Viquipèdia:La taverna/Novetats/Arxius/2012/01

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

la Rosa de Bulner[modifica]

Tinc interès en inserir el recull de dades obtingudes sobre aquest personatge, però trobo embolicat el camí a seguir.

A qui li escaigui, si li plau d'ajudar-me. Rossend Mangot

Recomano llegir la norma sobre verificabilitat abans d'afegir aquests continguts. VP:VER. --Bestiasonica (disc.) 14:41, 2 gen 2012 (CET)

Integrants de la Coalició Compromís[modifica]

A la discussió de Coalició Compromís cal arribar a un consens. Equo forma part de Compromís tant com Bloc, Iniciativa i Verds, o simplement ha presentat candidatura conjunta amb Compromís al País Valencià per a les eleccions generals? Gràcies per acostar-vos-hi els que estigueu mínimament informats del tema, i també els experts de com aplicar les referències. --Fajardoalacant (disc.) 21:16, 3 gen 2012 (CET)

Proposta de canvi de la {{FVA}}[modifica]

Des del Viquiprojecte:Viquimillora hem parit una nova plantilla per a {{FVA}} ja que hem vist que és una de les més grans (si no la més) i que caldria empetitir-la ja que empastifa innecessàriament l'article i espanta els nous.

Actual:

Proposta:

Com veieu, inclouria la data per categoritzar i saber a cop d'ull quines porten més temps amb aquest rètol. Com que és present a molt articles, hem decidit anunciar-ho prèviament a La taverna per si no té el consens de la comunitat. --Davidpar (disc.) 00:43, 4 gen 2012 (CET)

Quan algú posa aquesta plantilla habitualment està pensant en plantejar esborrar l'article. La darrera cosa que volem és que l'autor no se n'adoni i segueixi tant feliç fins el dia que entri i vegi que la pàgina no hi és perquè li hem esborrat l'article. Aleshores, aquesta plantilla ha d'espantar, perquè el que vol dir és espantós. Fer-la suau vol dir amagar-li a l'autor per poder esborrar còmodament l'article a traïció.
Aleshores, no em fico amb si ha de ser més gran o més petita, però el canvi de redacció la fa menys clara. Si s'ha de canviar, jo canviaria l'asèptic "En cas contrari, l'article podria entrar en un procés de fusió o d'esborrament." per una cosa així com "En cas contrari, probablement l'article serà esborrat."--Pere prlpz (disc.) 00:54, 4 gen 2012 (CET)
Darrerament s'ha canviat la clau d'ordenació de la Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat i ara ordena els articles segons la data de la seva darrera edició. Si es decideix fer servir un nou model caldria coordinar aquests possibles canvis. Pel que fa a la finalitat de la plantilla és tenir en compte la norma sobre admissibilitat, tant d'advertència per als lectors com per als editors. Hi ha possibles solucions, una d'elles l'esborrat, però d'altres la fusió o inclús la millora de l'article per a l'assoliment dels requisits mínims d'admissibilitat enciclopèdica. Pel que fa al canvi del model crec que la sintaxi de l'avís facilita la comunicació ràpida a l'editor principal. Crec que hi hauria de ser. Una altra cosa seria adaptar el missatge automàtic que es genera en avisar l'usuari. --Bestiasonica (disc.) 01:29, 4 gen 2012 (CET)
Pere: Aquesta part que tu proposes canviar ja existia a l'original. No ha estat un canvi. És cert que la plantilla hauria de fer por a la gent, però és que és més real així com està ara: molts articles no s'esborren sinó que acaben fusionats (o millorats i amb article propi).
Bestia: D'acord en conservar l'avís a l'editor (intentant que no faci la plantilla molt grossa), ja que facilita la comunicació de la mancança. I també d'acord en que el missatge que més malament s'agafa l'editor és precisament aquest avís, ja que actualment xerra de promoció. Aquest seria el que s'hauria de millorar, probablement. Pau Cabot · Discussió 07:41, 4 gen 2012 (CET)
Incís: Si entreu al viquiprojecte, veureu que també estem remodelant aquests avisos, serà el nostre proper pas. --Davidpar (disc.) 09:31, 4 gen 2012 (CET)
Pau: potser el que caldria és fer una versió suau i una forta de la plantilla, per posar la forta als articles que es pretén esborrar.--Pere prlpz (disc.) 10:08, 4 gen 2012 (CET)
{{FVA}} és la suau. La forta és {{esborrar1}}, no? Pau Cabot · Discussió 10:11, 4 gen 2012 (CET)
Els cinc primers articles que hi ha ara mateix a les discussions d'esborrat tenen {{FVA}} i la raó de la proposta és la manca de referències per admissibilitat. D'aquests cinc, quatre la tenen de fa mesos o setmanes. No he comprovat si l'editor que va posar la plantilla és el mateix que ha proposat l'esborrat, però la impressió que tinc és que la plantilla ja es va posar amb la intenció de deixar un temps perquè apareguessin les referències i si no apareixen esborrar. Si la intenció i el resultat habituals no són aquests, aleshores potser no cal tant que la plantilla sigui forta. Ja ho direu els que la feu servir més sovint.--Pere prlpz (disc.) 10:22, 4 gen 2012 (CET)
Gairebé tots els que es proposen per esborrar duen {{FVA}} però no tots els que duen la plantilla es proposen per esborrar. Jo la pos a articles als quals literalment falta verificar-ne l'admissibilitat. La idea quan pos l'avís és que jo mateix o algú altre pugui discernir si és admissible o no tot fent una recerca bastant més profunda del tema. La plantilla {{FVA}} doncs, jo l'ús més pel que el seu nom indica que com a pas previ a l'esborrat. Això sí, si després d'una segona recerca sobre el tema no apareix res, la proposta d'esborrat em sembla el pas més evident. Pau Cabot · Discussió 10:49, 4 gen 2012 (CET)

Inacabats, millorar traducció i similars[modifica]

Els darrers dies he tret la plantilla d'inacabat a algunes de les desenes d'articles que portaven més temps inactius amb la plantilla posada (ara vaig per l'agost). Probablement aquests articles no són una mostra representativa de tots els inacabats, però dels que he vist molts són articles acceptables com estan i molt pocs són articles molt deixats, amb traduccions sense revisar ni formatejar, dels que si no s'arreglen s'haurien d'esborrar. El problema més difícil de tractar són una part dels articles, que ni estan bé ni són un desastre de traducció automàtica sense revisar, però que els falta una llegida a poc a poc per part de l'autor per anar arreglant cosetes (concordàncies, espais fora de lloc, alguna frase ocasional que no s'entén...). Amb aquests no sé que cal fer, perquè si jo n'he trobat uns quants vol dir que probablement són molts, i potser cada vegada més, i això seria un problema.--Pere prlpz (disc.) 12:00, 2 gen 2012 (CET)

{{Inacabat}} és que li falta contingut. {{Millorar traducció}} és per casos de traduccions automàtiques no revisades o fetes per un no ca-N. Potser el que falta és un proofreading, cosa que no sé com traduir (prova de lectura? lectura de revisió?). L'última fase d'una traducció és una lectura i revisió per algú diferent al traductor de forma que no es capfiqui amb l'original i comprovi que el redactat és consistent i entenedor: en:Template:Proofreader needed. --V.Riullop (parlem-ne) 13:41, 2 gen 2012 (CET)
D'acord que ens convé aquesta plantilla. El Termcat dóna "correcció de proves" com a traducció de "proofreading", però no m'acaba de convèncer en aquest context.--Pere prlpz (disc.) 14:29, 2 gen 2012 (CET)
Segons l'article Corrector de textos seria la "revisió de textos", fase posterior a la correcció. Però no té cap referència vàlida. Ens podem trobar que de correccions/revisions en calgui a molts articles, no només els traduïts. --V.Riullop (parlem-ne) 16:57, 2 gen 2012 (CET)
«Correcció de proves» no és vàlid en aquest context. Diria que aquí vol dir que hi cal una segona llegida (per part de l'autor mateix o d'altri), la qual comporta ja una revisió en el moment mateix de la lectura, quan se'n detecten les deficiències. A la plantilla hi podria dir una cosa com ara: «A aquest article li manca una segona llegida per acabar-lo de polir», o una cosa així. Sóc més partidari en aquest cas de «segona llegida» que de «segona lectura» perquè aquest darrer terme pot resultar ambigu, si es pren com un doble sentit. --Enric (discussió) 17:27, 2 gen 2012 (CET)
Fet {{segona llegida}}. --V.Riullop (parlem-ne) 18:13, 2 gen 2012 (CET)
Disculpeu que li busqui tres peus al gat i vist per mi la "segona llegida" a mi em suscita que m'haig de tornar a llegir dos cops l'article per entendre'l més que implicar-me activament en corregir els errors. En comptes de "segona llegida" no hauria de dir una "repassada" i en aquest cas quina diferència hi ha entre {{segona llegida}} i {{MT}} i {{ortografia}}? En quins casos s'usa una o altra plantilla i quins són els requisits per incloure-la. --Bestiasonica (disc.) 23:29, 3 gen 2012 (CET)
Francament, em sembla una molt bona idea incorporar aquesta plantilla. Solde (disc.) 20:13, 2 gen 2012 (CET)
Vicens, cada dia em meravelles més, chapeau per la {{MM}} i per aquesta que trobo genial! (es podria incloure dins la {{MM}} pot ser com {{2L}}?..)--Mcapdevila (disc.) 16:29, 3 gen 2012 (CET)
"Vos diré cosa de què us meravellarets": fet :-) --V.Riullop (parlem-ne) 17:51, 3 gen 2012 (CET)

