Usuari:Flamenc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  • Són vora tres quarts i mig de nou
Informació Babel de l'usuari
nl-N Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
ca-3 Aquest usuari té un coneixement avançat de català.
fr-4 Cet utilisateur dispose de connaissances proches de la langue maternelle en français.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
de-3 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf hohem Niveau.
it-2 Questo utente può contribuire con un livello intermedio in italiano.
pt-1 Este utilizador tem um nível básico de português.
nds-1 Disse Bruker versteiht en beten wat vun Plattdüütsch.
vls-4 Dizzn gebruker klapt West-Vlams gelik nen echtn.
la-2 Hic usor lingua Latina mediae difficultatis conferre potest.
es-1 Este usuario tiene un conocimiento básico del español.
Viquipedistes per llengua
Aquest viquipedista ha viscut molt de temps al Principat de Lieja.
Aquest usuari fa 16 anys, 8 mesos i 15 dies que és a la Viquipèdia.
Administrador Aquest usuari és un administrador (verifica)

Català=Valencià Aquest viquipedista reconeix la unitat de la llengua.






Vida[modifica]

Sóc belga de naixement, psicòleg de formació i agregat de comerç de professió de la regió valona jubilat des d'agost 2020. Aquí sóc un geograf, tipògraf, corrector, filòleg i historiador diletant. A la viquipèdia neerlandesa escric sobre temes catalans. Des de l'estiu 2020 visc a Calonge i Sant Antoni. D'agost 2009 fins a l'estiu 2020 vaig viure i treballar a Hamburg, Alemanya. Abans m'havia estat cinc anys a Birmingham al Regne Unit. Durant la meva vida previquipèdica vaig viure a Lieja, una altra de les meves passions i per a mi, una de les ciutats més maques del món.

Davant la constatació de la quasi ignorància total a la Viquipèdia neerlandesa dels fets catalans, vaig esdevenir més actiu a la viqui neerlandesa. Allà, encara no hi havia cap article sobre el franquisme (sobre el qual vaig fer un esborrany), la resistència antifranquista, tot just he acabat uns articles en neerlandès sobre el catalanisme, la caputxinada, l'Assemblea de Catalunya, etc. Com que allà hi queden tants d'enllaços vermells, desatenc de tant en tant la meva viqui nadiua.

Us demano indulgència i us dono les gràcies per endavant per totes les vostres correccions i totes les millores d'estil i de contingut.

Escrits[modifica]

El temps corre. No em recordava, però el primer article que vaig escriure el 10 d'agost de 2007. Sobre Pierre Rapsat. Avui com antany, val la pena.

El 2012, en fer un excursió amb bici, vaig passar accidentalment davant l'escola del Bullenhuser Damm, antigament un edifici magnífic de l'arquitecte Albert Erbe, com a escola al mig d'un barri popular densament poblat, que després de l'operació Gomorra va quedar el 1943 un dels darreres edificis dempeus en un desert de runa, que va ser transformat en extensió del camp de concentració de Neuengamme, finalment evacuat durant un dels crims de la fase final i, quan era totalment abandonat, va ser utilitzat per un dels crims contra la humanitat més atroç dels crims documentats. Aixó em va conduir a tractar unes de les llacunes més patents a la viquipèdia en el tractament del nazisme. És deprimint, però necessari. Prefereixo de lluny el meu projecte de rius i canals, però aquest és menys urgent.

A més de les meves passions habituals, he començat la revisió d'una sèrie d'articles meus del meu debut, als quals un repas profund s'imposava: tant per la forma com pel contingut. Els marco a la llista amb .2 Els meus projectes propis s'alenteixin una mica, com que millorar el patrimoni existent pren molt de temps: aquests projects personals són els rius i canals de la conca de l'Elba, els barris de l'estat d'Hamburg, i el baix alemany, la xarxa hidràulica on l'atzar em porta, la literatura neerlandesa i unes excursions amb temes més catalans. També faig fotos de tots els feus del País de Dalhem quan puc, per tal de poder treure tots els enllaços vermells d'aquest comtat, tasca començat el 2007 i acabat el 10 d'agost de 2017.

Quan hi ha molts enllaços vermells en un article, de vegades aixó em condueix lluny del tema inicial i erro als laberints de les viquipèdies europees. Finalment, des de la primavera 2012, m'atreveixo a terres temàtiques desconegudes, inspirat pels articles per esborrar. Un gran projecte meu (2007-2012), ara acabat tot i que queda millorable, foren les biografies de tots els prínceps-bisbes de Lieja (972-1794).

Fotos[modifica]

A Commons he publicat uns tres mil fotos: «Càrregues per Flamenc».. Tenen la particularitat que quasi totes tenen una llegenda en 6 llengües, català i baix alemany inclosos. Trobo que un article geogràfic o sobre edificis, sense foto, queda incomplet.

Refcat[modifica]

Novetats[modifica]

Davall es troben articles que he inciat recentment. Pels articles existents als quals he afegit una contribució o una actualització major, poso el .2.

Viqui neerlandesa Viqui catalanaFotos a commons

Crida a la Solidaritat, Palau Sant Jordi, Alfred Bosch i Pascual, Julià de Jòdar i Muñoz, Ara (diari), Patrícia Gabancho i Ghielmetti Josep Maria Terricabras i Nogueras Carme Forcadell i Lluís Assemblea Nacional Catalana, Associació de Municipis per la Independència, Unió Catalanista, Vicenç Albert Ballester i Camps, Estelada, Manuel de Montsuar i Mateu, Josep Soler, Casal Graells (Cardona), Pau Padró i Cañellas, Francesc Pi i Margall, Josep Irla i Bosch, Romeu Sescomes, Berenguer de Cruïlles, Josep de Vilamala, Enderrock, Feliu Ventura, Lluís Llach i Grande, Sindicat Democràtic d'Estudiants, José Agustín Goytisolo i Gay, Joan Oliver i Sallarès/Pere Quart, Montserrat Roig i Fransitorra, Francisco Fernández Buey, Josep Maria Trias de Bes i Serra, Ricard Salvat i Ferré, Franquisme, Manuel Sacristán Luzón, Josep Maria Benet i Jornet, Pasqual Maragall i Mira.2, Raimon Obiols i Germà, Mercè Sala i Schnorkowski, Assemblea de Catalunya, Maria Aurèlia Capmany i Farnés, Oriol Bohigas i Guardiola, Joan Botam i Casals, Caputxinada, Èric Bertran, Nationaalkatholicisme, Catalanisme, Antoni Rubió i Lluch, Salvador Giner i de San Julián, Heribert Barrera i Costa, Salvador Espriu i Castelló Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Jordi Rubió i Balaguer, Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana Joan Coromines i Vigneaux, Joan Vilà i Moncau, Capella de Santa Eulàlia de Cardona, Pompeu Fabra i Poch, Institut d'Estudis Catalans, Institució Catalana d'Història Natural, Sint-Vincentiuskerk (Cardona), Cardener, Castell de Cardona, El Punt Avui, Ramon Folc I de Cardona, Torre de Meer, Joan Carreras i Martí, Torre del Botxí, Creu de Sant Jordi, Generalitat de Catalunya, Gran Enciclopèdia Catalana, Joan Brossa i Cuervo, Joan Colom i Altemir, Lletra d'or, Òmnium Cultural, Pont del Diable, Portal de Graells, Prijs van de kritiek Serra d'Or voor literatuur en essay, Jordi Pujol i Soley, Rode van Beneixama, Isabel-Clara Simó i Monllor, Sant Gervasi de Cassoles, [[:nl:Avui|Avui]

El Kerkebeek al parc del castell de Tillegem a Sint-Michiels
Cases de l'Empalme
Fals equilibri
La Serva Padrona a Maçanet de la Selva versió pel Grup de Música i Teatre El Gínjol
Iglú fet de residus elèctrics i electrònics
Hamburg, 2010, Ralf Schmerberg
Marschtief
Störtebekerkanal
Transbordador al Norder Tief
El Salicar
Centre Cívic i Cultural La Sitja
Dabergotz
Pas de barca de Miravet
El siel al Neues Greetsieler Sieltief a Greetsiel
Verbindungsgraben
Neuländer Wettern
Linau
Llaços grocs a la Presó de Neumünster
Làpida dedicada a Josep Mundet i Carbó
Ligney, castell de l'Enclos
El Ingenio
Hoopte amb estelada

Totes les contribucions majors a la Viqui Catalana[modifica]

En començar amb Pierre Rapsat, pensava només fer un article o dos, i després el virus viquipedista m'ha pres. Sempre hi ha un enllaç vermell, etc…

Heus aquí la llista dels articles que he iniciat o als quals he afegit una contribució major. Alguns són esborranys però almenys donen una idea dels temes que m'interessen. Altres necessiten la intervenció d'un nadiu per a catalanitzar-los. En comparar les correccions a l'historial aprenc molt.


