Usuari Discussió:KRLS/2008

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Copyright de 80 anys després de la mort de l'autor.

Hola,

Si bé el conveni de Berna dóna un termini de 70 anys des de la mort de l'autor, la legislació espanyola és lleugerament diferent: Si bé l'article 26 ens diu:

Artículo 26. Duración y cómputo Los derechos de explotación de la obra durarán toda la vida del autor y setenta años después de su muerte o declaración de fallecimiento.

aquest termini de 70 anys només es vàlid a partir dels autors morts a partir de 1995 ja què pels autors morts abans d'aquesta data s'aplica una disposició transitòria.

DISPOSICIONES TRANSITORIAS Septima: Reglamento de 3 de septiembre de 1880 para la ejecución de la Ley de 10 de enero de 1879 sobre Propiedad Intelectual El Reglamento de 3 de septiembre de 1880 para la ejecución de la Ley de 10 de enero de 1879 sobre Propiedad Intelectual y demás normas reglamentarias en materia de propiedad intelectual continuará en vigor, siempre que no se oponga a lo establecido en la presente Ley.

Es en aquest reglament on s'aplica un termini de 80 anys. Es a dir en els casos d'autors espanyols i catalans s'ha d'advertir almenys d'aquest problema. Hi ha un article a la Vikipèdia castellana on et diuen això mateix dels terminis que t'estic comentant. es:Derechos_de_autor--Cameta (discussió) 23:03, 2 gen 2008 (CET)

Volapük encara...

Hola KRLS. Potser ja has vist això a Meta: m:Proposals for closing projects/Radical cleanup of Volapük Wikipedia. Si penses com a nosaltres que això no és una bona idea per a la Viquipèdia en Volapük, potser ens vols ajudar amb el teu vot? Gràcies! Smeira 00:38, 3 dec 2008el comentari anterior sense signar és fet per 83.85.142.49 (disc.contr.) 00:41, 3 gen 2008 (CET)

treball

estava a l'ordinador però no aquí... em sembla bé que triïs per antiguitat (més rellevant que edicions) però no et liis gaire que el temps passa, fes el que et sigui més senzill --barcelona (discussió) 18:19, 3 gen 2008 (CET)

Treball de recerca

Hola KLRS. Acabo de veure el missatge que em vas deixar sobre el teu projecte de qualitat de la Viquipèdia. He estat desconnectat de la Viqui durant alguns mesos i tot just ara m'hi he tornat a posar. Em sap greu no haver-te respòs abans de l'1 de gener. --Oersted (parlem-ne) 17:48, 4 gen 2008 (CET)

Gloses Llorenç Cartutxo

Hola KRLS, Les gloses que he intentat penjar són inèdites, recopilades per mi de fonts orals. A més, En Llorenç Cartutxo és el meu repradí i mai va deixar res publicat. Per tant no hi ha copyright perquè no estan publicades. Em podries dir com ho puc fer per poder penjar-les a l'article. Les referències les pots trobar al llibre Manual del bon glosador de Felip Munar i Munar, també a l'Ajuntament de Sencelles (que li ha dedicat un carrer, entre d'altres. Gràcies--Fullet (discussió) 01:48, 5 gen 2008 (CET)

Big Bang

El que vull dir a la plana de discussió sobre el tema de filosofia i de religió és que: el que és científic és la teoria del Big Bang, en canvi les concordances de la teoria científica amb determinats passatges de la Bíblia, o d'altres textos religiosos, és pura casualitat, i que voler trobar aquests temes concordants entre ciència i religió reflecteix un visió escolàstica, és a dir, posar les escriptures per davant la ciència. No es cerquen les conseqüències lògiques, i d'acord amb el mètode científic, de les observacions: el que es cerca és que unes observacions puguin validar unes conseqüències donades a priori per unes creences religioses, i això darrer és el que em sembla un engany, una perversió de la ciència, una prostitució del mètode científic. Cercar coincidències entre creences o textos religiosos i teories científiques és, clarament, mesclar ous i caragols, doncs la ciència ha de seguir un mètode (el mètode científic) i arribar a les teories científiques que es derivin, seguint precisament aquest mètode, i no el contrari, és a dir, posar l'arada davant el bou, i posar primer les conseqüències a les que es vol arribar, i llavors cercar observacions que ho recolzin.

La ciència crea teories per explicar unes observacions, o uns experiments, que qualsevol pot repetir, al menys a priori, i que, seguint el mètode, han de ser rebutjades si no estan d'acord amb noves observacions, o si fallen les seves prediccions. En canvi les creences religioses, en què es basen les creences religioses? Que és el que passa, o és que alguns profetes, o il·luminats, religiosos tenen un “pinganillu” ficat a l'orella per on els parla la divinitat directament per que diguin el que el seu déu vol que diguin? El que passa, a vegades, amb la religió és que vol anar més enllà del Big Bang, i possiblement més enllà del Big Bang no hi ha unes lleis físiques con aquelles que coneixem en el nostre món, i per tant voler anar més enllà no és científic, es pura especulació religiosa, o, si del cas, metafísica, i per tant fa unes prediccions, o explicacions, que no estan subjectes a una comprovació empírica, i per tant com que no poden ser comprovades de forma empírica, com és el cas de les teories científiques, fracassa ab initium la formulació d'aqueixes especulacions religioses.

Altre cosa seria, com jo mateix he fet als articles sobre constel·lacions es faci referència als mites associats a un determinat tret científic, sempre separant el que és ciència i el que és mite. (Vegeu: Andròmeda (constel·lació))

Plàcid Pérez Bru (discussió) 00:56, 9 gen 2008 (CET)

Símbols a la llista d'articles

Hola,

Veig que estas posant els símbols a VP:1000, em sembla molt bé. Només volia dir-te que els símbols són simplement per orientar la gent sobre si han d'entrar a ampliar-lo o no val la pena, no per valorar-lo ni res semblant, així que no et tallis i si tens dubtes, posa oppose (o neutral en comptes d'aprovació) sense cap problema: a tots els que dius que dubtes si posar-hi oppose jo ho posaria, més val passar-se per exigent. Si ens trobem que n'hi ha 600 amb oppose, doncs mala sort, a poc a poc i amb paciència ja els anirem millorant. --Meldor (discussió) 19:50, 9 gen 2008 (CET)

Felicidades!!!!

Felicidades KRLS!! Pásalo muy bien con los tuyos y disfruta de esos 18 años :). Un saludete ;) Rastrojo (discussió) 16:13, 10 gen 2008 (CET)

Felicitats somriure --Marc (discussió) 04:32, 14 gen 2008 (CET)

checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden -9 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:07, 12 gen 2008 (CET)

Plantilles d'avaluació dels 1000

He creat unes plantilles per a avaluar els 1000 articles. Pau Cabot · Discussió 17:08, 13 gen 2008 (CET)

Re: Plantilla destrucció

Si em dius on ho he de posar, no costa gaire implementar-ho...--Iradigalesc (discussions) 19:44, 13 gen 2008 (CET)

Dons ja veus

Alguns no tenim la sort de a ver fet els 18 fa poc fa l'ullet gràcies per el avís, em sembla que tindre que esperar uns quants anys més Salutacions i Endavant! --Marc (discussió) 04:33, 14 gen 2008 (CET)

Indicadors

No veig on els tens --barcelona (discussió) 21:50, 14 gen 2008 (CET)

Enquesta

Home, sóc doctor en física, però l'astrofísica no és la meva especialitat. No sé si us podria ajudar gaire. --Oersted (parlem-ne) 17:50, 15 gen 2008 (CET)

No tinc una carrera de ciències

La meva carrera és: Graduat Social. Plàcid Pérez Bru (discussió) 21:06, 15 gen 2008 (CET)

100000 articles

Hem superat els 100000 articles. Felicitats!

--Davidpar (discussió) 15:19, 20 gen 2008 (CET)

Wellen i princeses

Ha de ser princesa, em dol l'error - vaig fer el feminí de príncep sense verificar el diccionari, ha de ser l'influència de l'italià. I Moltes gràcies per a les teves correccions. Ja escric com puc, i em fa il·lusió quan altres persones donen el temps per a corregir-me. Aquesta mena de col·laboració és molt agradable. Flamenc (discussió) 02:09, 24 gen 2008 (CET).

De res. Sóc Flamenc el que explica el meu nom d'autor viquipedista (nascut a Bruges), vaig viure uns anys a Lieja i ara visc a Birmingham. Doncs no sóc ni del Rosselló, ni de França. I el català el vaig aprendre a Catalunya, en xerrar amb la gent i amistar-me, després de llegir els diaris i d'escoltar molta música (Llach, Obrint Pas, Lax'n'Busto, Els Pets, Sau…) i de comprar uns diccionaris i una gramàtica. Flamenc (discussió) 02:25, 24 gen 2008 (CET)

TR

M'alegro que ja estigui, penja'l a megaupload que el vull tenir! --barcelona (discussió) 20:31, 25 gen 2008 (CET)

envia-te'l a tu mateix i em passes pel privat del xat l'enllaç, així ningú més ho veurà --barcelona (discussió) 20:55, 25 gen 2008 (CET)
Després o a la nit ho faré... sk me'n vaig de festa! i no arribo xk m'he dormit... jeje i pensava k erem demà ja. Dew! pel que entés el pujo al megaupload i et paso el link?.--KRLS , 20:57, 25 gen 2008 (CET)

Re:Terere

Hola amic. És una història llarga i avorrida. La veritat és que tinc molta feina i estudi en la vida real i les coses a la viquipèdia en castellà no van tan bé com abans. Som molts els usuaris veterans que ens hem donat compte d'això. Alguns se n'han anat per sempre, i altres només ens n'anem temporalment fins que la guerra entre editors i bàndols acabi (argentins contra espanyols, per donar-te un exemple). No vull formar part d'aquest ambient i prefereixo editar més tranquil aquí fins que tot se solucioni. Gràcies pel teu interès i no et preocupis que no és gens personal i ja tornaré algun dia. Una abraçada, --Josep Gustau - Discussió 02:50, 27 gen 2008 (CET)

Gràcies, hahaha. --Josep Gustau - Discussió 03:36, 27 gen 2008 (CET)
Et sembla? No siguis exagerat, home. Gràcies pel comentari, és bo que algú reconegui l'esforç i la voluntat que posa un a progressar. No m'ho creuràs però des de juny fins a avui he après moltes coses, i fa mesos no podia ni dir una frase en català. hahaha. Gràcies de nou, --Josep Gustau - Discussió 03:44, 27 gen 2008 (CET)
Vàndal! No dorms? Has exagerat una mica, però gràcies de tota manera. Una abraçada i bona nit fa l'ullet, --Josep Gustau - Discussió 03:53, 27 gen 2008 (CET)

Per a...

Salut!

...celebrar la teva majoria d'edat! Enhorabona! Encara que la felicitació arribi tard, també aprofito per a celebrar els 100 mil articles. Chin, chin hahaha --Josep Gustau - Discussió 07:38, 27 gen 2008 (CET)

Estava fresqueta
Felicitats! Per celebrar-ho m'he begut la teva cervesa hahaha --V.Riullop (parlem-ne) 12:35, 27 gen 2008 (CET)
tard però m'uneixo haha --barcelona (discussió) 12:37, 27 gen 2008 (CET)


Referències

Sí, és traduït de l'anglès, però com que cada línia enllaça un article sobre cada estat, en cada un d'aquests articles s'hauria d'explicar això mateix. Oeg (discussió) 13:02, 27 gen 2008 (CET)

Que si en un lloc es diu que el Iemen és independent, a partir d'un any concret, s'hauria d'explicar en l'article del Iemen. La dada d'establiment i desestabliment sol anar a la taula de dades, però no tots els estats inextients actualment, tenen la taula de dades posada (com la de la Corona d'Aragó, per què m'entenguis). Oeg (discussió) 13:08, 27 gen 2008 (CET)

Gràcies

T'agraeixo la teva votació en l'article la Catedral de Barcelona , i aprofito per a felicitar-te pel teu aniversari --MarisaLR (discussió) 18:28, 29 gen 2008 (CET)

Ja havia "ficat cullerada", però me la tornaré a mirar i ja et diré alguna cosa --MarisaLR (discussió) 18:35, 29 gen 2008 (CET)

Cap Problema

Cap problema, de fet jo ho he agafat d'algú altre ;)

la wikipedia no és lliure? doncs agafa el que vulguis d'on vulguis :P

salut--ArnauDuran... podem discutir-ho! 19:24, 31 gen 2008 (CET)

TR

en parlem al xat quan ens trobem ;) --barcelona (discussió) 10:28, 8 feb 2008 (CET)

Zant

Hola company,

He proposat el article Zant a AdQ. Si vols, pots aportar les tevés valoracions a Viquipèdia: Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Zant. Si poguessis aportar algun dels teus valuosos criteris, t’estaria profundament agraït. Pensa que el article Zant si s’aprovés el consens de qualitat, seia el primer article de videojocs de qualitat. Moltes gràcies per la teva atenció. Salut! --Zant (discussió) 09:55, 11 feb 2008 (CET)

Em faria molta il•lusió que donessis el teu valuós criteri a Viquipèdia: Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Zant. De debó que de veritat de la bona. Espero que si tens temps i vulguis, es clar, o poguis fer. Moltes gràcies de veritat. A més a més, moltes gràcies per borrar aquells dos vots que no complien amb els requisits suficients (i que com dius tu són molt sospitosos). --Zant (discussió) 18:54, 20 feb 2008 (CET)

Catedral de Girona

Comença a preparar les fotografies de la Catedral de Girona, que ja la tinc gairebé llesta ;) --MarisaLR (discussió) 20:37, 11 feb 2008 (CET)

La "rosca" és diu rosassa i la data de 1733 està esculpida com terminació d'obres encara que en realitat no es van finalitzar fins al 1960. Jo crec que va ser Pere Costa quan va esculpir l'ornament del voltant de la rosassa que va ser per aquesta data. D'aquesta seria interessant tenir-la així com d'alguna de les escultures de la façana, del campanar ... Quan ho faci ja anirem veient--MarisaLR (discussió) 22:32, 11 feb 2008 (CET)
Per a fer una galeria, iria bé les imatges que tens de la façana ( quatre si tens). Del campanar romànic. De l'interior no he vist cap a Commons.

Farien falta algunes, veient els apartats de l'article ja et pots fer una idea.

