Civeta de palmera de Jerdon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCiveta de palmera de Jerdon
Paradoxurus jerdoni Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN16104 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaViverridae
GènereParadoxurus
EspècieParadoxurus jerdoni Modifica el valor a Wikidata
Blanford, 1885
Distribució

Modifica el valor a Wikidata
Endèmic de

La civeta de palmera de Jerdon (Paradoxurus jerdoni), també anomenada civeta de palmera marró, és una civeta endèmica dels Ghats Occidentals, a l'Índia.

Es distribueix per les muntanyes Palni, Nilgiris i Anaimalai, a Travancore i a Coorg,[1][2] particularment entre els 500 i els 1.300 metres d'altitud.

Descripció[modifica]

La civeta de palmera de Jerdon té una mida similar a la de la civeta de palmera comuna. El cos és generalment de color marró, amb el rostres, les espatlles i les extremitats més fosques. A diferència de la civeta de palmera comuna, no té marques al seu cos.

La longitud del seu cos varia de 48 a 59 centímetres des del cap fins al naixement de la cua. La cua té una longitud variable entre 40 i 53,5 centímetres, i és d'un color més clar a la punta. El pes de la civeta de palmera de Jerdon oscil·la entre el 2,4 i 4 quilos.

Hàbitat i comportament[modifica]

Habita als boscos dels Ghats Occidentals i zones arbrades properes a plantacions de cafè. Viu principalment als arbres i és nocturn.

Dieta[modifica]

Malgrat ser un animal omnívor, la seva dieta és bàsicament frugívora. Segons un estudi recent, s'alimenta dels fruits de gairebé 40. De vegades complementa la seva dieta amb ocells, rosegadors i insectes.

Subespècies[modifica]

Existeixen dues subespècies registrades:

Referències[modifica]

  1. (anglès) Pocock, RI (1939) Fauna of British India, Ceylon and Burma, Vol. 1, Taylor i Francis
  2. (anglès) Wozencraft, W. C. Wilson, D. E.; Reeder, D. M. (editors). Mammal Species of the World (en anglès). 3a edició. Baltimore: Johns Hopkins University Press, 16 novembre 2005, p. 551. ISBN 9780801882210.