Ja que hi sou posats no estaria de menys revisar Viquipèdia:Traduccions i si pot ser afeguir un "procediment" estandar, a mode de recomanació per tal de fer una bona traducció, per a aquells que no solem traduir ... --Mafoso (Mani'm?) 10:42, 3 gen 2012 (CET)

Intentaré fer-ho, em sembla una bona idea!--Arnaugir 10:45, 3 gen 2012 (CET)
Hola Mafoso! En quin sentit haurien d'anar les recomanacions? --Bestiasonica (disc.) 23:29, 3 gen 2012 (CET)
En principi estic pensant en un tipus de recomanació que (sense entrar en massa detall) especifiqués els passos a seguir per fer una bona traducció i indicar en cada pas quina plantilla s'hauria/seria convenient emprar (servidor ja tenia dubtes de quina plantilla emprar en cada moment ... i ara n'hi ha més :P )... La idea es dotar-nos d'un "Com fer ..." genèric on poder adreçar-nos per mirar de tenir més clar quin és l'estat de l'article que s'està traduint, on podem posar-hi la "grapa" (en la linia de la segona llegida) , etc...--Mafoso (Mani'm?) 09:49, 4 gen 2012 (CET)

Inacabats a l'espai d'usuari[modifica]

Alguns dels articles de Categoria:Articles inacabats són en espais d'usuari. No acabo de veure la utilitat de tenir-los a la categoria. Propostes per treure'ls:

 • Manuals:
  • Treure la plantilla.
  • Deixar la plantilla amb 3=NC perquè no categoritzi.
 • Automàtiques:
  • Modificar la plantilla perquè no categoritzi si la pàgina és a l'espai d'usuari.

La versió automàtica té l'avantantge que si la pàgina es reanomena a l'espai principal o el de plantilles torna a funcionar normalment, però no sé si val la pena. A més és l'opció menys invasiva de l'espai d'usuari aliè. Posar NC seria la segona opció.--Pere prlpz (disc.) 18:04, 5 gen 2012 (CET)

Si tenen la plantilla a l'espai d'usuari, probablement també tindran categories, interwikis o potser altres plantilles de manteniment. Potser és millor revisar-ho per anul·lar totes les categories amb nowiki. No s'ha de tenir pot a fer edicions justificades, o d'informar-lo del problema. --V.Riullop (parlem-ne) 18:38, 5 gen 2012 (CET)
d'acord --barcelona (disc.) 20:31, 6 gen 2012 (CET)

Traductor[modifica]

Donada la excepcionalitat del funcionament del traductor automàtic de la Generalitat, estic intentant seguir les instruccions que dona l'Amical-Bot per fer servir un altra traductor i no me'n surto. Sobre el traductor a l'ajuda de la viquipèdia hi ha llistats quatre traductors del francès al català, i apart del Google, els altres son Apertium la pàgina del qual (http://apertium.uoc.edu/) i la que s'obre tradueix línia a línia, Lucy que dona com a resposta "no ha pogut establir una connexió amb el servidor a www.translendium.net:8080", i Opentrad que fa una traducció totalment incomprensible. Per tant només hi ha l'opció Google. Arribo fins aquí: una vegada decidit pel de Google, ja no se seguir.
Anem pas a pas: el missatge que dona l'Amical-bot diu "entreu a editar la pàgina" (polsar el boto "modifica" ¿i després que?), "i demaneu la traducció automàtica de la pàgina web" (on? i com?). "Llavors copieu el resultat (excepte la plantilla) davall de la plantilla" (¿no serà davall de allò ja existent, doncs si elimino el pre-processat i només deixo la plantilla, ja no recull els enllaços interns ni res, ni hi hauria la doble versió per corregir?) "i canvieu-la per Petició de traducció c" (es l'únic que s'entén de tota la explicació, segurament feta per un expert informàtic i dirigida a altres experts).
Si entro a editar la pàgina i demano la traducció automàtica on esta el pre-proces, i llavors pego el resultat sota la plantilla (i després canvio aquesta a la lletra "c") no puc guardar la pàgina ja que els codis de traducció són detectats com “spam” i no deixa gravar.
Estic segur de que és alguna cosa que no entenc per què crec que altres que utilitzen l'amical bot fan servir altres traductors, però si no hi ha una explicació més clara, jo no ho puc fer. Un altre misteri insondable es perquè tots els traductors de la xarxa funcionen sempre i el de la Generalitat només alguna vegada; sembla que és el que fa les millors traduccions, però alguna cosa passa (i sempre ha estat aixi, jo he utilitzat aquest traductor uns 10 anys fora de la viquipèdia a través del Col·legi de Notaris i moltes vegades no estava operatiu). --joc (disc.) 00:10, 4 gen 2012 (CET)

Per fer servir el traductor de google, cal posar Traductor = Google al lloc del 5è paràmetre. Per exemple {{Petició de traducció|en|Nom_article|||Traductor = Google}}. Fixa't en els dos paràmetres en blanc, que encara que siguin opcionals cal deixar-los en blanc perquè agafi el traductor en la 5ena posició. Els idiomes que admet de moment són: "it", "fr", "de", "pl", "pt", "ru", "en", "es".--Pallares (disc.) 00:17, 5 gen 2012 (CET)
Mercès Pallares. Com que no soc programador no se on posar aquest codi; l'he posat en una pagina sol, sota del codi anterior, o sota del codi anterior canviant b per c, però això no fa cap moviment en cap de les tres planes. En canvi veig que el Google està traduint normalment. De moment no esborraré les peticions de traducció i ho deixaré per més endavant, si tampoc funciona ja les eliminaré. No puc seguir perquè he de fer els articles per orde ja que es un tema que no domino prou i no vull que hi hagi errors; així que de moment no puc fer res; a veure si no tarda dos o tres mesos com a l'estiu. Salutacions. --joc (disc.) 16:44, 5 gen 2012 (CET)

23 de gener: dia del tancament?[modifica]

Pel que llegeixo a blocs sobre tecnologia, el dia 23 de gener PODRIA ser la data de que la galàxia s'apagui: Facebook, Twitter, Google, Foursquare, Yahoo, Viquipèdies, Amazon, Mozilla, eBay, LinkdedIn, etc. etc. Espero que ja sapigueu que és en contra de la SOPA (i sinó ho busqueu a Google).

Crec que és moment de que la comunitat decideixi què fem en un suposat i previsible dia en que "tot" tanqui.

 • També tanquem?
 • Blocar les IP procedents dels Estat Units?
 • Posem un bàner?
 • Posem un bàner que vegin les IP estatunidenques?
 • No fem res

--Davidpar (disc.) 22:18, 4 gen 2012 (CET)

Hi ha algun lloc alguna discussió coordinada de les diferents viquipèdies? Essent una cosa americana té sentit que tanqui només l'anglesa i també té sentit que tanquin totes, però no en tindria que tanquessin l'anglesa i un parell més.--Pere prlpz (disc.) 00:06, 5 gen 2012 (CET)
Tenint en compte que una part dels servidors i la seu central de la WMF estan a Florida (EUA) tindria una mica de sentit donar-hi suport. Però jo crec que la decisió de tancar correspondria a cada comunitat i no a la WMF. Així doncs, el més probable és que un grup nombrós de Viquipèdies seguissin els passos, però dubto que la totalitat. La protesta a la Viquipèdia en anglès si tirés endavant es reduiria a les IPs amb rang d'EUA, així que nosaltres no hauríem de fer més que ells; el problema que no hi veig un gran consens al blackout. Hi ha discussions i demés a Wikipedia:SOPA initiative i Coordinated SOPA reaction in early 2012 RfC.--KRLS , (disc.) 02:37, 5 gen 2012 (CET)
És un tema de la legislació nord-americana que ens afecta indirectament, encara que de forma significativa. Deixem que siguin el propis nord-americans que decideixin la resposta i donem-los suport al que sigui. El que es tracta és de sensibilitzar de la problemàtica als congressistes nord-americans (acció pragmàtica més que de protesta), i em va semblar en el seu moment que el consens anava pel tancament global d'IP dels EUA, en tots els projectes Wikimedia, o bé redirigir-los a un missatge previ abans de mostrar articles. --V.Riullop (parlem-ne) 12:51, 5 gen 2012 (CET)

Proposta de canvis en el procés de gestió dels diners de la Fundació WIkimedia amb possibles implicacions en l'organització global del moviment.[modifica]

El Consell d'Administració (Board of Trustees) de la Fundació Wikimedia va demanar a la Sue Gadner (Directora Executiva) que presentés una proposta sobre els principis que haurien de guiar la recaptació i la distribució de fons dins del moviment Viquimedista. El pla de la Sue és enllestir-ho a finals de gener i presentar-ho a la reunió prevista per començaments de febrer. La recomanació serà personal seva, no una proposta feta per consens. Però ella vol escoltar com més veus i punts de vista millor per poder-los tenir en compte si li convencen. Per això ha escrit un primer esborrany en públic. Per tal de facilitar la participació de la comunitat catalanoparlant he traduït el seu primer esborrany al català. (Resta pendent de traduir la caixa desplegable, qualsevol col·laboració en la traducció és benvinguda).

