Usuari Discussió:Peer/2010

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca


Contingut

Arxiu de comentaris d'usuaris del 2010


Viquibola[modifica]

Comunico que he obert una presa de decisions per a arribar a un consens satisfactori per a tots els usuaris sobre la creació, el manteniment i el canvi de Viquiboles. --Davidpar (disc.) 13:18, 5 gen 2010 (CET)

Orquestres[modifica]

Hola Peer, t'has portat bé, els Reis t'han dut molts regals? Et volia preguntar una cosa. A moltes viquipèdies tenen articles diferents per orquestra i orquestra simfònica, nosaltres només en tenim un pels dos. És correcte o caldria separar-los? – Leptictidium (auderiense) 12:40, 6 gen 2010 (CET)

Moltes gràcies. Ens veiem a la discussió de la proposta de la Guerra del Vietnam. – Leptictidium (auderiense) 19:38, 11 gen 2010 (CET)
PS: Per cert, puc presentar Nucli cel·lular o encara hi tens feina per fer? – Leptictidium (auderiense) 19:44, 11 gen 2010 (CET)
Fantàstic! – Leptictidium (auderiense) 19:54, 11 gen 2010 (CET)
Tack! – Leptictidium (auderiense) 21:15, 26 gen 2010 (CET)
Hola. El món laboral em té fins i tot una mica massa ocupat, voldria tenir un xic més de temps pels amics i la nòvia :-) En qualsevol cas, crec que un nombre adequat de referències és necessari pels articles bons i de qualitat per evitar el que jo anomeno "efecte feinada": els avaluadors es miren un article per sobre i, si és molt llarg o sembla que l'editor principal ha tingut una "feinada" per escriure'l, aleshores li donen el vot. Evidentment, les feinades s'han de valorar, però no poden ser l'únic factor, ni el factor determinant, a l'hora de decidir si un article mereix la distinció. – Leptictidium (auderiense) 11:41, 27 març 2010 (CET)
Merci! Últimament ja no tens gairebé gens de feina amb mi, en presento molt pocs :-) – Leptictidium (auderiense) 21:36, 12 abr 2010 (CEST)
Grààààààcies. – Leptictidium (nasutum) 17:11, 1 maig 2010 (CEST)
Què hi farem, el poble ha votat! – Leptictidium (nasutum) 20:47, 13 maig 2010 (CEST)

MNAC[modifica]

Moltes gràcies a tú!!!--Kippelboy (disc.) 23:53, 11 gen 2010 (CET)

En aquest article qui ha treballat ha estat en Kippelboy, així que tots els mèrits són d'ell.Salutacions --MarisaLR (disc.) 11:15, 13 gen 2010 (CET)

Vil·la Popea[modifica]

Gràcies pel reconeixement. No m'ha semblat massa correcte que s'hagi fet una correlació entre llargada i nivell de qualificació, però tampoc tenia ganes de discutir. A més, darrerament he detectat una certa inercia "copiant" la votació i comentaris del primer que es manifesta. Ja m'agradaria que tinguessim tots els nostres palaus o cases modernistes amb aquest nivell de detall. Salut !!--amador (disc.) 20:56, 13 gen 2010 (CET)

Citoplasma[modifica]

Per? només es pot arxivar amb 8 o 10 vots? Si hi ha 9 vols i 8 són a favor també s'hauria de poder arxivar, per què sigui quin sigui el restant el percentatge d'aprovació seria = o > al 80%.Mbosch (会話) 10:09, 17 gen 2010 (CET)

Història de l'estètica[modifica]

Gràcies.--Canaan (disc.) 19:50, 29 gen 2010 (CET)

Els mil[modifica]

Com ja he anunciat estic preparant un bot per a solucionar els desajustos i proporcionar una millor sincronització amb els canvis dels articles a Meta i les corresponent interwikis.

Em pregunte si són necessaries les subpàgines que tenima a Especial:Cerca_per_prefix/Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir, menys per a Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/comparança que encara que la desconeixia és pareguda a Viquipèdia:Llista d'articles que totes les llengües haurien de tenir/Quadre Meta-Viquipèdia, tot i que la meua la generarà el meu bot.

T'ho dic perquè m'hagradaria eliminar les pàgines prescindibles i centrar una mica més el projecte. Crec recordar que eixe pàgines servien abans que apareguera el bot per a fer el seguiment. –Pasqual · discussió · xat 01:38, 30 gen 2010 (CET)

Expressionisme[modifica]

Hola. Entenc el teu punt de vista, i potser tinguis raó, però què vols que et digui, per mi l'article diu el mínim que hauria de dir. L'Expressionisme és un tema molt extens, ja que és un estil que va tenir reflex en tots els àmbits artístics, i a nivell internacional. En quant a Die Brücke i Der Blaue Reiter, si la secció és més gran que l'article, vol dir que s'hauria d'ampliar l'article, no reduir aquestes seccions. Almenys és la meva opinió, però aquesta és una obra coŀlaborativa, i si una majoria opina com tu, doncs bé, es pot fer el canvi. Jo només dono el meu punt de vista. Gràcies i salutacions.--Canaan (disc.) 13:52, 31 gen 2010 (CET)

Gràcies per tot.--Canaan (disc.) 19:33, 19 feb 2010 (CET)

Palau Nacional[modifica]

Gràcies Peer, ja me n'he adonat de la teva participació. T'explico perquè no hi hagi confusions, no m'importa que un article surti Bo o de Qualitat, però si l'article té errors ortogràfics i gramaticals, ni que sigui fet per mi o per qualsevol altre, hauria de ser ni B ni de Q. Així que si pots repassar-ho, esperem, però si no tens temps es treu de l'avaluació, sense cap problema. Un article amb aquestes faltes NO pot ser un article bo. Pel que fa a l'altra observació... això és més discutible i estic d'acord amb tu: santa paciència!!!! Salutacions--MarisaLR (disc.) 13:28, 5 feb 2010 (CET)

Moltes gràcies, --MarisaLR (disc.) 19:45, 7 feb 2010 (CET)
De nou gràcies i la corona per a tu.--MarisaLR (disc.) 20:30, 12 feb 2010 (CET)

Nombre pi[modifica]

Ara mateix no tinc temps de rellegir-me l'article a fons. He vist que s'han fet bastantes edicions des de la meva lectura i confio en la teva revisió, així que si creus que és un article de qualitat, endavant, no crec que el meu vot sigui un problema, sempre sóc a temps d'esmenar possibles errors (ara he repassat un apartat). Deixo un comentari sobre el contingut a Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Nombre π.--Ssola (disc.) 12:39, 6 feb 2010 (CET)

Ja he arreglat els problemes que havia detectat en Ssolà. Aquest paio és genial, no se n'hi escapa ni una. Amb lo despistat que soc jo! En l'últim tema no hi estic d'acord. He deixat comentaris de perquè crec que ja està be. Però si voleu canviar-ho tampoc passa res.

Per cert, si no porto malament el compte (jo no compto com articles de matemàtiques les biografies de matemàtics) em sembla que amb aquest ens situarem a fregar els alemanys en articles de qualitat de matemàtiques. El ranking seria. Anglès 15, Alemany 14, català 13. Seguits cada cop més de lluny per francès polonès i espanyol amb 8 o 9 cada un.

Has provat ja l'Amical-bot? És l'arma secreta de que et vaig parlar l'altre vegada.

--Gomà (disc.) 23:32, 6 feb 2010 (CET)

Edat moderna i modernitat[modifica]

En Art, la modernitat es refereix als moviments de principis del s.XX, avantguardes i (Moviment Modern en Arquitectura, (modernism en anglès)), la influència dels quals encara perviu, si més no per un debat molt intens de revisió d'aquests principis i les seves conseqüències. Caldria donar aquest diferents sentits al mot "modernitat" i no referir-lo únicament a l'època moderna.

Acte Administratiu[modifica]

 • Doncs, la veritat és que t'ho agraïria....Pere Serafi (disc.) 20:52, 15 feb 2010 (CET)

Re: Plantilles i pàgines llargues[modifica]

Vaig intentar aclarir el tema a Viquipèdia:Mida dels articles, però tot i que és prou flexible (probablement, segurament...) em vaig trobar que no estava prou madur. La gent tendeix a pensar que un article llarg és més complet i els costa acceptar que dividint-lo en poden sortir dos o tres articles més bons guanyant en claredat amb menys saturació. Jo, la veritat, sóc incapaç de llegir-me segons quins articles de qualitat per massa feixucs. Potser es podria anar introduint la qüestió en la definició de l'article ideal o dels articles de qualitat. Hi ha d'haver algun límit! Si et veus amb ànim de reprendre el tema, tens el meu suport. La plantilla no està creada ja que caldria consensuar el seu ús. --V.Riullop (parlem-ne) 12:44, 21 feb 2010 (CET)

Suggeriment[modifica]

Hola! Creus que podria ser un bon article? Gràcies! - Al Lemos (disc.) 17:52, 2 març 2010 (CET)

Gràcies! - Al Lemos (disc.) 19:45, 2 març 2010 (CET)

Els 1000[modifica]

En la meva opinió en anglès calculus i infinitesimal calculus' són sinònims, mira el que diu el proi article: Historically, calculus was called "the calculus of infinitesimals", or "infinitesimal calculus". De fet tot el contingut de l'article calculus es correspon a càlcul infintessimal. En català càlclul és un concepte mès ample que càclul infinitessimal (encara que moltes vegades es fa referència al càclcul infinitessimal com a "càlcul"). Càlcul abastaria el càlcul numèric, el càlcul artimètic, el càlcul infinitessimal.... Un article sobre "càlcul" no sé si té sentit o potser hauria de ser un article de desambiguació. Lo únc que pot tenir de contigut pot ser la etimologia de que ve de pedra perquè per fer càlculs artimètics es feien servi pedres... que desprès s'ha estés a tot el que sigui manipilació de símbols i poca cosa més. Em semba que més que res és un problema de que a can en ho tenen malament. El tema grup ja el tinc in mente de fa temps, el problema és que el que hi ha en altres llengues no em fa el pes per traduïr-ho. Fer una article de cap i de nou portaria molta feina. De moment ho he anat deixant. Si hi ha sort i en alguna llenguafan un bon article el traduirè, si no a la llarga ja el farè. --Gomà (disc.) 10:17, 5 març 2010 (CET)

No veig malament posar càlcul infinitesimal a càlcul. De fet quan s'esmenta a seques jo sempre entenc que es refereix a càlcul infinitesimal. Però a la GEC no ho fan pas així. De totes formes si al començament es posa altres significats i s'envia a la gent cap a una pàgina de desambiguació pot estar bé. El petit % de gent que cerqui altres coses ja es redireccionarà cap a la pàgina de desambiguació.--Gomà (disc.) 19:18, 7 març 2010 (CET)

a/de[modifica]

Diria que vols filar molt prim, hehehe. Em sembla que cal tenir una mica de màniga ampla i no voler-ho estandarditzar tot tant: Esclavitud a l'antiga Grècia ho trobo perfecte (potser m'agradaria més L'esclavitud [...], però bé...), i aquí la de ho faria, més que ambigu, erroni (semblaria que l'antiga Grècia fos esclava d'algú o d'alguna cosa). Arquitectura de l'antiga Grècia tampoc em sembla malament (es refereix a l'arquitectura pròpia de l'antiga Grècia, que fou exportada arreu –a la Magna Grècia, o a Empúries, posem per cas), mentre que la a li dóna un sentit molt de localització geogràfica (sembla que només s'hi parli de l'arquitectura de la Grècia balcànica; bé, a mi m'ho sembla, potser és que també estic perepunyetes). En aquest sentit, també en diria Escultura de l'antiga Grècia (més que a, ja que molta d'aquesta no es troba a Grècia actualment, sinó a Londres, París o Berlín, i ja des de temps antics, perquè va tenir molta influència a Roma, per exemple), o, per què no, Escultura grega tal com està ara, ja que Grècia en general és més coneguda en el món de l'art per la seva contribució clàssica més que no pas pel període actual (i més aviat caldria una desambiguació si volguéssim parlar de l'art grec modern o contemporani). De manera semblant, si parlem d'Arquitectura romana, o Escultura romana, se sobreentén de l'antiga Roma, no de l'actual capital italiana; però tampoc em semblaria malament Arquitectura de l'antiga Roma (no a), posem per cas. És a dir, no sé si t'he ajudat en res o encara he embolicat més la troca.

