Plantilla Discussió:Indret

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

No sóc gaire entés però en aquesta plantilla no surten les fotos quan les poses, surt com si no tingués foto --Wikiwiki (disc.) 21:21, 4 maig 2011 (CEST)

Pots posar un exemple d'alguna pàgina on passi? --Arnaugir 21:36, 4 maig 2011 (CEST)
No ho vec ara, on passava està solucionat, no sé que devia veure, poder m'he equivocat --Wikiwiki (disc.) 12:08, 5 maig 2011 (CEST)
Ahir vaig fer un petit retoc, suposo que ho devia solucionar. Si tornes a veure-ho, avisa, merci! --Arnaugir 13:07, 5 maig 2011 (CEST)

Coordenades duplicades[modifica]

A diferència de la gran majoria d'infotaules, aquesta fa servir {{cal coor}} amb display=inline,title quan no s'hi posen coordenades localment. Això duplica les coordenades a la pàgina i dóna error si ja té la plantilla cal coor independentment. Diria que ara mateix està passant en molts jaciments arqueològics (exemple Cova del Rinoceront).

Aleshores, hi ha dues o tres solucions:

 • Solució fàcil a la curta: Que la plantilla faci servir display=inline sense title.
 • Solució que estaria bé a la llarga: A mida que les infotaules incorporin la funció de cal coor, treure la plantilla cal coor dels mateixos articles. Per això caldria anar coordinats perquè entre que es modifica la infotaula i es treu la cal coor les coordenades no funcionen.
 • Solució de ciència ficció: Que les plantilles s'entenguin entre elles i no es facin nosa. Ni idea de si es pot fer (sospito que en general no, amb Lua em sorprendria que es pogués i amb viquitext estic gairebé segur que no es pot).

El mateix problema amb cal coor passa quan hi hagi directament la plantilla coord fora de la taula.

@Amadalvarez:--Pere prlpz (disc.) 12:53, 26 gen 2016 (CET)

@Pere prlpz: Ja ho havia detectat però comptava que algun dia t'havia de demanar un bot per endreçar noms de paràmetres d'aquesta família i seria el moment per eliminar totes les cal coor que estan en articles amb plantilla:indret i altres integrades que la criden. De moment, canvio el title i quan passem el bot, ho restaurem. Merci,--amador (disc.) 14:06, 26 gen 2016 (CET)

Suposo que es van treure de la infotaula les coordenades amb title mentre es treia la plantilla cal coor. No seria moment de tornar-l'hi a posar?

Ara fa molt que tenim els indrets sense coordenades a dalt. Si el no posar-les-hi és per un problema tècnic sempre podem tornar a fer servir cal coor.--Pere prlpz (disc.) 21:23, 22 abr 2019 (CEST)

Bucle[modifica]

Hi ha un bucle de plantilla en alguns conceptes. El trobareu a Serrat de Puig d'Ases.--Medol (disc.) 00:09, 20 jul 2016 (CEST) @Medol: Fet Fet!. Gràcies per avisar.--amador (disc.) 10:49, 20 jul 2016 (CEST)

reanomenar[modifica]

hi hauria algun problema amb reanomenar-la a {{Infotaula d'indret}}? Em comprometo a passar el bot per canviar-les totes--Arnaugir (discussió) 14:50, 31 jul 2016 (CEST)

Potser fins ara ho he fet malament, però posant simplement {{indret}} ja n'hi ha prou, no cal posar res més. Igual que {{persona}} o {{edifici}}. No és millor així?. Per què han de posar "infotaula"?--Medol (disc.) 15:24, 31 jul 2016 (CEST)
No em sembla malament, però una cosa o l'altra!el comentari anterior sense signar és fet per Arnaugir (disc.contr.)
Suposo que si fem arqueologia trobarem que algú va creure que seria útil diferenciar entre infotaules (de dades o de navegació) i plantilles funcionals. La veritat és que, mentre estiguin ben categoritzades i documentades, els títols han de ser autoexplicativos, però no necessàriament han de contenir un criteri de classificació dins el nom. Això es pot reforçar perquè anem a una estructura de poques infotaules i molt populars. Per tant, fàcils de recordar i amb pocs dubtes sobre si l'article que vull documentar li cal una o una altra, com passava fins ara. Per part meva no hi ha problema. Escric tant ràpid la paraula "infotaula" després d'haver-ho fet unes 2.000 vegades en el darrer any, que m'adapto al que decidiu. Salut !--amador (disc.) 17:17, 31 jul 2016 (CEST)

plantilla indret[modifica]

Traslladat des de usuari discussió:amadalvarez Hola Amador, arran de la teva edició a l'article del Molí d'Espígol he vist que a la infotaula, quan es tracta d'un jaciment, hi ha el paràmetre "període". Què et semblaria canviar-lo per "cronologia"? Almenys a mi, quan llegeixo "període" dins l'apartat dedicat a les intervencions, esperaria trobar-hi un recull de les excavacions que s'hi han realitzat i no la cronologia del jaciment. Potser sóc molt tiquismiquis (que també), però al sector normalment s'empra el terme cronologia per referir-se a l'època d'activitat/utilització/habitació de quelcom present al registre arqueològic. Ja em diràs, gràcies! --ESM (disc.) 12:29, 31 jul 2016 (CEST)

@ESM:No sé si t'entenc bé. El contingut d'aquest paràmetre és el període en què es va construir / habitar. Potser està mal ubicat i hauria d'estar a característiques. Seria això ? o ha de canviar de nom estigui on estigui, perquè cronologia és millor ?--amador (disc.) 13:06, 31 jul 2016 (CEST)
@Amadalvarez:: En tant que el contingut d'aquest paràmetre és el període en què es va construir/habitar el jaciment (que és el que he anat veient), proposo canviar-lo per "cronologia", perquè és el terme que s'acostuma a utilitzar en l'àmbit de l'arqueologia. A més, he vist que aquest paràmetre apareix a l'apartat "intervencions" i jo crec que més aviat és una dada bàsica, que estaria al mateix nivell que la ubicació, coordenades, etc. Llegir "intervencions" i tot seguit "període = s. VaC" no em quadra gaire, perquè de fet ja hi ha un paràmetre per parlar d'això, que és el d'"excavacions". Com ho veus? --ESM (disc.) 17:26, 31 jul 2016 (CEST)
@ESM: Fet Fet!. --amador (disc.) 17:47, 31 jul 2016 (CEST)

P31[modifica]

Propòs afegir instància de (P31) al principi de la plantilla. Ens diria si és un riu, una serralada, un coll, etc. En aquest cas, crec que té més sentit i tot que per a la darrera plantilla que ho vaig demanar: Plantilla Discussió:Infotaula de llibre#és instància de. Pau Cabot · Discussió 17:36, 24 oct 2016 (CEST)

ho pots posar tu com a alternativa a "tipologia"?. Ara no ho puc fer jo. --amador (disc.) 12:15, 25 oct 2016 (CEST)
Special:diff/17667901 Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 14:28, 25 oct 2016 (CEST)

Nous paràmetres[modifica]

@Albert SN: Hola, he vist que has afegit |nom_autocton= i |amplitud=. A mida que endreço les infotaules miro de crear un cert diccionari de dades per a que arreu li diguem igual a les coses que signifiquen el mateix. A més ens ajuda a relacionar-ho amb WD. A les infotaules on l'havia fet servir, "nom_autonom" s'anomena "nom_original", si és que et refereixes al que té a la seva llengua d'origen. També en el cas d'|amplitud=, se li anomena "amplada" a d'altres infotaules. Considera si es pot canviar per mirar de divergir el menys possible. M'és igual que el literal que acabi sortint sigui el que tu has posat si et sembla més adient per aquests elements, però el nom de paràmetre m'estimaria mantenir-los alineats. Merci, --amador (disc.) 00:21, 1 nov 2016 (CET)

Més camps[modifica]

Per a Establiments, d:Q5560749, he vist que potser estaria bé importar mapa de localització (P1943), imatge de l'escut d'armes (P94), població (P1082), gentilici (P1549), codi postal (P281) i patró (P417). Com ho veis? Pau Cabot · Discussió 17:07, 25 nov 2016 (CET)