Si us plau mireu-ho i comenteu el que considereu oportú, ho podeu comentar a la pàgina en anglès, a la pàgina en català, aquí o enviar-me un correu-e. Si voleu podem organitzar un grup per comentar-ho per IRC o tenir una trobada presencial.

És un moment singular en el moviment on gràcies a l'èxit de la campanya de recaptació de fons i a les limitacions que s'han posat de manifest en el model de chapters basats en estats s'obre una oportunitat per repensar i redefinir un nou i millor sistema.

--Gomà (disc.) 01:39, 8 gen 2012 (CET)

Citar ref[modifica]

He creat la plantilla {{citar ref}} a partir d'alguns comentaris. Es tracta d'unificar {{ref-llibre}}, {{citar web}} i {{citar publicació}} en una sola més fàcil de recordar ja que els paràmetres són similars i així no cal anar saltant d'una a altra per comprovar-los. De fet, el que fa és invocar a la que correspongui i per tant el format continua sent el mateix. --V.Riullop (parlem-ne) 22:34, 10 gen 2012 (CET)

Perfecte, molt bé! --MarisaLR (disc.) 22:44, 10 gen 2012 (CET)
I perquè no redirigim les tres cap aquella? I amb un bot passem i substituïm. Molt més fàcil, no? Res, ja veig que les crida i no és pas una plantilla a part. Gràcies per la feina --Arnaugir 22:49, 10 gen 2012 (CET)
S'agraeix la feina ! No sé com veuríeu afegir-hi la plantilla {{cita notícia}}, que també es fa servir força. --Viaranyestelat (disc.) 22:53, 10 gen 2012 (CET)
Fet. Cita notícia està integrada a Citar ref. @Arnaugir, m'explico, he partit de la idea de que tenim 3 formats diferents: llibre, web, publicació. Possiblement es podrien reduir i unificar. De moment la idea és anar unificant la resta de plantilles a aquests 3 formats. Això és el que he fet amb Cita notícia passant-la al format de Citar publicació. Això no treu que es podria aconseguir construir un format únic, o reduir-lo a 2, però està complicat. Les referències externes de formats de citacions bibliogràfiques tenen un munt d'exemples i casos, i és complicat sintetitzar-los en un que contempli totes les possibilitats, si és que es vol fer bé. --V.Riullop (parlem-ne) 18:04, 11 gen 2012 (CET)
Perfecte ! Això és optimització i eficiència ! :) Agraït --Viaranyestelat (disc.) 00:30, 12 gen 2012 (CET)

He provat citar ref. en la bibliografia d'Escultura grega clàssica i no aconsegueixo que faci l'enllaç amb les referències. Què es pot fer? --MarisaLR (disc.) 23:13, 10 gen 2012 (CET)

Arreglat. Ara accepta tant data com any, cosa que provocava que no generés correctament el format ref=harv. --V.Riullop (parlem-ne) 11:33, 11 gen 2012 (CET)
Molt bon projecte Vriullop!!! Ho afegeixo ja al meu hortet de plantilles :)--Kippelboy (disc.) 08:50, 15 gen 2012 (CET)

Un equip de futbol italià de primera dedica un article a la Viquipèdia[modifica]

El web oficial del Genoa CFC ha dedicat un article titulat (segons els meus coneixements gràcies a Google Traductor) "A Catalunya no només hi ha Messi" i diu: "En aquesta comunitat autònoma d'Espanya, hi ha un nombre creixent de partidaris de Genoa." Expliquen que ha nascut han sortit comptes de xarxes socials d'aficionats barcelonins del Genoa i llavors diu: "No és l'anglès, o l'espanyol, l'idioma més utilitzat a la Viquipèdia després de la italiana, per explicar i difondre el Genoa el món és el català. És la llengua que té més pàgines traduïdes. Una feina gairebé titànica, com els famosos castells" (castelli, es veu que es diuen en italià :P).

Acaben dient "Moltes gràcies" en català i posen tres enllaços de la Viquipèdia en català.

http://www.genoacfc.it/index.php?option=com_content&task=view&id=13601&Itemid=31

Chapeau per la feina de l'usuari Lluquet, que és el que ha fet tots aquests articles del Genoa.--Davidpar (disc.) 23:32, 12 gen 2012 (CET)

Exactament diu això: «GÈNOVA – El món de la pilota té el seu rei. Sempre el mateix, Lionel Messi. Tercera Pilota d'Or enganxada als peus màgics. A Catalunya es beneeix el dia de la seva arribada a la Cantera [escrit així, a l'espanyola]. Això és tot? Bé, no pas tot. Cal dir que, en aquesta comunitat autònoma d'Espanya, creix el nombre de simpatitzants del Grifo [el griu, animal mitològic que és el símbol del Genoa]. Gràcies als clubs vermells-i-blaus actius, els grups nascuts al Facebook, però també als aficionats indígenes. Aquells que freqüenten el Camp Nou, com els Grifoni Barcelona. Sabeu quina és l'última? No és pas l'anglès, ni l'espanyol, la llengua més usada a la Wikipedia després de l'italià per explicar i divulgar la «genoanitat» al globus. A nivell de pàgines traduïdes, és precisament el català qui parla més alt. Una obra gairebé titànica, elaborada allà baix, entre els famosos castells. Moltes gràcies [així, en català, a l'original]. Tot seguit, alguns exemples:», i dóna els enllaços cap als articles sobre el Genoa, Gianluca Signorini i el Derbi de la Llanterna. --Enric (discussió) 09:54, 13 gen 2012 (CET)
L'article Genoa que enllacen és una pàgina de desambiguació.--Pere prlpz (disc.) 10:38, 13 gen 2012 (CET)

Resum d'activitats d'Amical Viquipèdia octubre-desembre 2011[modifica]

Per Amical Viquipèdia, aquest darrer trimestre de l'any ha servit per fer balanç del que ha estat el 2011, ha clos el concurs Wiki Loves Monuments amb l'entrega dels premis i ha celebrat l'assemblea anual al Citilab. Mentrestant ha organitzat esdeveniments rellevants com el Fòrum del Procomú Digital i Creació de Comunitats Col·laboratives o la trobada GLAM-WIKI Girona.

Wiki Loves Monuments[modifica]

 • 1 d'octubre: Acaba Wiki Loves Monuments CAT amb un total de 11.086 fotografies presentades. En tot Europa se n'ha recollit 160.000. Vegeu les estadístiques i el memoràndum. Vriullop, Kippelboy, KRLS, Mafoso, Joancreus i molts d'altres.
 • Andorra: Es publiquen els finalistes del concurs Wiki Loves Monuments Andorra el 3 de novembre i una setmana després es fa públic la fotografia guanyadora. El mes de setembre Andorra va ser un dels 18 estats participants en la primera edició europea de Wiki Loves Monuments. El concurs a Andorra ha estat organitzat per l'associació Amical Viquipèdia amb el suport de viquipedistes andorrans i amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura d'Andorra. En global s'han aconseguit 1.255 fotografies aportades per 27 participants, unes xifres per davant d'altres estats participants com Noruega i Luxemburg.
 • Catalunya i Euroregió Pirineus Mediterrània: Acte d'entrega dels premis Wiki Loves Monuments al Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona el 24 de novembre. S'entrega el premi d'Andorra, així com el premi especial Pirineus Mediterrània, premi patrimoni.gencat i el premi Costa Brava. Vegeu "Guanyadors de Catalunya".
 • Europa: Una fotografia del Castell de Sant Ferran queda onzena a Wiki Loves Monuments Europe 2011. Vegeu els guanyadors. Asarola

Jornades singulars[modifica]

Educació[modifica]

 • 7 d'octubre: Es reuneix a Barcelona el tribunal de Viquifabricació per deliberar qui seran els guanyadors dels premis que atorga la Sociedad de Ingenieria de Fabricación (SIF). EL jurat ha estat format per 3 membres de la SIF i 3 viquipedistes membres d'Amcial.
 • Reunions amb el Museu Picasso i l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont per engegar projectes educatius. Kippelboy
 • L'Escola Superior de Disseny i d'Art "Llotja" i Amical Viquipèdia inicien una col·laboració pionera en la qual 6 estudiants del Cicle d'il·lustració faran les seves pràctiques professionals a l'associació viquipedista creant imatges que s'incorporaran amb llicències lliures al fons Wikimedia Commons i que il·lustraran articles de Viquipèdia. El novembre va haver-hi una reunió amb la Llotja. Vegeu més informació a la nota. Dvdgmz Pallares

GLAM-WIKI[modifica]

Relació amb entitats[modifica]

 • Reunió amb Ajuntament de Sant Boi per parlar de possibles projectes de col·laboració el 12 de desembre. Kippelboy
 • Reunió amb Plataforma per la Llengua el 13 de desembre per explorar possibilitats de col·laboració. Gomà

Tallers d'edició[modifica]

Altres[modifica]