Contingut: Inici - 0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


A[modifica]

Aalbek Aalbeke, ABY.2, Abadia de Neufmoustier, Abadia de Val-Dieu, Acadèmia Breve de Crítica d'Art, Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique, Acoblament amb cap ocult oblic.2, Acoblament amb galeta.2, Àcid sòrbic.2, Aconitina, Ad charisma tuendum, Joop Admiraal, Aeterni Patris, Agilfrid, Agitprop, Àgora Barcelona.2, Agricultura ecològica.2, Agrivoltaica, Ferran Agulló i Vidal, Ahrensburg, Aisne, Alberó II de Chiny-Namur, Alberó I de Lovaina, Albert VII de Mecklemburg, Alexandre de Jülich, Alexandre de Lieja, Alfabet llatí.2, Alidada.2, Àliga de Tàrrega.2, Allaine, Àl·ler, Allermöhe, Alster (Burg-Reuland), Alster, Alster (Elba), Alsterdàmpfer, Alsterdorf, Alta traïció.2, Alte Kollau, Altengamme, Altenwerder, Altes Greetsieler Sieltief, Alt Krenzlin, Altona-Altstadt, Altona (districte), Amel (riu), Amel (vila), Guiomar Amell i Amell, Amicale Internationale KZ Neuengamme, Amics de la Terra internacional, Ammersbek, Ampelografia.2, Ample bosnià, Ampolla.2 Amt, Amt Temnitz, Àngel baptismal, Antoni Andreu, Hans Andreus, Aneto.2, anglocentrisme, Der Angriff, Ankershagen, Annals de l'Institut d'Estudis Gironins, Annantalo, Anne-Josèphe Théroigne de Méricourt.2, Annenfleet, Anselmus de Boodt, Anselm de Lieja, Antologia Històrica de la Música Catalana, Antianira (nimfa), Antiga estació de Bergedorf, Antitankgracht, Aqüeducte de la Rambla dels Molins, Gerolamo Araolla.2, Àrea metropolitana d'Hamburg, Arenillas de Ebro.2, Argenteau, Argonautica Orphica, Argumentum ex auctoritate, arianització, Arkprijs van het Vrije Woord, Arlau, Arnold II de Loon, Arnold III de Loon, Arquennes, Arxiu fosc, Arxius Arolsen, Ascensor naval de Strépy-Thieu, Ascetisme.2, Asil Duran (Barcelona).2, Assaig destructiu, Assebroek, Jan van Asseliers, Assemblea federal d'Alemanya, Assmannkanal, Associació de micropobles de Catalunya, Astene, atiador.2 Aubel, Aue, Augmentatiu, Aurich, Jordi d'Àustria, Authie, Autoconsum, autocontrol, Autoironia, avantport, Averbode, Awans, Axíoque, Azadiractina.2

B[modifica]

Baaber Bek, Les Bacants, Jan Baeke, Pas de barca de Kronsnest, Bad Arolsen Bad Bramstedt, Bad Schwartau, Ernst Bader, Badia del Jade, Badia de Lübeck, Joan Badia i Homs, Baelen, Baixamar, Balderic I, Balderic II, Ballerbeek, Balneari de la Font Pudosa, Llorenç Balsach i Grau, Étienne Baluze, Ban (títol), Banco Ambrosiano, Banyarriquer del faig, Paul A. Baran, Marta Barceló i Femenías, Barcelonacentrisme, William Barclay, Bargfeld-Stegen, Barmbeker Stichkanal, Barmbek-Nord, Barmbek-Süd, Bar, Barchon, Barsbek, Barranc del Turull, Bartensleben, Francesc Bassols, Bastió de sa Font

Batalles[modifica]

Batalla del Berézina, Batalla de Breitenfeld (1631), Batalla de Brustem, Batalla de Jemappes, Batalla de Magenta, Batalla de Montenaken, Batalla de Lafelt, Batalla de Rocourt, Batalla de Steps, Batalla de Worringen,

Bate-Bip[modifica]

Bateria tèrmica Batre, Vincenzo Battista.2, Ernest de Baviera, Ferdinand de Baviera, Joan Teodor de Baviera, Joan III de Baviera, Bazel, Beatriu de Coïmbra i d'Urgell.2, Beber, Beceroles, Johan van Beethoven, Bekau, Beke, Bel, belfort, Belga, Les belles fontaines, Belsen, Pere Benavent de Barberà i Abelló, Peter Benoit, Berenador, Lev Berg, Bergbeek, Corneli de Berghes, Robert de Berghes, Bergedorf, Bergedorf (districte), Bergen-Belsen, Bergstedt, Berg (Tongeren), Berlín, Berloz, Bernat marbrejat, Berneau, Berner Au, Berwijn, Sergi Beser i Ortí, Beste, Jean de Bethune, Bettenwarfer Leide, Betuweroute, Beveren-Leie, Bezirk, Bezirk (Hamburg), Biblioteca digital de la literatura neerlandesa, Biblioteca Municipal Pere Caner, Biblioteca Reial (Països Baixos), Billbrookkanal, Bil·le, Billekanal, Billstedt, Bilsen, Bilsener Bek, Bilzen, Bimöhlen, Julie Bindel, Binnenhof, Binz, Biographie Nationale de Belgique, Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich, Bipolar

Bisbats[modifica]

Bisbat de Bruges, Bisbat d'Eupen-Malmedy, Bisbat de Hasselt, Bisbat de Lieja, Bisbat de Roermond, Bisbat d'Utrecht,

[modifica]

Black & Decker.2, Richard Blair, Albert Blancafort i París, Blankenberg, Blankenberge, Blankenbergse Vaart, Blat de formiga, Blaton, Pieter Bleeker, Blegny, Bloc erràtic, Maurice Bloomfield, Brenda Boardman, Nicolas-Charles Bochsa.2, Blut und Boden, Nelly Bodenheim, Bock, Bocq, Bodden, Konrad Boehmer, Delphine Boël, Boëlhe, Boezinge, Boga.2 boiet, Boize, Boizenburg, bokkenrijders, Bola d'escriure, Boll, Bolland (poble), Joan Bolland, Bolland (Berwijn), Jaume Boloix i Canela.2, Bombaye, Bombolla de sabó.2, Bones Viles, bonisme, Bonus pater familias, Bonzanigo, Lluís de Borbó (Lieja), Wolfgang Borchert, Moritz Balthasar Borkhausen, Borgerhout, Borgloon, Borgo Panigale, Bornbach, Pere Borrell del Caso, Botxí, Boudewijnkanaal, Bouillon, Bovalar, Bovenau, Braak, Menno ter Braak, Brabandkanal, Braç de Bellecourt, Braç de La Louvière, Braç Napoleó De Pauw, Bramau, Brahmspreis, Bramfeld, Bramfelder See, Ramona Bräu, Bredenbek, Bredenbek (Rönne), Bredenbek (Alster), Bree, Bregenstedt, Bresegard bei Eldena, Henri Brialmont, Mathieu Brialmont, Jean Bricmont, Fritz Bringmann Jos Brink, brisa de malt, Briuat.2, Barbara Brix, Brookwetterung, Corry Brokken, Joan Brossa i Cuervo, Charlie Brown.2, Carry van Bruggen, Brustem, Anita Bryant, Gabriel Buades i Pons, Bucerius Kunst Forum, Buchenwald, C. Buddingh', Budingen, Budleia2, Buddleja, Bullenhuser Damm, Bullenhuser Kanal, Bullenhuus, Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland, Bunsbek, Búnquer, Burdinne, Burghers, Burgmestre, Burg-Reuland, Burnot, Bütgenbach, Büttel (Elba), Buxthu

C[modifica]

cabota, Caça de bruixes, Caça menor, Cadier en Keer, Callenelle, Cal·línic d'Heliòpolis, Calor residual, Campen, Camp de concentració d'Oranienburg, Camp de concentració de Stutthof, Camp de concentració de Wöbbelin, Jan Campert, Campi Qui Pugui,

Canals[modifica]

