Discussió:Catalunya/3

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Contingut

Sol·licitud de modificació protegida 30-03-2014[modifica]

{{modificació protegida}} Canvi suggerit: Text en negreta 79.145.69.158 (discussió) 19:39, 30 març 2014 (CEST)

Quins són els motius d'aquest canvi? Entenc que pot ser un canvi controvertit.--Àlex (Discussió) 20:36, 8 abr 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 19-04-2014[modifica]

Densitat: 273,3 h/Km² 88.24.66.157 (discussió) 16:17, 19 abr 2014 (CEST)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 18:44, 19 abr 2014 (CEST)

"Llista_d'estats_per_població"[modifica]

Per que Catalunya redirige al articulo de la "Llista_d'estats_per_població" y "Llista_d'estats_per_superficie", como si fuese un estat soberano???. Entiendo y respeto los deseos de parte (tal vez mayoritaria) de la poble catala, pero mientras no sea una realidad el estat propi, viquipedia debe ser objetiva y factica, es una enciclopedia, no un documento de deseos de independencia.--el comentari anterior sense signar és fet per 190.31.245.164 (disc.contr.)

Solucionat !. Ho deixo preparat per quan sigui necessari utilitzar-lo o per quan la comparativa s'expressi de forma més adient.--amador (disc.) 06:44, 9 maig 2014 (CEST)
D'acord que el que cal (de moment) és comentar-la per evitar que els que no sàpiguen que Catalunya no és un estat puguin confondre's i entendre que estem dient que ho és.--Pere prlpz (disc.) 17:17, 9 maig 2014 (CEST)

Name of Catalonia in the lead[modifica]

I believe it is the as per the policy of Wikipedia to include in the lead the names of the regions in all offical languages. The official languages of Catalonia are Catalan, Spanish and Occitan, therefore the name Cataluña should be added in the lead along with the other two languages. Regards, --84.22.10.6 (discussió) 15:51, 31 maig 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 17-07-2014[modifica]

{{modificació protegida}} Cataluña no es un país y nunca lo ha sido. Tan solo hay que comprobarlo con cualquier artículo histórico sobre España y el reino de Aragón al que el condado de Barcelona pertenecía.

Esta mal redactado.

Saludos--el comentari anterior sense signar és fet per Dmartinezmansell (disc.contr.)

Dmartinezmansell (disc.) 17:09, 17 jul 2014 (CEST)

@Dmartinezmansell: hola compañero, puedes leer más arriba, ya se ha tratado bastante el tema. Saludos--Arnaugir (discussió) 19:32, 18 jul 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-08-2014[modifica]

92.133.213.127 (discussió) 16:15, 20 ago 2014 (CEST)

Pots ser més clar en la teva petició? --Panotxa (disc.) 06:48, 22 ago 2014 (CEST)

Plantilla[modifica]

Suggereixo usar la plantilla "Taula d'estat". --Hartsols (disc.) 03:44, 22 ago 2014 (CEST)

Acerca de poner que Cataluña es un pais.[modifica]

Hola a tod@s.

Visto la enormidad de discusiones al respecto de llamar a Cataluña pais, sin contar la aun mayor enormidad de discusiones al respecto que se han borrado del historial de discusiones, me veo en la obligación de intentar explicar buenamente mi punto de vista. Bueno, matizo; no es mi punto de vista, es el punto de vista de la Fundacion Wikimedia; no voy a cometer el error de erigirme como el defensor de la verdad, porque hallar la verdad es trabajo de los detectives, no de los wikipedistas, y creo que es en ese punto de donde surge la confusion, siempre y cuando se presuma buena fe, que por cierto es una norma de etiqueta establecida.

Lo que si estoy en posicion de hacer valer, son los pilares y normas derivadas de ellos, requisito para publicar o editar cualquier articulo en Wikipedia. Obviamente tenemos que empezar por las politicas basicas de fuentes (referencias externa) y consenso.

La fuente externa que se cita para publicar que Cataluña es pais es absolutamente valida, no porque lo diga yo, sino porque es una fuente enciclopedica y esas fuentes son admisibles para escribir un articulo segun las politicas de verificabilidad de las fuentes.

Todas las demas fuentes enciclopedicas de España y del mundo no dicen que Cataluña es un pais. A grosso modo todas vienen a decir que es una region española o una region autonoma española.

Teniendo esto me remito a la politica de consenso establecida en Wikipedia. "ni siquiera una mayoría de un grupo limitado de editores podrá compensar nunca el consenso de la comunidad a una escala más amplia". Las fuentes son la base para poder llegar a un consenso en caso de discrepancia, por lo tanto, al enfrentar las fuentes, vemos una abrumadora mayoria que no dice que Cataluña es pais frente a solamente una que lo dice. Mas alla de que este proceder sea norma establecida globalmente, ademas es absolutamente logico y de sentido comun para cualquier articulo.

Uno de los argumentos mas repetidos que he leido para defender la actual version es que en catalan pais tiene un significado distinto. Y me vuelvo a remitir a los cinco pilares; lo primero que se dice es que Wikipedia no es un diccionario; los editores no pueden ni deben interpretar la informacion de las fuentes, ya que eso es investigacion original y no se admite en Wikipedia, y es logico, ya que si no, esto no se diferenciaria en nada de cualquier blog personal de internet. Lo que diferencia a Wikipedia de una pagina web personal es el cumplimiento de los cinco pilares.

Dicho esto, solicito formalmente la revision del articulo para que se borre la definicion de Cataluña como pais, y se haga una version que cumpla con los principios fundamentales de la Wikipedia, esto es, con la definicion abrumadoramente mayoritaria de todas las enciclopedias conocidas. 77.228.17.120 (discussió) 01:47, 2 oct 2014 (CEST)

Pots aportar arguments nous als ja sabuts que en idiomes que no son el propi d'aquesta viquipèdia el significat de país és diferent al que té en català? I en tot cas, m'acabo de prendre la molèstia de llegir l'entrada país en l'idioma en què escrius, i crec que encaixa perfectament, de manera que entenc que barreges inapropiadament els conceptes d'estat, nació i país. Per acabar, pots aportar fonts fiables que justifiquin explícitament que Catalunya no és un país? --Panotxa (disc.) 04:11, 2 oct 2014 (CEST)
Los articulos se hacen copiando la informacion mas ampliamente aceptada en las fuentes. En la version actual se hace al reves.77.228.17.120 (discussió) 18:35, 2 oct 2014 (CEST)
Jo opino que els arguments que presenta l'usuari que ha iniciat aquest debat són suficients per reconsiderar la definició de Catalunya com a país. Cap enciclopèdia (exceptuant les catalanes) no defineix Catalunya com a país, malgrat que la definició de país que ofereix el IEC és molt similar a la que ofereix, per exemple, la RAE. De tot això només podem treure una conclusió: el terme en qüestió es profundament ambigu i dóna lloc a molts malts de cap. Deixant de banda aquesta evidència, la pregunta que ens hem de fer no és si Catalunya encaixa amb el terme "país", ja que, com bé sabeu, la nostra tasca no és reflexionar, ni pensar, ni definir, ni tampoc elucubrar. La nostra tasca és buscar la màxima objectivitat, i trobo que aquesta s'aconsegueix contrastant el màxim nombre possible de fonts. Des del meu punt de vista, el teu plantejament, Panotxa, és incorrecte. No hem de buscar fonts que diguin que Catalunya no és un país, sinó fonts que ho diguin. I sabem d'una font que ho diu. Dos si considerem el IEC. I fins i tot més si cerquem en més fonts catalanes. Qualsevol altra font no definirà Catalunya com un país. No intento discutir si Catalunya és o no és un país. Ni tampoc intento discutir si encaixa o no encaixa amb la definició del IEC perquè, repeteixo, aquesta no és la meva feina. Proposo el terme regió, que és el que utilitza, per exemple, l'Encyclopædia Britannica (puc cercar més enciclopèdies si aquesta petició es considera). Dit això, demano que es reconsideri aquest aspecte de la pàgina.el comentari anterior sense signar és fet per Ferazuza (disc.contr.)
No acabo de veure clar per quina raó, si les fonts en català parlen de país, a la viquipèdia en català no podem dir que Catalunya és un país. Les fonts en altres llengües, lògicament, utilitzaran altres paraules, en altres idiomes. A banda del fet que les traduccions no són exactes, és realment curiós l'interès en fer passar fonts en altres idiomes per damunt de les fonts en català. En definitiva, jo opino que no cal reconsiderar la definició de Catalunya com a país, que és el que és (en català, naturalment, ja sabem que en castellà no).--Edu Rne (disc.) 17:35, 27 gen 2015 (CET)
D'acord amb l'Edu Rne. Si en altres idiomes la paraula "país" es fa servir en altres contextos o amb altres significats, s'ha de tenir en compte en les viquipèdies en aquests idiomes. Només cal veure que les diferències entre les definicions de país en català en qualsevol diccionari i la definició de la RAE, que no només no són iguals sinó que l'ordenació dels significats és molt diferent.--Pere prlpz (disc.) 18:48, 27 gen 2015 (CET)
Jo també hi estic d'acord. Aquesta discussió ja s'ha obert infinitud de vegades amb intencionalitat política —que no pas científica—, i es pot donar per tancada. Altrament, però, a fi d'evitar confusions i que es reobri per enèsima volta altre vegada aquesta discussió per part dels nacionalistes espanyols de sempre, es podria prendre en consideració —si es creu convenient— el desenvolupament del sub-article Comunitat Autònoma de Catalunya (actualment un redireccionament) que, conjuntament amb el Departament dels Pirineus Oriental, són les dues superestructures administrativo-polítiques que existeixen al nostre país, Catalunya.--Georg-hessen (enraona'm) 21:44, 28 gen 2015 (CET)
Deixeu-me afegir un comentari. Georg-hessen, no he parlat en cap cas de política. Parlo d'enciclopèdies. De fet he intentat remarcar el màxim possible que la nostra tasca no es considerar ni opinar, sinó cercar. Crec que és una solució fàcil titllar-me de nacionalista espanyol, però com bé sabem, el fàcil no acostuma a ser el correcte. Per falta de consens accepto que la petició es denegui, però trobo que la mateixa acusació que m'has fet tu a mi per voler definir Catalunya com una regió, te la puc fer jo a tu per voler definir Catalunya com un país. La diferència és que puc aportar forces més enciclopèdies que recolzen el que jo he explicat. Per suposat, sempre es podrà fer referència que país té un significat diferent en català que en castellà. Però no deixarà de ser el que és: una falta de rigor, que situa la viquipèdia en contra de moltíssimes enciclopèdies arreu del món. Excepte, casualment, les catalanes. --Ferazuza (disc.) 11:51, 4 feb 2015 (CET)
El dia que obris un post a la "wikifacha.es" sol·licitant que el País Vasco deixi d'anomenar-se país perquè no és un país i porta a confusió et començaré a creure. Fins que no arribi aquest dia, queda clar que tant en castellà com en català la paraula país, té varies accepcions i no és de cap manera un sinònim unívoc d'estat nació contemporani. Mira't també Nación constitutiva i País i ves a obrir posts a la "wikifacha.es" abans de tornar a obrir-lo aquí. Com que de moment no ho has fet l'única conclusió lògica és creure que ho has obert —justament— aquí perquè ets un nacionalista espanyol motivat políticament i no pas perquè tinguis cap motivació científica. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 16:42, 4 feb 2015 (CET)
Estimat Georg-hessen. Et revelaré un secret: podria dir-te que sóc, com tu dius, facha. Fins i tot podria dir-te que sóc la reencarnació personal de Mussolini. Però això no faria aparèixer la paraula país, paese, pays o country en cap de les nombroses enciclopèdies que he consultat. Les teves tristes però nombroses (i per què no, irrespectuoses) referències al feixisme només fan que reafirmar la teva manca d'arguments fent incís al fet que, probablement, tu i jo pensem diferent. I això posa en evidència la teva falta de recursos per contrastar aquesta informació, cosa que et converteix en un mal viquipedista. Estem oposant dos Viquipèdies diferents: la que cerca una màxima sintonia amb les millors i més prestigioses enciclopèdies internacionals o les que estan al servei dels que pensen igual que tu. La Viquipèdia, company, és patria común e indivisible de tots els viquipedistes (aquells que tenim el privilegi de parlar català), no només dels no-fachas. El teu ús indiscriminat del terme científic em desconcerta. Sembla utilitzat a la babalà. La Viquipèdia no funciona amb cap mètode científic ni empíric. Funciona contrastant les màximes fonts possibles, i davant la falta de consens, predomina la informació que apareix en un màxim nombre de fonts. Per tant et proposaré un exercici mental, en aquests tristos temps en què les persones es venen a les idees i la inteligència és sovint insultada: tan estrany et sembla que posi en dubte el terme país a la Viquipèdia quan no hi ha cap enciclopèdia no catalana que així ho especifiqui? Si la resposta és sí, llavors la motivació ideològica no és meva, sinó teva. Si la resposta és no, et convido a fer una cerca conjunta per veure quin terme encaixa millor en funció del que especifiquen les grans enciclopèdies, deixant de banda les nostres idees, i fer així de la Viquipèdia un lloc més rigurós, precís i imparcial. ¿Què et sembla? Estaré expectant a escoltar la teva resposta. Ferazuza (disc.) 02:33, 8 feb 2015 (CET)
Sense nous arguments. S'està entrant en discussió personal que com a molt s'ha de dur a terme en la pàgina de discussió d'usuari.
Yes check.svg Tancat
--Panotxa (disc.) 10:10, 8 feb 2015 (CET)
Me gustaria seguir con esta discusion que considero totalmente inacabada y me parece vergonzoso el tratamiento que se hace de la misma cuando evidentemente se estan violando las normas de uso y los cinco pilares. Acerca de los puntos de vista marginales todas las Wikipedias del mundo conocen y tratan este tema de la manera adecuada, incluyendo la catalana; https://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Fuentes_fiables#Puntos_de_vista_marginales 79.155.159.45 (discussió) 04:05, 5 març 2016 (CET)
Podries començar per no esborrar el que han respost altres en aquesta pàgina. Recupero el darrer comentari de Panotxa. Sobre el que dius, pensa bé si estàs aportant alguna cosa nova que no s'hagi ja discutit ad nauseam. Ho dic, perquè la Viquipèdia no és un espai de tertúlia on determinar el millor posicionament polític per a Catalunya ni per la llengua catalana, i trobaràs poc ressò. Salut !--amador (disc.) 06:33, 5 març 2016 (CET)
Disculpa pero no tengo la mas minima intencion de hablar de politica, lo que me indigna es el uso (mal uso) que se hace de la enciclopedia, y mi exigencia de seguir con esta discusión es para que el articulo se revise y se adecue a las normas; no es admisible abrir el articulo diciendo que Cataluña es un pais siendo esta definicion marginal. El articulo se tiene que revisar y escribir una introduccion que se ajuste a la MAYORIA de fuentes externas. Esa es mi unica reclamacion, no hablar de lo que es Cataluña; eso no es trabajo nuestro. 83.35.10.120 (discussió) 13:35, 6 març 2016 (CET)
La majoria de fonts externes diuen que Catalunya és un país. Si ets tan amable d'aportar les fonts bibliogràfiques en català que afirmen les teves teories, i que segons tu son la majoria, aporta-les, en cas contrari, tancaré el fil, la viquipèdia no és un fòrum. --Panotxa (disc.) 16:03, 6 març 2016 (CET)
Cuando se trata de afirmaciones conflictivas es muy importante buscar una referencia de terceros, que no de una página web cercana al tema del artículo [1]
Hay que traer siempre las referencias originales, aunque estén en otro idioma. [2]
No existe limitacion alguna para los idioma de las fuentes, lo cual es logico ya que seria mutilar la Wikipedia de manera brutal. En esta misma Wikipedia se usan muchas fuentes en distintos idiomas. --83.58.21.27 (discussió) 21:38, 8 març 2016 (CET)
Tot els punts que esposes es compleixen. El tema és que, com ja s'ha dit moltes vegades, la definició del què sembla que creus que és un país no és la mateixa en l'idioma d'aquesta viquipèdia del què tu uses de manera habitual.Panotxa (disc.) 22:21, 8 març 2016 (CET)
Los cinco pilares advierten explicitamente que la Wikipedia no es un diccionario; no se puede entrar a discutir lo que significa pais. La cuestion no es si Cataluña es o no un pais europeo, la cuestion es que esa definicion, siendo marginal, se le da una primacia frente a las fuentes mayoritarias que definen a Cataluña como region española, no como pais europeo. Me gustaria ver donde estan las fuentes no relacionadas con este tema que se refieren a Cataluña como pais europeo. --83.58.21.27 (discussió) 04:22, 9 març 2016 (CET)
Les fonts usades en els articles per la definició de País i Catalunya com a tal son La GEC i el GDLC. Justifica si et plau, la teva afirmació que en català aquestes son fonts marginals, o no que d'acord a Viquipèdia:Fonts fiables no siguin vàlides, i si et plau, contraposa-les amb les fonts de què disposes que en català afirmen el contrari, cosa que se t'ha demanat en massa ocasions i en fas cas omís, et recordo que la viquipèdia no és un fòrum i les opinions, si son discutides, s'han de justificar, cosa que no fas. --Panotxa (disc.) 06:42, 9 març 2016 (CET)
Yo no he dicho en ningun caso que las fuentes no cumplan las politicas (fuentes que se citan pero no se visualizan, por cierto) Lo que estoy diciendo es que la redaccion del articulo no las cumple; una fuente puede ser valida y a la vez marginal o minoritaria, como la que dice que Cataluña es un pais europeo, y no se puede usar una fuente minoritaria para escribir la base e introduccion del articulo. Hay que usar las fuentes mayoritarias en primer lugar;
[3] REGION, COMUNIDAD AUTONOMA
[4] COMUNIDAD AUTONOMA DE ESPAÑA
[5] Comunidad Autónoma de Cataluña
[6] comunitat autònoma espanyola
[7] COMUNIDAD AUTONOMA DE ESPAÑA
[8] Catalunya és una de les comunitats autònomes d'Espanya.
[9] comunitat autònoma dins d'Espanya
[10] Historical region and autonomous community in Spain
[11] comunidad autónoma (autonomous community) and historic region of Spain
[12] comunidad autonoma de españa
[13] comunidad autonoma española historica
FUENTES NO RELACIONADAS CON EL TEMA
[14] Comunidad Autónoma de Catalunya
[15] comunitat autònoma d'Espanya
A eso le puedes añadir las fuentes usadas por todas las wikis importantes;
[16], [17], [18], [19], [20] --83.58.21.27 (discussió) 00:36, 12 març 2016 (CET)
No has justificat, com se t'ha demanat, la teva afirmació que en català la GEC i el GDLC son fonts marginals o minoritàries, que d'acord a Viquipèdia:Fonts fiables no siguin vàlides, ni aportes cap font en català contradigui que Catalunya és un país. Sense entrar en la qualitat de les fonts que aportes, que Catalunya està constituïda en comunitat autònoma, com diuen els enllaços, ja ho diu l'article en el seu primer paràgraf, i mentre no aportis fonts que desacreditin la GEC i el GDLC com a fonts fiables (i només son dues incloses en l'article, a efectes d'evitar la sobrereferenciació i la redundància), i que aquestes siguin desacreditades per la comunitat, el contingut d'ambdues restarà aquest i la resta d'articles de la viquipèdia. --Panotxa (disc.) 01:31, 12 març 2016 (CET)
Em sembla que usar el terme país per parlar de Catalunya és jugar a un límit en el qual no tots estaran a gust, amb el sigmificado de país en català i Estañol i les seves accepcions. Jo crec que el més correcte, i el que menys indueix a error és cridar comunitat autònoma, que és el que és. De fet, en l'Estatut diu que "es constitueix com una comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i l'Estatut". País, com a àrea geogràfica natural o amb cultura semblant ja es fa servir per Països Catalans, però no crec que sigui correcta per referir-se en exclusiva a Catalunya, Balears o València, en solitari. Chemcoes (disc.) 15:01, 20 oct 2016 (CEST)
Costen d'entendre, els texts, quan hom fa servir un traductor automàtic, eh?. Comparteixo el que diu en Panotxa una mica més amunt.--Pere Sallavinera (disc.) 17:52, 25 oct 2016 (CEST)

