Usuària:Tiputini/proves/1111

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ƒDocument en procés selecció biaix sexista / 3

Mostra de biografies[modifica]

Referències gratuïtes al suposat atractiu –o falta d’atractiu- i frivolitats innecessàries[modifica]

Era una dona atractiva amb preferència pels vestits de colors, particularment els barrets... (3r paràgraf) VULCANO

  • Montserrat Caballé

La Caballé no era una gran actriu dalt de l'escenari ni tenia un físic fascinant. El que tenia era una veu com poques, de timbre i color magnífics, i un gust exquisit per cantar. El que la feia extraordinària era la gran intel·ligència per saber usar la tècnica fora del comú que havia après. La seva veu era notable per la seva puresa, pel seu control precís i per la seva potència. La seva tècnica era superba, per la matisació vocal i pels seus exquisits pianissimos. ja corregit

Dotada d'un físic seductor amb grans ulls obscurs i esvelta silueta, Fassbaender va atènyer el zenit de la seua carrera en la dècada del 1970… ja corregit

S'instal·là a Londres (on, malgrat la seva portentosa veu, degut al seu poc agraciat físic, fou anomenada <The Pig>), on va romandre fins al 1737, quan Haendel, que l'havia instruït intensament convertint-la en una de les cantants més importants de l'època, trencà sobtadament el contracte que l'unia a ella. (3r paràgraf)

(Últims paràgrafs) En Marta Toren predominen la sensibilitat i la passió per sobre del cervell. Les heroïnes que encarnà en la pantalla es determinen per les seves reaccions intensament femenines sense mescla de racionalisme nòrdic, com el públic havia vist en altres actrius.

Una persistent malaltia, potser produïda per unes afeccions íntimes i sentimentals, va donar lloc al terrible desenllaç d'una hemorràgia cerebral que rendí el cos d'aquesta bella actriu, morta als trenta-un anys de la seva vida.

(...) Amb els seus atractius ulls color atzabeja i cabellera ondulada, Lina captivava la gent en els sopars i soirées, on s'espavilava amb gràcia i encant. (...) ...una vida de societat de què ella gaudia i a què la seva bellesa, el seu encant i el seu domini de les llengües donaven una brillantor particular.

Situació personal[modifica]

(Inici del 2n paràgraf) Soltera i sens compromís, fins fa poc temps va estar compromesa amb l'actor Joey Kern, amb qui trencà el compromís a mitjans del 2011. També ha tingut relacions amb actors com Topher Grace, Joaquin Phoenix i Chris Klein.

(Últim paràgraf) No ha estat mai nomenada a cap premi de rellevància.

Components masculins de la família, a primer terme[modifica]

Era filla del metge Pau Llorach i Malet, que juntament amb el seu sogre Tomàs Dolsa i Ricart, foren els creadors de l'Institut Frenopàtic de les Corts (Barcelona). Isabel va heretar una considerable fortuna, amassada pel seu pare a partir del descobriment d'una mina d'aigües medicinals a Rubinat (la Segarra). (2n paràgraf)

va ser una pintora catalana, filla de Joan Llimona i Bruguera i de Maria Raymat, i neboda de Josep Llimona.   (1r paràgraf)  

(últim paràgraf) Era casada amb Josep Maria Gallart Sanz, catedràtic de Física i Química a l'IES Ausiàs March de Barcelona, de qui enviudà el 1988. El fill d'ambdós, Josep Maria Gallart i Capdevila, és un psiquíatre que ha publicat els llibres Orígenes de la concepción fenomenológica de la enfermedad mental (la seva tesi doctoral presentada a la Universitat de Madrid i dirigida per Pedro Laín Entralgo, Barcelona: Gràf. A. Bas, 1970) i, en col·laboració, El suïcidi (Barcelona: Acadèmia de Ciències Mèdiques, 1977). El 1967 obtingué el VIII premi "Doctor Martí i Julià" de l'Institut d'Estudis Catalans amb el treball Introducció fenomenològica racional a una propedèutica psiquiàtrica.

