Cercle d'Estudis Sobiranistes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCercle d'Estudis Sobiranistes
Dades
TipusFundació
EspecialitatFundació de partit polític
(Solidaritat per la Independència)
Història
Creació2007[1]
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantEn el moment de la seva creació: Alfons López Tena (president)[1]
Hèctor López Bofill
(vicepresident executiu)[1]
Maiol Sanaüja (secretari i director)[1]
Indicador econòmic
Ingressos totalsFinançament mixt[1]

Lloc web[1]

El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) és un organisme que treballa en la confecció d'un argumentari jurídic que expliciti la viabilitat del procés d'independència de Catalunya. Presidit pel magistrat Alfons López Tena i l'escriptor i professor de Dret Hèctor López Bofill, no es troba lligat -de manera volguda- a cap partit polític, tot i que el grup estaria disposat a col·laborar amb els partits polítics que han defensat el dret a l'autodeterminació: SI, CiU, ERC i ICV. El grup s'autodefineix com un 'braç intel·lectual i acadèmic' d'un moviment que pretén implicar tota la societat, tant dirigents polítics com empresarials i socials. El Cercle va néixer per donar resposta al que es considerà un esgotament de la via autonomista que està portant Catalunya a una 'decadència econòmica i social' i fa impossible desenvolupar polítiques competitives i de benestar i debilita la identitat cultural i lingüística.

Entre els membres de la plataforma hi ha Carme Laura Gil, Jaume Renyer, Pilar Dellunde, Roger Buch, Fèlix Martí, Albert Batalla, Xavier Solano, Víctor Alexandre i Albert Royo.[2] La intenció del Cercle és de traçar el 'full de ruta' cap a la independència, una fita, diuen, que ha d'arribar 'en tot cas, abans del 2014'.

El 2010 el CES va esdevenir la Fundació de Solidaritat Catalana per la Independència.[3]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Ponsa, Francesc; Xifra, Jordi. Guia de think tanks a Catalunya. 1a edició. Barcelona: editorial UOC, 2012. ISBN 978-84-939995-0-6.