Per cert, parlant de tot, ahir que estava merdejant (jo també) en monedes i coses així, em vaig adonar que, després de la gran discussió sobre si Zimbabwe, Zimbàbue o Zimbabue, que vam acordar deixar-ho de la manera "internacional" (amb w), resulta que la categoria es continua dient Zimbabue (amb ortografia incoherent, per molt que ho digui al diccionari de l'IEC, que d'altra banda té molts errors). Creus que n'hauríem de fer un casus belli o no cal? Ho dic perquè sembla incoherent que l'article principal de la categoria Zimbabue (que, per mi, és un error) es digui Zimbabwe. --Enric (discussió) 11:05, 19 març 2010 (CET)

Vejam si te'n surts amb els teus bons oficis untadors... Ah, i bon cap de setmana... --Enric (discussió) 16:14, 19 març 2010 (CET)

Plantilles[modifica]

Bones plantilles!! i bon article el de l'Esclavitud!! Doncs amb tant treballno sé si tindràs ganes d'agafar l'aspiradora... De tota manera hi ha bons temes per fer així que s'hauran de posar en fila...--MarisaLR (disc.) 12:05, 19 març 2010 (CET)

Re: Zimbabwe[modifica]

Doncs haurien de coincidir. La categoria ja es va moure una vegada seguint un dels reanomenaments de l'article. Proposa-ho a la discussió.--V.Riullop (parlem-ne) 16:48, 19 març 2010 (CET)

Doncs no n'estic segur. S'utilitzen totes tres i aquesta opció evita la polèmica sobre l'accent. Vaig fer una consulta a la GEC i no hem van contestar.--V.Riullop (parlem-ne) 21:21, 19 març 2010 (CET)

Millor deixar el gentilici amb u (zimbabuès), tal com surt al Diccionari de l'IEC, ja que no hi fa cap mal a efectes ortogràfics; no és estrany que un gentilici (un adjectiu amb flexió de gènere i nombre) de vegades estigui més "adaptat" que no pas el nom al qual es refereix: tenim també el cas de Nova York i novaiorquès, per exemple, o bé el Turkmenistan i turcman. Posats a fer, podríem reanomenar Rwanda a Ruanda (com surt al DIEC dins l'article ruandès, ja que aquest cas no presenta cap dilema ortogràfic); d'altres casos "problemàtics" el Diccionari els resol deixant-los en la forma internacional: Sri Lanka (dins singalès), Myanmar (dins birmà), Kuwait (i kuwaitià), Pakistan (i pakistanès), però altres topònims no surten (per exemple ni Bangladesh -dins bengalí–, ni Swaziland –no hi ha tampoc el gentilici: swazi?, suazi?–; ni Botswana, Djibouti, Lesotho, Malawi o el Kazakhstan –tampoc hi surt el gentilici–; ni el Kirguizistan –no en parla dins de kirguís–; en canvi sí que surten l'Uzbekistan dins d'uzbek i Kenya dins kenyà). Per tant la cosa és una mica un poti-poti i avall que fa baixada... --Enric (discussió) 11:11, 22 març 2010 (CET)

Espai vectorial[modifica]

És molt complet, però cal revisar-lo, ara no tinc més temps. He fet alguns canvis de moment. Una cosa que es pot fer sense ser-ne expert és revisar la redacció (per tal d'adaptar-la al català), i verificar que els enllaços wiki no existeixin, n'he retocat uns quants que en realitat ja existien (pel que cal fer redireccions i tota la pesca). Quan pugui segueixo. --Meldor (disc.) 16:25, 21 març 2010 (CET)

VE: Butlletí[modifica]

Bé m'ho mire, potser que siga una de les subpàgines on es registra la versió que has llegit –Pasqual · discussió · xat 16:21, 23 març 2010 (CET)

Si és cosa del navegador assegura't que accepta les galetes. –Pasqual · discussió · xat 14:34, 27 març 2010 (CET)
Molt fàcil, és versió-Peer en el teucas, versió-Pasqual en el meu. –Pasqual · discussió · xat 19:28, 27 març 2010 (CET)
Treu-la a vore, però abans digues quina valor té ;) –Pasqual · discussió · xat 22:42, 27 març 2010 (CET)
Les he eliminat però el problema persisteix i es tornen a crear les galetes i sense valor.--Peer (disc.) 22:34, 28 març 2010 (CEST)

Òpera[modifica]

A veure si trobo una estona.--Lohen11 (disc.) 16:18, 27 març 2010 (CET)

Vinga, a veure si encara el podem millorar.--Lohen11 (disc.) 18:54, 27 març 2010 (CET)

Bot[modifica]

En realitat, ja m'ho va dir en Beusson set comentaris abans que tu fa l'ullet ... Ja he demanat que em canviïn a esser humà. Pau Cabot · Discussió 12:37, 30 març 2010 (CEST)

Revisió ortogràfica/lingüística[modifica]

Bona nit Peer,

Desconec si tens molta feina però, podries donar-li un cop d'ull a l'article Història de les campanyes militars romanes per corregir els possibles errors ortogràfics que hi han ?? i així ja el tindríem pràcticament enllestit per AdQ. --Castor (disc.) 23:10, 30 març 2010 (CEST)

articles vitals[modifica]

he reprès una mica els teus vitals, on vaig omplint vermells. He fet una repassada als articles de nivell 1, crec que són a la base de moltes categories i que haurien de tenir un nivell alt, també per la quantitat d'enllaços que hi apunten. He deixat comentaris de coses per fer, si vols es pot traslladar a la discussió, a veure si ens posem amb ells, són només 10 --barcelona (disc.) 16:36, 4 abr 2010 (CEST)

Majúscules i minúscules[modifica]

La [L'ús de majuscules i minúscules] de l'IEC és d'ajuda. Punt 13.2 per conflictes militars (Per cert, tens raó, tot en majúscules, em van liar a mi també) i 12.1.4.6 per als imperis. Remodifica la Tercera Guerra Macedònica, jo no puc. --Panotxa (disc.) 20:44, 7 abr 2010 (CEST)

da Vinci[modifica]

L'home s'ho mereix....Gràcies per pensar d'afegir-los a la discussió. Me n'havia oblidat. Salut !!--amador (disc.) 09:11, 8 abr 2010 (CEST)

Viquiefèmeride[modifica]

En Beusson ha assolit les 10.000 Edicions ... si ho desitges pots passar a felicitar-lo a la seva discussió--Marc (Mani'm?) 17:46, 13 abr 2010 (CEST)

Escultura[modifica]

Ja he donat per «finiquita» l'Escultura romana, a la teva santa paciència queda ara. Demà intentaré de posar-lo en avaluació, per veure si algú més s'anima a ajudar-te. Desitjo que sigui ho més lleu possible. Salutacions --MarisaLR (disc.) 01:41, 17 abr 2010 (CEST)

Ja veig que vas avançant, no et preocupis, jo no tinc cap pressa. «Aunqueeeeeeeee» hi ha un altre article per llegir-se i repassar i que veig que com no ho facis tu no s'anima ningú. Bé amb tranquil·litat. Mentre aniré fent barrufets (blavejant enllaços).--MarisaLR (disc.) 19:33, 25 maig 2010 (CEST) El article es Catedral de Sevilla
Aviat necessitaràs estudiar una mica més per desxifrar els meus articles. Arribarem a això? Duenos inscription.jpg Ja ho saps. moltes gràcies. --MarisaLR (disc.) 17:41, 4 juny 2010 (CEST)

Re:Es Castell[modifica]

Hola, Peer. Ja he vist el teu missatge (també el de la plana de discussió de l'article a can es). He vist que argumentaves que el nom era erroni però no has donat cap referència i això és condició sine qua non per a fer un trasllat. Com veuràs, ja el 2006 (quan jo encara no hi era), s'havia intentat reanomenar l'article sense èxit. La política de topònims d'eswiki, tot i que possiblement no sigui la més encertada ni justa en aquests casos, cal respectar-la perquè va ser elegida i ratificada per la seva comunitat. Per tant, et convido a que deixes referències vàlides d'organismes oficials on hom digui que Villacarlos no és pas el nom correcte i que s'hauria de canviar per Es Castell. Per exemple, jo he trobat aquest enllaç interessant de l'ajuntament del poble. Segurament podem recollir més i arribar a una conclusió referenciada, consensuada i més justa. Salut, --J. G. Góngora (disc.) 12:24, 19 abr 2010 (CEST)

He plantejat el tema i he presentat les referències que m'has dit però m'he trobat amb oposicions. Sembla que la política WP:CT de la viquipèdia en castellà diu que si el nom en castellà (en aquest cas, Villacarlos) encara s'usa en alguna publicació recent, llavors cal mantenir-lo, tot i que no sigui el nom oficial/actual del poble. Personalment, no comparteixo aquesta política i he intentat arribar a un acord però sembla que hem de deixar el nom actual. Potser sigui hora de modificar-la. Ho sento. Salutacions, --J. G. Góngora (disc.) 23:42, 21 abr 2010 (CEST)

Articles bons[modifica]

Per què puguin passar a la votació de bons primer caldrà corregir-los de dalt a baix (cosa que no he fet) si tenen l'etiqueta de "Bo o destacat" és que el portava l'original que he traduït, un cop repassats es podran sotmetre al procés oportú de votació. He traduït bastants articles marcats com a "bons" i sempre ho he tret.. En aquestos tres m'ha passat per alt, però fixat que en el Física de partícules hi vaig deixar "esborrany", i ambdues coses no poden ser.. Gràcies de totes formes. Siau..--Mcapdevila (disc.) 20:57, 1 maig 2010 (CEST)

Lincoln[modifica]

Moltes gràcies per acompanyar-lo per tot el procés! La veritat és que no ho veia clar, pel fet que a l'anglesa no ho és, de qualitat. A veure si m'animo i començo amb el Mark Twain, que acaba d'entrar als 1000, i, pobret, no està gens bé. --Joutbis (disc.) 17:39, 2 maig 2010 (CEST)

Altura de la x[modifica]

Demano disculpes per haver demanat la distinció de l’article abans de la seva avaluació. La veriat és que soc molt nova en tot això i vaig una mica perduda. Espero haver fet la solicitud d’avaluació correctament i confio a rebre suggeriments i aportacions que facin millorar l’article. Gràcies.--Mercetorres (disc.) 23:31, 3 maig 2010 (CEST)

