Viquiprojecte:Bibliowikis/1Lib1Ref/2024

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Drecera:
VP:1L1R
1 bibliotecari, 1 referència (de l'anglès, One Librarian, One Reference) és una campanya internacional on bibliotecaris d'arreu del món fan servir la seva expertesa per afegir una referència bibliogràfica en un article de la Viquipèdia. La campanya forma part del projecte Bibliowikis i és promoguda per Amical Wikimedia. Treballem amb biblioteques, arxius i persones d'arreu del territori per fer-ho possible. Tothom és benvingut a participar-hi, encara que no sigui expert.

En línia, del 25 de gener al 15 de febrer de 2024.

38
participants
viquipedistes + bibliotecaris
4.911
noves referències enguany
(15 de febrer, 23:00 h)
4.425
rècord històric (2022)
Edició anterior: 2.039 (2023)
Per què?

La Viquipèdia ha esdevingut la porta d'accés digital al coneixement global. Això vol dir que és imprescindible que tota la informació que hi apareix estigui sostinguda per una bibliografia fiable, traçable i com més veraç millor. Els bibliotecaris són professionals que treballen ordenant i proveint documentació de qualitat, per la qual cosa per cada referència bibliogràfica que un bibliotecari afegeixi a un article de l'enciclopèdia lliure, la propera persona que el llegeixi podrà disposar de les millors fonts compartides amb el conjunt de la ciutadania. Ajudeu-nos-hi! La Viquipèdia és la suma de les contribucions de voluntaris; aporteu el vostre gra de sorra a la suma de tot el coneixement humà!

Com funciona?

Quan una persona que edita o llegeix la Viquipèdia troba informació no referenciada en un article, hi afegeix l'etiqueta [[[Viquipèdia:Citau les fonts|cal citació]]] ({{Citació necessària}} o {{CN}}) al text afectat o una plantilla com la següent a l'encapçalament: {{falten referències|data=2023}}

Aquestes etiquetes indiquen el marge de millora a l'article; malgrat que sigui quelcom poc rellevant o un breu esborrany, tot el contingut d'una entrada hauria d'estar citat. En el fons, aquestes etiquetes són molt similars a les preguntes que un bibliotecari pot rebre diàriament al taulell de consultes: la ciutadania demanant informació validada per una font fiable. Com que és un projecte fet per voluntaris i, per tant, imperfecte, hi ha centenars d'articles a la Viquipèdia en català amb aquesta etiqueta —i milions mundialment en el conjunt de versions lingüístiques del projecte. Imagineu si cada bibliotecari del planeta dediqués 10 minuts a contestar una d'aquestes sol·licituds de citació. La qualitat de la Viquipèdia i l'accés a informació verificada seria impressionant! Us hi animeu, doncs?


Una campanya puntual...?

No pas! Aquesta campanya s'emmarca dins del Viquiprojecte Bibliowikis, una iniciativa de l'associació Amical Wikimedia que vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i al món professional de les biblioteques. Va començar el 2012 i des de llavors hi ha més de 200 biblioteques actives arreu del territori catalanoparlant. Enguany celebrem una nova edició d'aquesta campanya!


Com participar-hi

  Si no en teniu, creeu-vos un compte d'usuari. Ha de ser personal, no us creeu un compte institucional de la biblioteca.
  Inicieu la sessió amb el vostre compte.
  Seleccioneu quin article voleu millorar: ja sigui de temàtica local (per fomentar l'ús i difusió dels fons i arxius municipals) o de qualsevol àrea que us interessi. A la Categoria:Articles sense referències hi ha indexats tots els articles amb mancances i una mica més avall llegireu altres opcions, com ara un minijoc.
  Escolliu amb criteri les fonts bibliogràfiques que vulgueu afegir a l'article en qüestió i assegureu-vos que teniu les dades bàsiques (autor, any, publicació, editorial, etc.).
  Editeu l'article i afegiu-hi la referència en qüestió amb el botó Cita () de la barra d'eines. Més avall trobareu un vídeo i un manual del bibliotecari detallat sobre com fer-ho.
  Abans de desar la pàgina, escriviu l'etiqueta #1lib1ref al resum de modificacions, de manera que puguem resseguir automàticament la vostra participació i veure les edicions totals.
  Compartiu les vostres edicions a Twitter i a altres xarxes socials amb l'etiqueta #1Lib1Ref i citeu el compte oficial de @Viquipedia. Així engrescareu altres companys de professió i la resta de lectors!

A continuació us deixem diverses opcions senzilles i a l'abast perquè us familiaritzeu amb l'edició wiki. Tingueu en compte que gràcies a l'Editor Visual, l'edició és senzilla i funciona molt semblantment a un editor de textos. També insereix fonts automàticament via adreces DOI, PMID O ISBN:


Com afegir referències
amb l'editor de codi

Com afegir referències
amb l'editor visual


Trobar articles per referenciar

Si no sabeu quin article triar i voleu escollir la bibliografia segons les necessitats que ha marcat la comunitat viquipedista, feu clic al botó blau següent i proveu de solucionar els articles més antics. Si, per altra banda, voleu ludificar l'experiència #1lib1ref, podeu jugar al minijoc «Citation Hunt»! Aquesta eina us mostra fragments a l'atzar o d'un tema que us agradi que no tenen font i us repta a trobar una font que en justifiqui el text. Hi ha una classificació disponible i podreu competir amigablement amb altres usuaris durant el període de la iniciativa.

  Navega entre articles sense referències any per any  o bé    Citation Hunt: juguem caçant referències!


Seguiment

No us oblideu d'afegir l'etiqueta #1lib1ref a la pantalla del resum de modificacions abans de desar la pàgina, de manera que la contribució total de referències afegides es pugui monitorar automàticament. A continuació podeu veure una llista de participants, articles i referències bibliogràfiques afegides. La taula de recompte s'actualitza transcorregudes unes hores: tingueu paciència si no hi veieu reflectides les darreres edicions!