Del tapís seria magnífic. La Pila baptismal. Retaule de l'altar major o de qualsevol altre del qualsevol capella. D'algun sepulcre, per exemple Ramon Berenguer o la comtessa Ermessenda. D'algun vitrall. Demano més que una monja Je Je --MarisaLR (discussió) 20:25, 13 feb 2008 (CET)

La veritat és que no tinc informació..., quan acabem amb la catedral, ja miraré si trobo alguna cosa,ja veurem...--MarisaLR (discussió) 20:41, 13 feb 2008 (CET)

Si, las dues de la façana son las que he vist jo millor. En quant a la pàgina , dons no la havia vist. Ja me la miraré.--MarisaLR (discussió) 21:15, 13 feb 2008 (CET)

OLE OLE!! Qué be!!!--MarisaLR (discussió) 22:29, 13 feb 2008 (CET)

M'has deixat parada, en realitat és un pantocràtor, però m'informaré que és un cosmocràtor. Jo a dos llibres que he consultat que parlen del Tapís, posa Pantocràtor--MarisaLR (discussió) 00:23, 14 feb 2008 (CET)

A google, surt com pantocràtor i també cosmocràtor com t'agrada més? Posem el que vulguis. Crec que està bé de les dues maneres. Si en realitat es una part de un brodat més gran, i també no es un tapís propiament perque está fent amb la tècnica del brodat y no pas del tapís... hi ha per un article a part.--MarisaLR (discussió) 00:34, 14 feb 2008 (CET)

JaJa!! jo no tinc estudis d'Art, però el meu marit és doctorat en Belles Arts i fa de professor d'escultura a la Escola Llotja Bona nit!!!--MarisaLR (discussió) 00:45, 14 feb 2008 (CET)

Estem d'acord més o menys, tots, però el que si es cert és que al diccionari en catalan no existeix encara la parauleta, així que ho deixarem com pantocràtor. Ja has vist el que ha dit l'Enric? --MarisaLR (discussió) 14:46, 14 feb 2008 (CET)

Que bé! La vaig a posar ara mateix, a veure com queda. Quina sort! --MarisaLR (discussió) 16:01, 15 feb 2008 (CET)

L'he posat més gran, després del treball d'aconseguir-la que es vegi bé. --MarisaLR (discussió) 16:06, 15 feb 2008 (CET)

Ja he vist les fotografies de la façana, les he posat més o menys en ordre. Quant a posar-lo tot a la discussió de l'article, per mi ho pots fer. --MarisaLR (discussió) 12:30, 16 feb 2008 (CET)

Moltes gràcies

Moltes gràcies pel teu comentari. Les teves paraules em van ajudar a pujar un poc l'autoestima i t'ho agraeixo infinitament, encara que no ho mereixés. Una abraçada hahaha, --Josep Gustau - Discussió 01:40, 12 feb 2008 (CET)

Votacions bons articles...

Avui s'ha iniciat el període per poder votar sobre qüestions que fan referència a la distinció de bons articles (Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Bons articles), període que finalitza el 2 de març. Esperem comptar amb el teu bon criteri; també t'animem a que ho comentis a qui creguis que pot interessar. Cordialment.--Peer (discussió) 11:44, 17 feb 2008 (CET)

Fotografies

Fet!! Mirat la meva discussió i la de la catedral. --MarisaLR (discussió) 15:51, 17 feb 2008 (CET)

  1. http://www.flickr.com/photos/beagle34/349229049/ Vitrall de l'Assumpció de Saladriga a la façana principal.Aquesta o la nº 4
  2. http://www.flickr.com/photos/yutis2003/1266546768/ Retaule de la capella de l'Anunciació de Pau Costa
  3. http://www.flickr.com/photos/lsanzsal/2146698241/ Vitrall de la rosassa de la façana principal de Saladriga.
  4. http://www.flickr.com/photos/beagle34/452025169/ Vitrall de l'Assumpció de Saladriga a la façana principal. Del vitrall aquesta o la nº1
  5. http://www.flickr.com/photos/flannery/65722114/ Detall de un sant (es bona , pèro no la localitzo...)
  6. http://www.flickr.com/photos/45722461@N00/1674623148/ Detall central del retaule de l'Anunciació SI primera opció. Image:Detall central del retaule de l'Anunciació - Catedral de Girona.jpg Fet Fet!
  7. http://www.flickr.com/photos/gwolf/313362544/ Retaule de Sant Narcís. SI
  8. http://www.flickr.com/photos/daireobrien/308906528/ Retaule altar l'Anunciació. SI
  9. http://www.flickr.com/photos/daireobrien/308906718/in/set-72157594396502120/ Llitera de la Mare de Déu.SI
  10. http://www.flickr.com/photos/danielgreef/2216622713/ Crist jacent de D. Fita. SI Fet Fet!
  11. http://www.flickr.com/photos/danielgreef/2216618971/in/photostream/ No sé res d'aixó...??? Fet Fet!
Ai! estic atabalada!! Com aconsegueixes les fotos tan aviat? En fi, molt bé, molt bé. De la sagrada Família, havia posat unes fotografies, potser en un estil una mica més cridaner, i han posat una taula i me les han canviat... De moment les deixarem així. --MarisaLR (discussió) 18:18, 17 feb 2008 (CET)

Caray xiquet!!--MarisaLR (discussió) 16:50, 18 feb 2008 (CET)

Hola! quan tinguis les fotos de la catedral m'ho dius. De l'anglès que vas baixar dues, hi ha una de la Llitera de la Mare de Déu, pertanyent al album de la catedral, que també serviria. Fins aviat --MarisaLR (discussió) 13:13, 20 feb 2008 (CET)

No entenc el teu comentari. La teoria del Big Bang sorgeig de forma natural de les interpretacions de la Teoria de la Relativitat, segons les quals l'univers estaria en expansió (o podria ser també colapsant), la qual cosa va ser negada per alguns científics, incloent el propi Einstein qui afegí a la seva equació de la Relativitat General la famosa Λ. Més tard les observacions astronòmiques efectuades per Hubble i altres demostrarien que en efecte l'univers està en expansió. Al propi article ja s'inclou la crítica de Hoyle que donà nom a la teoria. Plàcid Pérez Bru (discussió) 20:28, 18 feb 2008 (CET)

En Plàcid acaba de treure la plantilla de inacabat. Aquest cap de setmana en faré una revisió; traduiré algun altre enllaç vermell i si us sembla bé, el posem en avaluació. --Peer (discussió) 20:08, 7 març 2008 (CET)
Si em doncs algun mini article per fer te'l faig aquest cap de setmana.--KRLS , 20:16, 7 març 2008 (CET)

Gràcies...

...per l'avis. Ho he afegit a la meva llista de seguiment. Tens un missatge a la teva pàgina de discusió a la viqui en castellà. Per cert, que no saps parlar en castellà? Lol. Ala, una abraçada. --Josep Gustau - Discussió 00:46, 20 feb 2008 (CET)

(Resposta) de Recordatori

Et referèixes a la reproducció total de la dedicatòria del llibre? Si és així, ja ha estat borrat.

Ho he tret de la versió en català. Però no et preocupis, ja he borrat la dedicatòria. Encara que a la versió castellana de Wikipedia, surt la dedicatòria de Harry Potter i el misteri del Príncep. Per això havia posat aquesta... Kanashin (discussió) 22:18, 20 feb 2008 (CET)

Kosovo

Crec que el tema està solucionat de moment. No se si tu saps si podriem parlar amb Commons perquè canviessin el mapa o almenys posessin una part amb franges bicolors. De moment a la versió anglesa de la pàgina ja ens mencionen a nosaltres i als bascos i sincerament és més del que m'esperava. A les altres wikis no es pot modificar res perquè totes estan protegides anti-vandalisme. Haurem d'esperar. Tu què faries?--Jey (discussió) 13:18, 23 feb 2008 (CET)

Estàs seguint la discussió a Commons??.No pinta molt bé però en fi. Ho hauriem de comentar en alguna altra discussió en alguna altra pàgina? Podriem comentar-ho a algú més a veure si també ens ajuda a ficar-hi cullerada?. --Jey (discussió) 00:05, 25 feb 2008 (CET)

Evolution

Si us plau, fes una mirada a: [1]. -- Leptictidium (pm!) 14:04, 24 feb 2008 (CET)

Fair use

Hola, no vull buscar polèmica, només t'ho pregunto per curiositat. Per què t'oposes tant al fair use? La legislació pertinent va ser aprovada per tal de facilitar el lliure accés a la informació, i evitant l'ús legítim d'imatges que no es poden substituir només estem practicant una forma més de censura. Jo penso que cal evitar l'abús del fair use però no oposar-s'hi sistemàticament. -- Leptictidium (pm!) 19:13, 24 feb 2008 (CET)

Catedral de Girona

No m'has respost que fem amb les set meravelles a la catedral de Girona, ho dic perquè estic donant els últims retocs i penso posar l'article a avaluar. Tu que penses? --MarisaLR (discussió) 22:45, 24 feb 2008 (CET)

Viquiprojecte d'elements químics

Proposo crear el Viquiprojecte:Química i fusionar-lo amb el d'elements químics. Què n'opines? --Ula (discussió) 19:09, 25 feb 2008 (CET)

Està molt deixat a la mà de deu, però em sembla bé parla amb l'SMP, que també està aquí.--KRLS , 19:20, 25 feb 2008 (CET)

Re: Zant

Sí, sí. Vaig ser jo mateix. Pasa que s’en va descuidar conectarme. Coses que passen. --Zant (discussió) 12:57, 26 feb 2008 (CET)

Kosovo

D'acord, gràcies, però continuo pensant que no hi pinten res les opinions de governs o parlaments autònoms; també podríem posar opinions d'ajuntaments, de comunitats de veïns, de clubs de futbol, etc., que no interessen. --Ibèric (discussió) 20:15, 28 feb 2008 (CET) No crec que hagin preguntat a tots els espanyols (tal com vostè ho diu, sembla això). A mi no. Però... donar suport a un país nou basat en l'origen dels habitants pot fer que demà la província de Barcelona vulgui ser andalusa. S'acceptaria a Catalunya? No crec. De tots els nacionalismes, un dels pitjors és el de la raça, sang, religió, llengua... Tot massa nazi. Bé, no discutiré més, i espero que Espanya i l'Onu no rconeguin Kosovo. Salut. --Ibèric (discussió) 18:00, 29 feb 2008 (CET) D'acord, el meu poble se separarà de Catalunya pacíficament i formarà un enclau andalús al Vallès Occidental; serem andalusos, perquè d'origen andalús és la majoria de la població. També poden fer el mateix, per exemple, els romanesos de parla hongaresa de Transilvània, els portuguesos d'Andorra, etc. --Ibèric (discussió) 18:52, 29 feb 2008 (CET) Però el que passa és que, per exemple, la majoria de llengua sèrbia de Kosovo a Sèrbia ara és minoria de Kosovo independent; aquesta minoria, que és majoria a alguns llocs de Kosovo, s'haurà de separar de Kosovo? S'unirien una altra vegada a Sèrbia, però també amb minories de llengua albanesa. Etc. Per mi està bé l'anomenada autodeterminació, però per tothom, la qual cosa és impossible, perquè seria infinita. L'únic nacionalisme que em sembla acceptable és el que respon a una agressió, com el de l'alliberament de les colònies africanes al segle XX (i XXI), el de Timor Oriental, potser el del Tíbet... i casos així. Aquesta discussió no tindria fi. Si vols entra a un dels meus blocs ("Um bolíndri na tarrafa"), m'escrius sobre Kosovo i continuem. Salut. --Ibèric (discussió) 13:45, 1 març 2008 (CET)

TR

Malament? no que va! Em va agradar força i encara que determinades seccions estan redactades massa de pressa, es treuen dades interessants, n'he parlat ja a juna xerrada. Però crec que és millor comentar-ho al xat, no? un dia que ens veiem. Tens ja la nota definitiva? --barcelona (discussió) 22:59, 3 març 2008 (CET)

HP

Bona feina! Jo em dedicaria més a acabar els llibres primer de tot, qualitat, i fer coses sobre els (missatge ocult per als qui no se l'han llegit) i fer els encanteris i objectes màgics. Ah, i què et sembla un Portal:Harry Potter?--Joancreus (discussió) 17:12, 9 març 2008 (CET)

He creat {{HP1}}, {{HP2}}, {{HP3}}, {{HP4}}, {{HP5}}, {{HP6}} i {{HP7}}. Què et semblen?--Joancreus (discussió) 17:24, 9 març 2008 (CET)

Fotografies

Hola, voldria demanar-te una cosa: a veure si trobes alguna fotografia de la Catedral de Jaén sobre tot de l'interior. He posat l'article en avaluació i em sembla que sobretot li falta alguna de l'interior. Gràcies --MarisaLR (discussió) 18:38, 13 març 2008 (CET)

Aquesta em va bé. No n'hi ha cap més de l'interior? d'alguna capella? El que puguis fer estarà bé. --MarisaLR (discussió) 19:23, 13 març 2008 (CET)

Copa Amèrica d'hoquei patins masculina 2007

Gràcies per fer les observacions a l'article i disculpa els meus errors! Pots veure l'explicació a la discussió de la proposta.--Jey (discussió) 17:26, 20 març 2008 (CET)

Rubió

Hola KRLS! en quant tinguis la informació que em comentes, m'ho dius, que l'afegiré a l'article de Rubió. Gràcies per tot, a veure si aconseguim que l'aprovin com a article bó. Si vols escriure'm, estic molt sovint per la wikipedia, per la viquièdia no em paso gaire. Salut! --Xavigivax - (Parla amb mi) 17:46, 21 març 2008 (CET)

Samurai

Aquests darrers dies s'ha treballat força en millorar l'article, especialment en llengua i estructura. T'agraïra que reviséssis el vot per AdQ. Gràcies. --Panotxa (discussió) 22:44, 23 març 2008 (CET)

Hola, per si no ten recordes (o si simplement has sudat), l'article Samurai ha canviat molt, especialment la llengua i les referències. Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Samurai Mikibc (discussió) 18:12, 26 març 2008 (CET)

Bòveda

Em podries passar a commons aquesta fotografia *[2]que em vas trobar tu per a la catedral de Jaén ? i de pas no sé si ja et vaig dir que ja està posat a votació per a AdQ, per si t'ho vols mirar. Gràcies --MarisaLR (discussió) 16:53, 26 març 2008 (CET)

Gràcies, ja està posada. --MarisaLR (discussió) 18:16, 26 març 2008 (CET)

Canvis des de la teva última avaluació

Hola! He posat 33 referències més a l'article de l'Uruguai. A més, altres editors m'han ajudat amb la llengua. Salutacions, --Josep Gustau - Discussió 04:45, 29 març 2008 (CET)

Hola, amic! Moltíssimes gràcies pel teu vot en l'article sobre l'Uruguai. Una abraçada, fa l'ullet --Josep Gustau - Discussió 16:27, 6 abr 2008 (CEST)

Re: Harry Potter

Bé, estic ajudant tan com puc...

En quant a les residències... més val fer articles separats com he fet i no pas un sol article per totes quatre, com posa al Viquiprojecte. I els tres primers llibres, els he traduït de la Viqui en castellà però arreglant (com m'has dit) la traducció correcte en el llibre català.

Només dir-te una última cosa: cal solucionar els noms no traduïts: la Laura Escorihuela, per exemple, posava "Sirius", i en Xavier Pàmies, "Sírius", el mateix amb la Bellatrix/Bel·latrix--Ula (discussió) 20:50, 31 març 2008 (CEST)

L'article general, Harry Potter, es podria traduir del castellà, on he vist que té vint-i-pico de referències i a més és un article de qualitat en aquella Viqui. Després també podríem revisar l'article comparant-lo amb l'anglès i presentar-lo com a article de qualitat. És una feina llarga, però possible, i donaria més energies per continuar treballant en aquest àmbit --Ula (discussió) 21:16, 31 març 2008 (CEST)

Friqui, geek...

He utilitzat aquests termes perquè apareixen a la Viquipèdia. Quin adjectiu em recomanes en el seu lloc?