Canal Albert, Canal Alster-Trave, Canal de l'Aller, Canal de Beverlo, Canal Bocholt-Herentals, Canal Blaton-Ath, Canal Briegden-Neerharen, Canal Bruges-Oostende, Canal Brussel·les-Charleroi, Canal de la resclosa, Canal del Centre, Canal de la Costa, Canal Dessel-Kwaadmechelen, Canal Dessel-Turnhout-Schoten, Canal Dortmund-Ems, Canal d'Eeklo, Canal Ernst August, Canal Escalda-Rin, Canal Gant-Terneuzen, Canal de Gieselau, Canal Kortrijk-Bossuit, Canal Ieper-IJzer, Canal Jaffe-Davids, Canal de Lanaye, Canal Leuven-Dijle, Canal de Lissewege, Canal Elba-Lübeck, Canal marítim Brussel·les-Escalda, canal de Monsin, Canal Nieuwpoort-Duinkerke, Canal Nimy-Blaton-Péronnes, Canal de l'Ourthe, Canal Plassendale-Nieuwpoort, Canal Pommerœul-Condé, Canal principal de desguàs d'Allermöhe, Canal principal de desguàs de Moorfleet, Canal Roeselare-Leie, Canal Rückers, Canal del Schaalsee, Canal de Slesvig-Holstein, Canal de Wallenstein,

Can Culleres, cantina, Capella de Llàtzer, Captatio benevolentiae.2, Captura i emmagatzematge de diòxid de carboni, Carn fumada.2, Antònia Carré i Pons, Carta colectiva de los obispos españoles a los obispos de todo el mundo con motivo de la guerra en España.2, Ana Margarida de Carvalho, Casa de la vila de Boizenburg, Casa de les Lletres, Emili Casademont i Comas.2, Casa Ernst Barlach, Càsseler, Cassitèrides.2, Castanyola.2

Castells[modifica]

Castellbarri, Castell d'Ahrensburg, Castell de Bergedorf, Castell de Granitz, Castell de Kiel, Castell d'Elderen, Castell d'Heks, Castell de Mons-lez-Liège, Castell de Méan, Castell de mota i pati, Castell de Ramet, Castell de Schulenburg Castell de Stegen, Castell de Warfusée, Castell d'Ooidonk,

ca...co[modifica]

Pere Caner i Estrany, Cant redoblat.2, Capella de les Germanes Carmelites, Capritx (arquitectura), Capritx (música), Cardener (NL), Cargol poma, cargol poma de Florida, cargol poma tacat, Joan Carreras i Martí, casa de te.2 Casinoweiher, catarsi (art), catarsi (psicologia), Consuelo Castiglioni, Castina, nl:Catàleg d'autoritats de noms i títols de Catalunya, [Cataloniëstraat]] (carrer de Catalunya), Catedral de Sant Lambert, Caulerpa cylindracea, Cavall de pal, Cavall balancí, Càvec.2, Hug III de Chalon, Pierre Celis, Cementiri americà de les Ardenes, Cementiri civil de Teresa, Cementiri d'Ohlsdorf, CEMT, Cens, Censor, Central elèctrica de balcó, Centre Cívic i Cultural La Sitja, Centre d'Estudis de la Natura del Barcelonès Nord, Centre d'Influència Catòlica, Cerca de camins, Certificat Persil, Cervesa de fruita, Alexis de Chateauneuf, Chaudfontaine, Chrysoperla carnea.2, Chênée, Cheratte, Chèvremont, Chokier, Chiers, Jean-Charles Chenu, Chrysolina cerealis, Cicle de l'aigua al bosc, Cilici, Cinègir.2, Ciney, Cino da Pistoia, Cirksena, Circuit alemany de l'entramat de fusta, Cistella de transport, Citisina, Ciutat Nova (Hamburg), Ciutat Vella d'Hamburg, Ernest Claes, Edwin Clark, Classificació CEMT, Clau de volta.2, Emile Claus, Clavier, Clematis alpina, Clematis integrifolia, Jacobus Clemens non Papa, Clericalisme, Clermont-sous-Huy, Elisenda Climent i Quer, Cloració.2 Coadjutor, Venceslau Cobergher, Cobra (moviment artístic), John Cockerill, Còctel de cervesa, Joaquim Codina i Vinyes, Colditz, Colehill, Col·laboracionisme.2, Colla Vella de Diables de Sitges.2, Col·lecció Labadie, Col·lectiu Lambda de Lesbianes, Gais i Transsexuals, Col·legiata de la Santa Creu, Col·legiata de Sant Bartomeu, Col·legiata de Sant Dionís, Col·legiata de Sant Joan Evangelista, Col·legiata de Sant Martí, Col·legiata de Sant Pau, Col·legiata de Sant Joan Evangelista, Colrave, Combat dels Horacis i Curiacis, Companyia d'Oostende, comunió, Gaston Compère, Conferència europea de les administracions de correus i telecomunicacions, Conveni de Basilea, conversió d'electricitat en gas, corpore insepulto, Corvus Corax, Cospell, Costell.2, Costell de Male, Costell de Mendonk, Costell de Middelburg, Miron Costin, Coupure (Bruges), Coupure (Gant)

Comtats[modifica]

comtat de Flandes, Comtat de Moha.2, Comtat de la Mark, Comtat de Limburg, comtat de Loon, comtat de Namur, comtat de Zelanda, comtat d'Holanda,

con...coo[modifica]

Concordat.2 Concordat del 1801, Concurs Sons de la Mediterrània, Condroz, Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia.2, Confusió sexual, Hendrik Conscience, Consorci per a la Normalització Lingüística.2, Contracte de Neubrandenburg, Cooperativa de producció agrícola, Coqueria,

Corcs[modifica]

Corc, Corc comú, Corc de la fusta, Corc de l'ametller, Corc de la vinya Corc de les flors de la perera, Corc de les flors de la pomera, Corc de les glans, Corc del pollancre, Corc del raïm, Corc dels brots de l'avellaner, Corc dels llibres, Corc del suro, Corc gros del gra,

cor…cz[modifica]

Wilhelm Cordes, Corneille, Corpus Textual Informatitzat de la Llengua Catalana.2, Cos místic de Jesucrist, Costa Brava, Costell de Mendonk Costell de Middelburg Costell.2 Ramon Cotrina i Puig, Couvin, Cranz, creença.2, Crema agra, Creu de Sant Jordi, crida i resposta, Crim de la fase final, Criptònim, Crítica històrica, Cronòfon.2, Crossref, cua de rata, Cubilot, Francesc Cuesta Gómez, Cultura de la cervesa belga, cultura gal·loromana, Antoni Cumella i Vendrell Cum laude, Manuel Cuña Novás.2, Curslack, Joan Decorte dit Curtius, Albert II de Cuijk, Cupcake.2, Cutana, Cutina

D[modifica]

Dabergotz, Daisie, Johan Daisne, Daknam, Dalhem, Damse Vaart, Darion, Darmstadti, Richard Walther Darré, Dàrsena, Francis Day, Jordi Lluís de Berghes, Ellen Deckwitz, Deepenhorngraben, Deepenreiengraben, Leonard Lodewijk De Bo, August De Boeck, Marc Antoni de Dominis, Karel De Flou, Jean-Claude Defossé, Antoni de Paula Capmany i Borri, Julius De Geyter, Dei gratia, Jan Jacob de Laet, Michel del Castillo, Jean Del Cour, Jozef Deleu, Delingsdorf, Delme, Delvenau, Dèmer, De minimis non curat praetor, Gunter Demnig, De Morgen (diari), Dender, Dendermonde, Deo gratias, Departament de Jemappes, de Perles, Guillem Bernat, Charles Descardre, Descarbonització, Desert dels serveis, Desfranquització, Deslocalització.2, Desnazificació, Desnivell, Desigualtats en salut, De Standaard, Detenció provisional.2, Detenció preventiva, Deule, Deutsche Digitale Bibliothek, Deutzia, Freddy de Vree, Francesc Josep Dewandre,, Christine D'Haen, Dia internacional contra l'homofòbia en el futbol, Diamantgraben, Diekbek, Diekkampgraben, Dies natalis, Diesse, Dieze, Difamació.2, Diferent de la resta, Dijle, Dijle (departament), Dilsen-Stokkem, Dinant, Dionisi Cató.2, Dipòsit del Pla de l'Aigua.2, Direcció Europea per a la Qualitat dels Medicaments i dels Serveis Sanitaris, Directiva marc de l'aigua, Dirk Deutekom, Dison, Disset Províncies, Distanàsia.2, Distribució digital.2, Distributed Proofreaders, Divini Illius Magistri, Jean Dolidier, Domesday Book, Domicià d'Huy, Domini provincial de Bergelen, Dommel, Dóna la cara per la Independència.2 Donceel, Donovan, Dorf Mecklenburg, Dos Netes, Dottignies, Douve, Dove Elbe, drac al garatge.2, Dragon Runner.2, Dret d'emmagatzematge, Dret de tanteig, Drets de ciutat, Drôme Drosselbek, Dualisme.2 Dübwischgraben, ducat de Brabant, Ducat de Brunsvic-Lüneburg, ducat de Limburg, Jonny Duddle, Dudzele, Duero.2, Albert Dueso, Dulsberg, Düngelau, Dunum, Düpenau, Durand, Durchfahrtsbeeke, Durme, Jacques Dutronc, Duvenstedt, Duvenstedter Brook, Dvoyanka.2, Dwarspriel