 • Als mitjans de comunicació:
 • Assemblea anual el 18 de desembre al Citilab on s'hi plantejà el futur immediat de l'associació, aspectes com la coordinació de les tasques tenint en compte la dispersió dels viquipedistes, quina serà l'estratègia d'actuació pel proper any i, en definitiva, obrir un debat sobre els propers passos de l'associació. Entre d'altres coses es va aprovar de fer públics els comptes de la associació. Aquí teniu els comptes aprovats del 2009 i 2010 i els provisionals del 2011.
 • Participació en la Setmana de la Ciència 2011 (18 al 27 de novembre) amb un viquiprojecte per crear i ampliar articles relacionats amb aquest camp del saber. Arnaugir
 • L'Obra Social de la Caixa dins del programa Recercaixa ha atorgat un ajut de 39.292,83€ pel projecte L'ús de continguts oberts a Internet en l'ensenyament universitari: un estudi empíric sobre les percepcions, actituds i pràctiques del professorat universitari respecte Wikipedia. Lidera el projecte Eduard Aibar Puentes de la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest projecte es va gestar a la trobada de recerca del 10è aniversari. Amical Viquipèdia participa en el desenvolupament i gaudirà dels resultats. Aquest projecte enceta un camí de col·laboració amb les universitats on des de la Viquipèdia es posa al damunt de la taula de les universitats necessitats de recerca.
 • Participació de Kippelboy en una jornada sobre museus i món 2.0 a la Universitat de Perpinyà els dies 15 i 16 de desembre.
 • La taverna de la Viquipèdia decideix a on destinar els 600€ del Premi LletrA que es va atorgar a Amical Viquipèdia per la promoció que es fa de la literatura catalana a la Viquipèdia. 200 euros s'invertiran a Viquitexts i 400, al projecte Viquiescoles.
 • Susagna Argemí publica la seva experiència amb el projecte Viquiescoles

--Davidpar (disc.) 22:51, 13 gen 2012 (CET)

Moltes gracies, David, per la feinada de redactar aquest resum. Ha estat un trimestre molt intens i sovint costa trobar temps per explicar el que fem. Però explicar-ho és tant important com fer-ho. Així podem reflexionar sobre el que fem, ho podem donar a conèixer i la gent ens pot fer comentaris i suggeriments per millorar. --Gomà (disc.) 13:06, 14 gen 2012 (CET)

Announcing Wikipedia 1.19 beta[modifica]

Wikimedia Foundation is getting ready to push out 1.19 to all the WMF-hosted wikis. As we finish wrapping up our code review, you can test the new version right now on beta.wmflabs.org. For more information, please read the release notes or the start of the final announcement.

The following are the areas that you will probably be most interested in:

 • Faster loading of javascript files makes dependency tracking more important.
 • New common*.css files usable by skins instead of having to copy piles of generic styles from MonoBook or Vector's css.
 • The default user signature now contains a talk link in addition to the user link.
 • Searching blocked usernames in block log is now clearer.
 • Better timezone recognition in user preferences.
 • Improved diff readability for colorblind people.
 • The interwiki links table can now be accessed also when the interwiki cache is used (used in the API and the Interwiki extension).
 • More gender support (for instance in logs and user lists).
 • Language converter improved, e.g. it now works depending on the page content language.
 • Time and number-formatting magic words also now depend on the page content language.
 • Bidirectional support further improved after 1.18.

Report any problems on the labs beta wiki and we'll work to address them before they software is released to the production wikis.

Note that this cluster does have SUL but it is not integrated with SUL in production, so you'll need to create another account. You should avoid using the same password as you use here. — Global message delivery 00:59, 15 gen 2012 (CET)

Peticions de fotografia[modifica]

Un usuari m'ha demanat a la discussió si puc fer fotografies d'això, però no visc a Barcelona:

* Passeig de Sant Joan 7. 08010 Barcelona. Spain" - HQ for Norma Editorial
* Consulado-General de Rusia en Barcelona - Avenida Pearson, 34, 08034, Barcelona

Si algú viu a Barcelona prop d'aquests llocs, podria fer-li un favor? Gràcies.--Joancreus (discussió) 19:23, 8 gen 2012 (CET)

Puc fer jo la de Norma Editorial. L'avinguda Pearson em cau molt lluny i no em ve de pas cap enlloc. Algú del districte de Sarrià St. Gervasi per fer la del consolat rus? M'he posat en contacte amb ell per si hi ha alguna especificació addicional. --Bestiasonica (disc.) 00:01, 9 gen 2012 (CET)
L'avinguda de Pearson no és a Sarrià-Sant Gervasi sinó a Pedralbes, districte de les Corts. Això sí, la foto la podria fer un de les Corts, un de Sant Gervasi o un de Nova Zelanda si s'escau que passen per allà.--Pere prlpz (disc.) 18:14, 11 gen 2012 (CET)

Per cert, algu em sabria dir a quin edifici correspon aquesta foto --Jordiferrer (disc.) 18:48, 11 gen 2012 (CET)

Aneu amb compte amb fer fotos d'edificis "especials". Igual el KGB no entenc bé això de la VP. Jordi, l'edifici de la foto no sé si té nom, però està al c/ Marina, 11, dins el Port Olímpic de BCN (veure en GoogleMaps). --amador (disc.) 19:41, 11 gen 2012 (CET)
Com bé diu l'Amador, la foto de la bola correspon a la Vila Olímpica, concretament al centre comercial Marina Village. --Enric (discussió) 10:01, 13 gen 2012 (CET)
Moltes gracies Amador i Enric, ara ja he mogut la foto a la categoria de la Vila Olímpica. De fet, aquesta vorera crec que pertany a La Barceloneta. --Jordiferrer (disc.) 21:33, 19 gen 2012 (CET)

Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas[modifica]

A la discussió de La taverna ha arribat aquest missatge:

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! 
This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets Yanka Kupala (en:Yanka Kupala) and Yakub Kolas (en:Yakub Kolas)
Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance!
--Rymchonak (disc.) 10:00, 15 gen 2012 (CET)

Que es noti aquesta Catalan Army! --Davidpar (disc.) 12:30, 15 gen 2012 (CET)

Fent un descans d'estudi m'encarrego del segon que és més curtet! caldria mirar com es transliteren aquests noms...--Arnaugir 13:02, 15 gen 2012 (CET)
Segons la GEC, la seva transliteració és Janka Kupala ([1]) i Jakub Kolas ([2]). --Davidpar (disc.) 13:29, 15 gen 2012 (CET)
Segons la transliteració proposada per l'IEC, Ianka Kupala i Iakub Kolas, ja ho he reanomenat. --Enric (discussió) 10:13, 16 gen 2012 (CET)

La Catalan Army ha complert eficaçment ;-)--Arnaugir 19:51, 15 gen 2012 (CET)

No sé si no hauríem de treure les referències de la GEC, no tan sols pel nom (la manera de transliterar-ho, al capdavall, és una cosa subjectiva, i ells han triat una manera i nosaltres una altra), sinó perquè el nom de les obres que donen de tots dos autors és en rus, i no en bielorús, com les van escriure. Jo he restituït els noms bielorussos (és com si en un article bielorús sobre Verdaguer, s'esmentessin els noms dels seus llibres en castellà i no en català). El que de vegades tampoc no coincideix són les dates que diu als respectius articles de la Viqui bielorussa i les que posa la GEC. No sé, doncs, si en aquest cas hauríem de seguir tan alegrement la GEC... --Enric (discussió) 10:56, 16 gen 2012 (CET)
Està bé no seguir la GEC si seguim una altra font més específica. El problema que hi veig ara mateix és que si traiem la GEC els articles quedaran una mica coixos de referències (un d'ells no en té cap altra).--Pere prlpz (disc.) 13:44, 16 gen 2012 (CET)
en aquest cas podem fer servir la GEC per referenciar que va escriure aquestes obres, però si estan mal escrites doncs es corregeixen i ja està (merci Enric per revisar-ho)--Arnaugir 13:58, 16 gen 2012 (CET)
Jo vaig traduir bona part de l'article Ianka Kupala de la versió en anglès i no em vaig fixar en el "detall" que allà tenien els noms en rus i no pas en bielorús. Un cop sabut això, crec que el millor seria que els noms apareguessin només en bielorús i català. Pel que fa a la referència de la GEC, la vaig posar perquè va ser l'única que vaig trobar en català. Estic d'acord amb el que han dit en Pere i l'Arnau. --Viaranyestelat (disc.) 21:41, 16 gen 2012 (CET)
Seguim les dates de les obres de Archive of Belarus?--KRLS , (disc.) 02:01, 17 gen 2012 (CET)
Fa bona pinta... --Enric (discussió) 09:44, 17 gen 2012 (CET)

SOPA, 18 de gener[modifica]

A veure, segons sembla hi ha consens global a wikien que tancaran/faran vaga el dia 18 com a protesta de la polèmica llei SOPA. Què hem de fer aquí? (Ja hi ha un post més amunt, però inactiu i poc visible) La proposta feta des del xat és redirigir les IPs dels Estats Units a una plana que expliqui la problemàtica o a un missatge preparat sobre SOPA o PIPA. Tenint en compte que això ha d'estar votat i decidit abans del dia 18, comencem aquí sense més retards? {{aprovació}} o {{objecció}}. --Joancreus (discussió) 21:33, 16 gen 2012 (CET)

 • Comentari Comentari Potser també caldria pensar en posar un bàner global a nivell sitenotice per a tothom parlant de la votació.--KRLS , (disc.) 21:47, 16 gen 2012 (CET)

Votació[modifica]