Gràcies per l'explicació del plural. --Kxont (discussió) 00:33, 9 abr 2008 (CEST)

Alcoi

crec que seria bo tenir Alcoi al igual que Benidorm com article de qualitat i animar a altres poblacions a fer el mateix. Per això demano que tots aporteu els vostres coneixements, quant al tema lingüístic vos demanaria mantindre el màxim possible paraules com seua, hui, huit, estos o estes però sí que vos demane eliminar tots els possibles en mal usats que se m'han escapat (un grapat). Moltes gràcies a tots.--Rafa (discussió) 12:13, 21 abr 2008 (CEST) dia dels musics.

Catedral de Tarragona

Hola, recorro a tu per veure si pots aconseguir unes fotografies de l'interior i del claustre de la catedral de Tarragona (encara em recordo de l'èxit que vas tenir amb les de la catedral de Girona). Moltes gràcies. --MarisaLR (discussió) 01:23, 3 maig 2008 (CEST)

Imatge del mes

Gràcies per nominar una foto, però el "concurs" per trobar la imatge del mes de maig és per triar entre les imatges carregades el mesos d'abril i maig. La que has posat es va carregar l'any passat.--Pere prlpz (discussió) 12:54, 25 maig 2008 (CEST)

Els concurs és per totes les imatges carregades. A més de les teves, si en carregues d'altres fonts (de flickr, per exemple) també s'hi poden presentar. Tot i que les plantilles encara no estan massa ben preparades per imatges externes, aconseguir bones imatges d'altres maneres també mereix premi.--Pere prlpz (discussió) 14:50, 25 maig 2008 (CEST)

Contribució de la quinzena

Si encara estàs interessat en Viquipèdia:Contribució_de_la_quinzena#Categoria:Articles_mancats_de_coordenades_de_les_Balears_(4), pots passar per la discussió i podem actualitzar la quinzena.--Pere prlpz (discussió) 17:10, 29 maig 2008 (CEST)

La veritat és que jo faig servir "landmark" gairebé per tot, perquè hi ha molt poques coses que tinguin una etiqueta més específica.
Per cert, pels instituts i institucions, el que estic veient que va molt bé són els plànols que tenen a les seves webs (quan en tenen, és clar).--Pere prlpz (discussió) 17:03, 30 maig 2008 (CEST)

Contribució de la quinzena: Categoria:Municipis de Catalunya

La contribució de la quinzena actual és Categoria:Municipis de Catalunya, que vas votar. Com que la quinzena anterior ha acabat abans del previst, hem aprofitat per donar-li més temps a aquesta. A Categoria discussió:Municipis de Catalunya hi ha alguns enllaços útils per trobar els municipis més faltats d'ampliació.--Pere prlpz (discussió) 16:10, 3 juny 2008 (CEST)

Calafell

Jo posaria aquesta alguna altra de les de flickr, que són més maques que la de la viqui en alemany (tot i que l'alemanya es veu molt bé).--Pere prlpz (discussió) 16:48, 3 juny 2008 (CEST)

Night Club Tagomago

Tinc companys de treball que tenen referències d'aquest club, a veure si em donen documentació i podem fer alguna cosa.--Rafa (discussió) 17:54, 4 juny 2008 (CEST)

Xato CA-151

Gràcies! ✈ Xato (discussió) 03:07, 5 juny 2008 (CEST)

Gràcies!

Gràcies per el missatge de benvingut Le sotré (discussió) 23:28, 5 juny 2008 (CEST)

sele

per si no ens veiem abans, que vagi bé la sele, si tens dubtes, ja saps! --barcelona (discussió) 11:02, 6 juny 2008 (CEST)

Escut

L'havia fet no sé quin usuari i estava a Commons, per tant, era lliure, i l'he posat. Ho sento. --FreeciverCat 08:27, 17 juny 2008 (CEST)

Francesc Berenguer i Mestres‎

Hola, només informar-te que ahir vaig estar remenant l'article d'en Francesc Berenguer i Mestres‎ que tu l'havies deixat com a inacabat.No se si pensaves posar-hi mé contingut biogràfic o ho feies per les obres. Fes-li un cop d'ull i ja decidiràs si encara li cal. Salut !!--amador (discussió) 08:54, 23 juny 2008 (CEST)

Només m'he dedicat a la Casa Burés de la que he fet un reportatge fotogràfic i les penjare en breu. El que dius del títol, és prou conegut i assumit i només es tracta d'indicar a les seves obres qui signava el projecte i tenir el suport de la BBDD històrica del Col·legi d'Arquitectes a on, sense cap escrúpul, reconeixen a la fitxa de cada obra que "mai es va treure el títol". Del tema biografia, jo no tinc res millor. A veure que trobes. Salut!!--amador (discussió) 19:20, 23 juny 2008 (CEST)

Tu mateix, pero espabila que s'acabara l'estiu i encara estara per actualitzar. Ja has vist que quan m'hi poso...apa, salut. No signo perquè estic al mobil i no se. Amadorel comentari anterior sense signar és fet per Amadalvarez (disc.contr.) 13:01, 6 ago 2008 (CEST)

Les obres que no són arquitectòniques (disseny, mobiliari, escrits, etc...), quan el personatge és un arquitecte, les poso en un apartat en el text i no a la taula d'obres. Ara bé, si son tanques de carrer o altre element arquitectònic "voluminós", a leshores si que ho poso com una obra més. Tinc un llibre de l'Oriol Bohigas que diu que va fer la Torre Berenguer al C/ Putxet. Et sona?. Un altre tema relatiu a l'autoria de coses seves respecte Gaudi, a l'arxiu del COAC, apareix com a seu el disseny de la Façana interior de la Sagrada Família. Ja veus. Salut !--amador (discussió) 12:38, 31 ago 2008 (CEST)

fusió o acabar?

veig que tens un cartellet d'inacabat a Gràfica cronològica del Big Bang, no seria millor que fos una secció de Big Bang? és sempre entenedor tenir un gràfic-resum --barcelona (discussió) 16:31, 25 juny 2008 (CEST)

odio les taules! Espero que hi acabis tu, sense pressa, només era perquè ho tinguessis en ment --barcelona (discussió) 18:17, 26 juny 2008 (CEST)

Usuari:Joancreus/Missatge Viquitrobada

Helga / Hortènsia Hufflepuff

Ufff!! A veure, el tema no està gens clar...

Primer de tot, Mari Pau Ravenclaw i Sírpentin Slytherin no s'han de tocar perquè no hi ha hagut cap canvi en el nom. En quant a l'Hortènsia Hufflepuff, ho posaria amb aquest nom i hi posaria una referència que posés "en els últims llibres el seu nom ha estat traduït com Helga".

Nícanor Gryffindor, no sé a quina part de l'últim llibre ho vaig llegir, que es deia Nícanor Godric Gryffindor per tant el podríem posar amb el nom complet --Ula (discussió) 14:48, 1 jul 2008 (CEST)

Fotos del flickr

Hola, necessito dues imatges del flickr, i no hi tinc usuari allà. Oi que en tens un?? Podries demanar als autors d'aquestez dues imatges ([3], [4] (ja la retallaré jo)) als autors corresponents?

Moltes gràcies,

--FreeciverCat 15:54, 2 jul 2008 (CEST)

La quinzena actual és la categoria:Comarques de Catalunya, que vas votar.--Pere prlpz (discussió) 20:12, 2 jul 2008 (CEST)

Terra Baixa

Jo posaria que la data de l'estrena és diferent segons les fonts consultades, és el que fem habitualment. --Panotxa (discussió) 10:32, 3 jul 2008 (CEST)

Categorització dels personatges de l'àmbit catalanoparlant

Els cinc cèntims són una resposta llarga. Està recollit en extens a Viquipèdia:Presa_de_decisions/2007/Categorització_de_balears,_catalans_i_valencians#Tercera_volta (d'on algun dia ho hauriem de copiar i explicar en alguna pàgina d'ajuda). La idea és que totes les categories de valencians i balears s'haurien de dividir en dues:

  • Una de personatges històrics, anteriors a 1714, que no està categoritzada dins d'espanyols.
  • Una de personatges contemporanis, posteriors a 1714, que sí que està categoritzada dins d'espanyols.

Pels catalans, les categories són tres:

  • La d'històrics.
  • La de catalans del sud contemporanis (posteriors a 1714), categoritzada dins d'espanyols.
  • La de nord-catalans (posteriors a 1659), categoritzada dins de francesos.

A més, per cada categoria per activitat s'hauria de crear una categoria de l'àmbit catalanoparlant, i s'hauria de crear una categoria d'espanyols quan no existeixi però es pugui crear afegint-hi catalans, valencians i balears. Com a mostra, la Categoria:Pintors de l'àmbit catalanoparlant està força avançada, tot i que l'esquema és una mica més simple perquè no tenim prou articles de pintors nord-catalans per formar una categoria ni tenim cap pintor balear històric. Categoria:Esportistes de l'àmbit catalanoparlant també està força bé, amb la particularitat que donem per fet que no n'hi ha d'històrics i no fem servir la paraula "contemporanis", igual que amb els periodistes, els informàtics i d'altres activitats d'invenció recent.

Per algunes tasques que es poden automatitzar comptem amb l'ajut d'en Pasqual amb el seu bot. Per exemple, per moure tots els articles d'una categoria a una altra (indicant-li les excepcions que no cal moure), per reanomenar categories, per intersecar categories o per posar categories a tots els articles d'una llista. El CatScan també és útil, perquè sovint els articles tenen més d'una activitat i amb CatScan es pot aprofitar la feina feta en una pels articles de l'altra.

Les categories que estan a mitges són a Categoria:Categories per omplir. D'altres, com les de religiosos, no estan ni començades.--Pere prlpz (discussió) 19:25, 5 jul 2008 (CEST)

Terra baixa

he fet un estudi força extens sobre la figura de Rossend Llurba i és per aquest motiu que ho sé --Color_Sépia (discussió) 21:09, 5 jul 2008 (CEST)

He unificat posant el Terra baixa, que és com és a les enciclopèdies. Hauries de preguntar, per exemple a l'Enric, quan es parla de l'obra crec que és correcte anomenar-la Terra baixa, però quan s'està parlant del lloc no sé si s'hauria de posar terra baixa i terra alta o sempre Terra baixa i Terra alta. També entre cometes o no --MarisaLR (discussió) 17:42, 7 jul 2008 (CEST)
La contextualització de l'obra l'entenc en els marc social i polític però també en el contexte del teatre que es feia a l'època. Has pogut consultar alguna de les obres de referència que et vaig llistar? Podem aprofitar el dissabte per demanar-ne alguna a la BdC. Jo en soc lector, tot i que he perdut el carnet --Panotxa (discussió) 14:22, 8 jul 2008 (CEST)
En aquest mes d'avaluació s'ha afegit un 50% més d'informació. No està gens malament! Per la meva part, ja està llest. Bona feina. --Panotxa (discussió) 20:10, 13 jul 2008 (CEST)
Ha millorat molt l'apartat de llengua; en Lepti en sap molt. I ja és AdQ. Enhorabona. --Peer (discussió) 15:59, 18 ago 2008 (CEST)

Hola KLRS

He llegit el teu missatge i he intentat aplicar el que m'has dit i no m'ha sortit bé. De totes maneres moltes gràcies per la ajuda, continuaré investigant. --Ccurto3 (discussió) 11:00, 10 jul 2008 (CEST)

Barça

No crec que l'article acabi perdent la distinció, segur que hi ha molta gent que col·laborarà a posar referències. Ho he fet perquè els missatges a la plana de discussió demanant referències eren ignorats. Ara posaré {{Citació necessària}} a les frases que em semblin més necessitades de referència. – Leptictidium (pm!) 17:15, 11 jul 2008 (CEST)

Per cert, l'article està descompensat, no dedica ni dos paràgrafs a la resta de les seccions. – Leptictidium (pm!) 17:26, 11 jul 2008 (CEST)

Gràcies ...

.... por tu ayuda. No tengo mas que decir, ya me parecía que yo estaba loco, o peor aún mudo, ya que según parece no se me oye o entiende. Un saludo. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 01:44, 12 jul 2008 (CEST)

Y ahora el otro, el XpoFerens, mira esto. Creo que mi espalda va a tener ampolla de aguantar tantos puyazos. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 02:05, 12 jul 2008 (CEST)
Si lo soy. Saludos. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 02:11, 15 jul 2008 (CEST)

Sobre compte titella

No sé de que em parles, a més, si em canviés de compte tindria la mateixa direcció IP, i, encara que reseteixis el router o modem (perquè encara n'hi han), l'operador de telefonia t'assigna unes direccions d'IP que li corresponen, així, doncs, és impossible, ja que amb un espai prou petit de temps com per resetejar el router, i, canviar de compte, quedaria constancia força evident. cosa que fent des de el win XP executar li cliques cmd.exe i fas un tracert seguit de la direcció ip et sortiràn ple de linies entre les quals podràs veure si pertany a una o altra companyi telefonica i, si passa pels mateixos canals. Així, doncs, no es factible tenir un compte titella, ja que no surt a compte. PD: el que em dóna tota la sensació de ser un compte titella és el MiguelAngel, ja que o, casualitats de la vida, miris http://es.wikipedia.org/wiki/Usuario:JulioIzqdo veurà com aquest usuari li agraeix efusivament DUES vegades a la plana d'suauri la col·laboaració de Miguel Ángel, casualitats? no crec. PD: per tenir un compte titella, podeu demanar a l'equip de wikipedia que registrin o que demanin des de quines IP s'han conectat als mails que s'han de donar al obrir la compta a aquesta enciclopèdia. Jacquard (discussió) 02:53, 12 jul 2008 (CEST)

Transcric (perquè no sé com citar-ho mitjançant l'historial, ja que ja comença ha haver-hi son) Estimado Miguel Ángel: No insulta quien quiere, sino quien puede. Para mí, desde el punto de vista científico, estos señores ni siquiera existen. Además, si perdiera el tiempo polemizando con imbéciles, no lo tendría para investigar y hacer cosas productivas. Desgraciadamente abundan. Un cordial saludo. Julio Izquierdo Labrado —el comentari anterior sense signar és fet per 83.45.25.142 (discussió • contribucions) 20:18, 4 ag 2007. (aquest escrit per Julio Izquierdo) i, aquest per en MiguelAngel: Como siempre demuestra la ignorancia que tiene, puesto que trata de insultar, pero no insulta quien quiere sino quien puede, y Ud. no puede. Ya he avisado a un adminsitrador. Sobre el S. Jorge, puesto en la puerta de la Iglesia por los restauradores del ministerio de cultura que quiere que le diga, es una estauilla puesta para tapar una ornacina que estaba vacia, y si Ud. ve barras pos mu bien, pero como puede tenerla cualquier escudo defensivo, no es mas que una representación, puesta ademas por alguién de cultura, no de nosotros. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 11:12, 6 set 2007 (CEST) Veuràs que dins el contingut, tenen dues frases idèntiques, ja que has sortit amb el tema de dir que l'Usuari XpoferenS i jo som com un compte titella, jo estic convençut que entre aquest altres dos usuaris hi ha força simpatia, donat que en els agraïments del sr. Izquierdo, en MiguelAngel es l'únic que no li posa el nom de usuari, sinó el nom real. Jacquard (discussió) 03:19, 12 jul 2008 (CEST)
A més, com pot un fotògraf, estar-se practicament conectat la major part del dia? Inclús en èpoques en que altres usuaris estem força enfeinats - i amb prou feines ens podeu veure el poc pèl-... practicament aquest usuari, deu haver consagrat la seva vida a la wikipedia, o, deu tenir forces hores lliures, o, deu deixar el PC encès a fi que algú altre li escrigui per ell. Jacquard (discussió) 03:21, 12 jul 2008 (CEST)


Sobre el teu comentari sarcàstic, només et diré que estic a 4rt d'enginyeria de telecomunicacions, a la Autònoma, i, sé que per saltar-se totes les proteccions que hi han perdries massa temps fent-ho que no pas resultats aconseguiries. També pots merdejar la línia telefònica, (els cables) i guanyar-te una visita dels mossos, ja que alteres un patró de senyal, banda base. Jacquard (discussió) 03:35, 12 jul 2008 (CEST)
si pretens crear una compta titella, no ho has de fer d'aquesta forma, fes com ho han fet el Julio Izquierdo i el MiguelAngel... posatn-se d'acord en que un pensi dues vegades i li digui el que ha d'escriure.
M'has dit d'acudir a la teua discussió i ací estic :)
No em sembla bé la manera amb la que has entrat a dialogar amb este usuari.
Bé, en tot cas preferisc parlar amb tu pel xat d'estes coses. –Pasqual · discussió · xat 18:15, 12 jul 2008 (CEST)

Com no sigui fent-li vudú...

