Temporada 2022-2023 del Reial Madrid CF

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula temporada club esportiuReial Madrid Bandera del Reial Madrid
Temporada 2022-2023
Els jugadors celebren el victòria de la Copa del Rei, el tercer títol del club aquesta temporada
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
EquipReial Madrid CF Modifica el valor a Wikidata
Períodetemporada 2022-2023 Modifica el valor a Wikidata
Organigrama
President Florentino Pérez
Entrenador Carlo Ancelotti
EstadiSantiago Bernabéu
Competició
La LligaSubcampions
Copa del ReiCampió
Supercopa d'EspanyaSubcampions
Lliga de CampionsSemifinals
Supercopa d'EuropaCampió
Mundial de ClubsCampió
GolejadorsLliga: Karim Benzema (19)
Tots: Karim Benzema (31)
Local
Visitant
Tercer equipament
2021-22

La Temporada 2022-23 del Reial Madrid Club de Futbol fou la 119a temporada des de la seva creació i la 92a temporada consecutiva del club en la lliga, la màxima categoria del futbol espanyol. El club merengue va participar de la Copa del Rei, la Lliga de Campions, on és l'actual campió, la Supercopa d'Espanya, el Mundial de Clubs i d'Europa, on en aquesta última ja ha aconseguit el títol, començant bé la temporada.

De les sis competicions que va jugar, el club va guanyar la Supercopa, el Mundial i la copa espanyola, mentre que a la Lliga i la Supercopa d'Espanya va quedar segon, i a la Champions va caure a la semifinals al Manchester City.

Aquesta temporada fou la primera del defensor Rüdiger i el migcampista Tchouameni, i va ser l'última per als jugadors Marco Asensio, Eden Hazard, Mariano i Karim Benzema, aquest últim que va ser el segon màxim golejador de la història del club i guanyador de la Pilota d'Or 2022.

Esdeveniments[modifica]

2022[modifica]

Pretemporada

  • 01 de juny - Els jugadors multicampions de l'equip, Gareth Bale i Isco, acaben el seu cicle de nou anys al Reial Madrid, després de la finalització dels seus respectius contractes.
  • 02 de juny - El defensa alemany Antonio Rüdiger signa amb l'equip merengue un contracte de quatre anys després de deixar el Chelsea FC gratuïtament.
  • 08 de juny - Luka Modrić renova el seu contracte amb el Reial Madrid per més una temporada.
  • 11 de juny - El club anuncia el fitxatge del francès Aurélien Tchouaméni procedent de l'Mònaco, amb una proposta de contracte fins al 2028.
  • 12 de juny - El Reial Madrid va anunciar la marxa de Marcelo, que en els seus 15 anys de carrera al club, va aconseguir 25 títols amb els merengues, sent el jugador amb més títols de la història del club.
  • 08 de juliol - Luka Jović deixa el club i signa gratuïtament amb l'ACF Fiorentina.
  • 22 de juliol - Primer partit de la temporada del club, un amistós contra el FC Barcelona a Los Angeles, on el club blaugrana va guanyar per 1-0.

Agost

  • 10 d'agost - Sent el recent campió de la Lliga de Campions, el club juga la Supercopa de la UEFA contra l'Eintracht Frankfurt, campió de l'Europa League, i comença millor la temporada, guanyant 2-0, amb gols d'Alaba i Benzema i aconseguint el cinquè trofeu del torneig.
  • 12 d'agost - La UEFA nomena Karim Benzema i Thibaut Courtois com a finalistes del premi al Jugador Europeu de l'Any 2022.
  • 14 d'agost - El club comença la temporada de La Lliga fora de casa, guanyant per 2-1 de l'Almeria, a l'estadi dels Jocs Mediterranis.
  • 19 d'agost - El migcampista Casemiro accepta el seu trasllat al Manchester United FC i finalitza el seu cicle de 9 anys al club, on va guanyar 18 títols.
  • 25 d'agost - Karim Benzema és nomenat Jugador de l'Any de la UEFA amb la majoria aclaparadora de vots, i Thibat Courtois és tercer amb 118 vots.
  • 25 d'agost - Se celebra el sorteig de la Champions, i el Reial Madrid jugarà al grup F de la fase de grups, on jugarà contra el Celtic, el Xakhtar Donetsk i el RB Leipzig.

Setembre

  • 6 de setembre - El Reial Madrid debuta en la Lliga de Campions al grup F amb una victòria per 3-0 al Celtic, però amb una preocupació, el davanter principal Karim Benzema es lesiona el genoll i deixa l'equip merengue durant 4 setmanes.
  • 18 de setembre - En el Derbi de Madrid, l'equip guanya per 2-1 del l'Atlètic, amb gols de Rodrygo i Valverde, amb destac a Vinícius Jr. que ha estat patint atacs racistes, i com a resposta, ha fet el ball juntament amb Rodrygo en el primer gol.