Els seus orígens familiars sempre han estat lligats a la restauració; el seu germà Ramon Parellada és propietari de la Fonda Europa de Granollers —on ella hi va passar molts moments de la seva infància— i del restaurant Senyor Parellada de Barcelona, la seva germana Teresa Parellada de Can Ribas (Bigues i Riells) i el seu cosí Paco Solé Parellada el 7 Portes de la Ciutat Comtal. (2n paràgraf)




__________________________


Montserrat Trueta i Llacuna (Barcelona, 20 de març de 1932Barcelona, 4 de maig de 2018) fou una activista social catalana, filla del doctor Josep Trueta i Raspall i vídua de Ramon Trias Fargas, amb qui es casà el 1954 a Oxford.  (1r paràgraf)


Paulina Andreu i Busto, pallassa i domadora eqüestre catalana que treballà en el circ.

Biografia

Va néixer el 1921 a la ciutat de Barcelona, filla de Josep Andreu i Lasserre, més conegut amb el nom de Charlie Rivel, i de Carmen Busto, i neboda del pallasso i acròbata Roger Andreu, de nom artístic Rogelio Rivel. De ben petita inicià les seves col·laboracions amb el seu pare en el món del circ, destacant la victòria que aconseguiren el 1927 en un concurs d'imitadors de Charlie Chaplin, concurs en el qual participà el mateix Chaplin. Va debutar al món del circ el 1928 a París, imitant la vedet Josephine Baker.

El 1927 es traslladà, juntament amb el seu pare i la resta de la família, a l'Alemanya de la República de Weimar, on actuà amb ells al Circ Schumann, un dels més famosos del moment. El 1945 es casà amb Albert Schumann (1915 - Cubelles, 2001), també d'una nissaga circense, amb qui formaria parella artística i destacaria com a domadora eqüestre. El 1969, amb el tancament del Circ Schumann, es retirà del món del circ i a partir de 1972, quan va morir la seva mare, reinicià les seves col·laboracions amb el seu pare durant onze anys (1972-1982). Actualment viu retirada a la població de Cubelles (Garraf), població natal del seu pare. (2n i 3r paràgrafs)


Rita Orlandi Malaspina, nom artístic de Rita Orlandi (Bolonya, Itàlia, 28 de desembre de 1937San Donato Milanese, 8 d'abril de 2017), fou una soprano operística italiana.

(2n paràgraf) Va estar casada amb el baix italià Massimiliano Malaspina, que també va tenir una important carrera d'òpera. (tot i que ell no té article a la Viquipèdia i per això ha de figurar en l’article de la seva senyora)


Margaret Wycherly (Londres, 26 d'octubre de 1881 − Nova York, 6 de juny de 1956) va ser una actriu anglesa. Va ser l'esposa de Bayard Veiller.

Biografia

Filla del metge estatunidenc J. L. De Wolfe, Margaret Wycherly va néixer a Londres i va fer el seu debut en els escenaris londinencs el 1898. El 1901 es va casar amb l'escriptor, guionista i director nord-americà Bayard Veiller, de qui es va divorciar el 1922, i amb qui va tenir un fill, Anthony, nascut el 1903 i que va arribar a ser conegut escriptor.


Willa Holland (Los Angeles, Califòrnia, 18 de juny de 1991) és una actriu de cinema californiana.

Amb 1,70 d'altura, i soltera, l'última relació sentimental que se li coneix és del 2012, amb Toby Hemingway. Tota la resta són rumors sense confirmar. El seu pare és el director de fotografia de Keith Holland. El seu germà gran treballa amb el seu pare.

Regina Pacini (Lisboa, Portugal, 6 de gener de 1871 - Buenos Aires, Argentina, 18 de setembre de 1965) fou una soprano portuguesa, d'origen italià.