La propia página de la Generalitat la nombra como nacionalidad autónoma, dicho esto poniendo lo asi se zanjaria la discusión. https://web.gencat.cat/es/temes/catalunya/coneixer/politica-economia/ Con lo cual si te tienes que fiar de fuentes y dices que sólo te valen en catalán, más oficial que está, no hay ninguna.. Más enlaces nombrandola como comunidad y no pais: https://www.pimec.org/ca/institucio/actualitat/noticies/calendari-festes-locals-comunitat-autonoma-catalunya-lany-2018 https://arran.cat/blog/2017/12/20/arran-davant-eleccions-21d-comunitat-autonoma-catalunya/ http://www.seat.mpr.gob.es/va/portal/delegaciones_gobierno/delegaciones/catalunya.html Y por no seguir te dejo el de la enciclopedia.cat https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0092518.xml Espero que se deje de utilizar de forma política y con fines de adoctrinamiento la wikipedia, y pongan la definición como debe de ser, para hablar del pais catalan, debería si quiere abrir una desambiguación, pero no ponerlo como principal, pues no es ni fiel a la realidad ni fiable. Laverdadreal (disc.) 11:31, 17 set 2018 (CEST)

Es tracta d'una modificació que és lluny de tenir consens, i que per tant no hauries de fer.--Carles (enraonem) 12:09, 17 set 2018 (CEST)

La propia página de la Generalidad la nombra como nacionalidad autónoma, dicho esto poniéndo el asi se Zanj La Discusión. https://web.gencat.cat/es/temes/catalunya/coneixer/politica-economia/ Con lo cual si te tienes que fiar de fuentes y dices que Solo te valen en catalán, más oficial que está, no hay ninguna. . Más enlaces nombrandola como comunidad y no país: https://www.pimec.org/ca/institucio/actualitat/noticies/calendari-festes-locals-comunitat-autonoma-catalunya-lany-2018 https://arran.cat / blog / 2017/12/20 / raíz-ante-elecciones-21D-comunidad-autonoma-catalunya / http://www.seat.mpr.gob.es/va/portal/delegaciones_gobierno/delegaciones/catalunya.html Y miedo no seguir té dejo el de la enciclopedia.cat https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0092518.xml Espero que se deje de utilizar de forma política y con finas de adoctrinamiento la wikipedia, y pongan la definición como Debe ser, para hablar del país catalán, deberia si Quiere abrir una desambiguación, pero no ponerlo como principal, pues no se ni fiel a la realidad ni fiable. Laverdadreal (disc.) 19:54, 23 oct 2018 (CEST)

DADES SOBRE ATUR I ALTRES ERRADES[modifica]

Bon dia, bé, he entrat per a fer unes consultes a aquesta entrada i m'he trobat amb algunes sorpreses que penso que no reflexen l'actualitat d'aquesta nació:

- La primera és la taxat d'atur: la persona que entri tantsols trobarà la taxa de desocupació del 2005 (i val a dir que és errònia). Aquest any 2014 la taxa d'atur està a Catalunya al 22,7 % segons l'IDESCAT. Penso que si s'ha actualitzat la fotografia de l'actual president de la generalitat, ha d'estar tot contextualitzat. Penso que si hom busca sobre el procés sobiranista ha de poder relacionar-ho amb el context actual de crisi que també pateix Catalunya.

- En segon lloc, En l'inici de l'entrada, al 4t paràgraf, es diu que Catalunya és un país pròsper. Aquesta dada també és errònia! Catalunya actualment té una taxa de risc de pobresa del 26,7% al 2011 segons el següent informe oficial de l'IDESCAT.

http://www.idescat.cat/cat/idescat/publicacions/cataleg/pdfdocs/xifresct/xifres2014cat.pdf

- En l'apartat economia, tothom sap que els bancs son part del problema i una vergonya, i la banca catalana també. Com pot ser que es pali de l'èxit dels bancs? Si tantols ells són els que es beneficien dels seus beneficis!

En quin cap cap que Catalunya sigui un país ric?--el comentari anterior sense signar és fet per 77.231.194.67 (disc.contr.)

Tens tota la raó. La gran virtut de la Viquipèdia és que no cal ser una autoritat editorial per a actualitzar el seu contingut quan la realitat evoluciona. Si s'ha canviat la foto del president deu ser perquè hi ha algú que li preocupen les imatges més que l'economia o que les dades estadístiques. Però com que dins la comunitat hi ha multiplicitat d'interessos, algú passarà per aquí amb aquesta mena de preocupacions que tu manifestes i ho actualitzarà. Per exemple, per què no t'animes a fer-ho tu directament ?. Has fet el més difícil: detectar-ho i saber on obtenir la informació correcta; posar-la a lloc, és tan sols una qüestió mecànica. Si no et sents prou segur de com fer-ho, em demanes ajut i et faré de tutor. Ens interessa gent preocupada per la qualitat, com tu. Em tens a la teva disposició, només cal que deixis un missatge a la meva pàgina de discussió. Per cert, seria convenient que et donessis d'alta com a usuari. No és obligatori però és molt útil per comunicar-nos, cosa que amb un anònim és impossible perquè no disposa de pàgina pròpia per a establir converses. Ànim !! --amador (disc.) 18:18, 15 oct 2014 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 2-11-2014[modifica]

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és una regió europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.546.522 d'habitants del 2013, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia. 109.69.10.78 (discussió) 13:02, 2 nov 2014 (CET)

Vegeu més amunt --Panotxa (disc.) 14:25, 2 nov 2014 (CET)

Modificació escut de Catalunya[modifica]

Estimats viquipedistes, tot consultant la pàgina de Catalunya, m'he adonat que l'escut que apareix actualment a la capçalera no és el més indicat.

ALERTA!!! no proposo canviar-ne el contingut, sinó la corona

La corona que apareix actualment és la que s'ha fet servir tradicionalment en l'heràldica castellana, diferent de la de la Corona Catalanoaragonesa, que és aquesta: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Coat_of_Arms_of_Catalonia.svg El canvi de significat seria mínim, però seria heràldicament i històricament més correcte utilitzar la corona pròpia.

Si algú considera el canvi digne de consideració, que l'apliqui. Moltes gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 88.0.97.22 (disc.contr.) 17:49, 6 nov 2014 (CET)

Hi estic d'acord. Si ningú no hi diu res en contra, ho hauriem de canviar.--Carles (enraonem) 17:49, 6 nov 2014 (CET)
Notifico @Enric: i @Panotxa:, sospito que tots dos en sabeu més d'heràldica que jo.--Carles (enraonem) 18:15, 6 nov 2014 (CET)
Fixeu-vos en aquest article de la SCGHSVN sobre l'escut de Catalunya, de l'Armand de Fluvià. Precisament la corona reial que s'hi representa és més semblant a la que tenim ara que no pas a la que es proposa, amb les flors de lis. De fet, no sé d'on surt això que les flors de lis fossin les tradicionals de la corona de l'antiga ídem d'Aragó... --Enric (discussió) 02:56, 7 nov 2014 (CET)
D'acord amb la valoració de n'Enric, fins i tot en la pàgina de Commons apareix linkat l'article d'AdF, i tot i això s'ha canviat la imatge per la de les flors de lis, que hauríem de revertir! --Panotxa (disc.) 06:24, 7 nov 2014 (CET)
Desconec com ha estat la corona reial tradicional del nostre país i no vull dir amb això que la de les flors de lis sigui una invenció, només que no sé de què va la cosa. Aquí hi ha un altre article de l'Armand de Fluvià sobre el tema; la pega és que no descriu com és la corona reial.
  • El DIEC descriu així la corona reial: "Corona que és un cercle d'or enriquit de pedreria, realçat per vuit florons o fulles d'acant, intercalats amb una perla cada un, que sostenen vuit diademes carregades de perles i tancades al punt d'intersecció on agafen un món centrat i somat d’una creu d’or" (el subratllat és meu).
  • La pàgina d'heràldica cívica del Municat la descriu així: "De rei: Varia també en algunes monarquies. El model tradicional, però, és un cèrcol d'or enriquit de pedreria, realçat per vuit florons de fulles d'acant, api o julivert, intercalats amb una perla cada un, però que sostenen vuit diademes (només se'n veuen cinc) perlejades i tancades al punt d'intercessió on agafen un món. Va folrada de gules."
  • En aquest altre article d'Armand de Fluvià parla també de la corona reial, i hi ha una frase que diu, en referència als timbres de l'escut: "En aquest darrer cas tampoc no sabem quin criteri s'ha considerat per timbrar unes vegades amb l'autèntica corona reial i d'altres amb una anomenada corona real abierta inventada, suposem, durant el “regne” franquista. Hem restat també sorpresos de veure com un escut ha estat timbrat amb una peculiar corona del reino de Aragón, que desconeixíem." No sé si aquesta corona del reino de Aragón és la de les flors de lis, perquè no la descriu. --Enric (discussió) 13:52, 7 nov 2014 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 22-02-2015[modifica]

{{modificació protegida}}

89.131.211.249 (discussió) 12:25, 22 feb 2015 (CET) Catalunya es una comunitat autonoma espanyola

No fet No fet! llegeix més amunt. --Arnaugir (discussió) 16:21, 11 març 2015 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 31-03-2015[modifica]

{{modificació protegida}}

Només volia ficar en localització afegir geogràfica 2.136.35.137 (discussió) 18:17, 31 març 2015 (CEST)

Pots concretar més?--Arnaugir (discussió) 09:35, 1 abr 2015 (CEST)
No fet No fet! --Arnaugir (discussió) 12:07, 6 abr 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 5-04-2015[modifica]

{{modificació protegida}} Fet Fet!
Topinímia: on diu "ka-" i "kalat" ha de dir "qa-" i "qalat". L'àrab distingeix entre "k" i "q", aquesta segona emfàtica. i qalat és, efectivament, emfàtica. No escrivim per casualitat Qatar -no ha de ser "Catar" com, absurdament, ha decidit la RAE en castellà. 62.57.85.26 (discussió) 18:05, 5 abr 2015 (CEST)

Anònim, gràcies per l'aportació. @Enric, Leptictidium: podríeu mirar aquest comentari de sobre?--Arnaugir (discussió) 12:07, 6 abr 2015 (CEST)
Hola, @Arnaugir:. No tinc gaire coneixements de transcripció de la llengua àrab i la seva transcripció al català. Hi ha un usuari que hi té la mà trencada, tot i que ara no recordo bé si era en @CarlesMartin:, en @Hinox: o algú altre... —Leptictidium (digui, digui) 19:05, 6 abr 2015 (CEST)
Pot ser que fos el @CarlesVA:?--Lohen11 (disc.) 20:02, 6 abr 2015 (CEST)
Diria que sí que és el CarlesVA. De tota manera, en àrab és cert que els fonemes que representen el que transcrivim com a k i q són diferents, i que el mot قلعة (qàlat) es transcriu amb la lletra q, no pas k. --Enric (discussió) 21:24, 6 abr 2015 (CEST)
(Jo no sóc)--Hinox (disc.) 09:53, 7 abr 2015 (CEST)
Leptictidium, Hinox, Arnaugir, Lohen11. Sí, en principi la lletra qaf (ق) s'hauria de transcriure per "q" i per tant hauria de ser qa- i qala (si usem transcripció simplificada, és a dir sense diacrítics; per contra, qa- i qalʿa, si transcrivim literalment), segons la proposta de l'IEC. El comentari sobre Qatar és gratuït. --CarlesVA (parlem-ne) 13:30, 7 abr 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 29-05-2015[modifica]

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. JJDjango (disc.) 02:00, 30 maig 2015 (CEST)

@JJDjango: No fet No fet! Sense argumentar. Llegir més amunt --Panotxa (disc.) 07:25, 31 maig 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació[modifica]

Demano que Catalunya deixi de ser considerat un país. No es tracta que uns ho considerin un país i uns altres una comunitat autònoma d´Espanya. Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya i és absurd que en la Viquipèdia no se'l consideri com a tal. No és normal que en els articles calgui posar que el país dels nascuts a Catalunya és Catalunya , perquè és faltar a la veritat. Siguem seriosos amb el tema i canviem això ja. (disc.) 21:19, 10 juny 2015 (CEST)

Nogensmenys, l'article ja diu que el país està constituït com a comunitat autònoma, i que és un país està referenciat. Sobre que "No és normal que en els articles calgui posar que el país dels nascuts a Catalunya és Catalunya", la veritat és que no acabo de veure la lògica que duu a considerar que això no sigui normal.--Carles (enraonem) 22:36, 10 juny 2015 (CEST)
De l'article sobre allò que és un país: "Un país és un territori, o una contrada, delimitat per característiques naturals (unitat fisiogràfica o paisatgística), culturals (territori d'un poble, d'una nació) o polítiques (estat)". Catalunya, igual que altres territoris dins i fora de l'Estat espanyol, és un país, la majoria del territori del qual està comprès dins la Comunitat Autònoma Catalana (CAC).--MaxEiP (disc.) 11:43, 31 jul 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 30-12-2015[modifica]

{{modificació protegida}} En esta página de wikipedia dice que Cataluña es un país, no se si se habían dado cuenta, pero si es así me parece un atentado a la información objetiva del siglo XXI que intenten engañar a sus lectores.