E[modifica]

Nellie B. Eales, Eau Mère, Eau Rouge, Otó d'Eberstein, Ecètica, Edison Music Awards, Editorial.2 Editorial Alpina.2, Georges Eekhoud, Eggenstedt, Lamoral d'Egmont, Johann Gottfried Eichhorn, Eider, Carl H. Eigenmann, Eimsbüttel (districte), Einbecker Brauhaus, Einbeck, Eisenbek, Ekholter Au, Fikry El Azzouzi, Jan Elburg , Elde, Elderen, Joan Lluís d'Elderen, Elisabetta al castello di Kenilworth.2, Electrocarburant, Ellernbek, Daniel Ellsberg, el Riberal de Faitús, Willem Elsschot, Emden (Altenhausen), Emelgem, Emmenagog.2, Empaperada, Emprimació, enamorament, Engelbek, Engis, Enric I de Brabant, Enric IV (Pirandello), Enric Lluís Roura i Vilaret, Enllaç Deule-Escalda, Enllaç de Nieuwpoort, Enric III de Gueldre, Entitat de propòsit especial, Entramat de fusta, Augustin Ehrensvärd, Enric II de Leez, Epèntesi.2, Eppendorf, Equivalent de diòxid de carboni, Èracli, Era.2, Albert Erbe, Ermita de Sant Elm, Ernobius mollis, Errare humanum est, Error circular probable, Escalda, Escalivada, Escal-Vigor, Escàndol de les emissions, Escàndol del líbor, Escarabat de la patata.2, escubidú.2, Església al Mercat, Església de Santa Eulàlia de Puig-oriol, Església de Sant Jaume (Lieja), Església de Sant Miquel (Hamburg), Espasa de Vilardell2.0, Esperó baleàric, Esperó muntanyenc, Espai de Protecció Arqueològica, Esquadró de la mort, Esquena d'ase, Esquire, Johann Esser, Estació de classificació, Estació de Hasselbrook, Rosa Estaràs i Valeri, Estats Units bèlgics, Eest, Esteve de Lieja, Annemarie Estor, estraperlo, Eugeni de Savoia.2, Europeisme.2 Eutanàsia, Guillaume Evrard, Ex officio, Extensió de significat, Extinció de les botigues

F[modifica]

Facultat d'irrellevància comparada, El Fadrí (arbre), Faimes, Fährkanal, Fallopia, Fallopia japonica, Fals equilibri, Fangdiekgraben, Farabert, Far de Campen, Far de Pilsum, Farmsen-Berne, Joan Farré i Oliver, Femtoquímica , Feneur, Francesc Ferrer i Gironès.2, Lluís Ferrer i Puigdemont, Ferrières, Fiacre, Ficció legal, Flamenc (neerlandès), Francesc Figueras i Pacheco.2, Finkenwerder, Finkenwerder Landscheide, Finkenwerder Fleet, Eugen Fischer.2, Fitoteràpia.2, Flandes francès, Flandes zelandès, Flémalle, Flémalle-Grande, Gabriel Florence, Floribert de Lieja, Florenci V d'Holanda, Flottbek, Flottbektal, Elisabeth Flügge, FGG, Gorch Fock Folc, Fons de pantalla, Fons d'Història local de Catalunya, Fontaine-Valmont, Fontenoy, Forchtenberg, Forellenbach, Forn Hoffmann, Forstgraben,

Forts[modifica]

Fort de Barchon, Fort de Chaudfontaine, Fort de Flémalle, Fort de Fléron, Forts de Lieja, Fort d'Embourg, Fort de Tancrémont,

F (continuat)[modifica]

Forn Gran de Fonteta, Mariona Forteza, Fosses-la-Ville, Simon Foucher.2, Johann Frahm, Frieda (Werra), Friedrichsgabe, Francó de Tongeren, Franconat de Bruges, Frauenkirche, Fraukirch, Frederic III de Saxònia, Eusebi Freixa i Rabassó.2 Freqüentatiu, Charles de Freycinet, Frísia, Fritil·lària meleagris, Front d'Alliberament Gai de Catalunya.2, Frutiger Capitalis.2, Fuhlsbüttel, Fulcari, Fundació Ford, Fundació Ons Erfdeel, Fundació World Wide Web, Fünfhausener-Landweg-Wettern, Fúria espanyola (Anvers), Fúria espanyola (Maastricht), Fúria espanyola (Mechelen), Fusta laminada encolada, Fusta laminada encreuada, Furtbek, Fürth, Furth, Jaume Fuster i Guillemó.2, Futbol a tres bandes.2

G[modifica]

Gabella, Galant de nit.2, Pierre Galet, Gallarda, Gant, Ganzepoot, Garath, Christian August Friedrich Garcke, Garstedt, Garstedter Graben, Gaseta Municipal de Barcelona, Giuseppe Gazola, Geelebek, Geer, Geest, Geeste, Geesthacht, Gegants de Maó.2, Geleenbeek, Hélène Gelèns, Genocidi circassià, Genoelselderen, Innocent Gentillet, Genoveva de Brabant.2 Georgswerder Schleusengraben, Gerbald de Lieja, Gestor d'informació, Gete, Geul, Marcus Gheeraerts, Giulino.2, Gleixhe, gluten.2 Randa Ghazy.2 Ghoti, Glinder Au, Globus imperial, Townend Glover, Glückstadt, Adolf Goetzberger, Rudi Goguel, Göhlen, Goldbek, Enrico Golisciani, Gose Elbe, Gottbegnadeten-Liste, Gouden Harp, Grâce-Hollogne, Grandvoir, Gran Enciclopèdia Catalana, Grand-Reng, Gran Premi de Novel·la, Gran Teatre de Xàtiva, Greetsiel, Grétry, Grevenhofkanal, Groeningebeek, Gerard de Groesbeek, Gran format.2, Graty, Hans Grimm, Grollers de sa Factoria, Gronau, Gronau (Pinnau), Jacobus Gronovius, Groß Borstel, Groß Flottbek, Großhansdorf, Gross Laasch, Grosser Ritt, Grote Nete, Grup de Música i Teatre El Gínjol, Lluís de Gruuthuse, Guaix, Gual, Guanofleet, Jaume Gubianas i Escudé, Jaume Gubianas i Jovés, Félix Édouard Guérin-Méneville, Giordano Bruno Guerri, Guillem de Savoia, Gulp, Gussau, Gut Moor, Konstanty Gutschow, Leonard Gyllenhaal

H[modifica]