Guillem[modifica]

Fa 2 anys vas crear l'article Guillem I d'Aquitània, però a la GEC posa que és: Guillem III d'Aquitània. Tanmateix a la resta de Viquipèdies si que posen Guillem I, però podria ser una denominació que no es correspon amb la historiografia no catalana. Que en penses? De moment he redirigit: «Guillem III d'Aquitània». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.--KRLS , (disc.) 15:13, 5 maig 2010 (CEST)

Addiction[modifica]

La plantilla la vaig fer un dia de desesperació :D

en:Addiction ara és una pàgina de desambiguació, per tant és un error que hi sigui. Caldrà que diguin quina és la fonamental ara. Veig que ja ho estan comentant a meta:Talk:List_of_articles_every_Wikipedia_should_have, estan parlant de substituir-lo per un altre, o bé de canviar-ho per en:Substance dependence, que seria la forma més típica d'addicció. Si és el cas, podem fer un article amb el contingut que tenim al principi de "tipus d'addiccions", dins d'Addicció, i anar-lo ampliant. Però en tot cas, el primer és decidir per quin article es substitueix la pàgina de desambiguació. Hi pots dir la teva a meta, si t'hi animes! --Meldor (disc.) 18:56, 6 maig 2010 (CEST)

La taverna[modifica]

Hola, que has llegit algunes de les meves traduccions podries opinar sobre elles a la taverna, hi ha gent opinant sobre mí que ni se les ha mirat (prop de 2000 clar!)--Mcapdevila (disc.) 11:11, 7 maig 2010 (CEST)

Fibonacci[modifica]

Gràcies per l'empenta. Ja no sabia que més posar-li i no arribava mai als 30k. Te l'apunto. --amador (disc.) 22:09, 15 maig 2010 (CEST)

El que importa és el resultat. A James Watt tu també hi vas aportar. ;-) amador (disc.) 05:56, 20 maig 2010 (CEST)

Teoria de grups[modifica]

Ja l'he ampliat traduint del anglès a més de 10.000. El que passa és que no m'agrada com està en anglès i per fer-lo bé sense tradir i ha molta feina. Pel que fa a anàlisi real el que has fet em sembla correcte.--Gomà (disc.) 11:18, 24 maig 2010 (CEST)

Funció pública a l'estat espanyol[modifica]

Hola Peer, no sé si recordaràs però em vas ajudar a proposar i avaluar l'article acte administratiu com a article de qualitat perque no me'n sortia. Ara m'agradaria revisar i posteriorment avaluar Funció pública a l'estat espanyol, que m'hi podries ajudar.... --Pere Serafi (disc.) 21:26, 30 maig 2010 (CEST)

Merci Peer. De totes maneres, més que demanar la teva revisió et demanava si em podies ajudar a penjar-ho a la pàgina de propostes d'avaluació, que normalment sempre monto uns "cristos" impressionants!!!!--Pere Serafi (disc.) 14:11, 31 maig 2010 (CEST)

Avaluacions antigues[modifica]

No, no les presentaré. En el seu moment ja vaig dir que eren proves del sistema de traducció automàtica i que, si algú els volia acabar de polir per presentar a AdQ, s'hi hauria de dedicar ell mateix. – Leptictidium (nasutum) 20:42, 2 juny 2010 (CEST)

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

Hola Peer: S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta és mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com d'altres projectes, si no és molt demanar). El suport de tots i cada un de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Gràcies--Marc (Mani'm?) 17:35, 3 juny 2010 (CEST)

SOS[modifica]

No sé que m'ha passat, que no surt bé allò de la votació per a AdQ de l'Escultura romana. Pots arreglar-ho? Ai! quina calamitat! --MarisaLR (disc.) 20:18, 4 juny 2010 (CEST)

Genji[modifica]

Gràcies! hahaha --Solde (disc.) 21:18, 7 juny 2010 (CEST)

Presentar a AdQ[modifica]

Bona nit, La Barcelona m'ha comentat que l'article Història de les campanyes militars romanes que actualment està en avaluació ja ha passat prou temps en aquest "estat" i que ha de passar al següent, i com que no en tinc ni idea de fer-ho m'ha dit aviam si ho podries fer-ho tu. Gràcies Adéu, --Castor (disc.) 01:46, 14 juny 2010 (CEST)

Parlant d'adq, com van els projectes de retirada i traducció? Novetats? --barcelona (disc.) 17:12, 20 juny 2010 (CEST)
Un que potser et ve de gust millorar és llibre, es va traduir a sac un fragment per al projecte 1000 i ara tenim dues seccions històriques solapades, bibliografia, paràgrafs que no enganxen... buf... saps a qui li pot interessar si no t'hi veus amb cor? Crec que és un article essencial. --barcelona (disc.) 19:47, 24 juny 2010 (CEST)
L'Enric té massa feina, provo amb el Meldor --barcelona (disc.) 17:46, 29 juny 2010 (CEST)
Caldria anar avaluant els que ja pasen de 30k al projecte dels 1000 com a següent fase, no trobes? estaria bé guanyar també en el rànquing de més adq dels 1000 fonamentals i com que tu ets un dels que més està per aquestes àrees, et demano la teva opinió. --barcelona (disc.) 15:41, 4 jul 2010 (CEST)
hi estic d'acord, caldria anar parlant amb els autors mentre es presenten els articles si no, no qualla --barcelona (disc.) 19:05, 4 jul 2010 (CEST)

Germans Taviani[modifica]

No voldria trepitjar-te ni treballar debades. Com ho portes? Tenia quatre coses fetes...per afegir-les--Pallares (disc.) 15:41, 21 juny 2010 (CEST)

Presa del British[modifica]

Peer: potser t'interessa: Viquipèdia:La_taverna/Arxius/General/Recent#El_Museu_Brit.C3.A0nic_premia_articles_de_qualitat. Miro de recollir uns quants viquipedistes per a dur a terme un assalt al Museu britànic i posar de genolls al personal davant la vostra sapiència fa l'ullet ...--Marc (Mani'm?) 11:31, 22 juny 2010 (CEST)

Epifania de Miquel Àngel[modifica]

Peer: podries fer-li una repassada de les bones amb celeritat? ...Sense torçar els criteris de Qualitat caldria mirar de forçar la màquina i saltar les etapes ràpidament ja que l'article podria optar a ser premiat dins el Viquipèdia:Viquiconcurs Museu Britànic--Marc (Mani'm?) 15:43, 1 jul 2010 (CEST)

avia'm mestre, des de quant sou menys que el fòssil aquell? ... menys floretes i més faena! que us he clissat --Marc (Mani'm?) 23:08, 1 jul 2010 (CEST) amb carinyu hehehe
Benvolgut company, si del dibuix ja t'has cansat, perquè no et prenguis les coses de «panxa enlaire» i amb calma, aquí et deixo un altre enllaç per escalfar-te una mica el cap. Moltes gracies i... paciència. Tresor de l'Oxus --MarisaLR (disc.) 19:33, 2 jul 2010 (CEST)

James Naismith[modifica]

Hola, com a participant al Viquiprojecte del bàsquet et voldria demanar aviam si pots avaluar el meu article sobre James Naismith que he traduït del corresponent article bo en anglès. Gràcies! --Arnaugir (Parlem-ne) 14:06, 16 jul 2010 (CEST)

Què tal?[modifica]

Hola, com va? Tu que ets una de les persones que més s'hi coneix en articles de qualitat, podries passar a dir la teva sobre la proposta de retirada de la distinció de l'article Ratpenat? Gràcies. – Leptictidium (nasutum) 13:25, 25 jul 2010 (CEST)

Per mi, un dels criteris mínims per ser AdQ és que cap altre edició lingüística no el superi. Però respectaré la teva opinió i, si així ho decideixen, la dels altres usuaris. – Leptictidium (nasutum) 21:07, 25 jul 2010 (CEST)
Gràcies. Si mai estàs a Madagascar i et perds, no et preocupis, una fossa et salvarà en agraïment. – Leptictidium (nasutum) 17:08, 9 ago 2010 (CEST)

Com va l'estiu?[modifica]

Fa temps que no ens saludàvem. T'he deixat una mica tranquil de repassades, però no t'escaparàs tan fàcil de mi, ja estic amb un altre article que necessitarà del teu savi parer.--MarisaLR (disc.) 20:42, 30 jul 2010 (CEST)

GEC[modifica]

Genial que facis passades a la llista GEC1, a veure si l'acabem en breu! --barcelona (disc.) 19:10, 1 ago 2010 (CEST)

he deixat un avís a la taverna, a veure si fitxem més gent --barcelona (disc.) 13:48, 9 ago 2010 (CEST)

Economia de l'imperi Romà[modifica]

Mira la reestructuració de l'article el que he afegit de l'economia de les guerres.. tret de l'Economia a la Hispània Romana, canviant les pèrdues de Cartago en guanys de Roma, encara s'hi pot posar lo de les mines de Cartagonova--Mcapdevila (disc.) 18:50, 9 ago 2010 (CEST)

1000[modifica]

boníssima empenta als 1000 hi ha articles dels seleccionats on a més de d'ampliar caldria posar-hi ordre, ja ho veuràs tu mateix. Veig que s'han animat altres a acompanyar-te aquest mes :) --barcelona (disc.) 13:33, 17 ago 2010 (CEST)

Gràcies[modifica]

Aries (disc.) 17:31, 18 ago 2010 (CEST)

von Linee[modifica]

Li volia fer uns afegitons que em va demanar el Lepti, però haig de vigilar els canvis dels anglesos i encara no m'he posat. Abans de fi de mes, està fet. Gràcies pel suport.--amador (disc.) 19:40, 23 ago 2010 (CEST)

Nebulosa planetària[modifica]

Crec que em parles d'aquest article. Ho volia acabar de polir. A la versió actual hi ha un conflicte: s'ha d'usar l'abreviatura de “Branca asimptòtica de les Gegants” en català, o en anglès? Miraré de presentar-ho per article de qualitat aquesta setmana. Aries (disc.) 22:39, 23 ago 2010 (CEST)

Compost químic[modifica]

Bon dia. No el vaig acabar, vaig copiar trossos d'altres enciclopèdies i cal fer una revisió general, que havia d'haver fet i la vaig deixar. Intentaré acabar-lo i després ja veurem si el podem posar a avaluació. --Antoni Salvà (disc.) 10:46, 24 ago 2010 (CEST)

James Naismith[modifica]

Hola, com a participant al Viquiprojecte del bàsquet et voldria demanar aviam si volies avotar sobre la proposta de distinció d'alta qualitat del meu article sobre James Naismith. Gràcies!--Arnaugir (Parlem-ne) 17:02, 24 ago 2010 (CEST)

Branca asimptòtica de les gegants vermelles[modifica]

bé, ja ho has vist el que he fet. Aries (disc.) 22:35, 24 ago 2010 (CEST)

Administració AdQ[modifica]

Ja ho vaig veure. Si no fos per tu, aquesta pàgina, la d'avaluació i les de discussions dels nominats estarien plenes de rampoines. Gràcies.--amador (disc.) 13:50, 27 ago 2010 (CEST)