@Paucabot: Estàs obrint un meló que no tenia (en passat) clar que s'hagués d'obrir i no voldria fer-ho sense sospesar arguments. M'explic. Sempre pensava que aquesta plantilla era per accidents naturals o llocs singulars, bàsicament situats en un punt, sense recorregut ni característiques de geografia política. Que, per tant, les infotaules de municipis, estats, regions, etc. així com les de rius, senders i camins, valls, o els accidents hidrogràfics: oceans, costes, platges, etc. no tindrien cabuda aquí. Val a dir que algunes d'aquestes autolimitacions ja me les he saltat (senders i camins, per exemple, que tenen inici-final). Ahir, sopant amb l'avançada dels Viquitrobadistes hi havia algú que no coneixia "Indret" i quan li vaig explicar em va dir "també és poden posar poblacions, oi ?. Perquè són indrets.". La veritat és que només tinc arguments en contra per la magnitud que pot adquirir la plantilla, però els tinc a favor si ho assimilem amb el que hem estat fent amb "organitzacions" o "esdeveniments" aquests mesos, i pel que penso fer amb {{infotaula persona}} després d'aquesta fita anual en la que ens trobem, i que consisteix a eliminar totes les especialitzades i que ella sola decideixi que coi feia/fa el personatge. Així que, més que estar en contra, crec que podríem anar treballant els pros i els contres de les dues opcions i demanar opinions abans de passar el Rubicó. Com ho veus ?. Salut i bona Viquitrobada ! --amador (disc.) 07:12, 26 nov 2016 (CET)
Ho havia pensat, sí. Tendria un cert sentit deixar per a la geografia física una plantilla ({{indret}}) i per a la geografia política un altre ({{Infotaula de divisió territorial administrativa}}?). Supòs que havia pensat en integrar-los a la primera perquè la segona encara està molt i molt verda ... Pau Cabot · Discussió 07:18, 26 nov 2016 (CET)
Jo li veig potencialitat a que indret -en un futur desitjat- fos la infotaula que gestionés qualsevol cosa ubicada en l'espai. Això ens estalviaria fer taules diferents per municipis, comunes, o diversos nivells de complexitat administrativa. Però entenc la complexitat que pot suposar organitzar una infotaula d'aquestes característiques. Kippelboy (treballant sense identificar-me des de l'hotel)--195.77.54.89 (discussió) 07:20, 26 nov 2016 (CET)
A Categoria:Infotaules de divisions administratives tenim un centenar de plantilles i diria que n'hi ha moltes que hi haurien de ser i no hi són. Idealment totes aquestes s'haurien d'unificar en una de sola, ja sigui independent o sigui {{Indret}} mateix. Pau Cabot · Discussió 08:33, 26 nov 2016 (CET)
@Paucabot, Kippelboy: Assumeixo que cal agrupar totes les de geografia política i no com ara. Per això no m'hi havia posat encara, perquè serà molta feina i volia fer net abans del que teníem en marxa. Ara bé, ajuntar-ho amb tota mena de coses que hi ha al territori em sembla massa gros. Hauríem de trobar una frontera fàcil de comprendre, recordar i que no generi debats. Crec que unitats administratives / geografia política per una banda i física per una altra pot estar bé. El diccionari de paràmetres és força diferent.amador (disc.) 08:51, 26 nov 2016 (CET)
Ok, idò, en deixar dues grans infotaules per a la geografia. La candidata natural per a les divisions administratives seria {{Infotaula de divisió territorial administrativa}}? Per començar a fer proves, potser podríem agafar {{Infotaula subdivisió}}, que gairebé no s'usa. Pau Cabot · Discussió 09:17, 26 nov 2016 (CET)
@Paucabot: Per la complexitat que intueixo que tindrà, suggereixo que es faci com la d'organització, és a dir, en dues parts: Tractament de dades i Presentació de dades. Més que començar a modificar alguna plantilla de la família, et proposo fer una mostra del format final que hauria de tenir i que permeti fer els diferents "casos d'ús" que hi ha. De fet ens cal una plantilla com la plantilla:infotaula d'organització/formatglobal que només dóna format a uns continguts "manuals" (per fer proves), que després ens servirà com a segona part (presentació de dades) i ja farem la primera part (recuperació de dades) quan sapiguem que ens cal. S'entén o m'he embolicat massa ?.--amador (disc.) 19:38, 28 nov 2016 (CET)
Diria que t'entenc, però per jo separar les dues coses ara mateix és massa complex. Si ho vols fer tu, perfecte, però si ho he de fer jo, ho faré tot mesclat. De totes maneres, no serà temps perdut: de ben segur que és més fàcil separar les dues coses que fer-ho tot des del principi ... Pau Cabot · Discussió 19:46, 28 nov 2016 (CET)
@Paucabot: Provo i t'aviso. Però després hauràs de seguir tu, que jo em vull posar amb la de persona, a veure si arribo a temps de fer un "regal de Nadal".--amador (disc.) 20:25, 28 nov 2016 (CET)

@Paucabot: My friend, tanco aquest fil i ens traslladem a Plantilla Discussió:Infotaula geografia política. Apa, --amador (disc.) 19:37, 4 des 2016 (CET)

Múltiples imatges[modifica]

Estava netejant la Categoria:Articles amb infotaules que usen miniatures quan m'he topat amb aquest article, que té diverses imatges en el paràmetre "imatge". Què creieu que s'hauria de fer en aquests casos, deixar-ne una i baixar la resta en una galeria o afegir la possibilitat de més d'una imatge en una infotaula? – Townie (Discussió) 09:16, 3 des 2016 (CET)

A mi em sembla que deixar la més representativa i baixar la resta.--Medol (disc.) 09:22, 3 des 2016 (CET)

Refer-la com a {{Infotaula organització}}[modifica]

Què us semblaria refer indret, amb la base "nova" d'{{Infotaula organització}}, afegint suport per plantilles com {{Riu}}, i {{Infotaula de serra i serralada}}? – Townie (Discussió) 20:51, 15 des 2016 (CET)

@Townie: Com ja vaig comentar a la Barcelona, penso que primer hem de decidir si la fem servir per a qualsevol element de geografia física (com dius, incorporant riu, però no sé si "carretera", per exemple). També decidir si això significa incorporar els {{element hidrografia}} que acostumen a ser multi-territori (passen per diversos municipis o fins i tot estats), en els quals té tanta importància el que l'envolta, com ell mateix (països que banya, ports i ciutats que l'envolten,..). Situacions mixtes, per exemple, ara estic normalitzant {{embassament}} i he dubtat si podia anar amb {{infotaula edifici}}, perquè és una construcció humana i alguns amb catalogació patrimonial; si millor {{Indret}} perquè és una forma d'estany; o com seria la millor forma de tractar la central hidroelèctrica que molts tenen associada. De moment, l'estic fent com a peça independent, amb l'estil i diccionari de paràmetres de les que he esmentat. Foto aquest rotlle perquè si incorporem tot això SI CALDRA fer-la com {{infotaula d'organització}} o la -encara en construcció- {{infotaula geografia política}}, però si es limita a l'abast actual, només caldrà millorar-li els mapes i passar-los a dinàmics i afegir alguns tractaments que li estem posant a {{infotaula geografia política}}. Merci, --amador (disc.) 21:52, 26 des 2016 (CET)
Respecte de la sintaxi, a mi m'agrada més tot mesclat. D'aquesta manera, tot és més críptic, però no has d'anar cercant per diverses pàgines per saber on hi ha cada cosa (el qui l'ha parida evidentment ho sap, però jo no).
Respecte de la cobertura, jo miraria de ficar-hi de tot, si és possible i no duu massa feina o complica excessivament la plantilla. Si hi ha coses multi-territori, s'hauria de pensar, però com ho feim a hores d'ara per a muntanyes i serres que també ho són? O sigui: si és possible, hi afegiria embassaments, elements d'hidrografia, rius i serres. Pau Cabot · Discussió 10:20, 27 des 2016 (CET)
Renegues de les capes ISO ?. Si ho fem bé, és fàcil saber on va cada cosa. L'avantatge és una simplificació del codi quan has de fer servir més d'un cop un resultat de wd, per exemple: if existeix WD then tractar-lo. En tot cas, m'interessa saber "què us deixaríeu fora?": Jo tinc clar que construccions humanes quedarien fora perquè segur que queden cobertes per "edifici" o per "organització", com ara, carreteres, ports, embassaments. Ja no acompleix la norma les "estacions d'esquí" que ja estan integrades. Si que incorporaria les d'hidrografia i altres accidents que no tenen infotaula com els caps i els golfs. Us convido a farcir de contingut una hipotètica llista a la meva pàgina de To Do. Merci,--amador (disc.) 16:08, 27 des 2016 (CET)
@Amadalvarez, Paucabot:Faig una taula, aneu-la modificant si voleu:
Infotaula Actualment es troba WD? Estand.? Comentaris
{{Infotaula estació d'esquí}} Amb {{Indret}}
{{Roca rogenca}} Amb {{Indret}}
{{Roca grisa}} Amb {{Indret}}
{{Infotaula de vall}} Amb {{Indret}}
{{Muntanya}} Amb {{Indret}}
{{Volcà}} Amb {{Indret}}
{{Bosc}} Amb {{Indret}}
{{Jaciment paleontològic}} Amb {{Indret}}
{{Jaciment arqueològic}} Amb {{Indret}}
{{Despoblats històrics}} Amb {{Indret}}
{{Plana}} Amb {{Indret}}
{{Coma}} Amb {{Indret}}
{{Cavitat}} Amb {{Indret}}
{{Unitat territorial diversa}} Amb {{Indret}}
{{Collada}} Amb {{Indret}}
{{Font}} Amb {{Indret}}
{{Gorg}} Amb {{Indret}}
{{Estany}} Amb {{Indret}}
{{Pletiu}} Amb {{Indret}}
{{Arbres monumentals}} Amb {{Indret}}
{{Bosc}} Amb {{Indret}}
{{Partida}} Amb {{Indret}}
{{Monument megalític}} Amb {{Indret}}
{{Infotaula de serra i serralada}} Amb {{Indret}}
{{Infotaula de lloc antic}} Sola No
{{Element hidrografia}} Sola No No
{{Riu}} Sola No No
{{Canal}} Sola No No
{{Embassament}} Sola
{{Canal de Reg}} Sola No No
{{Platja}} Sola No No
{{Torrent}} Sola No No
{{Llac}} Sola No No
{{Cascada}} Sola No No
{{Illa}} Sola No No
{{Infotaula carretera}} Sola El que pot
Caps i golfs (sense infotaules)
{{Infotaula de parc}} No
{{Infotaula d'atol}} No No
{{Infotaula Desert}} No No
{{Infotaula d'espais naturals}} No