Participant Articles Nombre d'edicions Octets totals referències Puntuació
Marfallona (discussió contribucions registre) Marta Sanz i Solé, Collectanea Mathematica, Josep Maria Orts Aracil, David Nualart i Rodón, Pilar Bayer i Isant, Icosaedre, Apologia d'un matemàtic, Godfrey Harold Hardy, Bertrand Russell, Black Mirror i la intel·ligència artificial, Mateo Valero i Cortés, Guerra informàtica, Informàtica forense, TorChat, Manuel Castellet i Solanas, Federigo Enriques, Mercedes Siles Molina, L'estaca, Vinyet Panyella i Balcells, Maria Carme Junyent i Figueras, Antonio Baños i Boncompain, Albert Balanzà i Prims, Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya, Edifici històric de la Universitat de Barcelona, Parc Científic de Barcelona, Carles Cordón i Cardó, Carme Riera i Guilera, Joan Hortalà i Arau, Josep Maixenchs i Agustí, María Casado González, Claudi Alsina Català, Immaculada Socias Batet, Camí hamiltonià, Facultat de Matemàtiques i Informàtica (UB), Joc de la vida 68 25308 61 61
Kippelboy (discussió contribucions registre) Joan Comella Carnicé, Frank Pasquale, Enrique Ayet Fortuño, Tiberio Ávila Rodríguez, Manuel Ávila Camacho, Nicolás Avellaneda, Mónica Rikić Fusté, Fito Conesa, Clara Aguilar Falguera, Miquel Missé Sánchez, Santiago Abascal Conde, Sahra Wagenknecht, Lilith Verstrynge Revuelta, La tirania de la manca d'estructures, Luis María Atienza Serna, François Bausch, Fons de Garantia de Dipòsits, Leandro Nicéforo Alem, Pietro Aldobrandini, Govern d'Euzkadi, Severiano Arias y Giner, Cristina Casol Segués, Lita Torelló, Talent, Martin Bangemann, Umaro Sissoco Embaló, Javier Zamora, Francesc Xavier Ballabriga i Cases, Ana Ballabriga, Ray Loriga, Antígon de Judea, Ramon Sala i Canadell, Lorena Vicioso Adrià, Maravillas Rojo Torrecilla, Gran Enciclopèdia Catalana, Fundació Enciclopèdia Catalana, Edicions Proa, Ramon Mas Baucells, DIA, Laura Borràs i Castanyer, Carles III del Regne Unit, Cost de publicació d'article, Xavier Nueno, Étienne Batlle, Andreu Báthory, Michelle O'Neill, Camí hamiltonià, Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, Carl Bildt, Diana Morant Ripoll, Ximo Puig, Ponç Puigdevall i Aragonès, Mònica Huguet i Esteras, Institut Nacional de Ciberseguretat, Valeria Parrella, Lluís Marrasé i Meler, Casa de les Lletres de Barcelona, Jaime Álvarez de las Asturias Bohorques y Guiráldez, Tomás Berreta Gandolfo, Kelvin Kiptum, Eldoret, Adela Asúa Batarrita, Édouard Balladur, Ana Pontón Mondelo, Alexander Stubb, Universitat Furman, Maria Teresa Bertran i Rossell, Maria Elena Boschi, Albert Segura i Arcas 153 77638 205 205
Medol (discussió contribucions registre) Alta Garona, Dziga Vértov, Alicia Cawiya, Bernadette Smith, Bianca Williams, Diya Mirza, Maryam al-Khawaja, Aziza Sbaity, Claudia Goldin, Dehenna Davison, Walter Cronkite, Helmina von Chézy, Brig-Glis, Viquiprojecte:Bibliowikis/1Lib1Ref/2024, Icona, Arantza Ozaeta Cortázar, Emir, Traïció, Matsuo Bashō, Meyer Guggenheim, Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, Simonia, Reggae, Montserrat Llagostera i Casas, Sílvia Lacorte Bruguera, Carlota Dobaño Lázaro, Leticia Tarruell, Free-jazz, Maria Lluïsa Solà Hernández, Maria Teresa Bertran i Rossell, Josep Maria Martí Font, Kerry Gruson, Modest Mússorgski, Calendari japonès, Sant Víctor de Saurí 124 136911 197 197
Maceremli (discussió contribucions registre) Medicina Gràfica, Podologia 12 16479 29 29
Cataleirxs (discussió contribucions registre) Leonel de Moura Brizola, 310, 293, 261, 895, Arnulf de Caríntia, Eric III, 1146, 694, 858, 794, 932, Carles Martell, 741, 1087, 466, 674, 1008, 384, 241, 577, Radulf de Barcelona, 885, Mússab ibn Umayr, 625, 301, 203, 703, 10 aC, 374, 706, 97, 86, 670, 1043, 776, 1343, Liu Hui, 263, 223, 99, 80, 753, 1193, 89, Viatge d'Alfons XIII i Primo de Rivera a Itàlia, Estret de Malaca, Disferlina, Badia de Baffin, Mara (banda), Naturalisme (filosofia), Abies, Projecció de Mercator, Electroestàtica, Protoindoeuropeus, Música barroca, Múscul esquelètic, Art modern, Carbonat de calci, Patates fregides, Nitrat d'amoni, Cúmul de galàxies, Península del Sinaí, Nicasi Camps i Pinós, Guillermo Divito, Història de São Paulo, Parc Nacional Muntanyes Tumucumaque, Arenysaurus ardevoli, Batalla de Kolín, Chokutō, Dent de drac, Edumàtica, Effi Briest, Marthe Villalonga, Arantza Ozaeta Cortázar, Crit d'Ipiranga, Tomm Moore, Newness, Operacions de Mercat Obert, The Banker, Assemblea Regional