Biografia

Filla del baríton Giuseppe Pacini (1842-1910), el 1907 es casà amb el Dr. Marcelo Torcuato de Alvear, futur president de l'Argentina entre 1922-28. Des de molt jove demostrà singular afició al cant i a la música en general, i eren tal la seva finesa d'oïda i memòria musical que....


--hi ha marits que no es poden ‘desenganxar’:

--Mathilde Marchesi (Frankfurt del Main, 24 de març de 1821Londres, 17 de novembre de 1913) fou una mezzosoprano i professora de cant alemanya.

Fou com el seu marit Salvador deixebla de Manuel García,...


--intrusions en l’article:

--Concepció Ramió i Diumenge (Girona, 22 d'agost del 1961) és compositora, professora de música i directora de cobla gironina.

(últim paràgraf)  El seu germà, Narcís Ramió i Diumenge (Girona, 1951), ha publicat diversos llibres, incloent-hi el volum de poesia Breviari púdic (Barcelona: Robrenyo, 1986). També ha posat lletra a tres sardanes d'en Joaquim Soms.




--Betsy Jolas (París, França, 5 d'agost de 1926) és una compositora francesa.[1]

(primer paràgraf) El seu pare, Eugene Jolas, poeta i periodista, era amic d'Ernest Hemingway i d'Edgar Varèse. El 1940 es traslladà amb la seva família a Nova York, on estudià música i cantà en un cor; així entrà en contacte amb la polifonia renaixentista, que marcaria la seva obra. (el pare, que no té article a la Viquipèdia, tenia amics importants, i en algun lloc havien de figurar, uns i altres: al primer paràgraf)  corregit  

--Maria Dolors Calvet i Prats (Vilafranca del Penedès, 19 d'abril del 1907 - Madrid, 6 d'agost del 1988) va ser una concertista de piano, compositora, poetessa i pedagoga vilafranquina.[2]   (...)

última ratlla:  El seu germà, Ferran Calvet i Prats (1903-1988), va ser un bioquímic d'anomenada i catedràtic de la Universitat de Barcelona. (en l’entrada del seu germà no figura cap al·lusió a Dolors Calvet. corregit

.--Maria Teresa Balcells i Llastarry (Dusfort (Anoia) 20 de desembre de 1912 - Barcelona, 6 de desembre de 1996) fou una pianista i pedagoga catalana. Filla de Rosa Llastarry i Balcells i Joan Balcells i Garcia, fundador de l'Orfeó Gracienc, director, compositor, professor de solfeig de l'Escola Municipal de Música de Barcelona, i principal promotor de la creació de la Germanor d'Orfeons de Catalunya. corregit


Preocupacions per la filiació paterna, que passen a ocupar la primera línia de la biografia:[modifica]

--Clotilde Pascual Fibla, pintora i escultora catalana.

Biografia

Va rebre el seu primer cognom de Pau Pascual i Perellada (1838-1881), natural de Santa Coloma de Cervelló, marit difunt de la seva mare, i fou filla de Joaquima Fibla i Fibla (1848-*), natural d'Ulldecona. (2n paràgraf)


-perquè, en realitat, els elements masculins són el més important o l’únic important:

--Carmen Conde Abellán (Cartagena, 15 d'agost de 1907 - Madrid, 8 de gener de 1996) va ser una mestra, poeta i narradora espanyola. El 1931 va fundar, juntament amb Antonio Oliver Belmás, la primera Universitat Popular de Cartagena. Va ser la primera acadèmica de nombre de la Reial Acadèmia Espanyola; va pronunciar el seu discurs d'entrada l'any 1979. (la informació més rellevant va després, perquè no hi pot figurar el marit) corregit


--María de Bearne fue hija, hermana, esposa y madre de vizcondes de Bearne, de Gabardan y de Brulhois y ella misma ostentó el título brevemente entre 1170 y 1171.