El problema és un altre i l'escalfament és justificat: dos dies després, amb la sang freda, continuo pensant exactament el mateix. Més detalls a la pàgina de discussió en qüestió. – Leptictidium (nasutum) 21:46, 27 ago 2010 (CEST)
No et sembla que hi ha massa defectes lingüístics per aconseguir una distinció? La correcció lingüística és una àrea en la que hem de ser estrictes, no podem tenir articles de qualitat mal escrits. – Leptictidium (nasutum) 23:21, 27 ago 2010 (CEST)
Vejam. Per mi d'acord en revisar la qualitat lingüística de tots els articles de qualitat que vulguis, d'això es tracta, i si trobes algun article "meu" que no estigui prou ben escrit, si et plau presenta'l per retirar-li la distinció. I una cosa és que hi hagi dos o tres errors lingüístics en tot l'article, però és aquest que n'està ben ple, Peer, no veig com pots suggerir de fer la vista grossa o de fer veure que està correcte. No ho he dit a la pàgina de la proposta perquè no vull que l'Amador se senti ofès (no és la meva intenció), però si jo fes traduccions amb tants errors m'haurien fotut fora en dues setmanes. Potser visc en un món idealista, però la correcció lingüística no em sembla ni molt menys res trivial, res secundari o res que es pugui passar per alt. Per això no entenc que es vulgui donar la distinció a un article amb tants errors i, alguns, tan greus.
Sigui expressament o no, heu passat de mi. És cert que el meu últim comentari és del juny, però és precisament perquè estava esperant que s'acabés l'article perquè m'aviséssiu i pogués repassar la llengua. El cas és que no em vau avisar, vau passar de mi i ara tenim aquest problema. M'hauria encarregat de revisar l'article lingüísticament de cap a peus.
Si té pegues que cal arreglar, per què no esperem a donar-li la distinció quan estiguin resoltes? Repeteixo, no hi ha pressa per donar-li la distinció. Doneu-me 10 o 14 dies per revisar-lo tot sencer, i llavors ja el podem votar i tothom content. Us vé de dues setmanes? – Leptictidium (nasutum) 00:00, 28 ago 2010 (CEST)
M'he de prendre la teva resposta com que la votació queda congelada 2 setmanes fins que hagi pogut revisar l'article a fons? – Leptictidium (nasutum) 00:20, 28 ago 2010 (CEST)
Sí, és el més important. Bon cap de setmana. – Leptictidium (nasutum) 10:46, 4 set 2010 (CEST)

Faltaria més !. Fes el que consideris oportú. Espero que les millores del Lepti (la qualitat de les quals no poso en dubte) no suposin desfer les que en Pau i tú heu fet amb tant d'esforç. No defensaré la qualitat de les meves traduccions, però una cosa és l'ortografia amb unes regles poc discutibles i altra les qüestions lingüístiques on saps que les normes tenen la seva interpretació. "Per gustos, els colors..". Gràcies pels esforços mediadors i correctors.--amador (disc.) 18:04, 28 ago 2010 (CEST)

Hi tens accés?.--amador (disc.) 19:18, 28 ago 2010 (CEST)
No home, no. Jo deia si tens accés a la casa de les Punxes.--amador (disc.) 20:27, 28 ago 2010 (CEST)
Doncs, si t'agrada, la poso a la llista de articles a ampliar, tot i que no sé si aconseguiré el nivell de la Milà. Però paciència que hi ha cua (Sant Pau, Amatller, Batlló, ufff)--amador (disc.) 21:27, 28 ago 2010 (CEST)

Merci per la teva bona feina, tant la merament administradora com la consensuadora i impulsora de projectes. Passa't per la taverna per veure el meu suggeriment sobre el VP:Els 1000 i la qualitat.--amador (disc.) 16:39, 6 set 2010 (CEST)

Nebulosa planetària[modifica]

He presentat a votació "Nebulosa planetària" com a article de qualitat. manca arxivar l'avaluació.Aries (disc.) 09:30, 28 ago 2010 (CEST)

Gràcies. Aries (disc.) 11:51, 29 ago 2010 (CEST)

Catedral de Palma[modifica]

Gràcies pel vot de confiança. Jo penso que he acabat el que entenia que mancava. Si creus que hi ha alguna altra cosa a fer, digam-ho. Ja he comentat que el veig massa tècnic, però arreglar aixó supossa regirar-ho tot i no vull agafar aquesta responsabilitat sense la Marisa. Digam com ho veus. --amador (disc.) 23:25, 31 ago 2010 (CEST)

Bé, ja ha passat la Marisa per la catedral de Palma. No ens atrevim a fer-li res més sense que esdevingui un altre article. Tú mateix. Salut ! --amador (disc.) 20:21, 2 set 2010 (CEST)

Magic Johnson[modifica]

Hola, com a participant al Viquiprojecte del bàsquet et voldria demanar aviam si vols avaluar el meu article sobre Magic Johnson que he traduït de la viquipèdia en anglès, on és article de qualitat. Moltes gràcies --Arnaugir (Parlem-ne) 01:30, 1 set 2010 (CEST)

Tel·lurisme[modifica]

Vas posar en la 1a llista de la GEC a observacions de tel·lurisme "Redirecció a malaltia", però crec que a l'hora de la veritat no vas acabar fent la redirecció. Tu vas repensar, et vas oblidar de redirigir.--KRLS , (disc.) 18:45, 5 set 2010 (CEST)

Islam[modifica]

Així que pugui ho faré. Fa molt de temps que penso que cal ampliar i millorar aquest article...--Hinio (disc.) 08:29, 6 set 2010 (CEST)

Uapití[modifica]

Moltes gràcies per arxivar aquest article tan uapo. – Leptictidium (nasutum) 12:35, 6 set 2010 (CEST)

Me l'he estat mirant. La teva feina de traducció ha estat molt bona, però malauradament a l'article anglès encara li queden moltes coses per polir només per aconseguir la distinció d'article bo. Et puc anar aconsellant sobre el camí però ja d'entrada t'aviso que serà una feinada autènticament colossal. Estàs disposat a assumir el repte? – Leptictidium (nasutum) 13:48, 6 set 2010 (CEST)
Vols que comenci a indicar-te el que cal polir, o prefereixes que esperi que hagis acabat tota la traducció? – Leptictidium (nasutum) 16:19, 6 set 2010 (CEST)
Vale, aleshores esperaré que hagis acabat la "versió beta" de l'article i llavors hi posaré cullerada. – Leptictidium (nasutum) 16:44, 6 set 2010 (CEST)
Encara no tinc Internet, estic okupant el Wi-fi del McDonalds :) – Leptictidium (nasutum) 17:36, 11 oct 2010 (CEST)

Valor i poliedre[modifica]

Valor propi potser li podríem recordar a en Joancreus l'oferta d'actualitzar les imatges traduïdes. Els texts plans ja els hi hem donat. Personalment m'agradaria millorar l'article relacionat Valor propi (síntesi) on hi hauria d'haver una explicació enfocada a les tècniques de càlcul dels valors i vectors propis.

Políedre no crec que hi hagi gaires comentaris més. Del que ha dit en Lepti, algunes coses es poden fer (posar referències, crear articles...) altres cal explicar-li que demana la lluna (explicar perquè un mineral cristal·litza adoptant una determinada forma i no un altre té dues respostes, la curta: perquè en les condicions de pressió i temperatura en que ha cristal·litzat era la forma de menys energia potencial i la llarga posar damunt de la taula tota la teoria del estat sòlid i començar a plantejar equacions que només es poden resoldre numèricament) altres simplement no són correctes (un polítop no és un políedre igual com un polígon no és un políedre, els políedres són cares de dimensió 2 en un espai de dimensió 3).Tant si s'arxiva com si no miraré d'anar fent el que es pot (tret de repàs de llengua) i respondre al que no es pot.

--Gomà (disc.) 18:13, 7 set 2010 (CEST)

M'hi poso quan pugui. --Joancreus (discussió) 20:12, 7 set 2010 (CEST)

Un favor[modifica]

Últimament tinc molts problemes amb les plantilles per proposar un article a qualitat, podries, quan et vagi bé, posar l'article la Catedral de Santiago de Compostel·la, que ja porta el temps requerit en avaluació?. Moltes gràcies i una salutació. --MarisaLR (disc.) 21:41, 12 set 2010 (CEST)

Bathgate és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Bathgate. --Bestiasonica (disc.) 21:46, 13 set 2010 (CEST)

Camí...[modifica]

fet! ( I de veritat que ho he fet, encara que a la meva edat, ja de forma còmoda (avió) Salutacions --MarisaLR (disc.) 22:59, 21 set 2010 (CEST)

Dinosaures destacats[modifica]

Gràcies! Mica en mica anirem convertint la Viqui en un Parc Juràssic com cal.--Edustus (disc.) 19:07, 22 set 2010 (CEST)

Votacions de retirada[modifica]

Jo segueixo pensant que és un ABo (falten referències en el text a paràgrafs sencers, una mica de revisió lingüística, millora de les fotos i algun altre detall), per tant no canviaré el vot. Però ara mateix faltarien 23 vots més en contra per retirar la distinció, així que millor tancar la votació. Suposo que per tancar la votació s'aplica el raonament que amb els vots que falten per arribar a 10 ja no es pot canviar el resultat. Això es pot aplicar tant si canvio o no el meu vot, així que endavant en tancar la votació.--Salvi "Ssola" (discussió) 16:22, 25 set 2010 (CEST)

Catedral de Sigüenza[modifica]

Gràcies maco! --MarisaLR (disc.) 11:53, 27 set 2010 (CEST)

Hola Peer, t'envio el xiulet per a la catedral o catedrals... i ara una altra pregunta: tenim alguna pàgina on estiguin exposats les pàgines web, que ens han donat permís de còpia-pega? Gràcies --MarisaLR (disc.) 19:28, 12 oct 2010 (CEST)
És inmens si, però pensa que he suprimit coses que hi havia a la castellana, i més que podia estendre'm en altres i he tractat de posar el més reduït possible les seccions. Pensa que és una de la catedrals més grans i amb més obres d'Espanya.--MarisaLR (disc.) 19:46, 12 oct 2010 (CEST)
Gràcies, ja saps que a mi tampoc m'agraden els articles llargs, així que estaré d'acord amb el que et sembli a tu. A propòsit avui m'he tornat a posar amb la catedral de Palma... no sé si es va esmenant o no... --MarisaLR (disc.) 20:08, 12 oct 2010 (CEST)

Re: Catedral de Palma[modifica]

Idò sí que té raó. L'article necessita millorar. Em sabia greu que perdés la distinció i vaig començar a fer-hi canvis però crec que no som la persona més indicada ja que el tema se m'escapa un poc molt. A veure si na Marisa hi pot fer res ... Pau Cabot · Discussió 12:05, 27 set 2010 (CEST)

Manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim"[modifica]

Gràcies, Peer. Revisaré l'article aviat (espero trobar el temps necessari) fent les modificacions que encara calen, i llavors el proposaré a qualitat. Salut! --Judesba (digues...) 14:39, 30 set 2010 (CEST)

Com és que has arxivat l'avaluació? tristesa --Davidpar (disc.) 20:26, 3 oct 2010 (CEST)
D'acord. --Davidpar (disc.) 20:42, 3 oct 2010 (CEST)

Abaciologi[modifica]

He marcat Abaciologi com a copyvio. --V.Riullop (parlem-ne) 16:46, 1 oct 2010 (CEST)

De Viquipèdia:Condicions d'ús#Infraccions dels drets d'autor, es pot agafar la informació però no l'estructura, presentació i redactat. La modificació respecte l'original no pot ser superficial sinó que ha de tenir prou originalitat. Això és un problema quan només s'utilitza una font. Pots veure en anglès en:Wikipedia:Close paraphrasing i en:Threshold of originality, dues pàgines que estem intentant explicar aquí. Sóc conscient que no és una cosa puntual, ni de mala fe, sinó que ens ha faltat criteri. --V.Riullop (parlem-ne) 20:54, 1 oct 2010 (CEST)
He tret la marca de copyvio pels canvis fets, però ara l'he posat a Alejandro Agustín Lanusse. --V.Riullop (parlem-ne) 21:11, 2 oct 2010 (CEST)
Un més Antoni Sala. --V.Riullop (parlem-ne) 11:55, 5 oct 2010 (CEST)

Setmana[modifica]

He afegit un altra vegada la secció El nombre de dies de la setmana a l'article. Si ho creus convenient pots ampliar la secció, encara que haguent un article principal, eixa secció no deuria ser molt llarga. --Micru (disc.) 16:57, 5 oct 2010 (CEST)

Arxiu AdQ[modifica]

Gràcies Peer, les instruccions estaven bastant incompletes i mentre ho anava fent he afegit el que faltava, només m'ha mancat fer el que m'has dit, ho tindré en compte per la pròxima.