Manolo72oficial (disc.) 15:31, 30 des 2015 (CET) Atentamente des de el reino de España.

@Manolo72oficial: Has mirat què vol dir país en un diccionari en català?--Pere prlpz (disc.) 17:10, 30 des 2015 (CET)
No fet No fet!. Sol·licitud sense consens. Tema controvertit.--Àlex (Discussió) 20:57, 5 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 12-01-2016[modifica]

Hi ha un error al començament de l'article. Catalunya no és un país. És una comunitat autònoma, sense cap altre tipus de categoria. 88.3.158.182 (discussió) 19:24, 12 gen 2016 (CET)

No fet No fet! llegeix més amunt --Panotxa (disc.) 20:20, 12 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 16-01-2016[modifica]

Una enciclopedia no es un lugar para hacer política. Cataluña no es actualmente un país europeo. Decir lo contrario es dar información falsa. Para hablar de ese país (según la definición catalana de la palabra) ya existe la página Principat de Catalunya. Gracias, aunque doy por hecho que no habrá modificación. 80.29.25.174 (discussió) 00:59, 17 gen 2016 (CET)

Es cierto, no es el lugar, y por eso hay que aportar referencias (como la que hay puesta). Consulta las definiciones de "pais" en el DRAE o en el DIEC y verás que no se miente tal y como está escrito. Saludos. -Aleator (disc.) 01:44, 17 gen 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 18-02-2016[modifica]

Aquest article és parcial, no-neutral i políticament lleig de llegir. Dir que Catalunya és un país, així a la brava, sense altres definicions, i malgrat tota la pila d'arguments presentats en els últims anys que aquí s'hi esmenten, no fa per la viquipèdia. Si no es mostren les diferents definicions, s'està polititzant un article que tan sols enmarca un territori que es pot marcar amb EXACTA PRECISIÓ a qualsevol mapa. No es pot tractar un troç de terra i aigua com "UN SENTIMENT". Això no és un blog de la Via Catalana ni d'Òmnium, per sort. Vull saber com s'ha de fer per sotmetre a revisió aquest article perquè s'hi incloguin conceptes com Nació, Regió, Comunitat Autònoma, etc. en igualtat de condicions de manera NEUTRAL. --Yoques (disc.) 02:38, 18 feb 2016 (CET)

@Yoques: Per la revisió de les definicions, com dius de conceptes com Nació, Regió, Comunitat Autònoma, etc. en igualtat de condicions de manera neutral. Ara mateix es defineix: Catalunya (...) és un país (...) constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. i més endavant es diu El Parlament de Catalunya (...) ha definit Catalunya com a nació (...) Tanmateix, la Constitució espanyola (...) reconeix la realitat nacional de Catalunya com a nacionalitat. Hauries de començar per justificar de manera referenciada amb obres de referència en català, que és com està ara, que la definició que donen les fonts és incorrecta i/o no aplicable al subjecte de l'article, i un cop justificat, fer una proposta de quins son els elements que caldria canviar segons el teu punt de vista i aportar referències com a mínim de la mateixa solidesa que les actuals que els justifiquin. Ara mateix es diu que segons uns i altres s'entén del subjecte de l'article d'una manera o una altra, i en la meva modesta opinió, de manera equilibrada. --Panotxa (disc.) 13:28, 18 feb 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 25-02-2016[modifica]

Considero que seria una millora modificar la frase següent: Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya Per la següent: Catalunya és la part més extensa de l'antic Principat de Catalunya, Estat medieval inicialment independent que fou paulatinament itegrat a la monarquia hispànica i finalment fou absorvit pel Regne d'Espanya durant el període 1714-1812, com a conseqüència del nou escenari polític peninsular obert amb el domini de la casa de Borbó al tron d'ençà de l'acabament de la Guerra de Successió (1700-1714). El motiu és evitar l'equívoc que suposa qualificar un antic Estat sobirà com el Principat de Catalunya com a simple territori històric i cultural, amb connotacions més folklòriques que polítiques.83.47.105.92 (discussió) 19:47, 25 feb 2016 (CET)

No fet No fet! Caldrien referencies que avalin el text, en el què hi ha judicis de valor. Recordo que una part del territori va quedar en mans franceses, coses tanmateix explicades en la part històrica. --Panotxa (disc.) 21:59, 25 feb 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 16-03-2016[modifica]

Afegir enllaç intern a l'article Demografia_de_Catalunya (a l'apartat Demografia) 83.56.46.249 (discussió) 14:28, 16 març 2016 (CET)

Fet Fet!.--Àlex (Discussió) 15:29, 19 març 2016 (CET)

Escut[modifica]

S'hauria d'estudiar detingudament quin paper juga l'escut en la infotaula. Els apartats de bandera i escut de les infotaules se solen reservar per als oficials. En el cas de Catalunya, l'escut no és oficial ni és utilitzat per cap administració pública ni òrgan de govern; tampoc se'l cita a l'estatut com a símbol de Catalunya. No seria millor deixar la infotaula sense escut?--Darth (disc.) 01:53, 1 maig 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 21-05-2016[modifica]

Volia modificar l'apartat, on posa que Catalunya és un país, mai ho serà penso jo, però continuar amb aquest somni, al que anava que encara no és un país quan ho sigui el poseu però mentrestant no. 83.40.224.246 (discussió) 19:39, 21 maig 2016 (CEST)

@83.40.224.246: segons el DIEC, un país és el territori d’una nació, d’un poble. I, de fet, la frase d'exemple és Catalunya és un país muntanyós..--Unapersona (Missatges | xat) 20:26, 21 maig 2016 (CEST)

Indescifrable[modifica]

Bon dia estimats srs, Només volia publicar de passada que genuinament no entenc la primera frase (és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya ). No vui embolicar-me en temes polítics perquè honestament m'és igual i perquè ja he trobat que s'ha fet una llarga discussió al respecte que, sincerament, no em vull llegir hahaha. El tema es que la frase no té sentit, no li trobo sentit, especialment constituït com a comunitat autònoma? bé, des d'un punt totalment reflexiu i genuí trobo que cal reconsiderar l'estructura d'aquesta oració. Salutacions! 9:03 am 23 de maig del 2016 el comentari anterior sense signar és fet per 2a02:c7d:c517:1300:8091:ee45:b81a:b1bc (disc.contr.)

Molt bé, doncs la pots reconsiderar, i quan ho hagis fet, pots proposar de canviar-la.--Prest! (disc.) 12:26, 23 maig 2016 (CEST)

Objectivitat, senyores i senyors, objectivitat![modifica]

Em pareix absurd haver de fer això, però vaig a fer-ho. Per a començar vull dir que tot el món qui escriu en una pàgina com és Viquipèdia, ha de saber que s'ha d'escriure informació ÚNICAMENT I EXCLUSIVA OBJECTIVA. Amb això vull dir que no es pot emprar la subjectivitat EN NINGÚN MOMENT (Sí, la subjectivitat inclou trets polítics i ideològics, per si algú no ho sabia). Per tant, independentment de la meua ideologia i de consensos absurds sobre trets objectius, sol·licito que: NO ES DEFINIXCA A LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE CATALUNYA COM A UN PAÍS D'EUROPA PERQUÈ NO ÉS UN PAÍS, SINÓ UNA COMUNITAT AUTÒNOMA D'ESPANYA. el comentari anterior sense signar és fet per Español34 (disc.contr.) 16:34, 30 maig 2016‎

En canvi a mi em sembla que el fet que sigui un país és el més rellevant per a la comunitat catalanoparlant. D'altra banda, si llegeixes més enllà de les tres primeres línies, ja hi diu que la part principal de Catalunya és una Comunitat Autònoma.--Edu Rne (disc.) 18:43, 30 maig 2016 (CEST)
Mira't les definicions de país —que no estat—, que dóna la RAE del teu país, que possiblement és del meu mateix estat, però NO del mateix país. Sigue'm objectius i diguem a les coses pel seu nom. Per la present també demano una advertència a @Español34 pel seu comportament vandàlic. --Georg-hessen (enraona'm) 19:39, 30 maig 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-06-2016[modifica]

En aquesta pàgina s'exposa, en númerosas ocasions, que Catalunya és un país, quan constitucionalment no disposa d'aquesta denominació. Per això sol·licite que es canviïn totes les definiones com a nació i es canviï excluisvamente a Comunitat Autonoma. 84.232.9.149 (discussió) 13:57, 20 juny 2016 (CEST)

No fet No fet! llegeix més amunt --Panotxa (disc.) 18:27, 20 juny 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 30-09-2016[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya no és un país.

Alejandro Martín Monleón (disc.) 10:14, 30 set 2016 (CEST)

No fet No fet!. Proposta sense consens segons es pot comprobar a aquesta mateixa pàgina.--Àlex (Discussió) 18:24, 1 oct 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 1-10-2016[modifica]

Catalunya no és un país. S'ha escrit que Catalunya és un país quan no és cert. Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya considerada nacionalitat històrica. La redacció final aprovada per les Corts Generals el 2006 reconeix Catalunya com una nacionalitat històrica. Al seu torn la Constitució Espanyola de 1978 reconeix la nació espanyola com la unica nacion del conjunt d'Espanya. No té sentit mentir als lectors, cal ser objectius i mostrar la realitat. Les ideologies personals no han d'interferir en la redaccion d'un contingut. El Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord aquesta conformat per quatre països constituents. A Espanya no hi ha tal unió ja que l'únic país reconegut internacionalment tant dins com fora d'Europa és Espanya. Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord són països autonomos, Catalunya ni tan sols és considerat un país per la comunitat internacional. Insisteixo en no barrejar les ideologies personals amb la realitat. JosocEnxo (disc.) 20:46, 1 oct 2016 (CEST)

No fet No fet! Llegiu més amunt --Panotxa (disc.) 22:01, 2 oct 2016 (CEST)
Al final sempre acaba sent el mateix raonament: «Mira lo que dice tu DNI». --Enric (discussió) 12:50, 7 oct 2016 (CEST)

Sol·licitud de correcció de l'article 23/10/2016[modifica]

Sento reobrir el tema, però em sembla que usar el terme país per parlar de Catalunya és jugar a un límit en el qual no tots estaran a gust, amb el significat de país en català i castellà i les seves accepcions. Jo crec que el més correcte, i el que menys indueix a error és cridar-la comunitat autònoma, que és el que és. De fet, en l'Estatut diu que "es constitueix com una comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i l'Estatut". País, com a àrea geogràfica natural o amb cultura semblant ja es fa servir per Països Catalans, però no crec que sigui correcta per referir-se en exclusiva a Catalunya, Balears o València, en solitari. el comentari anterior sense signar és fet per Chemcoes (disc.contr.) 15:13, 23 oct 2016‎

No fet No fet! Llegiu més amunt --Panotxa (disc.) 19:35, 23 oct 2016 (CEST)
Per què? els meus motius crec que són els suficientment nous i de pes com per tornar a tractar el tema. Ho diu el propi estatut. Tampoc crec que estigui ben expressat això d'un país europeu, que sens dubte vol deixar veure que és el que no és! No s'ha de començar per una cosa tan inespecífic, no es diu que Madrid és una capital d'Europa, sino d'Espanya. No té sentit aquest ànsia per polititzar la viquipèdia, això no és el Parlament ni un partit polític. Panotxa, no veig correcte que vulguis imposar la teva ideologia a costa de la neutralitat o objectivitat d'aquest projecte. Chemcoes (disc.)
D'acord amb Panotxa. Jo no hi veig cap motiu nou ni de pes. Només veig que el traductor automàtic no t'acaba de girar rodó, i més que grinyolar, crida.--Pere Sallavinera (disc.) 17:48, 25 oct 2016 (CEST)
que l'estatut designi a Catalunya com una comunitat i no com un país, en català, em sembla un bon motiu a tenir en compte. Almenys dir que és un país d'Europa és clarament tendenciós. La Viquipèdia no es va crear para això. Chemcoes (disc.) 18:29, 25 oct 2016 (CEST)
La primera frase de l'article diu Catalunya és un país europeu de la Mediterrània occidental constituït, actualment, com a comunitat autònoma d'Espanya. Que Catalunya és un país està ben referenciat en l'article, i immediatament després es diu que una part de Catalunya és una comunitat autònoma. @Chemcoes: no m'ha semblat que aportis cap font fiable en català de nivell equivalent a la GEC que contradigui que Catalunya és un país, de manera que no hi ha arguments nous. En tot cas, l'estatut, que és la font que uses, defineix Catalunya com una nació, llavors entenc que vols que es canviï país per nació d'acord amb la referència que vols emprar? --Panotxa (disc.) 18:43, 25 oct 2016 (CEST)
":Article 1. Catalunya. Catalunya, com a nacionalitat, exerceix el seu autogovern constituïda en comunitat autònoma d'acord amb la Constitució i amb aquest Estatut, que és la seva norma institucional bàsica." Ho diu clarament, es constitueix com a comunitat autònoma i no com a país. Però feu el que vulgueu. Una pena que els catalans que accedeixin a la Wikipedia en català no tinguin informació objectiva i neutra sobre la seva pròpia regió. Esperem que accedeixin a la Wikipedia espanyola. Chemcoes (disc.) 19:52, 25 oct 2016 (CEST)
@Chemcoes: Tot això que dius en la darrera aportació està en la introducció de l'article, concretament en el tercer paràgraf. Atès que el que crec que pretens és negar la condició de Catalunya com a país, si et plau, aporta les fonts acadèmiques en català que afirmin literalment que Catalunya no és un país perquè les puguem incloure en l'article i objectivar-lo i neutralitzar-lo segons el teu punt de vista, però sembla que no t'has llegit a fons l'article, perquè de moment tot el què demanes en les diferents entrades que has fet per que s'hi incorporin ja hi son. --Panotxa (disc.) 21:21, 25 oct 2016 (CEST)