de Múrcia, Alianza Republicana Nacionalista, Jo mai mai (sèrie de televisió), Friends of Israel Initiative, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Primaveres i Tardors, Orfeó Universitari de València, Aucán Huilcamán Paillama, Marc Arza, Llista de jugadores de futbol del Futbol Club Barcelona Femení, Eurico Gaspar Dutra, Ma Shi, Gekkan Shōnen Jump, Kishi Joō, Mie Nekoi, Senyor Popo, Zhao Fan (cal·lígraf), Iō Kuroda, Yuri Shimai, Akimine Kamijyo, Kagami Yoshimizu, Hiroaki Samura, Franz Bopp, Lliga Hanseàtica, Sultanat de Bornu, Ryū Fujisaki, Hisashi Eguchi, Hisashi Sakaguchi, Nakaba Suzuki, Fabiano Eller dos Santos, Bruno Gabriel Soares, Condor, Rodizio (restaurant), Savino De Benedictis, Ruy Ramos, Cinema novo, Neorealisme, Nouvelle Vague, Cop d'Estat de 1964 al Brasil, Fumiko Enchi, Canal Murray, Manāslu, Võ Nguyên Giáp, Meyer Guggenheim, Consell de la Unió Europea, Consell d'Europa, BBC, Volum, Distribució normal, Ona marina, Ona, Actuació, Escuderia MATHC, Província Cisplatina, Guerra d'Independència del Brasil, Sirdarià, Fernando Henrique Cardoso, Cangur rata nan de Nullarbor, Sol, Seno Ponsonby, Dante Parini, Corrado Fabi, Enea Masiero, Giuseppe Mengoni, Giorgio Grassi, Bettino Craxi, Antoniotto II Adorno, Paolo Magretti, Emilio Visconti Venosta, Jacopo Andrea da Ferrara, Joan Sforza, Oliviero Toscani, Giorgio Rebuffi, Giacomo Ceruti, Aroldo Bonzagni, Ugo Cappellacci, Cesare Merzagora, Max Pezzali, Massimo Moratti, Francesco Scotti, Andrea Alciato, 1,2-Difluoroetà, Rafe (diacrític), George Somnes, Víctor Manuel Fernández (cardenal), Claudio Abbado, Francesco Coco, Clarence Seedorf, Iván Luis Zamorano Zamora, Fernando Carlos Redondo Neri, Kelvin Kiptum, HD 164427 b, Atalana de Mâcon, Supercopa d'Europa de futbol 2012, Supercopa d'Europa de futbol 2016, Supercopa d'Europa de futbol 2013, Ultra (criptologia), Maria Lluïsa Solà i Llopis, Son Bauçà de la Torre Redona, Joana Angélica de Jesus, Endrick Felipe Moreira de Sousa, Singer Corporation, 1957, Alfons López Tena, O homem do ano, Modest Mússorgski, Metall noble, Wolfgang Kramer, Aurangzeb, Transmissió de dades, Conjunt convex 405 279379 937 937
Pilardenou999 (discussió contribucions registre) Judith Arlen, Elizabeth Anscombe, Anne Klein, Maria Misericòrdia Ramon Juanpere, Susanna Mälkki, Louise Brough, Jutta Limbach, Bonnie J. Dunbar, 1949, Rosa Castelltort i Vila, 1910, 20 de març, 2009, Àngela Merici, 21 de març, 1474, 1540, Muntsa Alcañiz, 27 de gener, 4 de maig, 1954, Sophia Lee, 13 de maig, 1750, 13 de març, 1824, María José García Cuevas, María Tubau, 1854, 1914, Sílvia Marsó, 8 de març, 1964, Cine Femina (Barcelona), 16 de març, La Caputxinada, 9 de març, 1966, Leena Lehtolainen, 11 de març, 22 d'abril, 1913, 24 de març, 2004, Aurora Gassó, 14 de març, Isabel Tocino Biscarolasaga, Marisol Touraine, 7 de març, 1959, 1989, 31 de maig, 1881, 1963, 1932, Claire Maurier, 27 de març, 1929, Sadie Plant, Belén Rueda, 1965, Lake Bell, 1979, Claudine Thévenet, 30 de març, 1774, 3 de febrer, 1837, Teresa Bandettini, 1763, Mari Pau Huguet, Úrsula Corberó Delgado, 11 d'agost, Laura de Noves, 6 d'abril, 1348, Rosa de Vries-van Os, Bertha Valerius, 21 de gener, 1895, Judit Ignacio i Sorribes, Charlotte Auerbach, 14 de maig, 1899, 17 de març, 1994, Cristina Cervià Sancho, 16 de juny, 2019, Silvia Intxaurrondo Alcaine, 24 d'octubre, Nathalie Emmanuel, 2 de març, Palmira Pla Pechovierto, Olga Tass-Lemhényi, 28 de març, 10 de juliol, 2020, 1971, Maria Dolors Camats i Luis, L'Unità, 12 de febrer, 1924, 1 d'agost, 2014, Henriëtta van Pee, Lita Torelló, Anna Durà Batlle, 1 de març, 1874, 4 de març, 1948, Jill Abramson, 19 de març, Rebecca Horn, 1944, 1969, Madame de Maintenon, Ludmilla Tchérina, 10 d'octubre, Helena Cortesina, 17 de juliol, 1903, 1984, 26 de març, Joana de Dammartin, Maria de Ponthieu, Maria Mercè Jou i Torras, Clara d'Assís, Maria Estrada i Clerch, Nina Botxarova, Carme Vidal i Huguet, Anna Figueras i Ibáñez, Anna Maria Llatas d'Agustí, 25 de març, Caterina Mieras i Barceló, Carole Cadwalladr, Marlène Jobert, 4 de novembre, 1940, Museu d'Art Asiàtic de Corfú, Laura Massana i Mas, Flora Vilalta i Sospedra, 15 de juliol, Easterine Kire, 29 de març, Caroline Espinet, Élodie La Villette, Susanna Rowson, Rosa Maria Arquimbau i Cardil, 1909, 28 de febrer, 1992, Maria Machteld van Sypesteyn, 1724, 26 d'abril, Mary Santpere, 23 de setembre, 4 de febrer, 2005, Graciela Noemí Ferrer