Jacob Israël de Haan, Hàbitat d'interès comunitari, Haccourt, Haine, Hainesch-Iland, Hamburg, Hamburger Abendblatt, Hamburger Morgenpost, Hamburger Verkehrsverbund, Hamburg-Mitte, Hamburg-Nord, Hamme, Monique Hanotte, Hantes, Harburg, Harburg (districte), Hardebek, Harelbeke, Harle, Hartgar, Haspengouw, Hausbruch, Hauset, Jean Haust, Haverbeek, Haverbeeke, Havighorster Graben, Havré, Heidmühlen, Aribert Heim.2, Heinsberg, Friedrich Robert Helmert, Hemidactylus garnotii.2, August Heissmeyer, Kurt Heissmeyer, Henri-Chapelle, Herba de la gauda, Herbolari, Hercinià, Pere Heredero i Mayol.2, Herk, Herk-de-Stad, Thomas Herndon, Héron, Herstal, Herstappe, Hertogenwald, Hertsberge, Judith Herzberg, Heterosexisme.2, Het Laatste Nieuws, Het Parool, Hidrografia de Calonge, Emmanuel Hiel, Hierofanta, Hilduí de Milà, Hillebach, Hipòstasi.2, Magnus Hirschfeld, Hispanocentrisme, Història de Bèlgica, Història de Lieja, Thomas Hitzlsperger.2 Hochwasserbassin, Hoeke, Hoeksche Waard, Cèsar Constantí Francesc d'Hoensbroeck, Hoesung Lee, Hofwegkanal, Hoheluft-Ost, Hoheluft-West, Hohenfelde, Hohenfelde (Hamburg), Hohenstein-Ernstthal, Hollenbek, Höllenbek, Hollogne-sur-Geer, Holm (Pinneberg), Holtbarggraben, Anton Hölzel, Holzhafen, Homomonument, Honigfabrik, Hoopte, Hopfenbach, Hoplodactylus delcourti.2, Arnold d'Horne, Horstbek, Houdeng-Goegnies, Le Hourdel, Housse, Houtain-le-Val, Houtave, Houtem, Houte-Si-Plou, Houtvenne, Hovekanal, Hoyoux, Hubert de Lieja, Hudau, Hug I de Lieja, Hugo Claus, Antoni Huguet Regué.2, Hummelsbüttel, Ronak Husni, Willem Hussem, Cassidy Hutchinson, Huy

I[modifica]

(I Can't Get No) Satisfaction.2, Ieper, IJ (estany), IJse, IJssel, IJzer, Impatiens glandulifera, Impermeabilització del sòl, I Musici, Ilmenau (Elba), Impostor.2, In dubio abstine, In dubio libertas, In memoriam, Ingelfingen, ILGA, Indivisió, Industriekanal, Inselkanal, Institut d'Estudis del Baix Empordà, Institut d'Estudis Gironins, Institut d'Estudis Superiors per a la Dona, Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya, Institut Huygens d'Història dels Països Baixos, Institut Ramon Muntaner.2, Interfície universal d'escacs, ínterim d'Augsburg, Invalidenfriedhof, Invasions bàrbares, Inventari dels Fons Musicals de Catalunya, Invídia.2, Iris chrysographes, Irish Folklore Commission.2, Isabellakanaal, Ise, Isebek, Isenbek, Nancy Isenberg, Iserbrook, Itzehoe, Ivoz-Ramet

J[modifica]

Jabbeekse Beek, Jaculatòria, Jaffe-Davids-Kanal, Jade (riu), Jalhay, Jan van Eyck, Jardí i museu botànic de Berlín-Dahlem, Jasminum nudiflorum, Ewald Jauch, Jauer (Schwarze Elster), Jeetze, Jeker, Jemappes, Jenfeld, Jenfelder Bach, Leonard Jenyns, Jerrisbek, Joan Baptiste Cendrós i Carbonell, Joan d'Arkel, Joan de Flandes, Joan d'Enghien, Joan d'Eppes, Joan I de Brandenburg, Joan VIII d'Heinsberg, Joan d'Horne, Joan de Wallenrode, Joc de l'oca.2, Joëlette.2, Harold Lester Johnson, Biel Jordà i Ramis, Jordanita, Jordanita globulariae, Jork, Jörlau, Joves de Mallorca per la Llengua.2, JSTOR.2,    Judici dels metges, Judici d'intenció, Judicis de la Casa Curio, Montserrat Jufresa i Muñoz, Julià (jurista).2, Julémont, Julienne, Julivert gegant.2, Jungfernstieg, Juntas Provinciales de Extinción de Animales Dañinos y Protección de la Caza, Junyell, Jurament antimodernista

K[modifica]

Bert Kaempfert, Kassel (França), Kattenbek, Kaufhauskanal, Karl Kaufmann, Kemme, De Kempen, Kemzeke, Kelmis, Kerkebeek, edició 200.000na, Ketelvaart, Ketsingen, Khoan La San, Sandra Kim, Kisdorf, Kirchwerder, Ernst Klee, Kleine Elster, Kleine Flottbek, Kleine Gete, Kleiner Grasbrook, Kleine Nete, Klein Nordende, Kleve (Dithmarschen), Kleve (Steinburg), Rudolf Kner, Koers.2, Köhlfleet, Koffie, Kolberg, Vincenz Kollar, Kollau (Tarpenbek), Kompromat.2, Koolkerke, Janusz Korczak, Kortrijk, Johann Peter Krafft, Kraft durch Freude, Krambek, Krempenheger Graben, Krückau, Kruisem, Krummes Wasser, Krummhörn, Krupunder See, Kuer

L[modifica]

Laboe.2, Labuissière, Frédéric de Lafresnaye, La Hague, La Libre Belgique, Laetare, Lafelt, Julien Lahaut, Lambert de Lieja, Clélie Lamberty, Lampernisse, Lanaye, Lanckener Bek, Landa (vegetació), Landa, Landelies, Landweer, Marije Langelaar, Langenbek, Langenhorn, Langenhorn (Nordfriesland), Wolfgang Langhoff, Lankau, Tom Lanoye, Lapidació.2, Lapscheure, Lapscheurse Gat, Lasius neglectus.2, La Terra, Laudes, Lauenburg, Lauenburg d'Elba, Laufgraben, La Vaca Xula.2, La Vineuse-sur-Fregande, Isaac Lea, Llei de Brandolini Leie, Leie (departament), Leinpfadkanal, Le Gai Pied.2, Lemgo, Lemsahl-Mellingstedt, Étienne Lenoir, Lens-Saint-Servais, Lenne, Leopoldkanaal, Lesse, Leussow, Élisabeth Lévy, Lexikon der Juden in der Musik, Leyhörner Sieltief, líbor.2, Liedenkummer Wettern, Lieve, Lievegem, Ligney, Simó de Limburg, Limes saxoniae, The Limits to Growth, Linau (riu), Linau (municipi), Lincent, William Lindley, Linxament digital.2, Lippelo, Lissewege, Anna Llisterri i Boix, Lixhe, Llac de Schwerin, Josep Lladó i Pascual, Llègia, Llei de l'àrea metropolitana d'Hamburg, Llet Nostra.2, Llibertat, igualtat, fraternitat, Llibertinatge, Lliga Catòlica (1609), Lligat (tissatge), Llimbs, Llista de les espècies invasores , Llista dels bisbes de Tongeren, Maastricht i Lieja, Rachel Lloyd, Paula Llorens i Camarena, Llot, Gemma Lluch i Crespo, Lohbrügge, Edmond Locard, Hans Lodeizen, Lo Geronés, Christopher Logue, Lohbek (Alster), Lohbek (Schillingsbek), Lokeren, Lambert Lombard, Robert Long, Lontzen, Lo Nunci, Looksteed, Loppem, Lotari d'Hochstaden, Lotsekanal, Lottbek, Loupoigne, Lovaart, Albert de Lovaina, Lüblow, Luctor et emergo, Ludwigslust.2, Lühe, Luhe, Lluís Carulla i Canals, Ludwigslust-Land, Ludwigslust-Parchim, Gaietana Lluró i Morcillo.2, Lurup, Judith Lussier, Lüttbeek, Lutter (Frieda), Lüttkampgraben, Edward Luttwak, Lychen

M[modifica]

Ma[modifica]

Maade, Maaseik, John McClelland, McIntosh (poma), Magenta.2, Magrée, Malderen, Maledicció.2, Male (desambiguació), Maleleie, Therese Malfatti, malt, Malus sargentii, Malus sikkimensis, Manifest Koiné, Manneken Pis 2.0, Angèle Manteau, Mantega clarificada, Joannes Mantelius, Mapes del patrimoni cultural.2, Rosa Maria Marcé i Recasens, Mas Ponsjoan, Monestir de Maredsous, Mare de Déu del Camí, Marea viva, Adolf de la Mark, Engelbert de la Mark, Erard de la Mark, Marke, Marquesat d'Anvers, Marschtief, Basilio Martín Patino, María Teresa Martínez de Sas, Francesc Martí i Queixalós, ], Mas 2.0, Masia senyorívola de Wotersen, Narcís Masó i Valentí, Emili Massanas i Burcet.2, Massapà de Lübeck, Olga Mauksch, Felip Massot i Felip, Elena Massot i Puey, Mas Torretes, Mas Tupiner.2, Cementiri americà d'Henri-Chapelle,

Me[modifica]