PLANTILLA[modifica]

Hola a tothom! M'he fixat que a l'infotaula de l'article hi apareix l'imatge de satèl·lit de Catalunya, amb la frase fotografia_descripció a sota. Vaig intentar afegir aquest paràmetre a l'infotaula per a poder-hi posar una descripció, però no sé quin problema hi ha que la descripció no surt i en comptes d'això hi surt fotografia_descripció, que queda molt malament. Algú sap com arreglar-ho? --Martí8888 (disc.) 21:21, 8 nov 2016 (CET)

Pensava que es tractava de la informació de wikidata, i per això he afegit el qualificador "peu de foto" al paràmetre "imatge", però continua apareixent el text que dius. No sé que pot ser docs... --Yuanga (disc.) 22:57, 8 nov 2016 (CET)
Crec que el problema està en la plantilla Plantilla:Infotaula de divisió territorial administrativa, però no m'atreveixo a tocar-la per si espatllo alguna cosa que ja funcioni... algú s'hi atreveix amb:
{{#if:{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}|{{!}}{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}}}]]{{#if:{{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}}| <small>'' {{{fotografia_descripció|{{{foto_descripció|}}}}}} ''</small>}} }} --Yuanga (disc.) 23:03, 8 nov 2016 (CET)
Potser cal cridar algun malalt de les infotaules. Ehem... @Amadalvarez:...--Carles (enraonem) 23:35, 8 nov 2016 (CET)
@Martí8888, Yuanga, CarlesMartin: El canvi era fàcil, però calia tenir bona vista per trobar-ho. L'error afecta a tots els articles que fan servir {{Infotaula de Comunitat Autònoma}} i està des del.....2006 !!. Menys mal que no m'ho vareu preguntar llavors, perquè no l'hauria sabut trobar. --amador (disc.) 00:14, 9 nov 2016 (CET)
Gràcies @Amadalvarez:, la meva edició anava en la línia de fer que cridés el valor de wikidata, i no vaig mirar l'altre. Ara ja va, genial! --Yuanga (disc.) 07:07, 9 nov 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 11-11-2016[modifica]

{{modificació protegida}} Penso que en els enllaços externs hi escauria un enllaç a la Base de dades sobre catalanofòbia (http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Base_de_Dades_sobre_la_Catalanof%C3%B2bia_(B.D.C.)) . Compte, no és una informació qualsevol, hom pot accedir a les fonts (p.e. a la fitxa http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Article_del_Dr_Albi%C3%B1ana_a_%22El_bien_p%C3%BAblico%22:_%22El_Estatuto_catal%C3%A1n,_contra_lo_que_piensa_la_mayor%C3%ADa_de_los_espa%C3%B1oles,_no_representa_sino_un_episodio_de_la_despiadada_lucha_secular_de_jud%C3%ADos_y_masones_contra_Espa%C3%B1a...%22 hom pot accedir als documents originals digitalitzats per les hemeroteques).

81.184.212.66 (discussió) 17:21, 11 nov 2016 (CET)

No fet No fet!. Potser resultaria d'utilitat per referènciar algun aspecte relacionat amb la catalanofòbia, però no per afegir als enllaços externs d'aquests articles sense contextualitzar. Vegeu VP:EE.--Àlex (Discussió) 21:26, 11 nov 2016 (CET)
A part que és una font no fiable en ser una wiki, no té cap contingut ara mateix --Panotxa (disc.) 10:27, 12 nov 2016 (CET)
Per poder qualificar de fiable una informació, primer cal mirar-la. Disculpeu que us digui que en general és bastant més fiable que la vostra Wiki, atès que dirigeix a la informació original (ORIGINAL) a les hemeroteques digitals.

Sigui com sigui, crec que en tot cas aquests enllaços haurien d'anar a catalanofòbia i no pas a Catalunya. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:52, 18 nov 2016 (CET).

Pau, penso que erres, la catalanofòbia (p.e. la de Primo de Rivera o la del franquisme) també ha modelat profundament la Catalunya actual, i per tant un enllaç que hi remeti seria més que adient a la pàg. de Catalunya.

Pregunta sobre hackers[modifica]

Benvolguts amics, permeteu-me preguntar si patiu atacs de hackers, i especialment en forma de creació continuada d'usuaris que alhora creen pàgines d'spam. I si és així, com ho preveniu. A la BDC, on hi ha informació molt i molt sensible, hi ha ara mateix una cosa que no puc qualificar d'altra manera que un atac (http://wiki.vilaweb.cat/index.php/Especial:Canvis_recents) amb creació de 4 - 6 usuaris per minut. Gràcies.--el comentari anterior sense signar és fet per 81.184.212.66 (disc.contr.)

No és el lloc per fer aquesta pregunta. Et recomano que la facis a Viquipèdia:La taverna o bé a Viquipèdia:Plantejament de preguntes. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:55, 18 nov 2016 (CET)

Definició de Catalunya[modifica]

Crec que, de cara a fer la redacció més neutral, seria correcte escriure: "d'acord amb la Constitució Espanyola i l'Estatut d'Autonomia del 2006" (amb cita de l'Estatut corresponent) al final de la definició de Catalunya i treure "l'actualment. el comentari anterior sense signar és fet per Guils780 (disc.contr.) 17:36, 22 nov 2016‎

Per què actualment no és neutral? Catalunya s'ha regit per un grapat de constitucions i estatuts. --Panotxa (disc.) 08:11, 10 gen 2017 (CET)
Crec que utilitzar el terme "actualment" dona peu a la idea de transitorietat i per tant, a interpretacions. La fórmula que proposo segueix dient el mateix però d'una forma que s'entengui en base a què es reconeix Catalunya com a comunitat autònoma, sense segones. Guils780 (disc.)

El Rey[modifica]

En "Organització" debemos añadir el nombre del Rey de España Felipe VI y el nombre del Primer Ministro Mariano Rajoy. Son los líderes de Cataluña. 72.28.189.162 (discussió) 03:54, 10 gen 2017 (CET)

Potser que demanis els canvis en l'idioma que t'és propi, on aquesta info no està. I et deixes al President del Consell Donald Tusk, al de la Comissió, José Manuel Durão Barroso i al del Parlament Europeu Martin Schulz, que segons la teva lògica també son líders de Catalunya. --Panotxa (disc.) 08:15, 10 gen 2017 (CET)
El català és un dialecte de l'espanyol, no? Andalús no és un llenguatge tampoc. Però ... Catalunya és una part d'Espanya al país. Aixi que El rei i el cebador Ministre d'Espanya són a els caps de la Província de Catalunya. La UE no és País de l'ONU. Com és l'article sembla suggerir que Catalunya és independent d'Espanya. "Catalunya és País de les Nacions Unides [3] Europeu de la Mediterrània Occidental constituit ..." 72.28.189.162 (discussió) 16:03, 10 gen 2017 (CET)
Era millor quan escrivies en una altra llengua, almenys llavors el que deies semblava tenir significat. Ara en canvi és incomprensible.--Carles (enraonem) 16:40, 10 gen 2017 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 4-04-2017[modifica]

{{modificació protegida}} No es un país

Tu madre 23 Spain (disc.) 11:44, 4 abr 2017 (CEST)

No fet No fet! Sense consens, només cal llegir més amunt.--Carles (enraonem) 00:36, 15 abr 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 28-08-2017[modifica]

{{modificació protegida}} The first sentence in the article is wrong, I think it should be modified. The definition of Catalonia as an 'European country' is taken from www.enciclopedia.cat, which has no official or recognised sources. It should be defined in a similar manner to that of Andalusia or the Community of Madrid, since they are similar entities within Spain. Please also refer to the English, Spanish or German version of Wikipedia to correct it.

Thank you. 2001:4CA0:2203:0:DBBD:C92D:D272:66B4 (discussió) 10:11, 28 ago 2017 (CEST)

No fet No fet! pots llegir més amunt tot el que s'ha dit sobre això.--Carles (enraonem) 10:15, 28 ago 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 17-09-2017[modifica]

{{modificació protegida}}

En el primer párrafo se especifica que Cataluña es un país. Se trata de un término incorrecto, pues país es un territorio i población d'un estado independiente, cosa que no ocurre en el caso catalán, pues se trata de un territorio dependiente del Estado del Reino de España.

Plcontreras (disc.) 16:36, 17 set 2017 (CEST)

No fet No fet! llegeix més amunt.--Carles (enraonem) 16:58, 17 set 2017 (CEST)

Per què no pot crear plantilles sobre el país?[modifica]

en wikipedia en anglès i en moltes altres wikipedia podeu crear plantilles de països, per què no hi ha wikipedia catalana? -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 12:23, 10 oct 2017 (CEST)

@CYl7EPTEMA777:. No entenc la petició. Posa un exemple de plantilla de la wikipedia anglesa, si us plau. Gràcies--amador (disc.) 14:43, 10 oct 2017 (CEST)
en:Template:Catalonia topics, en:Template:Spain topics, en:Template:United States topics i així successivament -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 17:35, 10 oct 2017 (CEST)
@CYl7EPTEMA777:. OK. No tenim plantilles amb contingut genèric sobre un estat. Hauràs vist que s'acostuma a posar unes plantilles de navegació al peu sobre aspectes geogràfics, però no tenim una visió de síntesi com la que proposes. No crec que hi hagi cap problema si les vols crear. Gràcies.--amador (disc.) 22:21, 10 oct 2017 (CEST)
fet - Plantilla:Catalunya -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 16:54, 3 gen 2018 (CET)
com afegir-lo a aquest article? -- CYl7EPTEMA777 (disc.) 16:55, 3 gen 2018 (CET)

Posar subpagina sobre el proces de independencia/Poner subpagina sobre el proceso de independencia/Put subpage for the process of independence[modifica]

Hola, Vull demanar crear una subpagina sobre el proces que s'esta duent a terme actualment a catalunya, el proces de la independencia. Quiero pedir crear una subpagina sobre el proceso que se esta llevando actualmente en cataluña, el proceso de independencia. I want to create a subpage about the process why is actually in term, the independence of catalonia. --DidacCastells

Vegeu Procés independentista català. --Townie (discussió) 09:33, 21 oct 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-10-2017[modifica]

83.53.44.208 (discussió) 23:51, 20 oct 2017 (CEST) Hola, En este articulo se dice que Cataluña es un país y no lo es, es una región.

Hola, busca en la RAE el significado de "país". ¡Gracias! --Yuanga (disc.) 00:18, 21 oct 2017 (CEST)

Pido que se retire el concepto de Catalunya como un país, ya que es de momento una comunidad autónoma como las demás 17 que hay en España--el comentari anterior sense signar és fet per Luis Samaranch Carvajal (disc.contr.)

@Luis Samaranch Carvajal: Et recomano que llegeixis la definició de país (RAE, DIEC, GDLC).--Townie (discussió) 20:31, 24 oct 2017 (CEST)

Catalunya no és un país encara que un parlament golpista declari una DUI. Llista de països membres de Nacions Unides http://www.un.org/es/member-states/ Per a poder dir que Catalunya és un país s'han d'aportar proves objectives i reconeixements legals nacionals i internacional. Jo puc dir que Narnia és un país però no puc aportar aquestes proves. Encara que un mil-lió d'amics meus diguéssin que Narnia és un país, no hi hauria cap prova objectiva per a incloure a la Viquipèdia que Narnia és un país. Existeix un conflicte amb la pròpia Wikipedia que no fa cap referència a Catalunya com a país: https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Estados_miembros_de_las_Naciones_Unidas https://es.wikipedia.org/wiki/Catalu%C3%B1a --Clitemlektra (disc.) 18:18, 27 oct 2017 (CEST)

L'article no és neutral declarant a Catalunya un país. s'inclina per una posició quan clarament no s'ha arribat a un consens i hi ha una disputa. se sol·licita aplicar els principis d'aquesta enciclopèdia i mostrar en igualtat de condicions les posicions en disputa.--Sköder (disc.) 01:59, 28 oct 2017 (CEST)
Actualment Catalunya és un estat de facto. Quan sigui reconeguda, també serà de iure. --Jaumellecha (disc.) 02:04, 28 oct 2017 (CEST)
Els wikipedistas necessiten aclarir-ho: "Catalunya és un estat 'de facto'" Sr. Alvaro (disc.) 02:08, 28 oct 2017 (CEST)

L'article no és neutral declarant a Catalunya un país. s'inclina per una posició quan clarament no s'ha arribat a un consens i hi ha una disputa. se sol·licita aplicar els principis d'aquesta enciclopèdia i mostrar en igualtat de condicions les posicions en disputa.

Cambien inmediatamente la declaración de país en la página de Cataluña ya que están vulnerando la neutralidad de WIKIPEDIA y es una verguenza que utilicen Wikipedia para sus fines políticos. Chisco2 (disc.) 11:19, 28 oct 2017 (CEST)
No fet No fet! Et recomano que llegeixis la definició de país (RAE, DIEC, GDLC). No és el mateix "país" que "Estat". --Townie (discussió) 11:25, 28 oct 2017 (CEST)

Vuelvo a repetir, cambien inmediatamente la declaración de país en la página de Cataluña por COMUNIDAD AUTONOMA ya que están vulnerando la neutralidad de WIKIPEDIA y es una verguenza que utilicen Wikipedia para sus fines políticos. En caso contrario procederé a denunciarles ante WIkipedia en Castellano e Ingles.--el comentari anterior sense signar és fet per Chisco2 (disc.contr.)

No fet No fet! La definició actual ja incorpora la comunitat autònoma. Un país no és un estat.(RAE, DIEC, GDLC).--Medol (disc.) 11:45, 28 oct 2017 (CEST)

Visto que a los Administradores de esta página solo les lleva el ser tendenciosos políticamente y utilizar la página de WIKIPEDIA como pasquín político de manera tendenciosa procedo a poner el principio del término "Cataluña" dentro de la WIKIPEDIA EN CASTELLANO, ya que veo que ustedes son incapaces de cambiarlo. Evidentemente he puesto un mensaje a sus compañeros de WIKIPEDIA EN CASTELLANO para que tengan constancia de lo que ponen aquí, porque es una vergüenza absoluta considerar "país" a la Región de Cataluña: "Cataluña (en catalán: Catalunya; en aranés: Catalonha) es una comunidad autónoma española, considerada nacionalidad histórica,​ situada en el nordeste de la península ibérica, que no obstante el Parlamento de Cataluña proclamó como independiente mediante la declaración unilateral de independencia llevada a cabo el 27 de octubre de 2017." --el comentari anterior sense signar és fet per Chisco2 (disc.contr.)