Fins aviat--Arnaugir disc. 19:53, 6 oct 2010 (CEST)

Oops, avui m'he deixat d'actualitzar el comptador. Aviam si a la tercera anirà a la vençuda. Gràcies per revisar-ho --Arnaugir disc. 13:27, 10 oct 2010 (CEST)

Políedre[modifica]

Moltes gracies. Si no m'equivoco ja som la Viquipèdia amb més articles de qualitat de matemàtiques. Ho repassaré quan tingui temps perquè no és senzill, hi ha Viquipèdies que classifiquen articles de matemàtiques dins d'informàtica i articles de biografies de matemàtics dins de matemàtiques, però crec que ja som els primers seguits dels alemanys, anglesos i francesos.--Gomà (disc.) 21:53, 6 oct 2010 (CEST)

Canvis als 1000[modifica]

Gracies per avisar. Són molts canvis de cop i aquest més aniré una mica de corcoll. Aniré fent, tots són força interessants i ja m'agradarà fer-los.--Gomà (disc.) 08:47, 9 oct 2010 (CEST)

Gràcies per la informació. De moment aniré fent el que tenia previst i més endavant miraré de fer alguna cosa, ja ho anirem comentant. --LouPeter (discussió) 16:18, 9 oct 2010 (CEST)

Catedral de Toledo[modifica]

Mare de Déu! en tota aquesta temporada que no hem tingut "tractes" has fet un màster en arquitectura? El transparente, dubto si s'ha de posar amb les capelles...bé, ja ho discutirem quan ho tinguis més ordenat (que et sigui lleu) --MarisaLR (disc.) 16:29, 13 oct 2010 (CEST)

Ho veig perfectament. Ja diràs si necessites alguna cosa. --MarisaLR (disc.) 20:57, 21 oct 2010 (CEST)
He deixat un text ocult perquè l'entrada de les capelles a Catedral de Toledo sigui una mica diferent al de l'article de les Capelles. A veure que et sembla.--MarisaLR (disc.) 17:08, 22 oct 2010 (CEST)
No sé quina categoria posar a Reixes de la catedral de Toledo??? --MarisaLR (disc.) 18:12, 22 oct 2010 (CEST)
Dons estaria molt bé, ja aniré fent alguns articles --MarisaLR (disc.) 19:14, 22 oct 2010 (CEST) Fet Fet! Gràcies.--MarisaLR (disc.) 20:12, 22 oct 2010 (CEST)
Tens tota la meva confiança faltaria més! així que endavant amb tots els canvis. I... quan tinguis una mica de temps... mira't el de les Reixes. --MarisaLR (disc.) 11:52, 24 oct 2010 (CEST)
Gràcies Peer, però si tu no t'ho prenguessis tan bé i amb tanta paciència repassar-les i organitzar els punts finals, aquests articles no existirien --MarisaLR (disc.) 20:19, 26 oct 2010 (CEST)

Re: Burriac[modifica]

He considerat que continuava sent un plagi per parafrasejat sense aportació original, segons s'explica a Viquipèdia:Parafrasejat similar. Es pot intentar de nou. Les dues referències són http://www.cabrerademar.cat/historia.htm i http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0519015. --V.Riullop (parlem-ne) 18:36, 15 oct 2010 (CEST)

Arxiu d'AdQ[modifica]

Peer, he reescrit les instruccions per arxivar AdQ i AB de manera que la informació està millor ordenada i serà menys difícil oblidar-se coses. Passa't per Usuari:Arnaugir/Proves i diga'm què te'n sembla (si vols fer alguna modificació, tu mateix). Salut!--Arnaugir (disc.) 14:01, 21 oct 2010 (CEST)

Ostras!![modifica]

M'has deixat petrificada. Uau! --MarisaLR (disc.) 12:09, 24 oct 2010 (CEST)Ostres, Ostres!

Del menú artístic crec que són prioritaris els articles marc, com escultura, pintura... --barcelona (disc.) 12:15, 25 oct 2010 (CEST)

Toledo, capelles, portes i tutti quanti[modifica]

Bon dia! Si parléssim de la catedral de Cracòvia, per exemple, jo posaria el nom en català i, al costat, el nom original polonès, perquè el lector entengués de què estem parlant, ja que el polonès no és una llengua de comprensió fàcil entre els catalans. Tractant-se de llengües fàcilment comprensibles per al lector (sobretot en fragments tan curts com el nom d'una porta o una capella): evidentment el castellà, però també el portuguès, el francès, l'italià, l'occità, etc., ho deixaria en la forma original i prou, i també amb la traducció si fos el cas que aquesta no és prou òbvia (ara se m'acut el Salone della Meridiana del Museu Arqueològic Nacional de Nàpols, que caldria afegir-hi Saló del Rellotge de Sol). En aquest cas jo hi posaria fins i tot Puerta i Capilla, i amb majúscula, ja que és tot el nom propi sencer: així, la Puerta del Reloj, la Capilla de los Reyes Nuevos, etc., però «les portes del Reloj, del Perdón i de Los Leones», en aquest cas amb el Los amb majúscula perquè no és un article assimilable; però si hi posem Puerta, llavors seria «Puerta de los Leones», ja que forma part del nom sencer en castellà. Ah, i els noms dels sants en la denominació de les portes, capelles, torres, etc. sempre van amb majúscula, tant en català com en castellà: porta de Sant Pere, capella de Santa Llúcia, etc., ja que ni que sant sigui un qualificatiu forma part del nom sencer, igual com a carrer de Sant Pere (i no de sant Pere), avinguda del General Prim (i no del general Prim), plaça del Bon Succés (i no del bon Succés), etc.

Potser també es podria optar per traduir tots els noms i posar-hi al costat el nom original, però ho trobo redundant en un cas en què els noms resultants seran tan semblants: «Porta del Perdó (Puerta del Perdón); Capella dels Reis Nous (Capilla de los Reyes Nuevos); etc. I en aquest cas, si optéssim per la forma traduïda, només hi posaria el nom original quan no fos fàcilment deduïble (cas del Salone della Meridiana que et comentava abans). --Enric (discussió) 10:42, 25 oct 2010 (CEST)

Llista del mil[modifica]

Deixarem la catedral de Castelldefels per a una altra ocasió, de moment m'he posat amb el japonès Hokusai, per ser el primer de la llista, després em miraré el que hi ha i ja veurem per qui m'inclino. La frase: no has de fer res que no et demani el cos, m'ha agradat no saps com. «Ojalá, moreno, lo pudiéramos hacer siempre».--MarisaLR (disc.) 19:27, 25 oct 2010 (CEST)

M'agrada el 8 i tots els altres nombres, llàstima que no sàpiga el de Nadal!! Potser en Gomà? Ai! posem un somriure a la nostra vida! --MarisaLR (disc.) 19:44, 3 nov 2010 (CET)
Doncs sense manar, però t'ho agrairia, se'm fa molt pesat posar-me a fer aquestes coses --MarisaLR (disc.) 19:54, 3 nov 2010 (CET)
No sabia ni que existís aquesta pàgina. Molt ben fet, a veure si algú més s'anima.--MarisaLR (disc.) 11:05, 4 nov 2010 (CET)
Gràcies Peer, ja he vist que has fet un bon treball (com sempre). Últimament estic somniant amb excavacions i mòmies desaparegudes... uff!! ja no me'n recordava el complicat que resulta tot allò d'Egipte i les seves diferents teories... Estic tractant de reduir, per no fer un article monstre i difícil d'entendre, ja veurem que surt. --MarisaLR (disc.) 12:31, 14 nov 2010 (CET)
Fet Fet! Necròpolis de Gizeh. Per mi crec que ja està acabada, si creus necessària cap altra secció o alguna cosa més m'ho dius, però crec que el més important està descrit i no cal fer un article quilomètric.--MarisaLR (disc.) 14:11, 15 nov 2010 (CET)(A veure si aconseguiu gent per a correcció de la llengua).
Ja està el Colosseu per a votació. Veurem que passa. A mi em sembla bé com ha quedat.--MarisaLR (disc.) 20:30, 20 nov 2010 (CET)
El Hokusai crec que et mereixes més tu que ningú la estrelleta. Així que "cromito para tí" :) --MarisaLR (disc.) 15:57, 21 nov 2010 (CET)
Demanaré un blocatge per vàndal He he!!--MarisaLR (disc.) 20:51, 21 nov 2010 (CET)

Església de Santiago Apòstol (Sama)[modifica]

Bones, Peer. La Barcelona m'ha xivat que potser podries ajudar-me... Com a usuari especialitzat en temes d'art, com veus això? Jo no sé què més fer. Gràcies. --Judesba (digues...) 11:47, 29 oct 2010 (CEST)

Hola novament. No treguis la plantilla d'orfe, si us plau: només enllaça a un altre article, i crec que podria fer-ho a més. Per això mirava que algú ajudés a desorfenar-lo o a afegir-hi referències. Jo no sé si és rellevant o no aquesta església... L'article no és meu, me'l vaig trobar creat per una IP anònima amb un format que feia por... Mira la primera versió. Vaig arribar a la conclusió q era copiada de can es. També he parlat amb Kippleboy d'això. Gràcies, Peer. --Judesba (digues...) 12:58, 29 oct 2010 (CEST)
Hola altre cop, Peer. Si creus que no pots col·laborar, ja espero a veure si algú creu que és prou rellevant com per incloure'l en l'article de neogòtic, alguna inserció al d'Astúries, o jo què sé... No és que no sàpiga com fer-ho, és que no voldria estar donant "publicitat" (per dir-ho així) a una església que potser tampoc no és tan destacada... Repeteixo: no ho sé, i per això demanava l'opinió a altres usuaris i usuàries que toquen més aquests temes. Però no retiraré l'enllaç d'orfe precisament per aquest motiu, ja que el que vull és que enllaci a altres pàgines si és possible; si no ho és el retiraré. Però el text de la plantilla d'orfe diu clarament que "Aquesta és una pàgina òrfena, ja que cap o molt pocs articles hi enllacen. Si us plau, afegiu enllaços cap aquesta pàgina des d'articles que s'hi relacionin." Doncs això: un o molt pocs. Si pot enllaçar-se des d'algun altre ho faig, que no costa... De fet, m'agrada desorfenar. Així que mantinc la plantilla per si algú altre ho veu i sap com arreglar-ho. D'altra banda, no crearé l'article de Sama, que no em va això de fer poblacions i ja n'he fetes un parell o tres (amb resultats poc convincents...) Salut! --Judesba (digues...) 13:46, 29 oct 2010 (CEST)

Discussió sobre plantilles[modifica]

Ei Peer! Potser t'interessa aquesta discussió. És sobre l'ús de les plantilles, que últimament se n'estan fent moltes. A veure si aconseguim arribar a un consens en el tema. Moltes gràcies.