Octubre

El davanter Karim Benzema guanya la Pilota d'Or 2022.
  • 11 d'octubre - El club es va classificar per als vuitens de final de la Lliga de Campions després d'empatar 1-1 contra el Xakhtar Donetsk en el temps de descompte.
  • 16 d'octubre - En El Clàssic al Santiago Bernabeu, el club guanya de l'FC Barcelona per 3-1, amb gols de Benzema, Vinícius i Rodrygo.
  • 17 d'octubre - Karim Benzema guanya la Pilota d'Or amb 593 vots, marcant una gran diferència al segon lloc. Courtois, Vinícius Jr i Modric es troben entre els 10 primers del premi.
  • 25 d'octubre - Derrota a la Lliga de Campions per 2-3 contra el RasenBall Leipzig, que va posar fi a la ratxa invicta de 20 partits.

Novembre

  • 2 de novembre - El Reial Madrid acaba la fase de grups de la Lliga de Campions aplicant una golejada per 5-1 al Celtic.
  • 7 de novembre - El club pateix la seva primera derrota a la Lliga, perdent 2-3 en el clàssic contra el Rayo Vallecano.
  • 10 de novembre - En l'últim partit abans del descans per a la Copa del Món, victòria per 2-1 al Cadis, amb gols d'Éder Militão i Toni Kroos.
  • 11 de novembre - 29 de desembre: pausa de temporada per la Copa del Món a l'Qatar.
  • 15 de novembre - 13 jugadors del club merengue van ser convocats per jugar la Copa, sent que França i Brasil obté més convocats, amb 3 jugadors cadascun.

Desembre

  • 18 de desembre - Els jugadors del club Tchouaméni i Camavinga són subcampions del món després que França caigués davant l'Argentina als penals. Benzema no va participar per una lesió patida abans d'iniciar la Copa.
  • 30 de desembre - A la tornada de la temporada, el Madrid va vèncer el Valladolid per 2-0, amb dos gols de Benzema, que tanca el 2022, juntament amb el club a l'alçada.

2023[modifica]

Gener

  • 3 de gener - En el primer joc de l'any, victòria del Reial davant el Cacereño en el debut a la Copa del Rei per 1-0, amb un gol de Rodrygo.
  • 7 de gener - El club pateix la seva primera derrota del 2023, perdent davant el Vila-real CF per 1-2 a la Lliga, amb això veient que el FC Barcelona, el seu rival al títol, augmenta el seu avantatge al campionat.
  • 12 de gener - En el seu debut a la Supercopa d'Espanya, el club va empatar 1-1 amb el València en el temps normal, passant als penals, on va guanyar per 4-3 i va passar a la final.
  • 15 de gener - A la final de la Supercopa, la Reial va perdre 3-1 davant el FC Barcelona, sent subcampió i perdent la primera oportunitat de títol de la temporada.

Febrer

  • 8 de febrer - El club debuta a les semifinals del Mundial de Clubs com a representant a la UEFA, superant l'Al-Ahly per 4-1 i passant a la final.
  • 11 de febrer - A la final del Mundial de Clubs, el Madrid guanya l'Al-Hilal per 5-3 i es converteix per vuitena vegada campió del torneig, tirant cada cop més en títols mundials. Vinicius Jr. és nomenat millor jugador del torneig, guanyant la Pilota d'Or, seguit de Federico Valverde, que rep la pilota de plata.
  • 21 de febrer - En el partit d'anada dels vuitens de final de la Champions contra el Liverpool, el club comença perdent per 2-0, però passa al 5-2, amb èmfasi en Vinícius, que va marcar dos gols.

Març

  • 15 de març - Victòria flaca per 1-0 sobre el Liverpool al partit de tornada al Bernabéu, i un lloc assegurat als quarts de final de la Champions.
  • 19 de març - En el tercer El Clàssic de l'any al Camp Nou, el club perd davant el Barça per 2-1 en el crucial partit de la Lliga.