María se encontraba soltera cuando su único hermano, el vizconde Gastón V, murió sin descendencia en 1170. Ello la convertía en heredera del vizcondado, a pesar de que este título normalmente no era detentado por mujeres.

En esta época Bearne se encontraba en la órbita de la Corona de Aragón, por lo cual el primer acto de gobierno de María fue acudir con una delegación a Jaca para prestar homenaje a su señor Alfonso II de Aragón el 30 de abril de 1170. Alfonso impuso unas cláusulas...


-els mèrits, discretament (o no tan discretament) reduïts:

--Maria Teresa de Filippis, pilot de curses automobilístiques.

(1r paràgraf) Va ser la primera dona que va participar en una cursa a la història de la F1. Després vindrien Lella Lombardi, Divina Galica, Desiré Wilson i Giovanna Amati.

(2n paràgraf)...aconseguint un desè lloc com a millor classificació.


--Ulrike Richter (Görlitz, 17 de juny de 1959) és una ex-nedadora alemanya especialitzada en proves d'estil, on va aconseguir ser campiona olímpica el 1976.

(últim paràgraf) Anys més tard, funcionaris de l'equip d'Alemanya Democràtica van confessar que li havien administrat drogues per a maximitzar el seu rendiment esportiu.


--Julia Eileen Gillard (Barry, Gal·les, 29 de setembre de 1961) fou Primera Ministra d'Austràlia i la líder del Partit Laborista. Des de 1998 és membre de la Cambra de Representants d'Austràlia per la circumscripció de Lalor.

El 24 de juny de 2010 es va convertir en la primera dona de la història d'Austràlia al capdavant del govern del país, després que el seu predecessor, el també laborista Kevin Rudd, renunciara al càrrec per a evitar una moció de censura després de perdre el suport del seu partit.


--La Monika Linkytė (nascuda el 3 de juny de 1992) és una cantant lituana que va representar aquest país al Festival d'Eurovisió el 2015, juntament amb el cantant, també lituà, Vaidas Baumila, amb la cançó "This Time". La Monika ja va intentar representar amb anterioritat el seu país al festival d'Eurovisió. Concretament, ho va intentar els anys 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014.


-un tipus de redactat que subratlla els mèrits masculins i atenua les oportunitats que conquereixen o assoleixen les dones

--Maria Oliveras i Collellmir (Argelaguer, 6 de setembre de 1910 – Barcelona, 5 de novembre de 2009) fou la primera anestesiòloga catalana.

Fou una de les poques dones de la seva promoció de medicina (1938). La seva carrera va fer un salt quan, el 1947, el pare de l'anestesiologia, Robert Macintosh, la va convidar a anar a formar-se a Oxford. En aquell moment, però, tenia dos fills, cosa que va poder compaginar amb la seva formació gràcies a la implicació del seu marit Narcís Esplugas i Sabater, cosa que no era gaire comuna en aquells temps. (i aquí s’ha acabat l’article) corregit


--Linda B. Buck...  metgessa, microbiòloga i professora universitària nord-americana guardonada amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia l'any 2004.

(3r paràgraf) Durant aquest període, l'any 1994 conegué Roger Brint, un brillant científic (que tampoc no té article a la Viquipèdia, però), company de feina i, posteriorment, parella seva.

(4t paràgraf) El 2002, Linda tornà a Seattle, on li oferiren una feina com a professora afiliada de fisiologia i bioquímica a la Universitat de Washington. Així mateix li trucaren del Centre de Recerca del Càncer Fred Hutchinson de Boston i esdevingué investigadora de l'Institut Mèdic Howard Hughes a Nova York.


--Irena Degutienė (1 de juny de 1949, Šiauliai, RSS de Lituània, URSS) és un política lituana i membre del partit polític conservador Unió Patriòtica - Democristians Lituans, actualment és la Presidenta del Seimas (Parlament lituà).