No puc blocar ningú. No soc administrador. Em sap greu.

Si ho dius a VP:PA ja ho arreglaran demà al matí. Normalment, quan no hi ha cap administrador per blocar vàndals, tampoc hi ha gaire gent que vegi el vandalisme.--Pere prlpz (discussió) 01:09, 16 jul 2008 (CEST)

Gràcies doncs jo tenia la certesa que ho erets jeje! Perquè mai has volgut ser admin o no t'ho han proposat mai? És que ho podries ser, no creus?--KRLS , 01:13, 16 jul 2008 (CEST)
Recorda contestar a la meva pàgina, si vols que me vegi la resposta sense ser per casualitat. Sobre això d'administrador, Usuari_Discussió:Paucabot/Arxiu_5#Administrador.--Pere prlpz (discussió) 15:22, 16 jul 2008 (CEST)

països catalans

Hola, una pregunta, perquè vols que la comunitat valenciana i balears s'independitzin al costat de catalunya? per que no ens dejeu en pau d'una vegada? independitzar-vos vosaltres, a nosaltres no ens meteu en els vostres assumptes politics, no tenim res que veure amb catalunya, i mai no compartirem gens.el comentari anterior sense signar és fet per 80.37.42.69 (disc.contr.) 00:06, 18 jul 2008 (CEST)

Home, 100, ...

Benvingut, "home"! Crec que es un article molt important perquè és el centre de molts articles importants i tenim un bon referent en el de la wiqui anglesa. I és més fàcil de llenguatge que d'altres (com, per ex., Big bang), que sempre s'agraeix.
Tinc ganes de tenir més tranquil·litat per renovar l'activació en les 100 i els 1000; a veure si fem una avançada, aclarim dubtes (articles llista, articles poc desenvolupats en totes les wiquis, etc.). Bé, fins aviat. Aquest cap de setmana miraré propostes AdQ i revisaré Terra Baixa.--Peer (discussió) 10:32, 19 jul 2008 (CEST)

No pateixis. És un article bastant feixuc. I quan s'encallen, millor deixar-los i dedicar-se a una altra cosa. El que importa és fer feina. Per cert, he començat a mirar Terra baixa i, en un primer cop d'ull està força bé, tot i que la part de llengua necessita millorar.--Peer (discussió) 20:24, 24 jul 2008 (CEST)
Intentaré fer una revisada, i milloraré el que pugui, tot i que no sóc cap meravella.--Peer (discussió) 21:11, 24 jul 2008 (CEST)
Jo no era massa bo redactant i el que no t'ensenyen (o aprens) a l'escola, cal estudiar-ho després. He anat fent cursos, i molta pràctica (revisar, consultar diccionaris, etc.). Poc a poc es va millorant. Després, com en tot, n'hi ha que tenen més facilitat. Però amb pràctica, s'assoleix un nivell adequat.--Peer (discussió) 14:02, 28 jul 2008 (CEST)

Viquitrobada 2008

Hola:

Gràcies per informar-me d'aquest atemptat a la incultura que estem realitzant. Com podràs veure i tal com he amenaçat aquest matí he iniciat Viquiprojecte:Viquitrobada 2009 per tal d'anar pensant-hi tots plegats com volem fer-ho. Avui ha sigut esgotador i he superat el nombre de grams d'etanol als que estic habituat, pel que el meu fetge m'està demanant que m'en vagi a dormir. Resumint que avui no ho faré, però crec que ens ho podriem posar com a deures per al proper mes desenvolupar i estructurar aquesta viquitrobada.

Gràcies per tot.

--Bestiasonica (discussió) 00:47, 20 jul 2008 (CEST)

Punt crític i triple punt

Hola:

Si visites les planes de la wiki anglesa han proposat la seva fusió amb un altre article que també hem replicat. Aquests tracten del mateix tema. Es tracta d'un terme de la termodinàmica que parla sobre unes condicions en que la matèria es troba en un estat intermig als tres estats de la matèria, en tots dos articles es mostra el mateix diagrama. Per això crec que s'han de fusionar.

El criteri no hauria de ser que altres viquipedies mantinguin el mateixos articles.

Salut!

--Bestiasonica (discussió) 16:06, 20 jul 2008 (CEST)

Ai l'às! M'havia equivocat. He desfet les propostes de fusió i he proposat una altra. Salut! --Bestiasonica (discussió) 16:26, 20 jul 2008 (CEST)

Historias de la puta mili

En cap moment he parlat de "Històries de la puta mili" feta en cinema, sinó de teatre i de televisió. Només has d'entrar "Ramon Teixidor" a Google i trobaràs més d'una referència.--Color_Sépia (discussió) 00:05, 22 jul 2008 (CEST)

De res--Color_Sépia (discussió) 09:47, 22 jul 2008 (CEST)

Les modificacions efectuades a Usuari:PasqualBot/Detector d'estat/Llista d'usuaris han estat desats amb èxit. –PasqualBot · bústia 11:14, 24 jul 2008 (CEST)

Bassnett

Hola! Gràcies per l'observació. De fet, no és ben bé una traducció; hi he afegit alguna dada i n'he tret d'altres (basant-me en webs en principi fiables com ara la del British Council). No hi he posat cap referència perquè em semblava que eren dades massa generals; la meva idea era completar l'article amb informació de més pes i aleshores sí, posar-hi les cites bibliogràfiques. Però si aquesta no és la política, cap problema: hi afegeixo immediatament les webs d'on he tret les dades (inclosa la wiki anglesa:)--DianaCC (discussió) 10:11, 25 jul 2008 (CEST)

AdQ

doncs treu-los si no ho he fet com s'havia de fer. Però crec que seguit els passos bé.

i jo crec que si que poden ser articles de qualitat sobretot el de la Seu d'Urgell--Vilarrubla (discussió) 17:28, 27 jul 2008 (CEST)

entrevista COM

És demà a les 9.15 a la terrassa de l'altre dia. Jo hi aniré. Si t'hi vols apuntar, després et convido a esmorzar. --amador (discussió) 20:05, 27 jul 2008 (CEST)

allí ens veurem--amador (discussió) 20:33, 27 jul 2008 (CEST)

Traduït

Procuro posar-les sempre que l'article és mínimament consistent. Per exemple en la de Do major, sense ser un gran article, hi havia referències i tot i m'ha semblat imprescindible. Però si crec que és poca cosa, que caldria ampliar-lo bastant, de vegades m'estalvio la feina. Sent estrictes, caldria posar-ho sempre. Però tinc l'esperança que es desenvolupi més, que l'article, més endavant, s'allunyarà de les 4 línies traduïdes. Però ja et dic, es podria posar sempre que es tradueix qualsevol cosa.--Peer (discussió) 22:36, 30 jul 2008 (CEST)

Mira't la resposta al Pere prlpz.--Peer (discussió) 23:06, 30 jul 2008 (CEST)

VP Química

Ja tenim aquí el Viquiprojecte:Química! T'hi pots unir si vols, en breu es vol substituir el d'Elements químics per aquest més general. Gràcies. --Ula (discussió) 18:16, 31 jul 2008 (CEST)


NOVA REDACCIÓ ENTRADA CRISTÒFOR COLOM

He redactat totalment de nou l'entrada Cristòfor Colom. Podeu llegir-la aquí : http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:XpoferenS/Crist%C3%B2for_Colom Us prego la repaseu, i si troveu quelcom d'inexacte em deixeu el vostre comentari a la pagina de discusió.http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:XpoferenS/Crist%C3%B2for_Colom Molt agraît Salutacions

Hauries d'afegir més referències internes en el text. Amb aquest text tan polèmic no podem acceptar que afegeixis la biblitografia sense saber d'on ha sortit. Perquè així es facilita la verificabilitat.--KRLS , ✉ 03:52, 10 ago 2008 (CEST)

Benvolgut company, estic una mica verd en aixó de la wiki, podries fer el favor de indicarme que es el poc referenciat i/o polemic amb un "xivato" i així busco concretament el que m'estas indicant. A mi em semblava que havia possar excesives cites o referencies. Moltes gracies pel teu ajut --XpoferenS (discussió) 12:49, 10 ago 2008 (CEST)

Benvolgut company, de vegades pequem de ser massa puristes. Si sempre que hem de possar catalans hem d'escriure catalano-aragonesos, també sempre que escrivim castellans hauriem d'escriure castellano-lleonesos? . No ho fem perque lo de Lleó era una cosa testimonial i fins i tot avui en dia als lleonesos els considerem castellans. De la mateixa manera, quan parlem de coses fetes exclusivament per catalans, com ho son totes les coses maritimes, es un exces de purisme dir catalano-aragonesos. Pero be, aixó ja seria una altra discusió de si els aragonesos van pintar mai res en els afers externs de la Corona Catalana. Suposo que t'agradarà llegir aixó : http://xpoferens.blogspot.com/2006/09/corona-catalana.html No es pas culpa nostra que Aragó no tingui mar. O potser si. T'agraeixo molt i molt tots els {{citació necessària}} que m'has possat. Quan acabi ja procedirem a neutralitzar-lo. Moltes gracies per tot. --XpoferenS (discussió) 14:06, 10 ago 2008 (CEST)


Senyor, si Senyor! --XpoferenS (discussió) 14:23, 15 ago 2008 (CEST)

Efectivament Entic el Navegant no va navegar mai.(be, com a molt de Lagos a Ceuta , o sia passar l'estret de Gibraltar) Es quedava a Sagres a organitzar. El que si va passejarse per tres continents va ser el seu germà Pere. Molt sovint se li adjudica a Enric el viatge del seu germà. Si vols llegir el seu llibre de viatges el tens aquí: http://www.xpoferens.cat/lib03.html

A veure si t'agrada aixó: el que hi havia http://ca.wikipedia.org/wiki/Catalanitat_de_Crist%C3%B2for_Colom#Investigadors i el que hi ha http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:XpoferenS/Catalanitat_de_Crist%C3%B2for_Colom#Probes_documentals_del_s_XV_al_XIX --XpoferenS (discussió) 22:14, 16 ago 2008 (CEST)

Benvolgut company: T'agrairia llegisis aixó http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Crist%C3%B2for_Colom#Absud Salutacions --XpoferenS (discussió) 05:45, 29 ago 2008 (CEST)

T'interesen les taules?

Recordes que et vaig parlar de la línia del temps dels Comtats catalans ? Per si et pot ajudar fer coses més espectaculars amb el BigBan. Salut !!--amador (discussió) 15:57, 6 ago 2008 (CEST)

Guerra a Ossètia del Sud (2008).

Estic dispers amb moltes coses, però és un tema d'actualitat que m'interessa i intentaré donar-te un cop de mà.--Peer (discussió) 19:27, 9 ago 2008 (CEST)

peacekeepers i altres

Entenc que no domines el vocabulari tècnic del tema. Peacekkeepers es tradueix com a forces de pau. Mira, per exemple: http://www.3cat24.cat/noticia/43242 http://www.mondivers.cat/spip.php?breve154 http://www.europapress.es/catala/noticia-les-forces-pau-russes-neguen-les-forces-georgianes-shagin-retirat-dossetia-sud-20080810110249.html

Tres fonts diferents de tres conflictes diferents. A part, en l'enllaç que em dones no veig per enlloc la paraula pacificadors.

Sobre la ciutadania. La gent d'ossètia del sud tenien passaport i ciutadania soviètica i després de la independència, legalment, georgiana. Però després que demanessin d'unir-se a Ossètia del Nord Rússia els va oferir la ciutadania russa. Mira: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7549736.stm «However, it has vowed to defend its citizens in South Ossetia - of which there are many. More than half of South Ossetia's 70,000 citizens are said to have taken up Moscow's offer of a Russian passport.» O http://www.iht.com/articles/ap/2008/08/08/news/Georgia-South-Ossetia-Glance.php «Russia formally recognizes South Ossetia and Abkhazia as parts of Georgia, but it sides with their separatist leaders in disputes with the Georgian government and has granted many of their residents Russian citizenship.» Potser sí que caldria redactar-ho d'una manera diferent, però no es pot fer veure que són ciutadans russos que estan allí, sinó que als que són d'allí els han donat la ciutadania russa.