En comptes del nom "indret" podríem optar per "Element geogràfic" o quelcom similar, així englobaria més coses com oceans, mars, i rius. Estic d'acord amb deixar separada la {{Infotaula carretera}}, seria sobrecomplicar-ho massa i no tindria molt sentit incloure-la a "indret o element geogràfic". Pel que fa a la resta de construccions humanes, sóc partidari d'incloure-les (embassaments, preses i altres coses que interactuen amb el medi natural), com també la {{Infotaula d'espais naturals}}. Una altra cosa que podríem fer, perquè la gent no faci copy-paste de tot el codi sencer, és fer seccions a la documentació de la plantilla de suggerències per cada tipus d'infotaula inclosa. Per exemple, que no s'inclogui el recorregut en una muntanya però sí el pic més alt que té.--Townie · discussió 19:14, 27 des 2016 (CET)

Infotaula genèrica[modifica]

Hola a tothom. M'agradaria preguntar per què una mateixa infotaula ha d'englobar tants camps diferents. No trobo necessari una infotaula tan "farcida". A les altres viquipèdies, com a mínim les més grans, mantenen les infotaules independents. Em sembla que s'hagués pogut millorar cada infotaula independentment, sense haver de fer aquesta gran fusió que no és gens còmoda. La infotaula de "muntanya", per exemple, és independent a les viquipèdies anglesa, francesa i castellana. Sí que és veritat que la plantilla de muntanya que hi havia abans d'aquesta gran infotaula era una mica antiquada, però es podria haver modernitzat en una de sola. --Martí8888 (disc.) 10:47, 24 des 2016 (CET)

I per què no? Facilita molt les coses. Jo estic molt a favor d'aquesta nova filosofia d'infotaules que xuclen contingut a Wikidata. En això em sembla que més o menys aviat les altres viquipèdies hi aniran venint. Per què dius que no és gens còmoda? No ho entenc.--Medol (disc.) 10:59, 24 des 2016 (CET)
Jo tampoc no veig quina és la incomoditat. Si ens dius el que et resulta incòmode, podrem mirar de millorar-ho. Pau Cabot · Discussió 11:00, 24 des 2016 (CET)
Doncs bé, per exemple podríem entrar a aquest article que vaig fer l'altre dia. Si aneu a "modifica el codi" veureu que vaig eliminar molts dels apartats innecessaris, per què per una muntanya gairebé tots ho eren, però encara en vaig deixar uns quants. Després, a l'apartat de "ubicació+mapa", no queda clar on has de posar les coordenades, et demana un mapa al principi i després te'n demana un altre, a part que quan veus la infotaula, el disseny de la localització és molt senzill des del meu punt de vista: regió mapa »» comarca mapa »»» municipi mapa 41° 53′ 55″ N, 1° 28′ 33″ E , amb les coordenades al mateix apartat. I per últim, la majoria de mapes semblen una captura de Google Maps o algun de semblant, que tenen una escala tan petita que és impossible saber on ets. En aquest article, per exemple, es veu la muntanya enmig de l'illa de l'Ós, però algú que no en té ni idea no sabria pas on es troba. En aquest altre article d'una muntanya, per exemple, és impossible de saber on es troba la muntanya, per què l'escala és molt petita i el mapa no té cap topònim (és el mapa de baix, el de dalt l'hi vaig posar jo). Arreglant aquests petits detalls la infotaula quedaria bé des del meu punt de vista, però potser hi afegiria engrandir una mica la lletra. Però encara hi així jo faria infotaules diferents, per què des del meu punt de vist en un article d'una muntanya o d'una cosa concreta no t'hi aclareixes: hi ha tants apartats que trigues a trobar els que necessites. Per mi, una plantilla com aquesta seria ideal. --Martí8888 (disc.) 12:25, 26 des 2016 (CET)
Hola, fa relativament poc es va afegir el paràmetre | zoom = on pots modificar el zoom del mapa afegint un nombre de 1 a 7, de més lluny a més a prop. L'@Amadalvarez: també està canviant el tipus de mapa d'infotaules (exemple aquí), i aquests es poden clicar i t'hi pots moure. Aquesta va ser la infotaula "pilot" per agafar coses de Wikidata, i és un model una mica antic.
Pel que fa als dos mapes, | imatge_mapa = cal fer-lo servir si ja hi ha un mapa amb la localització marcada. En canvi, |mapa_nom (que no cal omplir si no es vol) és un mapa buit on es poden posar les coordenades automàticament. Intentaré millorar la infotaula seguint el model de la {{Infotaula organització}}, moltes gràcies pels teus comentaris. --Townie · discussió 12:34, 26 des 2016 (CET)
Moltes gràcies per les teves respostes. Per cert, pel que fa al mapa, és possible d'alguna manera afegir-hi una paraula al costat del punt vermell? --Martí8888 (disc.) 15:21, 26 des 2016 (CET)
@Martí8888: Em sembla que no, malauradament. Aprofito per donar-te les gràcies per la feinada que estàs fent i desitjar-te unes bones festes :) --Townie · discussió 16:16, 26 des 2016 (CET)
Igualment! :D --[[Usuari:|Martí8888]] (disc.) 21:08, 26 des 2016 (CET)

@Martí8888: Gràcies pels comentaris. S'aprèn molt de les crítiques. En Townie t'ha respost molt correctament, però m'agradaria complementar-te amb un punt de vista que els que hem participat en aquest procés de "concentració i homogeneïtzació" tenim clar, però potser no hem fet prou difusió. La multitud de paràmetres que apareixen poden espantar, però des de que les infotaules accedeixen a Wikidata, la majoria d'utilitzacions als articles no tenen paràmetres o tenen alguns que, tot i ser significatius, no existeixen encara a WD. Per exemple, la forma tradicional de muntar els mapes i les coordenades a mi sempre m'havia fet molta mandra i per això quan vaig fer aquesta infotaula, vaig intentar que no s'hagués d'informar res i que ho calculés tot la infotaula. De fet, la nova filosofia consisteix a "provar que surt" cridant la infotaula sense paràmetres i tot allò que no surti, mirar d'escriure-ho a WD en lloc de fer-ho com a paràmetre de la plantilla. D'aquesta forma, totes les wikipedies s'aprofitaran d'aquesta informació. En aquests moments som pioners en la construcció d'infotaules que exploten intensament WD. Per exemple, quan mor algun personatge, la data de defunció apareix automàticament quan hom la informa a WD, sense fer res nosaltres. O als articles que no tenen imatge, els hi apareix quan algú l'aconsegueix i la puja a WD. Els mapes els passarem a "dinàmics", pots veure com funcionen a {{infotaula geografia política}}, on el càlcul del zoom s'ha millorat, a banda de que es pot informar manualment. En tot cas, el problema no és el zoom inicial, sinó que no es pugui navegar i ampliar. M'explico: en el exemple de Chadwickryggen tens raó que no es veu la muntanya, però amb el zoom adient el que no se sabria és on està; per tant, si està a prop, com si està lluny, l'editor agrairà poder veure -a petició- un mapa més gran i zoomeable per a assabentar-se d'on està i com és, llevat que sigui de la zona. Miraré el que dius de posar un text al costat, però acostuma a ser molest si no estàs en una escala de molt detall. Ja t'avisaré de les evolucions, però ara mateix tinc cua de feines pendents. Salut !--amador (disc.) 22:58, 26 des 2016 (CET) @Amadalvarez: Ara entenc més bé la feina que esteu fent, gràcies per l'explicació. --Martí8888 (disc.) 12:46, 27 des 2016 (CET)

Proposta integració infotaula parc[modifica]

Després d'una conversa prèvia entre Sng, creador de {{infotaula parc}}, i amadalvarez, anem a construir la proposta d'integració d'aquesta infotaula amb {{indret}}:

Parc Indret Descripció original parc
nom nom Obligatori. El nom del parc. Es mostrarà a la part superior de la infotaula. En la majoria dels casos serà el mateix que el nom del articles. Per exemple, si el títol de l'article és Hyde Park aleshores haureu de codificar nom=Hyde Park.
nom_alt altres_noms Nom alternatiu comú utilitzat per nomenar el parc. Aquest paràmetre es pot utilitzar per mostrar el nom en llengua local o un nom alternatiu freqüentment utilitzat.
nom_natiu nom_original Nom en llengua local.
llengua_nom_natiu nom_original_lleng (nou) Codi ISO 639-2 Per exemple "fr" pel francès.
foto imatge Nom de la imatge a mostrar. No cal cap format especial
mida_foto mida_imatge Es pot utilitza per modificar l'amplada de visualització de la imatge. Per defecte l'amplada és de 240px, amb un màxim de 272px. Les imatges amb orientació horitzontal es veuen generalment bé amb els valors per defecte. Una imatge amb orientació vertical, por necessitar ser ajustada.
foto_alt alt Text alternatiu de la imatge.
text_foto peu Text que apareixerà sobra la imatge.
situació localitzacio La localització del parc. No sigueu massa precisos. Ciutat o Comptat, Estat i país són suficients.
ciutat_mes_propera
població_mes_propera
ciutat_mes_propera (nou), sempre que no es confongui amb municipi Recomanat si la zona no es troba dins d'una ciutat o poble.
Paràmetres de mapes
mapa NO, es generen a partir de la coordenada Nom del mapa a mostrar.
mida_mapa NO, és fixe Amplada del mapa. Mateixos valors per defecte que la imatge (sense unitats).
mapa_alt NO hi ha alt en mapes dinàmics. Si pels punts Text alternatiu del mapa.
text_mapa peu_mapa Text que apareixerà sota el mapa.
etiqueta nom_marcador (nom article per defecte) Un missatge de text que serà mostrat a continuació del marc.
pos_etiqueta N/A. Sempre surt a dalt quan es clica en el punt Especifica la posició del missatge de text respecte al marc. Valors vàlids: left, right, top and bottom.
relleu ?? Selecciona un mapa amb relleu si conté algun valor.
marca marcador marcador_mida marcador_color La imatge utilitzada pel marc del mapa. Per defecte és Red pog.svg.
x
y
lat_dec Especifica la posició de la marca dins la imatge del mapa.
x%
y%
long_dec Especifica la posició de la marca dins la imatge del mapa.
Altres paràmetres
superfície superficie Àrea del parc. Generalment en hectàrees o quilòmetres quadrats.
elevació alçada Elevació del parc si es destacable.
obertura començament / inauguracio ? (nou) La data de creació del parc. Per exemple, pel Parc Nacional Yosemite, utilitzeu {{start date|1890|10|1}}.
tancat tancament (nou) Data de tancament si és aplicable.
fundador fundador (nou) Persona que va fundar el parc o jardí.
dissenyador dissenyador (nou) Persona que va dissenyar el parc o jardí.
etimologia nomenclator ? Etimologia del nom del parc. Hauria de ser breu.
propietari propietari (nou) Agencia o organització que té el parc en propietat.
administrador gestor Agencia o organització que controla o administra el parc.
visitants visites_num (nou) Nombre de visitants d'un any recent si es coneix.
any_visitants visites_any (nou) Any durant el qual es va comptar el nombre de visitants.
ref_visitants No requereix paràmetre separat Utilitzat en combinació amb els paràmetres anteriors. Molt recomanable. Especifiqueu la referència per validar les dades utilitzant les etiquetes <ref>...</ref>.
horari No ho recomano per volàtil Horaris d'obertura.
premis premis (nou) Qualsevol premi atorgat al parc.
plantes plantes (nou) Plantes que hi creixen.
espècies animals (nou) Espècies que hi viuen.
coleccions coleccions (nou) Col·leccions destacables.
amenaçes amenaces (nou) Amenaces al parc, per exemple, el creixement urbà.
pressupost pressupost (nou) Pressupost anual.
aparcament No ho recomano per volàtil Informació dels serveis d'aparcament (nombre de places).
transport transport (nou) La parada de transport públic més propera.
lloc_web lloc_web Lloc web.

Els noms que s'han canviat respecte a la proposta inicial és per raons d'harmonització amb noms de paràmetres ja existents en aquesta o en altres infotaules normalitzades. --amador (disc.) 19:31, 14 gen 2017 (CET)

Estic d'acord amb la proposta que ha fet @Amadalvarez:. Em semblen bé el canvis de noms proposats i l'eliminació d'alguns per volàtils. Només una petita puntualització. En el cas del paràmetre obertura que hi ha la plantilla de parc, pel qual es proposen dues opcions, personalment m'agrada més la opció inauguració que la opció començament.--Sng (disc.) 11:32, 15 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Vist el resultat d'integrar les dues plantilles, no em convenç. Trobo que era millor tenir una infotaula específica per parcs, que integrar els paràmetres a una plantilla genèrica. Per cert, hi ha un error a Lua que no sapigut trobar. Veure Parc Park Road. el comentari anterior sense signar és fet per Sng (disc.contr.)
@Sng: No entenc el teu darrer comentari. No s'ha fet -encara- cap integració. Jo vaig deixar una proposta, tu vas comentar que et semblava bé i comptava que miraríem de fer-ho plegats, per a que em donessis un cop de mà. Pel que fa a Parc Park Road no veig el problema que comentes, potser ja es va arreglar. Bé, passem pàgina. Estàs animat a ajudar-me o la poso a la meva llista de canvis a fer ?. Tu decideixes.--amador (disc.) 20:17, 23 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Tenia la sensació de que ja s'havia fet. No em facis cas. Del tema de l'error, ara ja no surt. No se que va passar. En qualsevol cas, com bé dius, passem pàgina. Per part meva, si et va bé, m'hi poso el cap de setmana, que tinc més temps.--Sng (disc.) 20:23, 23 gen 2017 (CET)
@Sng: Gran notícia !. Doncs, mira, per a que no se m'oblidi ja et deixo el pla que et proposo seguir:
Afegiria dins {{Indret}} el tractament elemental dels paràmetres allà on creus que han d'aparèixer per a que quedin dins el bloc temàtic més adient. Quan dic "tractament elemental" vull dir un codi tipus:
| labeln = Inauguració
| datan = {{{inauguracio|}}}
Afegiria el nom de tots els paràmetres que hagis creats a Plantilla:Indret/ús#Sintaxi, dins la llista que hi ha darrera de "Parameter names example". Amb això aconseguiràs que es mostrin a la plantilla de prova i així veuràs fàcilment com quedarà sense haver de tocar cap article per a fer provatures. Seguim !. --amador (disc.) 21:13, 23 gen 2017 (CET)

@Amadalvarez: D'acord amb tot el que s'ha dit anteriorment, per establir una mica les bases, faig la següent proposta d'ubicació dels paràmetres nous a la plantilla indret.

Paràmetre "Bloc temàtic" Comentaris)
nom_original_lleng General (paràmetres inicials) Entre nom_arab i altres_noms
ciutat_mes_propera Característiques Al final de la secció
inauguracio Característiques A continuació de ciutat_mes_propera
tancament Característiques A continuació d'inauguracio
visites_num Característiques A continuació de tancament
visites_any Característiques Entre parèntesi, en petit i a la mateixa fila que visites_num. Només si s'ha informat visites_num ({{#if:...}})
premis Característiques A continuació de visites_num
plantes Característiques A continuació de premis
animals Característiques A continuació de plantes
coleccions Característiques A continuació d'animals
amenaces Característiques A continuació de coleccions
pressupost Característiques A continuació d'amenaces
fundador Intervencions A continuació de gestor
dissenyador Intervencions A continuació de fundador
propietari Intervencions A continuació de dissenyador
transport Intervencions A continuació de carreteres

Això es una primera aproximació al que serà. Ja direu que us sembla i, si cal, ja faré canvis que siguin necessaris.--Sng (disc.) 19:22, 24 gen 2017 (CET)

