Viquipèdia:La taverna/Novetats

Sobre aquest tauler

Novetats

A les Novetats es publiquen propostes i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Viquiprojecte vinculat al 40è Congrés Català d'Esperanto

1
Alzinous (discussiócontribucions)

Salutacions! Us convidem a participar en un nou viquiprojecte vinculat al 40è Congrés Català d'Esperanto, organitzat per l'Associació Catalana d'Esperanto. El congrés es celebrarà a la ciutat de Vic a partir del 18 de maig. Si teniu l'oportunitat d'assistir al congrés, podreu participar a la viquimarató associada al viquiprojecte i contribuir amb les vostres edicions, de les 15 a les 16 hores, a l'espai Montserrat Franquesa del CCVIC Joan Triadú (c. Arquebisbe Alemany, 5. 08500 – Vic). Si no podeu assistir en persona, les vostres contribucions seran igualment valorades i benvingudes.

L'objectiu d'aquesta vikimarató és omplir alguns buits que trobem tant a la Viquipèdia catalana com a la Vikipedio en esperanto, creant articles que considerem significatius i necessaris per a la comunitat o millorant altres. Volem que aquest sigui un esdeveniment participatiu i enriquidor per a tothom.

Podeu accedir a la pàgina de la vikimarató des d'aquest enllaç (drecera: 40KKE) i des d'aquest altre a la pàgina de propostes.

Si esteu en aquesta llista, és perquè heu participat en edicions anteriors d'aquesta vikimarató o perquè us heu identificat com a esperantista en el vostre perfil de Viquipèdia. Aprofiteu aquesta oportunitat per connectar amb altres esperantistes i contribuir al creixement i la difusió de la nostra cultura.

Moltes gràcies!

@Akvomelonulo, @Amire80, @Ammeg ARGI, @Arnaugir, @Avicennasis, @Babeliona, @Brunnaiz, @CarlesVA, @Comunaire, @El meu pare, @Enricpineda, @Espintoni, @Esputniko, @Fern, @Forstbirdo, @Fredericg, @Fserbal, @Hectoralos, @Jinglada, @Josemiguel93, @Josep Estruch Traité, @KsaveroEO, @Ludor, @Manelsales, @Medol, @Mercè_Piqueras, @Mithridates, @Morkai, @Njpc, @Oriolvallverdu26, @Petit de cal tx, @Pqs, @Qoan, @Remux, @Sahaquiel9102, @Samuelnello, @Simon Peter Hughes, @Tiputini, @Tlustulimu, @Whochismo, @Yekrats

Resposta a «Viquiprojecte vinculat al 40è Congrés Català d'Esperanto»

Sign up for the language community meeting on May 31st, 16:00 UTC

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hello all,

The next language community meeting is scheduled in a few weeks - May 31st at 16:00 UTC. If you're interested, you can sign up on this wiki page.

This is a participant-driven meeting, where we share language-specific updates related to various projects, collectively discuss technical issues related to language wikis, and work together to find possible solutions. For example, in the last meeting, the topics included the machine translation service (MinT) and the languages and models it currently supports, localization efforts from the Kiwix team, and technical challenges with numerical sorting in files used on Bengali Wikisource.

Do you have any ideas for topics to share technical updates related to your project? Any problems that you would like to bring for discussion during the meeting? Do you need interpretation support from English to another language? Please reach out to me at ssethi(__AT__)wikimedia.org and add agenda items to the document here.

We look forward to your participation!

MediaWiki message delivery 23:22, 14 maig 2024 (CEST)

Resposta a «Sign up for the language community meeting on May 31st, 16:00 UTC»

[170a setmana] El diumenge de les referències

18
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 92 articles sobre llengües germàniques que no tenien referències durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 10.200 articles de diferents temes.

La cent setantena edició se celebra demà, 11 de maig. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Ocells. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres:, @Ignasi:, @RhinoFullmetal:, @Lohen11:, @Brunnaiz:, @F3RaN: i @Raspilla Demekin:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Repetim tema per primera vegada en la història del viquiprojecte (ja vam fer els ocells el setembre del 2021). Celebrem el Dia Internacional de les Aus Migratòries (11 de maig) i seguim la proposta del @Xavier Dengra:, que fa un parell de mesos va proposar rematar els ocells perquè en quedaven molt pocs sense referències. Ara bé, el bot ha fet aflorar molts articles d'ocells que no tenien referències però tampoc duien la plantilla, així que no patiu, que segur que en trobareu algun que us agradi.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)
Castellbo (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Raspilla Demekin (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

54 articles passat l'equador d'aquest diumenge, amb una menció especial per l'excel·lent feina del Pcm. Som-hi!