Va ser dues vegades la primera ministra de forma interina, el 1999. També ha ocupat els càrrecs de ministra de Treball i Seguretat Social des de 1996 fins al 2000. El 1978, va aconseguir graduar-se i va obtenir el títol de medicina per la Universitat de Vílnius. Durant gairebé vint anys, va treballar a l'Hospital de la Creu Roja de Vílnius abans de ser nomenada Ministra de Salut el 1994. El 1996, va ser elegida pel Seimas i reelegida el 2000.  


--Roseana Sarney (São Luís, Maranhão, 1 de juny de 1953) és una sociòloga i política brasilera, actualment afiliada al Partit del Moviment Democràtic Brasiler. És governadora i filla de l'expresident José Sarney.

Va ser diputada federal de 1991 a 1995 a l'estat de Maranhão. El 1994 es va presentar per primera vegada a les eleccions al govern del seu estat natal. Amb el suport del seu pare, va guanyar les eleccions i les següents, el 1999, i va estendre la influència del sarneismo en la política de l'estat, ja que tots els governadors des de 1966 havien estat triats per José Sarney.


-els mèrits femenins de vegades semblen una loteria, una casualitat… venen de retruc

--Larissa Lazútina

Carrera esportiva: En els Jocs Olímpics d'hivern de 1992 realitzats a Albertville (França), i en representació de l'Equip Unificat, aconseguí guanyar la medalla d'or en la prova... En els Jocs Olímpics d'hivern de 1994... aconseguí revalidar el títol de relleus 4x5 km… En els Jocs Olímpics d'hivern de 1998... aconseguí guanyar cinc medalles olímpiques… En els Jocs Olímpics d'hivern de 2002… aconseguí guanyar la medalla d'or… així com la medalla de plata...

Al llarg de la seva carrera aconseguí guanyar catorze medalles en el Campionat del Món d'esquí nòrdic...  ja corregit

--Portia Simpson-Miller (Wood Hall, Jamaica, 12 de desembre de 1945) és una política jamaicana...

(...) Després de les eleccions legislatives jamaicanes de desembre de 2011, guanyades pel seu partit, el PNP, Portia Simpson-Miller fou nomenada primera ministra per segona vegada el 5 de gener de 2012.[1]

(la referència periodística que es pot trobar, diu, en el titular: “La socialdemócrata Portia Simpson Miller gana las elecciones en Jamaica”) corregit

______________________

-el masculí genèric, obligatori?

--Nadejda Súslova (1 de setembre de 1843 - 20 d'abril de 1918) fou la primera dona russa a obtenir el títol de doctor en medicina, cirurgia i obstetrícia.

--Vàrvara Aleksàndrovna Rúdneva-Kaixevàrova (1841 - 1899) fou una metgessa russa. Fou la segona dona a Rússia a ser metgessa i obtenir una llicenciatura en medicina (1876), després de Nadejda Súslova. El títol de Doctor en Medicina li va ser atorgat...

--L'Alineació (Israel). La segona Alineació. Quan Eshkol va morir… va ser succeït per Golda Meir, primera i única dona primer ministre d'Israel.

--Kim Campbell (Port Alberni, Colúmbia Britànica 10 de març 1947), ha estat la dinovena Primer Ministre del Canadà  ja corregit


_________________________-

-criteris d’admissibilitat dubtosos?

--Montserrat García Balletbó (Barcelona, 1955) Metge. Llicenciada en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, és especialista en anatomia patològica i investigadora en tractaments biològics de regeneració dels teixits. Amb la col·laboració de la doctora Ana Wang Saegusa van ser pioneres fa una dècada a utilitzar factors de creixement per rejovenir els teixits o reparar lesions de la pell. Dirigeix la Unitat de Medicina Regenerativa de l'Hospital Quirón…  Aquest article podria incomplir els criteris generals d'admissibilitat.


-quan els criteris d’admissibilitat no es qüestionen:

--Shinya Yajima (Prefectura de Saitama, 18 de gener de 1994) és un futbolista japonès.