@Sng: Globalment d'acord. Si bé, et faig una proposta: crear una nova secció anomenada "Activitat", en la mateixa línia que la que té {{Infotaula edifici}}. Allà igual que aquí, ens varem trobar que, tot i que les dades eren d'arquitectura, artístiques i de localització, sovint s'havien de destacar dades de l'usuari o de l'activitat que s'hi desenvolupa dins, com ara Madison Square Garden o Camp Nou. És evident que les dades sobre l'activitat que ara ampliarem no les tenen la majoria d'indrets naturals i homn podria qüestionar que siguin "característiques". Sota "activitat" hi posaria: inauguracio, fundador, tancament, dissenyador, visites_num, visites_any, gestor, propietari, premis, pressupost, transport. Que et sembla ?,--amador (disc.) 20:18, 24 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Doncs la veritat, em sembla bé crear una nova secció, però no acabo de veure clar que la secció es digui "Activitat". Per cert, gestor no és un paràmetre nou i ja es troba dins de la secció "Intervencions" (que tampoc em fa massa patxoca), i per aquesta raó havia proposat incloure-hi també fundador, dissenyador i propietari, que entenc que estan relacionats o si més no, són similars. El paràmetre transport l'havia inclòs per estar relacionat amb carreteres. La resta els vaig situar dins de Característiques perquè no tenia clar si fer una secció nova i entenia que era on millor podien encaixar. Malgrat això, i tot i que no em convenç gaire "Activitat", davant la manca d'una opció millor, fem-ho i matem el tema.--Sng (disc.) 19:11, 25 gen 2017 (CET)
@Sng: S'accepten suggeriments sobre el nom de secció. Deia Activitat com podia dir "Ús" o "Gestió", etc. Quan més neutre, millor. Ja vaig veure la intenció de la teva proposta d'ubicació. Molt assenyada, però si fem aquesta secció, es podran agrupar. Això inclou, com tu indiques, "gestor" que correspondria a l'entitat responsable de la seva gestió/explotació. Estava dins "Intervencions", perquè el seu ús havia aparegut només en jaciments que estaven en excavació activa o que eren visitables. Certament queda una mica estrany, però no hi havia res millor. Ara ho podem resituar i quedarà millor. Mercci,--amador (disc.) 21:06, 25 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: De moment, fem-ho amb "Activitat". Com que si s'ha de canviar, només caldria editar la pròpia plantilla, si cal, ja ho canviarem.--Sng (disc.) 21:13, 25 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Ja he inclòs els nous paràmetres a la plantilla Indret. He canviat el paràmetre visitans_num per visitans i he afegit el paràmetre pressupost_any. Ara només resta modificar els articles que fan ús de la Infotaula de parc perquè utilitzin la plantilla correcte, i eliminar la plantilla Infotaula parc, que no enllaça amb cap article ara mateix. Afegeixo un enllaç a la llista d'articles que fan ús de Infotaula de parc, per si algú s'hi va anima.--Sng (disc.) 16:57, 29 gen 2017 (CET)
@Sng:. Bona feina !. Et comento alguns detalls que veuràs que he corregit:
 • Els textos dels labels no cal condicionar-los, ja que si el paràmetre que es posa en data està buit, la pròpia {{infotaula}} els ignora.
 • S'han d'afegir els paràmetres que has posat en la secció "característiques" dins l'IF que condiciona el header que fa de capçalera de secció, per tal que aparegui si algun d'ells està informat.
 • He posat la crida a Wikidata per als premis, ja que és un atribut que existeix.
 • Pel que fa a "animals i plantes", has de saber que existeix a WD espècies conservades (P1990) i es podria aprofitar, però això comportaria tenir-ho tot junt, ja que aquesta propietat no fa diferències entre animals i plantes. Ho deixo a la teva consideració. Actualment només existeixen unes 3000 entrades que són principalment de zoològics.
 • He incorporat la recuperació des de WD de: pressupost, visitants, propietari, fundador, dissenyador.
Per migrar tots els articles de l'antiga infotaula a la nova, el millor és fer una llista similar a la que has fet amb Riu, però indicant tots els noms antics i el seu nom equivalent a la Indret. Llavors, demanar-li al joutbis que les converteixi.Salut !--amador (disc.) 20:03, 29 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Ja em semblava estrany que cap paràmetre estigues condicionat. M'he estat mirant tot el que has canviat i amb tot el que estava malament, potser ens hagues sortit millor que ho haguessis fet tu directament des del principi. Ara ja és igual. Pel que fa als paràmetres d'animals i plantes, entenc que es tractaria de deixar un de sol que fos espècies conservades. La veritat és que em sembla bé que hi hagi un de sol. Com que no sé com es fa, ho deixo a les teves mans. Pel que fa a la llista, quan em diguis que ja no es tocarà res més, li faig arribar a joutbis amb la petició corresponent. Moltes gràcies.--Sng (disc.) 19:39, 30 gen 2017 (CET)
@Sng: que em donessis un cop de mà no vol dir que sàpigues fer i facis tot el procés. De mica en mica es va aprenent. El que és important és que entenguis les correccions. A mi em resulta més fàcil aprendre del que em corregeixen que no d'entendre allò que un altre ha fet, sense la meva intervenció. Bé, cadascú és com és. Lo d'espècies conservades ho hauries de fer tu: A) s'elimina un dels dos, B) se li canvia el label al que ha quedat i C) com a codi li poses una crida a wikidata com -per exemple- la de "material" (data105), però cridant la property P1990 i posant com a value el nom que li vulguis donar al paràmetre. Et resultarà críptic, però ja veuràs que això de cridar a WD és més simple del que sembla. Et recomano que et familiaritzis amb l'estructura i funcionament de la base de dades WD, perquè cada cop està agafant més importància en el funcionament de Wikipedia, especialment per facilitar el manteniment de dades que evolucionen cíclicament i que és molt fàcil que es desactualitzin. Si tens dubtes, pregunta.

Per cert, pel que fa a {{Riu}}, crec que amb poc esforç la podré integrar amb {{Indret}}, tal com es reclamava fa un parell de mesos i com tu mateix vas comentar aquí mateix. La veritat és que després de barallar-me amb les rutes, els rius semblen fàcils. Ho dic perquè així ja no liquidarem el tema de la normalització dels noms. Et tindré al cas.--amador (disc.) 20:09, 30 gen 2017 (CET)

@Amadalvarez: Fet. Al final ho deixat en especies. Crec que funciona, però no n'estic segur. Pel que fa al tema de {{Riu}}, l'acabo d'actualitzar... Independentment d'això, que només és mala sort, no em sembla bé fusionar-ho tot sistemàticament en una sola plantilla. Em sembla que ens estem passant una mica. Em sap greu, però tot i que faré el que se'm digui, sóc partidari de tot el contrari. És a dir, tenir plantilles específiques per mi és infinitament millor que tenir-ne una de sola amb 300 paràmetres. És molt més fàcil de mantenir i s'aprofita molt més el codi. Ho estem centralitzant tot!!! Semblem Borbons!!! És broma això últim. Salut!!--Sng (disc.) 20:34, 30 gen 2017 (CET)
@Sng: No, home, no. Els sistemes centralistes fallen perquè no són capaços d'atendre les necessitats de la diversitat. En el tema plantilles, s'ha demostrat empíricament que "crear una plantilla a mida" es fa amb il·lusió, però mantenir-la per a que vagi incorporant les millores que altres de la seva temàtica tenen, són figues d'un altre paner. És cert que aquestes macroplantilles són més complexes de mantenir, però fan tantes coses automàtiques que seria impossible mantenir-ho en moltes alhora. Per exemple, la plantilla:Riu, no té mapa, recupera només alguna dada de WD i no s'aprofita de la gestió de les coordenades, entre altres. Els canvis que s'apliquen a Indret, abans s'havien d'aplicar a una trentena de plantilles que eren similars i no hi havia justificació per a que s'anessin desalineant en les seves prestacions. Ara, cada cop que algú s'inventa o demana una nova prestació, se'n aprofiten totes les temàtiques que estan integrades. Ara estic treballant en {{infotaula geografia política}}, una tasca que ara fan 135 plantilles diferents. La realitat és que és tan complex l'embolic que suposen aquestes 135 que en anys ningú ha gosat fer-les evolucionar. Manteniment mínim i prou. Jo penso que el manteniment potser és tècnicament més complex, però infinitament més rendible d'aplicar. De debò !. Salut !.--amador (disc.) 21:11, 30 gen 2017 (CET)

Plantilla de riu[modifica]

Hola tothom,

No voldria pas afegir llenya al foc, però estic traduint un article d'un riu. He mirat el codi d'un altre riu i he vist que fa servir la plantilla de Riu. Immediatament, he pensat si caldria també fusionar-la dins d'aquesta plantilla. Ja direu que cal fer. Gràcies. --Sng (disc.) 13:49, 15 gen 2017 (CET)

@Sng: La cosa dels rius és que no són un punt, sinó que són allargassats, i això complica una mica més la cosa. Fa un temps es va parlar d'això aquí.--Townie · discussió 13:57, 15 gen 2017 (CET)
@Townie: He llegit la discussió i em sembla bé. Per tant, mentre no es digui el contrari a fer ús de la plantilla Riu.
@Townie, Sng:. Gràcies per la paciència.--amador (disc.) 19:42, 23 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Creus que es podria adaptar el nou sistema de mapes perquè incloguin elements allargassats, o és massa complicat? Acabo de veure la discussió de sota. --Townie · discussió 19:56, 23 gen 2017 (CET)
@Townie: Ja es poden dibuixar línies, el problema és que la col·lecció de coordenades se li han de donar manualment, perquè a WD no hi ha una forma canònica de dir-li (jo vaig fer un experiment a Senda del Poeta, GR 125 (Q16630166) però no va funcionar bé). Per tant, si hom s'anima a dibuixar les línies, aquí té un exemple de tot el que es pot passar a {{indret}}, dins el paràmetre |draw_mapa=. Salut !