Hokusai[modifica]

jejeje ja ho vaig provar això de ficar en nom de les obres en japonès, però no els vaig trobar tots, ho vaig mirar en la japonesa però no tenia molt de temps, ja li faré un altre cop d'ull, el que no faré serà una traducció literal. Sobre l'apartat de les obres que vaig afegir fa tants mesos, va ser durant aquell temps que molts estàvem ampliant els 1000 de manera bèstia, ho vaig copiar de l'anglès o el castellà no ho se.Mbosch (会話) 17:52, 30 oct 2010 (CEST)

0.9999...[modifica]

 1. M'ha semblat estrany quan ho he llegit. Possibles solucions: on els nous s'aturen (no crec que hi hagi molta possibilitat de confusió), on les xifres nou s'aturen o ''on les xifres 9 s'aturen. Potser em decantaria per aquesta darrera.
 2. Jo diria que hi feim més a prop si deim: La definició de la secció anterior que utilitza sèries és una manera senzilla de definir un nombre real descrit per una expressió decimal periòdica. No és una traducció literal però crec que diu el que vol dir la frase original en anglès. La frase següent també s'hauria de modificar en conseqüència.
 3. Encara s'haurien de fer més correccions d'aquest tipus. Potser m'he precipitat votant l'article. Si tenc temps, miraré de fer-li una altra repassada. Pau Cabot · Discussió 19:32, 2 nov 2010 (CET)
fa l'ullet Canvies aquestes coses tu? Pau Cabot · Discussió 19:39, 2 nov 2010 (CET)
Ok. Pau Cabot · Discussió 19:45, 2 nov 2010 (CET)

Dues coses[modifica]

Bones, company

Salut! --Arnaugir (disc.) 20:19, 3 nov 2010 (CET)

 • T'afegeixo una cosa: passa't per Usuari:Arnaugir/Proves i diga'm què et sembla la plantilla que estic preparant. És per posar-la a la discussió dels articles votats per AdQ. No és lògic que hi hagi la plantilla {{Avaluat}} i una així no... --Arnaugir (disc.) 21:36, 3 nov 2010 (CET)
Passa't per la taverna, he proposat ja les plantilles que et vaig comentar. Gràcies! --Arnaugir (disc.) 18:24, 8 nov 2010 (CET)

Tema prioritari[modifica]

Hola, Peer. Si us plau, mira't aquesta discussió i digues-hi la teva. – Leptictidium (nasutum) 17:24, 4 nov 2010 (CET)

No trobo que els enllaços vermells facin mal. A menys que es tracti de la introducció o els articles principals, la vermellor no em sembla un problema, ans al contrari, és motivant per fer nous articles. Jo vaig començar a editar la viqui picant en un enllaç en vermell – Leptictidium (nasutum) 13:12, 11 nov 2010 (CET)
Em conec a mi, conec l'Enric i et conec a tu. L'Mbosch també és bo en llengua, però és un cas especial: és molt bo per corregir les faltes dels altres, però quan li toca a ell escriure un text de bell nou no és tan bo. I ja sé que llegir-se un article de dalt a baix és una matada, però això no treu que s'hagi de fer, si volem mantenir el nivell de qualitat. Ho faig personalment amb cada AdQ proposat de ciències de la vida. Altra gent ho podria fer amb altres temes. – Leptictidium (nasutum) 18:25, 11 nov 2010 (CET)
Per mi, llegir-se un article sempre ha estat un requisit a l'hora de votar. Però a vegades hi ha gent que reconeix a la pàgina de votació que no s'han llegit l'article, fa poc n'hi va haver un exemple. Fa temps vaig proposar una idea que tothom em va rebutjar per "elitisme", que era que els vots dels "experts" en un tema tinguessin més valor que els dels "no-experts", donant més importància a les opinions raonades que a les intuïtives. La comunitat de viquipedistes no està preparada per un salt tan gran.
Se m'acaba d'acudir una possibilitat encara més elitista: si no volies sopa, doncs dues tasses. Eliminem la votació directament. Totes les millores i discussions es fan a la pàgina d'avaluació de l'article. Al cap d'un cert temps, els "experts" en AdQ vénen, es miren la discussió i els arguments a banda i banda, i decideixen ells mateixos si donar la distinció o no. És com es fa a la viqui anglesa i no es pot negar que els ha sortit bé. – Leptictidium (nasutum) 08:28, 12 nov 2010 (CET)
Em sembles el millor candidat. – Leptictidium (nasutum) 08:59, 12 nov 2010 (CET)
Penso que s'ha d'anar a poc a poc. Primer pas, identificar "experts" fiables en un tema, elegits per la comunitat. Sobretot, hem d'evitar que l'etiqueta d'"expert" sigui assignada de manera frívola, només s'hauria de donar als que realment coneixen un tema. Per exemple, jo escric articles sobre coets, però no sóc un expert del tema. Per tant, no mereixeria aquesta etiqueta. Una vegada hem identificat els "experts", podem començar a valorar el següent pas. – Leptictidium (nasutum) 09:25, 12 nov 2010 (CET)
El problema és trobar prou gent que en sàpiga de correcció lingüística.– Leptictidium (nasutum) 09:46, 12 nov 2010 (CET)
T'he estat seguint d'amagatotis i em sembla bé el que proposes. – Leptictidium (nasutum) 12:08, 15 nov 2010 (CET)

Articles bons[modifica]

Hola Peer, He començat a aplicar els canvis a Viquipèdia:Articles bons que ja es van acceptar a la taverna fa temps. Si no hi estàs d'acord revertim-ho. --Joancreus (discussió) 21:44, 5 nov 2010 (CET)

Mira això: Usuari:Joancreus/Proves. És pels temes destacats. Gràcies. --Joancreus (discussió) 15:47, 6 nov 2010 (CET)

Peer Gynt[modifica]

En Lepti m'ha encolomat aquest article en honor a tu, però he pensat que potser el voldries fer, imagino que si vas triar aquest nick és perquè t'agrada l'obra no? Prefereixes fer-lo tu o faig jo una versió encara que el milloris més tard? --barcelona (disc.) 22:29, 7 nov 2010 (CET)

Ja està fet un primer article. Passa't per la discu dels 1000 --barcelona (disc.) 11:47, 11 nov 2010 (CET)

Capelles de la catedral de Toledo[modifica]

Ha sido muy buena idea hacer un artículo con las capillas, así la otra página queda más descargada y fácil de manejar. Me ha gustado mucho. Un saludo Lourdes Cardenal (disc.) 23:24, 7 nov 2010 (CET)

Colosseu[modifica]

Bon dia! Efectivament m'agraden les coses romanes, i hi he anat ficant cullerada tant com he pogut, en aquest món de mones (mundus simiarum, en devien dir ells). De fet, en aquest article, ara tan ampliat, ja hi vaig fer una contribució significativa (significativa en aquella època, és clar; ara sembla ridícula en comparació amb la magnitud que ha agafat) i fins i tot el vaig reanomenar, de Coliseu a Colosseu. Fins i tot vaig crear també l'article sobre el Colós de Neró que va donar el nom popular a l'amfiteatre Flavi. Però ara em trobo en un d'aquells moments en què em surt la feina per les orelles i només em puc dedicar a petites contribucions a la Viquipèdia, i no a repassar a consciència un article imponent com aquest. Em sap moltíssim greu, i m'agradaria dedicar-m'hi quan estigui una mica més desvagat. (Per cert, què vol dir bacabadat? Que li han obert la baca del cotxe? fa l'ullet ) --Enric (discussió) 10:15, 8 nov 2010 (CET)

Triangle[modifica]

El volia millorar i ho tinc com a projecte, però no he tingut valor de posar-m'hi encara. Si el tornes a presentar a avaluació puc indicar les millores que crec que s'han de fer i crec que pot assolir ràpidament nivell per ABo.--Salvi "Ssola" (discussió) 13:02, 8 nov 2010 (CET)

Primera Croada[modifica]

Salutacions cordials i gràcies pels teus comentaris al voltant de l'article. Pel que fa a la seva possible avaluació, crec que efectivament es mereix una distinció especial. I aquí sí que et demano la teva col.laboració.--MALLUS (disc.) 22:23, 9 nov 2010 (CET)

Nivell de llengua dels articles de qualitat[modifica]

Em sembla bé, però com que participo poc en l'avaluació i la distinció d'articles (de fet, darrerament participo en poques coses a la viqui) val més que hi opineu els que realment fareu la feina. No sé fins on ha millorat, però abans un problema és que els articles es distingien sense que gaire gent dels que votaven a favor de distingir-los se'ls hagués llegit sencers i amb calma. Això feia, entre d'altres coses, que es distingissin articles amb moltes faltes greus, i que a més ningú hagués corregit les faltes garrafals que qualsevol podria corregir tot llegint.--Pere prlpz (disc.) 19:14, 10 nov 2010 (CET)

He votat en un parell d'avaluacions d'articles de qualitat. Com que la meva activitat és irregular, podria ser que quan s'arreglin els errors els meus vots encara hi siguin i impedeixin que l'article sigui de qualitat i jo no hi sigui per canviar-los. Si està arreglat i jo no hi soc, pots anul·lar els meus vots.--Pere prlpz (disc.) 14:19, 14 nov 2010 (CET)
D'acord. Ara em poso a ampliar articles, tant aviat com acabi de posar enllaços, arreglar categories, treure contradiccions i arreglar formats de tots els articles que ja tenim. ;) --Pere prlpz (disc.) 10:02, 23 nov 2010 (CET)

Millorar l'ortografia[modifica]

Tens raó n'hi ha alguns que són tan breus que els podria corregir jo mateix, però ja n'he corregit alguns. I si tinc una altra intenció assenyalant-nos? Com, per exemple, tenir-los localitzats per fer un exercici amb els meus alumnes? Podria ser interessant per mi, per ells i per la Viquipèdia. Vull que s'adonin que a la Viquipèdia hi ha errors, que tothom pot participar-hi millorant-la, etc, etc, etc...--Artico2 (disc.) 01:22, 12 nov 2010 (CET)

No he estat seguint els temes AdQ (però feina em busco tot sol), i el meu nivell de català és autodidacta que només dóna per dissimular. Sobre possibles suports, mira Viquipèdia:La taverna/Arxius/Novetats/Recent#Relació amb entitats. --V.Riullop (parlem-ne) 10:08, 12 nov 2010 (CET)
Com a solució que proposes, evidentment el Papa és la millor: ja se sap que és infal·lible fa l'ullet --Enric (discussió) 10:24, 12 nov 2010 (CET)

