis. O, al contrari, pot servir per alleugerir algunes infotaules que tenen parts molt específiques. També pot servir per a altres classificacions via qualsevol propietat i amb altres taules de definició. En certa manera ja es podia fer amb getParentValues, però el nou mòdul és molt més efectiu. Per exemple, se m'acut la pregunta: la localització X és de Catalunya? En cas afirmatiu es podria afegir el paràmetre region a les coordenades, cosa que trobo a faltar sovint per accedir ràpidament al mapa de l'ICC, o en general totes les regions definides a geohack. Mira-ho si li trobes utilitats i si val la pena fer-ne un mòdul. V.RiuLlop (parlem-ne) 08:12, 19 maig 2023 (CEST)

Ho miro el cap de setmana, però ja et dic ara que sí, perquè fa temps que tenia pendent engegar un sistema d'assignació automàtica d'infotaula. i/o emmarcar-ho dins les funcionalitats de Tema:Xfxkcq81z4gq0q95
Ja comentaré més amador (disc.) 18:00, 19 maig 2023 (CEST)
Fet a Mòdul:ItemClass, documentat. V.RiuLlop (parlem-ne) 17:04, 23 maig 2023 (CEST)
S'hi assembla al Mòdul:Itemgroup#parent. Ara que encara no ha crescut, podries homogeneïtzar la sintaxi de la taula ?
Vull dir, ["<grup>"] = {'<valor1>', '<valor2>', ..... '<valorn>'}
Merci, amador (disc.) 08:29, 24 maig 2023 (CEST)
Ostres, no recordava aquest mòdul i l'he reinventat. La idea i l'estructura és la mateixa, però millorada:
  • He canviat el format de taula, em sembla bé per homogeneïtzar. El problema plantejat inicialment era evitar llistes de definicions, per això m'havia centrat en unes de simples.
  • La diferència fonamental és que itemgroup només obté el primer valor de la propietat. En canvi, itemClass els analitza tots, tret dels obsolets, i en la següent iteració cerca els parent de cadascun d'ells. Això fa que es multipliquin, he rastrejat que en una iteració dels parent pot arribar a 20-40 valors a comprovar. També, que no depengui de l'ordre de definició. Tot plegat, fa més fàcil trobar el que es vol amb menys iteracions i definicions.
Si són compatibles, i el nou és millor, caldrà fusionar-los. V.RiuLlop (parlem-ne) 09:54, 24 maig 2023 (CEST)
De fet suggeria invertir l'ordre a la sintaxi, ja que resultat només n'hi ha un i elements de cerca n'hi ha n. Penso que facilita la lectura. Estaré encantat si els fusiones. Algun cop m'he trobat d'haver d'afegir un segon valor pel fet que només seguia la primera cadena. Salut ! amador (disc.) 14:31, 24 maig 2023 (CEST)
Estan fusionats, ara ja fa iteracions en arbre. Com que és més eficient, caldran menys qid en les taules i el nombre màxim d'iteracions l'he rebaixat de 10 a 5. En teoria, amb un sol valor qid ja hauria de funcionar, i si cal es poden ampliar les iteracions. Com a novetat es pot definir un grup amb el valor 'default'. V.RiuLlop (parlem-ne) 09:14, 8 juny 2023 (CEST)

Ordre dels items[modifica]

Hola! Per que el ordre está invertit? User:Theklan/proves Theklan (disc.) 01:14, 29 maig 2023 (CEST)

Refresca pàgina i llestos. No ordena por escanyos obtenidos hasta el dia siguiente de les elecciones. Ja pensaré si lo puedo afinar, porque veo que sois muy eficaces entrando resutados. A CAwiki ja m'ha dado un aviso un politólogo rápido como el viento. amador (disc.) 10:31, 29 maig 2023 (CEST)

Viquimarató: 125anysCoopBDN[modifica]

Hola! M'agradaria molt que poguessis participar a la Viquimarató 125anysCoopBDN el dissabte 1 de juliol (diada internacional del cooperativisme). Si pot ser presencialment a Badalona i si no remotament. Estem recollint fonts bibliogràfiques en un pad i també treballant per tenir-ne físicament aquell dia al Conservatori de música, on es farà. Mira't la pàgina de la Viquimarató per si hi ha articles que et vindrà de gust editar o millorar. Si hi ha persones que creus que els pot interessar participar, si us plau, diga'ls-ho. També m'agradaria parlar amb tu de la part de Wikidata, però potser t'ho escric per correu. Dvdgmz(Escriu-me) 17:52, 3 juny 2023 (CEST)

@Dvdgmz Em miraré el projecte. El tema WD, si vols ho fem per whats o signal que és més dinàmic (si no tens el meu mòbil, ara t'envio un ping, que jo tinc el teu). Si veiem que cal xerrar-ho, fem un jitsi. Salut ! amador (disc.) 18:39, 3 juny 2023 (CEST)
@Dvdgmz Fes un cop d'ull a Colla de Sant Medir "Unió Gracienca" (Q11914618), Metges Sense Fronteres (Q49330), Unió Astronòmica Internacional (Q6867). Són 3 casos diferents, però que poden donar una idea de quines propietats fer servir.
Si tens preguntes o dubtes, ja saps, una telefonada i resolt. amador (disc.) 23:15, 4 juny 2023 (CEST)

Invitation to Rejoin the Healthcare Translation Task Force[modifica]

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 6 August 2023 (UTC)

Millora a plantilla "Infotaula competició esportiva"[modifica]

Hola Amador, com va tot? He vist que has inclòs la plantilla {{Infotaula competició esportiva}} a Gran Premi d'Espanya de Motocròs 125cc i et volia comentar que hi ha una cosa que no acaba d'estar afinada. Si t'hi fixes, la plantilla mostra l'etiqueta i el valor "Traçat: 1,879 km". Això trobo que pot ser útil per a Grans Premis que se celebren sempre al mateix circuit, que són els menys. Com que aquest, i la majoria, han anat variant d'emplaçament amb els anys, la longitud del traçat que indiques aquí és enganyosa, ja que correspon al primer dels diversos circuits fets servir. La solució seria posar allò del NONE a la plantilla, per tal de permetre evitar mostrar aquest paràmetre a voluntat. Una cosa com ara això, per exemple:

| data125   = {{#ifeq:{{{traçat|}}} |NONE|<!-- skip

Què en penses? Montesita (disc.) 09:31, 19 ago 2023 (CEST)

Tens raó, no havia pensat. Avui haig de pujar uns canvis i ho inclouré. Tens alguna idea de com detectar-ho i que directament no ho intenti?. Amb les P31 tinc poca fe, perquè hi ha una barreja de criteris absoluta.
merci amador (disc.) 10:52, 19 ago 2023 (CEST)
Merci, Amador. No tinc clar com podries fer-ho de forma automàtica.. potser podries preguntar si la propietat P276 (Localització) té més d'un valor assignat (que vol dir que hi ha hagut més d'un circuit) i, en aquest cas, posar allò del NONE? En tot cas, potser tu trobes alguna manera millor. Salut" Montesita (disc.) 11:31, 19 ago 2023 (CEST)
Ja he pujat la nova versió a veure si t'agrada més com queda ara. amador (disc.) 16:42, 20 ago 2023 (CEST)
Brutal, Amador! Ara queda perfecte, gràcies! Salutacions Montesita (disc.) 17:15, 20 ago 2023 (CEST)
He recuperat l'entrada estadística de "primer guanyador". Cal afegir-la a la Líder estadístic (P3279) amb el Criteri utilitzat (P1013) que toca. Si vols fer-ho extensiu a "darrer guanyador", ho pots fer tu mateix. Només cal que creïs un item agafant com a model el Primer guanyador (Q121465478) que servirà per posar com a criteri als campionats que ho vulguis afegir. En aquests hi afegeixis una entrada més a la P3279 del campionat posant el nom, la data i el criteri amb l'item creat. No ho he fet per mandra. crec que requereix un manteniment cada any que ningú no fa. Ara bé, per competicions desaparegudes pot estar bé. amador (disc.) 17:31, 20 ago 2023 (CEST)
Bona pensada, Amador. M'ho apunto per a un futur proper, quan en tingui temps. Bona nit Montesita (disc.) 23:45, 20 ago 2023 (CEST)
Ja ho tenim. Mira d:Q20106187#P3279. Ara es tracta d'alimentar WD, si més no, amb els esdeveniments discontinuats. Salut ! amador (disc.) 10:25, 3 set 2023 (CEST)

Art públic a Barcelona[modifica]

@Canaan @Paddy Mc Aloon @Pere prlpz Hola estic provant un gadget que fa un parell d'anys que es reivindicava i ara l'han acabat de lliurar. Encara estic provant-lo i us volia preguntar, que us semblaria posar aquest cas de mostra a l'article "Art públic de Barcelona" de la VP?.

Map
Art Públic de Barcelona

Virtuts:

  • Genera el mapa a partir d'un SPARQL, per tant, hi ha menys possibilitats de time out per consum de recursos, perquè corre en una màquina diferent de VP.
  • Apareix com un mapa incrustat que mostra el text dels punts en passar el cursor tot i estar tancat. Per fer zoom i veure la imatge del lloc, només cal obrir-lo. És ràpid.