Mapa dibuixat[modifica]

A Triangle de les Bermudes no puc canviar la imatge i el mapa per un mapa específic: {{map draw | 18.45, -66.066667; 25.775278, -80.208889; 32.333333, -64.75; 18.45, -66.066667 |zoom=4 |height=300 |width= 300 |fill=#1E90FF }}. --V.Riullop (parlem-ne) 11:13, 16 gen 2017 (CET)

@Vriullop: Actualment Indret posa mapes d'un punt (situació normal) o dos punts (rutes i, properament, rius). No contempla, per ara, rutes ni polígons o perímetres. Vaig mirar els articles amb "Indret" i identificador d'OpenStreetMap (P402) i només ho tenen 41 articles, la majoria són falsos positius, perquè pertanyen a ciutats amb dues infotaules: la de ciutat i una indret amb un element històric/arquitectònic destacat. Òbviament, la P402 està referida a la ciutat. Només hi ha una desena d'aquests, entre llacs, muntanyes i rutes que, ja varem veure que no acostumaven a ser correctes. Que vols que fem ?. Acceptem tots els paràmetres de map draw com a variables ?. No està en la línia del que estem fent, ja que tota la informació l'estem delegant a WD o al OSM en el cas dels perímetres. Ja em diràs. Salut !--amador (disc.) 19:36, 23 gen 2017 (CET)
@Amadalvarez: Més aviat pensava en la possibilitat d'incorporar un mapa manual anul·lant el semiautomàtic, és a dir igual que qualsevol altre paràmetre. Sempre hi pot haver algú que tingui ganes de dissenyar-ne un de particular per algun article, com jo mateix amb aquest triangle. --V.Riullop (parlem-ne) 20:02, 23 gen 2017 (CET)
@Vriullop: No em costa res. Ara hi ha un paràmetre imatge_mapa per a incorporar imatges que tenen una infografia de mapa, i he afegit "draw_mapa" per a encastar mapes personalitzats. Et, voilà !--amador (disc.) 20:43, 23 gen 2017 (CET)

Error[modifica]

Veig que apareix un error: Error de Lua: bad argument #1 to 'len' (string expected, got nil). Per exemple ho veig a Abric de Tortosilla. Qui en sàpiga que s'ho miri, gràcies.--Medol (disc.) 18:46, 21 gen 2017 (CET)

Arreglat al mòdul:map. --V.Riullop (parlem-ne) 20:45, 21 gen 2017 (CET)

Error amb la URL[modifica]

Podeu veure'l a Ruta de la Pedra en Sec. Pau Cabot · Discussió 09:11, 28 gen 2017 (CET)

Ara he vist que deu ser a causa del format de la URL: d:Q1551534#P856, que té el signe igual. Pau Cabot · Discussió 09:15, 28 gen 2017 (CET)
@Paucabot:Arreglat Arreglat. --amador (disc.) 19:32, 28 gen 2017 (CET)

Barris[modifica]

Podem aplicar aquesta plantilla als barris?

@Yuanga: No és la correcta, tot i que alguna cosa sortiria. Millor {{infotaula geografia política}}. Ex.:Centre_(Badalona) --amador (disc.) 11:12, 13 juny 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Gràcies. He començat a aplicar-la a diversos articles i m'he trobat amb un, Bufalà, amb la plantilla {{Infotaula de divisió territorial administrativa}}. He pensat a reemplaçar-la, però m'he adonat que alguns paràmetres es deixarien de mostrar. Cal integrar-los d'alguna manera abans a la de geografia política?--Yuanga (disc.) 22:46, 13 juny 2017 (CEST)
@Yuanga: No li facis res. Ja acaba apuntant a la nova infotaula. Ara només falta que passi un bot que estan fent per canviar els noms i ja estarà.--amador (disc.) 23:38, 13 juny 2017 (CEST)
@Amadalvarez: Entesos! --Yuanga (disc.) 23:45, 13 juny 2017 (CEST)

Zoom per defecte[modifica]

Algú em sap dir com s'està calculant el zoom del mapa per l'article Puig Carroig? Com aquest, n'hi ha milers amb mapes massa augmentats. És que si li poso zoom = 9, que és el predeterminat segons la Plantilla:map draw, queda un mapa collonut. He mirat el Mòdul:Map però no en trec l'entrellat. @Vriullop:, que veig que toques el mòdul...--Salvi «Ssola» (discussió) 17:14, 17 des 2017 (CET)

@Ssola: El zoom per defecte igual a 9 l'aplica quan hi ha un sol punt. El problema aquí és que hi ha dos punts iguals: geotype1 i geotype2. Està pensat per quan existeix punt de sortida (P1427) i punt d'arribada (P1444), calculant llavors el zoom per encabir-hi els dos punts. En cas contrari pren coordenades (P625) pels dos casos, calculant el zoom per dos punts iguals resulta el màxim de 18. Caldria canviar la lògica de la plantilla per aplicar un format de dos punts o d'un sol punt segons el cas, però ara mateix l'estructura d'if la veig delicada com per tocar-ho. @Amadalvarez: si cal m'hi puc posar però quan trobi temps i un parell de casos de prova. --V.Riullop (parlem-ne) 22:11, 17 des 2017 (CET)
@Vriullop, Ssola: Fet Fet!. Ja havia aparegut aquest tema en {{element hidrografia}}. Només m'ha calgut copiar-ho. Salut !.--amador (disc.) 00:07, 18 des 2017 (CET)

@Amadalvarez: ara per algun motiu a la resta de Categoria:Muntanyes de Torroella de Montgrí no carrega el mapa. Potser cal arreglar-los un per un llevant les coord? Per algun motiu en Previsualització sí que funciona, fins i tot amb els botons "Acosta"/"Allunya" que sembla que han desaparegut arreu.--Salvi «Ssola» (discussió) 06:47, 18 des 2017 (CET)

@Vriullop, Ssola: És un problema de caché, però no he aconseguit que s'arregli només clicant "refresca". Si l'edites i el guardes sense tocar res, ja surt bé. Misteri. --amador (disc.) 07:02, 18 des 2017 (CET)
@Amadalvarez, Vriullop: Cert, moltes gràcies als dos.--Salvi «Ssola» (discussió) 07:20, 18 des 2017 (CET)
Pel tema butons de zoom, com que a al xat #wikimedia-interactive sembla que no saben res, he obert un ticket phabricator:T183254.--Salvi «Ssola» (discussió) 15:46, 19 des 2017 (CET)
@Ssola: Això és normal. Els mapes són dinàmics a Wikivoyage i en altres projectes menors, per exemple wikt:Badalona. A les Viquipèdies, per no sobrecarregar servidors, fan una caché generant un mapa estàtic. Els botons de zoom només apareixen en el mapa dinàmic, quan s'amplia, o en previsualització. Una vegada desat passa a un mapa estàtic sense zoom. --V.Riullop (parlem-ne) 16:26, 19 des 2017 (CET)
@Vriullop: Havia vist alguna discussió parlant de que la gent podia fer zoom per acostar-se i d'aquí el malentès, i la previsualització encara confon més, però suposo que ara tothom està centrat en millorar l'editor visual. La documentació tampoc m'ha ajudat. --Salvi «Ssola» (discussió) 18:28, 19 des 2017 (CET)
@Ssola: És cert que despista que els botons surtin en alguns casos i desapareguin al final. L'equip del Kartographer ja no hi treballa, però acaba de sortir com el #1 de la llista de desitjos comunitaris. És bon moment per proposar millores. --V.Riullop (parlem-ne) 18:37, 19 des 2017 (CET)

El zoom per defecte tendeix a ser molt inadequat. Potser es podria ajustar d'acord amb el tipus d'indret (més ampli per les muntanyes, més detallat pels edificis, etc.).--Pere prlpz (disc.) 23:08, 11 set 2018 (CEST)

Explico com calcula el zoom:
 1. L'indicat pel paràmetre zoom.
 2. Si hi ha més d'un punt calcula el zoom i el centre del mapa per a que es vegin tots els punts.
 3. Si només hi ha un punt calcula l'àrea segons superfície (P2046), superfície de conca hidrogràfica (P2053) o població (P1082). En el darrer cas aplicant una densitat mitjana per zones poblades de 100 hab/km² (segons en:Population density). Fa una aproximació de l'àrea a un cercle i considera els extrems. Per exemple, mar Bàltica surt prou bé, però mar Catalana no té cap dada per calcular-ho.
 4. Si no pot calcular res, per defecte és zoom=9, modificable pel paràmetre default_zoom.
El problema és que en molts casos no hi ha dades per calcular-lo. Es podrien considerar altres opcions com la precisió de les coordenades. Almenys en aquelles importades de en.wiki la precisió està ajustada. Per exemple per la mar Bàltica és d'1º que correspon a una àrea d'uns 560 km de diàmetre. En coordenades locals normalment tenim sis decimals. Per la mar Catalana són 5 decimals, 1 m de precisió, 10 m de diàmetre per l'objecte (vegeu Viquiprojecte:Coordenades geogràfiques#Precisió). Opcions amb futur serien introduir a Wikidata l'àrea o ajustar la precisió de les coordenades (si el mòdul la considera). Canviar el zoom per defecte segons el tipus d'objecte també és una opció. Ara bé, també passa que en llocs despoblats, com el pic d'una muntanya, OSM mostra una zona buida i en aquest cas no veig més remei que ajustar el zoom cas a cas amb paràmetre de plantilla. --V.Riullop (parlem-ne) 10:33, 12 set 2018 (CEST)

Serralada[modifica]

Ara que s'ha creat aquesta propietat serralada (P4552), s'hauria d'afegir a la plantilla. Pau Cabot · Discussió 12:20, 30 des 2017 (CET)

Fet Fet! Vegeu-ne un exemple a Gerlachovský štít. Pau Cabot · Discussió 16:24, 5 abr 2018 (CEST)

Al Nomenclàtor[modifica]

Hi ha un camp que resa Al Nomenclàtor i que enllaça a Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya. Deixant de banda que només hi ha la informació del nomenclàtor de Catalunya, també és un poc catalunyocèntric pel nom. S'hauria d'explicitar, almanco. Exemple: Camí de Ca l'Astor. Pau Cabot · Discussió 16:19, 5 abr 2018 (CEST)

Localització[modifica]

En alguns articles islandesos no es veu correctament la localització (vegeu Strokkur, per exemple), mostrant només "Islàndia" a la infotaula. --Yuanga (disc.) 23:44, 28 jul 2018 (CEST)

@Yuanga:Disculpa el retard en respondre. Si hi poses la localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) a WD, mostrarà l'arbre de geografia política on es troba. Tot i que els articles que m'he trobat d'Islàndia costa d'endevinar en quin municipi estan. Salut !.--amador (disc.) 06:56, 13 set 2018 (CEST)
Gràcies @Amadalvarez:, m'hi posaré un dia d'aquests. --Yuanga (disc.) 22:01, 13 set 2018 (CEST)

P706[modifica]

Propòs afegir la importació de localitzat a l'entitat geogràfica (P706). Exemple: Dorsal Galápagos. Pau Cabot · Discussió 08:52, 8 ago 2018 (CEST)

Un altre exemple que el necessita: Pierres du Niton. Pau Cabot · Discussió 09:28, 12 ago 2018 (CEST)
tancat tancat--amador (disc.) 14:11, 15 set 2018 (CEST)

Incoherència de format (problema menor, no prioritari)[modifica]

Hola!