Jordi escarre (discussiócontribucions)
Capsella01 (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)

Articles referenciats per vallue (60):

Solde (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Òndia, 165 articles referenciats! La Viquipèdia sí que ha guanyat per majoria absoluta. Moltes gràcies a tothom i fins diumenge que ve!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Ha estat una edició... de gran volada :P

Leptictidium (discussiócontribucions)

😂

Resposta a «[170a setmana] El diumenge de les referències»
F3RaN (discussiócontribucions)

Hola a tothom, Quedeu convocats a l'edició del Viquiprojecte Còmics, que enguany caurà en plena Diada de Sant Jordi perquè va del dissabte 13 al diumenge 28 d'abril. Malgrat la crisi general, el sector del còmic sembla resistir bé, amb un nou rècord de títols publicats en català l'any passat, sens dubte propiciat pel bon moment del manga. Enguany, com a novetat, introduim l'auca com a eix per a dinamitzar i impulsar el viquiprojecte: l'auca, el nostre indisctutible precedent del còmic modern, genuí i autòcton. A veure si som capaços de millorar-ne l'article o d'escriure alguna biografia nova relacionada amb el tema. Pels que prefereixin el còmic contemporani, el viquiprojecte roman obert a tota mena de còmic, donant preferència al còmic en català. Ànims i us prego que m'ajudeu a fer-ne difusió si coneixeu a usuàries que hi podrien tenir interès!

Ho notifico als participant d'edicions precedents: @Ivan Avz F: @Judesba: @Jordi escarre: @Amortres: @MarianneMontbe: @Mbosch: @Brunnaiz: @RafelJuan: @Cataleirxs: @AlbertRA: @Vallue: @TaronjaSatsuma: @Arnandis: @RafelJuan: @Ignasi: @Kuranes:@Kowalskyn: @Xavier Dengra: @Amadalvarez:

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Gràcies!

Mbosch (discussiócontribucions)

Com? Com? Com? Coooooom? Que en aquesta edició es regalen mangues? Uuiiixxxx... Ferran, ves apuntant la meva direcció que aquest cop no només escriure per amor a l'art. :P

F3RaN (discussiócontribucions)

si, tankōbons però també àlbum, novel·la gràfica, tebeo, etc. ;-) He actualitzat la llista.

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola @Leptictidium, de nou anem super malament de temps i corrent a última hora. No sé si es podria combinar amb el diumenge de les referències. Hi ha molts articles del viquiprojecte amb plantilla {{FR}} o {{FVA}}. Si no pot ser, doncs a veure si per fi l'any que ve ho organitzem amb més temps i calma. És només una idea, tu tens tota l'experiència i deus saber millor si convindria o si de fet no va gens bé ;-)

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola. Recorda-m'ho dissabte, sisplau, que aquests dies tinc mil coses al cap. :)

F3RaN (discussiócontribucions)

Bona tarda, el viquiprojecte ja ha arribat al seu equador i de moment compta amb una participació de 10 usuaris, alguns de nous, fet a destacar i a agraïr especialment. Algunes dades del què hem aconseguit fins ara són que hem referenciat a 65 articles, en col·laboració amb el Diumenge de les Referències; hem creat més de 60 articles nous relacionats amb el còmic, amb diverses obres obres publicades en català o bé biografies de persones relacionades amb el còmic dels Països Catalans; hem afegit més de 500.000 octets de nova informació i s'han suprimit 11 enllaços vermells de la llista d'Articles sol·licitats (Portal:Còmic), és a dir, 11 articles articles nous. Per acabar, hem creat també 3 articles relacionats amb el tema de l'auca catalana. Queda encara tota una setmana abans que finalitzi el viquiprojecte i us anticipo ja les gràcies per la vostra participació i gran feina feta! Pel què fa als resultats, si bé el viquiprojecte finalitza el diumenge 28 d'abril, els resultats definitius es publicaran aprox. una setmana més tard, entre el 6 i el 12 de maig. Prego paciència. @Mbosch @Jordi escarre @Arnandis @RafelJuan @Jordides @Ivan Avz F @Jaumellecha @Cataleirxs @MarianneMontbe @Leptictidium

Mbosch (discussiócontribucions)

Si necessites un cop de mà en res, digues. Sempre t'estàs encarregant tu.

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, @Mbosch. De moment res, però com ja he dit et tema resultats caldrà esperar a maig. M'ho prenc amb calma. Tema premis, segurament em tocarà renunciar-hi un altre cop ;-) i en tot cas en tornem a parlem per l'edició següent o algun altre viquiprojecte. I apreta l'accelerador que t'he atrapat :-)

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots els participants del VP Còmic! Ha sigut un plaer millorar articles sobre còmics amb l'ajuda de tots vosaltres. Tingueu ara paciència i fins aviat!

