Llista de colles de diables

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Correfoc infantil
Timbalers al correfoc infantil de les festes majors del barri de Gràcia, 2010.
Diables al correfoc infantil de les festes majors del barri de Gràcia, 2010.

En aquesta pàgina s'hi troba un llistat amb la majoria de colles de diables dels Països Catalans.

Els Països Catalans tenen una gran tradició de festes del foc i, arran d'això, a part dels balls de diables tradicionals, s'han creat moltes colles de diables que es dediquen als moderns correfocs.

Primera Trobada de Diables i Dimonis dels Països Catalans[modifica]

El dissabte 1 de febrer de l'any 2003, Vila-seca acollí la Primera Trobada de Diables i Dimonis dels Països Catalans. El municipi del Tarragonès i la colla amfitriona, el Ball de Diables de Vila-seca, acolliren 124 colles i balls de diables, del Principat de Catalunya (inclosa la Catalunya nord), del País Valencià i de les Illes Balears. Més de 3500 persones, 1000 kg de pólvora, 2000 sortidors, 3000 botafocs i més de 62000 carretilles; amb les 124 colles distribuïdes en 8 recorreguts diferents i simultanis; converteix aquesta trobada en la més gran feta mai en la història de la cultura del foc.

Primer Concurs d'Enceses[modifica]

El 10 de març de 2018 és va celebrar a Picamoixons (Alt Camp) el Primer Concurs d'Enceses de Catalunya. Un total d'onze colles de diables van participar d'aquesta festa del foc a l'Hort del Llop, en què després de dues rondes la Colla de Diables i Tambors Lo Golafre de Tortosa es féu amb la victòria, seguida de la Colla de Diables de Riudoms i La Vella de Gràcia en segona i tercera posició respectivament.[1][2]

En aquesta llista només hi ha les colles que fan correfocs:

Illes Balears[3][modifica]

País Valencià[4][modifica]

Catalunya[5][modifica]

  • (Activa) indica les colles que actualment estan actives

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]