Comitè Jueu Americà de Distribució Conjunta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióComitè Jueu Americà de Distribució Conjunta
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusorganització sense ànim de lucre
organització religiosa
comitè Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballajuda humanitària Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació27 novembre 1914
FundadorFelix Warburg i Jacob Schiff Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deBiblioteca Digital Mundial Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats747 (2008) Modifica el valor a Wikidata
Indicador econòmic
Ingressos totals293 M$ (2016) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

Lloc webjdc.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: TheJDC Twitter (X): thejdc Instagram: jdcjoint LinkedIn: jdc Youtube: UCiH4FuxWoqrUYvl8lGLOVuw Modifica el valor a Wikidata

El Comitè Jueu Americà de Distribució Conjunta (en anglès: American Jewish Joint Distribution Committee) (JDC) és una organització humanitària jueva dels Estats Units. Té la seu a Nova York. Va ser fundada l'any 1914, avui està present a més de 70 països. La JDC ajuda a les comunitats jueves del món a través de la seva cobertura assistencial social. L'organització finança igualment projectes humanitaris destinats a comunitats no jueves.

Activitats[modifica]

El Comitè Jueu Americà de Distribució Conjunta finança programes per assistir als jueus empobrits de la Comunitat d'Estats Independents, i dels països d'Europa de l'Est, proporcionant menjar, medicaments, assistència a la llar, i cures per als ancians jueus, i els nens que necessiten ajuda. El JDC també permet que les petites poblacions jueves d'Amèrica Llatina, Àfrica, i els països d'Àsia, mantinguin uns serveis socials bàsics, i ajuda a assegurar un futur jueu per als seus joves i per a les generacions futures. A Israel, el JDC respon a les necessitats derivades de la crisi, mentre que ajuda a millorar l'assistència per la gent gran, els nens i els joves, els nous immigrants, els discapacitats, i altres grups de població vulnerable.

Enllaços externs[modifica]