Plantilla[modifica]

A 7 de setembre 2022[1]
N. Pos. Nac. Jugador
1 POR Bèlgica Thibaut Courtois
2 DEF Espanya Dani Carvajal
3 DEF Brasil Éder Militão
4 DEF Àustria David Alaba
5 DEF Espanya Jesús Vallejo
6 DEF Espanya Nacho Capità2n
7 DAV Bèlgica Eden Hazard
8 MIG Alemanya Toni Kroos
9 DAV França Karim Benzema Capità1r
10 MIG Croàcia Luka Modrić
11 DAV Espanya Marco Asensio
12 MIG França Eduardo Camavinga
N. Pos. Nac. Jugador
13 POR Ucraïna Andriy Lunin
15 MIG Uruguai Federico Valverde
16 DEF País Basc Álvaro Odriozola
17 MIG Espanya Lucas Vázquez
18 MIG França Aurélien Tchouaméni
19 MIG Espanya Dani Ceballos
20 DAV Brasil Vinícius Júnior
21 DAV Brasil Rodrygo
22 DEF Alemanya Antonio Rüdiger
23 DEF França Ferland Mendy
24 DAV Catalunya Mariano

Transferències[modifica]

El defensor Antonio Rüdiger va ser fitxat pel club amb un contracte de 4 anys.

Altes[modifica]

Data Pos. Jugador Del Club Tipus Ref.
1 Juliol 2022 DEF Antonio Rüdiger Chelsea Chelsea FC Trasllat gratuït [2]
DEF Álvaro Odriozola ACF Fiorentina Fi del préstec
DEF Víctor Chust Cadis
MIG Takefusa Kubo Mallorca
MIG Reinier Borussia Dortmund
DAV Borja Mayoral Getafe CF
MIG Aurélien Tchouaméni Mònaco Trasllat [3]
12 Gener 2023 MIG Antonio Blanco Cadis Fi del préstec
El lateral esquerra Marcelo finalitza el seu cicle amb els blancs, on jugava des del 2007.

Baixes[modifica]

Data Pos. Jugador a l'equip Tipus Ref.
1 Juliol 2022 DEF Marcelo Lliure Fin. del contracte [4]
MIG Isco Sevilla [5]
DAV Gareth Bale Los Angeles [6]
6 Juliol 2022 DEF Víctor Chust Cadis Trasllat [7]
8 Juliol 2022 DAV Luka Jović ACF Fiorentina [8]
12 Juliol 2022 DEF Mario Gila Lazio [9]
19 Juliol 2022 MIG Takefusa Kubo Reial Societat [10]
1 Agost 2022 DAV Borja Mayoral Getafe CF [11]
5 Agost 2022 DEF Miguel Gutiérrez Girona FC [12]
12 Agost 2022 MIG Marvin Park Las Palmas Préstec
18 Agost 2022 MIG Antonio Blanco Cadis
19 Agost 2022 MIG Casemiro Manchester United FC Trasllat [13]
MIG Reinier Girona FC Préstec [14]
26 Agost 2022 DAV Juanmi Latasa Getafe CF [15]
1 Setembre 2022 POR Toni Fuidias Girona FC Trasllat [16]
12 Gener 2023 MIG Antonio Blanco Alavés Préstec

Partits[modifica]

      Victòria       Empat       Derrota       Aplaçat

Supercopa d'Europa[modifica]

10 d'agost de 2022 (2022-08-10) Reial Madrid Reial Madrid 2–0 Eintracht Frankfurt Hèlsinki, Finlàndia
22:00 UTC+3
Alaba Gol 37'
Benzema Gol 65'
Informe Estadi Estadi Olímpic
Assistència 31,042 espectadors
Àrbitre Michael Oliver (Anglaterra)

La Lliga[modifica]

Pos. Equip Partits G E P GF GC Dif. Punts
1 FC Barcelona 38 28 4 6 70 20 +50 88
2 Reial Madrid 38 24 6 8 75 36 +39 78
3 Atlètic de Madrid 38 23 8 7 70 33 +37 77
Classificació per a la fase de grups de la Lliga de Campions

Primera Ronda[modifica]