Inconvenients

  • És exclusivament WD. Qualsevol informació que no hi sigui allà, no es pot veure.
  • El codi és entre barroc i art conceptual des del prima de Pollock. Cometre errors és extremadament fàcil. Cal tenir una plantilla que funcioni i fer canvis un a un per estar segur si va o no.
  • Els SPARQL no admeten variables externes. Per tant, aquest codi serveix per mapejar allò pel que ha estat creat i si és vol l'art públic de Zamora, cal fer un codi nou. Això comporta que sigui molt útil per fer "EL mapa que vulguem afegir a UN article", però fatigosament artesanal si volguéssim tenir els mapes de les parròquies que pertanyen a un bisbat, perquè s'haurien de fer un a un, no com si fos una infotaula.
  • La versatilitat per canviar els colors dels punts és correcta, però cal fer un codi molt carregós i acabes optant per posar 2-3 i avall.

No perdeu el temps en intentar entendre el codi, perquè quan acabi de provar-ho, ja faré una guia bàsica una mica humanitzada i serà més útil. M'interessa més que sigueu imaginatius i ho mireu com una oportunitat de representar coses diferents a les habitual. Per exemple, un cas que vaig provar és l'obra de Jaume Plensa al món. O podríem pensar un amb la llista d'orígens dels autors dels que té obra un determinat museu, per veure el biaix cultural de la seva col·lecció. Ja direu. amador (disc.) 22:17, 23 ago 2023 (CEST)

Hola. De la part informàtica no hi entenc res, però navegant el mapa està molt xulo. Gràcies per la feinada.--Canaan (disc.) 17:23, 24 ago 2023 (CEST)
Gràcies, @Canaan. Què et sembla posar-ho a l'article ? amador (disc.) 08:20, 25 ago 2023 (CEST)
Per mi bé, gràcies.--Canaan (disc.) 17:11, 25 ago 2023 (CEST)

Bona feina.

A prioriem sembla interessant per fer el que hem fet amb altres eines a les llistes de monuments, topònims i de masies. Tot i que seria una feinada canviar-ho a les llistes que ja tenim, pot ser bo tenir-ho en compte per les que fem a partir d'ara.--Pere prlpz (disc.) 12:55, 25 ago 2023 (CEST)

Efectivament, @Pere prlpz. Quan fem llistes, la llista és el producte i el mapa un subproducte, què a vegades ens costa d'obtenir per maca de recursos.
Jo això ho veig com una oportunitat per il·lustrar d'una forma diferent un article o un aspecte concret. Com que cal fer-ho artesanalment, no penso que haguem de fer ús extensiu, sinó més aviat selectiu sobre un aspecte que resulta útil veure-ho mapificat.
Per això demanava idees per posar-ho on resulti útil.
Pensem, per exemple, que els colors dels punters ara canvien segons el tipus d'element representat, però podrien canviar segon la població o segons la protecció del monument, o segons l'estil, o segons,....
Vinga, animeu-vos a demanar algun cas. amador (disc.) 16:46, 25 ago 2023 (CEST)
Mirant els exemples que has fet, diria que les diferències amb fer servir un enllaç al Wikishootme o a una query amb mapa són que el mapa es veu a l'article i que s'hi poden aplicar les altres eines de mapa, com ara ombrejar àrees.
Per les llistes de masies (per exemple, la llista de masies del Maresme - Alt Maresme, on hi ha un mapa on es podrien incorporar els punts) diria que això no és una millora perquè hi ha massa punts com per que es vegi bé, a menys que hi hagi una manera de reduir els punts segons el zoom.
On potser sí que seria una millora és a les llistes de fars, com la llista de fars de Catalunya, que ara mateix no té ni l'enllaç al Wikishootme i que té pocs punts. Si vols fer-les servir per fer un exemple, tu mateix.--Pere prlpz (disc.) 14:46, 28 ago 2023 (CEST)
Si que hi ha diferents mides de punts. Després ho provo. amador (disc.) 18:20, 28 ago 2023 (CEST)

Infotaula organització[modifica]

Bon dia! pots revisar un camp de la infotaula organització? El camp "secretari general" no recull la forma femenina, quan aquesta existeix i és vigent. Mira per exemple FUTPRO. On la secretària surt com a secretari. Jo això no ho se canviar. Ho pots revisar? Daaanke! Kippelboy (disc.) 11:21, 24 ago 2023 (CEST)

@Kippelboy Fet Fet! per Secretari general (P3975).
I també per Conductor del cor (P5024), Gestor/operador (P137), Director musical (P3300), Rector (P1075), Gerent/director (P1037).
Gràcies per tenir cura dels detalls. amador (disc.) 11:51, 25 ago 2023 (CEST)
Gràcies a tu! :))))) Kippelboy (disc.) 19:57, 25 ago 2023 (CEST)

Estètica[modifica]

Hola Amador! Em poso en contacte amb tu, perquè no em convenç com tracta estèticament la categoria d'un huracà la plantilla infotaula esdeveniment. Crec que fa molt mal els ulls. Aquí tindries un exemple: Huracà Patricia (2015). KRLS, (disc.) 12:13, 6 set 2023 (CEST)

Hola @KRLS, com va tot?. Si ho dius pel text amb la categoria que no ressalta, ho tenim complicat.
Els enllaços blaus (amb article) tenen un blau que, tot i no ser el millor color per contrastar amb aquest vermell, es pot veure. Ara bé, quan no hi ha article i, per tal d'identificar que l'enllaç va a WD i no a VP, es va canviar per un blau més suau que amb aquest fons dificulta la lectura. L'única solució és que reconsiderem els colors de fons que són els que em vaig trobar, però desconec si formen part d'un estàndard internacional.
SI et referies a altra cosa, disculpa el rotlle. Ja em dius. amador (disc.) 19:11, 6 set 2023 (CEST)
Cert, no t'havia dit exactament el que no m'encaixava. Has encertat! No m'agrada ni que el text estigui alineat a l'esquerra (jo el centraria) ni que tingui un enllaç blau que fa lleig. Potser faria com els anglesos i no l'enllaçaria, donat que aquest enllaç ja serà dins el text. KRLS, (disc.) 10:44, 8 set 2023 (CEST)
@KRLS Mira a veure ara. amador (disc.) 16:31, 8 set 2023 (CEST)
Quin canvi! Molt millor. KRLS, (disc.) 17:50, 8 set 2023 (CEST)

Mónica Izquierdo Alonso o Esquerre Alonso, Mónica[modifica]

Curiositats del 2011: en l'article sobre rotllo he trobat aquesta autora amb nom traduïda, també amb obres amb títols traduïts (que no existeixen)[Títol inventat] que fan difícil de retrobar l'original. Error de joventud? Ningú l'ha vist en 12 anys! continuem. Fins aviat! Flamenc (disc.) 16:29, 6 set 2023 (CEST)

Les traduccions amb l'Amical-bot eren molt rústiques. Que no estaven ben revisades és una obvietat. Gràcies ! amador (disc.) 19:21, 6 set 2023 (CEST)

Plantilla Falten referències[modifica]

Bon vespre, Amador. Com va tot? En relació a aquest canvi fet a l'article Raimon, si retires la plantilla {{FR}} però encara queden coses a referenciar, si us plau col·loca-hi la plantilla {{CC}} per a poder-lo completar més endavant. En aquest article ja ho he fet jo, perquè encara hi ha molts premis sense referenciar; em refereixo a altres articles, si és el cas. Gràcies per la feina feta. Salut! -- Judesba (digues...) 20:26, 11 set 2023 (CEST)

Tens raó. Gràcies. amador (disc.) 20:41, 11 set 2023 (CEST)

Wikidata i jocs de rol[modifica]

Hola, et volia demanar ajuda.

Volem entrar dades a wikidata de jocs de taula de rol (Q1643932) realitzats en català i de traduïts al català. Com per exemple aquest Almogàvers (joc de rol) - Per fer el llistat de dades a introduir, fem una llista directament a una pàgina del viquiprojecte? o hi ha alguna manera més eficient per després passar-ho a wikidata? - He intentat fer una cerca amb PetScan per veure que hi ha i que no. Però no m'hen surto. En podries preparar una cerca i a partir d'aquesta ja la sabré refinar.