I sobre que és una traducció d'alguna cosa, pensa que cal respectar els drets d'autor i la gfdl. Si no, t'estàs saltant una de les bases principals de la viquipèdia.el comentari anterior sense signar és fet per 83.36.114.152 (disc.contr.) 01:15, 11 ago 2008 (CEST)

Doncs sàpigues que mentrestant estàs violant la gfdl.el comentari anterior sense signar és fet per 83.36.114.152 (disc.contr.) 01:33, 11 ago 2008 (CEST)

Re: Encara existeix? el Patuet

Com diu a l'article, va deixar d'existir a Algèria després de la independència. Segons el llibre que hi ha de referència, encara es pot trobar algun parlant testimonial a França. Miro d'especificar-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 17:07, 11 ago 2008 (CEST)

XAT

Ja se que és molt trist, però no tinc xat. Aquestes vacances m'hi volia posar, però m'he enrollat amb altres temes. Que volies?. si és particular, enviam un mail.--amador (discussió) 20:04, 12 ago 2008 (CEST)

Temari de biologia

Gràcies per la llista! Crec que començaré amb enzim... I m'alegro d'haver triat el batxillerat lingüístic. Fins una altra. – Leptictidium (pm!) 09:15, 15 ago 2008 (CEST)

Articles de qualitat

Com votant que ets als articles de qualitat, t'agrairia si ho poguessis fer a Art romànic de la Baixa Cerdanya, posant, naturalment, el que creguis oportú (és que ja ha complert el mes i només han votat vuit usuaris)Salutaciones i gràcies.--MarisaLR (discussió) 12:04, 15 ago 2008 (CEST)

No hi ha com tenir avis, per trobar "tresors". Al menys això és el que diu la meva neta quan ve a cercar per treballs d'escola. Gràcies --MarisaLR (discussió) 13:01, 15 ago 2008 (CEST)
Crec que té molt més mèrit (però molt més) un article com Terra baixa, i tants d'altres de catedrals i batalles catalanes que, per ex., la traducció de natura. Però tots són necessaris. Per tant, aprofitem el que tenen de bo les altres wiquis i fem el que no tenen, el que està més relacionat amb la nostra cultura. Ens uns dies, segons com vagin les coses, podríem iniciar una presa de decisions que serveixi per polir aspectes de les votacions. Ja n'anirem parlant. --Peer (discussió) 18:07, 15 ago 2008 (CEST)

Carl Gustav Jung

Hola! Et volia dir una cosa. Comparant el teu article Carl Gustav Jung amb la versió espanyola, he vist que els espanyols tenen un article que és el triple de llarg que el nostre (més o menys 150.000 octets, una passada). Això em fa dubtar de la completesa de la versió catalana, i normalment en demanaria la retirada de la distinció. Però si no m'equivoco, és un dels articles als quals tens més apreci, així que en lloc de demanar la retirada, prefereixo preguntar-te abans si creus que pots afegir tota la informació que manca a l'article. Digue'm si pots, o si renuncies a intentar posar l'article a l'alçada que tocaria! Fins una altra. – Leptictidium (pm!) 19:41, 15 ago 2008 (CEST)

No et preocupis; ja m'imaginava que t'hi dedicaries i per això he preferit dir-t'ho abans que demanar la retirada de la distinció. Per mi no corre pressa; simplement volia estar segur que l'article no es quedarà indefinidament tal com està. Bye! – Leptictidium (pm!) 19:50, 15 ago 2008 (CEST)
Per cert, ja s'ha acabat la votació de qualitat de l'article Terra Baixa. Seguint les normes, li tocaria rebre la distinció d'article bo, ja que no ha aconseguit prou Qualitat en l'àmbit de llengua. En la resta d'apartats ha rebut molt bons vots, així que em poso a repassar la llengua per posar-lo a l'alçada dels AdQ. Mentrestant, pots anar dient als que van votar Article bo Bo (1) que revisin l'article i, si ho troben adient, que modifiquin el seu vot. D'altra banda, hi ha una frase a la introducció que m'ha deixat confós: "Terra baixa és una obra teatral del dramaturg i poeta Àngel Guimerà, i una de les més populars.". De les més populars de l'autor, de les més populars del teatre català? No queda clar i s'hauria d'aclarir. – Leptictidium (pm!) 12:32, 18 ago 2008 (CEST)
De res ;) – Leptictidium (pm!) 19:44, 18 ago 2008 (CEST)

Terra Baixa

No s'ho val, l'article s'ho mereix. --MarisaLR (discussió) 16:09, 18 ago 2008 (CEST)

Temes de selectivitat

Iniciat: Viquiprojecte:Estudiants/Selectivitat. Ara falta omplir-lo i donar-li forma. Pau Cabot · Discussió 20:00, 20 ago 2008 (CEST)

Ok. Bona feina! Pau Cabot · Discussió 20:03, 20 ago 2008 (CEST)

Canvis als 100

Ja ho vàrem parlar a la discussió dels 100 quan el debat era més actiu. Crec que caldria canviar alguns del 100 ja que han de ser molt ben escollits i consensuats. A més, caldria que estiguessin relacionats amb els 1000. Però caldria reactivar el debat, acabar de consensuar la llista amb més participació de més usuaris..., però són massa fronts. Tornant a la teva proposta, és qüestió de fer-la defensant perquè és més important (o representatiu) que d'altres, i per quin es podria canviar.--Peer (discussió) 18:26, 23 ago 2008 (CEST)

Fa mig any (parlem de primers de febrer) vaig arxivar la part més antiga de la discussió i vaig informar a la mateixa pàgina de discussió. Aquí veus també la inactivitat que hi ha la discussió dels 100. Sort que de tant en tant hi ha algun article que s'activa (els d'història). Ja ho animarem en el seu moment. Jo en tinc ganes.--Peer (discussió) 18:43, 23 ago 2008 (CEST)
Realment és així. Caldrà que siguem més selectius i dedicar-nos als que ens són més propers.--Peer (discussió) 18:46, 23 ago 2008 (CEST)
Perdoneu que em fiqui a la conversa, però és que em sento en part "culpable" per saturar-vos les propostes d'AdQ i les avaluacions; últimament he proposat molts articles. Si creieu que el sistema s'està carregant massa, personalment puc deixar les traduccions i em puc dedicar exclusivament a crear esborranys de totes les espècies de mamífer, que és el meu altre projecte pendent. – Leptictidium (pm!) 20:50, 24 ago 2008 (CEST)
T'has equivocat de consonant. Plantilla:(:p)Leptictidium (pm!) 12:39, 25 ago 2008 (CEST)
He afegit dos nous blocs d'informació a l'article Paleocè; em sembla que ho he fet prou bé i que no he entrat massa en detalls que pertocarien en altres articles. Si creus que l'article s'ho mereix, podries canviar el teu vot. Gràcies. – Leptictidium (pm!) 13:07, 26 ago 2008 (CEST)
Das ich soll, com solien dir els soldats alemanys de l'Age of Empires II. – Leptictidium (pm!) 12:36, 29 ago 2008 (CEST)

Plantilla:Imatges

Revisant els articles inacabats, he trobat la Plantilla:Imatges, que no es fa servir enlloc i que no edites des de l'any passat. No sé què fer-ne. Si només és una prova que no funciona i no la vols perdre potser el millor serà moure-la a una subpàgina d'usuari i treure-li la plantilla d'inacabat.--Pere prlpz (discussió) 14:16, 26 ago 2008 (CEST)

Hi afegeixo el mateix per la Plantilla:Info temporada d'huracans.--Pere prlpz (discussió) 14:23, 26 ago 2008 (CEST)
També he trobat la Llista d'elements químics per nombre atòmic, que està per traduir des de fa tres mesos. No sé si marcar-la amb {{destrucció}}; m'espero per si hi vols fer alguna cosa.
Podries fer un cop d'ull a categoria:articles inacabats i mirar si hi ha més articles teus que calgui treure'ls la plantilla o fer-hi alguna altra cosa? Gràcies.--Pere prlpz (discussió) 17:08, 26 ago 2008 (CEST)

Et confirmaré si ho diu en el llibre indicat. En tot cas, apareix a aquesta adreça. Salutacions Jordi Roqué (Discussió) 15:45, 26 ago 2008 (CEST)

En el llibre diu "atribuït a" i "s'atribueix a". Records, Jordi Roqué (Discussió) 11:37, 27 ago 2008 (CEST)

Re: BENVINGUT

Hello, I don't speak catalan, but could I ask you something? Could you translate this template commons:Template:User_SUL for this Wikipédia? Thank you very much. Cordialement, Otourly (discussió) 20:45, 26 ago 2008 (CEST)

Gràcies per la benvinguda

Moltes gràcies. --Ignaciogavira (discussió) 14:04, 27 ago 2008 (CEST)

benasquès

Gràcies per la informació que has aportat a l'article benasquès. Permente'm que després de tu hi hagi fet alguns afegitons, no sé què te'n semblen. --Andreu Vaqué (discussió) 20:54, 1 set 2008 (CEST)

Perquè ho has dit en castellà?

Merament una qüestió neuro-lingüística. Creus que puc haver molestat a algú? Espero que no. --Farcatar (discussió) 01:58, 2 set 2008 (CEST)

Anul·lació de vot incorrecte

Hola, he vist que as anul·lat un vot incorrecte a la plana de Esborrar pàgines. El vot en qüestió és de l'usuari:Tumbant lo Blanc que en aquest cas compleix els requisits que s'expliquen a l'inici de la mateixa plana d'esborrar articles: "Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat abans de la data de la proposta i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear.". Com pots veure a [l'historial de revisions de Trobada Alternativa de Nou Barris] ell mateix va crear l'article com a usuari registrat i per tant en aquest cas pot votar. --Baggio (missatges) 16:32, 2 set 2008 (CEST)

Re: Brasil

No he ampliat encara l'article del Brasil perquè en Santista i en Miquel hi estaven col·laborant; jo només en corregia l'ortografia i la gramàtica, i algunes errades de traducció (castellanismes o portuguismes?) L'article és ampliable i millorable, però com hi ha d'altres,en comparació amb el Brasil, que són molt més pobres i molt més petits (compara Àustria o Polònia, o encara pitjor, Botswana), doncs el Brasil em semblava prou bo i prou complet. Però si creus que hi ha alguna secció molt incompleta o que es necessita millorar, digue'm i hi col·laboro traduint de la wiki anglesa o d'altra. --the Dúnadan 01:38, 3 set 2008 (CEST)

Formiga

Hola. Soc Xauxa (el que va fer majoritàriament l'article de "Formiga" ara fa més o menys un any i que va merèixer la distinció d'Article de Qualitat). Primer m'he emportat una sorpresa agradable al veure que algú s'ha decidit a continuar millorant l'article. Però la sorpresa molt desagradable ha estat quan en una segona ullada he vist que senzillament s'ha esborrat tot el contingut anterior i s'ha canviat integrament per la versió anglesa traduïda!!!. Heu de saber que la versió anterior era catalana 100% i feta sobre tot des del punt de vista de les formigues dels Països Catalans. Un treball únic i laboriós, completament original, i realitzat per un especialista en formigues. Crec que si la Wikipèdia en català vol ser només l'anglesa traduïda al català ja està bé, però suposo que no es tracta d'això. Veritablement es trist veure l'esperit de colonitzats que patim. La meva opinió és que no hem d'anar a remolc dels anglesos (americans) ni de ningú. Ja us ho fareu. No em vull creure que el primer objectiu de la Wikipèdia sigui anar a la cerca de rècords i medalles... prefereixo pensar que els principals objectius són donar a conèixer al món la realitat i singularitat catalana, l'originalitat dels articles (entre altres coses el marc de referència català dels continguts) i, es clar, la qualitat. Pregunto: ens interessa un article general sobre formigues on les protagonistes són les formigues de les nostres terres, o bé ho són les del món anglosaxó? Ah! Un exemple: la traducció de la versió de l'anglès s'ha fet tan automàtica que inclús s'ha comès la barrabassada de canviar el diagrama morfològic, que em vaig prendre la molèstia de fer en català (http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Scheme_ant_worker_anatomy-ca.svg), pel de la versió anglesa (http://ca.wikipedia.org/wiki/Imatge:Scheme_ant_worker_anatomy-en.svg). Increïble! --Xauxa (discussió) 02:52, 5 sep 2008 (CEST)

Hola KRLS. La discussió sobre aquest tema continua a la pàgina de retirades de distinció, si la vols seguir. En Xauxa ha anat enganxant aquest mateix missatge que has rebut per diverses pàgines més, i crec que és millor si tots parlem en un únic lloc que si es fan cinc o sis debats simultanis. – Leptictidium (discussió) 11:31, 5 set 2008 (CEST)

Tortellà

Hola! He vist que em vas escriure un comentari a Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Tortellà. He modificat bastant l'apartat de referències afegint-hi més, com l'estil que em vas donar d'exemple de la Baixa Cerdanya. Aviam que et sembla i salut!--Spinguet7 (discussió) 16:58, 5 set 2008 (CEST)

Eurocopa 2012 ref

Aquí obtuve los datos: http://www.uefa.com/newsfiles/362039.pdf. Saludos, --B1mbo (discussió) 23:13, 6 set 2008 (CEST)

Carril bici

Des que vaig posar la plantilla s'hi ha posat una referència molt bona. He posat {{citació necessària}} a unes mides, que són el que més em va cridar l'atenció perquè em van semblar molt grans, i que no quadren amb el que diu el manual de la referència. Diria que el que s'ha de fer és reescriure el darrer apartat amb les mides del manual.--Pere prlpz (discussió) 23:30, 6 set 2008 (CEST)

Referències

Seguint la discussió que teníem sobre si calen referències a tot arreu a País Valencià, em sembla que demanar referències de que la Plana d'Utiel pertanyia a Castella fins al segle XIX és com demanar referències a l'article Rubió sobre si el terme limita amb els Prats de Rei. Suposo que estarem d'acord que pels dos casos es podrien posar les referències, i que fons fiables que digui això n'existeixen moltes, però que pels límits Rubió no és imprescindible citar-les (i si no ja saps la feina que tens). Per l'inici de la pertinença de la Plana d'Utiel al País Valencià jo veig la referència igual de prescindible.--Pere prlpz (discussió) 23:56, 6 set 2008 (CEST)

RE: Antoni Gaudí

Hola. Bé, començaré a traduir-ho, suposo que trigaré un temps. Ja havia pensat deixar la llista d'obres, així com tot el que pugui aprofitar. De totes formes, suposo que no podré publicar-ho mentres estigui en procés de retirada de distinció, ja que la gent tindrà que veure el text actual per a poder votar. A veure quan es resol. Salutacions.--Canaan (discussió) 15:32, 7 set 2008 (CEST)

Home, no sé que dir-te. Jo no és que treballi cara a les distincions ni busqui cap mèrit, però no em sembla de rebut fer la feina perquè un altre tingui la distinció. De totes formes, tal com està la discussió, no sé si acabaré fent-ho.--Canaan (discussió) 16:26, 7 set 2008 (CEST)
Hola. Hi ha una nova discussió, si vols participar. Gràcies.--Canaan (discussió) 21:12, 14 set 2008 (CEST)

He mirat que havia passat amb aquest article (havia llegit alguna cosa però de passada) i és el de sempre. Quan comences dedicar més temps a discutir que a fer l'article, millor deixar-ho. És una feinada i estic amb altres temes que no acabo mai; i, amb l'entorn que s'ha creat, no és gens estimulant. Crec que caldria animar a Canaan que és el que hi entén, a que refés l'article amb el seu criteri i ja està.--Peer (discussió) 22:31, 1 oct 2008 (CEST)

Indústria farmacèutica

M'estic currant les referències de l'article, i he fet petites ampliacions per evitar la retirada de tota la qualitat de l'article. Digue'm si vaig bé, i si pots, repassa el vot. Gràcies! --Panotxa (discussió) 07:30, 9 set 2008 (CEST)

Moltes gràcies

Caray!! quina sorpresa!! Dons apa molts petonets i gràcies!!--MarisaLR (discussió) 00:27, 10 set 2008 (CEST)

Vet vs. Veto

--qbit (discussió) 08:55, 10 set 2008 (CEST)

Catedral de Girona

Ja me n'he adonat. Ja contestaré. No sé si avui tindré temps de fer-lo tot. Gràcies --MarisaLR (discussió) 11:14, 10 set 2008 (CEST)

Berenguer

Ja les he posada. Són d'una tesi de l'UPC sobre la casa del mestre de la Colònia Güell. No et queixaràs de com cuido la família. Demà pujo la biografia del fill que ja la tinc redactada, però em falta el quadre de les obres. Per cert, et pots passar a fer una foto al parc güell?. La documentació de "la Miranda" (que demà miraré també de pujarla), diu que les reixes de la tanca les van recuperar i estan al parc güell al costat que dóna cap al final de Sant Josep de la Muntanya. Si la poguessis fer, tindriem ilustració per l'artícle. Si et vols fer una idea de com són mira't aquesta foto. Bona nit !.--amador (discussió) 03:00, 14 set 2008 (CEST) Per cert, ja estàs aconseguint una foto del Berenguer i Bellvehí, perque és massa modern com per fer passar alguna que he trobat com a "PD-old", o sigui que has d'aconseguir alguna de la família i penjar-la com a teva. Apa, --amador (discussió) 03:10, 14 set 2008 (CEST)