He vist una petita incoherència a la plantilla. Si observeu Popomanaseu, veureu que la prominència separa els milers amb un punt i l'altitud no. No és en cap cas res greu, així que no cal donar-li cap mena de prioritat en ser arreglat. Simplement ho notifico.

Gràcies per la feina que feu amb les plantilles!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 13:21, 8 ago 2018 (CEST)

tancat tancat --amador (disc.) 14:07, 15 set 2018 (CEST)

Coordenades demanades[modifica]

Quan no hi ha coordenades, la plantilla hauria de categoritzar l'article per demanar-les. Això ho teníem abans quan hi havia cal coor, però ara que l'hem tret per evitar altres problemes s'hauria de recuperar la funció.

Si a més la plantilla fos capaç de categoritzar els articles del nostre àmbit sense coordenades a una categoria més concreta (com les que tenim d'articles mancats de coordenades del País Valencià, les Illes, Catalunya, etc.) seria fantàstic. Fins ara eren una de les tasques de la quinzena de la qualitat i estaria bé mantenir-les.--Pere prlpz (disc.) 23:06, 11 set 2018 (CEST)

Fet Fet! el primer desig. La segmentació per territoris no m'he atrevit perquè pot generar falsos positius i no em vull passar el dia donant explicacions sobre la imperfecció. A més a més, el canvi l'he fet a la plantilla genèrica de mostrar mapes que també la fa servir {{Infotaula geografia política}}, per tant, en aquesta també ha quedat controlat a la mateixa categoria "Articles mancats de coordenades".--amador (disc.) 06:39, 13 set 2018 (CEST)

Problema formateig Ubicació[modifica]

En alguns casos no es mostra correctament la informació sobre Ubicació recuperada de WD i, apart, es coloca malament la informació sobre Tipologia o Tipus recuperada de WD. Exemple: Nahal Tillahel comentari anterior sense signar és fet per 81.38.75.56 (disc.contr.)

@Amadalvarez: --Arnaugir (discussió) 09:15, 4 gen 2019 (CET)
La ubicació des de WD es representa mitjançant la localitzat a l'entitat geogràfica (P706), a més de la visió de geografia política que es construeix en dues parts: un arbre jeràrquic que comença en el punt indicat per la localitzat a l'entitat territorial administrativa (P131) i va pujant fins a arribar a estat (P17) + la descripció més específica, com per exemple, l'adreça, la zona, etc. construïda mitjançat adreça (OBSOLETA) (P969) o carrer (P669) + número del carrer (P670). En aquest cas no mostrava res, perquè la P131 estava buida i no tenia per on començar. Gràcies per preguntar.--amador (disc.) 12:10, 4 gen 2019 (CET)

Noves propietats candidates[modifica]

Estic preparant una revisió general de la infotaula, o sigui que si teniu suggeriments a fer, aquest és el moment. També he fet una repassada de les darreres propietats creades i poso aquí una llista de les que tenen relació amb indrets per a comentar-les i decidir quines posem.

Propietats
distributari (P5998) Fet Fet!,
millores pendents o noves a incorporar
 • Preparar per funcionar en multi-llengua.Fet Fet!
 • En procés En procés... Tractament WD i multillengua en propietats relatives a temperatura.

Podeu fer canvis o afegits a aquestes mateixes llistes per a tenir-ho concentrat. amador (disc.) 23:57, 22 juny 2019 (CEST):logotip (P154)? Madrid Central, tot just he inserit la plantilla ;·) --Kette~cawiki (disc.)

@Kette~cawiki: No seria més adient la senyal de nom de lloc (P1766), tenint en compte que estem parlant de geografia física i serà més fàcil que hi hagin senyals que no pas logos ?. Mira el mateix Madrid Central (Q59340406) amador (disc.) 06:40, 6 jul 2019 (CEST)
@Amadalvarez: pot ser sí. En el cas del logo, la casuística es minsa en relació a la quantitat d'articles que tenen aquesta infotaula: relació d'articles que tenen la infotaula i logo, ara bé, en alguns pot ser un element definitori clar, com és el cas dels parcs nacionals.--Kette~cawiki (disc.) 11:55, 6 jul 2019 (CEST)
{{ping| Si, jo penso que la propietat la varen crear pels espais protegits, parcs i rutes. M'hi jugo un pèsol que coincideix majoritàriament la imatge. No tinc massa clar on posar-ho. penso que hauria d'estar cap a dalt, però sense ocupar tota l'amplada. Idees ? amador (disc.) 13:40, 6 jul 2019 (CEST)
@Amadalvarez: sí, com a la resta d'infotaules: a dalt de tot i de mida reduïda, què es vegi però sense destacar massa.--Kette~cawiki (disc.) 13:45, 6 jul 2019 (CEST)
@Kette~cawiki: Vist el que hi ha, tornem a logo. amador (disc.) 14:37, 6 jul 2019 (CEST)

Fil tancat Fil tancat Només resta pendent disposar de propietats sobre temperatura. Serà a la propera versió. amador (disc.) 18:23, 27 jul 2019 (CEST)

Articles on no surten ni les coordenades locals ni les de Wikidata[modifica]

M'he trobat alguns llacs de la Catalunya nord on no surt a la infotaula ni les coordenades ni el mapa, fins i tot si tenen coordenades locals i a Wikidata. He vist que es pot resoldre elimininant les coordenades locals i el paràmetre mapaWD=no [1], però suposo que hi ha alguna cosa de les plantilles que no va a l'hora o bé o alguna cosa que s'hauria d'haver canviat en massa als articles i que encara no s'ha fet.--Pere prlpz (disc.) 15:55, 11 set 2019 (CEST)

@Pere prlpz: El paràmetre mapaWD=no és un tractament excepcional per evitar un mapa si haguessis de posar aquesta infotaula al costat d'una imatge de mapa millor i no vols sobrecarregar d'informació similar, o per infotaules incrustades dins una altra i així evitar repetir-lo. Veient l'historial de l'article que poses, veig que està des de la seva creació, feta pel @Claudefa: que és un prolífic creador de toponímia i, especulo, que deu haver fet copiar-pegar de la plantilla de la infotaula a partir d'algun article que ho tenia. Li podem preguntar a ell quina intenció tenia, però em penso que deu ser un error involuntari i eliminar-ho no fa cap mal.amador (disc.) 12:49, 12 set 2019 (CEST)
Potser vaig tenir la mala sort de trobar-ne dos en aquest cas. Mirant estanys de la Catalunya Nord a l'atzar en trobo algun altre. Potser valdria la pena fer-hi un repàs sistemàtic amb bot.--Pere prlpz (disc.) 15:05, 12 set 2019 (CEST)
N'hi ha 883, molts d'aquest usuari que comentàveu: [2]. Pau Cabot · Discussió 17:01, 12 set 2019 (CEST)
Si algú es llença a arreglar la llista que ens passa el Pau, aneu amb compta amb els casos de ciutats, ja que sovint tenen dues infotaules: la de ciutat ({{Infotaula geografia política}}), i la de centre històric ({{edifici}}), que acostuma a tenir protecció patrimonial. En aquests casos l'aplicació és correcta per evitar la sobre-informació. En casos com els que explica en Pere, no li trobo sentit al mapaWD=no i penso que es podria eliminar. amador (disc.) 12:35, 15 oct 2019 (CEST)

Dos o més municipis[modifica]

Tenim elements amb més d'un municipi com a P131, típicament les muntanyes, colls i serres que tendeixen a fer de frontera. Pel que he vist, la infotaula només fa servir el primer. S'han d'afegir tots manualment o és un tema que està en curs d'implementació?--Pere prlpz (disc.) 21:57, 12 oct 2019 (CEST)

@Pere prlpz: no ho tinc previst. Si sempre poguéssim afirmar que multi-valor vol dir que està a cavall de tots ells, com el cas que dius, es podria mirar d'aplicar, però em temo que, avui per avui, donaria molts falsos positius, ja que hi ha molt multivalors que són la cadena de dependància o part d'ella. Algun suggeriment per no errar o detectar-los bé?. amador (disc.) 11:46, 15 oct 2019 (CEST)
En algun cas així li he posat la comarca com a administració comuna, però no sempre és vàlid i cal anar tirant amunt: vegueria, província... --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 15 oct 2019 (CEST)
Pels casos de carreteres i rius segurament cal tirar amunt, pels casos de les serres pot ser dubtós, però pels casos de les muntanyes que molt sovint estan al límit de dos o més municipis, clarament el que toca és posar tots els municipis. De fet, ja teníem totes les muntanyes així anys abans de començar a canviar la plantilla.
Si és possible recuperar els municipis i saber quins són municipis, ha de ser possible també saber que els dos valors són del mateix nivell. Suposo que fins i tot es pot agafar les cadenes de tots els valors i no repetir el que tinguin en comú.
Si no, haurem de restaurar els valors manuals a les infotaules de les muntanyes, però seria una llàstima.--Pere prlpz (disc.) 17:38, 15 oct 2019 (CEST)