Moltes gràcies Paputx (disc.) 09:46, 13 set 2023 (CEST)

Bona iniciativa. No soc d'eixe món i no imagino quines dades voldria tenir en una fitxa sobre el producte.
Has de començar per fer una llista del que vols recollir en una "fitxa del joc" i després ja veurem si ho tenim a WD, si té sentit demanar-ho o si es pot reciclar amb alguna de les propietats comodí que n'hi ha. Per cert, oblidat de textos narratius, és a dir, tipus de joc, sí, encara que et surtin 50 tipus diferents; com s'hi juga, no.
Pots fer-la a la pàgina del projecte, si vols, però això vol dir que "el projecte de càrrega" no el pots començar ara, perquè a la gent que aporti continguts li has de dir abans "quins són els continguts que han/poden aportar". amador (disc.) 10:15, 13 set 2023 (CEST)
Moltes gràcies així ho faré.
Com puc buscar tots els jocs de taula de rol (Q1643932) que tinguin language of work or name (P407). Quan em dedicava a actualitzar o col·locar sabia buscar-ho. Però ara no hi trec l'entrellat.
Salut Paputx (disc.) 14:13, 13 set 2023 (CEST)
Pots fer coses sense saber SPARQL.
Prova ajuda:cerques a WD; fàcil i potent. No permet mostrar totes les propietats que tinguin els elegits (aixó requereix un SPARQl, però per tenir una llista, analitzar volums i entrar en algun d'ells per fer un mostreig, t'anirà bé.
Aquesta tirada la pago jo: haswbstatement: P31=Q1643932 P407= , a la caixa de cerca de WD amador (disc.) 14:32, 13 set 2023 (CEST)
Moltes gràcies! M'ho miro. És millor ensenyar a pescar que regalar el peix ;-) Paputx (disc.) 11:41, 14 set 2023 (CEST)
Sí senyor !!.
Per la teva bona consciència, et faré un altre regal que t'inspirarà a fer la llista de coses que voldries.
Ves a https://w.wiki/7TK3
Apa ! amador (disc.) 12:25, 14 set 2023 (CEST)
T'estic molt agraït. és molt xulo el sistema de cerca de wikidata no el coneixia. Porto ja fa anys força desconectat de per aquí. Paputx (disc.) 12:30, 15 set 2023 (CEST)

Infotaula geografia política en gallec[modifica]

Bona tarda Amador, soc Breogan2008 de la Galipedia, la Wikipedia en gallec. Em poso en contacte amb tu perquè des de fa temps un grup de wikipedistas en gallec estem interessats a importar la plantilla "Infotaula geografia política" a la nostra wiki, i que les dades de municipis, ciutats i localitats siguin extretes de Wikidata. Aquest sistema ja funciona en Galipedia amb altres models com el de Biografies o Organitzacions, però aquest sembla ser més complex i he vist que tu has estat responsable de la implantació de "Infotaula geografia política" i altres plantilles. Enhorabona pel resultat i la bona feina. Seria possible tenir la teva ajuda per a aconseguir-ho també en la wiki en gallec? Estic a la teva disposició per a qualsevol tipus de col·laboració que sigui necessària. Moltes gràcies. Breogan2008 (disc.) 16:07, 18 set 2023 (CEST)