Va formar part de l'equip olímpic japonès als Jocs Olímpics d'estiu de 2016.  Referències: FIFA   Aquest article és del tot i en tot correcte.


-la condició de «ex-»... quan s’aplica?

A)

--Svetlana Ievguénievna Savítskaia ( Moscou, 8 d'agost de 1948) és una exastronauta soviètica.

--Valentina Vladímirovna Tereixkova (Bolxoie Màslennikovo, 6 de març de 1937) és una excosmonauta, enginyera, militar i política russa.

--Valeri Vladimiròvitx Poliakov (Tula, URSS, 27 d'abril de 1942) és un cosmonauta rus que té el rècord de...

--Ielena Vladímirovna Kondakova  (Moscou, 30 de març de 1957) és una antiga cosmonauta russa.

--Serguei Konstantínovitx Krikaliov (27 d'agost de 1958) és un cosmonauta rus i enginyer mecànic.

--Svetlana Ievguénievna Savítskaia (8 d'agost de 1948) és una exastronauta soviètica.

--Shannon Lucid (Shangai, Xina, 14 de gener de 1943) és una bioquímica i astronauta nord-americana actualment retirada de la NASA.

--Marsha Ivins (Baltimore,15 d'abril de 1951) és una ex-astronauta estatunidenca veterana de cinc missions amb el transbordador espacial.

--Michael Collins (Roma, Regne d'Itàlia, 31 d'octubre de 1930) fou astronauta en els programes espacials Gemini i Apollo i pilot del mòdul de comandament de l'Apollo 11.

--William Surles McArthur, Jr. (nascut el 26 de juliol de 1951) és un Coronel retirat de l'Exèrcit dels Estats Units, astronauta de la NASA.

--John Lynch Phillips (nascut el 15 d'abril de 1951) és un astronauta de la NASA. Phillips també és un capità retirat de la United States Navy Reserve. Phillips va rebre nombrosos guardons i honors especials.

B)

--Barbara Schett-Eagle (Innsbruck, 10 de març de 1976) és una exjugadora de tennis austríaca...

--Alexander Peya (Viena, 27 de juny de 1980) és un tennista austríac...

--Julian Knowle (Lauterach, Àustria, 29 d'abril de 1974) és un tennista professional austríac que ha destacat en la modalitat de dobles...

--Sybille Bammer (Linz, Àustria, 27 d'abril de 1980) és una exjugadora de tennis professional austríaca. Amida 1.74 metres i pesa 63 quilograms.

--Albert Costa i Casals (Lleida, 25 de juny de 1975) és un extennista català

--Albert Tous Aguiló (3 d'agost de 1962) fou un tennista mallorquí.


C)

--Michael Fred Phelps (30 de juny de 1985 a Baltimore, Maryland) és un nedador estatunidenc que posseeix rècords mundials en diferents proves. Phelps va guanyar vuit medalles (sis d'or, dues de bronze) als Jocs Olímpics d'estiu 2004 a Atenes,

--Janet Evans (Fullerton, Estats Units 1971) és una nedadora nord-americana, ja retirada, que destacà a la dècada del 1980.

Va participar, als 17 anys, en els Jocs Olímpics d'estiu de 1988 realitzats a Seül (Corea del Sud), on aconseguí guanyar la medalla d'or en les proves de 400 i 800 metres lliures, establint un nou rècord del món en la primera d'elles, així com en els 400 metres estils. En els Jocs Olímpics d'estiu de 1992 realitzats a Barcelona (Espanya) aconseguí revalidar el seu títol olímpic en la prova dels 400 metres lliures i guanyà la medalla de plata en la prova dels 800 metres lliures

--Mark Andrew Spitz (Modesto, Califòrnia, 10 de febrer de 1950) fou un nedador estatunidenc d'origen jueu dels anys 60 i 70.