Per contrastar-ho amb una font fiable sobre el tema he comptat quants municipis tenen els topònims del Nomenclàtor i em surt això:

       nmun
Concepte     0   1   2   3  Sum
 barri      0  232   1   0  233
 cap       0  947   0   0  947
 cim       0 3689 1006  94 4789
 com.      0  173  30   1  204
 curs fluv.  5459   0   0   0 5459
 diss.      0  386   1   0  387
 e.m.d.     0  57   0   0  57
 edif.      0 16214  21   0 16235
 edif. hist.   0 2392   5   2 2399
 equip.     20  148   3   1  172
 hidr.     299 2454  29   1 2783
 indr.      0 6453  438   8 6899
 lit.      1  403  11   0  415
 mun.      0  89   0   0  89
 nucli      0 3380  51   2 3433
 orogr.     6 4799 1189  64 6058
 serra     28 1437  576  89 2130
 Sum     5813 43253 3361  262 52689

O sigui, al voltant d'una quarta part dels elements d'orogràfia (incloent cims i serres) tenen dos municipis i una quantitat no mensypreable en té tres. Fins i tot hi ha edificis i nuclis en dos municipis. A més, els cims amb més municipis tendeixen a ser els més importants; només cal veure els cims de la carena pirinenca que estan gairebé tots en dos o tres municipis, encara que un o dos no surten al Nomenclàtor. I diria que al Nomenclàtor simplifiquen perquè tot i tenir el camp Municipi 4 no el fan servir, però a Catalunya hi ha alguns pedrons de Quatre Batlles o cims de nom semblant.

Per això crec que és important que les infotaules puguin dur més d'un municipi.--Pere prlpz (disc.) 21:36, 15 oct 2019 (CEST)

Errata: La taula està bé però sí que hi ha uns quants topònims al nomenclàtor amb quatre municipis. No em sortien per un error de codi.--Pere prlpz (disc.) 11:09, 7 nov 2019 (CET)

D'acord que s'hauria d'implementar, però jo no sabria per on començar. Potser a Vriullop se li acut qualque idea. Pau Cabot · Discussió 10:49, 4 nov 2019 (CET)
Es poden mostrar tots els municipis que tingui. El problema és que caldria fer la funció completament nova per obtenir l'estructura de cada municipi i mostrar només a partir del nivell que coincideixin. L'alternativa és eliminar l'estructura quan hi hagi més d'un municipi. El fet que pugui tenir valors que no siguin municipis, sinó la dependència superior definida fora de lloc, és més estrany en elements geogràfics. De totes formes no és problema si ens carreguem l'estructura. --V.Riullop (parlem-ne) 11:39, 4 nov 2019 (CET)
Estàs dient de carregar-nos el getparentvalues i prioritzar que surtin tots els P131? Pau Cabot · Discussió 11:43, 4 nov 2019 (CET)
Sí, quan P131 tingui més d'un valor, cosa que detecta numStatements de Mòdul:Wikibase, i en aquest cas d'elements geogràfics, no administratius. Queda pal·liat si s'usa el nou case=location en proves per Plantilla Discussió:Infotaula persona#Noms d'indrets. --V.Riullop (parlem-ne) 13:04, 4 nov 2019 (CET)
Idò em sembla bé canviar-ho i molt més si ho podem fer només pels que tenguin més d'un P131 i podem usar el nou case=location. Una altra opció seria implementar-ho per tots els ítems que duguin {{Indret}}. Com ho veuries, això darrer? Pau Cabot · Discussió 13:13, 4 nov 2019 (CET)
Què vol dir "tots els ítems que duguin Indret"?. --V.Riullop (parlem-ne) 20:38, 4 nov 2019 (CET)
Volia dir tots els articles que duguin aquesta plantilla. Pau Cabot · Discussió 21:10, 4 nov 2019 (CET)
El tenir el municipi i un àmbit superior passa poc a Catalunya perquè ho he estat netejant darrerament però és fàcil que és doni. Algunes de les maneres que hem fet servir per pujar les dates ho afavoreixen (per exemple, jo mateix fa anys pujant p131 i p31 a partir de les categories amb Petscan).--Pere prlpz (disc.) 11:14, 7 nov 2019 (CET)

@Pere prlpz, Paucabot: Fet. Hi he posat un rastreig per analitzar què surt: Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/location. Hi ha molt poca cosa, la majoria són alguns que he anat revisant de Plantilla:Llistes de patrimoni natural de Catalunya. És el primer lloc on s'usen les localitzacions amb determinant. Per a referència, el canvi rellevant en el codi és Special:Diff/22263284. --V.Riullop (parlem-ne) 13:18, 7 nov 2019 (CET)

@Vriullop: Si aquests són els que tenen més de un municipi agafat de Wikidata, la llista és molt incompleta. Diria que el que estic veient és que totes les muntanyes que tenien encara la localització en local perquè hi havia dos municipis o més, ara els surt la local i la de Wikidata amb tots els municipis.[3][4]
O sigui, diria que funciona molt bé (bona feina), i que ja només queda que anem traient els paràmetres locals redundants.--Pere prlpz (disc.) 13:41, 7 nov 2019 (CET)
Ara veig que el que falta són les entitats superiors al municipi que no es generen automàticament quan hi ha dos municipis, i que de fet fins ara tampoc hi eren, de manera que el canvi ja ha estat una millora.
D'items amb dos entitats de nivells diferents n'he trobat a Barcelona, amb alguns que tenen el districte o el barri i el municipi, i que s'haurien de netejar deixant només el més concret.--Pere prlpz (disc.) 13:48, 7 nov 2019 (CET)
Ok, en van sortint a mida que va refrescant. Algunes correccions (que s'estaran refrescant de nou): en el cas dels rius que tenen inici i final ja no surt la nova localització que se superposava a les altres; en cas de localitzacions amb diferents rangs com Montjuïc (Q1122701) ara només té en compte el rang més alt. --V.Riullop (parlem-ne) 15:01, 7 nov 2019 (CET)

Superfície i superfície de la conca[modifica]

La plantilla riu tenia un paràmetre superfície que duia label9 = Superfície de la conca. On la plantilla indret ha heretat les dades de la plantilla riu la superfície de la conca apareix com a superfície[5] i si a més a Wikidata també hi ha l'àrea de la conca apareix la dada duplicada com a superfície i superfície de la conca.[6]

No sé si ho hauria d'arreglar la plantilla o si un bot hauria d'acabar de treure aquestes dades dels articles. Suposo que el problema és no embolicar-nos amb els llacs i d'altres cossos d'aigua que pot ser que tinguin superfície.--Pere prlpz (disc.) 12:25, 1 des 2019 (CET)


Unitats de la longitud dels rius[modifica]

Continuo amb els rius, però ara amb uns problemes menors amb les unitats de la longitud:

 • Quan a Wikidata la longitud està en quilòmetres, la plantilla la passa (correctament) a metres i per rius llargs queda un a mica estrany (Segre 265.000 m en comptes de 265 km).
 • La dada en local de la plantilla rius devia ser en km, perquè fins fa una estona la infotaula del riu Sió hi deia longitud 77 m. No sé si cal tractar millor la dada local o eliminar-la amb bot.

--Pere prlpz (disc.) 14:59, 5 des 2019 (CET)

Un problema interessant. La plantilla s'usa per a múltiples coses de dimensions molt diferents. A més, es tracten diferents dimensions en bloc. Segons Plantilla:Bloc dimensions/casos per a rius pot aparèixer longitud i amplada, dues coses de dimensions ben diferents. Només està previst deixar la unitat original o unificar-les a una determinada. Deixar la unitat de Wikidata no és opció ja que ens trobarem amb unitats anglosaxones. Em temo que la solució passarà per una opció d'unitat flexible, la que sigui del sistema internacional que resulti entre 0 i 1000. El problema és que aquest mòdul fa un any que no el toco. Sort que l'Amador està distret i no em reclama les coses pendents. A veure si algú hi troba alguna altra solució. --V.Riullop (parlem-ne) 21:10, 5 des 2019 (CET)
Per precisar, per unitat flexible em referia a Notació científica#Notació d'enginyeria (potser és deformació professional). És a dir, en la pràctica usar mm, m o km, el que sigui més adequat. Ja he trobat scripts per fer-ho amb python que hauria de traduir a lua, a més de reorganitzar tot el mòdul:dimensions. --V.Riullop (parlem-ne) 22:51, 5 des 2019 (CET)
Per al·lusions. No estic distret, però pensava que estaves (Vicenç) molt ocupat. Ara veig que et falta marxa. Prenc nota....amador (disc.) 07:37, 6 des 2019 (CET)