 • A favor Aprovació Redirigir les ips d'EUA al missatge traduït sobre la mesura.--KRLS , (disc.) 21:47, 16 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació Totalment d'acord. També em sembla bé el bàner global. Solde (disc.) 21:48, 16 gen 2012 (CET)
 • A favorA favor Suport --Davidpar (disc.) 22:16, 16 gen 2012 (CET)
 • Objecció Objecció Em sembla una decisió precipitada en un sol dia, sense un debat previ, amb un antecedent amb poca participació, sense un objectiu clar, d'efectivitat dubtosa, sense saber com s'implantaria, sense cap pàgina que expliqui la problemàtica ni cap missatge preparat. --V.Riullop (parlem-ne) 22:21, 16 gen 2012 (CET)

  Comentari Comentari Una mesura semblant, però amb les IP italianes, es va prendre en poques hores per mostrar el nostre suport durant la vaga de la Viquipèdia en italià. --Davidpar (disc.) 23:11, 16 gen 2012 (CET)
  Sembla que m'he perdut alguna cosa. Quina mesura es va prendre amb les IP italianes? Com es va decidir? Quin efecte va tenir? --V.Riullop (parlem-ne) 09:35, 17 gen 2012 (CET)
 • Neutral NS/NC: Perdoneu però el missatge diu blocar ... fer el mateix que ferem per el tema italià: perfecte ... Obligar a les IP's Ianquis a fer Vaga: en contra.--Mafoso (Mani'm?) 23:23, 16 gen 2012 (CET)
 • A favorA favor Suport Tot i que crec que aquestes lleis ens afecten a totes i potser hauriem de penjar el cartell de tancat a totes les viquis del món. --Lluis_tgn (disc.) 23:40, 16 gen 2012 (CET)
 • Comentari Comentari No sé si val la pena que hi fem cap, perquè sembla que l'han aturat.--amador (disc.) 00:03, 17 gen 2012 (CET)
 • A favorA favor Suport Ja han anunciat la decisió de la Viquipèda en anglès. Això ens afecta a tots, tant si vivim a USA com si no, tant si parlem en anglès com si ho fem en català. Els servidors de la Viqipèdia estan a USA. El 90% del trafic de la Viquipèdia en català ve de Google que està a USA. El registrador del domini Viquipedia.org està a USA.... --Gomà (disc.) 08:21, 17 gen 2012 (CET)
  Els nostres lectors no s'adonaran de res tancant les IP dels EUA. Cal recordar que la decisió de la Viquipèdia en anglès és de tancament total, no només des dels EUA. El millor suport que podem fer és informant en català amb un bon bàner i pàgines de suport o també tancant. --V.Riullop (parlem-ne) 09:52, 17 gen 2012 (CET)
 • A favorA favor Suport Aquesta mena de lleis són altament perjudicials. Per trobar infraccions de drets d'autor només cal anar a commons i trobarem imatges que no hi haurien de ser-hi. Es cert que ho anem esborrant però es materialment impossible de controlar-ho tot. Només una denuncia per part del propietaris de l'enciclopèdia xxx i ja tenim la paradeta tancada, sense cap possibilitat de defensa. És el mateix que passa ara amb la inconstitucional Llei Sinde. Jo el dia 18 no faré cap edició a viquipèdia --Cameta (disc.) 09:34, 17 gen 2012 (CET)
 • Objecció Objecció Tancar sense explicar no serveix de res. Millor posar un banner o una pàgina explicativa per on s'hagi de passar obligatòriament. A la viqui en anglès tenen el banner de fa dies. Com a pàgina explicativa n'hi hauria prou a traduir http://wikimediafoundation.org/wiki/English_Wikipedia_anti-SOPA_blackout , totalment o parcialment.--Pere prlpz (disc.) 09:58, 17 gen 2012 (CET)
 • Objecció Objecció d'acord amb el Pere --barcelona (disc.) 11:48, 17 gen 2012 (CET)
 • Objecció Objecció a favor del bàner, o tancar completament.--Arnaugir 12:01, 17 gen 2012 (CET)
 • Comentari Comentari Ens posem amb el bànner (crec que en Vriullop té una proposta) i traduïm el missatge de la Sue?--KRLS , (disc.) 12:18, 17 gen 2012 (CET)
  No cal preguntar! Be bold! Viquipèdia:Protesta contra SOPA. Sobre el bàner, l'he copiat i traduït de l'alemany. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 17 gen 2012 (CET)

Comentari Comentari Aquí teniu els dos primers paragrafs traduïts

Avui, la comunitat de Wikipedia ha anunciat la seva decisió de tancar la Wikipedia en Anglès durant 24 hores, a tot el món, començant a les 05:00 UTC de dimecres, 18 de gener (es pot llegir el comunicat de la Fundació Wikimedia aquí). L'apagada és una protesta contra la legislació proposada als Estats Units, la llei Stop Online Piracy Act (SOPA) a la Cambra de Representants dels EUA, i la llei PROTECT IP Act (PIPA) al Senat dels EUA -que, en cas de ser aprovada, danyaria seriosament l'Internet lliure i obert, incloent Wikipedia.

Aquesta serà la primera vegada que la Wikipedia en anglès ha organitzat una protesta pública d'aquesta naturalesa, i és una decisió que no va ser presa a la lleugera. Així és com ha estat explicat pels tres administradors de Wikipedia, que formalment facilitaren la discussió per part de la comunitat. De la declaració pública, signada pel usuaris: Usuari:NuclearWarfare, Usuari:Risker i Usuari:Billinghurst:--Cameta (disc.) 12:39, 17 gen 2012 (CET) És l'opinió de la comunitat de la Wikipedia anglesa que aquests dos projectes de llei, en cas de ser aprovats, serien devastadors per a una xarxa lliure i oberta.

En el transcurs de les últimes 72 hores, més de 1800 viquipedistas s'han unit per discutir les accions propostes que la comunitat pogués adoptar contra SOPA i PIPA. Aquest ha estat de llarg el major nivell de participació mai vist en una discussió de la comunitat a Wikipedia, cosa que il·lustra el nivell de preocupació que senten els wikipedistas sobre aquest projecte de llei. La immensa majoria dels participants va donar suport l'acció comunitària per fomentar una major acció pública en resposta a aquests dos projectes de llei. De les propostes considerades pels wikipedistas, la que donaria lloc a una "apagada" de la Wikipedia en anglès, en col·laboració amb les apagades similars en altres llocs web davant SOPA i PIPA, va rebre el major suport.

En una revisió acurada d'aquesta discussió, els administradors conclouen la assenyalant el suport per a l'acció d'una àmplia base dels viquipedistas de tot el món, no només dels Estats Units. La principal objecció a una apagada mundial va vindre dels que preferien que l'apagada es limités als lectors dels Estats Units, amb la resta del món veient un simple cartell d'avís en el seu lloc. També va assenyalar que aproximadament el 55% dels que donen suport a l'apagada prefereix que aquesta sigui global, amb molts apuntant a la preocupació per una legislació similar en altres països. --Cameta (disc.) 16:06, 17 gen 2012 (CET)

 • A favor Aprovació IPs americanes a una pàgina explicativa, bànner per a la resta. --Joancreus (discussió) 13:46, 17 gen 2012 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb l'Arnau. Aquestes lleis ens acaben afectant a tots. --Mgclapé (disc.) 14:28, 17 gen 2012 (CET)
 • Comentari Comentari Veig que hi ha disparitat de criteris. Repetim la votació amb 4 opcions: 1. Bànner explicatiu 2. Redirigir totes les pàgines al missatge/bànner (tal com van fer els italians) 3. Redirigir només les ips d'EUA al bànner. 4. No fer res.--KRLS , (disc.) 14:31, 17 gen 2012 (CET)

Bàner[modifica]

Propostes pel sitenotice:

 1. Model alemany
 2. Model anglès negre amb text de l'alemany

--V.Riullop (parlem-ne) 14:04, 17 gen 2012 (CET)

Nota: posar o no un bàner general és independent de la proposta anterior sobre el bloqueig d'IP dels EUA. --V.Riullop (parlem-ne) 16:04, 17 gen 2012 (CET)
 • Comentari Comentari El model anglès és molt més clar i cridaner, així que em sembla el més adequat. Ara cal acabar la traducció.--KRLS , (disc.) 14:10, 17 gen 2012 (CET)
 • crec que el negre és clau per cridar l'atenció --barcelona (disc.) 14:30, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació Millor el negre. --V.Riullop (parlem-ne) 16:02, 17 gen 2012 (CET)

A favor Aprovació Millor el negre. Es tracta d'una apagada. Per cert he afegit un boci més de traducció. --Cameta (disc.) 16:08, 17 gen 2012 (CET)

 • A favor Aprovació Millor el negre. --Toniher (disc.) 16:16, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació Millor el negre. --Joancreus (discussió) 17:21, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació Millor el negre, tot i que costa de veure el text de "més informació". --Mgclapé (disc.) 17:59, 17 gen 2012 (CET)
  Modificat l'enllaç "més informació", amb d'altres retocs. --V.Riullop (parlem-ne) 19:07, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació El negre. --Davidpar (disc.) 18:35, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació El negre--Mafoso (Mani'm?) 18:49, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor AprovacióEl segon. (negre) --Beusson (disc.) 19:37, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació El negret! Capsot (disc.) 20:42, 17 gen 2012 (CET)
 • A favor Aprovació No estic segur si puc votar, però OK amb el bàner ---87.221.209.159 (discussió) 23:58, 17 gen 2012 (CET)

Què fan els veïns[modifica]

Ho poso com a referència. No signo a baix perquè ho pugui ampliar qualsevol.--Pere prlpz (disc.) 14:15, 17 gen 2012 (CET)

Traducció Missatge Sue Gardner[modifica]

Tancament anti-SOPA de la Viquipèdia en anglès

Avui, la comunitat de Wikipedia ha anunciat la seva decisió de tancar la Wikipedia en Anglès durant 24 hores, a tot el món, començant a les 05:00 UTC de dimecres, 18 de gener (es pot llegir el comunicat de la Fundació Wikimedia aquí). L'apagada és una protesta contra la legislació proposada als Estats Units, la llei Stop Online Piracy Act (SOPA) a la Cambra de Representants dels EUA, i la llei PROTECT IP Act (PIPA) al Senat dels EUA -que, en cas de ser aprovada, danyaria seriosament l'Internet lliure i obert, incloent Wikipedia.