No fet No fet! País: Territori d’una nació, d’un poble. Catalunya és un país muntanyós. Els països estrangers. Són gent d’un altre país. Descobrir nous països. Tractar una província com a país conquistat. Font, DIEC:[21] --Darth (disc.) 15:19, 28 oct 2017 (CEST)

Qué broma es esta. CataluÑa es una comunidad Autónoma de España. De nada Yeimposible (disc.) 15:16, 28 oct 2017 (CEST)

L'article recull que l'Estat espanyol considera Catalunya una C.A. El terme país és correcte tal com ho recull l'IEC en el seu diccionari.--Darth (disc.) 15:22, 28 oct 2017 (CEST)
També podries consultar la Real Acadèmia Espanyola. --Yuanga (disc.) 16:12, 28 oct 2017 (CEST)

catalunya es un nou planeta i s'ha de reconeixe d'una vegada, portem desde 1714 volent que catalunya sigui un planeta nan --92.190.56.27 (discussió) 16:01, 28 oct 2017 (CEST)

Cataluña no es un país ni una república por mucho que os dediquéis a manipular la Wikipedia. Y encima le ponen un candado a la página para que nadie la pueda editar. Así se entiende que la credibilidad de esta presunta enciclopedia está por los suelos y con razón dicen que lo hacen cuatro frikis...--el comentari anterior sense signar és fet per 88.12.136.102 (disc.contr.)
No fet No fet! No hi ha fonts que especifiquin que Catalunya és un nou planeta ni un planeta nan. El bloqueig té data de caducitat i és degut al vandalisme reiterat de les últimes hores--Darth (disc.) 16:14, 28 oct 2017 (CEST)

Una Enciplopèdia universal com aquesta ha de ser neutral, i articles com aquest eviten que així sigui, fins que no es reconegui com a tal Catalunya no és un país, i dir que ho és és mentir de forma premeditada.--JaviMad (disc.) 17:10, 28 oct 2017 (CEST)

Hola. Consulta la definició que dona la RAE per a "país". Després ens expliques que tal l'experiència :) --Yuanga (disc.) 17:14, 28 oct 2017 (CEST)
Però per què si usa una paraula tan ambígua? --2001:16B8:2865:5600:7C34:1CA9:5CCD:66B1 (discussió) 18:30, 28 oct 2017 (CEST)
Quina paraula proposes?--Darth (disc.) 20:08, 28 oct 2017 (CEST)

A la pàgina s'expressa que Catalunya és un país quan clarament no és així. Suposo que es tracta d'una mera confusió. Jsolias (disc.) 17:51, 28 oct 2017 (CEST)

Sí és un país. Consulta la RAE o la GEC. --Yuanga (disc.) 18:39, 28 oct 2017 (CEST)
NO es un país, por mucho que te quieras apoyar en la RAE. La palabra país puede ser tan ambigua como el contexto donde quieras llevartela. En el contexto que nos ocupa NO es un país, sino una región o comunidad autónoma. Llamarlo país aquí, en una enciclopedia, es una manipulación independentista. No es una realidad, solo un engaño.--el comentari anterior sense signar és fet per 141.105.104.32 (disc.contr.)
Sí, és un país. Podem discutir si és un estat o no, però evidentment sí que és un país. --Yuanga (disc.) 17:25, 29 oct 2017 (CET)

Catalunya, encara no és un pais reconegut internacionalment, per tabt no es pot posar que és un pais. M'agradaria poder canviar la part on diu que és un pais per: Catalunya és una comunitat autònoma. 80.39.76.3 (discussió) 13:31, 30 oct 2017 (CET)


Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Catlunya com a país. Andreulloveras (disc.) 15:39, 27 oct 2017 (CEST)

Fet Fet! N'ÀlexHinojo ja ho ha canviat. --Townie (discussió) 16:06, 27 oct 2017 (CEST)


Catalunya a declarat l'independencia altre cop 27/10/2017[modifica]

S'ha de ficar que Catalunya és un país, ja que s'ha declarat l'independencia.--el comentari anterior sense signar és fet per 185.87.189.10 (disc.contr.)

Fet Fet! N'ÀlexHinojo ja ho ha canviat. De fet, Catalunya ja era un país, ara és un Estat. --Townie (discussió) 16:06, 27 oct 2017 (CEST)


Proclamació de la República Catalana[modifica]

Proclamació de la República Catalana 93.176.144.72 (discussió) 15:43, 27 oct 2017 (CEST)

Fet Fet! N'ÀlexHinojo ja ho ha canviat. --Townie (discussió) 16:06, 27 oct 2017 (CEST)

El Parlament de Catalunya a hores d'ara han proclamat la Independència de Catalunya. 193.152.247.126 (discussió) 15:46, 27 oct 2017 (CEST)

Certament, si aquest portal no ens reconeix ja s'en poden anar a prendre pel sac.
@Elmeunick9: Ep, n'ÀlexHinojo ja ho ha canviat. --Townie (discussió) 16:06, 27 oct 2017 (CEST)

Estáis engañando a la gente, la proclamación de la república no tiene ningún valor jurídico porque el parlamento no tiene competencias para proclamar la república. Solicito la intervención de los stewards de la fundación Wikimedia para revertir estas mentiras.--el comentari anterior sense signar és fet per 83.60.39.106 (disc.contr.)

El Parlament ha declarat la República. Catalunya ha passat a ser un Estat, ara falten els reconeixements - fet que ja està recollit. --Townie (discussió) 16:06, 27 oct 2017 (CEST)
Jajajajajajajajajajajajajaja, que os creéis vosotros que vale para algo la pantomima sediciosa que habéis hecho. Este fin de semana abrís embajada en Soto del Real (Comunidad de Madrid). Vais a dormir calentitos. --Güevonciox (disc.) 16:08, 27 oct 2017 (CEST)
@Güevonciox: Fes una llegida a Viquipèdia:Viquietiqueta. Gràcies, --Townie (discussió) 16:36, 27 oct 2017 (CEST)

Catalunya ja no forma part de l'estat espanyol. Estat- espanya això ja s'hauría de modificar. És una república independent i sobirana proclamada democràticament el 27 d'octubre de 2017. Santjordi93 (disc.) 16:37, 27 oct 2017 (CEST)

No. El parlament no te competencias per proclamar la republica. --83.60.39.106 (discussió) 16:38, 27 oct 2017 (CEST)
Cataluña es una comunidad autónoma de España. Nada ha cambiado. Votaciones ilegales no tienen efecto jurídico.

--Kipsde (disc.) 16:40, 27 oct 2017 (CEST)

No es nesscesiten competencies otorgades per l'estat Espanyol per independitzarte d'Espanya. Es nescesita legitimitat democratica, i el prerlament la te, segons el resultat del referendum del 1 d'Octubre. En tot cas, els fets son els fets, i el fet es que s'ha declarat la república. El referendum percert, si que es legal segons la legalitat vigent, la catalana.el comentari anterior sense signar és fet per 2.152.144.139 (disc.contr.)

Treure[modifica]

Després dels últims fets, proposo suprimir: "Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.508.106 d'habitants del 2015, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans."--Medol (disc.) 16:04, 27 oct 2017 (CEST)


Reconeixements[modifica]

Em sembla aviat per afirmar que no és reconegut, em sembla que convindria esperar uns dies. Per això proposo suprimir "sense reconeixements internacionals" fins que no hi hagi referències que ho avalin, d'aquí a uns dies o setmanes.--Medol (disc.) 16:07, 27 oct 2017 (CEST)

Totalment d'acord, de moment cap estat s'ha posicionat ni reconeixent, ni negant el nou pais.--Rollerman (disc.) 16:21, 27 oct 2017 (CEST)
Fet Fet!--Medol (disc.) 16:29, 27 oct 2017 (CEST)

Ja han aparegut els primers NO-reconeixements de la DUI del parlament de Catalunya:

1. Donald Tusk ha publicat un tuit dient la UE que només reconeix Espanya com a interlocutor i recolzant les mesures que prengui el govern espanyol perquè el govern golpista torni a la legalitat:

"For EU nothing changes. Spain remains our only interlocutor. I hope the Spanish government favours force of argument, not argument of force."

2. El portaveu del govern de Merkel (Alemanya) ha publicat un tui dient que no es reconeix la declaración:

"Die Bundesregierung erkennt die einseitige Unabhängigkeitserklärung des Regionalparlaments nicht an."

https://twitter.com/RegSprecher/status/923938050052448256

3. El departament d'estat de USA no reconeix la declaració i recolza el govern espanyol:

https://twitter.com/ABCPolitics/status/923927811412381699

4. La primera ministra d'Escòcia no reconeix la declaració i diu que la Constitució espanyola s'ha de respectar:

"To be clear, Scotland does not recognise the Republic of #Catalunya. The Spanish constitution must be respected."

https://twitter.com/NicolaSturgoen/status/923921450410450944

5. La República de Xipre ha publicat un tuit dient que no reconeix la DUI:

"#Cyprus does not recognize the #UDI in #Catalonia. We stand firmly by #Spain and the european legal order."

https://twitter.com/CyprusMFA/status/923935005704904710

No cal dir que no reconeixes alguna cosa, la pots ignorar directament.

El fet és que no hi ha cap reconeixement internacional, i així s'ha d'incloure al text. Quan n'hi hagi es poden afegir.--Clitemlektra (disc.) 18:10, 27 oct 2017 (CEST)

En aquest moment l'article ja inclou que el seu estatus està disputat. El més adient em sembla que seria enriquir l'article República Catalana amb aquestes informacions sobre la posició d'estats sobre el seu reconeixement. Esperem que més gent intervingui per consensuar-ho.--Medol (disc.) 18:17, 27 oct 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Catalunya es espanya, perque al Ple de independencia, s’han aprovat resolucions ilegals 31.4.187.228 (discussió) 16:29, 27 oct 2017 (CEST)

Reconeixer una resolucio ilegal, pot ser delicte --83.60.39.106 (discussió) 16:31, 27 oct 2017 (CEST)
Estic totalment d'acord. --Kipsde (disc.) 16:36, 27 oct 2017 (CEST)
No fet No fet! Si llegiu atentament l'article diu actualment que La seva condició jurídica és objecte d'una disputa... cosa que s'ajusta a la realitat actual.--Carles (enraonem) 20:24, 27 oct 2017 (CEST)


Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Catalunya és una comunitat autònoma espanyola, considerada nacionalidat històrica Jsemolue (disc.) 16:48, 27 oct 2017 (CEST)

No fet No fet! Si llegiu atentament l'article diu actualment que La seva condició jurídica és objecte d'una disputa... cosa que s'ajusta a la realitat actual.--Carles (enraonem) 20:24, 27 oct 2017 (CEST)

Per guanyar en neutralitat, proposo canviar el primer paràgraf existent: Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és un país europeu situat a la Mediterrània occidental constituït, des del 27 d'octubre de 2017, com a República Catalana.[1] És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Espanya, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Amb un estimat de 7.508.106 d'habitants del 2015, agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans.

Per això:

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és un país europeu situat a la Mediterrània occidental. El seu estatus constitucional està disputat entre la Generalitat de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[2][3] i el Regne d'Espanya que el considera una comunitat autònoma. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Espanya o Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Amb un estimat de 7.508.106 d'habitants del 2015, agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans.

Cataluña és una comunidad autonoma ,del País Europeo ESPAÑA, que ha intentado marcharse ilegalmente del anterior, encabazada esta propuesta por el subnormal del señor Puigdelmonte y sus subditos conseguidops a base de sobornos.

No fet No fet! No s'han aportat fonts. Recomano també una llegida a Viquipèdia:Viquietiqueta. --Townie (discussió) 17:40, 27 oct 2017 (CEST)

Cataluña no un país. Su declaración de Independencia en forma de república no tiene ninguna validez internacionalmente. He aquí una referencia: http://www.elmundo.es/espana/2017/10/27/59f3448522601db5618b45be.html- Exijo el cambio INMEDIATO en el artículo. --MrSquid (disc.) 22:02, 27 oct 2017 (CEST)

Veges la definició de país. Potser volies dir que no és un estat, però això és discutit actualment, i l'article ja ho diu.--Carles (enraonem) 22:20, 27 oct 2017 (CEST)
"Exijo"? Crec que t'equivoques de lloc! --Yuanga (disc.) 22:27, 27 oct 2017 (CEST)

L'article no és neutral declarant a Catalunya un país. s'inclina per una posició quan clarament no s'ha arribat a un consens i hi ha una disputa. se sol·licita aplicar els principis d'aquesta enciclopèdia i mostrar en igualtat de condicions les posicions en disputa. --Sköder (disc.) 01:59, 28 oct 2017 (CEST)

Actualment Catalunya és un estat de facto. Quan sigui reconeguda, també serà de iure. --Jaumellecha (disc.) 02:04, 28 oct 2017 (CEST)
Els wikipedistas necessiten aclarir-ho: "Catalunya és un estat 'de facto'" Sr. Alvaro (disc.) 02:08, 28 oct 2017 (CEST)

Per aquest mitjà jo demano modificar aquesta pàgina. Wikipedia és objectiva,per això, cal mantenirse al marge. Acceptar que és un país (i jo suport això) és anar contra l'objectivitat. Modificació que jo suggereixo. Canviar això:

'''Catalunya''' (''Cataluña ''en [[castellà]], ''Catalonha'' en [[occità]]) és un [[país]]<ref name="GEC"/> [[Europa|europeu]] situat a la [[Mediterrània]] occidental.

per això:

'''Catalunya''' (''Cataluña ''en [[castellà]], ''Catalonha'' en [[occità]]) és una [[comunitat autònoma]] d'[[Espanya]] i [[Europa|europeu]] situat a la [[Mediterrània]] occidental.

A més, això segueix igual Comunitat autònoma. Sr. Alvaro (disc.) 01:50, 28 oct 2017 (CEST)

No fet No fet! Si llegiu atentament l'article diu actualment que La seva condició jurídica és objecte d'una disputa... cosa que s'ajusta a la realitat actual. --Panotxa (disc.) 08:40, 28 oct 2017 (CEST)


Reconocimiento[modifica]

http://www.elmundo.es/cataluna/2017/10/27/59f34298ca474100358b4683.html La supuesta república no tiene reconocimiento internacional, hasta que la situación no cambie, es imprescindible que se refleje en la introducción. --83.60.39.106 (discussió) 17:00, 27 oct 2017 (CEST)

De moment ningú s'ha pronunciat. Només Finlàndia, que ho debatrà la setmana vinent.--Medol (disc.) 17:04, 27 oct 2017 (CEST)


Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Nadie reconoce esta supuesta republica: http://www.elmundo.es/espana/2017/10/27/59f3448522601db5618b45be.html Pido que se añada al artículo el hecho de que nadie reconoce la republica, ya he aportado referencias 83.60.39.106 (discussió) 18:12, 27 oct 2017 (CEST)

cuando sea algo real y definitivo, que digan en la generalitat que es república independiente no significa que lo sea la tendran que reconocer como tal en el resto del mundo por lo tanto wikipedia esta mostrando un dato que no es real 80.27.55.114 (discussió) 18:39, 27 oct 2017 (CEST)

El reconeixement d'un país no condiciona, en absolut, la seva existència (article 3 de la convenció de Mantevideo). Per tant, la existència de l'estat no és qüestionable des del punt de vista de dret internacionalel comentari anterior sense signar és fet per 88.14.168.207 (disc.contr.)