Matvieychuc, 22 de març, 1973, Lina Kostenko, 1930, Teresa Gomis de Barbarà, Irene Polo i Roig, 27 de novembre, 3 d'abril, 1942, Doris Day, 1922, Ester Capella i Farré, Maria Jesús Yago Casas, C. García Guardiola, 1894, 22 d'octubre, 1985, 1694, 1 de febrer, 1754, Penélope Cruz, 28 d'abril, 1974, Victoria Beckham, Roser Amills i Bibiloni, 17 de desembre, Anna Murià i Romaní, Montserrat Ribalta i Escoda, Maria Dolors Bargalló i Serra, Maria Teresa Gibert i Perotti, Anna Monner, 2 d'abril, Maria Rosa Amorós i Capdevila, 10 d'abril, 1887, 15 d'abril, 13 d'abril, Meritxell Borràs i Solé, Encarna Cervera Mañas, 5 d'abril, Paloma Picasso, 19 d'abril, Marie Taglioni, 24 d'abril, 1884, Rossana Rossanda, 23 d'abril, 20 de setembre, 4 d'abril, 1983, Maria del Carme Famadas i Soler, 11 d'abril, Gabriella Gambino, 1968, Susan Faludi, 18 d'abril, Institut Eugeni d'Ors, Prudence Heward, Lídia Santos i Arnau, 8 d'octubre, 1950, Carme Figueras i Siñol, 12 de juliol, 1955, Aphra Behn, 14 de desembre, 1640, 16 d'abril, 1689, 1946, Sol Sánchez Maroto, 1970, 1869, 17 d'abril, Dolors Altaba i Artal, 1934, Juana Francisca Pons Vila, Carmen Caamaño Díaz, 27 de maig, 2006, Corín Tellado, 25 d'abril, 1927, Zazie, Melani Costa Schmid, Pilar Conesa i Santamaria, Karina Gibert, Fadela Amara, Renée Zellweger, Mercè Civit i Illa, Maria Encarnació Roca i Trias, Lucille Ball, 6 d'agost, 1911, 1635, 1719, 1896, Assumpció Casals i Rovira, 17 de gener, 23 de gener, 1975, 29 d'abril, Anna Puertes Espadas, 1999, Renate Mayntz, 27 d'abril, Vanessa Beecroft, Estefania de Requesens i Roís de Liori, 1549, Judith Arlene Resnik, 28 de gener, 1986, Silvia Braslavsky, Louisa Hanoune, 7 d'abril, Azucena Villaflor, 10 de desembre, 1977, Anna Maria Barbany, Maria Lluïsa Solà i Llopis, Glòria Llobet i Brandt, Mancomunitat de Catalunya, Llei de Normalització Lingüística a Catalunya, Assumpta Baig i Torras, 1951, Alicia Coduras Martínez, 1958, Palmira Arcarons i Oferil, 1962, Anna Caula i Paretas, Sílvia Abril Fernández, Maria Betriu Català, La Bicha, Marie-Anne Libert, Gabrielle Beaumont, 2022, Vicky Luengo, 1990, Andrea Fuentes i Fache, Matilde Muñoz Sampedro, 1900, 14 d'abril, Ruth Beitia Vila, 1 d'abril, Shirley MacLaine, Fanny Blankers-Koen, 1918, 25 de gener, Lluïsa Lizarraga i Gisbert, 12 d'abril, 1960, Gemma Mengual i Civil, Evelyn Berezin, 1925, 8 de desembre, 2018, Gro Harlem Brundtland, Enriqueta Carballeira, Donatella Di Cesare, 1956, Tania Sánchez Melero, Elisabetta Fiorini Mazzanti, Maria Dolors Oms i Bassols, 22 de febrer, 2023, 2024, Trini Tinturé, 1935, Carme Simó i Saco, 3 de gener, 1982, 2 de juliol, 20 de desembre, 6 de gener, Mercè Lleixà i Chavarria, 19 de gener, 1 de maig, Héléne Bertaux, Gertrudis Artigas i Setó, 20 d'abril, 1890, Sabine Bergmann-Pohl, Elionor de Sicília, 1375, 4 de juliol, 1825, Amalia Polleri, 26 de juny, 1996, 18 de juny, Francesca Torrent, Lucy Wills, 10 de maig, 1888, 1939, Maria Celeste, 1634, Laia Ortiz i Castellví, Montserrat Bassa i Coll, Gaspara Stampa, 1554 607 301064 868 868
Pcm (discussió contribucions registre) Mark Kirchner, Dies festius a Grenlàndia, Himantoglossum, James Francis Stephens, Navaridas, Zarzalejo, Cal Vall-llonga, Colom imperial de les Vanuatu, Cyanoramphus malherbi, Cucut nan, Picot lleonat, Fréscano, Lloro menut de Meek, Petrell petit de Santa Helena, Belá-Dulice, Oravské Veselé, Beňadovo, Bobrov (Eslovàquia), Hruštín, Klin, Krušetnica, Lomná, Mútne, Cabut escatós, Cabut de Loreto, Salangana de les Palau, Salammbô (Rakhmàninov), Picot de Jamaica, Uňatín, Zemiansky Vrbovok, Žibritov, Trpín, Ardovo, Betliar, Honce, Dulov, Bohunice (Trenčín), Bolešov, Borčice, Červený Kameň, Horná Poruba, Kameničany, Košeca, Košecké Podhradie, Krivoklát, Ladce, Mikušovce (Trenčín), Pruské, Sedmerovec, Slavnica, Tuchyňa, Vršatské Podhradie, Zliechov, Colom blau de les Comores, Colibrí calçat ventre de coure, Tucanet cellagroc, Ilava, Dubnica nad Váhom, Nová Dubnica, Olaf Ludwig, Philip Noel-Baker, Guillermo Cañas, David Canal Valero, Michael Rogers, Osleidys Menéndez Sáez, Clemente Juan Rodríguez, Brian Boitano, Edgar Buchwalder, Hwang Young-cho, Arthémon Hatungimana, Amy Mbacke Thiam, Ken Henry, Colom imperial de les Fiji, Colom imperial de les Salomó, Clas Thunberg, Irving Jaffee, Rudolf Bauer, Gyula Zsivótzky, Víktor Kossitxkin, Perdiu d'esperons de Sri Lanka, Coua blau, Park Joo-bong, Gunhild Hoffmeister, Albina Osipowich, Hans van Helden, Piet