14 d'agost de 2022 (2022-08-14) Almería 1–2 Reial Madrid Almeria
22:00 CEST
Jornada 1
Ramazani Gol 6' Informe Vásquez Gol 61'
Alaba Gol 75'
Estadi Cavall de Potència
Assistència 6,103 espectadors
Àrbitre Juan Martínez Munuera
20 d'agost de 2022 (2022-08-20) Celta de Vigo 1–4 Reial Madrid Vigo
22:00 CEST
Jornada 2
Aspas Gol 23' (p.) Informe Benzema Gol 14' (p.)
Modrić Gol 42'
Vinícius Gol 56'
Valverde Gol 66'
Estadi Balaídos
Assistència 15,681 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
28 d'agost de 2022 (2022-08-28) RCD Espanyol 1–3 Reial Madrid El Prat de Llobregat
22:00 CEST
Jornada 3
Joselu Gol 43' Informe Vinícius Gol 12'
Benzema Gol 88'90+10'
Estadi Cornellà-El Prat
Assistència 25,778 espectadors
Àrbitre Mario Melero López
3 de setembre de 2022 (2022-09-03) Reial Madrid 2–1 Reial Betis Madrid
16:15 CET
Jornada 4
Vinícius Gol 9'
Rodrygo Gol 65'
Informe Canales Gol 17' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 58,579 espectadors
Àrbitre José Martínez
11 de setembre de 2022 (2022-09-11) Reial Madrid 4–1 RCD Mallorca Madrid
21:00 CEST
Jornada 5
Valverde Gol 45+3'
Vinícius Gol 72'
Rodrygo Gol 89'
Rüdiger Gol 90+3'
Informe Muriqi Gol 35' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 54,816 espectadors
Àrbitre Figueroa Vázquez
18 de setembre de 2022 (2022-09-18) Atlètic de Madrid 1–2 Reial Madrid Madrid
21:00 CEST
Jornada 6
Hermoso Gol 83' Informe Rodrygo Gol 18'
Valverde Gol 36'
Estadi Wanda Metropolitano
Assistència 66,881 espectadors
Àrbitre José Munuera
2 d'octubre de 2022 (2022-10-02) Reial Madrid 1–1 CA Osasuna Madrid
21:00 CEST
Jornada 7
Vinícius Gol 42' Informe Kike Gol 50' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 55,410 espectadors
Àrbitre Guillermo Cuadra
9 d'octubre de 2022 (2022-10-09) Getafe CF 0–1 Reial Madrid Getafe
21:00 CEST
Jornada 8
Informe Militão Gol 3' Estadi Coliseum Alfonso Pérez
Assistència 14.502 espectadors
Àrbitre Mateu Lahoz
16 d'octubre de 2022 (2022-10-16) Reial Madrid 3–1 FC Barcelona Madrid
16:15 CEST
Jornada 9
Benzema Gol 12'
Valverde Gol 35'
Rodrygo Gol 90+1'
Informe Ferran Gol 83' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 62.876 espectadors
Àrbitre José Martínez
19 d'octubre de 2022 (2022-10-19) Elx CF 0–3 Reial Madrid Elx
21:00 CEST
Jornada 10
Informe Valverde Gol 11'
Benzema Gol 75'
Asensio Gol 89'
Estadi Martínez Valero
Assistència 30.236 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
23 d'octubre de 2022 (2022-10-23) Reial Madrid 3–1 Sevilla Madrid
21:00 CEST
Jornada 11
Modrić Gol 5'
Vásquez Gol 79'
Valverde Gol 81'
Informe Lamela Gol 54' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 59.625 espectadors
Àrbitre Alejandro Hernández
30 d'octubre de 2022 (2022-10-30) Reial Madrid 1–1 Girona FC Madrid
16:15 CET
Jornada 12
Vinícius Gol 70' Informe Stuani Gol 80' (p.) Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 58.367 espectadors
Àrbitre Mario Melero López
7 de novembre de 2022 (2022-11-07) Rayo Vallecano 3–2 Reial Madrid Madrid
21:00 CET
Jornada 13
Comesaña Gol 5'
Álvaro Gol 44'
Trejo Gol 67' (p.)
Informe Modrić Gol 5'
Militão Gol 41'
Estadi Vallecas
Assistència 14.216 espectadors
Àrbitre Juan Munuera
10 de novembre de 2022 (2022-11-10) Reial Madrid 2–1 Cadis Madrid
21:30 CET
Jornada 14
Militão Gol 40'
Kroos Gol 70'
Informe Pérez Gol 82' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 53.190 espectadors
Àrbitre César Soto Grado
31 de desembre de 2022 (2022-12-31) Reial Valladolid 0–2 Reial Madrid Valladolid
21:30 CET
Jornada 15
Informe Benzema Gol 83'89' (p.) Estadi José Zorrilla
Assistència 25.950 espectadors
Àrbitre José Munuera
7 de gener de 2023 (2023-01-07) Vila-real 2–1 Reial Madrid Vila-real
16:15 CET
Jornada 16
Pino Gol 47'
Gerard Gol 43' (p.)
Informe Benzema Gol 60' (p.) Estadi La Ceràmica
Assistència 21.088 espectadors
Àrbitre César Soto Grado
22 de gener de 2023 (2023-01-22) Athletic Club 0–2 Reial Madrid Bilbao
21:00 CET
Jornada 17
Informe Benzema Gol 24'
Kroos Gol 90'
Estadi San Mamés
Assistència 49.316 espectadors
Àrbitre José María Sánchez
29 de gener de 2023 (2023-01-29) Reial Madrid 0–0 Reial Societat Madrid
21:00 CET
Jornada 18
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 58.129 espectadors
Àrbitre Mario Melero López
2 de febrer de 2023 (2023-02-02) Reial Madrid 2–0 València Madrid
21:00 CET
Jornada 19
Asensio Gol 52'
Vinícius Gol 55'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 51.926 espectadors
Àrbitre Javier Alberola Rojas