No existeix el País València[modifica]

No existeix els País València. Al sud esta València que forma part d’Espanya actualment. A qui ho ha tornat a posar que no posi dades que no són. Vikipedia esta per posar-ho cosas que són i no per lo que penses Novoa199 (disc.) 17:26, 27 oct 2017 (CEST)

País València és una denominació de certs extremistes incultes que creuen en els Països Catalans i no entenen que València és una Region diferent que se sent espanyola. D acord al seu Estatut ha de cridar-Comunitat Autònoma, i punt. (Sirslayercort disc.) 17:26, 29 oct 2017 (CEST)

Sol·licitud canvi de mapa[modifica]

Sol·licito que es canviï el mapa: https://pt.wikipedia.org/wiki/Catalunha#/media/File:E.U-Catalonia-country.png--Boigandorra (disc.) 18:21, 27 oct 2017 (CEST)

ESPORTS (no sé si és un mal moment per editar això...)[modifica]

Però ara m'he fixat que a la secció esports encara hi figura el Girona FC com a equip de segona divisió, tot i que actualment juga a primera divisió. Sol·licito si es pot canviar. --Mapllavero (disc.) 20:40, 27 oct 2017 (CEST)

@Mapllavero: Fet Fet! Moltes gràcies! --Townie (discussió) 20:43, 27 oct 2017 (CEST)

Els límits del país[modifica]

Penso que s'hauria de dir "...a l'oest i al sud amb Espanya (en concret, amb Aragó i el País Valencià, respectivament)..." Usuari:Climent Sostres

No és fàcil incorporar tots els punts de vista. Què et semblaria. "És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita a l'est amb el mar Mediterrani, al nord amb Andorra i França i a l'oest amb els territoris espanyols d'Aragó i el País Valencià."--Medol (disc.) 12:01, 28 oct 2017 (CEST)
Pero aquí no s’ha de posar un punt de vista, s’ha de posar la realitat. Si dius que al oest es Espanya sense especificar que es Aragó no especifiquis que al sud esta els País València ( que podríem discutir amb el nom també per que en tot cas es “Comunitat valenciana”) per que pot donar una idea errònia. Això es vikipedia, si tothom posa el seu punt de vista la fiabilidad d’aquesta es perd Novoa199 (disc.) 14:55, 28 oct 2017 (CEST)
Em sembla molt correcta la fórmula que proposa Medol, de fet, tant com la meva. I millor si es diu "a l'oest i el sud", per ser més exactes. --79.159.39.242 (discussió) 00:33, 29 oct 2017 (CEST)
Oops! He oblidat iniciar sessió abans de fer el comentari anterior!--Climent Sostres (disc.) 00:40, 29 oct 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Es una región de España, no un estado de Europa. En el momento en el que Cataluña se fuera de España dejan de permanecer a Europa. Al renunciar a España están renunciando colateralmente a Europa. Para formar parte de Europa el Parlamento Europeo debe dar el visto bueno por consenso de todos los estados. Ahí un error que deben corregir. Bueno, deben aclararse primero el que son legalmente, que no está muy claro. Saludos amigos españoles. Jesmago (disc.) 01:04, 28 oct 2017 (CEST)

La Unió Europea no ha comunicat que el territori de Catalunya hagués quedat expulsat de la Unió Europea després de la declaració d'independència, per tant en segueix formant part, a més en cap cas la definició parla de unió europea, parla d'europa, crec que estas confonent els dos termes --Rollerman (disc.) 12:19, 28 oct 2017 (CEST)
Pero que incultos que sois. Se da en Derecho Europeo eso. Europa no ha comunicado nada porque Europa sigue considerando a Cataluña como España. De ahí mis palabras. Por eso es inapropiado poner país. INCULTOS!!!

Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017[modifica]

Voldria matisar que el referèndum de l'1-O, segons l'informe oficial preliminar del grup d'observadors internacionals ILOM, "no va poder complir els estàndards internacionals pel setge de l'Estat" i que, al mateix temps que critiquen "l'ús de la força per part de la policia, que no té lloc en democràcies consolidades ", també critiquen" el procediment parlamentari pel qual els independentistes van aprovar la llei del referèndum ". Enllaços ara documentar l'anterior: (1) https://es.scribd.com/document/360594093/Informe-preliminar-de-los-observadores-internacionales#download (2) http://www.eldiario.es/catalunya/politica/observadores-concluyen-referendum-estandares-internacionales_0_693281726.html (3) http://www.elperiodico.com/es/politica/20171003/observadores-internacionales-concluyen-referendum-incumplio-estandares-internacionales-intervencion-policial-6330148 (4) http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20171003/431776707027/los-observadores-concluyen-que-el-referendum-no-pudo-cumplir-los-estandares-internacionales.html (5) https://catalunyadiari.cat/societat/conclouen-que-referendum-no-complir-estandards-internacionals-2 LuisSTP (disc.) 01:46, 28 oct 2017 (CEST)


Sol·licitud de modificació protegida 28-10-2017[modifica]

"País Valencià" no és la denominació oficial de la comunitat autònoma espanyola situada al sud de Catalunya. El nom oficial és "Comunitat Valenciana". 190.140.18.175 (discussió) 03:29, 28 oct 2017 (CEST)


Sol·licitud de modificació protegida 28-10-2017[modifica]

És una vergonya que utilitzeu Viquipèdia per expressar els vostres ideals. Sense entrar en la discussió de la definició de la Catalunya actual, he comentat en un parell de vegades de l'error que posaré a continuació: "És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Espanya o Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani." Espanya o Aragó? I País Valencià que? No forma part encara d'Espanya? He demanat que es modifiques, ja que pot donar una interpretació errònia totalment de l'actualitat, sense cap resposta o replica sobre canviar això. Amb això es demostra que els administradors implanten els seus ideals polítics, deixant de banda un pilar principal de Viquipèdia la NEUTRALITAT. Us agradi o no el País Valencià o la comunitat valenciana, forma part d'Espanya. Proposo les següents opcions: ....l'oest amb Aragó, al sud amb el País Valencià .... ; .... l'oest i al sud amb Espanya.... o l'oest i al sud amb Espanya (Aragó i País Valencià respectivament).... Però com sempre posareu el que us surti dels nassos Novoa199 (disc.) 15:55, 28 oct 2017 (CEST)

Trobo bé la proposta feta, no tant el to. Salut--Darth (disc.) 16:13, 28 oct 2017 (CEST)
Està clar que es tractava d'un error, tampoc cal posar-s'hi d'aquesta manera. Una mica més d'educació i paciència, si us plau :) --Yuanga (disc.) 16:17, 28 oct 2017 (CEST)


Sol·licitud de modificació 29-10-2017[modifica]

Penso que la utilització de la paraula país pot arribar a ser correcta, però demanaria que a on posa que el "Regne d'Espanya el considera una comunitat autònoma" s'afegís que no només el Regne d'Espanya el considera una Comunitat Autònoma, sinó que tota la comunitat internacional ho fa, incloent la Unió Europea, els Estats Units i la ONU.--el comentari anterior sense signar és fet per Migortial (disc.contr.)

Proposo la següent frase, que et sembla?: "la seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana (sense reconeixement formal de tercers estats), i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma."--Darth (disc.) 16:54, 29 oct 2017 (CET)
Ho trobo una molt bona idea --Migortial 22:25, 4 nov 2017


Sol·licitud de modificació protegida 29-10-2017[modifica]

Ja no forma part d'espanya, segons la votació al parlament del 27 d'octubre de 2017 83.63.213.153 (discussió) 17:18, 29 oct 2017 (CET)

Es descriu la situació actual de la manera més imparcial possible. --Yuanga (disc.) 17:23, 29 oct 2017 (CET)


Sol·licitud de modificació protegida 30-10-2017[modifica]

El expresident Puigdemont esta cesat, llegi BOE de dissabte 28/10/2017. Actualment no tenim cap president de la generalitat. Moltes gracies. 178.15.155.114 (discussió) 10:31, 30 oct 2017 (CET)


Sol·licitud de modificació protegida 30-10-2017[modifica]

SrVirutes (disc.) 13:37, 30 oct 2017 (CET) República catalana

Condició jurídica[modifica]

Indicar que Catalunya és un país europeu sense especificar la seva condició de comunitat autònoma i parlar de una situació de disputa entre el parlament i el Regne d'Espanya, posant-los en un mateix pla, queda fora de la realitat jurídica (BOE del 28 d'octubre) i de la contundència dels fets. El fet cert, objectiu i acceptat a tot el món és que Puigdemont és ara ex-president. Blocar l'actual article diu molt sobre els que feu d'administradors.Tolomatas

L'article està protegit per evitar el vandalisme. D'altra banda, no són els administradors els qui l'han escrit.--Carles (enraonem) 11:09, 31 oct 2017 (CET)

Ja m'ho imagino que no són els administradors, però han deixat blocat l'article amb un contingut no coincident amb la realitat jurídica, acceptada internacionalment i fàctica.Tolomatas

Cito de l'article: La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma. És a la tercera línia de la introducció, sí que s'especifica.--Darth (disc.) 17:55, 31 oct 2017 (CET)
Pero posa "Aquest article és sobre l'estat." ¿Des de quan és un estat? Juan Mayordomo (disc.) 21:05, 31 oct 2017 (CET)
Cert, a la desambiguació; s'hauria de canviar per un terme més neutral.--Darth (disc.) 21:44, 31 oct 2017 (CET)
D'acord amb neutralitzar-ho. Proposo substituir "estat" per "país europeu", tal com està a la introducció --Panotxa (disc.) 22:06, 31 oct 2017 (CET)
D'acord amb la teva proposta, crec que és la millor solució.--Darth (disc.) 22:17, 31 oct 2017 (CET)

Imagino que són els vostres sentiments, que puc entendre, que no vos deixen veure la falta de neutralitat de l'article respecte d'aquesta questió. Confoneu el que ja es veu que voleu amb la realitat actual (qui sap qué serà del futur). És una pena, ja que feu un gran mal a Viquipèdia que no és cap mena d'instrument per fer política. Tolomatas

Sí, Tolomatas, però nosaltres construïm la viquipèdia dia a dia. Hi ha altres usuaris, com tu, que no editen mai i només apareixen per aquí per pretendre que les coses s'han de fer com ells diguin. Això sí, durant tot l'any, zero edicions. Prova a editar més sovint a la viquipèdia, enlloc de queixar-te tant.--Pere Sallavinera (disc.) 13:51, 1 nov 2017 (CET)
Benvolgut Pere Sallavinera, jo també faig la Viquipèdia, amb edicions tant aquí com a la Wikipedia en castellà. Per tant la meva opinió és tant vàlida com la teva, la qual jo no menyspreu. Així, sense el teu permís, seguiré queixant-me sempre que ho trobi oportú. En tot cas, els pas dels dies van fent més palesa la falta de neutralitat de l'article, que en poc temps ja vos veureu forçats a canviar. I ja que hi som, encara que el terme pais certament té una doble acepció, és evident que no s'usa pels articles relatius a Lombardia, Veneto o Quebec, per exemple. Se vos veu el llautó.--Tolomatas (disc.) 19:56, 1 nov 2017 (CET)
Ah, sí, és veritat, en concret quatre edicions, quatre, entre el 20 de març de 2010 i el 20 d'octubre de 2012, aquestes són les teves aportacions a la viquipèdia en català. Jo no vaig a casa dels altres a dir-los com han de fer les coses. A tu sí que se't veu el llautó.--Pere Sallavinera (disc.) 20:15, 1 nov 2017 (CET)
@Tolomatas, Juan Mayordomo, Darth vader 92, CarlesMartin: Procedeixo a canviar "estat" per "país europeu", tal com està a la introducció, doncs. --Panotxa (disc.) 07:43, 1 nov 2017 (CET)
Però que és una comunitat AUTÒNOMA, quina mania de ficar país europeu quan no ho és. Alexbermu2002 (discussió) 18:45, 1 nov 2017 (CET)
Quina mania de negar que Catalunya sigui un país, quan és evident que sí ho és, per molta gent, tot i que ja sabem que no per Alexbermu2002.--Pere Sallavinera (disc.) 20:15, 1 nov 2017 (CET)

Catalunya d'acord amb la constitució Española es una comunitat autonoma. No es un pais europeu. No entenc per què no es pot modificar! La manera de presentar la informació a la primera pàgina marca una posició ideològica i no és neutral, caldria modificar-ho immediatament i treure les majúscules de la paraula espanya i usar, a més, el dígraf ny en lloc de la ñ, que no és pròpia del català. 62.83.249.236 (discussió) 13:05, 1 nov 2017 (CET)

Bona nit, això és la Viquipèdia no el BOE. Segons la CE Catalunya és Comunitat Autònoma i també Nacionalitat Històrica, es podria proposar també modificar l'article per aquest últim terme. La paraula país neutralitza l'article ja que no implica cap posició política (vegeu DIEC), al contari que els termes estat, nació, comunitat autònoma... Si l'article no es pot modificar és per un vandalisme exessiu els últims dies. S'escriu CataluÑa en castellà i CataloNHa en aranès, dues llengues oficials a Catalunya, i així ho reflecteix l'article, no és un error. Salutacions.--Darth (disc.) 00:22, 2 nov 2017 (CET)

Canvi de "país europeu" a "comunitat autònoma" d'Espanya. Alfredo287 (disc.) 09:37, 6 nov 2017 (CET)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 11:11, 6 nov 2017 (CET)

¿Pero es que a nadie de la Wikipedia catalana se la cae la cara de verguenza al mantener que Cataluña es un "país"?. ¿Dónde ha quedado la veracidad que debe regir los artículos de esta enciclopedia colaborativa?. ¿No os cansaís de hacer el ridículo?.

Potser que et llegeixis la definició de país abans d'opinar. A més a continuació especifica clarament, i copio, "...La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma..."--Mapllavero (disc.) 19:44, 7 nov 2017 (CET)
definitivament si que us hauria de donar vergonya!! separatistes teniu el xiringuito segrestat, quina vergonya!!

Catalunya o Cataluña, no es un País, sino se trata de una comunidad autónoma. Pr2598 (disc.) 17:23, 17 gen 2018 (CET)

No fet No fet! llegiu més amunt --Panotxa (disc.) 20:17, 17 gen 2018 (CET)

La propia página de la Generalidad la nombra como nacionalidad autónoma, dicho esto poniéndo el asi se Zanj La Discusión. https://web.gencat.cat/es/temes/catalunya/coneixer/politica-economia/ Con lo cual si te tienes que fiar de fuentes y dices que Solo te valen en catalán, más oficial que está, no hay ninguna. . Más enlaces nombrandola como comunidad y no país: https://www.pimec.org/ca/institucio/actualitat/noticies/calendari-festes-locals-comunitat-autonoma-catalunya-lany-2018 https://arran.cat / blog / 2017/12/20 / raíz-ante-elecciones-21D-comunidad-autonoma-catalunya / http://www.seat.mpr.gob.es/va/portal/delegaciones_gobierno/delegaciones/catalunya.html Y miedo no seguir té dejo el de la enciclopedia.cat https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0092518.xml Espero que se deje de utilizar de forma política y con finas de adoctrinamiento la wikipedia, y pongan la definición como Debe ser, para hablar del país catalán, deberia si Quiere abrir una desambiguación, pero no ponerlo como principal, pues no se ni fiel a la realidad ni fiable. Laverdadreal (disc.) 19:55, 23 oct 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 15-11-2017[modifica]

Si la presidenta del Parlament acata la legislación de España y admite que el los soberanistas no tenían una mayoría suficiente para proclamar la Republica Catalana.
¿De qué país estamos hablando? Citas abajo:

https://politica.elpais.com/politica/2017/11/09/actualidad/1510237324_947716.html

http://www.eldiario.es/catalunya/politica/MINUTO-Diada_13_685361458_15991.html

Kamray (disc.) 20:00, 15 nov 2017 (CET)

Pots llegir la definició de país, si vols.--Carles (enraonem) 03:58, 16 nov 2017 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 6-12-2017[modifica]

Hola. He comprovat que en tot l'article no s'esmenta un fet si més no curiós, i és la relació etimològica de "Catalunya" amb l'antic poble celta dels Catalauni (famós per la batalla dels Camps Catalàunics). Al DCVB se'n parla, i he vist que tant la versió anglesa com la francesa d'aquest article (no n'he mirat més però segurament moltes altres) en fan esment. Per tant, jo proposo d'afegir alguna referència al respecte dins la secció Toponímia i etimologia. Podríem afegir-ho després del text «[...] i que per influència italiana va evolucionar a katelans i d'aquí a catalans». Aquí deixo una proposta de redactat, però canvieu-la com vulgueu si us sembla que es podria incloure:--Peprovira (disc.) 17:44, 6 des 2017 (CET)

« Al diccionari català-valencià-balear s'especula que l'antic poble celta dels catalauni podria haver donat el nom de Catalunya.[1] »
  1. «CATALUNYA - Etim.». dcvb.iecat.net. Diccionari català-valencià-balear. «Catalunya representaria un Catalaunia derivat dels Catalauni, poble celta radicat a la Gàl·lia septentrional, que s'hauria establit en el nostre país a l'època de les invasions cèltiques (entre el 350 i el 250 a. de J. C.).»