Hola, @Breogan2008. Veig que al teu perfil tens un "nivell avançat de català" !. Quina enveja. Jo m'hauria d'espavilar amb el galego i l'euskera. Espero que no et molesti que respongui en català.
No sé si coneixes com hem fet les infotaules:
  • poques i molt transversals dins un tema: persones, organitzacions, geografia físic, geografia política, etc.. Amb aquestes 4 primeres il·lustrem el 50% dels article i amb les 4 següents: tàxon, edificis, esdeveniments, etc. Arribem prop del 75% dels articles que tenim.
  • 100% Wikidata: Hem eliminat (quasi) l'ús de paràmetres manuals i no maneguem cap informació que no es pugui obtenir des de WD. L'experiència ens ha demostrat que allò que s'ha de mantenir actualitza manualment, deixa de fer-se quan l'editor amant de la temàtica canvia d'interès temàtic o deixa la VP. Els mantenim per indicar-li a la infotaula que una determinada dada no volem que la recuperi de WD per aquell article específic.
  • Multi-llengua: Les 10-12 infotaules principals no maneguen cap text internament, sinó que ho recuperen de WD, sovint un nom de propietat, però també d'entitats WD. El motiu és externalitzar el màxim nombre de variables del codi, evitant haver de canviar-ho. A més de facilitar la migració a d'altres WPs i reduir el manteniment.
Et foto aquest rotlle per explicar que la forma útil i eficient de fer servir les nostres infotaules és aconseguint instal·lar-les com les tenim nosaltres sense que calgui canviar res de dins el codi, perquè així, quan nosaltres fem canvis podeu actualitzar les vostres versions amb poc esforç.
Una peça fonamental del nostre model és el mòdul:Wikidades. Tot i ser conceptualment com el Wikidata que teniu vosaltres provinent d'ESwiki, el nostre és necessari per les nostres infotaules, ja que no només recupera dades, sinó que és una mena de meta-llenguatge que permet que les infotaules tinguin funcionalitats que cap altre WP en té.
Si us sembla bé (a tu i a la comunitat GL), jo us ajudo a instal·lar-la i us tutelo en les tasques de migració que se'n derivin. Ara bé, si voleu agafar una còpia de les nostres i començar a canviar-li coses per fer-la al vostre gust, esteu absolutament autoritzats (és codi lliure), però haureu creat una versió pròpia i no m'implicaré perquè només tinc capacitat per mantenir la nostre col·lecció.
A banda de les clàssiques que ja he esmentat i vosaltres ja teniu, les dues més sofisticades i modernes que tenim són la {{Infotaula esdeveniment}}, la {{infotaula eleccions}} i, ara estic acabant de fer la {{infotaula competició esportiva}} per a qualsevol tipus de campionat o competició. Fes un cop d'ull a: VP:Mostres infotaules on trobaràs exemples de les principals infotaules en la llengua que tinguis a les preferències si està traduït el label corresponent. Des d'aquí pots fer un zoom a pàgines específiques amb més exemples en aquelles infotaules que no en tenen prou amb 3 casos, com les 3 que et recomano considerar.
Dóna-li un parell de voltes sobre la forma de procedir que t'he explicat i ja em diràs alguna cosa. Jo ara mateix estic ocupat amb dos temes que em durarà 2-3 setmanes, però podem seguir parlant i fer alguna tasca preparatòria.
Salut !! amador (disc.) 00:58, 19 set 2023 (CEST)
@Breogan2008 Bos días. (de moment amb translator) Acabo de ver que xa tes o module:Wikidades, pero chámalle gl:module:WikidataFichas. Se queres que o mantemento futuro sexa sinxelo, deberiamos facer un cambio de nome a Wikidades, para que os cambios que fagamos na "versión master" das infotaules de CAwiki poidan ser integrados facilmente por ti sen ter que tocar o código, o que sempre require un perfil máis técnico ( que cada vez é menos en Wikis). Teremos tempo para discutilo.
Salut ! amador (disc.) 07:44, 19 set 2023 (CEST)
Bona tarda Amador, em sembla perfecte que responguis en català, només faltava. Cap problema. Moltes gràcies per l'explicació del funcionament de les infotaules en el vostre wiki. Coneixia els aspectes més bàsics i seria fantàstic poder aplicar-ho completament en la Galipedia. Portem un temps tractant de simplificar el número de infotaules i que no sigui necessari actualitzar-les manualment per tot el que comentes. Potser on més necessitem és en geografia física (tenim una mitja dotzena de infotaules de ciutats diferents). És per això que m'agradaria començar a provar amb geografia física. He estat veient els exemples que as compartit i és un treball increïble. Seria fantàstic tenir un sistema igual en la Galipedia.
Només tinc un parell de dubtes que m'han sorgit amb la teva explicació.
1. El canvi de nom de Mòdul:WikidataFichas a Wikidades afectarà el funcionament de les infotaules que ja funcionen amb Wikidata (biografia i organització entre altres)? No és una queixa. La informació que mostren aquests models en Galipedia és bastant més limitada.
2. És possible començar aquesta "transició/instal·lació" amb la creació d'una infotaula de prova sense que afecti les altres infotaules que ja extreuen les seves dades de Wikidata en la Galipedia?
3. Què necessites per a poder fer la instal·lació? És necessari fer alguna traducció? Comptes amb tota la meva col·laboració per al que faci falta.
La veritat, estem molt il·lusionats amb poder aplicar aquesta tecnologia i estem convençuts que ajudarà a millorar la qualitat del nostre Wiki. Moltes gràcies. Breogan2008 (disc.) 13:55, 19 set 2023 (CEST)
1) Li vàrem posar "Wikidades" per assegurar que allà on la volguessin instal·lar no xocaria amb altres mòduls que acostumen a dir-se Wikidata+alguna cosa. Per instal·lar Wikidades no cal esborrar ni wikidata ni WikidataFichas. Simplement tindrem una duplicitat de "proveïdors de dades WD". Les infotaules que ara funcionen seguiran igual fins que decidiu fer el salt de l'actual a la nova. Això es podrà fer de cop fent una redirecció o bé anar canviant els articles de mica en mica. Ja ho decidirem més endavant en funció de com estiguin els paràmetres manuals dels articles present. Vull dir, si els continguts dels paràmetres manuals són iguals o pitjor que el contingut WD, no cal tenir compassió i els podem liquidar. Si, per contra, toqueu temes poc populars a WD, cap altre editor els haurà emplenat i, per tant us haureu de plantejar en carregar aquests valors manuals a WD, perquè potser sou el millors proveïdors (o els únics). Si són temes locals és possible que hagueu de fer feina de càrrega. Una cosa són les ciutats o municipis i una altra les entitats de població de Galicia que dubto que un francès o un alemany s'hagi interessat; potser des d'ES hagin fet alguna cosa, però ja et dic que són poc amics de WD.
2) Per descomptat és la forma de fer-ho. Com et deia, els noms dels mòduls i les infotaules no entraran en conflicte. On podem tenir un problema és en les plantilles comunes a totes les WP. Majoritàriament s'han anat copiant d'una altar WP, sobre tot ENwiki, i s'han quedat congelades des de fa anys. Nosaltres hem anat evolucionant moltes d'aquestes plantilles per millorar-les mirant de mantenir compatibilitat amb els usos originals, per evitar que una nova instal·lació espatlli coses que ja funcionaven.
3) La instal·lació és pot fer per prova-error, però és molt dur perquè quan alguna cosa dona un error perdem més temps buscant la causa, que el que hauriem gastat planificant la instal·lació. Coses que s'hauran de fer:
  • fer un inventari de plantilles comuns que fa servir la nostra infotaula (la prepararé ASAP, per detectar coses que falten a GLwiki); però després cal comparar-les amb les nostres versions i decidir sobre les diferències. És una tasca delicada perquè com que són comunes, segur que les estan fent servir altres plantilles o articles i no els podem espatllar.
  • Fer un inventari de les infotaules que hauran d'integrar-se: quants articles tenen, quins paràmetres manual fan servir i la seva propietat equivalent a WD, detectant si feu servir algun concepte que no el tinguem contemplat i sigui interessant afegir-lo. Aquesta feina la podries començar tu. La llista de tot el que contempla la infotaula està a la documentació.
  • Traducció: Fent servir la pàgina de mostra amb GL com a llengua de preferència veuràs els textos que falten per traduir. En tot cas, faré una llista de les etiquetes que s'agafen de WD per evitar tenir text dins el codi. El que si que dona molta feina de traducció són les dades dels articles, ja que quan comences a fer servir WD massivament apareixen tots els item que els hi manca traducció. Això no té res a veure amb la infotaula, sinó amb l'ús. Nosaltres categoritzem tots els articles que tenen alguna dada sense traduir i així podeu organitzar la feina.
Si vols pots començar per l'inventari. Per si et serveix com a idea, mira aquest exemple de com vaig preparar la integració totes les infotaules "celestials", com planeta, satèl·lit, asteroide, constel·lació, etc. En aquell cas, calia construir una nova infotaula unificadora de tota la resta. Ara és més fàcil, perquè la llista de continguts i l'estructura ja la tenim i només es tracta de conèixer què i com farem la migració. És interessant tenir una pàgina d'exemples comparats per detectar que podem estar perdent i també com element de venda interna.
Et mantindré informat. amador (disc.) 17:49, 19 set 2023 (CEST)
Hola de nou Amador. Crec que estan aclarides tots els meus dubtes i així les hi he transmès també a la comunitat de la Galipedia. Per part meva era important assegurar-nos que no espatlléssim res del treball que ja està fet i que la transició cap al vostre sistema fos gradual. Quant al que comentes en el teu últim punt de la traducció de les dades dels articles, és una realitat que ja vivim en la Galipedia des que usem Wikidata i en el que treballem activament. Tot aclarit. Seguint amb la llista de coses a fer, em posaré amb l'inventari de les infotaules que hauran d'integrar-es. En principi intentaré ser el més exhaustiu possible quant als paràmetres que són exclusius de les nostres infotaules, com per exemple el percentatge de parlants de gallec en els municipis del nostre país, que és una cosa que només apareix a la nostra infotaula "Concello" o el nombre de regidors de cada partit en aquest municipi. Estem parlant, i si tinc dubtes de com procedir t'aniré preguntant. Una vegada més moltes gràcies per la teva col·laboració. Unha aperta compañeiro. Breogan2008 (disc.) 17:22, 21 set 2023 (CEST)
@Breogan2008. Bones notícies. Quan nosaltres vàrem començar el procés d'unificar totes en l'actual, l'inventari eren 250 infotaules, només de geografia política !. No t'espantis quan ho facis.
Per cert al teu anterior missatge crec que parlaves de geografia física i ciutats. Per assegurar de que parlem, nosaltres tenim {{infotaula geografia política}} per estats, regions, municipis, ciutats, barris, etc. Per altra banda tenim {{infotaula indret}} per qualsevol accident geogràfic, orografia, boscos, arbres singulars, i alguna cosa més com excavacions arqueològiques, etc. Entenc que parlem de la primera.
Estaria bé que obris una pàgina de wikiprojecto (o similar) per tenir un espai comú on anar ubicant els materials, converses i estructura del projecte a mida que anem avançant. Podries fer una introducció de l'abast, avantatges, etc. i així qui vagi arribant més tard, tindràs on dirigir-lo en lloc d'haver de respondre les inquietuds un per un. Jo he fet la llista de textos a traduir que surten com "etiquetes" a la infotaula i ja la podria penjar.
Sobre els paràmetres manuals com % falantes, la pregunta que us heu de fer no és "si és important", sinó "si teniu mans per mantenir-lo actualitzat". Una cosa és tenir un dada invariable (invento: any en que es va constituir el primer ajuntament), que no canviarà i un altra és tenir una dada demogràfica que canvia [poc] cada any.
He vist el teu missatge a la Taberna, però no sembla haver despertat interès. És altra bona raó per crear la pàgina de projecte i començar a generar moviment i resultats. Vaig estar comentant aquesta iniciativa amb @Maria_zaos que la conec del WikidataCon i és una "supporter" de les nostres infotaules i em va dir que comptéssim amb ella. Fes-li un ping i ves formant equip !!.
Seguim, amador (disc.) 07:46, 22 set 2023 (CEST)
@Breogan2008 Si vols una mica de lectura sobre com funcionen les nostres infotaules. És un taller que vaig fer l'any passat. amador (disc.) 08:36, 22 set 2023 (CEST)
Gràcies per la informació. Li donaré un cop d'ull. Breogan2008 (disc.) 11:27, 22 set 2023 (CEST)
Bon dia Amador. Et responc per parts. Parlem del mateix, de la infotaula per geografia política per estats, regions, municipis, ciutats. Pel que veig en l'inventari que estic fent tenim unes 50 diferents (entre ciutats, regions, país, comtats, departaments...) que tampoc sembla tan greu si ho comparem amb les 250 que em comentes que teníeu vosaltres. Tenim una altra part de treball feta, ja existeix un Wikiprojecte: Wikiproxecto modelos on com veuràs ja hi ha un espai comú on anar actualitzant i compartint tot el que anem fent. Aquest projecte, que va ser creat fa ja algun temps i hauria d'actualitzar-se, ja té un llistat de infotaules per categories que van ser proposades en el seu moment per a fusionar. Sobre el tema dels paràmetres manuals, jo soc partidari d'eliminar-los completament. Hem de ser conscients que no tenim mans per a fer els canvis. Quan acabi de fer el llistat el comentaré amb els altres. Respecte a sumar més gent a aquest projecte, ja he parlat personalment amb alguns companys i estan disposats a col·laborar. Contactaré també amb María, que sé que és una crack en Wikidata i ja hem treballat junts en altres temes. Crec que no em deixo cap tema. Estem parlant. Breogan2008 (disc.) 10:54, 22 set 2023 (CEST)
Que et sembla aprofitar gl:Wikipedia:Wikiproxecto modelos/Territorios que està buida? amador (disc.) 11:21, 22 set 2023 (CEST)
Crec que hauríem de crear una secció nova amb el nom "Xeografía política" que serà el nom de la infotaula. Territoris em sembla un nom poc concret Breogan2008 (disc.) 11:45, 22 set 2023 (CEST)
Perfecte. Quan vulguis. Jo ja tinc material per penjar. amador (disc.) 13:09, 22 set 2023 (CEST)
La deixo aquí buida perquè puguis usar-la: Wikiproxecto modelos/Xeografía física Breogan2008 (disc.) 13:25, 22 set 2023 (CEST)
Bona tarda @Amadalvarez. He creat una llista de totes les plantilles de geografia física de la Galipedia i els enllaços a articles en els quals estan inserits. L'única plantilla que té paràmetres diferencials és el Modelo:Concello que ja t'havia comentat, el percentatge de parlants de gallec i els regidors. El més pràctic serà recollir aquesta informació en el cos de l'article. La resta de infotaules tenen paràmetres que ja apareixen en Wikidata. L'aprofitament que s'estava fent de les dades de Wikidata en aquests models era gairebé nul. D'altra banda, més usuaris de la nostra comunitat han contestat sobre el seu punt de pista d'aquest projecte. Com veuràs, tots s'han mostrat a favor d'aquesta transició i contem amb María (entre altres), que ha explicat amb molt de detall els avantatges. La cosa pinta molt bé. Digues-me en què més puc col·laborar. Quin seria el següent pas? Moltes gràcies Breogan2008 (disc.) 18:21, 26 set 2023 (CEST)
Bona feina, @Breogan2008. Mira Usuari:Amadalvarez/Verònica on tinc un esborrany de la intro per aquesta pàgina: mira si la traducció googeliana que he fet està bé o corregeix-la tu mateix. Veuràs que he fet un guió indicant qui fa què. També he posat un model de taula per tenir un resum del detall que t'has currat i que ens servirà per fer el diccionari de noms de paràmetres. A Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/multilingüe/Notes per gl/Geografia política he fet la versió de la feina que hem de fer nosaltres (compartint guió) amb explicacions per a que puguin participar alguns voluntaris. Un dels primers punts ens portarà uns dies perquè aquesta infotaula no és la més actualitzada i abans de migrar-la a GL l'hem de fer un repàs considerable. Però, en paral·lel, podem avançar en altres punts.
Ara estic redactant una explicació de com quedaria el funcionament per tenir el mateix codi que nosaltres però que els usuaris la facin servir com si l'haguéssiu adaptat a GL. amador (disc.) 20:48, 26 set 2023 (CEST)
Hola @Amadalvarez, he fet una revisió del text, hi havia poca cosa que corregir. També he afegit el text de traducció de textos fixos en la taula i en WD. Acabaré el llistat del "Inventari de infocaixas" com a següent pas. Salut Breogan2008 (disc.) 12:28, 27 set 2023 (CEST)
Fantàstic. Doncs, ho passem a la pàgina del projecte de GL i així ja ho veu la gent i va agafant ritme. La mega llista amb paràmetres que vas fer ahir no la treguis que ens farà servei per fer el diccionari de conversió a nom intern. Després t'ho explico. amador (disc.) 12:40, 27 set 2023 (CEST)
Compteu amb mi per ajudar! Moltes gràcies Amadalvarez. --Chairego apc (disc.) 16:13, 22 set 2023 (CEST)
@Chairego apc, Moltes gràcies i benvingut. Ens estem organitzant una mica. Crec que, a més dels aspectes tècnics del projecte, caldrà fer pedagogia del canvi entre els editors. Quan es proposa un canvi, TOTS tenim tendència a identificar els riscos i aspectes negatius i a minimitzar les avantatges, què no hem conegut mai perquè no hem estat mai en el nou món. La llista de motius per l'immobilisme aquí la vam patir el 2017, però amb paciència i empatia, hem passat a un estatus on han desaparegut els paràmetres manuals si no és perquè no t'agrada la foto que proposa WD i vols triar-la personalment; On les infotaules tenen més informació de la que mai havien gaudit i, molt important, on els nous usuaris reben encantats que aparegui, per art de màgia, el resum del seu article a la dreta, una barrera menys en l'aprenentatge.
Hi ha vandalisme a WD?. Sí, però molt menys que a les WPs. El que hi ha són canvis d'algú que considera que l'estructura que s'ha creat no és la correcta, o que no tenen referències. Hi ha més discussions de criteri que de vandalisme. Per això cal acostumar-se a entendre com funciona WD i compartir valors i criteris que van més enllà que el nostre entorn de confiança, de la nostra zona de confort. Us necessitaré als editors de Galipedia que us apunteu per allò que jo -que sempre seré vist com un estranger que intenta imposar els seus costums- no podré fer. Podràs ajudar en això ?. Gràcies ! amador (disc.) 17:01, 22 set 2023 (CEST)
Hola! Hi ha alguna tasca que pugui fer per ajudar? Chairego apc (disc.) 15:24, 11 oct 2023 (CEST)
Sí !!. Com que no m'imaginava fent reunions per debatre les accions i els canvis, Vaig optar per fer el full de ruta que té la seqüència de les 9 fases a fer. Has vist que alguns són per fer des de CAwiki (bàsicament de preparació, revisar incompatibilitats de mòduls i plantilles,..), és una mica més llarg del que habitualment cal fer per traspassar una infotaula perquè aquesta s'havia de reformar i ara és una gran oportunitat. Altres són de GLwiki, principalment decidir sobre dubtes que apareixen o que implica canvis en mòduls actuals.
Cada punt el vaig expandint en seccions pròpies dins el mateix full de ruta, aquí o en GL, on correspongui.
A CA: el punt 2, que ja està començat, pots agafar qualsevol de les coses que no tenen "voluntari" assignat. Per exemple, m'aniria bé per la propera feina que haig de fer, que fessis "Identificar paràmetres manuals que han quedat obsolets" i "Cercar possibles propietats per allotjar paràmetres manuals". Són tasques de picar pedra, però que ajuden a conèixer millor els continguts que tenim i, sobretot el segon, obliga a indagar dins l'inventari de propietats WD i això és força interessant.
A GL: S'ha d'acabar l'inventari de infocaixas. En @Breogan2008 va fer la llista de totes les infocaixas implicades i els seus noms de paràmetres; aquesta feina ens servirà, més endavant, per preparar la translació de noms de paràmetres en gallec vs el nom intern. A partir d'aquí jo vaig iniciar una taula resum (inacabada) que indica quants articles té cadascuna, si hi ha algun paràmetre o característica que no estigui contemplada a la infotaula, i si tenia accessos a WD; no cal ser molt rigorós en aquest punt, ja que només és un indicador de sí està actualitzada, si hi ha alguna bona pràctica a recollir, etc. Doncs bé, caldria acabar-la.
També pots mirar el punt dels codis geogràfics que, bàsicament és mirar si hi ha algun extra que us interessi i acordar-ho dins la comunitat per incorporar-lo a la infotaula estàndard.
Amb això tens per una bona estona,
Merci amador (disc.) 16:44, 11 oct 2023 (CEST)
@Chairego apc Vas veure la meva resposta d'ahir ?. Si tens algun dubte, ja ho diràs i t'ajudo. Merci, amador (disc.) 12:40, 12 oct 2023 (CEST)
Si, moltes gràcies! Li donaré un cop d'ull i et diré qualsevol cosa. Chairego apc (disc.) 14:36, 12 oct 2023 (CEST)
A la pàgina de codis geogràfics no n'he trobat cap que faci referència a Galícia. Chairego apc (disc.) 15:00, 12 oct 2023 (CEST)
@Chairego apc Ah, val. Com que això sempre es pot afegir amb poc impacte, si més endavant algú proposa algun, ja ho farem.
Pots deixar un comentari a la secció per tal que tinguem agrupada la informació. Gràcies !. amador (disc.) 16:18, 12 oct 2023 (CEST)

