Hora del planeta

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logotip

L'Hora del Planeta o L'Hora de la Terra és un esdeveniment internacional promocionat per World Wide Fund for Nature (WWF) que se celebra l'últim dissabte de Març de cada any i que consisteix en una apagada elèctrica voluntaria, en què es demana a cases i empreses que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora. Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra el canvi climàtic antropogènic i les emissions contaminants, així com estalviar energia i disminuir la contaminació llumínica. Segons els organitzadors de l'esdeveniment, apagar o reduir l'energia als negocis, cases i altres llocs, reduirà les emissions de CO2.

L'Hora del Planeta va ser creada per WW i The Sydney Morning Herald (un diari amb seu a la ciutat de Sydney, Australia). La primera Hora del Planeta es va celebrar en aquesta mateixa ciutat el 31 de març de 2007, entre les 19:30 y les 20:30. L'estalvi d'energia a Sydney durant aquella hora es va estimar entre el 2,1% i 10,2%, amb la participació d'aproximadament 2,2 milions d'australians. Seguint l'exemple de Sydney, moltes altres ciutats, a Canadà i altres països van adoptar l'esdeveniment dissabte 29 de març de 2008, de 19:30 a 20:30. L'Hora del Planeta del 2010 es va celebrar el 27 de març de 20:30 a 21:30, hora local a cada país.

El 2011, es va fer a 5,251 ciutats i 135 països i territoris de tots els continents.

Molta gent pensa que aquesta iniciativa no serveix per res, ja que només es fa a una hora i un dia en que l'activitat industrial és mínima. Això vol dir que l'energia que apaguem o reduïm, és bàsicament la dels les llars. Alguns físics dubten de l'eficàcia d'aquest esdeveniment, ja que per molts, L'Hora del Planeta hauria de ser un dia entre setmana, ja que l'activitat industrial és molt més gran. Un dissabte, moltes fàbriques que emeten CO2, estan tancades, per tant, alguns experts, opinen que l'Hora del Planeta o de la Terra no és més que una eina per conscienciar a la gent de què s'ha d'estalviar energia però dubten dels efectes que aquest esdeveniment pugui fer per evitar el canvi climàtic.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hora del planeta Modifica l'enllaç a Wikidata