Aquesta serà la primera vegada que la Wikipedia en anglès ha organitzat una protesta pública d'aquesta naturalesa, i és una decisió que no va ser presa a la lleugera. Així és com ha estat explicat pels tres administradors de Wikipedia, que formalment facilitaren la discussió per part de la comunitat. De la declaració pública, signada pel usuaris: Usuari:NuclearWarfare, Usuari:Risker i Usuari:Billinghurst:

És l'opinió de la comunitat de la Wikipedia anglesa que aquests dos projectes de llei, en cas de ser aprovats, serien devastadors per a una xarxa lliure i oberta.

En el transcurs de les últimes 72 hores, més de 1800 viquipedistes s'han unit per discutir les accions propostes que la comunitat pogués adoptar contra SOPA i PIPA. Aquest ha estat de llarg el major nivell de participació mai vist en una discussió de la comunitat a Wikipedia, cosa que il·lustra el nivell de preocupació que senten els viquipedistes sobre aquest projecte de llei. La immensa majoria dels participants va donar suport l'acció comunitària per fomentar una major acció pública en resposta a aquests dos projectes de llei. De les propostes considerades pels viquipedistes, la que donaria lloc a una "apagada" de la Wikipedia en anglès, en col·laboració amb les apagades similars en altres llocs web davant SOPA i PIPA, va rebre el major suport.

En una revisió acurada d'aquesta discussió, els administradors conclouen la assenyalant el suport per a l'acció d'una àmplia base dels viquipedistes de tot el món, no només dels Estats Units. La principal objecció a una apagada mundial va vindre dels que preferien que l'apagada es limités als lectors dels Estats Units, amb la resta del món veient un simple cartell d'avís en el seu lloc. També va assenyalar que aproximadament el 55% dels que donen suport a l'apagada prefereix que aquesta sigui global, amb molts apuntant a la preocupació per una legislació similar en altres països. En prendre aquesta decisió, els viquipedistes seran criticats per semblar que abandonen la neutralitat en prendre una posició política. Això és un problema real i legítim. Volem que la gent confiï en Wikipedia, no que es preocupi que estem tractant de fer propaganda.

Però si bé els articles de Wikipedia són neutrals, la seva existència no ho és. Com va escriure recentment el membre de la junta de la Fundació Wikimedia Kat Walsh en una de les nostres llistes de correu,

Depenem d'una infraestructura legal que fa possible que puguem operar. I que depèn d'una infraestructura jurídica que permet a altres llocs allotjar el material aportat pels usuaris, tant la informació com la seva expressió. En la seva major part, els projectes de Wikimedia organitzen i resumeixen els coneixements sel món. Ho estem posant en context, i mostrem a la gent com fer per trobar-li sentit.

Però el coneixement ha de ser publicat en algun lloc perquè qualsevol pugui trobar-lo i utilitzar-lo. On es pot censurar amb un procédiment arbitrari, es fa mal a l'orador, el públic, i a Wikimedia. On només es pot parlar si és ténen els recursos suficients per lluitar contra els desafiaments legals, o si els seus punts de vista han estat aprovats prèviament per algú que ho fa, el mateix nombre limitat d'idees populars seguirà sent tot el que un podrà accedir.

La decisió de tancar la Wikipedia en anglès no ha estat feta per mi, sinó que va ser un fruit dels editors, mitjançant un consens en la presa de decisions. Però hi dono suport.

Igual que Kat i la resta de la Junta de la Fundació Wikimedia, que han començat a pensar en la veu pública de la Wikipedia, i bona voluntat que la gent té per Wikipedia, com un recurs que volen utilitzar per al benefici del públic. Els lectors confien en Wikipedia perquè saben que malgrat els seus defectes, el cor de la Wikipedia està en el lloc correcte. No és el seu objectiu obtenir beneficis econòmics de la seva audiència s o fer-lis creure alguna cosa en particular, o vendre un producte. Wikipedia no té una agenda oculta: només vol ser útil.

Això és menys cert d'altres llocs. La majoria tenen objectius comercials: el seu propòsit és fer diners. Això no vol dir que no tenen el desig de fer del món un lloc millor-molts ho fan!, Però sí vol dir que les seves posicions i accions s'han d'entendre en el context d'interessos contraposats.

La meva esperança és que quan Wikipedia tanqui el 18 de gener, la gent entendrà que la nostra feina per als nostres lectors. Donem suport al dret de tots a la llibertat de pensament i llibertat d'expressió. Creiem que tots han de tenir accés a material educatiu en una àmplia gamma de temes, encara que no podem pagar per ella. Creiem en un Internet lliure i obert on la informació pot ser compartida sense impediments. Creiem que les noves lleis propostes com SOPA-i PIPA, i altres lleis similars en discussió dins i fora dels Estats Units-no defensen els interessos del públic en general. Vostè pot llegir una llista molt bona de les raons per oposar-se a la SOPA PIPA aquí al web de l'Electronic Frontier Foundation.

Per què és aquesta una acció global, en lloc només dels Estats Units? ¿I per què ara, si alguns legisladors nord-americans semblen haver-se retirat tàcticament de la SOPA?

La realitat és que no creiem que SOPA se'n vagi, i PIPA és encara molt activa. D'altra banda, la sopa i PIPA són indicadors d'un problema molt més ampli. Arreu del món, estem veient el desenvolupament de una legislació destinada a combatre la pirateria a la xarxa, i regular Internet d'altres maneres, que perjudiquen a les llibertats en línia. La nostra preocupació s'estén més enllà SOPA i PIPA: són només una part del problema. Volem que Internet segueixi sent lliure i oberta, a tot arreu, per a tots.

El 18 de gener, esperem que vostè estarà d'acord amb nosaltres, i farà el que calgui per fer sentir la seva veu. Sue Gardner, Directora Executiva de la Fundació Wikimedia —el comentari anterior sense signar és fet per Cameta (disc.contr.) 16:06, 17 gen 2012‎ (CET)

Implicacions Legals de la SOPA[modifica]

He traduït el text que va escriure en Geoff Explicant les implicacions legals. El podeu trobar aquí.

Un fet curiós és que el fet d'estar a EUA encara ens protegeix. La llei s'aplica a tot el món no només a les webs dels EUA. Si la web no està als EUA ha de pagar les despeses per defensar-se als tribunals dels EUA i si no ho fa ho te perdut. A més si no està als EUA les penalitzacions poden ser més greus que si ho està. --Gomà (disc.) 22:55, 17 gen 2012 (CET) Lleis que no serveixen per combatre la pirateria. Ja veurem que passarà quan vulguin tancar una web xinesa que ven falsificacions i aquests amenacin en no comprar més deute americà. En canvi aquestes lleis perjudiquen greument les llibertats establint mecanismes de censura extrajudicials. --Cameta (disc.) 23:14, 17 gen 2012 (CET)

Fotos de gent del cinema[modifica]

L'Acadèmia de cinema català ens ha convidat a anar a la recepció al Palauet Albéniz de Barcelona i a l’acte hi assistiran els nominats als IV Premis Gaudí. El dilluns 23 a l'una del migdia. Per poder fer fotos de gent del cinema. Si algú pot /vol anar que es posi en contacte amb mi abans de divendres. --Pallares (disc.) 23:19, 18 gen 2012 (CET)

Seminari Wiki-Skills - Les wikis com a eines d'aprenentatge i de desenvolupament sòcio-cultural (Barcelona, 23/01/2012)[modifica]

Estimat/das amics/gues,

La Universitat de Barcelona organitza el seminari "Wiki-Skills - Les wikis com a eines d'aprenentatge i de desenvolupament sòcio-cultural", que s'impartirà el dilluns 23 de Gener de 2012, al centre cívic Pati Llimona (Carrer del Regomir, 3 - 08002 Barcelona). El seminari s'enmarca dins del projecte Wiki-Skills (finançat per la Comissió Europea - Programa Aprenentatge Permanent, 2012-2013), que té per objectiu principal l'anàlisi i l'aplicació dels beneficis de la cultura Wiki per promoure les oportunitats de l'aprenentatge permanent.

En aquest context, coneixent el seu possible interès en el tema, ens agradaria convidar-vos a participar en el present seminari. El coordinador de Wiki-Skills, Théo Bondolfi (Ynternet.org, Suïssa), ens presentarà les activitats del projecte i, també, comptarem amb la presència de Florence Devouard, ex-presidenta de la Fundació Wikimèdia, que opera Wikipedia, introduïnt-nos en la temàtica de Ciutadania digital i els beneficis de les wikis per a l'aprenentatge.

El seminari està co-organitzat pel grup d'investigació Future Learning (Universitat de Barcelona, Facultat de Pedagogia, www.futurelearning.org), soci del projecte.