Kleine, Sten Stensen, Kurt Ott, Terry McDermott (patinador), Falciot de Sladen, Picot sanguini, Dino Verzini, Georges Antenen, Glen Chadwick, Mihály Mayer, Christine Stückelberger, Platja de la Mota de Sant Pere, René Strehler, Michael Wright, Louis Pfenninger, Giovanni Battaglin, Gianni Motta, Davide Boifava, Roberto Visentini, Willy Planckaert, Walter Planckaert, Johan van der Velde, Acht van Chaam, Lucien Van Impe, Urs Zimmermann, Eddy Planckaert, Josef Wagner, Xaver Kurmann, Jan Maas, Heyy Babyy, Fermín Trueba Pérez, Thomas Wegmüller, Henri Rheinwald, Roberto Laiseka Jaio, Federico Ezquerra Alonso, Rolf Wolfshohl, Josep Recio Ariza, Federico Etxabe Musatadi, Guido Bontempi, Iban Mayo Díez, Julio César Cadena Villegas, Max Schellenberg, Senén Mesa Fernández, Julián Gorospe Artabe, Lars Boom, Llista de participants al Tour de França de 2014, Miguel María Lasa Urquía, Pic de Portavera, José María Errandonea Urtizberea, Emil Richli, Partit Comunista Català, Antoni II Acciaiuoli, Colibrí presumit coronat, Reventador, Manāslu, Volta a Espanya de 2021, Fabian von Bellingshausen, Edward Adrian Wilson, Estret de Bransfield, Seymour Island, Peñaescabia, Mont del Coto, István Szívós, Jr., Heather Petri, Henry Taylor (nedador), Frank Beaurepaire, György Kárpáti, Hamilton Hume, Oscar Baumann, Sifaca, Musaranya de l'Ussuri, Ratpenat cuallarg de Miller, Colibrí beccurt violaci, Cangur rata nan de Nullarbor, Szechuanosaure, Nyanzapitec, François Pervis, Milà-Busseto, Marino Morettini, Primo Magnani, Campionat del món de ciclisme en pista de 1955, Campionat del món de ciclisme en pista de 1939, Rossella Galbiati, Matthew Harley Goss, Giuseppe Saronni, Marc Gomez, Edoardo Severgnini, Adolfo Consolini, Bruno Pellizzari, Ruggero Ferrario, Giancarlo Cornaggia-Medici, Tom Steels, Bernardo Rodríguez Arias, Valeri Borzov, Iuri Sedikh, Illa Medni, Llac Sawa, Roque del Oeste, Ria d'Ares, Estret de Long, Illes de Los, Estret de Kara, Picotet puntejat, Picotet de les Guaianes, Riu Iguaçú, Riu Sió, Louis Zutter, Momcsilló Tapavicza, Gimnàstica als Jocs Olímpics d'estiu de 1904 - Barra fixa, Georges André, Wilberforce Eaves, Estadi Olímpic d'Estocolm, Geraldine Beamish, Winifred McNair, Pedro Vallana Jeanguenat, Francisco Pagazaurtundúa González-Murrieta, Luis Otero Sánchez-Encinas, Silverio Izaguirre Sorzabalbere, Domingo Gómez-Acedo Villanueva, Ramón Gil Sequeiros, Sabino Bilbao Líbano, Juan Artola Letamendía, Mariano Arrate Esnaola, John B. Kelly, Sr., Uberto De Morpurgo, Otto Lehner, Georges Miez, José Leandro Andrade Quiroz, Pedro Petrone, Eugen Mack, Hermann Hänggi, Estadi Olímpic de Chamonix, Michael Reusch, Gottlieb Weber, Gunnar Gren, László Jeney, Walter Bucher, Éva Novák, Víktor Txukarin, Henri Chammartin, André Gruchet, Centre Olímpic de salts d'esquís de Lake Placid, Halle Janemar, Alain Calmat, Jiří Holík, Keiichi Suzuki, Vladislav Tretiak 265 305141 822 822
Dan76 (discussió contribucions registre) Àngels Marzo i Torres, Damià Bardera i Poch, Montblanquet, Premi de periodisme d'investigació Ramon Barnils, Mercè Ibarz Ibarz, Pere Rovira i Planas (escriptor), Joan Oró i Florensa, Maria Barbal i Farré, Canal d'Urgell, Sebastià Bennasar i Llobera, Gemma Pasqual i Escrivà, Alcarràs (pel·lícula), Daniel Goleman, Pantà de Camarasa, Ignasi Blanch i Gisbert, Lluïsa Cunillé i Salgado, Guillem Viladot i Puig, Miguel Gallardo, Icíar Bollaín Pérez-Mínguez, Creeper (cuc informàtic), Molí de Puigverd, Genie Espinosa, Ruta dels Orígens, Marc Pastor Pedron, Vicenç Villatoro i Lamolla, Casa Golferichs, Josep-Francesc Delgado i Mercader, El Merengue, Seròs, Tornabous, Llorenç Capdevila i Roure, Premi Carlemany per al foment de la lectura, La societat de la neu, David Verdaguer i Ruiz, Mentre siguis tu, Josep Maria Quintana Petrus, Pantà de Sant Llorenç de Montgai, Molí de Nalec, Martí Domínguez i Romero, Josep Maria Sala-Valldaura 52 14571 57 57
Xavier Dengra (discussió contribucions registre) Paula Antònia Cañellas Alba, Vareniclina, Viquiprojecte:Bibliowikis/1Lib1Ref/2024, 3-(4-tert-butilfenil)-2-metilpropanal, MareNostrum, Morfi Grei 9 5001 12 12