Sol·licitud de modificació protegida 10-12-2017[modifica]

Degut als esdeveniments que han anat succeïnt des de la Proclamació de la República Catalana del 27 d'octubre penso que algunes de les dades de l'article haurien de ser modificades, com per exemple que la presidència de la Generalitat recaigui en Carles Puigdemont. Que ell mateix es presenti com a cap de llista a les eleccions del 21 de desembre ens mostra l'acatament de l'article 155 CE. Ara mateix no hi ha president de la Generalitat ja que el Parlament està dissolt (fet objectiu) i Puigdemont ha sigut cessat (BOE 27 d'octubre)

Un altre dels punts que jo crec que seria favorable modificar és el primer paràgraf on es posa que la seva condició jurídica "és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma". Si bé és cert que la República va ser proclamada, no crec que en els moments que vivim algú pugui dubtar de la condició jurídica de Catalunya.

Reconeixement internacional[modifica]

No reconeixement internacional com a estat.[1] [2]

  1. Sandford, Alasdair «Catalonia: what direct rule from Madrid could mean». Euronews, 27-10-2017 [Consulta: 15 desembre 2017].
  2. «Catalonia's bid for independence from Spain explained». BBC, 04-12-2017 [Consulta: 15 desembre 2017].

Alsee (disc.) 01:52, 16 des 2017 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 18-12-2017[modifica]

Catalunya un estat independent en forma de republicà. Ex província espanyola declarada independent el 27 de octubre de 2017. Mitjançant un referèndum de consulta mitjançant el dret a vot dels ciutadans de Catalunya el dia 1 d’ octubre de 2017, proclamat i portat a la fi per el parlament de Catalunya. Malgrat la repressió de el govern espanyol els ciutadans de Catalunya van proclamar una independència unilateral d’Espanya. El govern espanyol aplicar l’article 155 de la constitució espanyola el dia 28 d’octubre de 2017. El qual consistia en declarar eleccions a Catalunya. Mariano Rajoy president corrupte d’Espanya disolè el parlament de Catalunya i engarjolar als seus líders polítics del partit “junts pel si” també tancar a la presó als líders Jordi sanchez i Jordi cuixart de el programa de omnium cultural i l’anc KLK KLK (disc.) 15:56, 18 des 2017 (CET)

No fet No fet! El govern diu el contrari; cal explicar els dos punts de vista essent neutral. --Townie (discussió) 16:04, 18 des 2017 (CET)

"cal explicar els dos punts de vista essent neutral" I am sorry but your call for neutrality sounds extremely cynical. This page is clearly biased.

Sol·licitud de modificació protegida 18-12-2017[modifica]

La mateixa idea està repetida en les dues darreres frases de la secció "Història". Caldria fusionar-la. A part, si seguim el criteri de "disputa" explicat a la introducció, caldria afegir alguna frase que reflectís el punt de vista del govern espanyol, de l'estil que la declaració no va ser reconeguda o que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. --Davidpar (disc.) 16:40, 18 des 2017 (CET)

insertar una plantilla[modifica]

-- CYl7EPTEMA777 (disc.) 16:31, 3 gen 2018 (CET)
@CYl7EPTEMA777: Fet Fet! --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:24, 16 feb 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 20-01-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Vull canviar «País» per «Comunitat Autónoma», repetit múltiples vegades, i algunes actualitzacions. Moltes gràcies!

157.88.139.46 (discussió) 19:06, 20 gen 2018 (CET)

S'ha sol·licitat diverses vegades i en totes s'ha rebutjat. Per què canviar una informació correcta (vegeu DIEC) i referenciada per una altra que ja s'especifica en diferents punts del text?--Darth (disc.) 20:00, 20 gen 2018 (CET)
No fet No fet! Vegeu les discussions de sobre. --Townie (discussió) 16:40, 30 gen 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 21-01-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya no es un pais, (y menys europeu) es una comunitat autonoma de Espanya!

2A01:C50E:2264:8300:91F9:B755:7FC2:9A52 (discussió) 15:30, 21 gen 2018 (CET)

No fet No fet! Vegeu les discussions de sobre. --Townie (discussió) 16:40, 30 gen 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 7-02-2018[modifica]

{{modificació protegida}}

ES: Quiero modificar estos datos ya que lo que se indica no es cierto, no es un país europeo, se aplicó el 155 y forma parte del estado, la información que se muestra en esta web es falsa y requiere un cambio.

CAT: Vull modificar aquestes dades ja que el que s'indica no es cert, no es un pais europeu, es va aplicar el 155 y ara forma part del estat Espanyol, l'informació que es mostra en aquesta web es falsa i requereix un canvi.


ES: Solicitud para corregir los errores de "Vikipedia --> Cataluña" haciendo que concuerde con la version "Wikipedia --> Cataluña" CAT: Solicitud per corregir els errors de "Vikipedia --> Cataluña" fent que tinguin concordança amb la versió "Wikipedia --> Cataluña"

CreehApps (disc.) 21:09, 7 feb 2018 (CET)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 00:11, 9 feb 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 22-02-2018[modifica]

{{modificació protegida}}

Hola, como tantos otros, solicito que se cambie YA la definición de Cataluña como país. Atenta contra la verdad y contra los principios de neutralidad de Wikipedia. El argumento de las referencias sobre que en idioma catalán el término "pais" se considera acepción distinta son patéticas. Está clarísimo que esto se está haciendo así por razones políticas, y los que más me escandaliza como lector es que uno de los moderadores, Arnaugiu, entras en su página de moderador y es abiertamente independentista. Acepciones distintas, ¿no?. Si Wikipedia no es un foro de discusión, por favor, NO LO CONVIERTAN EN UNO. ¿"Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure"?. Venga ya. Si fuera tan lliure no habrían censurado la posibilidad de cambiar la definición de Cataluña en abierto a lo que es, una comunidad autónoma española. Wikipedia NO debe estar tergiversada por intereses políticos de sus redactores.

90.74.249.245 (discussió) 00:31, 23 feb 2018 (CET)

No fet No fet! Pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 07:23, 23 feb 2018 (CET)

I was trying to teach my students some Català using Viquipèdia. I love the Catalan language, I love the Catalan culture and I can't hardly express how dissapointed I am with the Viquipèdia. I am gonna stick to Spanish and forget about a beautiful romanic language just because it seems not just nationalism, but fantasy has highjacked it.

Sol·licitud de modificació d'alguns aspectes[modifica]

Hola. Estic estupefacte. Que no s'indiqui que Catalunya és una comunitat autònoma, contràriament al que voleu els viquipedistes fotuts aquí, o que s'escrigui que la seva condició jurídica estigui "en disputa", o que a qualsevol català se li posi nacionalitat "Catalunya", o que Puigdemont sigui encara el President us sembla que converteix la Viquipèdia en una pàgina neutral?

Portaré això i parlaré d'això a gent de la Wikipedia en anglès que de veritat vol fer una pàgina seriosa i neutral.

Wikipedia en anglès no neutral - en:Russian interference in the 2016 United States elections, en:Template:Russian interference in the 2016 United States elections, en:Russian military intervention in Ukraine (2014–present) -- Kucbka777 (disc.) 22:42, 21 març 2018 (CET)

"Portaré això i parlaré d'això a gent de la Wikipedia en anglès que de veritat vol fer una pàgina seriosa i neutral." I had no idea we can do something to stop this bias. How can we complaint? Is there really something we can do?

Sol·licitud de modificació protegida 6-03-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya no es un país.

83.43.216.197 (discussió) 17:54, 6 març 2018 (CET)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 02:13, 7 març 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 23-03-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya es una Comunitat Autonoma!

Pedro roberto (disc.) 19:53, 23 març 2018 (CET)

No fet No fet! Ja es menciona. --Townie (discussió) 19:56, 23 març 2018 (CET)

Inconsistency: "Catalunya" and "Comunitat autònoma"[modifica]

The information in this page is not consistent with the entry "Comunitat autònoma" where Catalonia is included in the list, This is confusing and make me wonder why anyone should use the Catalan Wikipedia as a tool for political propaganda.el comentari anterior sense signar és fet per 192.164.136.20 (disc.contr.)

Això és perquè no has llegit l'article més enllà de la primera línia. Si llegeixes fins a la quarta potser deixaràs de wonder coses.--Carles (enraonem) 20:11, 4 abr 2018 (CEST)

"La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma." Are you serious? That's over. The Spanish governement has already called the article 155 of the Spanish Constitution. I can totally understand that you want a Catalan Republic and even sympathize with your claims but please don't use the wikipedia to create an alternative reality! You are doing a disservice to your own language. I am afraid I have to recommend my students against using Viquipèdia. I am really dissapointed and I can hardly believe what is happening here. el comentari anterior sense signar és fet per 192.164.136.20 (disc.contr.)

As my batteries for nonsense are very very low at the moment I just want to let here my contribution, copied and pasted from Wikipedia: "I'll tell you this for free: the idea that a "nation" or a "culture" or a "community" has rights which supersede the rights of human beings is the guaranteed road to a nightmare. Add to that the idea that the descendents of an oppressor have to be punished in the oppressor's place, and your nightmare will become hell" el comentari anterior sense signar és fet per 192.164.136.20 (disc.contr.)

A mi en canvi em sembla correcte que no hi hagi un punt de vista únic, i que la única cosa "serious" sigui la que tu diguis.--Carles (enraonem) 05:41, 7 abr 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 10-04-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya no és un país,sinó una comunitat autònoma d'Espanya

46.25.109.146 (discussió) 00:01, 11 abr 2018 (CEST)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 00:02, 11 abr 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 15-05-2018[modifica]

{{modificació protegida}}

Catalunya es un pais!

Daviii092 (disc.) 10:59, 15 maig 2018 (CEST)

No fet No fet! No s'entèn què vols.--Carles (enraonem) 16:59, 17 maig 2018 (CEST)

Cataluña no es un país[modifica]

Incluir eso en la primera frase del artículo demuestra la imparcialidad del artículo. Se trata de una comunidad autónoma. el comentari anterior sense signar és fet per 137.224.147.48 (disc.contr.) 17 maig 2018 00:21 (CEST)

No fet No fet! com pots llegir més amunt, la Gran Enciclopèdia Catalana i altres obres de referència defineixen Catalunya com a país. --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:41, 17 maig 2018 (CEST)

Ser objectius[modifica]

Com wikipedista penso que viquipedia abans de ser el punt de discussió polític entre dos punts de vista, és un espai on es diu la veritat.

Como wikipedista pienso que wikipedia antes de ser el punto de discusión político entre dos puntos de vista, es un espacio donde se dice la verdad.

Molt independent del fet que vostès catalans vulguin independitzar (no estic a favor ni en contra, pel que sóc objectiu) i també aliè al referèndum, actualment l'article 155 fa que no pugui proclamar-se com a país. Encara no.

El basar-se només en articles i enciclopèdies del mateix idioma i regió no solament limita la definició sinó que propicia l'abús d'aquest article amb una fi política. Alemanya no té una raça superior, però un conegut llibre anomenat "La meva lluita" demostra mitjançant referències històriques que els alemanys posseeixen herència genètica de la raça ària, el que va portar al nazisme.

Muy independiente del hecho de que ustedes catalanes quieran independizarse (no estoy a favor ni en contra, por lo que soy objetivo) y también ajeno al referéndum, actualmente el artículo 155 hace que no pueda proclamarse como país. Aún no.

El basarse solamente en artículos y enciclopedias del mismo idioma y región no solamente limita la definición sino que propicia el abuso de este artículo con un fin político. Alemania no tiene una raza superior, sin embargo un conocido libro llamado “Mi lucha” demuestra mediante referencias históricas que los alemanes poseen herencia genética de la raza aria, lo que llevó al nazismo.

Alonso marquina (disc.) 15:57, 24 maig 2018 (CEST)
@Alonso marquina: Com pots llegir més amunt, la Gran Enciclopèdia Catalana i altres obres de referència defineixen Catalunya com a país. Per tant, la definició es basa en fonts fiables, no en una voluntat. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:42, 25 maig 2018 (CEST)
La llei de Godwin mai falla!--Arnaugir (discussió) 22:17, 25 maig 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació 06/2018[modifica]

Hola, oficialment i segons l'Estatut de Catalunyahttps://www.parlament.cat/document/cataleg/48089.pdf Article 2, aquest territori és una comunitat autònoma del Regne d'Espanya. Canvieu el primer paràgraf ja que no és imparcial i no és veritable, i per fer de la Viquipèdia en català un lloc neutral i confiable. A més, Catalunya no és un país, una Enciclopèdia (la que mencioneu com a font) no te més potestat que una norma institucional bàsica. Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Youngkingpin (disc.contr.)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 03:32, 11 juny 2018 (CEST)

Exigència de modificació protegida 13-06-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya no és un país, és una cosa increïblement aberrant que es mostri d'aquesta manera, atempta contra la veritat i contra els pilars fonamentals de la wikipedia, doncs els seus valors són transparència, accés universal i l'ésser objectius al mateix temps que honestos intelectualment. És una deshonra per a la veritat, per a Catalunya i per a Espanya. Podríem acceptar "Nacionalitat Històrica", però això de país és absurd i un disbarat de caràcter feixista.

83.48.33.125 (discussió) 10:29, 13 juny 2018 (CEST)

@83.48.33.125: Com pots llegir més amunt, la Gran Enciclopèdia Catalana i altres obres de referència defineixen Catalunya com a país. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:33, 13 juny 2018 (CEST)
No fet No fet! D'acord amb en Pau Colominas; vegeu més amunt. --Townie (discussió) 13:28, 13 juny 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 19-06-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya ≠ Pais 83.60.51.82 (discussió) 08:32, 19 juny 2018 (CEST)

No fet No fet! Enlloc hi diu "Catalunya = Pais". Hi diu "Catalunya és un país" (inclusió, no pas igualtat) pels motius explicats més amunt. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:38, 19 juny 2018 (CEST)

Afirmació sense fonts[modifica]

El text diu: "La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana, i el Regne d'Espanya". Hi ha tres problemes aquí. Primer, que la proclamació era simbòlica i no tenia efectes jurídics, com ha sigut repetidament confirmat per les pròpies persones que la van signar (i per la Mesa del Parlament). Segon, que cap de les dues fonts que citeu, que són fonts periodístiques, parla d'una disputa jurídica; de fet, la paraula "disputa" o "dispute" no figura enlloc d'ambdós articles. I tercer, que el Parlament que va fer la proclamació ha sigut dissolt, i l'actual Parlament, que n'és un de diferent, no ha manifestat tenir cap disputa amb el Regne d'Espanya sobre l'estatus jurídic de Catalunya.--190.30.84.27 (discussió) 23:56, 2 jul 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 02-07-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Per les raons amunt esmentades, proposo eliminar la frase "La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma.", ja que les fonts que se citen ([3][4]) no parlen enlloc de cap disputa sobre la condició jurídica de Catalunya. --190.30.84.27 (discussió) 02:22, 3 jul 2018 (CEST)

A favor A favor Pels motius exposats. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:06, 3 jul 2018 (CEST)
Gràcies pel teu suport, Pau, però... ¿què podem fer perquè s'elimini la frase? És investigació original i violenta absolutament les normes de la Viquipèdia.--190.30.84.27 (discussió) 15:04, 16 ago 2018 (CEST)

Denominació de país[modifica]

Pense que caldria considerar Catalunya com a Comunitat Autònoma pròpia d'España, que és la nació a la qual pertany. Si diem que Catalunya és un país, llavors la paraula país comença a tindre massa significats lèxics i perd la seua eficàcia com a substantiu amb significat clar y precís. A més, si les Comunitats Autònomes comencen a ser denominades països, llavors no podriem anomenar país a España. Per tant, jo anomenaria Catalunya amb el nom de Comunitat Autònoma, ja que així són anomenades la resta de regions dins l'Estat. Moltes gràcies per la vostra atenció ;)el comentari anterior sense signar és fet per Yago Valencia (disc.contr.)