Francesc Antoni Maria de Méan, Mechelen, Medalla Jakob Fugger, Bernat de Merode, Meersbeek, Meetkerke, Mehaigne, Melanie, Mellingbek, Melsterbeek, Memorial de greuges.2, Mendonk, Désiré-Joseph Mercier, Mercure de France, Mésdemil, metall lleuger, Belinda Meuldijk, Meulekreek, Mheer, Micropoble, Microxarxa, Mildstedt 2.0, Fèlix Millet i Maristany, Mineria urbana, George Minne, Minsbek, MiraMon.2, mitger, Mittéï, Mittelkanal, Mittellandkanal, Mnemotècnia.2,

Mo[modifica]

Modave, Modernisme.2 Moelingen, Willem van Moerbeke, Moervaart, Molenbeek, Molí Curtius, Molí d'aigua de Klein Rönnau, Molí d'en Polit, Molignée, Mombeek, Francesc Mompó i Valls 2.0, Monarcòmacs, Mons-Crotteux, Mons-lez-Liège, Montbó, Montignies-sur-Roc, Adrià de Montigny, Filip van Montmorency-Nivelle, Moorbeek (Niers), Moorbek (Lottbek), Moorbek (Mühlenau), Moorburg, Moorburger Landscheide, Moorfleet, Moorfleeter Kanal, Moorgraben, Moorkanal, Moorwettern, Elisa Moragas i Badia, Josep Francesc de Móra i Catà, Moresnet, Moresnet Neutral, Mortalium Animos, Mortier, Die Moorsoldaten, Erwin Mortier, Mortificació, Mortroux, Moscou (Gant), Motel (Schilde), Motel (Warnow), Moules-frites.2, Moviment Coral Català.2,

Mu[modifica]

Müggenburger Kanal, Mühlenau, Mühlenau (Alster), Mühlenau (Husum), Mühlenau (Pinnau), Mühlenau (Tarpenbek), Mühlenbach (Alte Alster), Mühlenkampkanal, Mühlenkanal, Mulde, Pieter Mulier (el Vell), Josep Mundet i Carbó, Mundus vult decipi, Municipi delegat, Municipi nou, Municipis de Bèlgica, Murta de Brabant, Johan Museeuw, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu de Gruuthuse, Museu de les Terres de l'Ebre, Museu del Treball (Hamburg), Musèu dera Val d'Aran, Museu d'etnologia (Munic), Museu d'Història de Cambrils, Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat.2, Música per a infants i joves, Musikbibliothek Peters, Mutatis mutandis

N[modifica]

NA[modifica]

Naast, NABU, Basil G. Nafpaktitis, El nan belluguet, Nandrin, Narthecium ossifragum, Nas de barraca 2.0

NE[modifica]

Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC.2, Necrologi, Negernbötel, Alois Negrelli, Nemini licet ignorare ius, Neolític final.2, Neoloteca.2, Neopuritanisme Neorenaixement, Neotomisme, Neritz, Neewark, Neubrandenburg, Neenfeld, Neuallermöhe, Neendörp-Sachsenbann, Neuendorf prop d'Elmshorn, Neuengamme, Neuengammer Durchstich, Neuengammer Stichkanal, Neue Zürcher Zeitung, Neuhöfer Kanal, Neufchâteau (Dalhem), Neugraben-Fischbek, Neuharlingersiel, Neuland, Neupré, Neurahlstedter Graben, Neurofibromatosi.2, Neuville, Neuville-en-Condroz, Nete, Netekanaal, Neuburg an der Donau, Neue Deutsche Biographie, Neuenschleuser Wettern, Neu-Moresnet, New Left Review, Benny Neyman

NI[modifica]

Niederhaverbeck, Niendorf, Niers, Nieuwkerke, Nieuwmunster, Nieuwpoort, Nihil obstat.2, Nigehörn, Nimby, Nitard de Lieja, Nivell (instrument).2, Nivell mitjà del mar.2, NMBS/SNCB

NO[modifica]

Emil Nolde.2 Nomcebo Zikode Noorbeek, Noordede, Noordervaart, Cees Nooteboom, Norderbeste, Norderloch, Norderstedt, Norder Tief, Norma europea, Notger, Norma de Freycinet

NU[modifica]

Nukerke, Nullus sucumbere vel superari possit qui illum in bello detulerit, Número d'identificació del perill, Numquam duo, semper tres, Gianluigi Nuzzi, Josef Nyáry

O[modifica]

Obenburger Schleusengraben, Oberhaverbeck, Obscurantisme, Ochsenwerder, Ochsenwerder Schöpfwerksgraben, Oenanthe conioides, Oficina internacional d'educació, Oficina Internacional de Pesos i Mesures.2, Ohlau, Ohlsdorf, Richard Ohnsorg, Ohre, Oficina d'afers de desarmament, Oficina Internacional de Pesos i Mesures.2, Oldenbüttel, Rafael Oleo i Quadrado.2, Olne, Omal, Oost, Oosteeklo, Oostende, Oostnieuwkerke, Oostvoorne, Orfeó de Sabadell.2, Orquestra de la Comunitat Valenciana.2, Orchies, Organització de responsabilitat de productor, Ortografia natural, Ossenmoorgraben, Adriaen van Ostade, Oste, Osterau, Osterbek, Ostermarsch, Östliche Georgswerder Wettern, Östlicher Bahnhofskanal, Richard Oswald, Otbert de Lieja, Ottersberg, Frei Otto, Oudenburgs Vaardeken, Oudsbergen, Ouffet, Ougrée, Oupeye, Ourt, Ourthe, Carles Nicolau d’Oultremont, Ous al plat, Outing

P[modifica]

Pa[modifica]

Pacte de Cuxhaven Pacte Tripartit (1940), Països Baixos (topònim), Països Baixos austríacs, Països Baixos espanyols, país de Dalhem, país de 's-Hertogenrade, país de Valkenburg, Països enllà del Mosa, Palau Rameau, Xavier Pallàs i Mariani, Verner Panton, Der Panzerbär, Jacobus Papa, Papenburg, Papenkreek, Papyri Montserratenses-Roca ‎, Paramisgurnus dabryanus.2 Parc Central del Poblenou.2, Parchim, Parcs naturals d'Hamburg, Alan Parkinson, Partitocràcia.2, Pascendi Dominici Gregis, Pas de barca de Miravet, Pasqual III, Passadís biològic.2, Pas de peix, Passendale, Patatuf, Patrimoni excepcional de Valònia, Pau de Fexhe, Pau de Lund, Pau de Sant Jaume, Pau de Sint-Truiden, Paulatem, Pierre Paulus, Max Pauly,

PE[modifica]

Pedret, Peer, Climent Peix i Armengou.2, Peix estacional, Peix migratori, Pelicans, Pelt Pentarthrum huttoni, Pereant qui ante nos nostra dixerunt, Pere Rosselló i Blanch, Pèrdua de contacte amb la realitat, Constant Permeke, Hugues C. Pernath, Perola, Perron, George Perry, Eduard Petitpierre i Vall, Ferdinando Petruccelli della Gattina, Petrus Phalesius, Petrus Phalesius el jove, Peutekanal, Philharmoniker Hamburg,

Pi-Pl[modifica]

Picanyol.2, Pierre Rapsat, Hug de Pierrepont, Joan Francesc Piferrer i Massià, Pilsum, Pilsumer Tief, Pinnau, Pinneberg, Pinneberg, Efisio Pintor Sirigu 2.0, Pipí de Landen, Pirard, Henri Pirenne, Piringen, Joseph François Piscador, Pla d'ordenació urbanística municipal, Josep Pla i Agulló, Plakkaat van Verlatinghe, Plana (peix), plana d'inundació.2, Plassendale, Platja d'Aro.2, Pleistos, Plenamar,

Po-Pt[modifica]

Poekebeek, Oswald Pohl, Pòlder, Poliàndria.2, Pollinkhove, políptot 2.0, Polystigma fulvum, Pomacea cumingii, Pomacea diffusa, Pomacea flagellata, Pomacea glauca, Pomacea lineata, Pomacea scalaris, Lídia Pons i Griera, Pont d'Avinyó, Pont de Can Vernet.2, Pont del Diable (Isòvol), Pas de barca de Kronsnest, Poppenbüttel, Poppenbütteler Graben, Populisme.2, Porc ponedor-lleter-llaner, Portador de dogal, Portal de Graells, Portaploma, Port autònom de París, Port de Blankenberge, Port de Kiel, Port de Lieja, Port de Seneffe, Port de Teufelsbrück, Port d'Hamburg, Port d'Harburg, Posició fortificada de Lieja (PFL), Post.2, Postmodernism generator, POUM, Antoni Pous i Argila, pràctic, Prebenda, Premi Aristeion, Premi C. Buddingh', Premi de l'Estat per a l'emancipació gai - Premi Jos Brink, Premi de les Lletres neerlandeses, Premi de Literatura Eròtica de la Vall d'Albaida, Premi Jan Campert, Premi P.C. Hooft, Premi Petruzzellis della Gattina, Presbó 2.0, Presència.2, Priel, Príncep-bisbe, Principat de Lieja, Principat de Stavelot-Malmedy, Prism, Profecia.2, Propietat emergent.2, Psathyrella codinae, Psathyrella montgriensis, Ptialisme