Segona ronda[modifica]

5 de febrer de 2023 (2023-02-05) RCD Mallorca 1–0 Reial Madrid Palma
14:00 CET
Jornada 20
Nacho Gol 13' (p.p.) Informe Estadi Son Moix
Assistència 18.258 espectadors
Àrbitre Alejandro Hernández
15 de febrer de 2023 (2023-02-15) Reial Madrid 4–0 Elx CF Madrid
21:00 CET
Jornada 21
Asensio Gol 8'
Benzema Gol 31' (p.)45+2' (p.)
Modrić Gol 80'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 44.319 espectadors
Àrbitre Ricardo Bengoetxea
19 de febrer de 2023 (2023-02-19) CA Osasuna 0–2 Reial Madrid Pamplona
21:00 CET
Jornada 22
Informe Valverde Gol 78'
Asensio Gol 90+2'
Estadi El Sadar
Assistència 21.268 espectadors
Àrbitre José Munuera
26 de febrer de 2023 (2023-02-26) Reial Madrid 1–1 Atlètic de Madrid Madrid
18:30 CET
Jornada 23
Rodríguez Gol 85' Informe Giménez Gol 78' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 64.721 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
5 de març de 2023 (2023-03-05) Reial Betis 0–0 Reial Madrid Sevilla
21:00 CET
Jornada 24
Informe Estadi Benito Villamarín
Assistència 52.212 espectadors
Àrbitre César Soto Grado
11 de març de 2023 (2023-03-11) Reial Madrid 3–1 Espanyol Madrid
14:00 CET
Jornada 25
Vinícius Gol 22'
Militão Gol 39'
Asensio Gol 90+3'
Informe Joselu Gol 8' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 59.872 espectadors
Àrbitre Figueroa Vázquez
19 de març de 2023 (2023-03-19) FC Barcelona 2–1 Reial Madrid Barcelona
21:00 CET
Jornada 26
Roberto Gol 45'
Kessié Gol 90+2'
Informe Araújo Gol 9' (p.p.) Estadi Camp Nou
Assistència 95.745 espectadors
Àrbitre Ricardo Bengoetxea
2 d'abril de 2023 (2023-04-02) Reial Madrid 6–0 Reial Valladolid Madrid
16:15 CEST
Jornada 27
Rodrygo Gol 22'
Benzema Gol 29'32'36'
Asensio Gol 73'
Vásquez Gol 90+1'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 59.400 espectadors
Àrbitre Juan Luis Pulido
8 d'abril de 2023 (2023-04-08) Reial Madrid 2–3 Vila-real CF Madrid
21:00 CEST
Jornada 28
Torres Gol 16' (p.p.)
Vinícius Gol 48'
Informe Chukwueze Gol 39'80'
Morales Gol 70'
Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 57.887 espectadors
Àrbitre Javier Alberola Rojas
15 d'abril de 2023 (2023-04-15) Cadis 0–2 Reial Madrid Cadis
21:00 CEST
Jornada 29
Informe Nacho Gol 72'
Asensio Gol 76'
Estadi Nuevo Mirandilla
Assistència 19.833 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
22 d'abril de 2023 (2023-04-22) Reial Madrid 2–0 Celta de Vigo Madrid
21:00 CEST
Jornada 30
Asensio Gol 42'
Militão Gol 48'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 60.386 espectadors
Àrbitre Mateu Lahoz
26 d'abril de 2023 (2023-04-26) Girona FC 4–2 Reial Madrid Girona
CEST
Jornada 31
Castellanos Gol 12'24'36'42' Informe Vinícius Gol 34'
Vásquez Gol 85'
Estadi Montilivi
Assistència 13.306 espectadors
Àrbitre Javier Villanueva
29 d'abril de 2023 (2023-04-29) Reial Madrid 4–2 Almería Madrid
18:30 CEST
Jornada 32
Benzema Gol 5'17'42' (p.)
Rodrygo Gol 47'
Informe Lázaro Gol 45+1'
Robertone Gol 61'
Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 58.036 espectadors
Àrbitre Guillermo Cuadra
2 de maig de 2023 (2023-05-02) Reial Societat 2–0 Reial Madrid Sant Sebastià
22:00 CEST
Jornada 33
Kubo Gol 47'
Barrenetxea Gol 85'
Informe Estadi Anoeta
Assistència 35.314 espectadors
Àrbitre Juan Luis Pulido
14 de maig de 2023 (2023-05-14) Reial Madrid 1–0 Getafe CF Madrid
21:00 CEST
Jornada 34
Asensio Gol 70' Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 52.201 espectadors
Àrbitre Juan Munuera
21 de maig de 2023 (2023-05-21) València 1–0 Reial Madrid València
18:30 CEST
Jornada 35
López Gol 33' Informe Estadi Mestalla
Assistència 46.002 espectadors
Àrbitre Ricardo Bengoetxea
24 de maig de 2023 (2023-05-24) Reial Madrid 2–1 Rayo Vallecano Madrid
19:30 CEST
Jornada 36
Benzema Gol 31'
Rodrygo Gol 47'
Informe De Tomás Gol 84' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 45.811 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
28 de maig de 2023 (2023-05-28) Sevilla 1–2 Reial Madrid Sevilla
19:00 CEST
Jornada 37
Mir Gol 3' Informe Rodrygo Gol 29'69' Estadi Sánchez Pizjuán
Assistència 29.856 espectadors
Àrbitre César Soto Grado
4 de juny de 2023 (2023-06-04) Reial Madrid 1–1 Athletic Club Madrid
18:30 CEST
Jornada 38
Benzema Gol 72' (p.) Informe Sancet Gol 49' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 60.781 espectadors
Àrbitre Isidro Escuderos