Plantilla Imatge Múltiple[modifica]

Bon dia, Amador!

Crec que els canvis que has fet a Plantilla:Imatge múltiple no acaben d'anar bé. Mira Castells de Gran Bretanya i Irlanda.

Beusson (disc.) 16:27, 12 oct 2023 (CEST)

Arreglat. l'Arnau-bot havia regirat el codi. Ara li estic explicant a la seva discussió, per tal que no ho faci més. Merci, amador (disc.) 16:57, 12 oct 2023 (CEST)
Moltes gràcies! Beusson (disc.) 09:35, 14 oct 2023 (CEST)
Gràcies a tu per avisar !.
El guarda de l'Arnau-bot, ja l'ha renyat i diu que no ho tornarà a fer. fa l'ullet amador (disc.) 11:52, 14 oct 2023 (CEST)

Proposta de traducció a GL[modifica]

@Breogan2008, @maria_zaos, @Chairego apc. Com esteu ?.

Abans d'entrar en el tema, us poso al dia de com va l'afer de la infotaula:

  • Per tal que tinguéssiu una versió adaptable al màxim nivell, com ja tenim a {{infobox event}} o {{infobox election}}, m'he enredat en revisar-la sencera. Després la instal·laré a CAwiki i quan estigui estable, la copiem a GLwiki
  • No serà visualment molt diferent a la que tenim ara, però el seu manteniment serà menys teki i no caldrà manipular el codi.
  • També he comparat les versions GL-CA de les plantilles i mòduls implicats. Teniu aquí el resultat i les accions a fer. Com que és necessari que estigui fet abans d'instal·lar la infotaula, podríem obrir aquest tema quan vulgueu. Els canvis els faria jo, i seria convenient que algú amb coneixements tècnics seguís els canvis per si surt algun incident que sàpiga diagnosticar la possible causa.
  • M'interessa que mireu si s'entén els canvis que comporta, perquè ho haurem de compartir amb la comunitat i acordar com i quan els fem. Són menys importants del que sembla. Espero comentaris.

Anem al titular del fil:

He recordat que vaig fer dues pàgines d'ajuda sobre cerques a la WP i cerques a WD que poden ajudar molt a guanyar temps als editors en general. No tot són infotaules per fer la vida més fàcil!.

La primera part de la "cerques WD" s'hi assembla a la de cerques a WP, però la segona part és una bona alternativa al SPARQL quan només volem saber si n'hi ha items amb una certa combinació i quants.

Si ho considereu interessant, ja sabeu. Els continguts de WP són de llicència lliure fa l'ullet.