Ja la tenia localitzada, però no tinc foto. Acabo de posar-li un altre a Castelldefels. --amador (discussió) 03:22, 14 set 2008 (CEST)

Lo de la calvet, tú mateix. Jo no tinc cap lloc en que ho digui i el llibre que donen de referencia a l'espanyola, no el tinc. No sembla descabellat, tot i que si oarlem de "col·laborar" hauria de sortir a moltes més. Ja vas veure el comentari que vaig posar del Bohigas sobre "les coses dels col·laborador" atribuides al mestre.--amador (discussió) 19:06, 14 set 2008 (CEST)

Quan hom treballa en un equip o taller o institució, és molt difícil que el seu nom aparegui en l'autoria (tingui o no títol), a menys que es pugui identificar un element concret, que tingui entitat pròpia, i que pots passar a distingir-lo del conjunt de l'obra, explicant qui és el seu autor, sense entrar en contradicció amb l'autor principal. Pensa en les películes. Les associem a un nom (Kubrick, Woody allen o Balagueró) que sol ser el director o el productor, però sovint parlem de l'autor de la música o del director de fotografia, sense pensar que el director s'ha aprofitat de res. Altre cops, tot i existir un compositor i un director de fotografia, no coneixem el seu nom, perque nó és un aspecte clau del film o perque no és conegut.
Fet aquest rotllo, penso que podem afegir coses a col·laboracions si sabem "que va fer", perquè si no, ja se suposa que va col·laborar en tot el que fes gaudi només pel fet de ser del seu equip. A la col·laboració en la Sagrada família, jo no diria que és un "temple molt famos de gaudi", diria que va portar la direcció tècnica de projecte (planning, contractació,...) o diria que va fer el disseny de la façana interior del naixement (està així al COAC). No se si t'he contestat.--amador (discussió) 06:33, 15 set 2008 (CEST)

Formiga

Hola! Què tal? Vas votar a favor de la retirada de la distinció de l'article Formiga. L'article ha millorat molt des d'aleshores. Tens temps per fer-hi una ullada i, si ho trobes adient, revisar el vot? Gràcies! – Leptictidium (discussió) 16:42, 14 set 2008 (CEST)

La pàgina que m'has passat diu que és A la recerca de la vall encantada ;). – Leptictidium (discussió) 21:40, 21 set 2008 (CEST)

re: Formules químiques

Així ho faré. Moltes gràcies --Guillem MCR 2.008 (discussió) 18:30, 14 set 2008 (CEST)

Moviment

Efectivament, és divertida, però en principi no posem actes vandàlics a l'anecdotari. Encara incrementaria les edicions vandàliques! :-) Salut! --Xtv (que dius que què?) 18:50, 15 set 2008 (CEST)

Catedral de Girona

Hola: Quan puguis passa per la discussió de la Catedral de Girona i dóna la teva opinió Gràcies.--MarisaLR (discussió) 21:12, 17 set 2008 (CEST)

Alcoi

Les teues paraules més que un orgull un plaer. A per més. --Rafa (discussió) 00:55, 19 set 2008 (CEST)

ADN Carles de Viana

Carai, un altre que no em va veure a la TV Dons si senyor, se saben, per aixó he tret el paragraf http://xpoferens.blogspot.com/2008/09/identificaci-de-carles-de-viana.html Aixó d'en Colom es un expedient X, o dos.!

Una altra cosa, veig que has participat en el tema banderes d'Espanya i Catalunya.

Em falta una entrada de banderes (en plural) de Catalunya, per possar la de la marina mercant, la de la marina de guerra, la dels terços de Nàpols i moltes altres.

No es cert que la bandera blava d'Aragó deixes d'usar-se desprès de la Peronella. El color blau es mantení fins Joan II. Ferran II s'inventà el nou escut.

He tincut un canvi de impressions amb un tal Carles Naval sobre Caius Parellada, http://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:Enric_Naval, i em sembla inapropiada la seva actitud. Si jo digues el que penso de molts historiadors no acabaria........pero com diu aquella, aixó no es un forum. http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Corona_d%27Arag%C3%B3#Alg.C3.BA_pot_donar_refer.C3.A8ncies.3F.3F

--XpoferenS (discussió) 16:15, 22 set 2008 (CEST)

Xatrac àrtic

Hola! Ja he respost a les queixes que vas fer a la pàgina de discussió de la votació AdQ de Xatrac àrtic. Si et sembla bé i trobes que les queixes han estat solucionades, podries votar per omplir el desè i últim vot que falta per la votació. Gràcies i a reveure. – Leptictidium (discussió) 13:10, 23 set 2008 (CEST)

Gràcies! – Leptictidium (discussió) 15:30, 23 set 2008 (CEST)

Re:Tapis

Bones! Potser quan vaig llegir em va semblar que n'hi havia relativament poques. Ja canviaré el meu vot però a la primera línia, com sabeu la data de creació del brodat? Ho heu tret d'aqui [5], no? Encara que ja està ficat aquest link en la secció d'enllaços externs. Sobre lestructura... està prou bé tmb--Manlleus (discussió) 15:48, 23 set 2008 (CEST)

Hola, he posat la referència sol·licitada, (he posat dos, però en quasi tots els llibres d'art que parlen sobre el tapís estan d'acord a donar la data del segle XI o de començaments del XII). Gràcies pel teu interès. --MarisaLR (discussió) 16:32, 23 set 2008 (CEST)

Consens final

Mira't la proposta de votació per acabar de consensuar els serrells finals, si cal afegir alguna proposta més... o què (Consensuar els acords sense consens).--Peer (discussió) 17:13, 26 set 2008 (CEST)

He iniciat la votació final (Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Avaluació, distinció i retirada de distinció#Votacions finals de consens). A veure que et sembla. Crec que cal acabar de concretar aquestes qüestions per a normalitzar la pàgina de les votacions corresponents--Peer (discussió) 00:00, 29 set 2008 (CEST)
Recordatori: el dimecres 8 finalitza la votació de les propostes pendents de consens. Ja que has participat activament, estaria bé que poguessis deixar el teu vot (ho has fet un un apartat i ho pots fer encara en 3 apartats més). A partir d'aquí caldrà acabar d'introduir els nous canvis a les normatives i orientacions corresponents (avaluació, votació, avís de retirada).--Peer (discussió) 17:53, 4 oct 2008 (CEST)

Ara ja ha finalitzat el període de votacions. Mira't els resultats finals i el redactat.--Peer (discussió) 08:27, 9 oct 2008 (CEST)

Problema

Hola: tinc un problema, he posat Tenerife a la votació per AdQ, i m'ha sortit l'antiga plantilla de votacions. No sé com fer per posar la nova. Et pots encarregar tu de corregir-ho?És que he vist que estàs per aquí editant. Gràcies.--MarisaLR (discussió) 17:56, 26 set 2008 (CEST)

Moltes gràcies :) --MarisaLR (discussió) 18:19, 26 set 2008 (CEST)

Idea de bomber

La "idea de bomber" que deies ja està en marxa :) He creat Viquiprojecte:Relacions públiques de la Viquipèdia; passa-t'hi a dir-hi la teva, tens tota la llibertat del món per retocar el que vulguis. (Per cert, m'ha fet gràcia allò que dius que els professors et tiren indirectes quan parleu de la Viquipèdia... Quan estava a França i anava a classe de català [sí, sóc un vago], li tirava indirectes a la profe perquè ensenyés la Viquipèdia als alumnes, i no les pillava!) – Leptictidium (discussió) 12:08, 27 set 2008 (CEST)

Help me!

Company, pots ajudarme a arranjar la meva pagina d'usuari ? Com es fa per canviar la bandera amb triangle groc per triangle blau? Gràcies --XpoferenS (discussió) 19:18, 27 set 2008 (CEST)

Si, aquesta es la bandera correcta. L'altra se la va inventar un sindicalista que nomès tenia diners per pagar una impressió a un color (vermell) sobre tela groga, i desgraciadament es segueix utilitzant. Em pots arranjar la meva pagina d'usuari, si us plau? Molt agraït.! --XpoferenS (discussió) 20:19, 27 set 2008 (CEST)

Frase

Envia'm la frase que l'he perduda. No domino l'edició en el xat.--Peer (discussió) 19:09, 30 set 2008 (CEST)

Original: El seus pares eren Andreu Rodoreda Sallent que va ser un comptable d'una armeria, i Montserrat Gurguí Guàrdia i només la tingueren a ella, sent així filla única.
Proposta P: El seus pares eren Andreu Rodoreda Sallent, que va ser un comptable d'una armeria, i Montserrat Gurguí Guàrdia; només la tingueren a ella i, per tant, era filla única.
KRLS: Fou filla única, el seus pares eren Andreu Rodoreda Sallent que treballava comptable d'una armeria, i Montserrat Gurguí Guàrdia.
Proposta P: Fou filla única. Els seus pares eren Andreu Rodoreda Sallent, que treballava de comptable en una armeria, i Montserrat Gurguí Guàrdia.--Peer (discussió) 22:03, 1 oct 2008 (CEST)

Poposta de text afegit ... i altres qüestions

Al 1.3 Termini i valoració final he afegit aquest redactat: Tot i així, en el cas que la xifra mínima s'assoleixi molt ràpidament (un dia) es recomana no tancar la votació i deixa-la encara oberta 3 o 4 dies més. Crec que la rapidesa d'algunes votacions recomanaria una orientació d'aquest estil que caldria comentar més àmpliament. Avui votaré als acords sense consens i a veure si podem acabar de configurar tots els canvis ja que falta incorporar més clarament els nous acords, modificar la plantilla de proposta, fer enllaços directes amb les avaluacions dels articles i, en el cas de les traduccions d'articles de qualitat, enllaços als comentaris de les altres wiquis. També "exigir" un comentari per als vots crítics, i recomanar (pot ser?) un comentari als vots positius. (ja et faré proposta del text a la tarda que tindré temps; ara marxo)--Peer (discussió) 07:32, 1 oct 2008 (CEST)

gràcies

Carles, no sé que dir-te, m'agradaria que servís per a algun ajut, però tant com perquè recomanin els meus articles sembla una mica exagerat. De tota manera moltes gràcies pel teu gran detall. --MarisaLR (discussió) 16:02, 1 oct 2008 (CEST)

Beatles

En relació als teus vots, sàpigues que en JFY en farà una bona revisió del redactat ben aviat. I hauries de justificar l'objecció pel que fa a la completesa.--Peer (discussió) 09:15, 2 oct 2008 (CEST)

Molt millor. Ja em miraré el que comentes; la veritat és que en els articles bons sóc menys exigent, de moment, perquè crec que es pot deixar més marge de millora dels articles en els diversos apartats. Aquí el problema que conviuen articles molt bons que potser poden esperar a ser AdQ (com penso que és el cas de Laocoont) i altres més fluixos. Amb el temps s'anirem ajustant i polint aquests desequilibris.--Peer (discussió) 08:29, 3 oct 2008 (CEST)
Realment és força millorable, però d'altra banda passa com a article bo... i intentaré aportar referències. Dona-li un cop d'ull a les correccions que està fent JFY; és un gust veure el resultat quan un expert fa la feina.--Peer (discussió) 17:56, 4 oct 2008 (CEST)

No ha estat mai una de les meves prioritats ampliar-lo. Al procés d'avaluació es varen demanar opinions de com es pot millorar i vaig contribuir-hi dient el que em semblava. De moment hi ha molts articles importants de matemàtiques que no tenim o tenim molt pobres. Àbac no té gaire interès pel que fa al seu impacte en les matemàtiques actuals l'ínterès és més aviat històric i en el cas de l'enciclopèdia catalana simbòlic. Si algú té interès en millorar-lo i fer-lo article de qualitat ajudaré, però si no li interessa a ningú em dedicaré a altres temes.el comentari anterior sense signar és fet per Gomà (disc.contr.) 08:48, 4 oct 2008 (CEST)

Rodoreda

ja saps que l'expert en imatges és el Vriullop, consulta amb ell els temes legals, però sí, aniria bé tenir més fotos.--barcelona (discussió) 11:52, 4 oct 2008 (CEST)

La foto que tenim té algunes incògnites. Diu que és propietat de la família, però no està clar qui és l'autor. Es pot admetre considerant que és obra pròpia. El fet que sigui un personatge públic, és un argument pel fair use i un argument per saltar-se el dret de privacitat, però això no fa que sigui lliure. En el cas d'autor desconegut els possibles drets caduquen als 70 anys de la publicació. Durant aquest temps podria aparèixer l'autor i reclamar els seus drets. Per tant, cal saber quan es va publicar per primer cop, i verificar que es va publicar de forma anònima, no és vàlid si has trobat una còpia que no diu res. Millor et dono més detalls per l'IRC. --V.Riullop (parlem-ne) 16:47, 4 oct 2008 (CEST)
Bon dia Carles,
Enhorabona per la tasca que fas a l'article de la Rodoreda. Malauradament, no tinc cap foto de joventut d'ella. Tot el material gràfic que tinc és de l'època de Romanyà. Pel que fa a la fotografia que actualment fa fortuna (hehe), prové d'un estudi fotogràfic de Ginebra. La Rodoreda es va fer un book de fotos i aquesta n'és una d'elles. Mai va ser publicada –tot i que s'assembla molt a la que sortia a les contracobertes de les novel·les de la Rodoreda a Club Editor, que també pertany en aquest book. Pertany a la meva família, en tant que part integrant de l'arxiu fotogràfic de la Mercè Rodoreda en l'etapa de Romanyà. Val a dir que, després del fons fotogràfic de l'IEC (que era el de l'autora), el nostre és el segon en importància i tenim moltes fotos de l'etapa de Romanyà, que han estat publicades moltes vegades, tot indicant al peu de foto "Arxiu Vilallonga". No tinc cap constància del fotògraf que la féu i sempre que he vist fotos d'aquell book publicades, si no em falla la memòria, hi posa "foto d'estudi feta a Ginebra durant els anys 60". Em sap greu no poder oferir més informació.
Quan arribis a la redacció de la part de l'etapa a Romanyà et puc passar bibliografia pròpia dels Vilallonga (Mariàngela & Borja) per confegir-lo.
Fins aviat,
Vilallonga · (digui digui) 11:12, 5 oct 2008 (CEST)

Retirada

La normativa diu: Una proposta ha d'haver passat un mínim d'un mes a votació i haver rebut deu vots perquè es pugui anunciar un resultat. El mes ha passat, "sembla" que es mantindrà la distinció ja que té dues objeccions; i amb 3 aprovacions caldrien 5 vots més de suport. Però la normativa diu que s'ha d'esperar als 10 vots mínim. Una altra qüestió és que després del debat es decideixi arxivar-la perquè sembla el més raonable. Són temes delicats i si generen problemes, millor esperar a moments de més consens i no desgastar-se en batalles. Tornant a la teva pregunta, jo interpreto que no ho ha fet d'acord amb tots els detalls de la normativa. Jo, de tu, si ho creus, li enviaria un correu recordant-li aqeust aspecte, però si veus que no cal, no reobris la votació; crec que s'allargarà, amb polèmica, i només que rebi un altra objecció serà pràcticament rebutjada.--Peer (discussió) 08:31, 6 oct 2008 (CEST)

Jo crec que hi dedicaràs molt temps i amb pocs resultats. La feina feta és bona, però si no hi ha voluntat d'escoltar les propostes de millora, ni tampoc prou suport per a retirar la distinció, ho deixaria córrer; hi ha molts, molts articles on la feina que facis serà molt ben rebuda.--Peer (discussió) 15:00, 6 oct 2008 (CEST)
Ara no puc, que marxo. En una hora i mitja potser podré fer-ho.--Peer (discussió) 17:15, 10 oct 2008 (CEST)

AdQ

Escolta, jo abans de votar me'ls llegeixo, els articles. No te passis, si-us-plau.