I ara sense conyes. Ja he anat seguint la discussió tavernària i és cert que es dóna la màxima qualificació a articles molt complets en el sentit que hi ha molta teca de contingut, documentació i referències, però la qualitat lingüística no sempre hi va de bracet. Jo ja m'hi fico de tant en tant, però la pega és que acostumen a ser articles molt llargs, i si a més a més són de temàtiques que no domino (que són moltes), donen una feina extraordinària, ja que llavors no et refies de res i ho has d'estar buscant tot constantment. Moltes vegades no és tant una qüestió de qualitat de la llengua (ortografia, morfologia, sintaxi, lèxic), que també, sinó d'adaptació dels noms estrangers (transcripció de topònims i antropònims), d'enllaços cap a articles existents o bé estandardització de les referències i la bibliografia, que cadascuna campa una mica per la seva banda. Ara mateix, com ja et vaig comentar, estic en una d'aquelles puntes de feina que m'impossibiliten dedicar-me llargament a res en particular (ja no parlem d'articles com el d'en Colom, que vaig començar a revisar però vaig haver de deixar desesperat al cap de dos dies de feinada brutal i només vaig arribar a fer dos o tres apartats!), però no descarto poder-hi ficar cullerada més endavant. Home, i si s'hi dediqués algú extern (hi ha també gent amb molt bon ull aquí dins, però jo tinc una memòria fatal per als nicks i ara no sabria dir-te ben bé qui), amb solvència i que ens tragués aquest mort de sobre, doncs oli en un llum. --Enric (discussió) 10:34, 12 nov 2010 (CET)

Hauríem de contactar amb postrgraus de correcció, ho vaig intentar però no em van fer cas a la UAB, podem insistir en altres universitats. Estem parlant amb l'IEC (sabran alguna cosa a finals de mes). Jo puc corregir cosetes de redacció, de fluïdesa, com faig sovint, però calen més mans (com sempre) --barcelona (disc.) 12:54, 12 nov 2010 (CET)
Em sembla una bona idea. Jo també som un amateur però puc ajudar si la feina no és molta. Pau Cabot · Discussió 09:24, 13 nov 2010 (CET)
Ok. Entesos. Pau Cabot · Discussió 09:50, 13 nov 2010 (CET)

Hola! Home, llegir un article de qualitat cada any sí que ho puc fer, evidentment, l'únic que quan em poso a llegir una cosa i veig que és plena (o no tan plena) de faltes no me'n puc estar i haig de corregir-ho. Per la meva deformació professional m'és impossible llegir-me un text amb nyaps i no esmenar-los. En un llibre imprès no hi pots fer més, és clar, però aquí és tan llaminer... És per això que m'hi resisteixo quan vaig carregat de feina fins a les orelles. A reveure! --Enric (discussió) 10:19, 15 nov 2010 (CET)

Ja te'n dic un, que vaig intentar posar-m'hi (de fet vaig corregir els primers apartats) i el vaig deixar per inútil (i per quilomètric): Cristòfor Colom. --Enric (discussió) 10:59, 15 nov 2010 (CET)

proposo una cosa: els articles que marquis amb un negatiu, dividir-los per apartats i persones, sovint són massa llargs per un sol corrector, jo puc ajudar polint apartats però quan no és el meu tema no em ve de gust fer la feinada de tot un adq complet i enorme, potser pots repartir feina a dit quan calgui --barcelona (disc.) 12:13, 15 nov 2010 (CET)

Els 1000[modifica]

Aquests quadres de millora per àrees són molt útils! --barcelona (disc.) 10:40, 16 nov 2010 (CET)

Tercera onada del Viquiprojecte:cinema[modifica]

He obert la tercera onada del Viquiprojecte:cinema. Si hi vols participar, apunta-t-hi.--Pallares (disc.) 10:03, 19 nov 2010 (CET)

Nova plantilla AdQ[modifica]

Bones Peer, he estat treballant amb una nova plantilla Historial d'avaluacions, tens un exemple de funcionament aquí. Diga'm què en penses i què hi afegiries. Quan ho hagis fet, ho presentaré a la taverna, però primer t'ho pregunto a tu que estàs més ficat en el mundillo dels AdQ. somriure gràcies company --Arnaugir (disc.) 20:39, 22 nov 2010 (CET)

Vaig proposar les velles però en vriullop i algú més van dir, i hi estic d'acord, que tant per tant val la pena tenir una plantilla que inclogui tot l'historial (no són tantes dades a posar tampoc... 4 o 5 paràmetres; els enllaços són automàtics). Ho posaré a la taverna i que la gent hi digui la seva. Gràcies! --Arnaugir (disc.) 23:41, 22 nov 2010 (CET)
OK, canviaré les columnes; els altres dos punts ja estan fets, el que passa que en els exemples els enllaços no funcionen, tal com explico a la mateixa pàgina al principi. Ho posaré en una pàgina "de veritat" i ja veuràs com queda. I si no ha passat avaluació no passa pas res, es posa directament la votació i ja està. Ara ho posaré a la taverna.--Arnaugir (disc.) 12:33, 23 nov 2010 (CET)
Oblida la sintaxi de la plantilla actual, la canviaré per una de millor.--Arnaugir (disc.) 19:46, 25 nov 2010 (CET)
Sí, últimament les avaluacions estan rutllant molt bé. Seguim així! --Arnaugir (disc.) 20:41, 25 nov 2010 (CET)

en:Superstructure[modifica]

Hola Peer! Et puc fer una petició? Em podries fer un esborrany de en:Superstructure? L'haig de fer per una avaluació, però no sé per on agafar-lo i no m'atreu. Com tu fas traduccions de temàtica diversa, potser et serà més fàcil.--KRLS , (disc.) 23:47, 24 nov 2010 (CET)
Fes només l'esborrany. És el Lepti i la seva obsessió en tenir una introducció d'enllaços en blau. (Huracà Easy (1951)).--KRLS , (disc.) 23:58, 24 nov 2010 (CET)

Revisions[modifica]

Per als revisors també hauria d'haver-hi estrelles, mentre t'hauràs de conformar amb un planeta.Marisa

Avui reparteixo planetes als meus dos nois revisadors. Gràcies Peer. --MarisaLR (disc.) 21:04, 25 nov 2010 (CET)

Ofensiva adq[modifica]

Crec que hauríem de fer una ofensiva per tenir els articles més bàsics de qualitat o propers: Viquipèdia:Articles vitals/Nivells/1, així com les categories mare, són els que acumulen més enllaços i es poden ensenyar a lectors escèptics--barcelona (disc.) 12:01, 26 nov 2010 (CET)

Votació[modifica]

Com dius es probable que el resultat final quan haguessin votat 10 persones seria el mateix i l'article deixés de ser de qualitat, que com he dit en altres paraules, per mi fa temps que no es AdQ. Però cadascú ha votat el que ha cregut i demanar el canvi de vot sense raons importants com modificacions en l'article, només per accelerar el procés, apart de que dubto que sigui gaire ètic, potser sortim perdent. La viquipèdia es una cosa a vegades va molt ràpida i per altres coses com votacions és més lenta, i al meu parer ja va bé. Jo mateix i altres usuaris segur, miren les votacions de propostes de AdQ, retirades de AdQ, propostes d'eliminar articles, etc... I s'animen a millorar algun dels articles, per tal de que no siguin eliminats, potser no lo suficient pq. mantinguin la qualitat, pq. siguin votats bons, etc.. son millores per a l'article i la viquipèdia que van lentament i necesiten temps. En part entenc la teva "impaciència" com la d'altres usuaris, però si els processos s'intenten accelerar massa en comptes de sortir guanyant crec que en alguns casos potser sortirem perdent. Salut, --Baggio (missatges) 13:55, 26 nov 2010 (CET)

Algorisme de la colònia de formigues[modifica]

Li he pegat una petita ullada, però em sembla que li passa com a d'altres articles de matemàtiques. Hi ha bastantes frases que no s'entenen i massa calcs de frases foranes. Els articles destacats, per mi, han d'haver estat redactats en la nostra llengua o traduïts a consciència (no només traduccions literals que fan molt difícil d'entendre el que es vol dir). Pau Cabot · Discussió 09:54, 27 nov 2010 (CET)

Ok. Pau Cabot · Discussió 10:07, 27 nov 2010 (CET)
L'he revisat més a fons. A veure que et sembla ara... i si veus lagun detall, tu mateix.--Peer (disc.) 09:02, 29 nov 2010 (CET)

Avaluació[modifica]

Veig que estàs revisant Necròpolis de Gizeh, quan tu acabis jo li faré la repassada final (aquest vespre). Bona feina. --Arnaugir 16:53, 28 nov 2010 (CET)

100![modifica]

Hola! Moltes gràcies per les felicitacions. El proper objectiu són 150! – Leptictidium (nasutum) 09:00, 29 nov 2010 (CET)

Ja tinc enllestida la pàgina dels "temes de qualitat". Mira-te-la i digues si creus que es pot millorar algo. – Leptictidium (nasutum) 11:21, 29 nov 2010 (CET)

1000 per àrees[modifica]

Quan acabis els quadres que estàs fent de llengua i literatura intentaré fer alguna coseta en alguns o repartir feina, gràcies pels esforços--barcelona (disc.) 10:26, 3 des 2010 (CET)

Ostres, doncs me n'adono que sóc un ignorant total, perquè de cap dels articles de la llista no hi tindria res a dir, si no fos traduir d'alguna altra llengua on l'article sigui més complet. Fins i tot he hagut de clicar sobre hangul per saber què era!!! --Enric (discussió) 11:33, 3 des 2010 (CET)
jo sí que tinc en ment gent, quan acabis amb les útils comparacions amb altres viquis pensem com i qui pot pujar cada article. Gràcies per la feina--barcelona (disc.) 11:04, 4 des 2010 (CET)

Usuari Autopatrullat[modifica]

Wikipedia Autopatrolled.svg
Apreciat company via petició previa se us han concedit els drets d'usuari autopatrullat.--Marc (Mani'm?) 16:37, 3 des 2010 (CET)

Tegumentari[modifica]

Tot va començar perquè un familiar meu que és metge em va dir que integumentari no existia i que era una mala traducció de l'anglès. Vaig mirar al DIEC i, efectivament no hi deia res i si que apareixia com tegumentari. Honestament no vaig mirar més. Saps si tenim algun metge a la família ?. --amador (disc.) 17:33, 4 des 2010 (CET)

Certament confús. A www.enciclopedia.cat no existeix "integumentari", en contradicció amb l'enciclopèdica mèdica de la mateixa editorial.....--amador (disc.) 19:18, 4 des 2010 (CET)

Escultura[modifica]

Altre per els 1000 d'Art i per que gaudeixis tu i l'Arnau ;) He tractat de fer-ho el més petitó que he pogut --MarisaLR (disc.) 00:47, 5 des 2010 (CET)

Com a curiositat crec que té 26 enllaços a articles de qualitat i tres a articles bons dintre del text. --MarisaLR (disc.) 00:49, 5 des 2010 (CET)

Història de la dansa[modifica]