Docosong (discussió contribucions registre) Lliga catalana de bàsquet femenina, Lliga catalana de bàsquet masculina, Campionat d'Europa de bàsquet femení sub-20, Campionat del Món de waterpolo femení, Pilar Bayer i Isant, Montserrat Guillén i Estany, Carme Torras i Genís, Eva Miranda Galcerán, Campionat d'Europa d'handbol masculí, Recopa d'Europa d'handbol masculina, Edumàtica, Recopa d'Europa d'hoquei sobre herba masculina, Recopa d'Europa d'hoquei sobre herba femenina, Supercopa d'Europa de waterpolo masculina, Marc Arza, Copa espanyola d'hoquei sobre patins en línia femenina, Escuderia MATHC, Campionat del Món de bàsquet femení, Pilar Palomer i Mateos, Raquel Pelta Resano, Premi Carlemany per al foment de la lectura, Campionat d'Europa de bàsquet femení sub-18, 1957, Pau Cirera i Feliu, Sheila Gonzalez Mardones 223 73704 136 136
Pallares (discussió contribucions registre) Isolínia, Mar d'Andaman, Escola de dansa, Tethea ocularis, Fala de Xàlima, Terratrèmols de Kumamoto del 2016, Sender de Sabadell, Transport per carretera, Mar Jònica, Lilongwe, Carlos García Quesada (futbolista), Badia de Baffin, Galaaz, Date A Live, Victòria (Seychelles), Antananarivo, Tirana, Sikhoté-Alín, Kalahari, Reserva de caça de Selous, País, Port-of-Spain, Altiplà del Tibet, Sucre (Bolívia), Amudarià, Google Translator Toolkit, Johann Jakob Dorner el Jove, Sirdarià, Dili, Indicador redox, Moroni, Zambezi, Coordenades geogràfiques, Ghats Occidentals, Samoa Nord-americana, Gran Llac de l'Esclau, Dvinà Septentrional, Línia equatorial, Indiguirka, Nouakchott, Península del Cap York, Riu Úftiuga, Riu Vólogda, Riu Súkhona, Víxera, Boma (recinte), Riu Vim 236 581879 612 612
Guixacantijoch (discussió contribucions registre) Louise Aston, Coda, Gian Carlo Menotti, Peter Maxwell Davies, Philip Glass, John Tavener, John Adams (compositor), Hans Werner Henze, Luciano Berio, Josquin Des Prés, Henry Purcell, Eduard Bernstein, The Great Train Robbery (pel·lícula de 1903), Theda Bara, El gabinet del Dr. Caligari, F. W. Murnau, Dziga Vértov, Jean Vigo, Barret de copa, Preston Sturges, Karel Reisz, Glauber Rocha, William Friedkin, Alan J. Pakula, Peter Weir, Gillian Armstrong, King Hu, István Szabó, Chen Kaige, Hou Hsiao-hsien, Jean-Paul Rappeneau, Cyrano de Bergerac (pel·lícula de 1990), John Sayles, Stephan Elliott, Peter Jackson, Michael Haneke, John Lasseter, Fernando Meirelles, Henry Bessemer, Louis Blanc, Batalla de Borodinó, Jean-Pierre Boyer, John Bright, John Brown (abolicionista), Isambard Kingdom Brunel, John Caldwell Calhoun, Robert Stewart (vescomte de Castlereagh), Louis-Eugène Cavaignac, Partit de Centre (Alemanya), François-René de Chateaubriand, Secta de Clapham, Jean-Marie Vianney, Alexandre Joan Cuza, Frederick Douglass, Mary Baker Eddy, Ralph Waldo Emerson, Robert Emmet, Etō Shimpei, Societat Fabiana, Millard Fillmore, Charles Fourier, Charles George Gordon, Jules Guesde, William Randolph Hearst, Germandat Republicana Irlandesa, Aleksandr Herzen, Theodor Herzl, Thomas Hodgskin, Wilhelm von Humboldt, Agustí I de Mèxic, Thomas Jonathan Jackson, Jean Jaurès, Karl Kautsky, Segona Guerra de l'Opi, Huang Zuolin, Dan Duyu, Li Minwei, Zheng Zhengqiu, Antonio Ramos Espejo, Benjamin Brodsky, Zhang Shichuan, Yin Mingzhu, Hou Yao, Mingxing, Sun Yu, Lianhua Yingye Gongsi, Fei Mu, Cheng Bugao, Cai Chuseng (director), Wu Yonggang, Diantong, Ruan Lingyu, Bu Wancang, Zhu Shilin, Yamaguchi Yoshiko, Zhang Shankun, Shen Fu (director), Bai Yang, Shi Hui, Shi Dongshan, Horatio Herbert Kitchener, Lajos Kossuth, Paul Kruger, Ferdinand Lassalle, Legitimisme, Lleó XII, Wang Ping (directora de cinema), Wu Zhaodi, Ying Yunwei (director), Chunmiao, Li Jun, Lleó XIII, Wilhelm Liebknecht, Lobengula, Louisiana, Harry Langdon, Robert Flaherty, Joris Ivens, Leni Riefenstahl, Olympia (pel·lícula), Norman McLaren, Stephen Bosustow, Ralph Bakshi, Jiří Trnka, Ser o no ser, Comèdia screwball, Arrels profundes, El carrer 42, David Cronenberg, Inseparables (pel·lícula), Gilda, Captains Courageous, Sunset Boulevard (pel·lícula), La nit americana, Cantant sota la pluja, Shrek, Paramount Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, 20th Century Studios, Warner Bros., RKO Pictures, Columbia Pictures, Tot sobre Eva, George Albert Smith, Edwin S. Porter, Ricciotto Canudo, Louis Delluc, Abel Gance, Un chien andalou, Metropolis (pel·lícula), Georg Wilhelm Pabst, El cuirassat Potemkin, Vsévolod Pudovkin, Oleksandr Dovjenko, Cabiria, La Passion de Jeanne d'Arc, El naixement d'una nació, La aldea maldita (pel·lícula de 1930), Visca la llibertat!, L'Atalante, Marcel Carné, Jean Renoir, Henri-Georges Clouzot, Le Salaire de la peur, Raza, La terra tremola, El lladre de bicicletes, Amarcord, La nit (pel·lícula), King Vidor, Al roig viu, Que bonic que