--Davidpar (discussió) 19:08, 6 oct 2008 (CEST)

Silver Surfer

Gracies pel comentari, malauradament no l'acabo d'entendre. Que tens pensat?, quina plantilla creus que haig d'emprar?.He estat fent un cop d'ull a les plantilles de la categoria (dit de passada crec que caldria més pagines d'us, per que la meitat o mes no les entenc...). En l'article que emprat alguns Cite Web (que un bot ha traduït a Cita Web) "heretats" de l'article original.--Marc (Mani'm?) 22:09, 7 oct 2008 (CEST)

Hola Altre Cop. Per les referencies he pogut emprar gairebé la mateixa estructura que l'article anglès, ja que aquest només usa la plantilla cita web. l'únic que he canviat es que utilitzo l'Amaga Ref per a mostrar-les. Amb tot hi ha algun detall que no m'agrada: Hi ha una manera de posar 2 grups de Referencies, m'explico: la majoria de les referencies son a citacions de números i "llibres" de còmics i de pàgines web. Peró n'hi ha una que no és una referencia si no una nota (una opinió) i m'agradaria separar-la, es pot fer? com?. A banda d'això les repassaré (com a mínim per a mirar si els enllaços estan actius i actualitzar dates d'accés). Per últim, i per acabar d'entendre el que hem demanes hem podries posar un article d'exemple per a millorar com mostro les referencies. Gracies.--Marc (Mani'm?) 08:32, 8 oct 2008 (CEST)

Al Tall

Sí, jo també mire que l'article està prou bé (potser millor inclús que el de Llach, que ara mateix és l'únic destacat de la Nova Cançó), però com sóc part interessada no sé si em correspon a mi dir si es mereix l'«honor»; en tot cas, si vols proposar-lo tu mateix que saps com fer-ho, avant! --Arnandis (Sí o sí?) 19:40, 8 oct 2008 (CEST) P.S: i moltes gràcies per la deferència!

Ui, massa faena! M'estime més escriure articles que fer burocràcia, que estos demanen més que el govern; a més, millor que siga un altre qui ho propose (allí diu que pot ser qualsevol, no?). --Arnandis (Sí o sí?) 21:46, 8 oct 2008 (CEST) P.S: per cert, el grup seguix donant a parlar...

Majestat Batlló

Gràcies que he vist que has arxivat Tenerife, encara que crec que en Peer volia esperar a repassar la llengua. Suposo que dóna igual. Carles et volia demanar si amb la teva "gràcia" pots aconseguir alguna fotografia de la Majestat Batlló que he fet un article per a la selectivitat i estaria bé tenir almenys una.Encara em recordo de quan vas aconseguir la del Tapís de la Creació --MarisaLR (discussió) 22:32, 8 oct 2008 (CEST)

Al museu no deixen fer fotografies. I clar que interessen si aconsegueixes les dues doncs posem les dues. Ets un sol! --MarisaLR (discussió) 23:04, 8 oct 2008 (CEST)
Moltes gràcies. Ara m'ha dit el meu marit que si deixen fer fotografies al museu pero sense flash.--MarisaLR (discussió) 00:12, 9 oct 2008 (CEST)
Molt rebé, com guanya l'article amb una fotografia! no sé com te les arregles, però que molt bé! I te la dec, te la dec, tu demana i ja veuré si puc concedir-te la petició, hehe!!--MarisaLR (discussió) 16:30, 9 oct 2008 (CEST)

Fecundació in vitro, avaluació

T'escric aquí perquè el meu missatge no apareix a l'apartat de l'article, és el següent:

Plantilla de traducció afegida a la discussió de l'article. No entenc per això a què et refereixes amb això dels enllaços de referència, podries explicar-m'ho per corregir-ho?

Salutacions, --Grieret (Parlem?) 20:24, 9 oct 2008 (CEST)


Missatge de la Marisa

Gràcies. No puc dir res mes. Són dies que un té baix l'estat d'ànim--MarisaLR (discussió) 17:17, 10 oct 2008 (CEST)


UV

Gràcies per l'interés =)--LaiaR-UV (discussió) 01:37, 10 oct 2008 (CEST)

He fet una ullada al que em vas comentar, però encara no sé si he citat les referències correctament. T'agrairia que ho mirares i em comentes alguna cosa. Gràcies --LaiaR-UV (discussió) 15:49, 10 oct 2008 (CEST)
Gràcies per l'explicació i les modificacions a l'article ;)

No he posat cap referència en un principi perque pensava que només era necessari quan es citava textualment un fragment d'alguna obra, per això no em queda massa clar la recomanació de escriure les referències si el llibre ja està escrit a la bibliografia. Vull dir, es clar que les idees per a l'article estan extretes de diferents documents però no són citacions textuals com la de Wolf. Una altra qüestió, quant desapareix aquell quadradet de dalt avisant de que l'article no té fonts? --LaiaR-UV (discussió) 16:36, 10 oct 2008 (CEST)

Ja he corregit el que m'has dit, també ho he ampliat un poc. Veig que a la Viquipèdia li falten algunes coses per desenvolupar en la categoria de comunicacions, espere agafar-li el fil i crear entrades noves. Per cert m'agradat allò que m'has explicat sobre enllaçar els articles en altres idiomes i he aprofitat per posar l'enllaç a l'article en català en la Wikipedia =) Gràcies per l'ajuda, crec que ja comence a controlar un poc més això de les citacions i les referències! jeje --LaiaR-UV (discussió) 20:40, 10 oct 2008 (CEST)
Hola de nou =) M'ha sorgit un dubte, hi ha alguna forma d'editar el títol de l'entrada? Gràcies!--LaiaR-UV (discussió) 16:50, 14 oct 2008 (CEST)
Ei gràcies. El que passa es que he intentat fer-ho en la Wikipedia perquè avui estem corregint a classe entrades d'altres companys i allí es necessita haver escrit més de un cert nombre d'articles o ser bibliotecari o alguna cosa d'aquestes per canviar-ho. De totes formes ho he fet servir i he modificat el títol de la meua entrada un poc. --LaiaR-UV (discussió) 17:29, 14 oct 2008 (CEST)
Res d'experta, encara estic aprenent ;) Ja està solucionat el problema, li hem demanat consell a una de les bibliotecàries de la Wikipedia que estava col·laborant amb nosaltres també. Qualsevol nom que acabe amb UV som alumnes, però ja estem acabant la pràctica. Gràcies d enou pels consells i l'ajuda, la veritat és que he aprés molt.


Clar que em pasaré per aquí algun dia jaja Hauràs de seguir controlant articles meus ;) el comentari anterior sense signar és fet per LaiaR-UV (disc.contr.) 20:57, 14 oct 2008 (CEST)

Hola soc na Laia una altra vegada i necesite ajuda! =P He creat una entrada nova amb el títol Crepuscle (novela), pero és que no havia vist que ja existia. M'he adonat quan anava a canviar el títiol per la incorrecció ortogràfica (novela-novel·la). Que faig ara?? el comentari anterior sense signar és fet per LaiaR-UV (disc.contr.) 19:48, 22 nov 2008 (CET)

Pàgina amb pestanyes que ho englobi tot

A Usuari:Peer/Qualitat estic fent una prova per reorganitzar de manera més globalitzada la qualitat de la viquipèdia pel que fa a l'avaluació, distinció de qualitat dels articles. Mira-t'ho i a veure com ho veus. La proposta intenta que tot el procés formi part d'un tot d'una manera més clara, i poder accedir més directament a cada apartat (normes, propostes, ...).--Peer (discussió) 11:48, 11 oct 2008 (CEST)

Re: Doctor

Ja he fet la pàgina de desambiguació. --Jordicollcosta (discussió) 10:40, 13 oct 2008 (CEST)

He corregit els enllaços que apuntaven incorrectament a Doctor, però en d'Star Trek, m'ha quedat el dubte de si tenia que apuntar al personatge o al títol universitari.
  1. Star Trek I: La pel·lícula
  2. Star Trek II: La còlera de Khan
  3. Star Trek III: A la cerca de Spock
  4. Star Trek IV: Missió: Salvar la Terra
  5. Star Trek V: L'última frontera
  6. Star Trek VI: Aquell país desconegut

--Jordicollcosta (discussió) 11:09, 13 oct 2008 (CEST)


per si us pot interesar

  • Avui es presenta a Barcelona l'ultim llibre de Charles Merrill.
  • lloc: Omnium Cultural, Centre d'Estudis Colombins
  • adreça : C/ Diputació, 276 Barcelona
  • Tel. 93 319 80 50
  • hora : 19:00 h

http://www.demersbooks.com/colom.html Colom of Catalonia: Origins of Christopher Columbus Revealed] editat a USA.

  • Demà us ho explico
  • Salut

--XpoferenS (discussió) 08:44, 14 oct 2008 (CEST)

Distinció de Tanc

Hola! Si vols pots qualificar l'article de Tanc ja que jo he arreglat el problema de les refes. Et demano el vot perquè has proposat l'article a distinció. Hi ha altres fronts oberts en aquest article que aniré resolent de mica en mica però crec que de moment és un molt bon article. Gràcies!--Manlleus (discussió) 16:10, 14 oct 2008 (CEST)

Tarraco

He mirat i sembla que estan fets més o menys tots els articles sobre Tarraco, si fossis a la catedral i us deixessin fer fotografies a l'interior, (no deixen), seria interessant si poguessis fer alguna, que no hi ha per a l'article. Fotografia tot que ja ho aprofitarem. A la rambla hi ha una esc ultura de Julio Antonio (que està al article), si la veus pots fer una altre per millorar la que tenim. A veura se aprents molt de aquest viatje!--MarisaLR (discussió) 20:38, 14 oct 2008 (CEST)

Com ha anat el viatge? Moltes fotografies? --MarisaLR (discussió) 22:34, 15 oct 2008 (CEST)
Vaja! que calamitat! I pel que fa a la viquitrobada si tinc lliure la data, segurament aniré.--MarisaLR (discussió) 00:26, 16 oct 2008 (CEST)

quinzena

crec que has contestat a la meva discussió en lloc de la de Bestiasonica, però és igual. Comparteixo la teva opinió, humà va ser una bona quinzena, ara a pel Magrib! --barcelona (discussió) 23:03, 17 oct 2008 (CEST)

Eterna discussió

Sobre la discussió que hi ha en una plana, ja saps de quina parlo, per quin motiu s'ha de treure el lloc de la rebuda d'en Colom a la tornada d'Amèrica? Hem d'entendre que aquest tema de l'arribada i rebuda pels reis catòlics a la ciutat comtal és un fet sense importància i que per tant no mereix ser un apartat de l'article? Crec que treure dit apartat, és com ho diria en MAfoto "ningunear", o pel cap baix em negaràs que Colom fos rebut pels reis catòlics a Barcelona? --Jacquard (discussió) 01:09, 20 oct 2008 (CEST)

PD: estaré uns dies fora d'orbita degut a la proximitat de la presentació d'un treball a la uni, agrairia que si em respons, em fessis arribar un mail tal com ho explico a la plana meva d'usuari i a la plana de discussió. Mercès


Acabo d'accedir abans d'anar a "clapar", he vist que m'havies deixat un missatge i certament, resulta que tenia l'opció desmarcada. --Jacquard (discussió) 22:52, 30 oct 2008 (CET)

Stuka

No sé massa la norma, però stuques segur que no, perquè és el plural d'stuca i no d'Stuka. A més, si s'hagués catalanitzat no seria com Stuca sinó com Estuca. Jo li preguntaria a algú més entès, però de moment i per prudència jo diria els Stuka, igual que diem els Boeing i no els Boeings. Podria ser que Stukas o Stukes fos acceptable si tingués tradició, però això no ho sé.--Pere prlpz (discussió) 17:26, 23 oct 2008 (CEST)

1000

Dues coses. D'una banda preferia fer-ho "manualment" perquè així aprofito per veure com estan els articles, quins tenen qualitat a les altres wiquis, etc. He començat pels que tenen negreta, i després caldria anar incorporant els altres. Els menys estables i els que poden patir més canvis (quan anem afegim un centenar del nostre àmbit) són els de biografies i els de geografia. De l'altra, en Pasqual va molt enfeinat i prefereixo demanar-li el que sigui imprescindible.--Peer (discussió) 19:16, 2 nov 2008 (CET)

Contribució de la quinzena: Mitologia catalana

Hola:

Aquesta quinzena s'ha escollit la mitologia catalana com a contribució de la quinzena. Com que hi vas votar a favor et convido a desenvolupar-hi les tasques que hi creguis convenient.

Salut!

--Bestiasonica (discussió) 12:37, 3 nov 2008 (CET)

Com pose les referències a l'article el castellà del País Valencià?

Hola KRLS, sóc l'usuari que ha editat la pàgina el castellà del País valencià, i si te l'has llegit, jo com tu crec que és correcta, i que no parla de cap dialecte unitari, és més,el partix en tres sectors clarament diferenciats (de fet a la Discussió País Valencià és el que es demana, i crec que jo ho he fet). Igual potser que el títol siga l'inadecuat, però no sé de quina altra manera se'l pot anomenar quant el que es demana és açò: L'Apartat de llengua a de parlar del castellà al país valencià més extensament i d'altres llengues extrangeres, i no només del valencià, com ho fem? de quina manera? castellà ja té un article.M'agradaria que em pogueres ajudar a posar les referències, però no sé com ho he de fer, el text el vaig copiar de la Gran Enciclopedia de la Región Valenciana, està en totes les biblioteques valencianes. Com puc posar-les? --Usuari:Ejodek (Usuari Discussió:Ejodek) 13:12, 8 nov 2008 (CET)

Bóveda de la capella Sixtina

Hola KRLS, me n'alegro de saludar-te i et dono les gràcies per la teva repassada a l'article, pel que fa als punts finals, no els havia posat per això que em va dir l'Enric: Bon dia! Veig que estàs recol·locant els punts finals en els peus de foto. Hi ha la convenció tipogràfica que els peus de foto no van puntuats al final, si no és que constin de diverses frases, és clar. Els vaig treure expressament. –Enric 18:30, 2 set 2008 (CEST) , Salutacions.--MarisaLR (discussió) 13:35, 16 nov 2008 (CET)

Si ja sé, a viqui cstellana, es posen, però, s'hauria d'aclarir, perquè no hi hagi confusions i unificar tots els articles.--MarisaLR (discussió) 16:09, 16 nov 2008 (CET)

Quinzena de la Fusió

Enhorabona! La proposta de la quinzena de la fusió és vigent a partir d'avui. Ànims i endavant!