Us informem que la llengüa de les dues conferències seran en castellà i anglès. Esperem que no sigui cap inconvenient.

El fullet del seminari està disponible a l'enllaç següent: http://www.ub.edu/euelearning/seminario_wiki-skills.pdf Si està interessat, pot emplenar el formulari de la següent adreça: www.ub.edu/euelearning/wiki-conference.html, abans del 20 de Gener.

D'altra banda, ens plau informar-vos que existeix la possibilitat de col·laborar en el projecte rebent formació per a l'ús de wikis en la seva aplicació a l'aula.

Esperem la seva participació, i quedem a la seva disposició per a qualsevol informació complementària.

No dubteu a difondre aquest mail a les seves llistes de distribució, així com a qualsevol persona / entitat que pugui estar interessada.


Frederique Frossard, Mario Barajasel comentari anterior sense signar és fet per Frederiquef (disc.contr.) 09:46, 17 gen 2012 (CET)

Borses de viatge per anar a Wikimania 2012 a Wahington D.C.[modifica]

Qui vulgui anar a Wikimania 2012 i no es pugui pagar el viatge pot demanar un ajut. El termini per demanar-lo s'acaba el 16 de febrer. Trobareu tota la informació aquí.--Gomà (disc.) 10:40, 22 gen 2012 (CET)

Si la demana algú de ca-wiki, i hi ha ajuts d'Amical, la beca serà redirigida automàticament a Amical?--Arnaugir 13:55, 22 gen 2012 (CET)
No s'ha decidit encara si Amical donarà ajuts o no aquest any. La meva recomanació és que qui hi vulgui anar i no es pugui pagar el viatge de la butxaca que ho demani ja. En qualsevol cas si hi hagués ajuts d'Amical serien pocs. Enguany el mateixos diners donen per menys borses. Lo de si serien redirigits o no, s'hauria de negociar en cas que estiguéssim decidits a donar-ne.--Gomà (disc.) 21:36, 22 gen 2012 (CET)

Al-Qaida[modifica]

En veure que un article tan important està tan coix, no he pogut "resistir-me" i he començat a redactar-lo com cal. Ara bé, essent com és un tema d'actualitat i subjecte a polèmica, a part de complex en ell mateix, qualsevol col·laboració serà molt benvinguda. Per començar, haurem de fonamentar molt bé cadascuna de les afirmacions que fem. L'article en anglès pot ser un bon referent...però és clar..la referència fonamental per a mi hauria de ser l'article en àrab (que a més és article de qualitat). Mitjançant Sant Traductor Google li he fet un cop d'ull i em sembla bastant presentable..però és clar, ja sabem que els traductors automàtics són limitats, la qual cosa certament ens pot limitar la nostra comprensió (a veure si algun viquipedista arabòfil ens fa un cop de mà). En aquest cas, la meva proposta és:

A) Redactar un article completament original, que no sigui una pura traducció de cap altre

B) Com és norma de Viquipèdia, i més en aquest cas, fonamentar bé les referències.

C) Prendre com a referència les viquipèdies més importants per a la seva estructura i contingut: en aquest sentit, la Viquipèdia en alemany sol ser un bon referent.

Espero les vostres aportacions.--MALLUS (disc.) 13:43, 22 gen 2012 (CET)

Em sembla bona idea seguir l'article en àrab. Si hem de tenir moltes traduccions, val més que no totes siguin totes de les dues mateixes viquis de sempre. Mirar-se a la vegada l'article en àrab i algun més, com l'anglès (o el kurd, el persa, l'hebreu, l'urdú, el bosnià i l'indonesi, per exemple), pot ser una bona idea per tenir un punt de vista variat.
Tot i que al nostre article ara mateix no hi ha gran cosa, com a norma general miraria d'aprofitar el que es pugui, per respecte als que hi han treballat abans.--Pere prlpz (disc.) 16:38, 22 gen 2012 (CET)

Problemes a la Viquipèdia occitana[modifica]

Bon dia a tots, Només volia assabentar-vos d'un problema que estem patint a la wikipèdia occitana i agrairé els consells que em/ens pugueu donar. Gràcies! Vos pose a continuació el missatge traduït que he posar als companys. Arran del vandalisme de Midom, un editor nouvingut a la wiki occitana (pàgina creada el 23 de gener de 2012 a 01.08 tot i que el "vandalisme" va començar el 22 de gener a 23:53‎), i de la possibilitat de pèrdua d'un editor valuós, Boulaur, he decidit d'enviar un messatge a tota la comunitat de la Wikipèdia occitana per veure si arribem a prendre sancions cap a aquesta persona que podria ser un membre influent de la Fundació Wikimedia (Domas Mituzas) si ningú no ha abusat del seu nom. Em sembla que malgrat el fet que hi puga haver errades a les plantilles, existeixen moltíssimes maneres amb un cert grau d'educació o cortesia i sobretot una voluntat constructiva de resoldre-ho, i no ha estat gens el cas.

Aquest individu ha manifestat una manca de respecte no només cap a Boulaur sinó cap a tota la nostra comunitat considerant que podia actuar així (veure comentaris ulteriors) i fer com volia sense respectar les nostres regles, la nostra administració, la nostra gent i el treball dut a terme com si es tractara d'alguna divinitat internetiana.

Aquesta actitud ja es manifestava el missatge de la seua pàgina: "if you see me coming, run.", però la tonalitat ja es podia llegir en els comentaris dels esborraments (escafar significa esborrar):

 • 23.53 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Altmaxcom» (this is breaking the site, bad template, don't restore or feel the wrath of powers that be)
 • 23:55.. Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Altmejcom» (templates like this are breaking the site, don't do these plx plx)
 • 23.56 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Altmincom» (ditto)
 • 23.57 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:CP» (bad template)
 • 00.01 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:CòdeEPCI» (woohooo)
 • 00.02 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Còde EHESS» (meh)
 • 00.02 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Latfr» (meh)
 • 00.03 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Lonfr» (one more)
 • 00.03 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Nacfr» (hi!)
 • 00.04 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Nccfr» (delete!)
 • 00.05 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Nmcfr» (this template is too bad)
 • 00.05 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:NomEPCI» (this template sucks too)
 • 00.06 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Nom francés comunas» (templates are not databases)
 • 00.06 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1962» (Use Oracle)
 • 00.07 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1968» (we need wikidata)
 • 00.07 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1975» (too old data)
 • 00.07 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1990» (too new data)
 • 00.08 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1999» (this is so last millennium)
 • 00.09 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr2006» (eh)
 • 00.09 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr2007» (meh)
 • 00.09 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr2008» (feel so much better)
 • 00.10 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr2009» (vroooom)
 • 00.10 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr2009tot» (same)
 • 00.11 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Supfrcom» (delete!!!!)
 • 02.27 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:InseedeNmfr» (lo contengut èra : « <includeonly>{{#switch:{{{1}}} |0=2011 |L'Abergement-Clémenciat=01001 |L'Abergement-de-Varey=01002 |Ambérieu-en-Bugey=01004 |Ambérieux-... » (e l'unic contributor èra « Boulaur »))
 • 02.44 . . Midom (Discussion | contribucions)‎ a escafat «Modèl:Popfr1982» (yeah yeah, I was born back then)

Gràcies per la vostra atenció i perdó per emprenyar amb aquests temes però la wiki occitana és molt xicoteta i no té ni la força ni l'empenta de la catalana. Que tingueu una setmana excel.lent! Claudi/Capsot (disc.) 11:03, 23 gen 2012 (CET)

Qualques qüestions:
 • Heu mirat d'entendre si hi ha algun motiu legítim per aquests canvis? És molest trobar-se amb un mal educat que té raó, però de vegades passa. Sembla que són plantilles per generar automàticament articles de municipis. Podria ser que per alguna raó sobrecarreguin innecessàriament el servidor? No sé si pot tenir alguna relació amb això, però a mi la viqui occitana fins ara gairebé sempre m'anava molt més lenta que les altres.
 • La Viqui occitana té administradors. No cal ser una viqui gaire activa per revertir, restaurar o fins i tot blocar. Només cal un administrador.
 • Si "a escafat" plantilles, quins poders ha fet servir per esborrar? Administrador a oc-viqui? Steward?--Pere prlpz (disc.) 11:19, 23 gen 2012 (CET)
Bon dia Pere,
Supose que si ho ha fet és que les coses estan malament, ara bé això no és tenir raó tampoc...; ja fa una estona que hi ha alguns problemes tècnics que desconec (la lentitud que comentes entre d'altres...) però vaja... entre aquests problemes i ser de fora i entrar per força, i a més fotre-te'n de la gent i de la faena que fan... hi ha molts nivells intermediaris... De fet, és com si un caçador professionals de ratolins arriba a casa teua sense haver-li demanat res, et trenca la porta i alguns mobles, et fot una pallissa a l'amo de casa per a matar un ratolinet de mala mort... Concretament, supose que es tracta de Domas Mituzas (he mirat qui era a google el tal Midom i m'ha aparegut a diverses wikis), un tècnic informàtic que pertany al Board de la Fundació Wikimedia, la qual cosa explica la seua insolència pel sentiment d'impunitat i de ser una divinitat còsmica. Supose que té molts poders, com a mínim Sysop però no en sé res més.
La burocràcia de la wikipèdia occitana dissortadament és semblant als editors, valent a dir pocs i amb contribucions variables, la qual cosa explica el to farruco del Midom; a la viquipèdia catalana o una altra de bastant potent mai no hauria tingut una actitud tan prepotent... No pots anar i desfer la faena dels altres amb total impunitat encara que aquesta s'haja fet malament. Una actitud constructiva seria mirar de dialogar primer i ajudar a millorar o a canviar completament les plantilles a poquet a poquet però es veu que això probablement costa més i no porta tant de goig com anar esclafant els altres de manera indecent. Gràcies pels teus comentaris. Que et vaja tot molt bé, fins ben prest, Claudi/Capsot (disc.) 12:43, 23 gen 2012 (CET)
Segons m:User:Midem, és administrador de sistemes i programador de Wikimedia, ja no és membre del Board of Trustees. Suposo que s'ha atorgat els drets d'administrador per esborrar aquestes plantilles. El fet que no hagi donat explicacions i els modals usats són inacceptables. En cas d'un conflicte així, es pot obrir un request for comments a meta: m:Requests for comment. --V.Riullop (parlem-ne) 12:54, 23 gen 2012 (CET) Afegeixo l'enllaç al registre: https://oc.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3ALogs&user=Midom. --V.Riullop (parlem-ne) 12:57, 23 gen 2012 (CET)
Moltes gràcies Vicenç. Ara mateix faig arribar el teu missatge als companys. Et desitge una setmana excel.lent i que et vaja tot molt bé. Fins aviat, Claudi/Capsot (disc.) 13:29, 23 gen 2012 (CET)