és viure, La reina d'Àfrica, Surcos, Esa pareja feliz, Rebecca (pel·lícula), El setè segell, Nosotros los pobres, Al final de l'escapada, Les Quatre Cents Coups, La soledat del corredor de fons, Wim Wenders, Die Ehe der Maria Braun, Novecento, Sacrifici (pel·lícula), Young Sánchez, Dante no es únicamente severo, Seven Days in May, Easy Rider, La taronja mecànica (pel·lícula), John Cassavetes, Ombres, New American Cinema Group, Fresa y chocolate, Un lugar en el mundo, Dersu Uzala (pel·lícula de 1975), Zhang Yimou, Abbas Kiarostami, Riff-Raff, Carl Bildt, Catedral de Bristol, Catedral de Canterbury, Chelmsford, Chichester, Coventry, Derby, Catedral de Durham, Catedral d'Ely, Exeter, Catedral de Gloucester, Guildford (Surrey), Hereford, Leicester, Dean Acheson, Gerry Adams, Jane Addams, Ramiz Alia, Giulio Andreotti, Ion Antonescu, Lincoln (Anglaterra), Liverpool, Teilo de Llandaff, Llandaf, Norwich, Oxford, Catedral de Peterborough, Rochester (Kent), Lliga Awami, St. Albans, Catedral de Salisbury, Catedral de Southwark, Truro (Cornualla), Catedral de Wells, Catedral de Winchester, Worcester, Cavallets d'Olot, Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, Ball de Sant Ferriol, Fost d'Alguaire, Emperador Shun de Han, Emperadriu Liang Na, Emperador Wu de Han, Emperador Xuan de Han, Emperador Yuan de Han, Dinastia Xin, Wang Mang, Lü Buwei, Dinastia Han, Acadèmia Militar Whampoa, Edvard Beneš, Richard Bedford Bennett, Sali Berisha, Gro Harlem Brundtland, John Bruton, Nikolai Bulganin, Ralph Bunche, Kim Campbell, René Cassin, Comunitat del Carib, Calvin Coolidge, Incident de Corfú, William T. Cosgrave, Línia Curzon, Shirley Chisholm, Jean Chrétien, Édouard Daladier 318 59051 279 279
Forat Negre (discussió contribucions registre) Estrogen, Al·lèrgia als aliments, Fortran, Pèndol de Foucault, Fòssil, Solidificació, Combustible, Ressonància magnètica funcional, Receptor acoblat a proteïnes G, Àcid γ-aminobutíric, Estequiometria, Malaltia inflamatòria intestinal, Malaltia per reflux gastroesofàgic, Eritropoetina, Síndrome antifosfolipídica, Còlquic, Gentamicina, Geomicrobiologia, Demència, Taxa de filtració glomerular, Glomerulonefritis, Glucocorticoide 31 25441 73 73
Vallue (discussió contribucions registre) Guatlla bec-roja, Peacotum, Colibrí calçat pitnegre, Colibrí calçat de clatell daurat, Cabut dorsiblanc, Montemayor de Pililla, Bugedo, Tossal Negre (Prullans), Colibrí d'Eliza, Calmarza, Cimballa, Sayalonga, Qala, Malcoha cara-rogenc, Harakovce, Ordzovany, Studenec, Myslina, Dąbie (Gran Polònia), Valtorres, Serra de Peranera, Los Alcázares, Mas de Sant Vicenç, Serra de Sant Sebastià, Litoria oenicolen, Colibrí llampant, Tlacotzontli, Frigiliana, Serra de les Aimerigues, Colibrí cuallarg de Letícia, Serrat del Cogull, Pic de Boliera, Falciot cuaespinós de Madagascar, Cotorra de les Chatham, Picot negre de les Andaman, Litoria darlingtoni, Colibrí cua d'oreneta, Tórtora cucut de les Filipines, Lloro de Fuertes, Llebre collnegra, 861, 93, 352 aC, 332, 456, 1070, 173 aC, 216, 315 aC, 305 aC, Ibahernando, Bujaraloz, Auditoria de sistemes de qualitat, Litoria obtusirostris, Rascló de Rosenberg, Cucal de Biak, Lori de Nova Caledònia, Kangaamiut, Oqaatsut, Riu Çekerek, Cotorra de Sri Lanka, Cucut terrestre de Sumatra, Litoria lutea, Escafiofrinins, Guatlla roquera, Cotorra collblanca, Motmot de Trinidad, Tupinambis duseni, Enganyapastors de Nova Guinea, Falciot de Madagascar, Dècada del 780 aC, Dècada del 440, Dècada del 740, Dècada del 440 aC, Dècada del 610 aC, Puig Gros (Argençola), Igbirra, Jihlava, Heinola, Estació de Porta Susa, Colom muntanyenc de les Salomó, Xarxet de Madagascar, Lori ornat, Amazona de Bouquet, Eudynamys melanorhynchus, Litoria amboinensis, Blauet nan de les Sula, Colibrí calçat pitblanc, Colibrí calçat camanegre, Colibrí cua-ratllat, Rasclet de l'Orinoco, Rascló de les Auckland, Colom imperial cuabarrat, Colibrí d'Oaxaca, Lloret de collar blau, Amazona de Kawall, Picot verd collroig, Picot trist, Colibrí ventrenegre, Cotorra de Veneçuela, Colom muntanyenc de Seram, Colom de Timor, Amazona de Jamaica becfosca, Llengua altai, Tuvinià, Nogai, Otaku, Llengua d'Okinawa, Baixkir, Even, Óblast, Ostiac, Koriak, The Great Dictator, Romeo + Juliet, Norma (Bellini), Indro Montanelli, Benedetta Tagliabue, Biblioteca Ambrosiana, Senyoriu de Milà, Un giorno di regno, Santa Caterina d'Alexandria (Caravaggio), Gian Maria Volonté, Pinacoteca Ambrosiana, La misteriosa flama de la reina Loana, Papa Urbà III, Bonna de Savoia 163 94298 361 361