Actualment hi ha 278 articles a dins d'aquesta categoria. Si podem reduir ni que sigui per sota dels 100 articles jo ja ho consideraré un mèrit. Com a criteri per a realitzar la fusió sense consens revisaria els interviquis. Si aquests no coincideixen, llavors caldria una certa discussió sobre la conveniència de la fusió a la discussió per tal que hi quedi constància i la resta de viquipedistes en puguin dir la seva.

Salutacions!

--Bestiasonica (discussió) 00:25, 17 nov 2008 (CET)

Operació Market Garden

Benvolgut KRLS,

El motiu pel qual t'escric és, abans de tot, per agrair-te les teves aportacions en l'article Operació Market Garden i, de pas, per comentar-te que he demanat una avaluació de l'article per, si s'escau, proposar-lo per a AdQ o, al menys, AB.

Salut!

--Ignasi (discussió) 17:22, 24 nov 2008 (CET)

El Senyal

Hola Carles,

D'acord, cap problema. Espero que no hi hagi cap mena d'incompatibilitat que l'autor d'una de les referències bibliogràfiques participi al text. No voldria tenir problemes per això. Espero que ho pugui fer durant aquesta setmana. De moment, tinc una mica de feina, però et prometo que ho faré.

Ara per ara, l'article fa molta patxoca. Enhorabona per la feinada!

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 20:13, 26 nov 2008 (CET)

Bon dia, la qüestió dels àngels és molt interessant. Són molt presents especialment a la darrera narrativa de l'escriptora. Hi ha alguns articles sobre aquest tema, però no s'ha sistematitzat res. Es pot afegir el que s'ha dit, sense caure en recerca pròpia.
Miraré que el que s'hagi de dir de Romanyà no s'allargui molt. Em fa una certa cosa de crear un article sobre la que va ser casa meva durant tants d'anys.
Fins aviat, Vilallonga · (digui digui) 08:40, 27 nov 2008 (CET)
La cita que has posat a l'article m'agrada més: és més breu i té molta càrrega. Vilallonga · (digui digui) 21:08, 27 nov 2008 (CET)

Terrorisme

Enhorabona! La vostra proposta per a la contribució de la quinzena ha estat escollida.

  • Article: Terrorisme
  • Descripció: Penso que és un article molt important i que sempre està d'actualitat, de manera que no ens podem permetre tenir una pàgina com ara tant curta i a sobre per neutralitzar.
  • Data de la proposta: 3 de desembre de 2007
  • Vots:
  1. --Jey 23:51, 3 des 2007 (CET)
  2. --barcelona 10:26, 4 des 2007 (CET) a més a més cal unificat defincicions per treure ja les polèmiques dels articles relacionats
  3. --KRLS , 15:07, 4 des 2007 (CET)
  4. --Cparres (discussió) 13:33, 9 oct 2008 (CEST)
  5. --Jordicollcosta (discussió) 20:00, 29 nov 2008 (CET)

Bona sort! --Bestiasonica (discussió) 00:23, 1 des 2008 (CET)

Avaluació de la darrera quinzena

Sembla que la feina feta a la darrera quinzena de la fusió ha mobilitzat força usuaris, ja que hem passat de tenir 278 articles a tenir-hi 55. Suposo que les quinzenes que impliquen el treball de diferents articles mobilitzen un major nombre d'efectius. Bona feina! --Bestiasonica (discussió) 10:03, 1 des 2008 (CET)

Re: Ref-llibre

Arreglat. Ja em vaig cuidar de deixar-la compatible amb els paràmetres anteriors. El problema és que hi ha una opció oculta de referències automàtiques i sense adonar-me'n a última hora la vaig deixar visible sense comprovar-ho. Realment hagués sigut millor començar de zero com vaig fer a {{Citar web}}, però aquesta ja estava mig traduïda. Copiar-la directament de l'anglesa acaba sent un problema a la llarga. De fet l'acaben de canviar completament i ja no ens serveix per copiar noves referències directament de l'anglès. --V.Riullop (parlem-ne) 10:09, 2 des 2008 (CET)

Plantilla:Citació

He estat mirant la plantilla i no hi veig res estrany. Fica'm alguna pàgina on no funciona la plantilla o digues que és el que vols obtindre d'eixe sext paràmetre. –Pasqual · discussió · xat 17:11, 7 des 2008 (CET) Fet Fet!

acudits

Gràcies

Moltes gràcies per a les teves correcions al meu article de Jean Del Cour.--Flamenc (discussió) 01:47, 8 des 2008 (CET)

  • Si vols revisar de tant en tant un article, t'agraeixo a la bestreta. Ja l'ho faig, però com es passa sovint, sóc una mica cec als errors dins dels meus texts, com que conec el contingut no els veig. És més fàcil veure els errors d'altri… és una vella saviesa ben coneguda. --Flamenc (discussió) 13:46, 8 des 2008 (CET)

Rondalles del Bard Gallard

Llavors la web de la fnac està errònia :(. Elimine els canvis. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:45, 8 des 2008 (CET)

ahh bé ja ho has fet tu :P --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:46, 8 des 2008 (CET)

Contribució de la quinzena:Articles del País Valencià mancats de coordenades.

Enhorabona! La vostra proposta ha estat escollida per a ser la següent contribució de la quinzena. Us recomano la següent eina Per a situar les coordenades sobre un mapa (anglès) i que us pugueu coordinar amb la resta d'usuaris que han donat suport a la proposta. Bona sort! --Bestiasonica (discussió) 09:51, 15 des 2008 (CET)

Qüestió de noms

A Plantilla Discussió:Ciutats valencianes hi ha una guerra en miniatura. Crec que necesitem més punts de vista per tal d'arribar a bon port. Agraïria la teua opinió.--espencat (discussió) 22:16, 18 des 2008 (CET)

Pedro de Mena

Ja està canviat, però em sembla que era correcte. De totes maneres moltes gràcies. He vist a la gramàtica catalana de Pompeu Fabra que diu:els noms masculins acabats en sc, st o xt ( crist) prenen en el plural una s o la terminació os . Salutacions --MarisaLR (discussió) 23:00, 18 des 2008 (CET)

No, no, que no estic pas segura... --MarisaLR (discussió) 23:38, 18 des 2008 (CET)

Coor Val

m'he trobat algunes estacions línia 5 del metro de València que les coordenades que has posat apunten al mig de la mar, t'ho pots mirar? --Jordicollcosta (discussió) 20:23, 20 des 2008 (CET)

Jo tampoc ho entenc, potser a la taverna algú troba alguna explicació. --Jordicollcosta (discussió) 11:02, 21 des 2008 (CET)

Crec que hauríem d'acabar de fer l'article Terrorisme. Està mig penjat. Què et sembla si jo faig l'apartat d'història i tu "Criteris clau" i "Ús pejoratiu"?--Joancreus · 20:49, 20 des 2008 (CET)

Estic traduint l'apartat "Història" de en:History of terrorism. Al segle XX hi ha molta cosa, i crec que seria massa posar vint casos de terrorisme. Què faries? Un resum general? --Joancreus · 13:13, 21 des 2008 (CET)
Doncs posaré els quatre o cinc més importants a Terrorisme#Història i la resta a Història del terrorisme.--Joancreus · 13:22, 21 des 2008 (CET)
Sé anglès, però no sóc natiu. :). Crec que vol dir:

El President del Comitè Anti-terrorisme de les Nacions Unides ha dit que el Comitè era conscient de les 12 Convencions internacionals en el tema, i cap d'elles es referia al terrorisme d'estat, que no era un concepte legal internacional.

Crec que més o menys vol dir això. Si no ho veus clar, pregunta-l'hi al Lepti o algú altre que també en sàpiga.--Joancreus · 09:06, 23 des 2008 (CET)

Blade Runer

Crec que es pot presentar. Ho fas tu? Jo li diria alguna cosa a en Pallares, que en sap de cinema i que digui que li sembla.--Peer (discussió) 16:39, 23 des 2008 (CET)
El vaig mirar per sobre a la fase d'avaluació, però després me'n vaig oblidar. Quan acabi les esmenes del Lepti a Thelma i Louise, li dono un cop d'ull i deixo comentaris.--Pallares (discussió) 22:03, 23 des 2008 (CET)
L'he arxivat ja com . Tenia els cinc vots unànimes necessaris.--Peer (discussió) 12:56, 31 des 2008 (CET)

Bon Nadal!

Hola, xaval! Et desitjo que tinguis un bon nadal i un feliç començament d'any. Una abraçada hahaha. --Josep Gustau - Discussió 20:41, 23 des 2008 (CET)

Bones Festes

Bon Nadal i que ho passis el millor possible. Una abraçada --MarisaLR (discussió) 12:53, 24 des 2008 (CET)

Et desitjo un Bon Nadal, unes bones vacances i un any 2009 que sigui tan bo com tu vulguis. S'ha fet una bona feina a la viquipèdia i l'any que bé serà millor. Enhorabona, per la part que et toca.--Peer (discussió) 21:15, 24 des 2008 (CET)

Feliz Navidad

Desde el corazón de los Lugares colombinos te deseo lo mejor y una Feliz Navidad en compañía de tus seres queridos.

Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 13:37, 24 des 2008 (CET)


Agrairia informació

Com està el tema de l' entrada d'en Cristòfor Colom? Ja s'ha fet la fussió? Es poden fer correccions o propossar esmenes a l'entrada principal o no ? Bon Nadal --XpoferenS (discussió) 17:48, 24 des 2008 (CET)

Nadal

Molt bon Nadal a tu també, i espero que disfrutis de demà i el dia de Sant Esteve, i també espero que carreguis les piles per fer una gran celebració el cap d'any ;) Bon Nadal! – Leptictidium (discussió) 21:43, 24 des 2008 (CET)

Viquitrobada 2009

He deixat aquesta nota a la taberna, però com que no tothom ho llegeix amb regularitat i tu vas assistir a la segona viquitrobada et deixo aquest avís directament per si et plau de mirar-ho i participar-hi. --Gomà (discussió) 00:44, 26 des 2008 (CET)

Retirada de distincions

Hola! T'envio aquest missatge perquè vas participar a la proposta de retirada de distinció de diversos articles. Algunes d'aquestes votacions es regeixen pel sistema antic de votacions, que va ser substituït per un de nou. Aquí pots trobar les noves normes. Voldria preguntar-te si et sembla bé que la votació d'aquests articles sigui passada al nou sistema. Gràcies, i bona nit. – Leptictidium (discussió) 19:44, 26 des 2008 (CET)

Jaume I

Ola. q tal? com van les festes? Mira. es que vaig proposar l'article Jaume el Conqueridor per a avaluar-se i intentar que sigui AdQ, aprofitant que el 2008 es complien els 800 anys dels seu naixemenet i q per lo q vaig veure hi te ja bastantes dades l'article. Passa per l'avaluació i digués la teva si vols. O si saps fer algunes millores q ja s'han demanat... Enga moltes gracies. Molts d'anys i bones festes!--Tomeu87 (discussió) 12:12, 27 des 2008 (CET)

Sí, aquest és l'article escollit. Estic a punt de desmaiar-me de son jejej. Enfí, acabo de fer un esborrany decent i me'n vaig a dormir. Demà toca reposar! Bona nit. – Leptictidium (discussió) 04:53, 28 des 2008 (CET)

Ho posaré a la llista de coses per fer. De moment, ja he desorfenat tots els helòhids i isquiròmids. – Leptictidium (discussió) 13:17, 29 des 2008 (CET)
D'acord, acabo de fusionar tres articles de Pokémon en un i et faig la teva anguila elèctrica. – Leptictidium (discussió) 15:59, 31 des 2008 (CET)
Fet Fet!Leptictidium (discussió) 16:15, 31 des 2008 (CET)
En els articles que enllacen a "mal de cap", etc., serà ben fàcil, però el problema serà bastant més gran en els articles que no hi enllacin. – Leptictidium (discussió) 17:04, 31 des 2008 (CET)
Per cert, si tens algun forat per ampliar Carl Gustav Jung, com ja es va parlar fa uns quants mesos... Ja saps ;) – Leptictidium (discussió) 17:19, 31 des 2008 (CET)

No et preocupis, confio en què ets un bon viquipedista, i a menys que diguis que abandones l'article, no seré jo qui el proposi per a treure-li la distinció. Si et sembla adequat, podem fer el que dius tu de posar-lo com a article bo, igual que vas fer-ho amb Rubió. Fes el que et sembli millor. Bon any nou 2009 a tu també! Com ho penses celebrar aquesta nit? – Leptictidium (discussió) 18:57, 31 des 2008 (CET)

Doncs jo aniré de discoteques amb la xicota, amb les amigues de la xicota (per sort no ve l'amiga que em cau fatal jajaj) i possiblement amb el meu millor amic. Encara no sé si endur-me el cotxe, no vull que algun borratxo me'l ratlli. D'acord, vaig a proposar Jung com a article bo! – Leptictidium (discussió) 19:24, 31 des 2008 (CET)

Quinzena

Jo també ho crec, si us plau anima a algun altre usuari per a que deixi el seu vot. --Bestiasonica (discussió) 13:41, 28 des 2008 (CET)

hahaha Ei!!! Ja hem arribat als 150.000 articles. És un bon moment per a descansar d'aquesta fal·lera de creació d'articles i ens podem aturar a la tradicional Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Qualsevol edició que pugueu fer per tal de millorar algun d'aquests 150.000 articles serà benvinguda. Si no sabeu que fer podeu visitar la pàgina especial per a buscar idees. Salut i feliç 2009. --Bestiasonica (discussió) 00:36, 29 des 2008 (CET)

Salón Victor Pradera

Si em pregunten sobre l'article diria que té greus problemes de format i que és clarament un esborrany. No crec que aquest carrer hagi de tenir un article (notabilitat), però si hi ha de ser es podria fusionar amb l'Exposició Internacional de Barcelona, però l'ha creat un anònim, pel que les possibilitats de que prosperi l'article són més aviat nul·les. Jo l'esborraria tots els noms del carrers tant canviats n'indiquen que no hi ha un especial interès pel nomenclator de la ciutat. Tot i viure-hi a la vora no n'he sentit parlar mai a cap publicació periòdica ni em consta que s'hagin escrit llibres o altres documents sobre aquest passeig de BCN. Tu que n'opines? --Bestiasonica (discussió) 10:53, 29 des 2008 (CET)

Jo el marcaria per eliminar-lo, també, afegint els comentaris que hem fet. --Bestiasonica (discussió) 11:14, 29 des 2008 (CET)

caldera volcànica

hehe, pots encarregar-lo tu mateix :) a veure si et fan cas, si no, m'ho dius --barcelona (discussió) 17:35, 30 des 2008 (CET)

no sé si ho conec, però bé, enviaré un parell de missatges (no sempre fan els deures, i per cert, tu en tens de pendents) --barcelona (discussió) 17:39, 30 des 2008 (CET)

nombre o número

Nombre. Número és una xifra que pertany a una sèrie. –Pasqual · discussió · xat 19:40, 30 des 2008 (CET)