Pu-Pz[modifica]

Publi Horaci.2 Puig de la Creu del Castellar, Pugó del cotoner, Puntius kelumi.2, Purisme (lingüística), Pus parl'en cathala. Deu li'n don Gloria.2, Puurs-Sint-Amands

Q[modifica]

Matthias Quad, Quanta Cura, quantum satis, Quatre membres de Flandes, René Quenouille, Queridísimos Verdugos, Querkanal, Quo Graviora

R[modifica]

Raakmoorgraben, Fons Rademakers, Radesforder Au, Raeren, Joaquim Rafel i Fontanals, Núria Rafel i Fontanals, Rahlau, Rahlstedt, Ramaders del Baix Empordà, Enrique Rambal Sacía (junior), Ramon Folc I van Cardona, Ramsdonk, Rastow, Rateri de Verona, Rathauswettern, Rau de Balasse, Rau de Grandvoir, Rauric.2, Raversijde, Rea, Rebbe, Rebel·lió de Gant (1539-1540), Rec del Bassal Gran, Rec d'en Massoni, Rec Madral, Rec de Treumal, Referèndum sobre el cap d'estat del Reich, Reforma ortogràfica, Reformatori, Refugi antiaeri del carrer Creus, règim fluvial, Reginard de Lieja, Regne d'Holanda, Regne Unit dels Països Baixos, Reial Acadèmia de Belles Arts d'Anvers, Reichsleiter, Reichskulturkammer, Reichsmusikkammer, Reie, Reiherstieg, Reiherstiegwettern, Pilar Reiona, Reitbrook, Reitbrooker Sammelgraben, Reis dels belgues, Rekkem, Relíquia, Rellevància.2, Remacle, Remacle Le Loup, Remersdaal, Remicourt, André Renard, Renaturalització 2.0, Hialmar Rendahl, Rentat a la pedra, reparació, Résidence Palace, Resclosa antimarejada, Resclosa de desguàs, residu electrònic.2, Responsabilitat estesa del productor, Restaurant del Santuari de la Misericòrdia, Revistes Catalanes amb Accés Obert, Revelador d'informació.2, Revolució belga, La Revue blanche, Rezo, Rhin, ribera de Faitús, Richelle, Richer de Lieja, Ri d'Asse, Riell, Riera de Calonge, Riera de la Ganga, Riera del Tinar, Riera dels Molins, Riera del Tinar, Riera de Mas Cases, Riera de Mas Riera, Riera de Riudevila, Riera de Sant Miquel, Riera de S'Orinella, Pau Riera i Sala, Rifred, Rijksakademie van beeldende kunsten, Rijkswaterstaat, Rin de Ferro, Ringvaart, Rissen, Rivierbeek, Jordi Roca i Tubau, François de la Rochefoucauld (compositor), Rocourt, Rodenbek, Rodenbeker Quellental, Rodenhuize, Louise Rogée, Charles Rogier, Rögnitz, Roja de Beneixama, Josep Romeu i Bisbe, Josep Romeu Oliach 2.0, Rondeelkanal, Rönne, Rönne (Alster), Rönne (Trave), Ronquières, Rönneburg, Ronselarebeek, Rossano Veneto, Rosskanal, Rothenburgsort, Rothenmühlenau, Röthmoorgraben, Rotte, John Forbes Royle , Rückerskanal, Juli Rufinià.2, Ruisbroek, Ruisseau de la Fontaine Claus, Rummen, Philipp Otto Runge, Rupel (Jörl), Rupel, Rupelmonde, Rüschkanal

S[modifica]

SA-SD[modifica]

Philipp Jacob Sachs von Löwenheim, Maria Rosa Sagnier i Bové, Saison, Saive, El Salicar, Saló de te, Saluc, S'Altra Senalla, Salze coronadís, Sambre, Samme (Haine), Samme (Sennette), Samson (riu), Sandbostel, Antoon Sanders, Sankt Georg, Sankt Pauli, Sant Anastasi, Santa Pellaia.2, Sant Daniel de Palou.2 Saint-André (Dalhem), Saint-Remy, Santa Maria del Collet, Sant Andreu de Zevenkerken, Sant Gervasi de Cassoles, Mathilde Santing, Júlia Sardà i Portabella, sarfa.2, Sart-Dames-Avelines, Sasel, Saselbek, Sassevaart, Sauer, Saverio Mattei, Scala Barcelona.2, Scharhörn, Schießplatzgraben, Schiffsgraben, Schijn, Schilde (Schaale), Schillingsbek, Schipdonkkanaal, Schippelmoorgraben, Schleemer Bach, Schleusengraben, Schleusenkanal, Schlinz, Smith, Elder & Co., Schnelsen, Arp Schnitger, Franz Caspar Schnitger, Schönberg (Holstein), Hans i Sophie Scholl, Carl Johan Schönherr, Schoppen, Schorre, Schuby, Schulenbek, Schulenbrooksbek, Schulteichgraben, Schulenburg (nissaga), Schulenburg (castell), Fritz Schumacher, Schürbek, Schutzhaft, Scolecomorphus kirkii, Schwarze Elster,

SE-SH[modifica]

Secció 28, 2A, in memoriam Margaret Thatcher, Secret professional, Seeve, Sede vacante, Seebek, Seebek (Osterbek), Seebüll, Seedorf (Lauenburg), Seevekanal, Segeberg, [[Claude Semal, Semois, Sender de Florenci V.2, Seneffe, Sensualisme (filosofia) Senyoria de Mechelen, Senyoria d'Overijssel, Senyoria d'Utrecht, seqüència gregoriana.2, Seraing, Sérieuse.2, Sermuth, Ignasi Maria Serra i Goday, Servaci de Tongeren, Sex on the beach.2, 's-Gravenvoeren, Ramses Shaffy,

SI-SN[modifica]

Philipp Franz von Siebold, Sielbek, Adolph Sierich, Sieltog, Sifó, Simplista, Sinanodonta woodiana, Sinècdoque, Sine ira et studio, Sínode de Worms, Sinstorf, Sint-Andries, Sint-Kruis, Sint-Maria-Latem, Sint-Martens-Latem, Sint-Martens-Leerne, Sint-Martens-Voeren, Sint-Michiels, Sint-Pauwels, Sint-Pieters-Voeren, Sint-Trudoledeken, Sint-Truiden, Mariana Sîrbu, Sitòfil, Slesvig, Slie, Claudi Frederic t'Serclaes, Skagerrakkanal, Sleidinge, Smilde, Edward Snowden.2,

SO-ST[modifica]

Sodalitium Pianum, Sodoma i Gomorra, Alan Sokal, Jordi Soler i Font.2, Maria Assumpció Soler i Font, Juli Soler i Santaló‎.2, Soltau (Böhme), Sonninkanal, Sortida de l'armari, Sot de la Noguerola, Spadenland, Spaghetti Junction, Adolf Speck, Spiere, Spierekanaal, Sprimont, Axel Springer, Stål, Arnold Strippel, SS Thielbek, Staatsoper Hamburg, Stade, Stalag, Stalbridge, Edwin Chapin Starks, Stavelot, Emma Stebbins, Steenborg Steendiekkanal, Steenhuffel; Steilshoop, Fritz Stein.2, Steinau, Steinhuder Meerbach, Steinwerder, Steinwerder Kanal, Stellau, Stellau (Wandse), Stellingen, Stern, Stewarts Point, Stijn Streuvels, Stockelsdorf, Stöckte, Stokkem, Stolpersteine, Stormarn, Störtebekerkanal, Stoumont, Otto Stolz, Stör, Stralsund, Claude Strebelle, Strépy-Bracquegnies, Stroiter Bach, Claus Strunz, Strusbek, Sturmbann,

SU - SZ[modifica]