Lliga de Campions[modifica]

Article principal: Lliga de Campions de la UEFA 2022–23

El sorteig de la fase de grups fou celebrat el 25 d'agost de 2022.[17]

Fase de Grups: Grup F[modifica]

Equip Pts PJ PG PE PP GF GC DG
Reial Madrid 13 6 4 1 1 15 6 +9
RasenBall Leipzig 12 6 4 0 2 13 9 +4
Xakhtar Donetsk 6 6 1 3 2 8 10 −2
Celtic FC 2 6 0 2 4 4 15 −11
6 de setembre de 2022 (2022-09-06) Celtic 0–3 Reial Madrid Glasgow, Escòcia
20:00 CET
Jornada 1
Informe Vinícius Gol 56'
Modrić Gol 60'
Hazard Gol 77'
Estadi Celtic Park
Assistència 57.057 espectadors
Àrbitre Sandro Schärer, Suïssa
14 de setembre de 2022 (2022-09-14) Reial Madrid 2–0 RB Leipzig Madrid
21:00 CET
Jornada 2
Valverde Gol 36'
Asensio Gol 90+1'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 54.289 espectadors
Àrbitre Maurizio Mariani, Itàlia
5 d'octubre de 2022 (2022-10-05) Reial Madrid 2–1 Xakhtar Donetsk Madrid
21:00 CET
Jornada 3
Rodrygo Gol 13'
Vinícius Gol 28'
Informe Zubkov Gol 39' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 56.011 espectadors
Àrbitre Ivan Kružliak, Eslovàquia
11 d'octubre de 2022 (2022-10-11) Xakhtar Donetsk 1–1 Reial Madrid Varsòvia, Polònia
21:00 CET
Jornada 4
Zubkov Gol 46' Informe Rüdiger Gol 90+5' Estadi Wojska Polskiego
Assistència 29.030 espectadors
Àrbitre Orel Grinfeld, Israel
25 d'octubre de 2022 (2022-10-25) RB Leipzig 2–3 Reial Madrid Leipzig, Alemanya
21:00 CET
Jornada 5
Gvardiol Gol 13'
Nkunku Gol 18'
Werner Gol 81'
Informe Vinícius Gol 44'
Rodrygo Gol 90+3' (p.)
Estadi Red Bull Arena
Assistència 45.228 espectadors
Àrbitre Daniele Orsato, Itàlia
2 de novembre de 2022 (2022-11-02) Reial Madrid 5–1 Celtic Madrid
18:45 CET
Jornada 6
Modrić Gol 60' (p.)
Rodrygo Gol 18' (p.)
Asensio Gol 51'
Vinícius Gol 61'
Valverde Gol 71'
Informe Jota Gol 84' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 52.511 espectadors
Àrbitre Stéphanie Frappart, França

Vuitens de Final[modifica]

21 de febrer de 2023 (2023-02-21) Liverpool 2–5 Reial Madrid Liverpool, Anglaterra
20:00 CET
Vuitens - anada
Nuñez Gol 4'
Salah Gol 14'
Informe Vinícius Gol 21'36'
Militão Gol 47'
Benzema Gol 55'67'
Estadi Anfield Road
Assistència 63.127 espectadors
Àrbitre István Kovács (Romania)
15 de març de 2023 (2023-03-15) Reial Madrid 1–0 Liverpool Madrid
21:00 CET
Vuitens - tornada
Benzema Gol 78' Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 63.127 espectadors
Àrbitre Felix Zwayer (Alemanya)