F3RaN (discussiócontribucions)

El balanç final del viquiprojecte d'enguany ha estat el següent: amb una participació d'11 usuaris, s'han afegit gairebé 100 referències, en gran part gràcies a la col·laboració amb el Diumenge de les Referències; s'han creat 70 articles nous, s'han afegit aproximadament 850.000 octets de nova informació i s'han suprimit 14 enllaços vermells de la llista d'articles sol·licitats (Portal:Còmic), és a dir, 14 articles articles nous. També, molt important i d'agraïr, hi ha hagut participants nous: a ells una especial menció de gratitud i ànims a continuar editant! Pel què fa als 3 primers classificats, tal com ja s'ha comunicat i explicat, cal que contacteu a coordinació. Ha sigut una gran edició i us agraïm a tots i totes la participació i col·laboració! Un plaer, gràcies i fins aviat.

Resposta a «Viquiprojecte del Còmic»

Datató sobre l’atenció i les cures a les persones grans

1
Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'ha arribat aquesta sessió sobre dades obertes, en aquest cas a nivell Barcelona: https://www.iniciativabarcelonaopendata.cat/ca/2024/04/9-de-maig-datato-sobre-latencio-i-les-cures-a-les-persones-grans/


Més que la utilitat directa que pugui tenir per la VP com a tal, crec que conèixer que s'està fent en l'àmbit de dades obertes públiques i establir llaços amb els seus protagonistes, pot ser interessant.


Si algú es pot apuntar estaria fantàstic. No estic segur que pugui passar perquè hagi de canviar un altre compromís.

Salut !

Resposta a «Datató sobre l’atenció i les cures a les persones grans»

[169a setmana] El diumenge de les referències

19
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 48 articles sobre família que no tenien referències durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 10.108 articles de diferents temes.

La cent seixanta-vuitena edició se celebra demà, 5 de maig. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Llengües germàniques. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres:, @Ignasi:, @RhinoFullmetal:, @Lohen11:, @Brunnaiz:, @F3RaN: i @Raspilla Demekin:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Ramon 3223 (discussiócontribucions)
Lohen11 (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Capsella01 (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! Comencem el dia amb 48 articles. Das schaffen wir! Yes, we can!

Vallue (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Raspilla Demekin (discussiócontribucions)

Article referenciat per Raspilla Demekin:

Leptictidium (discussiócontribucions)

92 articles. Awesome! Prima! Fantastisch! Vad bra! Gràcies a tothom i fins diumenge que ve.

Resposta a «[169a setmana] El diumenge de les referències»

[168a setmana] El diumenge de les referències

13
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada vam referenciar 46 articles sobre fàrmacs que no tenien referències durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 10.060 articles de diferents temes.

La cent seixanta-vuitena edició se celebra demà, 28 d'abril. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Família. Podeu consultar aquí els articles sense referències.

Ho notifico als participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar:, @Mercè Piqueras:, @Magenri:, @Flamenc:, @Robertgarrigos:, @Dragonfly137:, @Socialdilema:, @Jordiff:, @Josu PV:, @Smalde:, @Bsckr:, @J bullanga:, @Brunnaiz:, @Ivan Avz F:, @AntoniBM:, @Capsella01:, @Jove:, @Ramon 3223:, @Gemma Aïsa:, @AntoniBM:, @MotsVius:, @Na Renard:, @Amortres:, @Ignasi:, @RhinoFullmetal:, @Lohen11:, @Brunnaiz: i @F3RaN:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Lohen11 (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Articles referenciats per Leptictidium (1)
Flamenc (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Ramon 3223 (discussiócontribucions)
Capsella01 (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

48 articles. Molt bé… família! Gràcies a tothom i fins diumenge que ve.

Resposta a «[168a setmana] El diumenge de les referències»
Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Mapa de la Viquipèdia en anglès»
Paucabot (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

En falten moltes més. Podríeu ajudar a completar-la?

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Pots corregir el que faci falta. Això és un wiki!

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Manteniment»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

He pujat una nova versió amb les peticions pendents de @KajenCAT i @Cataleirxs.

Els canvis són força visuals i alguns de vosaltres ja els coneixeu:

  • Mostrar el logo de l'elecció a la capçalera
  • Traslladar la línia de successions que mostra l'elecció precedent i següent. Ha passat del peu de la infotaula a la part inicial, que la fa més accessible quan la infotaula és molt llarga.

Si detecteu alguna incidència, podeu reportar-la a la discussió.

Salut !

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Gràcies, Amador!

KajenCAT (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies Amador <3

Resposta a «Canvis a Infotaula eleccions»