Rennequin Sualem, Subdivisions de Bèlgica, Subratllat.2, Sude, Sülstorf, Südkanal, Südlicher Kirchwerder Sammelgraben, Südliche Wilhelmsburger Wettern, Sülfeld, Sülldorf, Sûre, Surwold, Susebek, Swalm, Syllabus Errorum Sztutowo,

T[modifica]

Taceat in ecclesia mulier, Friedrich Tamms, Tamworth, Tancament del govern als Estats Units, Tancrémont, Tarbek, Tarpenbek, Tarpenbek-Ost, Tarpenbek-West, Tatenberg, Teatre Municipal Cooperativa.2, Teatre Principal d'Alcoi, Tègula i ímbrex.2, Teloner, Temnitz (Rhin), Temnitztal, Temple maçònic de Vesta a les tres Torres, Tenyidor, Teocràcia, Teobald de Bar, Teodard de Maastricht, Teoduí de Baviera, Geneviève Termier, Termocomformació, Terra fora del dic, La Terrasseta de Preixens.2, Territori sicòric.2 Tertius gaudens, Tervuren, Testes habet et bene pendentes, Teucrium muletii, Teuven, Théâtre de l'Esprit Frappeur, The Strumbellas, Thieu, Thielbek, Thimister-Clermont, Robert de Thourotte, Thuin, Thyle, Tidekanal, Tiefstackkanal, Tilly, Timeo hominem unius libri, Timosina, Tinlot, Tintura (farmàcia), Tiratge 2.0, Tongeren, Tonndorf, Jan Gerhard Toonder, Torre d'aigua, Torre d'aigua de Bergedorf, Torre d'aigua de Husum, Torre d'aigua Groß Sand, Torre de la marina, Torre dels Moros (Llagostera), Torre Flak, Torre Flak VI, Torre del Botxí, Torre de Meer, Torre Lloreta, Torrent de la Miana, Torrent del Comal dels Lladres, Torrent del Tortuguer, Torrent del Vinyot, Josep Torrent i Alabau, Torres del Bisbe 2.0, Francesc Torres i Ferrer, Torre Valentina, Torre Zombeck, Jaume Tos i Urgellès, Tournaisis, Tournay,

Tractats[modifica]

Tractat de Fontainebleau (1679), Tractat de Fontainebleau (1814), Tractat de Gottorp, Tractat de Londres (1839), Tractat de Nimega (1678), Tractat de París (1815), Tractat de partició (1661), Tractat de Rastatt, Tractat de Ribe,

Tr[modifica]

Trapig, Trave, Treene, Trembleur, Tremsbüttel, Tren tramvia, Ethelwynn Trewavas, Triangle rosa, Tribuna internacional dels compositors, Tribunal de Cassació, Tribunal dels Tumults, Triclopir, Trio Arrels de Menorca.2 Trooz, Trudo, Trumpisme, Alfred Trzebinski, Joan t'Serclaes de Tilly, Louise Tucker, Tüljebach, Túmul, Túmul de Genoelselderen, Turbocapitalisme, Tweed (tèxtil)

U[modifica]

U1 (Hamburg), U2 (Hamburg), U3 (Hamburg), U4 (Hamburg), Uelitz, Uhlenhorst, Uhlenhorster Kanal, Karl Heinrich Ulrichs, Una vella, coneguda olor.2, Unió de la Llengua Neerlandesa, Unió Internacional d'Ornitòlegs, Unió personal, Urinari.2, William R. Uttal

V[modifica]

La Vaca Xula.2, Valcand, Vall túnel, Conny Vandenbos, Charles Vandenhove, Michel van der Plas, Geert van Istendael, Roger Vangheluwe, Elma van Haren, Varium et mutabile semper femina, Varsenare, Vatileaks, Vaux-sous-Chèvremont, Veddel, Veddelkanal, Francesc Carles de Velbrück, Velde, Wannes van de Verbindingskanaal, Enric I de Verdun, Verein Naturschutzpark, Veringkanal, Verkehrshafen, Verlaine (Lieja), Verlaine (Neufchâteau), Tom Verlaine, Verlée, Jan Baptist Verlooy, Vèrtex (revista).2, Vesdre, Vespa xana, Vetulònia 2.0, Veurs, Via Campesina.2, Anna Vicens, Vielohgraben, Viena Edicions, Vierlande, Vies navegables de Bèlgica, Joan Vilamala i Terricabras.2, 'Vil·la romana del Collet, Villers-le-Bouillet, Vimblanc.2, Vinaròs.2 Vire (riu) Viroin, Visitador, Vivenkapelle, Voer, Voer (Dijle), Voeren, Völkischer Beobachter.2, Volksdorf, Vomitiu, Vorhorngraben, Vorst Nationaal-Forest National, Vox populi vox dei

W[modifica]

Waardamme, Wacken, Waimes, Wakken, Adolf II de Waldeck, Francis Walker, Egide Walschaerts, Gerard Walschap, Walthéry, Wandsbek, Wandsbek (districte), Wandse, Wanze, Warche, Waremme, Warnant-Dreye, Waroux, Warsage, Wasseiges, Waterloo, Wattenbeek Wavel·lita.2, Wazon, Wedeler Au, Wedenbek, Wedringen, Wefensleben, Welkenraedt, Wellen, Wellingsbüttel, Wellingsbüttler Grenzgraben, Weserbergland, Westerrodegraben, Westerwald, Westerwald (Eichsfeld), Westerwald (massís), Westerwolde, Westlicher Bahnhofskanal, Wetering, Widooie, Wiemersbek, Wiemersdörp, Wiener Sängerknaben, Witzeeze, Wietzetze, Wildpoldsried, Wilhelmsburg, Wilhelmsburger Dove Elbe, Wilhelmshaven, Winge, Wintam, Winterhude, Winterfeld, Wisbecq, Wischbek, Wittenbergen, Wittmoor, Wöbbelin, Wöddelbek, Wohldorf-Ohlstedt, Wohldorfer Graben, Wohldorfer Wald, Wolbodo, Worringen, Olivier de Wree

X[modifica]

Xantatge, Xantofòbia, Xarxa ad hoc, Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Xarxa Teatre.2, Xeic!, Xhoris, Xip Xap.2, Xiula

Y[modifica]

Yi Bingheogak, Simone Young, Ypres

Z[modifica]

Raúl de Zähringen, Zangeres zonder Naam, Zandvoorde (Oostende), Zandvoorde (Zonnebeke), Nicolau Zannekin, Zawichost, Zduńska Wola, Die Zeit, Zenne, Zester, Zichem, Ziegelwiesenkanal, Zollkanal, Zuidervaartje, Zuidlede, Zuid-Willemsvaart, Zulte, Zuunbeek, Zwalm (riu), Zwankendamme, Zwickauer Mulde

Notícies[modifica]

6 de març de 2012
Un projecte que vaig començar el 7 de setembre de 2007, la descripció de tots els prínceps-bisbes del principat de Lieja a la viquipèdia catalana, s'ha acabat ahir provisionalment amb Engelbert III de la Mark. Quatre anys i mig després de començar amb Notger. Avui la viqui catalana és l'única al món per a tenir una descripció, de vegades concisa, però mai esborrany, de tots els sobirans d'aquest principat enyorat. Des de Notger, el 972 fins a Francesc Antoni Maria de Méan, destituït el 1794 pels revolucionaris francesos, els teniu obsequiats tots. De Simó de Limburg que només tenia 16 anys, en passar per Enric III de Gueldre que era un don Joan que deixà més de 80 bastards a l'esquena de l'església, teniu tot: absolutistes i democrates, sants i lúbrics, guerrers i artistes, intel·lectuals i polítics,… en resum, la història de la humanitat en un petit principat multilingüe desaparegut. Calen encara moltes millores, cal encara completar, referenciar, afegir fotos (difícil per a persones que van viure segles enrere, sense portàtil i fotos electrònics) però la basi hi és. Bon divertiment. Mercès a tots que van ajudar-me durant aquest viatge fantàstic.
Estelada Aquest viquipedista dona suport
a la independència dels
Països Catalans.
Aquest usuari fa 16 anys, 8 mesos i 15 dies que és a la Viquipèdia.
Democràcia
Democràcia
Aquest viquipedista és demòcrata.
Aquest viquipedista és gai.
è/éê Aquest viquipedista està fart de la lluita de l'ús d'"è" o "é" en mots com francés/ès o cinqué/è i proposa el circumflex: francês, cinquê.
Aquest usuari és ateu.


Traductor A aquest usuari li agrada traduir articles per a la Viquipèdia en català.