Quarts de Final[modifica]

12 d'abril de 2023 (2023-04-12) Reial Madrid 1–0 Chelsea FC Madrid
21:00 CEST
Quarts - anada
Benzema Gol 21'
Asensio Gol 74'
Informe Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 63.142 espectadors
Àrbitre François Letexier (França)
18 d'abril de 2023 (2023-04-18) Chelsea FC 2–5 Reial Madrid Londres, Anglaterra
20:00 CET
Quarts - tornada
Informe Rodrygo Gol 58'80' Estadi Stamford Brigde
Assistència 39.153 espectadors
Àrbitre Daniele Orsato (Itàlia)

Semifinals[modifica]

9 de maig de 2023 (2023-05-09) Reial Madrid 1–1 Manchester City FC Madrid
21:00 CEST
Semifinals - anada
Vinícius Gol 36' Informe De Bruyne Gol 67' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 63.485 espectadors
Àrbitre Artur Soares Dias (Portugal)
17 de maig de 2023 (2023-05-17) Manchester City FC 4–0 Reial Madrid Manchester, Anglaterra
20:00 CET
Semifinals - tornada
Silva Gol 23'37'
Akanji Gol 76'
Álvarez Gol 90+1'
Informe Estadi Ciutat de Manchester
Assistència 52.313 espectadors
Àrbitre Szymon Marciniak (Polònia)

Copa del Rei[modifica]

3 de gener de 2023 (2023-01-03) Cacereño 0–1 Reial Madrid Càceres
21:00 CET
Setzens de final
Informe Rodrygo Gol 18' Estadi Princep Felipe
Assistència 15.000 espectadors
Àrbitre Guillermo Cuadra
19 de gener de 2023 (2023-01-19) Vila-real 2–3 Reial Madrid Vila-real
21:00 CET
Vuitens de final
Capoue Gol 4'
Chukwueze Gol 42'
Informe Vinícius Gol 57'
Éder Gol 69'
Ceballos Gol 86'
Estadi La Ceràmica
Assistència 20.124 espectadors
Àrbitre Jesús Gil Manzano
26 de gener de 2023 (2023-01-26) Reial Madrid 3–1 Atlètic de Madrid Madrid
21:00 CET
Quarts de final
Rodrygo Gol 79'
Benzema Gol 104'
Vinícius Gol 120+1'
Informe Morata Gol 19' Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 68.000 espectadors
Àrbitre César Soto Grado
2 de març de 2023 (2023-03-02) Reial Madrid 0–1 FC Barcelona Madrid
21:00 CET
Semifinals - anada
Informe Militão Gol 26' (p.p.) Estadi Santiago Bernabeu
Assistència 81.044 espectadors
Àrbitre José Munuera
5 d'abril de 2023 (2023-04-05) FC Barcelona 0–4 Reial Madrid Barcelona
21:00 CEST
Semifinals - tornada
Informe Vinícius Gol 45+1'
Benzema Gol 50'53' (p.)
Estadi Camp Nou
Assistència 94.902 espectadors
Àrbitre Juan Munuera
2 d'octubre de 2022 (2022-10-02) Reial Madrid 2–1 CA Osasuna Sevilla
22:00 CEST
Final
Rodrygo Gol 2'70' Informe Torró Gol 58' Estadi La Cartuja
Assistència 55.579 espectadors
Àrbitre Guillermo Cuadra

Supercopa d'Espanya[modifica]

11 de gener de 2023 (2023-01-11) Reial Madrid Reial Madrid 1–1 València Riad, Aràbia Saudita
22:00 UTC+3
Semifinal
Benzema Gol 39' (p.) Informe Lino Gol 46' Estadi Estadi Internacional King Fahd
Assistència 50.492 espectadors
Àrbitre Alejandro Hernández
  Tanda de penals  
4–3
15 de gener de 2023 (2023-01-15) Reial Madrid Reial Madrid 1–3 Barcelona FC Barcelona Riad, Aràbia Saudita
22:00 UTC+3
Final
Benzema Gol 90+3' Informe Gavi Gol 33'
Lewandowski Gol 45'
Pedri Gol 69'
Estadi Estadi Internacional King Fahd
Assistència 57.430 espectadors
Àrbitre Ricardo Bengoetxea

Campionat del Món de Clubs[modifica]

El club entrarà al torneig a les semifinals com a representant de la UEFA.