Salut, amics ! amador (disc.) 07:46, 31 oct 2023 (CET)

Hola @Amadalvarez, que bé veure com avança el tema. Et comento fil per randa:
1. Mil gràcies per la revisió. Són molt bones notícies.
2. A nivell de disseny, crec que serà genial tenir una única versió unificada en la nostra wiki, sense importar si difereix o no de la versió CA.
3. Li he donat un cop d'ull general als canvis i veig que la majoria implica actualitzar, crear redireccions o crear de zero plantilles copiades de CAwiki. Sembla que l'únic "dilema" està en Template:Identifiers, on haurem de triar com procedir. Jo soc partidari d'evolucionar segons CAwiki, però per descomptat que decideixi la comunitat.
4. T'aniré dient si tinc algun dubte segons vagi revisant al detall, però en principi sembla que és bastant clar. Per descomptat, compartirem aquest procés amb la comunitat, però presumiblement no hi haurà cap problema.
Salut, company! Breogan2008 (disc.) 12:18, 31 oct 2023 (CET)
Estic d'acord amb tot allò que ha dit Breo. Moltes gràcies de nou per la teva feina. --Chairego apc (disc.) 11:46, 1 nov 2023 (CET)
@Breogan2008, dues cosetes:
  • Punt 2. La versió final estarà a GL, com sempre. Si ho he fet bé, serà una còpia idèntica de la de CAwiki. Hi ha mitja dotzena de petits mòduls que només contenen paràmetres per personalitzar la versió d'una WP respecte una altra. Aquest mòduls de personalització ja us els passaré carregats, però li podeu fer canvis sense problema, ja que les futures actualitzacions que fem de la infotaula no suposarà "resetajar" el que hagueu canviat, com a molt s'ampliaria amb noves opcions.
  • El funcionament que segueixo amb altres WP, com l'EUwiki, és avisar quan faig canvis ja sigui de correcció d'errors, de millora o de noves funcionalitats.
  • Per aplicar els canvis si no heu tocat res del codi original, és tan fàcil com tornar a copiar els components que hagin canviat.
  • Si heu canvis, ja sigui per adaptar-la lingüísticament o per canviar propis al funcionament, ja no podrà ser copiar-pegar i, com ara, serà responsabilitat vostra fer els canvis.
  • D'aquí la importància de que el codi del nucli de la infotaula no contingui adaptacions lingüístiques que no aporten res perquè no són mantingudes per editors "no tècnics". Per contra, sí que cal garantir que els paràmetres i els resultats puguin estar en la llengua local, ja que això és d'ús comunitari.
  • Que heu de fer si detecteu un error?. L'opció més fàcil és que ens la comuniqueu i ho arreglarem per vosaltres i per tots els que tinguin la versió alineada amb la nostra. No obstant, si és un tema trivial i hi ha algú de la vostra comunitat ho sàpiga arreglar, òbviament ho pot fer i seria desitjable que ens avisi per aplicar-ho a la resta.
  • Que heu de fer si voleu un canvi en la funcionalitat?. És similar. Ens ho expliqueu i si és d'interès general o es pot afegir sense que afecte la resta, ho afegirem a la versió CAwiki i avisarem/replicarem a la resta. Si el canvi fos molt particular, haureu de decidir si el voleu abordar pel vostre compte i mantenir-ho desvinculat de la versió CAwiki.
  • Punt 3. Molts dels mòduls i plantilles de la llista són comuns a d'altres infotaules que us poden interessar incorporar. Per tant, la feina feta a la llista, la propera vegada afectarà només als nous components i serà més fàcil. Per tenir controlats aquests components, proposo tenir-les en una categoria específica, a banda de les que li toquin. Que et sembla?. Pensa tu mateix el nom més adient l'arbre on posar-la, que no conec com ho teniu organitzat.

Gràcies !!

amador (disc.) 21:19, 31 oct 2023 (CET)
hola @Amadalvarez, tot correcte.
Punt 2: així ho farem, si detectem qualsevol error us ho farem saber, el mateix quant a fer modificacions.
Punt 3: respecte a la categoria on haurien d'estar, l'específica hauria de ser alguna cosa així com gl:Categoría:Modelos para a adaptación a Wikidata, dins de gl:Categoría:Wikipedia:Modelos, però deixo que @Maria zaos, que controla més del tema digui com li sembla. Breogan2008 (disc.) 17:38, 2 nov 2023 (CET)
Fantàstic, @Breogan2008, gràcies per la resposta. Sobre la categoria, i copio a @maria_zaos, cal entendre que és una categoria per tenir agrupades les plantilles i mòduls que tenim alineats amb la versió CAwiki que funciona a les infotaules. És una categoria extra a les que li toquin per descriure la seva funcionalitat, que previsiblement seran permanents, mentre que la nova la tenen si estan alineats i la perden si un dia es canvia el seu codi. L'únic objectiu és tenir inventariat el subconjunt que ja hem verificat que no cal que revisem cada cop que copieu una nova infotaula (que espero que algun dia tingueu el kit complert!). Jo suggeriria alguna cosa com "". Ho dic perquè no totes les plantilles tenen a veure amb WD i, de fet, la majoria són plantilles comuns que es fan servir a molts llocs.
Però tampoc cal ser molt precís si això ha de confondre, si cal se li posa un text explicatiu a la categoria i qui la mira ja ho podrà entendre amb tot detall. Aviseu-me quan la tingueu creada, que començaré a alimentar-la !.
Gràcies amador (disc.) 19:06, 2 nov 2023 (CET)
Hola Amador, aquí et deixo la categoria creada. gl:Categoría:Modelos e módulos empregados en InfoCaixas con Wikidata Pots començar a utilitzar-la quan vulguis. Salut. Breogan2008 (disc.) 12:17, 3 nov 2023 (CET)
Disculpes pel retard (una altra vegada). Vaig veure infobox election i i m'he posat a canviar labels a Wikidata (gl) de coses que apareixen enllá. Maria zaos (disc.) 11:46, 18 nov 2023 (CET)
Ben fet, @Maria zaos !!.
En quant acabem la xeografía política, us proposo entrar amb Infobox election (teniu 63 articles on posar-la) i Infobox event (teniu 1497 articles on posar-la). La primera és plug-and-play, perquè no té ni accepta paràmetres manuals. La segona (esdeveniment) és una plurifuncional que serveix per accidents, catàstrofes, nomenaments, reunions, dies festius, concursos de música, relacions bilaterals entre estats, accidents aeris, medalles, premis, i tot allò que se us passi pel cap que tingui alguna d'aquestes característiques: passi en un lloc, en un dia, tingui organitzadors, participants, causes o conseqüències. amador (disc.) 12:12, 18 nov 2023 (CET)

Viquitrobada 2023[modifica]

Hola! Ens agradaria molt convidar-te a la darrera Viquitrobada 2023 al proper 25 de novembre al Prat de Llobregat, organitzada per Amical. Si no ets de la zona, no cal que et preocupis, ja que oferim allotjament per als participants.

Aquesta Viquitrobada promet ser un esdeveniment emocionant i enriquidor, amb oportunitats úniques per aprendre, col·laborar i connectar amb altres entusiastes de Viquipèdia i altres projectes wiki. Hem preparat un programa ric en continguts i activitats perquè puguis gaudir d'una jornada plena d'aprenentatge i intercanvi d'experiències, i a mida que s'apropi la data, anirem actualitzant els detalls per assegurar-nos que tot sigui el més interessant possible.

A més de les activitats principals, com els tallers i les xerrades, també tindràs l'oportunitat de conèixer i compartir amb altres membres de la comunitat wiki, fer nous amics i, amb sort, fins i tot col·laborar en projectes interessants.

Si tens alguna pregunta o necessites més informació, no dubtis a contactar-nos. Pots incriure't aquí. Ymm amical (disc.) 11:12, 6 nov 2023 (CET)

Quin és l'horari?, Quin és el programa ? amador (disc.) 11:27, 6 nov 2023 (CET)
El programa es pendent de que ho confirme la Junta. És tot el dia del dissabte i un sopar el dia d'abans. Ymm amical (disc.) 11:28, 6 nov 2023 (CET)
Ja avisareu quan estigui i llavors decidiré sobre l'assistència. Gràcies amador (disc.) 11:36, 6 nov 2023 (CET)
Gràcies. Pots presentar la teva proposta de participació també, si vols. Tens tota l'informació al Programa. Ymm amical (disc.) 11:37, 6 nov 2023 (CET)

Configuració /i18n[modifica]

He actualitzat gl:Módulo:Wikidades/i18n. En principi el model és Mòdul:Wikidades/i18n/en, però comparant amb el català Mòdul:Wikidades/i18n que tenim en producció i més conegut. Està documentat en català i en anglès. També tenim una versió Mòdul:Wikidades/i18n/gl per a fer proves amb lang=gl, però que està desactualitzat. Et comento les particularitats de configuració.