Nogensmenys, no hi ha cap problema en dir que Catalunya és un país. Espanya en canvi, és un estat. Estat i país no són pas el mateix.--Carles (enraonem) 10:47, 31 jul 2018 (CEST)

Sí, però el problema és la defectuosa definició del diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, que és l'oficial en la nostra llengua. Així defineix la paraula l'IEC:

país

1 1 m. [LC] [GG] Territori d’una nació, d’un poble. Catalunya és un país muntanyós. Els països estrangers. Són gent d’un altre país. Descobrir nous països. Tractar una província com a país conquistat. 1 2 m. [LC] Contrada 1 . Vins del país. 1 3 [LC] país de cucanya Xauxa . 2 m. [LC] [AR] En un ventall, el tros de tela o de paper pintat sostingut per les barnilles.

En canvi, el diccionari de la Real Academia Española proposa la següent definició:

país

Del fr. pays.

1. m. Territorio constituido en Estado soberano. 2. m. Territorio, con características geográficas y culturales propias, que puede constituir una entidad política dentro de un Estado. Sociedad matritense de amigos del país. 3. m. Conjunto de los habitantes de un país. Ante la tragedia, todo el país enmudeció. 4. m. Tira de papel, piel o tela que cubre la parte superior del varillaje del abanico. 5. m. p. us. paisaje (‖ pintura o dibujo).

Jo diria que la definició número 1 de la RAE és l'ús més comú de la paraula, tant en castellà com en català. El fet que l'IEC no inclogui aquesta definició és una errada lexicogràfica majúscula. Qualsevol cerca a internet en què "país" es refereixi a "estat sobirà" (p. ex., "Bèlgica és un país d'Europa") produeix una gran quantitat de resultats.

En una enciclopèdia cal evitar les ambigüitats i els usos que indueixin a error. Qualificar Catalunya com a país indueix a error, perquè l'accepció més comuna de "país" és "estat sobirà", i Catalunya no és un estat sobirà.

Més amunt he assenyalat que, en contra del que sosté aquest article de Wikipedia, l'estatus jurídic de Catalunya no està disputat (cap de les dues referències invocades diu això). Així, si l'article digués "Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya" no s'estaria incorrent en cap ambigüitat ni s'estaria induint a error. Per tant, proposo que es faci servir aquesta definició.--190.30.84.27 (discussió) 02:44, 13 ago 2018 (CEST)

Realment no li veig el sentit a la pretensió de donar més valor al que digui la Real Academia Española, que s'ocupa del castellà, que és una altra llengua, sobre el que diu l'IEC. Aquesta és la viquipèdia en català, i en català el terme país no vol dir el mateix que el terme estat. Que això potser no sigui així en altres llengües no ens afecta.--Carles (enraonem) 14:36, 13 ago 2018 (CEST)
Amb l'exemple de la RAE només volia mostrar que els diccionaris d'altres idiomes sí que porten una accepció que tots sabem que és molt comuna, tant en castellà com en català. Però ara acabo de veure que el Gran Diccionari de la llengua catalana, una obra lexicográfica molt prestigiosa, inclou la següent definició per a la paraula país: 3. Territori i població d’un estat independent[22]. És a dir que la idea de país com a Estat sobirà està prou estesa en català com perquè un important diccionari la reculli. Per tant cal evitar aquesta paraula en la definició, ja que, com molt bé diu el Yago, és una paraula que té massa significats, i si no especifiquem quin estem fent servir podem induir a error. No passa el mateix amb la construcció "comunitat autònoma d'Espanya", que té un significat inequívoc i a més descriu apropiadament la situació jurídica actual de Catalunya.--190.30.84.27 (discussió) 02:43, 14 ago 2018 (CEST)
Sí, i abans de l'acepció número 3, hi ha la número 1 i la número 2, que evidencien que el significat principal de la paraula "país" en català no és "estat". Estat és una cosa, Espanya és un estat. País és una cosa diferent, Catalunya és un país.--Carles (enraonem) 09:33, 14 ago 2018 (CEST)
Em sembla tan surrealista citar la RAE com argument! És com si et dic que l'article home està equivocat perquè segons un diccionari anglès és una casa! Que dues paraules s'escriguin igual en dos idiomes no vol dir que vulguin dir exactament el mateix! --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:45, 14 ago 2018 (CEST)
(És "citar la RAE com a argument".) Tens raó i me'n retracto. Com ho he explicat, citava la RAE per mostrar una definició que tots sabem que existeix, també en català, i que m'estranyava que no aparegués al DIEC (a diferència del "home" català i el "home" anglès, el "país" català i el "país" castellà provenen tots dos de la mateixa paraula francesa). Accepto que és una manera desafortunada d'il·lustrar el meu argument. Però ara he mostrat un excel·lent diccionari de català, el GDLC, que també defineix "país" com a estat sobirà, entre altres accepcions. El Carles afirma que no és l'accepció primària; en realitat no ho sabem, perquè no sabem si el GDLC ordena les accepcions per ordre d'ús o per ordre d'aparició històrica. Mentrestant, veiem que cercant una construcció com "Espanya és el país" trobem 67.500 resultats a internet [23], que inclouen exemples dels principals mitjans en català (Ara, El Punt Avui, Diari de Girona, CCMA, RAC1, El Periódico, La Vanguardia...); mentre que cercant "Catalunya és el país" només en trobem 257 [24]. ¿Què vol dir això? Que l'ús de la paraula "país" per definir Catalunya indueix a error, perquè l'accepció de "país" com a "estat sobirà" està molt estesa en català, i no li donem cap pista al lector sobre quina accepció estem fent servir. Per això proposo "Catalunya és una comunitat autònoma d'Espanya", que no presenta aquesta polisèmia. Una definició d'enciclopèdia no hauria de ser ambigua.--190.30.84.27 (discussió) 15:26, 14 ago 2018 (CEST)


España es un país. Cataluña, una Regíon; como Asturias u otra.

La Gran Enciclopèdia Catalana com a font[modifica]

Proposo que ens abstinguem d'emprar la Gran Enciclopèdia Catalana com a font per a aquest article (i per a aquestes discussions). Al respecte, hi ha dos problemes:

1) És una font terciària. Hem de fer servir, més aviat, fonts secundàries. 2) No és una font confiable. En la seva definició de Catalunya, hi diu[25]:

"País de l’Europa mediterrània, a la costa oriental de la península Ibèrica; la capital és Barcelona."

És a dir que no esmenta que Catalunya és una comunitat autònoma de l'Estat espanyol. Quins són els motius per a tan clamorosa omissió, no ho sé. Però evidentment és una font incompleta i, com a tal, no és idònia per a orientar-nos en aquest article.

En canvi, l'Enciclopaedia Britannica diu[26]:

"Catalonia, Spanish Cataluña, Catalan Catalunya, comunidad autónoma (autonomous community) and historic region of Spain, encompassing the northeastern provincias (provinces) of Girona, Barcelona, Tarragona, and Lleida. The autonomous community of Catalonia occupies a triangular area in the northeastern corner of Spain."

Sé que es tracta d'una enciclopèdia en anglès, però casualment és l'enciclopèdia més prestigiosa del món, i no sembla que l'estatus polític d'un territori hagi de variar segons amb quina llengua se l'analitzi.--190.30.84.27 (discussió) 21:18, 15 ago 2018 (CEST)

Estem allargant un tema absurd: A l'apartat 4 Política i govern es diu i s'explica que Catalunya té la forma de govern d'una comunitat autònoma d'Espanya. No s'amaga pas, així que caldria tancar aquesta demanda per manca d'arguments.Galazan (disc.) 22:45, 15 ago 2018 (CEST)
Sí, però a la introducció s'hi diu: "La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma", quan les fonts invocades ([3][4]) no parlen de cap disputa i, de fet, la proclamació del Parlament no tenia força jurídica. Jo me n'he queixat més amunt, he proposat eliminar aquesta frase i el Pau Colomines hi ha estat d'acord. ¿Et sembla absurd demanar que es tregui una frase que dona a entendre que la condició de comunitat autònoma de Catalunya és una opinió d'Espanya, i no una realitat objectiva?--190.30.84.27 (discussió) 23:14, 15 ago 2018 (CEST)

algunos puntos nada neutrales donde se confunde la información objetiva con la propaganda independentista[modifica]

Concretamente me ha parecido verdaderamente vergonzoso el dato que se da de que mas del 90 % votó a favor da la independencia. Ese dato, por si solo, parece significar una cosa, contextualizado significa una muy distinta. Al redactor independentista, en su esfuerzo por vender el asunto mucho más bonito de lo que es, se le han olvidado unas cuantas cosas. 1- que el referendum estaba suspendido por el TC 2 - Tampoco valen los que dicen que era legal porque lo había declarado legal el parlament, tanto porque el parlament no tenía competencias para declarar legal eso (este modelo de parlamento todopoderoso que nos quieren vender desde cataluña no existe en ninguna democracia del mundo) como porque también vulveraba la propia ley fundamental catalana, el estatuto de autonomía. 2 - Se ovida decir que el referendum fue chapucero a más no poder y se vio votar a personas varias veces, y los observadores internacionales que los propios independentistas se habáin buscado no lo validaron. 3 - Lo más importante, más del 90% votó a favor, pero con una participación bajísima que ni se acercó al 50%, y dado que la consigna entre los indepes era votar si o si porque era su momento soñado que podría no repetirse, y entre los otros la consigna era no votar para no legitimiarlo, nos sale que los independentistas votaron casi todos, y los no independentistas no votaron casi ninguno, y por eso sale ese resultado absurto del 90% cuando todo el mundo sabe que eso es una farsa, y ni por asomo la realidad de cataluña. Si algo quedó claro en esa referendum es que el independentismo en cataluña es minoritario. Hay que decir todas estas cosas porque sino parece que fue un referendum con todas las garantías, inapelable, y que demostró que había una abrumadora mayoría en cataluña por la independencia. Esto se ha demostrado falso apenas unas semanss después en las elecciones. Por último, después de informar de que se proclamó finalmente la independencia, ni una palabra de que todos los países del mundo (unanimidad mundial, cosa que no había visto yo nunca) uno por uno y sin excepción rechazaron la declaración de independencia. Recomiendo al redactor indepe que deje a un lado sus pulsiones separatistas y respete el principio de neutralidad de la wikipedia--80.30.186.19 (discussió) 10:52, 16 ago 2018 (CEST)

No estoy de acuerdo con el tono de tu crítica. No nos interesa para nada determinar si los redactores tienen inclinaciones políticas ni cuáles sean. Sin embargo, sí estoy de acuerdo en que la información brindada sobre el referéndum del 1 de octubre no parece suficiente. En la Wikipedia inglesa se consigna "More than 2,020,000 voters (91.96%) answered "Yes" and around 177,000 answered "No",[36][37] on a turnout of 43.03%", por lo que el porcentaje de participación sí parece un dato relevante.--190.30.84.27 (discussió) 16:26, 16 ago 2018 (CEST)

Comparació amb altres Viquipèdies[modifica]

En italià:

La Catalogna (in catalano: Catalunya, /kətəˈɫuɲə/; in spagnolo: Cataluña, /kataˈluɲa/; in occitano: Catalonha, /kataˈluɲɔ/) è una comunità autonoma spagnola situata all'estremità nord-orientale della penisola iberica, tra i Pirenei e il Mediterraneo.

En anglès:

Catalonia (Catalan: Catalunya, Occitan: Catalonha, Spanish: Cataluña)[c] is an autonomous community in Spain on the northeastern corner of the Iberian Peninsula, designated as a nationality by its Statute of Autonomy.[d][7]

En francès:

La Catalogne (en catalan : Catalunya, en occitan : Catalonha, en espagnol : Cataluña) est une communauté autonome et une région historique d'Espagne, régie par un statut d'autonomie.

En hebreu:

קָטָלוּנְיָה היא קהילה אוטונומית בקצה הצפון מזרחי של ספרד

En portuguès:

Catalunha (em catalão: Catalunya, em occitano: Catalonha, em espanhol: Cataluña) é uma comunidade autônoma da Espanha localizada na extremidade leste da Península Ibérica. É designada como uma nacionalidade pelo seu Estatuto.[2]

En alemany:

Katalonien (katalanisch Catalunya [kətəˈluɲə], spanisch Cataluña [kataˈluɲa], aranesisch Catalonha [kataˈluɲa]) ist eine Region im Nordosten Spaniens zwischen der Mittelmeerküste und den Pyrenäen.

Politisch ist Katalonien eine von 17 autonomen Gemeinschaften Spaniens und gilt aufgrund geschichtlicher und kultureller Besonderheiten neben dem Baskenland und Galicien als eine der „historischen Autonomen Gemeinschaften“ (spanisch nacionalidades históricas).

En català:

Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és un país[2] europeu situat a la Mediterrània occidental. La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana,[3][4] i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma.

L'afirmació de la Viquipèdia en català que la condició jurídica de Catalunya està en disputa és una recerca original de l'editor o editora que va escriure el passatge (les fonts que se citen no parlen de cap disputa). Ningú al món dubta que Catalunya sigui una comunitat autònoma d'Espanya; no es veu per què la Viquipèdia catalana hauria de qüestionar aquesta realitat, fent-la aparèixer com si fos una opinió del Regne d'Espanya.--190.30.84.27 (discussió) 19:02, 16 ago 2018 (CEST)

No cal que perdis el temps. Per molt que els teus arguments són contundents, lògics i evidents l'independentisme cega l'enteniment dels que controlen les edicions d'aquest article i d'altres que ells entenen relacionats amb el "procés". Malauradament la Viquipèdia s'ha contaminat del tot i ara no és una font d'informació ni figedigne ni tant sols digne. Punt de vista neutral, adeu! Una pena!--Tolomatas (disc.) 01:09, 30 oct 2018 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 7-09-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Hola. Vull que on posa Estat Espanyol pose Espanya, o que on pose Catalunya que pose Comunitat Autònoma catalana. Gràcies

95.63.242.186 (discussió) 11:22, 7 set 2018 (CEST)

No fet No fet! Pots llegir més amunt per veure que no hi ha consens per fer aquesta mena de canvis.

No hauria de ser Regne d'Espanya (i República Francesa)? Aquest és el nom oficial segons la constitució del 78.

I Catalunya nord?[modifica]

La introducció s'hauria de refer des de zero... L'hispanocentrisme de l'article no és normal: Catalunya hauria d'ésser descrita com una comunitat autònoma dins d'Espanya I UN TERRITORI DINS DEL DEPARTAMENT ORIENTAL FRANCÈS, igual que es fa en qualsevol altre article similar com ara el Kurdistan, el Tirol...

Sol·licitud de modificació protegida 13-10-2018[modifica]

{{modificació protegida}} Catalunya (Cataluña en castellà, Catalonha en occità) és una comunitat autònoma espanyola CarrionAventurero (disc.) 15:03, 13 oct 2018 (CEST)

No fet No fet! sense consens, i ja es parla de la qüestió a la introducció.--Carles (enraonem) 13:42, 15 oct 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 1-12-2018[modifica]

{{modificació protegida}} No es reconéix a catalunya com a pais europeu Sethreignss (disc.) 21:00, 1 des 2018 (CET)

No fet No fet! com pots llegir més amunt, la Gran Enciclopèdia Catalana i altres obres de referència defineixen Catalunya com a país. --Pau Colominas (t'ajudo?) 17:06, 3 des 2018 (CET)