Tsípuro: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m canviant enllaç cap una desambiguació per enllaç a l'article corresponent
mCap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
[[Fitxer:kazani amira2.jpg|thumb|Forn per fer Tsipouro]]
[[Fitxer:kazani amira2.jpg|thumb|Forn per fer Tsipouro]]
'''''Tsipouro''''' (en [[grec]]:|'''Τσίπουρο''') és una [[beguda destil·lada]], més precisament un brandi de brisa, de [[Grècia]] en particular [[Tesàlia]] (Tsipouro Tyrnavou), [[Epir]], [[Macedònia (Grècia)|Macedònia]], [[Mani]] i [[Creta]], on el mateix licor amb un aroma més fort es diu ''tsikoudia''. El ''Tsipouro'' té un alt grau alcohòlic un 45% i es fa de la [[brisa]] (el residu del premsaat del vi).
'''''Tsipouro''''' (en [[grec]]:'''Τσίπουρο''') és una [[beguda destil·lada]], més precisament un brandi de brisa, de [[Grècia]] en particular [[Tesàlia]] (Tsipouro Tyrnavou), [[Epir]], [[Macedònia (Grècia)|Macedònia]], [[Mani]] i [[Creta]], on el mateix licor amb un aroma més fort es diu ''tsikoudia''. El ''Tsipouro'' té un alt grau alcohòlic un 45% i es fa de la [[brisa]] (el residu del premsaat del vi).
Segons la tradició els primers en fer aquesta beguda van ser els monjos al segle XIV sl monestir del [[Mont Athos]] .
Segons la tradició els primers en fer aquesta beguda van ser els monjos al segle XIV sl monestir del [[Mont Athos]] .



Revisió del 02:59, 5 abr 2011

Forn per fer Tsipouro

Tsipouro (en grec:Τσίπουρο) és una beguda destil·lada, més precisament un brandi de brisa, de Grècia en particular Tesàlia (Tsipouro Tyrnavou), Epir, Macedònia, Mani i Creta, on el mateix licor amb un aroma més fort es diu tsikoudia. El Tsipouro té un alt grau alcohòlic un 45% i es fa de la brisa (el residu del premsaat del vi). Segons la tradició els primers en fer aquesta beguda van ser els monjos al segle XIV sl monestir del Mont Athos .


Referències