Primer de tot gràcies per col·laborar a l'article dansa, que és un dels pitjors d'aquesta enciclopèdia. Malauradament, la teva aportació és un paradigma d'augment d'octets amb greu descens de la qualitat. La secció d'història està centrada només en la cultura francesa, ara caldrà canviar el nom de la secció per "història de la dansa francesa" o bé equilibrar-la, traient detalls superflus en comparació a les generalitats ("dansa" és un article bàsic molt general) que es donen per a les altres cultures i danses. M'estic esforçant molt en intentar millorar una mica aquest article, poc a poc, fent que sigui, com a de ser, general, i que no parli només del ballet europeu i de les danses urbanes, perquè per altra banda em tornin a posar detalls massa centralitzats en una cultura i tipus de dansa. Si vols, pots fer un article sobre la història del ballet a França i enllaçar-ho a França i a ballet; però el nom del primer ballet francès no pinta res a la història de totes les danses del món durant milers d'anys. Gràcies de nou.--Pantera Rosa · (disc.) 10:01, 8 des 2010 (CET)

Perdona Peer, espero que no t'hagis molestat. Vaig fent a mida que puc i que, com dius, vaig tenint idees. Poc a poc comença a estar més endreçat. Em fa pena esborrar coses que han escrit altres i miro de passar-ho a altres articles, però sovint això vol dir crear-ne uns tercers. Faig en paral·lel alguns articles sobre dansa, m'ajuda a trobar les coses comunes i a posar els detalls a cada una de les altres. No entro tant sovint com tu però no m'he "retirat", ja t'avisaré si vols. Gràcies de nou per ajudar-me.--Pantera Rosa · (disc.) 16:26, 17 des 2010 (CET)

Re: Escultura[modifica]

Vés fent i jo vindré tot darrere teu. Crec que és millor que ens ho agafem amb calma, encara que tardem un mes, i que quedi bé, fent-li dues repassades (és molt fàcil que se't colin coses només amb una). És un article important i no hem de tenir pressa en repassar-lo bé. Vinga, ànim! :) --Arnaugir 16:18, 13 des 2010 (CET)

Caray, que bé saps resumir! És a dir que de moment copio tot el que hi ha sobre la Història a l'article Història de l'escultura, ampliant alguna cosa que se m'ha quedat esquifida . Ho he comprès bé? --MarisaLR (disc.) 12:30, 18 des 2010 (CET)
El crees i posa la plantilla "editant" (o el que sigui perquè algú no digui que són articles molt semblants (que de moment ho són). Retoca'l lliurament, perquè com més facis, més diferent serà de l'altra. Algú demanava en Gargallo; doncs ara hi cap. Jo faré el mateix amb el d'escultura, però simplificant-lo. A veure com queda per Nadal.--Peer (disc.) 12:49, 18 des 2010 (CET)
Normalment a les Històries de l'Art segueixen aquestes seccions que hi ha en l'Escultura, es podria posar després de la Contemporània, «Altres cultures» i posar les seccions que n'hi ha ara. També es podria afegir un petit apartat d'Escultura d'Oceania... --MarisaLR (disc.) 19:13, 19 des 2010 (CET)
Està bé les fotografies de les galeries, jo vaig mirant per no posarles mateixes a la Història... Acabo de fer Oceania, mira'ho i si et sembla afegir alguna cosa en Escultura ho fas. --MarisaLR (disc.) 20:56, 19 des 2010 (CET)
Bé, la Història, crec que ja es pot donar per acabada, digues a veure que et sembla. Ha quedat de 67.500 octets. --MarisaLR (disc.) 17:40, 20 des 2010 (CET)
Ei, però la pintura no caldrà partir-la, la història l'he feta petita, petitona. No et preocupis per l'escultura, d'aquí no es mou.--MarisaLR (disc.) 20:00, 27 des 2010 (CET)

Maragall[modifica]

Penso que has fet una bona feina. Res a dir. Gràcies, com sempre. --amador (disc.) 17:52, 15 des 2010 (CET)

Mont Tambora[modifica]

Per casualitat he topat amb Mont Tambora i he quedat garratibat al veure que hi havia coses sense traduir, referències sense posar [18] o errates ortogràfiques que he vist fins i tot jo. He vist que és un AdQ relativament recent i m'ha estranyat molt que rebés la distinció sense gaires problemes. Potser seria interessant que en fessis una correcció en profunditat o iniciar el procés de pèrdua de distinció. Tu ets l'expert. Per cert, et presentaràs a administrador aquest cop o què?--KRLS , (disc.) 00:56, 16 des 2010 (CET)

Saturn[modifica]

Ja ho ha estat, no? L'avaluació va començar l'1 de desembre, i avui és el dia 17 si no vaig malament. Són 14 dies després que acabi l'avaluació o 14 dies des de que comença l'avaluació? --Jo++ 18:44, 17 des 2010 (CET)

Per cert, ara mateix m'estic posant amb en Neptú! Amb Saturn ja seran tres planetes del sistema solar de qualitat, a veure si fem el quart! --Jo++ 18:50, 17 des 2010 (CET)
Segon per cert, felicitats per la feina controlant els AdQs. És realment impressionant. --Jo++ 18:53, 17 des 2010 (CET)

Síl·laba[modifica]

L'he reestructurat i ampliat una mica. Ara pot ser més fàcil de pujar a 10000 ampliant la secció catalana, per exemple--barcelona (disc.) 14:39, 18 des 2010 (CET)

he posat cosetes del català, queda encara una mica per fer--barcelona (disc.) 19:43, 23 des 2010 (CET)

Seccions[modifica]

Salut, company! Quan vaig crear els articles que comentes, enlloc de l'ajuda de la viquipèdia explicava el que tu em comentes. Ara veig que hi ha estat afegit, i ja ho explica. Per descomptat que ho tindré en compte. El salt de dos guions a quatre era perquè el format de la lletra dels tres guions era superior a la dels dos guions, i quedava malament, ja que no quedava proporcionat. Ho tindré en compte, ja t'ho he dit, d'ara en endavant.--Claudefà (Discussió) (disc.) 21:17, 22 des 2010 (CET)

Andorra[modifica]

Ei Peer! Com pot ser que l'article d'Andorra, ara que és de qualitat, tingui les plantilles de {{Patrimoni de la Humanitat als Països Catalans}} i {{Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat als Països Catalans}}? Què hi té a veure el país amb el Patrimoni de la Humanitat? Si de cas, la plantilla hauria de ser a Vall del Madriu-Perafita-Claror i ja està (i als articles que enllacin a la plantilla, òbviament). I ara acabo de veure que País Valencià, Catalunya i Illes Balears també l'hi tenen posada. No entenc per què hi ha d'haver aquestes plantilles aquí. I, en tot cas, si es decideix que s'hi queden, haurien d'anar a sota de {{Països Catalans}} i {{CCAA d'Espanya}}. --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:28, 24 des 2010 (CET)

Penso que hi hauria d'haver un enllaç a cada article (País Valencià, Catalunya, Illes Balears i Andorra) que portés a l'article principal Patrimoni de la Humanitat als Països Catalans en forma de secció o a dins de la secció de "cultura". Allí ja s'hi poden trobar les plantilles aquestes de patrimoni però en cap cas han de ser als articles com CAT, PV, IB o AND. Tanmateix crec que seria millor comentar-ho a la taverna, no creus? --Catalaalatac (Parlem-ne) 15:38, 24 des 2010 (CET)

Bon Nadal[modifica]

303-pastorets primers dels anys 1980..JPG
Pipetaborchristmasminstrel.png
BBBBB  OOOOO N  N   N  N   A   DDDD   A   L
B  B OO  OO NN N   NN N  A A  D  D  A A  L
BBBBB  OO  OO N N N   N N N  A  A  D  D  A  A  L
B  B OO  OO N NN   N NN AAAAAAA D  D AAAAAAA L
BBBBBB  OOOOO N  N   N  N AA   AA DDDD AA   AA LLLLL

I feliç ninou! --Bestiasonica (disc.) 12:12, 25 des 2010 (CET)

Espero que acabis de passar unes bones festes i que el nou any t'ompli d'alegria. I felicitats per l'estrella! --Lluis_tgn (disc.) 14:08, 26 des 2010 (CET)
Bones Festes !! --MarisaLR (disc.) 17:34, 26 des 2010 (CET)
Bones festes!! i m'apunto a les felicitacions per l'estrella hahaha --Solde (disc.) 09:59, 27 des 2010 (CET)

estrelles[modifica]

Per Nadal és un bon moment per regalar-te una estrella

Per la feina als 1000 i als articles de qualitat--barcelona (disc.) 13:04, 25 des 2010 (CET)

Servidor s'hi afegeix. Fas una gran feina organitzant-ho tot. --Jo++

Que passis unes bones festes i continuem en els nostres projectes (vitals, 1000 i adq revisats) --barcelona (disc.) 13:04, 25 des 2010 (CET)

Ha ha, m'ha agradat això de un 2011 de qualitat! Igualment, bones festes! --Arnaugir 10:56, 26 des 2010 (CET)
Els meus mamífers i jo et desitgem un molt feliç any 2011. – Leptictidium (nasutum) 22:20, 27 des 2010 (CET)
Que passis un bon any, xèrif! fa l'ullet --Enric (discussió) 02:20, 28 des 2010 (CET)

Tard, però...[modifica]

Christmas tree sxc hu.jpg Feliç felicitat!
Desitjo que tinguis unes molt bones festes, t'ho passis molt bé i comencis l'any nou amb bon peu! ~ Judesba.
Schneemann 1715.JPG

Winter-landscape-Lappeenranta-Finland.jpg Cone and holly.jpg Cyanocitta-cristata-004.jpg

La Pegatina - "Aquí és nadal i estic content!"
Sanjosex - "Polvorons amb mel"
"Quan somrius"
John Lennon - "Happy Xmas (War Is Over)"

Kitsune[modifica]

Bones festes. Ja he fet els deures que m'havies posat. Segueixo tenint dubtes sobre la correcció d'alguns fragments del text, que estan ben traduïts del castellà original, però és que en castellà tampoc no els entenc massa. De tota manera, jo diria que llevat que ens posem en plan molt purista, en aquest article la llengua ja està prou bé. --Carles (enraonem) 00:55, 29 des 2010 (CET)

Val la pena?[modifica]

Bon dia Peer, fent la digestió postnadalenca? Pel VP:MAM m'aniria molt bé crear la subcategoria Categoria:Articles de qualitat de mastologia, dins la categoria Categoria:Articles de qualitat de ciències de la vida. Seria un problema per tu? – Leptictidium (nasutum) 12:29, 29 des 2010 (CET)

Revisió Marisa[modifica]

Bones Peer, com portes la revisió d'Escultura? Jo passat cap d'any començaré a fer-li una repassadeta. Després, si no m'equivoco, tocarà història de l'escultura, pintura i algun més que he vist per allà l'avaluació... se'ns gira feina!--Arnaugir 10:17, 30 des 2010 (CET)

Orient pròxim / mitjà.[modifica]

Hola. He vist el comentari en anglès de Taxman a Discussió:Orient_Mitjà, i jo diria que té raó i que caldria fer la operació que suggereix, per tal de deixar l'historial de modificacions a l'article principal, i no pas al de la redirecció. Què n'opines?. --Carles (enraonem) 15:08, 30 des 2010 (CET)

Bé, jo no sé com moure l'historial d'un article a l'altre sense esborrar-ne un primer. Suposo que amb les eines dels administradors es deu poder fer. Ho demanaré als admins, llavors.--Carles (enraonem) 21:54, 30 des 2010 (CET)
Quan intentes reanomenar una pàgina i no t'ho deixa fer surt un avís dient que ho demanis a VP:PA. Traslladant-ho manualment es trenca l'historial d'edicions. --V.Riullop (#keepitfree) 11:26, 31 des 2010 (CET)