  • "errors": en principi no haurien de sortir, només quan es fa una plantilla nova, impensable en les que estan depurades. Els missatges s'han anat reduint, es podrien deixar en anglès i considerar la traducció opcional.
  • "datetime": no té més problema amb els formats $1 de substitució o amb #time. Admet també una funció específica per a certs casos. Per exemple Mòdul:Wikidades/i18n/eu posa l'any en genitiu amb dos possibles sufixos, o bé en català tenim una funció per mostrar el primer dia de mes "1r" com en francès. En gallec no crec que calgui res d'especial.
  • "years-old": en general cap problema amb singular i plural. Ara bé, en llengües eslaves poden tenir també el dual i en àrab fins a 6 formes. Ho vaig haver d'explicar al client àrab perquè no en tenien ni idea de com funciona el seu PLURAL. Està documentat en anglès.
  • "cite": és una equivalència de paràmetres de ref-web i ref-publicació de l'anglès al wiki local, necessari per mostrar bé les referències.
  • "categoryxx": només recomanable la categorylabels per fer un seguiment d'etiquetes a traduir, especialment en la implantació. Pel nom de la categoria haurien de dir com la volen. Les altres dues les van demanar per la versió àrab, però no acabo de veure la utilitat.
  • "addfallback": el fallback de gl és {{#invoke:Wikidades/debug|getFallbacks|gl}}: pt, en. Hi ha casos en què una etiqueta no està ni en anglès i convé evitar que surti Qxxx si hi ha alguna altra llengua que resulti comprensible. En català en tenim fins a 8 addicionals, encara que algunes siguin menors i improbables no fan nosa i no es poden descartar en alguns localismes. La comunitat local hauria de dir quines llengües poden resultar comprensibles millor que un Qxxx.
  • cases: n'hi ha de generals i de particulars.
    • Els infoboxlabel/data ja són prou coneguts. El fraction és general.
    • Location: en principi mostra com a referent l'estat. Les particularitats van en un submòdul com Mòdul:Location/ca que és on hi ha les excepcions en lloc d'estat. En aquest cas, com que no existeix un /gl doncs no hi ha excepcions. Caldria aclarir si volen alguna modificació que caldrà programar a l'estil del /ca.
    • Casos lingüístics. Per exemple en basc hi ha declinacions segons el context en genitiu, ergatiu, locatiu, etc., generats en un mòdul local. Això implica que les plantilles no són globals, a menys que ho mantinguéssim en català on no tindria cap repercussió, però pot ser un maldecap. En gallec poden ser útils els casos que tenim en català: plural i ordinal. No estic segur on s'usen, però Mòdul:Ca-flexió té més de 100.000 inclusions. Puc crear un mòdul:gl-flexión per generar el plural regular basat en mòduls del Viccionari i l'ordinal que estava definit en algun mòdul de Commons.

V.RiuLlop (parlem-ne) 12:50, 20 nov 2023 (CET)

Comento: Jo l'he copiat de la que ells tenien vinculada a, una versió congelada de Wikidades. Potser per això estava desactualitzat.
  • Location l'he copiat de CAwiki, perquè el vaig provar i donava uns resultats acceptables. En tot cas, no afecta per aquesta infotaula pk com és la de "Geografia política" sempre hem mostrat tot l'arbre. Li vaig haver de canviar el nom, perquè module:location estava pillat.
  • gl-flexió podria ser un bon regal, però no han esmentat res, per ara. Pel plural podria anar bé.
  • Per l'ordinal, tenen template:ordinal, que tot i ser un codi barroc, fa el servei.
  • Del fallback no han dit res, la majoria d'etiquetes que he vist estan en PT, però també és cert que no he mirat continguts de llocs exòtics que puguin quedar sense cap llengua coneguda. La Maria té cura d'aquests temes i domina les eines WD.
De la màscara numèrica, ja he vist el missatge. La veritat és que em va sorprendre quan m'ho va demanar perquè pensava que tenien el mateix que nosaltres.
Crec que no em deixo res.
Moltes gràcies !. amador (disc.) 15:38, 20 nov 2023 (CET)
Fet gl:Module:gl-flexión. Només he trobat case=plural a l'infotaula d'organització i case=ordinal a la de persona. De moment a gl.wiki no farà res, però ja està preparat. V.RiuLlop (parlem-ne) 09:41, 21 nov 2023 (CET)
Perfecte. Segurament voldran la de persona dins de poc.... amador (disc.) 10:17, 21 nov 2023 (CET)

Confirmacions Viquitrobada 2023[modifica]

Bon dia! Necessitem la teva confirmació del que necessitaràs per a la Viquitrobada:

1). Si necessitaràs una habitació per ambdues nits.

2). Si necessitaràs servei de canguratge.

3). Si tens una al·lèrgia o intolerància, o alguna preferència en el teu menú per als sopars del divendres i dissabte (vegan/vegetarià, confirmar una opció). Viquiprojecte:Viquitrobada 2023/Viquimarató àpats i oci/Inscripcions per al restaurant 9cèntric

4). Per al sopar del dissabte, necessitem que confirmes entre els següents plats: Viquiprojecte:Viquitrobada 2023/Viquimarató àpats i oci/Inscripcions menú del dissabte

Necessitaríem saber aquesta informació entre avui i demà al matí.

Gràcies! Ymm amical (disc.) 13:20, 20 nov 2023 (CET)

@Ymm amicalPerdó. M'estàs dient que el dissabte al migdia hi ha dinar en un restaurant?.
Al programa diu que faríem un "dinar a peu dret al centre" i que el vespre hi ha sopar de comiat.
Quina és la versió correcta ? amador (disc.) 14:09, 20 nov 2023 (CET)
Hola. Ambdós restaurants són pels sopars del divendres i dissabte. Em pots dir on has vist l'error per poder corregir-ho? Gràcies. Ymm amical (disc.) 14:15, 20 nov 2023 (CET)
A la pàgina dels restaurants (Viquiprojecte:Viquitrobada_2023/Viquimarató,_àpats_i_oci#Llocs_de_menjar_previstos). Ara ho entenc millor.
No em quedaré al sopar d dissabte i vindré dissabte matí.
Gràcies per la feina. amador (disc.) 15:42, 20 nov 2023 (CET)
Ja està canviat! Gràcies per l'apunt. Ymm amical (disc.) 16:01, 20 nov 2023 (CET)

Quinzena de la Qualitat[modifica]

Bon dia, del 16 al 31 de desembre serà tradicional la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, i et convido a participar. A disposar! --Amortres (disc.) 07:48, 22 nov 2023 (CET)

Problema amb Infotaula geografia política[modifica]

Bones! Fa temps que no toco plantilles d'infotaula, però òbviament quan hi toco alguna cosa sempre trobo algo per polir. En aquest cas m'he fixat que utilitzant la infotaula de geografia política, quan una imatge localitzador (la P:242) i hi tenim una imatge traduïda a diversos idiomes en un sol fitxer, solia agafar la versió de l'idioma català del fitxer (si estava traduïda i es tenia seleccionat català com a interficie), com per exemple el cas fa un temps d'Antiga Atenes amb Map athenian empire 431 BC-en.svg, a la infotaula surt en català i no la versió anglesa. A Lliga de Delos passa el mateix amb la mateixa imatge però en aquest cas en comptes de imatge localitzador, és imatge normal, mostrant-se en català correctament. Però amb Mapa del Magreb (1956).svg que apareix a Río de Oro i Protectorat francès del Marroc no apareix en la versió en català. Si crido la imatge fora d'infotaula forçant el camp lang=ca sí que apareix en aquest idioma. Si es força |imatge_mapa=[[Fitxer:Mapa del Magreb (1956).svg|lang=ca|200px]]|mapaWD=no a la plantilla d'infotaula apareix la imatge en català, però com bé diu a la documentació, es carrega el mapa de OSM, i no ho veig adient. Em podries donar un cop de mà? Gràcies Manlleus (disc.) 22:27, 23 nov 2023 (CET)

@Manlleus M'ho miro demà. Ara estic refent-la sencera i em penso que això ja està arreglat a la versió actualment en proves, però ho vull mirar bé, perquè he fet força canvis amb el tractament de les imatges. Et mantinc informat. Gràcies. amador (disc.) 23:48, 23 nov 2023 (CET)
@Amadalvarez Ah moltes gràcies! Perfecte, a veure si descobreixes que passa, potser és un error del fitxer SVG i per això amb un va bé i amb altres no. Manlleus (disc.) 00:09, 24 nov 2023 (CET)
@Manlleus. Ho devies veure amb ulls de devoció, perquè la P242 no tenia el tractament dels SVG multillengua, només la P18.
Passa't per {{Infobox political geography}} i a les mostres veuràs algunes novetats: A) que el tractament SVG multillengua es fa a totes les imatges (ara Antiga Atenes funciona), b) Saps quan passa allò tan emprenyador que a WD han fotut una imatge que no ens agrada i, o bé l'hem de posar com a paràmetre manual, o barallar-nos a WD per treure la lletja?. Doncs, ja no ens passarà, perquè afegim la nostra (sense prioritzar), posant-li el qualificador Llengua del terme, de l'obra o del nom (P407) = Català (Q7026) i la farà servir (Cas P18 de Singapur) i c) quan una vila té protecció patrimonial, ja ho mostrarà i no caldrà fer una segona infotaula extra. Això si, quan la protecció no és a la ciutat, sinó a una part, com ara "centre històric" o "muralles de Tarragona",... caldrà seguir fent-ho com ara, ja que aquests elements tenen el seu propi item.
A veure si tinc un cap de setmana tranquil i pujo la nova versió.
Salut ! amador (disc.) 13:07, 24 nov 2023 (CET)
@Amadalvarez Merci per donar un cop d'ull i per la feina tan valuosa però poc tenida en compte, com sempre malauradament..., la realitat és que la "foto per la galeria" (mai millor dit) amb Wikidata ja està feta, però el "marrón", el tenim els viquipedistes, els que han de trencar-se les banyes per a implementar aquestes noves funcionalitats, quan la feina "real" hauria de ser en els articles, en el cos dels articles em refereixo, i destaca la falta de suport de la comunitat en general, ho dic com a conclusió que n'en trec. Ja veig que el codi de la infotaula que tens amb canvis nous contempla codi de llengua per aquestes imatges, bona feina, no hi ha pressa. Si vens demà ens veurem, salutacions Manlleus (disc.) 22:16, 24 nov 2023 (CET)

Condició amb ítem de wikidata[modifica]

Hola Amador! Necessito una vegada més la teva ajuda... t'explico: al valor 96 de la {{Infotaula mineral}} invoco el valor p577 de wikidata, i vull mostrar un parèntesi amb més dades si el segon valor (p1343) existeix. Si el paràmetre «font_publicacio» (el que equival al p1343) es troba a la infotaula de manera manual em mostra el parèntesi correctament (vegeu Abellaïta), però si les dades estan únicament a wikidata NO (vegeu Kanatzidisita). Saps com puc fer perquè la condició comprovi també WD?