Leptictidium (discussió contribucions registre) Fréscano, Llebre collnegra, Dardanels, Carles Martell, Fòssil, 223, Igbirra, Ludmilla Tchérina, Cost de publicació d'article, Sifaca, Musaranya de l'Ussuri, Cangur rata nan de Nullarbor, Nyanzapitec, Sol 25 992 15 15
Wecoc (discussió contribucions registre) Extensió de cossos, Nombres de la sort d'Euler 4 1883 7 7
Unapeça (discussió contribucions registre) Alícia Moreno Espert, Can Pei, Mas de Xuriguera, Amparo Serrano Iglesias, Véronique Genest, Germanes Goadec, Maguro Fujita, Mihona Fujii 8 6722 20 20
Sgnarf (discussió contribucions registre) Pilar Bayer i Isant, Montserrat Guillén i Estany, Carme Torras i Genís, Eva Miranda Galcerán, Carol Shaw, Janez Lawson, Mary Jackson (enginyera), Figures Ocultes, Katherine Johnson, Dorothy Vaughan, Gladys West, Ada Initiative, Maria Gaetana Agnesi, Mary Cartwright, John Edensor Littlewood, Eleanor Pairman, Teano (filòsofa), Aurea mediocritas, Abadia de Fore 59 30023 73 73
Bibrepublica (discussió contribucions registre) Alfred Pérez-Bastardas, Ignacio Iglesias Suárez, José Luis Bardasano Baos, Pau Cirera i Feliu 15 12857 10 10
Sguastevi (discussió contribucions registre) El sitio de Zaragoza 6 4351 6 6
COPERNICO24 (discussió contribucions registre) Marta Sanz i Solé, Edifici històric de la Universitat de Barcelona, Immaculada Socias Batet, Damià Escuder i Lladó, Mar Lleixà i Fortuño, Anna Caballé Masforroll, Montserrat Duch i Plana, Felipe Martínez Marzoa, Marc Andreu i Acebal, Francesc Marcé i Puig, Jordi Garcia Fernàndez 12 2187 8 8
Dgilso (discussió contribucions registre) Edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, Andreu Pastells i Taberner 2 362 2 2
161.116.164.19 (discussió contribucions registre) Gladys West 3 3370 4 4
Raspilla Demekin (discussió contribucions registre) Corinne Bohrer, Bettina Bunge, Befana, Júlia Costa i Coderch, Centre de Supercomputació de Barcelona, Nicole Hanselmann, Arantza Ozaeta Cortázar, Rachel Bilson, Voluntariat per la llengua, Luzia Zberg, Rosemarie Ackermann, Kristin Armstrong, Videojoc, Madge Blake, 1969, Gegants i Nans de l'Arboç, Tomasa Cuevas Gutiérrez, Matilde Landa Vaz, 1984, Concha Ibáñez, Elizabeth McGovern, Carmen Climent Roca, Šibenik, Aikido, Sant Vicenç dels Horts, Taxi Driver, Viena (restaurant), Glòria Llobet i Torres, 15 de febrer, Singer Corporation 49 10300 49 49
Manciola (discussió contribucions registre) Joan Busquets i Grau 7 2422 7 7
Bibliotecària Marta (discussió contribucions registre) Jiraya 2 662 1 1
Queso y aceitunas (discussió contribucions registre) Mort d'un milicià 1 205 1 1
Beplvi (discussió contribucions registre) Búnquers del Carmel, Línia Ripoll-Puigcerdà 2 1494 5 5
Jordiff (discussió contribucions registre) Jo mai mai (sèrie de televisió), Llista de jugadores de futbol del Futbol Club Barcelona Femení 6 4859 2 2
Silvia Amador (discussió contribucions registre) Edicions Proa, Premi d'assaig Ricard Torrents Bertrana, Montserrat Bacardí i Tomàs 5 1993 8 8
BiblioQC (discussió contribucions registre) Biblioteca de Catalunya 1 344 1 1
Totdunplegat (discussió contribucions registre) Llengua de bou (bolet) 1 223 1 1
Craibellesarts (discussió contribucions registre) Pilar Palomer i Mateos, Alicia Vela Cisneros, Rosa Agenjo Bosch, Núria Ricart i Ulldemolins, Raquel Pelta Resano, Luz Broto, Lola Lasurt, Lluïsa Granero i Sierra, Sheila Gonzalez Mardones 19 30852 25 25
Joan1983 (discussió contribucions registre) Teràpia gestalt, Associació Estatunidenca de Psicologia, Fritz Perls 4 772 5 5
Valldeneu (discussió contribucions registre) Josep Maria Martí Font 1 578 1 1
Jfclibrarian (discussió contribucions registre) Josefa Tolrà i Abril, Mercè Rodoreda i Gurguí, Parvine Curie, Mari Chordà, Roser Bru Llop 10 2099 9 9
CRAI Reserva (discussió contribucions registre) Antoni Ràfols i Fernández, Cartoixa de Montalegre 4 541 2 2
Vidal Santos (discussió contribucions registre) Cinema Comèdia 1 266 0 0


Participació amb l'etiqueta #1lib1ref a cada llengua
Anys anteriors: 2016 · 2017 · 2018 · 2019 · 2020 · 2021 · 2022 · 2023


Coordinació

La campanya «1 bibliotecari, 1 referència» és un projecte conjunt de la Fundació Wikimedia1 librarian, 1 reference») i la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA). A la Viquipèdia en català es realitza des de 2016 i és promoguda i coordinada per Amical Wikimedia.