Ajuda per traduir un article[modifica]

Hola! Sóc nova i m'agradaria traduïr de l'anglès l'article Filosofia de la ment que està llistat com que ho necessita.

Algú em vol ajudar? Necessito consells sobre el procediment de com fer-ho (tant d'etiqueta com ajuda editant). Així mateix, si hi ha algú que ho vulgui fer amb mi... --Roima (disc.) 00:50, 25 gen 2012 (CET)

Hola! si ets nova et recomanaria que no comencis amb un article tan llarg i complet de tanta envergadura. Si t'agrada el tema, comença per algun de relacionat que ens falti (o amplia'n algun), acostuma't a l'entorn i les eines (no és difícil!) i, després, pots traduir aquest, que és un "catxo" article que déu ni do! (i és de qualitat, estic segur que aquí també podria ser-ho). Per qualsevol cosa pots comptar amb mi si vols, o amb qualsevol altre viquipedista que trobis per aquí. Una abraçada!--Arnaugir 01:14, 25 gen 2012 (CET)
Exacte: és millor començar amb articles més curts...i després...un cop ja ho tinguis tot per la mà...seguir per articles més llargs i complexos. Igualment, per a qualsevol cosa em fas un toc.

--MALLUS (disc.) 01:20, 25 gen 2012 (CET)

Benvinguda Roima!--Kippelboy (disc.) 06:54, 25 gen 2012 (CET)

Benvinguda. Quan comencis, que sàpigues que existeix això --Pallares (disc.) 10:55, 25 gen 2012 (CET)

Categoritzar redireccions[modifica]

Segons el llibre d'estil "El programari de la Viquipèdia permet categoritzar les redireccions, tanmateix la pràctica és no fer-ho". Be, serà la pràctica majoritària dels editors catalans; a moltes wikipèdies si que es categoritzen, i a la catalana jo ho he fet excepcionalment (encara que després suposo que es va esborrar). Alguna vegada, per casos concrets, ho considero necessari i donat que no està prohibit (de fet si hi és, serà perquè es considera que pot ser útil) proposo que si algú categoritza alguna redirecció no s'esborri. Com a motius principals:

 • La categorització visible apareix a la categoria en cursiva, per tant clarament indicat que no és article sinó redirecció. En la pàgina de la categoria pot ser interessant que apareixien alguns noms, per exemple (com m'està passant en aquest moment):
  • Tots els estats aleràmics incloent els tres o quatre citats en l'estat mare i que no tenen prou dades per tenir article propi
 • La categorització no es visible, ja que al demanar la pàgina porta automàticament al destí de la redirecció
 • No gastar temps i energia en posar una categoria i en esborrar-la quan el fet d'haver-la posat no pot fer cap mal i la seva manca pot ser un inconvenient.

--joc (disc.) 14:21, 26 gen 2012 (CET)

Jo entenc les categories com a contenidors d'articles, no com a llistes de coses (per fer llistes ja feim servir els articles-llista o les plantilles de navegació). Des aquest punt de vista, no hi veig gaire sentit a a categoritzar redireccions, cosa que pot dur a confusió als lectors. En tot cas, s'hauria de prendre un criteri comú. No és gaire raonable no posar categories però que si un usuari en posa, que aquestes no es puguin llevar. La pregunta que jo faria és: què hi guanyam categoritzant redireccions? Pau Cabot · Discussió 15:31, 27 gen 2012 (CET)
D'acord a mitges amb tots dos.
Tenim moltes polítiques i discussions sobre categories i els dediquem molts esforços, però crec que mai ens hem plantejat massa perquè serveixen les categories. Segons perquè hagin de servir pot ser útil o no categoritzar redireccions.
Diria que en Jolle vol fer servir les categories per navegar entre articles i conceptes. Si per fer això categoritzem les redireccions, el problema serà que el lector que intenti navegar-hi acabarà repetidament al mateix article mare on apunten totes les redireccions. Si el lector se n'adona que els articles en cursiva són redireccions tampoc està tot resolt, perquè en una mateixa categoria hi pot haver redireccions a articles diferents, i a la categoria això no es veu. Per navegar d'aquesta manera crec que és millor fer servir plantilles de navegació o llistes. Si convé, a la pàgina de la categoria s'hi pot posar la plantilla de navegació, que es pot mirar de fer prou clara com per deixar clar a on va cada enllaç.
On sí que pot ser útil categoritzar les redireccions és en els casos especials en que vulguem que el nom que surti a la categoria no sigui el mateix de l'article. A la viqui en francès categoritzen les redireccions del nom científic dels éssers vius, i això els permet tenir una categorització per noms científics que combinen amb d'altres categoritzacions on va l'article (vegeu fr:Catégorie:Mammifère i l'explicació amb categories enllaçades que hi ha a la introducció). No proposo adoptar aquest esquema pels éssers vius, però em sembla un bon exemple d'una cosa útil que es pot arribar a fer categoritzant algunes redireccions.--Pere prlpz (disc.) 16:31, 27 gen 2012 (CET)
Si jo vull saber tots els estats aleràmics, lògicament aniré a la categoria a veure els articles que hi ha. Si vaig a la categoria i busco algun que no hi surt pensaré que no hi ha dades; en canvi si hi trobo una redirecció ja sabre en quin article s'esmenta; millor que tots podessin tenir entrada pròpia però per alguns no hi ha prou dades.--joc (disc.) 02:20, 29 gen 2012 (CET)

Revistes en català[modifica]

He creat Llista de revistes de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català on hi he anat afegint informació provinent d'articles presents i esborrats de revistes creades per Lesrevistes (discussió contribucions registre). Ho he fet reciclant la {{Infotaula revista}} a {{Filera revista}}. Duu bastanta feina però està quedant prou bé i crec que pot servir per redireccionar-hi microfitxes de revistes com Àmbits de Psicopedagogia. Si qualcú s'anima, estaria bé mirar de completar la taula. Pau Cabot · Discussió 15:23, 27 gen 2012 (CET)

bona iniciativa, esperem que hi hagi informació perquè moltes d'aquestes revistes tornin a ser articles com cal en un futur--barcelona (disc.) 11:25, 28 gen 2012 (CET)
Els articles es van esborrar precisament per ser fitxes de revistes l'admissibilitat de les quals no quedava demostrada i no sabem quant de temps haurà de passar perquè siguin admissibles (si això arriba a passar mai). La informació que tenim de la majoria de revistes dóna pel que dóna (una taula i poc més). De les vint-i-set revistes d'aquesta llista que tenen article propi, n'hi ha setze que duen l'avís {{FVA}}. Jo em centraria en intentar referenciar aquestes darreres abans de començar a pensar a crear (o recrear) més articles. Pau Cabot · Discussió 11:44, 28 gen 2012 (CET)
Per cert, que també he creat Llista de revistes de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Pau Cabot · Discussió 11:46, 28 gen 2012 (CET)
Pau, em sembla una molt bona solució al tema de l'admissibilitat d'aquest tipus d'articles. Felicitats per la feinada.--Kippelboy (disc.) 12:40, 28 gen 2012 (CET)

Portada dels mòbils[modifica]

Entrant a la Viquipèdia des de qualsevol navegador d'un mòbil intel·ligent o des de la recent estrenada aplicació de la Viquipèdia per a Android es veu: http://ca.m.wikipedia.org/. Hauríem de canviar la portada (una miqueta penosa) de manera que es vegi ordenadament l'Article del dia, Actualitat i, si pot ser, Curiositats i Efemèrides. Algú sap com fer-ho? --Davidpar (disc.) 20:09, 27 gen 2012 (CET)

He arreglat un div mal tancat i d'altres repetits. Està explicat a m:Mobile. He aconseguit que aparegui, a més de l'Article del dia, Actualitat i Efemèrides. Però no sé per què totes les pàgines en català surten amb una lletra més gran. --V.Riullop (parlem-ne) 00:50, 28 gen 2012 (CET)