Va guanyar set medalles d'or als Jocs Olímpics de Munic 1972

--Natàlia Mas i Masdefiol (Terrassa, 11 d'agost de 1963) és una ex nedadora català de les dècades de 1970 i 1980.


D) de vegades les frases són redundants: es retiren, són ex-, de dècades passades i expressat amb temps de passat, adverbis de temps...:

--Aránzazu "Arantxa" Isabel María Sánchez Vicario, coneguda com a Arantxa Sánchez Vicario (Barcelona, 18 de desembre de 1971) fou una extennista professional catalana que ja s'ha retirat de la competició. (van existir alguna vegada fora de la nostra imaginació?) corregit



--el matrimoni i la maternitat, dedicacions estrella

--Hermínia Mas i Marssenyac  va néixer a Casserres (Berguedà) el 1960. Durant alguns anys ha viscut a Barcelona. Però actualment, resideix a la Garriga amb el seu marit i els seus dos fills. Es va llicenciar en filologia catalana i es va especialitzar en l'autoaprenantatge i ensenyament del català com a llengua estrangera. Així, treballa de professora a una Escola Oficial d'Idiomes. Va començar escrivint poesia, però actualment la seva activitat literària s’ha diversificat i també escriu narrativa. Els darrers anys s’ha centrat especialment en el camp de la literatura infantil, segurament a causa del fet que els seus dos fills la inspiren i li donen idees. (escriu a partir de les idees que li donen els fills?)  corregit


--Barbara Schett-Eagle (Innsbruck, 10 de març de 1976) és una exjugadora de tennis austríaca

Biografia   Schett es va casar amb l'australià Joshua Eagle, també extennista, i van tenir un fill anomenat Noah el 28 d'abril de 2009. (En la biografia això és tot)


--Maria Antonieta d'Àustria (Viena, 23 d'agost de 1755 - París, 16 d'octubre de 1793) fou reina de França, muller de Lluís XVI de França. Pertanyent a la dinastia dels Habsburg, fou arxiduquessa d'Àustria, i princesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial.

Personalitat    Era considerada una dona frívola, reaccionària i de gustos cars. Va exercir una forta influència política sobre el seu marit i, en conseqüència, sobre tot el país. En 1781, finalment, va tenir el seu primer fill mascle. corregit



________________

encara sense endreçar:

Wikipedia CAT



Wikipedia ES



https://es.wikipedia.org/wiki/Mercedes_Castellanos_de_Anchorena

Una sección llamada Biografía, en la cual solamente se habla de su matrimonio y de la cantidad de hijos que tuvo. En cambio en la biografía de su esposo ni siquiera nombran a sus hijos ni a ella.

https://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Eva_Gabor&oldid=127464203

Una sección entera llamada Matrimonios? ¿Habrá una biografía de algún actor con una sección como esta?

https://es.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%81gnes_Hranitzky&oldid=125701310

Agnes Hranitzky es una editora y directora cinematográfica húngara, conocida ser  codirectora  junto con su esposo Béla Tarr. Sin embargo, para Wikpedia, Béla Tarr es un renombrado director de cine, guionista y actor, que ha realizado una obra muy selecta. En ninguna parte de su biografía se  nombra a su esposa. ¿Porqué será si ambos dirigen juntos sus películas

Romina Power

https://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Romina_Power&oldid=127646592

Marie Juliette Louvet

https://es.wikipedia.org/w/index.php?title=Marie_Juliette_Louvet&oldid=113635103

Andrea, [22.07.20 22:19]

El artículo entre otras bondades afirma que "No sabemos cómo la conoció el futuro Luis II de Mónaco: puede ser que ella fuera una anfitriona en un cabaret en París y que el príncipe la llevara con él a su ciudad de guarnición. Nos encontramos con Marie-Juliette Louvet como lavandera"

Las secciones son matrimonio divorcio relación con el príncipe reconocimiento y legitimación.