Gràcies! Yuanga (disc.) 23:29, 17 des 2023 (CET)

Hola, @Yuanga. La solució fàcil és que la font de l'edició estigui condicionada al l'existència del valor manual (com havies posat) o del valor WD: special:diff/32805203.
Ara bé, tal com està si algú informa una font sense data, la mostrarà, tant és que sigui manual o WD. Quedarà una mica estrany "Data de publicació: (European Journal of Mineralogy)", però no és una desgràcia; sempre ho pots evitar canviant el label96 per "Publicació" i sempre serà correcte. O si vols, tens un nou repte: trobar el codi adient per que no mostri la font si no tens data. No pateixis que continuo estan a la teva disposició. Apalis ! amador (disc.) 06:05, 18 des 2023 (CET)
Gràcies Amador! --Yuanga (disc.) 22:15, 18 des 2023 (CET)

Party color[modifica]

Hola Amador, com estàs? com proven aquests dies de Nadal?

Estava treballant en Govern de Catalunya 1977-1980 i volia posar una mica més bonica la taula de consellers partint de la que tenen a en:Provisional government of Catalonia. En copiar el codi de la taula m'he adonat que no tenim en:Template:Party color per assignar el color a la primera cel·la segons el partit polític. Aquest problema ja me l'he trobat diversos cops i sempre acabo o no fent-ho o eliminant la columna. Els colors vénen de en:Module:Political party (p.ex. [Module:Political party/D]). Això em suscita diverses preguntes:

  • Saps si tenim alguna cosa similar a ca-wiki? Com gestionem els colors de la Infotaula eleccions? (entenc que es xuclen de WD)
  • Val la pena copiar la plantilla i el mòdul d'enwiki?
    • En cas afirmatiu, cal traduir un a un els partits polítics (feinada monstruosa) o d'alguna manera es podria enllaçar amb WD?
    • En cas negatiu, com podríem fer fàcilment que s'acolorís la cel·la en qüestió?


Apa, salut! Arnaugir (discussió) 15:10, 27 des 2023 (CET)

A la {{infotaula eleccions}} ja ho agafa directament de WD. Està a Color (hexadecimal sRGB) (P465) de l'item dels partits, però ho agafa directament sense cap plantilla intermèdia que ho faciliti.
Si ho vols, caldria fer una plantilla "ad-hoc" que recuperi el color i ho retorni. Ho puc posar a la llista o llençar-t-hi tu, que tens prou experiència fa l'ullet.
A disposar.
Bones festes !! amador (disc.) 15:26, 27 des 2023 (CET)
Crec que sabria fer la plantilla, però per recuperar el color de cada fila, hauria d'indicar el codi Q de cada partit polític, és així? O amb el nom en anglès directament es podria fer? Arnaugir (discussió) 15:40, 27 des 2023 (CET)
Sí, és clar, hauries d'accedir amb el modul:wikidades amb l'item. Ara bé, si no està en un article que, de natural, et faciliti accés a l'item que t'interessa, sempre pots intentar obtenir-lo amb un {{#invoke:wikibase|id|<article>}}. amador (disc.) 15:50, 27 des 2023 (CET)
Sempre pots intentar crear la taula amb un wikidata list dels que tinguin càrrec de conseller en aquest govern, i ja tindries tothom amb el Qid. Vinga va. que passaràs tota la tarda, però et divertiràs mentre aprens !! amador (disc.) 15:53, 27 des 2023 (CET)
Gràcies! ;) Arnaugir (discussió) 15:58, 27 des 2023 (CET)
Ja diràs si vaig bé... Plantilla:Color partit polític Arnaugir (discussió) 16:11, 27 des 2023 (CET)
Vas bé. Considera si paga la pena posar els erros en una categoria de manteniment, ja que indica que tenim un mismatch entre continguts manuals i noms a WD. Tal com està, es detecta l'error quan ho fas servir i ets a temps d'esmenar-ho, però si més endavant algú canvia el nom, deixarà de funcionar i no sabrem els articles afectats. També, hauríem de poder aportar directament el Qid en lloc de que ho calculi. Servirà com a bypass quan doni error i no hagi forma de que quadri el nom amb WD, per exemple, si el que tenim són les sigles. amador (disc.) 16:35, 27 des 2023 (CET)

Modelo:Biografía[modifica]

Hola Amador, Bones festes!! En primer lloc m'agradaria agrair-te en nom de la comunitat de la Galipedia per haver col·laborat en la creació del model:xeografía. Podem dir que ha estat un èxit rotund la seva implantació i hem vist la implicació de molts usuaris que l'han usat en milers d'articles de llocs. Gràcies a tu, també ens ajudarà a la creació de més articles de llocs i a fer que el nostre wiki creixi més ràpid en nombre d'articles. Felicitats!!

Pensem que aquest ha estat un excel·lent primer pas però no volem que sigui l'últim. Ara mateix estem pensant a continuar amb el model:Biografia. Aquest model té algunes funcionalitats que permeten obtenir informació de Wikidata, però no està al nivell de la vostra plantilla i ens agradaria que ens ajudessis a adaptar-lo. Com ho veus? Moltíssimes gràcies. Salut Breogan2008 (disc.) 15:40, 28 des 2023 (CET)

Gràcies, @Breogan2008. A mi també m'ha fet bona sensació la participació d'altres usuaris i la forma de plantejar canvis amb voluntat proactiva i no enfocats com una queixa. Com hauràs vist, les propostes que s'han fet que eren possibles i de validesa transversal, no he tingut cap problema a incorporar-les i enriquir la versió global. De fet, a CAwiki, ja estan gaudint-les.
No crec que hagi acabat la feina al 100%, perquè la part més dificultosa és assegurar la compatibilitat dels mòduls i plantilles comunes i, ara que tenim un panorama molt harmònic, caldria integrar coses que, tot i no ser de la Xeografía política, no ens convé que es quedin despenjades i provoquin un manteniment que no es pot atendre. En concret, voldria acabar integrant el Módulo:WikidataFichas en Módulo:Wikidades, perquè el primer és una versió antiga i congelada del wikidades i com que no sé quines funcionalitats us heu perdut, prefereixo tenir tot a la darrera versió. També m'agradaria copiar la documentació d'alguns moduls i plantilles que us poden fer servei per altres situacions i que sense documentació, ningú sabrà ni perquè serveixen. A vosaltres us tocaria traduir-les.
Tema modelo:Biografia. No sé si vols que millori el que teniu o que us instal·li la versió CAwiki, com amb la Xeografía política ?.
La meva tasca principal és mantenir la col·lecció d'infotaules que hem construït des de que tenim Wikidata, però no puc obrir una activitat de manteniment d'altres.
No sé quina idea tenies. El modelo:Biografia té 29.000 articles, però també teniu escriptor amb 1.000, científico, altres 1.000, pintor, artista, militar, eclesiástico,... que tenen 2 o 3.000 entre totes. Suposo que també els inclouries ?.
Ja em dius alguna cosa.
Bones festes ! amador (disc.) 20:29, 28 des 2023 (CET)
Hola @Amadalvarez, em sembla bé que acabis aquests últims ajustos abans de passar a un altre tema, quant a la traducció de la documentació, la puc fer jo sense problema, si et va bé, pots deixar-me els enllaços a aquestes pàgines de documentació que cal traduir en la meva pàgina de conversa de GLwiki, i jo em faig càrrec.
Quant al tema Modelo:biografía (i les que segueixin) la intenció nostra és que s'instal·li la versió de CAwiki i que sigui una plantilla transversal per a qualsevol article de persona, incloent-hi els models que esmentes. Si et sembla bé, tanquem primer els últims temes en el de xeografía política i quan vulguis veiem amb calma aquest. Salut Breogan2008 (disc.) 20:55, 29 des 2023 (CET)
@Breogan2008 És la millor solució. Tens la facultat de demanar aquella que tenia pendent d'actualitzar. Cosa que em va bé, perquè tot i que trigui una mica més, fem un servei extra a GL i CA.
Ara vaig una mica endarrerit de temes que vaig ajornar i m'haig de posar al dia. O sigui que compta que m'hi podré posar cap a finals de gener. Espero que tindré menys feina d'alinear plantilles i mòduls, perquè molts son compartits.
A partir d'any nou, començaré a tancar temes de Xeografía política.
Ja em dius com ho veus. amador (disc.) 23:16, 29 des 2023 (CET)