8 de febrer de 2023 (2023-02-08) Al-Ahly 1–4 Reial Madrid Rabat, Marroc
20:00 UTC+1
Semifinals
Maâloul Gol 65' (p.) Informe Vinícius Gol 42'
Valverde Gol 46'
Rodrygo Gol 90+2'
Arribas Gol 90+8'
Estadi Moulay Abdellah
Assistència 43.508 espectadors
Àrbitre Andrés Matonte (Uruguai)
11 de febrer de 2023 (2023-02-11) Reial Madrid 5–3 KSU Al-Hilal Rabat, Marroc
20:00 UTC+1
Final
Vinícius Gol 13'69'
Valverde Gol 18'58'
Benzema Gol 54'
Informe Marega Gol 26'
Vietto Gol 63'79'
Estadi Moulay Abdellah
Àrbitre Anthony Taylor (Anglaterra)

Estadístiques[modifica]

Estadístiques de l'equip[modifica]

Competició Primer partit Últim partit Resultat Registre
Pts PJ PG PE PP GF GC DG
Lliga 13 d'agost 2022 4 de juny 2023 Subcampió 78 38 24 6 8 75 36 +39
Copa 3 de gener 2023 6 de maig 2023 Campió 6 5 0 1 13 5 +8
Supercopa d'Espanya 11 de gener 2023 15 de gener 2023 Subcampió 2 0 1 1 2 4 –2
Lliga de Campions 7 de setembre 2022 17 maig 2023 Semifinals 13 10 8 1 2 25 12 +13
Supercopa d'Europa 10 d'agost 2022 Campió 1 1 0 0 2 0 +2
Mundial de Clubs 8 de febrer 2023 11 de febrer 2023 Campió 2 2 0 0 9 4 +5
Total 61 40 9 12 127 62 +65

Note:

  • Pts = Punts
  • PJ = Partits Jugats
  • PG = Partits Guanyats
  • PE = Partits Empatats
  • PP = Partits Perdut
  • GF = Gols a favor
  • GC = Gols en contra
  • DG = Diferència de gols

Rendiment a la lliga[modifica]

Jornada 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Terra F F F C C F C F C F C C F C F F C F C F C F C F C F C C F C F C F C F C F C
Resultat V V V V V V E V V V V E D V V D V E V D V V E E V D V D V V D V D V D V V E
Posició 4 2 1 1 1 1 2 2 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 3 2 3 2 2 2

Llegenda:
Lloc: C = Casa; F = Fora.
Resultat: V = Victòria; E = Empat; D = Derrota.

Referències[modifica]

  1. «Plantilla de Jugadores del Real Madrid | Real Madrid CF» (en castellà). [Consulta: 13 agost 2022].
  2. Martínez, Miguel. «El que ha costat Antonio Rüdiger al Reial Madrid» (en castellà), 02-06-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  3. «Qui és Aurélien Tchouaméni? El desconegut nou futbolista del Reial Madrid», 11-06-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  4. «El Madrid es desprèn d’un dels seus jugadors més llegendaris», 12-06-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  5. esport3. «Isco anuncia la seva marxa del Reial Madrid», 30-05-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  6. «Gareth Bale marxa definitivament del Madrid i firma pel seu nou equip», 26-06-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  7. «Víctor Chust, traspasado al Cádiz por el Real Madrid» (en castellà). [Consulta: 13 agost 2022].
  8. «El vincle que li queda a Jovic amb el Reial Madrid després del seu traspàs a la Fiorentina», 08-07-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  9. «Acord tancat amb la Lazio: no creu en Ancelotti, accepta l'oferta i el Reial Madrid rebrà 6 milions», 15-07-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  10. Tella, Adrià. «Kubo; adeu al Real Madrid». [Consulta: 13 agost 2022].
  11. egonzalezd. «Borja Mayoral: Abandona de manera definitiva al Real Madrid y ficha por el Getafe» (en castellà), 01-08-2022. [Consulta: 13 agost 2022].
  12. «El lateral esquerre Miguel Gutiérrez arriba a Girona | Girona - Web Oficial». [Consulta: 13 agost 2022].
  13. «Casemiro marxa del Madrid després de vuit temporades», 20-08-2022. [Consulta: 7 setembre 2022].
  14. «Reinier, nou jugador del Girona FC | Girona - Web Oficial». [Consulta: 7 setembre 2022].
  15. SD, Redacción. «Oficial! Es resol el futur de Latasa» (en castellà), 26-08-2022. [Consulta: 7 setembre 2022].
  16. Manresa, Redacció. «El berguedà Toni Fuidias deixa el Madrid i fitxa pel Girona», 02-09-2022. [Consulta: 7 setembre 2022].
  17. UEFA.com. «Sorteo de la fase de grupos de la Champions League: fecha, horario, equipos, formato, sede» (en castellà), 04-08-2022. [Consulta: 13 agost 2022].

Enllaços externs[modifica]